Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Annus horribilis 2023 - De laatste stuiptrekking van de schrijvende aap Don Arturo (7)

Carnaval in het Stamcafé

Woensdag 15 februari

De afgelopen weken mocht ik naar aanleiding van dit molièresque dagboek veel bezorgde post van ongeruste lezeressen ontvangen. Nooit zit er eens een fatsoenlijke schenking tussen, of het vooruitzicht van een royaal legaat. Wat ik wel kreeg van de postbode: een flink uitgevallen damesslip (z.g.a.n.), een gerafelde beha zo groot als een circustent (geplengd met rozenwater) en de belofte van een fijne fellatio van een alleenstaande oma in Delfzijl. Tot op het merg, beloofde ze mij. 

Ik heb even gekeken op de reisplanner van de Nederlandse Spoorwegen hoe lang de reis van Schiphol naar Delfzijl duurt en ik vrees dat ik er toch vanaf moet zien, ook al is het vooruitzicht van een kunstgebit in een glas water op een IKEA-nachtkastje behoorlijk opwindend. 

Anderzijds was ik graag nog eens gecremeerde kroketten gaan eten in het treurigste hotel van Nederland: het Eemshotel. Ineens ruik ik die meur weer als je daar binnenkomt: lysol, frituurvet dat in maanden niet gefilterd is, verschaald bier en chloor van de plees plus de lucht van versleten tapijt in combinatie met de weeïge geur van een warme stofzuiger. Voor het landelijk rookverbod inging, kon je in het Eemshotel de sigarenwalmen knippen.

Mijn toenmalige verloofde Tanja liep coschappen in het ziekenhuis van Leeuwarden en in het weekeinde gingen we op zoek naar de allergoorste restaurants van Friesland en Groningen. In onze top tien stonden hoofdzakelijk dorpschinezen, plus een kroeg in een gehucht waar ze een zak “bami van de slager” in de magnetron lieten ontploffen en natuurlijk het Eemshotel. Oh ja, en de lunchroom Afsluitdijk stond ook in de top 10. Daar rook het frituurvet zo mensonterend, dat Tanja en ik afzagen van de frikandellen en uit lijfsbehoud warme chocomel met rum dronken en er half bevroren appeltaart bij aten. De lunchroom is helaas gesloten, lees ik in de krant.

Attenooije, wat kruipt de tijd als je wacht op je doodvonnis. Ik zit te antichambreren in de Clínica Internacional de Olhão want ergens tussen nu, 9 uur ante meridiem, en de lunch wordt er een echografie van mijn lever, nieren, en galblaas gemaakt. De almoço, de lunch, is sacraal in Portugal en zelfs de traumatoloog stopt dan met werken, ook al is hij net een motorrijder - wiens beide benen werden afgescheurd tijdens een flinke schuiver - aan het oppimpen.

Het kan mij niet treurig genoeg zijn en ik geniet dan ook van de ambiance van Ria Shopping, zelfs nu ik de dood in de ogen kijk. De kliniek bevindt zich op de tweede verdieping van dit troosteloze winkelcentrum. Daar zit de nieges op, zeggen ze dan in Mokum. Niks loopt en driekwart van de winkelruimtes staat leeg. De food plaza - van de tien fast food restaurants zijn er nog maar twee open - ziet er na de lunchtijd uit als een vers treinongeluk. Niemand eet zijn bordje leeg, zo kotsopwekkend is het voer hier. Vroeger zat hier ook nog een bioscoop. Eens had ik puur uit verveling een kaartje gekocht, voor slechts 5 euro, en ik was de enige in de zaal. De film was kut - had ik maar Rotten Tomatoes moeten checken - en ik ben toen gaan vragen of ik een andere film mocht zien. En jawel hoor, de programmateur had nog twee andere rolprenten in de aanbieding.

Inmiddels is het elf uur. Ik moet denken aan een tekening van Kamagurka. Er ligt een man op de operatiekamer, naast hem staat een chirurg. Die zegt: ik heb goed nieuws en slechts nieuws. Eerst het goede nieuws: we hebben een leverdonor. In de hoek van de tekening staat een brancard met een dooie, en een kaartje aan de teen. Daarop staat: Charles Bukowski.

Ik hoor de lezers alweer brommen en zuchten en puffen en steunen: daar komt de Bukowski van de Algarve (volgens Bert Vuijsje) weer aan met zijn stoere drankverhalen. Niet dus. De alcohol heeft mijn leven verwoest, mijn relaties en mijn lichaam gesloopt, ik ben vernederd in de detox van de Jellinek-kliniek in Amsterdam. 

Het is dat ik een mediaal verdienmodel van mijn drankperikelen heb gemaakt anders zou ik nooit, maar dan ook nooit nog maar één woord verspillen aan mijn destructieve alcoholisme. Zo erg schaam ik me. Er is niets heroïsch aan katers des doods en aan gruwelijke deliria. En dat doet mij weer denken aan een anecdote over Malcolm Lowry, de schrijver van Under the Volcano. Die zit met zijn uitgever in een Londense pub en ziet buiten een roze olifant voorbij stampen, een bekend deliriumsymptoom. De twee mannen rennen naar buiten en Lowry trapt in een enorme olifantendrol: het circus is in de stad.

Mijn gruwelijkste deliria werden veroorzaakt door huisgemaakte Libanese araq, Joegoslavische slivovitsj, Mexicaanse mezcal én Portugese medronho. Normaliter bestrijd ik katers met een herstelneutje, ook wel glazen ontbijt genoemd, maar na dergelijke bacchanalen werkt the hair of the dog niet meer en spuug ik gal.

Anderhalve fles medronho - een sneu wapenfeit in vergelijking met de slemperijen van de protagonisten in Moskou op Sterk Water van Venedikt Jerofejev, het reeds genoemde Under the Volcano van Malcolm Lowry, The Grass Arena van John Healy and Fear and Loathing in Las Vegas van Hunter S. Thompson - was genoeg peut voor een zinderende hellevaart. Voor de wijngids voor de Algarve en de Alentejo die ik maakte met Reggie Smith, moest ik beroepsmatig medronho proeven in de onherbergzame westhoek van de Algarve. Ik zag de bui al hangen want uitspugen doe ik niet. Dat is een vies gezicht en zonde van de kostbare godendrank, gestookt van de vruchten van de aardbeiboom. Mijn proeverij begon vroeg in de ochtend en ‘s anderendaags werd ik zeiknat wakker op een strandje. In de bloedhitte, met kleerscheuren en de vertrouwde krassen en ontvellingen, maar zonder gapende wonden. Een godsmirakel omdat het strandje omringd bleek te zijn door vlijmscherpe, steile rotsen en alleen maar bereikbaar was via een geitenpaadje vol cactussen. Men zegt dat je van goede medronho geen hoofdpijn krijgt en dat klopte. Maar ik wilde wel dood.

Kort voor lunchtijd ben ik eindelijk aan de beurt. Een zeer vriendelijke echoscopist strijkt met een apparaat, de transducent, over mijn buik en over de onderrug en legt meteen uit wat hij ziet. Hij ziet geen verdachte zaken, alleen is de lever wat vettig. Pffff, dat is goed nieuws, ook al verga ik van de pijn.

Als ik naar buiten loop, met heel tijdelijk een hele andere kijk op het leven, voel ik met net Woody Allen in Hannah and her sisters: the Anxiety of the Man in the Booth. Op naar het volgende doodvonnis: de bloed- en urinetest. 

Thuis in Villa Vischlugt draai ik keihard dat vrolijke liedje What a life, uit de film Druk, met die geweldige Mads Mikkelsen. Ik neem een flinke borrel en daarna ga ik met de honden wandelen over het strand. Alles staat in bloei in de Ria Formosa. Het wordt lente in de Algarve.

Donderdag 16 februari

Vandaag bloed- en urinetest. Voor 95 euro wordt de hele godverdommese teringzooi in mijn lijf getest. Bloed- en urinetesten, pfffff... Vanwege mijn hardnekkige latexallergie was ik in de vroege jaren tachtig vaste klant bij de polikliniek voor Seksueel Overdraagbare Aandoeningen aan de hoofdstedelijke Groenburgwal. Ik vond die bezoekjes niet nodig, mijn verloofde wel. Daar zat ik dan iedere maandag tussen de uitgewoonde kommersjele sekswerksters en de positieve leernichten. Alles went, zelfs het wachten op de uitslag van een aids-test.

Morgen krijg ik de uitslag en stuur die dan naar mijn geneesheer Rob.

Het zou wellicht goed zijn als ik weer eens lange tijd geheelonthouder ga worden. Ik heb al eerder gedaan, twee keer een heel jaar zelfs. Mijn ouders en mijn grootouders aan beide kant waren van de blauwe knoop, het talent daarvoor zit dus sowieso al in de familie. Mijn vaders afkeer van drank stamde uit de tijd dat hij bij een studentendispuut in Wageningen zat. Tijdens de ontgroening moest hij enorme hoeveelheden jenever drinken en was hij bijna in een coma geraakt. Onder de kots en meer dood dan levend werd hij in een taxi gezet en naar het ouderlijk huis gereden. Zijn vader had hem met een broekriem net zolang afgeranseld tot hij weer nuchter was. Het enige dat mijn vader over zijn studententijd en de ontgroening kwijt wilde, was dat hij een ondergescheten plee met een tandenborstel schoon moest schrobben. Daar maakte hij een grapje over, want grapjes over poep en pies vond hij leuk.

Tijdens het schrijven van Brussel: Eurabia dronk ik geen druppel alcohol. Geheelonthouding en de daarmee gepaard gaande verveling, ascese en sociaal isolement maakten van mij een verzuurd wezen, maar misschien was ik dat altijd al geweest en kwam het in Brussel pas genadeloos naar buiten. Ik zei toentertijd tegen een journaliste: ‘Als je van al je vrienden af wilt, moet je moslim worden.’

Geen hond gaat een dagboek over geheelonthouding lezen. Emo boy Johan Ernst Hendrik Pfauth (nomen est omen, hij ziet er ook uit als een pfauth) schreef voor De Correspondent een heel vertoog heeft vanwege het historische feit dat hij een maand niet had gedronken.

Hij begint het stukje met de opening: Ik heb geen bijzondere drankzucht en drink niet om te vergeten. Toch is drank alomtegenwoordig in mijn leven. Het begint al met de eerste afspraak van de dag. In de kroeg, waar de ober je soms met ‘mijnheertje biertje’ aanspreekt. Daarom dus een maand geen drank. Ik kwam tot dit voornemen terwijl ik met een allesverwoestende druiper ontwaakte en en die direct met mijn vriendin deelde. Ik had hem weer in een of andere stagiaire-hipster van de Correspondent gehangen, nadat ik twee biertjes had genuttigd.

Het sneeuwvlokje eindigt aldus: Want wie nuchter blijft, verliest gegarandeerd niet de controle en sluit bij voorbaat elke ernstige vorm van losbandigheid uit. Dat maakt de avond tot een gewone avond. Je verpest het voor de rest. Want we dienen groots en meeslepend te leven. Wie even niet op wereldreis is of onlangs geen briljante roman geschreven heeft, kan altijd nog tien glazen achteroverslaan en zien waar de avond hem brengt. Dwalen door de straten, als Shaffy. Misschien dat er daarom zo’n alcoholmist boven mijn omgeving hangt. Niet omdat we iets moeten vergeten, maar door de belofte die inherent is aan de drank.

Vrijdag 17 februari

Onderweg naar dokter Rob rijd ik door mijn vorige woonplaats Moncarapacho. Het dorp is versierd want het is carnaval. Ik vierde carnaval in Venetië, Maastricht, Oeteldonk, Aalst, Rio de Janeiro, Moncarapacho en Loulé en steeds weer overviel mij een smachtende doodswens. Ik hoor niet thuis in die roomse poppenkast, ook al ben ik al bijna vijftig jaar een zaat hermenieke, een dronken eenmansdweilorkest. Uiteindelijk vond ik Rio nog het minst weerzinwekkend. Voor een woekerbedrag kocht ik daar een vloekend T-shirt van een sambaschool en hoste ik met Rob Muntz mee tussen de trommelaars van kleur, stijf van de sos en de cachaça, want ritmegevoel is mij niet aangeboren. Bovendien ben ik erg verlegen, zeker als ik tussen reusachtige Afro-Brazilianen mijn bleekscheetversie van de samba moet uitvoeren in een reetveter en een minuscuul hemdje.

Ondanks mijn vastenavondfobie bezat ik ooit een enorme collectie carnavalsplaten. Dat begon ooit met de obligate Hilversumse meestampers van André van Duin en Adèle Bloemendaal, maar al spoedig verdiepte ik mij in het obscure oeuvre van Frans Boermans, Thuur Luxembourg en Sjraar Peetjens. Tot mijn afgrijzen werd hun meesterwerk Och waas ik maar beej mooder thoës gebleve verrotterdamst door Jantje Hoes van Katendrecht. Gelukkig namen Huub Stapel en Mooder Hellup in 1991 uit protest tegen Hoes een zompige Tegelense moerasbluesuitvoering op van Och was ik maar. Die staat gewoon op YouTube, tussen de kommersjele Rotjeknorversie van Johnny Hoes en het hartverscheurende origineel.

Met dokter Rob neem ik het urine- en bloedonderzoek door. Verhoogd cholesterol, lever verhoging tot hart- en bloedvaten, afweer verlaagd. Verder alles goed. Hij denkt dat de oorzaak van alle pijn mijn gebroken thoracale wervel T12 komt. Een half jaar geleden werd ik op de fiets geschept door een dronken boertje. Ik heb al 14 keer fysiotherapie gehad maar dat heeft weinig geholpen. Wat nu? 

Zaterdag 18 februari

Promo voor de bestseller Costa del Coke, die ik samen met Ivo Teulings schreef. In de Volkskrant notabene. Op zaterdag in het magazine, door de geweldige zangeres Sharon Kovacs.

Kovacs: ‘Ik heb heel veel gelezen over de Nederlandse penoze en misdaad in het algemeen. Ik heb net Costa del Coke van Arthur van Amerongen en Ivo Teulings uit. Daarin volgen ze het spoor van de drugshandel van de Spaanse maffia langs de Zuid-Spaanse kust. Daar komt de meeste hasj en cocaïne Europa binnen. Ze spreken in het boek met crackverslaafden, met mensen uit het criminele circuit, maar ook met de havenpolitie. Dat levert een uitgebreid beeld op van de handel daar. Ik lees dat soort boeken om te weten hoe de lijntjes nou precies lopen. Wie is nou de baas? Wie staat boven wie? En hoe werkt dat dan? Ik word dan zelf ook een beetje rechercheur. Het is fascinerend om te zien hoe dat allemaal, zeg maar, een soort van schaakspel is.’

Ik kom zo terug bij Sharon maar laat ik met een sappige anekdote uit mijn oude doos beginnen met de enige popster die ik interviewde. Richard Wayne Penniman, alias Little Richard, speelde in 1996 op North Sea Jazz en door DIBA International Concerts in Sneek was mij een exclusief interview met de wereldster beloofd.

Dick en Baukje van DIBA, twee geweldige Friezen, hadden Fats Domino, Ray Charles, Chuck Berry en de Dubliners in hun stal én Little Richard. Ik kon het goed vinden met die twee eigenzinnige cowboys en alles leek in kannen en kruiken. Na zijn ronkende optreden bij North Sea Jazz wilde meneer Penniman echter ineens geen interview geven, maar misschien later wel tijdens zijn Europese tournee, die begonnen was in Den Haag. Ik en fotograaf Geert van Kesteren hadden een flink voorschot gekregen van Vrij Nederland en we konden met onze grote smoelen en kapsones (ik was toen echt een heel vervelend mannetje, dat is nu bijna niet meer voor te stellen) niet met lege handen aan komen kakken bij hoofdredacteur Joop van Tijn.

We zijn Little Richard gewoon gaan stalken als ordinaire groupies en na ieder optreden (België, Frankrijk, Duitsland) kregen we 'nee' te horen van Dick en Bauke. Mooi kut dus, want de rekening liep flink op met al die hotels, eten, drank, benzine en wat dies meer zij.

We waren de wanhoop nabij toen we eindelijk groen licht kregen in München, waar meneer Penniman optrad in Circus Krone. Scharrelend achter het podium, hoorden we de eerste tonen van Tutti Frutti en toen begon Little Richard te krijsen dat er illegale opnamen werden gemaakt: "They are bootlegging me! they are bootlegging me!" Die ouwe ging helemaal door het lint. Het kabeltje dat hij zag, bleek gewoon voor het licht te zijn. Het concert werd gestaakt na 2 minuten, in een bomvolle tent…

Wij ‘s anderendaags helemaal gestrest doorkarren naar Hamburg, optreden stadspark. Heel knus, ‘s middags, allemaal ouwe Duitse lijken die rock ’n roll probeerden te dansen en het interview ging zowaar plaatsvinden, de volgende dag om 10 uur in een poepsjiek hotel. Ik had precies een kwartier. Als je dat uittikt, kom je op ruim 3000 woorden. Genoeg voor Vrij Nederland dus. Penniman ontving ons in een badjas die open hing en had een flinke klont Colombiaans marcheerpoeder uit zijn neus bengelen. Op bed in de suite lagen twee jongens van kleur die hij voorstelde als zijn zonen Morning Glory and Daylight. Ik zette mijn cassetterecordertje aan en Little Richard braakte 15 minuten precies alleen maar clichés uit: hoe hij Jimi Hendrix uit zijn begeleidingsband flikkerde omdat die steeds alle aandacht wilde trekken en hoe Mick Jagger voor Pennimans deur sliep en bedelde of hij zijn idool mocht pijpen. Bon, de reportage was gered en sindsdien wil ik geen muzikanten interviewen.

Een jaar of wat geleden zat ik in Palmela, een schattig stadje nabij Setubal, bij mijn goede vriend André Amaro in de tuin, hoor ik ineens een vet sappig Limburgs accent en dat bleek Sharon Kovacs uit Baarlo te zijn! Ik had nog nooit van de nieuwe vriendin van André gehoord en ging haar stiekem in een hoekje googelen. Sodeju! Die bleek wereldberoemd te zijn, een enorme ster in Oost-Europa. Ik roetsjte door Wikipedia en las dat ze studeerde aan het Rock City Institute in Eindhoven. Als invloeden noemt ze zangeressen als Betty Davis, Etta James en Tina Turner. Vanwege haar donkere stem worden ook vergelijkingen gemaakt met Amy Winehouse, Portishead en Shirley Bassey. Na mijn spoedresearch raakten we aan de praat - kallen noem je dat in het Limburgs - en ik vond haar een schatje, met haar gemillimeterde haartjes. Die kale, noemt André haar liefkozend.

Ik heb een zwak voor Limburg, en heb er een haat-liefde-relatie mee. Ik heb even in Maastricht gewoond, waar mijn toenmalige vriendin Tanja chirurg was. Na tropenjaren in het Midden-Oosten koos ik voor de liefde en de rust en werd ik eindredacteur bij De Limburger. Dat was geen succes, want na twee maanden zat ik voor de zoveelste keer in mijn toch al zo droevige bestaan zwaar aan de heroïne en de crack. Eind goed al goed, ik ging een poosje in de bergen bij Benidorm afkicken, keerde terug naar Limbabwe en kreeg een nieuwe vriendin, Jackie. Die kwam uit Grubbenvorst (Asperges! Tasty Tom-tomaten! IJssalon Clevers!) en dat ligt vlak bij Baarlo, waar Sharon vandaan komt. De cirkel was rond. Al die herinneringen schoten door mijn hoofd toen ik het Limburgs van Sharon hoorde. Mijn lieve ex draaide vaak Neet Oet Lottum en Rowwen Hèze en de Heideroosjes, maar ook Gé Reinders en het allermooiste liedje Och waas ik maar béj mooder thoês gebleve, geschreven door de onvergetelijke Frans Boermans. Het origineel dus, niet die slappe verhollandste versie van Jantje Hoes van van de Atjehstraat in Katendrecht. 

Na een enorm bacchanaal bleven Sharon Kovacs, Dreetje Amaro en ik die nacht over in dat geweldige huis in Palmela, met een tafel vol lege flessen en volle asbakken. Ik begon, sentimenteel en schmaltzy-waltzie als ik ben, Limburgse muziek te draaien op Youtube. Mensen die mij volgen op Twitter, weten dat ik soms opvliegers heb (lees: 'starnakel ben') en dan de hele nacht plaatjes draai. Die avond ging ik ook los, en Sharon zong alles luidkeels mee. Wat mij opviel was, dat het zo schuchtere meisje dat ik aanvankelijk zag, totaal verandert als ze gaat zingen. We bekeken haar clips en live optredens en het is echt een podiumbeest. Ik was zwaar onder de indruk.

De stemming kwam er helemaal in toen Sharon keihard mee te zingen met Och waas ik maar. Dreetje zei: "wat geweldig, neem het op, dan stuur ik het naar je opa en oma, die zullen dolgelukkig zijn als ze jou in het Limburgs horen zingen."

Sharon had een getroubleerde jeugd en haar opa en oma waren haar steun en toeverlaat. Daar werden altijd Limburgse smartlappen gezongen. Sharon vertelde mij: “iedereen in mijn familie zong en speelde een instrument. Dan kwamen ze allemaal samen op zondag en gingen ze zuipen en muziek maken. Opa met de snaredrum, oom met de trompet. Heerlijk. Ik ben later naar Uden in Brabant verhuisd. Mijn muzikale debuut was in Razzoo, een jazztent die gerund werd door twee nichten. Het was er geweldig, jamsessies, alles kon. Er ging een wereld voor mij open. Ik was altijd heel bang om te zingen voor mensen, op school moest ik eens zingen en piste op het podium in mijn broek. Opa en oma lagen in een deuk. Amy Winehouse is mijn grote idool. In Camden, de wijk in Londen, ben ik in haar voetsporen gegaan, sprak iedereen die haar gekend had. Ik wilde weten wat er achter die teksten schuil ging. Ik bezocht haar stamkroegen, zat aan het water met daklozen en junks die me vertelden dat iedereen dol op Amy was en haar gratis dope gaf. Dat vond ik heel tragisch. Ik heb een liedje over haar geschreven, Shirley (Sound of the Underground) De muziek was er al, die kreeg ik van Colin Benders, van Kyteman Orchestra. Het nummer was bedoeld voor Shirley Bassey, hij had een trompetlijn gemaakt, die gebruikte ik als zanglijn. Geen hitmateriaal haha.”

Ik vind Shirley een prachtig nummer, en het is is helemaal de stijl van Kovacs, een stijl die ze zelf James Bond noemt.

Zondag 19 februari

Een katerdagje, ik heb me helemaal volgevreten en 6 afleveringen van Seinfeld gekeken. Daarna een opwekkende docu over Xanax op Netflix, en een zo mogelijk nog vrolijkere docu over fentanyl in Vancouver. 

In de Portugal Post een leerzaam stuk van mij en Arie Pos over de medische stand in dit land. Bottom line: je kan maar beter niet ziek worden. Het verhaal van Spanjeman Raul heeft dezelfde teneur. 

Maandag 20 februari

Veel gedoe rond de woke hertaling van het hele oeuvre van Roald Dahl. Hier nog wat tips voor kinderboeken die dringend hertaald moeten worden of op de Index librorum prohibitorum, de lijst met verboden kinderboeken van de woke deugsekte, moeten worden geplaatst.

Bulletje en Bonestaak

Van 2 mei 1922 tot en met 17 november 1937 verscheen deze socialistisch geëngageerde tekststrip, getekend door de in 1914 voor de Eerste Wereldoorlog uit België gevluchte Vlaming George van Raemdonck en met teksten van de bekende schrijver A.M. de Jong, in de Nederlandse kranten Het Volk en later ook Voorwaarts. Bulletje en Bonestaak werden de favorieten van socialistisch Nederland en het succes berustte mede op het feit dat de makers geen zoetsappige pedagogische verhaallijn inbouwden. Het was dan ook de eerste strip waartegen moralisten waarschuwden. Het beeldverhaal werd als zedenbedervend beschouwd, aangezien de stripfiguren scholden, kotsten en soms zelfs in hun blote billen liepen. Latere uitgaven werden dan ook meestal in gecensureerde vorm uitgebracht.

De lotgevallen van Pijpje Drop

Eén van de eerste reclame-stripfiguren is ‘Pijpje Drop’, van P. Koenen (1930). De avonturen van dit ‘negertje’ trof men aan in De Automaat, het blad van de olieman. Olie werd in die tijd nog aan huis gebracht. Pijpje Drop werd uitgebracht als het wekelijkse reclameblad van de “N.V. Maatschappij tot detailverkoop van petroleum”. De strip eindigde met: ‘Hoe ‘t verder Pijpje Drop vergaat, staat in de volgende Automaat’. In totaal verschenen er vijf bundeltjes met de walgelijke strip.

Oki en Doki bij de nikkers

De sloep komt met een schok tegen de wal aan. Flap tuimelt haast in het water. Oki en Doki springen uit de sloep. Flap gaat zijn baasje achterna. Oki loopt voorop. Hij draagt een geweer over zijn schouder, net als een echte jager. Doki stapt achter hem aan. Doki voelt zich niet helemaal prettig. Het is hier muisstil. Waar zijn de negers? Zitten die al in hun hutten? Slapen ze al? Nee de negers slapen niet. “We hebben veel verdiend”, zegt het zwarte opperhoofd. “Jammer dat de blanke mensen niet op ons eiland komen anders…” “Anders aten we ze op!” roepen de negers, die rond de hut van het opperhoofd zitten. “Blanke mensen smaken fijn”, zegt het opperhoofd. Hij likt zijn lippen eens af. Opeens kijkt het opperhoofd naar de zee. “Zie ik het goed”, fluistert hij. “Er ligt een boot dicht bij de kant. Aha!” 

Donald Duck

Kindje van nazi-sympathisant Walt Disney, met oom Dagobert als de eeuwige Jood. Hoe lees ik Donald Duck (1971; oorspronkelijke Spaanse titel: Para leer al Pato Donald) is een marxistische cultuurkritiek van de Chileense schrijver Ariel Dorfman en de Belgische socioloog Armand Mattelart. Stelling van het boek is dat de Disney-strips over de familie Duck een vehikel zouden zijn voor Amerikaans cultureel-imperialisme. Hoe lees ik Donald Duck was een van de eerste studies naar de vermaaksindustrie en kinderlectuur vanuit de invalshoek van ideologiekritiek en een bestseller in Latijns-Amerika. De eerste uitgave verscheen bij de Chileense staatsuitgeverij Quimantú in 1971; na de Chileense staatsgreep van 1973 werden exemplaren van het boek verbrand op bevel van het regime-Pinochet.

Dinsdag 21 februari

Ik ben woedend want ik word niet genoemd in een haattwietje van Kabouter Buttplug Schimmelpenninck. Ik noem hem zo omdat hij bivakkeert in het darmkanaal van Kaag en af en toe zijn kopje naar buiten mag steken om als een juichaapje in de Bimbo Box de lofzang op Kaag te brullen. Zelden zag ik een “columnist” zich zo openlijk encanailleren met de macht. Bah.

Social

Het kantoor gaat dicht. Met Bart Nijman naar de carnavalsoptocht in Moncarapacho. Mijn arme lever. Alaaf. 

Reaguursels

Inloggen

Kom net uit de kerker van Joris, heb daar 2 weken gezeten. Theodorus.G. zat naast me opgesloten, jullie krijgen de hartelijke groeten van hem.

De_fluitlokker | 23-02-23 | 09:09 | 1

Gelukkig hebben jullie het beiden overleefd. Hoe was het bier daar?

funda | 23-02-23 | 09:20

Goedemorgen. De minister van Financiën gaat naar voor haar terra incognita, het Nederlandse platteland. Diepenheim, in het kader van een verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten verkiezingen, iets waar zij op geen enkele wijze direct bij betrokken is. Hoe dit op zich landelijk nieuws is is al een raadsel, maar de media zijn op volle oorlogssterkte aanwezig.

Zij beschikt over persoonsbeveiliging uiteraard. De kans dat zij zonder dat op voorhand door de beveiliging het sein veilig is gegeven, daar arriveert is precies 0. Als er ook maar enig risico zou zijn geweest, was er door de politie wel ingegrepen, dan wel had de minister rechtsomkeert kunnen maken. Het echte nieuws is dus dat de Nederlandse politiek zo diep is gezonken, dat voor een publiciteitsstunt een deel van de Nederlandse bevolking als "gevaarlijk" wordt afgeschilderd.

Mevrouw Kaag is wat zij is. Het is aan de Nederlandse kiezer om daar ieder voor zich wat van te vinden. Maar wat mij echt stoort aan deze farce is de teloorgang van de Nederlandse media, die zonder te verblikken of verblozen kritiekloos mee gaan in dit zeer doorzichtige toneelstukje.

Arm land.

Hetkanverkeren | 23-02-23 | 09:02 | 1

Ik vond het hele Diepenheim event tenenkrommend. Net zoals dat op tafel dansen toen. De D66 probeerde toen een aflevering van Borgen na te spelen, te kinderachtig voor woorden.

De_fluitlokker | 23-02-23 | 09:18

Wederom merci voor dit heerlijke proza. Jammer van de vele non-reacties. Vraag mij daarom af, of meer dan 5 regels tekst wel besteedt zijn aan de gemiddelde GS lezer.

NotWoke | 23-02-23 | 08:57 | 3

Arthur zou ws niet zo ingenomen zijn met 'besteedt zijn'.
Met de rest wel, hij is zelf net zo'n ouwehoer. Ik hou daar wel van.

Ichneumonidae | 23-02-23 | 09:00

Uw spelling is niet besteed aan een aandachtige GS lezer.

dathoujetoch | 23-02-23 | 09:01

Vijf regels tekst. U overschat mij schromelijk.

Duwbak_Linda | 23-02-23 | 09:01

Schiphol moet krimpen van 57 nu naar 52 vluchten per uur. Alles voor het groen nietwaar.

Computer_says_no | 23-02-23 | 08:44 | 3

Waarom geen roetfilter op de uitlaat? Nog beter voor het groen.

Flightless bird | 23-02-23 | 08:50

@Flightless bird | 23-02-23 | 08:50: Fantast. Gewoon lpg tanken, veel minder fijnstof enz.

Dr. Blechtrummel | 23-02-23 | 09:18

@Flightless bird | 23-02-23 | 08:50:
Aardappel in de uitlaat. Zo deden wij dat al in de Middeleeuwen.

funda | 23-02-23 | 09:22

Dank aan Eenzame Schizo voor de samenvatting van het ochtendnieuws. Miste deze nog, wat droevig en ontzettend heftig www.telegraaf.nl/nieuws/298391394/ver...
Arme kind... pfff

VP732 | 23-02-23 | 08:43

Wat een lap tekst, maar het lezen wel waard. Moest af en toe lachen, waarvoor dank. Malle man.

VP732 | 23-02-23 | 08:40 | 2

Oh en @laatste foto. Hoe is het bier daar? In vergelijking met een Nederlands tapbiertje?

VP732 | 23-02-23 | 08:49

@Flightless bird | 23-02-23 | 08:46:
Een deuger lijkt op een paardenkeutel;
mooi glimmend aan de buitenkant
maar van binnen alleen maar stront.

CLoVis | 23-02-23 | 08:54

Die kameraad is toch al meer wetpakker dan wethouder.

funda | 23-02-23 | 09:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Tja,

Bijna 8000 criminelen ontlopen momenteel in Nederland hun gevangenisstraf, terwijl ze wel veroordeeld zijn. 90 procent is onvindbaar, omdat ze in het buitenland zitten.
www.ad.nl/binnenland/bijna-8000-veroo...

Cornelis12 | 23-02-23 | 08:29 | 4

Echt absurd ook dat thuis mogen afwachten op een straf uitzitten zodat de benen kan worden genomen en naar het buitenland kan worden gevlucht. Zeker met dit soort enorme aantallen! Dit schreeuwt om een wetswijziging van min. van jus.. hoe dan ontlopen 8000 zomaar hun straf?

Jan, Leiden | 23-02-23 | 08:37

Kun je voortaan ook de link naar het gearchiveerde artikel plaatsen?
Er zullen hier weinig mensen zijn met een abonnement op het AD.
archive.today/XEnr8

CLoVis | 23-02-23 | 08:45

@Jan, Leiden | 23-02-23 | 08:37: sluiten van gevangenissen is wel iets. Ook de managementlaag laten groeien en weinig oog voor de mensen met de poten in de modder bij justitie (alle sectoren) is ook wel iets dat bijdraagt.

VP732 | 23-02-23 | 08:47
▼ 1 antwoord verborgen

Israëlische leger wilde dus gisteren in Nablus drie terroristen (in Palestijnse ogen vrijheidsstrijders) arresteren maar die gaven zich niet over. Resultaat, platgewalst huis, 13 doden en zo'n 250 gewonden.
www.telegraaf.nl/nieuws/117506178/isr...

En ondertussen de hele avond Arabisch gepraat c.q. geschreeuw bij m'n Palestijnse buurman die het er met z'n bezoek ongetwijfeld over zal hebben gehad.

Cornelis12 | 23-02-23 | 08:27 | 1

Palestijnen zijn de PVV-stemmers van het midden oosten. Ze kunnen het niet bevatten dat al die Russen, Marokkanen en Ethiopiërs die zichzelf Israëliër noemen gewoon het recht hebben om zich in de Levant te vestigen.

Cobarde | 23-02-23 | 08:45

Ik loop bijna dagelijks met mijn hond langs het Eemshotel en kan u melden dat deze omschrijving accuraat is.

EastIsUp | 23-02-23 | 08:18 | 5

Tussen de poten van het hotel ben ik voor het eerst gepepen..

Nutteloze informatie, maar die herinnering kwam wel weer even naar boven dankzij het verhaal haha
Op de Abel Tasman ging een liedje rond
Oh Dellefzijl Oh Dellefzijl
Wat zijn je meiden beregeil
Als smorgen vroeg het haantje kraait..

enfin, we waren jong en onwetend, zeg maar

AldNuut | 23-02-23 | 08:41

Ja.. Jammer eigenlijk. Valt best iets moois van te maken.

Ben Adam | 23-02-23 | 08:49
▼ 2 antwoorden verborgen

On het kader van kattenbakvulling: Alge D heeft de aanval geopend op Van der Plas met een artikeltje zonder weerwoord. Zo herkennen we de echte onafhankelijke onbevooroordeelde journalisten weer, op de bres voor de vrijheid, na Charlie Hebdo toch? En de Volkse K ineens met een achterhaald bericht over Baudet en mogelijke spionage. De propagandamachine van Sjoerdsma (Remkes is een alcoholist?) , de Groot, draait klaarblijkelijk weer op volle toeren.

dathoujetoch | 23-02-23 | 08:16 | 11

@Après toi | 23-02-23 | 08:52: Hee, zijn we het eens.
Gisteren een nieuwe koei gekocht, had nog geen naam voor haar.
Als blijk van waardering gaat ze At66 heten.
Is dat lief of wat?

Ichneumonidae | 23-02-23 | 08:56

@Cornelis12 | 23-02-23 | 08:32:

Er zitten wel meer lobbyisten in de politiek, of dat nu voor Unilever, Urgenda of Lekker Dier is. Bovendien is de grens tussen "lobbyisme" en "betrokkenheid" nogal moeilijk te trekken als je niet in iemands hoofd kan kijken. Het lijkt me logisch dat iemand die vanuit de samenleving de politiek ingaat zijn ervaringen van zijn voormalige werkomgeving meeneemt. Zie de bijdragen van Agema over de zorg.
Persoonlijk heb ik ook meer met politici die ergens voor staan vanwege hun ervaring op een bepaald gebied, dan op tassendragers die vanaf een fopstudie politicologie de tweede kamer in rollen.

Dandruff | 23-02-23 | 08:56
▼ 8 antwoorden verborgen

Die tassendraagster van de VVD en haar clubje hadden toch een indringend gesprek met Rutte gehad over het asielbeleid, met verschillende prachtige toezeggingen vanuit zijn kant?

Rutte bij Jinek: "Als kabinet gaan we de verschillende migratiestromen in kaart brengen en daar beleid over ontwikkelen. Ik ben er hoopvol over dat we er samen uit gaan komen", zei Rutte.

Tot zover weer de daadkracht, er wordt weer niets ondernomen.

Zoelense Hobbyboer | 23-02-23 | 08:13 | 4

De tassendraagster praat alleen in procedures.
- Wat vindt u daar nu van?
- Ik vind...(terzijde)..(krampachtig glimlachje)...(nog een terzijde)...dat ze daar een goed gesprek over moeten voeren.

Daar wordt je toch stapelgek van. Zeg dan niets.

En ze vind het heerlijk.
Dat leren ze bij de JOVD.

AdvocatusDiaboli | 23-02-23 | 08:28

Nou, en ik ben hoopvol dat D66 gedecimeerd wordt bij de volgende verkiezingen van de tweede kamer. En dat VVD eens niet als grootste partij uit de bus komt, zodat we verlost zijn van de kabinetten Rutte die geen deuk in een pak boter slaan wat betreft beperken van immigratie.

Papa Jones | 23-02-23 | 08:29

@Papa Jones | 23-02-23 | 08:29: You have a dream?

Ichneumonidae | 23-02-23 | 08:32
▼ 1 antwoord verborgen

Ja hoor Max, Max Max en nu al die zwarte autos zien, zelfs Ferrari veel zwart met rood. Zijn nog maar testdagen geen race. Zie net Hulkenberg, Aston Martin staat al stil, rode vlag.

gato | 23-02-23 | 08:08 | 1

Ik zit ook te kijken, en idd rode vlag.

de uitbater | 23-02-23 | 08:23

Rutte
Verantwoordelijk voor 8 zware Crisissen
Zonnekoning van de Voedselbanken
Capo dei capi van onze SUPER Narco-staat
Weigert een nieuw 2e Kamerlid de hand te schudden als Minister President
Lachte zich een kreuk bij Jinek

Torquemada | 23-02-23 | 08:06

Nee! Geen koffie koffie. Bier! Eindelijk thuis na werk en nu ga ik een biertje drinken, niks koffie en boterham met stoop. Goede morgen.

Flightless bird | 23-02-23 | 08:05

Demonstranten tegen Kaag roepen "heks", "kutland" en "Vind je het gek." En dan op een boze chagrijnige zwartgallige agressieve toon.
Klinkt als een vraag, is uiting van agressie.

Kaag is raar bezig, maar dat neemt niet weg dat er ook een groep rondloopt die een nieuwe hobby heeft: zwartgallig agressief boos zijn
Niet dat het leven daar beter van wordt, maar schijnt een soort voldoening te geven.
En dan meerdere van die types die elkaar lekker lopen opfokken.

Intussen zijn er weer politici die het vuurtje handenwrijvend verder opstoken. Dat gaat zetels opleveren.

Tot er weer een revolutie van blinde haat komt zonder inhoud en dan is het opeens 'o maar dat wilden we niet'.

AdvocatusDiaboli | 23-02-23 | 07:56 | 5

Dat vuurtje stookt Kaag zelf verder op door wederom volledig voorbij te gaan aan de inhoud en het spotlicht volledig te richten op de vorm. Als een volk dat van nature niet geneigd is om extreme dingen te doen steeds meer de confrontatie opzoekt, is het tijd om te stoppen met zenden en eens serieus te gaan luisteren.

MickeyGouda | 23-02-23 | 08:17

@Ndranghitiari | 23-02-23 | 08:28:

Wilders en Fortuyn zetten andersdenkenden niet stelselmatig weg als "middeleeuwse ku klux klan terroristen". Nota bene vlak nadat ze daar een schijnbaar goed gesprek mee hadden gehad (zie filmpje Diepenheim).

Dandruff | 23-02-23 | 08:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Alle zuiderlingen weer een beetje bijgekomen van de carnaval?

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 23-02-23 | 07:52 | 3

Alaaf and kicking!

Sinterbikske | 23-02-23 | 08:10

Ach ja, waar blijft de tijd... Goedemorgen allemaal en dank voor de koffie!

anja | 23-02-23 | 09:12

De media, goed voor het bedienen van miljoenen veelal oudere kiezers, staan weer allemaal bol van de interviews met politici van VVD66 GL CDA kortom het cordon sanitaire.

Tiscali-2 | 23-02-23 | 07:45 | 1

U kunt er wat aan doen

Gooi uw stembiljet niet weg en breng een stem uit
Op alles, behalve wat u opnoemt + GVD-A en Fvd

Niets doen en zelfde club zit er weer

AldNuut | 23-02-23 | 08:09

Mooi. Rauw en authentiek. De naakte mens. Grappig en leerzaam.
Thx :)

Ben Adam | 23-02-23 | 07:42

Maar wie zijn die kinderen dan ?

Telegraaf: Er zijn grote zorgen bij de politie over kinderen die op gewelddadige wijze leeftijdgenoten beroven. Steeds meer 12- en 13-jarigen worden verdacht van straatroof. De buit stelt doorgaans niks voor, in tegenstelling tot de impact.
www.telegraaf.nl/nieuws/896174204/ste...

Cornelis12 | 23-02-23 | 07:41 | 3

Eén alinea verduidelijkt al veel:
"De 11-jarige straatroofverdachte zou uit een gezin komen waarin meerdere problemen spelen. Iets dat volgens Van der Sman regelmatig terugkeert bij jonge delinquenten. Hij wijst op de rol van de ouders. „Als je als 11-jarige iedere avond om twaalf uur pas thuiskomt en de ouders staan dit toe, is dat natuurlijk geen garantie dat er op de straat niks gebeurt. Want wat moet je op zo’n jonge leeftijd nog buiten rond die tijd?”.

CLoVis | 23-02-23 | 07:47

Leest U Oliver Twist, en u vind uw antwoord..

Probleem van alle tijden
het aanbod is onbeperkt, de overhead minimaal, de risico's zeer gering (jaar detentie bij doodslag)

www.amazon.nl/Oliver-Twist-Charles-Di...

AldNuut | 23-02-23 | 08:16

Zitten er nog wel voedingsstoffen in doorgefokte groenten op uitgeputte grond?
Of werkt dat zo niet.

AdvocatusDiaboli | 23-02-23 | 07:37 | 1

https://www,youtube,com/watch?v=KLV62-kDboE

Heineken heeft na een jaar nog steeds geïnvesteerd in Rusland.
Ze hebben 61 nieuwe bier merken verzonnen.
Ze hebben Guinness (die wel weg ging uit Rusland) vervangen met een eigen variant 'Black Sheep'
En ze zijn hun eigen Cola gaan maken, want Pepsi en Cola zijn er ook niet meer.

Heineken profiteert van de oorlog in Oekraïne en betalen belasting aan Poetin.
Zitten er soms Russische investeerders bij Heineken of zo?

AdvocatusDiaboli | 23-02-23 | 07:36 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

1 op 3 Oekraïners in NL wil terug
nos.nl/teletekst#110

"Veel Oekraïners werken in de horeca en de uitzendbranche, de meesten onder hun niveau. Bijna alle respondenten willen betere toegang tot taallessen"

Ja die taallessen voor Nieuwe Nederlanders, ook statushouders, daar gaat zoveel mis dat het soms lijkt alsof we graag willen dat het niets wordt.

Duwbak_Linda | 23-02-23 | 07:25 | 9

@Dandruff | 23-02-23 | 07:59:
Verschil is dat Oekainers direct aan het werk mochten, terwijl vluchtelingen dat niet mogen, eerst door de bureaucratische molen moeten en daarna verplicht aan het handje worden genomen van een kapotbezuinigde instelling.

Dit nog even los van opleidingsniveau en culturele verschillen en zo.

Duwbak_Linda | 23-02-23 | 08:03

Ik las eerst uitvaartbranche. Maar uitzendbranche. Zal die meneer van Randstad wel blij mee zijn.

Zomaarwat | 23-02-23 | 08:04

@CLoVis | 23-02-23 | 07:38:
Dat dacht ik meteen ook, 2/3e deel, ruime meerderheid bevalt het dus prima in Nederland! Die derde heeft natuurlijk wel te maken met hoger opleidingsniveau en met te weinig aanbod Nederlandse cursussen. Daar zouden we inderdaad meer Oekraïners die al langer in Nederland zijn bereid moeten vinden om deze in de avond eens per week te gaan geven. Jongere kinderen leren op school de taal wel, maar ouders of ouderen hebben ook aanbod nodig dunkt me.

Jan, Leiden | 23-02-23 | 08:46
▼ 6 antwoorden verborgen

Kudt!
Vergeten…. de schilder komt ff “bijvlekken”..
Helemaal vergeten.
7.45 staan ze veur m’n klote.
Koffie zetten dus.
Daarna naar de markt, eens zien of de bloemkool écht zo duur is.
Misschien pak ik er wel één en ren ik heel hard weg.
Gewoon stelen en op 15 maart GLvdA stemmen.
Heel normaal.
Joe!!

Ruimedenker | 23-02-23 | 07:23 | 3

Beetje geweld mag ook, alles voor groen(te).

Normpje | 23-02-23 | 07:33

Voor dieven is er een andere partij, die ene die nu al aan de macht is sinds Balkenende.

* Il Principe * | 23-02-23 | 07:49

Ik moet ook rennen, hond eerst dan viaplay zoeken. zie Nicky al, zo komt de RB , 3 dagen testen . Moet dus een heerlijke dag worden, wel zonder bloemkool, maar gek genoeg, hier bloemkolen zat. Gooi er wel een paar naar boven. Pakken, bloemkolen.

gato | 23-02-23 | 07:52

Olhao: wat een dump is dat. Had er paar jaar geleden zogenaamd “authentiek vissershuisje” gehuurd, eigendom van een Nederlander.
Bleek ergens in een afgelegen donker straatje te liggen. Ook in huis kwam nooit zonnetje met donkere achterplaats.
Na een dag was de huurauto al open gebroken. Andere auto gekregen. Idem dito.
Niet dat er wat in lag maar koste me wel eigen risico van 300 euro en uren bij de politie om verplicht aangifte te doen.

Kattie | 23-02-23 | 07:22

Inzicht

Het gras is groen, de rozen kaal
mijn uitzicht is maar minimaal
en ook mijn uitzicht in het leven
is met de grond gelijk gebleven

www.dbnl.org/tekst/_tir001196701_01/_...

Duwbak_Linda | 23-02-23 | 07:11 | 2

Gelukkig is daar de lucht
En kan ik met een diepe zucht
Los van de ondergrond
genoegzaam krabben
aan mijn kont..............grabje

onbekend | 23-02-23 | 07:40

@onbekend | 23-02-23 | 07:40:
Kreeg deze vanmorgen n de mail. Vond hem wel passen bij de verzuchtingen van ons Arthur.

Duwbak_Linda | 23-02-23 | 07:55

oud Nieuws.
* Schiphol doet 460.000 vluchten, kan weer groeien.
* Vandaag uitspraak zaak-Wiersum.
* Minister mag twee kinder-hartcentra sluiten.
* Rutte beweert iets over de asielcrisis (geen idee wat, de man liegt als'ie ademt)
* Duitse agent zwaargewond na Nederlandse plofkraak.
* Biden is er zeker van dat 'we er wel uitkomen' met Rusland.
* Na prijsplafond denkt kabinet nu aan energietoeslag en huurkorting.
* AIVD waarschuwde Baudet voor Russische beïnvloeding.
* BBC legt grootschalig seksueel misbruik in Kenia bloot op theeplantages Unilever.
* Dochter en schoonzoon Trump gedagvaard om te getuigen betreft Capitoolbestorming.
* Bijna 8000 veroordeelde criminelen blijven buiten cel.
* Verkiezingen worden volgende obstakel stikstofaanpak.
* Laser-racisme overgewaaid uit US, wie zit er achter van extreem-rechts (NRC).

Weer: plaatselijk regen, tot 9 graden.

Koffie: een hele zachte, romige bak, precies zo u wil. Met een stapel brood met appelstroop deze keer. U moet wat ijzer.

EEnzame SchizofrEEN | 23-02-23 | 06:40 | 13

@Sneerpoets | 23-02-23 | 08:21:
Los van alle theoriën, ben ik denk ik wel overtuigd dat daar een paar neusjes van de zalm rondvlogen, compleet met en met een hotline richting een paar partriot/luchtdoel systeempjes, denkt u ook niet ??

AldNuut | 23-02-23 | 08:59

@bitterpete | 23-02-23 | 07:59:
Ja, uit vlees. Je neemt bijna geen ijzer op uit groenten en al zeker niet uit appelstroop. Je kunt beter één stukje -hapje op een vork- kip eten.

letopuwzaak | 23-02-23 | 09:25
▼ 10 antwoorden verborgen

Even tussen door....De Div......Teken de tijd...

onbekend | 23-02-23 | 05:34 | 1

Ik a zo lekk drinnen ui me kruuk

TheOne48 | 23-02-23 | 03:50 | 3

Beetje naar oplossingen zoeken, how dare you!

TheOne48 | 23-02-23 | 03:19

Ik ben opeens een stuk enthousiaster over deze technologie.

MickeyGouda | 23-02-23 | 05:47

Doe eens vragen hoe Wilders MP van Nederland kan worden?

Sneerpoets | 23-02-23 | 08:14
▼ 1 antwoord verborgen

@TheOne48,
Las vanmiddag over je vrouw. Vreselijk maar gelukkig heb je het met kinderen en kleinkinderen goed voor elkaar. Hou je daar maar aan vast. Dat geluk heb je iig nog.
Update: gisteren gereden en vandaag hier waarschijnlijk de laatste zomerse dag meegemaakt. Morgen Frankrijk in en daar is het beduidend minder qua weer. De eerste dagen regen en een graad of 10. Brrr. Meestal staan we ergens twee nachten want elke dag rijden hebben we geen trek in maar om een hele dag in dat campertje te zitten is ook niet alles.
Maar we zien wel, misschien valt het mee:-)

K1100 | 23-02-23 | 02:58 | 3

Dank je K.
Ja waardeloos, alles prima kwa familie, en ik weet, niet alleen van jou, dat ik daar mazzel mee heb.
Voor zover ik weet zak je af naar je geliefde vaderland, doe een tussenstop in Breda:)

TheOne48 | 23-02-23 | 03:11

@TheOne48 | 23-02-23 | 03:11:
Dank voor de uitnodiging maar ik weet nog niet waar we NL binnenkomen. Mochten we over Brussel komen houd ik het in gedachten.
Maar nu ga ik mijn nest in. Gelukkig rijdt mevr. K. de eerste helft.
Trusten en slaap lief.

K1100 | 23-02-23 | 03:23

“Journalistiek betekent iets te drukken, waarvan iemand wil dat het niet gedrukt wordt.
Al het andere is Public Relations.”
George Orwell

Maggiesfarm | 23-02-23 | 02:37

Iets anders….
nos.nl/l/2464889
Aanvliegroutes over Utrecht en Gelderland….
“Amsterdam is er aan gewend, wij niet”…
Gaat pas in in 2027, maar nu al janken.
Ik woon daar en vind het eerlijk als de pijn verdeeld wordt.
Net zoiets als de verplichte spreidingswet van Eric vd Bulk, als het gaat om “nieuwkomers”.
Daar vind ik iets van, maar kennelijk moeten we Ter Apel enzeau ontzien.
Nobel streven, totdat het gaat over vliegbewegingen.
“Schiphol moet maar krimpen”,
Hier krijg ik jeuk van.
F#cking Nimby’s!
Zelf wél een vliegtuig pakken, zolang het maar over andermans huis is.
Oké, een Amsterdams huis, maar dan nog.
Hypocriet schijtvolk.

Ruimedenker | 23-02-23 | 02:27 | 2

Natuurlijk verder geen woord over de schepen met LNG.
Die horen we niet, maar zijn natuurlijk niet duurzaam.
Begrijp best dat we geen Russisch gas meer willen, maar ouwe schepen op stookolie zijn wel oké?
Schiphol moet maar krimpen..,
Manmanman.

Ruimedenker | 23-02-23 | 02:32

Ik heb jaren terug als timmer aan een nieuwbouw wijk gebouwd, naast Assendelft, genaamd Seandelft.
En daar kwam iedere minuut een vliegtuig over wat de landing inzette...

Torquemada | 23-02-23 | 02:48

Crazy In Love
Beyoncé Feat. Jay-Z

youtu.be/ViwtNLUqkMY

Vind ik een lekker nummer.

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:34 | 1

Oh o oh o. Stampt lekker!

wilderst | 23-02-23 | 01:47

Dus wij exporteren in 2022 bijna 40% minder naar Rusland, ten koste o.a. van onze tuinders en kwekers, maar we importeren voor 21 miljard uit Rusland, het 6-voudige???

Wat voor zelfdestructieve schijnheilige symbool-politiek is dit. Bah!

wilderst | 23-02-23 | 01:33 | 17

@wilderst | 23-02-23 | 03:52: CBS corrigeert altijd voor prijsstijgingen, bij het berekenen van economische groei.

Après toi | 23-02-23 | 07:58
▼ 14 antwoorden verborgen

4 jaar geleden gepost? Deze is 2 jaar geleden gepost, dezelfde meid? Ze worden gauw rijp daar in Oekraïne.

Sneerpoets | 23-02-23 | 08:01
▼ 1 antwoord verborgen

Hé, ik mag weer reaguren. Vandaag jarig, maar ook een pet-scan om duidelijkheid te krijgen over het gezwelletje in mijn buik. Schijt 7 kleuren stront.

wijsvinger | 23-02-23 | 01:31 | 6

Reaguren is ondergeschikt lijkt mij.
Kan me voorstellen dat het spannend is de uitslag te horen.
Vast een vetbult.
Ik ga duimen voor je.

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:57

Wat de rest zegt, wijsvinger! Ik ga voor je duimen.

MickeyGouda | 23-02-23 | 05:50
▼ 3 antwoorden verborgen

Mag best iets ruiger.
No One Knows
Queens of the Stone Age
youtu.be/s88r_q7oufE

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:10

Oki en Doki is trouwens van Henri Arnoldus, wereldberoemd geworden met zijn boeken over Postbode Pietje Puk. Ik heb er een paar geërfd. Prachtige kinderliteratuur.

Après toi | 23-02-23 | 01:08

Voel jij de lente óók?
Ik wel!
Mousse T. & Hot 'n' Juicy
Horney
youtu.be/dH8WvayAo1M

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:07 | 1

*pirouette maakt in bureaustoel*

VBO_B_Niveau | 23-02-23 | 01:13

Heb ik echt maanden gedraaid nadat mijn ex opgerot was.
Cause it feels so empty without me.

entredeuxverres | 23-02-23 | 01:29

You Don't Know Me
Armand Van Helden
youtu.be/yNSpLqmY6K0
Even geen zin in politiek gezeik.
Laten we dansen.

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:05 | 2

Ook geen zin in politiek gezeik. Was de hele middag bezig met giro app. Ze hadden me geblokkeerd voor de tweede keer door mallware. Vanavond de oude app eruit gegooid en opnieuw erop gezet. Daarna lijstje van de app afgegaan, tadadadada in 5 minuten erop. Zag dat ik iets had voor mallware, gescand, niets gevonden. Dus een klote middag voor niks.Zei nog wel, dat ze dat knopje van blokkeren uit moeten zetten.

gato | 23-02-23 | 01:11

@gato | 23-02-23 | 01:11:
Och…
Apps, wachtwoorden, elektronica..
Soms heel frustrerend.
Verder…
M’n reactie benee.
Kunnen we het ook later over hebben hoor!
Welterusten Gato..

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:32

Sommige mensen hebben écht veel zin om naar hun werk te gaan?

VBO_B_Niveau | 23-02-23 | 01:12

En meer druk op Biden om zwaardere wapens te leveren:

Republican Rep. Michael McCaul, chairman of the US House Foreign Affairs Committee, told journalists he sees “increasing momentum” in Washington toward providing Ukraine with F-16 fighter jets and long-range Army Tactical Missile System (ATACMS) rockets.

“I think there’s a split in the administration, at the national security council, as to how fast and what weapons to put in, but I am seeing increasing momentum towards getting both the artillery and the planes in, and in any event we can start training pilots right now so they’re ready,” McCaul told journalists in Kyiv on Tuesday after meeting with Ukrainian President Volodymyr Zelensky.
McCaul said Zelensky had given him a list of weapons Ukraine needed, namely F-16s and ATACMS, which can be fired from US-supplied HIMARS multiple launch rocket systems and have a range of up to 300 kilometers (about 186 miles).

"I will be a very strong voice on both the ATACMS, the long-range artillery to hit the Iranian drones in Crimea, in addition to the F-16s,” McCaul said.

Après toi | 23-02-23 | 01:00 | 2

Jammer dat Rambo met pensioen is anders hadden ze die ook kunnen sturen.

Piggelmee | 23-02-23 | 01:33

@Piggelmee | 23-02-23 | 01:33: Het blijft een mooie scène in Rambo 3: Rambo staat naast de POW die hij net heeft bevrijd tegenover een volledige Russische compagnie in de Afghaanse woestijn, vuurwapen in de hand. Ze kijken elkaar aan met de vraag: wat doen we? En Rambo: “Fuck ‘em” en begint te schieten. Ahh, jaren 80

Muxje | 23-02-23 | 01:49

Wel AA dat viel dus mee, Rug gebroken, heb ik ook, plus vernauwing op 2 plaatsen en nog twee dingen en hernia lumpus.
Hier in Spanje, ga naar neuroloog, die spuit zo een 150 in je onderug, doet een beetje pijn, maar je krijgt eerst een ruggenprik.
Daarna 150 spuiten boven in je onderrug.
Geen last van benen, mooi, anders 8 prikken erin, dan gil je het uit van de pijn, alles wordt op camera gevolgd, want ze prikken in je zenuw, dus moet met camera.
Maar waarom ben je niet in zo een CRI gegaan, of hoe dat heet, want dan kunnen ze je hele rug zien , krijg je een mooie foto en CD, ziet de neuroloog wat je hebt. Je lever zorgt dus voor je hoge bloeddruk, krijg je pillen, die ik niet inneem.
Je zal het niet lezen, maar misschien anderen die rugpijn hebben.Slaap lekker allemaal.

gato | 23-02-23 | 00:58 | 7

@gato | 23-02-23 | 01:14:
Woon er niet, maar heb er jaren op de markt gestaan.
De markt op City.
Groenteboer.
Naast het Stoepje, tegenover de visboer.
We werden gekscherend de “Turkentent” genoemd.
Toen Jutphaas en Vreeswijk N’gein werden.
M’n ouders hebben in die tijd goud geld verdiend.

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:30

@gato | 23-02-23 | 01:37:
Leuk!
Gaan we t later nog ‘s over hebben…
Ik moet je haast wel van gezicht kennen.

Ruimedenker | 23-02-23 | 01:47
▼ 4 antwoorden verborgen

Opgedragen aan het Kaag fakkel verhaal
Body Count - KKK Bitch
youtu.be/FIGAZnk5Iwo

P-unit | 23-02-23 | 00:47 | 1

You are such an Evil Dick.

Theodorik1 | 23-02-23 | 01:50

@Après toi | 23-02-23 | 00:53:
Hij moet waarschijnlijk op tijd naar bed van zijn katten Snoetje en Pluisje.

keestelpro | 23-02-23 | 00:57

@Après toi | 23-02-23 | 00:53: Stuur 't maar naar mij, wilderst, dan stuur ik 't wel door. Heb een apart lijntje...

wilderst | 23-02-23 | 01:27

Russen, mooi volk. Jaren 90 in Minsk, kennis liet een luxe flat verbouwen en daar gingen we even naar kijken. Zegt ‘ie “mijn onderburen doen dezelfde verbouwing maar die is al af, even kijken”. Dus aanbellen op een ranzige zaterdagochtend, de onderbuurman doet in badjas open met slaperige oogjes en ziet bovenbuurman met wat vreemd volk staan, inclusief een buitenlander. Dus: “Kom binnen!” Vrouwlief strompelt uit de slaapkamer de keuken in en een kwartier later staan er pasteitjes, worst, Russisch brood en vodka op tafel. Toen die fles min of meer leeg was waren ze aardig onder de indruk van de paar woorden Russisch die ik sprak.

Muxje | 23-02-23 | 01:54
▼ 2 antwoorden verborgen

We wachten het bezoek van XI aan Poetin rustig af. Toch jongens?
Geen zorgen, ik heb beveiliging.

entredeuxverres | 23-02-23 | 00:37 | 6

@funda | 23-02-23 | 00:44: Wat een onzin. Putin heeft de halve wereld als klant. De mondiale energieprijs is gezakt tot niveau 2010. Omdat de halve wereld bij Putin koopt, en niet meer elders...

wilderst | 23-02-23 | 02:47

Misschien komt Xi alleen even langs om tegen Putin de Chinese variant van 'Also also also" te zeggen?

Sneerpoets | 23-02-23 | 07:42

@wilderst | 23-02-23 | 02:47:
Kulverhaal. Voordat het conflict begon was de Russische economie even groot als die van de Benelux.
Putin is een dwerg met kernwapens.

funda | 23-02-23 | 09:06
▼ 3 antwoorden verborgen

Tijd voor een weeïg slaapliedje. Dessert Sessions- Bring it back gentle youtu.be/LLy2nGqyo68

Dr. Blechtrummel | 23-02-23 | 00:25 | 1

Dank truste ik ben weg naar de kribbe .. iedereen fijne nacht!

Smoelensmid | 23-02-23 | 00:30

De Oekraïners geloven er wel in.

'95 procent van Oekraïners rekent op overwinning in oorlog'

Een grote meerderheid van 95 procent van de Oekraïners zegt vol vertrouwen te zijn dat hun land de oorlog van Rusland zal winnen. Een Oekraïens onderzoeksbureau peilde bijna een jaar na de Russische invasie de stemming onder de bevolking en concludeert dat het geloof in de overwinning het afgelopen jaar alleen maar is gegroeid.
In januari 2022, nog voor de inval, dacht 56 procent van de ondervraagden dat Oekraïne een oorlog tegen Rusland zou winnen. Volgens de peiling is in dezelfde periode ook het vertrouwen in president Volodimir Zelenski enorm gestegen, van 36 naar 90 procent.
Bovendien is de steun voor toetreding tot de NAVO gestegen van 62 naar 86 procent. Zelenski hamert sinds de invasie op de noodzaak van een lidmaatschap van die westerse alliantie, maar voor Moskou was dat vooruitzicht juist een van de belangrijkste redenen om de invasie te beginnen. De twee buurlanden staan steeds verder van elkaar af en dat komt ook in het onderzoek naar voren. Meer dan de helft van de Oekraïners denkt dat het "onmogelijk" is om de vriendschappelijke banden met Rusland nog te herstellen.

Bron: Telegraaf

Après toi | 23-02-23 | 00:06 | 18

@Asteroid-B612 | 23-02-23 | 07:30:

Het is een onvergelijkbaar "samen tegen de Rus".
Je hebt wel helemaal gelijk dat degenen die nu het hardste om escalatie van deze oorlog schreeuwen tot vorig jaar nog "pacifist" waren, en lachten om de tekorten bij Defensie. En dat zijn inderdaad niet de types die bereid zijn voor dit land te vechten; of zelfs maar anders te stemmen. Zie hoe ze overbevolking, criminaliteit en extremisme blijven subsidiëren en alle kritiek daarop onmogelijk maken. Die deugers zitten samen met kabinet en koningshuis in het eerste vliegtuig naar Canada als het hier fout loopt.

Dandruff | 23-02-23 | 07:54

@Après toi | 23-02-23 | 07:42: Waarom ? Ik hou niet van oorlog. Waarom moeten wij zo nodig dit conflict in gesleept worden ? Je begrijpt toch wel dat hoe verder het escaleert, hoe moeilijker het wordt om het nog te kunnen stoppen ? Ik heb liever geen nuke op mijn bolletje voor dat klote Oekraine eerlijk gezegd. En Putin can kiss my ass, too.

Asteroid-B612 | 23-02-23 | 08:13
▼ 15 antwoorden verborgen

"Het gaat om de 23-jarige Shamima Begum
die in haar IS-tijd trouwde met een
Nederlandse Syriëganger"

Maak nou geen slapende D66-ers wakker.
*IS bruid vraag succesvol asiel aan in Nederland in 3, 2, 1,.... *

keestelpro | 23-02-23 | 00:19

Getrouwd met een Nederlandse Syriëganger. Dan weet je wel wie je binnenkort kan verwelkomen met een fonkelnieuw NL paspoort.

Wiezewalakristalix | 23-02-23 | 00:36

Stevige Saudi sandalen op heet asfalt:
youtu.be/qukUmDfoDpc
Muziek: Amr Diab ~ Habibi Ya Nour El Ain

funda | 23-02-23 | 00:05 | 9

@Après toi | 23-02-23 | 00:36: Nazdrovje!

funda | 23-02-23 | 00:40

@Après toi | 23-02-23 | 00:36:
Inch-allah, bedoel je Pinky-allah ?
Nee, Allah heeft er eentje van zes voet !

LD69 | 23-02-23 | 02:01
▼ 6 antwoorden verborgen

8 ton subsidie voor vernieuwde Queer en Pride Amsterdam, bijdrage gemeente verdrievoudigd

Na jarenlang debat over het karakter en de inhoud van Pride Amsterdam zijn er sinds dit jaar twee partijen betrokken bij de organisatie van Queer & Pride Amsterdam: stichting Pride Amsterdam en stichting Queer Amsterdam. De twee organisatoren krijgen apart subsidie van wethouder Touria Meliani (Evenementen). In totaal ontvangen de organisatoren van Queer & Pride Amsterdam 824.092,50 euro subsidie van de gemeente.

Nieuwkomer stichting Queer Amsterdam ontvangt bijna 475.000 euro: 350.000 euro vanuit de afdeling Diversiteit en 124.902,50 euro vanuit het Evenementenfonds. Stichting Pride Amsterdam, die al jarenlang de Prideweek organiseert, krijgt 350.000 euro subsidie: 100.000 van de afdeling Diversiteit en 250.000 euro uit het Evenementenfonds.
www.parool.nl/amsterdam/8-ton-subsidi...

Cornelis12 | 23-02-23 | 00:00 | 2

Een gezamenlijk project van Stichting Trans Youth en Stichting Youth Trans. Toch mooi als verschillende groepen nader tot elkaar kunnen komen.

de IJsman | 23-02-23 | 00:51

De tegel die je niet zeker wist als dat ging komen!

*klink*

VBO_B_Niveau | 23-02-23 | 00:02

Lol

Whisky | 23-02-23 | 00:10

Mag er trouwens gezeurd worden over 'chips nootjes bier' wanneer? Was eerder gevraagd maar weet niet hoe het afliep.

Dr. Blechtrummel | 22-02-23 | 23:57 | 5

@Dr. Blechtrummel | 23-02-23 | 00:18: 'Twix ontbijtkoek wodka' dan?

VBO_B_Niveau | 23-02-23 | 00:24

Eens hoor, vond die avonden verassend boeiend.

LD69 | 23-02-23 | 00:27

@VBO_B_Niveau | 23-02-23 | 00:00:
Niets mis met chips, nootjes en bier. Ik kan goed van de chips en nootjes afblijven, van het bier daarentegen niet.

@LD69: Eens

Louter Leuter | 23-02-23 | 00:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Aerosmith - Dream on

Koppig | 22-02-23 | 23:54 | 2

Geloof dat wij beiden Aerosmith fan zijn.
Heerlijk zo een nummer voor het slapen gaan.

gato | 23-02-23 | 00:43

Ongelukkig dus.....

Psychologisch onderzoek naar verdachte brandstichting Riekerhaven: ‘Hij was ongelukkig in zijn woning’

Mohamad S. (27), die ervan verdacht wordt brand te hebben gesticht in Startblok Riekerhaven in Nieuw-West, moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens justitie is er sprake van ‘problematiek in persoonlijkheid’.

Woensdag verscheen de in Aleppo geboren Syriër Mohamad S. (27) voor de Amsterdamse rechter, voor een inleidende zitting in zijn zaak. Hij wordt ervan verdacht op 13 november met opzet brand te hebben gesticht in zijn eigen woning op Startblok Riekerhaven in Nieuw-West, waar een blok met 64 wooncontainers volledig is afgebrand. Een ander blok, met nog eens 78 woningen, is onbewoonbaar verklaard wegens waterschade.
www.parool.nl/amsterdam/psychologisch...

Cornelis12 | 22-02-23 | 23:48 | 2

Dat is wat je noemt stank voor dank.

Papa Jones | 23-02-23 | 00:12

Opvallend dat in de media steeds vaker de standaard-aanhef 'de Nederlander' en 'de Amsterdammer' wegvalt voor de namen als Muhamad, Ali, Muammar, Said etc.

funda | 23-02-23 | 00:26

The Ranch - Friends in Low places

Koppig | 22-02-23 | 23:45

Korte samenvatting RB Leipzig - Manchester City
youtu.be/z09aRGiC7wg?t=5

Die goal van Leipzig had afgekeurd moeten worden.

keestelpro | 22-02-23 | 23:41 | 2

Aan de ene kant wel, aan de andere kant slechte positie van de doelman.

Adriel | 22-02-23 | 23:47

Sam Hunt - Take your time

Koppig | 22-02-23 | 23:36 | 9

@MickeyGouda | 22-02-23 | 23:54: Grappig, maar dan ben je dus gewoon supersonisch snel jij! Ik sla soms complete woorden over. Dan zitten mijn hersens al bij de volgende zin en kunnen mijn vingers het niet meer bijhouden. Weird!

VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:58

@VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:58:
In de taalkunde spreekt men dan van anticipatie. 'Ante = voor, capere = nemen. In de context van de teksteditie is een anticipatie een schrijf-, spreek- of zetfout die optreedt als een taalgebruiker tijdens het uitschrijven, uitspreken of zetten van een woord met zijn gedachten al bij de volgende lettergreep of het volgende woord is.'

MickeyGouda | 23-02-23 | 06:00
▼ 6 antwoorden verborgen

Arthur heeft op die laatste foto een perkamenten huidje op z'n aangezicht. Dat doet hem ouder lijken dan hij is. Gelukkig doet-ie wat je in zo'n geval het beste kan doen: hydrateren met niet al te zuiver water.

LD69 | 22-02-23 | 23:29 | 3

Oil of Ulay.

funda | 22-02-23 | 23:41

Een leverarts denkt daar heel anders over.

borgmonster | 22-02-23 | 23:59

@borgmonster | 22-02-23 | 23:59:
Dat moet de leverarts wel want zo heeft de leverarts geleerd.
Bovendien is het een verdien model want want 'laat maar gaan' gaat de schoorsteen niet roken.

LD69 | 23-02-23 | 00:20

Leuk hoor, ik bezit al dat vinyl nog.

funda | 23-02-23 | 00:17

Ik moet werken aan mijn sarcasme anders denken mensen dat ik serieus op Kaag/D66 ga stemmen.

Adriel | 22-02-23 | 23:26 | 12

Ik háát sarcasme. Mensen die het gebruiken vind ik sneue aandachtzoekers. Echt. Slapjanussen zijn het. Zeikerds ook. Zeer negatieve lui. Afbrekers. Heb je helemaal niks aan.

Papa Jones | 23-02-23 | 00:31

Tijd voor een krat bier.

Louter Leuter | 23-02-23 | 00:46

@Louter Leuter | 23-02-23 | 00:46: Burps

Papa Jones | 23-02-23 | 07:56
▼ 9 antwoorden verborgen

Dinsdag 21 februari heeft de verpleegster mij voorgedaan hoe ik de katheter bij m'n piemol naar binnen moet doen, wel 34 centimeter lang. Ook een gewaarwording. Zij pakt de boel vast en doet het voor. Ze legde uit dat het bij vrouwen maar 10 cm was en dat vrouwen het ook niet konden zien waar ze hem instaken. Dus lekker puh met m'n dikke buik dat ik m'n piemol niet meer kan zien. Nou zit ik met twee dozen vol katheters, drie keer per dag vier weken lang. Niemand heeft medelijden met me.

DitjaarkrijgikAOW | 22-02-23 | 23:24 | 23

Oei sterkte en kijk uit voor bacteriële infecties - had ik ook een keer in het Radboud... Je vliegt tegen het plafond bij het verwijderen.

Louter Leuter | 23-02-23 | 00:45

@Louter Leuter | 23-02-23 | 00:45: Je moet hem geruststellen, niet bang maken.

Après toi | 23-02-23 | 00:49

@Après toi | 23-02-23 | 00:49:
Oeps. Mijn verontschuldigingen. Werd ongerust door die drie keer per dag....

Louter Leuter | 23-02-23 | 01:11
▼ 20 antwoorden verborgen

*klop, klop*

"Wie is daar?

"Politie, mevrouw, wij hebben een trieste mededeling, uw man is onder de stoomwals terecht gekomen.".

"Nou, ik lig net in bad, schuif hem maar onder de deur door.".

GKJP | 22-02-23 | 23:22 | 4

"klop klop"
Hou eens op.
Ik ben het!

entredeuxverres | 22-02-23 | 23:33

Haha! Ik hou wel van platte humor.

Nog een gouwe ouwe:
Dokter tegen man: Ik heb slecht nieuws, u heeft het corona virus,
u moet per direct op een 3P dieet.
Man: Wat is een 3P dieet?
Dokter: U krijgt alleen pizza's, pannenkoeken en platvis.
Man: Helpt dat dan?
Dokter: Nee, maar dat kunnen we onder de deur door schuiven.

keestelpro | 22-02-23 | 23:46
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien een revolutionair idee, Arthur, maar gegeven dat je zo te lezen vooralsnog niets levensbedreigends onder de leden hebt is dit misschien het moment om aanpassingen te doen in je leefstijl.
Sam Cooke - A Change Is Gonna Come
youtu.be/wEBlaMOmKV4

MickeyGouda | 22-02-23 | 23:22 | 5

Kijk nou uit, straks neemt hij je advies nog aan ook, en dan zitten wij hier straks met een braaf gereformeerd veganistisch straight-edge fucking Arie Boom verhaaltje! Soms hè? Soms zijn dingen gewoon goed zoals ze zijn. Ik bedoel, kijk maar naar Herman Brood, die wandelde óók zomaar ineens van het dak af toen hij gestopt was met alles. Moeten we niet willen, toch?

VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:52

@VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:52:
Jakkes, daar had ik niet bij stilgestaan. ;-) Gelukkig leest Arthur dit waarschijnlijk toch niet.

MickeyGouda | 22-02-23 | 23:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Arthur, je ziet wat pips, kom je wel's buiten zou een moeder dan vragen.

Dr. Blechtrummel | 22-02-23 | 23:17 | 1

Genoeg Sardines daar dus met die vit D komt het wel goed;)

Smoelensmid | 22-02-23 | 23:28

""Voor 95 euro wordt de hele godverdommese teringzooi in mijn lijf getest. Bloed- en urinetesten, pfffff... Vanwege mijn hardnekkige latexallergie was ik in de vroege jaren tachtig vaste klant bij de polikliniek voor Seksueel Overdraagbare Aandoeningen aan de hoofdstedelijke Groenburgwal. Ik vond die bezoekjes niet nodig, mijn verloofde wel. Daar zat ik dan iedere maandag tussen de uitgewoonde kommersjele sekswerksters en de positieve leernichten. Alles went, zelfs het wachten op de uitslag van een aids-test."" Nou ja, dan moet je toch we grijnzen, niet?

Peter-Rissing | 22-02-23 | 23:10 | 3

Peter-Rissing | 22-02-23 | 23:10 |

Bedankt voor je verhaal.

pegaje | 22-02-23 | 23:45

Dan heb je wel behoorlijke risico's genomen en jouw leven en gezondheid niet met het respect behandeld dat zij verdienen. Ik zeg dit valer: een overmatige fixatie op lichamelijk genot is een symptoom van spirituele armoede.

de IJsman | 23-02-23 | 00:04

@de IJsman | 23-02-23 | 00:04:
Dat ben ik geheel met je eens.

letopuwzaak | 23-02-23 | 00:19

Gaat dit over honden? Ik zeg je dit. 1 keer nooit weer.
Puppie heeft mijn leven verpest. Nu wel leuk dier hoor maar dom....

entredeuxverres | 22-02-23 | 23:09

Lekker kort en bondig.

hero_of_heaven | 22-02-23 | 23:06

Ik denk dat Ome Tuur ergens diep van binnen gerust wel weet dat onkruid niet zo makkelijk vergaat, maar ik ben wel erg benieuwd of de klachten die hij ervaart snel verholpen kunnen worden, want het klinkt af en toe wél ernstig hè? Voor de rest ben ik gewoon jaloers op jullie. Dat zit daar maar een beetje te genieten in het zonnetje! Maar gelukkig heb ik een levendige fantasie, dus met een paar plaatjes aan de muur kan ik mij al vrij snel elders wanen. Nu alleen de kachel nog op 27 zetten, een korte broek aantrekken en een Kahlúa inschenken voor mezelf, en even checken of iemand al een zonnig muziekje heeft opgezet.

*klink*

VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:03 | 5

@Smoelensmid | 22-02-23 | 23:50: Denk je dat als jij alle tanden uit mijn bek slaat met een flinke hamer dat ze dan vannacht op bezoek komt? Ik zeg doen hoor!

VBO_B_Niveau | 23-02-23 | 00:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Eneco doet nog even een eindsprintje in de laatste koude dagen van het jaar: "Wij raden u aan om uw maandbedrag van €524 te verhogen naar €1540"

Muxje | 22-02-23 | 23:01 | 2

Gewoon een extra baan erbij nemen in de avonduren.... :-S

keestelpro | 22-02-23 | 23:07

Die energieboeren gaan binnenkort vast in de fintech, kun je je kinderen als onderpand inzetten.

funda | 22-02-23 | 23:17

Nee. Sorry.
Dit is zelfs mij te gek. Zoek zelf maar uit. Mij niet bellen.

entredeuxverres | 22-02-23 | 23:00 | 2

Daarom, meteen op dat roze linkje met reacties drukken, op een beetje PC ga je dan automatisch naar de reaguursels. Op mijn telefoon moeten helaas alle socials en filmpjes openen waardoor ik meestal alsnog halverwege die woordenbrei uitkom. Daarom open ik Don Arturo avonden nu op de PC op de 50 inch TV.

Met_baard | 22-02-23 | 23:10

Nou, nou, nou, Arthur; Molière? Dat is toch wel wat literaire niveaux boven deze stukjes....

Bierum | 22-02-23 | 22:58

Zo nu pas klaar met lezen. Een enorme lap tekst en er kwam ook nog vanalles tussendoor (hongerige kat, telefoon) maar is een mooi brutaal verhaal vol interessante anekdotes.

keestelpro | 22-02-23 | 22:49 | 4

@entredeuxverres | 22-02-23 | 23:03: Ik ben bang dat de samenvatting nóg langer wordt dan het verhaal zelf, dus doe maar gewoon even chillen met een muziekje anders?

VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:08

@entredeuxverres | 22-02-23 | 23:03:
Tuur krijgt de vreemdste aanbiedingen van bejaarde aanbidsters.
Alcohol heeft zijn leven verwoest en hij is vernederd in de Jellinek-kliniek
En dan iets met muzikanten, olifanten, Van Rossem en carnaval.

keestelpro | 22-02-23 | 23:17

@keestelpro | 22-02-23 | 23:17:
Ja van Rossum is wel een beetje in de val gelokt. Meteen ook een huis gekocht. Mmm..

entredeuxverres | 22-02-23 | 23:23
▼ 1 antwoord verborgen

Kinderen zeggen dagelijks dat de hond een droom is die uitgekomen is (beetje rare zin).

Beest begint goed te luisteren, heeft nog niet zoveel gesloopt, afgezien van een stoel, lamp, koffieautomaat en het deurkozijn, maar hij vertoeft dan ook in een vrij prijzige keuken, dus ik ben tevree.

Wederom verneukt door een familielid, kost wederom veel geld, dus nu echt, echt, echt laatste keer.

En verders, tsja, gezien ik meestal weinig hier toe te voegen heb, hou ik mij bek nu wel weer.

GKJP | 22-02-23 | 22:47 | 2

Ik snap het niet: je hebt een dure hond gekocht waar je zelf niet blij mee bent of zo? Ik zou me nooit zo'n ingrijpende beslissing laten opdringen. 'Nee' is ook een antwoord. Daarbij: planten en vissen zijn ook levende wezens en als je naar zoogdiertjes wilt kijken, kan je ook National Geographic opzetten.

de IJsman | 22-02-23 | 23:35

@de IJsman | 22-02-23 | 23:35:

Volgens mij zei ik dat niet, integendeel.

Maar goed, welterusten.

GKJP | 22-02-23 | 23:51

Lekker leesvoer. En proost!

Zomaarwat | 22-02-23 | 22:44

Even iets anders dan carnaval ! Dat is het Atherstone Ball Game (al heeft het grappig genoeg wel een "bietje" met carnival te maken). Gisteren was de 824e editie alweer van dit jaarlijkse evenement, dat wordt beschouwd als een (naar mijn mening nogal brute) Middeleeuwse voorloper van het voetbal. In zoverre dat er inderdaad wel een bal in het spel is, maar er zijn geen goals dus je kan geen doelpunten scoren. Het "spel" heeft maar 2 regels : het moet plaatsvinden op Long street, en spelers mogen geen tegenstanders doden. Verder doen ze ook niet aan gele of rode kaarten of iets. Wie na precies twee uur knokken op straat de bal in bezit heeft, heeft gewonnen. Wat een stelletje WOESTELINGEN !
www.youtube.com/watch?v=JVLe0f_LG7g

Asteroid-B612 | 22-02-23 | 22:32 | 7

Carnaval is voor debielen.

de IJsman | 22-02-23 | 23:27

@de IJsman | 22-02-23 | 23:27: Klopt ja

Asteroid-B612 | 22-02-23 | 23:41

@de IJsman | 22-02-23 | 23:27:
IJsman... Noordeling. Type van niets kan tot het mag, in plaats van alles kan tot het niet mag.

Louter Leuter | 23-02-23 | 00:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Steeds weer fijn om te lezen; kleurrijk!

meneer Q | 22-02-23 | 22:27 | 1

Toch zie je er gelukkig en tevree uit op die foto met je biertje.

funda | 22-02-23 | 22:26

Leuk dat Arthur Oki en Doki en dat zotte boek: Hoe lees ik Donald Duck noemt. Ik heb die boeken gelezen toen ik jong was. Oki en Doki zeer jong.

thanseeuwen | 22-02-23 | 22:20

Ik heb geen zin om te gaan liggen!

*klink*

VBO_B_Niveau | 22-02-23 | 23:11

Lana del Rey - Summertime sadness.

anja | 22-02-23 | 22:26

Die lappen tekst op m'n telefoon lezen, ik vind het steeds meer niks. Dus bundel die bende maar in een degelijk boekje en sta (digitaal) weer vooraan om het te kopen.

Zoelense Hobbyboer | 22-02-23 | 22:03 | 5

@de IJsman | 22-02-23 | 22:55: En maar gek vinden dat de leesbril elk jaar weer sterker moet worden of de letters op het scherm groter.

Met_baard | 22-02-23 | 23:08

@Met_baard | 22-02-23 | 23:08:

Mijn ogen worden idd steeds slechter, maar ik compenseer dat vooralsnog door telkens steeds grotere telefoons en beeldschermen aan te schaffen. Ik heb nu een iPhone XR en een 34" 21:9 beeldscherm. Ik ben (nog) te ijdel voor een bril. ;-)

de IJsman | 22-02-23 | 23:31

@de IJsman | 22-02-23 | 23:31: Wanneer je ouder wordt worden je ogen vanzelf weer beter. Ik ben jarenlang naar minder minder minder gegaan, tot aan -8,5 maar mijn huidige bril is op de sterkte van de leesbril die ik drie jaar geleden had -6,5L/-6.0R
Dus stug zo doorgaan, dan heb je straks weer 20-20 vision. :)

Met_baard | 23-02-23 | 00:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Niet met betrekking op de tekst van van Amerongen maar...
Wat bedoelen mensen eigenlijk als ze zeggen 'we hebben het nog goed'?
Is dat niet heel erg laf een schaapachtig?

keestelpro | 22-02-23 | 21:55 | 32

@AldNuut | 22-02-23 | 22:27:
Daar heb je gelijk in Aldnuut maar ik bedoel in de politieke discussie.
Nu moest ik denken aan een van de come-back nummers van Doe Maar.
Alles Doet Het Nog.... Tja en nu niet meer.... Arme Henny Vrienten. Hij zat nog boordevol energie en ideeën.
Doe Maar - Alles Doet 'T Nog (2000)
www.youtube.com/watch?v=WWkTKuYhdGI

keestelpro | 23-02-23 | 00:10

@keestelpro | 23-02-23 | 00:10:
Ach politiek.. ga een uur op een schoolplein staan kijken en je hebt een aardig inkijkje hoe het werkt..

AldNuut | 23-02-23 | 07:14

@keestelpro | 23-02-23 | 00:10:
Ik kan de Heer Arthur niet echt betrappen op een politieke discussie op gang te brengen, integendeel, op het 'normale geschop tegen stoelpoten aan wat wij allemaal doen uit onmacht en onvrede..

En bovendien waar ligt die discussie.
Ik ben pascifist, socialistisch, gewoon een uitgerangeerd werkpaard, en daar ben ik op mijn manier trots op.
Hard, keihard gewerkt, tot in het bizarre toe (Aanleg Storebeltbrug weerkweek van 147 uur, way over the top), nu ben ik afgekeurd, en ik heb mijn WAO letterlijk met mijn lichaam verdiend.

Nooit zal ik ook maar Liberaal of tegen liberaal aan leunend stemmen, want mijn vangnet is door hen volledig opgedoekt..

Politiek ??
Teringlijers zijn het, je lachend een mes in je rug douwen en dan je laatste 10tje jatten

AldNuut | 23-02-23 | 08:34
▼ 29 antwoorden verborgen

Tijdens het schrijven van Brussel: Eurabia dronk ik geen druppel alcohol.

Hee, en wat er gebeurde er toen onze Arturo uitgenodigd werd door de Belgische tv, om over zijn prachtboek te praten?

TV-Brussel, 13 augustus 2007. Staat nog steeds op YouTube. Iets met theewater.

Après toi | 22-02-23 | 21:54 | 2

Jij weet ook alles!

letopuwzaak | 22-02-23 | 23:45

Zo'n verhaal is voor mij al geslaagd als hij de pedante haatdwerg Schimmelpenninck op de korrel neemt. Vervelend dat die schimmel zich begint verspreiden, gevolg natuurlijk van het lager zetten van de verwarming waardoor schimmels zich prettig voelen. En dan als Volkskrant-columnist nog onbeschaamd je zakken vullen met reclame. Op zijn constante gevlieg naar Zweden wil mijnheer niet aangesproken worden, wat een irritante kwal is dat mannetje

Ruud5 | 22-02-23 | 21:52 | 2

Je hebt het er maar moeilijk mee.

de IJsman | 22-02-23 | 22:57

@de IJsman | 22-02-23 | 22:57: ja, bedankt voor je begrip

Ruud5 | 23-02-23 | 07:58

- autojoris -

Louter Leuter | 22-02-23 | 21:50

Shamima Begum mag in Syrië blijven, krijgt haar Britse paspoort niet terug.
www.telegraaf.nl/nieuws/1677271478/be...
Hoe ik dit besluit ook bewonder, als 15-jarige ben je zó ontzettend vatbaar voor verkeerde dingen, ik zou bijna begrip voor haar situatie kunnen opbrengen.
Must've been love.. youtu.be/k2C5TjS2sh4
Daarnaast steken er nog ongehinderd maandelijks honderden dobbermoslims het Kanaal over.

Sneerpoets | 22-02-23 | 21:49 | 4

Van die dobbermoslims zouden de landen van herkomst de paspoort moeten afpakken. Doen de Britten blijkbaar ook. Je zou maar Syrië zijn. Je krijgt buitenlanders over de vloer die je niet meer het land kan uitschoppen, vanwege het ontbreken van een paspoort.

Cobarde | 22-02-23 | 21:57

@Louter Leuter | 22-02-23 | 21:51: Hoho, niet te enthusiast aub. Er zijn alweer allerlei Human Rights groepen aan het schreeuwen dat ze "thuis" berecht moet worden. Deze zandheks was bovendien getrouwd met een Nederlandse vlooienhaatbaard die nog ergens vast zit in een kamp. Breng Kaag en consorten nou niet om ideeen om deze figuren naar Nederland te halen. Want ze gaan dat nog echt doen ook.

Asteroid-B612 | 22-02-23 | 22:05

Zij is niet stateloos, heeft de Bengalese nationaliteit, dus kan naar Bangladesh waar haar familie inclusief haar vader ook gevestigd zijn, mocht ze het barmhartige Syrische aanbod afwijzen.

drs.Nee | 22-02-23 | 23:20
▼ 1 antwoord verborgen

Veul letters!

McSnor | 22-02-23 | 21:49

Dat is duidelijk.
U heeft corona.

Is dit nog nieuws? | 22-02-23 | 21:35

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl