Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stijlloze Eredivisie Voorbeschouwing 2020/21

VORIG JAAR 18 GOED

De Eredivisie gaat weer beginnen! Zoals ieder jaar, de lijst der lijsten. Voor saaie pronostiek gaat u maar lekker met de seniorenpas naar de betweterige bejaardenfabriek van Voetbal International, hier leest u het ware verhaal van de echte kenners die na tien bier en drie porties bitterballen heel goed buitenspel kunnen uitleggen in het café.

18de plek in de eindstand. RKC Waalwijk.
Kwalitatief lijkt het bij RKC allemaal net iets meer dan vorig jaar, maar vorig jaar was het ook wel heel erg verdrietig. De club heeft wat uitgerangeerde spelers van naam gehaald - Vurnon Anita, Gregory van der Wiel - en die nomineren we meteen maar als flops van het jaar. Komt nog eens bij dat Fred Grim een beroerde trainer is, dat zijn oud-keepers eigenlijk altijd, en dan weet je het wel. Gewoon weer een enkele reis met mondkapje naar de Keukenkneuzencompetitie, daar waar RKC thuishoort.

17. ADO Den Haag.
Dan ADO Den Haag. Vorig seizoen speelde de club een Engelse variant op afgrijselijk paniekvoetbal: alle ballen werden in blind onvermogen lukraak de A12 en de A4 opgeknald en toen de competitie werd stilgelegd had men in de Hofstad desondanks een behoorlijk grote bek over 'ja maar we hadden nog best zestiende kunnen worden'. Nee, dat hadden ze niet, en met een onervaren trainer (Rankovic) en elf uitermate slechte voetballers kan het alleen maar weer in tranen eindigen. En dan zijn Immers en Beugelsdijk ook nog eens weg, dan valt er ook niets meer te lachen. Maar ja, ze hebben wel van die gruwelijke hooligans enzo.

16. VVV-Venlo.
Vlaaienvereniging Venlo-trainer Hans de Koning is vooral heel bedreven in het coachen van clubs in de Keukenliga. In de Eredivisie heeft hij weinig te zoeken, net als zijn verzameling vlaaien. De voorbereiding was beroerd en het elftal is een samenraapsel mislukkingen van andere ploegen. Het is voor VVV te hopen dat iemand als Guus Hupperts, een van de weinigen die wel een bal over tien meter bij een medespeler krijgt, iets van zijn oude vorm hervindt, anders wordt het een lang en vervelend seizoen.

15. FC Emmen.
Het is toch een godswonder dat FC Emmen nog steeds in de Eredivisie voetbalt. In Drenthe, daar doen ze aan motorracen, trekkerbanden vreten en droge worst verbouwen, maar toch niet aan voetballen. Toch weet FC Emmen gewoon lekker mee te hobbelen in de Mickey Mouse Eredivisie en dat is hartstikke leuk voor de mensjes in Emmen, want in die stad is verder geen ene zak te beleven. Het enige wat je er kan doen is een beetje wandelen over De Hondsrug, mijmeren hoe je er zo snel mogelijk weer weg komt.

14. Fortuna Sittard.
Goed voetballen kunnen ze natuurlijk niet in Sittard, maar dat hoeft ook helemaal niet van de trainer, want dat is Kevin Hofland en Kevin Hofland kennen we vooral als iemand die met veel bloed op de kop wegens gescheurde wenkbrauwen alle tegenstanders onderuit probeerde te schoffelen, en meestal faalde hij en ging hij samen met zijn ploeg roemloos ten onder. Met Polter, Rienstra en Seuntjens (de slechte variant van de spits van De Graafschap, dat is zijn broer) haalde Fortuna wel wat aardige spelers binnen, en omdat de degradatieconcurrentie in de competitie er ook geen balzak van kan zal het wel een plekje net boven de streep worden.

13. PEC Zwolle.
Makkelijk heeft PEC-trainer John Stegeman het nog niet gehad, sinds zijn veelbesproken overstap van aartsrivaal Go Ahead Eagles. Het is wel een jaar van de waarheid voor de coach, want op papier heeft Zwolle een behoorlijk ploegje. Natuurlijk niet goed genoeg voor het linkerrijtje, laten we elkaar wel serieus nemen, maar gewoon om lekker weg te blijven uit de gevarenzone. Laten we het zo zeggen: PEC Zwolle is ook maar een omhooggevallen Go Ahead Eagles en ieder jaar dat ze in de Eredivisie spelen is bonus. Poppetjes om op te letten zijn Reza Ghoochannejhad en de van Manchester City gehuurde bonenstaak Slobodan Tedic.

12. Sparta Rotterdam.
Met Feyenoord in dezelfde stad zal Sparta Rotterdam natuurlijk nooit kunnen uitgroeien tot een topclub, maar dat hoeft ook helemaal niet. Sparta is gewoon lekker Sparta. Het is al knap dat Sparta rondjes draait in de Eredivisie, een plek waar de traditievereniging ook thuishoort. Let op het talent Emanuel Emegha. Het joch is vijf meter lang en ondanks dat nog maar zeventien jaar oud.

11. Gemeente Enschede.
De minst sympathieke club van het stel zal zich met dank aan allerlei staatssteun, leningen en financieel gegoochel ook dit jaar wel weer naar een veilige plek list-en-bedroggen. Geheel in tegenstelling tot de gunfactor van de club lijkt Ron Jans dan wel een gezellige gek, iemand met wie je na het drinken van een stuk of tien kopstootjes lekker liedjes kan gaan zingen in de kleedkamer. De voetballer met de mooiste naam van de Eredivisie speelt bij de Gemeente Enschede en dat is natuurlijk Nathangelo Markelo, gehuurd van de Engelse club Everton.

10. Heracles Almelo.
Vorig seizoen werd Heracles Almelo plots achtste in de Eredivisie en dat gaat de club dit jaar natuurlijk niet meer evenaren. Een indrukwekkende ploeg heeft Heracles immers allerminst, maar deze valsspelers blijven in tegenstelling tot mensen die wel normaal kunnen nadenken op dat gore kunstgras voetballen. Die competitievervalsing levert in eigen huis natuurlijk genoeg punten op tegen ploegen die geen flauw idee hebben hoe ze zich moeten bewegen op die doorgekookte rubberen matten.

9. Heerenveen.
En dan denkt u: wie is dat nou op de foto hierboven? Dat is de materiaalman, Catrinus Stoker. De heer Stoker begon ooit in het kassahok als kaartjesverkoper en nu is hij verantwoordelijk voor het materiaal. Wat een mooie baas! Wat de selectie van Heerenveen betreft, die is niet om over naar huis te schrijven, om niet te zeggen, heel erg slecht. De Leeuwarder Courant ziet in Heerenveen zelfs een degradatiekandidaat, maar de Leeuwarder Courant is voor Cambuur en die hebben een grafhekel aan dat verdrietige gedoe met dat lullige volkslied. Enfin, er staat altijd wel een of andere Noor of Zweed op om deze oersaaie club naar de negende plek in de eindrangschikking te schieten.

8. Willem II.
Een paar jaar geleden was Willem II nog de allerstomste vereniging uit de Eredivisie, op de Gemeente Enschede na misschien. Maar de Tilburgers hebben een fijne inhaalslag gemaakt. Behoorlijk voetbal, sympathieke trainers, goede sfeer, bekerfinale gehaald en een paar aardige spelers. Let (weer) op Mike Trésor Ndayishimiye, zolang het nog kan: de jeugdinternational van België verhuist nog voor het verstrijken van de transferperiode naar een grotere club. Tilburg-correspondent Dennis Schouten: "Achtste?? Nee nee, zes of vijf."

7. Groningen.
Arjen Robben.

6. Utrecht.
Die van FC Utrecht willen weer een aanval doen op de traditionele top 3, maar dat willen ze ieder jaar. Met Mimoun Mahi en Eljero Elia hebben de Domstedelingen een bak creativiteit in huis gehaald, al is het nog maar de vraag hoe gemotiveerd Elia nog is als hij Nederlandse parkeertarieven moet betalen voor zijn Lamborghini-verzameling. Voorts hopen dat die dikke Wesley Sneijder weer gaat voetballen, want dat is na Willem van Hanegem en Eric Viscaal de beste speler die ooit op de Nederlandse velden heeft gelopen. Utrecht-correspondent Tom Staal: "Nee joh, wij worden derde dit seizoen. Vitesse gaat em niet worden, AZ komt krap achter ons te staan en Feyenoord daar weer achter." Zesde dus.

gelredome uitverkocht tijdens wedstrijd van vitesse

5. Vitesse.
Vitesse heeft een groot voordeel ten opzichte van alle andere clubs in deze tijden van corona: in Arnhem zijn ze het gewend om zonder publiek te spelen. Dus als die andere clubs in de war geraken van het achterwege blijven van aanmoedigingen, ambiance en toejuichingen, gaan ze in de lelijkste concerthal van 't land, het Gelrecondoom, stoïcijns verder met voetballen. Niet dat eventueel publiek Vitesse überhaupt zou aanmoedigen, want voor Ernemmers is het glas altijd halfvol.

4. AZ.
De voorbereiding van AZ was niet om over naar huis te schrijven, maar ze hebben wel gewoon Calvin Stengs en Myron Boadu, twee van de beste spelers van de Eredivisie. Als die twee hun kop niet gek laten maken, en niet verleid worden om ergens halverwege het seizoen te vertrekken naar een of andere Engelse degradatiekandidaat, gaat AZ achter de traditionele top 3 gewoon weer best of the rest worden.

3. PSV.
Een beetje een blinde vlek, PSV. Het kan alles worden, maar het kan ook niks worden. Het is voor PSV goed nieuws dat babygezicht Sam Lammers lijkt te vertrekken naar Italië, want op een geslaagde actie hebben we hem nog nooit kunnen betrappen en al met al is hij misschien wel de slechtste spits van de Eredivisie. Voorts mag er achterin nog wel een beest bij, want die Nick Viergever is niveautje RKC Waalwijk, al lijkt Philipp Max een prima aanwinst. Natuurlijk letten op Mohamed Ihattaren en Donyell Malen, en het is voor PSV te hopen dat Érick Gutiérrez en Bruma een keertje fatsoenlijk gaan voetballen. Speler om niet op te letten: Jorrit Hendrix, die kan echt helemaal niks.

2. Feyenoord.
In de voorbereiding lijkt Feyenoord de zaakjes behoorlijk op orde te hebben. Marcos Senesi is na zijn matige start uitgegroeid tot rots in de branding, Leroy Fer is een van de beste middenvelders van de Eredivisie, Orkun Kökcü een van de meest getalenteerde en als het voorin een beetje gaat lopen (Berghuis, Jörgensen) zou Feyenoord zomaar kampioen kunnen worden. ZOU, want dat worden ze natuurlijk niet.

 1. Ajax.
Er kan weer gefeest worden in de huiskamers in Deventer, Diepenveen, Nijkerk en al die andere dorpen en steden waar men er hartstochtelijk voor heeft gekozen 'om voor Ajax te zijn'. De club uit de hoofdstad heeft gewoon weer de breedste selectie, de beste keeper, de beste spelers en het meeste geld. Ondanks het feit dat de trainer lijdt aan een combinatie van autisme en spraakgebrek; daar is geen kruid tegen gewassen. En die Antony, die gaat vlammen.

Reaguursels

Inloggen

Lol,
Twee kanttekeningen. Keepers zijn prima trainers, vaak keeperstrainer. Dino Zoff is een grote trainer gebleken.
Stekelenburg is verre van een goede keeper. Als Onana vertrekt of geblesseerd raakt zorgt hij er wel voor dat Ajax de competitie verliest. Marc my words.

ristretto | 12-09-20 | 09:19

Groningen 7de? Wel wat spelers kwijtgeraakt. Daarvoor hebben ze een veteraan die een jaar niet heeft gevoetbald en de man van glas wordt genoemd,gehaald.
Ik snap de euforie voor Groningen dan ook niet.

Tepstra | 12-09-20 | 07:04

Onze Dick houdt niet van young boys

merel veld | 12-09-20 | 06:32

Ongezien de typhus Mosterd.
Utreg wordt gewoon landskampioen in hun 50 jarig bestaan.
£20 heb ik er op staan trouwens.

ditotje | 12-09-20 | 01:19 | 7

Ik sluit mij aan bij Dito!
Het gaat gebeuren.
Zonder Wesley Snipers, die gaat maar lekker VockingWors snijden in de kantine van DHSC
Halal Fockingwors.
Allemoal gekkegeit natuurlijk, maor Utreg doet gewohn mee, voor de punteh.

Ruimedenker | 12-09-20 | 03:56

Uuuuuuu!!

Diederik_Ezel | 12-09-20 | 08:09
▼ 4 antwoorden verborgen

De enige goeie Nederlandse club is Barcelona. Daarna komen Aenoord en Feynejax.

Premier Trutte | 11-09-20 | 22:26 | 2

Sinds wanneer is Barcelona weer een goede club dan?

GeenHeil | 11-09-20 | 22:39

Een echte Rotterdammer is een Spartaan. I rest my case......

Spartaan1888 | 11-09-20 | 22:21 | 1

Spelen ze weer eredivisie dit jaar?

Premier Trutte | 11-09-20 | 22:27

De eerste keer dat ik in Amsterdam was, was voor een een wedstrijd Ajax-Feyenoord in het toenmalige Olympische Stadion. De essentie ontging me volledig, na mijn deconfiture bij Neptunia, Maar Amsterdam. Ik was een jaar of 10.

Vele jaren later heb ik in de ruïne ervan gegeten. Surf and turf. en oesters. Het was toch anders en dat lag echt niet aan de respectievelijke leeftijd.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 22:21

Het zit allemaal nog zo diep bij Derksen(en terecht)dat hij een keer helemaal los zal gaan tegen de judas.
Dat gaat niet meer goed komen tussen Derksen en de judas.

komtdatschot | 11-09-20 | 22:16

Vooral Ajax en Feyenoord zijn aan elkaar gewaagd. Maar toch trekt Ajax aan korste eind omdat zij de breedste selectie hebben .

TRUMP | 11-09-20 | 21:55 | 6

In Amsterdam zijn ze wel gewend om aan korte eindjes te trekken.

Rest In Privacy | 12-09-20 | 01:00

@Gulliver | 12-09-20 | 01:00:
Praat met een Feyenoorder over voetbal en het gaat binnen 10 seconden over Ajax.

Datmagniethe | 12-09-20 | 03:18
▼ 3 antwoorden verborgen

1. Feyenoord
2. Vitesse
3. Ajax
4. Cambuur
5. Sparta
(In willekeurige volgorde)

VP732 | 11-09-20 | 21:47 | 2

Van de eerste divisie?

Fijn_dat_je_er_bent | 12-09-20 | 06:45

Cambuur! Dat wordt hem! Dankzij de speciaal ingelaste extra promotie- degradatieronde in de winterstop.

plaspop | 12-09-20 | 13:19

Koopmeiners is de beste speler van AZ.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:40 | 3

Ik vind die spits anders ook erg goed.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:41

Hup NAC

nwanko | 11-09-20 | 21:39

Hup Antony en kudos voor Kudus. Ajax nummer één.

GeenHeil | 11-09-20 | 21:29 | 1

AZ kampioen zou mooi zijn.
Hebben ze verdiend afgelopen seizoen.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:32

1 Ajax
2 AZ
3 Feyenoord
4 Fc Groningen
5 PSV

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:26 | 11

@Patje2011 | 11-09-20 | 21:52: Ik denk dat AZ nog een beetje in de buurt komt. Maar de rest zit er minimaal 15 punten achter.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 22:07

Wappééé!
Uuuuuu!

Ruimedenker | 12-09-20 | 04:02
▼ 8 antwoorden verborgen

Vervelend die reclames in VI.

sprietatoom | 11-09-20 | 21:21 | 2

Toch, het eerste kutreclameblok in ruim drie kwartie. Wat dat betreft een betere track record dan de npo. De npo, waar we ook al betalend lid van zijn.

VanBukkem | 11-09-20 | 21:28

Mickey Mouse competitie. Waar blijft die fusie met de Belgische competitie?

Mahatma | 11-09-20 | 21:15 | 2

De Lambiek competitie is nog veel zwakker dan de Nederlandse daar schiet Nederland niets mee op.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:35

Korfbal missschien?

Ruimedenker | 12-09-20 | 04:02

Reële voorspelling. In de top 4 laat ik AZ en PSV van plaats wisselen.

poepaanmijngaatsie | 11-09-20 | 21:15

Ik vind dat er een kaart van Nederland moet komen waarop te zien is voor welke club je bent op de plek waar je woont. Veel mensen vinden wel iets van Turken die bij een wedstrijd Nederland-Turkije voor Turkije zijn. Ik vind nogal wat van mensen die hier PSV en Ajax steunen terwijl het Twente Stadion hier 20 km verderop staat. Flikkers.

Leptob | 11-09-20 | 21:13 | 11

Onjuist meeste seizoenskaarten worden gewoon verkocht in amsterdam zelf

Oromis | 12-09-20 | 00:06

Tukkers, Turken?
Zeg jij’t maar...

Ruimedenker | 12-09-20 | 04:04

zijn mensen die maandag op hun werk heel trots willen zeggen dat 'hun clubje wat heeft gewonnen. Bij een top 3 club is de kans groter dat die winnen dus zijn ze daar maar voor. Ik heb niets met die mensen. Als bijv Tukker in een klein dorp, Feyenoord uit Rotterdam supporteren. Fucking Rotterdam waar geen tukker is maar Turken en waar ze meer moskeeën hebben dan tractors in je eigen dorp. Alleen maar omdat zo'n clubje wat vaker wint,maar je 0.0 binding mee hebt.

Tepstra | 12-09-20 | 07:15
▼ 8 antwoorden verborgen

Hehe, eindelijk gewoon weer een dom spel waarover we elkaar de koppen in kunnen slaan!

Gazzerop | 11-09-20 | 21:13

Allereerste stadionwestrijd in mijn leven gezien was tijdens seizoen 1976/1977. Toen nog FC VVV- Ajax (2-2) in de koel. Ik piepkleine Ajax fan met mijn pa, die maakte het niks uit want hij was geen voetbalfan maar vond het leuk om mij mee te nemen als toenmalig sponsor van VVV (geen skyboxen toen, gewoon op de hoofdtribune). Maar mooiste waren de oer-Venlose supporters waaronder de zeer "elitaire" familie Burhennne. En dan vooral de verwensingen die van de tribune kwamen op z'n plat Venloos richting spelers van VVV en natuurlijk ook Ajax. Het was een grote comedy show. En die verwensingen waren op z'n plat Venloos zo grof maar ook vol met humor. Maar mooie was. Ik keek een van die familieleden vol begaving en afgrijzen aan vanwege zijn taalgebruik. Waarop een van die gasten zei: "Wat wij hier roepen? Het is niet bedoeling dat jij dat doet want dan geven je vader en je moeder je op je kloten!" Lol! Toch effe dat stukje opvoeding. En dat alles op z'n Venloos.
Schitterend! Zal ik nooit vergeten.

Basil Fawlty | 11-09-20 | 21:08 | 12

@VanBukkem | 11-09-20 | 21:58:
Mooi! Dat honingbeertje was zeer goed. Schijnt nu parlementslid te zijn in Brazilie. Overigens die herfst/winteravond wedstrijden. Koud, wind, grauw en tochtig (zeker in de oude Arena). Brrrr. Ik begrijp wat je bedoelt.

Basil Fawlty | 11-09-20 | 22:13

@Basil Fawlty | 11-09-20 | 22:09:

Waar is die teletijdmachine van professor Barabas als je 'm nodig hebt?! Maar goed, op naar the next best thing: de bar. ;-)

MickeyGouda | 11-09-20 | 22:15
▼ 9 antwoorden verborgen

Hoewel ik PSV fan ben zie ik het dit seizoen zwaar in. AZ schat ik hoger. Heerenveen had een rampzalige voorbereiding, die hebben voorlopig problemen

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:04 | 5

Succes deze competitie en dat de beste moge winnen.

NeedIsaymore? | 11-09-20 | 21:29

En wat denk je van NAC? Gaan die promoveren?

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Die Piet Snot Vereniging gaat elke wedstrijd op z'n Duits uit het vuur slepen en wordt met twee vingers in dn neus kampioen

Ilyrm | 11-09-20 | 21:03 | 1

Ik help je het hopen

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:05

Die nummer 1 komt toevallig overeen met de nummer 1 die de KNVB bepaald heeft. Wat zou het leuk zijn als er eens één seizoen door de scheidsrechters niet zo verschrikkelijk opzichtig gesjoemeld zou worden om Ajax te laten winnen.

spanarchist | 11-09-20 | 20:59 | 2

En alle scheidsrechters in de CL ook. Allemaal hun best doen om Ajax zo ver mogelijk te laten komen. Ze raakten geen bal, maar schakelden dankzij de scheids Real Madrid en Juventus uit.

NeedIsaymore? | 11-09-20 | 21:08

Wappie

Papa Jones | 11-09-20 | 21:51

Niet gemist. Elke seconde voetbal zonde van mijn toch al zo korte leven.

Lorejas | 11-09-20 | 20:58

Keesie van Wonderen is aan de coke? Die ogen stonden wijd open. Geintjuh.. Hij is gewoon scherp.

The_Challenger | 11-09-20 | 20:53

Ja, best goed. Alleen FC Groningen eindigt bij de eerste 3.

Mark my words

fapkoning40 | 11-09-20 | 20:52 | 3

Robben 36 goals

Gazzerop | 11-09-20 | 21:14

Jammer dat Robben zo vaak geblesseerd is. Zo niet, dan gooien ze hoge ogen.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:43

Wel bij de eerste drie van de regio denk ik.

johoost | 12-09-20 | 09:20

Staat je goed Gijp, die ring. Heel veel geluk voor jullie!

Remmersmaak1 | 11-09-20 | 20:48 | 2

Heeft hij z’n 46 polsbandjes en de Rolex van z’n moeder ook weer om?

Normpje | 11-09-20 | 21:08

Het is donker. Ik zie niks.

Poesman | 11-09-20 | 20:42

Dukla Praha heeft het mooiste uitshirt

LoperH2 | 11-09-20 | 20:37 | 1

Het paars van Anderlecht mag er ook zijn

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:10

Johan slacht Arie af

Remmersmaak1 | 11-09-20 | 20:35 | 4

Hij zal toch morgen de landelijke pers moeten halen wil ik ooit nog naar dat programma kijken.

Petrus Poortwachter | 11-09-20 | 20:38

@Petrus Poortwachter | 11-09-20 | 20:38: Komt goed Peter.

Remmersmaak1 | 11-09-20 | 20:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kijk nu naar de voorbeschouwing bij VI, en misschien dat er nog wat zaken voorbij komen........

Nuuk | 11-09-20 | 20:34

Zit die omhooggevallen versie van Achilles 29, genaamd de graafschap niet in de Eredivisie dit jaar? Goh.

filosofem | 11-09-20 | 20:28

Ik mis de Volewijckers, Holland Sport, de Baronie, DWS, etc

skoftig | 11-09-20 | 20:26

GeenStijl snapt niets van voetbal. Feyenoord wordt gewoon kampioen.

Piraatbas | 11-09-20 | 20:26 | 4

Zeker. Van het tweede rijtje.

Lorejas | 11-09-20 | 21:21

Zijn er al weer 18 jaar voorbij sinds het laatste kampioenschap?

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:30
▼ 1 antwoord verborgen

Gelukkig hebben jullie meer verstand van....
... ja van wat eigenlijk wel.

BrutusBosch | 11-09-20 | 20:26

Beviel me eigenlijk wel, dat half jaartje geen voetbal.

_pacman_ | 11-09-20 | 20:23

Ik ga dit jaar voor de doorgesnoven hooligans.

laatjenietkisten | 11-09-20 | 20:19

Mijn complimenten voor dit opstel. Er heeft vast veel tijd in gezeten. Jammer dat het over voetbal gaat.

Leptob | 11-09-20 | 20:16 | 1

U bent meer van de gollef?

Toverkol | 11-09-20 | 21:39

Zonder supporters op de tribune zou je elk duel moeten boycotten. Fake. Nep. Onzinnig. Voor de katzekut.

de Voorzittert | 11-09-20 | 20:16 | 1

Je zou het op z'n minst nog leuk voor de spelers en staf kunnen vinden, al is het 'the next best thing'.

Gazzerop | 11-09-20 | 21:15

Maar stel, je komt bijvoorbeeld uit Groningen, of Almelo, noem maar wat. Waar hoop je dan eigenlijk op? Handhaving gaat vast weer lukken, Europees voetbal vast weer niet. Nou, top. Volgend jaar weer.

John McClane | 11-09-20 | 20:15 | 10

Uit Groningen? Dan hoop je dat Robben er minstens 30 in gaat peren en Grunn weer Europa in mag!

Gazzerop | 11-09-20 | 21:16

Je kan als supporter van zo'n club beter hopen op degradatie. Word je het jaar daarop kampioen.

Toverkol | 11-09-20 | 21:34
▼ 7 antwoorden verborgen

Maar wij hebben Arjen Robben.

VanBukkem | 11-09-20 | 20:14 | 8

@lingo star
Ha ha ha ha ha ha ha ha ah ah ah ah aa ha ha ha ha.

VanBukkem | 11-09-20 | 21:17

@lingo star | 11-09-20 | 21:09: Hij kan nog best een beetje rennen hoor.
Maar jammergenoeg is zijn speelstijl wel heel erg afhankelijk van eigenschappen die (helaas) rap afnemen als je over de top bent.
Die ook niet meer zo vlot terugkomen als je er bijv. een tijdje uitligt.
Vrees dat het allemaal een dikke domper gaat worden wat dat betreft in de groene hel, maar Robben blijft wel een held. Om meerdere redenen, zijn terugkeer is in ieder geval tekenend.

Gazzerop | 11-09-20 | 21:19

Ik denk dat ie het record van meest geblesseerde speler gaat breken.

Toverkol | 11-09-20 | 21:36
▼ 5 antwoorden verborgen

Zucht. Micky Mouse competitie.

The2Amendment | 11-09-20 | 20:12

16de plek mist.

JohnLocke | 11-09-20 | 20:09

Utrecht moet boven Vitesse en dan klopt het aardig...

SterF... | 11-09-20 | 20:08

@nostyle let ook op Kudus, Schuurs en Gravenberch. Met als stiekeme outsider Taylor en wellicht Lang en Ekkelenkamp. Overigens kunnen Tagliafico en Onana alsnog vertrekken, transfermarkt is nog lang open. En hoe het precies zit met Blind en zijn rikketik weet niemand, kan ook einde carriere zijn. Als laatste is er gewoon feest bij mij in mokum wanneer Ajax kampioen wordt. Wel mag de Achterhoek en Twente hun Klein Wassink en Femmie terughalen, dat dan weer wel.

Graaf_van_Hogendorp | 11-09-20 | 20:08 | 2

Complimenten ook voor Overmars, Kudus is een prima speler, Veltman heeft een waardig afscheid gekregen, Marin voor een redelijke prijs verhuurd/verkocht, Taylor heeft bijgetekend (er moeten nog meer spelers volgen overigens) Het gaat een mooi seizoen worden!

Rest In Privacy | 11-09-20 | 20:37

Ten Hag gaat Promessie op 10 zetten. Op die plek is hij bij Kowet doorgebroken.

The_Challenger | 11-09-20 | 20:44

Deventer en Diepenveen is Kowet. Genoeg Ajacieden hier met een seizoenkaart. Maar ze gaan nooit. Partime supporters.

The_Challenger | 11-09-20 | 20:07

Sam Lammers is een prima speler.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 20:07

Sparta... laat ons juichen.

antagonist | 11-09-20 | 20:05 | 2

Sparta. De club van Rotterdam. Wij wensen jullie veel succes.

VanBukkem | 11-09-20 | 20:22

@VanBukkem | 11-09-20 | 20:22:
Waarvoor dank! We zullen het (wederom) nodig hebben. Maar ja, dat is het leuke/ellendige om supporter te zijn van een club buiten de top 3. U ook succes met uw club.

antagonist | 11-09-20 | 20:28

Ach gut. Mosterd kan weer eens z'n afkeer voor FC Emmen spuwen. Je mist trouwens nummer 16 en hebt twee clubs op 14. Goed bezig ouwe.

Wc-kip | 11-09-20 | 20:05 | 5

@Wc-kip | 11-09-20 | 20:11:
Als Spartaan vind ik Emmen een leuke club. En fijne supporters. Beetje noordelijke Spartanen. Succes dit jaar!

antagonist | 11-09-20 | 20:14

Zonder jullie hadden we de wedstrijd tegen ferencvaros in Arnhem moeten spelen. Emmenstadion doet me een klein beetje aan de aardelaarshorst denken.

The_Challenger | 11-09-20 | 20:25

Adelaarshorst rund!!!

The_Challenger | 11-09-20 | 20:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Hup Ajax!

Rest In Privacy | 11-09-20 | 20:04 | 6

Als het zo is als vroeger zal fox2 wel hier op blijven zitten. Proost!!!

The_Challenger | 11-09-20 | 20:22

De link was weg ja. Bedankt man! En onverwacht een goal.

The_Challenger | 11-09-20 | 21:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Ah, mooi, Ajax staat op 1. Just checking...

GeenHeil | 11-09-20 | 20:04

Veronica Inside gaat zo weer beginnen.......... veel belangrijker!

Fatwabuster | 11-09-20 | 20:04 | 5

@Petrus Poortwachter | 11-09-20 | 20:11: Ik
heb net via de telefoon paar minuten geluisterd(geen beeld) op de camping.
Flauw/schijterig/slap. Precies als verwacht. Van der Gijp is de ergste. Bah.

Normpje | 11-09-20 | 21:04

Ze gaan geen ruzie maken

Rest In Privacy | 11-09-20 | 21:07

@lingo star | 11-09-20 | 21:07: Voorlopig even niet. Ze moeten weer aan elkaar wennen en als ze weer chemie hebben, gaan ze alsnog op de ouderwetse toer.

Rest In Privacy | 11-09-20 | 22:10
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl