achtergrond

Geenstijl

Diversiteit en Inclusie: bijeenkomst UvA (over iets anders) afgeblazen om pro-Israëlmening sprekers

Voor alle mensen die zeggen: aan de betafaculteiten doen ze niet mee aan die onzin

"Unfortunately we will have to #cancel the event. [The] committee did not feel comfortable giving Dr. Coyne & Dr. Boudry a platform given their stances on the Palestine/Israel conflict. Another fear is how it would reflect on us and that we might be blackballed at UvA/AUC."

Image
Image
Pepijn van Erp
Pepijn van Erp
@pjvanerp

Pff, bijeenkomst op UvA afgeblazen vanwege Palestina standpunt @mboudry en @Evolutionistrue. Gesprek zou gaan om recent artikel van Coyne over ideologische invloeden op de (béta)wetenschap mn biologie. >>

Image
274
Reply

Eerst kwamen ze voor Jordan Peterson, en toen zeiden we ook wat, maar daar gaat het nu niet om. Waar het nu wel om gaat is Maarten Boudry, en ene Jerry Coyne. Die zouden komen spreken over een artikel van Coyne over ideologie in de biologie, maar die spreekbeurt is nu afgelost vanwege het standpunt van Boudry en Coyne over ideologie in de biologie Israël en Palestina. Dat, terwijl Boudry sowieso 413 stappen gematigder in zijn uitingen is dan, bijvoorbeeld, Jordan Peterson, of die treinramp van een hoogleraar (!) Sarah Bracke. Je zou Boudry bijna adviseren een masker op te zetten, het FNWI-gebouw te bezetten en een paar stenen naar de politie te smijten zodat hij aan tafel kan bij Peter-Paul 'Vaatdoek' Verbeek (nog steeds niet afgetreden, red.). Maar verder zijn linkse universiteiten een fabeltje hoor! Daar is namelijk onderzoek naar gedaan (door linkse wetenschappers)! Tijd voor een 'protocol wetenschappelijk debat'!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.