Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het zal ons JEUKEN in het StamCafé

oant moarn

Excuus lieve mensen. Gisteravond glad vergeten in alle consternatie en gedoe: DE MEGAMIX op zondagavond. Een soort van Studio Voetbal, maar dan om te bouncen. U moest zonder doen, en dat was allemaal onze schuld. Er was iemand naar Leonard Cohen, er was iemand naar de film, er lag iemand op moeder de vrouw, er was iemand hout aan het stapelen en Bart was onderweg naar hier. Gevolg: u had geen MEGAMIX wegens onderbezetting, met als gevolg dat u massaal het internet opging met als gevolg een RECORDAANTAL datadingesverbruik voor AMS-IX: ELF TERABIT PER SECONDE! Dat is ZES MILJOEN TIKTOKVIDEO'S tegelijk, een miljoenmiljard XHAMSTER-views per minuut tegelijk, en 12 x het IJsselmeer langs de koelwaterleidingen, per uur. Zit je dan, met je elektriese dekentje van 30 watt, bij een 4-pits bloempotkachel, terwijl de GL/D66-jugend alle energie van Nederland aan het opstoken is op hun Sjineese spy-tablets..

Social

Wat een dag

Social

Volgens Het Parool is dit weer helemaal de bom: ¯\_(ツ)_/¯

Reaguursels

Inloggen

Al die TikToks, Twitters, stompzinnige Youtube filmjes van het dagelijkse leven van mensen met kinderen, dieren etc. Alles wordt voor eeuwig (ik hoop het werkelijk waar niet) opgeslagen, warm gehouden in datacenters, gevoed door kolencentrales.
Kan dat niet eens wat minder? Na 3 jaar opschonen, ben je ook van het gezeur af dat kinderen na 50 jaar nog steeds hun trauma's online kunnen vinden dat ze niet mochten huilen, de opname begon.

Sneerpoets | 18-10-22 | 09:31

In het bedrijfsleven heb je soms te maken met "managers". Dat zijn vaak mensen die van buiten het bedrijf komen en die dus niet weten hoe er wordt gewerkt en waarom. En het eerste wat ze dan doen is *verbeteringen* doorvoeren zodat ze kunnen zeggen; "kijk, dankzij mij doen we dit beter, goedkoper". En in de praktijk gaat het dan vaak om extra werkdruk voor de werkvloer; meer overbodige procedures of ontslagen.
Gelukkig zijn de meeste bedrijven uit op winst maken, dus lopen er meer mensen van de praktijk dan peperdure managers rond. Er moet immers ook een product verkocht worden en dat mag niet te duur worden.

Een overheid hoeft geen winst te maken, alleen maar de belastingen te verhogen. En dus zijn overbodige managementslagen daar een plaag geworden. Dat is goed te merken in overheidssectoren zoals Zorg, Politie en Onderwijs; waar de werkvloer afgelopen jaren is weggepest met voortdurend veranderende regelgeving en bezuinigingsronden. In de (semi-geprivatiseerde) Zorg werd goed personeel verjaagd met een ontslagronde; waarna ze konden terugkomen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden. Een gotspe als je bedenkt wat er in die almaar groeiende managementslagen verdiend wordt. Een hoop goede mensen die het echte (zware) werk deden kwamen dus nooit meer terug.

Dat gebrek aan vooruitdenken in "managementsdenken" teistert Nederland. Mensen die niks van natuurkunde of energiewinning afweten bevelen de energiebedrijven; "binnen X jaar moet Y gerealiseerd zijn". Of dat natuurkundig, technisch, personeelstechnisch, financieel of anderszins praktisch gezien mogelijk is mag geen enkele rol spelen. Net zo min als de vraag of Y wel zo klimaatvriendelijk is (zie oa biomassa).
Mensen die niks van demografie, woningbouw of infrastrctuur afweten bevelen de woningcoorporaties; "iedereen ter wereld mag in NL een gratis huis opeisen". Of er voldoende ruimte, infrastructuur, energie, geld en bouwvakkers zijn mag weer geen enkele rol spelen. Lukt het niet om binnen 50 jaar alle natuurgebieden volledig te bebouwen dan krijgt de belastingbetaler de schuld; racisten!

We moeten daar een beetje van af. Een goede manager is geen gruppenführer die het onmogelijke eist, maar iemand die personeel faciliteert in haar taken. Iemand die zorgt voor de benodigde apparatuur, opleidingen, geld, etc. Daarbij hoort ook dat een manager onhaalbare doelstellingen en overbodigde wet- en regel- geving signaleert en rapporteert; en aangeeft "dit kan niet".

Ondertussen is bevolen belastingbetalers extra boetes op te leggen als onhaalbare doelstellingen niet gehaald worden (Urgenda); en omdat sommige onuitgenodigde immigranten net als veel Nederlanders op straat slapen roepen fraudeurs zoals Sophie in 't Veld "schande". Ook andere subsidieafhankelijke deugzeugen klagen de belastingbetalers aan omdat het onhaalbare niet gehaald wordt; "racisme!"

Maar geen één van die subsidiesponzen zou een dag lang willen werken in de techniek of in de bouw, om hun eigen onhaalbare doelstellingen te helpen verwezenlijken. Ze willen alleen schreeuwen vanaf de zijlijn; "harder werken, en meer belasting betalen, want ik heb pas 2 huizen". Eke noodzakelijke sector kampt met personeelstekorten; waarom accepteren we dat er zoveel subsidieactivisten rijk worden van het haten van belastingbetalers?

Dandruff | 18-10-22 | 08:58 | 2

Herkenbaar, we stappen nu over andere software, want iemand heeft besloten dat dat beter is of, omdat we dat bij onze andere dochter ook doen. Echter, het andere bedrijf heeft een paar massaproducten en wij hebben duizenden onderdelen die we; of inkopen, inkorten, aanpassen, of zelf produceren, produceren en laten galvaniseren etc. etc. De software maakt het zo complex of het is gewoon onmogelijk dat je je kunt afvragen; zou die "iemand" dat hebben geweten toen hij besloot dat dit moest? Zou hij dit zelf hebben onderzocht? Of geloofde hij in de leugentjes van de softwareverkoper?

Sneerpoets | 18-10-22 | 09:41

@Sneerpoets | 18-10-22 | 09:41:

Het irritantste zijn de jobhoppers, die hebben echt niks met het bedrijf waar ze toevallig voor werken. Een van onze leveranciers had op gegeven moment ook een nieuw computersysteem; 2 maanden lang problemen met leveringen, vrachbrieven en facturen. Ik heb degene die dat erdoor had gedrukt toen proberen te bereiken om te vragen hoe we dat konden oplossen. Bleek dat die alweer een "nieuwe uitdaging" had gevonden. Geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel.

Dandruff | 18-10-22 | 09:58

Tering, wat zijn jullie vroeg wakker. Ik kijk nog even een docu over hoe Ceasar de Romeinse burgeroorlog won. Bakje koffie erbij, glaasje met multivitamine, boterham met chorizo. Mogguh.

Kankuh Mongeaul | 18-10-22 | 08:30

Ik vind het altijd zo mooi als mensen in de file dan hun mistlampen aan zetten. Ja nu zie ik je wel hoor, je staat 1 meter bij me vandaan.

John McClane | 18-10-22 | 08:23

Is het zo erg? (Ik heb nog niet naar buiten gekeken) Heeft wel één voordeel... Windturbines draaien dan niet.

Louter Leuter | 18-10-22 | 08:28

Hier in Twente komt nu de zon door en ik neem maar afscheid van ruim 2 uur nachtcafé aangezien het nog maar 3 min open is.

cugel | 18-10-22 | 09:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Amade M’charek, een Tunesische van 55 jaar, is hoogleraar Anthropology of Science aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.
Zij schrijft in Vrij Nederland:
"Marokkanen zijn geen ras. Maar als je een groep mensen met een Marokkaanse achtergrond stigmatiseert en ze zelfs hun plek binnen de samenleving misgunt of ontzegt, is dat racisme. Om dat te bestrijden of bestraffen, hebben we het begrip ‘ras’ in de wetgeving niet nodig. Wat we wél nodig hebben, is kennis en inzicht in processen van racialisering, de wijze waarop groepen mensen tot ras worden gemaakt, en de daarmee gepaard gaande vormen van discriminatie en uitsluiting."

Mooi gezegd natuurlijk maar ook voor mij moeilijk te vermijden als je jongens met een Marokkaanse achtergrond zich ziet misdragen. Nu heb ik dat nauwelijks in mijn leven gezien omdat ik liever binnenzit of in het bos loop met iets om te lezen. Maar één keer zag ik dat wat kakkers op een boot iets beledigends riepen naar zo'n groepje in de binnenstad van Amsterdam waarna de groep naar een brug rende om te spugen op de inzittenden van de boot. Ik weet het niet zeker, maar ook ik dacht dat het hier ging om jongens met een Marokkaanse achtergrond.

cugel | 18-10-22 | 08:10 | 7

Marokkanen: tot ras gemaakten. Maar mevrouw de antropologe zou toch moeten snappen wat hier gebeurt: die discriminatie op basis van achtergrond - hoe fout die ook is - gaat niet over ras, maar over cultuur. En niet de Marokkaanse cultuur in het algemeen, maar specifiek de problematische aspecten van de cultuur van Nederlandse Marokkanen.

Maak jezelf als antropoloog eens nuttig: lees “het Marokkanendrama”, waarin een vrij overtuigende theorie wordt geopperd die verklaart waarom juist de Marokkanen de foute kanten van hun cultuur niet weten te ontstijgen. En onderzoek dan of dat verhaal hout snijdt.

Muxje | 18-10-22 | 08:46

Wilders werd jarenlang vervolgd voor "minder Marokkanen".
Maar waarom mag "minder Polen" (oa Norder, Hamer, Aboutaleb) dan wel?
Zijn Polen volgens de deugbubbel een minderwaardig ras, net als joden?

En hoe zit het met deze citaten van PvdA-ers; "kutmarokkanen" (Oudkerk), "etnisch monopolie op overlast" (Samson), "moet je vernederen" (Spekman)? Hebben PvdA-ers een "verlaat de gevangenis zonder betalen" kanskaart als het over Marokkanen gaat? O nee dat hoeft niet, want niemand heeft ze hiervoor aangeklaagd.

Extremisten die doen alsof niet de overlast van Marokkanen het probleem is maar de woordkeus van Wilders gaan er aan voorbij dat Wilders een stuk gematigder is dan zijn opponenten. Zelfs als het over Marokkanen gaat; vandaar dat er ook Marokkanen op Wilders stemmen.
Even een oud onderzoek, 2016, dus een jaar na "minder minder"; de PVV was toen de vierde partij onder Marokkanen. De PVV deed het relatief goed onder allochtonen, bijvoorbeeld Antillianen (1e partij), Surinamers (2e partij) en Turken (3e partij). www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/38...

Allemaal "zelfhaat" zoals waar de blanke deugelite aan leidt?
Of zitten veel Marokkanen ook niet zitten te wachten op meer overbevolking, meer criminaliteit, meer groepsdwang en meer moslimextremisme?

Dandruff | 18-10-22 | 09:20

@Muxje | 18-10-22 | 08:46:
Culture Matters: How Values Shape Human Progress a.co/d/bZpeuNs
@Dandruff | 18-10-22 | 09:20:
Sywert Hiryus van Lienden: ik vraag me af wat zijn moeder nu denkt.

cugel | 18-10-22 | 09:53
▼ 4 antwoorden verborgen

Gofferdegoffer!
Ik haat maandag.

Ruimedenker | 18-10-22 | 07:53 | 3

Môge DenkerT'. *vorsend om zich heen kijkt* Iemand? Oh wacht, Kees! Ik vat 'm.

MickeyGouda | 18-10-22 | 07:59

Goedemorgen nachtploeg!

De Maandag Megamix..

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 18-10-22 | 07:39 | 3

Goeiemorgen Wijze, koffie loopt nu op naar de bakker, broodjes halen doet

Whisky | 18-10-22 | 07:52

Môge Wijze! Ik breng ook een bakkie met een extra koekje naar Paul Haenen, die gisteren als Dominee Gremdaat in HLF8 haarscherp heeft benoemd wat schijntolerantie is en bij welke bevolkingsgroep homohaat vandaan komt. Ze bestaan nog, de old skool Nederlanders die niet meehuilen met de wolven in het bos. Zulke moeten we in ere houden.

MickeyGouda | 18-10-22 | 07:56

Paul Haenen ja! Top vent

Whisky | 18-10-22 | 08:02

Hoever mag men gaan? Môge guurders. Misschien wordt het tijd dat het gedweeë er vanaf gaat bij De Nederlander.
www.telegraaf.nl/c/590748596/

MickeyGouda | 18-10-22 | 07:27 | 2

Ik las het vanmorgen ook. De realiteitszin lijkt volledig weg te zijn bij onze regering.

Verbandmeester | 18-10-22 | 07:30

@Verbandmeester | 18-10-22 | 07:30:
WUZ. Het voelt inmiddels dystopisch. Alsof je gedwongen mee moet rijden met een buschauffeur die achter het stuur aan het lachgas zit.

MickeyGouda | 18-10-22 | 07:41

Vanochtend om vijf uur opgestaan, en twee juniors weggebracht naar een theorie examen van het CBR.
Net weer terug. Wat nu? Ik sta meestal op om een uur of negen, maar ben nu te wakker om nog even te gaan pitten.

SNAFU | 18-10-22 | 07:12 | 3

Haha, dat ga ik nu voorkomen - goedemorgen geliefde mede-reaguurders, ik draai me nog ff om en kom aansluiten bij de 2e shift.. die begint om 11 uur, toch?

anja | 18-10-22 | 07:15

Arme juniors plannen ze die theorie zo vroeg dat er niemand meer kan slagen of zo? Koffie aanreiken doet

Whisky | 18-10-22 | 07:55

@Whisky | 18-10-22 | 07:55: Dank u! De juniors zijn naar een dagcursus theorie, met aansluitend het CBR examen vanmiddag. Dat is wat ik ongeveer weet. Ze komen zelf maar naar huis met de bus /trein.
( Toch maar besloten om hier aan het werk te gaan.)

SNAFU | 18-10-22 | 08:08

Ah, Morgen een dagje vrij. Plan is met neutronenkorrels de tuin in. Eerst maar eens een paar mensen peper in den poepert stoppen. Fijne Dag Allen!

horsteknots | 18-10-22 | 07:10 | 2

Scheurgras?

Schriever | 18-10-22 | 08:02

Vanochtend op het nieuws de uitreiking van de ballon d'or. Iets met voetbal. Een Marokkaan won en het viel ons plots op, dat zowel hij als veel van zijn euhhhh..... Landgenoten? Een brilletje dragen. Gouden montuurtje, maar nauwelijks een sterkte in het glas. En verrek, in de klassen ook een groeiend aantal jongens dat zo'n brilletje dragen (met blauw glas), onder het mom van 'wholla, mennier, heb ik nodig om te lezen'.
En wij denk dan maar :'al draagt een aap een gouden ring..'.

EEnzame SchizofrEEN | 18-10-22 | 06:57 | 1

Wielrenner Laurent Fignon werd in het peloton 'de professor' genoemd omdat hij een studentikoos brilletje droeg. En een bril verhoogt inderdaad visueel het IQ met 0,000007 punt.

gestoptmetroken | 18-10-22 | 08:27
-weggejorist-
Andersdenkend | 18-10-22 | 06:55 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

(oud) Nieuws! Goedemorgen!
Belastingdienst doet niets met duizenden fraudetips. Zinloos en kansloos dus.
Rekenkamer stelt: Overheid moet EU-miljarden beter besteden. Vinden wij ook.
Straaljager stort neer in Russische flat in Jejs. Dertien doden. Was een gevechtsvliegtuig. Kijken hoe de Russen de schuld aan Oek proberen te geven?
Iraanse sporter verdwenen na optreden zonder hoofddoek. Achterlijk land blijft achterlijk.
Vandaag stemmen of Baudet weekje verlof.. excuses, straf krijgt en in de kamer niet mag mee praten.
Jongeren gooien vuurwerk bij kermis in Osdorp, politie voert charges uit. Nu pas?
Lizz Truss biedt excuses aan maar blijft gewoon premier. Sorry, zei ze.
China stelt publicatie groeicijfers uit. Waarom?
CBS meet: in veertig jaar tijd verdriedubbeling hoogopgeleiden. Tsk.
En zo waren er nog meer zaken maar deze waren de 'belangrijkste'.
Weer: Nevel, mist, zuidoosten regen. Max. 19 graden.
Koffie: drie ristrettos. FF wakker worden!

EEnzame SchizofrEEN | 18-10-22 | 06:31 | 5

Ik zou een gewone koffie voorstellen. Daar zit meer cafeine in. Die ristretto’s en espresso’s doen niet zoveel..

dasechtgeenstijl | 18-10-22 | 08:09

Bedankt Schizo.
Lijkt wel een kleuterschool, Een weekje wegsturen.

gato | 18-10-22 | 08:11

Een premier die sorry zegt en blijft zitten? Wij hebben een professioneel.

Louter Leuter | 18-10-22 | 08:34
▼ 2 antwoorden verborgen

@anja | 18-10-22 | 06:23: waarom niet beide?
Nu grof concept opzetten in heel korte tijd, dan twee uurtjes pitten, ff douchen en koffie, en dan concept omzetten in een puik product?

EEnzame SchizofrEEN | 18-10-22 | 07:02

@EEnzame SchizofrEEN | 18-10-22 | 07:02: Op zich een goed idee.. heel goed zelfs. Maar de grove (groffe?) versie is er al, nu gaat het om itty-nitty-gritty elk klein woordje. Anders was jouw advies echter ook niet goed omgezet moet ik toegeven; ik kan helaas niet goed opnieuw in slaap vallen wanneer ik gedoucht heb; gek eigenlijk, voor het eerst dat ik me daar bewust van wordt.

anja | 18-10-22 | 07:12
▼ 1 antwoord verborgen

@anja | 18-10-22 | 06:23:

Niets te klagen.. Lekker geslapen, wel een beetje vroeg wakker..

Straks even de douche opzoeken en een stapje in de wereld zetten.. Dingetjes doen enzo...

Hoe is het bij jou..?? Deadline zeker..?? ( Smiley )

neonreclame | 18-10-22 | 06:28

@neonreclame | 18-10-22 | 06:28: Ah, jouw snelle en wakkere geest wordt slechts geëvenaard door jouw indrukwekkende muzieksmaak. Maw: idd, deadline. Maar is nog te vroeg, merk ik.. nee, zo vroeg is té vroeg. Ik ga nog twee uur slapen, hou jij een oogje in de zeil bij de ochtendploeg? Anders gaan ze kattenkwaad uithalen, huisuitjes plagen of met de meisjes tegenover flirten, en dat geeft weer gedoe met de buurt.. fijne dag, succes met alles naar buiten stappen- c.q doedingetjes-verbondene!

anja | 18-10-22 | 06:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Iedereen pit, doe ik dat ook maar.
Trust allen.

TheOne48 | 18-10-22 | 04:18 | 1

Welterusten!

anja | 18-10-22 | 06:00

welnu. Een cover dan. Van de spaans - - franse zigeuners, die uit de Camargue,en het heet Inspiration*.
m.youtube.com/watch?v=30nlDgTpqb8
Alex nogwat doet het gitaarwerk.

chicago river | 18-10-22 | 03:33

Ik ga richting bed. Was weer mooi amigos en zoals altijd: Stay safe friends, stay safe!
Cesare Cremonini, Lucio Dalla - Stella Di Mare
www.youtube.com/watch?v=NnORpVfp-hQ

Basil Fawlty | 18-10-22 | 02:39 | 3

Ben ook weg.
Wens u de de slaap der gerusten.

reservebelgië | 18-10-22 | 02:41

Truste Basil:)

TheOne48 | 18-10-22 | 03:04

Slaap lekker!

anja | 18-10-22 | 06:42

Iemand begon hieronder over Roomba’s, dus heb ik in dezelfde trant een tip voor kattenliefhebbers: de Litter Robot. Een automatische kattenbak dus. Toen ik nog in een appartement woonde met 2 katten nam ik zo’n ding in de hoop wat aan de stank van de kattenbak te doen. Nou, dat is gelukt: geen stank meer en de bak verschonen = een la opentrekken de de volle zak verwijderen. Nu, 15 jaar later, heb ik nog steeds dezelfde kattenbak. 1x de motor vervangen, en 1x het bedieningspaneel. Los te krijgen tegen een schappelijke prijs. De twee nadelen: het is een duur ding, en ook nogal groot. Versie 1 (die ik heb) past precies in een keukenblok van 60cm breed. De latere modellen waren net iets te groot maar het laatste model past weer, schijnt het. Anyway. Een aanrader voor kattenbaasjes.

Muxje | 18-10-22 | 02:33 | 3

Je helpt, ik ga stiekum een kat overwegen.

TheOne48 | 18-10-22 | 02:44

Dit is idd interessante info. Nu nog een kat aandurven, want de haast ondragelijke verantwoordelijkheid voor een levend wezen is nog een obstakel, en ik ben klaar voor de komende 30 jaar van mijn leven.

anja | 18-10-22 | 05:59

@keestelpro | 18-10-22 | 02:35: Ik moest net iets te hard lachen voor de tijd van de nacht (want buren en zo) maar het is de mogelijk erop volgende toorn van de buurvouw meer dan waard.

anja | 18-10-22 | 05:56
▼ 12 antwoorden verborgen

K1100, verhaaltje
Mid jaren 80, broer en ik waren politieagent bij zelfde corps.
Allebei zoiets van wegwezen hier.
Plan: winkeltje beginnen, maar wat, eerste plan CD winkeltje, niks geworden
Annonce in krant: sigarenwinkeltje te koop.
Ik schrijf daar op, kom later in kroeg een maatje tegen die zegt: zo wil jij een sigarenwinkeltje beginnen? Ik zeg hoe weet jij dat?
Is van mijn vader zegt ie.
Afijn, kroegmaatje (miljonair, patser, goeie goser) was snel geregeld, vergunning hadtie advocaat voor, lening: hij belde direkteur bank en zei regel dat even.
Hoop gedoe maar uiteindelijk 28 jaar redelijk succesvol winkeltje gehad.
Leven kan zo raar lopen:) ( late reactie, internet lag eruit, nou ja 2022)

TheOne48 | 18-10-22 | 02:19 | 4

@Muxje | 18-10-22 | 02:23:
Bij vlagen, hoop lol, ook hoop gezeik. Maar wel eigen baas, mooie franchiseaanbiedingen altijd afgeslagen.

TheOne48 | 18-10-22 | 02:27

Mooi verhaal TheOne48. In Amsterdam?

Basil Fawlty | 18-10-22 | 02:57

@Basil Fawlty | 18-10-22 | 02:57:
Nee, winkeltje was in Spijkenisse, woonde zelf Capelle ad IJssel.
Later nog winkel in Capelle en Krimpen ad IJssel.

TheOne48 | 18-10-22 | 03:04
▼ 1 antwoord verborgen

Nou dat was een spannend avondje hier. Ik houd het voor gezien.
Trusten en slaap lief @allen.

K1100 | 18-10-22 | 02:15 | 3

Ha, zelfde idee hier.
Slaap wel.

reservebelgië | 18-10-22 | 02:18

Slaap lekker K1100!

keestelpro | 18-10-22 | 02:20

Oww, truste K.

TheOne48 | 18-10-22 | 02:37

Misschien wordt het tijd dat de ochtendploeg wat eerder instapt.
Wie zijn al die mensen die er niet zijn vanavond? Het is weer zondag vandaag toch?

K1100 | 18-10-22 | 02:05 | 1

Ja Kees, maar mijn dochter kwam vandaag uit Parijs met de trein van Maandag, Wondere wereld.

gato | 18-10-22 | 08:18

Stapt binnen in een nagenoeg lege kroeg. Aan de stammtisch nog een paar heren met reisverhalen.
Op het hoekje van de bar mn Warsteiner opdrinkbiertje nemen en dan maar een paar uurtjes slaap pakken.
Proost.

reservebelgië | 18-10-22 | 01:56 | 2

Proost, je kunt ook meedoen. Nog op vakantie geweest of wat leuks meegemaakt?

K1100 | 18-10-22 | 02:01

@K1100 | 18-10-22 | 02:01:
Altijd leuk om u te horen cq lezen.
Vakantie even geleden. U kent dat mss. Zzp-er en nog bepaald niet binnengelopen dus ik moet nog redelijk in de triemen. En als je moeilijk nee kan zeggen is 60 uur in de week niks.
Zal toch de prijs weer een beetje moeten opschroeven.

reservebelgië | 18-10-22 | 02:16

Tiësto's zielloze geneuzel, bah! Hier een Vlaming die wel begrijpt waar mensen blij van worden: Koen van Immerseel komt uw feestje opvrolijken! www.youtube.com/watch?v=_79iNZw3SM8&a...

Rhenium | 18-10-22 | 01:42

En dan denk ik dat ik alles ken van achterbuurvrouw Mina. Niet dus. Mooi dramatisch weer.
Mina - Volevo Scriverti da Tanto (2018)
www.youtube.com/watch?v=0mOUj-uHp0Y

Basil Fawlty | 18-10-22 | 01:15 | 2

Je zal nooit alles kennen van een vrouw. Blijven toch vreemde wezens :-)

K1100 | 18-10-22 | 01:25

Voor alle anti-klimaatdrammers:
twitter.com/klimatig/status/158191636...
Even een paar feitjes.
Het prijsplafond is weggegooid geld.
Investeer je het geld in duurzame oplossingen of verbrand je het aan fossiele subsidies?

Beste_Landgenoten | 18-10-22 | 01:10 | 11

@K1100 | 18-10-22 | 01:37:
Schitterend! En altijd mooi om je familie te zien. Zal zeker een feest worden.
Overigens kwam ik afgelopen weekend langs een grote camping hier toen ik met de trein richting Como ging en volle bak winnabagos, was volgens mij voor San Martino. Moest aan je denken. Lol! Misschien een idee om eens richting zuid oost te gaan? Lombardije (Zwitsers Ticino is er onderdeel van) is bloedmooi qua natuur, klimaat, leven, eten en wijnen.

Basil Fawlty | 18-10-22 | 01:47

@Basil Fawlty | 18-10-22 | 01:47: ik ben twee keer in Zwitserland geweest op de motor. Vanwege het rijden in de bergen. Nou ja, rijden is een understatement. Eén keer in Noord Italië, na een week vertrokken. Wat een takkeweer. Regen en nog meer regen. Maar wie weet, misschien rijden we wel via Frankrijk, Italië en verder omhoog. Niets staat vast en alles is mogelijk.

K1100 | 18-10-22 | 01:59

@K1100 | 18-10-22 | 01:59:
Dit jaar sinds mid april, iets van 10 dagen echte regen en dan vooral 's nachts en temperatuur al gemiddeld 20 graden plus. Nu nog steeds. Morgen 24 graden en zon. Bracht gisterochtend de Mrs naar het station want bizz trip voor haar en zelfs al is het maandag het is relaxed als de zon vol schijnt en om 10 uur een graad of 18 en koffie op terras bij Gabbani. Lugano heeft een soortement van mediterraan micro klimaat dus heel veel regen wordt in de vallei door de bergen tegengehouden maar als het de regen lukt om over de bergen te komen is het feest. Van die vette druppels maar zonder wind dus van die recht naar beneden regen en 20+ graden, maw nog steeds op terras bij de kroeg zitten. Hahaha! En natuurlijk ben je altijd welkom hier!

Basil Fawlty | 18-10-22 | 02:10
▼ 8 antwoorden verborgen

Oh ja, voor ik het vergeet:
Aardbeving en tsunami alert voor TheOne.
Acht Beaufort!! Als je nu niet van je stoel valt. En neem lezeres ook meteen mee. En keestelpro. Enz.

K1100 | 18-10-22 | 01:09 | 2

Het waaide vandaag ook 7 op de schaal van Richter!

Beste_Landgenoten | 18-10-22 | 01:12

Ik hoor net dat de RABO de rente verhoogt naar een torenhoge 0,25%. Kan ik van de rente in Spanje toch een paar keer van uit eten.

K1100 | 18-10-22 | 01:04

Heb sinds kort een robotstofzuiger in gebruik genomen en ben er best tevreden over terwijl ik er eerst wat huiverig tegenover stond ivm de werking van zo'n apperaat.
De roomba i3 is het geworden.
Ik kon viavia eerst een roomba e5 voor niets uitproberen en vondt het toch wel handig als ik boodschappen in de stad deed dat ik via een app de robot aan het werk kon zetten en weer thuis kwam bij een schone vloer.
Het grote verschil tussen de e5 en de i3 is dat de e5 veel vaker botste tegen een voorwerp en lukraak de vloer aanveegde en daardoor ongeveer 1,5 uur erover deed.
De roomba i3 is wel wat luider maar ook sterker qua zuigkracht en stoot zachter en bijna nergens tegenaan wegens meer of andere sensoren en veegt in banen aan en daardoor duurt het nogmaar zo'n 45 minuten voordat de gehele benedenverdieping aangeveegd is.
Beide robots zijn uitgevoerd met rubberen borstels wat goed werkt en veel minder lange haren op klitten dan een normale harige borstel zodat de borstel schoonmaak wat je eens in de zoveel tijd kan doen heel gemakkelijk gaat.
Heb ook naar andere merken gekeken maar uiteindelijk dus voor irobot gekozen ook wegens de scherpe prijzen en gemakkelijk verkrijgbare van reserve (imitatie) onderdelen zoals borstels en filters.
Bij de i3 kan je ook aan vloermapping doen via de irobot app.

steekmug | 18-10-22 | 01:02 | 8

Die rubberen borstels zijn idd showstoppers lol

Whisky | 18-10-22 | 01:23

Ik heb al een aantal Roomba‘s gehad, maar dat bedrijf is van koploper naar de achterhoede verschoven. Jarenlang vast blijven houden aan NiMH-accu’s die vrij snel stuk gingen terwijl de concurrentie al op Li-ion zat. Die concurrentie had ook al lang LiDAR terwijl de Roomba’s nog steeds hun weg vonder door overal lukraak tegenaan te rammen. Nog erger: ze worden door Amazon overgenomen. Nee, dan liever een Chinees ding. Xi Jinping mag weten waar mijn eettafel staat, Bezos niet.

Muxje | 18-10-22 | 02:21

Kijk, dat is nu zo fijn van het stamcafé. Even ‘s morgens alles doornemen en over robotstofzuigers hoeft men mij nu niets meer wijs te maken. Wat een kennis is hier in huis!

dekruidenier | 18-10-22 | 05:39
▼ 5 antwoorden verborgen

"German security forces claim to have disrupted a cell of Prussian monarchists. They accuse the cell of plotting to overthrow Democracy and restore the Kaiser."

Stop deze trein, ik wil er vanaf. Nu.

Theodorus.Goldbach | 18-10-22 | 00:50 | 2

My baby she is leaving me now

Whisky | 18-10-22 | 00:58

Kom ik er nu net pas achter dat Machine Head eigenlijk verdomd lekkere muziekjes maakt... Ik als ouwe metal-head van 54.. Schaam me kapot...

PielePiePie | 18-10-22 | 00:48 | 1

Slaap ze!

Basil Fawlty | 18-10-22 | 00:40

Al Telefono - Cesare Cremonini (2019)
www.youtube.com/watch?v=4Agt5zkAao4
Mooie voornaam trouwens. Cesare (Tsjezare qua uitspraak en natuurlijk Nederlandse versie is Caesar). Kwam laatst iemand hier tegen met de voornaam Massimiliano. Milo voor vrienden en bekenden want iedere keer Massimiliano uitspreken is veuls te vermoeiend. Schitterend. Lol!

Basil Fawlty | 18-10-22 | 00:38

@ Asteroid B-12 linkte er al naar;Toffe song van Guns N' Roses; Ain't it Fun (van album the spaghetti incident)
m.youtube.com/watch?v=emRAZ9S86Us
Guns N' Roses - Ain't it fun

chicago river | 18-10-22 | 00:36

Ik kon hem vroeger wel waarderen. Topsprinter die ouderwets de mooie jongen uithing. Stapte altijd af in de tour bij de serieuze beklimming, maar beloofde vaak vergeefs beterschap. Reed rond met plaatjes van blote vrouwen op zijn stuur. Ging bij een jubileum van italie als caesar op de fiets. Ging ooit in de vuelta na een paar etappes even snel op en neer naar Italie om in de jury van een missverkiezing te zitten om niet meer terug te keren. Kortom, never a dull moment. Helaas toch Mooie Mario de narcist:

nos.nl/l/2448785

BobDobalina | 18-10-22 | 00:33 | 1

Dat was een showboat! In de categorie Roberto Visentini. www.google.com/search?q=Roberto+Visen...
En Cipollini heeft zelfs een eigen fietsmerk. Heb hem vorig jaar nog op RAI gezien tijdens de Giro als pundit.
Maar als hij zijn handjes niet kon thuishouden terecht veroordeeld.

Basil Fawlty | 18-10-22 | 00:48

Zij zijn de leermeesters van Rammstein.

Arnold Layne | 18-10-22 | 00:36

@Arnold Layne | 18-10-22 | 00:36:
Wist ik niet, leuk om te horen.

K1100 | 18-10-22 | 00:42

In een tijd waarin het antisemitisme opleeft, kan ik iedereen adviseren zich te verdiepen in de Tanakh, bij ons beter bekend als het Oude Testament. Prachtige verhalen en briljante wijsheden. Wat is het Joodse volk toch wijs.

de IJsman | 18-10-22 | 00:26 | 4

Verdiepen in Kaballa dan?

steekmug | 18-10-22 | 00:28

@steekmug | 18-10-22 | 00:28:

Dat is toch dat van Madonna? Ik ben niet religieus, maar vind religie wel fascinerend. Maar tegelijkertijd ben ik ook maar een boerenlul die al die verschillende smaken en merken niet kent.

de IJsman | 18-10-22 | 00:31

@de IJsman | 18-10-22 | 00:31: Joodse mystiek is dat.

steekmug | 18-10-22 | 00:32
▼ 1 antwoord verborgen

Nog nieuws over dat arme Parijse meisje Lola dat is gemarteld, verkracht en afgeslacht? Twee verdachten (een vrouw!) opgepakt. Men spreekt over Algerijnse daders. Op Twitter is de bekende tweetoorlog tussen reaguurders en de joopers zeg maar los gebarsten. Overal hetzelfde in Europa.

Tiscali-2 | 18-10-22 | 00:06 | 6

Die lui moeten ze diep wegstoppen in een Algerijnse gevangenis

Whisky | 18-10-22 | 00:29

Meer dan de helft van de Fransen (55%) was volgens Ipsos voorstander van de doodstraf. Ik ben het met deze 55% eens.

de IJsman | 18-10-22 | 00:32

In en in triest en idd die paupers wegstoppen ergens op Duivelseiland voor de rest van hun leven op brood en water want de guillotine mag niet meer in Frankrijk.

Basil Fawlty | 18-10-22 | 01:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Toch jammer dat in deze tijden een datacenter in de wieringermeerpolder voor 350.000 huishoudens aan energie als warmte het IJsselmeer opblaast.
Wat een zonde he.
Terwijl ze beloofd hadden voor de deal om de warmte te hergebruiken.
Gebroken belofte.
En ze zijn gewoon doorgegaan.
En de gemeente, provincie en het landelijk kon het blijkbaar ook niets schelen.
Hoezo energie-neutraal....

AdvocatusDiaboli | 18-10-22 | 00:06

House of the dragon is echt een goede serie ! Kan niet wachten tot volgende week

Icewallowkum | 18-10-22 | 00:01

NSFW, beetje maar.
Therion - Initials BB [Official Video]
youtu.be/scdffAiRllY

K1100 | 17-10-22 | 23:54 | 7

Ja kreeg scherm dat ik moest inloggen

Whisky | 18-10-22 | 00:06

Gelukt en ja het was de moeite waard haha

Whisky | 18-10-22 | 00:08
▼ 4 antwoorden verborgen

Terry is gek geworden, althans heeft weer eens teveel coke op voordat hij zijn webcam aanzette: twitter.com/mmeeuw/status/15819593236...

Die knul heeft echt hulp nodig. Antisemitische complottheoriën uitbraken is toch wel echt het nieuwe dieptepunt.

Hij had lekker die zetel in het Europees Parlement moeten pakken, al weet ik niet hoeveel indruk hij daar had gemaakt met zijn steenkolenengels.

de IJsman | 17-10-22 | 23:51 | 6

@Jan, Leiden | 18-10-22 | 00:26:
Het is ook verknipt.
Dit is het hele gesprek.
twitter.com/thierrybaudet/status/1582...
Ik praat het niet goed want dat hij de kant van Putin kiest is net zo weerzinwekkend dat Rutte de kant van Zelensky kiest.
Het. is. niet. onze. oorlog. Geen enkele oorlog zou onze oorlog mogen zijn.
Baudet moet echt de scepter overdragen aan een andere FvD-er.

keestelpro | 18-10-22 | 00:45

@keestelpro | 18-10-22 | 00:45:
Nou, wil dat FvD willen worden gered zou denk ik de bezem door die partij moeten en alle jonge aanwas in de 2e Kamer ook het veld moeten ruimen. Baudet heeft precies gekozen voorjongeren met gevaarlijke ideologie en achtergrond i.p.v. de jongeren die meer gematigd waren zo lijkt het wel? Nee, met de huidige samenstelling en alleen maar complottheorieën redt die partij het niet op lange termijn.

Jan, Leiden | 18-10-22 | 07:20

@de IJsman | 18-10-22 | 00:29:
Heb wel eens meer een triest verloop gezien bij mensen, maar deze is inderdaad wel erg. Maar gelukkig is er nog JA21 ! Is er misschien toch iets goeds uit voortgekomen met Annabel en Joost.

Jan, Leiden | 18-10-22 | 07:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Verdovend nieuws,

Een tandartspraktijk aan de Mahoniehout in Zaandam moet voor minstens vier weken de deuren sluiten. De directe aanleiding is een ontploffing die afgelopen dinsdagnacht plaatsvond waarbij de gehele voordeur van de praktijk uit zijn voegen werd geblazen. In mei werd de praktijk nog tot twee keer toe onder vuur genomen. De tandarts zelf tast in het duister over wie achter deze incidenten zit.
www.nhnieuws.nl/nieuws/309890/zaanse-...

Cornelis12 | 17-10-22 | 23:48 | 7

Betreft dus tandartspraktijk de Zaanse tandarts met tandartsen Mohammad Hassan en Nisha Karim.
dezaansetandarts.nl/team/

Cornelis12 | 18-10-22 | 00:25

Wellicht heeft reaguurder Smoelensmid als insider meer info over deze plofpraktijk.

Gravin v Kippenbouth | 18-10-22 | 01:04

@Gravin v Kippenbouth | 18-10-22 | 01:04: Nee die exotische namen zegen mij helemaal niets, ik zat veilig en wel achter de beveiliging van het WTC te werken , die kwamen zelfs in het weekend bi spoedgevallen even controleren aan de deur of alles wel goed ging.. dat was wel zo geruststellend.

Smoelensmid | 18-10-22 | 09:33
▼ 4 antwoorden verborgen

1 van de meest nihilistische rocknroll deunen aller tijden. Kwam later in het repertoire van de DEAD BOYS en nog veel later gecovered door onder meer GUNS & ROSES.
Ain't it fun when your friends despise what you've become ?
Ain't it fun when you get so high you just can't cum ?
Ain't it fun when you feel like you just gotta get a gun ?
Ain't it fun when you tell her she's just a cunt ?
Ain't it fun when she splits and leaves you on the bum ?
Ain't it fun when you know that you're gonna die young ?https://www.youtube.com/watch?v=PExEDuGKDo4

Asteroid-B612 | 17-10-22 | 23:46

Hoogste tijd voor een andere wind in NL.
Scorpions - Wind Of Change (Official Music Video)
youtu.be/n4RjJKxsamQ

K1100 | 17-10-22 | 23:42 | 1

The Velvet Underground & Nico - I’ll be your mirror

https://youtu.be/ZudHYTya-dQ

WillSchmidt | 17-10-22 | 23:41

Voor trippy medemens

You Are Enough - Caroline Rose remix

Rattus | 17-10-22 | 23:39 | 1

Net als gisteravond is het onrustig bij de kermis in Osdorp. Er wordt opnieuw zwaar vuurwerk afgestoken, volgens de politie is daarbij onder meer een vuilnisbak in brand gevlogen. Vanwege de incidenten gisteren besloot de gemeente vandaag dat de kermis per direct om 19.00 moest sluiten in plaats van 22.00 uur.
www.at5.nl/artikelen/217329/opnieuw-o...

Cornelis12 | 17-10-22 | 23:29 | 7

Snap niet waarom die kermis dan daar nog jaarlijks naar toe gaat wanneer het telkens vroeger moet sluiten? Ga lekker in de provincie mensen vermaken?

Jan, Leiden | 18-10-22 | 00:29

@de IJsman | 18-10-22 | 00:09: Zwart geld genereert altijd wit geld.

Rhenium | 18-10-22 | 02:01
▼ 4 antwoorden verborgen

OM eist 10 jaar tegen Abdul el voor doodrijden 2 meisjes. Meneer reed 93 in een 30 km zone door stoplicht 3 minuten op rood. Hij had in 4 jaar 52 verkeersovertredingen! Wel nog steeds zijn rijbewijs maar wat ik mis bij die eis van 10 jaar nooit meer een rijbewijs.

dedwarsligger | 17-10-22 | 23:28 | 4

Wat een verschrikkelijke daad. Hoe kan die vent in vredesnaam nog met zichzelf leven. Ik hoop dat-ie zichzelf opknoopt. Dat zou nog iets eervols hebben. Weggooier.

de IJsman | 18-10-22 | 00:08

@de IJsman | 18-10-22 | 00:08: vrees dat het lot van beide slachtoffers hem onverschillig laat. Om voor de hand liggende redenen.

LucaBrasi | 18-10-22 | 08:07
▼ 1 antwoord verborgen

Het volgende nummer heeft iets goddelijks en tragisch tegelijk,
Beethovens 7e symfonie gespeeld door het Berlijnse philharmonisch orkest onder leiding van Wilhelm Furtwängler in 1943 te Berlijn.
7 en 107(1+9=10 4+3=7),
youtu.be/s2laAgVwhog

steekmug | 17-10-22 | 23:25 | 5

@de IJsman | 18-10-22 | 00:13:

Je zou net zo goed 17 ((1+9) + (4+3)) of 8 (1+7), of beter nog: 7 ( 1x7) kunnen zeggen.

de IJsman | 18-10-22 | 00:17

@de IJsman | 18-10-22 | 00:13: persoonlijk bonusgetal voor mij wat ik bij toeval heb ontdekt en al lang daarvoor bij mij aanwezig was.
Het getal 7 refereerd aan Beethovens 7e.

steekmug | 18-10-22 | 00:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb een behoorlijk probleem. Een vriend van mij is helemaal idolaat van Sigrid Kaag. Is hij nog te redden?

thanseeuwen | 17-10-22 | 23:25 | 6

Natuurlijk. D66 piekt altijd maar kort en zakt dan als een plumpudding in elkaar.

Shoarmamasutra | 17-10-22 | 23:31

Hahaha. Geduld, Sigrid zal niet lang meegaan.

vlotterik | 18-10-22 | 00:25

Sinds wanneer zijn we vrienden?

BobDobalina | 18-10-22 | 00:25
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist en opgerot-
jitro | 17-10-22 | 23:23 | 3
-weggejorist-
J.Cash | 18-10-22 | 00:03

@J.Cash | 18-10-22 | 00:03:

Als je alles minder dan Stormfront als links beschouwd, is de hyperkapitalistische en oorlogszuchtige Biden inderdaad links.

de IJsman | 18-10-22 | 00:20

Gaat-ie weer een beetje Thierry?

BobDobalina | 18-10-22 | 00:36

GREMdaat heuteabend in HLF8:
kraakhelder over daders homohaat.
Eindelijk.

Verderkijkert | 17-10-22 | 23:22 | 2

https://www,kijk,nl/programmas/hlf8/tBURwtcexd9
Seizoen 3, aflevering 36

AdvocatusDiaboli | 18-10-22 | 00:19

Terwijl er een verschil is tussen geweld en haat naar homo's en het niet accepteren van homo als een probleemloze aangeboren variatie, om een niet onderbouwde reden.

Je kunt het onnatuurlijk vinden, maar dat is nog steeds iets anders dat geweld en haat toestaan.

AdvocatusDiaboli | 18-10-22 | 00:23

Voor iedereen die een knappe geluidsinstallatie heeft en verre buren heeft; zet hem op tien en begin maar alvast kippenvel weg te wrijven…
youtu.be/70fL38B3P7Y

Normpje | 17-10-22 | 23:21 | 4

Normpje | 17-10-22 | 23:21 |

Oei mijn verre buren vinden het prachtig en zitten nu hier, bedankt hoor. Klote Tip.

mvgrt

pegaje | 17-10-22 | 23:33

@pegaje | 17-10-22 | 23:33: Vervelend voor je, was niet mijn bedoeling. Maar het klinkt toch mooier dan de meeste crap hier?

Normpje | 17-10-22 | 23:38
▼ 1 antwoord verborgen

U wilt trommeltjes, u krijgt trommeltjes.
Wat een perfectie!
Royal Marines Corps of Drums and Top Secret Drum Corps | The Bands of HM Royal Marines
m.youtube.com/watch?v=x9nmSJ3gesE

K1100 | 17-10-22 | 23:19 | 7

AAINJAA - 150 Tambores despiden el 2020 (zijn trouwens Colombianen en geen Brazilianen maar ze swingen en zit dus duidelijk in hun bloed!)
www.youtube.com/watch?v=Re27IGUzkbI

Basil Fawlty | 17-10-22 | 23:57

@Basil Fawlty | 17-10-22 | 23:57:
Heb wel eens bij zo'n band gestaan. Het geluid was oorverdovend. Maar lekker!

K1100 | 18-10-22 | 00:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Franse punk Noir Desir Tostaky

Whisky | 17-10-22 | 23:16 | 3

Merci!

Whisky | 17-10-22 | 23:25

Zag ze ooit in 94 in de melkweg. Kwamen volgens mij op met sweet honey sugar.

Dit is een van mijn favorieten:

m.youtube.com/watch?v=7pOWHWKqrv4

BobDobalina | 18-10-22 | 00:28

Lol

Whisky | 17-10-22 | 23:28

Adagio for Strings van Tiësto was altijd mijn favoriet.

FogerRederer | 17-10-22 | 23:14 | 1

Laatste nummer ‘Orange Theme’ van Cygnus X, is wel serieus lekker nummer, sample van ‘a clockwork orange’.

Sinterbikske | 17-10-22 | 23:11 | 2

@halve chick | 17-10-22 | 23:18: Heerlijk! Had een cd’tje met verschillende versies erop, mijn favoriet was die met het kerkorgel. Heb mijn studentenhuis toen echt geterroriseerd met dit nummer.

Sinterbikske | 17-10-22 | 23:29

"Er was iemand naar Leonard Cohen", is dit een quiz? OK, ik gok Ronaldo.

Spring Bruissteen | 17-10-22 | 23:11 | 4

@Normpje | 17-10-22 | 23:23:
Verrek, die is al bijna 6 jaar dood! Ben niet zo scherp op de maandagavond blijkbaar.

Spring Bruissteen | 17-10-22 | 23:27

@Spring Bruissteen | 17-10-22 | 23:27: Een van de mooiste zo niet allermooiste..
youtu.be/lwcJQIyNZQM

Normpje | 17-10-22 | 23:50

@Normpje. Helemaal mee eens. Wordt mede gedraaid op mijn uitvaart.

Lady Midnight | 18-10-22 | 00:57
▼ 1 antwoord verborgen

Reizen Waes is in Turkmenistan.
Wat een nep zooi. Geen mens op straat. Alles van marmer en ander edel-kitsch...
Er wordt verteld wat ze wel en niet mogen filmen, de bevolking is duidelijk angstig. Er ligt geen propje papier op straat.
Je zal er maar geboren zijn.

De skyline is overdadig absurd veel licht. Electriciteit, benzine en water is er gratis .
Ondertussen tekenen wij hier nog wel een stikstofkaartje , kopen wat boeren uit en zetten de kookwekker bij de douche en jammeren over gender en sociale constructen.

Roos | 17-10-22 | 23:07 | 5

Zelfde in Bakoe, Azerbaijan. Turkse vriendin van ons ging er net na de val van de muur al naartoe ivm zaken (olie en gas bizz bij een Turkse bank toen) en ze vertelde dat toen haar een ding bij was gebleven en dat was de geur van olie die opborrelde daar (letterlijk) en ze heeft de stad zien veranderen in 1 groot edel-kitsch gebied. Ze schijnen inmiddels een "betrouwbare" partner te zijn van von der Leyen en haar EU trawanten.

Basil Fawlty | 17-10-22 | 23:24

Is dus uitzending van 2013. Zal niet veel veranderd zijn. Bezoek aan de plaatselijke bazaar was lachwekkend. Enge gehaaste mannen in pak die de route bepalen en omstanders weg jagen.

Als ik dat soort beelden zie dan ben ik blij dat ik in Nederland woon.

Cornelis12 | 17-10-22 | 23:28

Heb je deze docu gezien ? Die dictator van Turkmenistan (inmiddels overleden) werd aanbeden als een soort godheid. Hij had een eigen soort socialistische Koran bedacht, en zelfs een eigen kalender waar alle maanden van het jaar naar hem waren vernoemd. Die kerel was een totale freak. Hele bizarre docu.
www.youtube.com/watch?v=_2Tmc_pmubQ

Asteroid-B612 | 18-10-22 | 08:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Blijft goed!

Whisky | 17-10-22 | 23:09

Hahaha

Whisky | 17-10-22 | 23:17

BLACK SABBATH "Iron Man" - 2 Girls 3 Harps (Harp Twins) ELECTRIC HARP METAL
youtu.be/3UV-2E8kEqg

K1100 | 17-10-22 | 23:02

Ja

Sinterbikske | 17-10-22 | 23:00 | 2

Je neemt me de woorden uit de mond.

Analia von Solmsch | 17-10-22 | 23:05

Zeker

Rennieflox | 17-10-22 | 23:18

Godverdomme, tegenwoordig krijg je 800 gram kip voor 8 euro i.p.v. 1 kilo. Zo irritant dat ze overal de verpakking kleiner maken om maar dezelfde prijs aan te kunnen houden. Ik dacht dat ik 1 kilo kip had. De kippenboer krijgt geen cent meer.

Brabeaulander | 17-10-22 | 22:59 | 6

Een kip weegt rond de 1200 gram, Brabo, 800 gram is een kuiken..

J.Cash | 18-10-22 | 00:06

Heb dat ook gezien met de Noorse zalm. Van 100 gram voor €2,99 naar 90 gram voor €2,99

Met_baard | 18-10-22 | 00:07

@J.Cash | 18-10-22 | 00:06: een kuiken van bijna een kilo?? Wat voeren ze die kippen? Of stammen zij af van jachthonden? Of... Wat voor kippetjes zijn jullie hier aan het broeden in NL?

anja | 18-10-22 | 05:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Ben het voor één keer eens met het Parool. Luister nog steeds die muziek eigenlijk.

Sinterbikske | 17-10-22 | 22:56 | 3

Met de beukende beat dan is het van die darkroom muziek die ze nog steeds draaien in sommigen sleazy gay cruising bars, weet ik van een vriend.
Geh, die vriend ben ik zelf!

Analia von Solmsch | 17-10-22 | 23:04

@Analia von Solmsch | 17-10-22 | 23:04: Oh, best cool toch. Zijn dat van die privé huiskamer feestjes of zijn er echt nog bars in Nederland waar ze deze muziek draaien?

Sinterbikske | 17-10-22 | 23:17

@Analia von Solmsch | 17-10-22 | 23:04: Je bent me er 1.

Asteroid-B612 | 17-10-22 | 23:42

Hahaha, is dit zo’n Rorschachtest of zo? Nou, ik zie er in ieder geval twee groene tieten in, zullen wel van Westerveld zijn denk ik.

Sinterbikske | 17-10-22 | 22:53

Tijd... voor een parallelle overheid!

Stonecity | 17-10-22 | 22:49 | 1

Wat wil je dan, nog meer bodemloze ICTputten. Nog een COA, een tweede groep flitserverstoppers, nog een keer extra belasting betalen of anders op de zwarte lijst?

Shoarmamasutra | 17-10-22 | 23:25

Misschien hun beste nummer, maar ,Ne schöne Jroos en verdampt lang her' zijn ook goed

miko | 17-10-22 | 23:13

Prachtig nummer inderdaad.
Vroeger associeerde men het nazisme e.d.
Tegenwoordig past het beter in het context van de waanzin van de Islam en de huidige slappe politiek.

Roege | 17-10-22 | 23:18
▼ 1 antwoord verborgen

Oeh, Tiësto! Kippevel en jeugdsentiment!

error503 | 17-10-22 | 22:42 | 1

Potverdikkie! Grijsgedraaid deze set, toen trance nog goed was!

Gaat het niet dan? | 17-10-22 | 22:57

Abdelghafour had ook schijt aan alles.

kleybeuker | 17-10-22 | 22:40 | 1

Ja, die is ook lekker. Beetje rokerig.
Wil je de 12 jaar oude, of meteen maar de 18 jaar doen?
We hebben zelfs nog een cask strength staan!

Kapitein Sjaak Mus | 17-10-22 | 22:47

Tiësto. Wat is het verschil met Jean Michel Jarre? Sash?

Louter Leuter | 17-10-22 | 22:39 | 1

- populariteit
- duur van de populariteit
-jongheid van de vriendinnen
-jokerachtige smile
- Bredase afkomst
- aantal hits.
- Niet alles heet Oxygene
- hij heeft niks met ecuador

Shoarmamasutra | 17-10-22 | 23:16

Heb dus gister met vriendenclub het Kremlin gehackt vandaar de tbit's. Heb Poetins account gekoppeld aan Grindr. Zover ik kan zien nog geen dates.

Cornelis12 | 17-10-22 | 22:38 | 3

Lol

Whisky | 17-10-22 | 22:39

Zelfs Baudet83 heeft niet gereageerd?

Ad Hominem | 17-10-22 | 22:42

@Ad Hominem | 17-10-22 | 22:42:
Die laat zich bevredigen door een hagedis, zo een gillamonster die een heel ei in kan slikken. Vind tie fijn

miko | 17-10-22 | 23:10

Ok ik gooi er nog een in, Dance of The Clairvoyants Pearl Jam

Whisky | 17-10-22 | 22:35 | 4

Thanks!

Whisky | 17-10-22 | 22:41

Whisky vraagt om Clairvoyants. Grappig dat Nuchternederland hem te hulp schiet!
Proost!

PPuk | 17-10-22 | 22:47

Lol

Whisky | 17-10-22 | 23:00
▼ 1 antwoord verborgen

Hallo kastelein! Laat dat bier maar zitten, doe maar een Glenmorangie. Ja Signet graag. Dank u. Doe maar een dubbele. *gaat stil in hoekje zitten*

Gerry Rafferty - Baker Street
youtu.be/Fo6aKnRnBxM

Zwezerik | 17-10-22 | 22:33 | 7

Nee duurt nog veel te lang en dat korte zwarte haar.. nee das niets voor mij haha

Whisky | 17-10-22 | 23:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Scholz heeft in Duitsland eindelijk net een machtwoord gesproken. De drie kerncentrales lopen tot 2023 mei door en worden dus niet in december uitgeschakeld dat wat de groenen wilden. Ben benieuwd of daar nog hommeles van komt.

jan huppeldepup | 17-10-22 | 22:23 | 4

@jan huppeldepup | 17-10-22 | 22:36: Prima scenario lijkt me.

Andersdenkend | 17-10-22 | 22:41

@Andersdenkend | 17-10-22 | 22:29: Grüne zijn allang blij dat iemand een machtwoord heeft gesproken. Kunnen zij Scholz verwijten dat hij kernenergie toestaat, zelf lijden zij geen gezichtsverlies en iedereen zit er lekker warm bij gedurende de winter. Win-win-win. Sluwe vos, die hij is.

anja | 18-10-22 | 05:39
▼ 1 antwoord verborgen

Hallo kastelein! Mag ik nog een bier, doe maar een halve liter. Hebben wij Nederlanders echts zo'n verschrikkelijk accent? Joh, dat is niet om aan te horen!
youtu.be/8SV7CLhxdXA

Zwezerik | 17-10-22 | 22:20

Is dit het VVD-festival? Ober geef mij nog een goudgele rakker en zo'n heerlijke bitterbal.

thanseeuwen | 17-10-22 | 22:19 | 1

Daar gaat weer een rooie!

Pettertje | 18-10-22 | 00:11

Ha!!! Nog nooit eerder twee dagen achtereen in de top 15 ( net aan ) gestaan.

Goedenavond, en tegelijk welterusten, ben alleen, heb het huis nagenoeg aan de kant, alleen de was nog, eten invriezen voor een goede kennis, en dan op tante bed.

Toedels.

GKJP | 17-10-22 | 22:17

Hoe meer het klimaat verandert, des te effectiever het gebruik van zonnepanelen is?

Adriel | 17-10-22 | 22:16 | 2

Mijn terug verdien tijd loopt wel drastisch terug.

Andersdenkend | 17-10-22 | 22:27

Dat hangt er van af hoeveel je er legt , mijn overbuurman legt er deze week 280 op zijn daken die zal het toch wel goed uitgerekend hebben lijkt mij..;)

Smoelensmid | 17-10-22 | 22:42

Ben zo terug, moet nog een kilo kip in de marinade zetten voor morgenavond.
Beetje karnemelk, ketjap en hela curry. Nee niet te ingewikkeld, overdaad schaadt.

Brabeaulander | 17-10-22 | 22:13 | 4

Alles is lekker met (zelfgemaakte) satésaus.

Brabeaulander | 17-10-22 | 23:00

Karnemelk en ketjap kan ik volgen, maar die curry saus? Nee.

Met_baard | 18-10-22 | 00:05
▼ 1 antwoord verborgen

Gave start van de ochtend daar in Kiev, betekenisvol leven zo

Whisky | 17-10-22 | 22:11

Ik ook. Iedereen zoent elkaar ook weer:-(

letopuwzaak | 17-10-22 | 22:10

Goedenavond! Mag ik een bier en een kaasplankje? Jordan Peterson over Nederland en Nederlandse boeren...
youtu.be/h8T1cay2cAo?t=317

Zwezerik | 17-10-22 | 22:04 | 2

Ja ik vond hem hier toch wel uit zijn comfort zone gaan, je merkt dat ie niet weet wat NL is haha

Whisky | 17-10-22 | 22:12

Gisteren sowieso de fipo gemist dus vandaag een perfecte herkansing!

GeenStijl Café Mega Mix 129 Playlist:

1. Mörk Gryning - Tusen Ar Har Gatt (1995) - @keestelpro
2. The Cure - A Forest (1980) - @wakkere_nederlander
3. Jeff Wayne - The Eve Of The War (1978) - @Piet Karbiet
4. Mörk Gryning - Tusen Ar Har Gatt (1995) - @Theodorus.Goldbach (voor @GU)
5. Wombats - Moving To New York (2006) - @Whisky
6. The Pussycat Dolls - Buttons (2005) - @Juffrouw op de fiets
7. Rod Stewart - Da Ya Think I'm Sexy (1978) - @pegaje
8. Booty Luv - He's A Winner (2007) - @TheOne48
9. Indeep - Last Night A D.J Saved My Life (1982) - @Bad Casey
10. Tones And I - Dance Monkey (2020) - @snapal
11. Lou Reed - Sweet Jane (1973) - @King of the Oneliner
12. The SOS Band - Just Be Good To Me (1983) - @Dandruff
13. Lenny Kravitz - Are You Gonna Go My Way (1993) - @Zwezerik
14. Yes - Love Will Find A Way (1987) - @Deksmaat
15. David Gilmour - Comfortably Numb - Live (2016) - @GKJP
16. Dire Straits - Money For Nothing (1985) - @R. Skickr
17. Boegies - Méh (1986) - @Nuuk
18. Frank Zappa - Sofa No 2 (1975) - @PPuk
19. The Animals - House of the Rising Sun (1964) - @Roos
20. Leonard Cohen - Dance Me To The End Of Love (1984) - @neonreclame (voor @LadyMidnight) (tevens bonustrack)

Cheers GeenStijl!

keestelpro | 17-10-22 | 22:03 | 21

@Sinterbikske | 17-10-22 | 23:38:

Doe je goed Sinterbikste Kees plezieren . Tip met Kees weet je het nooit hoor en dat maakt het zo leuk die mix.

Mvgrt

pegaje | 18-10-22 | 00:16

@Basil Fawlty | 17-10-22 | 23:16:
A Forest is ondertussen genoeg uitgemolken ....

Der Schnitzeljäger | 18-10-22 | 06:38

De Boegies, geweldig. Ooit nog live gezien. Piepke, Doegel en Mike, geloof ik. Top Kees!

pibasso | 18-10-22 | 07:46
▼ 18 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl