achtergrond

Geenstijl

"40 tot 60 procent opgenomen coronapatiënten heeft niet-westerse migratieachtergrond"

Zegt het RIVM niet, want het RIVM turft (gelukkig?) geen etniciteiten

Afbeelding: Buurtbewoners willen zich laten prikken bij een popup priklocatie tijdens de weekmarkt in stadsdeel Woensel, Eindhoven - 9 oktober 2021

Zegt de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose, na een rondgang langs ziekenhuizen. Daaruit "bleek begin september dat zo’n 40 tot 60 procent van alle opgenomen coronapatiënten van niet-westerse origine is. Dat zijn de meest recente beschikbare cijfers, meldt voorzitter Leon van den Toorn." Het onderzoek 'Covid-19 en etniciteit' (PDF) door GGD Amsterdam uit april 2021 onderschreef dit beeld eerder ook al, en concludeerde dat "overlijdensgevallen als gevolg van COVID-19 per 100.000 personen bijna 1,5 keer hoger dan bij de bevolking van Nederlandse herkomst. Ook werden zij relatief vaker opgenomen in het ziekenhuis."

Het beeld van de coronapatiëntenpopulatie in ziekenhuizen lijkt dus neer te komen op: rond de 80% ongevaccineerd, een gemiddeld BMI van 30,5 (ernstig overgewicht), een gemiddelde leeftijd van 55,8, rond de 70% is man en 40 tot 60 procent heeft een niet-westerse migratieachtergrond. Slechts 14,3 procent van de Nederlandse bevolking heeft een niet-westerse migratieachtergrond, dus dat is een vrij stevige oververtegenwoordiging op de corona-afdelingen van 's lands ziekenhuizen.

Misschien toch leuk voor Kuipers, Gommers, Pierik, Van Jolo & Co te weten tegen wie ze hun woede nou eigenlijk voornamelijk richten als ze weer eens van leer trekken tegen 'groepen'. We zijn benieuwd of hun tirades diezelfde gemoedelijke doorleving kennen, als ze weten dat ze zich eigenlijk voornamelijk tot niet-westerse migranten richten, in plaats van de 'eigen' vogelvrije Museumplein/Malieveld-onderklasse en christenen.

Unilever, Philips en Nationale Nederlanden waarschuwen allochtonen nog 1 keer

Unilever, Philips en Nationale Nederlanden waarschuwen allochtonen nog 1 keer

'Schrijver' snoeihard tegen allochtonen, vindt ze associaal

'Schrijver' snoeihard tegen allochtonen, vindt ze associaal

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.