achtergrond

Geenstijl

Naastenliefde predikende CU-broeders piswoest om samenwerking met PVV

En op de achtste dag schiep hij het cordon sanitaire..

Het gedonder in de provincies is losgebarsten nu de nieuwe coalities zich vormen. Het rommelt deze keer voornamelijk in de gelederen van het normaal zo eensgezinde ChristenUnie nu de partij in Flevoland in een coalitie met onder andere de PVV stapt. Een schande, zo oordelen sommige van de CU-lammeren die Geerts Islam-kritiek zien als een ondermijning van de godsdienstvrijheid. De onvrede vinden we onder meer bij de jongerenvereniging die de samenwerking "onacceptabel" vindt, bij oud-fractievoorzitter Leen van Dijke die spreekt van een dwaling en zelfs bij het landelijk bestuur die de samenwerking "niet geloofwaardig" noemt. We vragen ons af wat deze mensen anders hadden verwacht. ChristenUnie slikte de afgelopen jaren de ene na de andere meloen om in het pluche te blijven. Sinds ze hebben geroken aan de macht, lijken ze alles te doen om die te behouden, ook als dat betekent dat ze met Wilders het bed induiken. Daarnaast is het bij de PVV echt niet erger gesteld qua naastenliefde dan bij hun nationale coalitiepartners die de toeslagenaffaire faciliteerden, de Groningers bevend in de kou lieten staan en boeren hun bedrijf afpakt. De selectieve verontwaardiging spat er weer aan alle kanten vanaf en ondertussen hullen fractievoorzitter Bikker en de rest van de CU-herders zich in stilzwijgen over de kwestie. We zijn benieuwd hoe ze deze meloen door de slokdarm gaan spinnen.
INSTANT UPDATE: Over selectieve verontwaardiging gesproken: Fransje Weisglas haat de PVV ook.

Ronduit teleurstellend dat @CUFlevoland haar plannen voor deze onzalige coalitie met de PVV doorzet. Wij zullen a.s. vrijdag na de presentatie van het coalitieakkoord in Flevoland met een uitgebreidere reactie komen.

Nederlands Dagblad
Nederlands Dagblad
@ndnl

Binnen de ChristenUnie wordt geworsteld met de op handen zijnde samenwerking met de PVV in Flevoland. Doe het de partij niet aan, zegt oud-fractievoorzitter Leen van Dijke. nd.nl/nieuws/politie…

91
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.