achtergrond

Geenstijl

Ministerie OCW start eerste onderzoek ooit naar diversiteit in film en tv

Het ministerie van  Onderwijs, Cultuur en WOKE!!!!!! zul je bedoelen (!)

Maar hoe turf je De Heeren van de Bruyne Ster?

Meten is weten en turven is durven, aldus bruine belangenorganisatie KLEUR, die in juli 2020 "Een aanjager tot inclusiviteit en diversiteit in de Nederlandse televisie- en filmindustrie bestemd voor fondsen, omroepen&NPO, producenten, casting directors, opleidingen, vakverenigingen en eigenlijk iedereen in de industrie" publiceerde*.* Twee jaar later is de boel definitief aangejaagd, want OCW start het eerste onderzoek van zijn soort naar het soort mensen op tv. We citeren uit het gewichtige, gezamenlijke persbericht van KLEUR en Dutch Academy For Film (DAFF):

" Na intensieve gesprekken vanuit KLEUR en DAFF met het Ministerie van OCW, is gebleken dat er een draagvlak is voor meer onderzoek. OCW geeft aan dat zij een inclusieve en diverse film- en tv-sector van belang acht. (...) Omdat het begrip diversiteit&inclusie (D&I) voor de AV-sector nog niet systematisch is uitgewerkt en er binnen de sector tot op heden ook geen systematisch onderzoek is gedaan naar dit fenomeen, worden de resultaten van dit pionierswerk gezien als nul-meting. Eind dit jaar worden de eerste resultaten gepresenteerd, en periodiek nieuw onderzoek is noodzakelijk. "

Intensieve gesprekken, systematisch onderzoek, fenomeen, nul-meting, PIONIERSWERK. Je zou het jezelf maar aanwrijven na alweer een Amerikaans concept 1:1 op Nederland toe te passen omdat Europa nu eenmaal enkel nog in staat is ideeën uit Amerika te importeren.

Maar goed, dat wordt dus elk kwartaal met de kleurenwaaier turven hoe erg alles is.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Onverbiddelijk nieuw rapport geslachtstransities: "Kwetsbare Britse tieners gebruikt als voetbal, bewijs ontbreekt, dit is een systeemfout"

De avant-garde (wij, uw weblog, gewoon hier) kan het dossier 5 jaar te laat en tienduizenden verminkte kwetsbare tieners en adolescenten verder eindelijk overdragen aan de Zembla's en Guardians

@Spartacus | 11-04-24 | 19:33 | 206 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.