Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Keihard politici uitlachen in Het StamCafé

Huilie-huilie ZAKKENVULLERS!

GOLF VAN HAAT!!!!1! Hallo mensen van Nederland. Mag het wat minder met de opbouwende kritiek richting de Boven Ons Gestelde BackStabbers met Kutbanen in Den Haag? Ja, ze prutsen er op los, frauderen, liegen, bedriegen, meineden, spreken met dubbele lobby-tong. spreken (anoniem) met de pers, halen kinderen uit huis, drijven mensen tot zelfmoord, vernielen Nederland omdat het moet van Brussel, zijn altijd met reces, krijgen wachtgeld danwel een burgemeesters-baantje (hallo 020) als datzelfde wachtgeld opperdepop is, wonen nooit in de wijken waar ze het over hebben danwel denken dat spiegels naar hun kijken cq stappen van D66 over naar NPO. MAG HET WAT MINDER? Alvast bedankt.

Maar wie dan?

Social

Quad-State Supercell

Social

Reaguursels

Inloggen

Juist nu Forum voor Democratie en de PVV zich steeds radicaler manifesteren, vindt er in Den Haag een stevige herziening plaats van de grenzen van het politieke speelveld. De eerste etappe is redelijk geruisloos afgerond. Deze zomer stemde de Eerste Kamer in met een nieuwe verbodsgrond voor rechtspersonen in artikel 20 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. Daarbij moet vooral worden gedacht aan verenigingen, zoals criminele motorclubs en politieke actieclubs. Maar niet aan politieke partijen, die werden van de nieuwe regeling uitgezonderd, in afwachting van de nieuwe Wet op de politieke partijen.

Na de vorige formatie kreeg minister Kajsa Ollongren de ondankbare taak om, uitgerekend als D66-minister, zo snel mogelijk de referendumwet af te schaffen.
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...

cugel | 12-12-21 | 16:40

Ashli Babbitt, de Qanon-aanhangster die werd neergeschoten tijdens de inval, groeide uit tot een ­martelares. De bijna 80 bestormers die ­momenteel in de cel zitten, zijn dan weer ‘politieke gevangenen’. Trump noemt het ‘onrechtvaardig’ dat ze ­vervolgd worden. Hij omschrijft hen als ‘geweldige mensen’.

In zijn podcast War Room, die door miljoenen mensen beluisterd wordt, herhaalt Steve Bannon dagelijks de Big Lie. De gekste complottheorieën ­moeten bewijzen dat Trump vorig jaar ­eigenlijk won. Ook Trump zelf zit nog altijd op die lijn. Dat blijft niet zonder gevolgen. Twee derde van de Republikeinse kiezers is van mening dat Biden een onrechtmatige president is. Bijna een derde vindt dat er desnoods geweld moet worden gebruikt ‘om het land te redden’. Het zijn beangstigende cijfers.

Op een conservatieve meeting in Idaho stond een jonge man ­onlangs op met de vraag wanneer hij Democraten mocht beginnen te doden: ‘Wanneer mogen we eindelijk onze ­geweren gebruiken?’ Een lokale Republikein noemde het achteraf een ­‘gerechtvaardigde’ vraag. Wie niet meegaat in de Big Lie, krijgt Trump achter zich aan. Dat ondervond de gouverneur van ­Georgia, Brian Kemp, deze week. Hij volgde Trump vorig jaar niet en krijgt nu een tegenstander in de Republikeinse voorverkiezingen. Die wordt voluit gesteund door Trump.

Van de Grand Old Party van weleer blijft niets meer over: net zo in Nederland met de VVD: alle gekken zitten tegenwoordig rechts van de VVD. Hier op GS lopen er ook nogal wat van rond.

Je zou het macaber divertissement kunnen noemen, als tegelijk niet alles werd klaargezet om in 2024 voor mekaar te krijgen wat in 2020 niet lukte. Trump slaagde er toen niet in om lokale kiesverantwoordelijken mee te krijgen in zijn Stop the Steal-verhaal. Zo belde hij vruchteloos naar Brad Raffensperger, ‘Secretary of State’ in Georgia, met de vraag om 11.780 stemmen te ‘vinden’. Raffensperger weigerde. Wel, hij krijgt nu een Trump-tegenkandidate tegenover zich. Zo gaat het ook elders. In zijn podcast spoort Bannon zijn luisteraars aan om zich kandidaat te stellen voor lokale functies waarmee ze een invloed op verkiezingen kunnen uitoefenen.

Tegelijk hertekenen de Republikeinen de kiesdistricten in hun voordeel en hebben ze er in 19 staten ook al meer dan 30 wetten doorgeduwd die het kiezers moeilijker maken om hun stem uit te brengen. In Georgia is het strafbaar om mensen die aanschuiven aan een stembureau nog water aan te reiken. En in Iowa pas je maar beter op als je iemand met een handicap helpt in het kiesbureau.

Ondertussen proberen de Republikeinen ook de greep van lokale politici op het kiesproces te vergroten. Ze willen het lokale parlementen, die de kiesmannen aanduiden, makkelijker maken om resultaten te overrulen. Als je al die initiatieven bij mekaar legt, krijg je de indruk dat de gebeurtenissen van 6 januari geen dieptepunt, maar een ­generale repetitie waren.

Van de Grand Old Party blijft na vijf jaar Trump niets meer over. Het land kan wél nog gered worden. Maar het wordt dringend.
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...

cugel | 12-12-21 | 16:17

Komt Nederlands grootste politieke partij, de VVD, nu tot inkeer omdat de marktwerking ten koste gaat van de jongeren en sociaal zwakkeren?
nl.quora.com/Komt-Nederlands-grootste...

Wat zal de VVD die Jeugd en sociaal zwakkeren interesseren . Die horen bij de SP thuis en dat is voor de VVD een ver van mijn bed show .Zolang de voedselbank maar niet in de straat of in het zicht zit en die uitkeringtrekker op 10km afstand zit en ik mijn tesla voor 166 all in kan blijven rijden . De VVD is de partij van ikke ikke ikke . Tot straks die witteboorden erachter komen dat hun kids niet aan een betaalbare woning kunnen komen . Wie weet verandert er dan wat .

En dan moet je rekenen dat op GS de VVD als vééééél te links wordt gezien.
Steve Bannon heeft het goed gezien: zet de arme blanke op tegen de vreemdeling en dan zullen ze tegen hun eigen belang in toch rechts stemmen. Extreem rechts zelfs.

Zo komt het dat een golf van haat door Nederland spoelt: er zijn allemaal ophitsers aan de rechterkant van het politieke spectrum bij gekomen.

cugel | 12-12-21 | 13:30 | 5

@cugel | 12-12-21 | 15:20:

Alsof er maar één persoon ter wereld bestaat die Steve Bannon nodig heeft om overbevolking, criminaliteit, (seksueel) geweld, islamisering en terrorisme af te wijzen. De Deense sociaaldemocraten hadden daar ook echt geen Amerikaan voor nodig. En andersom; voorstanders van die problemen laten zich ook niet zomaar overtuigen door Bannon, omdat links hen verbiedt zelf naar Bannon te luisteren.
Vraag; hoeveel heb jij *zelf* van Bannon gehoord, of gelezen?
En van Trump, Farage, Fortuyn, Hirsi Ali, Gül, Wilders?
Ik gok weinig of niks, maar je haat ze allemaal wel. Want NRC.

Zo komen we bij "de toon van het debat", kun je één uitspraak van Wilders noemen die NIET ook door PvdA, D66, SP of andere linkse partijen is gedaan?
Niet?
Dat bedoel ik, je praat meningen na. Van extremisten die geen moeite hebben met herhaaldelijke oproepen tot moord en genocide (Jahjah, Akwasi, etc), maar wel met het afwijzen van islamitisch geweld.

En dat Rutte criminaliteit en terreur zegt af te wijzen maakt hem nog niet "rechts". Links staat ook voor een te grote overheid zodat corruptie en nepotisme vrij spel hebben.
Dus als Rutte gedurende 10 jaar het aantal ministers verhoogt van 12 naar 20, is dat dan links of rechts? Als de Rutte-doctrine corruptie en nepotisme binnen de overheid stimuleert, is dat dan links of rechts?

Links probeert al een jaar of 50 onze samenleving te polariseren, klopt; dat is ooit begonnen als programma van de KGB. Google Yuri Bezmenov, die KGB-er voorspelde 45 jaar geleden al precies wat we nu allemaal zien gebeuren.
Punt is; geloof je echt dat veelal allochtone relschoppers daar in geïnteresseerd zijn? Die willen rellen schoppen. Over de rellen op de Coolsingel zei de Rotterdamse politie ook dat de vaste 100 anti-vaxxers nooit problemen opleverden. Hun protest werd echter overgenomen door hooligans.

Tot slot, je herhaalt dat haatzaaien niet alleen van NRC en VPRO afkomstig is, maar soms ook wel van internet. Maar heb je daar nou al een serieus voorbeeld van?
Niet?
Dat blijft toch een beetje jouw makke; veel beweren, niks concretiseren.

Dandruff | 12-12-21 | 17:15

@Dandruff | 12-12-21 | 17:15: Wilders heb ik heel lang op gestemd. Gül en Hirsi Ali ben ik het helemaal mee eens dat de islam een achterlijke religie is. Ik stond daarom ook niet onsympathiek tegenover Fortuyn. Toen Farage net begon keek ik net zo gefascineerd naar zijn speeches. Trump heeft voor mij ook amusementswaarde. Baudet woont bij mij om de hoek, nou ja, ongeveer 60 meter verder en hij komt, afgezien van zijn politiek, niet onsympathiek over.
Jahjah en Akwasi zijn ook niet mijn types, in feite heb ik een hekel aan ze.
Maar dat wil niet zeggen dat ik daarom niet denk dat alles rechts van de VVD en de VVD zelf verwerpelijk is. Ik ben centrum links en tegen de islam. Ook tegen woke en KOZP. Maar internet rechts is een groter gevaar. Trump, Brexit, klimaatontkenning, ik heb het al vaak gezegd, tonen, met het ondermijnen van het Westen, het failliet van GS rechts aan.

"En dat Rutte criminaliteit en terreur zegt af te wijzen maakt hem nog niet "rechts".": weer zo'n insinuerende zin: criminaliteit en terreur worden dus nagestreefd door links? In welk van de partij programma's van de linkse partijen staat vermeld dat ze deze zaken graag willen verwezelijken? Om in jouw stijl te blijven: kun je dat niet zeggen? Dat blijft toch een beetje jouw makke; veel beweren, niks concretiseren.

Rutte en om iets heel anders te noemen, Israël, daar sta ik min of meer achter. Een grotere overheid hoeft niet tot corruptie en nepotisme te leiden: er waren talloze Zuid Amerikaanse landen met rechtse kleine regeringen en een overdaad aan corruptie. Terwijl Nederland, voor Lubbers, een grote overheid had, maar het toonbeeld van fatsoen was. Rutte is een pragmaticus en als het nu met allemaal moeilijke problemen handiger is om het aantal ministers uit te breiden, laat ze dan. Op GS of bij jou lees je nooit wie dan wel de regering moeten vormen. Maar wel eeuwig gezeik over de mensen die het doen.

Misschien dat ooit de KGB probeerde de samenleving te polariseren maar dan zou je zeggen dat jij en GS door hen betaald worden, want ik weet niet wat er meer polariseert dan modern, internet-rechts. Zelfs de meest linkse partij: de partij van de Dieren, is een fatsoenlijke middenpartij vergeleken met internet rechts. Met mijn centrum linkse, NRC/VPRO achtergrond kun je raden dat ik niet achter allochtonen, hooligans, voetbalsupporters of antivaxxers sta.

"Tot slot, je herhaalt dat haatzaaien niet alleen van NRC en VPRO afkomstig is, maar soms ook wel van internet." Weer een Dandruff zin: het is juist helemaal niet afkomstig van NRC/VPRO maar wel van het internet. Dat is wat ik nu de hele tijd beweer.
"Maar heb je daar nou al een serieus voorbeeld van?": ja, lees GS en alles wat daar nog rechts van zit als "Briefje van Jan" PowNed, café Weltschmertz etc: wat voor voorbeelden wil je nog meer? Kijk, ik vind het een groot goed dat hier een vrije discussie is: dat zag ik niet bij Anja Meulenbelt en Joop. Hier kan ik posten en Beste_Landgenoten en BobDoalina. Maar er lopen hier veel te veel stiekeme Trump aanhangers rond etc. Zie mijn andere posten hier aan het eind van het stamcafé.

cugel | 12-12-21 | 18:57

@cugel | 12-12-21 | 18:57:

Lang verhaal kort; je hebt dus niks van Bannon gelezen.
Maar je legt wel verband tussen Bannon waar jij niks van afweet; en blanke kiezers die jij niet kent. Die stemmen volgens jou dankzij Bannon "extreemrechts", ook al kent NL geen extreemrechtse partijen.
Koekoek.

Je doet alsof je weet waar je over praat, maar je beantwoordt niet de relevante vragen. Welke woorden van Wilders vond jij te ver gaan en waarom? Je weet het niet.
Of je weet het wel, maar je weet ook dat alle andere politieke partijen regelmatig veel grovere uitspraken hebben gedaan. Over Polen, joden en christenen want dat mag, maar óók over Marokkanen. Google maar eens op Oudkerk, Samson of Spekman + Marokkanen, en besef dat Wilders nooit zover gegaan is. Maar goed, Wilders wordt al 17 jaar met de dood bedreigd, ook dankzij linkse haatcampagnes. En dus is Wilders "fout", en niet zijn gesubsidieerde bedreigers.

Je beantwoordt ook niet mijn vraag over haatzaaiende rechtse websites. Concretiseer;
- welk GS-artikel;
- welk briefje van Jan;
- welke Powned aflevering;
- en welke Weltschmertz uitzending zet aan tot haat?
En waarom?
Je weet het niet.
Overigens ken ik hier geen "stiekeme Trump aanhangers". Er is ook niks mis mee om voor Trump, dus tegen raciale haat en raciaal geweld te zijn.

Tot slot, je verwijt mij dat ik zeg dat links criminaliteit en terreur nastreeft. Want dat links criminaliteit en terreur subsidieert en daders regelmatig beloont met een podium, eretitels en geldprijzen is volgens jou niet hetzelfde als nastreven. Maar ja, naar mijn mening is subsidiëren, een podium geven, eretitels en geldprijzen uitdelen ook niet hetzelfde als "afwijzen". Referenda en oppositiepartijen worden door links afgewezen; niet de Jahjahs en de Akwasi's. Dus ik blijf erbij dat links geweld legitimeert.

En al zou subsidie geen vorm van morele steun zijn; zolang jij VVD-stemmers blind van egoïsme beschuldigt ben jij niet de aangewezen persoon mij te beoordelen op mijn interpretatie "subsidie geven = instemmen". Ik heb niks met de VVD, maar die sinds 1966 achterhaalde CPN-slogans ben ik ook wel een beetje zat. Alsof VVD-stemmers niet vaak genoeg harde werkers zijn die hun bedrijf willen beschermen. Of mensen die beseffen dat liberalisme meer welvaart brengt dan socialisme.

Dandruff | 12-12-21 | 21:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Is er een land waar de levenskwaliteit hoger is dan in Nederland?
nl.quora.com/Is-er-een-land-waar-de-l...
Antwoord, vooral ook in de reacties uit de USA: Nederlanders houden van zeiken over Nederland: vooral de laatste jaren wordt er hier op GS bijvoorbeeld niet anders gedaan dan afgeven op Rutte en Hugo de Jonge, maar nergens ter wereld heb je het zo goed. Waarom dacht je dat al die veiligelandiërs hier willen blijven?

cugel | 12-12-21 | 13:16 | 1

Voor de veiligelandiërs geldt dat ze het zo goed hebben, niet omdat wij het zo goed hebben, maar omdat wij dat betalen voor ze. Er zijn maar weinig landen waar ze zoveel krijgen als hier. Daarom komen ze en zullen ze blijven komen. Totdat de koek echt op is.

WhiteShark | 12-12-21 | 13:27

Zoveel mogelijk zand in de motor strooien en vroeg of laat komt dit zootje zakkenvullers tot stilstaand.
Grote schoonmaak nodig.

tegenalles | 12-12-21 | 11:55

Met een kopje koffie de kerst en rock 'n roll tegels teruglezen:-)@Nuuk, Basil en Keestel.

letopuwzaak | 12-12-21 | 10:10 | 2

Een alt, wat prachtig! Heb altijd gewild om mooi te kunnen zingen maar helaas... Ik had je koor graag in het echt horen zingen:-)

Roos | 12-12-21 | 10:41

@Roos | 12-12-21 | 10:41:
Lieve Roos, ik als alt blend bij de andere partijen. Solo is er echt erg weinig aan, hoor! Ik had je graag uitgenodigd!

letopuwzaak | 12-12-21 | 11:27

Ik zit op dag 9 van de corona met Astra Zeneca. Ik zi voor het eerst weer op maar voel me nog even hondsberoerd, zwak, lamlendig, kan amper m'n mobiel ophouden. Stuur alsjeblieft de vrijmibo niet op me af om me op te vrolijken want ik kan er nog niet eentje aan. Ik heb al 9 dagen geen eetlust. Ja sucruwatra of suikerwater. Ik wens de mannenvroeders die het nog moeten krijgen alle sterkte. Het leven verdwijnt gewoon uit je lijf.

VolgendjaarkrygikAOW | 12-12-21 | 10:04 | 7

Op suikerwater kun je niet leven. Hoop dat iemand wat Joodse penicilline voor je wil maken.

Duwbak_Linda | 12-12-21 | 10:31

Beterschap en op naar volgend jaar.

funda | 12-12-21 | 10:36

Beterschap en probeer wel iets meer te eten!

Roos | 12-12-21 | 11:10
▼ 4 antwoorden verborgen

I want to watch you drown in your lies.
The end of your masquerade, a matter of time
Interwining lies, domination, control
Feed his twisted nature
It is sickening to see dreams die
A word of advice, fate's patience is growning short.
Fake down to your mind and appearance
You will fall short of the dreams to destroy
In time you will find yourself trapped in a corner
These four words my friend, I promise you will not forget
[Lead: Andy, Chuck]

I am one of many that see through your lies
Hiding will do you no good, many seek revenge.
Soon to become a victim of what you live to create, and cannot have.
It is sickening to see dreams die
A word of advice, fate's patience is growning short.
Fake down to your mind and appearance
You will fall short of the dreams to destroy

kibbesoeb | 12-12-21 | 10:04

Het OMT vindt 681 patiënten op de IC afgelopen 9 december een reden om zijwaarts te gaan bewegen, geen maatregelen erbij of eraf. www.stichting-nice.nl/ Van latere dagen is nog geen score bekend. Hetzelfde beleid hadden we vorig jaar tot en met mei. Weer zes maanden geen reguliere of inhaalzorg. Ik leef mee met de wachtlijst en het personeel. Be safe, dit is niet het moment _iets_ te gaan mankeren.

Feynman | 12-12-21 | 09:52

Was dat maar waar.... maar mevr en ik gaan naar de kroeg! Tot 17 uur!

horsteknots | 12-12-21 | 09:51

@Joris Beltsin | 12-12-21 | 09:48:
Zelfde verhaal hier in de periferie. Al die authentieke woeste heidelandschapjes zijn ontstaan door houtkap en Teun met zijn Schá-pen. Ach ja.

Duwbak_Linda | 12-12-21 | 10:00

@Duwbak_Linda | 12-12-21 | 10:00:
Ja. Natura 2000 gebieden zijn bijna allemaal afgedankte cultuurgebieden t.g.v. ontvening voor turfwinning of bosbouw en hebben helemaal niks met de authentieke natuur te maken en daarom is de instandhouding ook zo moeilijk. Het is alsof je de tropenafdeling van de hortus botanicus als natuur aanwijst en dan gaat klagen dat de temperatuur zo laag is in Nederland.

Joris Beltsin | 12-12-21 | 10:06

Ik denk dat we snel de Natura2000 gebieden moeten gaan herindelen en hernoemen.
Nieuwe heffingen en immigratie gaan ons ook helpen uit deze crisis die niemand kon zien aankomen.

funda | 12-12-21 | 10:41
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat je zaait zal je oogsten, zo moeilijk is het niet.

BL!ZZ | 12-12-21 | 09:30

Ik verwacht vandaag geen F1 topic.

Leptob | 12-12-21 | 09:19 | 2

Je sluit je op in de kelder?

horsteknots | 12-12-21 | 09:52

En ik verwacht droog weer vandaag .

Castor12 | 12-12-21 | 09:54

Goedemorgen. Een kijktip voor de filmliefhebber: Voir. Een reeks van zes korte filmessays op Netflix onder auspiciën van David Fincher (*). Zeer de moeite waard, maar één essay springt eruit. In de laatste gaat een meneer van Aziatische afkomst helemaal woke met behulp van 48 Hours. De hele liturgie komt voorbij en het klinkt op zich best aannemelijk. Maar hij gaat aan de essentie voorbij: een film als 48 Hours is tegenwoordig onmogelijk om nog te maken.

En hoe zou dat nou toch komen? Afijn, koffie. Maar vanmiddag moet het gebeuren. Zin an!

(*) Idem de animatie anthologie Love, Death + Robots.

Hetkanverkeren | 12-12-21 | 09:11
-weggejorist-
Leptob | 12-12-21 | 08:59 | 2

Het programma van de van Oefs: lopen door het besneeuwde landschap naar het dorp met bezoek aan de chiesa. Vroege lunch met en bij de buren. Daarna de slotfase van Abu Dhabi en het eredivisievoetbal. Whisky van de dag is een eenvoudige Glenfiddich 15y.

van Oeffelen | 12-12-21 | 08:55 | 12

Oef! Nu een Poef!
Ben benieuwd of de oudere reaguurder weet waar bovenstaande slogan vandaan komt!

ParaPiet | 12-12-21 | 10:03

Van Arkel heeft junior de regen ingeschopt (want rust), eet als lunch de restjes van gisteren en drinkt een pilsener *plop*

Frans_van_Arkel | 12-12-21 | 10:08
▼ 9 antwoorden verborgen

@Freezzz | 12-12-21 | 08:59: hij heeft nog steeds alle steun, maar moet het de komende 4 jaar wel gaan laten zien.

van Oeffelen | 12-12-21 | 09:03

@van Oeffelen | 12-12-21 | 09:03:
Alle steun? Steunkrukken van de staatsomroep versta ik niet onder alle steun.

Freezzz | 12-12-21 | 09:09

@van Oeffelen | 12-12-21 | 09:03: Nieuw elan, schrompel rustig verder. Bejaardenopeenhoping daar bij het CdA. Zijn de pillen van Drion al besteld door Hugeau of een vriendje?

dathoujetoch | 12-12-21 | 09:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb geen verstand van stroom. Hier wordt beweerd dat er bij meneer Tijhuis 16 groepen voor 140.000 kerstlampjes rondom het huis zijn aangelegd (niet goed wijs).
Dan denk ik 16 groepen x 3500 Watt = 56.000 Watt. En dat is dan weer 56 x €0,25 = €14 per uur. Dat is een heleboel geld voor alle donkere uurtjes in december terwijl je zelf er met de gordijnen dicht binnen niets van ziet.
Hebben meer Reaguurders op zo'n manier hun vastgoed gekerstificeerd?
www.rtvoost.nl/nieuws/2037079/Uitbund...

Leptob | 12-12-21 | 08:22 | 7

'Zelfs uit Amsterdam komen mensen naar Almelo om te kijken. "Vorig jaar was dat en daarna op facebook zeiden ze hoe mooi het was." ' Daar doe je het voor.

grietmetgroenefiets | 12-12-21 | 09:28

@Graaier | 12-12-21 | 09:25:
Onzin. Ik woon aan een villawijk en daar zijn ze echt niet allemaal dom. Is prachtig versierd.

letopuwzaak | 12-12-21 | 10:26

Leuk rekensommetje en mochten de groepen ook allemaal vol zitten een aardig bedrag zeker als je het over een periode van een aantal weken rekent. Gun die mensen hun plezier, iedereen geeft op zijn eigen manier geld uit of dat nou zinnig is of niet valt vaker te betwijfelen. Wat me wel zorgen zou baren zijn de rijen auto's die zich dagen- en wekenlang bumper aan bumper door die smalle straatjes wurmen.

Waar-is-niets | 12-12-21 | 10:33
▼ 4 antwoorden verborgen

Politici en ambtenaren moeten rechtstreeks vervolgd kunnen worden in geval van fout en nalatig handelen. Dat zou al veel oplossen.

de_profeet | 12-12-21 | 08:18 | 11

@Roos | 12-12-21 | 08:58:
Maar dat kost het rijk onder de streep geen geld natuurlijk, gesteld dat ze keurig terugbetalen,

drastic | 12-12-21 | 09:56

@drastic | 12-12-21 | 09:56: wat het gros niet doet... De welbekende kale kip.
Op te grote voet leven, dan de schuldsanering in. Voor sommigen door een vervelende loop van omstandigheden, maar een aantal wil nú leven, vindt recht te hebben op van alles en vervolgens is het de schuld van de samenleving dat ze "in armoede" leven.
Ben het in mijn vroegere werk té vaak tegengekomen. Maar ook privé een vriend die in de schuldhulpverlening zat. Toen kreeg hij een nabetaling en vond dat hij "ook eens recht had op een weekje vakantie". Vervolgens jammeren dat de "nazi's" van de gemeente hem uit de Wsnp hadden geknikkerd...

Roos | 12-12-21 | 10:16

"Politici en ambtenaren moeten rechtstreeks vervolgd kunnen worden in geval van fout en nalatig handelen."
Ik hoorde van welingelichte reaguurders hier dat 'niemand dat werk dan meer zou willen doen'. So there you have it.

funda | 12-12-21 | 10:44
▼ 8 antwoorden verborgen

Voornemen, nee stellig ga ik doen vanaf nu, alle berichtgeving over verbinden, inclusie, islam, importprofiteurs, socialisme, europa volgens de eu, klimaat, allochtonen, woke etc. niet meer op dagelijkse basis tot mij nemen. Omdat ik natuurlijk wel wil weten wat er in de wereld speelt ga ik het bij tijd en wijle bekijken. Word ik iig niet meer dagelijks kwaad. Paar jaar nog en weg uit dit kutland.

RGV42 | 12-12-21 | 08:05 | 2

De Emigratiebeurs is verplaatst naar de maand april. In Houten. Goede informatie daar, zeer nuttig

theo-is-dood | 12-12-21 | 08:24

Het wordt een wissellend hier en daar. De noordelijke halfrondwinter ontvluchten en de zomers hier lekker op het bootje. Zoiets.

RGV42 | 12-12-21 | 09:53

Omtzigt is by far het beste kamerlid. En juist hem hebben ze bij het CDA een mes in de rug gestoken. Hij controleert gewoon het kabinet. En zelfs nu nog willen CDA-ministers dat niet. Bij de laatste peiling stond het CDA op 5 en Omtzigt op 25 zetels. Te moeilijk om te begrijpen voor Minervamannetjes?

RWrw | 12-12-21 | 07:48 | 6

Wat een geneuzel. Niks mes in de rug. Hij is ruim op tijd gewaarschuwd en was overal zelf bij.

van Oeffelen | 12-12-21 | 08:57

" bij far ". Stel u niet zo aan en schrijf gewoon " veruit ".

Stratum | 12-12-21 | 09:10

@van Oeffelen | 12-12-21 | 08:57: 'Wat een geneuzel'. Diepchristelijk meeleven is dit wel.

dathoujetoch | 12-12-21 | 09:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Kan iemand die onderste foto even uitleggen?

Jeggeworist | 12-12-21 | 06:49 | 7

Het is voor mij juist de eerste keer dat ik zo'n plaatje in deze topics begrijp.

kleybeuker | 12-12-21 | 07:22

Waar zouden die twee vingers in hebben gezeten...?

Pardoes | 12-12-21 | 08:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Noorwegen haalt 96% van hun energie uit waterkrachtcentrales en windmolens. En toch is de energierekening in Noorwegen flink gestegen. Heel vreemd.
Noorwegen één van de grootste olie en gas producenten ter wereld is gebaat bij gas en oliewinning voor de internationale markt en ziet het liefst dat het poolijs smelt om meer velden aan te boren en hun doelstelling is een verbod op brandstof voertuigen na 2030.

jitro | 12-12-21 | 06:45 | 2

Hun klimaat doelstelling

jitro | 12-12-21 | 06:49

DUURzame energie.

ratelaar | 12-12-21 | 07:14

Elke politieke partij wil macht vergaren en daarvoor heb je kiezers nodig. Ze vissen daarvoor allemaal in hun eigen vijver en hengelen met mooie beloftes naar de visjes van anderen, in de hoop dat die dan zullen happen. Politici beseffen dat als ze weinig kiezers trekken, ze hun vijvers groter moeten maken. En soms drogen vijvers op. Partijen kunnen zelfs aan hun eigen succes ten onder gaan. In de 19e eeuw was er veel armoede. De industriële revolutie zorgde weliswaar voor welvaart maar die kwam alleen de kleine elite ten goede. Arbeiders en hun kinderen maakten lange werkdagen onder vreselijke omstandigheden en verdienden bitter weinig. Sociaal-ingestelde mensen trokken zich hun lot aan en richtten socialistische partijen op. Die bereikten dat de welvaart beter en eerlijker werd verdeeld en inmiddels zijn die misstanden in West-Europa vrijwel uitgebannen. De typische volkspartij PvdA zag haar vijver kleiner en kleiner worden en raakte in paniek. Nieuwe Nederlanders waren er nodig om de laagbetaalde baantjes in te vullen en de immigratiemachine werd opgestart. Lange tijd trok de PvdA stemmen van immigranten maar inmiddels zijn er velen geradicaliseerd. Die willen in plaats van het socialistische geluid, koran teksten horen en islamitisch onderwijs voor hun kinderen. Dat kunnen ze het makkelijkste bereiken door te stemmen op islamitische Kamerleden van een islamitische partij. De radicale, meer communistisch georiënteerde socialisten, stemmen op de SP, die ook langzaam afkalft. Samen halen ze ongeveer 1 op de 8 stemmen binnen. Ooit was dat het drievoudige.
Mevrouw Simons vist in een vissenkommetje. Met net één zeteltje kun je nauwelijks spreken over een vijver. Ze heeft wel een goudkarper te pakken want haar salaris is riant en ze kan nu genieten van alle spotlights die regelmatig op haar gericht zijn. En als dat niet het geval is, zorgt ze daar zelf wel voor! Als danseres weet ze feilloos hoe ze dat moet doen. Haar kiezers zijn vissen van kleur, allemaal gekwetst natuurlijk en ze hopen allemaal op compensatie voor het leed dat hun voorouders tijdens de Gouden Eeuw is aangedaan, zowel de Surinamers als de West-Afrikanen, waarvan er tienduizenden alleen al in de Bijlmer wonen. De era van de blanken lijkt voorbij. De era van de mensen van kleur is begonnen. Ook is de slavernij weer terug: blanken werken volle werkweken en staan 50% af aan de belastingdienst om de uitkeringen, Mieles en toeslagen te bekostigen van de nimmer tevreden gekwetsten. Die weten wat hen te doen staat: voor de camera altijd zielig kijken, klagen dat het hier erger is dan in oorlogsgebieden en als ze straks ‘ingeburgerd’ zijn, het hokje van mevrouw Simons rood kleuren. Zo wast de ene hand de andere en samen graven ze voor mevrouw Simons een hele grote vijver uit! Als de camera’s niet draaien, lachen ze zich helemaal kapot over de naïviteit van ‘de schuldbewuste Nederlander’ die onder andere ook door de Marokkaanse regering als nuttige idioot wordt gezien omdat hij Rabat helpt van de ongewenste en vaak criminele bewoners uit het Rifgebergte af te komen.
Bij1 heeft er alle belang bij om de racisme-discussie gaande te houden als de partij wil groeien. Mevrouw Simons heeft de pech dat Nederlanders erg tolerant zijn en al eeuwen geleden vluchtelingen opvingen: joden uit Zuid-Europa die daar door de katholieken vervolgd werden en Franse Hugenoten. Rond 1700 was zo’n 6% van de Amsterdammers van oorsprong Franstalig! Hardmaken dat Nederlanders racisten zijn is lastig. Daarom zet mevrouw Simons in op de vertaling van woorden en hun betekenis. Wit of blank en zwart of neger moeten of mogen juist niet gebruikt worden want het verkeerd gebruiken van deze woorden is bepalend of je ‘woke’ bent of racist. Maar feitelijk is deze hele opzet onzinnig. In het Spaans wordt blanco gebruikt voor wit en negro voor zwart. Gelukkig woont mevrouw Simons niet in Zuid-Amerika of Spanje… Ze zou zich er heel onveilig voelen…
Hiermee is de discussie teruggebracht naar het wel of niet mogen gebruiken van woorden met een Latijnse oorsprong. Voor de woke reaguurders wil ik een lijst met alternatieven aanbieden en laten we letten op het taalgebruik van mevrouw Simons en haar corrigeren als ze in de fout gaat. Vanaf nu spreken we alleen nog Germaansch!
nl.wikibooks.org/wiki/Vruchtbrengend_...

Als je tot de groep van beroepsgekwetsten hoort geldt: een dag niet gezeurd is een dag niet geleefd en in een niet-discriminerend en welvarend land als Nederland heb je daar een dagtaak aan. En je kunt natuurlijk ook gaan werken want er zijn vacatures genoeg!
Tot slot wil ik nog een heel andere discussie aanzwengelen: als er binnen de groep van ‘gekwetsten’ die het leed meedragen van wat hun voorouders drie- tot vier eeuwen geleden is aangedaan, mensen zijn die naast hun uitkering ook nog zwartwerken, hoe moeten ze dat in de gemeenteraad van Amsterdam noemen? (Ik vraag dit voor Groot-Wassink die er nu steeds niet over durft beginnen…)

Angélica de Sancé | 12-12-21 | 05:58 | 11

Goed stukje! Kunt u een column op zondag avond krijgen? Leest goed weg, ook na paar wijntjes. Ten aanzien van het bijverdienen: ik zat te denken aan potverteren, maar ik vrees dat een andere minderheid dan zand in de vagijn krijgt.

De Pilsvogel | 12-12-21 | 08:58

Soms is de waarheid zo triest dat het haast grappig wordt. We zitten in Nederland voorbij dat omslagpunt. Misschien is een hoonlach uiteindelijk nog de enige juiste response. Ik moet in ieder geval lachen om jouw staat van alertheid, Angélica. Was iedere Nederlander maar zo wakker. <3

MickeyGouda | 12-12-21 | 10:38

Hear. hear!

Wiebenick | 12-12-21 | 11:35
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat prachtig zeg.
Kolere!

Stoned Hengst | 12-12-21 | 08:20

Hou ook van heavy metal. Maar dat 2-stemmig of met bovenstem blijf ik toch ook prachtig vinden.

reservebelgië | 12-12-21 | 09:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Chris Stapleton - Outlaw State Of Mind
https://www.youtube.com/watch?v=lRLu1-8vi9o

Wattman | 12-12-21 | 05:24

Pink Floyd - " MOTHER " The Wall 1980
https://www.youtube.com/watch?v=73UMWoXRbjg&list=RDN-tgFDS7_SI&index=6

Wattman | 12-12-21 | 04:59 | 1

Elvis Presley.... Thats Alright (Mama)- First Release - 1954
https://www.youtube.com/watch?v=NmopYuF4BzY

https://nl.wikipedia.org/wiki/West_Memphis_Three

Iets klopt er niet bij die veroordelingen...

Wattman | 12-12-21 | 05:07

Grazie Basil, mi sento viziato. È passato anche Alain Delon. Dormi bene!

MickeyGouda | 12-12-21 | 05:58

Hey Hugo, wellicht heb je je best gedaan met je beperkte denkvermogen, fuck die ambtenaren die je elke keer overtroefden. Zijn zij gekozen of niet ? Laat ze dan naar voren komen en de moed hebben om afgerekend te worden...

Bee Gees - Stayin' Alive (Official Music Video)
https://www.youtube.com/watch?v=fNFzfwLM72c

Wattman | 12-12-21 | 04:04 | 7

@Wattman | 12-12-21 | 04:45:
Toen bekend werd dat er in wuhan een virus was uitgebroken volgde ik dit op de voet. Vond het toen heel vreemd dat geen enkel land maatregelen ondernam. Eindelijk kwam dissel op het nieuws om te vertellen dat het virus over zou waaien want Nederland is zo klein.
Deze uitspraak verwachte ik niet. Hoe durft zo iemand zoiets te zeggen tegen een volwassen bevolking?
In deze woorden zag ik de echte boodschap. Laat het virus zijn gang maar gaan tot het doel bereikt is. Bijna 2 jaar verder en nog altijd liegen, verdraaiingen, nep gestuntel en nep onkunde vanuit de rivm omt kabinet.

jitro | 12-12-21 | 06:09

@jitro | 12-12-21 | 06:09: nooit meer die beelden vergeten van dood omvallende chinezen.

Overigens wilde Trump wel maatregelen maar die werd meteen uitgemaakt voor xenofoob en racist etc

Gervano | 12-12-21 | 07:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Wie eens geen zin heeft om de (klein)kinderen voor te lezen bij het slapen gaan zou dit mooie liedje uit de prachtige opera "Hänsel und Gretel" van Engelbert Humperdinck eens kunnen overwegen, dat mijn lieve moeder me vroeger vaak voorgezongen heeft:
nortonsafe.search.ask.com/search?q=ab...
Trouwens niet zo moeilijk met akkoordbegeleiding van een gitaar, ukelele of keyboard. Of gewoon de video laten zien en gewoon meezingen.
Hier een link naar de noten met gitaaraccoorden:
www.liederkiste.com/index.php?ex=aben...
En hier de tekst van ABENDS WENN ICH SCHLAFEN GEH:
Abends wenn ich schlafen geh,
Vierzehn Engel bei mir stehn,
Zwei zu meiner Rechten,
Zwei zu meiner Linken,
Zwei zu meinen Häupten,
Zwei zu meinen Füssen,
Zwei die mich decken,
Zwei die mich wecken,
Zwei die mich weisen
In das himmlische Paradeischen.

WirMachenMusik | 12-12-21 | 03:54 | 12

@WirMachenMusik | 12-12-21 | 05:05:

Nee ik wist dat zijn vrouw daar verbleef maar fijn dat je het op neemt voor hem. Dan is alles weer in balans tenzij ik nu voorgoed eruit wordt gesmeten. Whatever, fijne avond..

Als dit het einde is dan is dat zo, het beste iedereen.

Wattman | 12-12-21 | 05:13

@Wattman | 12-12-21 | 05:13:

Klef zooitje, doeg zeg.

2 van die bejaarden die het opnemen voor elkaar. The One en The two..

Weet The One van het licht antisemitisme van the two ?

Wattman | 12-12-21 | 05:46

@Wattman | 12-12-21 | 05:46: Als kritiek op de Israelische bezettingspolitiek en begrip voor het Palestijns verzet voor jou antisemitisme is, ja dan ben ik een antisemiet. Maar ikzelf versta onder antisemitisme iets anders.

WirMachenMusik | 12-12-21 | 06:17
▼ 9 antwoorden verborgen

The Doors - The Crystal Ship
https://www.youtube.com/watch?v=imcHmSUVEvk

Lezeres hoe is het mooie dame, dikke kuszz ?

Wattman | 12-12-21 | 03:49 | 1

Alan Parsons Project - "Old and Wise" - Lyrics on screen
https://www.youtube.com/watch?v=-4HI1_LTWIk

If they asked did you know him, you were a friend of my

Wattman | 12-12-21 | 03:54

De beste ooit, voetbal is kunst met zijn voetje, Crooif.

Wattman | 12-12-21 | 03:42

Een Bussie Vol Met Polen !!
https://www.youtube.com/watch?v=5qvQ_2nsVtk

Wattman | 12-12-21 | 03:38

Mooi!
Gotan Project- Chunga’s Revenge.

Cover van Zappa heb ik begrepen.

TheOne48 | 12-12-21 | 03:56

The White Buffalo - Highwayman

/0j7dRXeRQs0

zegmaarwij | 12-12-21 | 03:28

When the Music's Over
https://www.youtube.com/watch?v=nOJSmXSFCWk

Wattman | 12-12-21 | 03:24 | 2

Hoe dat intro over gaat naar het uiteindelijke nummer is uniek in de muziekgeschiedenis. Want dat orgeltje klinkt alleen maar cool in nummers van The Doors omdat ze The Doors zijn.

keestelpro | 12-12-21 | 03:31

@keestelpro | 12-12-21 | 03:31:

Ja zit wat in, toch geweldig dat orgeltje...

De Kermisklanten Circus Renz
https://www.youtube.com/watch?v=s_sjwni891Y

Wattman | 12-12-21 | 03:36

Ik vind de meisjes van onder de 35 wel erg links hoor de laatste tijd.
Het is niet zo mijn ding.

jaja | 12-12-21 | 03:23 | 4

Maar boven de 35 zijn ze wat rechtser. Maar waar gaat het om bij meisjes?
Denk toch eens na!

keestelpro | 12-12-21 | 03:26
▼ 1 antwoord verborgen

@Basil Fawlty | 12-12-21 | 03:35:
Zelfde nummer, maar nog net iets beter vind ik:
Ted Heath-The Creep

Mooi die big bands!

TheOne48 | 12-12-21 | 03:45
▼ 3 antwoorden verborgen

In The Air Tonight
https://www.youtube.com/watch?v=8_Xs8nzrrkM

Wattman | 12-12-21 | 02:53 | 4

@jaja | 12-12-21 | 03:19:
Goulash soep met een volkoren pistolet met zelfgemaakte knoflookboter.
Maar als ik moderator was had ik je gejorist vanwege OT maar dat kan hier niet. ;-)

keestelpro | 12-12-21 | 03:24
▼ 1 antwoord verborgen

Er is altijd een grotere gek dan jezelf zei een pooier eens tegen me.

Draai het om, diegene die Pieter echt lastig valt krijgt te maken met deze gek.. kom maar op dan..

Peter Gabriel - Don't Give Up (ft. Kate Bush)
https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc

Wattman | 12-12-21 | 02:48

#ChallengeTime
Laten we snorkelen!
Laten we ons vroegste reaguursel opduiken in de krochten van het interweb.
Mijn eerste reaguursel als keestelpro was ergens in 2008.
www.geenstijl.nl/1522081/faciaal_flex...

keestelpro | 12-12-21 | 02:46 | 6

@Wattman | 12-12-21 | 02:51:
Dat was een goeie he! Er KoMeN G€rEcHtEn
Op zo'n topic dat uitgespreid werd als een killing field voor perma jorissen net zo'n wending maken dat ze je niet kapodt mogen schieten.
#KudtChinezen

keestelpro | 12-12-21 | 02:52

Weet niet zeker of het de allereerste was, weet niet hoe je dat precies op kunt zoeken? Veel gênante tegels heb ik geplaatst in de loop der jaren, dat is een feit. En nog steeds geen live Google earth, waar ik in 2006 om vroeg. In plaats daarvan heeft de toekomst hele andere ontwikkelingen gebracht..

Mag niet linken maar zo:

/17132/lekker_blurren_met_google_eart/

zegmaarwij | 12-12-21 | 03:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Nou Pieter, ik hoop dat je goed bent uitgerust.
Wordt een strakke smeercampagne de komende 39 maanden.
Sterkte

Plotselinge Aandrang | 12-12-21 | 02:36

Omtzigt vind ik een grote huilebalk.
Want toen het bij het CDA wat ingewikkeld werd voor hem meldde hij zich ziek.
Als je een kereltje bent sla ja dubbelhard terug.
En dan krijg je weer het gezanik te horen hoe goed hij was bij de toeslagenaffaire.
Aan m'n reed, het is een slapjanus.
En totaal ongeschikt voor de politiek vind ik.

jaja | 12-12-21 | 02:14 | 12

@jaja | 12-12-21 | 02:41:

Zeker mag je dat denken. Maar wat is politiek eigenlijk ? Een verzameling van gladjanussen ? Wie het mooiste lult is een goed politicus, de plannen doen er niet toe ?

Keek Seegers recht in de ogen toen Rutte zou moeten vallen en hij schrok een beetje een seconde.

https://www.youtube.com/watch?v=N8i5NLyXZdc

Wattman | 12-12-21 | 03:00

@Basil Fawlty | 12-12-21 | 02:37:
Pieter zit vanaf 2003 in het parlement. En draagt daarmee ook verantwoordelijkheid voor invoering van het bizarre Toeslagensysteem.
Een systeem dat miljarden euro’s belastinggeld rondpompt en laat verdwijnen

theo-is-dood | 12-12-21 | 08:36
▼ 9 antwoorden verborgen

www.youtube.com/watch?v=Unj9WbeLzRU

Frans spul voor Mickey en mini.. En de man van Mickey.

Fuck het...!!! De katten en/of honden van Mickey.... Tuinstoel, overloop of mensen die over de overloop lopen.....

Voor hunnie..!!

neonreclame | 12-12-21 | 02:04 | 1

Dat wordt breed familiaal overleg, inclusief huisraad. Wij melden ons weer..!!

MickeyGouda | 12-12-21 | 06:08

Effe een prima club klassieker op de draaitafel gooien.

Room 5 feat. Oliver Cheatham - Make Luv (Extended Version) 2003
www.youtube.com/watch?v=GGoqfIajW7I

Basil Fawlty | 12-12-21 | 01:59 | 4

@Rhenium | 12-12-21 | 02:14:
"Clubklassieker" I know. Zucht. Maar we zijn diep in de nacht dus aub niet de taalnazi uithangen mijn beste. Valt slecht hier.
Over de muziek en dat is het belangrijkste. Niet slecht en mijn complimenten!

Basil Fawlty | 12-12-21 | 02:22
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Krentenbolmetkaas | 12-12-21 | 01:53

Adamo - Es Geht Eine Träne Auf Reisen
https://www.youtube.com/watch?v=5UcJV5DjIho

Mijn van oorsprong Duitse vriendin vindt het niets, er gaat een traan op reis...

Wattman | 12-12-21 | 01:44 | 7

@Wattman
Mooi man. Adamo, zoon van een Siciliaan die in Belgie in de mijnen ging werken. Hij was 3 en moest mee en heeft daar later goed carriere gemaakt.

Basil Fawlty | 12-12-21 | 02:03

@Basil Fawlty | 12-12-21 | 02:03:

Heb zelf als 14 jarige gezandstraald en er kwam elke dag ook een illegale Marokkaanse Belg met zijn brommer mee zandstralen. Zie je wel dat er geen racisme bestond destijds..

Wattman | 12-12-21 | 02:08

@Wattman | 12-12-21 | 02:08:
Inderdaad, men werkte en was niet bezig met dat racisme gezeik.
Zandstralen lijkt mij overigens wel cool. In zo'n pak en dan met mega veel kracht iets schoonblazen. Weet niet waarom, maar het spreekt mij aan. Lol!
Brommer, mooi detail. Kreidler, Zündapp?

Basil Fawlty | 12-12-21 | 02:14
▼ 4 antwoorden verborgen

Effe wat mooi jaren '90 Zweedse band gedoe tussendoor. En toen was er een soortement van Britpop-achtig eind jaren '50, begin jaren '60 muziek revival.
Carnival - The Cardigans (1995)
www.youtube.com/watch?v=TkYceB81-60

Basil Fawlty | 12-12-21 | 01:40

Houten huizen en Tornado's in de VS: geen gelukkige combinatie.
Verandert er iets, nee, de houten huizen worden herbouwd want houten huizen zitten diep in de cultuur van bouwend Amerika.

Jan Dribbel | 12-12-21 | 01:29 | 9

@Basil Fawlty | 12-12-21 | 02:09:

Hoe is het daar Basil, in Zwitserland ?

Wattman | 12-12-21 | 02:12

@Wattman | 12-12-21 | 02:12:
Fantastisch. Buiten het heerlijke zonnige weer (komende 7 dagen stralend zonnig) is het een land waar als men een afspraak maakt men dus ook echt op tijd komt en als ik ergens moet zijn op uur x je meteen wordt geholpen. Je hoeft niet te wachten, men is correct, vriendelijk en behulpzaam. Men is wel bureaucratisch en men kan miemelen over kleine dingen maar dat hoort erbij. Nu zit ik aan de Italiaanse kant dus die zijn echt zo aardig. En zoals ik al eerder hier zei, ik ben een cynisch Amsterdam produkt. Heb daar 30 jaar gewoond ondanks dat ik in Limburg ben geboren. En nu merk ik weer dat net zoals in Limburg mensen echt aardig zijn zonder iets van mij te willen. Daar moest ik weer aan wennen maar is zeer aangenaam. Maar zoals een Italiaanse bekende van mij hier zei die hier 15 jaar geleden uit Milaan is geland (lees met Italiaans Engels accent): "Basil, Lugano is stunningly beautiful and is even more Italian then Italy but managed bij Swiss. And I tell you, you don't want to have it to other way around." En dat zei hij zeer serieus. Daar moest ik toch om glimlachen maar ik begrijp absoluut wat hij bedoelt.

Basil Fawlty | 12-12-21 | 03:02

@Basil Fawlty | 12-12-21 | 03:02:

Mooi verhaal, toch hou je van die gekke Hollanders soms... en terecht...

Wattman | 12-12-21 | 03:32
▼ 6 antwoorden verborgen

Knalt m'n plasma TV net stuk. Flashing power light (7) zou duiden op 1 tot 3 schakelborden die vervangen moeten worden. Mooi klaar mee.
Reparatie wss te duur, nieuwe TV ook.
Dat wordt een lange winter.

Milton_Styx | 12-12-21 | 01:26 | 4

@TheOne48 | 12-12-21 | 01:34:

Mooi aanbod. Dank.
Heb op de slaapkamer nog zoiets staan.
Die gaat morgen dan maar invallen.
Gaat sparen om weer aan 50" te komen.
Oh, wacht, ik ben al in de Klaus doctrine getuimeld.

Milton_Styx | 12-12-21 | 01:39

@TheOne48 | 12-12-21 | 01:56:

Ha, zou te optimistisch van me geweest zijn TheOne48.
Ik ga morgen maar eens zoeken naar een spec en m'n 2e hands electronica contact vragen wat hij voor me kan betekenen.
Na een snelle scan zag ik al dat vergelijkbare specs met het overleden exemplaar van 15 jaar oud, nu ronduit onbetaalbaar zijn.
Zelfs dubbele van de prijs die ik voor deze toentertijd betaald heb

Milton_Styx | 12-12-21 | 02:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik moest meteen hieraan denken;

Dinner for one, with Freddie Frinton and May Warden
youtu.be/5n7VI0rC8ZA

Milton_Styx | 12-12-21 | 01:42

@Milton_Styx | 12-12-21 | 01:42:
Schitterend! Werd vroeger altijd op oudejaarsavond uitgezonden. En ik zal je vertellen, een aantal jaren geleden was ik in Parijs met oud en nieuw en toen we terugkwamen van het feest en ik dronken in de hotelkamer lag te zappen in bed, wat kwam ik tegen? Inderdaad. Dinner for one. Mijn avond was goed! Beste begin van het nieuwe jaar. Je weet wat er gaat gebeuren en zo melig als het maar kan maar je blijft grinniken. Mooi!

Basil Fawlty | 12-12-21 | 01:53
▼ 6 antwoorden verborgen

Hallo allen. Nieuw hier, nog wat lerend om hoe betere tegels te bakken. Mijn muziekkennis is door jullie zwaar verbreed. Dat ik zelfs Tiroler getingeltangel nog ben gaan waarderen was een kleine push om lid te worden. Schrijf ik als ouwe punkliefhebber. Ik mag nog niet linken, maar ben benieuwd wat jullie van La Llorona van Mafalda vinden. Misschien dat iemand wel een link kan zetten?

Nosce_te_ipsum | 12-12-21 | 01:18 | 8

@Nuuk | 12-12-21 | 01:30: wauw, dit is fjjn! Woon fijn gelukkig in een buurt 4 hoog waarbij een raam open en dit geluid gewaardeerd wordt

Nosce_te_ipsum | 12-12-21 | 01:34

Welkom Nosce.
Je eerste muziekje niet verkeerd, kunnen velen hier een puntje aan zuigen.

TheOne48 | 12-12-21 | 01:52

Nog eentje dan...

We zijn benieuwd...!!!

neonreclame | 12-12-21 | 01:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Beste man schijnt thans aan te rommelen in een bekende tv serie die ik niet bekijk maar was ooit niet onverdienstelijk in de muziek. Nummer met een beat die blijft hangen.
LL Cool J - Phenomenon (1997)
www.youtube.com/watch?v=SQsd7y5YbZw
Typische jaren '90 clip.

Basil Fawlty | 12-12-21 | 01:07

Earning the hate smerige zakkenvullers.
Rage Against The Machine - Killing In the Name
youtu.be/bWXazVhlyxQ

Reebensteeltje | 12-12-21 | 00:59

Stromae. Zeer veelzijdige Belgische zanger. Niks mis mee met dat nummer.
Tuurlijk bekend bij veel mensen met dit nummer:
Stromae - Formidable (ceci n'est pas une leçon)
www.youtube.com/watch?v=S_xH7noaqTA
Slaap ze Grapo!

Basil Fawlty | 12-12-21 | 01:02

De zondagochtend is aangebroken, het StamCafé gevuld met gasten die tot het ochtendgloren ontluikende gedachten, oude herinneringen en muziek delen, waarmee hen die in de kelder verblijven, in het donker, de tijd gevuld wordt, tot heenvlieden van het nachtelijk duister.

Dream Theater - Wait for Sleep/Surrounded
(Live in Tokyo 1993) (HD)
youtu.be/zo91zTKtsdI

Milton_Styx | 12-12-21 | 00:40 | 2

Dream Theater was blijkbaar niet veel op MTV en de radio. Heb ik totaal niet meegekregen deze muziek.

RickyLaRue | 12-12-21 | 00:45

@RickyLaRue | 12-12-21 | 00:45:

MTV heb ik nauwelijks gekeken,op de radio nooit gehoord. Niet verwonderlijk.
Elk nummer is welhaast een complete opera of suite met aanzienlijke lengte.

Een paar maanden geleden hoorde ik pas voor 't eerst een nummer toen ik door de lijst van Youtube suggesties scrollde.
Beviel goed.
Complexe muziek. Niet elk nummer slaat aan bij me.

Milton_Styx | 12-12-21 | 01:03

Ik plaats hem hier wel even.
youtu.be/Rf55gHK48VQ
Oke, dansen allemaal!

letopuwzaak | 12-12-21 | 00:37 | 3

Blijkbaar was dat de grootste culturele appropriatie ooit want het waren blanke Amerikanen die de show stalen met de zojuist uitgevonden Rock 'n Roll door de zwarte gemeenschap. Althans dat is de lezing van woke.
Volgens mij hebben de blanken gewoon een vrolijke draai gegeven aan The Blues wat dan weer wel een echte uitvinding is van de zwarte gemeenschap.
Maar het feit dat de zwarte gemeenschap The Blues had is natuurlijk weer de schuld van de blanke gemeenschap. Lang verhaal kort: blanke mensen zijn kudt en morgen gaat Max Verstappen TOCH winnen van Regenboog Lewis.

Oh ja dansen!
media2.giphy.com/media/KTMGYHGh37iHVr...

keestelpro | 12-12-21 | 01:02

@keestelpro | 12-12-21 | 01:02:
In die tijd zal het niet zo veel uitgemaakt hebben. De VS was en is een smeltkroes van muziek. Blues had ook wel weer wat gezien bij country en zo via via van oude folk. De country vervolgens weer van de blues enzovoorts. Gospel en Europese kerkmuziek idem.

We laten woke lekker in hun sop gaar woken en doen wat Louz roept, dansen!!
www.youtube.com/watch?v=ofdFj_giGWU

Nuuk | 12-12-21 | 01:09

@Nuuk | 12-12-21 | 01:09:
Precies! Wij hebben nooit een witte of zwarte gemeenschap gehad.
Fuck die kolonisten.

keestelpro | 12-12-21 | 01:23

En daar begint iemand over de huidskleur,

AD: Haagse schoenenverkoper Mahmood zit onderuit gezakt op de bank en wrijft nog eens in zijn handen. Achter hem hangt een poster van Lewis Hamilton. ,,Wist je dat Hamilton de enige donkere coureur in de Formule 1 is? Ik vind dat mooi. Zelf heb ik met een Surinaamse moeder en een Antilliaanse vader natuurlijk ook een tintje en dan is het tof om te zien dat zo’n donkere jongen het zo goed doet in de Formule 1.”

Bibop | 12-12-21 | 00:37

Hoe zit het met Marion Koopmans en de Chinese Communistische Partij?

Min. v. Communicatie | 12-12-21 | 00:35

Doorgeslagen naar de straat.
Doorgeslagen.
Dus de schrijver van dat stukje heeft de gewone man niet hoog zitten blijkbaar.
Omtzigt is helemaal niet doorgeslagen naar de straat.
Hij laat zien dat er binnen staat constructies bestaan die geen zelf zelfherstellend vermogen hebben, dat fouten in stand blijven, ten koste van de burger, nogal.

Voorbeeld : bij belastingtelefoon werken veel uitzendkrachten. worden die 'lastig' (voor de carrière van een manager) omdat ze problemen melden dan schop je ze eruit. Probleem opgelost. Maar welk probleem is dan precies opgelost? Voor het land, of voor de carrière van een manager? Perverse prikkels dus eigenlijk.

Niks doorgeslagen dus, iemand vastgeroeste schotten lostrekt.

AdvocatusDiaboli | 12-12-21 | 00:21 | 7

@AdvocatusDiaboli | 12-12-21 | 00:33:
Ahh, mijn enigszins cynisch commentaar valt uit elkaar. Verontschuldiging. Ik probeerde niet Omtzigt in diskrediet te brengen maar juist die CDA-er die hem het goede verwijt. Waarvan ik dacht dat juist hij voor de gemakkelijke weg koos vanwege z'n (denkbeeldige) vriendin.

LD69 | 12-12-21 | 00:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Virtuositeit is een magistraal talent verkregen door hard werken.

Paco Peña - Rondeñas
youtu.be/e4JUqOyh06g

Milton_Styx | 12-12-21 | 00:20 | 1

Mooi. In de categorie: hoe Spaans wil je het hebben?

Basil Fawlty | 12-12-21 | 00:58

Politici uitlachen.... Binnenkort zitten we met Rutte 4. Iedereen klagen. Nieuw elan. Transparantie. Bekijk het maar, niks van dat alles. En Rutte gaat weer liegen en draaien en bekonkelen.

Maar zeg nou eerlijk: wat is het alternatief? Als Rutte niet, wat dan? Sylvana Simons? SP? Zeg het maar, ik weet het niet.

We zitten in een school waar de leraar Duits ook maar een beetje Alo Alo heeft gekeken, maar het is het beste wat we hebben. We moeten het ermee doen. En dat ligt niet aan de politiek. Dat ligt aan de kiezer.

De politiek is niets anders dan de thermometer in de reet van de kiezer. Stop eens met afgeven op de ministerploeg, of op de tweede kamer. Stop eens met afgeven op de media. Maar begin eens gewoon met de schuld bij de kiezer te leggen. De kiezer is lui. De kiezer is bang. De kiezer gaat problemen liever uit de weg. De kiezer is naief.

De kiezer is een junkie en die gaat niet opeens van gedrag veranderen tenzij die een paar goeie trappen onder zijn hol krijgt. Maar ja wie moet de trappen dan uitdelen? Ik weet het niet. Ik weet het echt niet. De junkie woont in het ouderlijke huis maar de vader en moeder liggen zelf ook in een hoek crackhoer te zijn.

Er zijn geen rolmodellen meer en de rolmodellen die zich aandienen worden terzijde geschoven. Rolmodellen rappen tegenwoordig. Rolmodellen lullen om de hete brij heen in talkshows. Rolmodellen zijn laf geworden.

Rolmodellen verlaten Nederland. De mensen die nog vrij spreken zijn weg. Zitten in de Algavre of op een canarisch eiland. In Zwitersland of in het Oostblok. Maar niet meer in Almere of Amersfoort want daar kun je je bek niet meer open trekken zonder consequenties. Vroeger werden rolmodellen op het schild gehesen. Ondernemers, uitvinders, schrijvers. Tegenwoordig wordt de eerste de beste vlogger op het schild gehesen omdat die zo leuk iets met nagels kan.

Aan het einde van het verhaal is de vraag; bent u rolmodel? En is het gerechtvaardigd dat u politici afzeikt? De rechtgeaarde Nederlander kijkt naar zichzelf in de spiegel en zegt "ja, ik betaal godverdomme al 30 jaar belasting, nog nooit ziek gemeld". Maar dan ben je tegenwoordig geen rolmodel. Dan ben je kop van jut. De staat van onze politici, van onze ambtenaren, van onze rechters, het is allemaal de schaamte voorbij. De onderbroek is toch al vuil dus laat het allemaal maar lopen ook. Maakt het allemaal nog uit.

Maar het prijskaartje. Dat komt. Sluipenderwijze komt het. Steeds meer hoogopgeleide mensen die de mogelijkheid daartoe zien ontvluchten Nederland. Steeds meer laagopgeleide, zelfs ongeletterde instroom, komt Nederland binnen. Dat zijn niet alleen oorzaken maar ook tekenen aan de wand. Het is geen vijf voor twaalf, het is al lang en breed twee uur in de nacht en de haan gaat binnenkort een keer kraaien. Slaapt u tot dan nog even door zou ik zeggen.

Knufter | 12-12-21 | 00:12 | 11

@Nuuk | 12-12-21 | 00:24:
Gewoon Geert stemmen, dan maar eenmalig als proteststem. Er verandert anders nooit iets hier.

Toede_Le_Dokie | 12-12-21 | 00:32

Bent u rolmodel? Nee.
En is het gerechtvaardigd dat u politici afzeikt? Absoluut.

Duwbak_Linda | 12-12-21 | 07:56

Toevoeging: Ik heb het niet zo op de gestrengheid van het Petersonisme.

Duwbak_Linda | 12-12-21 | 08:18
▼ 8 antwoorden verborgen

Oelala! Lang niet gehoord maar zeer goed. Complimenten.

Basil Fawlty | 12-12-21 | 00:55

@RickyLaRue | 12-12-21 | 00:41: Dat is inderdaad een theorie. Courtney Love zou de grote Amerikaanse filosoof, whiskey-enthousiast en liefhebber van erotica El Duce (THE MENTORS) geld beloofd hebben om Kurt af te knallen. Maar El Duce wandelde met zijn zatte kop onder een trein. We zullen het nooit weten. Courtney was ooit trouwens de roommate van 1 van mijn exen in SF. Toen was het echt nog een dik propje. Die heeft zichzelf helemaal opnieuw uitgevonden, en iedereen die ik in Seattle ken haatte haar. Ze kwam - tot afgrijzen van iedereen - als een vlieg op de stroop af zodra Nirvana een beetje naam kregen in de underground. Een soort Nancy Spungen zeg maar.

Asteroid-B612 | 12-12-21 | 10:51
▼ 1 antwoord verborgen

@Basil Fawlty | 12-12-21 | 00:23: ook erg goed inderdaad.

Pretzel Logic | 12-12-21 | 00:28

@Nuuk | 12-12-21 | 00:27: Ja Chic. In de jaren 80 bijna franchisehouder van het genre. Nile Rodgers is wel een van de allergrootsten voor mij.

Pretzel Logic | 12-12-21 | 00:31

@Pretzel Logic | 12-12-21 | 00:31:
U vraagt? Wij draaien.
Een van de minder bekende maar zeer swingende nummers (inclusief
veul viooltjes).
Nile Rodgers en Bernard Edwards op hun bestest en ook een van Nile Rodgers' zijn favorieten vertelde hij een tijd geleden in een interview.
Chic - Open up (1980)
www.youtube.com/watch?v=J6Ywg1zadz0

Basil Fawlty | 12-12-21 | 00:49
▼ 5 antwoorden verborgen

En dan de vraag over school, het grote blok aan de been van sommig jong talent dat echt grote toekomstplannen heeft buiten de linkse goegemeente en ambtenarij. Goed dat Jos het geregeld heeft anders was Max Verstappen nooit zo ver gekomen.
youtu.be/4lj_u9BOBWY?t=400

keestelpro | 12-12-21 | 00:10

Floorfiller van vroegah. Dan Hartman - Relight my Fire (Studio 54)
youtu.be/S7Plis5xFBg

Pretzel Logic | 11-12-21 | 23:54

Helaas niet.
Een van die cumulerende ergernissen die mij hebben doen besluiten om Nederland te verlaten. Ik zal je vertellen, effe een piepkleine anekdote. Laatst regende het hier in Lugano en voor de ingang van Manor (lokale Bijenkorf) stond een grote bak en iedereen die er naar binnen ging deponeerde daar zijn paraplu en bij het weggaan stonden die er nog. Ik, net vers uit Amsterdam, zag dat en dacht, in Amsterdam waren die binnen 2 minuten gejat. Hier? Geen hond die het in zijn hoofd haalt om die te jatten. Tsja.

Basil Fawlty | 11-12-21 | 23:53

Dat karma deze smerige schoft maar gerelateerd mag treffen.

Bibop | 11-12-21 | 23:56

Het heeft ook wel iets romantisch.

letopuwzaak | 12-12-21 | 00:28

Het gaat een beetje enge vormen aannemen,

Het kabinet is begonnen met het aanwijzen van gemeenten die verplicht asielzoekers moeten gaan opvangen. Onder meer de gemeente Gorinchem wordt op die manier verplicht mensen op te vangen in een voormalig belastingkantoor.

Bibop | 11-12-21 | 23:40 | 7

Dit gaat niet stoppen. Op een gegeven moment zullen alle gemeenten zo'n aanwijzing krijgen. En zelfs dan zal het niet genoeg zijn. Maar ja, dat wil men dus.

Asteroid-B612 | 12-12-21 | 00:10

@Asteroid-B612 | 12-12-21 | 00:10: Laat die "men" die dat zo graag wil zelf asielzoekers in huis nemen in plaats van anderen te verplichten dat te doen.

Dezenaamhier | 12-12-21 | 01:14

vanuit hun vrijstaande villa's ver van het gepeupel. En dan raar opkijken als de Bastille wordt bestormd.

K. Westergaard | 12-12-21 | 08:02
▼ 4 antwoorden verborgen

Vanaf volgende week zouden we met bijna honderd mensen en twintig orkestleden Kerstconcerten geven. Gaat niet door uiteraard, toch jammer... wil iemand een kerstliedje horen?

letopuwzaak | 11-12-21 | 23:33 | 22

@Nuuk | 12-12-21 | 01:21:
Lol! I know. Was na mijn transfer naar de premier league club St George’s Chapel, Windsor Castle.
Iedere zaterdag Queen Lizzie op de 1e rij.

Basil Fawlty | 12-12-21 | 03:20
▼ 19 antwoorden verborgen

Giftige spinnetjes.
m.youtube.com/watch?v=xwIS9eBHsfc
En wéér zijn het de vroúwtjes die pijn doen - doodvermoorden.
Evenals bij die lousy muggen > vrouwtjes.
Altijd weer die vrouwen.
Maar daar hoor je feministen / femmes nooit over. Welnee. Zwijgen is goud. Prikprik.

chicago river | 11-12-21 | 23:32 | 3

Bij dezen;-)

Roos | 11-12-21 | 23:37

Cababis. Ook vrouwtjes !

grapo | 12-12-21 | 00:26

Wel eens de sprinkhanen bak bekeken bij de dierentuin? Brr...

letopuwzaak | 12-12-21 | 00:35

Jeetje, die CDA quote...
Geen enkel besef dat het *crimineel* machtsmisbruik was van de staat.
Op naar de 0 zetels dan maar...
Pieter neemt de helft alvast mee.
.
Enne, proost dan maar.
Weer wat aan het bijkomen van een wandel rondje licht=festival 020.
Dat was best een brute realisatie dat het buiten soms best koud kan zijn.
Wat ik even vergeten...

hotmint | 11-12-21 | 23:30

RRRRRing.

GKJP | 11-12-21 | 23:27 | 1

Pffff, een taakstraf

Een 48-jarige man heeft een taakstraf van 200 uur gekregen omdat hij vorig jaar juli met zijn auto in Amsterdam inreed op de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. De man reed met zijn auto naar het huis van de nieuwe vriend na een uit de hand gelopen situatie. Toen hij de nieuwe vriend naast diens geparkeerde auto zag staan, drukte hij het gaspedaal in. Het slachtoffer werd hierdoor gelanceerd en liep hierdoor ernstige kneuzingen aan zijn kuit en knie op. Het is nog steeds niet zeker of de man volledig zal herstellen.

Voor de rechtbank verklaarde de 48-jarige dat hij het gaspedaal per ongeluk had ingedrukt. De rechtbank geloofde zijn verhaal niet omdat getuigen hebben verklaard dat ze zagen dat de man hard aan kwam rijden. Het rijgedrag was dus bewust, oordeelde de rechter.
bron: AT5

Bibop | 11-12-21 | 23:26 | 1

En dan beginnen we vandaag met een relaxed nummertje. Effe opwarmen aan de bar. Joris! Stop effe met martelen in je kerker van die weggejoristen en bedien een rondje voor de zaak van mij. Wij betalen je niet voor niks. En neem er zelf ook unne.
Braziliaans Rotterdams (of andersom zo u wilt) nummertje:
Treasure -Zuco 103 (2002)
www.youtube.com/watch?v=2m3dZZ4jK40

Basil Fawlty | 11-12-21 | 23:23 | 2

Laat joris ook in de kelder een versnapering en warme chocolade brengen. (inclusief drankje voor Diederik, scheut rum erbij voor wilderst)
De aldaar verblijvende gasten denken onmiddellijk toch al: Dit nooit meer

Zuco 103 - Nunca Mais
youtu.be/0BhpJLZR_gI

Milton_Styx | 11-12-21 | 23:53

Een "bijl aan de wortel van de democratie" ? Really ? Beetje een hyperbool.
Nu even een muziekje uit1975 van proto-punkerts DEATH (3 donkere jongens btw).
"politicians in my eyes" ---> watch?v=OwehxN2ipCU

Asteroid-B612 | 11-12-21 | 23:18

Dat je nu al weet; morgen ga ik huilen. Raar.

Normpje | 11-12-21 | 23:16 | 2

Ben je fan van Lewis Hamilton? Of van AZ?

keestelpro | 11-12-21 | 23:48

Wat blijft Aliens Album van Outkast met toch goed he!

Muissolini | 11-12-21 | 23:14 | 4

ATliens van Outkast. Luisterde ik destijds nog op minidisc. Gebruíken mensen dat nog, "minidisc".
Toch een beetje de 3,5" PC ms-dos floppy van de audio.

chicago river | 11-12-21 | 23:51
▼ 1 antwoord verborgen

Wat mij betreft zouden ze deze lui allemaal mogen opknopen. Rekeningrijden als reden is genoeg lijkt mij

schillenboer | 11-12-21 | 23:13 | 2

Dat rekeningrijden past goed bij het Europese land dat een prototype van een digitaal ID gaat uitproberen.

TonAlias | 11-12-21 | 23:39

@TonAlias | 11-12-21 | 23:39: En hoe de overheid gaat proberen meer dan 10 miljard euro per jaar "budgetneutraal" extra uit de autorijdende bevolking gaat persen.

Dezenaamhier | 12-12-21 | 00:28

No one loves me and neither do I - them crooked vultures youtu.be/oMLHqAUyhEk

P-unit | 11-12-21 | 23:06 | 1

RTL 7/Z over de bouw van de 747..

Waar een simpele neon blij van kan worden

neonreclame | 11-12-21 | 23:03 | 2

Niet alleen neon blij..
btw Fokkers bouwen is ook top!

Flightless bird | 11-12-21 | 23:08

Ben ook aan het kijken.
Mooie reclame voor Boeing natuurlijk maar indrukwekkend stukje geschiedenis.

reservebelgië | 11-12-21 | 23:21

Moest ik ook aan denken, hoewel ik ONZE Viking beter vind.

The-loopy-cowboy | 11-12-21 | 23:12

Goh, misschien is het CDA wel te veel doorgeslagen naar de staat. Daar wel eens aan gedacht, anoniempje?

Rest In Privacy | 11-12-21 | 22:58 | 5

@Sitting_targets | 11-12-21 | 23:09:
En dat gaat ook op voor VROUW Renske Leijten. Zij heeft met Omtzigt gedaan wat volksvertegenwoordigers moeten doen en dat met forse en agressieve tegenwind.

Nuuk | 11-12-21 | 23:15

@van Oeffelen | 11-12-21 | 23:02:
Hoe kan jij als Katholiek zo 'n reactie geven. Dit riekt teveel naar Mammon. Pieter Omtzigt kiest een pad en doet waarvan velen weten dat het beter is maar ze hebben er de moed niet voor.

LD69 | 11-12-21 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Fijn om een keer zwart op wit bewijs te zien dat regeringspartijen vergeten zijn dat de staat bestaat voor de straat, niet voor zichzelf. Dat was in ieder geval ooit de bedoeling. Normaal gesproken beseffen leden van gevestigde partijen en ambtenaren wel dat ze op zijn minst moeten acteren dat dit zo is.

stampertje85 | 11-12-21 | 22:57 | 3

Als je als regent in Den Haag ook maar een greintje affiniteit toont met de gewone burger word je al 'populist' weggezet door je Partijgenoten. De minachting voor het volk steken ze niet eens meer onder stoelen of banken. Bijna de gehele kamer wordt bevolkt door elitaire aristocraten die alleen maar hun eigen belang en dat van de overheid vertegenwoordigen. Het wordt echt tijd voor een grote schoonmaak daar want ze beginnen tirannieke trekjes te krijgen en dan druk ik me héél mild uit.

keestelpro | 11-12-21 | 23:13

Dat is niet helemaal het geval, Democratie in de recente tijd (1848, interessant jaartal*) is vooral een uitvinding van liberale politici die bedacht hadden dat de Koning best een hoop te zeggen mocht hebben maar niet ten koste van liberale, vermogende mannen. Democratie was dus voor mannen die belasting betaalden en voor niemand anders. Daar is later verandering in gekomen met algemeen vrouwenkiesrecht en vervolgens gedoe met socialisten, communisten en vakbonden. De 'liberale' democratie werd Democratie voor iedereen en dat was goed. Het was ook de start van het Populisme: de Straat immers is overwegend dom en makkelijke misleiden.

*) In dat jaar verscheen ook de tegenhanger van Democratie: het Communistisch Manifest, geschreven door Karl Marx en Friedrich Engels. Het draagt op de omslag als kenspreuk: "Proletariërs aller landen, verenigt u!"

LD69 | 11-12-21 | 23:15

Grappig feitje: dat is het broertje van de T1000 uit Terminator2.

UnderTheDevil | 11-12-21 | 23:09

Welnu, het spookte toch al dagen im kopf;
Fout, foút is het woord dat past bij ons (Demissionèèèrrjjj) kabinets"beleid", en dan niet alleen die verloren laatste jaren.
Reken anders even mee terug.
"Puinhopen van Paa..." , iemand?
Fout.
Gevoeglijk net zo fout als de foute kleur paars.
Vandaar een toepasselijke song;
"Wrong" - Depeche Mode - Thin White Duke remix.
Wrong.
Vanaf die off-beat bij het 1e slachtoffer gaat het los imho.
m.youtube.com/watch?v=MSpZ8wcJTXc
En waarom ik, of mijn omgeving, de song van deze bekende band eerder niet kende, beat us.

chicago river | 11-12-21 | 22:54 | 3

Kleuren zijn niet fout.

LD69 | 11-12-21 | 23:03

@LD69 | 11-12-21 | 23:03:
Jawel, paars wel. Paars is lelijk, paars stinkt, paars pist naas.
Oranje komt dicht in de buurt.
Maar paars breekt je klomp.

chicago river | 11-12-21 | 23:06

@chicago river | 11-12-21 | 23:06:
Nee hoor. Kan niet, kleuren zijn universeel. Je mag een kleur minder vinden, het potlood breken, de vlag verbranden maar dat ligt niet aan de kleur maar aan de hater, de breker, de brander..

LD69 | 11-12-21 | 23:28

Hulde aan onze politici, hardwerkende mensen die met hun poten in de modder staan, die moest doorwerken terwijl ze worden beschimpt door schreeuwers langs de zijlijn.

thanseeuwen | 11-12-21 | 22:54 | 1

My heart bleeds. Arme politici.

Asteroid-B612 | 12-12-21 | 00:25

Je kan het alvast maar gedaan hebben, ga even wat uien fruiten.

Brabeaulander | 11-12-21 | 22:53 | 1

Staat er vanille ijs op t menu.

dhrat | 11-12-21 | 22:57

Die drums in het begin zijn wel waanzinnig.

Muissolini | 11-12-21 | 23:20

In die tijd paar keer live gezien op festivals. Toch wel goed. Zelfs met mdma op.

P-unit | 11-12-21 | 23:26

Voor het Friese volk was er ook al zo'n huilie-jank-kwets-verhaal te lezen van de voormalig hoofdredacteur nota bene, Rimmer Mulder: lc.nl/opinie/Bedreigingen-tasten-kwal...

mozaard | 11-12-21 | 22:47 | 7

Hard rimmen levert toch ook een echo op?

Lorejas | 11-12-21 | 22:56

@Glasgow Argus | 11-12-21 | 22:50: Uit het verkeerde geboortekanaal gekropen misschien?

wijsvinger | 11-12-21 | 22:58
▼ 4 antwoorden verborgen

Leuk liedje. Heb de lyrics er even bij moeten zoeken. Maar hij is leuk.

mozaard | 11-12-21 | 22:55

Dit zou ik mezelf niet eens aan doen Joris.....

neonreclame | 11-12-21 | 22:43 | 2

Die jurk staat je goed.

Brabeaulander | 11-12-21 | 22:51

Keihard huilen om politici in Het StamCafé,

NH nieuws: 'Zoon Italiaans maffiakopstuk runt bedrijf samen met Amstelveens D66 raadslid'

Amstelveens D66-raadslid Tawros Aslanjan runt samen met de zoon van Italiaans maffiakopstuk Alduino G. (59) een onderneming in de stad. Er zouden binnen de politie zorgen zijn over die connectie tussen het raadslid en de zoon van de mafioso, die in februari in Brazilië is gearresteerd.

Bibop | 11-12-21 | 22:40 | 1

Sjoerdsma, Paternotte en Belhaj krijgen belangrijke functies. Nee , niet elders ..........

gebochelde | 11-12-21 | 22:49

Laten we hopen dat de boel weer klapt voor de lente, Wilders z’n waffel een beetje houdt, Baudet z’n pammetjes slikt en nr 1 BBB een lekker wijf wordt en ik zie een Eerdmans I op de trap met Willy. Ja ik slaap al bijna.

whitechocolateface | 11-12-21 | 22:39 | 1
-weggejorist-
Krentenbolmetkaas | 11-12-21 | 22:42

Schaar,bril,wijn, ducttape, oordopjes, lucifers en asbak....

neonreclame | 11-12-21 | 22:38

Is dit een veilige omgeving?
Kom net van Twitter en dat is absoluut geen safe space.
Boehoe. *snif*

RickyLaRue | 11-12-21 | 22:37 | 5

@grapo | 11-12-21 | 22:44:
Dat vind ik een rotnummer.
U bent micro-agressief jegens mij.

Dat nummer van Rammstein is ook niet al te best.

RickyLaRue | 11-12-21 | 23:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Laat ze het lekker uitzoeken in Den Haag. Het klimaatverdrag en doordrukken van de EU is een politieke keuze. Toen hadden ze me ook niet nodig.

Atlantis-95 | 11-12-21 | 22:33 | 1

Een aantal eu resoluties zijn een duidelijk voorbeeld van de hunkering naar de zelfmoord van een heel continent.

NiCeY | 11-12-21 | 23:08
-weggejorist-
Krentenbolmetkaas | 11-12-21 | 22:32 | 2

Als er betonrot zit in de fundering moet je het huis vanaf de grond af aan opnieuw opbouwen en niet met pur en ducttape aan de slag gaan. Nexit, snel. Liever vandaag dan morgen.

Brabeaulander | 11-12-21 | 22:29 | 6

@Roos | 11-12-21 | 23:08:
Het hele systeem is zo ingewikkeld gemaakt dat niemand er nog echt wijs uit wordt. Dan krijg je dit.

Ik herinner je tegel, was ook met die talrijke Bulgaren en zo die lachend (en geef ze eens ongelijk) profiteren van de naïviteit van Nederland. We moeten er mee stoppen. Zelfde met het laten ringeloren door Marokko en Turkije die weigeren inzage te geven in bezittingen daar van Marokkaanse en Turkse Nederlanders.

Nuuk | 11-12-21 | 23:13

@Nuuk | 11-12-21 | 23:13:
Van ongekend onrecht naar ongekende compensatie.

Tot en met die Bulgaren van toen aan toe.
Het verhaal is nog niet opgepikt door de MSM omdat ze niet ineens die switch kunnen maken. Maar dit wordt nog groot. Geloof me.

Roos | 11-12-21 | 23:20

Moet je wel eerst met een nieuw plan komen.
Alleen roepen dat alles kapot moet en dat het vanzelf beter wordt is niet genoeg.
En dan nog, als je dat zou doen ben je ook veel tijd en veel geld kwijt.

AdvocatusDiaboli | 12-12-21 | 00:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Marokko- Algerije 1-2
Is Amsterdam er klaar voor ? Nog 10 minuutjes extra tijd.

grapo | 11-12-21 | 22:28

Keep it gangsta Pieter...

Sliptong | 11-12-21 | 22:25 | 1

I'm still, I'm still Pieter from the block.

UnderTheDevil | 11-12-21 | 22:29

Gelukkig zijn er ook nog dingen die awesome zijn. Over een dag of 10 gaat ie dan eindelijk gelanceerd worden; de soort van stijlloze badass-verrekijker waarmee we (o.a.) ALIENS gaan begluren!  jwst.nasa.gov/content/webbLaunch/coun...

MaximumAwesomenimity | 11-12-21 | 22:22 | 1

Dat is zeker awesome. Echt iets om in de gaten te houden, net als een paar jaar geleden de New Horizons bij Pluto.

Nuuk | 11-12-21 | 23:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl