achtergrond

Geenstijl

Joe Biden omarmt 'Dark Brandon'-esthetiek en kiest aanval. "Maga Forces bedreiging democratie"

Het enige echte Biden-nieuws na elke speech is natuurlijk dat-ie niet live op het podium ontbond

Maar toch viel de speech zelf gister ook op. Want met z'n Imperial Blood Marines op de bedenkelijke achtergrond deed hij even een half uur lang Hillary's Deplorables x 100. Strekking: Trump en z'n MAGA crew zijn een bedreiging voor de democratie en de ziel van Amerika. Tuurlijk, Trump zelf is het enige leuke aan de Trump-beweging, en die verachtelijke wezels uit de esthetische onderklasse van rechts als Matt Gaetz, die ten diepste gestoorde Marjorie Taylor Greene en die verschrikkelijke  Lauren Boebert die in Trumps kielzog een plekje aan tafel kregen zijn ook onverteerbaar.

Maar zijn ze werkelijk een grotere bedreiging voor de Amerikaanse democratie dan de gehele progressieve alliantie die vier jaar lang Trumps verkiezing als illegitiem beschouwde? Nee. Dit is gewoon wat de tribale pendulum doet in een tweevoudige eenpartijstaat. 

Maar hier dan onze duiding van waarom team Biden voor deze esthetiek en retoriek koos. Op 22 juli was Bidens approval rating op een all time low van 38%. Bidens kwijtschelding van studieschulden tot $10.000 gaf hem voor het eerst in lange tijd weer een zetje tot 44%. Ongeveer tegelijkertijd coöpteerde Het Systeem de Dark Brandon Meme, en toegegeven, dat weerklonk niet onaardig onder de jonge Democratische achterban. En deze speech lijkt een gepoogde voortzetting van dat meme-momentum, een verdere cultivering van het nieuwe Dark Brandon-beeldmerk als daadkrachtig en resoluut. En het lijkt te werken, want Tucker, Poso, Shapiro, Bannon, Charlie, Benny, Marjorie, Gaetz & Co reageren allemaal exact volgens het draaiboek.

Hele speech na de breek.

Voorbeeld: Meme momentum in actie

Voorbeeld: Meme momentum in actie

Hele speech

optieken

"Vote Republican"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.