achtergrond

Geenstijl

Arib: "Ik maakte bezwaar tegen noemen Omtzigt door verkenners Jorritsma en Ollongren"

"Ging niet om personen"

Saillante brief van Khadija Arib over De Formatie Die Wij Ons Inmiddels Zo Goed Herinneren is saillant: 

"- Mevrouw Jorritsma en vervolgens mevrouw Ollongren gaven aan dat het niet zou lukken het verslag over de verkenningsfase op de geplande datum af te krijgen. Zij gaven als reden dat de Kiesraad pas op 26 maart 2021 met een definitieve uitslag van de verkiezingen zou komen. De verkenners uitten hun zorgen over de positie van CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra en het CDA. Zij vreesden dat de heer Omtzigt, die op nummer 2 van de CDA-lijst stond, meer stemmen zou halen dan de heer Hoekstra. Volgens mevrouw Jorritsma kon dit “een probleem” en “een risico” voor het te vormen kabinet worden.
- Ik heb daarop geantwoord dat het in deze verkenningsfase niet om personen ging. Ik stelde dat het bovendien geen probleem hoefde te zijn dat de nummer 2 meer stemmen krijgt en dat ik als nummer 2 op de kandidatenlijst van de PvdA ook meer stemmen zou kunnen krijgen. Ik maakte bezwaar dat personen onderwerp werden van het gesprek."

Daarmee bevestigt Arib dus dat er wel degelijk over Pieter Omtzigt is gesproken. Dit, terwijl Ollongen en Jorritsma deden alsof zij volkomen verrast waren door de woorden 'Functie Elders' op het papier waarmee Ollongren werd gefotografeerd. De Tweede Kamer spreekt zo (16u30) over bovenstaande brief van Arib en de leugens van Ollongren en Jorritsma van afgelopen maandag. Ondertussen blijkt de Tweede Kamer onderliggende documenten bij een rapport over de formatie te hebben vernietigd. Arib schrijft daarover: "Bovenstaande informatie heb ik ook gedeeld met de onderzoekers van de “Evaluatie kabinetsformatie 2021/2022”." Toch gek dat die informatie het rapport (waaraan NRC-journalist Tom-Jan Meeus ook zijn medewerking verleende) niet heeft gehaald.
UPDATE:  Hoop gedoe, maar er komt een hoorzitting met Ollongren, Jorritsma en Arib.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.