achtergrond

Geenstijl

WTF! Gommers bij Op1: "Ongevaccineerden moeten naakt Twister spelen in arena voor toegang tot huisarts in nieuwe spelshow De Mol"

Okay misschien niet letterlijk maar

Volgens Gommers kan Nederland realistisch maximaal 950 ic-bedden leveren. 1150 is in de piek van een crisis haalbaar, maar Hugo's gewenste "meer dan 1350" noemt hij praktisch onmogelijk. Volgens Gommers zijn er vervolgens dan nog maar twee smaken: of de vaccinatiegraad moet linksom of rechtsom omhoog, óf er moeten nieuwe lockdown-maatregelen komen.

Dat is nogal een statement in een land waar 87,1% eenmaal gevaccineerd en 81,4% volledig gevaccineerd is. Denemarken, Zweden en Noorwegen gingen bij een fors lagere vaccinatiegraad gewoon open. Gommers blijft ambigue over welke maatregelen hij voorstelt om de resterende 12,9% aan z'n naald te krijgen, maar hij flirt voorzichtig met verplichtingen door werkgevers. Hij houdt de hamvraag  verder kundig af door te zeggen dat het uiteindelijk aan Hugo is.

Maar laten we nou niet al te hard richting het ravijn galopperen. Uit de NRC-rondgang langs ziekenhuizen eergisteren bleek dat slechts twee ziekenhuizen reguliere zorg daadwerkelijk afzeggen, en twee andere ziekenhuizen hebben het "zwaar". Conclusie van die rondgang: "Een groot aantal ziekenhuizen kan de toegenomen drukte nog aan, of ziet de stijging zelfs niet.

Maar, klopt, het aantal ziekenhuisopnamen stijgt landelijk wel.

Omtzigt neemt er een dossiertje bij!

Vragen over het Coronatoegangsbewijs Een draadje Inhoud - Waarom toetst Rutte wel aan de grondwet wanneer de uitgaven van de Koning openbaar worden, maar niet bij het Coronatoegangsbewijs? - Graag een toets op grondrechten - Graag alternatieve maatregelen (1)

Image
3.5K
Reply

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.