achtergrond

Geenstijl

SPEECH! Ursula "EU-brede vaccinatieplicht" von der Leyen over vrijheid in Europese Democratieën

We zouden er bijna weer in gaan geloven

Hey een speech! Over het belang van een liberale democratie waarin burgers door een grondwet tegen de grillen van de almachtige staat beschermd worden, door de president van de Europese Commissie die vorige week nog pleitte voor een EU-brede vaccinatieplicht, af te dwingen per dreiging met financiële ruïnering door de staat. 

Nou, vrij naar Hans Teeuwen; zo hypocriet. Want dan doe je net alsof je ons niet kent weet je wel. Alsof je niet vorige week nog keihard ons essay hebt gelezen over het onherstelbare filosofische vacuüm waar een Europese vaccinatieplicht toe leidt.

De nieuwe poging om te doen alsof er zoiets bestaat als een bezielde Europese democratie heet trouwens Global Gateway, "our values-driven plan", en is zelfs Ursula's nieuwe header-foto op Twitter. Het is een initiatief van 300 miljard euro om Afrikaanse landen te overtuigen van de deugden van ONZE MANIEREN, ze zo uit handen van China te houden, terwijl we verzwijgen dat we steeds meer op China gaan lijken. Nu al een unaniem succes.

"Zo hypocriet. Doe je net alsof je me niet kent weet je wel. (...)"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.