Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (13)

0% in het Stamcafé

Dinsdag 28 maart

Holyhead, Wales. Mijn uitgever Otto Wollring is met zijn auto overgekomen uit Nederland, vanavond pakken we de veerboot naar Dublin. In Caergybi (de Welshe naam voor Holyhead) wil je dood noch levend gevonden worden. De belangrijkste economische activiteit in de stad was een aluminiumfabriek. Die sloot in 2009, 400 medewerkers verloren hun baan. 

Het lijkt wel of de cholera en de pest zijn uitgebroken in Holyhead, zo leeg zijn de paar straatjes. Alleen bij de diverse bookmakers valt enige beweging waar te nemen. En ik zag een junkie-stelletje rond onze auto scharrelen. Holyhead is een topplek om aan de heroïne te gaan: en ik maar denken dat er hier niets te doen is...

Enige lichtpunten in dit spookdorp: de laatste boot naar Dublin, Dawn French werd hier geboren en er zit een verrukkelijk Thais eethuisje, met vrolijke meiden in de keuken. Bij mijn weten helaas geen ladyboys, maar desalniettemin is het personeel balsem voor de ogen, na de freakshow die ik vandaag zag passeren in deze shallow gene pool. Uiteraard regent het pijpenstelen, de boot gaat pas vanavond laat. Dan maar naar de Holland Inn. Ik drink al drie dagen geen druppel. Goeie timing, en gezellig voor mijn uitgever. Het bacchanaal met mijn maat Neil Syson van The Sun en correspondent Patrick van IJzendoorn heeft mij de das omgedaan. Tijdens zo’n drinkgelag rook ik zo twee pakjes sigaretten op, en de naweeën daarvan zijn de volgende dag nog erger dan de kater. Alsof mijn bek vol zit met dode vogels. Piepende longen, overal pijn, die gepaard gaat met een oprechte doodswens. Daar zit ik dan, in de Holland Inn, met een cup of tea, te midden van een verzameling comazuipende Onslows en hooligans. Otto drinkt uit solidariteit warme chocomel en ze moeten wel denken dat we een truttig homosetje zijn. Ik begin maar wat te lullen over de honderden voetbalsjaals die aan het plafond hangen. Alleen die van Ajax zit er niet bij, wel die van Vitesse, Feyenoord, Heerenveen en PSV. Ik kan tegen het geteisem natuurlijk wel gaan roepen dat Bert Vuijsje, de gewezen bobo van de Volkskrant en de Haagse Post, mij de Bukowski van de Algarve noemt, maar daar trapt dit volk niet in terwijl ik aan mijn thee slurp. Ik word altijd een beetje verlegen van zo’n compliment van ome Bertus omdat het een te grote eer is. Ik word echter liever met schrijver John Fante vergeleken en lees zijn Ask the dust, Dreams from Bunker Hill en Wait until spring, Bandini nog regelmatig. 

Begin jaren tachtig kleefde op mijn oude Underwood-tiepmasjien een sticker met de tekst Bukowski for president, kado gekregen bij de aanschaf van een stapeltje prachtig door Black Sparrow Press uitgegeven werken van "Buk". Het plakplaatje stimuleerde niet, want mijn eerste boek kwam pas 26 jaar later uit. Even ten goede van Bukowski: hij was een groot liefhebber en kenner van klassieke muziek en literatuur, een man met een zeer verfijnde smaak. Bukowski werd - net als ik - altijd geframed als een pathetische zuiplap en dat komt door de journalistiek. Kijk maar naar dit wanstaltige, larmoyante portret  dat de Belgische televisie van hem maakte. De interviewer is een geparfumeerde drol, een sneue circus-poedel, het draait allemaal om hem, en ik vraag me nog steeds af waarom Bukowski, die steeds geïrriteerder raakt, gewoon niet de kop van de romp van die stomme Vlaming afscheurde. 

De ellende voor mij begon eigenlijk bij Rob Hoogland, die ooit schreef:

‘Choniqueur van de zelfkant vanuit de Algarve... ontroerend en soms zelfs hartverscheurend. Arthur van Amerongen is de Nederlandse Charles Bukowski alleen dan grappiger.’ 

De enige schrijver (of vrij naar Ischa Meijer: autreutel) die echt in aanmerking komt voor de eretitel De Nederlandse Bukowski, is Anja Meulenbelt. In haar magnum opus Vrouwen en Alcohol (Sara/Van Gennep, 1994) wordt meer gezopen dan in Under the Vulcano van Malcolm Lowry. Bovendien is Meulenbelt een tijdgenoot van Vuijsje en liggen haar geschriften oom Bert wellicht wat beter dan mijn lichtvoetig proza. Anja for president! Voorlopig sta ik tot mijn groot ongenoegen nog steeds in de Rolodex van menig vaderlands redactielokaal, bij de B van beroepsalcoholist. Pieter Waterdrinker vertelde me eens dat ik een Slavische ziel heb, terwijl ik volgens mij een Keltische ziel heb. Hoe zielig het ook moge zijn: in een vorig leven, tot afgelopen zondag, was ik een typische binge drinker. Maar het is niet alleen mijn deerniswekkende lichamelijke toestand die mij noopte tot deze spontane geheelonthouding: de niet aflatende stroom van kritiek op mijn romantisch bedoelde literaire schrijfsels - een ode aan het volle leven, in de geest van de godin Hedone - op de GeenStijl heeft mij pijnlijk getroffen. Veel reaguurders zouden zo kunnen aansluiten bij de Women’s Christian Temperance Union (WCTU) en hun lijflied

“The Demon of Rum is about in the land,
His victims are falling on every hand,
The wise and the simple, the brave and the fair,
No station too high for his vengeance to spare.

O women, the sorrow and pain is with you,
And so be the joy and the victory, too;
With this for your motto, and succor divine,
The lips that touch liquor shall never touch mine.”

Otto en ik vluchtten de pub uit toen er steeds meer hitsige mannen om ons heen kwamen staan en er een Deliverance-achtig, broeierig ‘squeal like a pig’-sfeertje ontstond. We hadden geen zin om het snoepje van de week te worden in het vermaledijde Holyhead. We reden naar het South Stack Cliffs RSPB-natuurreservaat, waar het volgens het internet zou moeten wemelen van de puffins: papegaaiduikers. Die hadden net een dagje vrij genomen. Wel was er een vrijwilliger die in Elin's Tower, een spookachtig Victoriaans gebouwtje op de rand van een klif des doods, met een verrekijker naar de zee zat te koekeloeren. Hij ratelde maar door en hij had zo maar kunnen figureren in Bad Taste van Peter Jackson. 

Het is middernacht als we aankomen in de haven van Dublin. Omdat ik abstineer, hoefde ik gelukkig geen tax free alcohol te sjoppen op de booze cruise naar Dublin. Geen drank, dus ook geen Dublin. Onder het genot van een kopje thee lees ik op internet waar James Joyce, Oscar Wilde, James Joyce, James Toner, Bram Stoker, James Joyce, Patrick Kavanagh, W.B Yeats en Brendan "drinker with a writing problem" Behan zich vol lieten lopen. We rijden door naar hotel Kilmore in Cavan op het platteland. De volgende dag heb ik daar een ontmoeting met Justin Barrett, een ietwat omstreden politicus met een geheel eigen kijk op het Iers patriottisme. 

De schrijver in actie

Twiet van de dag

Social

Woensdag 29 maart

Vierde dag zonder drank en sigaretten. Na het interview met Justin Barrett doorgereden naar Warrenpoint, waar we slapen in de Flagstaff Lodge, alias de Fagshag. Ieren houden van gezelligheid: overal hoogpolig tapijt op de vloer, tot in de badkamer, bont behang aan de muur, felle kleuren, overal lampjes en de kachel op de hoogste stand. Ze hebben zelfs een woord voor hun gezelligheid: teolaí. Dat betekent zoveel als warm, cosy & comfortable. Kom maar daar maar eens om in Portugal, met de meest ongezellige kroegen van Europa. Die schitterende, typisch Portugese treurigheid verdient een prijs. Het kan mij niet naargeestig genoeg zijn en daarom kijk ik graag naar de films van Aki Kaurismäki en Jean-Pierre Melville, luister ik altoos naar het verzamelde werk van Tom Waits en Jeff Buckley en verslind ik de verhalen van Luigi Pirandello en Heere Heeresma, en met name diens Zwaarmoedige Verhalen voor bij de Centrale Verwarming, De Avonden van Reve uiteraard en geniet ik van de intens duistere schilderijen van de Brits-Portugese kunstenares Paula Rego en Anselm Kiefer

Ik had bedacht dat het interessant zou zijn om voor Europese Patriotten een reis langs de grens tussen Ierland en Noord-Ierland te maken. Maar wat zijn heden ten dage de grenzen van ons verenigd Europa eigenlijk? Wie bepaalt die? Zo heb ik ooit geprobeerd een aardrijkskundige novelette te schrijven over het middelpunt van Europa. Dat is niet Frans Timmermans. Er zijn maar liefst vier oorden die claimen het geografisch middelpunt van Europa te zijn: Radžiuliai in Litouwen, Rachiv in Oekraïne, Suchowola in Polen en Kremnické Bane in Slowakije. Het enige dat deze vier non-descripte en vooral treurige Oostblok-gehuchten verbindt: een ziekelijke zucht naar toerisme, panty’s, oploskoffie en harde valuta. Het is toch op zijn minst verdacht dat de koninklijke astronoom Szymon Antoni Sobiekrajski in 1775 bepaalde dat Suchowola, notabene het geboortedorp van zijn schoonmoeder, het geografisch middelpunt van Europa moest worden? De afstand van Bakoe naar Cabo da Roca in Portugal, het meest westelijke punt van Europa, is maar liefst 6500 kilometer. En het Poolse Suchowola moet dus in het midden liggen? Trap niet in de grenzeloze expansiedrift van de megalomane eurocraten in Brussel. Albanië, Azerbeidzjan: wat wordt het volgende EU-land? Bongo Congo, Kamanga of Taka-Tukaland? Zo doet de mohammedaanse operette-republiek Azerbeidzjan vrolijk mee aan dat ordinaire Eurosongfestival én aan de diverse Europese voetbalcompetities. Het einde is zoek. 

Het verhaal over onze heroïsche Odyssee langs de grens staat komende zaterdag op GeenStijl, en dat is voor de lezer dus afgelopen zaterdag. Ik spel alle reacties en regelmatig vis ik er handige tips en adviezen uit. 

Een bloemlezing: 

Roos: "Wijn na bier geeft plezier, Bier na wijn geeft venijn" Dit voert terug naar de middeleeuwen, waar het gepeupel bier dronk en de rijken wijn. Wijn na bier betekende dus dat je was gestegen op de maatschappelijke ladder. Bier na wijn was voor degenen die een free fallin' maakte.

Unsinkable Sam: Wederom een prachtig reisverhaal over Ierland, en het idee om de hele EU/UK border van Oost naar West en dan omhoog richting Derry te rijden, van waaruit de Noordkust (Bushmills and Giant Causeway) en dan de prachtige route direct langs de Noordoost kust te nemen richting Belfast. Wel de buitenwijken in om de area’s en murals met eigen ogen te kunnen zien, daarna terug naar de stad voor een pintje in een authentieke pub. Overigens was de echte Sam’s z’n laatste levensjaren woonachtig in het Old Sailorhome in de stad. Enfin, ik volg het verhaal met verhoogde aandacht.

MickeyGouda: Eens, Sam. Arthur levert hiermee wederom een mooi reisverhaal af. Hoewel hij onmiskenbaar belezen en bereisd is, is hij bepaald geen snob en schuwt hij het banale niet. Dat siert hem en houdt de literair-uitgedaagden - zoals ondergetekende - bij de les. Ik zou de redactie wel willen adviseren om standaard een eigen plek voor hem te reserveren, zodat hij voor de 'recensies' niet langs alle kroegpraat hoeft te scrollen.

Zapata10: Oh het zijn de Ieren die ons nationalisme geleerd hebben. Van to hell or to Connaught tot aan John Moore 1798 aan wiens graf ik gestaan heb in Castlebar, tot aan Éamon de Valera en Michael Collins. Oh de geest van het nationalisme, dat wat mensen kan verbinden tot aan een grotere dimensie, een hoger streven. Een identiteit. Weggegooid voor een leeg D66 verhaal wat over niets gaat en nergens toe leidt. D66’ers pissen op de graven van onze voorouders en verpatsen de grond waarin onze kinderen eens mogen rusten. Voor wat? U mag het raden.

De onvolprezen Nonkel Frituur: De Engelsen hebben de bezetting georganiseerd, maar de bezetters waren (en zijn) hoofdzakelijk Schotten, die zich voor de Engelse kar lieten spannen. Het vooruitzicht om iets gratis te kunnen krijgen is altijd voldoende om een Schot of een Hollander in beweging te krijgen. En daarom zijn nagenoeg alle Noord-Ierse bezetters van Schotse origine. De Engelsen gaven aan elk van hen de toestemming om een hele boerderij met landerijen in te pikken, en daar zagen die zure, protestantse gierigaards natuurlijk geen graten in. De Engelsen hebben het spel smerig gespeeld, maar zonder die Schotse kl***zakken was het hen niet gelukt.

Zapata10: Helemaal mee eens, nonkel Frituur, maar dan nog was het Engels beleid. Overigens was er van Schots home rule weinig meer over na het pak slaag wat Bonny prince Charles had gekregen en er restte de Schotten dan ook weinig anders dan anderen maar de knoet te laten voelen. Maar ze waren slechts voetvolk. Al vanaf de tijd van onze William, en naderhand Cromwell, was het toch echt de harde Engelse laars die de Ieren naar Connaught schopten. Neemt inderdaad niet weg dat Nederlanders en Schotten maar wat graag moordpartijen en plunderingen uitvoerden, zo vanaf 1550. Als het maar goed betaalde. Holy shit, Rutte was er al in 1550.

Kijk, dat is nog eens handige informatie, die ik dus niet zelf bij elkaar hoef te sprokkelen.

Twiet van de dag

Social

Donderdag 30 maart

Ik koop in Pettigo, dat doormidden worden gesneden door een onzichtbare grens, twee kranten: the Donegal Democrat en de Donegal News. Ik kan echt genieten van zulke oerdegelijke kranten, en met name de overlijdensadvertenties verslind ik. Het belangrijkste nieuws in de twee kranten: een paasconcert van de Vengaboys en verder belachelijk veel nieuws over een mij volstrekt onbekende sport: Keltisch voetbal. Gaelic football is een teamsport en balspel, met kenmerken van zowel voetbal als rugby. Het wordt voornamelijk in Ierland gespeeld. Alhoewel het spel al eeuwen bestaat, werden de regels aan het eind van de 19e eeuw door de Gaelic Athletic Association (GAA) vastgelegd. Er bestaan verschillende competities voor mannen en vrouwen en er bestaat ook een Europees kampioenschap, dat in 2012 nota bene in ons Maastricht plaatsvond.

Rob Hoogland wees mij op een interview met moeilijke-bril-Belg en marketeer Peter Vandermeersch, die in alle stilte CEO is geworden van de Ierse afdeling van Mediahuis. Vandermeersch verwacht dat gedrukte dagbladen binnen de komende zeven tot tien jaar uitgefaseerd zullen worden en vertelde in het This Week-programma van RTÉ dat Mediahuis zich voorbereidt om een

"digital only"-bedrijf te worden.

"We zullen waarschijnlijk enkele zaterdag-, zondag- of weekproducten drukken, maar tijdens de week zal print overal verdwijnen, in heel Europa."Hij zei dat een plan om het aantal abonnementen op de nieuwswebsite Independent.ie tegen het jaar 2025 te verhogen van de huidige basis van 70.000 tot 100.000 waarschijnlijk niet ambitieus genoeg is. "Daar moeten we sneller groeien", zei hij. "In drie jaar tijd zijn we van nul naar 70.000 gegaan, maar als we de honderdduizenden mensen die een krant kopen willen vervangen, moeten we naar 200-250.000... in de komende vijf tot zeven jaar." Rob Hoogland roept dit al jaren, en ik beweer al geruime tijd dat Trouw, fout na de oorlog, geruisloos zal moeten fuseren met de Volkskrant

Reis langs de grens van Donegal naar (London)Derry. Allereerst nog even wat kiekjes gemaakt in Bundoran, volgens internet hét surf-eldorado en het kinderparadijs van Ierland. Het is vooral een dooie boel in Bundoran, dat mij doet denken aan Blackpool tijdens de pest. En stinkend duur! Snel door naar Noord-Ierland! 

Ik ben door Jan en alleman gewaarschuwd: als je in een pub ‘Londonderry’ zegt tegen een dronkenlap van Sinn Fein of de IRA, word je aan stukken gesneden of levend gekookt. Wat een kinderachtig volkje zeg.

Social

Wie mij herkent op de foto van Schoolbank, krijgt een VVV-geschenkbon van 5 gulden. Ooit schreef ik in mijn column voor de Volkskrant: Ook ik was ooit een terrorist. Op die chr. MAVO Beukenlaan in Ede, vernoemd naar ingenieur A.H. Beuken die onder andere de Muur van Mussert in Lunteren bouwde, zette ik tijdens een barre winter in het holst van de nacht de verwarmingsketel uit zodat we de volgende dag ijsvrij kregen en ik dientengevolge de held van alle meisjes was.

Van directeur Komdeur moest ik, terwijl hij mij martelde, opbiechten dat ik een terrorist was (het waren de hoogtijdagen van de PLO). Anders mocht ik de MAVO niet afmaken. Ik weigerde aanvankelijk maar zwichtte omwille van mijn carrière. 

De hoofdredacteur kreeg toen een boze brief van Jan Kijlstra aan de Hoflaan in Ede:

Een columnist heeft veel vrijheid, en dat moeten we ook vooral zo houden. En op columnisten reageren is dan ook eigenlijk niet erg zinvol. Maar als een columnist, zoals Arthur van Amerongen, historische feiten vermeldt moeten die natuurlijk wel kloppen. In zijn "Ik was terrorist" van 12 februari 2019 lees ik: "Op de chr. MAVO Beukenlaan in Ede, vernoemd naar ingenieur A.H. Beuken die onder andere de Muur van Mussert in Lunteren bouwde...". Mogelijk dat Arthur iets te relaxed was door het ene of andere genotsmiddel, of dat de jaren beginnen te tellen (of de combinatie daarvan), maar dit is onzin, De Beukenlaan is vernoemd naar de boomsoort, in de nabije omgeving zijn meerdere naar een boomsoort vernoemde straatnamen te vinden, zoals Acacialaan, Eikenlaan en Lindelaan, Die naamgeving dateert van vér voor de komst van de Christelijke ULO (de latere MAVO) aan de Beukenlaan. En de bouwer van de Muur van Mussert was de huisarchitect van de NSB, Mart Jansen.

Nog even voor de volledigheid: ik heb uiteindelijk in een jaar de avond-HAVO gedaan aan het Joke Smit-college in Amsterdam, en werd vervolgens via een loodzwaar colloquium doctum toegelaten aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik uiteindelijk summa cum laude afstudeerde in de Semitische Talen, de islam, de geschiedenis van het Midden-Oosten en genderstudies. 

Vrijdag 31 maart

Derry/Londonderry. In ons vorige hotel had de receptioniste geroepen dat daar de aardigste mensen van heel Ierland wonen. Ik ken het vooral van de burgeroorlog, maar ook van de muziek. The Undertones, met Teenage Kicks! Eigenlijk is dat een vreselijk nummer, maar het ramt zo lekker door. Ik heb precies hetzelfde gevoel met andere nummers van Feargal Sharkey, de zanger van de Undertones. Die zuigen, schuren, rammelen maar beklijven. En eigenlijk is het wel een coole gast, als ik zo naar zijn loopbaan kijk. En That Petrol Emotion komt trouwens ook uit Derry! 

We zitten in het Holiday Inn Express, in het hart van de stad, vlakbij de Foyle-rivier, met zijn door de EU betaalde vredesbrug. Het zou vandaag 24 graden worden maar het is slechts 15 graden, met een ijskoude wind en regelmatig gemene regenbuien. Ik had er meer van verwacht. De stad is intens treurig. Junks in een portiek naast de ingang van het hotel. Veel restaurants zijn om onbekende redenen gesloten. Zonder alcohol is Derry niet te doen en ik trek mij terug in het hotel, met veel thee en melk. Otto is de deur uit, fotootjes maken. Als hij terugkomt, brult hij: je gaat nu mee naar de bioscoop aan de overkant, naar John Wick deel 4. 

We zijn, op vier lijkbleke jongetjes van hoogstens twaalf met enorme bekers popcorn en cola na, de enige bezoekers. Wel ligstoelen!

De reclames voor de hoofdfilm gaan over SOA’s, kanker, Alzheimer en verder zijn bijna alle acteurs in de andere filmpjes van kleur. Je kan veel zeggen over Derry, maar niet dat het een exotische, inclusieve stad is. De film duurt drie uur, goeie meditatie. Heerlijk geweld, minimaal vijfhonderd doden en John Wick gaat eindelijk dood. Politiek-incorrect, a far cry van de laatste James Bond, waarin alle leidinggevenden van James zwart, lesbisch, mohammedaans, gehandicapt en homo waren. 

Twiet van de dag

Social

Zaterdag 1 april

Derry-Belfast. Ik word saaier en saaier zonder alcohol. Nu al een week van de blauwe knoop. De toerist uitgehangen op Causeway Coastal Route. Dat is nog een heel gedoe. De wandeling is flink, gelukkig gaat er een busje naar die stomme spekgladde stenen. De hotel in Belfast zijn peperduur, en allemaal volgeboekt, van het Hilton tot het Holiday Inn. Bizar. Gemiddelde prijzen vanaf de 200 euro. Belfast zal ongetwijfeld hip zijn, maar ik vind het vooral een deprimerende stad. De murals zorgen voor wat kleur, maar het is een en al droevigheid. Alles gaat al vroeg dicht op zaterdagmiddag. Wat moet ik in godsnaam in het Titanic museum… Uiteindelijk komen we bij Heather terecht, de eigenaresse van the Altahammond House. Een soort reuze poppenhuis, met een hoog teolaí-gehalte

Twiet van de dag

Social

Zondag 2 april

Boot naar Schotland. Altijd de telefoon uit op de ferry’s van Tena Lines

Want

Passengers on Stena Line ferries are being warned to turn off their mobiles or face crippling charges that could see a 20-minute phone call cost £60. The Scandinavian company, which runs 11 ferry routes around the British Isles, operates a mobile phone service that takes over once the ferry has left port, but charges users up to £3 a minute to make calls. The service, provided on Stena's behalf by a firm called Maritime Communications Partner (MCP), works in the same way as overseas roaming. Once the boat is two miles offshore the service is switched on and most phones on board will automatically pick up the signal. Stena Line says it has no influence on the pricing of mobile calls onboard as this is based on agreements between the mobile operators and MCP.

We komen in het pikkedonker aan en vinden met moeite een hotel. De nachtportier is dronken. Hij heeft maar 1 kamer, met een tweepersoonsbed. Dat vinden jullie vast gezellig, fluistert hij. Hij zegt nog net geen “bloody faggots”. Otto barricadeert de deur. Als ik uit een raam kijk, zie ik de hotelier from hell in een raincoat of horror met een bijl zwaaien. 

Twiet van de dag

Social

Maandag 3 april

Een week van de drank af. Meditatieve chill in de Schotse hooglanden. Uitgever Otto trakteert. Op 1 voorwaarde. Ik moet vanaf vandaag elke maand een novelette schrijven, een jaar lang. Oplage 100, gesigneerd en gepreegd. Het betreft hier een wurgcontract. Deel 1 komt in juni uit: Moord in Moncarapacho. Deel 2 in juli: de aangekondigde zelfdoding van een aan lager wal geraakte Nederlandse schrijver in het gehucht Aldea Marim. Und so weiter, und so weiter. 

Was ik maar een echte schrijver geworden. 

Twiet van de dag

Social

Reaguursels

Inloggen

Was eens net na de eeuwwisseling in Holyhead. Toen was de helft van de straten al dichtgetimmerd. Het is dus nog slechter geworden. Het wordt tijd dat daar een paar holywoodsterren hun intrek nemen, een leuk 4e huisje. Dan wordt het wellicht booming.

Reaaalist | 06-04-23 | 09:38

Zit met m’n dochter in de wachtkamer bij de Ortho….
Werkelijk niemand die binnenkomt zegt “goedemorgen”…
Onbeschofte mensen, ze hebben het zelf niet eens door.

Ruimedenker | 06-04-23 | 09:31 | 1

Absurde shit is dat inderdaad. Zelfs bij het aankijken kan er geen knikje af.

Lorejas | 06-04-23 | 09:59

Laat die papegaaiduiker eens met rust Van Amerongen.

In other news, quote nospuntenel:

‘Wiebes voltooit hattrick in Scheldeprijs, Philipsen oppermachtig bij de mannen’.

Nu gaan we het al hebben over wielrennen en ‘mannenwielrennen’. Welkom in je nachtmerrie.

Hopenschauer | 06-04-23 | 09:20

@Geenstijl

Wat zou het heerlijk zijn de stukjes van Arthur niet iedere keer door het Café te zien sijpelen.
De kracht, pracht en complexe éénvoud gaan verloren in het geroezemoes, al is wel te begrijpen dat meneer zich daar thuis voelt.. lol

youtu.be/0SMUXqvOq9U
The Last Dodo Dance Band - The Back Door '93

AldNuut | 06-04-23 | 09:11

Wat mij opvalt in de msm de laatste tijd is het toenemende aantal veelal bejaarde slachtoffers die de dupe zijn van zich als bankmedewerker voordoende oplichters. Dat zie ik niet los van de efficiencyslag door het sluiten van de bankfilialen in dit land. Ooit heb ik een McKinsey presentatie in opdracht van ING (toen nog het grootste bedrijf van Nederland) met als titel Klanten Kosten Geld.

Sindsdien heb ik de financiële sector al helemaal nooit meer serieus weten te nemen. Maar hoe typisch Nederlands anno 2023 had je het gehad willen hebben: criminelen die en masse in een gat in de markt springen.

En wie is de dupe? Juistem.

Hetkanverkeren | 06-04-23 | 08:49 | 1

Is een beetje van alle tijden. Vroeger werden ze met babbeltrucs belaagd. Het blijven bejaarden. Er is altijd wel iets te bedenken om ze geld af te troggelen.

BobDobalina | 06-04-23 | 08:57

Pffft, Vrolijk Rechts doet net of er gisteravond oorlogsmisdaden zijn gepleegd tijdens foebelle.

Duwbak_Linda | 06-04-23 | 08:43

Ködt!!
Witte donderdag.
Helemaal vergeten..

Ruimedenker | 06-04-23 | 08:39 | 2

Hoezo, waar moeten we aan denken dan?

anja | 06-04-23 | 08:51

Was net Wouter de W op tv. Gaat wederhelft haar Bullit aanzwengelen om een smoothie te maken. Alle duiding gemist!

Duwbak_Linda | 06-04-23 | 08:31

Lezersvraag: wat heeft het verleggen van 2030 als stikstof verlagend doel voordeel voor de doorsnee burger ?

Cornelis12 | 06-04-23 | 08:29 | 1

Extreem debiel beleid uitstellen is altijd in het voordeel van de burger. Nog beter is minder debiel beleid, maar dan worden we misschien toch geen derde wereldland. En dat lijkt toch de belangrijkste prioriteit van dit kabinet.

Er is geen stikstofprobleen, er is een teveel kunstmatige natura2000 tuintjes probleem. Het is van de zotte dat staatsbosbeheer op grote schaal bomen kapt en vruchtbare grond afgraaft om heide te kunnen planten. En dat vervolgens rond die neptuintjes 97% (!) van NL niet meer gebruikt mag worden voor voedsel, woningen, infrastructuur etc.
Daarvoor is dit land te klein. Erken dat bomen ook mooi zijn. Of maak een paar grote heidetuinen en schrap al die kleintjes, zodat daar weer gewerkt en geleefd mag worden.

Dandruff | 06-04-23 | 08:59

Het is een welbekend geheim dat 90% van de huizen in Sint-Jans-Molenbeek verhuurt wordt door boomers die aan het rentenieren zijn in Knokke, Brasschaat, Overijse etc. Ondertussen stookt Nonkel Rentenier in het café Sjefke op tegen de buitenlanders, terwijl Sjefke tussen hen woont. Zelfde principe als vroeger 'Hou jij ze dom, dan hou ik ze arm'.

Hevvlan Demuru | 06-04-23 | 08:24 | 1

Zelfs in de UK geloven ze het trickle-down principe niet meer.
Wel het trickle-up.
We worden zo genaaid met z'n allen...

AdvocatusDiaboli | 06-04-23 | 08:38

Wegwerpaanstekers moeten verboden worden .

Minus Richels | 06-04-23 | 08:19 | 4

Maak die andere aanstekers dan een beetje fatsoenlijk navulbaar.
Mensen kopen een dure aansteker, een duur blik met gas, maar als het er op aankomt krijg je het gas er niet in.
Of is er een trucje voor.
En Zippo's is voor mensen die stoer willen zijn, maar tegelijk laten merken dat een benzinesmaak blijkbaar niets kan schelen, sta je alsnog voor l*l.

AdvocatusDiaboli | 06-04-23 | 08:28

Gewoon alleen aanstekers verkopen met een rubberen coating eromheen.
Die zou zo van z’n koppie hebben gestuiterd.

Bochel | 06-04-23 | 08:31

Laten we er 15 cent statiegeld op zetten. Alleen in te leveren zonder bloedvlekken.

_pacman_ | 06-04-23 | 08:34
▼ 1 antwoord verborgen

"Zo doet de mohammedaanse operette-republiek Azerbeidzjan vrolijk mee aan dat ordinaire Eurosongfestival én aan de diverse Europese voetbalcompetities."

Oezbekistan en Kazachstan doen ook mee aan het Eurovisie Songfestival en de Europese voetbalcompetities. Deze liggen nog een stuk verder dan Erdogan filiaal Azerbeidjan.

