Nieuwe breuklijn aangewakkerd door RTL: De Israëlische 3D-geprinte vegabiefstuk van Loetje
Na de Fatbike vs het Moofje weer een nieuwe breuklijn
Het virale brontweetje
Nou, daar sprong RTL bovenop en de repo heeft alles. "Woedende reacties", DE ELITE, een gedragspsycholoog van de DNB en vooral weinig oog voor de steun die Loetjes 3D-geprinte vegabiefstuk van het Israelische bedrijf Redefine Meat toch overwegend krijgt. En die steun lijkt ons terecht. Want ja, stel nou dat deze techniek zich door ontwikkelt tot een alternatief echt niet meer van 'echt' te onderscheiden én even voedzaam is, hoe verdedig je dan nog dat er voor jou een dier gedood moet worden dat niet dood wil zodat jij iets kunt eten dat je niet nodig hebt? Grote kans dat we over 50 jaar naar de bioindustrie kijken, zoals de slavernij nu bezien. Keti Koti voor koeien wanneer! Na de breek test AT5 geblinddoekt of het verschil tussen echt en geprint te proeven is, en zelfs Poetin bemoeit zich er tegenaan. De RTL-repo ziet u hier.
Het RTL PUSHBERICHT over hun repo
DE ELITE
GEDRAGSPSYCHOLOOG DNB
Lust Ellie?
Ook Poetin mengt zich in discussie
Reaguursels
InloggenDe gemiddelde mensch denkt dat zijn / haar smaak en reuk vermogen
vele malen verfijnder zijn, dan dan deze in werkelijkheid zijn...
(En men is nogal emo-gevoelig over eten)
Geen probleem met vleesvervangers, maar dit lijkt me een gevalletje "verzuip het ding in saus en niemand merkt het verschil".
Een goed stuk rundvlees is op dit moment gewoon nog niet na te maken door de vega industrie, dus laten we niet doen alsof het wel zo is. De enige mensen die denken dat het zo is zijn mensen die al 20+ jaar geen vlees meer in de mond hebben gehad en mensen die denken dat een bleke droge kogelbiefstuk van de Appie zonder enig intramusculair vet het ultieme stukje vlees is.
Redefine meat, voorhuidjes?
Zolang er uiers hangen is er leven na de dood.
Als iemand geen vlees wil eten moet diegene dat lekker zelf weten alleen ga dan niet lopen drammen dat "we"dat allemaal moeten doen .en daar zit het probleem een beetje ,het gedram.ik ben een vlees eter maar ik verplicht/dram een ander er niet toe om dat ook te doen .andersom is dat constant gaande blijkbaar nou .. ik leg nog een lekker stuk vlees op de bbq morgen .of zelf gevangen vis ook lekker .
Ik weet het niet hoor, ik ben ook maar een vlees etende pauper en dat blijf ik doen zo lang het nog mogelijk is, maar als een beetje vegetariër wil je toch niet iets vreten wat maar een grammetje op vlees lijkt?
Dus dat punt over drammen wat je maakt klopt 100%, want het is een marketing stunt om vleeseters over te halen naar de Dark Side van de schijf van vijf... Oeps schijf van vier....
Nog ff wachten dan krijgt u echt vlees van Mr Meat Mark Post. Uit een injectie uit een koeiebil kunnen dan 10.000 echte hamburgers worden gekweekt. Echt vlees zonder een koei te doden! Kijken wat er dan met al die vegetariers gebeurt.
Of met de vleeseters. Wedden dat je dan de discussie krijgt over het feit dat het vlees niet mals is want het heeft nooit gehuppeld of gelopen. Niet dat bio-industrie vlees ooit heeft gehuppeld of bewogen maar dat terzijde.
Soja en kokosolie, dank u zeer maar ik wil liever iets waarvan het Voedingscentrum zegt dat het geen hart en vaatziekten veroorzaakt en ontbossing voorkomt.
Grappig. Maar de ontbossing komt voornamelijk door veevoer. Soja wordt daar doorgaans voor gebruikt. De soja die we hier eten komt doorgaans van Europese plantages die een stuk minder impact hebben op het milieu.
Vraag me toch af waar het dan van gemaakt is? Of misschien wil ik het niet weten. Hopelijk wordt het niet verplicht. Veel gerechten hebben helemaal geen vlees (of vervanger) nodig. Maar dat is vrijwillig. Als vlees verboden wordt, dan eet ik niet iets vaag vleesachtigs, maar meer (bruine) bonen. Zal ze leren.
Hoe reëel acht je dat vlees eten zal worden verboden?
U hebt geslapen de afgelopen 2,5 jaar? Ik acht ze tot alles in staat na die hele shitshow...
Waar is die koe van gemaakt dan? Wil je ook niet weten. Veel mensen beseffen ook niet dat ze spieren eten, wanneer ze vlees eten.
@Hopenschauer | 02-07-22 | 00:17: Spieren zijn geen vlees?!
Surrogaat neem je als het echte product niet verkrijgbaar of betaalbaar is. Geen enkele reden dus om een biefstuk te vervangen door een printerproduct, al zou het dezelfde smaak hebben.
Ik wil het best wel eens proberen. Maar vooralsnog is vegetarisch me niet best bevallen, simpelweg omdat ik vleesburgers en "schnitzels" ook niet eet.
Gewoon een normaal stuk vlees, geen gemalen pulp waar ze dan kruiden en brokken structuur aan toevoegen, de smaak zit er van zichzelf al in en de rest voeg ik er wel aan toe.
Juustem. Hertenbiefstuk, snufje zout, knofpoeder/witte peper. Da's vlees.
Ook kweekvlees is niet bio, we moeten gewoon gaan recyclen, Soylent Green, toch?
naschrift: en met vergrijzing en krimpende bevolking genoeg grondstoffen.......
Waar is @wilderst als je hem nodig hebt?
Ik kijk naar dat fotootje en ik moet meteen denken aan die namiddag dat ik getuige was van hoe de brandweer het kruispunt Churchillaan/Vrijheidslaan te 020 schoonspoot na een ernstig & bloederig verkeersongeluk.
Ik hou van vlees en niet zo'n beetje ook, vooral op de bbq of whatever, i love meat maarrrrr...... als mens heb je vlees nodig want we zijn omnivoren, vergeet niet dat dit een toegevoegde waarde is op je gezondheid.... echter, die kan je vervangen door andere producten en als vega vlees (zonder dieren te moeten doden) een goed alternatief en nét zo smakelijk is dán ben ik om. Serieus, nog nooit vega vlees geprobeerd hoor maar toch ga ik het eens uitproberen en mocht het niet net zo smakelijk zijn tsja...... sorry (ik hoop wél dat het zo is...). Ik hou van dieren maar ook van lekker vlees op mijn bord, ja ik weet hypocriet. Het is net zoals met rokers, ze willen allemaal stoppen, wéten dat het slecht is maar ja he..... t'is zo lekker.
"Maarrrr...." Krijg ik altijd de kriebels van, ik heb de moed verzameld en door gelezen. Het viel gelukkig mee, ik wil je graag de Filet Americain aanraden. Ik denk dat je die maar één keer koopt.
Voor "lekker" hoef je niet aan de vega, het is te doen, maar meer ook niet, als je tenminste lekker eten gewend bent. Denk trouwens dat eten naast voeden ook een belangrijk psychologisch proces is, namelijk het genieten van elke hap en het tevreden onderuitzakken en uitbuiken als je heerlijk hebt getafeld. Dat gevoel is vergelijkbaar met seks. En dat mis je bij vega ( net zoals bij fastfood trouwens, dat is ook slurpslobber ) en dat kan niet gezond zijn op de lange duur.
@Graaisnaaiert | 01-07-22 | 21:32: dat geldt zeker voor vleesvervangers. Er zijn echter ook groentegerechten (niet perse veganistisch) die dat gevoel veroorzaken. Maar die zijn dan ook door liefhebbers van eten bedacht en niet door activisten. Ottolenghi heeft er wat, maar het aloude melanzane parmigiana is ook de moeite.
Het is niet omdat je omnivoor bent dat je daar ook naar moet handelen, je kan altijd morele afwegingen maken. Veel vlees eten is bijvoorbeeld zo'n keuze. Door de eeuwen heen at de mens slechts af en toe vlees. De hoeveelheden die we nu consumeren zijn een grote aanslag op de planeet en ook aangeleerd gedrag.
Vega vlees bestaat niet, punt.
Laserprint of inktjet?...
matrix
Een topic van bijna 3 uur geleden en ik blijf terugkomen. Kijken naar dat gore bordje met een homp iets. En dan lees ik die tweet erbij weer en nog eens... en dan kijk ik weer naar die foto en lees het nog eens en kijk weer... Hoe dan?
Die homp ziet er niet uit als smakelijk vlees, heeft ook niet de textuur van smakelijk vlees. Laat staan een smakelijke biefstuk. Zelfs van die doorgemarineerde BBQ "biefstukspiesjes" 3 blisters voor 5 euro van een willekeurig supermarkt zien er nog smakelijker uit.
En dat drijft dan in een of andere gore, ja wat is dat eigenlijk? Waar drijft die homp in? Nog eens kijken, ben zo terug....
Ik heb t:
Dus je neemt 3 van die blisters "biefstukspiesjes" en die bak je in een koekepan, met veel teveel boter en schud de overtollige marinade uit de verpakkingen er ook nog bij. Wel even goed aan laten branden en daarna pak je de spiesje eruit en flikker je die in de prullen bak.
Dan doe je een flink scheut water erbij en breng je het nog even aan de kook. Wel even met de achterkant van een vork alle aangekoekte marinade losroeren, zodat je alle "smaken" meepakt en niet in laten koken.
Dit mengsel giet je in een halfdiep bord en daar kwak je die homp uit de printer in. Omnomnom...
Een topic van nog langer dan 3 uur geleden en ik moest toch vol afgrijzen nog even terug kijken naar dat stuk rubber met iets van saus.
Net klaar van een late dienst, vrouwlief had al vlees voor morgen in huis gehaald, mijn lapje kogelbiefstuk ligt op temperatuur te komen voor die late shot aan rund.
Zin an!
Die vega-rookworst is werkelijk niet om te knagen. Na 2 happen weggeflikkerd. Lijkt me stug dat dit lekker is. Als ik uit eten ga, wil ik een fatsoenlijk stuk vlees op mijn bord.
Ooit al eens inplaats van Kips roompaté per ongeluk de plantaardige versie uit het schap getrokken. Toen ik mijn fout door had was ik al weer thuis en dacht, laat ik het gewoon eens proberen. Dus, ik ging er behoorlijk open minded in tot het moment van de eerste hap. Jezus fucking Christus wat goor. En ik stel mijzelf voor dat een bak slachtafval ongeveer hetzelfde smaakt.
@Plaque-doctor | 01-07-22 | 20:58: Dat smaakt nog naar frikandel.
Als er teveel met eten gerotzooid wordt hoef ik het niet meer. Over het algemeen is "processed food" niet al te best. Ook de vitamine B12 of 11 (weet ff niet meer welke) wordt niet goed opgenomen via vegatarisch eten.
@GiorgioBasta | 01-07-22 | 20:42: dat is zeker geen fabeltje. B12 komt van nature alleen voor in dierlijke producten. Je hoeft geen vlees te eten, zuivel is ook prima. Maar als veganist heb je een vervanger nodig en dat is lastig omdat het lichaam het moeilijk op kan nemen uit pillen. Daarom halen sommige veganisten eens in de zoveel tijd een B12 injectie. Vaak als ze al jaren veganist zijn en het tekort merkbaar wordt. Je lichaam heeft normaal een grote voorraad, maar die is een keer op.
@GiorgioBasta | 01-07-22 | 20:42:
Alleen bepaalde bacteriën zijn in staat om vitamine B12 te produceren. Veel van deze bacteriën zijn onderdeel van de darmflora in dieren, en om deze reden komt vitamine B12 vrijwel alleen voor in dierlijke producten.
Dus daar sta je dan, met je gelul. Vreet zeker de hele dag zeewier om nog een béétje B12 binnen te krijgen..
Ik probeer wel eens wat uit en ik moet toegeven dat sommige vegetarische vleesvervangers best lekker zijn. Zo’n twee a drie keer per week eet ik vegetarisch.
Flexariër noemen we dat. Vlees noch vis
@GiorgioBasta | 01-07-22 | 20:39: Hielden ze maar eens op met overal een stomme naam aan te geven. Je bent dus geen vegetariër en eet sommige vegetarische producten omdat je ze lekker vind. Ze noemen het trouwens Flexitariër zegt google.
@keistad | 01-07-22 | 20:47: Realiseer me net dat we daar al heel lang een woord voor hebben, Omnivoor.
Geinig, net als een scene in de Matrix film.
"Je denkt dat je een biefstuk eet".... maar het zijn gewoon ééntjes en nulletjes.
Imitating life.
Lekker in verrotte bananen knijpen!
Zou zomaar een artikeltje kunnen zijn op Nieuwspaal.
Denk dat mensen het gewoon moeten proberen en als er ergens toch risicofactoren aan zitten dan merken we het wel in de komende decennia. Er voldoende mensen die vrijwillig als testsubject aan de slag willen.
U rijdt nog in een koets rond, want die nieuwe snelle metalen dingen zijn wel eng en risicovol want ze rijden zo snel.
Man, het is gemaakt van dingen die allang bestaan en al gebruikt worden in de keuken.
Ik ben geen veganist, maar wel nieuwsgierig naar deze dingen. Daarna vreet ik mijn eigen koe wel weer op als het niet smaakt.
@tis_wat | 01-07-22 | 20:36: u heeft nooit scheikunde gehad en geleerd hoe je iets volkomen onschuldigs kunt laten ontploffen? Dingen die allang bestaan en gebruikt worden kunnen nog steeds een problematische combinatie vormen. De supermarkten liggen er nu al vol mee.
"Waar is Uw biefstuk van gemaakt?"
"Niet van rundvlees"
"Oh, is dit dan een vegetarische biefstuk?"
#bekend om zijn paardenbiefstuk
Dat was Piet de Leeuw.
Ik heb twee keer in mijn leven (althans bewust) paardenbiefstuk gegeten; de eerste was op het terras van een klein, door Nederlanders gedreven hotel-restaurant in het Luxemburgse Larochette. Dat was de lekkerste biefstuk die ik ooit heb gegeten.
Daarna nog geprobeerd er zélf een te bakken. De slager bij mij om de hoek verkocht mij een pracht-exemplaar. Was prima te eten, maar toch niet zo lekker als die in Luxemburg. Dus dat zal wel aan de chef hebben gelegen.
En nog iets. Die druiperige diepe plas roodbruine dunne kots op dat bord, waarin dat geprinte blok liefdeloosheid ligt, moet dat jus voorstellen?
Aangebakte boter(?) met een smak sambal erdoor? Gadverdamme Van Binsbergen! Gad-ver-damme!
Het lijkt net een satirische sketch weet je. Met je printje.
Misschien dat de cartridge is gebroken.
Van een Israëlisch bedrijf………mogen die antisemieten van 66 en de groene khmer dat wel eten? Weten ze zeker dat die vuige Zionisten je per 3D printer niet een stuk palestijn toe sturen? Steun je dan geen bezetting die erger is dan de Holocaust, de slavernij, de moord op de Indianen en het stikstofprobleem bij elkaar?
Oh ja, omgekeerd het zelfde verhaal, het is een product uit Israel, dus je bent al een smerige antisemiet als je die zooi niet te vreten vindt natuurlijk.
Is een 3D geprint lammetje voor het offerfeest ook halal/kosher? Je zou dan een zakje rode bietensap in de nek kunnen printen voor de special effects.
@zwellevertje | 01-07-22 | 19:46:
Je hebt helemaal gelijk! Dit geeft alleen maar verliezers.
Benieuwd naar hygiëne aspecten zoals onderhoud, reinigen van de machine (bacteriezooi).
Waarom zijn het toch altijd van die randstad kwezeltjes die buiten misschien eens een geitje of een schaapje op de kinderboerderij nog nooit in het echt een landbouw huisdier gezien hebben die denken dat die chemisch geprinte rotzooi ook maar iets met vlees te maken heeft? Decadent wereldvreemd gedoe en totaal niet op enige realiteit gebaseerde "wereldverbeteraars", het zelfde type simple minds wat heel de Waddenzee vol met windmolens wil plempen want "goed voor het milieu" althans dat wordt ze door hun D66 Goden verteld en dus klakkeloos geloofd, zelf eens nadenken over dit soort idioterie past niet in hun narratief.
Strak tegeltje, helemaal met u eens!
Geen speld tussen te krijgen, ook weinig aan toe te voegen.
*staande ovatie doet*
Leuk ben ook benieuwd of de output van iedere printer dan weer net iets anders smaakt.
Of HP Deskjet Biefstuk net weer een andere textuur en bite heeft dan de Star LC 10 matrix steak…
Wilt u uw vega biefstuk dubbelzijdig of enkelzijdig geprint?
@Nuuk | 01-07-22 | 19:44: a3 formaat graag
@bots! | 01-07-22 | 20:15: maatje deurmat!
Als je vlees 3D kan printen, dan ligt de weg open voor ook mensenvlees.
DNA profiel uploaden en printen maar:
Het hart van Rutte voor de hond.
Niertjes van Seegers voor de BBQ.
Eens per week biefstuk van de dijen van Marijnissen.
Mogelijkheden te over.
Kweekvlees bestaat ook en dat wordt geproduceerd via celdeling meen ik. Zou je dat kunnen printen? Dan gaat de structuur toch juist weer verloren? Er is zoveel mogelijk tegenwoordig, het zal vast wel geprobeerd worden. Het is mij allemaal een beetje te nep. Botox, fillers, wimpers, implantaten, genders en geslachten, vrienden op social media. Ik sla deze ronde over tot na mijn reïncarnatie.
De hardcore vegan eet ongebleekt printerpapier, scheelt ook weer gas en het klimaat.
@Boterzacht | 01-07-22 | 19:48: Ted of Jeffrey?
Je kan vlees plakken. Zoek maar op.
Als iedereen zich nou eens lekker met zichzelf bemoeit en zich niet als een oud wijf de hele dag bezig te houden met wat anderen doen?
Wil je biefstuk vreten? Moet je vooral doen. Ik eet, als levend cliché, graag kip. Laat anderen lekker vega eten. Voor dat laatste is overigens veel te zeggen, maar dit terzijde.
Ik vind vleesvervangers eigenlijk we een goed idee. Want wat als je vlees wel lekker vindt maar het om gezondheidsredenen of andere redenen niet wilt eten?
Eens, prima als een ander vega wil eten, maar de vega eters worden de laatste tijd een beetje opdringerig richting de niet vega eters. En daar trek ik een lijn, vreet je mij apart ziek aan je soja spinazieburger maar blijf met je vegagraftakjes van mijn echte vlees af.
En toch bemoei je je zelf in je laatste alinea met wat anderen doen.
@Sinterbikske | 01-07-22 | 19:43: Zeker niet! Ik begrijp alleen wel waarom mensen die op zich wel van vlees houden, kiezen voor een vegavariant die lijkt op en smaakt als vlees. Dat is toch geen waardeoordeel over het wel of niet eten van vlees?
Of die rare vegaburgers bij de supermarkten nou wel zo gezond zijn moet blijken; men waarschuwde altijd voor bewerkt vlees, maar als je ziet wat een zooi aan toevoegingen/bewerkingen zitten bij vega burgers heb ik ernstig mijn twijfels over 'bewerkte' groenteburgers.
Einde Loetje. Ik at er al toen ze alleen nog op de Johannes Vermeerstraat zaten, jaren 80. Tijd voor een nieuw en dan echt biefstukrestaurant.
www.restaurant-rodeo.nl/ of Rancho als je in Amsterdam woont ( mijn nichtje heeft er een daar).
Als je zo tegen vlees bent, waarom zou je dan iets maken wat eruit ziet, ruikt en enigszins smaakt en qua structuur lijkt op vlees? Bedenk dan gewoon een nieuw vegetarisch product en geef dat een unieke productnaam. Het is gewoon meeliften op het succes van vlees, commercieel. Doe je het voor de zielige diertjes of omdat vlees ongezond zou zijn? Dat nep vlees is veel ongezonder met al dat zout en suiker. De fabrikanten zien alleen geld, die willen de wereld echt niet verbeteren. Maar zo’n unieke haverlatte nippende knotjesdrager zal dit waarschijnlijk fantastisch vinden.
Eens, noem het geen vlees en maak iets heel anders.
De bedoeling is dat dit vlees vervangt, anders gaan mensen dit spul eten naast een karbonade...
Net als mensen in hybride-auto's die 95% op benzine rijden..
Ik heb iets ontwikkeld met water, mout, hop en gist. Een naam moet ik nog verzinnen.
Als veganist helemaal met u eens. Een vegaprodukt hoort niet op vlees te lijken laat staan naar vlees te smaken. De gruwel.
Inderdaad, hypocriet: beetje meeliften. Maar ja, een pot bonen met een mooie sticker erop verkoopt helaas niet. Blijkbaar snakt men naar een bewerking die een soort vleesbeleving tot resultaat heeft.
Als je een frikandel durft te eten dan is dit een makkie, Vind het ook wel een goede ontwikkeling.
Ik las gisteren een artikel waarin stond dat frikandel-eters gelukkige mensen zijn. Ik ben een frikandel-eter, dus gelukkig. En ja, ik vind dit ook geen verkeerde ontwikkeling. Mag graag vlees eten, maar als het op deze manier ook kan, dan dikke prima wat mij betreft.
@FrankVeer | 01-07-22 | 19:45:
Of eet je frikandellen omdàt je gelukkig bent? Het kip en het ei.
Ik kan al die ophef niet echt begrijpen. Het zal wel
Veganisten boos? Die zijn altijd boos, en links.
Het feit dat dit idee uit "apartheidsstaat" Israël komt zal ze ook niet blij maken.
Nee hoor, ik ben veganist, tegen de huidige klimaatwaanzin, tegen de ongebreidelde migratiestroom, tegen de EU en stem al jaren PVV.Jammer dat je zo in hokjes denkt.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:48: jammer dat u niet in dat ene hokje leeft. Nuances moeten we niet hebben....
À la cartridges eten.
Hij is goed!
What’s next? Een vegetarische 3D geprinte fleshlight? Al zou ik bij een goede vegetarische Cherry 2000 ( m.imdb.com/title/tt0092746/ ) misschien wel overstag gaan.
Geert Oosterwijk: "Maar het is écht aksof ik vlees zat te eten. Krokant korstje [..]""
.
Kijk, en daar gaat het direct al mis.
1. ' Alsof' > alsof is niet hetzelfde als "ik zat een volle kloon vlees te eten." Want wát zat je pcies te eten dan, Geertje? Ondefinieerbare meuk met smaak en kleurstoffen, tig duizend bij mekaar gepleurde kruiden, veel zout en chemische verbindingen uit de fabriek, Geert! En dat produceert een gezonde koe (gras water) niet, lamlul.
2. "KROKANT korstje??" Geert, weet niet waar jij ooit je beef at, maar een goed gebakken biefstuk, zelfs "bien cuit" hééft geen kórstje cultuurbarbaar. Dat is gegrild natuurlijk vlees met een vetadertje, het is GVD geen gepaneerde SCHNITZEL, Geert!
*klok Duitser 12% met 2 bockwürst nemen doet om tot rust te komen*
Oh, bockwurst, ook zo'n heerlijk natuurproduct zonder E-nummers...
Proost! Onlangs kwam een vriend tijdens een bbq aan met vegetarische hamburgers, idd toch bij elkaar gepleurde ingrediënten die dan op geperst gehakt zouden moeten lijken maar gewoon kurkdroog en veel te zout smaken. Nee, gewoon nee. ( glas rosé nog eens afvullen doet).
Geertje heeft dan ook meer verstand van aandachtshoererij dan van eten. Zoveel is wel duidelijk.
Dat prakje ziet eruit als wat mijn hond uitkotst, als hij zijn bak weer eens te snel heeft leeggeschrokt.
“Groenteman, kunt u voor mij een pond vleestomaten printen?”
Waar ik me altijd over verbaas. Als ik als vleeseter bij een vaganist ga eten ( wat ik trouwens beslist nooit zal doen) zal men nooit rekening houden met vleeseters. Ze zeggen doorgaans gewoon dat hebben wij niet, wij doen daar niet aan, wij eten hier vegetanisch. Andersom als een veganist bij mij komt eten verwacht hij of zij altijd dat er speciaal voor hun vegetarisch eten aanwezig is. Daarom nodig ik ze ook nooit uit. Als je niet lust wat ik je voorzet ga je maar ergens anders eten. Ik heb gelukkig dan ook geen vegetarische vrienden. Die mijdt ik zelfs.
Het verbaast mij nou eigenlijk geheel niet dat men niet bij hypothetische vrienden kan eten.
Dus je verbaast je over iets wat je soms doet, maar beslist nooit zal doen??. Volgens mij zit je maar wat uit je duim te zuigen om stoer te scoren.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:26: U kent de betekenis van het woordje ALS?
@Sjakie | 01-07-22 | 19:31: Nee hoor, maar je gebruikt ALS en vervolgens kom je met allerlei conclusies.Dan vraag ik me gewoon af hoe kom je dan tot die conclusies.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:34: Ik bedoel dus, Ja hoor ik begrijp het woordje ALS
Ja woest wordt je van die polarisatie!! Op een dag zullen we ze pakken, die polarisatoren!!
Loetje is echt te goor. Ooit 1 keer in 1 gegeten, wat een paupertent zeg , biefstuk in een bord vol met margarine met sambal dat ze javasaus durven te noemen met daarin je sompige frites gegooid, bij vraag of er toast bij kon, krijg je 2 slappe ongetoaste sneetjes boterham.
Thuis eet je beter hè
Prima!
Naar de Febo op weg gaat om patat en twee satékroketten te halen.
Best hoor, maar het probleem is de dwingelandij die er achter zit.
Én: het is spot -en spot- goedkoop. Waarom denk je dat Unilever de vegetarische slager heeft óvergenomen, en Unox verkocht? Wég zijn de kosten voor veevoer, vee-vervoer, vee-onderhoud en kwaliteitscontroles die allemaal bij de prijs van vlees zitten inbegrepen. Je flikkert gewoon wat goedkope ingrediënten in een grote ketel en perst de handel het door een printer heen. Vervolgens vraag je wél de hoofdprijs, wánt vegetarisch. Ka-chingggg!
Aan mij komen ze die troep anders niet kwijt.
@Boterzacht | 01-07-22 | 19:06: Leg hem naast een sadistische schnitzel.
Prima ontwikkeling, loop maar eens een dag mee in de slachterijen.
Moeten alleen de halalgelovigen nog zover krijgen.
En dan? Je maakt me nieuwsgierig
Als we zelf mogen slachten en grillen loop ik graag een dag met u mee.
Dus een veganistische "biefstuk" en dan in boter bakken? Dan is het niet meer veganistisch.
Klopt dan is het vegetarisch.
Voor wie moeten we dat in vredesnaam eigenlijk doen? Wat is er mis met een stukje van een echt beest? Waar mensen zich tegenwoordig druk over kunnen maken, niet te geloven. Daarnaast vind ik dat veganisten sowieso wel een klap van de molen gehad hebben. Een collega is ook zo'n fanatieke veganist. Hij vreet volgens mij alleen nog maar gras en binnenkort gaat hij vast ook wel loeien. Het is nog enorm ongezond ook. Varieer gewoon goed. Groenten zijn belangrijk, maar eiwitten (vlees) evengoed. Alles het liefst onbewerkt, dus zo natuurlijk mogelijk. Dat is veel beter dan je gedragen als een konijn.
Maak je niet druk. Met een stukje echt "biologisch" vlees is ook niet veel mis.
Het is toch een beetje neuken met een opblaaspop. Je kunt tegen je vrienden zeggen dat je ontzettend lekker genaaid hebt, maar het blijft een beetje zeilig.
Deze vind ik wel mooi, proost *plak worst aanreiken doet*
Dit zou verdorie zo maar op zo'n Delftsblauw tegeltje kunnen staan?!
Hadden we eerst Klaasje van de DNB over de slavernij, hebben we nu deze mevrouw van de DNB over vlees eten.
Ongelooflijk wat een mensen hebben ze daar in dienst zeg, zo multi-inzetbaar
Je zou eigenlijk denken dat we de DNB hebben om op onze centen te passen?!
ok.. kijk dan ook even naar de achterkant van de verpakking... zeg maar die kant waar de listing met e-nummers staat.
.. en doe dat ook even met de biefstuk van de koe.
Veel mensen snappen dan waarom ik niet zo'n fan ben van vleesvervangers..
Zit jij toevallig ook in het kamp van 'sunscreen free'? En mijd je in ander eten ook de E-nummers of is dit een gelegenheidsargument?
Ik vind de E-nummers juist het lekkerste stukje, gebakken of in een stoofpotje met herfstbok.
@Diotima | 01-07-22 | 19:05: Nee hoor, er zijn E-nummers die erg nuttig kunnen zijn en geen kwaad kunnen. Er zijn er echter ook die erg nuttig zijn maar niet zo heel goed voor je zijn. Die laatste zie je nogal eens in vleesvervangers terugkomen.
Dat heeft niets te maken met een gelegenheidsargument, maar alles met begrip van samenstelling.
@DatInternetDingetje | 01-07-22 | 19:33:
Netjes.
Er valt vanalles over te zeggen en te vinden, maar het is een feit dat dat bord "eten" op de foto er onappetijtelijk uitziet.
Is het al mogelijk om jezelf te printen?
Of een partner
@Vandeanderekant | 01-07-22 | 18:54:
Of kanonnenvlees.
Printeresting.
Een Windows update betekent toch als snel weer een avondje naar de snackbar.
-s. Pfff. Leesbril oh leesbril.
En als je MSFS2020 wilt updaten kun je tijdtechnisch eerst naar de kroeg om in te drinken, dan naar een 5 gangen, 3-sterren restaurant en daarna naar de wallen.
Als je dan terug thuis bent kun je heeeeel misschien een nieuwe vlucht maken en met angst en beven kijken welke irri bugs er nu weer geïntroduceerd zijn ( naast de verbeteringen die er, eerlijk is eerlijk, ook bij zitten.
Maar terug naar het onderwerp: Het mag van mij gerust 50 jaar duren voor we een keti koti voor consumptiedieren gaan vieren.
Zolang als ik nog te leven heb heilig ik de middelen ( en ook de koe) om te kunnen blijven genieten van een mooi stuk vlees, zoals de natuur het bedacht heeft.
Heb het echt geprobeerd hoor, die (r) ookworst van de Hema.
Serieus niet te hakken die rommel.
Ik ben tot nader order bijzonder te spreken over het eten van vegetarische koe.
De koe vreet en herkauwd vele malen gras, ik eet de koe en drink haar melk.
Lijkt me een fair deal...
Geweldig nieuws eigenlijk; zou heel goed zijn voor het milieu als er vleesvervangers komen die écht even lekker smaken.
De boosheid kan ik overigens wel verklaren, want vegetariërs lijken steeds intoleranter te worden. Bijvoorbeeld door als ze iets organiseren alleen vegetarische gerechten te bestellen (of het nu gaat om een etentje met collega's of een borrel op het werk, of een feestje voor buren). Als ik een feestje organiseer waar vegetariërs komen, dan bestel ik toch ook niet alleen vlees...? Eigenlijk zouden vleeseters een nieuwe stroming moeten starten: het faunatarisme. Met faunatariërs die uitsluitend vlees eten, en net als vegetariërs op semi-religieuze wijze eisen dat er te aller tijden bij elke gang een optie die uitsluitend uit vlees bestaat beschikbaar is.
Grote kans dat we over 50 jaar naar ultrabewerkt voedsel kijken zoals we de sigaretten nu bezien.
Dat betwijfel ik. Tenzij ze dat voedsel gaan bereiden van schadelijke stoffen als teer en benzeen en we het gaan consumeren door inademing.
Ooit zal “vlees” uit een kweekfabriek komen!, nu nog te duur qua productie maar bij volledig overstaag gaan, normale prijs….hoop wel dat het bot van de T-bone niet van bamboe is! En de sensatie van het glijden van het mes door het vlees blijft bestaan.
Ook zal energie thuis kunnen worden opgeslagen. (Techniek al uitontwikkeld, maar wordt tegengehouden door machten!)
Zes jaar geleden muziek verzorgd op een bedrijfsfeest van een bedrijf dat vegaprodukten maakt. Het warm en koud buffet op dat feest was gewoon normaal.
Waarom ook niet? Het is hun handel, maar verder hoeft het ook niet te gaan. Er zullen ook wel d66'ers in een tankstation werken. Zelf fietsen ze altijd.
Nooit gedacht dat ik op mijn favoriet weblog de frame zou lezen dat voor veganistisch voedsel er geen dieren hoeven te sterven. Kunnen jullie die leugen aub rectificeren?
Deze dame is gedragspsychologe bij de DNB. Los van wat ik vind van het beroep van gedragspsychologe, BIJ DE DNB. De Nederland Bank gaat, als filiaal van de ECB, nog een beetje over het geld, de Euro. De DNB gaat niet over wat ik op de bbq leg. En al helemaal niet over het feit dat vega-mensjes het erg vinden dat daar vlees ligt.
Vlees surrogaat: begin er niet aan.
Het is veel te duur, er zitten vaak toch dierlijke producten in, en om de smaak en textuur van vlees te imiteren moet er zo veel ongezonde chemie in, dat een consument niet meer in de buurt van een Natura 2000 gebied zou mogen komen.
Vanaf 23:00 is te zien, wat voor een ongezonde meuk vega-vlees is.
www.zdf.de/dokumentation/zdfzeit/zdfz...
Een dier is ook maar een ongezonde vervanger voor mens. Hoor wel van je wie uit je huishouden zijn lendebiefstuk afstaat dan
Maar stel dat kweekvlees op den duur net zo lekker is al gewoon vlees en gezonder, wat gaat U dan doen?
Dan heb je ook nog de kwestie van de opname van voedingsstoffen uit bewerkt voedsel met toevoegingen. Ik weet van een endocrienoloog dat je heel veel ijzerrijke groenten kunt eten, maar dat je darmen daaruit veel minder ijzer opnemen dan uit een paar stukjes vlees. Dat is eigenlijk de reden dat ik een paar keer week kip of rund eet.
Vega is vaak sowieso een zootje toevoegingen dat je beter kunt weglaten van je bord. Waarom zou je iets eten dat niet puur is? Dat is vaak niet goed voor je lichaam.(Heeft niks met printen te maken maar met voedingsstoffen).
@letopuwzaak | 01-07-22 | 18:57: Weet je wat ze allemaal in dieren spuiten voor de productie? Dat is echt niet puur meer.Sowieso kun je dan volgens mij meer dan 90% van alle voedsel in de supermarkt links laten liggen omdat het niet puur is.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:53: Kweekvlees is weer een ander verhaal. Dat bestaat uit dierlijk weefsel, in een lab opgekweekt. Het is dierlijk materiaal, dus niet strikt vegetarisch, en zou zelfs goed kunnen smaken.
Het probleem: om dit dierlijk weefsel in een lab te maken, is nu nog een grote hoeveelheid (duur) bloedserum van ongeboren kalveren nodig: foetal bovine serum. Dat zou dan ook een ethisch issue moeten zijn.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:00: "Sowieso kun je dan volgens mij meer den 90% van alle voedsel in de supermarkt links laten liggen omdat het niet puur is."
Dat klopt.
Ik heb het bekeken. Leuk! Maar waar hoor jij dat het 'ongezonde meuk' is? Dat is niet wat ik van de docu meekrijg.
@Diotima | 01-07-22 | 19:03: "Maar waar hoor jij dat het 'ongezonde meuk' is"
U heeft gelijk, dit is niet het goede voorbeeld.
Er komt meer vegetarisch vlees aan bod. Probeer het zelf even terug te zoeken. De serie heet "Die Tricks der Lebensmittelindustrie", van Sebastian Lege.
Wanneer U een paar afleveringen heeft gezien, dan wilt U nooit meer kant en klare producten uit de supermarkt.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:00:
Ja, ben ik ook niet blij mee. Ik ben ook niet zo blij met de 16 verschillende soorten pesticiden op veel groenten. Ik zal toch voedsel moeten nuttigen op de een of andere manier en het liefst zo gezond mogelijk.
Maar dat een stuk vlees iets ingespoten (toegevoegd) krijgt dat ik niet wil eten, is niet hetzelfde als een hoop e nummers bij elkaar persen die in beginsel al geen voedingswaarde hebben met een smaakje, kijk maar eens op de ingredientenlijst van een vegaburger. Dat bedoel ik met puur.
@Frau_Ferkel | 01-07-22 | 19:14:
Tsja, veel voedsel is bewerkt. Ik krijg het idee dat de verstokte vegetariërhaters het als gelegenheidsargument gebruiken. Een stuk vlees van een beest uit de bio-industrie natuurlijk noemen vergt lef en onwetendheid.
@Diotima | 01-07-22 | 19:27: Ik eet alleen vlees van eigen vee, vlees van de slager van mijn vertrouwen, en geschoten wild.
Ik heb ook geen hekel aan vegetariërs. Die planteneters zijn waarschijnlijk ook goed te eten.
@Frau_Ferkel | 01-07-22 | 19:33:
Bij tijd en wijle eet ik dingen als balkenbrij en hoofdkaas, maar ik maak me geen illusie dat het gezonder is dan een vegaburger.
@Diotima | 01-07-22 | 19:48: "Bij tijd en wijle eet ik dingen als balkenbrij en hoofdkaas"
Ik mag U. Wanneer we alles van een beest willen eten, dan bespaart dat al een groot aantal dieren. Veel "afval" is eigenlijk een delicatesse, die de meeste mensen niet meer willen eten.
Mag ik U aanraden:
Bloedworst.
Lever.
Gebakken long.
Koeientong.
Tripa, varkensdarm.
Varkenspoten en varkenshersenen.
Kalfsniertjes.
Ik kan nog wel even doorgaan. Sorry, ik kook graag.
@Frau_Ferkel | 01-07-22 | 19:14:
Dat sowieso niet. Maar een hoop mensen lezen ( of begrijpen ) geen etiketten, dus laten ze zich van alles aansmeren.
Pfas biefstuk? Eet maar zelf op
En het gevaar op virussen? Je wilt toch geen Trojaans paard in je een kogelbiefstuk?
Loetje is bekend geworden van zijn Trojaanse paardenvlees in zijn biefstukken.
@Lu_Tze | 01-07-22 | 18:49: Nee niet Loetje maar Pietje. Piet de Leeuw was dat.
@Incidentje-doorlopen | 01-07-22 | 19:08: Yep, u heeft gelijk. Ik haal ze wel vaker doorelkaar.
Over smaak valt te twisten maar ze vergeten het belangrijkste criteria: samenstelling.
De meeste vleesvervangers zitten vol gestopt met zout, suiker, smaakversterkers en bevatten vaak ook nog veel te veel verzadigde vetten. Dus als je om wat voor reden minder of geen vlees wilt eten ga voor dan natuurlijke alternatieven (groente/noten/etc) in plaats van dit soort bewerkte troep.
Heeft die Joël Broekaert nou nog steeds zo'n hipster knotje? Nog even en het is weer hip.
Vegetarische biefstuk bestaat niet, biefstuk is een lapje mals vlees, vlees is per definitie niet plantaardig...
Amen.
Maar kweekvlees wordt gemaakt van dierlijke cellen.En wat nu als die op den duur net zo lekker en sappig en misschien gezonder wordt als jouw huidige biefstukje?
Dan noem je het anders.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:56: Een klont van cellen eiwit uit een reageerbuis mag ook niet de naam biefstuk dragen, zoals AdvocatusDiaboli terecht opmerkt, noem het anders.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:56:
Echt niet, dat gaat niet gebeuren...
De vleessappen in combinatie met goede boter, dat iets krokantere stukje aan de randjes, hoe dat allemaal samenkomt in een bak- of braadpan...
Dat krijg je niet geprint. Kijk eens naar dat bord prut op de foto.
En zet daar tegenover een bord met een perfect gebakken entrecôte, het vetrandje een beetje krokant, mals van binnen, een beetje bol getrokken, zodat daar wat vleessap in een kuiltje staat, beetje kruidenboter erover gesmolten.
En dan een goede portie knapperige Franse frietjes, een smaakvolle gemengde salade van verse ingrediënten, een goede kwak volvette mayonaise erbij...
Ruik, proef, zie de smaak. En vergelijk dat eens met die prut waar die gekke Geertje mee zit te dwepen voor de likes.
@WasHetMaarMakkelijk | 01-07-22 | 19:09: Perfecte biefstuk daargelaten, dat eet de Nederlander hooguit één keer in de week of maand. De rest van de tijd is het bewerkte troep, die prima te vervangen is door 3d geprinte andere troep.
@WasHetMaarMakkelijk | 01-07-22 | 19:09: Je kan mensen ook martelen met een roestige spijker, elektriciteit, of desnoods doe je ze waterboarden, zo'n sappig verhaal over een lekker stuk echt vlees als een entrecote neerzetten... Man, man, man, opeens zin in een stuk vlees van de grillplaat...
@BadPatNL | 01-07-22 | 19:15:
Ik heb net gegeten en toch liep het water me in de mond en kreeg ik weer honger toen ik het aan het typen was. Ik kon het ruiken, proeven, kauwen.
De DNB verzaakt haar kerntaak, namelijk prijsstabiliteit bewerkstelligen maar heeft wel de tijd en de middelen om zich met deze onzin bezig te houden, een doodzieke organisatie die de prioriteiten niet goed op orde heeft.
Ener ons ontvallen kale Pim zou tegen mw Lagarde zeggen: Ach mens ga koken. Maar ook dat kan ze op zeker niet.
@squadra | 01-07-22 | 18:54: Fortuyn wist wel raad met door de belastingbetaler gefinancierde organisaties die disfunctioneren.
Kan je ook draadloos printen met zo'n ding? Handig in de auto.
Nee, het is draadjesvlees.
@Ouwe_Kip | 01-07-22 | 18:48:
Jammer, geen wifi BiFi dus.
Wil het best een keer proberen. Maar biefstuk is betrekkelijk onbewerkt, en dit is dat zeker niet. Dus vraag me af of het zo gezond is.
In die zin zie ik dit eerder als vervanger van gehakt of worsten die sowieso al erg bewerkt zijn. Maar dan moet het een stuk goedkoper worden, of vlees een stuk duurder (en dat laatste is heel reëel natuurlijk).
En wie geeft de garantie dat je van dit geprinte vlees geen kanker krijgt over 10 jaar? Ik blijf bij het echte vlees.
Toner in je togus. Eet smakelijk.
Alle vegetariërs die ik in m'n leven ben tegengekomen waren vervelende mensen, altijd maar zeuren over zuurdesembrood en brandnetelthee en geen greintje gevoel voor humor..
Of een gezellige BBQ... dus je staat daar met je biertje in de ene hand en een vleestang in de andere hand wat lapjes om te draaien. Springt er iemand in je nek, neeee, omdat je hun vegalapjedinges met dezelfde tang aangeraakt hebt waarmee je ook die heerlijk gemarineerde speklapjes omgedraaid hebt.
Ga dan gewoon thuis op je elektrieke "bbq-tje" je sneue lapje rommel opwarmen. Zuur volk...
Je zou een vleesrestaurant kunnen hebben naast een deugrestaurant. Net als een kroeg met en zonder rook.
En toen kwam de CU en verbood alle rookkroegen.
Tuurlijk boeren zijn de vijand.
Fabrieksvlees is geweldig.
Fabrieksvlees is inderdaad geweldig, Andere Tijden heeft een mooie aflevering over separatorvlees.
Ik zat juist te denken “den vleeschkaart” drastisch uit te breiden.
Ik bedoel gezien de uitbreiding van de veestapel met alpacas, struisvogels en kangoeroes etc…
Nog veel te ontdekken.
Of met insecten als krekels en printhanen.
Het gros van de vegetariers kunnen het niet laten aan om een discussie uit te lokken als zij met vleeseters aan tafel zitten, dan wel een poging te wagen om de sfeer aan tafel te verzieken. Heeft niets met vlees te maken, want op het moment dat je dan maar voor iedereen een vegetarische hap maakt, gaan ze je het leven zuur maken door over het klimaat of critical race te zeuren.
Oeh, herkenbaar:
- "En, was je biefstuk lekkerrr?".
- "Ja hoor, héérlijk! En, hoe smaakte jouw veganistische kaasgehakt-taart met ravioli van rode biet?"
Niet mijn ervaring.
@W.Kruisman | 01-07-22 | 18:45:
Hahaha :)
Totaal mee oneens. Ik ben zelf veganist en ik laat aan ieder de keuze wat hij zelf wil.Uit mijn ervaring begint de discussie vaak juist andersom.Allemaal vragen en opmerkingen van waarom? en het is toch niet natuurlijk enzo.Ik wordt algauw uitgedaagd als ze horen dat ik geen vlees eet en ineens moet ik me gaan verantwoorden.En ja goed, dan hou ik me uiteraard niet meer onbetuigd..
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:45:
Ja fijn bezoek een veganist.
Wat moet je nou nou voorschotelen als kok?
@J.Cash | 01-07-22 | 18:51:
Gewoon wat uit de GFT bak als een vegan salade presenteren.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:51: Gras, zet ze maar in het weiland. Hebben ze een lopend buffet.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:45: Ik hoor ook altijd verhalen over vegetariërs die andere mensen aan tafel de les zouden lezen, of afkeurend zouden kijken als jij je biefstuk bestelt, maar ik heb het eerlijk gezegd nooit meegemaakt. En ik ben toch aardig wat keren uit eten geweest met dat soort lui.
Andersom, vleeseters die vegetariërs aanvallen heb ik eerlijk gezegd ook nooit meegemaakt. Iedereen laat elkaar altijd in zijn waarde is mijn ervaring. Misschien is niet iedere kennissenkring even volwassen. En je collega's kies je natuurlijk niet uit.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:51: Jij eet alleen maar vlees?
@Sjakie | 01-07-22 | 18:55:
LOL
@Sjakie | 01-07-22 | 18:55: Ik denk dat ik als veganist veel afwisselender en gezonder eet dan menig vleeseter.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:07:
Ja, jij kan wel zoveel denken. Gelovige.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:07:
Ik weet zeker dat ik nog afwisselender en gezonder eet, want ik eet ook vlees.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:07: Nou, ik zou zeggen gefeliciteerd er mee.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 19:07:
Er is vaak een samenhang met opleidingsniveau en hoog inkomen, denk ik. Dus ja, vega's eten goed en afwisselend, zijn minder vaak dik, etc.
@Diotima | 01-07-22 | 19:54: wacht dacht je van meestal graatmager.
@Sjakie | 01-07-22 | 21:20: Weer een valse aanname die slechts gebaseerd is op een toevallig bekende BN-er.Je bent erg beperkt en kortzichtig in je denken.Ik ken veel vegetariers en veganisten die een gezonde omvang hebben. En dan nog zegt de omvang van je lichaam niks over de gezondheid ervan.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:51:
Ik neem ze altijd mee naar een grasveld, sla een pin in de grond, knoop er een touw aan vast, het andere eind van het touw gaat om hun been en dan wens ik ze een smakelijk eten.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:45:
Cool. Ik ben niet tegen vega. Ik ben van mening (dus meer ook niet), dat het gros wel zo is. Dus ik stel niet dat iedereen zo is. Helaas zijn velen van hen ontzettend opdringerig met soort religieus activisme, dat overigens vaak niet stopt bij vega/veganisme.
@Graaisnaaiert | 01-07-22 | 21:53: Is dat niks voor jou? De grapjes voor Marc-Marie Huijbregts te verzorgen, geheid een succes.
@Lafayette | 01-07-22 | 22:02: Ik weet niet of dat velen zijn, maar ik hou dus ook niet van dat opdringerige.Ik vind het gewoon jammer dat dit soort onderwerpen meteen twee felle kampen oplevert. Een eerlijke discussie is daardoor vaak niet mogelijk.
De échte oplossing is natuurlijk embryo’s printen.
Vegetarische baby’s zijn de toekomst.
Die foto zegt meer dan duizend lovende woorden.
En waar zijn trouwens de -in vlees aanwezige- dierlijke hormonen, eiwitten en vitaminen? Want ik pas ervoor om eruit te gaan zien als dat rennende skelet Dolf Janssen.
Hmmm, het is echt niet zo dat dierlijke hormonen, eiwitten en vitaminen de dikmakers zijn hoor. Daarbij de farmaceutische industrie draait echt niet alleen op vegetariers en veganisten.
Ach een deel van de bevolking eet onbewust elke dag al imitatie. Aardappelzetmeel hoort ook niet echt thuis in je zakje geraspte belegen, maar ja.
Inderdaad dat is waar.
Dan nog de margarine, brood, chips en cup-a-soup.
Of analoge nep kaas op de pizza enzo.
Een pint printen, dat lijkt me wel wat.
Willem Alexander heet vanaf nu Print Pils.
@Ruimedenker | 01-07-22 | 18:39: Humor!
Ik heb een vegan-allergie en een halal-intolerantie, ik denk dat ik hier nog flink mee gediscrimineerd ga worden de komende jaren.
Zolang het geen insecten zijn kan het me geen flikker schelen wat er in zit. Als het maar lekker is, dus de juiste smaak, de juiste consistentie en het juiste mondgevoel. Voor het eten met de overige zintuigen, de juiste kleur, geur, de juiste hoeveelheden en het liefst ook een beetje een aantrekkelijke naam.
Er is ook nog zoiets als voedingsstoffen.
@Veepert | 01-07-22 | 18:34: Al het eten is een voedingstof.
Eerste insecten zijn al goedgekeurd door de EU voor menselijke consumptie. Zouden er snel meer volgen zeiden ze trots, "zu will own notzing, eat zu bugz and zu will be happy"
@Veepert | 01-07-22 | 18:34: Voedingsstoffen hoef ik niet. Doe mij maar gewoon lekker eten.
@keistad | 01-07-22 | 18:36:
Benieuwd wanneer Timmerfrans aan de insecten gaat.
@Schoorsteenveger | 01-07-22 | 18:46: Van z'n never nooit niet. Die gaat op kosten van de EU gewoon een entrecote blijven eten, desnoods 3 keer per dag.
@Death By Luchtbed | 01-07-22 | 18:36: ja en nee want .... Laat maar.
@Mazzelstof | 01-07-22 | 18:39: helemaal prima, smakelijk eten!
De vega- en gezondheidsfacisten willen natuurlijk dat iedereen dit moet gaan eten.
Nee hoor, je mag je bordje aardappels en spruiten ook zonder vleesvervanger verorberen.
@Diotima | 01-07-22 | 18:44:
Nog wel...
Keti Koeti, tjeetje zo’n open doel en dan niet ischieten
Juistem. En dat precíes op het moment dat de boeren demonstreren. "Krijgen we de opinie niet linksom mee, dan wel rechtsom."
Was vroeger als jonge student ook wat skeptisch. Een man hoort elke dag vlees te eten zou ik destijds zeggen. Toen een relatie gekregen met een slimme dame die gewoon rustig haar mening en verhaal kon geven. Sindsdien flexitariër.
Achteraf gezien valt het allemaal best mee. Zal het eens proberen als ik in de buurt ben.
En dat terwijl eeuwenlang vlees voor velen ook slechts een zeldzame luxe was. Veel van onze ideeën over wat goed eten is zijn weinig rationeel.
Het zal best wel. Eet wat je wil, zou ik zeggen. "Biefstuk" is biefstuk, maar niet ieder lap vlees is dat. Vraag aan de afnemer (eter) wat en hoe hij zijn stuk vlees op zijn bord wil. Niet alles kan je zomaar in de pan flikkeren en bijna rauw (of door en door gaar) eten. Wat daar zie lijkt het inderdaad op kattenvoer en klaarblijkelijk wordt het ook voor de kat ge-(ja wat?). Ik zie het "echte" vlees, geen idee wat, naast dat kattenvoer (noem hem maar "linke Loetje") in een bord liggen, halve liter haast verbrande boter erbij. Het rietje ontbreekt nog. Lekker? nouja, dat kattenvoer wellicht, een "echte biefstuk" gaat linea recta terug de keuken in en ik bak mijn ossenhaasje wel thuis......
Je wilde te graag haar broekje in. Niks nieuws onder de zon…
Uiteindelijk is het een uitbreiding van het keuzeaanbod. Ik eet vlees vanwege de smaak, waar ook de geur en de structuur onderdeel van uitmaken, en voor een aantal stoffen (vitamine b nogwat geloof ik). Als ze het zo weten te maken dat: a) ik het verschil niet proef, b) het qua gezondheid niet uitmaakt of zelfs beter is en c) het even duur of goedkoper is, dan zal ik het met genoegen eten.
Dat zijn drie flinke horden, maar wellicht is het mogelijk. Ik vind het zeker geen drama dat een dier voor mijn maaltijd moet sterven maar ik vind het ook geen vereiste.
Ik vraag me alleen af hoe je in godsnaam zo’n koe door die printer perst.
Er eerst gehakt van maken natuurlijk.
Dit is toch prima, geen tot biefstuk gemaakten meer. Ik maak me alleen zorgen dat ze zo ver vorderen dat ze hele migranten kunnen printen, dan zijn we de lul.
"geen tot biefstuk gemaakten"
oke ik moest hardop lachen
Ik ben niet vegetarisch of veganistisch, sta echter wel open voor diervriendelijke alternatieven.
Ik ook, direct stoppen met halal slachten.
Vleeseten is zowat het diervriendelijkste wat er is. Als we geen koeien zouden eten waren er nu ongeveer nog net zoveel van als van witte neushoorns.
*Gehakt in vorm van middelvinger printen doet* Kunt ook gewoon een pil maken met alle nodige stoffen. Nog veel goedkoper dan vlees printen. Hoe ver gaat deze waanzin uiteindelijk? Straks als het vlees is verdwenen komen de vega-lbgt+ types die gaan zeggen dat planten ook leven en gevoel hebben.
En dan slikken we dus de hele dag pillen, echt sci-fi
@pejoar | 01-07-22 | 18:35: Als ik zie hoeveel mensen van richting veranderen na een paar jaar masseren dan zie ik het nog wel eens gebeuren, zeker bij de nieuwe generatie gaat het hard. hopelijk ben ik tegen die tijd uitgelogd.
Ik heb eens per ongeluk vegavlees gekocht omdat ik dat aan de verpakking niet direct had herkend. Zo'n kipburgerimitatie. Best lekker, sinds die tijd sta ik er toch iets genuanceerder in. Wat is het probleem om af en toe eens een keer nepvlees te eten, zeker als het straks 3x zo goedkoop als echt vlees is
Kip is vrij smakeloos, denk dat je het krokantje jasje lekker hebt gevonden.
Ja hoor eens even. Nepvlees is niet cool. We willen koeien in de weide. Liefst zoveel mogelijk. En dan lekker afmaken om 7x per week een dikke biefstuk te eten. Maar oh wee als ergens een stierenvechter een stier dood. Dat is godverdomme zielig.
Neem de Filet Americain eens, dat merk je meteen. Na één hap wist ik al dat er iets goed mis was.
Als je nu best lekkere Vega spekjes weet?
Die heb ik eens geprobeerd en waren niet te kanen.
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:30: wat een rare vergelijking.
Of mocht jij vroeger met je eten spelen?
Fietsen is ook goedkoper dan autorijden maar zelfs op een dure fiets blijft het fietsen.
@Roos | 01-07-22 | 18:33: Bij ons thuis was het motto: niet spelen met je eten voordat je al je speelgoed hebt opgegeten.
@keistad | 01-07-22 | 18:30: Hahaha kom niet meer bij van het lachen! Is mij vorig jaar ook overkomen, per ongeluk vega gekocht. Die eerste hap....
Vega is vaak een hoop toevoegingen en plantaardige erwten en soja waar ik niet tegen kan. Liever gewoon een stukje vlees weglaten en aanvullen met groenten dan iets 'vega' op mijn bord.
Vega is gemodificeerd voedsel. Mee eens. Eet dan andere verse dingen.
Ik sta er ook zo in: liever niets dan namaak. Groenten kun je op vele manieren klaarmaken en kunnen heel lekker zijn.
Dat doorgeperforeerde vegaspul, die zogenaamde vleesvervangers zijn overbewerkt en dat idee alleen al staat me tegen. En het smaakt er ook naar.
Echte & lekkere groenten, dat zijn dus mijn "vleesvervangers". Af en toe natuurlijk want want alles met mate en voor de rest eet ik gewoon vlees.
Voor eens en altijd: Kweekvlees is niet te vreten. Dat geldt voor mij evenzo als voor vegetanische rotzooi. Never en nooit niet voor mij. Wie het wel eten wil doet maar, ieder z'n meug. Ik eet nog steeds 5 tot 7x per week vlees. Echt vlees dus en zal dat nooit veranderen, Heerlijk zo'n grote malse steak of ribeye.
Het is nog niet te vreten, maar er komt een moment dat het prima is als alternatief. Wat is dan het probleem, je eet toch ook chips en al die andere troep
Ik krijg meer de indruk dat je het niet eens echt geprobeerd hebt allemaal, maar dat het je niet interesseert dat er dieren moeten lijden en sterven voor jouw smaakpapillen en dat je je gewoon aangevallen voelt. Dat kan en dat mag, maar ik denk dat dat een wat realistischer beeld is van hoe je erin staat.
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:33: lijden en sterven klinkt wel erg gereformeerd. Volgens mij lijden en sterven de koeien nog niet zo heel erg hoor
@RigouReus | 01-07-22 | 18:38: Ja, ze sterven maar een beetje..
@Kowalski11 | 01-07-22 | 18:33: Nee, en ik zal het ook nooit proberen ook, Wat die dieren betreft, geloof mij ik ben een dierenvriend in hart en nieren. Kom niet aan beesten want je komt aan mij. Boeren en met name dus varkens- en rundveeboeren zijn ook grote dierenvrienden. Ik heb ook niet het idee dat als ik stop met vlees eten er 1 varken of koe minder geslacht gaat worden. Kijk naar de dieren in de natuur, die slachten elkaar ook af voor het eten. Vlees eten is noodzakelijk voor het menselijk lichaam. Het is er nu eenmaal dus dan ook maar gebruik van maken.
@Sjakie | 01-07-22 | 18:48: Er is een enorm verschil tussen de hoeveelheid vlees die je nodig hebt om te overleven en de gigantische hoeveelheid die men in de huidige maatschappij gemiddeld naar binnen werkt.Dieren in de natuur eten dat wat ze nodig hebben en daarbij fokken ze geen dieren in de bioindustrie zoals wij doen met alle ellende van dien.En ja het principe van dat iets effect heeft op grote schaal hangt niet van 1 persoon af, dat is dus een beetje een drogreden.
Ook een plak schouderham is al jaren kunstmatig gefabriceerde, met water opgespoten en smaakversterkte troep. En waarom zou kweek'vlees' er uit moeten zien als vlees?
Heb jij liever een A4-tje met jus?
@Ruimedenker | 01-07-22 | 18:25: Is in principe ook een plant
"Ook een plak schouderham is al jaren kunstmatig gefabriceerde, met water opgespoten en smaakversterkte troep"
U kunt ook echte ham kopen, in plaats van die aan elkaar geplakte stukjes vlees met water en chemie.
Kost wel iets meer.
Ga eens naar een andere slager.
@Ruimedenker | 01-07-22 | 18:25: haha lekker met een plaatje erop van een dikke schnitzel
Nu alleen nog onverdoofd printen aanpakken.
Haha! Heel leuke!
Ober, mag ik mijn biefstuk vet geprint?
Helaas, de stroom is uitgevallen.
@Ruimedenker | 01-07-22 | 18:24: Inderdaad, in de winter 's avonds en 's nachts wanneer er geen stroom is uit zonnepanelen en windmolens, dan gaan we deaud.
In comic Sans?
En die van mijn vrouw graag cursief in kapitaal.
Wat nu als je dat bij een kat voor de neus zet? Zou die dat eten?
Mijn hond alleen als je hem heel lang uithongert waarschijnlijk. ;p Voor baasje geldt hetzelfde trouwens.
Ik kan ook iets 3-D printen, geen vlees nog groenten.
Vleesch is met ch.
@Ruimedenker | 01-07-22 | 18:27: gelukkig denk u ruim.
@plaksnorhater | 01-07-22 | 18:36:
Je mag nog een t kopen.
@Ruimedenker | 01-0
@plaksnorhater | 01-07-22 | 18:54: ik wil graag een T kopen. De T van tutoyeren, en niet van vousvoyeren.
Huisartsen die protesteren. Om je dood te schamen als ¨overheid¨. Boeren worden kapot gemaakt. De vissers gaan er nu ook echt aan. De zee is voor molens. Nog even en ik sluit volksmilities niet uit. En een burgeroorlog komt dichterbij.
En Rutte maar lachen voor de camera’s in Madrid.
Wat een nepman.
Huisartsen hebben weinig reden om te klagen. Ze verdienen gemiddeld anderhalve ton. Misschien moeten ze hun personeel wat beter betalen om de drukte de baas te zijn. Boeren worden overigens niet kapot gemaakt. Hysterisch jankballen zijn het. Alleen de intensieve veehouderij moet inkrimpen. Iedereen die dat niet zag aankomen moet uberhaupt geen boer zijn. Qua gemiddeld inkomen behoren beide groepen tot de ‘elite’. Niet echt een opstand van de onderklasse. Die overigens wel reden tot klagen heeft.
Dis we gaan ons drukmaken over dat een groep mensen liever vega eet, lijkt me nuttig
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:24:
Anderhalve ton omzet en dan elite?
Hou toch op man.
Hij moet zijn praktijkruimte betalen, deel van de assistentie, apparatuur, studieschuld, en dan komt de fiscus ook nog aan.
Ze moeten zeker het dubbele krijgen.
Overigens wel leuk hoe je iemand kunt inschatten aan de details in zijn commentaren.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:31: dat is de winst van een huisarts met eigen praktijk. Niet de omzet. Daarom zeg ik: verdienen. www.nationaleberoepengids.nl/salaris/...
@J.Cash | 01-07-22 | 18:31: hoe denk je dat ik jou inschat op basis van dit commentaar?
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:24: Die huisartsen staan daar niet voor meer loon maar omdat de zorg in gevaar is vanwege de steeds hoger wordende administrateve lasten. Verder is het een beroepsgroep die niet bekend staat omdat ze om de haverklap staken. Wees blij dat ze aan de bel trekken als u graag binnen een maand een afspraak bij de dokter wil.
Scholen die 4 dagen les gaan geven ipv 5 dagen, want geen docenten...
Gaaf land!
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:33:
Leuk maar er staat :” Wat verdient een Huisarts?
Het salaris van een Huisarts in loondienst ligt bij fulltime dienstverband tussen de €7600 en €8700 bruto per maand. Het salaris van een huisarts is afhankelijk van ervaring en de CAO die van toepassing is. Dit kan zijn de CAO voor huisartsen, of de CAO voor Gezondheidscentra.
Het inkomen van een huisarts met een eigen praktijk ligt meestal hoger. Huisartsen in het bezit van een eigen praktijk zijn afhankelijk van de praktijkinkomsten (afkomstig van zorgverzekeraars). Bij een gemiddelde praktijk in Nederland kan de huisarts, inclusief fiscale voordelen op een salaris van ongeveer € 150.000 bruto per jaar rekenen.”
Een zelfstandige arts heeft inkomsten, geen salaris, tenzij hij in een BV werkt, maar ik weet niet of dat de gewoonte is net als hier in Vlaanderen.
Anyway, elite is het niet.
Als je geld wilt verdienen moet je iets anders doen.
@Pekketrikker | 01-07-22 | 18:35: zeker, maar ik vind het belangrijk dat eea genuanceerd wordt. Dit is geen zielige groep. En deel van het probleem is personeelstekort. Die kun je mogelijk oplossen door meer te betalen. Oftewel, de geprognosticeerde burgeroorlog laat nog wel even op zich wachten. Duidelijk de jaren 80 niet meegemaakt.
@Pekketrikker | 01-07-22 | 18:35: Juist!
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:34:
Als een genereus aardig persoon die een hardwerkende medicus meer geld gun.
Zoiets?
Pff burgeroorlog. Je weet niet wat je roept man. Niet zo panieken.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:38: wat zeg ik nu dat niet klopt? Ik corrigeer jouw onzin en je komt met dit verhaal. Ik versimpel het het alleen voor de gemiddelde reaguurder. Een huisarts kan namelijk een eenmanszaak of een bv hebben. In het eerste geval is het inkomen, in het tweede geval inkomen en winst. Het doet er niet zoveel toe, daarom zeg ik verdienen. Lekker ruim begrip. Anderhalve ton is vier keer modaal en werd in ieder geval in 2019 gezien als een topinkomen: longreads.cbs.nl/welvaartinnederland-...
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:46:
150 Uit een BV of 150 in een eenmanszaak is hetzelfde?
Tja.
Net als theodorus goldbach alles eenzijdig belichten, geen ruimte voor andere argumenten. Zelfde als de huidige journalistiek.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:54: yep. Het artikel gaat immers over wat ze netto overhouden. Bruto zal het bij dat bedrag overigens weinig verschillen, omslag punt ligt volgens mij bij de 2 ton.
@J.Cash | 01-07-22 | 18:54: wordt een beetje non-discussie zo. Je kwam hier om me te verbeteren en je zit nu naar spelden in hooibergen te zoeken.
@BobDobalina | 01-07-22 | 18:57:
Over het netto overhouden gaat het artikel niet,
Ik stop er mee want je weet niet waar je over praat en dat twee ton omslagpunt heb je ergens gelezen, want dat wordt vaak als onzinnige reden genoemd om een BV pas bij zulke cijfers op te richten,
@J.Cash | 01-07-22 | 19:10: excuus daar heb je gelijk in en vloog ik uit de bocht. Maar goed bruto zit er niet veel verschil in 150k uit eenmanszaak of bv. Ik heb het omslagpunt zelf nooit berekend en gebruik met name een bv voor uitgestelde belastingheffing.
@BobDobalina | 01-07-22 | 19:26:
Even goede vrienden Bob.
Discussie hoort geen vijanden te maken.
Fijn weekend!
En dan je afvragen waarom je darmmicrobioom straks helemaal kut is. Dat komt omdat we steeds verder van de bron eten: alles moet en zal bewerkt worden voordat we t in onze muil stoppen.
Nog nooit zoveel mensen met maag darmklachtem als tegenwoordig.
90% van de kinderen met brillen en beugels (misvormingen) zijn wel al normaal gaan vinden. Is pure ondervoeding, we eten nu al te weinig dierlijke vetten en eiwitten. Kan je na gaan als de boeren straks weg zijn gevaagd en er alleen nog synthetische bill gates sojaburgers te vreten zijn.
Kijk, dit wist ik niet.
@poepie | 01-07-22 | 18:22: ehhh, dit klinkt als een broodje aap. Is er een onderbouwing voor deze stelling?
Speelt toegenomen gebruik antibiotica hier niet een rol
Daarom spoel je je 3D biefstuk ook weg met 42 flesjes Yakult.
Rood vlees is bewezen al slecht voor je, vooral darmkanker
Ik eet graag biefstuk hoor, daar niet van.
@menage | 01-07-22 | 18:30:
Ik heb het vermoeden dat de doorsnee Gaucho toch beter in zijn vel zit dan die bleke vegakoppies.
@menage | 01-07-22 | 18:30: lol, is nooit bewezen. Frauduleuze correlatie onderzoekjes, om je aan de synthetische rommel te krijgen van multinationals.
Die darmklachten zijn anders prima verklaarbaar hoor. Te veel vet, suiker, zout en als laatste je verwacht het niet. Stress.
Er komt een dag dat printvlees lekkerder is dan gewoon vlees.
Gewoon omdat ze iets kunnen maken dat nog vleeserder is dan vlees.
Alles wat lekker is aan vlees nog lekkerder maken en in stoppen.
Van de structuur,
hoe het sist in de pan of op de BBQ,
hoe ruikt,
hoe het er uitziet,
het mondgevoel,
de smaak.
Krijg je al trek?
Een printer zou in Brabant staan, in Best.
Die anti-vega's die zijn alleen maar anti-vega omdat ze dat leuk vinden of omdat ze in bepaald kamp willen zitten dat alleen maar bestaat als je dat wil.
Maar,
tot het zover is,
gaat er dood beest op de BBQ.
Beoordelen dat je neppe biefstuk verzopen in saus gelijkwaardig is aan echt vlees. Dan ben je geen vleeseter…
Als hij morgen zelf gaat 3d printen komen er lego blokjes uit.
Over 50 jaar herdenken we het einde van de bio-industrie en wordt er gesproken over herstelbetalingen aan de nazaten van varkens, koeien en kippen.
essays.fd.nl/opinie/1440929/niet-mens...
Apart dat je iets een biefstuk of gehaktbal mag noemen terwijl er geen vlees in zit. Noem het gewoon wat het feitelijk is, een sojaschijf of groentenbol.
Is volgens mij zelfs voor de rechter geweest. Hebben die vega-gekken nog gewonnen ook.
Dat denk ik nou ook bij slavinken.
Je gaat nooit de natuur na kunnen maken. Een stuk rood vlees is de ultieme superfood. Ontstaan uit miljoenen jaren evolutie, heeft alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft (vitaminen, mineralen, eiwitten met vrijwel exact dezelfde structuur en aminozuren als de eiwitten waar wij uit opgebouwd zijn).
Die synthetische rommel komt daar niet eens bij in de buurt.
Hoe weet je wat ze over 300 jaar kunnen? Of over 1000 jaar?
Misschien lezen ze Geen Stijl wel terug maar vinden ze het Nederlands van rond 2500 een beetje moeilijk.
@AdvocatusDiaboli | 01-07-22 | 18:42:
Over 2500 jaar lezen we niet meer maar communiceren we via emoticons.
Ja, ik kan ook wel een flexibele vagina 3D printen, maar dat betekent nog niet dat ik die, euh, op ga lopen vreten.
Nee Geertje, dit is niet de toekomst. Niet die van mij alvast.
Ik ben helemaal voor kweekvlees. Het is er alleen nog niet. Althans, niet voor een normale prijs en niet in de super.
Ik ben al heel lang vegetariër, dus heb niks met vlees. Maar wat spreekt je aan in kweekvlees? Is echt vlees dan niet beter?
@Bataafje | 01-07-22 | 18:40: Het feit dat daar dus *ook* geen dieren voor dood hoeven maar het wel gewoon echt vlees (lees: dierlijk eiwit) is. Zelfs een vegetariër moet dat toch begrijpen, Bataaf.
Is gewoon een nagemaakt product, met alle kenmerken van vlees.
Niet over janken.
Je hebt nu naast echt vlees de keuze om een stuk “eiwitprint” te eten, prima toch?
Wie heeft er in de herfst niet een potje Roter
vitamine C in huis?
Een nep sinaasappel in de vorm van een pilletje.
Ik eet ook liever een echte navel, maar als aanvulling is zo’n pilletje prima.
Vitamine D, B12 etc naast je gewone groentjes.
Niet zo ouderwets denken, niemand wordt gedwongen een medium gebakken printstuk met patat te eten.
Btw, Loetje is wel een overgewaardeerd restaurant, maar dat terzijde.
De biefstuk is er perfect, maar duur.
Als we geen vlees meer eten dan worden al die lieve diertjes ook niet meer geboren.
Dan hoeft er voor onze vleeshonger "geen dier gedood te worden dat niet dood wil", aldus het artikel.
Dat zal best, maar dat bewuste dier zal dan ook niet meer geboren worden, aangezien er geen vraag meer naar zijn/haar vlees is.
Als iedereen vegetariër zou worden, kunnen alle koeien en schapen etc. wel verdwijnen, omdat ze niet meer economisch van belang zijn. Dat realiseren de meeste mensen zich niet. De echte die-hard veganisten natuurlijk wel, maar die willen gewoon dat alle vee en huisdieren uitsterven, ook al durven ze dat nu nog niet hardop te zeggen.
Ze zullen dan verdwijnen en voor iedereen een betonnen doodskist, 76ste verdieping, inclusief vleesprinter. Hoera!
Die vegans leven juist opvallend vaak met carnivoren samen (honden en katten).
Ik dacht hetzelfde!
De dieren die voor de bio-industrie worden geboren hebben meestal een miserabel, en kort leven. Een leven kun je het nauwelijks noemen. Die hadden beter niet geboren kunnen worden.
Die dieren komen dan weer in een kinderboerderij terecht waar mensen er over beginnen te zeiken dat ze in de natuur thuis horen. Deze beesten zijn voor een doel gefokt en dat is consumptie, waar in de wilde vrije natuur van nederland kom je een varken tegen zoals wij die houden in stallen? Dat geld ook voor koeien, die worden gefokt voor twee doelen, of melk of vlees, maar die beesten zie je niet in het wild rondlopen, maar dat vergeten mensen steeds, ze zijn gekruist om maar een doel te dienen en dat is voeding. Zo moeilijk is het niet, en voor planten geld hetzelfde, alleen die kijken je niet zielig aan als je het oogst, en dat is voor veel mensen het probleem, maar niet mijn probleem
Wat zeg je nou eigenlijk?
@poepie | 01-07-22 | 18:18: Dat is mij niet bekend, wel weet ik van mensen die zo onaangepast zijn aan het aardse leven, dat ze honden of katten vegetarisch voedsel voorzetten. Hoe krankzinnig wil je het hebben?
@Diotima | 01-07-22 | 18:26: Lees het nog eens over, misschien valt het kwartje dan alsnog.
@druif | 01-07-22 | 18:22: denk je dat een dier wat hier in de airco staat,, vij 19graden en een zonnetje, het slechter heeft dan eentje in Argentie?... Dat is echt best wel dom om te denken dat andere mensen het beter voor hebben met dieren dan dat we hier met regulering hebben geprobeerd. Ach zoek eens op www.theguardian.com/environment/2018/...
@KeesBruin | 01-07-22 | 19:14: letterlijk dierenmishandeling
Leuk, zo'n innovatie. Ik las voor de grap al die negatieve tweets erover. Mijn God, wat zijn mijn landgenoten dom. Al dat wappie-volk dat zogezegd liever 'puur natuur' eet.
"Mijn God, wat zijn mijn landgenoten dom." "wappie-volk"
'Je ziet nu dat hij al een heel mooi krokant korstje krijgt' zegt die kerel in het filmpje. Ben zelf niet zo'n goede kok, maar hoe kan je een korstje aan het vlees krijgen als je het in een pan vol met saus gaar laat worden?
Ja, volgens mij hebben ze het over een kroket ofzo...
Wat is die drap waar het in ligt?
Maagzuur en diarree verzekerd.
Polarisatie. Je moet nou eenmaal die vega meuk lekker vinden. En lfgbti steunen enzovoort.
En anders .....
Waarom haal je LGBT erbij? Zodat je je er weer lekker over kan opwinden?
Nu ligt bij de Max haters en Lewis-BLM'ers in Engeland de schoonvader van Max weer onder vuur wat dankzij een aantal sneeuwvlokjes de prachtige race in Solverstone weer overschaduwt en Sir-Lewis de 2nd doet er zelf ook lekker aan mee.
Dit ondanks dat meermaals is gezegd dat het een Braziliaans woordje betreft die niet in het Engels vertaald kan worden, die bovendien niet kwetsend bedoeld was. Desondanks biedt pa Puquet z'n excuses aan (voor een Braziliaans interview van bijna een jaar geleden) maar nee, beste man moet en zal door alle woke-cancel culture fanaten gestenigd worden.
Dit zweemt naar nepjournalistiek en clickbait.
-
Kan RTL die 'woedende reacties' ook even één voor één aantonen, met namen en rugnummers?
twitter.com/wmiddelkoop/status/154217...
Is er ook al melk van Joris Drieprinter?
Ja, ook met mais van binnen.
Ja, printen, inclusief pak.
Hij is weer goed.
Zou het gewoon eten als ik het voorgeschoteld krijg daar gaat het niet maar materie komt niet uit de lucht vallen. Wat gebruikt men als basis voor zo'n geprint stukje vlees, wat kost dat, hoeveel is ervan, hoe complex is de productie ervan enz.. Proteïnes uit plantaardig materiaal halen lijkt mij niet heel efficiënt..
Eh wat denk je dat een koe doet? Die eet gras en haalt eiwitten uit plantaardig materiaal. Lijkt me sterk dat dat in een laboratorium niet efficiënter kan.
Sabine Jansen is ook een lekker happie
Is een hologram. Ook niet echt.
Het probleem is dat er teveel vrouwen en wijven (m) gehoord worden. Daar gaan we nog een x veel last van krijgen.
Zijn vegetariërs antisemitisch?
Ik kan u wel één tamelijk notoire antisemiet noemen die vegetariër was...
Gandhi?
Ze zijn overwegen links dus uw stelling is overwegend juist.
Wat ik mij dan afvraag is: wat is het dan waarmee het geprint wordt en wat is de voedingswaarde?
Israelisch bedrijf. Dan zullen er wel Pallies in verwerkt zitten. Ik ben te vroeg geboren voor de hedendaagse gekkigheid.
@Pekketrikker | 01-07-22 | 18:11: Oh, nooit geweten dat die gasten plantaardig waren.
@Pekketrikker | 01-07-22 | 18:11:
Redifine meat green is made from ~people~ ,......
Lebtop, wat vind u ervan? Bij voorbaat niet of proberen? Ik zeg, je moet alles tenminste proeven. Gisteren Gemarineerde, gedroogde eendenvel geprobeerd... moah.. soort van kaantjes.
Keti Koeti
Leuk man, gedragspsycholoog zijn. Lekker gratuit duiden en mensen nemen je serieus, want ja, psycholoog hè.
Gedragspsycholoog. Als je écht helemaal niets kan, maar je weigert plee's schoon te gaan maken of in de horizontale verhuur te stappen.
@Montgomery Burns | 01-07-22 | 18:09: deze dame zal zich inderdaad nooit lenen voor het schoonmaken van de plee.
@haddem | 01-07-22 | 18:10: leuke boel bij jou thuis verwende sik
De vraag blijft: wat is de basisgrondstof om deze kunstmatige biefstuk te maken? Dierlijk bloed? Dierlijk weefsel?
Microplastic?
Geheim van de kok?
Plantaardige eiwitten, volgens redefinemeat dot com
Doorgedraaide burgers die een vegetatief stadium hadden bereikt.
Meestal lupine. mobiel.voedingscentrum.nl/encyclopedi...
Ik eet zoveel dingen waarvan ik niet weet wat er in zit.
Vega zooi vind ik gewoon eng. Ik ben een soort vegaxoob.
Duidelijk.
Vegafoob.
Tenzij u alleen bang bent voor buitenlandse vega.
Zouden ze dan ook boeren kunnen printen als je ze weer nodig hebt?
Ja, voor in de bediening ofzo. Omscholen lukt denk ik niet.
@Lorejas | 01-07-22 | 18:10: haha jawel hoor. Als ze dan toch iets moeten willen ze allemaal graag ambtenaar worden, schijnt
Daar heb je geen omscholing voor nodig inderdaad.
Is dan dat de oplossing voor de boeren? Ipv koeien houden, switchen ze naar 3D printers?
Gaat hem niet worden, we willen geen datacenters...
Echt weer een issue voor Randstedelijk (boeren-hatend) Nederland.
Ok. Genoeg is genoeg met dat gezeik op de Randstad. Ik ga D66 stemmen.
@Lorejas | 01-07-22 | 18:11:
-
Ik heb het altijd al in u vermoed ... latent Kaagisme. Het moest alleen een keertje aan de oppervlakte komen...
@bis: ik stem met mijn ogen he.
REAGEER OOK