Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stijlloze Eredivisie Voorbeschouwing Toto

voetballer van NAC

VORIG JAAR EERSTE ZES GOED

Nou ja eentje op doelsaldo dan maar verder bent u hier aan het juiste adres voor belangrijke inzichten in het komende voetbalseizoen met allerlei ongenuanceerde informatie die u dan weer niet hoort uit de mond van Pierre 'sterke mening' Hooijenbonk. Hier op GSHQ is het Jánken met hoofdletter J. Ronaldo is voor NAC, die zijn gedegradeerd, ondergetekende is voor De Graafschap en die zijn ook gedegradeerd, Spartacus raakt alleen onder de indruk van de tieten van Badr Hari en de rest luistert alleen een beetje naar de roffelende Honda van Max Verstappen. Desalniettemin kunnen wij ons er wat van en daarom, in navolging van vorig jaar, de grote betweterige stijlloze Eredivisie-voorspelling!

18de plek in de eindstand. RKC Waalwijk
De trainer van RKC Waalwijk is Fred Grim, zie foto hierboven, en dan weet u het al wel. Gaap. Fred Grim had net zo goed Jan de Vries uit IJsselmuiden kunnen heten, dan had ook niemand het gemerkt. Fred was ooit keeper, maar toen had hij al de uitstraling van een zakje ontdooide ijsblokjes. Als trainer is het natuurlijk niet veel beter want keepers zijn slechte trainers. We hebben Fred Grim nog nooit op een spannende uitspraak kunnen betrappen, al is het natuurlijk gissen naar wat de man in zijn slaapkamertje uitspookt. Wat dat betreft past The Fredinator goed bij Waalwijk, waar echt niks te doen is. Het pluspunt aan Waalwijk is dat het in de buurt van Den Bosch en Tilburg ligt. De topaankoop van RKC Waalwijk is geen speler maar een grasveld en dat is weliswaar fijn, maar als je elf melkgeiten in een perfect gemaaide wei propt moet je niet verwachten dat er ineens zoiets ontstaat als combinatievoetbal. Troosteloos allerlaatste en wegwezen, dus, inzetten bij Toto levert je 2,40 op en dat is GrAtIs GeLd.

17. Fortuna Shittard
Met de op RKC na laagste begroting van de Eredivisie mag je van Fortuna Shittard geen wonderen verwachten en dat doen we dan ook niet: stijlloos zeventiende. De club heeft wel 100 nieuwe spelers aangetrokken en die kennen we allemaal niet, maar goed voetballen kunnen ze niet, anders waren ze niet naar Fortuna gegaan. Voorts kunnen we allerlei gemene dingen opschrijven over Fortuna want in het zuiden van het land lezen ze toch geen Nederlands, al vinden we het wel grappig dat Fortuna Sittard de beste club van België-Noord is, beter dan het Roda JC van Frans Timmermans, want Frans Timmermans en Roda JC zijn stom.

16. FC Emmen
Allemaal leuk en aardig hoor, FC Emmen in de Eredivisie, maar dat is natuurlijk wachten op een onvermijdelijke degradatie naar de Keukenliga. Is het niet dit jaar, dan is het wel volgend jaar en is het niet volgend jaar dan is het wel het jaar daarna. Ze hebben een enorm blik nieuwkomers opengetrokken, nieuwkomers met exotische namen als Görgülü, Sopic, Tarashaj, Urgrinic en Kolar. Wat een cultuurschok moet dat zijn voor de bewoners van de enige villawijk in Emmen, mits ze die hebben, dat er ineens een roedel 'buitenlanders' rondloopt - die heb je daar namelijk niet zo veel. Enfin, het team is los zand.

15. Sparta Rotterdam
Het goede nieuws uit Rotterdam is dat Excelsior van het strijdtoneel is verdwenen, want dat is toch wel het allersufste clubje in het Nederlandse profvoetbal. Geen sfeer, geen supporters, geen stadion, derde club van Rotterdam. Wat dat betreft is het bij Sparta een stuk leuker. De wijk eromheen is weliswaar een carnaval van ongemak en dat edgy randje 'cultclub' mag er ook wel af, want Sparta Rotterdam is een cocktail van middelmaat - een cocktail die toevallig al heel lang bestaat. Voetballen kunnen ze niet, al is middenvelder Bryan Smeets wel een donders mooie pik.

14. VVV-Venlo
Daar gaan we weer over die doodvermoeiende trap, maar je zou maar bij VVV voetballen, tof willen doen over alle scharen en trucjes die je afgelopen weekend hebt laten zien en het enige wat de mensen willen weten is hoe het is om die trap af te dalen richting het veld van stadion De Koel. De enige leuke trap is een vrije trap, maar dan niet door een speler van VVV-Venlo, want dat zijn vooral houthakkers van het type rennen & vliegen. De trainer is wel een extreem mooie lul: Robert Maaskant, vroeger 'de kroonprins' genoemd. Bij sommigen leidt arrogantie en betweterige vibe tot irritatie, maar in het geval van Maaskant kun je er gek genoeg wel om lachen. Zijn cv is uitermate indrukwekkend voor iemand die altijd in de marge heeft gerommeld, met clubs als RBC Roosendaal, Willem II, Go Ahead Eagles en NAC Breda. Alvast indrukwekkender dan zijn vernuft als voetbalcoach, want een wondertrainer is Maaskantje natuurlijk niet. 

13. Heracles Almelo
Stel je toch eens voor dat je op zaterdag vrijwillig naar de enige supermarkt in Almelo kan, een beetje voor het schap met karnemelk gapen welke rode rakker je nu weer bij je ontbijt gaat inschenken... Óf je gaat naar een voetbalwedstrijd van Heracles. Het is allebei suf. Nu kunnen demense er weliswaar een keertje uit naar dat Heracles, dat vorig seizoen verrassend goed presteerde. Dat was natuurlijk een toevalstreffer, want een club als Heracles is absoluut geen tafellaken. Het is zelfs niet te groot voor het servet. Heracles Almelo is een servetje. Het is voor ze te hopen dat Brandley Kuwas het een beetje op zijn heupen krijgt, want soms lijkt die gozer er totaal geen zin in te hebben. Ander aardig spelertje: Silvester van der Water, onthoud die naam.

12. FC Twente
Jarenlang hebben ze bij FC Twente de boel opgelicht en dat leidde helaas niet tot een verplichte degradatie; gelukkig waren de spelers sportief en donderde men er vrijwillig uit. De rest van Nederland dolblij en daar snapten ze in Turkkerland helemaal niks van; 'wij tegen de rest', jammerden ze dan. Helaas is FC Twente inmiddels terug op het hoogste niveau. Iedereen verdient een tweede kans. FC Twente niet. Daar hebben ze te lang rondgesprongen in het luchtkasteel dat ze compleet zijn vergeten dat ze ook maar een boerenclub uit de provincie zijn, want ze stellen zich op gelijke hoogte met Feyenoord, PSV en FC Utrecht. Nou niet dus. FC Twente is een haring met graatjes, een vuilniszak zonder sluitclip en een kaas zonder schaaf. Stom, dus.

11. PEC Zwolle
PEC Zwolle, wat moet je daar nou weer van vinden. Als PEC Zwolle vandaag ophoudt te bestaan heeft niemand het door. Dan start de Eredivisie met zeventien clubs en dan heeft iedereen zoiets van: Huh we waren toch met achttien nou ja laat maar we missen niemand. Het draaide bij PEC Zwolle in de voorbereiding vooral om trainer John Stegeman, die werd overgenomen van Go Ahead Eagles, en daar waren ze in Deventer heel boos om. Maar ja. Geef iemand meer geld en meer mogelijkheden en dichter bij huis, heel erg gek hoor, dat diegene dan kiest voor de uitdaging. Tweede discussiepunt in de voorbereiding was de vraag wie de eerste keeper wordt, maar dat boeit werkelijk helemaal niemand.

10. ADO Den Haag
ADO Den Haag hooligans! Bij het Polder-Millwall draait het helegaar niet om voetbal. Het gaat erom dat je met je makkers naar het stadion gaat (een ultiem lelijk gedrocht, van de buitenkant verreweg het lelijkste stadion van de Eredivisie, maar dat terzijde), drank en drugs gebruikt en een paar keer per helft scheldt met een enge ziekte. Bij ADO Den Haag is de uitslag van het aantal idioten en 'normale mensen' in het stadion gelijk aan de uitslag van de meeste wedstrijden: een troosteloos gelijkspel.

9. Heerenveen
Zogenaamd een sympathieke club, maar Heerenveen is helemaal niet sympathiek. Een stadion vol gloryhunters die een beetje het volkslied meeblèren om vervolgens een stel tweederangs Zweden ongelooflijk wisselvallig en wispelturig te zien ballen. Heerenveen is vooral heel sneu. Heerenveen heeft zogenaamd sfeerhooligans, Nieuw Noord: in 1992 zette Tjibbe een liedje in en pardoes deden er dertien anderen mee. Nee, sc Heerenveen, dat is het allemaal net niet. Trainer is Johnny Jansen. Niemand weet wie hij is, maar hij heeft wel een coole naam.

8. FC Groningen
Bij FC Groningen speelt nog altijd de op een paar na beste voetballer van de Eredivisie, Ritsu Doan, die na dit seizoen gewoon lekker bij Ajax, PSV of Feyenoord moet gaan voetballen. Een Nissan GT-R tussen tien roestige trekkers, dat is dus geen porem. Verder kunnen die voetballers er ook niks aan doen dat het publiek er geen kont meer aan vindt. Nou ja, of wel natuurlijk, door beter te gaan voetballen, ware het niet dat ze bij FC Groningen altijd tussen de plekken zeven en dertien eindigen. De natte vinger zegt ons dat het dit keer acht gaat worden. 

7. Willem II
Van oudsher de allersaaiste club van de Eredivisie, een club met de uitstraling van een stuk touw, maar de laatste jaren heeft het oervervelende Willem II gek genoeg wat gewonnen aan sexappeal. Dat shirtje, best okee, prestaties, best okee, paar van die spelertjes, best okee, stadionnetje, best okee. "Willem II is hartstikke kudt", probeert Ronaldo nog, maar niemand luistert, want hij is voor NAC en dat telt niet.

6. Spartak Vitesse aka FC De Krim
Bij FC Hollywood aan de Rijn is het sinds de Russische revolutie gek genoeg rustig. Dat is ook niet zo gek, want er zit geen kip op de tribune en er is dus ook niemand die amok kan maken over wanordelijkheden. Vitesse verkoopt lachwekkend weinig seizoenkaarten en bij alle supporters is de club uit Rusland het lachertje van de Eredivisie. Een supporter in spé krijgt van Vitesse vooral een Sylvie Meis-ervaring. Het lijkt wel wat, je mag ter kennismaking een keertje voor weinig naar binnen en dan blijkt het vooral erg leeg en verdrietig. Nee nee, Vitesse, dat is geen vrolijkmaker. 

5. FC Utrecht
Tom Staal (hardcore FC Utrecht-fan):

Vijfde dus, al hebben ze met Adrián Dalmau wel een kandidaat om topscorer van de Eredivisie te worden.

4. Feyenoord
Ja het houdt een keer op hoor, met Feyenoord. Prachtclub, prachtsupporters, prachtstadion, maar dat oeverloze gesteggel. Om gék van te worden. Dat volk is STUG. Een grote dikke klont van een drol, al jarenlang muurvast in de trechter. Directeur Van Geel weggejorist is een beginnetje, maar bouw in godsnaam een nieuw stadion en vergeet de malle sentimenten, anders wordt de club nooit meer kampioen. Dan maar gewoon de veelbelovende jeugd (Geertruida, Burger, Kökcü, Touré) voor de leeuwen werpen en een keertje tiende worden. Kun je een jaartje later oogsten.

3. AZ
Absoluut geen wonderclub dat AZ en dan gaat sterspeler Guus Til mogelijk ook nog eens Russische roebels vangen. Omdat alle andere clubs in de Eredivisie nog slechter zijn zal AZ wel vierde worden, en dat is dan nog buiten Feyenoord gerekend, dus derde.

2. PSV
Even over Mark van Bommel. Die was als voetballer niet te hakken, maar hij speelde nog met regelmaat in Oranje en dus zag iedereen dat hinderlijke gedrag maar door de vingers. Toen werd Mark van Bommel trainer en plots was hij sympathiek. MAAR TOEN bleek PSV ineens veel minder goed dan Ajax en dus werd Mark van Bommel weer zijn onhebbelijke zelf. Hoogste versnelling in de Calimero-machine en maar mekkeren. Laten we het maar winnaarsmentaliteit noemen, maar PSV gaat dit jaar natuurlijk zwaar achter de feiten aan lopen en dus zien we Van Bommel het hele jaar zo chagrijnig als een verdwaalde poepvlieg. Nu al zin in.

1. Ajax
Sterspeler 1 Matta de Ligt is weg en sterspeler 2 Frenkie de Jong is ook weg, maar Ajax heeft zonder enige twijfel nog steeds verreweg de beste ploeg van de Eredivisie. En, eerlijk is eerlijk, vorig seizoen speelde het ploegje van die malle clown Erik ten Hag verdomd fraai voetbal. Dat wordt weer negentig minuten lang voor onze club uit Amsterdam met alle hardcore support your local-supporters uit Deventer, Assen, Tiel en Vaassen. Alvast gefeliciteerd met de titel jongens, wij zijn even onze hypotheek aan het vergokken.

Reaguursels

Inloggen

feijenoord 4e, hahahahajajajahahahaha. De grootste kudtclub van Nederland, met de arroganste kudtsupporters van Nederland. Nee, van de wereld. In een bouwval van een kudt stadion. Smerige havenslaven zijn het. 4e, hahahahahaha. Zo, en nu een biertje.

Von Knarrenstein | 03-08-19 | 00:33

Na gisteravond........... Wat een tering club dat Utreg.
Nummer 5 is wel een beetje laag ingeschat trouwens

ditotje | 02-08-19 | 23:15

Ajax afgetekend kampioen, maar ze missen de groepsfase CL. Zoveel mazzel als die vorig seizoen gehad hebben in Europa, dat maak je eens in de 40 jaar mee.

Kaltsnautzige | 02-08-19 | 22:42

Wat is dat voor een onzin over Emmen? Hun trainer was vorig jaar de beste trainer op Ten Hag na. 15e met een team van niks en hij werd niet eens genomineerd tot trainer van het jaar. Los zand wordt het daar zeker niet met Lukkien. Hoop voor Tom Staal dat Utrecht snel deze coach haalt. Weet hij eindelijk wie echt een topcoach is. Vd Brom is dat zeker niet!

Staanplaats | 02-08-19 | 19:49

Zondag Feyenoord - Sparta hier. Rotterdamse derby. Nieuw seizoen. Zal mij benieuwen. Meedoen met de top 3 zit er wederom niet in. Maar wel geld voor dat k*t Feyenoord City. Grrr.!

RickRD | 02-08-19 | 19:33

Wat raar, al die voetbalbroekjes hebben een grijze vlek in het kruis... ?

Rhenium | 02-08-19 | 19:28

Toch moet je uitkijken met dat PSV. Eerst jezelf laten uitschakelen tegen Basel, straks in de eerste ronde KnvB beker verliezen van Jong Arnemuiden en dan kun je alle pijlen vol op de titel richten.... en niet halen

skoftig | 02-08-19 | 19:17

Je kunt bijna geen dag overslaan zonder Vsn Bommel in de MSN. De ideale schhonzoon vsn Bert van Marwijk. Zijn we echt al vergeten dat MvB als speler wekelijks genomineeerd was voor 'De naaimachime?' De award voor de grootste matennaaier? Mark van Bommel aka ' De Nederlandse Lothar Mattheus?'. Weg met die jsnkbal

darmflora | 02-08-19 | 18:56 | 2

Last van het Fenomeen van Raynaud?

Ruimedenker | 02-08-19 | 19:02

Don't worry, na dit seizoen is Mark d'n naaiert weg en coacht hij een club in Saudi Arabië.

NeedIsaymore? | 02-08-19 | 19:04

Ik moet lachen om iedereen die Utrecht een derde plaats toedicht. Zesde, max.

Lewis | 02-08-19 | 18:20 | 2

Wag maor jochie! ‘T zaje verbaoze.
Maar goed, je kon wel eens gelijk krijgen.
Gelukkig leg de Utregse lat nie zo hoog.

Ruimedenker | 02-08-19 | 18:41

Zeker, die hebben gisteravond de 'wedstrijd' tegen Zrinksi niet gezien. Maar voor Utrecht telt maar één ding, Ajax verslaan.

NeedIsaymore? | 02-08-19 | 18:42

Emmen die gaan echt wel een paar ploegen achter zich houden. Directe handhaving. Utrecht kan verrassen dit seizoen, misschien wel derde!!

Nuuk | 02-08-19 | 18:17

VVV Venlo schat ik hoger in. Vorig jaar met een begroting van 7 miljoen een gedeelde 11e plaats, samen met Heerenveen. En VVV-Venlo heeft een paar duitsers erbij gehaald. En van duitsers weet u die geven zich niet gauw gewonnen. Daarnaast is het een godsklere end rijden voor elke tegenstander en dan moet je nog beneden zien te komen, want die trap he....

Graaf Monte Cristo | 02-08-19 | 18:02 | 3

Scherpe analyse. Mag ik aanvullen met het feit dat het Limburg is en de mensen niet verstaat en je dus in het buitenland waant. Een soort EL voorronde in Venlo.

NeedIsaymore? | 02-08-19 | 18:12

@NeedIsaymore? | 02-08-19 | 18:12: De 2 smaakmakers weg, unnerstall die tig punten heeft gered met prachtige reddingen en de aanvaller Mlape. Naar mijn inziens zijn ze een stuk zwakker dan vorig seizoen.

Erageftw | 02-08-19 | 18:48

Je vergeet hun instelling "" det doooon weee waaal""

joppo0 | 02-08-19 | 19:42

Hup Feyenoord!!

pibasso | 02-08-19 | 17:31

"een Sylvie Meis-ervaring. Het lijkt wel wat, je mag ter kennismaking een keertje voor weinig naar binnen en dan blijkt het vooral erg leeg en verdrietig."
Bijna literatuur en een dodelijke en treffende omschrijving, zou in Bild opgenomen moeten worden.
Wacht op een net zo'n treffende omschrijving van de labia van Sabia.

bwanabanjo | 02-08-19 | 16:55

Als we niet degraderen, ben ik tevreden.

VanBukkem | 02-08-19 | 16:39

Ajax gokt vol op het kopen van spelers, de jeugd kan het vergeten. Heel elftal verkocht, Jong Ajax daarom vorig jaar slechts 11e. Arme Said Ouaali, waar doe je het nog voor?

Swoop | 02-08-19 | 16:30 | 2

Wát een onzin. Volg jij het voetbal wel?

Lewis | 02-08-19 | 18:18

@Lewis | 02-08-19 | 18:18: Oh, nee, ik heb het fout,ze zijn elfde geworden. Kan je het lijstje met weggelopen spelers wel even toesturen.

Swoop | 02-08-19 | 18:52

De redactie is weer schaamteloos voor de Bijlmermeisjes. Maar toegegeven internationaal succes valt alleen te verwachten van Ajax en ze zijn ook de beste van de competitie. Zegt een Phoxy fan.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 16:24

Kleine wijziging, feyenoord komt niet hoger dan plaats vijf of zes. Utrecht heeft goed ingekocht en gaat echt hoger eindigen.

RenHoek | 02-08-19 | 16:21 | 1

gisteren gezien, ja
hahaha

joppo0 | 02-08-19 | 16:35

Nog ff en klein feitje: Sparta heeft de meeste seizoenkaarthouders uit Rotterdam. Alleen dat al maakt Sparta "DE club van Rotterdam".

Spartaan1888 | 02-08-19 | 16:18 | 4

Ik vroeg me af waar ik kan nagaan hoeveel seizoenskaarthouders Sparta heeft vergeleken met Feyenoord. Kon namelijk nergens op internet bevestigen dat Sparta er meer dan Feyenoord heeft. Iemand een linkje?

DeterioraSequor | 02-08-19 | 17:15

OOoooh, UIT Rotterdam, zo. Dus bijna alle 8000 Spartanen komen uit Rotterdam, maar die 32.000 Feyenoorders komen ook uit Leiden, Rijswijk, Spijkenizzle enz.. Ok, begrepen.

DeterioraSequor | 02-08-19 | 17:18
▼ 1 antwoord verborgen

FC Emmen eindigt beslist hoger. Het elftal bestaat nu weliswaar uitsluitend uit Ballkanafrikanen en aanverwante allochtonen van licht-, midden- en donkergetinte snit, maar is er ten opzichte van het vorige seizoen absoluut op vooruit gegaan.

Ridde Rogter | 02-08-19 | 16:16 | 1

Die wonen zeker allemaal in Angelslo?

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 02-08-19 | 17:24

Beetje On-Topic : vrouwelijke scheids bij de Supercup wedstrijd Liverpool - Chelsea. Daar lopen nogal wat baardmannen rond. Ben benieuwd of ze eisen dat die scheids een burka aan moet....

Penus Decoratus | 02-08-19 | 16:01 | 1

Ja, die Mohammed Salah laat zich niet wegens buitenspel terugfluiten door zomaar een vrouw.

Ridde Rogter | 02-08-19 | 16:19

Schrijf Feyenoord maar allemaal af. Vanuit de underdogpositie kunnen er dan nog wel eens gekke dingen gaan gebeuren in de Kuip. Hoop het want het is de meest sympathieke club die er bij staat met tevens de meest fanatieke aanhang. Come on you Reds!!

Waakvlam | 02-08-19 | 15:55 | 8

@merel veld | 02-08-19 | 16:31: Feitenvrij wensdenken, dat mag, maar is nog steeds feitenvrij wensdenken.

bwanabanjo | 02-08-19 | 16:56

@Patje2011| 02-08-19 | 16:02: het gemiddelde IQ is 100, nufsaid patjepeejer

merel veld | 02-08-19 | 18:11

@merel veld | 02-08-19 | 18:11:
Volgens mij zei iemand anders dat Merel. Kan gebeuren, ik ben ook niet scherp vandaag.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 18:46
▼ 5 antwoorden verborgen

Ha ha verkeerd gifje.. Die is nog van het afgelopen WK in Frankrijk..

Shareholder II | 02-08-19 | 15:50

Ajax <straatlengte> PSV <straatlengte> AZ <> Utrecht <> Feijenoord.
Japie Stam is niet te benijden.
De Godenzonen moeten zich eerst wel even plaatsen voor de groepsfase van de CL en met van de Beek, Onana, Zyech, Dolberg en Neres zit er nog 200+ miljoen aan transfers in de pijplijn ook.
Tel daar bij op de reeds aanwezige vele miljoenen op de bank, een prima functionerende jeugdopleiding en het gat met de rest zal alleen maar groter worden.

Berbaar | 02-08-19 | 15:47 | 1

U kent Ajax, toch? Ondanks alles wat u opnoemt kunnen ze net zo goed als tweede eindigen. Geen idee hoe ze het doen, maar ze kunnen het wel.

Goldfinger | 02-08-19 | 16:57

Utrecht 3e? ze kunnen niet eens van een club winnen zonder stadion. Tom is van het padje af

Oromis | 02-08-19 | 15:45

Ik vind het als niet voetbalkenner opmerkelijk dat het blijkbaar groot nieuws is dat een voetbalclub een voetbalveld koopt.

Prof. Pim Pam Pet | 02-08-19 | 15:37

1. Ajax
2. P=V
3. Utrecht (blijft Till bij AZ dan staat AZ 3e)
4. AZ
5. Feyenoord (komt de grote investeerder op tijd?)
6. Groningen
7. Vitesse
8. Heerenveen
9. Willem II
10. FC Twente
11. ADO Den Haag
12. Heracles
13. PEC Zwolle
14. VVV
15. Sparta
16. RKC
17. Fortuna Sittard
18. Emmen

Rest In Privacy | 02-08-19 | 15:35 | 3

Stengs gaat op 10 spelen, Idrissi links en Gusmunsson rechts terwijl Boadu en Druijff vechten om de 9. AZ wordt gewoon derde.

Daarbij gaat Til weg voor 15 mio+ naar verluidt, dus er is ook nog ruimte om een middenvelder op te halen voor een miljoen of 6/7.

Balzakius | 02-08-19 | 15:41

Utrecht 3e? ze kunnen niet eens winnen van een bosnisch clubje zonder stadion

Oromis | 02-08-19 | 15:46

Kan iemand svp @Kanjert een zakje haver geven alstublieft? Helemaal genderneutraal door al die gladgeschoren benen (verdere namedropping werkt alleen maar averechts waarschijnlijk) maar in de FP1 van de EU voorrondes worden ze er allemaal uitgeschopt. Dit terwijl onze Leeuwinnen alleen maar geen wereldkampioenes zijn geworden vanwege de media ( don't mention the VAR) omdat Donald Trump dan helemaal nooit meer in de echtelijke stonde welkom (hoi Melania!) geweest was geworden. Met al mijn liefde voor Dominique Bloodworth: op je middenveld met twee bijtertjes als Jackie Groenen en Daniëlle van der Donk? Kerels die zwaar overbetaald achter een bal aanrennen: ik heb er twee. Achter in de rij aansluiten s.v.p..

Rest In Privacy | 02-08-19 | 15:34

Utreg heeft de keuze gemaakt.
Zij laten Europa voor wat het is en gaan nu voor de landstitel.
Nipt verloren van Mostar= Ajax/PSV ;-))
Alles ken hè, ‘t ballegie is rond war.

Ruimedenker | 02-08-19 | 15:34

VVV heeft Soriano aangetrokken, veelscorende spits. Of dat een hogere plek op de ranglijst oplevert, is afwachten.

H. Caulfield | 02-08-19 | 15:32

Het wordt wel eens tijd dat PSV gaat degraderen en FC Groningen kampioen wordt. Ik vind dat de NAM, Shell en minister Wiebes gewoon de titel moeten “kopen” en naar Grunn moeten brengen. Tsjempjons Liek in the Euroborg. Liekt mien wel wat tou, jaaa.

Stormageddon | 02-08-19 | 15:30 | 3

Is goud mien jong. Zal Wiebes wel eem bell'n.

GWBA | 02-08-19 | 15:37

Ajax samen met FC-Groningen in een aparte competitie zou beter zijn. Ze hebben wel wat gemeen. Ik zal geen grapjes over over gas maken.

blisterverpakking | 02-08-19 | 15:53

Ik denk dat ik nog eerder 3x achterelkaar de Staatsloterij win. Waar koopt u overigens dat spul dat u snuift?

Swoop | 02-08-19 | 18:59

Eredivisie = gebakken lucht.

watergeus | 02-08-19 | 15:30 | 1

Wel een mooi startpunt voor een discussie. Of heeft u het liever over de weekendaanbieding van de Vomar?

Swoop | 02-08-19 | 19:01

FCU wordt tweede!

overVecht | 02-08-19 | 15:30 | 1

Dit topic gaat over de eredivisie, niet over de Mandemakers League.

NeedIsaymore? | 02-08-19 | 18:47

Stuurde Staal dat bericht voor of nadat ze uitgeschakeld werden in Europa? Want na dat debacle zou ik toch wat voorzichtiger zijn.

Ares | 02-08-19 | 15:28

En hoe liggen de kansen voor Tom Egbers bij de bookmakers?

Mr_Natural | 02-08-19 | 15:28

Hahaha. Dat gif'je van dat paard. Ik kan niet stoppen met lachen!! Lol

Badr Haary | 02-08-19 | 15:28

Hej Mosterd, duck you met je gebash op Limburg. Groet, Max Verstappen en Tom Dumoulin.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 15:27 | 4

ja, F1 en wielrennen. Maar voetballen...?

GWBA | 02-08-19 | 15:35

"Duck You"
Donald, Dagobert, Kwik, Kwek of Kwak?

Kapitein Sjaak Mus | 02-08-19 | 16:48

@Kapitein Sjaak Mus | 02-08-19 | 16:48:
Lol..

Rest In Privacy | 02-08-19 | 16:53
▼ 1 antwoord verborgen

Vind het een k*tclub maar Ajax wordt moeiteloos kampioen. En dat zonder enige Amsterdamse speler.

AntonJensen | 02-08-19 | 15:25

"de tieten van Badr Hari"

Rest In Privacy | 02-08-19 | 15:23 | 3

Ja, wat?!

Badr Haary | 02-08-19 | 15:28

@Badr Haary | 02-08-19 | 15:28: Niets meneer. Goedemiddag meneer.

Rest In Privacy | 02-08-19 | 15:30

Haha, Heracles eindigt onder FC Twente? No was José. Schaal Heracles maar op plek 8 in. Plek 6 of 7 als het een beetje mee zit. Ohja, en Kuwas voetbalt niet meer bij Heracles, maar in de zandbak.

RatedRKO | 02-08-19 | 15:22

@mosterd het enkele feit dat je ajakkes op een zet is voor mij bijna een reden op mijn abo op GS op te zeggen. Net als dat ik bijna mijn abo op Ziggo wilde opzeggen. Maar goed de rest deugt wel dus blij ik toch maar. Wel fijn als er wat diepgaande background items over Feyenoord komen. :-)

Hypno2050 | 02-08-19 | 15:19 | 4

ze mogen best meer over de fatamorgana aka Feyenoord City berichten, en hoe de mannetjes achter de schermen er veel aan verdienen en er belang bij hebben.

ikworstelengadouchen | 02-08-19 | 15:26

Bijna? Wat is dat nou voor een slappe houding? Ik dacht dat Feyenoord-fans altijd standvastig, vastberaden en heldhaftig waren? Je gaat via Ziggo toch niet maandelijks de Godenzonen sponsoren?

NeedIsaymore? | 02-08-19 | 18:55
▼ 1 antwoord verborgen

Utrecht derde, heeft Staal goed gezien.

miko | 02-08-19 | 15:18 | 1

Heeft hij gisteren zeker niet gekeken.

Glasgow Argus | 02-08-19 | 15:31

De transfercarrousel is nog niet voorbij dus dat Ronaldo naar Feyenoord overstapt is nog altijd een onzekerheid. En zo zijn er natuurlijk nog meer onzekerheden.

BrutusBosch | 02-08-19 | 15:16 | 1

Ik heb gehoord dat Ronaldo al geïnformeerd heeft naar woonruimte in Charlois.

NeedIsaymore? | 02-08-19 | 18:58

Als Feyenoord supporter: eerste 2 klopt sowieso, 3 en 4 kunnen wel eens wisselen. Over dat Nieuwe stadion, hadden jullie ook niet gezegd dat dat een molensteen rond de nek van Feyenoord kon worden? enge mannetjes op (te) hoge posities verdienen er zelf een hoop aan! grote clubs als Liverpool etc verbouwen hun heilige grond grond gewoon, wat bij Feyenoord ook met gemak kan, alleen wil niemand er aan want nieuw stadion is prestige.... Dus red de kuip.

ikworstelengadouchen | 02-08-19 | 15:15 | 1

Mee eens maar geef het maar op. Golden Sachs wordt de lachende derde.

Promedio | 02-08-19 | 22:32

Helaas: vorig jaar hadden jullie de eerste 4 goed.

DV-Pro | 02-08-19 | 15:03

mmmmmmm wordt 10e.. let maar op!

Henk P | 02-08-19 | 15:02 | 1

en dat bagger psv wordt 4e

Henk P | 02-08-19 | 15:07

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland