Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Wat koos u?

Wat moet Mark Rutte precies doen om wel te struikelen?

Rechts steeg naar een ruime meerderheid, maar toch is er een groot risico op een links kabinet. VVD, PVV, CDA, FvD, JA21, SGP & BBB hebben 82 zetels, het cordon sanitaire gooit daarvan 25 zetels weg. Gewoon de prullenbak in, want die ruim anderhalf miljoen kiezers ontnemen we graag achteraf hun stemrecht. De linkse partijen zijn makkelijker verenigbaar, de VVD heeft ervaring over links.

Rob Jetten werd op 4 september ingeruild voor Sigrid Kaag en D66 steeg zes zetels in de peilingen. Een slimme zet. Op de verkiezingsdag kwamen daar nog vier extra zetels bij. Referenda, een leenstelsel en vele andere uitglijders zijn vergeven en vergeten. Een nieuwe lijsttrekker is een soort resetknopje in de politiek. Oude wijn in nieuwe zakken: paarse wijn. 

Kabinet-Rutte III kreeg er twee zetels bij. Maakt het gevoerde beleid nog uit? Zijn verkiezingen nog logisch verklaarbaar of hebben de emotie en beleving de overhand? Het lijkt wel alsof het net zoals een aandelenbeurs geen redelijk of rationeel proces is. Het geheugen van de zwevende kiezer is extreem kort. Mark Rutte kreeg een dikke okay voor zijn crisismanagement, Hugo de Jonge werd gestraft.

Kijk deze twee minuten samenvatting van de start van het coronabeleid. Na die mislukte poging tot groepsimmuniteit kwamen de beperkingen. Die eerste ronde hield iedereen er zich aan. Lege snelwegen, thuiswerken en geen bezoek. April & mei zagen een reproductiegetal van rond de 0,7. Vanaf september werd de tweede golf gestart, dankzij open scholen, zoals voorspeld in april.

Toen op 14 december de lockdown werd afgekondigd, lagen er 540 coronapatiënten op de IC. Toen op 23 februari de maatregelen werden verlicht, waren het er 541. Check vooral de vorm van de tweede grafiek: De lockdown vlak na de tweede golf, deze verlichting vlak na de derde golf. Was dit een verkiezingsstunt? Even een beetje druk van de ketel en tekenen bij het kruisje?

Nu ik dit schrijf liggen er 585 coronapatiënten op de IC, zijn ze nog aan het tellen en zie ik nergens  paniek op de telex. Dat is vreemd, want dit is toch hoger dan de 540 in december, en toen was een totale lockdown nodig. Dit is ook hoger dan de 541 in februari en toen kon de kapper open. Wat is het nu?! Je kan veel zeggen, behalve dat het een samenhangend, voorspelbaar of logisch beleid is.

De aap kwam ook officieel uit de mouw met het openen van de scholen: tieners verspreiden corona en moesten afstand houden. Dat zij alleen de cytokinestormfase niet doorlopen, maar wel alle andere en dus het virus verspreiden, deelde hoogleraar immunologie Huub Savelkoul van de Wageningen Universiteit al op 2 april 2020. Twee dagen later stond het op onze roze wolk

Het OMT komt met nieuwe adviezen, waar eerder uren werden volgepraat met kleine nuances drie cijfers achter de komma. Dat gaf verwarring, wat inmiddels is geëscaleerd naar protesten. Er zijn zo vaak wisselende adviezen gegeven dat men letterlijk zegt: krijg het heen en weer maar! Baudet was gewoon studentikoos aan het hossen op zijn superspreaderevent, net zoals de rest

Het is helaas al te laat. Zelfs betaald parkeren is terug op het oude niveau. Slechts de helft blijft thuis na klachten, een derde laat zich testen, iedereen heeft schijt. Gerichte isolatie of bron- en contactonderzoek wordt lastig als je niet weet wie je mag bellen. Een kwart gaat naar buiten na een persoonlijke positieve test. Driekwart houdt zich niet aan quarantaine na bezoek aan het buitenland.

Binnen Israël is het openbare leven al opgestart, omdat er genoeg gevaccineerd is. Dat is geen toeval: er zijn verkiezingen. Netanyahu heeft de hoofdprijs betaald om zijn land als eerste te vaccineren, om herkozen te worden. Zijn geld is het toch niet.

Helaas is dat hier nog toekomstmuziek. Nederland begon een paar weken later, en legde het prikken twee weken stil. Wanneer alleen perfecte oplossingen geaccepteerd worden, wordt er niks opgelost. Er zijn nu twee miljoen prikken gezet, ongeveer 10% van het minimaal benodigde aantal. 

Vijftien jaar ongekend onrecht, het maakte woensdag niet uit. Erger nog: Pieter Omtzigt (CDA) en Renske Leijten (SP) maakten hun magnum opus van het dossier hoe tienduizenden werkende ouders voor een half miljard werden gekneveld door de ambtenarij. Kabinet, Raad van State, rechtbanken, landsadvocaat en werkten er allemaal aan mee. Ze kregen een rood krulletje.

Het heeft lang geduurd deze complexe roof op Nederlandse staatsburgers überhaupt aan te tonen en te agenderen. Het leidde tot de val van Rutte III, maar ook tot een CDA dat vier zetels kwijtraakt en een SP die vijf zetels kwijtraakt. Het is dus vanaf woensdag verklaarbaar waarom er geen kritiek of controle komt vanuit het parlement: de kiezer straft een grote mond af.

Mark Rutte kan met deze uitslag iedereen tegen elkaar uitspelen, zelfstandig bepalen welke koers Rutte IV vaart: alleen zijn stem telt.

Well played, well played...

Reaguursels

Inloggen

Er bestaat al lang geen tegenstelling meer tussen links en rechts maar tussen anti-democratische globalisten en zij die dit zien. Elke verkiezing zullen de globalisten het heft verder in handen krijgen. Al voor 2030!! Waar we verder over kissebissen is klein bier.

dranrebel | 21-03-21 | 13:40

@Feynman,
Wat is er voor nodig?


Antwoord: een minderheidskabinet.

En dat is nu dichter bij dan ooit!
Als de nr 3 en 4 grootste partijen (PVV en CDA) besluiten om een grote oppositie-coalitie te vormen, dan word Rutte gedwongen tot een minderheidskabinet.
Voor alles dat Rutte dan wil bereiken heeft hij de steun van de oppositie nodig.
Het is ook voor het CDA dé weg om de meeste van hun partijstandpunten te realiseren de komende vier jaar. En dat zal niet lukken als ze de partijstandpunten ondergeschikt maken aan de Rutte doctrine.

Ik gun Rutte een coalitie met alléén D66.

gaffelbaard | 21-03-21 | 12:37 | 1

P.s.
Wat er dan gebeurt is dat VVD en D66 het kabinet vormen, maar de oppositie de feitelijke macht heeft.

Ik gun de oppositie de feitelijke macht.

gaffelbaard | 21-03-21 | 12:42

Ondanks de diverse duidingen van de winst- en verliesrekening bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen door de zichzelf benoemde prominenten, moet het overgrote deel bij de winnende coalitiepartners daarom mede uit het vaste electoraat hebben bestaan. Het zou deze duiders toch moeten verbazen dat onder dit vaste electoraat zich door de maatregelen van deze regering veel zwaar gedupeerde grote- en kleine bedrijven/zelfstandigen en slachtoffers van overheidswantoestanden moeten bevinden. Corona- en kinderopvangtoeslag affaire gedupeerden stemden desondanks op VVD en D66. Bij het wiens brood men (nog) eet, diens woord men (dan) spreekt, ga je niet happen naar de baas, maar koestert hem tot hij hopelijk je probleem oplost. Niet zo vreemd. Een variant van het stockholmsyndroom misschien? Het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling, waarbij de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. Voorstelbaar daarbij is dat gedupeerden hun problemen tijdelijk geparkeerd hebben tot na de Covid-19 pandemie om daarna massaal de stekker uit Rutte IV te trekken. De uithollingen en wantoestanden van de maatschappij onder zijn 10 jarig bewind zijn niet even recht te breien in een regeringsperiode met alles wat er nog aankomt. Nieuwe bezems zullen het moeten doen. Die vegen het schoonst. Cheers!

Een vrije paling | 21-03-21 | 12:14

Vier jaar geleden was het me al duidelijk dat kiezers overwegend ongeïnteresseerd of zelfs dom zijn.
GeenPeil was op zich een prima idee om iig verandering te bewerkstelligen.
Geen links, geen rechts, maar de vraag stellen "Wat is de beste oplossing voor het land?"
Door links werd het verketterd. Ik werd zelfs uitgemaakt als verachtelijk mens tijdens het canvassen. Op de vraag "Waarom?" kwam geen antwoord. Niet eens een begin, gewoon 'verachtelijk'.
Door rechts werd het stom gevonden.. hoe kan je nou geen partij kiezen?
Oprecht het beste voor het land / de gemeente / de stad willen is blijkbaar niet interessant.
Interessanter is hoe oprecht je kan lachen, grapjes kan maken etc.
De democratie in dit land is stuk. Als volk krijg je de regering die je verdient.

DatInternetDingetje | 21-03-21 | 10:52

Nou heb ik een vraag voor het eerst van mijn leven op een vrouw gestemd Fleur lijst 2 nr 2 maar kijk ik bij de uitslag van mijn stembureau zie ik 5 x Wilders en geen 1 x Fleur? Morgen toch uitzoeken

dedwarsligger | 21-03-21 | 10:37 | 7

Heb foto Fleur Bosma en uitslagen

dedwarsligger | 21-03-21 | 13:14

@dedwarsligger | 21-03-21 | 13:14:
Nou, dwarsligger.
Nr 3 fraudegeval net ontdekt.
Een familielid stemde op hetzelfde stembureau, maar op een heel andere partij en persoon. Ook die zijn stem is weg. Er staat niets. 0 dus.

3x raden wie de nr 1 en 2 winnaar op het stembureau was? Denk.
En weet je wat mij opviel aan het P-V?
6 correcties. Ja, je leest het goed. Er is zichtbaar tot 6 keer toe een getal genoteerd daarna doorgekrast en onleesbaar gemaakt en een ander getal ervoor in de plaat ernaast gezet.

gaffelbaard | 21-03-21 | 13:47

@dedwarsligger | 21-03-21 | 13:11:
Hoe was de samenstelling van jouw stembureau? Ik hoor net dat de 2e shift, de shift die dus de stemmen telt (zelf heb ik gestemd tijdens de 1e shift), bij ons stembureau uit alleen maar moslims bestond. Hoe was dat bij jouw stembureau?

gaffelbaard | 21-03-21 | 14:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Vond U Tomorrow Never Dies ook zo’n leuke film?
Die macht over de media komt wel heel dichtbij...

Toedels | 21-03-21 | 10:31

Rutte is de beste politicus van Nederland sinds WO2. Dat is zo, daar mag die man de credits voor krijgen. Van Oef heeft overigens op Mr Doorpakken gestemd.

van Oeffelen | 21-03-21 | 10:24 | 3

Ja en nee. Hij speelt het spelletje slim, is good in politiek bedrijven. Maar het resultaat na al die jaren zijn bewind gevoerd te hebben is wel bedroevend.

nieuwe_Deen | 21-03-21 | 10:43

De demissionaire en visieloze MP heeft de burger willens en wetens voorgelogen en meermalen de wet overtreden. Zeker het begin van de coronatijd heeft hij als hoofdverantwoordelijke grote fouten gemaakt met dodelijke gevolgen. Zoals personeel in verpleeghuizen zonder mondkapjes laten werken, omdat dat niet nodig zou zijn: er zijn erbij waarvan alleen de familie dat niet na kan vertellen. De gemiddelde Nederlander bekijkt echter alles vanuit de Nederlandse bubbel, waar de gemiddelde journalist alles rechtlult en amper echt kritisch is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de toeslagenaffaire, waarbij jaar na jaar de rechtsstaat aan de laars werd gelapt. Of de politieke vervolging van politieke tegenstanders. Het ja en amen zeggen toen Merkel de grenshekken wagenwijd openzette. Miljarden naar EU, Nederland als grootste nettobetaler.

Als je met "beste polticus" bedoelt een babbelaar die overal mee wegkomt, dan geef ik je gelijk. Als je daarbij iemand bedoelt die het beste met het land voor heeft... absoluut niet. Hij heeft de 'zachtmoedige' verschijningsvorm, maar het is een van de slechtste politici die die land heeft gehad.

Zonnebrildrager | 21-03-21 | 10:47

Een interessant artikel in Die Welt;

www.welt.de/gesundheit/plus228783145/...

WELT AM SONNTAG: Im vergangenen Jahr im Mai haben Sie in einer britischen Zeitung geschrieben, Lockdowns seien in der Pandemie nicht länger notwendig. Ihre Begründung damals: Das Coronavirus sei bereits weit verbreitet und kaum gefährlicher als die Grippe. Auch eine Kontaktverfolgung und Massentests hielten Sie damals nicht für sinnvoll. War das voreilig?
John Ioannidis: Schon damals war klar: Wir brauchen keine drakonischen Maßnahmen. Sie bringen keinen zusätzlichen Nutzen. Social Distancing, Masken, die Vermeidung von Men-schenansammlungen, Hygieneregeln, all das ist sehr sinnvoll. Darüber hinaus muss man die Risikogruppen schützen, sonst kommt es zu einem Massaker. Schließlich handelt es sich um ein neues Virus, es gibt in der Bevölkerung keine oder kaum Immunität dagegen.

mikes43357369 | 21-03-21 | 09:47 | 2

Vertaal eens

TRUMP | 21-03-21 | 09:53

@TRUMP | 21-03-21 | 09:53: WELT AM SONNTAG: Afgelopen mei schreef u in een Britse krant dat lockdowns niet langer nodig waren bij de pandemie. Uw reden destijds: het coronavirus was al wijdverbreid en nauwelijks gevaarlijker dan de griep. Destijds vond u ook contactopsporing en massatesten niet zinvol. Was dat voorbarig?
John Ioannidis: Zelfs toen was het duidelijk: we hebben geen draconische maatregelen nodig. Ze brengen geen extra voordeel met zich mee. Sociale afstand nemen, maskers, mensenmassa's vermijden, hygiëneregels, dit is allemaal logisch. Daarnaast moet je de risicogroepen beschermen, anders komt er een bloedbad. Het is tenslotte een nieuw virus, er is weinig of geen immuniteit voor in de bevolking.

W_F | 21-03-21 | 09:58

Het volk is keurig, netjes, vol van hoop.
Niet beseffende dat SDG 2030 de verkiezingen gewonnen heeft. De keurige burger heeft haar beul weer 4 jaar gegeven. Links, rechts, jullie gaan lijden en jullie kinds-kinderen des te meer.

Zoltan | 21-03-21 | 09:03

Het volk is dom. Dat weet Trutte allang.

Mahatma | 21-03-21 | 08:48 | 3

en het volk vergeet gauw zei mijn hbs leraar staatsinrichting 60 jaar geleden al.

vranac | 21-03-21 | 08:54

73

vranac | 21-03-21 | 09:55

Vanaf 1-7-2020 zijn 5311 van de 9790 coronadoden overleden in verpleeghuizen.(54%)
Van de 79171 besmettingen onder thuiswonende 70 plussers zijn 3210 overleden.(4,1%)
Van de 936346 besmettingen van mensen onder de 70 die niet in een verpleeghuis zitten, zijn 832 overleden.( 0,09%)
Dit zijn de RIVM cijfers. Het probleem is niet het virus. Het is onze zorg die te weinig capaciteit heeft. In Belgie liggen momenteel 534 patienten op de IC. Op 11 februari was dat nog 294. Maar ze hebben de maatregelen niet verzwaard. In december. Op 4 november hadden ze er 1474 op de IC liggen. In november lagen daar ook meer dan 7400 mensen in het ziekehuis. Als je dan rekening houdt dat de bevolking van Belgie nog geen 12 miljoen is dan moet je concluderen dat onze een veelste kleine capaciteit heeft.
datastudio.google.com/embed/reporting...
Dit is een keus van onze zorgverzekeraars, en de doctoren die nu in het OMT zitten.

youtu.be/T2clEQ-4LBM
Gommers: “Nederland is een ontzettend klein landje en daar moeten we efficiënt mee om gaan.”
Interviewer: “U zegt niet, de capaciteit moet drastisch vergroot worden, bijvoorbeeld op de IC?”
Gommers: “Nee want er niks zo erg dat we genoeg IC bedden hebben en allerlei personeel opgeleid en er zijn geen patiënten. Dan verveel je je dood dat houd je niet lang vol. Nu heb-ben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi, in ons geval als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben. ”

mikes43357369 | 21-03-21 | 08:11 | 1

Gommers bedoeld genoeg ic bedden en veel personeel kost veel geld gaan we niet doen.
Heeft niks met verveling temaken personeel zou op ander afdelingen in gezet kunnen worden die bij uitbraak naar de covid afd terug gaat.

Banenenrepubliek | 21-03-21 | 13:44

Als Rutte niet over links gaat, sluit hij ook heel veel kiezers uit. Dus die redenering van feynman is krom. Waarom Rutte 3 weer in het zadel dankzij de kiezer? Het antwoord is simpel, de rest is erger. Net als zijn club Feyenoord ooit, kampioen van de armoede.

3Xniks | 21-03-21 | 06:15 | 1

Je doet je nick eer aan. Heeft Rutte voor de verkiezingen gezegd dat hij niet met een van de linkse partijen een kabinet zou vormen? Dáár doelt Feynman natuurlijk op.

Zonnebrildrager | 21-03-21 | 08:27

Wordt in ons land rechtvaardigheid en eerlijkheid bij CDA en SP afgestraft m.b.t. het enorme schandaal van de toeslagenaffaire? Dat zou bij het CDA wel veel genuanceerder kunnen liggen. Het gepruts 'm.b.t. Coronabestrijding is waarschijnlijk meer de porzaak? Hoeveel voorkeurstemmen heeft Omtzigt 't.o.v. die andere Kamerleden? Want dan wordt misschien helder waar de CDA stemmers nog wel vertrouwen in hebben? Of heeft juist Omzigt veel van zijn achterban verloren door eerlijk te zijn? In laatste geval zou ik me schamen in zo'n land te wonen waar oprecht zijn electoraal wordt gestraft.

Jan, Leiden | 21-03-21 | 06:03

De sociaal zwakkeren zijn eindelijk " De sociaal wakkeren " . Ze zien dat links " slinks " is .

Minus Richels | 21-03-21 | 05:48

"Rechts steeg naar een ruime meerderheid, maar toch is er een groot risico op een links kabinet."
Als ze maar meedraaien met de EU en tekenen bij de plannen van Schwabb
Links rechts doet er al langer niet meer toe, maar er zijn nou eenmaal meer pro eu-ers op links

niemand specifiek | 21-03-21 | 01:12

Het cda is door het mislukte lijsttrekkers debacle, een slechte debater Wobke en de idiote Wobke uitspraak over het terugbrengen van de WW naar 1 jaar, 3 zetels kwijtgeraakt. 2 daarvan gingen naar Prutte en Co.

Vampirella D666 heeft links leeggegeten. Wel mooi dat Goor Links klavertje 13 fors verloren heeft. De SP had een beter lot verdien.

Per saldo zijn FvD, Ja21 en Pvv er dus 5 zetels op vooruit gegaan.

Prutte weigert om over rechts te gaan, hij wil met zijn linkse vrindjes Nederland verder kapot maken : Meer Europa, meer uitvreters , de lasten voor bedrijfsleven en burgers nog verder verzwaren (samen met de gemeenten) en hij wil de idiote klimaat maatregelen van links uitvoeren: Bomen gestookte wijkcentrales, van het gas af, bossen kappen, windmolens en zonneparken, en energie belastingen verhogen om die idiotie te betalen.

Arm Nederland. Als er al een kabinet komt dan duurt dat 2 jaar voordat de volgende schandalen dit a.s prut kabinet de nek om te draaien . Markie Prutte gaat dan naar Brussel en laat Nederland achter met dikke ellende.
De puinhopen van 12 jaar Rutte moeten dan opgeruimd worden...

Tijd om te emigreren en mijn geld niet meer aan linkse vvd idiotie uit te geven.

FrankOngerust | 21-03-21 | 01:00 | 1

Het vvd-beleid is simpelweg meer, meer, meer geld voor grote bedrijven en rijke mensen. Dat gaat ten koste van "de burger". Wat is daar precies links aan?

* Il Principe * | 21-03-21 | 11:29

Het verlies in zetels van het CDA en de SP komt eerder door hun leiders. De voorkeurstemmen aan Omtzigt en Leijten zullen wellicht de helft van hun zetels vertegenwoordigen..

SaabDaap | 21-03-21 | 00:32

Zolang het met een ruime meerderheid van de Nederlanders nog goed gaat maakt het geen reet uit hoe slecht de rest het vindt gaan. Ook zijn er velen zo bang voor verandering dat ze alkeen maar Rutte durven stemmen, zeker zolang er geen goed alternatief is. Het zal dus nog even duren voor de bom echt barst.

Rennieflox | 21-03-21 | 00:31

Om me heen is veel D66 gestemd. Tegen Rutte. Right...
Domheid kent geen grenzen

van heinde en verre | 21-03-21 | 00:26

Democratie is de wil van het volk. Elke ochtend lees ik verbaasd in de krant wat ik nou weer wil.

(Wim Kan)

Kwelbeller | 20-03-21 | 23:39

Rutte is niet slim, hij heeft gewoon een hoop goede spinners om zich heen en touwtjes die hem aansturen vanuit Brussel en natuurlijk nog hoger: Swab met zijn Great Reset (BBB), waar Rutte een klein stijfje van krijgt. Kaag ook. Zie Baudet of Wilders niet tussen de kopstukken van WEF staan. Nuf said

Koppig | 20-03-21 | 23:30 | 4

Heeft toch nog 40 jaar geduurd voor we van dat “WEF” gehoord hebben. Geen goede spindoctors daar ?

jvc | 21-03-21 | 08:14

Rutte is harstikke slim. Hij regelt het wel voor zichzelf die Narcist 1ste Klas. De Bevolking is niet slim. Ze lezen en kijken alleen de media waarbij zij zich het beste voelen. De Bevolking is ook zo dom om de Kieswijzer te volgen, maar beseffen niet dat al die Kiezersbeloften al vanaf begin op losse schroeven staan. Zeker bij Rutte is dit het geval. Die man is niet te vertrouwen en toch blijven de mensen stemmen.

ET007 | 21-03-21 | 09:43
▼ 1 antwoord verborgen

De echte bazen hebben het weer voor elkaar, de gewenste marionetten zitten de komende vier jaar weer op hun plek. Voor de vorm mogen de twee fossielen nog even de spanning erin houden maar de grote lijnen staan vast.

revolte | 20-03-21 | 22:55 | 1

En gaan goed voor ons zorgen, zeker en vast. Humor?

Henkie | 20-03-21 | 23:43

Dat een groot deel van de kiezer debiel is, mag toch geen verrassing heten? Dat zie je aan de koers van D66, maar ook aan die van bijvoorbeeld Forum. Een paar weken maakt het verschil, terwijl er feitelijk geen reedt is gebeurd. Het is de reden waarom correctieve referenda een slecht idee zijn: een te groot deel der natie is te dom om te poepen.

beldewouten | 20-03-21 | 21:40 | 9

@Mbovenka | 20-03-21 | 22:38: Eerdmans is gewoon een Rutte met Rotterdams accent. Ik zal er dan ook niet vreemd van opkijken dat we een kabinet met JA21 en VOLT erbij krijgen. Die zijn toch al een VVD en D66 met een andere naam. Het kan wel zijn dat het een minderheidskabinet wordt, omdat links en het CDA niet echt staan te popelen mee te doen.

Alexander des Burgus | 21-03-21 | 09:02

als ze de CU maar buiten de club houden.....

vranac | 21-03-21 | 09:57

@Alexander des Burgus | 21-03-21 | 09:02: lokaal kan dat landelijk niet.

Het is er D66 alles aan geleden conservatief rechtse partijen te demoniseren en uit te sluiten. Anders kunnen ze echt eens groeien

Inferi0r | 21-03-21 | 10:42
▼ 6 antwoorden verborgen

"Mark Rutte kreeg een dikke okay voor zijn crisismanagement"|.
Volgens mij heeft hij totaal niets gemanaged; hij vertelde samen met Hugo schoenen en een grijnzend smoelwerk wat OMT/RIVM hem opdroegen en verschuilde zich achter dat OMT/RIVM als zijnde de wetenschap.
Dat OMT/RIVM is een overheidsinstantie en voornamelijk bevolkt door lieden uit de baantjes carrousel, dus incapabelen en mislukkelingen...

Hendrikaatje | 20-03-21 | 21:40 | 6

Rutte had bijna elke dinsdag gratis positieve publiciteit op NPO1, dat helpt wel ja.

Dutch-Super-Evil | 21-03-21 | 00:29

@revolte | 20-03-21 | 22:59: Er schijnen in Leiden wat oude issues te zijn met Jaap. Hoe dan ook, de tenenkrommende onzinuitspraken uit het begin van de epidemie en de voortdurend fout voorspellende modellen van Jaap en zijn mensen wekken weinig vertrouwen. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat er een aparte Bilthovense tak van wetenschap bestaat die zich totaal niet aan de gebruikelijke wetenschappelijke codes houdt.

5611 | 21-03-21 | 00:54

Ja, dat stond hij op. Nu niet meer, men heeft de makers van de lijst gesommeerd hem offline te halen. The way back machine weet het echter nog. Iets met dat Japie een tuchtcommissie voor at waarin hij door te liegen een vriendje heeft beschermd.

Sukablyat | 21-03-21 | 06:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Marketing, mensen, marketing.
Het geeft niet wat ze gedaan hebben, het maakt niet uit of het goed of slecht voor je was, het gaat alleen maar om het gevoel dat ze aan je verkopen, want daar stem je op.
De mens is zo'n ontzettend irrationeel wezen.

Schadenfreude | 20-03-21 | 21:39 | 3

Kaag dertig keer per week op tv.......................

Tinie | 20-03-21 | 21:56

Het was een wedstrijd tussen VVD EN D66, dat was wel duidelijke de afgelopen weken..

Dutch-Super-Evil | 21-03-21 | 00:31

@Dutch-Super-Evil | 21-03-21 | 00:31: Nee die twee moesten gewoon zo veel mogelijk stemmen krijgen
Waarschijnlijk hadden ze het liefst zo'n onheilig huwelijk zoals VVD dat al een keer heeft geprobeerd met de PVDA

niemand specifiek | 21-03-21 | 01:18

Martin Bosma. In de hoop de schade ten opzichte van "D"666 beperkt te houden. Helaas.

marcoplarco | 20-03-21 | 21:38

Het Nederlandse volk is qua politiek inzicht echt geen knip voor de neus waard inderdaad.

Upendo | 20-03-21 | 21:33

"Rob Jetten werd op 4 september ingeruild voor Sigrid Kaag en D66 steeg zes zetels in de peilingen."

Die nieuwe D66-stemmers zijn dus allemaal homofoben. En wedden dat ze ook allemaal wit zijn?

<BIJ1-modus off>

OverdaanDerOnderheid | 20-03-21 | 21:30

Ik heb niet gestemd deze keer. Geen enkel partijprogramma kwam voor meer dan 50% overeen met mijn ideeën. Leek me een prima moment om af te haken.

Prof. v.d. Neuq | 20-03-21 | 21:28 | 1

De bevolking gedoogd een lullig bestuur, immers geen massale oproer dus..........juist bij weinig verzet gaat het gekloot door. Een beetje van eigenschuld dikke bult. En nu zeiken ?

Henkie | 20-03-21 | 21:38

Helaas, mevrouw Kuthaar komt met hoofddoek en al in de Tweede Kamer. Langzaam maar zeker worden we helemaal gekoloniseerd.

donkeyman | 20-03-21 | 21:27 | 3

Ok, wat heb ik gemist? Ik meen te weten dat mevrouw Kuthaar bij dit zetelaantal buiten de boot viel.

Prof. v.d. Neuq | 20-03-21 | 21:30

@Prof. v.d. Neuq | 20-03-21 | 21:30: voorkeurstemmen, wel eens van gehoord?

Mbovenka | 20-03-21 | 21:37

> Wat koos u?
VVD.

koeberg | 20-03-21 | 21:25 | 2

Ik ook.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 21:30

Als je je ogen dicht doet zie je ook geen problemen

SinisterNL | 20-03-21 | 21:37

D'66 gaat zeker zijn/haar eisen stellen op het gebied van medisch onethisch handelen. Vandaar dat zij liever niet met de Christen Unie willen samenwerken.
Als je het even niet ziet zitten mag je van D'66 zelfmoord plegen, al dan niet geholpen door een arts. De Christen Unie heeft liever dat je geholpen wordt om uit je dipje te komen.
En er zijn nog veel meer issues waar de Christen Unie een normaal standpunt in heeft en D'66 helemaal in is doorgeslagen.
In de roes van de overwinning wil D'66 zo veel mogelijk woke standpunten doorvoeren en die laten zich niet tegenhouden door de Christen Unie. Dus de Christen Unie moet uit het kabinet geweerd worden want die zouden wel eens wat tegen kunnen houden.
Dus de PvdA komt terug, zodat D'66 zonder geweten een aantal extreme punten kon doorvoeren. En de PvdA zal daar mee instemmen want die zullen allang blij zijn om weer te mogen mee regeren.
Dan krijg je dus genderneutrale urinoirs in de Tweede Kamer en krijgen kinderen op de lagere school te horen dat jongens ook prinsesjes kunnen zijn en dat dit helemaal normaal is.
Dankzij D'66 zonder een Christen Unie die ze tegen houdt.

Osdorpertje | 20-03-21 | 21:20 | 7

@Osdorpertje | 20-03-21 | 21:48: En waarom zou dat niet mogen? Het is jouw leven en dat van niemand anders. Jij bent dan ook de enige die jouw leven voltooid mag vinden.

Mbovenka | 20-03-21 | 22:31

En de grondwet die de burgers moet beschermen tegen de overheid vertoont paalrot.

revolte | 20-03-21 | 23:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Na jarenlang VVD gestemd te hebben deze keer voor de SP gestemd.
Ben wel klaar met die one man Rutte show die iedereen lachend voor de bus gooit.

Mag wel iets meer menselijkheid in het beleid komen.

CarelJan7937 | 20-03-21 | 21:13 | 1

Er mag sowieso wel eens beleid komen. Wetgeving die minimaal 10 jaar mee kan en na 3 jaar geëvalueerd kan worden en na 5 jaar nog een keer door een nieuwe regering. In plaats van elke week aan alle knoppen te draaien afhankelijk van google trends en wat er toevallig op TV is.

Als voorbeeld Duitsland: die passen nu elke maand de subsidies op zonnepanelen aan om pieken in vraag en aanbod rond nieuwjaar te voorkomen. Maar ze hebben wel een formule opgesteld die de subsidie automatisch aanpast op basis van het verschil tussen gewenste en werkelijke groei aan zonnepanelen, daar hoeft de regering zich dus helemaal niet meer mee bezig te houden.

W_F | 21-03-21 | 09:39

Voor dat ik Donderdag ging stemmen heb ik mij eerst mijn vaccinatie convat 19 gehaald .Toen gaan stemmen .heb de vakjes van Oome Geert ,Jan Eerdmans ,Emiel Baudet,en Corina van de plas allemaal in gekleurd met een rood potlood .
Toen het vel papier op gevouwen tot een papieren vliegtuig en door het stem bureau gegooid het draaide een rondje en stortte neer vlak op de vloer voor de verbaasde stemlokaal voorzitter .Deze zij dat het op deze wijze het stem biljet niet geldig zou zijn ,ik zij hem dat het mij geen lor kon schelen en propte het verkreukte vliegtuig stem biljet in de gleuf van de stem kliko .graaide alle rode pot loden weg
Ik heb nog nooit zo veel mensen verbaast zien kijken in deze corona tijd ,Na af loop naar de dicht bij zijnde AH gelopen de goedkoopste fles wijn gekocht en thuis de fleswijn zonder glazen leeg gedronken ......... het was een fantastische dag zou iedere dag wel willen stemmen groet B WM.

BoseWitteman | 20-03-21 | 21:10 | 4

topverhaal! Bedankt voor deze tegel.

mykdelta | 20-03-21 | 22:01

Chapeau Witteman ;)

IkwilJinekwel | 20-03-21 | 22:26

Je hebt deze milde bijwerkingen van het vaccin wel gemeld bij de betreffende instanties?

Zolang je maar 1 vakje inkleurt, het vliegtuig zo vouwt dat je stem niet zichtbaar is, en het vliegtuigje (uiteindelijk) in de stembus terecht komt, dan is het een geldige stem.

W_F | 21-03-21 | 09:46
▼ 1 antwoord verborgen

Onder leiding van de beroepsnarcist Rutte is iedereen kansloos. Kijk hoe collega's om hem heen gesneuveld zijn door publiekelijke toebedeling van de verantwoordelijkheden en hijzelf ruim voor die tijd uit de wind gegaan is. Niks teflon, langzame dood zoals bij rattengif.

P. Breidel | 20-03-21 | 21:05

Rutte c.s. hebben 10 jaar lang geblunderd. Het begon met lastenverzwaringen waardoor de financiële & bankencrisis dieper was en 2-3 jaar langer duurde, vervolgens eindeloos lastenverzwaringen voor de middenklasse, 10 miljard weggesmeten aan biomassa subsidie, elektrische auto's (o.a. mitsubishi outlander), massale inmigratie van kanslozen, en 25,000 mensen kapot gemaakt in de toeslagen affaire en eindeloos veel wetten overtreden. O ja en vergeet ook niet de idioot hoge marginale druk (tot >100%) voor mensen die tussen 20 en 45 duizend euro verdienen. Net Omtzigts boek uit, om depressief van te worden.

Diederik_Ezel | 20-03-21 | 20:55 | 4

De daders beloond, de klokkenluiders (af)gestraft..................

Tinie | 20-03-21 | 21:59

Je vergeet nog de metsoepsidie dieselgate Volkswagen Polo, nu vaak in deporabele staat in de achterwijk. Diesels moeten nu de stad uit. Jetta Klijnsma met die o zo sociale en vooral werkbare participatiewet. En dat ongeveer heel Nederland en de multinationals uit de ganse wereld, behalve jij aan het soepsidieinfuus hangt. Toeslagen hier, Now daar, Tozo overal. Nu is het wachten op de volgende val van het kabinet.

Weetjijveel | 20-03-21 | 22:08

De verlaging van belasting op elektrische auto's is een goed alternatief voor de miljarden euro's en politiek wegkijken dat we jaarlijks uitgeven aan het waarborgen van een redelijk stabiele olietoevoer. Hybride en waterstof auto's zijn inderdaad technologische misstappen die op zoek zijn naar een probleem.

W_F | 21-03-21 | 09:55
▼ 1 antwoord verborgen

Hou eens op met pandemie zeggen allemaal! In 2018 stierven er 9000 mensen aan de griep, nu 15.000 aan 'Corona'. Maar die 15.000 bestaan uit 2020 PLUS 2021, 2 griepseizoenen.

wilderst | 20-03-21 | 20:51 | 12

@marcoplarco | 20-03-21 | 21:36:

Oh, is dat zo? En waarom dan wel? Ik mis even de logica daarachter. Maar misschien ben ik wel dom, kan ook natuurlijk.

Wel is het zo dat het jaarlijkse griepvaccin een effectiviteit heeft van om en nabij de 40%. Dat doen de huidige Covid-vaccins een stuk beter: 66% (Janssen), 67% (AstraZeneca) 90% (Moderna), 94% (Pfizer) of meer effectieviteit. Pin me niet vast op een enkel procentje meer of minder, dit zijn gemiddelden. Zou zomaar kunnen dat Covid in de toekomst minder bedreigend wordt als de griep. Maar zover is het nog niet, want dan moeten we wel eerst allemaal dat vaccing gaan halen. Doet een meerderheid dat niet, dan zie ik het donker in. Ik sta iig vooraan in de rij als ik aan de beurt ben. Zelfs al moet ik het zelf betalen en dat 2 x per jaar. Zit ivm behorende tot de risicogroepen al 370 dagen binnen, dus heb het wel gehad met al dat downplayen. Deze shit is géén grapje en al helemaal niet vergelijkbaar met de griep.

Prof. v.d. Neuq | 20-03-21 | 22:04

@Prof. v.d. Neuq | 20-03-21 | 22:04: je bent wel erg optimistisch over het griepvaccin. Bij gezonde volwassenen gaat de kans op griep van 2% misschien naar 1%. Is dat de moeite ? De onderzoeken zijn niet geweldig

Nichtsneues | 20-03-21 | 23:06
▼ 9 antwoorden verborgen

Nee Feynman, in Israël begrijpen ze dat dik betalen voor een vaccin de goedkoopste oplossing is.
Uiteindelijk betalen we hier de hoogste prijs voor deze pandemie.
Kijk, je mag Bibi door de stront halen, maar het blijft speculatie.
Rutte is hier herkozen en wat het vaccineren betreft hebben hij, Hugo en Brussel het volledig verkloot.
Jouw logica gaat dus niet op.
En tuurlijk gaat Bibi profiteren, heel Israël profiteert om zo snel mogelijk weer open te kunnen.

Ruimedenker | 20-03-21 | 20:37

Over dat gejubel met evenementen he? Bijna nihil besmettingen achteraf. Blije gezichten en orakelende geleerden. Stel nou het gaat bij 1 evenement geheel mis straks; mensen komen er besmet uit. Dan hebben we toch gewoon een superspreader te pakken? Mensen inmiddels weer thuis geweest; supermarkt geweest; kinderen weer naar school etc. Ben ik nou zo negatief ingesteld of is dit een reeel scenario?

Lorejas | 20-03-21 | 20:28 | 4

In Nederland worden dagelijks zo'n 6000 mensen 'positief getest'. Dat is 0,04% van de 17 miljoen die er wonen.

Je moet minimaal twee keer naar een festival met 1500 mensen, om de kans te lopen om één persoon te ontmoeten die positief zou kunnen testen.

marcoplarco | 20-03-21 | 21:33

@marcoplarco | 20-03-21 | 21:33: die vlieger gaat niet op want er zijn al maandenlang 100.000 besmettelijken volgens het coronadashboard.

mykdelta | 20-03-21 | 22:03

@marcoplarco | 20-03-21 | 21:33: er lopen er wel meer dan 6000 rond die covid verspreiden. De kans op ziekte is dus echt hoger.

Nichtsneues | 20-03-21 | 23:08
▼ 1 antwoord verborgen

En wat is het echte probleem? Geert. Er is geen serieus alternatief. Ik begrijp ook werkelijk niet dat GS geen artikel heeft geschreven over het stupide verkiezingsprogramma van de PVV èn de manier waarop Geert zijn partij presenteert. Het spreekt een klein deel aan maar het merendeel ziet een schuimbekende gek met racistische trekken.

E2 | 20-03-21 | 20:26 | 1

Een schuimbekkende gek met racistische trekken past beter bij elke Woke activist - die zijn echt overal racisme.

SkepticalRealist | 20-03-21 | 20:45

Het land zit nog steeds in een crisis dus de stemmers, in hun eindeloze wijsheid, hebben Rutte terug in zijn kantoor gezet met het idee 'beter een duivel die je kent, dan een duivel die je niet kent'.

pjotr nicknaamtov | 20-03-21 | 20:26 | 1

Daarom was Rutte ook voor de verkiezingen zonder uitstel. Zijn Coronabeleid zou een doorgang krijgen wat nog hopelijk alleen dit jaar duurt. Maar hij mag er nog 3 jaar regeren aan vast plakken. Bij een uitstel van 3 of 4 maanden en als de vaccinatie de boel had opgelost zou zijn Corona beleid geen nut meer hebben en zou hij wel een weggestemd kunnen worden.....

Sinclair | 20-03-21 | 20:41

Het spijt me, waarde Feynman, maar onze Mark is een maatje te groot voor je.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:21 | 6

@Trumme | 20-03-21 | 20:26: Lijkt me niet. Hoekstra en Kaag zijn 2 handen op een afgetrainde buik.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik heb PVV gestemd. En "Ja" bij het referendum (alleen voor Arnhem). Daarna bier.

Deksmaat | 20-03-21 | 20:18

Hugo de lul is van 66k prikken p/dag naar 31 gezakt omdat AZ plotseling onderzocht moest worden. Toch liggen er 950k vaccins in Oss. Waarom prikt Hugo de lul niet gewoon 500k vaccins direct weg?

Trumme | 20-03-21 | 20:18 | 1

Er moet een buffer blijven

Rest In Privacy | 20-03-21 | 20:43

Blijf ervan balen dat Femke Merel met haar grote toegevoegde waarde niet genoeg stemmen heeft gehaald om in de kamer te komen.

Brabeaulander | 20-03-21 | 20:18 | 2

Zeker jammer.

zwartzondersuiker | 20-03-21 | 20:21

Ik neem aan dat je grote toegevoegde waarden bedoelt.

marchbrown | 20-03-21 | 23:30

Als zelfs de toeslagenaffaire beloon wordt met meer stemmen is Nederland toch wel echt verloren. Ik ga in Polen wonen!

Aisie | 20-03-21 | 20:16 | 3

Voordat je weg gaat, niet vergeten een uitkering aan de te vragen...

neonreclame | 20-03-21 | 20:18

Goede reis en dat zouden meer mensen moeten doen die het hier allemaal zo vreselijk vinden

Mauritskade | 20-03-21 | 20:24

Ze zoeken daar nog goede rechters, hoor ik op wel eens televee.

OverdaanDerOnderheid | 20-03-21 | 21:38

Ik krijg steeds meer de indruk dat de overheid helemaal niet wil dat covid verdwijnt omdat je er zo lekker op kan regeren en het levert macht op voor de overheid. En als er dan een wereldwijd communistisch systeem moet worden ingevoerd dan zet je met covid een grote stap. Het is allemaal net een beetje te toevallig. De overheid heeft er alles aan gedaan zodat deze ziekte zich kon en kan verspreiden. Vliegtuigladingen met mensen je land in laten op het moment dat een pandemie op uitbreken staat? Nee, te toevallig. En ik denk niet dat deze shit komt van een vleermuis eten en ik geloof niet in toeval.

Zwezerik | 20-03-21 | 20:15 | 6

@SkepticalRealist | 20-03-21 | 20:47: Ook buiten AI zijn er genoeg voorbeelden. De onzichtbare hand van Adam Smith voor wat betreft economie bijvoorbeeld, of de evolutietheorie (vs creationisme) voor wat betreft biologie, enzovoorts.

OverdaanDerOnderheid | 20-03-21 | 21:36

Vliegtuigladingen? Waren de rubberboten op dan?

Nivelleermarionet | 20-03-21 | 21:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja, ik ben blij dat links eraf ligt... Dat vind ik al een hele winst... hoewel het drijfzand is, vind ik SP nog het meest sympathieke fundament hebben...

Overigens zelf voor Pieter omzigt gekozen betreffende het vastbijten in de toeslag affaire

Rome | 20-03-21 | 20:14

Zijn er verkiezingen geweest dan? Wanneer?

de Jager59 | 20-03-21 | 20:13

Heel veel mensen gaan weer spijt krijgen op wat ze gestemd hebben.

van stampij | 20-03-21 | 20:12

Ik heb gestemd, PVV. Maar dankzij partijen als JA21 en FvD wederom kiezers verloren. Na'h, ik geef het op. Demensen willen blijkbaar toch meer EU, immigratie en onbetaalbare klimaatplannen. Het zij zo.

MoonBeebe | 20-03-21 | 20:12 | 6

Misschien wel beter met drie smaken over rechts.
Alleen jammer dat geen van alle de grootste partij is geworden om een koers wijziging te veroorzaken.

Datgingniegoed | 20-03-21 | 20:51
▼ 3 antwoorden verborgen

25 jaar neo-liberale afbraak en wat doen jullie? Nog ergere neo-liberalen in de kamer stemmen. Sufferds.

Bigi Bana Boy | 20-03-21 | 20:10 | 3

Neoliberaal is nogal een frame. De overheid is groter dan ooit tevoren.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:23

@Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:23: Dat is neoliberalisme. Beleid dat niet werkt, waardoor de overheid iedereen klem zit, behalve degenen met de beste contacten.

Weetjijveel | 20-03-21 | 22:11

@Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:23: Hoe dan ook, de VVD is de partij voor de grote overheid, hogere belastingen en minder vrijheid voor de burgers en ondernemers. Shell en Unilever zijn dan wel weer gezien bij de VVD.

5611 | 21-03-21 | 02:32

@Feynman: hou nou op over eerste, tweede of derde golf. Over reproductiegetallen en dergelijke. De helft van NL kan het woord niets eens schrijven.

theo-is-dood | 20-03-21 | 20:10 | 4

@A_Urelius | 20-03-21 | 20:20: In de praktijk komen maar heel weinig overledenen in aanmerking voor orgaantransplantatie.

Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:23

@Zonen-van-Kuifje | 20-03-21 | 20:23:
Gelukkig beginnen de medici door te krijgen hoe ze dode organen kunnen regenereren. Regenereren betekent in deze context: oplappen. Dan hoeft de donor niet meer te leven tijdens de orgaanuitname.

Nivelleermarionet | 20-03-21 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Als "D"66 meer stemmen zou krijgen heb ik mijzelf beloofd niet meer te gaan stemmen. Ik heb dan ook voor het laatst gestemd. Ik twijfelde tussen Bosma, Omtzigt en Leijten. Ik wilde namelijk op een volksvertegenwoordiger stemmen. Het is Bosma geworden.

Toch heb ik ook wel een zwak voor de SP, maar die zijn het dus niet geworden. Ik ben niet zo van de religie, Omtzigt is daardoor afgevallen. En ik wilde ook niet dat die rare kerel van van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nog arroganter zou worden.

A_Urelius | 20-03-21 | 20:09 | 1

Denken we bijna hetzelfde

Rome | 20-03-21 | 20:16

Ik heb Eerdmans gestemd. Als het lavendelzakje niet krankzinnig was geworden had ik op hem gestemd, gewoon omdat seniele haatopa Han v.d. Horst een haatcampagne tegen hem had opgezet.

eerstneukendanpraten | 20-03-21 | 20:08

Binnenkort: De Uitslagenaffaire.

Mr_Natural | 20-03-21 | 20:08 | 1

Je bedoeld verkiezingsfraude?

revolte | 20-03-21 | 23:22

Waarom heet het eigenlijk: 'kiezen', als je iets mag kiezen, krijg je het.

Mr_Natural | 20-03-21 | 20:07 | 1

Het is eigenlijk een enquête of u de staatspropaganda voldoende tot u genomen heeft. Iedere verkiezing wordt deze psychologische oorlogsvoering tegen de burger verder verfijnd.

revolte | 20-03-21 | 23:27

Is emigreren moeilijk?

TmC | 20-03-21 | 20:06 | 4

Nee hoor gewoon gaan. 6 jaar geleden gedaan. Zo vanaf de zijlijn toekijken is een stuk minder pijnlijk.

EmilioEsteves | 20-03-21 | 20:13

Oriënteer eerst even waar je naar toe wil.. anders ga je 'ik vertrek ' verhalen krijgen

Rome | 20-03-21 | 20:19

Nee. Vergt voornamelijk lef.

H. Caulfield | 20-03-21 | 22:43
▼ 1 antwoord verborgen

Da zeg ik lekker nie!!! , maar we hebben gewonnen.

miko | 20-03-21 | 20:05

Rutte gaat nergens over struikelen. Hij heeft 24/7 de tijd om elke keer weer alles te repareren. Het zal mis gaan wanneer hij verliefd wordt, het wederwijds is en zijn lieverd hem gaat claimen. Tijd af pakt. Iemand die bij Rutte afdwingt dat er belangrijkere zaken in het leven zijn dan werk.

Leptob | 20-03-21 | 20:05 | 1

En wat denkt u? Is Ruttes lieverd m of v?

staat het bier koud? | 20-03-21 | 20:44

Uitslag krijg ik er van

Het leven is zwaar | 20-03-21 | 20:04

Ik heb gestemd maar op het moment dat ik het stembureau verliet, had ik er al spijt van. Ik mocht het rode ptlood niet houden, als ik dat had geweten.

Mr_Natural | 20-03-21 | 20:03

Het houdt wel op. Wel vanzelf.

Neuth | 20-03-21 | 20:03 | 3

Precies. Net als met de gewone griep is straks ook Corona weer verdwenen.
Het zal een grote opluchting zijn om niet elke dag te worden doodgegooid met onbegrijpelijke cijferlijsten en statistische gegevens.

theo-is-dood | 20-03-21 | 20:16

@lauwebal | 20-03-21 | 21:32: wordt anders weer knap druk op straat na middernacht. Het aantal ophok gelovigen wordt met de dag minder.

revolte | 20-03-21 | 23:47

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl