Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stijlloze & Betweterige Eredivisie-voorspelling

reaguurder doet koppen

Het is tijd voor de maandenlange magnum opus van de koffieautomaatgesprekken. De intellectuele hoogmis in het schafthok. Het koningsnummer van het slap ouwehoeren. 

"Wat hep Ajax dit weekend gemaakt, Frans?" - "Grote bek Jos? Kom dan joh." U raadt het al: het voetballen gaat weer beginnen. Komt mooi uit dat wij in een roze bol precies de einduitslag van het voetbalseizoen 2018/19 zagen. Dus ren naar uw plaatselijke bookmaker [uw hyperlink had hier kunnen staan, red.] en vergok uw complete fortuin, want onthoud: gokken is alleen leuk met geld dat je eigenlijk niet hebt. Enfin, daar gaan we.

18de plek in de eindstand. FC Emmen uut Drenthe
Hartstikke leuk natuurlijk zo'n clubje uut Drenthe, maar ze zijn daar veel beter in hunebedden en al met al kunnen ze er op het veld geen zak van. De selectie is dramatisch en topsportmentaliteit is er ook niet, want ze weten dat ze toch wel laatste een na laatste worden. LEUK MAN FC EMMEN IN DE EREDIVISIE nee helemaal voor niemand leuk. Een ding is FC Emmen in ieder geval niet: een soort Real Madrid. FC Emmen is meer een soort FC Emmen en dat zegt genoeg.

17. Fortuna Shittard
Kampioen van de KK-Divisie maar alleen omdat die competitievervalsers van Ajax 2 niet mochten promoveren. Beloften in een standaardcompetitie is sowieso de tumor, maar dat willen ze in Zeist maar niet begrijpen. Enfin,  de voorbereiding van Fortuna was uitermate matig, trainer René Eijer is onervaren, het spelersmateriaal is lachwekkend, Limburgers zijn beter in wielrennen en bovendien is Sittard geeneens Nederland maar België.

16. De Graafschap
Henk de Jong is een voetbaltrainer, maar eigenlijk is het gewoon je oom van wie je op je vijftiende verjaardag stiekem een glas pils in je handen gedrukt krijgt en vanaf dat moment is het je favoriete oom. Dus niet een Daniël van der Stoep-achtige oom, maar gewoon een normale, die wel met zijn tengels van je geslachtsdelen af kan blijven. Hoe dan ook, de voorbereiding van de Superboeren was ruk, al is de spelersgroep voor een promovendus best aardig. Ook hebben die fanatieke supporters altijd enorm gave sfeeracties met kneitergrote spandoeken - alleen daarom al hoger dan die Belgische draken uit Sittard.

15. VVV-Venlo
Bij VVV-Venlo draait het maar om één ding: die domme trap richting het veld. "Ja jongens daar komen ze, de prachtige trap af, die magische De Koel in", zegt zo'n commentator dan weer. We kunnen verklappen dat De Koel helemaal geen magisch stadion is, VVV-Venlo geen wonderploeg is en geen enkele voetballer het leuk vindt om die trap af te dalen. Het is een stuk beton met treden, geen toverelixer. Als je belangrijkste wapenfeit een trap is sta je sowieso al met 1-0 achter en plekje 15 is dan ook het hoogst haalbare.   

14. Excelsior
Excelsior is een oervervelende club waarvan iedereen hoopt dat ze eindelijk weer degraderen. Excelsior heeft geen supporters, een stom stadion, geen geld en een verschrikkelijke grasmat. De enige reden dat ze in de Eredivisie blijven is vanwege de stad Rotterdam. Die stad heeft aantrekkingskracht op spelers die niet in pak 'm beet Doetinchem willen voetballen en daardoor bezet deze club nog steeds een plek in de Eredivisie die ook vergeven had kunnen worden aan een leukere club uit de KK-Divisie, een club die wél een beetje volk trekt. Maar ja, het beleid is prima op orde en helaas zal Excelsior ook dit seizoen niet gaan opzouten naar de loserliga.

13. Heracles Almelo
De grote broer van FC Twente is eindelijk verlost van die vervelende strontvlieg genaamd FC Twente. Dat je met eerlijk beleid, leuk voetbal en een prima trainer goede resultaten kan boeken is wel duidelijk, al is coach John Stegeman vertrokken naar Go Ahead Eagles en is het spelersmateriaal minder dan in andere jaren. Aartsrivaal FC Twente mag het in ieder geval lekker gaan uitzoeken in de Kneuzenliga alwaar ze, ondanks dat financiële gesjoemel van de afgelopen jaren, gewoon weer allerlei spelers aantrekken. Je gunt zo'n club toch gewoon nóg een degradatie.

12. Willem II
Als iemand je vraagt om de achttien clubs van de Eredivisie op te schrijven en je blijft steken op zeventien is de kans groot dat je Willem II bent vergeten. Deze saaie club is zo'n dorre boom, daarbij vergeleken is Roda JC Kerkrade een bloeiende magnolia en dat wil heel wat zeggen, want Roda JC is eveneens verschrikkelijk. Fran Sol is desondanks best een lekker spelertje, zeker voor Willem II begrippen, al zal de Spanjaard binnenkort wel een keer weggekaapt worden. Zo is het lot van een club als Willem II.

11. NAC Breda
Onze Ronaldo van de redactie is supporter van NAC Breda, maar als je hem vraagt wat er nou zo mooi is aan die club zegt-ie: "Ja ze drinken er superveel bier." Voorts vraagt hij of we nog 'hup NAC' kunnen opschrijven dus dat doen we dan maar: HUP NAC!

10. PEC Zwolle
PEC Zwolle heeft best lekkere spelertjes, al gaat Ryan Thomas nog naar PSV, maar als je van Mike van Duinen je recordaankoop maakt is je scouting best wel wack. Niet dat we Van Duinen een vervelende vent vinden, maar goed voetballen kan hij nou ook weer niet. PEC Zwolle is een beetje de Margriet van der Linden van de Eredivisie. Erg slecht, maar het kan heus slechter.

9. FC Groningen
FC Groningen is de Trots van het Noorden en dat zegt meer over wat er verder in het noorden te doen is dan over FC Groningen. Enfin, Danny Buijs is de nieuwe trainer en dat is best een mooie gek. Tip voor Danny: Ritsu Doan een beetje paaien, want die Japanner is een Aziatische tovenaar en het is natuurlijk onzin dat hij niet mee mocht doen op het WK. Noem maar eens een Japanse voetballer die op dit moment beter is. Nou dan, en bovendien bekt "ik heb Ritsu Doan" ook gewoon lekker in Gronings dialect.

8. ADO Den Haag
In Den Haag doen ze altijd of ze van die snoeiharde hooligans hebben, maar dat stamt uit de tijd dat ze op het veld alles verloren. Konden ze op de parkeerplaats de boel weer mooi gelijk trekken. Tegenwoordig voetbalt ADO best wel okee, al is Den Haag natuurlijk geen voetbalstad, Den Haag is meer van de hockey en het cricket. Goed zullen ze dan ook niet worden en bovendien is dat stadion een lelijke ijzeren gevangenis waar niemand dood gevonden wil worden. Dat hindert de ontwikkeling ook wel een beetje.

7. It Hearrenfean
"Fryslan boppe, Friezen moet je schoppen", zingen de fans van de uitploeg altijd, terwijl ze tijdens het Friesche volkslied met hun rug naar het veld staan met de middelvingers omhoog. Niet dat er veel Friezen zijn om te schoppen, want meestal zijn het gewoon Zweden of Finnen (echte Finnen). Die Scandinavische doetjes vinden het kennelijk zo gemoedelijk in Heerenveen, al weet de rest van Nederland dat er in Heerenveen geen ene moer te beleven valt. Een welverdiende zevende plek, of nog lager, want de selectie is eigenlijk best wel ruk.


6. Spartak Vitesse
De voorzitter is ene Yevgeny, de eigenaar is ene Valeriy en de trainer is ene Leonid. Russische trollen hebben Spartak Vitesse overgenomen en misschien dat spookrijder Reinier Kist van de NRC daar een keer onderzoek naar kan doen. Door al die vage constructies heeft Spartak Vitesse best een lekker ploegje en dus zullen ze wel weer ergens bovenin eindigen, al wordt het natuurlijk nooit meer zo grappig als in 2007, toen cultheld Aad 'weer die kut Hai' de Mos van Spartak Vitesse in een klap de mooiste club van Rusland Nederland maakte.

5. FC Utrecht
"Waar FC Utrecht dit jaar gaat eindigen? Weet ik veel. Ik ben toch geen supporter van FC Utrecht vanwege het goede voetbal? We hebben niet eens een trainer man. Met Erik ten Hag had je best vierde of vijfde kunnen worden, maar met die gasten die er nu zitten win je niet eens een potje mens-erger-je-niet. Terwijl we best een leuk elftal hebben." - Tom Staal, supporter FC Utrecht

4. AZ
AZ is ineens een poshy club, al denken wij met weemoed terug aan de tijd dat types als Barry van Galen de boel daar afbraken. Niks hippe uit Amsterdam gevluchte millennials op de tribune, AZ is het domein van tokkies uit Schagen. Tegenwoordig lopen er alleen maar grijze muizen en dan zo'n coach, John van den Bromvlieg, ook al zo'n gast met een pamper om. Wout Weghorst en Alireza Dinges zijn verpatst en een goede vervanger in de spits hebben ze niet, maar omdat de rest van de Eredivisie ook niet om aan te gluren is zal AZ vast wel weer rond de vierde stek eindigen.

3. Feyenoord
Ondanks zijn 35 jaar is Robin van Persie de allergrootste eindbaas van de Eredivisie. Dat is mooi voor Feyenoord maar ook best wel verrot, want als je beste speler 35 jaar oud is kom je vanzelf in de penarie. Desalniettemin: als Jörgensen en Berghuis er wat ballen in dampen kan Feyenoord best wel eens kampioen worden. En anders: ook prima joh. Mooiste stadion, mooiste grasmat, mooiste sfeer en tofste supporters wint je geen prijzen, maar daar mag je best trots op zijn.

2. PSV
Volwassen asovolk uit Woensel dat op de tribune 'boeren boeren' staat te blèren, dat blijft toch een van de meest onnozele dingen van de Eredivisie. Wie weleens bij dat stadion is geweest weet dat die gozers gewoon uit de stad komen, nog nooit een tractor hebben gezien en bovendien vinden ze Guus Meeuwis veel geiler dan Normaal. Ondanks dit alles heeft PSV in de persoon van Hirving Lozano misschien wel de beste speler van de competitie. Derhalve eindigt de ploeg van coach Mark van Bommel als tweede. Of eerste of derde, dat kan natuurlijk ook. 

 1. Ajax
Die Amsterdamse arrogantie is niet te hakken, maar ze hebben een stel verdomd goede voetballers. Bij rondvraag op de redactie bleek dat ook Zentgraaff denkt dat Ajax kampioen wordt en dat stemt weinig hoopvol voor Ajacieden, want Zentgraaff weet geen ene fuck van voetbal en de enige ballen die hij in zijn leven heeft aangeraakt zijn die van studentenmeisjes. Enfin, als het dan even niet loopt in het Mokumse dwergenensemble kunnen ze altijd nog Sjaak Swart opstellen, want die is al 105 en hij speelt nog steeds backies dol.

Beter weten qua landskampioen = Melden in de comments.

Reaguursels

Inloggen

Hehehe inderdaad. Het seizoen is weer prima begonnen. De grootmuilen die altijd aan het begin van het seizoen kampioen gaan worden in eigen stadion 2 punten afgedroogd. In het zuiden 4-0 tegen Utrecht.

Degrelle | 12-08-18 | 09:26

Erg knap dat Ajax nog op 1-1 kwam, onverdiend maar ze hebben een punt. Knap!

KeesRoeiboot | 11-08-18 | 20:35

1. PSV 2. Ajax, Feyenoord rond de 5e plek

BonanzaNLD | 11-08-18 | 12:55

Als Rotterdammer houd ik van alle 3 de betaalde voetbalclubs. Geen stad in Nederland heeft er 3 !
Zijn beledigingen aan het adres van Excelsior geven aan dat hij die club niet eens kent, niks van de historie weer en er nooit geweest is.
Ja, zo kan ik ook een slap stukkie schrijven. Betaald GS er dan ook nog voor aan ene Mosterd ( na de maaltijd, dus die schuilnaam klopt wel )!! LOL

outdoor | 11-08-18 | 12:15

Absoluut een pré als je geen verstand van voetbal hebt.

joepiedepeopie | 11-08-18 | 11:58

De eredivisie is best leuk om te kijken. Dat komt omdat de verdediging grofweg even slecht is als de aanval. Voor de rest is het natuurlijk Nederland Handelsland, waar talentvolle jongens voor een bak roti in de Bijlmer bij hun ouders worden weggehaald en later voor 10 miljoen worden verkocht. En die supporters maar zingen dat ze de Champions League gaan winnen.

skoftig | 11-08-18 | 10:51

AJAX kampioen, dat brult heel Nederland de laatste tijd. Ze hebben fantastisch ingekocht aldus. Ze hebben een paar voetballers gehaald die uit gerangeerd waren bij hun vorige club, ze kenden maar 1 plaats en dat was de reservebank, en die gaan AJAX aan het kampioenschap helpen? Een godsvermogen betaald voor een paar reservespelers, daar ga je echt niet kampioen mee worden. Deze Feyenoord fan denkt met zekerheid te weten dat PSV weer kampioen wordt dit jaar.

Toetsiemonster | 11-08-18 | 10:03

De kruiken liggen intern zo met elkaar overhoop, die gaan niks presteren.

van Oeffelen | 11-08-18 | 09:22 | 1

Wat een goed nieuws.

NACademicus | 11-08-18 | 11:15

Het is natuurlijk wel weer extreem seksistisch, discriminerend, in strijd met het diversiteits beginsel en de gewenste gender neutrale grondhouding dat GeenStijl alleen aandacht besteedt aan het mannen voetbal en 0.0 aan het vrouwen voetbal.

Ik heb inmiddels aangifte gedaan bij de politie en het meldpunt voor discriminatie. Frits Barend doet ook mee en zijn dochter ook.

KeesRoeiboot | 11-08-18 | 09:11

Kijk alleen maar naar VI, voetballers hebben we niet meer, modepoppen met een hoop geld en kapsones.
De tijden bam Rijkaard, van hanegem, en de rest is voorbij en ben bang dat het nooit meert terug komt.
Duurt wel een aantal jaren , laten ze alles maar verliezen, komen ze weer tot voetbal.

gato | 11-08-18 | 08:49

Ik voorspel dat Mosterd maandag op zijn falie krijgt voor die prachtige eerste zin.
'Het is voor tijd voor.."
Voor de rest wordt dat hele foebal me te veel; kijk naar de EK! Al een topic gelezen over die van Rouwendaal? Ik zie zo'n foeballur die miljoenen wegschijft en vooral met zijn uiterlijk bezig is, nog geen kilometer in een zwembad zwemmen. Nee, dan Sharon. Daar heb ik pas respect voor! Alleen heeft de NOS wel weer een leuk plaatje gekozen voor het filmpje: nos.nl/artikel/2245129-van-rouwendaal....

EEnzame SchizofrEEN | 11-08-18 | 08:37 | 1

Lol!!

DrumPiet | 11-08-18 | 08:43

Hoevaak zal van Bommel dit jaar ruzie krijgen met een journalist of door de scheids naar de tribune worden gestuurd?

Rest In Privacy | 11-08-18 | 08:37 | 1

Vaak.

DrumPiet | 11-08-18 | 08:43

Krijgt Cocu zijn salaris in Lira's?

Mr_Natural | 11-08-18 | 08:15 | 3

Ja, hij verdient nu per maand net zoveel als ik in Euro's omgerekend.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 08:19

Patje2011 | 11-08-18 | 08:19
Verdien jij zo slecht?

Mr_Natural | 11-08-18 | 08:21

Heeft u misschien een kop koffie en een boterham met kaas voor mij anders moet ik om statiegeldflessen gaan bedelen bij de buren ;)

Rest In Privacy | 11-08-18 | 08:29

Het wordt Ajax, maar dan wel met een talentvollere voorhoede.
Op links: Kwazulu Ebolanenko uit Amsterdam Z.O.
Spits: Emir AllahismeWad uit Amsterdam Geuzenveld
Op rechts: Anouar Belhami uit Amsterdam Noord, nb, eerst gratie aanvragen voor die dubbele moord
Op 10 : Joris Niemandsverdriet uit Amsterdam Zuid

Pelforth | 11-08-18 | 08:00

1. Ajax 2. PSV 3. Vitesse 4. Feyenoord 5. AZ

Rest In Privacy | 11-08-18 | 07:28

Bah......, voetbal.

J-van-de-Bontekoe | 11-08-18 | 03:58 | 1

Je moet ook alleen het gras opvreten, niet de bal.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 07:42

Pfff... voetbal... interessant als ik vrouw zou zijn... zou met dezelfde belangstelling kijken als nu met dames-beachvolleybal. Kortom... mannen die de hele dag over voetbal praten verdenk ik van een latente aandoening... just saying..

Rest In Privacy | 11-08-18 | 02:51 | 2

Neukeh?

miko | 11-08-18 | 04:19

Praten?

eerstneukendanpraten | 11-08-18 | 09:05

Doe nu 10 jaar mee automatisch met de staatsloterij.
Weer niks. Hoogste prijs 20 euro.
Heb het net opgezegd. Oplichters.

HoerieHarry | 11-08-18 | 01:44

Trouwens Zentgraaf zit aan de ballen van studentenmeisjes, zij het dan geen studentenjongens?? meisjes hebben geen ballen maar tieten en een kut,snel iemand moet het Zentgraaf vertellen.

miko | 11-08-18 | 01:18 | 3

Miko heeft goed opgelet op school.

Jan Dribbel | 11-08-18 | 01:46

Ballen = tieten

Stijl_Loos | 11-08-18 | 01:50

Stijl_Loos | 11-08-18 | 01:50
Jij kent het verschil ook niet?? aaaah,zielig.

miko | 11-08-18 | 02:39

Lekker belangrijk, voetballers zijn watjes en ijdeltuiten.

Retepsteeltje | 11-08-18 | 01:03 | 2

Het tijdperk van het Balletvoetbal is aangebroken.

Eric Newby | 11-08-18 | 01:10

Zonder tattoo ben je geen echte voetballer.

HoerieHarry | 11-08-18 | 01:21

Sinds wanneer doen we hier aan voetbal? Opbokken ermee!

Psychmaus | 11-08-18 | 00:51 | 1

Na ene Glennis Grace en de Soundmixshow nu voetbal. Whats next?

boterhamtevredenheid | 11-08-18 | 11:07

Tags: sport, voetbal, eredivisie
Beter weten qua landskampioen = Melden in de comments.
Stijlloze & Betweterige Eredivisie-voorspelling

Zal best. Ik zeg optiefen met voetbal items. Elf mongolen die hysterisch achter een balletje aanrennen. En miljoenen betaald krijgen als ze dat goed kunnen.

Joris-nummer-zeven | 11-08-18 | 00:44 | 2

22

fail | 11-08-18 | 08:13
-weggejorist-
fail | 11-08-18 | 08:13

Ach gut, ik was het al bijna weer vergeten na het tribale geweld van afgelopen zomer.
Maar hier gaan mensen die wanhopig zoeken naar iets wat de totale leegte van hun bestaan kan vullen er de aankomende maanden weer over hebben.
Zucht. De extreem lege bestaans entiteiten zullen wel weer elkaar op de bek slaan en noemen zichzelf dan supporter. De rest van de zombies zit achter de buis en kwaakt er de volgende dag over.
Have fun. Ik ben de laatste die zombies plezier zal ontzeggen.

Zapata10 | 11-08-18 | 00:30 | 15

HoerieHarry.
Chapeau, je wijst me er op dat ik chargeer. Het is tenslotte ook alleen maar mijn perceptie ;-) Dank voor het delen van wat je bedoelt, voelt en bezighoud!

Zapata10 | 11-08-18 | 01:41

Maak je niet druk Zapata.

HoerieHarry | 11-08-18 | 01:46

Zapata10 | 11-08-18 | 01:29
Veel hoge cultuur kan ook niet zonder subsidie. Laat die musea en concertgebouwen en orkesten hun eigen broek ophouden en het is ook gedaan. Laat staan Ballet en theater. Wat je zegt herken ik wel hoor. Maar in de essentie maakt het allemaal niet zo veel uit. Wist je trouwens dat veel hoogopgeleide graag temptation island kijken. Ook raar toch?

miko | 11-08-18 | 03:07
▼ 12 antwoorden verborgen

Haha dat was inderdaad slecht verdedigd.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 07:31

Dit was het laatste topic van de avond, om 20.45. GS had wel even kunnen zeggen dat ze door de overheid zijn overgenomen.

skoftig | 11-08-18 | 00:14 | 1

Het geld is op. Hadden we maar een kroontje moeten nemen.

HoerieHarry | 11-08-18 | 00:16

Ajax wint wel van Standaard Luik, maar dan helaas, een FEIJENOORDJE en boem weer geen championsleague. Daar komen ze niet meer overheen en eindigen in de competitie als derde na PSV en FC Utrecht.

Ja echt ik ben het | 11-08-18 | 00:11

Sinds Van Bommel stopte, ben ik ook maar afgehaakt. Volg het nog met een half oog op teletekst, maar daar blijft het bij. Het lijkt er op dat de teloorgang niet is gestopt, gezien het verlies van Feyenoord tegen ... AS Trenčín deze week. 4-0. Lol.

Ggroengras | 11-08-18 | 00:04

Het kuttige van commerciele teamsporten is dat de club met het meeste geld vaak een competitie wint.
Geef iedereen dezelfde begroting en het wordt een stuk leuker volgens mij.

HoerieHarry | 11-08-18 | 00:01 | 4

Ajax? 4 keer achterelkaar met Frank de Boer.

HoerieHarry | 11-08-18 | 00:55

Idd al jaren niet meer.

Hatröss | 11-08-18 | 01:01

Ok, Emmen wordt eerste dit jaar. Jij je gelijk.

HoerieHarry | 11-08-18 | 01:04
▼ 1 antwoord verborgen

Tsja .., , GeenStijl = Telegraaf = Amsterdam = Ajax.

Dan krijg je dit soort berichtjes vol met dedain, walging en minachting voor iedereen die niet in Amsterdam woont of Ajax fan is. Dat zijn dan domme achterlijke provincialen. Zo voorspelbaar en ook niet leuk. Flauw en voorspelbaar.

In Eindhovuh wordt volgend jaar gewoon weer het zoveelste kampioenschap gevierd, vreemd dat verveelt nooit eigenlijk.

KeesRoeiboot | 10-08-18 | 23:51 | 2

Calimero

EnzoIshet3 | 11-08-18 | 00:16

O mijn god, weer zo'n heerlijke standaard reactie :).
Ach ja Amsterdamse humor vh typische Knabbel en Babbel VMBO nivo.
Over Standard gesproken, ben als het gaat om voetbal bepaald anti België (voor de rest prima lui) hoop wel dat Standard Ajax verslaat en dat Feijenoord en Vitesse doorgaan.

KeesRoeiboot | 11-08-18 | 00:32

FC Emmen ftw.

lacucaracha | 10-08-18 | 23:44

Eindhovuh wordt alleen kampioen als zij alle parkeerplaatsen weten te verpatsen die nog beschikbaar zijn in die Hell-hole. Varkens en kippen fokkende hoofdstad van Nederlandstan, tevens Columbia van de kroon stotend dope paradijs. Kopen ook verdacht veel Mexicanen met een directe lijn naar dope importeurs. En dan zwijg ik maar over Guus de snuivert.

paulisimo | 10-08-18 | 23:34 | 3

En Amsterdam is zeker alleen bekend in de wereld door Ajax.

blisterverpakking | 10-08-18 | 23:47

@blister
Nee natuurlijk niet: hoeren en drugs ook.

Jahowiseffe | 11-08-18 | 10:14

Ik lees net dat een 45 jarige Eindhovense hooligan die een gehandicapte jonge Feyenoord fan in het gezicht sloeg een uitgebreid gebiedsverbod van de Burgermeester heeft gekregen en hij had al een stadionverbod vd Officier v Justitie gekregen en hij moet in november voor de rechter verschijnen. Je kunt dus in Nederland 3 keer door 3 verschillende instanties gestraft worden voor hetzelfde feit.
Dat is een interessante casus.

Trumme | 10-08-18 | 22:59 | 4

Gebieds- en stadionverbod is van het OM omdat meneer zich niet weet te gedragen in/om een voetbalstadion.
Voor de politierechter mag hij verschijnen voor mishandeling.
Het zou PSV trouwens sieren als de club hem ook nog eens levenslang de toegang tot het stadion zou ontzeggen.

Berbaar | 10-08-18 | 23:24

@goedverstaander | 10-08-18 | 23:23
Eens maar ook het OM heeft met afgesproken strafmaat te maken.
Het gebiedsverbod is meen ik slechts voor 90 dagen.
Kom op PSV doe er eens wat aan en laat die l*l met vingers nooit meer het stadion binnen.

Berbaar | 10-08-18 | 23:27

@Trumme, een bestuurlijke maatregel is geen strafrechtelijke maatregel.
Meteen suggereren dat het Ne Bis In Idem beginsel is overtreden is wel wat kort door de bocht hè?

ZegMaar | 11-08-18 | 08:53
▼ 1 antwoord verborgen

De hele competitie zou een stuk eerlijker zijn als ontvangen subsidies in mindering gebracht werden op get doel saldo. Geen subsidie? dan begin je bij 0. Duurdere stadions of spelers gekocht dan de opbrengst van de kaart verkoop, of te veel treinen stuk gemaakt? dan begin je negatief. Balans overschot gestort in de staatskas? dan begin je het seizoen met een positieve voorsprong.

W_F | 10-08-18 | 22:58 | 3

Ja in de staatskas en vervolgens richting Brussel.

Trumme | 10-08-18 | 23:00

Kunnen ze bij Ajax wel meteen stoppen, want die huren voor een paar duppies die betonklos van de gemeente.

Swoop | 11-08-18 | 08:27

@Swoop
€10.000.000 = een paar duppies? Gemeente is trouwens aandeelhouder, net als Ajax en vele anderen.

Von Knarrenstein | 11-08-18 | 10:17

Twente eindelijk weer kampioen en direct een lange neus trekken naar dat figuur dat ze mosterd hebben genoemd.

RickerdTM | 10-08-18 | 22:52

GS verkocht aan SBS6? Wanneer komt het volgende VI onderwerp.?

DebraCadabra | 10-08-18 | 22:43

FC Emmen wordt zeker niet laatste. Die hebben een goed georganiseerd team. Er had meer ingezeten verleden jaar, maar bijna ongeslagen. En ze hadden natuurlijk een ijzersterk eind. Er is zeer goedkoop en zeer verstandig versterkt. Daarnaast is de thuiswedstrijd elke wedstrijd uitverkocht. Een beetje volger van de vroegere Jupilerdivisie zal ze zien als verrassende outsider. Groningen werd verslaan in de oefenperiode en Twenthe werd opgerold met 5-1. ADO moet gewaarschuwd zijn.

Blotus | 10-08-18 | 22:41 | 3

Bovendien heeft ADO geen spits. Denk dat Emmen wint zondag

Watmoetikhiertypen? | 10-08-18 | 22:44

Huiswerk doen jonguh. Falkenburg is beter dan de spits dieEmmen te bieden heeft. Die trouwens nu al wakker ligt van Beugelsdijk die zelf lekker slaapt.

Moresnetunited | 10-08-18 | 23:57

Sorry - voorbereiding van ADO heeft me niet overtuigd. Weinig scorend vermogen, weinig aanspeelmogelijkheden voorin. Zeker zonder Zhang.

Watmoetikhiertypen? | 11-08-18 | 00:13

Voetbal is voor lutsers die hun identiteit aan een groep ontlenen. Schaapjes die niet alleen kunnen zijn. Bange poepers met een grote bek en een klein piemeltje. Ga maar in de kou staan met je seizoenskaart, dan laat ik ondertussen je vrouw alle hoeken van het bed zien.

Kwijldraad | 10-08-18 | 22:29 | 7

Mannen die een mooie sport niet kunnen waarderen voor wat zij is, laten maar bar weinig vrouwen “alle hoeken van het bed zien”. Misschien een beetje lafjes ertegen aan hangen, maar daar houdt het dan ook wel op.

Lood om oud ijzer | 10-08-18 | 23:33

Mijn vrouw gaat altijd mee naar voetbal,kan ze soppen op de goed onderhouden lichamen. Daarna laat ik e alle hoeken van de kamer(niet het bed,je kunt niks prutser) zien. Dat ze aan iemand anders denkt,swaf. Ik heb elke avond Sofia Vegara onder me liggen

miko | 11-08-18 | 01:07

Nou, nou, nou. Over compensatiegedrag gesproken...
De grote bek is er al. Jammer dat mijn vrouw niet van kleine piemeltjes houdt.
En ik, volkomen irrelevant overigens, niet van voetbal

boterhamtevredenheid | 11-08-18 | 11:16
▼ 4 antwoorden verborgen

Kampioen van een Micky Mouse competitie van arrogante, overbetaalde, niet volwassen wordende pubers.
Voetbal krijgt veel te veel aandacht.

watergeus | 10-08-18 | 22:20 | 2

Hear hear.

Rest In Privacy | 10-08-18 | 22:38

U wilt wat meer bridge op tv?

Swoop | 10-08-18 | 22:52

Ik heb geen koffieapparaat om tegen te praten, wat nu?

Jan Dribbel | 10-08-18 | 22:10 | 1

Een vrouw. #1813

Rest In Privacy | 10-08-18 | 22:39

Drumpiet is de ultieme fan van Emmen, doe hem nu niet degraderen!

eerstneukendanpraten | 10-08-18 | 22:08 | 1

In tegenstelling tot jouw clubje is Emmen alive and kicking, Veendammer wind.

DrumPiet | 10-08-18 | 23:03

Tokkie voetbal comments hieronder in 3,2,1,
Kom op lui, voetbal heeft niets meer te maken met het spelletje voetbal.
Als ik een stelletje overgewaardeerd overbetaalde acteurs wil zien, dan kijk ik wel een Hollywood film.

Rest In Privacy | 10-08-18 | 22:04 | 2

Ja altijd leuk Mission Imposseble 6.

Trumme | 10-08-18 | 23:02

Over films gesproken. Ik ben toch wel benieuwd naar Back to the Future 4! (met de originele cast)

Rest In Privacy | 11-08-18 | 07:45

Emmen heeft als een trainer een gewoon en sympathiek mens met heel veel voetbalverstand. Een ongebruikelijke combinatie. Dat kan best eens een verrassing opleveren. Net als dat vorig jaar het geval was.

Graaier | 10-08-18 | 21:51

Het zal wel weer PSV worden die kampioen word of een totale verassing uit de middenmoot
Ajax heeft heeft een goede ploeg alleen een kansloze trainer dus dat word niks dit jaar
Feyenoord gaat dit jaar weer vol voor de KNVB beker

RutteVuileSmeerlap | 10-08-18 | 21:47

Als het met Willem II wat tegenvalt, kunnen ze altijd nog Willem I opstellen. Verder is Ajax voor de kerst al kampioen.

paulisimo | 10-08-18 | 21:47

ADO linker rijtje.

De Rennende Rukker | 10-08-18 | 21:44

Oh, en Ronaldo, NAC is “bier zoipe en KUT roepe”

NACademicus | 10-08-18 | 21:42 | 2

Zigge zagge zigge zagge, en aa cee

miko | 11-08-18 | 01:05

Jao, zeejtem

NACademicus | 11-08-18 | 08:37

PSV 1), geen tijfel mogelijk

NACademicus | 10-08-18 | 21:40

Als Geddo Hazelhekke nog bij fc Wageningen speelde hadden ze zeker kans gehad...

Ries13 | 10-08-18 | 21:30

Natuurlijk wordt PSV kampioen, maar voorspellen is zo onderbuik 2018, je kan wel voorspellen dat Willie Dille straks nog de schuld krijgt van vvd krikke en haar hoofddoekpolitie in 's-Gravenhage, die uitkomst is eigenlijk geen voorspellen, maar zekerspellen.

Theo-Pim-Riv | 10-08-18 | 21:28

Als je Ajax op 1 voorspelt ben je net zo fout aan het denken als Ajax zelf en kan je dus nooit kampioen worden. Ajax moet eerst leren lachend 2e te worden voor ze echt weer op karakter 1e kunnen worden.

PSV wordt gewoon wéér kampioen. Daar kunnen ze ook niks aan doen.
(Over 9 maanden gaan we het zien)

keestelpro | 10-08-18 | 21:21 | 1

Wat een onzin. Omdat meneer Swart ooit een keer zichzelf heeft laten gaan, wat terecht was, moeten we nu karakter tonen? We vreten jullie met huid en haar op.

lokoolokie | 10-08-18 | 21:39

Ik denk toch dat het tussen Blauw-Wit, DWS en Holland Sport zal gaan. Bijrol voor B-Quick.

Stormageddon | 10-08-18 | 21:15 | 2

Be Quick... Verdomme Stormageddon...

SuqMadiq | 10-08-18 | 21:22

Kom op nou, Blauw Wit, het worden de Mosveld Babes.

Pelforth | 11-08-18 | 07:51

Ik kijk wel naar VI, net weer begonnen, hoor ik ook eens wat humor.

gato | 10-08-18 | 21:10

Tom Staal heeft er verstand van ! Ricky Kruys en Dijkhuizen als veldtrainer .. Een soort Mini en Maxi on tour .. Plaatsje 9

vicecity1 | 10-08-18 | 21:05 | 3

Tom Staal leuke vent!
Ricky Kruys, die naam kan ik me nog wel herinneren, een jochie nog, toen ik tien jaar geleden zat te vernikkelen met een seizoenskaart op de knoertehardestoeltjes van de H van Utrecht, Ik zag nooit de bal met mijn ADD, was er te dromerig voor. Maar het was vaak erg gezellig in dat vak. De seizoenskaart bleef langer dan de relatie. Vind het nog steeds knap, dat op televisie, men de herhalingen opnieuw precies kan naspelen ;-)

Niet over voetbal en entourage: mijn homozoon was aanwezig in het stadion van San Paolo. Stak ogen uit van neefje: 'Geen verstand van voetbal, wat doet hij daar?' De ballen verstand van voetbal, maar hij werd er wel al enige van de groep collegae uitgepikt voor een geïnterview door Braziliaanse tv-reporters van Fox sport.
Collega's vantevoren die er naartoe gingen, hadden tegen hem gezegd: 'Jij gaat zeker liever niet mee he?'
Hij: 'Ooo jawel hoor! :-p'

kleurdoosje | 10-08-18 | 22:36

@mezelf
Ricky Kruis was nog een jochie tien jaar geleden, niet ik: geen jochie en niet genderneutraal.

kleurdoosje | 10-08-18 | 22:44

Echt ... Met veel bewondering je comment gelezen .. Ik zit nog steeds op die knoerteharde stoeltjes op H !

vicecity1 | 11-08-18 | 09:56

Ajax herfstkampioen, lentekampioen, KNVB beker, CL/EL en de JC schaal. Ben ik nog wat vergeten?

NeedIsaymore? | 10-08-18 | 21:03 | 4

Wereldkampioen clubs en de supercup. Let's roll.

lokoolokie | 10-08-18 | 21:41

Dank lokoolokie, maar ik wilde niet overdrijven.
En kees: * * *

NeedIsaymore? | 10-08-18 | 22:14

*niet meer bijkomen doet*

Compos mentis | 10-08-18 | 22:31
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn vriendin had vanmiddag een pagina van het BD open staan waar met grote koppen gemeld werd dat Willem-11 dit jaar wel eens in het linker rijtje zou kunnen eindigen...
Ik moest erg lachen.

Petrus Poortwachter | 10-08-18 | 20:59 | 2

11 Is in het rechterrijtje.

Mr_Natural | 10-08-18 | 21:06

In deze context is 11 het linkerrijtje.

1989 | 10-08-18 | 21:58

Ajax nummer veertien.

LibertasSimplex | 10-08-18 | 20:59

Ik vind AZ wordt tweede. Achter Feijenoord omdat Robin van Persie. Erdogan laatst. Degradeert en wordt onthoofd. Geen nacompetitie. Want geen hoofd.

LibertasSimplex | 10-08-18 | 20:57

En Emmen gaat zeker geen laatst worden. Domme voorspelling.

Normpje | 10-08-18 | 20:57 | 1

Bij een voorspelling moet je íémand op 18 zetten hè. Emmen of De Graafschap.

Lewis | 10-08-18 | 22:39

Ajax kampioen. PSV heel het seizoen huilen.

Rest In Privacy | 10-08-18 | 20:55 | 2

Hmmm. PSV huilt niet als het even niet mee zit.
Ajax huilt al als ze 1e staan en ze verliezen een wedstrijd.
Dan is het meteen paniek in de tent, vingers wijzen en ontslagdreiging.

keestelpro | 10-08-18 | 21:39

Mooi man wat reuring! Lozano is een topspeler en Bergwijn komt er ook wel. De rest is middelmaat, dus PSV zal waarschijnlijk saai en voorzichtig countervoetbal gaan spelen. Maar daar kunnen ze best weer kampioen mee worden.

Rest In Privacy | 11-08-18 | 07:50

Ik voorspel veel politie-inzet van mijn belastingcenten.

Bakito | 10-08-18 | 20:47 | 1

Dit gaat over wie eventueel kampioen gaat worden van de eredivisie, Bakito. Niet over een invasie van asielzoekers.

Tipped Relic | 10-08-18 | 21:28

Feyenoord heeft gisteren waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Dus plek 3? Eerder 13.

The2Amendment | 10-08-18 | 20:46 | 1

Bedankt, hele tafel onder de koffie van het lachen. Vrouw piswoest.

Von Knarrenstein | 11-08-18 | 11:24

Deze voorspelling klopt aardig alleen ajakkus ff switchen met Uuuuuutreg dan klopt tie helemaal.
*naar de bookies gaat*

ditotje | 10-08-18 | 20:46

PSV soeverein kampioen

Rest In Privacy | 10-08-18 | 20:43 | 4

mee eens!

Brabantse Leeuw | 10-08-18 | 20:46

Uit het land van Philips, Bavaria en PSV gelijk de andere helft van mijn trouwboekje? De liefde voor deze 3-eenheid zit na ruim 25 jaar Randstad bij hem onverminderd diep.

MickeyGouda | 10-08-18 | 20:52

ja!

Dr. Doom | 10-08-18 | 20:53
▼ 1 antwoord verborgen

Goeie voorspelling, maar sport en GS, ik blijf het een onnatuurlijke combinatie vinden.

Lewis | 10-08-18 | 20:43

Nao veure Fortuna! Ik hoop dat die erin blijven. Verder wordt t weer eens tijd voor kampioenschap Ajax.

BlowingBubbles | 10-08-18 | 20:43 | 3

Ik hoop al jaren dat MVV terug in de eredivisie komt. Dan krijg je broedermoord. Altijd leuk om te aanschouwen. Voor nu wens ik FS een goed seizoen toe.

lokoolokie | 10-08-18 | 21:08

Steek nog maar eens een joint op.

Swoop | 10-08-18 | 22:57

MVV.... MVV..... Nu ja, t is Emmen ook gelukt. Good luck in de KK divisie dan maar dit seizoen.

BlowingBubbles | 10-08-18 | 23:35

Het enige wat zeker is, is dat alle clubs voor de kerst uit de Europa toernooien zijn. En natuurlijk dat aan het eind van het seizoen de clubs gecombineerd +1 miljard draaien wegens verkoop spelers aan het buitenland. Toch lief dat al die supporters nog steeds denken dat het die clubs draait om een soort romantisch idee om kampioen te worden.

skoftig | 10-08-18 | 20:41 | 3

Ajax overwintert Europees.

Lewis | 10-08-18 | 20:44

Ajax wint de CL. Het is gewoon weer de tijd.

lokoolokie | 10-08-18 | 21:11

lokoolokie | 10-08-18 | 21:11
En ze hebben er nu ook echt de ploeg voor......

BlowingBubbles | 10-08-18 | 23:32

Mujn vader is voetballiefhebber in hart en nieren. Zo is hij niet voor één specifieke club, maar hij gaat voor "mooi voetbal". Als je hem dwingt te kiezen, dan zegt hij "Sparta", omdat deze club zich steeds vanuit een underdogpositie binnen de eredivisie weet staande te houden. Dus..., niet gehinderd door enige vorm van kennis of interesse voor de sport maar uit liefde voor mijn vader, duim ik voor kansloos Sparta.

MickeyGouda | 10-08-18 | 20:38 | 5

@Berbaar
Dan loop ik achter de feiten aan. Mijn vader zit doorgaans op de bal. "Kenners" hebben we bovendien al genoeg in Nederland, getuige de vele langdradige analyses in alle media. Mensen met hart voor de sport, daar heb ik persoonlijk meer mee.

MickeyGouda | 10-08-18 | 21:18

@ Berbaar | 10-08-18 | 21:10
Nou een kenner hoor. je hebt nergens verstand van. Hoe hou je het vol. Geld?

Rest In Privacy | 10-08-18 | 22:42

@Berbaar
Wie worden er volgens jou kampioen: De soennieten of de sjiieten ?

Jahowiseffe | 11-08-18 | 10:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb een tyfushekel aan sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder. Wat ik nog erger vind, ouwehoeren over voetbal op de radio & TV. Het enige wat mij in de sport nog wel interesseert is damestennis. Maar dat heeft een heel andere reden.

Droogloopmat | 10-08-18 | 20:34 | 4

Beachvolleyball. De damesvariant, dus.

omanders | 10-08-18 | 22:49

Damesvoetbal is dan een mooie combinatie.

Swoop | 10-08-18 | 22:55

Roerend mee eens. Een voetbal topic in GS, prima, maar als er in de eerste zin al een schrijffout staat, en er vervolgens ook nog eens een hele lange tekst volgt... Pleur er dan na 3 regels tekst 'Lees verder...' in.

EEnzame SchizofrEEN | 11-08-18 | 08:25
▼ 1 antwoord verborgen

FC Groningen wordt landskampioen en Emmen gaat Europa in. En Feyenoord eindigt ergens in de middenmoot.
En FC Twente degradeert uit de Keuken Kampioen divisie.

VanBukkem | 10-08-18 | 20:32 | 1

Durf wel te stellen dat als deze voorspelling uitkomt, er behoorlijk uitbetaald gaat worden. Als ik jou was zou ik er gewoon een maandsalaris op inzetten.

BlowingBubbles | 10-08-18 | 23:40

Nee, het wordt gewoon weer PSV. Ten Hag is voor de kerst weg bij Ajax en die achterstand halen ze niet meer in. Frank de Boer komt dan terug. Feyenoord wordt 5de.

Barbarous_Relic | 10-08-18 | 20:30

@Mostetd op zijn best. Al wordt FC Emmen gewoon 15e voor Sittard, Graafschap en Nak.

DrumPiet | 10-08-18 | 20:30 | 3

En Feyenoord kampioen. Uiteraard.

DrumPiet | 10-08-18 | 20:31

@ drumpiet.
Intelligent hoor, voetbalkennis.

Rest In Privacy | 10-08-18 | 22:43

Feyenoord heeft wel al mooi 2 prijzen gewonnen... dus daar mag de 3e ook wel bij.

Keyboardspeler | 11-08-18 | 00:07

Nu eerst de aftrap van Gijp en Derksen bij Veronica. Toch maar weer eens de treurbuis aanzwengelen.

koosnaam | 10-08-18 | 20:29 | 3

Ze beginnen nu al te laat. Vrees het ergste. Eén grote commerciële uitmelkerij.

DrumPiet | 10-08-18 | 20:32

De enige reden dat ik nog tv heb is voebal inside.

VanBukkem | 10-08-18 | 20:36

Niet kijken! Ze vallen al bijna over het paard.

Normpje | 10-08-18 | 20:55

Vitesse 4,Utrecht 5,AZ 6....
Stop de tijd !

Jimmy Mc Clure | 10-08-18 | 20:28 | 1

Vitesse 9, Utrecht 12, AZ 2.

FW Ta-183 Huckebein | 10-08-18 | 22:56

who gives a fuck

mokummer | 10-08-18 | 20:26 | 3

Ik.

Lewis | 10-08-18 | 20:45

Tokkies zoals berbaar en drumpiet.

Rest In Privacy | 10-08-18 | 22:43

Zie daar de enige echte Ajax-supporter die nog in Amsterdam te vinden is.

Swoop | 10-08-18 | 22:56

Al het andere interessante nieuws op GS maakt voetbal volstrekt onbelangrijk. Jawel, vroeger was ik ook fanatiek. Sinds er, voor onder de plakplaatjes zittende baltrappers, een kwart miljard Euro wordt neergelegd ben ik er meer en meer klaar mee. Ik word oud :-((

padbuffel | 10-08-18 | 20:26

ajax 1 ? op basis van wat? Hebben al 4 jaar niks gewonnen en dit wordt het 5e jaar. Kampioenschap gaat tussen 030 en 010.

ernstigdaapje | 10-08-18 | 20:25 | 5

040 wordt kampioen. Het is gewoon een optelsom.
PSV heeft de beste doelman: Zoet +
PSV heeft de beste spits: Lozano +
PSV heeft de beste trainer: van Bommel (was namelijk ook coach destijds op het veld) +
PSV heeft de beste middenvelder: Hendrix +
PSV heeft een keigoeie verdediging met o.a. Angeliño, Swaab & Dumfries
-------------
Kampioen!

keestelpro | 10-08-18 | 21:33

Beste doelman: Onana/Zoet
Beste spits: Jørgensen
Beste trainer: niet te zeggen
Beste middenvelder: Ziyech
Beste verdediger: De Ligt

Een fijn seizoen toegewenst Keestelpro!

Rest In Privacy | 11-08-18 | 07:40

Dank je Patje2011 jij ook. Het eredivisieseizoen is gisteren in ieder geval al goed begonnen met een mooie 2-3 overwinning van Heerenveen op Zwolle. Dat het mooiste voetbal moge winnen dit voetbaljaar!

keestelpro | 11-08-18 | 10:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Fel anti Ajax hier maar denk t wel. of Von Bommel moet PSV op z'n Duits führen.

raskol | 10-08-18 | 20:25

Lekker makkelijk de onderbuik weer laten spreken en ajakkes favoriet maken.

Hypno2050 | 10-08-18 | 20:22 | 1

Voorlopig staat Heerenveen wel mooi bovenaan en ajakkes vooralsnog met lege handen.

goedverstaander | 10-08-18 | 23:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen