Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

+1300: Asielinstroom STIJGT naar JAARRECORD

Hoe Rutte IV een land laat verzuipen

Dit weekend op de Staatsradio. Het VPRO geschiedenisprogramma OVT over het "OVERSPOELDE" Ter Apel, waar de stikstofpies 2 meter boven NAP stond in de urinoirs, waar de lokale Zwerfinator verzuipt in de plastic flesjes, waar de Noord-Afrikaanse ecoli-keutels opborrelden in de dixi's en waar De Dijk die democratie heet door rijkscommissaris Rutte werd opgeblazen teneinde Albergen en Emmen te innunderen. "Je hebt natuurlijk die watertaal. Nederland ligt gedeelteliijk onder zeeniveau. Als je praat over migranten alsof het water is, dan zet je ze neer als een dreiging." Echt waar mensen. Op de door u betaalde staatsradio. Hiero vanaf 5:20. Ondertussen wordt op de informatie webzijde van de Rijksoverheid al sinds 2017 heel waterig gesproken van ASIELINSTROOM, en we kunnen u melden dat DE ASIELINSTROOM van week 33 naar een JAARRECORD van +1300 dixipoepers is gestegen. Gefeliciteerd Nederland! Neem nog wat te drinken.
Persalarm: Kazerne Zoutkamp wordt noodopvanglocatie aanmeldcentrum Ter Apel (bron: Ministerie JenV)

Update: Het is een uur lopen vanaf de Noodopvang naar de Spar in Zoutkamp

Reaguursels

Inloggen

Kinderombudsman Margrite Kalverboer trekt weer van leer:
nos.nl/artikel/2442513-kinderombudsma...
Kalverboer sluit af met het volgende: “De opvang van de minderjarigen zoals deze nu gaat, voldoet volgens haar niet aan het Kinderrechtenverdrag. "Dit gaat over alle grenzen. Ik zou het heel ernstig vinden als wij dit in Nederland de norm voor menselijkheid gaan vinden."

Nou,
Allereerst mag u natuurlijk vinden wat u wilt..

Wat IK vind, is dat u in de eerste plaats nooit ‘kinderombudsman’ had moeten worden.

Geheugensteuntje, over de tweestrijd tussen u en die andere kandidaat in de toenmalige benoemingsprocedure:
“Een ongewoon groot aantal Tweede Kamerleden, 52 van de 143, bracht dinsdag een ongeldige stem uit bij de benoeming van Margrite Kalverboer tot Kinderombudsman.”:
www.nrc.nl/nieuws/2016/04/06/stemming...

Een ‘ongeldige’ stem. Dat zegt wel heel wat over het toenmalige draagvlak voor uw benoeming.

En:

“Coalitiepartij VVD was over geen van beide kandidaten enthousiast en dat is in de fractie besproken, dus het is waarschijnlijk dat een groot aantal VVD’ers blanco heeft gestemd. Over het waarom laat men zich niet uit. Ook de PVV zou blanco hebben gestemd. De stemming was geheim.”

Nou ben ik hier niet om de VVD, noch hun beleid, te verdedigen, maar dat u nu uw gifpijlen zo fanatiek richt op het VVD-voorstel om gezinshereniging te beperken heeft toch een beetje de schijn van een oude afrekening.

U had zich inderdaad al, voordat u kinderombudsman werd, zich met dit soort asielzaken bezig gehouden:
“Beide kandidaten maakten zich in het verleden hard voor in Nederland gewortelde asielkinderen, die volgens hen een verblijfsvergunning moeten krijgen. De VVD was daar destijds, net als de PVV, tegen.”

Maar ook in dat dossier stond u lijnrecht tegenover de VVD (en de PVV). Die keer ging het over ‘gewortelde’ kinderen, hetgeen een gigantisch lul-argument is. Want over expatkinderen hoor ik nooit iemand. En zo kun je nooit mensen uitzetten, want die rekken procedures tot Sint-Juttemis. Eigen schuld, dikke bult. Maar TOCH een verblijfsvergunning krijgen. Zo werk dat bij types zoals u. Omgekeerde wereld.

Maar u raakt over deze onzin blijkbaar dus nooit uitgesproken, kinderombudsman of niet.

U pleit er in voornoemd NOS-artikel dus voor gemeenten zo snel mogelijk opvangplekken voor de minderjarigen te laten regelen, om die ophoping in Ter Apel tegen te gaan.

Nou, ik heb een veeeel beter idee.

Denemarken is toevallig ook verdragsstaat bij dat verdrag. En Denemarken heeft zo z’n eigen omgang met asielzoekers. Toevallig lazen we daar vandaag weer een artikel over:
nos.nl/artikel/2442531-hoe-denemarken...
Een paar citaatjes:
“Het Deense asielbeleid staat al jarenlang bekend als het strengste in West-Europa. Ter vergelijking: waar Duitsland vorig jaar 178 asielaanvragen registreerde per 100.000 inwoners en Nederland 141, waren dat er in Denemarken 34.”

Hee,
34 per 100.000 inwoners?
Zou DAT nou niet een mooi aantal zijn (om mee te beginnen, want opvang in eigen regio is uiteraard ons einddoel) om voor te streven? Daarmee los je in een klap alle problemen (d.w.z. qua aantallen dus, niet voor de overlast van ‘veiligelanders’. Dat is weer een ander probleem, een van de vele problemen in de asielwereld) op.

En:

“Denemarken is het enige EU-land dat de afgelopen jaren de verblijfsvergunning van een deel van de Syrische oorlogsvluchtelingen die in 2015 aankwamen, heeft ingetrokken. Dat levert een streng imago op, dat het beoogde effect lijkt te hebben.”

Dus intrekken heeft effect? Wie (in uw bubbel natuurlijk) had dat nou kunnen bedenken?

Over dat strenge imago en het effect werd verderop in het artikel nog dit geschreven: “Het strenge imago van Denemarken lijkt een belangrijk neveneffect te hebben: het schrikt asielzoekers en mensenhandelaren af.”

Dus niet alleen kunnen we hiermee de instroom beperken, maar ook de asielindustriemaffia. Zou dat laatste niet mooi zijn? Of trap ik nu op gevoelige tenen? Belangenverstrengelingen enzo?

Tenslotte nog een paar verschillen tussen Denemarken en Nederland:
“Deense verblijfsvergunningen voor vluchtelingen gelden voor één of twee jaar en moeten steeds opnieuw worden verlengd. Permanente verblijfsvergunningen kunnen in de regel pas na acht jaar worden aangevraagd. En ook na die lange wachttijd gelden strenge regels om in aanmerking te komen voor een definitief verblijf in Denemarken.”

‘Gelden voor een of twee jaar’ en deze moeten ‘steeds’ worden verlengd. En een permanente verblijfsvergunning pas na acht jaar (in Nederland is dat vijf jaar, want dan ben je volgens mensen zoals u ‘geworteld’). En zelfs na die acht jaar gelden er nog steeds strenge regels.

Zo ziet u maar, Denemarken heeft de oplossing voor veel van de asielproblemen.

En daarvoor hoeven ‘wij’ dus niet te worden opgezadeld met allerlei ondemocratisch klinkende ideeën over gedwongen opgelegde opname van staatswege aan gemeenten.

En dat allemaal aangespoord door iemand wier eigen benoeming op slechts een marginaal draagvlak onder toenmalige parlementariërs berust.

Ik zou het heel ernstig vinden als wij dit in Nederland de norm voor vertegenwoordiging gaan vinden.

Kompromat | 29-08-22 | 23:09

Nu weer zielige verhalen bij Op1. Man, mijn tenen worden krom van al dat instemende geknik aan die tafel.

De_GVR | 29-08-22 | 22:45

Pfoe, ik wist vanaf het begin dat dit het allerslechtste kabinet ooit zou worden, maar ze overtreffen inmiddels mijn stoutste verwachtingen.

Berend_Breedreet | 29-08-22 | 22:00

Minder

Menko76 | 29-08-22 | 20:00

Ik kom met enige regelmaat bij deze Spar supermarkt in Zoutkamp. Erg aardige mensen, voor ouderen pakken ze de tas nog in. Ik hoop maar dat dit goed gaat.

nancystjago | 29-08-22 | 19:58 | 1

Spoedig zullen er ook 'erg aardige mensen' arriveren die graag diezelfde tas weer 'helpen' uitpakken!

Hendrik Zeevaarder | 29-08-22 | 20:11

Bij provinciale staten verkiezingen massaal hier tegen stemmen. En wat ik verder zo lees op andere media in reaguursels denk ik dat echt een flink deel nu eindelijk de oude partijen de rug gaat toekeren.

Het brein erachter | 29-08-22 | 19:06

Echt schandalig dit, je eigen volk op de jarenlange wachtlijst voor een huisje laten plaatsen en voorrang verlenen aan mensen uit andere landen...
Positieve discriminatie heet dat dan ..

stikstofhelp | 29-08-22 | 18:40

Er kunnen 500 tot 700 personen geplaatst worden in Zoutkamp. Dat zal het probleem niet oplossen, dus zullen er meer plaatsen de dupe worden. Jammer dat de burgemeester door de knieën is gegaan. WAt we nodig hebben is massaal verzet, geen medewerking.

Poes Fiep | 29-08-22 | 18:13 | 1

Half weekje instroom nieuwe arbeidskrachten.

klaas24 | 29-08-22 | 19:28
-weggejorist-
Lefty-Messup | 29-08-22 | 18:06

Gefeliciteerd Zoutkamp! En hoe hebben; jullie het gehoord, gewoon via het nieuws? Bijzonder dat al die aanmeldcentra nooit in Hilversum, Wassenaar zijn, of de grachtengordel, of in de straat bij heks Kaag.

Nuuk | 29-08-22 | 17:28 | 4

@theo-is-dood | 29-08-22 | 17:52:
Zoutkamp 1195 inwoners, 500-700 asielzoekers (dat worden er dus 1200).
Wassenaar 27215 inwoners 650 asielzoekers.

Zoutkamp - Aanmeldingscentrum, de eerste schifting mensen die eisen en de jonge mannen die gewoon een enkeltje Europa boeken voor wat roven en luieren zijn nog niet gefilterd uit de groep die asiel aanvraagt.

Wassenaar - mensen die al minimaal 2 maand in Nederland zijn. Gescreend, het tuig er waarschijnlijk al uitgehaald.

Nuuk | 29-08-22 | 18:01

@Nuuk | 29-08-22 | 18:01: precies dit Nuuk. Over die scheve verhouding heb ik ook al iets getegeld. Tel daarbij op dat bij een calamiteit er hooguit één lokale bromsnor is. Het is triest.

Roos | 29-08-22 | 18:26
▼ 1 antwoord verborgen

Leo Lucassen over het ‘afschrikken’ van asielzoekers door gezinshereniging te frustreren:
“Het idee dat je vluchtelingen zo afschrikt, is bovendien een illusie, denkt Leo Lucassen, directeur van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. „Er is geen oorlogsstop, dus vluchtelingen blijven komen. In plaats van sorry te zeggen voor de puinhoop die er is gemaakt, kom je met dit soort populistische extreem-rechtse praatjes.”:
www.nrc.nl/nieuws/2022/08/28/kabinet-...

He Leo,

Hier heb ik een link naar een NRC-artikel uit 2016 voor je, waar ECHTE wetenschappers hun ervaring in meldden:
www.nrc.nl/nieuws/2016/09/07/waarom-g...
Hier een paar citaten:
“Toch lijkt de reden voor terugkeer hier niet in te liggen, zegt Louise Dane, die onderzoek doet naar migratierechten aan de Universiteit van Stockholm. „De oorzaak voor hun vertrek ligt bij de nieuwe regels voor gezinshereniging.”.

Over Nederland trouwens dit citaat:
“In Nederland zijn gevallen bekend van Syriërs die terugkeren omdat de asielprocedure te lang duurt. Vrijwel alle Syriërs krijgen hier in eerste instantie een verblijfsvergunning voor vijf jaar en kunnen een aanvraag voor gezinshereniging indienen.”

En dan deze, van een asieladvocaat:
“„Gezinshereniging is voor vluchtelingen een deal breaker”, zegt de Zweedse asieladvocaat Marija Novosel Nyström. „Veel gezinnen zitten in vluchtelingenkampen in Turkije en wachten daar op goedkeuring van een gezinslid in Zweden om over te komen. Nu dat niet meer kan, denkt het familielid hier: wat doe ik hier nog alleen? Ik kan beter terug en bij mijn familie zijn.”

Overigens geldt hetzelfde voor minderjarige asielzoekers:
“Veel ouders die teruggaan hebben kinderen in oorlogsgebieden of in vluchtelingenkampen in de buurt van oorlogsgebieden”, zegt Metso, „maar ook minderjarige alleenreizende vluchtelingen gaan terug als ze zich erbij neerleggen dat ze hun ouders niet meer kunnen laten overkomen.” Metso vertelt dat het voor migranten moeilijk is om voor langere tijd bij hun familie weg te zijn.”

Tja Leo,

Jij loopt - zoals gewoonlijk - weer eens ‘links’ populistisch uit je nek te lullen, om maar weer tegen (riante?) betaling een (ongefundeerde lul-) reactie in de media te kunnen geven.

Wanneer kapt men bij de media nou eindelijk eens met het deze proleet maar steeds weer een (betaald) podium te geven?

Dit soort ‘wetenschappers’’ voegen met het ventileren van hun onwaarheden letterlijk helemaal niets positiefs toe aan het oplossen van de problematiek.

Kompromat | 29-08-22 | 17:03 | 2

Zo zit het helemaal, het is over bekend bij flink deel van de politiek, uitvoerende diensten en alle geïnteresseerden die er niet met een activistische modus in staan maar gewoon hun gezond verstand gebruiken en toch wordt er aan voorbij gegaan , kijkt men weg, laat het lopen. Ten hemel schrijend en mn ook volstrekt onverantwoordelijk ..

justinianus | 29-08-22 | 17:23

Mensen als Leo Lucassen zijn de bijl aan de wortel van een gezonde samenleving. Volledig gefaciliteert door politiek en media. Zelfs een dom wicht als Glennis Grace begrijpt het mechanisme en krijgt de bekende Pavlov reactie vanuit de msm. Zolang de gemiddelde Nederlander nog tv kijkt of 'kwaliteitskranten' leest gaat er niets veranderen. Propaganda is een krachtig wapen.

MarkiesDeBalzaque | 29-08-22 | 18:01


In het uiterste middle of nowhere puntje van Nederland proppen.
Dan voel je je ook echt welkom geheten als aspirant quantum fysicus. LOL

King of the Oneliner | 29-08-22 | 16:52

Het blijft dweilen met de grens open...

Air van Boven Dorens | 29-08-22 | 16:50

Dit is doelbewust een politieke keuze. Zo veel mogelijk instroom. Omdat de boven ons gestelden denken dat het goed is voor de EU economie. De giga negatieve neveneffecten hebben zij toch geen last van.

DrachiR | 29-08-22 | 16:47 | 1

Nou ja, het CBS wist een maand of 2/3 geleden te stellen dat de positieve (?) effecten van massa-immigratie bij beoaalde groepen, zoals bijv. het bedrijfsleven, terecht komen maar dat de negatieve effecten over de samenleving worden uitgestort.

Aleon | 29-08-22 | 18:14

Men vraagt zich af waarom de toestroom van Syriers naar NL aanhoudt en, zeker verhoudingsgewijze, eerder toeneemt. Dat komt omdat emigreren naar NL voor Syriers relatief eenvoudig is. Dat doe je door asiel aan te vragen. Dit wordt in bijna alle gevallen gehonoreerd met een verblijfsstatus van (maar liefst) 5 jr en direct daarop volgende, volledig gesubsidieerde, verregaande integratie. Ook de familie wordt ingevlogen ..

justinianus | 29-08-22 | 16:43 | 1

Ik vermoed ook dat Syrische paspoorten voor een paar honderd dollar te koop zijn. Voor Palestijnen, Jordaniërs, Egyptenaren en Irakezen.

theo-is-dood | 29-08-22 | 17:56
-weggejorist-
patina | 29-08-22 | 16:36

Zelfs al zouden er 100.000 per dag komen, dan nog lult men in Den Haag alleen over de problematiek rond de opvang. Nooit, maar dan ook nooit, horen we regeringspartijen praten over de problemen die in de samenleving worden gevoeld als gevolg van de asielinstroom. Over de toenemende tekorten in het sociale domein (zoals het groeiende gebrek aan huisartsen), de afnemende kwaliteit van het onderwijs als gevolg van zoveel nationaliteiten met taalachterstanden in de klas, het tekort aan betaalbare woonruimte, de vervreemding in buurten met betaalbare huurwoningen, de permanente relatief grote afhankelijkheid van het sociale vangnet van migranten, het negatieve criminaliteitscijfer onder migranten. Enzovoorts. Het maakt ze allemaal geen ruk uit. Zodra er weer genoeg opvangcapaciteit is, verdampt voor PvdA, GL, VVD, CDA, CU, D66, VOLT ook weer de urgentie om over het migratiebeleid te praten. Terwijl alle overige ellende waar de samenleving mee worstelt voor nog geen meter is opgelost. Het is om te janken hoe oppervlakkig de politiek tegenwoordig is.

jochum1980 | 29-08-22 | 16:33 | 3

De politiek is net zo geïnteresseerd in zijn bevolking als de kkk zich zorgen maakt over de gekleurde medemens...

Pa Nadol | 29-08-22 | 16:50

Deze partijen geloven heilig in één EU staat o.l.v. Duitsland.

ChalinaRosa | 29-08-22 | 16:57

@ChalinaRosa | 29-08-22 | 16:57:
Welnu, WAS het maar onder leiding van Duitsland en de solide Bundesbank. Dan hadden we niet met de zwakke Euro in de ellende gezeten

theo-is-dood | 29-08-22 | 18:00

Wat moeten die mensen in die provincies. Onderzoek wijst uit dat immigranten stedelijk gebied prefereren met gelijk gestemden vanwege sociale en economische redenen. Dat biedt meer kansen aan deze kansarmen.

Flow82 | 29-08-22 | 16:10

Wat ik nogal bezopen vind is dat het noordoosten wel heel erg belast wordt met deze geintjes: Groningen, Drenthe en Overrijssel. Het verhaaltje "ja eerste wat ze tegenkomen als ze vanuit Duitsland binnen komen wandelen" gaat er niet in bij mij. Zowel het kabinet als de COA zijn dus écht nimby's.

Ome_BW | 29-08-22 | 15:26 | 7

@theo-is-dood | 29-08-22 | 18:03:
Die leveranciers betalen hun omzet bijna rechtsreeks terug via belastingafdracht. Broekzak, vestzak of zoiets. Het gros van deze mensen draagt niets bij aan Nederland en zal tot in lengte van dagen afhankelijk zijn van het verschil tussen mijn bruto en netto salaris. En dat van jou. Een kortstondig voordeeltje voor de lokale bakker is nou niet echt toekomstbestendig beleid.

MarkiesDeBalzaque | 29-08-22 | 18:13

@MarkiesDeBalzaque | 29-08-22 | 18:13:
U heeft volkomen gelijk. Het gaat er slechts om dat die armlastige Groningers een paar grijpstuivers te verdelen hebben. Ze lijden immers al jaren onder vreselijke aardbevingen.

Voor het overige is mijn mening dat Nederland het Deense asielsysteem moet gaan hanteren. Dat Nederland dat niet zou kunnen vanwege bepaalde verdragen is volkomen onzin.
Raadpleeg daarvoor het Weens Verdragenverdrag. Zie Tractatenblad.

Zie ook: “ Een verdrag opzeggen
Een staat of een organisatie kan zich uit een verdrag terugtrekken. Meestal vermeldt een verdrag wat de voorwaarden zijn om dit te doen.”

Dit schrijft de overheid op haar eigen website: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inte...

theo-is-dood | 29-08-22 | 18:30

@theo-is-dood | 29-08-22 | 18:30:
Ik ben het volledig met je eens dat we het Deense model moet adopteren. Wat de Groningers hier mee te maken hebben is me niet helemaal duidelijk, volgens mij is dat een andere discussie. Maar als ik zie waar onze overheid geld voor vrij weet te maken moet het ook wel mogelijk zijn om de Groningers te compenseren. Al die verdragen ga ik niet lezen. Laat dat maar aan juristen over. Het moeten politieke keuzes zijn die de richting bepalen, het juridisch geneuzel is secundair. Nu is werkt het andersom en dat is precies waar het misgaat en/of politici zich achter verschuilen.

MarkiesDeBalzaque | 29-08-22 | 18:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar als NL-zijnde kun je niets meer over de eigen landsgrenzen te zeggen hebben, zo ver zijn we dus. En de EU-buitengrenzen bestaan ook niet

Zalluf | 29-08-22 | 15:25 | 1

Ja, da' raar, als je een groter land gaat worden zou je verwachten dat de grens ook opschuift

Mark van Leeuwen | 29-08-22 | 16:34

Ah, de Oostenrijkse krant Krone meldt een dagrecord op Lampedusa gisteren: www.krone.at/2793757 . Over een paar weken bij u in de buurt in een sociale huurwoning.

JohnLocke | 29-08-22 | 15:25

Asiel is altijd waar, niets aan te doen....

Niet besturen, geen bestuur..
Niet bevelen, geen bevel...
Niet produceren, geen product...

Niet asielen, geen asiel...

Oh wacht, er bestaat geen werkwoord "asielen"’

De weg naar de hel is geplaveid met neutra zonder werkwoorden!

Resetteketet | 29-08-22 | 15:24

Ah gelukkig gaat ook dit feest niet aan de provincie Groningen voorbij.

U-boot | 29-08-22 | 15:15

Ome Ali uit Damascus woont nu heel mooi en gratis in Dinxperloo en rijdt een zwarte Mercedes 200. Stuurt trots foto's naar familie en die willen dat ook allemaal en reizen massaal af naar Nederland. Als Ter Apel eenmaal getrotseerd is, dan gaat alles verder vanzelf, er komen immers exclusief 20.000 woningen extra beschikbaar voor asielzoekers. Na het bemachtigen van het Nederlandse paspoort kan er weer vrij gereisd worden naar het land van herkomst, dat opeens erg veilig blijkt te zijn.

donkeyman | 29-08-22 | 15:09 | 1

—- Iraqi police seize more than 6 million Captagon amphetamine pills
Syria is the Middle East’s main producer of the drug Captagon and Saudi Arabia is the main consumer market.

theo-is-dood | 29-08-22 | 15:52

Dat was toch van dat liedje?

Niets is beter dan met jou de kou trotseren
Er zijn mensen die naar warme landen emigreren
Maar we hebben geen geld in onze koude handen
Dus we gaan maar snel naar kazerne Zoutkamp
kazerne Zoutkamp

Selassie | 29-08-22 | 14:55

Veel ergenis en energie kun je besparen door linksche deug en dram netwerken als vpro, bnnvara en de ntr te mijden.

Fi-Bu-Bla | 29-08-22 | 14:55

Zoutkamp is een arm visersdorpje waar de meeste inwoners hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

Schrijnend voor die mensen dat ze het dorp bijna verdubbeld zien worden.

Roos | 29-08-22 | 14:54 | 2

Garnalenpellers?
Wel eerst de handjes wassen, jongens!

zuurtjeregen | 29-08-22 | 15:14

Wacht maar tot ze de nieuwe energietarieven door hun strot gedrukt krijgen.

miknic | 29-08-22 | 15:54

Het verbaasd mij nog dat het nog op de website van het rijk komt te staan. Dit soort dingen worden toch vaak graag stil gehouden.

miknic | 29-08-22 | 14:39

Van een hulpverlener hoorde ik dat vluchtelingen die uit het AZC doorstromen naar een opvanglocatie verbolgen zijn, dat ze daar corvee krijgen om er zelf schoon te maken. Want in het AZC hoeft dat ook niet, daar is een schoonmaakploeg....

Roos | 29-08-22 | 14:37 | 2
-weggejorist-
Tommi | 29-08-22 | 14:44

Mooi dat ze dat doen, het was mij. Eerste gedachte bij “vieze WC’s”. Dit zijn 90% gezonde jonge mannen en die kunnen prima zelf zorgen voor een huishouden. Maar ja….. dat hoeven ze niet in hun land, daar hebben ze een legertje personen die menstrueren voor. Ze verwachten hier hetzelfde.

Ooit hadden we een patiënt en die vroeg hulp in de huishouding aan en of we dat konden ondersteunen. Zijn moeder was namelijk te ziek om het te doen……Nou vrrrriend! Wat dacht je er van om het zelf te doen, hebben we gezegd.

Nuuk | 29-08-22 | 17:26

De kazerne ligt natuurlijk op een HIMAR-aftandje van Marnehuizen. Hier kunnen de jongens in de kracht van hun leven getraind worden, zodat ze direct terug kunnen om hun landen te bevrijden van de dictators en onderdrukkers die er de macht hebben.

Mokum Kosher | 29-08-22 | 14:29

Ondertussen op de Middellandse Zee..ergens vlak boven Libië ...

check Mike in marine traffic en u weet , er komen er weer nieuwe stemmers bij...

WildeGeert | 29-08-22 | 14:26

Ben best verbaasd dat deze nieuwkomers soms ook Nederland leren. Ik merk al dat dat niet nodig is. Ze zijn met zoveel ondertussen dat je zonder kunt. De kinderen leren 't van jongs af. Maar het komt steeds vaker voor dat er bijv. maar 7 Nederlandse kinderen in een klas zitten en dan 10 Arabische. Op een gegeven moment kunnen we het los laten in de steden, daarna de AZC dorpen, en later als de vergrijzings-gebieden voorzien zijn. Expats kunnen de huizenprijzen wellicht veroorloven, en statushouders kunnen de sociale segmenten vullen. Nederlands spreken alleen de geëmigreerde boeren nog. Hoeft allemaal niet, maar het kan.

GeheidEenGeit | 29-08-22 | 14:19 | 2

In Rotterdam-Zuid is die verhouding qua klassen al veel erger. Daar ben je de zelf de vreemde als je ABN bezigt. Een fijn vooruitzicht voor iedereen met jonge kinderen.

HerzlichWillkommen | 29-08-22 | 14:23

Nou ja, mooi iig dat er een fatsoenlijke opvanglocatie is gevonden. Was aardig gênant hoe mensonterend het eraan toeging in Ter Apel.

Diederik_Ezel | 29-08-22 | 14:18 | 1
-weggejorist-
BASinnic | 29-08-22 | 15:15

Wanneer gaan de MSM en politiek het te veel vinden?
Nog niet bij 500 per week.
Nog niet bij 1500 per week.
Bij 5000 per week? Nee nog niet.
10000 per week? Nee nog steeds niet.
Wie weet gaat er iets gebeuren als de 100000 per week wordt overschreden.
Of mag het zelf naar 1M per week oplopen?

van_Zelfsprekend | 29-08-22 | 14:05 | 2

Nou ik zou het wel eens heel erg fijn vinden als iemand Rutte op de wekelijkse persco zou vragen: meneer Rutte U zegt dat U niets kan doen aan de instroom wegens internationale verdragen enz dat klopt toch? Dus, dan is mijn vraag, als het er volgende maand 10000 per week zijn, wat dan? En als het er 40000 per week zijn, wat dan? We zijn dus overgeleverd aan hoeveel mensen er die week komen en kunnen NIETS ondernemen daartegen? Echt helemaal niks. We kunnen hópen dat het er niet meer worden maar dat is dan ook het maximale.

Fijne gedachte.

Dutchbeaurouge | 29-08-22 | 14:12

Waarom wordt dit niet tijdens een debat of vragenuurtje (morgen weer?) in de 2e kamer aan de hoge heren voorgelegd?

flupsen | 29-08-22 | 15:16

De Spar is een uur lopen. Verassing, ze lopen niet maar gaan met de gratis bus, of met hun splinternieuwe fiets.

Nivelleermarionet | 29-08-22 | 14:02 | 1

De kans is groter dat het jouw nieuwe fiets is.

Braseas | 29-08-22 | 14:51

De mensen bij de Spar houden hun hart vast voor wat er komen gaat :P

martn | 29-08-22 | 13:44 | 1

Een beetje supermarkt bezorgt tegenwoordig , ook in het buitengebied ;)

Smoelensmid | 29-08-22 | 16:35

“De mensonterende omstandigheden bij aanmeldcentrum Ter Apel zijn inmiddels internationaal nieuws geworden. Er worden vergelijkingen gemaakt met het beruchte kamp Moria op Lesbos”.

He,
Fan-tas-tisch!

En nu maar hopen dat die verhalen, begeleid door beelden van ‘Moria’, massaal op sociale media worden gedeeld.

Beter dat dan beelden van al die breeduit lachende ‘vluchtelingen’ die selfies makend door onze straten lopen en uitstralen dat ze hier in een soort - door die gekke Nederlanders volledig betaald - paradijs terecht zijn gekomen. En levenslang - wederom op kosten van al die Nederlandse leipo’s - zonder een dag te hoeven werken kunnen blijven ‘vangen’.

Een in principe alles zeggend citaat uit ‘t NRC vandaag, van nota bene een aankomen ‘apotheker’ (humor hebben de vast hier meelezende NRC-journalisten in ieder geval wel):
“„Ik studeerde voor apotheker in Raqqa, dat was in 2017 de gevaarlijkste stad ter wereld. Ik ben anderhalf jaar onderweg geweest om in Nederland aan te komen. Ik wil van kleins af aan al naar Nederland. Het klimaat, de natuur, de mensen. Het is altijd een droom voor mij geweest hier te kunnen wonen. “Ik ben met het vliegtuig, per trein en te voet naar Nederland gekomen. „Het was een lange reis. Ik reis alleen. Ik ben hier nu een paar weken maar ik hoop dat mijn vrouw kan komen. Het is allemaal onduidelijk. We hebben een nummer om inlichtingen te vragen:
www.nrc.nl/nieuws/2022/08/28/in-almer...

Anderhalf jaar onderweg!

Deze man zat dus lange tijd in een veilig land (Turkije? Libanon?), waarvandaan hij illegaal naar een Europees land - waar dezelfde asielverdragen gelden als hier - is gereisd dat minder welvaart heeft dan Nederland en waar hij uiteraard daarom niet wilde blijven. Per definitie reisde hij vervolgens door een ‘Schengen-land’ (Duitsland of België) om naar het ‘droomland’ Nederland te kunnen komen.

Meneer poogt zich binnen te slijmen door het te hebben over ‘de mensen’ in Nederland, maar de werkelijke reden is natuurlijk de stompzinnigheid van de ‘rijke’ Nederlandse mensen hier die met ‘gratis’ geld hun richting op zitten te strooien.

Mark,

Jij zeikt nu dus over water?

Nou,

Ga die ‘druipende mondhoeken’ van je eens heel goed afvegen, en zet je dan eens in voor de Nederlanders bij wie het water aan de lippen staat.

Stroop je mouwen op, pak die griesengekkies van CU en die hypocriete deugers van D66 eens goed aan/in, LUISTER EENS EEN KEER HEEL GOED NAAR JE VVD-ACHTERBAN en zet een flinke streep door dit krankzinnige, de Nederlandse samenleving ondermijnend, beleid!

Kompromat | 29-08-22 | 13:43 | 4

NRC suggereerde in een commentaar dat niet is uitgesloten dat het kabinet expres de zaak in de soep laat lopen vanwege 'de afschrikkende werking'.
Helaas wishful thinking NRC, Rutte heeft geen enkele compassie met zijn eigen volk.

gestoptmetroken | 29-08-22 | 14:00

@gestoptmetroken | 29-08-22 | 14:00: Als dat zo zou zijn, en het lijkt er toch wel enigszins op zo langzamerhand, dan zou het wel een hele laffe " oplossing" zijn. Wat bij dit kabinet niet bij voorbaat uit te sluiten is.

ChalinaRosa | 29-08-22 | 14:30

@ChalinaRosa | 29-08-22 | 14:30: dat is toch de stijl van Rutte? Uit de hand laten lopen wat iedereen van mijlen ver al aan ziet komen. Zorg, onderwijs, politie, woningen. Noem maar op.
Alles lekker efficiënt....toch.

Overigens, bewust uit de hand om daarna dwang toe te kunnen passen, is ook beleid. Vergeet dat niet. VVD wil goedkope arbeidskrachten.

Zou er trouwens al een IC bed extra zijn? Of is dar nog steeds te duur? Wat een k*t land is Nederland geworden.

Bataafje | 29-08-22 | 15:06
▼ 1 antwoord verborgen

'Het is een uur lopen vanaf de Noodopvang naar de Spar in Zoutkamp'.
Dan nemen die zielige mensen toch een taxi?

gestoptmetroken | 29-08-22 | 13:41 | 3

Ze zijn ook helemaal hier naartoe gelopen, dus dat uurtje kan er ook wel bij.

DeAapUitDeMouw | 29-08-22 | 13:49

Of ze zeggen dat ze Oekraïner zijn, dan is sowieso alles (ook vervoer) gratis.

ClintOstwald | 29-08-22 | 13:51

Dat is al maanden niet meer zo, kan ik u vertellen.

Zbrodj | 29-08-22 | 14:14

Zoutkamp; geniale zet van de roverheid. Ver weg van Den Haag, en de dobbermensen van kleur kunnen door dobberen naar Lauersoog, dan dan een klein stukje de benen strekken tot de plaats van bestemming!

Leeuwarder | 29-08-22 | 13:37

Ach het leidt lekker af van de stikstof discussie....

DeAapUitDeMouw | 29-08-22 | 13:37

Dat komt door de oorlog in Oekraïne plus door het mooie/ warme weer. In de zomermaanden is de Middellandse Zee warmer en rustiger en dus veel meer vluchtelingenbootjes. Vanaf het najaar zal deze toestroom verminderen.

zxcvb | 29-08-22 | 13:31 | 3

ja, dan gewoon weer terug naar de oude vertrouwde 500-600 per week. Geen enkel probleem joh. Elke week een hotel vullen.

small_town_dude | 29-08-22 | 13:39

@small_town_dude | 29-08-22 | 13:39: Ben benieuwd wanneer men tot inzicht komt dat hotels vullen symptoombestrijding zijn, en wanneer deze hotels op zijn.

martn | 29-08-22 | 13:45

Nederland is maar een klein landje, dus vluchten is niet mogelijk. Het maakt niet uit waar je woont, vroeg of laat zal je toch met deze mensen te maken krijgen.

Zag vanochtend nog zo'n blonde bimbo op een bakfiets met een langharig joch erin. Op het fietspad liep een dik Moslimvrouwtje met kinderwagen en drie kids. Die was helemaal gekleed in zwarte lappen. Het leek net een matroeskja pop. Bakfietsmevrouw kon er niet langs en Moslimvrouw had geen enkel benul dat ze op de stoep moet lopen en fietsers aan het hinderen is.

Aan de kop van die bakfietsmevrouw zag je gewoon de walging en irritatie, maar zulke mensen zullen nooit PVV stemmen, want daar voelen ze zich te goed voor. Het langharige joch zat ook vol verbazing te kijken. Ik moest hard lachen, want dit soort types zijn deugers en worden nu lekker geconfronteerd met de gevolgen van hun stemgedrag.

Donau | 29-08-22 | 13:29 | 1

Het voorbeeld van waarom democratie niet werkt. Die mensen stemmen zichzelf de derde wereld in want dan hebben ze gedeugd.

McCain | 29-08-22 | 14:59

als ik die wc foto zie denk ik steeds dat het wel een goed idee zou zijn om de asielzoekers toch een welkomstgeschenk te geven.
sustainable.family/wp-content/uploads...

small_town_dude | 29-08-22 | 13:19

Hoppa, weer 1300+narezigers=6000? per week. En Gaston, welk dorp gaan we deze week de vernieling in helpen? Goeoeoeoeoeoeoeoeodemiddag!!!
Rien ne va plus, wat ooit van u was, is niet meer van u.

osolemio | 29-08-22 | 13:17 | 1

In welk land kunnen wij als Nederlander een asiel aanvraag doen voor een huis, zorg en uitkering? En ook genoeg geld overhouden om de familie in Nederland te voorzien van een goed bestaan.

McCain | 29-08-22 | 13:29

Dweilen met de kraan open. Kent u die uitdrukking? Het kabinet kent 'm niet.

KeesBruin | 29-08-22 | 13:14 | 2

De plee is ook al overgestroomd.

Graaf_van_Hogendorp | 29-08-22 | 13:19

Dat is nu geworden, blijven zeiken in een volle dixi.

osolemio | 29-08-22 | 13:19

In Afrika kijkt men naar een TikTok en leest op de website van het COA welke papieren en wat voor een asiel aanvraag verhaal je moet onthouden. Dan vliegen ze naar Duitsland en rijden met de auto naar Ter Apel. De Afrikaan doet zijn aanvraag en klaar is kees; pensioen, zorg, uitkering en woning geregeld. Kom je bijvoorbeeld uit Ghana dan ben je nu de koning van de familie want met een paar hondered Nederlandse Euros per maand zorg je voor iedereen in thuisland.

McCain | 29-08-22 | 13:13 | 1

in welk land kan de Nederlander asiel aanvragen voor een huis, zorg en een pensioen? Genoeg geld overhouden om de familie in thuis land Nederland te onderhouden.

McCain | 29-08-22 | 13:26

Worden gewoon flesjes water gebruikt om hun kont mee af te spoelen. Moet niet gekker worden. Ik heb niet de indruk dat de lege flesjes met kraanwater gevuld worden.

wybert | 29-08-22 | 13:07 | 2

Dit type waterflesjes is ongeschikt voor hergebruik, vanwege de weekmakers.

Blauwpetje | 29-08-22 | 13:13

Nee dat moet natuurlijk A+++ kwaliteit... helemaal uit de bergen in de Ardennen... al dat vervoer is een aanslag op het klimaat en dat om niet eens te drinken - hoe is dat met de linkse ideologie te verenigen?

J kane je billetjes ook in regenwater kan wassen bij wijze van spreken.

martn | 29-08-22 | 13:48


In feite zijn asielzoekers door u betaalde fokstieren.
En die moet je gewoon goed eten en huisvesting bieden voor de beste resultaten.

Oké, dit is misschien wel een hele boude bewering, maar met een kern van waarheid, als je er goed over nadenkt.
Niet dat ik mensen vergelijk met dieren, het is figuurlijk bedoeld, een metafoor.

King of the Oneliner | 29-08-22 | 13:06 | 6

Ze doen wel beroep op om menselijk voedsel - geen diervoeder. Dus dat zien we wellicht ook terug in de inflatie van menselijk eten. Mag u 2x betalen; eerste keer om de overheidsfinancien op orde te krijgen aldus Jan van de Beek, en nu ook via prijsstijging.

martn | 29-08-22 | 13:52

Om inzicht te krijgen in de nieuwe samenstelling van de middenklasse huishoudens kijken we even naar hoe een gemiddelde IKEA bezoekers verdeling:
- Een kwart expats en gemengde expat koppels (Meerderheid buitenlandse dame met Nederlandse man).
- Iets meer dan een kwart: Geheel Moslim, en wat meer aanwezig vanwege de vele kinderen.
- Tegen sluitingstijd pas meer dan een helft geheel Nederlands or koloniaal Nederlands.
-Vrijwel geen statushouders op de winkelvloer. Geen idee waar ze hun bedden en kasten halen.

Opvallend is dat alle auto's op de invalidenparkeerplaatsen van Moslimfamilies zijn.

GeheidEenGeit | 29-08-22 | 14:41
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Zemko | 29-08-22 | 13:00 | 3

Allemaal naar Syrië op vakantie en dan een kind van tante Corrie in de achterbak naar Ter Apel. Volgende week pas is Libië een onveilig land.

Omdat de staatsomroep ons onwetend houdt, en elke dag minimaal vijf keer pro asielindustrie partijen laat inbellen gaat dit nog wel even zo door. Tot het klaar is natuurlijk.

zokanhetookja | 29-08-22 | 12:58

Die ransfoto zit inmiddels zo op m’n netvlies gebrand, niet gezond meer.

quatro32 | 29-08-22 | 12:58 | 2

"Deze foto moet Europa veranderen", oh nee, dat was die andere.

Festen | 29-08-22 | 13:05

't Feit dat de een gemiddelde festival bezoeker na 8 bier, 2 pillen en een lijntje nog netter kan toiletteren dan deze relatief nuchtere veiligelandiërs is eigenlijk al een teken dat integratie een uitdaging wordt...

ReyNemaattori | 29-08-22 | 13:28

En mensen die niet weten hoe ze een WC moeten gebruiken zou ik ook geen Miele wasmachine willen geven eigenlijk.

small_town_dude | 29-08-22 | 12:58 | 3

Nog geen wasbord..

broervandenhollander | 29-08-22 | 13:05

Poepen in een wasmachine. Een geniaal idee eigenlijk.
Of een centrifuge.

King of the Oneliner | 29-08-22 | 13:08

@King of the Oneliner | 29-08-22 | 13:08: Ideaal om de stikstof af te vangen.

4HoogAantWater | 29-08-22 | 13:27

Wij faciliteren en betalen onze eigen ondergang. Verzorgingsstaat gaat nu eenmaal niet samen met massa-immigratie. Sociale geografie les 1.

small_town_dude | 29-08-22 | 12:56 | 4

@therealbraindump | 29-08-22 | 12:59: Omdat zij denken dat zij diegenen zijn die nanny's en poolguys inhuren. Maar tegen die tijd is de economie dermate naar zn grootje en de verzorgingsstaat zo ver afgebouwd en zorg zo godsgruwelijk duur, dat een kleine tegenslag in t leven een verbanning naar armoede betekent...

ReyNemaattori | 29-08-22 | 13:30

Da's flauw, je verklapt nu gelijk dat nagenoeg alle politici en de gutmenschen die eerste les hebben gemist...

oh no | 29-08-22 | 13:47

Ai, die dag was Rutte net op vakantie en Kaag een dagje ziek. V/d Burg deed een hele andere opleiding, daarom zit hij nu op die positie.

Klaas_de_Waal | 29-08-22 | 14:17
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig ligt zoutkamp redelijk dicht bij de kust, da's handig gezien de opvang van de enige acceptabele aziel zoekers waar wij volgens het verdrag van Dublin iets mee zouden moeten, namelijk zij die per boot op ons stukje Europese buiten grens belanden (behalve shithole airport en zo) want zij die over land komen hebben per definitie helemaal niks te zoeken in NL. Zouden we het Kuhrhaus in scheveningen niet ook kunnen vorderen? Lekker centraal enzo, beter dan zowel Ter Apel als ook Zoutkamp. En het paleis op de Dam, Ahoy?

Karpiet | 29-08-22 | 12:55 | 1

Wel eens op het binnenhof geweest? Zoveel achterkamertjes ter beschikking, daar kan heel Ter Apel in worden opgevangen.

4HoogAantWater | 29-08-22 | 13:29

Ik heb VVD-stemmers uit mijn leven verbannen.

Normpje | 29-08-22 | 12:55 | 2

Nou zeg....

Après toi | 29-08-22 | 13:12

@Après toi | 29-08-22 | 13:12:
Ik niet, hoor. Kijk nu al uit naar de ontbijt discussies. Toch?;)

letopuwzaak | 29-08-22 | 13:20

Ik heb trouwens ineens een oplossing voor de woningnood.

Alleenwonende oudjes (liefkozend bedoeld), die nog zelfstandig wonen, laten samenwonen met een andere alleenwonend oudje. Dan kunnen die mensen op elkaar passen, kunnen elkaar mantelzorg verlenen als het nodig is en ze hebben aanspraak. Uiteraard mag dit nooit verplicht worden; de oudjes kiezen of men dat wel ziet zitten, en zo ja, met wie ze dan het huis willen delen. Misschien kan dat, zeker op hoge leeftijd, een uitkomst zijn, een win-win-situatie voor hen. En op deze manier speel je denk ik aantal woningen vrij voor doorstromers. Maar, als men het niks vindt, gaat het idee gewoon de prullenbak in.

ikhebgeenflauwidee | 29-08-22 | 12:54 | 10

Maar die jonge vrolijke asielzoekers doen graag wat terug, steken graag de handjes uit de mouwen.
Kunnen deze vriendelijke behulpzame jongens niet meteen bij deze bejaarden gaan wonen?

zuurtjeregen | 29-08-22 | 13:28

Handig, dan kun je er twee tegelijk beroven van hun geld en sieraden. Win-win.

Deflatiemonster | 29-08-22 | 13:32

Dat heet gewoon een bejaardentehuis...

ReyNemaattori | 29-08-22 | 13:34
▼ 7 antwoorden verborgen

OVT is een clubje zelffeliciterende historici en journalisten die zeer gewichtig doen. Ik kan er niet naar luisteren.

thanseeuwen | 29-08-22 | 12:53 | 2

Want jij bent ook historicus.

Après toi | 29-08-22 | 13:12

Ja het klinkt natuurlijk raar, maar ietwat meer variatie van ook niet politiek correcte historici en wat minder zelfgenoegzaamheid zou al zoveel schelen. Natuurlijk zitten er goede historici bij, maar het is teveel een bekend clubje.

thanseeuwen | 29-08-22 | 14:44

Weten ze dan niet dat je op de wc bril moet gaan zitten en niet hurken.

A.Men | 29-08-22 | 12:52 | 6

@A.Men | 29-08-22 | 18:49: Je moet er gewoond hebben om het te zien..... Verplichte cursus voor D66 en Gr links: 1 jaar in de sloppenwijken in Indonesië of zo

A.Men | 29-08-22 | 18:54
▼ 3 antwoorden verborgen

Nederland wordt shit hole country nr. 1. iedereen die geen verblijfsvergunning krijgt, verblijft hier toch wel. Lekker illegaal en hoppetee direct de zware criminaliteit in. Wel verblijfsvergunning, ruim 50% gaat nooit werken en trekt bijstand en ww-uitkering en whatever er gratis te krijgen is. Verder is het ronduit shit op de huizenmarkt, koop en sociale woningen. Qua de crisis in de sociale woningenmarkt, deze wordt in eerste plaats veroorzaakt door deze massa instroom van grotendeels nutteloos en crimineel volk. .

Zuma | 29-08-22 | 12:52 | 3

Voor een WW-uitkering moet je eerst gewerkt hebben.

Tapu | 29-08-22 | 13:06

De Afrikanen die hier komen gebruiken de Nederlandse verzorgingsstaat om in eigen land het eerste leven te financieren. In eigen land een huis met auto en familie. Nederland is een tweede land waar ze gratis geld krijgen met een paspoort.

McCain | 29-08-22 | 13:08
-weggejorist-
oh no | 29-08-22 | 13:49

Hoogleraar migratiegeschiedenis en dan zo dom praten is ook weer knap op een bepaalde manier.

Deflatiemonster | 29-08-22 | 12:49 | 2

Een lobbyist voor ongebreidelde migratie.

Après toi | 29-08-22 | 12:52

Je moet toegeven dat ze de omvolking razendknap hebben voorbereid. Al die faculteiten voor immigratiegeschiedenis, genderstudies, diversitymanagement enz en promotieonderzoeken naar extreemrechts, racisme, inclusie enzovoorts. Allemaal leerstoelen, hoogleraren, faculteitmedewerkers, uitgeverijen enz Er zijn zoveel miljarden in het hoger onderwijs gestopt de laatste tig jaar om hele generaties hogeropgeleide mensen klaar te stomen voor hun ideale multiculturele regenboogmaatschappij die nu nu eindelijk uit elkaar spat al is dat nog maar bij weinigen door gedrongen lijkt het.

Tiscali-2 | 29-08-22 | 13:01

Wanneer komt Merkel helpen om het allemaal te schaffen?

amateurrr | 29-08-22 | 12:49

Triest ook hoe de media er alles aan doet om de vluchtelingen zo zielig mogelijk neer te zetten en medelijden probeert te kweken vanuit de samenleving.

usb stok | 29-08-22 | 12:48 | 2

Helaas zijn veel mensen daar gevoelig voor.

Net zoals die commercials met beelden van kleine scheurbuik kindertjes uit de hoorn van Afrika. Het is allemaal onze schuld! Wij kunnen er voor zorgen dat Malika, Aziza, Nala en Oekoekoe geen honger meer lijden, en dat voor slechts 1,50 per maand. Goedgelovige witte mensen zijn de endlösung!

Huppeldepup | 29-08-22 | 12:55

Zie het verschil met België.

Nietdanjatoch | 29-08-22 | 12:57

Alle Nederlanders krijgen een oproep om opnieuw het tafeldiploma te gaan halen.
Deze wijziging goed bestuderen:
1x1=5
2x1=10
3x1=15
...
9x1=45
10x1=50

Leptob | 29-08-22 | 12:48 | 1

Nice.... mooie tegel en so true.....

quisnix | 29-08-22 | 12:54

NL 1900: 5m
NL 2022: 17.7m
Grootste groei in EU.
De grote vraag, waar we nog steeds niemand over horen, cq de Olifant in de kamer: Waar willen de politieke partijen heen met het inwonersaantal in bv 2030/40?

Nietdanjatoch | 29-08-22 | 12:46 | 5

Chefff, precies, maar ik, en ik denk een groot deel van de bevolking, zou graag deelgenoot worden van de conclusies van dit doorwrochte denk proces van de verschillende partijen.

Nietdanjatoch | 29-08-22 | 12:54

Gaat dit over de waterstand bij Lobith?

zuurtjeregen | 29-08-22 | 13:30

Nergens want daar denken ze voorlopig nog niet over, dat is namelijk nog heel veel verkiezingen op de horizon van ze verwijderd.

oh no | 29-08-22 | 13:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Gelukkig is Zoutkamp nog steeds een 320 km hemelsbreed van mijn dorp.
Maar ehh, waarom geen noodlokatie op de Benoordenhout in Den Haag? Of andere soortgelijke lokatie.

Repliek_in_stijl | 29-08-22 | 12:45 | 3

De meeste Groningers stemden altijd links (PvdA). Dus hun hart is hier van vervuld. De mooie kazerne ligt overigens schitterend gelegen, zo bij het Lauwersoog en op de grens van Friesland. Maar net ver genoeg om niet zomaar overal te voet te komen.

Mokum Kosher | 29-08-22 | 12:49

Ja laten we de Alexander kazerne nemen! Staat toch leeg, en een gegoede buurt

rifraf | 29-08-22 | 12:49

Een groot deel van de instromers wil alsnog graag naar UK, zelfs nu.

Ik zie het Malieveld in Den Haag overigens als een van de beste locaties, omdat hier een aantal ministeries op uitkijken worden ze dagelijks geconfronteerd met de godvergeten smerige incompetente teringbende die ze zelf hebben veroorzaakt.

Nogmaals er is maar 1 crisis, een bestuurscrisis

litebyte | 29-08-22 | 12:57

Ben benieuwd of salonsocialiste Eva Jinkek hier vanavond over durft te praten. Of zal ze het alleen hebben over de scheiding van Nic en Simon..

Zuster01 | 29-08-22 | 12:45 | 1

Ik acht de kans schoon dat supermarkt hooligan Glennis Grace an tafel zit, dat er mogelijk zelfs een vals traantje wordt weggepinkt... vlak voor het reclame blok.

litebyte | 29-08-22 | 12:51

Echt hè! Dat jullie hier zo’n fobie hebben voor echt alles wat vreemd is. Wees blij met al die immigranten, kennis migranten die hier vrijwillig naar toe willen. Je hoeft er zelfs geen campagne voor te voeren. Heel de wereld kijkt met jaloezie toe hoe wij hier alle kennis en vaklieden kapen en hier opvangen en laten meedraaien in ons toch al rijk land terwijl ieder land recht heeft op deze verrijking. Gaaf land.

Flightless bird | 29-08-22 | 12:45 | 7

U heeft gelijk, de reaguurders zijn verwende couchridders en verwarde xenofoben. Immers, wanneer de statushouders maar de kans krijgen en niet gediscrimineerd worden, zijn ze de gedroomde arbeiders die we zo hard nodig hebben.

thanseeuwen | 29-08-22 | 12:58

Na het lezen van uw naam besef ik dat ik erin gestonken ben.

vanBarchum | 29-08-22 | 13:06

Fobie voor "vreemd"?
-Een Dixie volschijten en zonder om te kijken er uit stappen is toch niet vreemd?
- Alle hulp eisen zonder dat je iets bijgedragen hebt om die te verdienen is toch niet vreemd?

Keukenmalloot | 29-08-22 | 13:09
▼ 4 antwoorden verborgen

"Als je praat over migranten alsof het water is, dan zet je ze neer als een dreiging."

Dat soort gelul las je ca 15 tot 20 jaar geleden regelmatig bij de ingezonden brieven in de krant (of misschien wel eerder, zou ook kunnen): mensen pleitten ervoor om ''watertaal'' te mijden als het over asielzoekers ging. Je mocht niet zeggen: de toe'stroom', de in'stroom', al helemaal niet mocht je het hebben over 'tsunami's', etc.

Maar dat mevrouwtje heeft het zelf toch ook, vlak voordat ze over die watertaal begint, over de 'doorstroom' (naar sociale huurwoningen oid). Het zijn allemaal hele gewone, normale Nederlandse termen, en waarom zou je die niet mogen gebruiken?

En al die deskundologen en Gutmenschen proberen ook voortdurend te benadrukken dat het niet om enorme aantallen gaat: in de jaren 90 hadden we jaren met veel meer asielzoekers, en altijd wordt het 'Wir schaffen das' jaar 2015 aangehaald, toen er ca 58.000 kwamen 'binnen gestroomd'. Moeten we daarom dan maar onze schouders ophalen als het er dit jaar bv 30.000 zijn? Of meer? Dat is verwaarloosbaar? Dat is makkelijk 'behapbaar?

Het moet naar nul, het moet ophouden, het moet worden tegengehouden, liefst aan de buitengrenzen van de EU, maar hier moeten we de hele asielwetgeving opschorten, of althans drastisch inperken. Geen landen meer waaruit je 'automatisch' wordt toegelaten, zoals Syrië en Eritrea: altijd individuele beoordelingen, en strenger inderdaad, er moet veel meer afgewezen worden.

Want nog voor het einde van dit jaar zal dit weekrecord van 1300 nog vele malen worden gebroken. Tenminste, als er niets gedaan wordt. En er wordt niets gedaan.

Dr_Johnson | 29-08-22 | 12:45 | 5

Mevrouw de hoogleraar heeft het over DE TOON. Ik zie dit rare argument weer opduiken wanneer er geen zinnig dingen meer te zeggen door de voorstanders van massa-immigratie. En zij zou er een aantal moeten weten gezien haar titel.

Deflatiemonster | 29-08-22 | 12:53

@Zuster01 | 29-08-22 | 12:46: De huidige minister van financiën woont in een chique Haagse straat, met een paar bekende en succesvolle buren. Ze heeft ongetwijfeld een diverse vrienden- en kennissenkring, maar dat betreft dan goed geïntegreerde en financieel draagkrachtige mensen. Geen migranten met een laag -of geen -opleidingsniveau, die psychotrope middelen gebruiken, in samenhang met allerlei DSM-problematiek.

Après toi | 29-08-22 | 12:55
▼ 2 antwoorden verborgen


(heel kort door de bocht)
Dit is allemaal de schuld van de Dolle Mina's.
Vrouwen willen werken.
Nu kunnen de banken meer hypotheek geven, gebaseerd op twee inkomens.
Nu zijn twee inkomens al niet meer genoeg voor een huis.
Uitstel van eerste kind. Vaak pas rond dertigste levensjaar.
Werk en kinderen valt moeilijk te combineren, minder kinderen per vrouw.
Bevolking verouderd en vergrijst, systeem loopt vast.

Oplossing om bevolking op te krikken: sloebers vanuit de hele wereld ongebreideld Nederland binnenhalen.
Die wel van wanten weten qua vermenigvuldigen.

Kortom, de boze blanke man en vrouw hebben jarenlang te weinig voldaan aan hun eerste biologische taak: namelijk voortplanten op redelijk jonge leeftijd.
Door allerlei omstandigheden.

Ik ga me NU inzetten om dit nog recht te trekken (lol).
Heb al aangebeld bij de buurvrouw, maar die lag nog op één oor.
(tip: voor snel zaad is aanbevolen een dieet van meloenpitten, veel vette vis, en donkere groenten, eieren, en avocado's, ook wil een Spaanse peper wel helpen)

King of the Oneliner | 29-08-22 | 12:43 | 4

Met snel zaad krijg je vooral jongens. Dus op zich idd een oplossing voor uw probleem net vrouwen.

_pacman_ | 29-08-22 | 12:46

Mijn vrouw en ik hebben voor ons 30ste kinderen genomen, maar zij heeft nooit gewerkt, nu nog steeds niet.
Wij zijn ouderwets, mama is thuis voor de kinderen. Ben ik nu fout volgens de bank?
Oja nog nooit 1 toeslag ontvangen, altijd de eigen broek ophouden

rifraf | 29-08-22 | 12:48

@rifraf | 29-08-22 | 12:48: Dan heeft u een goede baan. En het goed gedaan en dat rijmt, dus dan is het nog waar ook.

King of the Oneliner | 29-08-22 | 12:56
▼ 1 antwoord verborgen

En de ChristenUnie zag dat het goed was. Man man man, wat een kortzichtige partij is dat zeg. Draai die asielkraan nu dicht en laat CU doen waar ze goed in zijn: kop dicht en meloenen slikken.

amateurrr | 29-08-22 | 12:43 | 3

Ja, ongelovelijk. Ze zijn bang dat ze niet in de hemel komen, met te weinig deugpunten.

bqbq | 29-08-22 | 12:45

Helemaal niet kortzichtig, deze gggristelijke relifascisten zien ook in dat elk zieltje er een voor de kerk is... dan bedoel ik die paar vluchtelingen die aangeven ggristen te zijn en daarom zijn gevlucht. Daarnaast elk geloof is beter dan geen geloofsbeleider... vraag maar aan gggristen-intrigant en terrorisme duider Beatrice de Graaf

litebyte | 29-08-22 | 12:48

@bqbq | 29-08-22 | 12:45:
Binnenkort zetten ze oud-kanon Joël Voordewind in. Die ritselt zo een verblijfsvergunning voor alle aanwezigen in de AZC's en een generaal pardon voor iedere illegaal.

gestoptmetroken | 29-08-22 | 12:56

Lache man, in sept krijgen we te zien dat het 1500 is :-)

De 2000 nieuwe mensjes komt ook gewoon zo, want hey. NL geeft 20.000 huisjes en 700 millies weg.

Ins0mnia | 29-08-22 | 12:43

Het klinkt misschien gek maar de migratiedeskundige op de staatsradio heeft een prima verhaal. Zij ontkracht het makkelijke verwijt dat het kabinet de huidige opvangproblemen 100% had kunnen voorkomen door alle voormalige aanmeldcentra open te houden toen de instroom veel kleiner was. Dat zou dus klauwen met geld gekost hebben en de uitstroom naar reguliere huisvesting bemoeilijken. Gemeenten zijn namelijk niet genegen om statushouders te huisvesten als er volop plek is in de aanmeldcentra.

Amsterdamsko | 29-08-22 | 12:42

Weer die afschuwelijke beelden.

J.Cash | 29-08-22 | 12:42 | 3

Mwa, een plee op een gemiddeld Nederlands festival of in een Amsterdamse horeca gelegenheid ziet er ook zo uit hoor. Of doelde je daar niet op?

litebyte | 29-08-22 | 12:44

@litebyte | 29-08-22 | 12:44: Ze kunnen gewoon corvee draaien, liggen zich daar toch maar te vervelen. Kunnen ze alvast wennen aan hun toekomstige baan als schoonmaker.

Zuster01 | 29-08-22 | 12:47

@Zuster01 | 29-08-22 | 12:47: corvee draaien met wat? er is NIETS.
De overheid zet bewust niet in, zodat gemeentes verder onder druk worden gezet en de institutionele media helpt eraan mee door geen enkel kritische vraag te stellen hierover.

litebyte | 29-08-22 | 13:02

De lokake Spar Bergstra supermarkt van harte geluk gewenst met de omzet-stuwers !

Knut Knudsen | 29-08-22 | 12:41 | 1

De omzet blijft hetzelfde maar de inkoop stijgt. Heel vreemd.

TheWriter | 29-08-22 | 12:51

Het nieuwe normaal. Wen er maar aan. Binnenkort ook op uw zolderkamer.
Niemand gaat de straat op dus de scheiterigheid zit niet alleen in de plees van Ter Apel.

zwenkwieltje | 29-08-22 | 12:41 | 2

Ik schijt altijd met lange ei'en....

litebyte | 29-08-22 | 12:42

Vroeger werden de waterstanden op de radio vermeld. Iedereen die oud genoeg is hier weet dat nog wel. Niemand weet van de asielinstroom per week behalve wat ambtenaren en de reaguurders. Ik stel voor om die cijfers elke week net als de waterstanden van vroeger op radio NPO 1 te vermelden. Eens kijken of er dan nog wat overblijft van het aantal VVD stemmers.

Tiscali-2 | 29-08-22 | 12:41 | 2

Ja, daar heeft het wel wat van weg. Elk uur de hoeveelheid buitenslapers omroepen.

bqbq | 29-08-22 | 12:47

En Koos Zwart trekt zich aan zijn grafzerk omhoog en leest de nationaliteiten voor.

gestoptmetroken | 29-08-22 | 12:59

Ondertussen willen CU leden er nog veel meer binnenhalen;
“Als iemand u op de ene wang slaat, keer hem dan ook de andere toe” (Luc. 6,29)

ND: Ruim honderdzeventig ChristenUnie-leden eisen in een brief aan de partijtop dat de asielplannen van het kabinet van tafel gaan. Vooral het uitstel van gezinshereniging valt verkeerd bij de christelijke achterban. ‘Als dit doorgaat, kan de ChristenUnie niet in dit kabinet blijven zitten.’

Cornelis12 | 29-08-22 | 12:41 | 4

Welnu GristenUnie: Make my Day!

theo-is-dood | 29-08-22 | 12:44

Prima. Laat de boel maar crashen. Hup, achterbannen!

Amsterdamsko | 29-08-22 | 12:44

Prima toch? Zaten er toch alleen maar in om Rutte, Kaag en Wopke aan een meerderheid te helpen. Laat dit kabinet maar vallen.

Toos Bevergeil | 29-08-22 | 12:45
▼ 1 antwoord verborgen

Zoutkamp eerst,dan dus de wadden en dan Oerol Anders.
Krijgen de dames toch nog hun zin dichtbij huis.

2CVOcean | 29-08-22 | 12:40

Ik heb het ook gehoord op radio1. Je gelooft het niet.. trouwens: waarom ligt er een golf aan plasticsoep op al die bruine wc's? Ik hoor niets van de milieu-fanaten hierover. Overspoeld met een berg aan plastic afval.

ofarim | 29-08-22 | 12:40

De regeringspartij Christen unie mag van hun geloof geen limiet van toe te laten asielzoekers noemen. Zij zijn niet rationeel en dat is een risicofactor als je beleid moet maken. Zij worden zo verantwoordelijk voor burgerconflicten en indirect racisme.

J.Hendrikse | 29-08-22 | 12:39 | 3

Dat is hun eigen interpretatie. Trouwens, de Europese Unie zelf heeft blijkbaar ook geen limiet?

Adriel | 29-08-22 | 12:41

Geloof maakt meer kapot dan je lief is,

Basil Fawlty | 29-08-22 | 12:45

@Basil Fawlty | 29-08-22 | 12:45: Geloven in de EU en de verdragen ook. Wat doen we eraan?

Adriel | 29-08-22 | 12:52

Toen ik nog een naïef optimistische twintiger was heb ik als aankomend hulpverlener bij een vluchtelingenopvang stagegelopen. De doelgroep was AMA's: alleenstaande minderjarige asielzoekers, in de praktijk minderjarige meisjes uit vooral midden Afrika, zoals Siërra Leone. Dit waren veelal meisjes die het ene moment nog met een stok en een lap leer voor de schaamstreek met de stam aan het regendansen waren en de week of maand daarop door mensensmokkelaars naar Nederland kwamen waar ze met ingestudeerde en/of werkelijk schrijnende verhalen asiel aanvroegen. Die kwamen bij ons terecht. De organisatie was verplicht onderwijs te bieden en de AMA's moesten een voogd van het COA krijgen om wettelijke redenen. Ik ben daar totaal gedesillusioneerd geraakt, depressief geworden, heb mijn stage niet afgerond omdat de leidster mij vertelde dat ik het goed deed en op de laatste dag van mijn stage een 180 graden draai maakte naar mijn leerbegeleider en zei dat ik onbekwaam was. Misschien wel - de meeste opdrachten bestonden uit "ga maar effe Googlen om te kijken of we ze ergens mee naartoe kunnen nemen voor dagactiviteiten." Er waren ook wel wat meisjes die echt wat van hun leven in Nederland wilden maken maar de meeste kwamen niet verder dan "I want die mejonees on die bred" en de organisatie is nu vanwege onbekwaamheid opgeheven.

Het kan niet.

vanBarchum | 29-08-22 | 12:38 | 3

Altijd interessant: verhalen uit de échte praktijk.
Zouden we vaker voorgeschoteld moeten krijgen.

Amsterdamsko | 29-08-22 | 12:49

@Amsterdamsko | 29-08-22 | 12:49: bedankt. Ik zou er nog wel meer over kunnen vertellen maar het is ten eerste meer dan 15 jaar geleden (jazeker, ook toen was het al schrijvend) en ten tweede wil ik niemand afvallen. Veel medewerkers waren zeer betrokken met de vluchtelingen maar de kloof tussen de importcultuur en Nederland was zo groot, en de doelen ("helpen integreren") was schier onmogelijk. Bij het COA hing een sfeer van, 'ach, je hoeft niet zo goed je best te doen, de meesten gaan toch weer terug.' (iets wat niet werd gecheckt overigens, er is geen actief terugkeerbeleid). En meisjes die individueel beter gedrag gingen vertonen vielen totaal terug in oude gewoonten zodra ze weer in een groep kwamen. Het is volkomen inhumaan voor hen én voor ons om dit soort integratie af te dwingen.

vanBarchum | 29-08-22 | 13:03

Een kennis van me stemde altijd GroenLinks. Toen ging hij bij de IND aan de slag, om selectiegesprekken te voeren met asielzoekers/migranten. Heeft hij een jaar volgehouden en toen was hij het helemaal zat. Volgens zijn verhalen hing 90 procent van de asielzoekers een flauwe kul verhaal op. Ze kwamen niet uit de landen die ze hadden opgegeven, ze waren niet echt gemarteld, ze waren niet homoseksueel en noem maar op.

Après toi | 29-08-22 | 13:10

Die dixie is best een goede metafoor voor het asielbeleid. Iedereen weet dat je van één van de dichtstbevolkte landen ter wereld, met een woning- en energie-en bouw-crisis, met personeelstekorten in zorg en onderwijs, met een koopkrachtprobleem en één van de hoogste lastendrukken ter wereld geen immigratieland moet maken. Maar het kabinet in haar wijsheid beslist dat er best meer bij kan, dat het helemaal niet vol is en dat het helemaal niet stinkt, alleen een kwestie van de ene dixie overscheppen in de andere.

Blauwpetje | 29-08-22 | 12:34 | 1

Kortzichtigheid is troef bij alle kabinetten Rutte. Geen enkele visie, geen enkele bronoorzaak aanpak.

Rennieflox | 29-08-22 | 12:39

De aloude strategie ‘stommetje spelen zolang de rechtse tokkies kabaal maken’ wordt weer uitgevoerd.

Ze gaan gewoon door met ongebreidelde import en houden zich doofstom voor de weerstand, zich optrekkend aan de enkeling die nog op NPO bereid is te debiteren dat er niets aan de hand is, we ons moeten schamen voor de slechte opvang en en dat het allemaal heel zielige mensen zijn die toevallig in NL een wanhopige voet aan wal hebben gezet zonder 10 andere veilige landen te hebben doorkruist.

_pacman_ | 29-08-22 | 12:34

Als je iets wilt bijverdienen mag je die flesjes inleveren bij de plaatselijke supermarkt. Gadver.

NLgaatnaardeklote | 29-08-22 | 12:34

En voor de duidelijkheid: deze cijfers zijn _exclusief_ vluchtelingen uit Oekraïne.

ruud76 | 29-08-22 | 12:33 | 2

Dat zijn geen asieleisers, wel vluchtelingen. Ik bedoel natuurlijk de echte vluchtelingen.

_pacman_ | 29-08-22 | 12:36

@_pacman_ | 29-08-22 | 12:36: ja, maar we vangen ze wel op. Dus de instroom dit jaar is 75.000 hoger dan wordt gezegd. Veel hoger dus, in tegenstelling tot wat iedereen zegt op tv en radio.

Zgan | 29-08-22 | 12:48

Waarom worden altijd de verkeerde computersystemen door een virusaanval getroffen?

pa_niek | 29-08-22 | 12:33

Waar is de lange termijn oplossing dan?

AdvocatusDiaboli | 29-08-22 | 12:32 | 3

Die is er wel maar wil de groene kmher,dddr66 en vereniging van dieven niet,laten opstropen en zo je doel halen,genoeg idioten springen er wel in.

Coolcalmcollected | 29-08-22 | 12:34

Die is er niet en komt ook niet.

Gaat het niet dan? | 29-08-22 | 12:34

De oplossing is het aanvraag systeem van het COA sluiten. In Japan of Zwitserland wordt je aanvraag toch ook niet behandeld?!

McCain | 29-08-22 | 12:39

Waarom is bijv. de BPM geen reden om uit de EU te hoeven, maar een asielstop wel?

Kale dodo | 29-08-22 | 12:32
-weggejorist-
Spaanse-Peetvader | 29-08-22 | 12:31 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik snap die 1300 wel. De mensensmokkelaars hebben dit ook meegekregen en zien de bui al hangen. Dus gauw nog even een een paar scheepsladingen asieleisers verstouwen voordat de pleuris uitbreekt in Nederland en hun verdienmodel stopt.

seasicksteve | 29-08-22 | 12:31 | 3

In Afrika kijkt men naar een TikTok en leest op de website van het COA welke papieren en wat voor een asiel aanvraag verhaal je moet onthouden. Dan vliegen ze naar Duitsland en rijden met de auto naar Ter Apel. De Afrikaan doet zijn aanvraag en klaar is kees; pensioen, zorg, uitkering en woning geregeld. Kom je bijvoorbeeld uit Ghana dan ben je nu de koning van de familie want met een paar hondered Nederlandse Euros per maand zorg je voor iedereen in thuisland.

McCain | 29-08-22 | 12:35

@McCain | 29-08-22 | 12:35:
Daarom gaan die gasten ook nooit werken.
Het dagelijkse menu wat ze gewend zijn kost hier niks. Dus ze houden maandelijks geld over van hun uitkering.

J.Cash | 29-08-22 | 12:48

@J.Cash | 29-08-22 | 12:48: De 300 tot 500 euro per maand die ze terug sturen naar Afrika. Daar leven ze van als prinsen. Gratis gekregen van Nederland tot de dood.

McCain | 29-08-22 | 13:54

Nederland - dixiland.

Gravin v Kippenbouth | 29-08-22 | 12:30 | 1

De sjeu is er wel af bij die VVD dixieband.

Wattman | 29-08-22 | 12:33

Het is "inunderen", niet "innunderen".

Argyronauta | 29-08-22 | 12:30 | 1

Bent u een miereneuker of een mierenneuker?

pa_niek | 29-08-22 | 12:35

Pompen of verzuipen, de regering kiest voor pompen en verzuipen. Binnenkort de wet die gemeenten volledig buitenspel zet zodat er helemaal geen limieten meer zijn, VVD en CDA zullen hem steunen want het moet koste wat het kost doorgedrukt gaan worden. Tegen elke prijs, niets is te gek.

Wattman | 29-08-22 | 12:29 | 4

@Toos Bevergeil | 29-08-22 | 12:40:

Zou sowieso de messen slijpen want eens gaat de vulkaan uitbarsten.

Wattman | 29-08-22 | 12:44
▼ 1 antwoord verborgen

Minder x3

pibasso | 29-08-22 | 12:29

Hoorde ik nou Rutte zeggen dat een asielstop mogelijk is
als Nederland uit de EU stapt?
Ik zeg doen!

pollens | 29-08-22 | 12:29 | 5

Dat is het probleem met Rutte. Hij is zo fantasieloos, zo beperkt. Hoezo is een asielstop alleen mogelijk als Nederland uit de EU stapt? Voor Denemarken is dat niet zo, voor Polen niet, voor Hongarije niet.
Het is Rutte en zijn regering die in de weg zitten.

ratelaar | 29-08-22 | 12:33

Doe maar snel want er is helemaal geen eenheid, het zijn losse landen die louter voor zichzelf opkomen en Rutte voor allemaal behalve zijn eigen land.

Wattman | 29-08-22 | 12:35

Als het een democratisch besluit was geweest hadden we niet in de EU gezeten.
Maar ja,we leven in een schijndemocratie waar de leugen letterlijk regeert.

slim blontje | 29-08-22 | 12:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Even voor de beeldvorming, Dat is élke week twee Zoutkamps erbij.

pa_niek | 29-08-22 | 12:27

Zoals al enkele keren eerder vermeld in gerelateerde topics, ik heb dus sinds kort Arabisch en klein beetje Engels sprekende asielzoeker naast mij wonen die voor steeds meer geluidsoverlast ging zorgen. Aangezien ik niet normaal in gesprek kan met mensen is een kennis van mij naar hem toegelopen en met hem in gesprek gegaan. Hij snapte het en zal proberen er rekening mee te houden (gaat tot nu goed). In het voor de rest ontspannen en vriendelijke gesprek gaf hij aan nu 2 jaar in Nederland te zijn en afkomstig is uit Palestina. Gemiddelde wachttijd in mijn stad is voor zo'n woning 12 tot 14 jaar en gaat zomaar alleen maar oplopen. En uit Palestina gevlucht, hoezo dan ?

Cornelis12 | 29-08-22 | 12:27 | 5

Ach dat is de wens van de gedachte van uw buurman: hij komt niet uit Palestina maar uit de Palestijnse gebieden.
En uit het officiële Reisadvies voor Nederlanders naar Palestijnse gebieden:
Gaza: het is te gevaarlijk om naar Gaza te reizen.
In de rest van de Palestijnse Gebieden is er risico.
De veiligheidssituatie is anders dan in Nederland.
'Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland': huh????

WTF: beperkingen voor de Kaaskoppen maar omgekeerd open arms, centen, huis, scholing, medische zorg etc,?

Yep, en de jongeren (tot 32 jaar) maar netjes wachten op een sociale huurwoning (of op 2 salarissen een heel duur huis kopen)??

Ik begrijp de onvrede onder de Kaaskoppen wel.

MK27 | 29-08-22 | 12:37

Uit Palestina? Dan is ie gewoon met heks Kaag in de business class meegevlogen tijdens een van de recentste citytrips van haar.

san-taa-tum | 29-08-22 | 13:56

Homo. ..misschien

Hetiswathetis | 29-08-22 | 17:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Sluit het COA computer systeem en niemand kan meer een aanvraag doen voor een huis, uitkering en zorg. Dan houd de stroming echt op.

McCain | 29-08-22 | 12:26 | 1

Wat is Nederland verworven tot een communistisch land. Met zelfverrijkende partijbonzenn en een baantjescarrousel. Er is totaal geen kennis van behoorlijk bestuur en uitvoering daarvan.

McCain | 29-08-22 | 12:31

Om bij de water taal te blijven.
Ze hebben alle vingers in de gaten in de dijk zitten , en weten nu echt niet meer hoe dit weer onder controle te krijgen. Geld is een probleem.plekken vinden voor de status houders ook. En bij elke beweging die gemaakt wordt, begint het volk meteen te Morren. Ga er maar aanstaan

deathchant | 29-08-22 | 12:25 | 3

Misschien eens naar het gemor van het volk handelen?

normanius | 29-08-22 | 12:26

10 tenen ?

DeWDD | 29-08-22 | 12:31

@normanius | 29-08-22 | 12:26:
Nou ,als dat zou kunnen.
Maar we moeten natuurlijk wel realistisch blijven , hè kutburger

deathchant | 29-08-22 | 13:16

Met migranten is het als met water. Er is een bepaalde hoeveelheid die je fatsoenlijk aan kan. Met goed onderhouden waterwerken van dijken en dammen waarmee het water wordt tegen gehouden en met sluizen waardoor het water vrij kan vloeien maar gesloten worden als er teveel dreigt te komen is het prima uit te houden in de polder.
Maar als je de waterwerken verwaarloosd en de sluizen niet dicht kunnen zal het water snel tot de lippen staan en als je niet oplet dreig je te verzuipen. Dat is bedreigend. Sluit de sluizen tot het springtij weer gekeerd is.

ratelaar | 29-08-22 | 12:24

In en rondom de grote stations in Brussel is het 's ochtends soms niet te harden van de stank. Ik denk dat men ook daar zo langzaam aan om actie gaat vragen.

hatsikidee | 29-08-22 | 12:44

Brussel glijdt als stad enorm af.

Après toi | 29-08-22 | 12:58

VVD stemmers en D66 stemmers. De rot aan ons mooie land. Dat jullie er op een gegeven moment maar heel maar dan ook heel veel last van mogen krijgen. Tuig.

appeltjesgroeneweide | 29-08-22 | 12:24 | 1

En iedereen doet mee met de postcodeloterij, de grootste financier van dit hele spektakel.

zilverrug | 29-08-22 | 12:48

Maar waar is toch die joystick voor?

Mat8 | 29-08-22 | 12:24 | 1

Ze geven het netjes aan.

Adriel | 29-08-22 | 12:23

Albergen, Zoutkamp, op die manier komen de kosten voor de meesten eerder dichtbij dan de feitelijke toestanden.

Harry.Langezwaal | 29-08-22 | 12:23 | 1

Emmen, Rekken. Het gaat gewoon stilletjes door.

Dubbelepunthoofd | 29-08-22 | 12:36

Waarom konden de grenzen wel dicht tijdens Corona? Singapore, Zuid Korea, Denemarken, Switzerland en Japan houden wel hun grenzen dicht. Deze landen weten dat je daarmee vooral de onderklasse en middenklasse probeert te helpen aan een eerlijk betaalde baan en een huis.

McCain | 29-08-22 | 12:21 | 4

@Dubbelepunthoofd | 29-08-22 | 12:37: Wij Nederlanders mochten het huis niet eens uit. Kinderen niet naar school. Maar het COA sluiten omdat er zwaar misbruik van wordt gemaakt door mannen uit Afrika en het Midden Oosten kan niet?!

McCain | 29-08-22 | 12:41

@McCain | 29-08-22 | 12:41: Grenzen blijken ondanks Schengen dus gewoon dicht te kunnen als je baseert op een noodverordening. En dat lijkt me zo langzamerhand wel zinvol.

Dubbelepunthoofd | 29-08-22 | 12:43

@Dubbelepunthoofd | 29-08-22 | 12:43: gewoon alle aanvragen blokkeren in het COA computer systeem. Iedereen wordt afgewezen. Dan stopt men met het reizen naar Nederland want je krijgt toch niks.

McCain | 29-08-22 | 12:59
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland is dat achterlijke gebagatelliseer van die asielzoek-invasie meer dan zat. Iedereen, behalve de LeoLucasjes wéét dat het kansloze opportunisten zijn die uit zijn op een gratis leventje. Den Haag probeert de zaak te verbloemen maar dat lukt niet echt meer.. Stop de waanzin en wordt wakker.

Conan de Rabarber | 29-08-22 | 12:21 | 1

Ik begrijp het ook wel die onvrede.
Ik was zo'n brave die vond dat vluchtelingen geholpen moesten sorddn.
Maar nu al jaar en dag de échte vluchteling verdrongen wordt door a-sociale gelukszoekers ben ik er al jaar en dag klaar mee.
Geen kans, geen status, geen uitzicht op status is m.i. ERUIT.
En vluchtelingen krijgen m.i. een max. 5 jaar geldende status, worden gehuisvest in tijdelijke woonunits en kunnen zich conform het principe 'werken voor uitkering' nuttig maken als schoonmaker, vuilnisman, plantsoenarbeider o.i.d.
Hun kids moeten naar school maar geen luxe vrije tijd besteding.

Het is hard maar willen we nog enige leefruimte en-plezier in Nederland behouden; hard nodig.

MK27 | 29-08-22 | 12:46

Dat is ongeveer wat Denemarken in een jaar binnenlaat?

Eduardo- | 29-08-22 | 12:20 | 1

Dit mag geen naam hebben, in naam van de VVDoom '66 regenboog .. !

Nederlandop1 | 29-08-22 | 12:21

Midden in een asielcrisis een instroom record. En dat, terwijl de regering IEDERE bevoegdheid heeft de grenzen te sluiten. Europa dit, Europa dat... als Polen, Denemarken, Hongarije, etc het kunnen, waarom dan Nederland niet?
Verbiedt de EU ieder land zijn eigen crisissen te bezweren?
Wat een onzin allemaal... grenzen dicht. En wel nu!

Gladiator Fap | 29-08-22 | 12:19 | 4

Is de toenmailge EEG en dus nu de EU niet een kindje van de met name Nederland? Als dat klopt is, dan ben ik van mening, dat (juist) Nederland, denk ik, geen maatregelen zal gaan nemen die tegen de wensen van dat wonderkindje ingaan. Zoiets. Maar nu is dit de spreekwoordelijke psychologie van de kouwe grond van mij.

ikhebgeenflauwidee | 29-08-22 | 12:28

wetten.overheid.nl/BWBV0001002/1956-0...

LEES dat Vluchtelingenverdrag. In Artikel 44 Staat de procedure voor opzeggen.
Dat kan met een brief aan de secretaris-generaal van de VN in New York

theo-is-dood | 29-08-22 | 12:38

@theo-is-dood | 29-08-22 | 12:38: Ik ben zeker dat in het geval van nood (=crisis!) elk land direct en zonder burocratie maatregelen mag nemen. Met of zonder briefje. Geen enkel verdrag gaat boven de individuele rechten van de mens... daaruitvolgend zou je kunnen concluderen dat ook geen enkel verdrag boven de soevereiniteit van een land gaat. Doet het dat wel, namelijk, dan heeft dat verdrag op papier hetzelfde effect als een vijandelijke overname.

Gladiator Fap | 29-08-22 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

Jongedames met mediterraan uiterlijk zijn altijd welkom. Welkom in mijn keuken.

RickyLaRue | 29-08-22 | 12:18 | 1

Die zijn er in Ter Apel helaas niet of nauwelijks te vinden

hatsikidee | 29-08-22 | 12:47

Ik kan mij nog steeds niet aan de indruk onttrekken dat Artsen Zonder Grenzen speciaal voor deze foto een vuilniszak met lege flesjes in de Dixie heeft omgekeerd...

Air van Boven Dorens | 29-08-22 | 12:18 | 2

Want zonder die lege flesjes was het gewoon maar een foto van een keurig toilet?

Bugblatter | 29-08-22 | 12:37

Er zit tegenwoordig toch ook statiegeld op die kleine flesjes? Ik zou het wel weten als asielzoeker, inleveren en khat voor kopen!

Lompelul | 29-08-22 | 13:43

Ik had toch al langer het idee dat ons sociaal systeem niet behapbaar zou zijn op termijn. Helaas moet ik gevoelsmatig concluderen dat die termijn korter en korter wordt.

Baksteenbakker | 29-08-22 | 12:17

Zoutkamp is uiteraard zorgvuldig gekozen omdat deze plaats de coalitiepartijen de minste stemmen kost.

Vula | 29-08-22 | 12:17

"heel waterig gesproken van ASIELINSTROOM"

Zou het niet een idee zijn dat bijvoorbeeld GS een WOB-verzoek indient om nadere informatie te verkrijgen om zo specifieke(re) cijfer te krijgen bij die genoemde categorieën? Dus, hoeveel eerste aanvragen? Hoeveel herhaalde aanvragen, etc. Gewoon om een beter beeld te krijgen. Ik kan die cijfers niet vinden op de website van de Rijksoverheid.

ikhebgeenflauwidee | 29-08-22 | 12:17 | 1

Zou ik ook graag willen weten!
Ik snap ook niet dat er vaak over veel kleinere aantallen per jaar wordt gesproken. Het moet toch ongeveer 50.000 per jaar zijn?
En waarom worden de 75.000 Oekraïners niet meegeteld? Die vangen we ook allemaal (terecht) op in boten, sporthallen, e.d.

Zgan | 29-08-22 | 12:37

Ja gooi er maar weer een hoogleraar migratie geschiedenis tegenaan.. weer zoveel FTE gelul in de ruimte iedereen verdient eraan.. Ja Nederland overstroomt en straks loopt die Dixie ook nog over... Gadver wat een baggerzooi op die foto . Zelfs bij de de dassenburcht op mijn land hebben de diertjes zelf nog een nettere latrine gegraven en scheiten er niet naast.. Die lui zijn nog erger dan beesten .

Smoelensmid | 29-08-22 | 12:17 | 3

En deze hoogleraar zal ongetwijfeld het vertrouwde riedeltje weer afdraaien over hoe "Nederland altijd een immigratieland is geweest", met alle bekende voorbeelden van Hugenoten en Joden die zich hier ooit vestigden en hoeveel voorspoed en welvaart ons dat allemaal gebracht heeft. Dat laatste wil ik nog wel geloven, maar die Hugenoten en Joden deelden om te beginnen Europese waarden zoals het humanisme, de Verlichting, de Rede. Enz. Dat doen Irakezen, Afghanen, Syriers en Somalis dus niet. Die willen alleen islam.

Asteroid-B612 | 29-08-22 | 12:25

@Asteroid Bovendien moesten ze de eigen broek ophouden.

BASinnic | 29-08-22 | 12:35

De Gristen Unie is dusdanig fel tegen een, zelfs tijdelijke, stop op gezinshereniging dat ze daarvoor het kabinet op het spel zetten. In 1 woord "Idioten".

Garantiebewijs | 29-08-22 | 12:16 | 3

Als je wil dat er meer kinderen gemaakt worden door de Blanke Boze Man, waarom wordt het dan zo onaantrekkelijk gemaakt om ze te krijgen?

Sjeintje | 29-08-22 | 12:19

In hun leegstaande kerkgebouw is nog plaats.

Ambiorix | 29-08-22 | 12:19

@Ambiorix | 29-08-22 | 12:19: precies. Er staan vele kerkgebouwen leeg. Gooi daar die lui maar in als ze je zo nodig op wilt vangen.

Jos Tiebent | 29-08-22 | 12:50

Straks op iedere Netto belasting betaler > 2 Netto ontvangers.

Die 2e en 3e generatie allochtonen acceleren als gekkie in deze maatschappy ...... oh nee toch niet, danwel toch in de toelage en uitkeringsstatistieken ;-) ........... dat gaat wat worden met de nieuwe import hier.

Dit land gaat helemaal kapot ..... we zijn al over het " Point of No return " heen.

Ervaringsdeskundige | 29-08-22 | 12:15 | 3

Vroeger werkte 3 knechten voor 1 boer, nu werkt 1 boer voor 3 ambtenaren, straks werkt 1 Nederlander voor 6 asieleisers...

Air van Boven Dorens | 29-08-22 | 12:19

Rustig maar. Er zullen vast (multi)miljardairs zijn die geheel belangeloos en filantropisch al ze van nature zijn, een groot deel van hun centen beschikbaar gaan stellen om zo de nood te lenigen.

ikhebgeenflauwidee | 29-08-22 | 12:20

Ik ga minder werken, komt er ook minder belasting binnen om de hand-op-houders te ondersteunen.
In mijn optiek is dat nog de enige manier, gewoon in raptempo zorgen dat NL het armste maar dan ook echt het armste land wordt binnen de EU.

Kunnen we ook aan de tiet gaan hangen en krijgt de maffia ook weer wat ruimte om zich te ontwikkelen buiten de bestaande grenzen.

Sjeintje | 29-08-22 | 12:22

Dat er zo veel aarde op de WC bril zit komt omdat deze mensen gewend zijn aan hurktoiletten en wij geen rekening houden met hun cultuur en gewoontes waardoor ze gedwongen zijn op het WC bril te hurken als ze hun behoeftes moeten doen. Moeten ze eerst helemaal op die WC bril klimmen terwijl het C.O.A. ook die moeite had kunnen nemen om hurktoiletten te plaatsen.

Osdorpertje | 29-08-22 | 12:15 | 5

Schijten doen ze maar in het land van herkomst

Hei-kneuter | 29-08-22 | 12:20
▼ 2 antwoorden verborgen

kijk dit is gunstig voor de werk gelegenheid, zo kunnen veel mensen die geen werk kunnen krijgen achter de kont van de nieuwe bewoners van Nederland aan om hun stront op te ruimen. zo wast de ene hand de kont van de ander.

Testyup | 29-08-22 | 12:15

Het is een klerezooi op die plees. Klopt helemaal. Zouden de plees bij willekeurig welk festival dat door onze roomblanke, o zo propere jeugd wordt bezocht er na het festival veel beter uitzien? Ik zie soms de gigantische teringzooi die er na koningsdag en bevrijdingsfestivals op straat en in de parken wordt achtergelaten en het chagrijn en de agressie als mensen iets te lang in de rij bij de kassa moeten staan, de angst dat anderen voor kruipen om over het chagrijn over de rijen op shithol maar te zwijgen. Je kunt prima tegen asielzoekers zijn zonder dit soort geneuzel om te onderstrepen dat ze niet binnen "onze cultuur" passen.

BenZen | 29-08-22 | 12:15 | 4

Whataboutisme?

Toki | 29-08-22 | 12:24

@Toki | 29-08-22 | 12:24: zeker wel. Voel ik me totaal niet bezwaard door. Nogmaals: er is alle reden om problemen te hebben met asielzoekers, maar er zijn echt betere argumenten te verzinnen als een gore plee of ongeduld omdat ze in een wachtrij staan.

BenZen | 29-08-22 | 16:48

Wij moeten overal voor betalen, dat dus. Neemt niet weg dat je het ook netjes kan achter laten

Hetiswathetis | 29-08-22 | 17:13
▼ 1 antwoord verborgen

Zo. Terug van een ritje met de Mercedii Sprinter. En 9 van die zielige jongens afgezet. 4500,- netto gevangen. Kan ik de NUON weer betalen v/d winter.

Grapje. Ze komen natuurlijk allemaal lopen!1 ;-)

calamiteiltje | 29-08-22 | 12:15 | 1

vattenfall dus, 0.98 cent kilowatt en 0.168 cent kilowatt terug voor jou zonnestroom. vette winst.
waxine lichtjes zijn 1000% goed koper

Testyup | 29-08-22 | 12:20

Ik hoor net op Staatspropaganda 1 over het naderende overlijden van het pittoreske dopje Zoutkamp, in gemeente Het Hogeland...

1195 inwoners die overlopen gaat worden met 700 fte asieleisers...

Mijn gedachten en medeleven zijn bij de slachtoffers van dit afschuwelijke drama...

BadPatNL | 29-08-22 | 12:14 | 2

In de toekomst wordt dit vreselijke lot herdacht.

Toki | 29-08-22 | 12:23

Rekken. 50/200.

Dubbelepunthoofd | 29-08-22 | 12:39

Het instromende water stijgt ons tot aan de lippen.

laurentius | 29-08-22 | 12:12 | 2

Laten we Zoutkamp helpen door de dijken door te steken...

Air van Boven Dorens | 29-08-22 | 12:24


Ik heb wel een vermoeden hoe het gaat: een asielzoeker heeft Ter Apel bereikt via een mensensmokkelaar met een busje, of zelfs gewoon het openbaar vervoer genomen, en ziet met eigen ogen hoe het gaat.
Gaat dus via mobiel deze route en mogelijkheid doorgeven aan al zijn kennissen en landgenoten, die her en der in Europa zitten, bijvoorbeeld ook Italië, Griekenland en Duitsland.
Met andere woorden via de mobiel gaat het als een lopend vuurtje waar je moet wezen.
Landgenoten, clangenoten geven elkaar constant updates door.

Ik denk dat dit ook één van de redenen is dat de instroom nooit opdroogt.
En dit is ook de reden dat ze constant op hun mobieltjes bezig zijn.

King of the Oneliner | 29-08-22 | 12:12 | 3

Ik denk dat ze net over de grens ergens op een parkeerterreintje worden gedropt met z'n vijven of tienen.
Dan komt de politie kijken, en zij zeggen dat ze asiel willen aanvragen.
Politie regelt een bus naar Ter Apel.

King of the Oneliner | 29-08-22 | 12:15

Ja natuurlijk spreekt zich dat rond. Elke keer wanneer er een generaal pardon wordt afgekondigd trekt men vanuit alle windhoeken in Europa naar Nederland.
Soms zelfs of basis van geruchten. Zo ging het verhaal rond dat Koning W.A. bij zijn kroning per decreet een algemeen pardon zou afkondigen. Maar dat bleek dus niet zo te zijn.

Asteroid-B612 | 29-08-22 | 12:33

@King of the Oneliner | 29-08-22 | 12:15: Er kwamen er hier laatst 95 met een charter.

Dubbelepunthoofd | 29-08-22 | 12:40

Nederland prijst zichzelf als het eerlijkste land ter wereld. Maar als je zegt dat dit geen asielzoekers zijn maar mannen uit Afrika en het Midden Oosten die een huis, zorg en een uitkering komen halen mag dat niet.

McCain | 29-08-22 | 12:11 | 1

In Afrika leest iedereen op de website van het COA hoe je in Nederland een gratis huis kan krijgen.

McCain | 29-08-22 | 12:12

Al die flesjes. Is dat omdat veel Aziatische en Arabische landen hun reedt met water (en hand) spoelen?

edelfigurant | 29-08-22 | 12:10 | 3

Ze doen allemaal een klisma

Behangdelul | 29-08-22 | 12:12

Nee, omdat het een dramatischer foto maakt. Wat extra modder erbij smeren, flesje ranja in het urinoir, wat afvalflesjes op het terrein, rits/rats/klik en AZG en GL kunnen het vergelijk met Moria maken.
Min of meer het omgekeerde van de fotografie op funda.

ole guapa | 29-08-22 | 12:24

Tachtig procent van de wereld bevolking gebruikt een tuinslang in plaats van wc-papier

theo-is-dood | 29-08-22 | 12:41

Welkom, welkom! Wat fijn dat jullie ons land naar een hoger niveau komen tillen

Dr. Pown3rt | 29-08-22 | 12:09

Zoutkamp. Hemelsbreed niet héél ver van mijn toetsenbord verwijderd.
Ik kan je vertellen dat degene die bedenkt om deze lui hier te stoppen echt totaal wereldvreemd is. Even los van het feit dat Zoutkamp een klein vissersdorpje is (nogal ons kent ons en zeker niet happig op exoten), ligt het daadwerkelijke terrein echt midden in de middle of nowhere. Hier kun je misschien een paar keer per dag met een bus komen, en that's it. Overigens gelegen aan het prachtige natuurgebied het Lauwersmeer. Waar hardwerkende mensen nog wat centjes maken aan vakantievierende duitsers.
Maar dat zal ook snel genoeg afgelopen zijn als je op diep in de natuur gelegen paadjes hallemagallemende mensen die zitten te blowen en pssst meisje naar je kind roepen, tegen gaat komen.

ALLES MOET KAPOT> NIET VANDAAG, MAAR GISTEREN

Rariteitenkabinet | 29-08-22 | 12:09 | 2

Zoutkamp is denk ik inderdaad niet gekozen vanwege de goede bereikbaarheid.

Vula | 29-08-22 | 12:11

Gecondoleerd, ik kijk net even op Google Earth, gelukkig hebben we de beelden nog...

BadPatNL | 29-08-22 | 12:21

Zijn het nu zulke viezeriken of zijn ze te lui om hun eigen viezigheden op te ruimen en deze mensen moeten wij opnemen?

benbaruch | 29-08-22 | 12:08 | 2

Beiden

normanius | 29-08-22 | 12:09

Eerst schoonmaken en dan pas vreten. Misschien wat karbonades serveren

bijnaboer | 29-08-22 | 13:05

We hebben een asielcrisis. Tijd voor een import record.
Om te kotzen.
Opheffen die asielindustrie. Weg met het COA.

keestelpro | 29-08-22 | 12:07 | 2

Op prinsjesdag de vlag ondersteboven, heb ik net gelezen.

In mijn stadje zie je dat nog amper, hier wonen vooral linkse kartelstemmers die de vlag ondersteboven vooral Heel Erg Kwetsend vinden.

Papa Jones | 29-08-22 | 12:10

Gewoon de vlag van Sleeswijk-Holstein ophangen. Vlag van een bevriende Duitse provincie, daar kan toch niemand op tegen zijn?

Ananas Skaiwokker | 29-08-22 | 13:39

Gezien de peilingen wordt het Rutte beleid nog steeds door 2/5e van de bevolking gesteund, als je GL en PvdA meetelt. Vooral ongelooflijk dat nog steeds veel mensen op de coalitie partijen zeggen te blijven stemmen.

Ananas Skaiwokker | 29-08-22 | 12:07 | 4

@Après toi | 29-08-22 | 12:09:
Ga dan weg bij die partij en richt een wel rechtse tegenhanger op.

Toki | 29-08-22 | 12:13

@Après toi | 29-08-22 | 12:09:
Helaas voor deze leden worden ze als dat congres dat ze willen er komt gewoon met de zelfde "kan niet" bullshit af geserveerd worden.

normanius | 29-08-22 | 12:13
▼ 1 antwoord verborgen

wat mij opvalt is.... Die raketgeleerden drinken veel water en moeten vaak op de Dixie.

Dutch_Viscount | 29-08-22 | 12:07 | 2

Ze zijn ook gek op Dixielandmuziek.

gestoptmetroken | 29-08-22 | 12:22

Doorgaans mannen. Ik denk dat ik daar en dick zie.

zwenkwieltje | 29-08-22 | 12:37

Haha! '1300 dixipoepers'

Duwbak_Linda | 29-08-22 | 12:07

Elke man uit Afrika en het midden oosten van in de tussen de 25 en 55 mag met neppe papieren en een verhaaltje in Nederland gratis zorg, huis en uitkering komen scoren.

McCain | 29-08-22 | 12:07

Zoutkamp. Verder van Den Haag is niet mogelijk.

Vula | 29-08-22 | 12:06 | 1

Er zijn vast nog wel een paar dorpjes aan de uiterste randen van NL te vinden. Maar het valt inderdaad op dat het altijd zover mogelijk van Den Haag vandaan is.

quigg | 29-08-22 | 12:38

Wellicht kunnen we posters maken waarop staat dat de dijken binnenkort doorbreken en dat alle Nederlanders gaan verzuipen. Zou dat helpen de instroom te verminderen?

Rdock | 29-08-22 | 12:05 | 1

De dijken zijn al doorgebroken en de Nederlanders verzuipen al, maar dat komt niet door de instroom van water.

Toki | 29-08-22 | 12:16

Rutte4 lijdt aan een messiascomplex op kosten van de burgers en belastingbetalers van dit land, onvoorstelbaar.

therealbraindump | 29-08-22 | 12:04 | 3

Rutte heeft geen kinderen. Voor Rutte is het enigste wat belangrijk is een goed groen deug CV voor een top baan in Brussel of bij de VN. Anders zet je de grenzen niet open, de grenzen konden toch ook plots dicht tijdens Corona?!

McCain | 29-08-22 | 12:14

@McCain | 29-08-22 | 12:14: precies, een standbeeld is voor Rutte genoeg i.p.v. een leefbare omgeving voor het nageslacht.

therealbraindump | 29-08-22 | 12:15

Rutte is het grootste gevaar voor Nederland sinds WO2.

Toki | 29-08-22 | 12:18

1300 is veel, maar stel dat het er 10.000 per week zijn? Of 30.000? Zou er dan wel een asiel stop komen? Oftewel, waar ligt gvd de grens. En als het dan wel lukt om een asiel stop
Te realiseren, waarom nu dan niet?

Nietdanjatoch | 29-08-22 | 12:04 | 1

Precies dat

Jan van Haerlem | 29-08-22 | 16:54

Dus wacht even wacht even… een gratis woning per statushouder, gratis energie, gratis zorg en gratis eten in een land waar dingen beter geregeld zijn dan waar je vandaan komt heeft een aanzuigende werking? De D66-zes zegt dat het niet waar is, die het moet ergens anders aan liggen.

JohnLocke | 29-08-22 | 12:04 | 3

Dat klopt. Het ligt aan u en mij. Zoals alles, zeg maar.

marcoplarco | 29-08-22 | 12:09

Straks voor elk een van hun gaat er een van ons terug naar het land waar deze mensen vandaan komen, om het aantal mensen recht te trekken. Geheel onvrijwillig natuurlijk, via een loterij.

Met_baard | 29-08-22 | 13:21

Door het klimaat kunnen ze niet meer in hun eigen onderhoud voorzien en dus moeten ze wel deze kant op.
Ofzo, dit zal nog wel ff het riedeltje van de roverheid zijn en blijven denk ik.

the_w | 29-08-22 | 14:01

Wacht op het comment van Feynman met verwijzing naar 9gag.

Glasgow Argus | 29-08-22 | 12:03

Welkom!
Blijft allen komen!

Is dit nog nieuws? | 29-08-22 | 12:02 | 1

Geef geld, geef huis, geef miele geef geef geef enzovoorts........

Theo 7933 | 29-08-22 | 12:04

Hoe kunnen die toiletten zo smerig zijn met zoveel nieuwe arbeidskrachten.

whatsinaname | 29-08-22 | 12:02 | 2

Ze hebben er de energie niet voor.

Glasgow Argus | 29-08-22 | 12:05

Een raketgeleerde, apotheker of andere zeer hoog opgeleide personages hoeven geen toiletten schoon te maken, daar hebben ze personeel voor.

Dezenaamhier | 29-08-22 | 12:41

Gefeliciteerd Zoutkamp, alle 1200 inwoners! Naast de 400 Afghanen krijgen jullie er 700 asielzoekers bij.

Leptob | 29-08-22 | 12:02 | 3

Hang de vlag maar weer ondersteboven.

Longhorn | 29-08-22 | 12:43

Dan hangt ie weer recht.
Ik denk dat we beter de oranje-blanje-bleu weer in top hijsen.

Bakkeleures | 29-08-22 | 12:49

1.300 / hotels = Hoeveel hotels?

Smeggel | 29-08-22 | 12:58

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen