Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stijlloze Eredivisie Voorbeschouwing 2021/22

2020/21 alles goed, 2019/20 ook alles goed, 2018/19 ook alles goed

18. Go Ahead Eagles
Omdat De Graafschap werd verneukt door de KNVB, Ralf Seuntjens al bij de fans van NAC Breda op schoot aan de gehaktballen met mayonaise zat en 400x paal en lat ook niet meehielpen mazzelde het lachwekkende Go Ahead Eagles op afgrijselijk lelijke wijze naar de Eredivisie. Ze zijn er in Deventer heel erg trots op en de voetbalwereld gunt het ze van harte, want de stad Deventer is esthetisch wellicht wel okee, er is geen zak te doen en de belangrijkste doodsoorzaak in Deventer is 'ongelukkig zijn'. Go Ahead Eagles is geen ploeg om over naar huis te schrijven en na een jaar is het avontuur gelukkig weer voorbij, zodat Go Ahead Eagles afdaalt naar de plek waar het hoort, namelijk de anonimiteit, van de Keukenkneuzenliga.

17. NEC
Nog zo'n verrassing van vorig seizoen in de Kneuzendivisie. In de reguliere competitie was NEC een van de lachertjes, maar door die malle promotiemogelijkheden kon Nijmegen via de nacompetitie toch nog omhoog. Een club als NEC hoort, in tegenstelling tot Go Ahead Eagles, natuurlijk wel gewoon thuis in de Eredivisie. De 78-jarige bejaarde Lasse Schöne, oud-Ajacied, moet tussen het blessures krijgen door de lijnen op het middenveld uitzetten. Laten we maar hopen dat ze zich handhaven via de nacompetitie, dan. Voorspelling: trainer Rogier Meijer haalt het einde van het seizoen niet.

16. Fortuna Sittard
Fortuna heeft een selectie van niks en dan gaat spits Sebastian Polter ook nog eens weg. Als Mats Seuntjens je beste speler is dan weet je het wel. De rest kan niet of nauwelijks voetballen en dan is de coach, Sjors Ultee, ook nog eens een broekie van 34 jaar oud. Nee, dit gaat 'm niet worden met Fortuna Sittard, maar vlaaien vreten kunnen ze wel heel goed in Limburg en dat is ook een felicitatie waard.

Michiel Kramer, 100 jaar geleden

15. RKC Waalwijk
RKC Waalwijk heeft de laagste begroting van de Eredivisie. Dat gaat een jaartje goed. Dat gaat misschien twee jaartjes goed. En dan donderen ze er gewoon weer een keertje uit met hun grote muil, terug naar de Keukenkneuzenliga, de ideale competitie voor RKC en de stad Waalwijk om de komende tachtig jaar eens rond te hangen. Blikvanger van de ploeg van debuterend trainer Joseph Oosting is Michiel Kramer, een wandelende lantaarnpaal met een paar losse draadjes, die onlangs in het nieuws kwam omdat hij zijn Rolex op de markt had gesmeten. Ben je dan mooi klaar mee, als koper, een Rolex met de initialen M.K. Op de foto hierboven: Michiel Kramer in 2007, toen hij nog maagd was, net als in 2021.

14. SC Cambuur
Cambuur-coach Henk de Jong is op het manische af aardig en dat maakt 'm aandoenlijk, maar inmiddels ook ongelooflijk onhebbelijk, als een soort hoefijzer waarvan de uiteinden 'aardig' en 'onhebbelijk' naar elkaar toe worden getrokken. SC Cambuur was vorig jaar verreweg de beste club van de Kneuzenliga, al heeft topscorer Robert Mühren gekozen voor de palingdollars van FC Volendam. Altijd maar weer die golddiggers! De nieuwe spitsen van Cambuur zijn Sam Hendriks en Tom Boere. Aardige jongens, matige voetballers. Desalniettemin is SC Cambuur natuurlijk nog wel gewoon een pak beter dan die andere ploegjes aan de onderkant.

13. PEC Zwolle
Bij PEC Zwolle hopen ze mee te kunnen doen voor een plek bij de beste acht, maar dat is natuurlijk volstrekt onhaalbaar, zeker gezien het vertrek van belangrijke spelers als Thomas Lam, Mike van Duinen en Reza de Goochelaar. Gewoon lekker dertiende worden en na afloop van iedere wedstrijd kunnen de studentenvriendjes van Art Langeler zich weer helemaal volzuipen in de Lounges.

Folkert Velten, in duel met Abe Knoop

12. Heracles Almelo
Aanvoerder Robin Pröpper verkocht zijn ziel aan de duivel en transfereerde naar Schalke 04. Dat scheelt toch een slok op een borrel bij Heracles Almelo. Van dit omhooggevallen Dordrecht'90 hoeven we verder ook geen wonderen te verwachten. Heracles Almelo eindigt ergens tussen plek 10 en plek 15 en dan mag iedereen elkaar na afloop van het seizoen weer op de schouders kloppen. Weer een voetbaljaar overleefd zonder te degraderen. De beste speler van Heracles Almelo is Folkert Velten (foto), probleem is wel dat de koning van de zondag alweer meer dan twintig jaar geleden is gestopt.

11. Willem II
Ongelooflijk maar waar wist de slechtste Nederlandse keeper van de voorbije vierhonderd jaar, Fred Grim, totale zaadploeg RKC Waalwijk de afgelopen jaren te behoeden voor degradatie. Daar was wel de hulp van de KNVB voor nodig. Hoewel ze in Waalwijk ook een erg grote muil hadden, is ADO Den Haag gelukkig wél alsnog gedegradeerd. Enfin, Fred ging een stap hogerop, naar Willem II dus, en als we de bekendste supporter in de clubgeschiedenis (namelijk de relatief onbekende politicus Huub Bellemakers) off the record vragen naar een voorspelling sluiten we een deal over plek 11.

10. FC Groningen
In Groningen maken ze zich altijd heel druk om Ajax maar in Groningen zouden ze zich een keer druk moeten maken om Sparta Rotterdam. Als Michael de Leeuw een vaste waarde in je aanval is, dan gaat het je niet lukken om clubs als FC Utrecht en Vitesse uit te dagen. Speler om wél op te letten: de jonge Romano Postema.

9. Sparta Rotterdam
Het was natuurlijk een incident, die hoge klassering voor Sparta Rotterdam vorig seizoen, want Sparta hoort thuis ergens rond de veertiende plek. We zullen eens gewaagd doen: we voorspellen dat Sparta voor de tweede keer incidenteel in het linkerrijtje eindigt. Henk Fraser blijft aan als trainer, hoewel hij ook aan de slag gaat bij Oranje als assistent van Koning Louis, en de uitstekende keeper Maduka Okoye heeft tegen de verwachting in zijn contract verlengd. Verder is Sparta natuurlijk een club van niks want wie uit Rotterdam komt is voor Excelsior. Ja toch.

Johnny Jansen

8. Heerenveen
Vorig jaar moesten we heel hard lachen om Johnny Jansen (foto), de trainer van Heerenveen, want who the fuck is Johnny Jansen nou eenmaal. We weten het nog steeds niet en we weten ook nog heel weinig van Heerenveen, behalve dan dat Joey Veerman met voorsprong de beste speler is. De kans is wel aanwezig dat Veerman nog vertrekt, want er zitten en zaten meerdere clubs achter zijn handtekening aan. Al zal Feyenoord het wel niet meer worden.

7. Schalke 04
Sjoemelvereniging Schalke 04 kruipt langzaam maar zeker terug naar de top, de plek waar de club in de tijden van het creatieve boekhouden ook vertoefde. Wat de minst sympathieke vereniging van Nederland op het veld presteert interesseert ons echter geen hol. Ze worden zevende, voor het zelfde geld worden ze vijfde of achtste. Over een paar jaar zijn ze toch weer failliet en dan hollen ze weer met tranen in de ooghoeken en opgehouden hand naar de gemeente, of naar de KNVB.

6. AZ
Iedereen roept dat AZ wel eventjes derde zal worden, achter Ajax en PSV, maar smaakmakers Calvin Stengs en Myron Boadu en keeper Marco Bizot zijn 'm gesmeerd, terwijl ook Owen Wijndal en Teun Koopmeiners lijken te gaan vertrekken. Dan blijft er weinig over en dan kun je spreken van 'een tussenjaar'. Wij genoten het meest van AZ begin jaren 90, toen de club in de Eerste Divisie speelde.

5. FC Utrecht
Nu de verongelijkte baby Eljero Elia is vertrokken uit Utrecht kunnen ze weer aan voetballen denken. Gewoon, net als altijd, een plek tussen de vier en tien voor de Domstedelingen. Een en ander hangt nog wel af van een eventueel vertrek van Gyrano Kerk, die mogelijk nog transfereert naar een club uit het buitenland. Utrecht-kenner Tom Staal: "Nu Elia is vertrokken? Vierde!"

4. Vitesse
Het sprankelt nog niet, in de voorbereiding van Vitesse. Aangezien de directe concurrenten in de Eredivisie óf flink verzwakt (AZ) óf kwalitatief gewoon minder zijn (Utrecht, Schalke 04) zit een vierde plek er wil in voor de bijtjes. Nadeel voor Vitesse is wel dat er straks weer publiek in het stadion mag; in Arnhem zijn ze juist zo gewend aan het spelen zonder publiek. 

Gernot Trauner

3. Feyenoord
Puur op emotie hebben we Feyenoord maar eens in de top drie gesmeten. Aanvoerder Steven Berghuis verliet de whatsappgroep voor een avontuur bij Ajax en wat er in Rotterdam is overgebleven is middelmaat - daarom is Jens Toornstra ook de aanvoerder. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Feyenoord echter ineens bevlogen en gedreven en we snappen er helemaal geen zak van. Ze gaan heus wel wedstrijden verliezen, daar in Rotterdam, maar de door trainer Arne Slot ingeslagen weg lijkt de juiste te zijn. Ondertussen hebben we al heel veel nachtmerries gehad over Gernot Trauner.

Noni Madueke

 2. PSV
Het beste elftal van de Eredivisie: PSV. Probleem is alleen dat als PSV een paar geblesseerden heeft, er wat knuppeltjes voor in de plaats komen. De selectie van Ajax is breder en daarom gaat de landstitel gewoon weer naar Amsterdam. Desalniettemin kunnen de lampies er tot het einde een spannende strijd van maken. Madueke (foto), Götze, Van Ginkel, Zahavi, die nieuwe verdediger, Ramalho. Prima voetballertjes.

Nico Tagliafico

1. Ajax
Wederom feest in Vaassen, Deventer en Diepenveen, bij alle mensen die na een vlugge blik op de prijzenkasten van de Nederlandse voetbalclubs voor het supporterschap van Ajax hebben gekozen: de club uit de hoofdstad heeft gewoon weer de sterkste selectie. Niet de beste elf, want PSV is beter, maar wel de breedste kern. Grootste minpunt aan Ajax: die hondsdolle Tagliafico. Die gozer spoort niet.

Reaguursels

Inloggen

Het leuke aan voorspellingen is dat er meestal geen zak van blijkt te kloppen. En de onderdelen die wel kloppen, dat is louter geluk.
Geluk is de meest onderschatte factor in het voetbalwereldje.

Schadenfreude | 14-08-21 | 17:21

Let op: (1) P$V (2) FEYENOORD (3) ajakkes

Hypno2050 | 14-08-21 | 12:34 | 1

Mooi.

van Oeffelen | 14-08-21 | 15:08

Geen Stijl heeft echt de BALLEN verstand van voetbal: nr. 17 en 18 moeten namelijk worden omgedraaid.

JBKiller | 14-08-21 | 11:59
-weggejorist-
Ontzettende Jan | 14-08-21 | 11:42

Cambuur word gewoon 8ste hoor

Omebert | 14-08-21 | 10:14

Voetbal. Een sport voor paupers, dombo’s en andere ééncelligen. Dit verklaart de populariteit bij een deel van de mensheid.

KritischeKrikker | 14-08-21 | 09:34

Wie heeft dat uittenue van Feyenoord in ‘s hemelsnaam bedacht?!

Weg met dat vuilnis | 14-08-21 | 09:24

Aan het uittenue van NEC te zien worden dat zware wedstrijden.

renootje | 14-08-21 | 08:26

Nou, mooi stukje hoor GS! Lekker afgereageerd op allemaal clubs met mooie historie of mooie historische binnensteden. Nu weer lekker met de Ajax Pyama aan naar bed. Let wel; wordt niet wakker tot na het einde van het seizoen want die boeren uit het Zuiden gaan weer eens ouderwets als een vierbaanssnelweg over dat Ajax heenwalsen. Want laten we eerlijk zijn; dat "brede" Ajax bestaat toch stiekem best wel flink uit Utregt afdankertjes.

IsHam | 14-08-21 | 01:46

Deventer; een prachtige oude binnenstad. Veel evenementen (Dickensfestival, Deventer op Stelten hier komen honderdduizenden mensen op af, de grootste boekenmarkt van Europa, de skyline, de gezellige terrassen op de Brink. @Mosterd is blijkbaar nooit in Deventer geweest.

sallandstrots | 14-08-21 | 00:00 | 3

Deventer is erg mooi inderdaad. Een pareltje.

Schwanzeleber | 14-08-21 | 01:28

Yep in Deventer is het goed vertoeven, zeker op de Brink, gezellige terrasjes.

Raetsheer | 14-08-21 | 02:42

Velen zeiden mij dat Deventer mooi is. Ik ging, ik zag, ik ging zo snel mogelijk weg.

drs. Levi Samsonov | 14-08-21 | 09:23

Fico is een topper en een eerlijke voetballer, met veel inzet, en zeker geen gemene speler

wilderst | 13-08-21 | 23:36 | 1

Ze die 50 aub apart. Ik ga ze nodig hebben.

keestelpro | 14-08-21 | 01:30

Zei ik het niet? Heerenveen op 1. Het kampioenschap kan de Friezen eigenlijk niet meer ontgaan.

goedverstaander | 13-08-21 | 22:56 | 1

Jahaa. Staan mooi op nummer 1!

RickyLaRue | 13-08-21 | 23:40

NEC heeft dit seizoen niet alleen het lelijkste thuisshirt, maar ook het lelijkste uitshirt. Trauner is buitenaards en dus wordt Feyenoord kampioen.

Grachus | 13-08-21 | 22:24 | 1

En toen werd je wakker met de Playstation aan.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 22:47

Is Alles Door Oefening eindelijk verlost van die Chinezen?

Schemerlamp | 13-08-21 | 21:22 | 1

Volgens mij niet.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 22:20

Geen enkel jurkje in deze tenues te zien. Das niet genderneutraal volgens Femke. Dus Ajax voortaan in een jurk op het veld.

P.redgleuf | 13-08-21 | 21:03 | 2

En een jurk is genderneutraal? Niet zo'n bijster slimme tegel he?

Lorejas | 13-08-21 | 21:27

@Lorejas | 13-08-21 | 21:27: U komt nooit op vrijdagmiddag op straat in een grote stad? Barst het van de mannen in een jurk.

P.redgleuf | 13-08-21 | 22:59

Keukendivisie ook aardig.

van Oeffelen | 13-08-21 | 20:59 | 2

Jong Ajax - Jong PSV: quoteringen rond de 2.05- 3.35. Spannond, met de live-betting aan.

bij gelegenheid | 13-08-21 | 21:02

@bij gelegenheid | 13-08-21 | 21:02: gekte

van Oeffelen | 14-08-21 | 15:09

Waarom wordt Mario Götze niet genoemd als een van de smaakmakers/betere pelers in Eindhoven ? Hansi Fick weet het intussen wel.

Tinie | 13-08-21 | 20:58

Chips, Nootjes, Bier. Met Johan Derksen. Lijkt mij leuk.

Leptob | 13-08-21 | 20:56

De lampjes gaan deze keer de Bijlmermeisjes serieus uitdagen. Dit wordt een spannende competitie

thanseeuwen | 13-08-21 | 20:55 | 1

PSV eerste, Ajax op 2, de rest ex-aequo op 18.

Waar-is-niets | 14-08-21 | 09:54

Zo spreekt niemand over het mooie Deventer! Die amateurclub kan me gestolen worden.

AntoniusVeenstra | 13-08-21 | 20:54

‘t Zal een leuk voetbalseizoen worden nu de Nederlandse sporttotalisator als 1 van de laatste eulidstaten het live- betting gaat invoeren. Per 1/10, dat is.

bij gelegenheid | 13-08-21 | 20:53

Hup Ajax!

Patje | 13-08-21 | 20:51 | 2

Hup Go Ahead Eagles!

Kowalski11 | 13-08-21 | 21:18

Hebben ze wel nodig na die afdroogpartij van vorige week.

Toverkol | 13-08-21 | 21:59

"In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Feyenoord echter ineens bevlogen en gedreven en we snappen er helemaal geen zak van"
Dat blijkt, ze speelden dramatisch tegen fc Brinta de tobclub uit Kosovo (niet eens kampioen) en pas tegen Luzern ging het lopen, minder dan 2 weken dus. Dat komt puur door die Pers waar Brighton 25 miljoen voor had betaald maar aan Feyenoord verkocht voor 1 miljoen (een tegen van waardering). En die raakte ook meteen geblesseerd na 20 minuutjes knallen. Dan heb je nog Til, een jonge variant van Siem de Jong. Leuk voor hem dat ze ballen tegen hem aan knallen en die er vervolgens pardoes invlogen. Maar tegen beter voetballende tegenstanders moeten we het nog zien.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 20:45 | 1

“Beter voetballende tegenstanders” In de eredivisie…?

Blootkapje | 13-08-21 | 23:22

Dus dit seizoen geen NEC - NAC... Jammer!

Rhenium | 13-08-21 | 20:43 | 2

Als Nek NAC nie nekt, nekt NAC Nek...

van Oeffelen | 13-08-21 | 21:00

NEC - PEC kan ook aardig worden, ------- tegen Zwolle.

Vuurspuger | 13-08-21 | 23:51

Ik heb een hekel aan alle inclusiviteits- en diversiteitsgedram. Ik ben wel een enorme voorstander van vrouwenquota in het voetbal. Dus per elftal bijvoorbeeld zes vrouwen en vijf mannen. Dat gaat (denk ik) ervoor zorgen dat het publiek in de stadions gemiddeld wat vrouwelijker en liever wordt en er uiteindelijk minder politie en geld nodig is om het voetbalpubliek in en rond de stadions een beetje in toom te houden.

Leptob | 13-08-21 | 20:41 | 1

Ga dan lekker korfbal kijken.

Lorejas | 13-08-21 | 20:47

FC Easytoys

bijna_raak | 13-08-21 | 20:38 | 1

Spelen geen eredivisie.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 20:48

Ben toch wel benieuwd hoe Schalke '04 het in de NL competitie gaat doen. Mosterd heeft ze als zevende staan.

goedverstaander | 13-08-21 | 20:35 | 2

Vorig jaar noemde hij ze "Gemeente Enschede".

MondKapper | 13-08-21 | 20:39

Schalke heeft 12 nieuwe spelers gehaald of zo. Living on the edge. Overigens 3 rechtsbuiten waar 3 geblesseerd zijn, goed gedaan.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 20:50

Zijn de Paralympics alweer voorbij dan? Er is ook geen bijhouden meer aan: EU songfestival, de Tour, EK foeballe, OS, de LHBTGR week, Secretaressedag, Paralympics.
Het gaat maar door, he?

SNAFU | 13-08-21 | 20:33 | 1

Vergeet dat rondjes rijden gelul in Zandvoort niet. Spannend of de fans wel een rondjes rijden camping kunnen vinden enzo.

Lorejas | 13-08-21 | 20:48

Mooie foto's. Duidelijk dat voetbal voor de debielen is.

Kosmo | 13-08-21 | 20:29 | 1

Als u nu ff zegt, welke sport u wel leuk vindt, dan kunnen we daar ook op af geven.

Toverkol | 13-08-21 | 22:01

Voetballen is een gesublimeerde vorm van kopschoppen (vrij naar Freud).

Naadblaffer | 13-08-21 | 20:27

Gelukkig heb ik een bloedhekel aan foebal. Maar ik gun iedereen zijn/haar/het hobby. Moge de club met de beste trainer winnen. [wegduikt]

Nivelleermarionet | 13-08-21 | 20:25

Feyenoord kampioen.

polletjepiekhaar | 13-08-21 | 20:22 | 4

Op de Playstation.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 20:50

Dat is een maal echt gebeurd toch? 1983? Met dat vleugje Amsterdam in jullie gelederen.

Lorejas | 13-08-21 | 20:51

@Lorejas | 13-08-21 | 20:51:
Dirk Kuyt was een vleugje Katwijk. De laatste dubbel daar zat een 'neus' bij ja.

Graaf_van_Hogendorp | 13-08-21 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind voetbal geen zak aan. Ik ben wel voor Nederland tijdens een EWK. Verder ben ik vanwege waar mijn huis staat uit deze lijst onvoorwaardelijk voor FC Twente.

Leptob | 13-08-21 | 20:20 | 2

Ik vind ook voetbal geen zak aan. Hou ook niet van tattoos. En daarom ben ik niet voor Nederland tijdens een EWK.

bitterpete | 13-08-21 | 20:24

Lijkt me ondraaglijk als je clubje moet vechten om 13e te blijven. Je kan beter degraderen, kan je het seizoen er op misschien kampioen worden.

Toverkol | 13-08-21 | 22:03

Go Ahead Eagles mooiste cult club van Nederland.

Cherrybouwdet | 13-08-21 | 20:17 | 1

En dat speelt in?

Lorejas | 13-08-21 | 20:20

Nummer 17 gaat er toch gewoon weer direct uit? Geen nacompetitie voor nec dan dus.

MondKapper | 13-08-21 | 20:16

Geachte Geenstijl; Is het soms komkommertijd? Ik adviseer u om u bezig te houden met zaken die er toe doen en laat dat stomme klootjesvolkvermaak wat met "voetbal" noemt links liggen. Bij voorbaat dank.

Droogloopmat | 13-08-21 | 20:15 | 6

Ik ook haha!

Lorejas | 13-08-21 | 20:23

Nee

decaliter | 13-08-21 | 20:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Wie gaan ze halen? Harry Kane? Kevin de Bruyne? Raheem Sterling?

goedverstaander | 13-08-21 | 20:28

De wedstrijd tegen psv welke met 4-0 verloren gingzegt iets dat 020 dit jaar snel er uit ligt

Triple2K8 | 13-08-21 | 20:13 | 2

Uit de competitie? Hoe dan?

Lorejas | 13-08-21 | 20:17

Omdat Tagliafico een domme rode kaart pakte?

TRUMP | 13-08-21 | 20:49

Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Zondag weer in Galgenwaard.

Keutels | 13-08-21 | 20:13 | 1

Utreg!!!

pibasso | 13-08-21 | 23:10

Het is echt geweldig om te weten dat er zoveel voetbalgelul is waar ik helemaal niets van hoef te onthouden.
Ik kan het iedereen aanraden.
Zo zit hier bijv. ergens FC Twente, maar ik zou niet weten waar, Enschede? Ook kom ik wel eens in Almelo, daar staat ook een stadion, maar ik weet niet eens van welke club die is.
FC Zwolle weet ik dan per ongeluk wel! Die zitten in Zwolle!

SNAFU | 13-08-21 | 20:10 | 3

FC Almelo?

Lorejas | 13-08-21 | 20:19

U zou het wel moeten weten want u betaalt er immers voor.

goedverstaander | 13-08-21 | 20:20

Almelo is Heracles.FC Twente is Enschede.
FC Zwolle kan ik zo niet thuisbrengen .

Man-bear-pig | 13-08-21 | 20:26

En we hewwe een woanskip...

feiten_en _cijfers | 13-08-21 | 20:08 | 3

Cambvuur? Ha! Degradatiekandidaat. Je krijgt geen cent bij de bookmakers als ze er dit seizoen worden uitgeknikkerd.

goedverstaander | 13-08-21 | 20:09

Ach, misschien wel. Hoop doet leven. In mijn jonge jaren 80 was ere divisie altijd onbereikmaar, zelfs met een bv geweldige Carlo de Leeuw.. dus ik geniet nu gewoon

feiten_en _cijfers | 13-08-21 | 20:14

@feiten_en _cijfers | 13-08-21 | 20:14: Ik herinner me keeper Oscar Zijlstra. Hij scoorde ooit tegen Willem II met een uittrap. Na zijn carrière bleek dat hij zijn kuitbeen meerdere malen had gebroken. Hij wist hier niets van. Bikkel.

goedverstaander | 13-08-21 | 20:19

Schoppen tegen een zak met lucht interesseert me al heel lang niet meer. Geef het volk brood en spelen. Ik kijk nog liever naar het vrouwenvoetbal ook al schieten ze geen bal recht vooruit. Ze tonen tenminste tomeloze inzet. Kun je van die "ik heb gescoord, waar is de camera" sukkeltjes niet zeggen. Hele jaar in de sportschool maar gemaakt zijn van glas. Nee, dank je.

Zwezerik | 13-08-21 | 20:06 | 1

Kijk voor de aardiheid eens handbal. SNel, dynamisch en gewoon 14 bikkels m/v op het veld.

Andersdenkend | 13-08-21 | 20:17

Ik ben voor Telstar!
Mooiste club van gemeente Rucphen!

Kaas de Vies | 13-08-21 | 20:04 | 1

Eens.

goedverstaander | 13-08-21 | 20:06

Utreg wordt wéér bijna kampioen.
Uuuuu!

Ruimedenker | 13-08-21 | 20:04 | 2

Laat Frans maar lappen.

Keutels | 13-08-21 | 20:13

Wanneer betaalt FC Utrecht die 25 miljoen staatssteun aan de gemeente terug? Heel leuk dat dat die pvda-wethouder Spekman een seizoenskaart voor het leven heeft opgeleverd maar daarmee is de schuld allerminst terugbetaald.

Frits de Vriez | 13-08-21 | 21:59

Ik ben er uit. Heerenveen wordt kampioen.

goedverstaander | 13-08-21 | 20:01 | 3

Gelukkig speelt die idioot van een Morten Thorsby er niet meer. Hij krijgt bij bij Sampdoria 'rugnummer 2 voor het klimaat'. Dit zou de maximale temperatuurstijging moeten zijn het Parijs-akkoord. Het is hem zeker te warm daar in Italië, de pauper:
www.telegraaf.nl/sport/1059893676/ex-...

goedverstaander | 13-08-21 | 20:06

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl