achtergrond

Geenstijl

'$igrid Kaag minister van Financiën'

Maar wat weet ze eigenlijk van crypto

Het saaiste departement is weer een stukje saaier geworden. Volgens "bronnen" van RTL Nieuws, en dan zal het wel zo zijn, is minister van Hoop Sigrid Kaag, in navolging van die dooie Wopke Hoekstra, de (beoogde) nieuwe minister van Financiën. Dát is dus Nieuw Leiderschap. Jezelf naar de uitgang evacueren uit een al gevallen fopkabinet, nog wat stoere dingen mompelen over wegen die scheiden, dan doodleuk haantje de voorste spelen bij onderhandelingen over een nieuw kabinet en dan een van de machtigste posten (die traditioneel naar de tweede partij gaat) opeisen... en er zélf gaan zitten. Niet in de Kamer. Maar in het kabinet. Het grote voorsorteren is begonnen. Bindende leestip: deze Bassiehof.
UPDATE: Hugo weg bij VWS, want die post gaat naar D66. CDA krijgt BuZa. Dat moet Wopke dan zijn. J&V gaat naar vvd, Defensie naar D66. Dat wordt vast Ollongren, maar iedereen hoopt natuurlijk soldaat Jetten
UPDATE: Nieuwe posten: Natuur en Stikstof (vvd), Mijnbouw (!) (D66), Klimaat en Energie (D66), Toeslagen en Douane (vvd), Armoedegedoe (ChristenUnie)
UPDATE: 10 januari bordes
UPDATE: Grapperhaus definitief weg
UPDATE: Dennis Wiersma (35, vvd) wordt minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Christianne van der Wal (48, vvd) wordt minister voor Natuur en Stikstof.
UPDATE: Micky Adriaansens (57, vvd), nu senator en directeur TwynstraGudde, minister Economische Zaken
UPDATE: De T. heeft nog meer vvd'ers: ex-wethouder in 020 Eric van der Brug nieuwe stas voor Asiel, Conny Helder (doet nu de beantwoording van lastige vragen van de pers, red.) wordt minister van Langdurige Zorg en Sport. Dilan Yesilgöz wordt de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid
UPDATE: Kuipers (deze) gaat VWS doen

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.