Haberdoebas | 06-04-23 | 08:15 | 1

We keken toch al een jaar of 10 niet meer naar die plastic spiegeltjes en kraaltjes. Misschien vinden ze dat in die landen juist wel heel mooi.

AdvocatusDiaboli | 06-04-23 | 08:30

Goedemorgen. Stoppen met drinken, kent u die uitdrukking? Van de prachtige Germaanse gerstenattraditie doodleuk een soort van denksport maken met al dat statiegeldgesodemieter? De lul van een ambtenaar die dat heeft bedacht heeft dus echt geen greintje cultuurminnende vaderlandsliefde.

Daar gaat mijn favoriete tijdverdrijf. Afijn: www.youtube.com/watch?v=NBFc8k4C0Ys Mist u de powerballad ook zo? Het leven zuigt nu eenmaal hele harige apenballen blijkbaar.

Mocht iemand in Den Haag overigens overwegen om statiegeld op koffie te gaan heffen, één woord: burgeroorlog.

Hetkanverkeren | 06-04-23 | 08:06

Voor een echte alcoholist is het bijzonder gevaarlijk om cold turkey te stoppen met inname, en ze gaan zich al helemaal niet beter voelen van een kopje thee ipv een fles wodka.

_pacman_ | 06-04-23 | 08:02 | 7

@anja | 06-04-23 | 08:56: Half-nuchter, is dat net zo iets als half-bezopen?
Als dat zo is, dan reken ik je 'plezirium' natuurlijk goed.

Ichneumonidae | 06-04-23 | 09:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Bah. In je blootje naar kutten kijken.

kleybeuker | 06-04-23 | 09:01

De diversiteit is ver te zoeken in dit gezelschap ! DOE ER WAT AAN !

Asteroid-B612 | 06-04-23 | 09:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Ik wil weten welke lijm dit kabinet gebruikt, het kleeft harder aan het pluche dan een hondendrol aan een schoenzool.

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 06-04-23 | 07:55 | 2

Is geen lijm, is Teflon. Alles glijdt eraan af.. goedemorgen Wijze, dank voor de koffie, en een fijne dag gewenst!

anja | 06-04-23 | 09:00

Het is toch gvd niet meer uit te leggen. En wat kan die Rutte ouwehoeren en alles naast zich neer leggen. Ik roep: Revolutie!!

Tjatiswat | 06-04-23 | 09:01

Kettingroken.... is een teken van een orale fixatie (Freudiaanse term) en is een indicatie dat je veel te vertellen hebt.

Hevvlan Demuru | 06-04-23 | 07:46 | 1

oh, 1 week gestopt nu! 70 Euro aan een goed doel geschonken (mezelf). 'Help uzelf en iedereen zal u helpen!' - Nietzsche

Hevvlan Demuru | 06-04-23 | 07:49

Op die schoolfoto zit Arthur op de voorste rij helemaal rechts. Dat was nog in de tijd dat hij een meisje was, maar helaas is hij te beroerd om ook maar iets te vertellen over z'n transitie.
Alsof hij zich er voor schaamt. Intussen wel ouwehoeren over zuipen, roken en neuken - wonderlijk soort van sublimatie.
Kom maar uit de kast, pik.

Ichneumonidae | 06-04-23 | 07:45 | 2

Gna. Sommigen van ons zijn goed op dreef hedenochtend. Deze zou je wel eens kunnen terugkrijgen.

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:52

@MickeyGouda | 06-04-23 | 07:52: Kijk, iemand die 'Under the Volcano' kent is een broeder of zuster van mij en al die mensen gaan rechtstreeks naar de hemel.
Arthur schrijft 'Under the Vulcano' en dat klopt dus niet helemaal, maar dat is slechts een futiliteit.

“Somebody threw a dead dog after him down the ravine.”

Ichneumonidae | 06-04-23 | 08:04

Don Arthur is in mijn achting gestegen: iemand die refereert naar Bad Taste van Peter Jackson heeft een goede (wan)smaak. Hulde.

Lijkvocht | 06-04-23 | 07:37 | 1

"The gruel is ready !"

Asteroid-B612 | 06-04-23 | 07:40

Wierook met schimmel op, best niet aansteken?!

Hevvlan Demuru | 06-04-23 | 07:35 | 6

@Hevvlan Demuru | 06-04-23 | 08:15: No sweat bro. Het viel me op.
Het valt ook niet mee om je spelling op orde te hebben als je jeuk aan je eierstokken hebt.

Ichneumonidae | 06-04-23 | 08:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Arthur, die schoolfoto, 2e rij en helemaal rechts voor de kijker.

De_fluitlokker | 06-04-23 | 07:33 | 1

Hij is nauwelijks veranderd.

knutsel_ | 06-04-23 | 08:05

Eerst moesten vrouwen ook volledig aan het werk want meer geld was groter huis en nieuwe auto maar nu huilie huilie.

FD : Na jaren van gierende personeelstekorten en oplopende werkdruk snakken werknemers naar meer vrije tijd, voor nu of later. Ruim de helft van de werknemers zou graag meer verlof willen sparen via de werkgever. Meer dan een derde heeft dat zelfs liever dan extra geld.
fd.nl/economie/1472722/nederlandse-we....

Cornelis12 | 06-04-23 | 07:29 | 8

@Kaas de Vies | 06-04-23 | 08:28: Jawel hoor, de treinen rijden niet op tijd.

Ichneumonidae | 06-04-23 | 08:35

@Kaas de Vies | 06-04-23 | 08:28: Ho, ho, ho, we hebben voor de stoppende politicus een dijk van een wachtgeldregeling!

BadPatNL | 06-04-23 | 08:46

@AdvocatusDiaboli | 06-04-23 | 08:35: Geld, huis, werken. Er bestaat ook nog iets als een leuke uitdagende baan hebben, weet je. Jezelf ontwikkelen. Goed voor je zelfstandigheid. Hup vrouwen !!

Papa Jones | 06-04-23 | 09:30
▼ 5 antwoorden verborgen

Wat was Kaag aan het blaffen gister in de zaal. Dan ga je toch even weg en kom je terug op het moment dat het nodig is. Buiten de kamer staan beeldschermen waar ze alles op kan volgen.

De_fluitlokker | 06-04-23 | 07:26

"... zette ik tijdens een barre winter in het holst van de nacht de verwarmingsketel uit zodat we de volgende dag ijsvrij kregen en ik dientengevolge de held van alle meisjes was."
Erg herkenbaar. Had zelf op de lagere school al dat soort neigingen. Zo wilde ik altijd voor het einde van de zomervakantie de school in de fik steken.
't Is er nooit van gekomen.
Denk er met weemoed aan terug.

Ichneumonidae | 06-04-23 | 07:25 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Aaahh, een nieuw verdienmodel voor boeren,

Azc-plek binnen gemeentegrens Uitgeest, maar op grond van boer. Slootje is de scheiding met Heemskerk
www.uitgeestonline.nl/uitgeest/onderz...

Cornelis12 | 06-04-23 | 07:24 | 7

@Dandruff | 06-04-23 | 07:57: " Nederland heeft op dit moment te weinig plekken om asielzoekers op te vangen." Misschien hebben we te veel asielzoekers ? Just saying. Duidelijk is, dat het niet tot onze "bestuurders" schijnt door te dringen, dat het zich tot de meest verre en ontoegankelijke uithoeken van Afghanistan en heel Afrika rondspreekt dat je in Nederland moet zijn. Het land waar alles gratis is. Gratis dokter, gratis geld, gratis huis. En je mag ook je familie laten overkomen ! Natuurlijk spreekt zich dat rond. Dat doet het zich al een halve eeuw ! Toen ik als kind met mijn ouders op vakantie was in Yugoslavie of in Sardinie, allemaal van die verlaten uithoeken aan de rand van de beschaving, ik heb het nu over begin 70-er jaren. Zodra de locals hoorden dat we uit Amsterdam kwamen, begonnen al die oude tandeloze mannetjes te grijnzen : "Johan Cruyff ! Out kiering ! Out kiering !" met hun duimpjes omhoog. Vonden ze helemaal te gek. Hadden ze natuurlijk helemaal niet daar. En zo gaat het ook met dit.

Asteroid-B612 | 06-04-23 | 08:22

@Asteroid-B612 | 06-04-23 | 08:22:

Als je teveel muizen, parkieten, apen of wat dan ook in een te klein hok zet wordt het vechten, altijd. Dat is al vaak zat uitgebreid getest. Bij mensen is dat niet anders, daarom zijn steden een stuk gewelddadiger dan dorpen. Alleen al om die reden zou je niet naar een bevolkingsexplosie moeten streven, zoals het kabinet doet.

Daarbij komt dat we totaal verschillende volken en culturen op elkaar willen proppen; iets dat in de geschiedenis van de mens bijna altijd fout afliep. Zelfs zonder extreem gewelddadige religies zoals islam en socialisme. En omdat kabinet, overheid, staatsmedia en andere belastinggraaiers de lont van dit kruidvat nog veel te lang vinden stoken ze de boel nog wat extra op. Autochtone belastingbetalers krijgen de schuld van slavernij, racisme, milieuvervuiling, en alles wat ze maar kunnen bedenken.

Dat is geen extreme domheid meer, dat is beleid. En het doet denken aan het beleid van de oude USSR. Tientallen of honderden miljoenen mensen heen en weer schuiven zodat de sociale cohesie overal verdwijnt.
Verdeel en heers.

Dandruff | 06-04-23 | 08:51

@Dandruff | 06-04-23 | 08:51: Dat is zeker welbewust beleid. De bedoeling is om nationale identiteiten van EU lidstaten weg te gummen, en te vervangen door een soort van "Europese identiteit". Door zoveel mogelijk islam te importeren is er in elk geval al 1 gemeenschappelijke factor. Van Noord Finland tot Gibraltar : overal moskeen en minaretten. Dan hebben die landen allemaal al wat gemeen.

Asteroid-B612 | 06-04-23 | 09:10
▼ 4 antwoorden verborgen

oud Nieuws.

* Kabinet zit er nog.
* Stikstof'uitdaging' blijft.
* Macron probeert Xi Jinping aan Europese kant te krijgen.
* Feyenoord-Ajax: na vuurwerk en voorwerp tegen hoofd Ajaxied: 'Schandalig' en nare bijsmaak'.
* Grootste loonsverhoging in de afgelopen 40 jaar. Heeft het geholpen is de vraag bij RTL.
* Israëlische politie ontruimt al-Aqsa-moskee tweede nacht op rij.
* Natuurmonumenten: Nederland stevent af op water-ramp.
* ‘Nieuw toeslagenschandaal’ ontstaat in de omgang van banken met moslims, waarschuwt Baldewsingh. (Trouw)
Giro 555 heeft 184,5 miljoen binnengehaald voor Oekraïne na langst lopende actie ooit.

Weer: bewolkt, even wat regen. Tot 4 graden.

Koffie: kom op, mensen, dit kan gewoon niet meer! Ik zie mensen schransen, bakken dure koffie achterover slaan... Gedraagt u zich een beetje?!
Nou ja, we doen niet aan vasten, maakt het ook uit.
De Lavazza Club Tin staat weer klaar, vandaag wat zuinig Jan Hagel koekjes... Maar zo veel als u wil.

EEnzame SchizofrEEN | 06-04-23 | 07:10 | 2

Die Macron, wát een wereld(vreemde)leider. Pfff.
*20 Jan Hagelkoekjes in zakken propt*

VP732 | 06-04-23 | 07:45

Wat is er dan aan de omgang van banken met elkaar? Goedemorgen, woest-aantrekkelijke reaguurders, een hele fijne ochtend gewenst! Ik moet even die koekjes checken hier...

anja | 06-04-23 | 07:49

Puur op basis van de manier waarop hij het fotomoment omarmt als een break in de schoolroutine: ik gok dat Arthur dat blonde jongetje is dat als vijfde van rechts op de grond zit. Ik heb het ongetwijfeld mis. Sowieso durf ik onder dit dagboek nog nauwelijks iets te schrijven. Wel grappig om te lezen dat de panelen, waar toch ook wel wat grootafnemers van Gall & Gall huizen, Arthur aanzetten tot reflectie over zijn leefstijlkeuzes. Mijn innerlijke Calvinist wordt daar stiekem een beetje blij van.

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:03 | 4

@Ichneumonidae | 06-04-23 | 07:36:
En ik heb daarenboven ook nog niet eens een excuus nie, want het is eerder nature dan nurture. Misschien zijn het wel juist de mensen die de extremen in zichzelf en anderen erkennen en herkennen die gebrand zijn op moderatie. Niets is tenslotte wat het lijkt.

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:47

@MickeyGouda | 06-04-23 | 07:47: Bekende uitspraak van de oer-calvinist Abraham Kuyper, Arthur ongetwijfeld bekend: "Bij den chocolade-ketel en de water-en-melk-karaf kweekt ge geen geslacht van kloeke Calvinisten."

Hoppa, aan de zuip dus - en blijven.
Proost!

Ichneumonidae | 06-04-23 | 07:53
▼ 1 antwoord verborgen

Laat maar weer zitten. mijn zin is er alweer af

*klik*

AldNuut | 06-04-23 | 06:59 | 1

Dat ging snel.

anja | 06-04-23 | 07:50

Wisten we eigenlijk dat het onderwerp Reaguren een eigen expositie heeft in "Beeld en Geluid Den Haag" - In de vorm van een display van ongeveer 5m2. Dit pand is te vinden direct naast de ambassade van de Oeki's. Minpres. hangt hier ook (Nog) vrolijk lachend, uit de tijd dat het met de VVD nog goed ging.

Quote - "... Het woord reaguren is bekend geworden door de website Geenstijl.nl".

Op de bovenste etage is een expositie ingericht die vertelt over het lot van Groningers die zijn geraakt door de gasbevingen.

Nederlandop1 | 06-04-23 | 05:55 | 1

En is er ook iemand die wat doet met het lot van de Groningers ?

Ja, heel erg.. helaas niemand interesseerd het ene zak

AldNuut | 06-04-23 | 06:55
-weggejorist-
hero_of_heaven | 06-04-23 | 05:51 | 2

Ondanks alle gezelligheid.
Truste mensen!

TheOne48 | 06-04-23 | 05:37 | 2

Morgen weer een morgen!

keestelpro | 06-04-23 | 05:38

Slaap ze! Dat het morgen een betere dag mag zijn.

Lafayette | 06-04-23 | 05:57

Joy Division - Love Will Tear Us Apart

Hevvlan Demuru | 06-04-23 | 05:14 | 2

Volgens mij kan je gewoon een link plaatsen hoor!

keestelpro | 06-04-23 | 05:38

Wat een aangenaam verpozen in het Stamcafé.. wat is er veranderd? Ok, maakt niet uit, speciaal voor de kroegtijgers:

youtu.be/tDTQQWSmo8s
Irish pub | vind Sam nl. erg leuk

youtu.be/TOpDzG6UcpE
Drink | zonder clip, want gaat alle perken te buiten qua drankgebruik.

Arthur, feicfidh mé ar ball thú

Unsinkable-Sam | 06-04-23 | 05:01 | 12

Dat is mij dan ontgaan, zat nog wel ergens halverwege in het Paki topic de slachtoffers te blaimen, dus dan zou het daar ergens misgegaan moeten zijn. Of complete meltdown AI bot.

Unsinkable-Sam | 06-04-23 | 06:13
▼ 9 antwoorden verborgen

Echt een kudtdag vandaag. Ik hou het bij muziekjes.
Steely Dan-My Rival

TheOne48 | 06-04-23 | 04:33 | 9

@Lafayette | 06-04-23 | 05:06:
Ik kan die perfectie goed hebben, boet niet in aan gevoel bij mij.
Of bedoel je dat niet?

TheOne48 | 06-04-23 | 05:16

@TheOne48 | 06-04-23 | 05:16:
Ik ook hoor. Maar perfectie kan ook glad worden. Ik vind als er nog wat rauwe randjes om zitten mooier.

Lafayette | 06-04-23 | 05:54
▼ 6 antwoorden verborgen

‘Witte’ donderdag zal ook wel afgeschaft worden.

laurentius | 06-04-23 | 03:47 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Philip Glass - Truman Sleeps (Extended Version)
youtu.be/FySi6xXkNqo

Een heerlijk overpeins nummer.
Doet me aan mijn wijlen pa denken. Samen het concert van Philp Glass bezoeken. Daarna naar Bali voor een rijsttafel. Gek dat als ik zo herinneringen zoek er me misschien 5 dingen te binnen schieten die ik samen met hem heb gedaan, alsof het gisteren is gebeurd, Maar dat ik niet verder kom dan een paar herinneringen, terwijl het er veel meer zouden moeten zijn. Sommige van die momenten lijken als een stilleven in de tijd is gebijteld. Dingen die niet eens zo heftig of bijzonder waren. Een etentje. Een bezoekje. Samen ergens in de kroeg. Gewoon momenten. Ik wou dat ik me makkelijker meer kon herinneren.

Lafayette | 06-04-23 | 03:31 | 2

Herkenbaar… Mooie tegel !

TheOne48 | 06-04-23 | 03:36

Wat TheOne zegt. De menselijke geest heeft een onnavolgbare manier om data op te slaan.

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:10

Uzeb nog een keertje:
Uzeb-Time Square

TheOne48 | 06-04-23 | 03:30 | 6

Dat nummer w̶e̶n̶t̶ verveelt nooit!

keestelpro | 06-04-23 | 04:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Onderwijl loop/strompel ik door deze roze kroeg, wie kom ik tegen ?!
Ik strompel verder, ik verhef mijn lichaam middels mijn onderarmen en daardoor waag ik mijzelf aan de kroegen pickup van alhier.
Mickey, voor jou ( mogen wij allen heerlijk nog samen oud worden ;)).
Eloise - Barry Ryan.
www.youtube.com/watch?v=E9md5oW00q4
Ik naar mijn roepende bed, welterusten allen.
Tot snel.
Proost!

Bad - Casey | 06-04-23 | 03:15 | 4

Heerlijk nummer weer. Sweet dreams!

Lafayette | 06-04-23 | 03:20

Slaap lekker grapjas! XD

keestelpro | 06-04-23 | 04:14

Oud worden in een setting met guurders, ik teken ervoor! Weer een mooie throwback, BC. Dankjewel en tot later!

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:18
▼ 1 antwoord verborgen

The Heart Asks Pleasure First / The Promise - Michael Nyman
youtu.be/NsQBKr_x-P4

Lafayette | 06-04-23 | 03:13

Die Van Amerongen.
Chillen in het Duck Bay Hotel.
Ik ken die tent. Happy memories!

Daar hoort een passend stukkie muziek bij.

Runrig - Loch Lomond
music.youtube.com/watch?v=CHu0h9XaNcg...

Kapitein Sjaak Mus | 06-04-23 | 03:08

Wow!

TheOne48 | 06-04-23 | 03:10

Mooi hoor Kees. Douze points!

Lafayette | 06-04-23 | 03:12

Weet natuurlijk dat hij dit niet leest, maar voor de Fans, wat een mooie clip.
Bruce Willis.
Gorillaz - Stylo.
www.youtube.com/watch?v=nhPaWIeULKk

Bad - Casey | 06-04-23 | 02:55 | 1

Briljant! Die kop van Willis is onbetaalbaar.

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:23

Oké, trots op jou dat je al een paar dagen zonder doet.
Maar is drankgebruik werkelijk jouw grootste zonde?
Menig nuchter mens zal jaloers zijn op wat je hebt meegemaakt, wat je hebt gezien vd wereld.
Laat ze maar denken dat het slecht met je gaat, jij kent de waarheid.
De waarheid is, dat menig mens zou willen dat ze kunnen delen, vertellen, wat jij kunt delen en vertellen.
Elke gek z’n gebrek.
De meest geniale artiesten, muziek en/of kunst waren en zijn heroïneverslaafden.
Mensen die op het schild werden gehesen.
Wijzen is zo makkelijk, maar hebben de wijzers het zoveel beter gedaan?
Denk ‘t niet.
Beter is een heel ruim begrip.

Ruimedenker | 06-04-23 | 02:44 | 1

Missing • Main Theme • Vangelis
youtu.be/u_NRgcZcNRI

Zit vandaag al een tijdje aan dit deuntje te denken. Aanleiding was iets met een stadion, maar dat doet er verder niet toe.

Lafayette | 06-04-23 | 02:34

@Bad - Casey | 06-04-23 | 02:44:
Aha. homies.

Lafayette | 06-04-23 | 02:48

Zaans trots. Dank

Arnold Layne | 06-04-23 | 08:53
▼ 2 antwoorden verborgen

@Arnold Layne | 06-04-23 | 02:32,
Mooi en eng.

Bad - Casey | 06-04-23 | 02:37

@Bad - Casey | 06-04-23 | 02:30: Jaaaa... Nou, jeetje, dat is lang geleden.. toch stiekem gaaf nummer. Ik schaam me niet ervoor, althans, niet zozeer ivm anoniem zijn. *Hard en vals meezingt*

anja | 06-04-23 | 08:02
▼ 11 antwoorden verborgen

Truste Milton!

TheOne48 | 06-04-23 | 01:59

Die clip van Bowie is ontroerend. Ik hoop dat hij zich vermaakt in het derde dal universum.

UnderTheDevil | 06-04-23 | 02:08

Slaap lekker en mooie dromen!

anja | 06-04-23 | 08:02

Boooom!

Leave the kids alone D33 teachers!

wilderst | 06-04-23 | 01:57

Een paar jaar geleden ben ik in Glenveagh Castle in Donegal geweest. Gebouwd vanaf 1867 door zo'n Schotse Noord-Ier die het land gegraaid had en vervolgens iedereen die er woonde en leefde onteigend en weggejaagd heeft vanaf "zijn" terrein (staat bekend als Derryveagh Evictions). Het moest mooier en beter worden dan Balmoral. Lusten de honden geen brood van, van wat die John Adair geflikt heeft, en heeft kunnen mogen flikken.

Giants Causeway is schitterend. Een aanrader zondermeer. En ja als je daar bent, dan is een bezoek aan de whiskeydistilleerderij Bushmills snel gemaakt. Of dat voor een geheelonthouder een aanrader is, dat is iets anders.

Louter Leuter | 06-04-23 | 01:53 | 1

Heeft ‘ie vast wel bezocht, en zegt ‘ie lekker niet. Bushmills whiskey barrel storgage leek wel op een middeleeuwse gevangenis incluis dikke smeedijzeren traliën voor de raamopeningen. Bij navraag waarom het zo massief gebouwd was bleek dat in tijd van onlusten en volksoproer het een geliefd target was. Plundering aldus.

Voorts machtige whiskey proeverij gehad aldaar, het frappante, niets in de blanco testglaasjes was te zuipen, behalve (tromgeroffel) de Bushmills whiskey.

Onnodig te zeggen dat wij (volunteers) incluis de dame’s a.d. grote ronde tafels kacheltje lam waren na afloop.

Ierland op z’n best, leuke mensen en samen slempen verbroedert.

Unsinkable-Sam | 06-04-23 | 03:54

Het is inmiddels Witte Donderdag.
Op deze dag herinneren Christenen het verraad van Jezus door Judas Iskariot, die in ruil voor dertig zilveren munten de Romeinen liet weten wie ze moesten hebben. Door middel van een kus.
In onze tijd zou Judas zomaar Wopke heten, die vandaag 12 provincies verraadde, in ruil voor twee billen in het regeringspluche. Door middel van een urenlang lulverhaal. Na afloop kon je aan zijn gezicht zien dat hij beseft wat hij heeft gedaan.

LD69 | 06-04-23 | 01:50 | 4

@Louter Leuter | 06-04-23 | 02:00:
Dat eerste is wel de gedachte die er achter zit: geen kruisiging zonder het verraad. En de rest.
Maar ik vind dat Hoekstra echt verraad heeft gepleegd, aan zijn partij, zijn achterban en de mensen in de provincies.
En daarnaast hield hij een lulverhaal, niet alleen over de jaartallen 2030 of 2035, Waarbij Omtzigt hem er fijntjes aan herinnerde dat de wet het heeft over 2035 en dat de wet boven coalitieafspraken staat. Wat Hoekstra ook erkende.
Maar ook zijn gepruttel over dat openbreken van de coaltitie-overeenkomst, en wanneer dan en vooral wanneer nog niet, zo ontluisterend slecht, een minister en partijleider onwaardig.

LD69 | 06-04-23 | 02:12

@LD69 | 06-04-23 | 02:12:
Het CDA heeft al voor Wopke haar langzaam verdwijnende achterban verloochend, net zoals de arbeiderspartij nog aan de bijna uitgestorven arbeidersklasse denkt. Wat mij dit ook toont is dat je van een . praeses of McKinsey knakker niet veel hoeft te verwachten.

Louter Leuter | 06-04-23 | 02:30

@Louter Leuter | 06-04-23 | 02:30:
Ja dat laatste ben ik met je eens.

LD69 | 06-04-23 | 02:52
▼ 1 antwoord verborgen

Speciaal voor zij die dit ook nog weten.
1978/79, houdt mij in deze ten goede.
Begon ik de ontmoeting met de 1e vorm virtuele games mee te maken.
Lana Del Rey - Video Games.
www.youtube.com/watch?v=cE6wxDqdOV0

Bad - Casey | 06-04-23 | 01:48 | 1

Altijd mooi nummer.
Veel van het beeldmateriaal komt van Nederlandse studenten. De Rey had geen geld voor de clip...

Lafayette | 06-04-23 | 03:03

Kom wij gaan naar Engeland, wij allen dienen snel te zijn.
Electric Light Orchestra - Last Train to London.
www.youtube.com/watch?v=Up4WjdabA2c

Bad - Casey | 06-04-23 | 01:39

Petje?! Whaa... Oh, prima stem wel.

UnderTheDevil | 06-04-23 | 01:45

Talk Talk - Life's What You Make It
www.youtube.com/watch?v=l3VqAsMXE7o
Wat Supertramps en Pimk Floyd, voor mijn oudere zus was , is denk ik, .. wat Talk Talk voor mij betekende..

Torquemada | 06-04-23 | 01:33 | 3

Zeer mooi

wilderst | 06-04-23 | 01:35

@wilderst | 06-04-23 | 01:37: Had het ook bij bepaalde nummers van Depeche Mode, echt van die muziek om bij weg te dromen , in een tijd dat we nog illusies hadden om naar uit te kijken, onvergelijkbaar met nu

Torquemada | 06-04-23 | 01:40

Vrouwen willen maar één ding.....

Mighty Panther - The Big Bamboo

youtu.be/630zu8tpESU

Piggelmee | 06-04-23 | 01:29 | 3

Deze is dan weer iets minder. Minder het typerende ELO symponische, bombastische en minder synthersizer ook ...

Het Licht | 06-04-23 | 01:19

Wat is het stil in het stamcafé.

Adriel | 06-04-23 | 01:13 | 9

@TheOne48 | 06-04-23 | 01:23:

Wel goed om ff te kunnen zien,
dat je wel zegt
dat je er niet bent @TheOne48.
Ik zou me maar zo hebben kunnen vergissen.

(geen blauwe plekken van het opwerpen hedenochtend, zoals naar ik vrees onze gewaardeerde tafelgast met voortreffelijke antecedenten mogelijk in verergerde mate wel percipieert?)

Milton_Styx | 06-04-23 | 01:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Lost in Eternity (Paige's Theme)

UnderTheDevil | 06-04-23 | 01:12

Yes!!!

Het Licht | 06-04-23 | 01:13

Vergeef me, helemaal stuk ...

wilderst | 06-04-23 | 01:05

Nostalgie, dat is wat ik hoor.

Adriel | 06-04-23 | 01:12

Vroeger leek wel alles beter.
In mijn ogen qua muziek en series wel.
Gerry Rafferty - Get It Right Next Time.
www.youtube.com/watch?v=SXW-sL5gzHQ

Bad - Casey | 06-04-23 | 00:54

Tussen het musikaal geweld onder de nachtbrakers een kort stukje van Peterson over het belang van goed articuleren: youtu.be/2FTx7DV7sv8
En verder wat Russel Brand over Trumps' rechtsgang zegt (' this is bullshit').
Link even zelf zoeken, de app klettert alles weg als ik even op een ander tabblad kijk.

EEnzame SchizofrEEN | 06-04-23 | 00:52

Ecuador staat op de rand van een burgeroorlog.
In een wanhopige poging om de criminaliteit en het bendegeweld te bedwingen heeft de president de bevolking toegestaan om wapens te dragen.

Piggelmee | 06-04-23 | 01:26

Jemig.. dit is echt ernstig dat het zover heeft moeten komen met de onderwereld, gaan dus nu bloedige veldslagen leveren met mensen welke een normale maatschappij en vrolijk gezinsleven nastreven.

Dus NL, let op uw zaak!

Unsinkable-Sam | 06-04-23 | 04:04

Lol :)

Milton_Styx | 06-04-23 | 01:00

Toet toet toe-toet
Toet toet toe-toet
ik heb witte vloed
Toet toet toe-toet
Toet toet toe-toet
ik heb witte vloed

Boris Poepnagel | 06-04-23 | 00:43

Goedemorgen allen,
Er zijn teveel dingen gebeurd, zekers in mijn eigen leven.
Treinramp, hoe dan?!
Schiphol, geen nachtvliegen meer, hoe dan?!
Alles lijkt wel mislukt, zo ook dit hieronder.
Mijn Ex weer in de lucht, " Kees, ik mis jou, maar jij reageerde niet op mijn " Eet Date ".......
Hoe dan?!
Dit hierboven kreeg ik dus vanavond na een fijn gesprek met ons samen.
Ik ben een 1e klas sukkel, maar dit stuurde ik haar wel toe.
Kastelein, een rondje en dit nummertje is voor haar.
Billy Joel - My Life.
www.youtube.com/watch?v=HVX80UpMPDI
Proost!

Bad - Casey | 06-04-23 | 00:32 | 7

@Milton_Styx | 06-04-23 | 01:12,
Mooi, heel mooi en een bijna vergeten nummer.

Bad - Casey | 06-04-23 | 01:25

@Bad - Casey | 06-04-23 | 01:25:

In het duister tasten naar duidingen van intrinsieke motivaties bij een vrouw, scherpt in onwillige situaties slechts haar nagels, ten koste van een bloedend hartelijk gemeend vraagteken, hetwelk pijnlijk op het voorhoofd verschijnt, waardoor men zich vervolgens schaamt de onbedorven ziel van een spiegel deze aanblik van ontzetting te moeten doen aanschouwen.

Milton_Styx | 06-04-23 | 01:43

Jullie zijn tenminste nog in gesprek..

Unsinkable-Sam | 06-04-23 | 04:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Normaal slaap ik op dit tijdstip, maar de mohammedaanse buren hebben visite met jonge kindertjes op bezoek. Het schreeuwen, rennen, met deuren smijten en krijsen is zojuist wat afgenomen daar er één familie hun kroost achterin de bolide hebben gesnoerd en toeterend de straat uit zijn gereden.
Fijn dat zij morgen al iets eerder vrij hebben gekregen, ik mag morgen om kwart voor vijf weer fris en fruitig er uit om een dag half lege klassen proberen aan het verstand te krijgen hoe iets te doen.
Nou ja, dan nog maar even de Twitter linkjes van Arthur doorscrollen. Je moet toch wat.
Oh, en de buren hebben tegels in de keuken. Weten we doordat ze de stoelen nu ook niet meer optillen maar schuiven.
Weer wat geleerd!

EEnzame SchizofrEEN | 06-04-23 | 00:32 | 2

Je zou bijen kunnen gaan houden in je tuin en met enige regelmaat aan één der kasten kunnen gaan rammelen als je buren weer een tuinfeest hebben. Of de gehele bijenkast integraal leeg gooien over de schutting.

Boris Poepnagel | 06-04-23 | 00:46

Op maat gemaakte oordoppen van de audicien doen wonderen, eenzame. Ook goed voor nachtelijk iftarkabaal.

Hopenschauer | 06-04-23 | 01:40

Als Rutte écht de staatsman is die iedereen beweerd dat hij is, dan levert hij zijn mandaat weer in bij de burger. Dit is een onhoudbare situatie. Niemand gelooft meer dat het huidige kabinet ook maar iets kan veranderen aan de huidige situatie. Daar is geen motie van wantrouwen meer voor nodig. Hij moet gewoon zelf nu de stekker eruit trekken.

-PR- | 06-04-23 | 00:28 | 5

Niemand buiten de kartelclub beweert dat Rutte een staatsman is. Een gladde prater, leugenaar, selectieve vergeter en handige jongen die zich overal uit weet te lullen is niet hetzelfde als een staatsman.

J.P.Drapeau | 06-04-23 | 00:39

Gaat Rutte niet doen. Die gaat achterover leunen en laat de andere partijen zichzelf slachten.

Zalwelweer | 06-04-23 | 00:44

Het gaat niet over de burger, het gaat over hen. De kleren van de keizer in het echt

Kladderadatsch | 06-04-23 | 01:05
▼ 2 antwoorden verborgen

wat een kont likker is toch die Kees van der Staaij volgens mij heeft die nooit motie van wantrouwen gesteund

out-of-de-box | 06-04-23 | 00:25 | 1

Jawel bij de motie nav 'functie elders'

Grachus | 06-04-23 | 05:18

Nou, tweede termijn van de kamer en daar komt de motie van wantrouwen waarvan je wist dat die zou komen (ja, ik volg het debat nog steeds, zo gek ben ik). Zo'n beetje de hele oppositie steunt hem inclusief Omtzigt. Afgezien van FvD en Bij1 die afwezig zijn (waar zijn die?). Lientje heeft een hoofdelijke stemming gevraagd, maar je weet hoe dit gaat aflopen.

Tashtego | 06-04-23 | 00:10 | 1

Live feed wordt afgebroken in de pauze voor de stemming,
dus wij klootjesvolk moeten mogen het weer niet weten of zo?

pollens | 06-04-23 | 01:08

Woppert ziet eruit alsoftie al drie weken alleen maar whiskey met maisena naar binnen gewerkt heeft.

Boris Poepnagel | 06-04-23 | 00:07

Alles gelezen, nog even gedacht iets te zeggen over Pettigo, waar ik ook af en toe doorkwam, had nog even gehoopt dat AvA rond 6 april in Bray, ten zuiden van Dublin zou zijn, zodat ik hem persoonlijk kon ontmoeten, maar what is the point: politiek en qua persoonlijk leven liggen we ver uit elkaar.

cugel | 06-04-23 | 00:02 | 4

@funda | 06-04-23 | 00:39:
Was gaan slapen, zie het nu pas. Prachtige filosofische opmerking! Prettige dag!

cugel | 06-04-23 | 07:50

@cugel | 06-04-23 | 07:50: eens met cugel. Soms hoop ik heel hard dat ik jullie allemaal een keer in het echt in de kroeg mag ontmoeten want ik vind jullie zo onwijs scherp, slim en grappig.. ah, ik ben gewoon fan.

anja | 06-04-23 | 08:11
▼ 1 antwoord verborgen

Einde van het kabinet ("mark my words") wegens de stikstofbrief: Dus niet.

En Arnout Jaspers lult uit zijn nek over dat "vogelpoepje". Wat hij niet begrijpt of expres vergeet te melden, dat is de kwaadwillende variant, is dat het niet gaat om een vogelpoepje. Het gaat erom dat sommige (delen van) natuurgebieden een zero-limiet hebben qua depositie, ofwel: Die is al veel te ver overschreden en kan dus geen enkele hoeveelheid extra stikstof meer erbij hebben. Omdat "nul" een niet erg handige waarde is voor de echte wereld is de KDW op de minimaal mogelijke waarde gesteld die dus al wordt overschreden bij inderdaad, een vogelpoepje. Feitelijk betekent het: Bij dit natuurgebied staat het sein op rood.

Maar dat is voor slechts enkele gebieden en dan ook nog vaak een deel slechts het geval. Dus het is weer mateloos populistische geleuter van Jaspers maar elke boerenlul tuint er weer in, plus de hele meute gemakkelijk voor het karretje te spannen rechts angehauchte sensatiezoekers, zoals helaas ook weer Arthur van Amerongen. Ja wat zijn feiten ook irritant he?

Beste_Landgenoten | 05-04-23 | 23:55 | 12

@LD69 | 06-04-23 | 01:57: En voor oudjes ! Speaking of which (opa vertelt) er was eind 70-er, of begin 80-er jaren een groot schandaal met IGLO diepvriesmaaltijden. Daar bleek nitriet in te zitten en al die oudjes in die bejaardencentra die kregen natuurlijk allemaal van die diepvriesmaaltijden te knagen, want lekker goedkoop, die vielen op allemaal van hun stokje. Dat was behooflijk heftig allemaal.
Anyways iedere aquariumliefhebberT is bekend met de cyclus nitriet-nitraat...

Asteroid-B612 | 06-04-23 | 09:04

@Milton_Styx | 06-04-23 | 00:32:
Dat is allemaal weer totaal niet waar. Het is geen nep-natuur. Dat zo een vaak gehoord kul-argument van de boerenlobby. Maar ik hoor je keuze al, fuk de natuur, leve de vleesproductie. Mag, maar kom er dan gewoon rond voor uit.

Beste_Landgenoten | 06-04-23 | 09:14
▼ 9 antwoorden verborgen

Ondertussen bij de kakkers,

Bloemendaal heeft het besluit over de twee opvanglocaties voor asielzoekers voor zich uit geschoven. Dat is de conclusie van een bewogen commissievergadering in een bomvolle Bloemendaalse raadszaal dinsdagavond.

De buurtbewoners voelen zich overvallen door het in hun ogen onaangename nieuws. Ook vinden ze de asielzoekers - getraumatiseerde jonge mensen zonder enig bezit - niet passen in de villawijk.

Eén inspreker vroeg zich af of zijn zoon voortaan nog wel met zijn vriend kan zoenen op straat. Een ander zei dat zij vreest voor waardedaling van haar huis en is bang op kosten gejaagd te worden, doordat ze haar woning nu beter moet beveiligen. Kortom, deze Aerdenhouters zijn tegen de komst van asielzoekers aan de Sparrenlaan.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2023040...

Cornelis12 | 05-04-23 | 23:23 | 4

Was het niet de Aerdenhoutse villabewoonster Dieuwertje Blok bij de NPO tijdens de asielcrisis 2015 waar beeld van tegenstanders azc in de wijk, met afkeurende blik reageerde: 'triest'?

drs.Nee | 05-04-23 | 23:37

Mochten de Aerdenhouters de opvanglocatie’s kunnen tegenhouden dan zie ik toch lichtpuntjes voor de minder gefortuneerde gemeentes. Het argument dat getraumatiseerde jonge mensen zonder enig bezit niet passen in een villawijk kant ook toegepast worden op verlaten dorpen op het platteland, of midden in een drukke stad.

Miss_Pinky | 05-04-23 | 23:41

@ funda: vrees niet, knul! Ik heb een vrind, doet iets in de raad, daar hebben Mimi en ik nog eens een klusje aan uitbesteed, die lost dit wel even op.
Regelen we wel even binnen het corps.

EEnzame SchizofrEEN | 06-04-23 | 00:25
▼ 1 antwoord verborgen

- Minister Yeşilgoz geschökt na incident in De Kuip.
We zouden eigenlijk een speciale organisatie moeten opzetten voor de openbare veiligheid, met goede leiding en misschien zelfs een eigen Ministerie, dat handelt in plaats van bij het minste of geringste geschökt raakt.
'Maarja, toekomstmuziek' om met Wim de Bie te spreken.

funda | 05-04-23 | 23:22

Zou iemand De Nachthap ff uit Linkedin willen trekken en hier plaatsen?

Ik was het ff zoek, met voetbal enzo erbij

wilderst | 05-04-23 | 23:21 | 11

Ik lees net dat D66 oververtegenwoordigd is op LinkedIn. Wil je écht een meelwormenburger in een broodje van sprinkhanenmeel met een complementaire soja-latté als nachthap?

-PR- | 06-04-23 | 00:35
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik moet zeggen Arthur, op die slagroomfoto lijk je ook behoorlijk op Bukowski.

funda | 05-04-23 | 23:15 | 2

Niet om te slijmen, maar de kop van Arthur spreekt me meer aan. Kan natuurlijk ook iets te maken hebben met mijn chauvinistische inslag.

Roos | 05-04-23 | 23:24

Stuitend arrogant weer, Kaag.
"nou, we nemen de suggestie van de heer Klaver ter harte".
Dat toontje, die kop. Vreselijk mens.

Graaisnaaiert | 05-04-23 | 23:11 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Vindt het zelf ook zeer interessant om te zien hoe men leeft, op de wat afgelegene eilanden ect, rond Ierland en Schotland.
En over Ierland, toevallig dit vd week gekeken.

The West Mayo Flying Column in The War of Independence
www.youtube.com/watch?v=a-YVf9sGls4

Torquemada | 05-04-23 | 23:06 | 1

Heb je wel eens van St. Kilda gehoord? Overleven op papegaaiduikers die je zelf van de rotsen mag vangen. Fascinerend hoe zo'n gemeenschap ondanks de harde omstandigheden in zijn levensonderhoud wist te voorzien.

Tashtego | 05-04-23 | 23:35

Ik zou toch even genoteerd willen hebben dat mevrouw van de Kruis gewoon toppless mag zonnen.

Shoarmamasutra | 05-04-23 | 23:05 | 7

@Milton_Styx | 05-04-23 | 23:49:
Met een virtuele aankleding zou je toch moeten oppassen dat een keizer zich qua kleding niet in LaCroix getast voelt.
Je weet niet, heden ten dage.

reservebelgië | 06-04-23 | 00:22

@reservebelgië | 06-04-23 | 00:22:

De rekwijdte van het genderdom, zal mogelijk toch niet zover van elastieken intercelebrale compositie zijn, dat dit tweedimensionale beeld, waaraan ik me slechts éénmaal NIET verlustigd heb, zichzélf als keizer zou willen betitelen.

Niettemin, tegen zekere vergoeding, zal zich vast een ondernemende wezenloze opdringen die haar Popla zal willen verkopen, zolang ze maar de poeplap trekt.

Milton_Styx | 06-04-23 | 00:43

Ach die persoonsfoto in dat jurkje op twitter is ecjt niet zo verontrustend, maar daar gaat t niet om. Straks wordt men nog preutser
Zelfs de ergeren kan je vaak nog beter naakt zien dan in hobbezakken en tuinbroeken. Andere kant op kijken is ook niet heel moeilijk . Alles beter dan de verburquaisering

Shoarmamasutra | 06-04-23 | 07:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Arthur,
Ik weet niet of je nog eens in Finland gaat komen, maar bedacht mij nog na je stuk dat je het had over uiterst ongezellige kroegen, en wel zo dat het weer geweldig wordt. Althans, zo interpreteer ik het. Dan had je het ook nog over Ali Kaurismäki.

In Helsinki is (was in ieder geval, hoop nog van wel) een zeldzaam groezelige kroeg welke eigendom is van de broertjes Kaurismäki, Kafe Moskva. Geheel opgezet volgens Sovjetstijl met een wandje vol beduimelde LP’s met koormuziek, alles aftands en een zeer gemêleerd publiek van stamgasten, toeristen, filmliefhebbers en vooral dronkelappen. Ik heb mijn vrouw nog moeten bevrijden van een werkelijk stomdronken Fin toen ze klem zat tussen een bank en een waggelende Fin die haar achtervolgde.
Het is echt mooie Sovjet kitch.

Er naast zat meen ik zo’n extreem hip café, met felle lampen en dito publiek, meen dat dit ook van de broertjes was.

Nuuk | 05-04-23 | 23:03

Voor Bokito,
Youtube,
King Kong 2005 Soundtrack.

Voor wie plaatst, bedankt.

zeurmachine | 05-04-23 | 23:03 | 2

Dat moet ik toch ook weer eens Jimmy Castor Bunch - King Kong plempen.
youtu.be/3Zr-wYxBHUI

BrutusBosch | 06-04-23 | 00:48

Wat was de laatste LP of cassettebandje dat de reaguurder kocht (voor introductie CD)? Voor mij was dat Aacayipsin van Tarkan. Van dat album Hepsi senim mi: youtu.be/GYW7UXYyZoc

Grachus | 05-04-23 | 22:54 | 14

@SterF... | 05-04-23 | 23:30:
Ik heb hem gekocht omdat ik Killers wilde - die stond wekenlang in de platenzaak - en toen ik met m'n guldens en knaken die kant opging was die weg. Nou ja, dan maar deze. Killers kwam vlak daarna.

Graaisnaaiert | 05-04-23 | 23:32
▼ 11 antwoorden verborgen

Je leest kennelijk de reaguursels, dus om je te plagen Tuur,
youtu.be/17amV6lCJDI

SterF... | 05-04-23 | 22:41

Ik ken wel Derry, Maine.

Nuchternederland | 05-04-23 | 22:40

Dank weer voor je bijdrage Arthur, het blijft een fijn stukje lezen elke keer. Dat je nu de Britse eilanden beschrijft, na je participerend onderzoek, doet mij vreugd, om zo maar te zeggen. Ik ben er best veel geweest en het is het mooiste buitenland denkbaar.
Ook vaker herkenbaar voor mij, dat Holyhead zeker, wachtend op de boot naar Ierland.

Ik ben het trouwens van harte eens met Mickey dat de stukken van Arthur een eigen plek verdienen. Nu is het vaak een overgang naar het café. Misschien; passend, maar misschien eerst maar een leesboek je voor we het café instappen?

Nuuk | 05-04-23 | 22:37 | 1

Daar ben ik het ook mee eens. De vorige keer heb ik het s ochtends pas kunnen lezen en soms is er dan weinig tot geen tijd om te reageren.

En ergens spreekt deze Keltisch toer me meer aan dan die in Zuid-Europa.
Misschien toch Keltische roots.

Zelf vond ik Cornwell woest en romantisch tegelijk. Ben je daar ook geweest Nuuk?
Je hebt daar ook het eiland St. Michael, de tegenhanger van Mont St.Michel. In die buurt zijn ook veel Nederlandse kinderen tijdens WOII opgevangen. Heel indrukwekkend.

Roos | 05-04-23 | 23:05

Ik heb wat stukjes van Arthur aan mijn oom laten lezen. Volgens hem is het allemaal verzonnen. Hij denkt trouwens wel dat Dr. Phil echt is.

Mijn wereld is onzeker nu.

UnderTheDevil | 05-04-23 | 22:32 | 1

Neem een paarse pil. Daar knap je op.

SterF... | 05-04-23 | 22:35

Ze zijn volledig intern gericht daar in den Haag. Dat het land op slot zit hebben en mensen in de problemen gebracht worden hebben ze het niet over. Man man man lijkt nergens op. Caroline grillt de lulwoppert, maar die heeft de Rutte doctrine goed onder de knie. Wat een farce dat hele CDA. Niks met politiek te maken, alleen met bestuurlijke macht. Nieuwe politiek, ze geloven het zelf toch ook niet meer.

Kladderadatsch | 05-04-23 | 22:32 | 1

Niets maar ook helemaal niets kunnen ze regelen, nu zie ik hier dat Nb Shell motorolie ineens verkrijgbaar is in Rural Rusland en dat de prijs zelfs lager is dab de Russische.. hoezo sancties?? de olie geimporteerd uit Italie ook een EU land , de EU sucks! www.youtube.com/watch?v=zY-DAc5tQxA

Smoelensmid | 05-04-23 | 23:41

Nu weet ik waarom ik de hele week 'back home in Derry' neurie... de columns van Arthur.

letopuwzaak | 05-04-23 | 22:32

Voor de heer van A.
Om te bewijzen dat er echt wel mensen naar dat gat willen.

Paddy goes to Holyhead - Far Away
music.youtube.com/watch?v=fyJakR_-M9k...

( toegegeven, de band komt uit Duitsland, maar het gaat om het idee, nietwaar?)

Kapitein Sjaak Mus | 05-04-23 | 22:32

▶️komm gib mir deine hand.
Beatles in ‘t duits.

Rattus | 05-04-23 | 22:31

"Ooit was ik terrorist"

Kom maar op met die 5 euro VVV bon.

Links bovenin.

Lorejas | 05-04-23 | 22:30 | 6

Die VVV bon was maar 5 gulden.
En kun je van 1971 tot 1976 voor een foto poseren?

Met_baard | 05-04-23 | 23:03

@Roos: ik blijf bij de terroristen hint. Linksboven :-)

Lorejas | 05-04-23 | 23:07

@gestoptmetroken | 05-04-23 | 22:49: opmerkelijk, toen ik het schreef had ik jouw antwoord niet zien staan, terwijl er 9 minuten tussen zitten.

Maar laten we die 5 guldens splitten ;-)

Roos | 05-04-23 | 23:16
▼ 3 antwoorden verborgen

In Schotland zijn en van de drank af moeten blijven. Onze Tuur weet het wel allemaal goed te plannen. Ik had een mooie reportage vanuit Isfahan gedaan ofzo.

SterF... | 05-04-23 | 22:28

Bam.
Ik ben ff vroeg vandaag.
Zet snel 10 treetjes Pitt pils in de koeling. Alsmede 15 kilo's pinda's gedoneerd door Blijdorp.
Doei.

Lafayette | 05-04-23 | 22:21

Is dat een nieuwe tactiek, om reaguurders in je epistel te verwerken, of is het om je dichter bij het reagurend publiek te voelen?

Met_baard | 05-04-23 | 22:20 | 2

In de hoop dat we hevig gaan schrijven. Denk ik.

SterF... | 05-04-23 | 22:24

@SterF... | 05-04-23 | 22:24:
Waar vind je in deze tijd nog iemand die zich iets aantrekt van het algemene publiek?

MickeyGouda | 06-04-23 | 07:37

Weer een onderhoudend verhaal van onze Barfly. Proost!

Après toi | 05-04-23 | 22:16 | 9

@Après toi | 05-04-23 | 23:53:
De Belgen danken de Heer.

reservebelgië | 06-04-23 | 00:22

helaas echte vrouwen ipv van ladyboys???

AntiZanicz | 06-04-23 | 09:25
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl