Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/op Feiten - Efteling stikt

Wat wil de milieumaffia precies?!

De Efteling mag maximaal vijf miljoen bezoekers. Dat is een bijzonder lompe manier om de stikstofkraan dicht te draaien. Natuurlijk is er een ruw verband tussen het aantal bezoekers en de hoeveelheid stikstofoxiden die hun vervoer veroorzaakt, maar als je zo gaat handhaven, zonder überhaupt naar de gebruikte vervoersmiddelen te kijken, sloop je iedere prikkel om iets aan het milieu te doen.

De Efteling heeft de voorste rijen parkeervakken voorzien van laadpalen, om zo de energietransitie naar elektrisch rijden te stimuleren. Dan zou je ook de bezoekers die in een batterijracer -zonder lokale uitstoot- naar de Efteling komen niet meer mee moeten tellen. Sowieso rijden we in steeds nieuwere, zuinigere & schonere auto's met minder uitstoot, dat wordt ook niet meegenomen.

Een bezoeker van het Eftelinghotel tellen we drie keer mee, want die blijft drie dagen. We kijken dus niet meer naar de daling in feitelijke uitstoot die ruimte geeft voor extra bezoekers, nee het aantal bezoekers zelf moet gelijk blijven, milieumaatregelen zijn daardoor weggegooid geld. Binnen deze instabiele regelgeving is niet meer te ondernemen, niet meer te lachen en niet meer te leven.

Alleen kijken naar een bezoekersaantal gaat de natuur nooit redden. Wie straks geweigerd wordt in Kaatsheuvel rijdt bijvoorbeeld door naar Bobbejaanland of Phantasialand. Dat geeft nog meer uitstoot. Na twee jaar corona gaan mensen de hort op, zelfs met hun schoonmoeder! Als dat allemaal niet kan in lockdown pakken mensen een barbecue of een vuurkorf: nog meer uitstoot.

Een ander alternatief is Eindhoven Airport met een euroknallervlucht voor een stedentripje. Dan kunnen we wel doen alsof stikstofoxiden die hoog in de atmosfeer worden uitgestoten nooit neerslaan, (zoals in de huidige rekenmethodes), maar dat is onjuist. Het lost op in water, vormt salpeterzuur en valt neer als zure regen. “wet removal Allemaal erger dan een dagje Efteling.

De Raad van State besloot eerder dat je stikstofuitstoot niet achteraf mag compenseren. Nu is er een hetze gestart om te ver vooraf compenseren ook onmogelijk te maken. Stikstofrechten van een uitgekochte boer in 2018 worden papieren koeien genoemd, daarmee zou je niet meer mogen compenseren. Dan kom je in de kafkaëske situatie dat het niet vooraf OF achteraf mag.

Wat wil de milieumaffia precies?! Dat we de heipaal in de grond slaan op het moment dat de koe geslacht wordt? Moet het gelijktijdig? Is dat het idee?! Ze willen met heel veel geld nog meer boeren uitkopen. De hele sector moet kapot met een uitsterfbeleid. Maar vergeet niet snel genoeg na het uitkopen de stikstofrechten te gebruiken, anders is het net bedorven melk.

Vervolgens importeren we vlees uit landen met minder dierenwelzijn en veel meer uitstoot tijdens vetmesten en transport. De gedachte dat we iets bereiken klopt ook niet. Daar hebben ze geen peperdure levensgevaarlijke “emissiearme” exploderende stalvloeren. Andere innovatie wordt niet erkend, dus dan krijg je echte reductie ook niet. De natuur boeit blijkbaar niet.

Drugsafval laten we gewoon een jaar liggen, de beheerder kan het simpelweg niet betalen, het rijk springt niet bij. De discussie loopt al een jaar, het afval trekt steeds verder de grond en de natuur in, de schoonmaakoperatie wordt steeds duurder. Inmiddels is 2500 kubieke meter grond vervuild. Niet met stikstof waardoor plantjes gaan groeien, nee met gifstoffen die ons drinkwater vervuilen.

De maffia verdienen tientallen miljarden, u & ik draaien op voor de schade. De EU faalt de internationale drugshandel te stoppen, laat hun betalen. Het blijft dweilen met de kraan open, na de moorden op plaatsvervangend rechter Derk Wiersum, de broer van de kroongetuige & Peter R de Vries is ook de eerste getuige tegen Ridouan Taghi in Spanje geliquideerd. Drugsmoorden blijven.

Als je de natuur echt wil redden moet je niet alleen drugslabs oprollen. Dan moet je naar een compleet andere pakkans voor moordende kartels, geen jarenlange processen, maar celstraffen. Daarnaast moet je het gebruik de nek omdraaien door te komen met gratis, laagdrempelige werkende zorg voor alle verslaafden. Sloop de vraag, dat heeft in Portugal ook gewerkt.

Blijkbaar zijn we niet zo geïnteresseerd in echte reductie van stikstofoxiden, ammoniak, drugsdumpingen en andere vervuiling van de natuur. We zien immers alleen een harde grens in het aantal bezoekers dat in een verouderde vergunning zwerft gehandhaafd worden. Via een omweg worden goedbedoelde regels misbruikt om zelfs initiatieven met oog voor milieu te verbieden.

Op dezelfde manier wordt de woningbouw afgeknepen. Huizenprijzen gaan door het dak heen, voor studenten, starters op de arbeidsmarkt, gastarbeiders, kansloze asielzoekers en echte vluchtelingen is geen plek meer. Eigenlijk wordt daarmee indirect het aantal bezoekers van Nederland afgeknepen. Als je hier niet kunt wonen, kun je hier ook niet leven.

De Efteling is niet het enige sprookje in het gedrang: U volgt.

Reaguursels

Inloggen

Wat een dom gelul weer. De landbouwsector moet helemaal niet kapot. Er zijn gewoon zoveel landbouwdieren dat de stront van deze dieren alle natuur vernietigd, en dat proces is al ver gevorderd. Er moet dus gewoon minder stront geproduceerd worden, dus minder dieren. Dus deels uitkopen en deels betere prijzen geven voor de produkten. En ja, op een deel van de grond gaan huizen gebouwd worden en een deel wordt natuur. En ja, ook industrie en vervoer moeten proportioneel bijdragen. Vlees moet dus gewoon minder gegeten worden en dus duurder worden.

zeeman73 | 30-01-22 | 17:11 | 1

In Siberië, Yellowstone Park, Bialowieza la hen ze zich slap. Welke natuur? In Nederland? Die wandelparkjes speciaal voor leden van Natuurmonumenten en hun slaafse volgelingen? De ridders van Staats"bos"beheer.
Ja die natuur heeft u het over. Ja ja. Man, man, man.

strawdog | 30-01-22 | 19:01

Denk in toenemende mate: “Sorry dat ik leef hoor….” Kern is dat we en masse moeten stoppen met meedoen met de Postcodeloterij. Die steunt de Marjan Minnesma’s, de Johan Vollenbroeks en andere groene milieudictators in opkomst in dit land.

Tisomtehuilen..... | 30-01-22 | 16:30 | 1

En als ze hun zin niet krijgen lopen ze de deur plat bij de Rechtbank om hun gelijk te krijgen bij die “pappen en nathoudenrechters” van D’66-huize….

Tisomtehuilen..... | 30-01-22 | 16:35

Die linkse mafklappers worden steeds radicaler, extremer... tijd dat dit soort gedachtegoed eens kennis gaat maken met het fenomeen Cordon Sanitaire...

Nederlanddraaitdoor | 30-01-22 | 13:36 | 1

Het probleem is dat dit soort gedachtengoed ondertussen vanaf de basisschool wordt ingeprent in de kinderen. Doordrongen is in middelbaar onderwijs , hogeschool en universiteit. Bijna het complete ambtenaren apparaat bestaat uit PvdA, D66 en ander linkssoortig volk. Rechters D66. Etc. Dat cordon sanitaire is een maatregel of 10 tekort.

peterdh | 30-01-22 | 13:55

Nu ben ik in feite al helemaal tegen alle maatregelen die de stikstofwaanzin met zich meebrengt Daarnaast is het natuurlijk zo klaar as een klontje dat deze beperking geen hol heeft te doen met stikstof of natuur, maar alles te maken heeft met "omwonenden" die max 5 miljoen bezoekers per jaar willen ipv 6 miljoen. Idem aan Amsterdam die zich helemaal verslikt heeft in het aantal toeristen. Maargoed.

Mocht het toch om stikstof gaan dan is het toch echt heel simpel. Parkeerplaats electrische auto gratis (papieren tijger want EV = stikstof elders maargoed), en parkeerplaats normaal voertuig +30 euro. Gratis electrische pendelbussen van en naar station, en bij vertoon van treinkaartje gaat 20 euro van de toegangskaart af (verdient door de 30 euro parkeerkosten). Klaar. Hele stikstofprobleem opgelost. Kunnen nu zo 9 miljoen bezoekers per jaar naar de Efteling.

peterdh | 30-01-22 | 12:57

Die klimaatmaatregelen kennen natuurlijk geen einde. Elke vorm van consumptie (goederen, eten, ergens heen gaan) is slecht voor het milieu. Men wil weer terug naar de oertijd, waarin we in grotten leven. Zonder berenvel om de snikkel, want jagen verstoord de biodiversiteit.

memanta82 | 30-01-22 | 12:33

Dus grenzen dicht voor iedereen is goed voor milieu. Maar dat mag je niet zeggen dan ben je een racist. Maar voor de rest alles kapot maken wat er mogelijk is. Dolfinarium hebben ze ook al gesloopt dadelijk alle pretparken en dierentuinen. Wel weer ruimte om huizen te bouwen voor de nieuwe nederlanders waar je geen zak aan hebt.

Limburgse-Harry | 30-01-22 | 11:36 | 1

Behalve dat. Wat denk je dat je woning op de plek van Artis midden in centrum Amsterdam gaat kosten? En wat heb je aan een woning op de plek van een megapretpark in het midden van niemandsland?

peterdh | 30-01-22 | 13:00

De Drunense Duinen zijn helegaar geen natuurgebied maar een restant van cultuurgronden c.q. de verschraalde overblijfselen na overbegrazing en roofbouw van onze voorouders in de middeleeuwen. Omdat het door iedereen werd afgedankt hebben tekentafelecologen dat verarmde postzegeltje uiteindelijk aangewezen als 'onze natuur' maar de échte natuur wil met een ganzenkeuteltje aan stiktstof per hectare per jaar al terug naar zijn oorspronkelijke weelderige oervegetatie van voor de roofbouw. En dat mag niet van EU-bureaucraten, dus moet er met man en macht spontaan groeiende opstand gekapt worden om open landschappen met zichtlijnen te herstellen zodat er maar voldoende schraal zand van A naar B kan worden verstoven voor de instandhouding van de habitat van de o zo belangrijke zandhagedis. Die zandhagedis is in zijn eentje zoveel biodiversiteitspunten waard dat al die weelderige bossen en oervegetatie, de natuur die zo enthousiast wil groeien in onze moerasdelta, meedogenloos bestreden dient te worden. Het opofferen van de Efteling is slechts kleinbier in deze waanzin.

Joris Beltsin | 30-01-22 | 10:52 | 2

Mee eens dat het vooral een door theoretische modellen gecreëerd probleem is, naast dat er wel heel veel postzegeltjes groen als Natura 2000 gebied zijn aangewezen zonder deugende onderbouwing waarom het zo'n speciaal gebied is, vaak ingegeven door de politieke wens.

Zeurders | 30-01-22 | 11:01

Helaas is het wel zo dat biodiversiteit vernietigd wordt door stikstofoverschot in Nederland. En de historie van een gebied is nirt relevant. Het is een aangewezen gebied waarin wild levende dieren en planten worden beschermd.

zeeman73 | 30-01-22 | 17:15

De echte oplossing, minder mensen en minder consumeren, ligt politiek niet zo gunstig, dus dan maar nepmaatregelen en een makkelijk te pakken minderheid als de boeren er voor op laten draaien.
Zonder dat het enig resultaat gaat geven buiten de directe omgeving van de gesloten boerderij.

Zeurders | 30-01-22 | 10:50

Heel goed want in die Brabantse tokkie tuin zie je mij in ieder geval niet meer terug. Wat een diepe treurnis. Het dof uit de ogen kijkend publiek gehuld in trainingspak met kinderen die Bo, Jayden of Sem heten, drie uur in de wacht voor een paar elektronische poppen die macaber naar je lachen.....nee.

Jan Lange3373 | 30-01-22 | 10:35

"Vervolgens importeren we vlees uit landen"

Of niet. Of met een heffing. Want hoe je het went of keert, of grilt, vlees blijft een waanzinnige methode om een grote massa te voeren. Dwingt je tot waanzinnige vormen van industrie en beweiding. Van (grote) zoogdieren slachtobjecten maken op zulke schaal kun je best wel vragen bij stellen. Een koe is misschien dan "dom" maar een varken beslist niet. Je vermaalt ook geen honden en katten met de miljoenen. De mens kan uitstekend leven met andere diëten. Ons lichaam zit niet vastgebakken zoals de geest.

GeenAccount | 30-01-22 | 10:18 | 2

Vlees is hoogwaardig voedsel, en de vleesindustrie is vooral waanzinnig efficiënt. Prima als je over ethische bezwaren van slachten wil nadenken, maar elk roofdier in de natuur lacht je heel hard uit.
Het is toch een soort decadentie om slachten 'fatsoenlijk' te willen doen.

Zeurders | 30-01-22 | 10:58

@Zeurders | 30-01-22 | 10:58:
Wel, laten we dan in elk geval afspreken dat de “onverdoofde halssnede” -ook wel halal genaamd- ONfatsoenlijk is.

Het vreemde fenomeen doet zich voor dat diegenen die zich uitspreken voor een verbod op ONfatsoenlijk slachten opeens de rascisten en fascisten zijn ...

theo-is-dood | 30-01-22 | 13:59

Minder bezoeker, want dat schaadt de natuur!? W.T.F.

mazel_tov | 30-01-22 | 10:12

De elektriciteit om die EV's mee op te laden komt zeker voor niks uit de lucht vallen? Ah, zonnepanelen zegt u? Heb je wel eens uitgezocht hoeveel energie er wordt verbruikt, hoeveel schadelijke stoffen er bij de verwerking aan te pas komen en hoeveel CO2 er vrijkomt bij het maken van die "duurzame" dingen. We weten niet eens wat we er aan het einde van hun leven mee aan moeten. Lees dit maar eens:
www.researchgate.net/publication/3510...
En niet schrikken hoor.

R2fu**D2 | 30-01-22 | 10:11 | 1

Een Tesla rijdt op electriciteit. Electriciteit komt van kolen of gas. Dat wordt vervolgens opgeslag in een accu met extreem giftige rotzooi. Die Tesla geeft nul klimaatwinst en wel ‘tig milieuschade. Maar goed, een goed gevoel en wat subsidie zijn ook winst.

Zeddegeizot | 30-01-22 | 10:24

Te doorzichtig voor woorden. Corona vermindert, we gaan weer lekker verder. Even denken, wat was er ook alweer hip van te voren... klimaat, ja maar dat was t niet helemaal, we hadden iets nieuws populairs om te roepen uit gevonden... oja... STIKSTOF!

JDMslut | 30-01-22 | 09:47

Heb de discussie rond klimaat jaren gevold. Met name de uitsluiting van wetenschappers als ze niet netjes in het overheidsverhaal mee gingen.

Naar mijn mening is het hele klimaatverhaal complete onzin, zonder ook maar een flinter aan wetenschappelijk bewijs. Er is geen enkele reden, behalve financieel voordeel, om ook maar op enige wijze mee te doen aan het klimaatsprookje.

Aan de andere kant levert het wel drukte op van mensen die echt denken dat de wereld vergaat en natuurlijk voldoende ruimte om aan schrijfstukjes te verdienen. Daarnaast is het ook de bron van inkomen voor mezelf; tuurlijk ben ik op kantoor voor het klimaat als ik daar maandelijks royaal voor wordt beloond.

Zoelense Hobbyboer | 30-01-22 | 09:22 | 4

Dat is t ook, maar dat mag je niet zeggen! Sstttt

JDMslut | 30-01-22 | 09:45

@Mazzelstof | 30-01-22 | 09:44: ik zou je wel afvragen of de mensen die jij vertrouwt er wel zoveel verstand van hebben..

JDMslut | 30-01-22 | 09:46

@JDMslut | 30-01-22 | 09:46: Het lijkt me volstrekt helder en vanzelfsprekend dat mensen die de klimaat "discussie" volgen en op basis van jarenlange verdieping in deze uiterst gecompliceerde en veelomvattende materie tot de conclusie komen dat er geen flinter wetenschappelijk bewijs is voor het klimaatsprookje, dat het allemaal een complot is mij geen enkele reden tot twijfel aan de door hen zojuist geopenbaarde waarheid overlaten.

Mazzelstof | 30-01-22 | 10:52
▼ 1 antwoord verborgen

Is er al een vaccin tegen stikstof?

Veepert | 30-01-22 | 09:15

Jetten kent het verschil niet tussen stikstof en co2, bovendien gaat het om de Rivm stikstofmodel uitkomst, het wordt niet gemeten.
Dat de bbq aangaat ipv De Efteling is dus een prima ‘oplossing’. Overigens kent alleen Nederland een stikstofprobleem door zelf opgelegde regelgeving. En dat terwijl de uitstoot nog maar een derde is van 1990.

Nichtsneues | 30-01-22 | 08:53

Wat Voltaire schreef over God kan je ook toepassen op milieuproblemen: Als ze niet bestaan, dan zal de mens ze wel verzinnen. Het klimaat verandert, maar Nederland heeft daar totaal geen last van. Toch is klimaat bestempeld tot ‘crisis’, gaat er 30 miljard spaargeld naartoe, en wordt de samenleving ontwricht in de strijd tegen het klimaat. De ‘middel’ doet meer pijn dan de ‘kwaal’.
Water en lucht zijn in Nederland in geen decennia zo schoon geweest als nu. Toch is er een stikstofcrisis, met bijhorend astronomisch begrotingspotje en ook hier ontwrichtende maatregelen: Vraag het de boeren, de bouwers en nu zelfs de Efteling. Stikstof is, net als CO2, een natuurlijk deeltje dat essentieel is voor groei en bloei. Stikstof is pas een probleem als de mens hem dat maakt - door strakke streefwaarden te stellen, het verlangen naar utopische biodiversiteit, en te sturen op modellen en prognoses in plaats van echte metingen en observaties.
Met godsdienstwaanzinnigen kan je beter niet in discussie gaan. Je moet ze afmaken of ermee leren leven. Dat gaat alleen schuren als de voorgeschreven middelen (heel veel poen, krankzinnige maatregelen, vrijheidsbeperking) erger zijn dan de kwaal (graadje meer, so what, en iets meer brandnetels, who cares).
De Efteling is een “boiling frog alert”: Welke draconische ingrepen komen daarna in de religieuze strijd voor milieu en klimaat?

Zeddegeizot | 30-01-22 | 08:24

De Rechtspraak- 8 december 2021 “ Kolencentrale hoeft niet dicht terwijl provincie vernietigde vergunning bekijkt”. En dan dit… “ De rechtbank geeft de provincie 6 maanden de tijd om een nieuw besluit te nemen op de vergunningaanvraag. Daarbij moet zij rekening houden met deze uitspraak. De rechtbank ziet geen reden om nu handhavend op te treden tegen de Amercentrale.”. Zouden ze daar doorhebben hoe ridicuul hun uitspraak is inzake de Efteling? Zouden ze doorhebben dat er in Europa een mega(watt) probleem ontstaat door in no-time de energie transitie te willen forceren én ineens streng te gaan handhaven op stikstof uitstoot?

Mr Moore | 30-01-22 | 08:16

Ik ken mensen die met de auto een dag of vijf naar Bosrijk gaan vanuit Oostenrijk, maar ook naar Walibi, Fantasialand, Europapark, Disneyland Parijs (ook voor mij een favoriete bestemming, genieten met kinderen en kleinkinderen). Dus lieve mensen, als de Efteling niet meer mag van de dikastocratie rijden we wel naar Parijs of Rust, misschien nemen we wel het vliegtuig naar Orlando. Als Nederland maar stikstofarm blijft, zonder gas vanwege verzakte huizen, zonder eten vanwege geen boeren, zonder geld vanwege verdwenen bedrijven, zonder huizen, zonder werkende bewoners geëmigreerd naar betere oorden.

Wat overblijft is Rutte, rechters, radicale nietsnutten, RTL, NPO en IQ-lozen met een satellietschotel aan de muur. Hoe goed emigratie werkt zien we in Syrie, Afghanistan, en Ghana.

bergsbeklimmer | 30-01-22 | 07:55 | 1

Vandaar ook die immense geilheid voor de QR samenleving: Als het aan uw overheid (en die overheid zonder land of burgers, de EU ligt) moet u straks netjes QRren bij het tankstation, op de luchthaven etc.
Te veel tanken? CO2 belasting
Te veel vliegen? CO2 belasting
U kan het straks gewoon niet meer opbrengen om al die trips te maken..

DatInternetDingetje | 30-01-22 | 09:44

Eng hoor, de jurisprudentie is er nu, voortaan hoeft men alleen het getal te verlagen en zo is een sector controleerbaar in de wurggreep; op naar de volgende, pinkpop maximaal 50 bezoekers.
Iets zeurt in mij dat er waarschijnlijk geen enkele beperking is voor het franse disneyworld, om weer te constateren dat nederland kapot moet en uw geld over de grens beter smaakt.

28 | 30-01-22 | 01:37

De hoeveelheid stikstof die zo minder naar de Efteling gaat komt komt dan ergens anders terecht. Waterbedeffect.

Colin.Fart | 30-01-22 | 00:47
-weggejorist-
de IJsman | 30-01-22 | 00:33 | 2

Ik stel voor om aan nationale deugdag in te voeren waarin we alles, maar dan ook alles gaan verbieden. Autorijden, suiker, kachel, gas, stroom, houtkachel, oh wacht, dat mag wel van Links, fietsen want we stoten zelf CO2 uit, TV, plezier, uitgaan. En dan kunnen we steeds meer van die dagen invoeren totdat we echt helemaal alles totaalkapot hebben gemaakt. Wat zal de wereld mooi worden.

Rest In Privacy | 30-01-22 | 00:26

De milieumaffia wordt stap voor stap nog erger dan de maffia; het wordt het nieuwe fascisme.

Als mensen met Gezond Verstand niet bij zinnen komen en eindelijk iets tegen dat gedram gaan ondernemen.

Als dat niet gebeurt, zal de milieubeweging niet rusten voordat alles wat er in dit land met hard werken is opgebouwd, kapot is gemaakt.
En zullen de milieuregels net zo verstikkend en vrijheidsberovend zijn als in de tijden van het Sovjet-bewind en de DDR.

Peter Emile | 29-01-22 | 23:56 | 2

Het Gezond Verstand heeft verloren met de komst van Woke, Klimaatwappies en alles neutraal. Zelfs een man is alleen nog maar een vrouw zonder vagina. Alhoewel hij die tegenwoordig ook al kan hebben.

Rest In Privacy | 30-01-22 | 00:21

@Patatter | 30-01-22 | 00:21: Het gezond verstand wint alleen maar aan invloed. Het is mijn observatie dat de constatering van Descartes enigszins incompleet is. Niet alleen is niemand van mening er te weinig van te bezitten, de grootste gekken menen er juist méér van te bezitten dan ieder ander.

Mazzelstof | 30-01-22 | 11:14

toch wel typisch Efteling bestaat al 10 tallen jaren en je gaat daar in de wijk wonen en opeens bestaat het stikstof gezeik en de Omwonenden stappen naar de rechter. het omgekeerde wereld

out-of-de-box | 29-01-22 | 23:42

Misschien dan bij het begin beginnen. Heeft Tata steel haar deuren al moeten sluiten?

Mark van Leeuwen | 29-01-22 | 23:38

Mooi is dat. Van het gas af, van het vlees af en straks nog van de Efteling af

Mark van Leeuwen | 29-01-22 | 23:33

De milieubeweging is werkelijk prima bezig met dit soort processen. Ze werken verdere polarisering in de hand en hoe meer ze door de rest van de bevolking gehaat worden hoe beter het is. Wacht wat er gaat gebeuren tot mensen hun baan verliezen.

JeanDragage | 29-01-22 | 23:12 | 4

Niks. Wij hebben verloren. Het wordt alleen maar erger. De Linksdebielen hebben gewonnen en zelfs partijen als de VVD doen eraan mee. Alles is een religie geworden. Heel de wereld gaat eraan kapot. De Efteling veroorzaakt geen stikstof, wat een flauwekul.

Rest In Privacy | 30-01-22 | 00:23

De Deutsche Bank heeft onderzocht of greenflation bestaat en is tot de conclusie gekomen dat de klimaatpolitiek inderdaad een rol speelt in toenemende inflatie. En dat klimaatpolitiek inflatie verder laat stijgen. Greenflation heet dat.
Prijs van CO2certificaten maakt alles duurder, industrie zal te duur worden, consumenten de armoede ingewreven etc.
NY times schreef vorig jaar al dat de EU zichzelf door klimaatpolitiek de armoede injaagt.
Greenpeace deelt bovenstaande meningen van de Deutsche Bank en NY Times niet.
Greenpeace heeft het tegenwoordig op miraculeuze wijze voor het zeggen. De toekomst zal het uitwijzen.

Bataafje | 30-01-22 | 01:33

@Bataafje | 30-01-22 | 01:33: Greenpeace heeft anders wel verstand van financiën. Die zwemmen in de honderden miljoenen euro's. Ze hoeven niet of nauwelijks ergens belasting te betalen, ze hoeven aan niemand verantwoording af te leggen, geen rekening te houden met schadelijke of dodelijke consequenties van hun doelen en acties en als er ongelukken gebeuren, schade ontstaat of doden en gewonden vallen is er nergens iemand ergens op aan te spreken. Dan heb je als bedrijf de zaken goed voor elkaar.

Mazzelstof | 30-01-22 | 08:00
▼ 1 antwoord verborgen

Wat heerlijk! Net als vroeger in de Sovjet Uni, voor de goede burgers een kans om een leuk uitje te maken. Voor de burgers die stout waren lekker thuis blijven. Misschien iets met bonnetjes organiseren voor het ouderwetse gevoel?

dasechtgeenstijl | 29-01-22 | 23:07 | 3

Doen ze in China al jaren, daar moet je sociale punten hebben om te mogen reizen of op vakantie te mogen gaan. Nederland zal spoedig volgen. Het is niet voor niks dat er stiekem een steeds fijnmaziger net van controle over de burger wordt uitgespreid. Een voorbereiding op de toekomst.

me163komet | 29-01-22 | 23:11

Verandering is goed voor je, zeggen ze dan.

dasechtgeenstijl | 30-01-22 | 06:41

Wij moeten stoppen met alles.

En in China en India bouwen ze honderden kolencentrales. Het is maar goed dat wij het goede voorbeeld geven.

Rest In Privacy | 29-01-22 | 23:01 | 1

Je moet er wel wat voor over hebben om gidsland te zijn

Mark van Leeuwen | 29-01-22 | 23:34

Tsja geef ene fuck om het klimaat laat staan milieu... Gedoe allemaal

niv01 | 29-01-22 | 22:49

Deugstuiptrekking van holle bolle gijs.

inCol | 29-01-22 | 22:08

Ja dat het stikstofbeleid blind is waren we al achter toen uit kwam dat vliegtuigen maar tot x hoogte worden meegeteld.
Same shit new day

niemand specifiek | 29-01-22 | 21:54

Rekeningrijden met een kastje in je auto is natuurlijk ook gewoon een manier om vervolgens een max aantal kilometers pp te introduceren. Onder het mom van algemeen belang natuurlijk, wie is daar nou tegen?

Hadena | 29-01-22 | 21:44

Dit zijn de eerste trekjes van een klimaatlockdown. Kleine stapjes. Eerst bijvoorbeeld een maximaal aantal Efteling bezoekers, later elk weekend een lockdown. Ondertussen zijn genoeg mensen weer compleet gek gemaakt, de wereld zou al een paar keer vergaan door het klimaat, dat extreme vrijheidsbeperkende maatregelen waarschijnlijk gaan komen.

hetmoetdanmaar | 29-01-22 | 21:41 | 2

Op een dag barst de bom, mensen waren de lockdown regels ook zat , dus met de hele milieuwqanzin zal het niet anders gaan

JeanDragage | 29-01-22 | 23:14

Het klimaat is ook de 'new religion". Met communisme, nazisme, of een andere -isme hoef je niet meer aan te komen, die hebben reeds bewezen niet te werken, dus... nieuwe dag, nieuwe kansen... Het milieu; de nieuwe doctrine van onderdrukking.

me163komet | 29-01-22 | 23:14

Alles moet kapot voor miieu. Waarom leveren de milieumafia hun telefoon en pc niet in .en ook hun huis en auto. Maar dat mag je natuurlijk niet zeggen. Arrogantie ten top.

Limburgse-Harry | 29-01-22 | 21:27

Omwonenden protesteerden al jaren tegen de uitbreiding van de Efteling en hebben nu een stok gevonden om mee te slaan. Ik vind het wel hoopgevend. Zou mooi zijn als het bij windmolens ook zou lukken. Wel raar dat het zoveel moeite kost om boskap in Limburg tegen te gaan ten behoeve van uitbreiding van een autofabriek.

grietmetgroenefiets | 29-01-22 | 21:27

Dat doomsday gewauwel over het klimaat. Zolang China als een gek groeit -vaak niet erg milieuvriendelijk - zal het wel meevallen. Het gaat vooral om overhevelen van geld naar de industrie die weer een nieuwe markt (nodig) heeft. Praat mensen een schuldgevoel aan en ze dokken wel. Ben overigens geen ontkenner, realistische alternatieven moeten we zeker doen. Niemand wil naast een stinkfabriek wonen, en ook moeten we een beetje zuinig doen met regenwouden. Hardere aanpak harddrugs, ook met het oog op milieu, helemaal mee eens. Maar al die megalomane wereldplannen en die foute schuldgevoelaanpraat PR erachter, daar krijg je toch jeuk van. Ook kan het niet zo zijn dat wij moeten kromliggen zodat China kan doen wat het wil, zoals de ene na de andere kolencentrale neerzetten. En dat laatste, ja die indruk krijg ik wel een beetje.. qua uitstoot zitten ze pas in 2030 op hun top.

Rest In Privacy | 29-01-22 | 21:20 | 2

Wij gaan daarmee het goede voorbeeld geven. Dat we daardoor bankroet gaan en het niks verandert aan het klimaat is bijzaak.

Leukerd | 29-01-22 | 22:56

@Leukerd | 29-01-22 | 22:56: China gaat ons goede voorbeeld meteen kopieren zodat ze net zo verheven en moreel juist bezig zijn als wij. Wist je dat niet ?

Nichtsneues | 30-01-22 | 09:14

Wanneer er zoveel bezoekers komen zou je toch denken aan een station en goede treinverbinding? Of is dat geen goed idee?

Limiteren aantal bezoekers per jaar klinkt raar. Vooral ook omdat we alsmaar meer inwoners in Nederland toelaten en het compleet daarvoor volbouwen, telkens meer groen weg en meer huizen wanneer je door Nederland reist....

Jan, Leiden | 29-01-22 | 21:08

De Boerocaust van D66/Groenlinks/PVDD/Cosa Postcoda maakt meer kapot dan je lief is.
Steek voor iedere boer die kapotgetreiterd is een Grachtenpand in de fik.
Oog om oog, tand om tand.

Haberdoebas | 29-01-22 | 21:05 | 3

Nee.
De pen is nog altijd scherper dan een doos lucifers.

Ruimedenker | 29-01-22 | 21:08

@Ruimedenker | 29-01-22 | 21:08: gelukkig wel, maar de boerenhaat vanuit zichzelf weldenkend Nederland noemend begint uit de hand te lopen.

Haberdoebas | 29-01-22 | 21:18

@Haberdoebas | 29-01-22 | 21:18:
Is zeker waar.
Misselijkmakend zelfs. Onbegrijpelijk, maar laten we de kop erbij houden.
Er wonen meer mensen buiten de grachten, buiten de steden, dan er in.

Ruimedenker | 29-01-22 | 21:24

Ben ik gek, of is de wereld om mij heen steeds gekker aan het worden?

Wijze uit het Oosten | 29-01-22 | 21:04 | 1

Vroeger waren de mensen nog veel gekker, met rare reliegies en zinloze oorlogen. Maar toegegeven, het is inderdaad steeds drie stappen vooruit gevolgd door twee stappen achteruit.

DutchLion33 | 29-01-22 | 21:18

Frans Timmermans heeft geïnspireerd tot Holle Bolle Gijs

thanseeuwen | 29-01-22 | 21:01

Er is niet te veel stikstof, er zijn te veel mensen.

Sieg Hein | 29-01-22 | 20:57 | 1

Dat wil toch niemand weten.,

dasechtgeenstijl | 29-01-22 | 23:04

Nu nog het kijken naar de NPO beperken tot een half uur per persoon per dag.

J.P.Drapeau | 29-01-22 | 20:54

Trudeau is zijn woning ontvlucht.

Sinterbikske | 29-01-22 | 20:53 | 1

Toch wel in een elektrische auto ?

Nichtsneues | 30-01-22 | 09:16

Dus straks kan een rechter bepalen hoeveel klanten Albert Hein mogen bezoeken?
Dit stinkt naar communisme.
Al heb je geen kudt met de Efteling, dan nog kun je hier niet achter staan.
Stel hè, je bent klant nummer 5mio en één en je bent niet welkom omdat..
De zoveelste inperking van vrijheden.
Het wordt steeds enger.

Ruimedenker | 29-01-22 | 20:52

De Efteling ligt nu eenmaal tegen Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen aan. Pech. Er moeten grote sprongen worden gemaakt wat betreft stikstofuitstoot in probleemgebieden maar ook realistisch accepteren dat stikstofarme gronden verdwijnen. Ze zijn door mensen gemaakt en zullen door mensen verdwijnen. Dat wil niet zeggen dat alles op zijn beloop kan worden gelaten alleen dat realistische keuzes en maatregelen nodig zijn.

AlexanderVissers | 29-01-22 | 20:51 | 1

In wiki lees ik dat het zonder menselijk ingrijpen vanzelf bos wordt en dat het ingebouwd raken ook effecten heeft. Dus als je niets doet, is de natuurlijke verandering bos. Wij houden de natuur dus tegen. We zijn dus aan het tuinieren ipv aan ‘natuurbehoud’ te doen.

Nichtsneues | 30-01-22 | 09:24

Ik vind het bijzonder schattig dat de regering miljarden uit wil geven aan stikstofbeleid om de natuur in Nederland te redden, terwijl over diezelfde Nederlandse natuur binnen 50 jaar een plak beton wordt gelegd om de volgende reeks kolonies van migranten uit Afrika en het Midden Oosten op te huisvesten.

DutchLion33 | 29-01-22 | 20:47 | 3

Om nog maar te zwijgen over de plakken beton die nodig zijn voor waaijpalen.
Vanmorgen weer gezien, toen ik richting Flevoland reed.
Angstaanjagende, horizonverneuqende molens.

Ruimedenker | 29-01-22 | 20:56

@Nichtsneues | 30-01-22 | 09:26: kan je mooi in dijken steken zodat je een verhoogde muur van wieken krijgt.
Of zoiets.
Of als pijlers voor paalwoningen in ondergelopen delen van Nederland.

En die molens krijgen maar 20 jaar subsidie en worden dan afgebroken. Haal gewoon alleen de wieken er af en bouw de mast om tot woonflat. Groot zat.

Bootvisser | 30-01-22 | 10:36

Dat stikstofbeleid is het nieuwe calorieën tellen zonder daadwerkelijk af te vallen.
Maar ook hier gelatenheid, want ze gaan het toch doordrukken. Al gaan we op onze kop staan. Bon.

Duwbak_Linda | 29-01-22 | 20:46

In de eussr is geen plaats voor vertier. Ipv hiervan komt het timmerfrans aanbiddingscentrum al waar u mag knielen voor zijn standbeeld.

Zatkniss | 29-01-22 | 20:45

Alles goed en wel Feynman, maar v-i-j-f m-i-l-j-o-e-n bezoekers per jaar?! Op een bevolking van zeventien miljoen?! Voor een prétpark?!

Zenzeo | 29-01-22 | 20:42 | 2

500 miljoen Europeanen…

Ruimedenker | 29-01-22 | 20:45

Zover van de Duitse en Belgische grens ligt het niet….

Zatkniss | 29-01-22 | 20:45

Het blijft verbazen hoe sprookjes kunnen worden bedacht en uitgevoerd, zoals biomassa, hoge uitstoot telt niet en kernenergie stoot niks uit, maar mag niet bijdragen aan de transitie. Het werkelijke resultaat lijkt niemand wat uit te maken.

Het brein erachter | 29-01-22 | 20:41

Ik stond vanmiddag nog eens door het raam naar mijn tuin te kijken en ik dacht, is ook een soort natura2000 gebied.

Leptob | 29-01-22 | 20:41 | 1

Niet te veel de tuin als plee gebruiken dan.

Diederik_Ezel | 29-01-22 | 20:47

De Efteling is als Nederland zelf. Het wordt steeds drukker, milieugezeik, het parkeren wordt steeds duurder, halalvlees en arabisering werden er geïntroduceerd, bos wordt gekapt om uit te breiden, de oude sfeer verdwijnt beetje bij beetje, het eten wordt steeds duurder en de rijen langer, de wokebeweging vindt er z'n weg beter dan de bezoeker zelf die het allemaal niet meer snapt, die goeie ouwe directeur is weg en de managers van nu zijn de leuksten niet, klagen heeft geen zin en strandt bij de klantenservice, de onlineservice is een puinhoop.

zeurmachine | 29-01-22 | 20:36 | 1

Inderdaad. De hele Efteling meurt naar goedkope spuitdeo, suikerspinnen en sigaretten. En iedereen is chagrijnig van de drukte. Ziedaar: Nederland in doorsnee.

mpdeklerk | 29-01-22 | 22:36

Dat Portugeze model werkt niet in Nederland. Er zijn zo verschrikkelijk veel dealers, producenten etc in Nederland, en die gaan echt niet opeens een normale baan zoeken.

Rest In Privacy | 29-01-22 | 20:35

Onderhand interesseert me het geen bal meer. Zojuist weer een brandvergunning binnen voor snoeihout. Hup, de fik erin. Tegen de schemer heb ik de schuur ook wel opgeruimd en heb ik nog wel meer zooi wat erop kan. Dat compenseren ze dan wel bij de Efteling. Dat eeuwige gezeik om niks werkt me op de zenuwen en zorgt louter voor nog meer onverschilligheid.

Kopieerapparaat | 29-01-22 | 20:32

Uw artikel kan worden opgevat als een pleidooi voor een rigide social credit systeem; maar dat zal niet de bedoeling zijn.

CiTy3 | 29-01-22 | 20:17

Mijn God! Dat volwassen mensen zich met deze shit bezighouden!

Rest In Privacy | 29-01-22 | 20:17 | 1

Ik zal je vertellen heb ooit iemand gesproken die heeft een jaar abbo voor de Efteling gaat iedere week , en had tot mijn verbijstering ook nog jaarkaart voor Disney Fantasie land.... volwassen mensen..;)

Smoelensmid | 29-01-22 | 21:00

Modellenmakers houden van maatwerk. Lekker met een grote hoeveelheid aan cijfers goochelen, if-then-elsen. 'We leven in een complexe samenleving' klinkt het aldoor. Maar waarom maken de regelgeving dan niet wat toegeeflijker waar het kan door middel van wat meer maatwerk, zoekend naar de menselijke maat van het alles. Zodat er niet naar de letter van de wet hoeft te worden gehandhaafd maar naar de geest ervan. Het wetboek zou te dik worden is een argument dat in een digitaal tijdperk niet meer op hoeft te gaan.

Toch?

mozaard | 29-01-22 | 20:15

Resultaat is dat mensen de Efteling links laten liggen en elders hun vertier gaan zoeken. Saldo 0,0 winst.

Zal ik nog een geheim vertellen, je kan je Euro maar 1 keer uitgeven. Linksom of rechtsom is het resultaat hetzelfde. Alleen op de spaarbank zetten is duurzaam/co2 neutraal en laat dat nou net ontmoedigt worden.

Ergo, neem een ander in de maling met die nep milieu- en klimaatregelen. Pas wanneer Franske zelf z'n maaltijden moet betalen en z'n pijlen op het verhuiscircus Straatsburg-Brussel richt en z'n kasteel verruilt voor een flatje kan je spreken van een begin. Maar of ie dat gaat halen, ik betwijfel het, de blob heeft hetzelfde eetpatroon als van Baalen en we weten hoe het daar mee is afgelopen.

Stonecity | 29-01-22 | 20:15 | 3

Labbekakkers zijn het

Mark van Leeuwen | 29-01-22 | 23:44

Van Baalen heeft al een tijdje een tuin op zijn buik.

Wijze uit het Oosten | 30-01-22 | 09:45

Goed getegeld.

san-taa-tum | 30-01-22 | 09:53

Canada dat is pas spannend, protesten van vrachtwagen chauffeurs.
De slinkse president is al ondergedoken.
De bevolking is het knechten meer dan zat.
Benieuwd of het overslaat naar de EU.

likdoorn | 29-01-22 | 20:15 | 5

Zag vanmiddag ook al dat CNN niet anders meer kan dan toch maar aangeven dat het niet zo best gesteld is met Biden. De bedoeling was dat hij na de verkiezingen voor rust zou zorgen; wat zou die oude, lieve man nu nog gaan doen?
Inmiddels blijkt hij miljarden over de balk te willen smijten, zorgt voor onrust over de hele wereld en schoffeert journalisten (als'ie al te verstaan is, of in elk geval nog te verstaan is).
Die kan nog een hoop schade op het wereldtoneel gaan aanrichten.

EEnzame SchizofrEEN | 29-01-22 | 20:32

Nooit.
Wij zijn slappelingen, dat weet Rutte en dat weet de EU.
Z kunnen doen wat ze willen, en dat doen ze ook.

ZZP-er | 29-01-22 | 20:39

Handjevol anti-vaxxers opgejut door FaceBook

Diederik_Ezel | 29-01-22 | 20:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Deugbewegingen van de efteling om subsidie veilig te stellen.

inCol | 29-01-22 | 20:14

De enige echte oplossing voor het niet-bestaande probleem is door Frans Timmermans al verzonnen:
We gaan op hout stoken. Als dan over een paar jaar alle bossen op zijn is er geen natuur meer en hoeven we die ook niet meer te beschermen. Zo zie je maar dat die Linkse invloed erg goed is.

Rest In Privacy | 29-01-22 | 20:11

De “maakbare” samenleving, gebaseerd op nattevingeraantallen.
Rekenkundig niet te onderbouwen, maar het klinkt wel alsof erover nagedacht is.
Efteling, max 5 mio bezoekers, daar gaan we de aarde mee redden.
De Efteling, meerdere malen uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa.
Nu het meest trieste sprookjesbos ter wereld.
En dat alles door een schreeuwende minderheid.
Over 10 jaar een spookstad, veroorzaakt door zuur, toxic volk dat niet van gezelligheid houdt.
Ik kots op dat volk.

Ruimedenker | 29-01-22 | 20:11

Dacht altijd dat het iets te maken heeft met oneindige domheid ,maar het heeft te maken met gewilde oneindige domheid.

rein9576 | 29-01-22 | 20:10 | 2

Moeten we in plaats van een doctoraat te geven, Frans Timmermans niet gewoon heilig verklaren?

Rest In Privacy | 29-01-22 | 20:12

Alle milieumaatregelen lijken me een wassen neus zolang we het echte probleem niet aanpakken. Wat veroorzaakt stikstof, CO2, heeft ruimte nodig om te wonen, werk, vervoer naar dat werk, een koelkast, een wasmachine, een mobieltje, een warm huis?
Mensen zijn het probleem, en de hoeveelheid ervan. Kun je je wel lekker blindstaren op dit of dat dat die mens doet en dan doen alsof als je dat d an aanpakt het het probleem oplost maar het is quatsch. Als jij, en alle andere mensen van de wereld nu nog stoppen met vlees eten, en we gaan helemaal vega, nou, toppie joppie wat goed dat we dat doen. Vervolgens creëert dat ruimte, minder C02, stikstof, minder veeteelt ruimte nodig, kun je gebruiken voor landbouw. Schouderklopje mens. Wat doet de mens vervolgens: die gaat weer doorgroeien. Want dat is ons economische model, gebaseerd op groei.
Meer mensen dus.
Alle zogenaamde 'milieu' oplossingen die niet de kern van het probleem willen aanpakken: de mens en zijn onverzadigbare drang naar groei, meer mensen, meer spullen, meer luxe en ons hele (economische) systeem dat daarop is ingericht creeren alleen maar meer ruimte: om alsnog door te groeien. - Wat we dan ook doen.

je therapeut | 29-01-22 | 20:07 | 4

@horsteknots | 29-01-22 | 20:16:
Neuh, ik hou van vlees eten en doe het bijna dagelijks. Zoals ik hierboven al beschreef, het lost niks op het te laten.
Als ik stop met vlees eten, gaan de resources wel naar ergens/ iemand anders die het gebruikt. De mens groeit dus alsnog wel door. Het betekent dus letterlijk, als je stopt met vlees eten (terwijl je eigenlijk van vlees houdt) dat je (jouw) kwaliteit van leven opoffert om de kwantiteit aan mensen, nog verder te kunnen vergroten. Want reken maar dat we die resources alsnog gaan gebruiken. We groeien graag als mensheid.

je therapeut | 29-01-22 | 20:20

Waarom denk je dat ze naar Mars willen? Het is hier straks op, leeggevreten, maar dan gaan ze elders verder. Al moeten ze zelf planeten bouwen en kunstvoer verzinnen. Doorgaan zullen ze, consumentengroei is hun bestaansrecht.

zeurmachine | 29-01-22 | 20:40

@je therapeut | 29-01-22 | 20:20: Dat is inderdaad hoe het werkt. Daarom zijn de problemen ook niet oplosbaar en is zelfs technologisch rekken futiel. Om alleen een idee te krijgen waar we staan nu kun je kijken naar de grafiek van world-overshoot day, daalt bijna lineair sinds het begin van bijhouden in 1981. Met hier en daar een klein hikje van wereldwijde economische recessies daalt die grafiek gewoon lineair tot nu eind juli, alle technologische innovaties o.a. ingezet op besparingen op grondstoffen en energie, investeringen en inzetten op "duurzame" energie en milieumaatregelen etc. ten spijt. En dit waren tot nu toe de meest voor de hand liggende, makkelijkste en meest impactvolle maatregelen die bijna 1:1 teniet werden gedaan door bevolkingsgroei. Alles vanaf nu is met steeds geringere resultaat op steeds grotere investeringen.

Mazzelstof | 29-01-22 | 20:52
▼ 1 antwoord verborgen

Stoppen met fokken scheelt een hoop brokken.

Kowalski11 | 29-01-22 | 20:06 | 1

Goeie!

Wijze uit het Oosten | 30-01-22 | 09:42

Ik rij tegenwoordig een rondje Overvecht, veel spannender dan de Fata Morgana.

johoost | 29-01-22 | 20:00 | 3

In ieder geval veel gevaarlijker.

Rest In Privacy | 29-01-22 | 20:13

Ik begrijp wat je zegt, maar de gemiddelde Overvecht-bewoner heeft geen kudt te maken met de mensen die dit verzinnen.
Het zal Mo & Fatima hun reedt roesten hoeveel bezoekers de Efteling mag toelaten.
Voor hun telt alleen het aantal bezoekers van het Julianapark.

Ruimedenker | 29-01-22 | 20:25

Je moet ook niet overdrijven, ik heb er laatste tijd wel eens een paar keer paar uur gereden en gehangen om iemand naar n cursus te brengen en halen, maar ik voel me daar overal veilig. Vriendelijke snacktemten op de Arnodreef, Overcapel en wc Overvecht eigenlijk hele normale winkelcentra met een enkel buitenlands winkeltje, weinig bijzonders op de straten en wegeb. Alleen oo de Moezeldreef bijna bij t station hangt veel duister volk te hangen. MMisschien wordt daar ergens gedealt. Ook zie je op industrieterrein Overvecht nog wel eens laat een kofferbak open gaan dat je denkt: wat gebeurt daar nou.
Maar in zijn algemeenheid ervaar ik als kerel in overvecht geen omveiligheid en die twee plekken loop of rijdt ik ook gewoon langs.

Shoarmamasutra | 29-01-22 | 22:11

Wat met name interessant is dat er alleen modellen zijn. Geen imperisch bewijs. Geen onderzoek waar stikstof in de bodem zit. De invloed van het ruhrgebied, alsmede schepen die aanleggen Rotterdam. Nee we draaien de welvaart van Nederland de nek om obv modellen. Van eenzelfde organisatie die voorspelde dat we nu lang en breed in code zwart zouden zitten. We sluiten het gas af en kernenergie is ook geen optie. Nee alleen wind en zonne energie. Wat deze deugneuzen niet erbij vertellen is dat het welvaartsniveau van Nederland terugvalt naar 1950. Complete maar dan ook complete waanzin.

Briver | 29-01-22 | 19:55 | 2

Met de modellen van het RIVM kan je makkelijk 25 miljard krijgen. Het is echt lachwekkend hoe idioot het beleid in Nederland is geworden.

bullent | 29-01-22 | 19:59

Zoals Theo Maassen het mooi verwoorde...als je model opzoekt in het woordenboek staat er als beschrijving "versimpelde weergave van de werkelijkheid".

GazonMaaierMan | 29-01-22 | 21:10

Is artikel uit de Speld.
Dus satire.

pga | 29-01-22 | 20:25

Belachelijk ! Je zou bijna denken dat dit van De Speld is, bijna..

LD69 | 29-01-22 | 20:37

@pga | 29-01-22 | 20:25: Oh verrek, nou zie ik het ook! Gelukkig maar maar het feit dat heel veel mensen, inclusief ondergetekende, dachten dat dit waar is, geeft al aan wat het vertrouwen in de capaciteiten en ideeën van onze geweldige EU is.

zwellevertje | 29-01-22 | 20:55
▼ 4 antwoorden verborgen

Geheel terecht dat er alleen naar bezoekersaantallen gekeken wordt, dat staat namelijk in de vergunning. Is die beperking vooral vanwege de stikstofuitstoot, dan kan de Efteling al die maatregelen, die ze genomen hebben om de uitstoot terug te dringen, meenemen in de aanvraag voor een verruiming van die vergunning. Dit is gewoon het zoveelste voorbeeld van een milieumaatregel waar niet goed over is nagedacht, maar de rechter kan ik hierin geen ongelijk geven.

Dat alles neemt overigens niet weg dat die hele stikstoftoestand flauwekul is. Dit soort flauwekul: Efteling dicht, 100 op de snelweg, boeren wegpesten en een bouwstop. Allemaal zaken die we ons niet kunnen veroorloven, en die ook zinloos zijn. Weg met de stikstofnorm, gewoon helemaal afschaffen. De stikstofdepositie daalt al jaren in Nederland en de verwachting van het RIVM is dat deze blijft dalen, ook zonder harde beperkingen. En de stikstofuitstoot is al helemaal fors verminderd. Het gaat dus prima met de stikstof in Nederland.

Muxje | 29-01-22 | 19:49 | 5

Geheel mee eens.

LD69 | 29-01-22 | 20:38

Honderd op de snelweg? Optimuxje. Dat wordt dus: tachtig.

bisbisbis | 30-01-22 | 09:25

Mee eens Mux, maar politici…

Wijze uit het Oosten | 30-01-22 | 09:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik had 20 jaar geleden niet voorzien dat we 20 jaar later in een zeikland zouden leven wat geregeerd wordt door klimaatdrammers en deugdebielen! Ik dacht toen dat zure regen een probleem was maar dit zeiken gaat veel verder, vooral dankzij anti- CO2 vetkleppen zoals Timmermans en Greta Thunberg die klimaat tor een soort ban religie hebben verheven. Wie kan ons verlossen va zulke klimaatidioten?

Swaffelkaffert | 29-01-22 | 19:48 | 1

Ik zou er liefst met mijn rug naartoe gaan zitten, maar ze zijn zo prominent aanwezig!

toetssteen | 29-01-22 | 19:56

Ik kan mij niet anders voorstellen dan dat die lui die dit hele stikstof gebla via die ene rechter hebben afgedwongen, inmiddels ook wel last moeten hebben van hun gedram.

mr_awesome | 29-01-22 | 19:47

Vliegen met het hele gezin naar een pretpark in Parijs of Florida kan nog steeds onbeperkt.

J.P.Drapeau | 29-01-22 | 19:44 | 2

En dat is een stuk vervuilender dan de Efteling.

Wijze uit het Oosten | 30-01-22 | 09:39

@Wijze uit het Oosten | 30-01-22 | 09:39: niet in onze boekhouding, en daar gaat het uiteindelijk om. onze cijfertjes moeten naar beneden. werken aan gefundeerde oplossingen mag niet van de Greta's, dat duurt te lang, dus verplaatsen we het probleem en daarna is het niet mer ons probleem maar en algemeen probleem. en dat is de schuld van Rusland of van Sonic, die schijnt ook altijd de schuld te krijgen.

dinges_123 | 30-01-22 | 10:02

De vliegende fakir denkt er vast ook het zijne van.

Sinaslolly | 29-01-22 | 19:44 | 2

Die heeft inmiddels zonnepanelen op zijn tapijt.

SterF... | 29-01-22 | 19:48

Is de beste man niet verwijderd in verband met 'racisme' en 'discriminatie'?

EEnzame SchizofrEEN | 29-01-22 | 20:37

Heel Nederland is inmiddels toch verworden tot een sprookjesbos.

MickeyGouda | 29-01-22 | 19:44 | 1

Nederland is een land met sprookjes figuren als politici

Nico1000 | 29-01-22 | 19:45

Verbied plastic verpakkingen. Verbied terrasverwarmers. Verbied auto's.
Verbied domme opmerkingen.

Schadenfreude | 29-01-22 | 19:43 | 1

Verbied mensen, dat lost alles op.

B*tchmeister | 29-01-22 | 19:58

Het maakt ook allemaal geen donder meer uit. Alles is toch zo corrupt als de pest door belangen. Projectontwikkelaars die het van de boeren winnen en hun land willen hebben. Subsidie windmolens die we overal neer plempen naast woningen. Wat boeit het als ze daar last van hebben. En nu hebben we een gedrocht van stikstofrechten. Nou we gaan het over een tijdje weer zien hoe corrupt dat gaat worden...

bullent | 29-01-22 | 19:41

Het is op aarde een komen en gaan van soorten. Wellicht gaan er soorten weg door meer stikstof. Het kan niet anders dan dat er na verloop van tijd ook weer nieuwe soorten ontstaan. Waarom zijn de groene progressieve partijen zo ontzettend conservatief in het behouden van wat er nu is?

Leptob | 29-01-22 | 19:40 | 7

Omdat je de aarde niet aan de vuilakken die nu heersen kunt overlaten. Welke gekken zijn ooit begonnen met uitroeien! Nemen uit de natuur voor zelfbehoud is de biologie zelf. Razen en omploegen en opverbruiken en neerhalen en wegvagen is dat niet. Er komt niets biologisch terug, beste Leptob, hooguit wat triest biotechnisch geknutsel dat slechts mag bestaan in de marge van hun meesters.

zeurmachine | 29-01-22 | 20:29

@Het Licht | 29-01-22 | 20:25:
Goed gedaan knul, jij wilt zeker wel een lekkere lolly?

SterF... | 29-01-22 | 20:56

@zeurmachine | 29-01-22 | 20:29: Weet niet wat het betekent maar als je werkelijk denkt dat het iets uitmaakt welke vuilakken "de aarde heersen" dan nu een zeer teleurstellend bericht.

Mazzelstof | 30-01-22 | 07:43
▼ 4 antwoorden verborgen

De CO2 uitstoot is gigantisch als ik mijn schoonmoeder bezoek. Ik vind dan ook dat deze bezoeken gerestricteerd moeten worden tot eenmaal in de tien jaar.
Nee joh, geintje, het is een schat van een mens.

SterF... | 29-01-22 | 19:39

"Alleen kijken naar een bezoekersaantal gaat de natuur nooit redden." Beter het onmogelijk maken van vervuiling. Want van de individuen zelf is het teveel gevraagd... Kapot belasten die handel dus. Deze belasting puur gebruiken om neutraliteit te bereiken. Zodoende is deze belasting ook regressief in verhouding tot bereikte neutraliteit.

Neuth | 29-01-22 | 19:39 | 1

Je hoeft de natuur niet te redden. kan ook helemaal niet. De natuur verandert zoals de omgevingsfactoren veranderen. Als je een spoorlijn aanlegt komen er kiezels en veel zand om de rails een goed fundament te geven. Na enige tijd krijg je specifieke planten die op zo'n ondergrond goed gedijen. Met de daarbij horende insecten . De natuur is adaptief. Het gaat erom dat sommige mensen een bepaalde natuur nastreven die niet verandert. Net als de klimaatwappies die het klimaat willen vastzetten snappen ze het achterliggende mechanisme niet
Alles verandert altijd. En dynamische natuur verandert constant. De eco tuiniers willen vaak opgeharkte tuintjes waar hun favoriete dieren en planten leven. Dat is alles. Een peperdure hobby alsof ze een zeewater aquarium in een zoetwatermeer willen hebben. Want al die onzinnige plannetjes mogen miljarden kosten met de reclame spreuk: We gaan de natuur redden. Zoals we ook het klimaat redden..

dijkbewaker | 29-01-22 | 21:41

Ik hoop dat Timmerfrans snel de Carbon allowance invoert, dan zijn alle problemen in een keer opgelost en kan de duizend-en-één nacht beginnen.

st_joris | 29-01-22 | 19:38

Wanneer gaat het nou over de Efteling en die elven?

Rest In Privacy | 29-01-22 | 19:37 | 1

Fransje Timmermans zie ik op die pica al weer zitten tussen dat jonge klimaatneutrale elvenspul.

SterF... | 29-01-22 | 19:41

Dit biedt mogelijkheden voor een maximum aantal asielzoekers per jaar. Maak van de nood een deugd.

Papa Jones | 29-01-22 | 19:37 | 5

@Roos | 29-01-22 | 19:43: Er mag niet gebouwd worden vanwege de stikstofcrisis. Maar er worden wél tienduizenden mensen toegelaten waarvoor woningen moeten worden gebouwd. Dat is raar. Daar zou dus ook een maximum aan moeten worden gesteld.

Had al veel eerder moeten gebeuren op basis van de afbraak die dit tot gevolg heeft voor onze verzorgingsstaat en westerse waarden, maar dat is een ander verhaal.

Papa Jones | 29-01-22 | 19:51
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl