achtergrond

Geenstijl

Let op. U krijgt post van de fiscus

Siri wat is een abusive relationship

Nee maar jongens, prachtig toch. Ons sociaal contract. Staan tot ongeveer eind juni van elk fiscaal jaar op de plantage van het Narco-VVD-Unilever-syndicaat, op onbetaalbare benzine richting het café waar we braaf ons groene QR-vinkje tonen voordat we 21% btw per biertje aftikken terwijl Zweden en Denemarken gewoon volledig open zijn, de huizenmarkt u binnen uw horrorhuwelijk of huurdersarmoede gijzelt terwijl u wekelijks nieuwe buren verwelkomt en ohja er gaan "tientallen miljarden" extra gaan er naar het 'klimaat'.

Kortom, of u even wilt betalen. NU. "De Belastingdienst is na een maandenlange pauze vanwege de coronacrisis begonnen met het versturen van betalingsherinneringen, aanmaningen en dwangbevelen. (...) Er worden 500.000 brieven verstuurd naar particulieren met bijvoorbeeld een achterstand op de wegenbelasting en naar ondernemers die met achterstanden kampen en die geen aanspraak hebben gemaakt op uitstel. Het kunnen schulden zijn die soms een jaar of langer geleden zijn opgebouwd."

Belangrijke noot: die 500.000 brieven staan dus los van de 270.000 ondernemers die tijdens de coronacrisis zelf om uitstel hebben gevraagd. Hun gezamenlijke belastingSCHULD staat op 19 miljard euro, oftewel ongeveer een tiende van de Nederlandse afdracht voor Timmermans' klimaatplannen die eigenlijk nergens op slaan.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.