Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De avondklokrellen. Tien aandachtspunten

Even wat stenen wegkoppen

hallo jongens

Ook zo zitten ergeren aan die talkshows waar men in een poging de avondklokrellen te duiden weer eens reddeloos verloren in de hete brij aan het verdwalen was? Over mensen die zich 'niet gehoord' voelen, over de vraag 'wie deze mensen zijn' en een of andere dikke dunne techjournalist die Instagram heeft ontrafeld en daar vooral 'voetbalhooligans' (en iets met 'pedohunters') aantrof? Mooi! En dan hier tien puntjes van aandacht.

1 - Er is een onderscheid te maken tussen 'middagrellen', zoals die op het Museumplein in Amsterdam, en 'avondrellen' in allerlei steden door heel Nederland. De middagrellen komen rechtstreeks voort uit demonstraties tegen het coronabeleid, de avondklok en de andere maatregelen. De personen (en daar komen we straks nog op) die deelnemen aan de avondrellen denken helemaal niet na over die coronamaatregelen. Zij hebben gewoon zin om er een lekkere teringzooi van te maken, alsook de politie in elkaar te beuken. De twee 'soorten' rellen kunnen we zien als aparte gebeurtenissen met verschillende 'daders' en beweegredenen, al smolten de groepen bij de stationsrellen in Eindhoven weliswaar samen tot een hybride carnaval van ongemak.

2 - Het verboden woord wordt natuurlijk weer kundig vermeden door de talkshows, maar die middagrellers zijn vooral BLANKE mensen. Een bonte verzameling mensen. Mensen die er he-le-maal klaar mee zijn, berooide ondernemers, verveelde studenten, boze burgers, eenzame huismoekes (Groep 1 van de verzameling), maar ook agressieve corona-ontkenners, wappie QAnon-complotdenkers, extreemrechtse leipo's, linkse hippies, tokkies, verveeljeugd, groepjes voetbalhooligans en andersoortig gespuis (Groep 2). Zodra de politie ingrijpt, naait een groot deel van Groep 1 eruit en trekt een deel van Groep 2 de vechthandschoenen aan. En ja, dan krijg je overlap en krijgen 'onschuldige' mensen met de lat. Maar wat voor de politie nou niet werkt, is tussen het stenen koppen door even gaan analyseren wie wel en wie niet de goede strijd voert. Die politie is maar met een ding bezig: iedereen van dat plein bonjouren.

3 - Dan hoeven we echt niet met landelijke darmkrampen naar het toilet te springen om alle onvrede eruit te schijten als er een keer een of andere griet die 'op het punt staat om naar huis te gaan' tegen een muur wordt geblazen. Ondervraag alle gearresteerde relschoppers en zonder uitzondering gingen ze 'net naar huis', 'waren ze niet van plan te rellen', 'kwamen ze alleen maar om koffie te drinken' of andere applausalibi's. Mevrouw had vast heel goede redenen om in de draaicirkel van een waterkanon te dansen, maar het is niet dat dat waterkanon pardoes uit een groene Mario-buis tevoorschijn is gefloept. Onze grootmoeder heeft ons altijd geleerd: "Als er een waterkanon op een plein komt, moet je oprotten, kleinzoon!" Is het dan NORMAAL dat een vrouw richting een andere dimensie wordt gewaterstraald? Euh nee, dat nou ook weer niet. Had dat een paar tandjes minder gekund? Ja, dat had wel ff een paar tandjes minder gekund.

4 - De avondrellers, en daar heerst blijkbaar weer een omerta, zijn voornamelijk jongeren van Marokkaanse afkomst. Wij zien de filmpjes en foto's ook wel, u ziet de filmpjes en foto's ook wel en zij zien de filmpjes en foto's ook wel. We zien het allemáál wel. En zoals we gewoon proberen te duiden wie toch die mensen van Punt 2 zijn, zien we in de avond voornamelijk dode neknertsen over de straten schuimen. Het is weer eens hartstikke lullig voor al die Marokkaanse Nederlanders die thuis hoofdschuddend op de bank zitten te kijken, met hun witte jas al aan om straks te gaan werken in de zorg, maar het probleem bestaat en het probleem moet óók besproken worden. En dus niet, zoals computeraar Daniël Verlaan bij Jinek, na het zien van de Jumbo-plundering in Eindhoven kwekken over 'voetbalhooligans' en 'pedohunters'. Kerel, iedereen heeft op dat filmpje kunnen zien wie er bij de Jumbo naar binnen zijn gestoven, dus praat geen nepnieuws op landelijke televisie. Het gebeurde in de Schilderswijk, het gebeurde in Kanaleneiland en het gebeurt nu weer en helaas zijn het voornamelijk jongeren met een Marokkaanse achtergrond. Daar zit een constante factor en het is relevant én interessant dat proces te doorgronden. Daar moet zo'n talkshow derhalve óók over gaan. Wáárom gaan allochtone jongeren 's avonds de straat op om 'sco2 te neuken'? Waar zijn de ouders? Is het verveling, omdat ze niet meer kunnen kickboksen? Is het cultuur? Discriminatie? Islam? Voelen ze zich niet gehoord? Wát is daar het probleem? En NEE, die vragen stellen is géén racisme.

5 - De avondrelschoppers, laten we ze maar 'jongeren' noemen, staan echt niet op straat voor de goede strijd. De goede strijd als in: om ervoor te zorgen dat Mark & Hugo hun keuteltjes intrekken en 'corona boe boe boe'. Dat ze weer naar het café mogen. Als het café weer open is, staan de avondrellers gewoon weer op het Bos en Lommerplein, de zina's te bezingen. GeenStijl zit in meerdere van die 'Rellen in Holland'-groepen op Telegram en die gasten geven geen rúk om de coronamaatregelen. Precies helemaal niks. De strekking van de appgroepen is: 'Wollah we gaan met z'n allen de politie neuken'. Baldadig, recalcitrant gedoe, en dat is voer voor psychologen en sociologen.

6 - Oneens zijn met de avondklok IS NIET GELIJK AAN eens zijn met de rellen. Gewoon opflikkeren met allebei. Weg met de avondklok, die vrijheidsbeperkende haatmaatregel, en wég met die rellen en wég met de plunderingen

7 - Begrip voor demonstranten IS NIET GELIJK AAN goedpraten van geweld. "O hij juicht toe dat mensen demonstreren en kijk nou wat ervan komt." NEE, ga weg, en neem je vieze frame met je mee.

8 - De politie. Ja, het analytisch vermogen van een aantal van die maaimachines bij de politie is vrij beperkt. Maar er zitten ménsen onder die helmen. Mensen die 's avonds weer mogen uithijgen bij Samantha op precies dezelfde bank die bij u in de woonkamer staat. Ze konden hun kind weer eens niet naar bed brengen, want ze hadden piket en ze werden opgeroepen. Omdat een verzameling debielen met stenen, vuurwerk en fakkels stond te smijten. Omdat gasten het nodig vonden auto's om te kiepen en winkels te plunderen. Zitten er een boel overachievers bij die politie? Sure. Lopen er heel veel gasten tussen die ook maar braafjes doen wat ze gevraagd wordt door de groepscommandant? Ja. Zijn er agenten die gewoon begrip hebben voor de demonstranten? Zeker! En meppen ze soms de verkeerde? Ja, dat doen ze. Moeten we daarom politiemensen criminaliseren en in de verdomhoek zetten als de Brengers van het Kwaad? Ga toch weg.

9 - We kunnen wel concluderen dat de dramatische (wacht, hoofdletters: DRAMATISCHE) strategieloze vaccinatiestrategie net even een druppeltje te veel was voor het emmertje van de mensen. Het is allemaal wel heel grappig hoor, die lollige hashtag 'Hugo de Jonge kan niks', maar Hugo de Jonge kan inderdaad niks en Mark Rutte kan nog minder met z'n flauwe getoeter over 'poepies laten ruiken'. Gast, laat ze zélf eens een poepie ruiken. Toon leiderschap. Deel en uit onvrede. Dat pappen en nathouden WERKT. NIET. MEER. Alleen Bulgarije doet het NÓG slomer, het volk zit vol vragen en iedere avond luisteren we weer naar het vreselijke dertien in een dozijn-gezalf van Peppi Kuipers en Kokki Gommers. Er is geen enkele creativiteit, geen enkele flexibiliteit, er is geen leercurve, geen voortschrijdend inzicht, geen plan en geen visie en dat alles resulteert in een afwezigheid van iets wat we allemaal nodig hebben: PERSPECTIEF. Er is NIKS. We / ze doen maar wat en het volk is het ZAT.

10 - Dit land is helemaal niet verdeeld of gepolariseerd. We willen allemaal hetzelfde en dat is samen bier drinken in het café. Alleen heeft iedereen een andere route in gedachten hoe we daar moeten komen!

En nu allemaal luisteren naar de baas

Reaguursels

Inloggen

We weten al jaren, dat bepaalde groepen allo's iedere gelegenheid aangrijpen om vernielend en plunderend de straat op te gaan?! Het maakt niet uit waar het over gaat, als ze hun haat tegen Nederland en z'n instituties maar kunnen spuien. In het verleden bood alleen de jaarwisseling de mogelijkheid, maar deze corona-crisis biedt hen meer mogelijkheden, met de instelling van de avondklok als moment suprême!!

Rationa | 27-01-21 | 11:57

"10 - Dit land is helemaal niet verdeeld of gepolariseerd. We allemaal hetzelfde en dat is samen bier drinken in het café. Alleen heeft iedereen een andere route in gedachten hoe we daar moeten komen!"

Oh? Ik meen toch dat die """jongeren""" helemaal geen bier drinken en nooit in een café komen, alleen in de shishalounge.
Leuke wensgedachte dat we allemaal hetzelfde willen, maar is gewoon niet zo. Misschien kun je dat grofweg stellen van de autochtone Nederlander, maar niet van bepaalde groepen mensenmeteenmigratieachtergrondiërs.

snakedogman | 27-01-21 | 11:44

De MSM sloeg de plank flink mis toe de fanatieke voetbal supporters in de stad gingen beschermen terwijl ze eerst de oorzaak van de rellen waren.
Hoorde ik iemand sorry zeggen naar deze mannen?

Banenenrepubliek | 27-01-21 | 09:51

En nog steeds komen er elke week ongeveer 500 van deze cultuurverrijkers bij dus het wordt alleen maar erger.

Nietgek | 27-01-21 | 02:04
-weggejorist-
Catelilina | 27-01-21 | 00:44 | 1

Helemaal eens, goede column.

Hooguit ter aanvulling, over die "middag demonstranten". Een jaar geleden had je daar geen plein mee gevuld. Vandaar dat "de Gele Hesjes" in Nederland zo jammerlijk faalden. Maar een jaar later zie ik ook hele gewone mensen radicaliseren. Dat ligt deels aan de vele ontslagen uitzendkrachten en zzp-ers, en noodlijdende kleine ondernemers. Maar ook veel thuiswerkers lijden onder de lockdown.

Dat is ook logisch. Mensen zijn groepsdieren, eenzame opsluiting geldt als een zeer ernstige schending van de mensenrechten. Vandaag de dag zitten honderdduizenden mensen alleen thuis. Nauwelijks echte gesprekken meer met collegae, buren, vrienden, familie, etc. Dus dan ga je hele dagen, maanden op internet en andere sociale media hangen. Waar je je vrienden kan kiezen, en de rest kan blokkeren.
En dan is het maar net welke mensen en groepen je tegenkomt.

Je familie kan je niet kiezen, en je collegae (met name leidinggevenden) ook niet. En eigenlijk is dat heel goed; want ieder mens heeft af en toe tegengas nodig. Iemand die je niet kan ontlopen, en die tegen jou zegt "joh, doe effe normaal". Echte vrienden doen dat ook overigens; maar "vrienden" op sociale media doen dat nauwelijks. Of worden geblokkeerd.

Een gebrek aan kritiek kan getalenteerde sterren veranderen in "excentriekelingen" die in een zuurstoftank slapen, pathologisch gekke hoedjes dragen of met pistolen zwaaien. Kan kinderen die ooit droomden een goed journalist te worden veranderen in extreemlinkse NPO-actievoerders.
Zonder tegengas komen mensen in een bubbel waarin iedereen elkaar gelijk geeft.

En dan gaat radicaliseren snel. Uit onderzoek naar de Duitse terreurbeweging Rote Armee Fraktion bleek dat ook al. Van huis uit verwende jonge mensen radicaliseerden vrij snel omdat ze niet hoefden te werken of studeren, en eigenlijk alleen in hun eigen extreemlinkse bubbel verkeerden. Dat is waar eindeloos studeren en gratis uitkeringen toe kunnen leiden.

Radicalisme is van oudsher typerend voor subsidiesponzen, doorgaans links of islamitisch. Mensen die niet willen werken en dat ook niet hoeven, omdat hun meningen gesponsord worden door "onze" overheid.
De lockdown doet precies hetzelfde met hele bevolkingsgroepen die wel willen werken, maar dat niet meer mogen.

Ik hoop echt dat die vaccinaties dusdanig goed werken dat de samenleving weer van het slot af mag. Anders wordt onze samenleving onwerkbaar uit elkaar getrokken door allerlei bubbels..

Dandruff | 27-01-21 | 00:27 | 2

Mooie analyse!

R.F.Pickering | 27-01-21 | 10:03

Prima tegel ....

Pjotterdjotter | 27-01-21 | 10:59

zeldzaam, helemaal eens met mosterd en geen wanklank.
Knakaal Mark moet weg, maar wel in de buurt blijven.

Kk*aaswinkelplunderaars zijn oprecht blij met oogst, hun ouders hebben ook sjchijt. Weten dat de BM 010 spreekt om de kefir te sussen. De profijt gaat voor de baard uit.

Eerste Kabinet Greet & Taleb.
Gewoon dóen, skip verkiezings en Interimmen voor een jaar.
Doet nood werkelijk verbroederen, slagen zij erin een constitutioneel hof op te zetten, zoals democratische landen dat hebben?
Kunnen ze samen alle diverse kikkers redden van de ijsgiganten? Er is een breed terrein van gedeeld belang.

En cake etend nukubu heeft recht op optimaal theater.
Half als wrange grap bedoeld.
Geef toe, heel krankzinnig is het idee niet.

hallevvezool | 26-01-21 | 22:09 | 3

Poehoe, wat een expertise spreidt u hier ten toon. Hallevve? Dat is echt te bescheiden: u bent een héle.

IJsbrekert | 26-01-21 | 22:21

@IJsbrekert | 26-01-21 | 22:21: We hebben te dealen met ijsgiganten, bij uitstek uw expertisegebied zou ik aannemen. Beter plan?
Voor den draad ermee.
Ik run de show niet, ben alleen maar de gemaskerde in coulissen die tegen de wind in fluiterst hie het motHerkenbaar als die ene met het masker. Wens u en iedereen een behouden vaart.

hallevvezool | 27-01-21 | 01:17

@hallevvezool | 27-01-21 | 01:17: K*D, hier ging wat fout met op de juiste toetsen rossen. .. expertise is een erg moeilijk woord. 020 west. rumoer buiten is de wind. Hoop dat men simpelweg de koel houdt.

hallevvezool | 27-01-21 | 01:23

Ik raad de politie in al die getroffen steden aan, om niet langer een waterkanon in te zetten, maar een kanon gevuld met rode waterverf, zo blijven ze dagen herkenbaar om ze als nog in te rekenen.

gratias | 26-01-21 | 21:49 | 3

Geenstijlroze, extra genant voor kastknapen met handtasjea.

Shoarmamasutra | 26-01-21 | 22:40

Gewoon aniline aan het water vanhetwaterkanon toevoegen. Dan kun je ze nog wekenlang aan hun paarse huidkleur herkennen.

Spie | 26-01-21 | 23:16

Rubberkogels zijn nog beter dan kun je de blauwe plekken na een maand nog zien.

Nietgek | 27-01-21 | 01:51
-weggejorist-
MarttHvdB | 26-01-21 | 21:14 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Exota | 26-01-21 | 20:24

Tuurlijk zegt de rutte dat het criminelen zijn en dat het nergens mee te maken heeft, dan hoeft hij er verder niks mee te doen. Maar deze rellen ontstaan niet zomaar. Dit is een teken van meerdere achterliggende problemen die liggen te broeien en nu tot uiting komen.
Beter zoekt men eens uit wat er nou precies het probleem is. En dan zonder meteen weg te kijken van alle politiek gevoelige onderwerpen. Dan kan je eens gericht de problemen op gaan lossen, ook op langere termijn.

elco485 | 26-01-21 | 20:12

De rellen kunnen ook een kans zijn fie we kunnen aangrijpen. Men beweerde altijd dat er knokploegen zouden ontstaan tegen de allochtonerotjeugd. Dat lijkt nu te gebeuren via de hooligans. Het geeft wel het falen van de ordediensten aan, maar a. Die rotjeugd houdt zich koest. En b. De hooligans doen iets nuttigs.

Hadena | 26-01-21 | 20:05 | 1

Dat wordt niks want de hooligans hebben gezinnen en werk en toch een andere agenda dan onbetaald nachtwakertje spelen. Het is een sympathieke gedachte, dat wel. Na 9-11 dachten de Amerikanen dat de (Italiaanse-Amerikaanse) maffia wel even de Arabische terroristen mores zouden leren. Forget about it.

Hopenschauer | 26-01-21 | 21:44

Die Aboutaleb lult wel zoals Ascher dat kon. Mooie woorden maar daden die poetsen: ho maar! Typisch PvdA.

aflaatverkoper | 26-01-21 | 20:03 | 1

Zijn stad glijdt af naar een Multiculti drama, terwijl hij in talkshows de harde PvdA'er uithangt die meer, meer, meer maatregelen willen tegen corona. Man, man, man. De allochtone rot is er om te blijven, doe daar wat aan. Corona is in de toekomst een griepje uit het verleden, waar de rol van de burgemeester van Rotterdam niet van belang is.

Graaier | 26-01-21 | 20:06

Het valt me nog mee dat we nog geen frase als "mostly peaceful" hebben gehoord zoals toen in de VS.

nikolaos | 26-01-21 | 20:01

Opsporing Verzocht toont vanavond beelden van gezochte relschoppers.

RickRD | 26-01-21 | 19:58

Keurige uiteenzetting Mosterd. Nog wel even de vraag... mochten we nou wel of niet lachen om de headshot van het waterkanon? Wel toch?

Henk5 | 26-01-21 | 19:56

vanuit Maastricht streamt iemand een wandeltochtje van de voetbal fans die de stad dus willen beschermen..

starbuck280 | 26-01-21 | 19:55

Rutte is gewoon op verkiezingstournee.
Minister-president Mark Rutte heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Schilderswijk in Den Haag, een van de plekken die de afgelopen avonden het toneel waren van rellen. Hij ging onder meer langs bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten, bevestigt een woordvoerder.
Bij de betreffende instelling aan de Vaillantlaan gooiden relschoppers zondag de ruiten op de begane grond in. Rutte sprak met begeleiders en had ook contact met bewoners, bij wie de schrik er nog goed in zat.

RickRD | 26-01-21 | 19:55

Dit krijg je nou onder een bewind van epidemiologen en hun voorlichters. Eén van die dingetjes waar zij niet zo gauw aan zouden denken.

dihydrogenmonoxide | 26-01-21 | 19:44

Opinie van Willem Jebbink in VK: 'We zagen zondag dus het door de burgemeester van Amsterdam uiteenslaan van een vreedzame demonstratie. Dat moet eenieder veel zorgen baren. Het recht om vreedzaam te demonstreren en je mening te uiten is een grondrecht. Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens niet minder dan een van de fundamenten onder een democratische samenleving.
De burgemeester mag een demonstratie alleen verbieden op strikte gronden: verkeersbelangen, gezondheidsbelangen of (dreigende) wanorde. Het moet daarbij ook nog eens gaan om noodzakelijke redenen. Zo vormt dreigende wanorde geen argument als er voldoende politie kan worden ingezet om die dreiging tegen te gaan.'
Hoor je het ook eens van een ander. Hij is advocaat.

grietmetgroenefiets | 26-01-21 | 19:37 | 2

Er was een gevaar voor de volksgezondheid zij men, te veel mensen. Dus moest het plein schoongeveegd worden. Of daarbij nu juist de volksgezondheid in gevaar is gekomen, is niet bekent gemaakt.

RickRD | 26-01-21 | 19:48

maar er was ook een gebied aangewezen he om te mogen demonstreren. Zo n minutieus uitgezochte braakliggend terrein vlakbij een P_R terrein ver weg vd stad en openbaar vervoer zodat ´´ze´´ kunnen lachen naar een handvol lui die daar dan naar toe gaan. Demonstreren maar dan volgens strikt dichtgetimmerd protocol

gelachewoar | 26-01-21 | 20:05

Bedank Mosterd, duidelijke taal, uitprinten op A4 en uitdelen/flyeren in het 2e kamer gebouw.

Maggiderin | 26-01-21 | 19:34

Nu op M: alles wat rechts van Rutte zit is fout. Als ze voor de rellen zijn is het fout, als ze tegen de rellen zijn is het fout, als ze zich willen verzetten tegen coronamaatregelen is het fout, als ze dat alleen politiek bedoelen is het fout, als ze het leger willen inzetten is het fout, als ze tuig tuig noemen is het fout. Fout, fout, fout.
En het gekift van links werkt uiteraard deëscalerend en de coronadoden staan weer op uit hun graf. Uhuh.

SIogra | 26-01-21 | 19:29 | 1

"mevrouw" M. is als een kwaadaardig gezwel. Een kwaadaardig gezwel wordt doorgaans chirurgisch verwijderd. In dit geval zou ik een andere manier van verwijderen ook zeer toejuichen. Dit is geen oproep tot geweld overigens.

prins_flip_da_luxe | 26-01-21 | 23:23

Het mogen niet de Finnen zijn, en omdat het dus wel de Finnen zijn , worden het de FvD en PVV. Leven de linksdragers en hun media.

mr_awesome | 26-01-21 | 19:28 | 1

Eergisteren werd er op bnnvara radio 1 geframed dat het rechts extremistisch geweld is. Dat soort net informatie mag gewoon op onze landelijke zender(s)

DeEchteWaarheid | 27-01-21 | 10:44

Rotterdamse buurtbewoners zijn de straat opgegaan om jongeren aan te spreken. In fel gele hesjes stappen zij op de jeugd af. "We willen zoveel mogelijk ons steentje bijdragen", licht Dick van der Voet toe. "Je moet hen te kennen geven dat ze naar huis moeten. Misschien helpt dat wel. We hebben nog niet veel jongeren gezien."
www.rijnmond.nl/nieuws/203377/LIVEBLO...

RickRD | 26-01-21 | 19:23 | 2

Van wat ik via via heb begrepen, kunnen ze beter naar Zuidplein. Veel meer donkere hoeken, vluchtwegen, plekken om je te verbergen.

EEnzame SchizofrEEN | 26-01-21 | 19:53

'Buurt-hulpverleners' die zeggen:
"We willen zoveel mogelijk ons steentje bijdragen",

die hebben kennelijk nog steeds niet door wat die Finnen met steentjes doen!
(en nee, het zijn geen stratenmakers....)

michelpen | 26-01-21 | 19:59

Gelukkig zijn het de Marrekanen weer. Ik zou er niet nog een verwijtbare groep bij willen hebben. Houdt het ook overzichtelijk. Meer meer filmpjes van huilende gebutste Marrekanen op de Groene Hilledijk.

Tapioca pudding | 26-01-21 | 19:21

Gewoon de dienstplicht weer invoeren. Simpel en doeltreffend.

Franz_K | 26-01-21 | 19:20

Vanavond andere Strategy: In plaats van jongeren uit elkaar drijven, ze omsingelen en blijven slaan tot er geen een meer staat. Daarna destructiewagen bellen

RZRZ | 26-01-21 | 19:15

Inderdaad gisterenavond dood geërgerd om de praatprogramma's. Terreurexpert erbij die de PVV en Forum meteen de schuld gaf en echt of er alleen blanke hooligans en rechtsextremisten aan het plunderen waren. Altijd zeuren over nepnieuws, maar zelf niets anders dan halve en omgekeerde waarheden verkondigen met een arrogante overtuiging die je doet geloven dat je echt met doorgewinterde pathologische leugenaars te doen hebt, hetgeen op zichzelf een interessante poging waard is deze tafelheren- en dames zelf eens goed te duiden en aan een psychologisch diepteonderzoek te onderwerpen. Want we zijn nu echt de verbazing, het racismegeroeptoeter en de ergernis voorbij. Het wordt tijd voor de belastingbetaler om de droge feiten en de waarheid nu eens te horen op onze staatstv i.p.v. het leugenachtige subjectieve, politiek correcte en éénzijdige verhaal van deze zelfkikkende hypocrieten.

agram | 26-01-21 | 19:13 | 5

Er is inderdaad niets wat de samenleving zo verdeeld als het eindeloos voortborduren op halve waarheden, hetgeen een volledig scheef beeld oplevert zoals dat gisteren bij Op1 en Jinek weer te zien was. Logisch dat mensen de journalistiek niet meer vertrouwen.

agram | 26-01-21 | 19:36

@bananabanana | 26-01-21 | 19:29: Net zoals de politiechef bij Jinek die weer eventjes probeerde om het gedrag van de rellers en plunderaars aan discriminatie en uitsluiting te wijten, maar daarmee per ongeluk toegaf dat het hier wel degelijk om allochtonen ging. Niemand ging uit schrik hierop in. Hij zal zeker geen discriminatie van hooligans en rechtsextremisten bedoelen.

agram | 26-01-21 | 19:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Hé, in de Trouw beginnen ze het eindelijk te benoemen, een kop met: 'Tweede Kamer veroordeelt ‘on-Nederlandse’ rellen.'

grietmetgroenefiets | 26-01-21 | 19:12

Mosterd doet een King of the Onelinertje. LOL

King of the Oneliner | 26-01-21 | 19:11

Voorlopig heeft de gemeente Den Bosch al een bijeenkomst met FC Den Bosch en onder andere de M-Side gehad, die gaan vanavond hesjes krijgen om als extra beveiligers de stad te verdedigen waar dat nodig gaat zijn. Een bekende wildplassende veteraan (en kroeguitbater) heeft ook vrinden opgetrommeld en krijgt ook hesjes. twitter.com/bosschenaortje/status/135...

Ares | 26-01-21 | 19:09 | 1
-weggejorist-
PussyGrabber | 27-01-21 | 00:32

Spijker-kop-raak topic! Thx @mosterd.

Kwelbeller | 26-01-21 | 19:07

Aboutaleb voor PRESIDENT!!!

Als die man ooit lijsttrekker wordt dat stem ik PvdA. Wat een ongelooflijk integere man.

Theodorus.Goldbach | 26-01-21 | 19:06 | 4
-weggejorist-
Jan3Sobieski | 26-01-21 | 19:40

Grapjas. Aboutaleb integer. Integere mensen worden niet belangrijk in de politiek en worden geen burgemeester.

Graaier | 26-01-21 | 20:11

Nou.... of dat zo is .....bv sinterklaas vereniging in deel gemeente krijgt een brief van Aboutaleb als er geen regenboog pieten zijn wordt er geen toestemming gegeven voor intocht van de sint. De sinterklaasvereniging ging niet akkoord en heeft zich op geheven na heel veel jaar. Zo rolt abu!

Banenenrepubliek | 27-01-21 | 09:17
▼ 1 antwoord verborgen

Vanaf nu beter het fosforkanon inzetten tegen die nederlandse jeugd.

squadra | 26-01-21 | 19:04

Ik hoop dat de overheid geleerd heeft van de afgelopen nachten, en vanavond de eerste de beste die zijn smerige rifkop buiten de deur steekt afschiet met beanbags en rubber kogels.

zoalsikhetzeg | 26-01-21 | 19:03 | 1

Hoezo ‘rubber’?

IJsbrekert | 26-01-21 | 19:07

Leuk filmpje hoor Aboutaleb, maar waarom nu niét in het arabisch, turks of berbers?
Nu ineens niet inclusief?

Hiram | 26-01-21 | 19:00 | 5

Die gassies lullen gewoon Nederlands hoor, hier geboren en getogen.

vander F | 26-01-21 | 19:53

@vander F | 26-01-21 | 19:53: Je kk moeder broer! Klinkt niet echt Nederlands.

RickRD | 26-01-21 | 20:02

Omdat er geen allochtoon is die naar omroep Rotterdam kijkt of luistert, tenzij beroepshalve. En al helemaal niet degenen die gisternacht op straat waren en hun ouders ook niet. De schotel staat gericht op Maroc.tv 1 en 2, Euro D en Habertürk, verder reikt hun zicht niet. Als het op straat onrustig wordt door reljeugd, gaat het tv-volume nog een tandje hoger en de gordijnen worden dichtgetrokken.

FrankVeer | 26-01-21 | 20:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Evenwichtige beschouwing van wie de demonstranten, relschoppers en plunderaars zijn in grote lijn. Zal best dat wel ergens dingen in elkaar overlopen.

Overigens nam Wierd Duk vanmorgen wel even het woord allochtone jeugd in de mond maar toch weer heel voorzichtig.

sprietatoom | 26-01-21 | 18:59

Die Aboutaleb. Wat een wereldvent. Zat ie maar bij de PVV.

JeMotWat | 26-01-21 | 18:58 | 1

Je kan veel zeggen over Dries Roelvink, maar het pleit voor de man dat hij zijn zoon tot de orde heeft geroepen. Dave, die zich met valse perskaarten opwierp als relreporter, heeft zijn keutel ingetrokken.
Dat zouden meer vaders moeten doen.
Zie het AD, ik mag helaas nog steeds niet linken.

Juffrouw op de fiets | 26-01-21 | 18:53 | 1

Ik vind het wel stigmatiserend om het op Marokkanen te gooien. Er zullen vast ook Egyptnenaren, Turken en Antillianen tussen zitten. Die krijgen nu helemaal geen street cred. Alsof zij geen tatas durven te djoeken met een stoeptegel 's nachts.

ZureKoek | 26-01-21 | 18:51

Helemaal juist, ze dralen niet voor niks zo lang met alles, niet te spreken nog over de (opzettelijke?) blunders met alles !

A333aan | 26-01-21 | 19:31

Natuurlijk noemen ze je een wappie. Anderen denken wel na wat wel en wat niet te geloven op internet.
Wëet je ook beetje wie De Vlieger is? Die krijgt ook geen BIBOB meer hoor. Vol rancune naar de overheid omdat ze hem n afperser vonden.

Shoarmamasutra | 26-01-21 | 22:49

Wanneer we geen correctieve tik gaan uitdelen door massaal PVV FvD te gaan stemmen blijven we zitten met een MP (Merkel poedel) + handlangers zonder visie, een selectief geheugen, massa import deplorabelen en vooral geen perspectief.
We willen een kenniseconomie zijn maar ontberen de kennis, Scholen dicht maar online opleidingen niet volledig op orde. Een media die een ja-knikkend verlengstuk van de overheid is geworden. Een steeds meer oprukkend EU. Er is een heel vervelend virus die rondwaart, eigenlijk twee corona en een doctrine en team doctrine gaat het niet oplossen.

revolte | 26-01-21 | 18:48 | 2

FvD, dat was toch die partij die potentie had maar waar een lavendelsnuivende pianospeler in een bruin hemd de ruiten van heeft ingegooid?

Binnenbaan | 26-01-21 | 18:59

Mooie duidelijke opsomming van aandachtspunten. Compliment @Mosterd! Goed gesproken. Compliment ook voor burgemeester Aboutaleb. Kan me prima vinden in wat hij zegt. Goed van hem dat hij ook de ouders toespreekt.

lezeres | 26-01-21 | 18:48

Ons durpke zijn ze nu ook dicht aan het spijkeren. Manmanman.

Vanilla | 26-01-21 | 18:43

En Appeltje-F leerde dat het woord Efteling (nog) niet genoemd is in deze draad.
Toch is dat de plek, volgens de geruchten en oproep via de socials, waar vanavond "gesloopt" gaat worden.

Hoe dan, hek zit toch dicht? Ja, aan de voorkant. Voor het personeel zijn er nog andere in/toegangen, die her en der slechts met een hefboompje te bereiken zijn.

Ik heb het via m'n vriend zijn dochter laten beloven om de pliesie in te lichten.
Zij is overigens zelf geen reller hè. Normaal gesproken werkt ze er.

Heus, als die debielen het werkelijk flikken om naar dit soort plekken uit te wijken?
Sowieso kan dat slooptuig me niet hard en veel genoeg straf krijgen - heropvoeden op een tuchtkazerne. Minstens 2 jaar lang.

Maak daar maar een nieuwe attractie van.

Kudtkip | 26-01-21 | 18:35 | 1

De relschoppers gevangen nemen en inzetten als figuranten bij Fata Morgana.

lekgoot | 26-01-21 | 18:42

In ieder geval de duidelijkste, maar waarschijnlijk ook de waarste analyse, die ik tot nu toe over de coronarellen las.

WirMachenMusik | 26-01-21 | 18:34 | 2

@2tribes | 26-01-21 | 18:55: Zo bevreemdend dat stuk van Lucassen. Kijken ze wel naar dezelfde beelden van de rellen vraag je je af!

lezeres | 26-01-21 | 19:10

gekwetst | 26-01-21 | 17:28 Avondkokkerellen
Ik doe het iedere avond :)

RickRD | 26-01-21 | 18:31

Neknertsen. Neknertsen. NEKNERTSEN.
Geniaal!

hirsute_priapist | 26-01-21 | 18:30

En dan hoorje net zo'n hoogleraar veiligheid bij Eenvandaag beweren dat we voor verbinding moeten gaan. Praten, haha

MoonBeebe | 26-01-21 | 18:42

@MoonBeebe | 26-01-21 | 18:42:
Ja echt he (face palm) het werd zelfs de presentator wat te gortig merkte je non verbaal.

2tribes | 26-01-21 | 18:56

Nou mooi is dat. Dacht ik in 1 van de betere wijken te wonen, is dat nu opeens risicogebied geworden.

Acar_ketimun | 26-01-21 | 19:20

Talentloos en boos lekkere combi. fuckking minkukels. Zuiver stuk @mosterd. De vraag die prikt is hoeveel van de donkere tijden in den geschiedenis ook met een relletje begonnen.

Quickpick | 26-01-21 | 18:22

Luister Mostertt, dit, DIT is de fucking reden waarom er een kroontje boven mijn naam staat. Dank hiervoor. Dit was namelijk top. Ouwe. Boks

The-loopy-cowboy | 26-01-21 | 18:21 | 2

Slijmbal, je wil zeker van je Zwitsal af? ;)

RickRD | 26-01-21 | 18:32

Ook. Haha. Maar laat me verdorie eens blij zijn met een fatsoenlijke analyse. Hoewel ik bij nader inzien wel de Urker molestaties benoemd had willen zien. Het zijn namelijk niet alleen Naffers. Ook wij hebben ons tuig gewoon. In de ‘grote’ stad is echter de rolverdeling duidelijk. Lees net dat ook Alexander een risicogebied is, dus het zal me benieuwen.

The-loopy-cowboy | 26-01-21 | 19:37

Na de eerste aanslag door het tuig, zal ze een tweede aanslag krijgen door het andere tuig van de Belastingdienst.

Mokum Kosher | 26-01-21 | 20:38

Na het zielig framen van Falsema gisteravond bij haar propaganda kanaal, waarin ze precies wist wie het waren. Namelijk vooral rechtsextremisten en ja je weet wie zij daar politiek gezien onder schaart.
Daarna werd het nog gekker, het was de schuld van Wilders. Want hij is het niet eens met de avondklok. De relatie ontgaat mij.
-
Gelukkig wordt hierboven gewoon even geduid wie, hoe en wat. Zo slap van al die opinieshows, hiermee laten ze zich wel kennen. Geenstijl - NPO is wederom 1 - 0.

bananabanana | 26-01-21 | 18:18 | 7

@I.Q. NUL | 26-01-21 | 18:44: Zolang de standaardreactie op kritiek op het overheidsfunctioneren inzake covid een "ga er zelf maar aanstaan" is (en dat geldt helaas voor velen) zullen we 17 maart gewoon weer dezelfde mismanagers verkiezen.

Binnenbaan | 26-01-21 | 18:56

@I.Q. NUL | 26-01-21 | 18:44:
Net nog de laatste peilingen: VVD staat dik bovenaan. WTF

2tribes | 26-01-21 | 18:59

@I.Q. NUL | 26-01-21 | 18:44: Ja aardig en wel, maar dat van die laatste kans hoor ik al 3 verkiezingen lang. Komt PVV straks weer als winnaar uit de bus, wordt er door Rutte c.s. wel weer een of ander gedoog kudtgeintje verzonnen. Het hele systeem is verrot, daar gaat 17 maart ook precies niets aan veranderen. De rot zit veel dieper dan een andere partij op de troon zetten.

Acar_ketimun | 26-01-21 | 19:31
▼ 4 antwoorden verborgen

Appie maakt een kapitale fout in zijn betoog..
"Wij gaan dit samen met verzekeraars oplossen."
Nee Appie, de verzekeraars hebben niets misdaan, als je alle schade daar wil verhalen zullen verzekeraars moord en brand schreeuwen en de premie (blijvend) verhogen. Je kan dan nog beter een greep in de staatsruif doen.
Maar.. verzekeraars en de staat hebben niet gereld of geplunderd. Je hebt van die randdebieltjes opgepakt, toch?
Schade / aantal randdebielen = aansprakelijkheidsstelling,
Ja... ze zijn dan klaar voor de rest van hub kansloze bestaan, maar dat is de enige manier om die lui te pakken.

DatInternetDingetje | 26-01-21 | 18:15 | 6

De verzekerings premie zal toch stijgen, wat er is een stijging van rellen die in de toekomst meer risico gaat geven voor de verzekeraar. Zelfs als ze niet uit betalen.

Banenenrepubliek | 27-01-21 | 09:21
▼ 3 antwoorden verborgen

Toch mooi dat de burgermeester van Rotterdam duidelijke taal richting eigen achterban spreekt. Laten we ophouden over Links dit en Rechts dat. Volgens mij is 99 procent van Nederland tegen deze rellen, las dat 80% wil dat het leger wordt ingezet. Ik geloof niet dat er Marokkanen in Urk rellen hebben getrapt en autochtonen in Rotterdam. De beelden zijn in beide gevallen duidelijk en hopelijk duidelijk genoeg dat de criminelen worden opgepakt

Ds_Dre | 26-01-21 | 18:14 | 2

Zo duidelijk is het Nederlands anders niet voor de doelgroep

Ad1617 | 26-01-21 | 18:14

Zijn achterban heeft een hele andere moedertaal dan kaas.

Graaf_van_Hogendorp | 26-01-21 | 18:15

'En hoe voelt dat, straks geen VOG? Geen baan?'
- Nou, streetcredit en een uitkering tog?

zwenkwieltje | 26-01-21 | 18:12 | 4

@Dirk III | 26-01-21 | 18:14: ruilen voor gas

Veepert | 26-01-21 | 18:34

En een leuke carrière in de parallelle samenleving.

Binnenbaan | 26-01-21 | 18:51
▼ 1 antwoord verborgen

De overheid test met corona de bevolking, want een en ander is gebaseerd op gedragsverandering, nu wordt de overheid getest door hun troeteldiertjes..

Zoltan | 26-01-21 | 18:11

Compliment voor Aboutaleb. De eerste burgemeester/politicus die met de juiste toon de juiste mensen probeert te raken en daarmee bijdraagt bij een oplossing.

Drukvandaag | 26-01-21 | 18:08 | 5

Zeker een toffe gast. Alleen jammer dat hij van de PvdA is die deze ellende jaren geleden hierheen heeft gehaald. Zijn partij is (mede) verantwoordelijk voor al dat tuig waar we de afgelopen jaren mee zitten.

2Little2Late | 26-01-21 | 18:18
▼ 2 antwoorden verborgen

11. Het is geen "Terreur"...

Expert Homo | 26-01-21 | 18:06

Sterke video van Abutaleb. Jammer dat er geen like-knop bij zit. Waarom heeft Rotterdam hem en zit de rest van Nederland opgescheept met de Rutte-mafia? Kunnen we niet ruilen of zo?

Abu als premier namens de PVV, dat zou hoop geven voor de toekomst (Geert kan dan gewoon in de 2e kamer blijven tieren)

Doe_eens_normaal_man | 26-01-21 | 18:04 | 6

@Ds_Dre | 26-01-21 | 18:16: Maar ik vrees dat veel van die ouders precies dezelfde mentaliteit hebben. Overigens spreekt de helft geen Nederlands.

Zeebonkus | 26-01-21 | 18:26

@Zeebonkus | 26-01-21 | 18:26: Dat percentage ligt iets hoger dan je denkt just saying. Dus ja goeie video maar nee weinig impact in het NL.

2tribes | 26-01-21 | 19:03

@Zeebonkus | 26-01-21 | 18:09: 90% weet niet eens van het bestaan van dit filmpje af want NL mediakanalen is *ftoei * en haram. Je als aaphondvarkens gedragen is het doel, letterlijk laten zien hoe ze dit land haten en erop kotsen.

Ik mag hopen dat Aboe zijn zwarthelmen rubberen kogels en flashbangs toestopt voor vanavond.

Acar_ketimun | 26-01-21 | 19:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Duidelijk verhaal en natuurlijk ook de waarheid. Dat reltuig (waarbij ik voetbal hooligans overigens onder groep 2 schaar) is gewoon uit op vechten en slopen hetzelfde zag je in Amerika waar die dode meneer als excuus neger werd neergezet om lekker te gaan slopen. Was overdag ook vreedzaam en werd 's nachfs gekaapt door gekken.

Alleen zijn de gekken in Amerika mafketels met kort paars haar en mafketels hier riftuig.

ZureKoek | 26-01-21 | 18:02 | 1

Oh en +veel voor punt 10, spijker op den kop.

ZureKoek | 26-01-21 | 18:03

Zullen de boeren ook de schuld krijgen bij de volgende ramadan rellen.

Dirk III | 26-01-21 | 18:02 | 2

Ik weet in ieder geval al wel wie er *niet* de schuld gaan krijgen.

2Little2Late | 26-01-21 | 18:16

Peter R. de Vries is zeg maar het symbool voor alles wat hier mis gaat in dit land. Hij bagatelliseert de hele boel, zegt dat de relschoppers niet 'gehoord' worden. Hij neemt "Marokkanen" niet in de mond. Hij toonde eerder begrip voor koppensnellers. Deze man krijgt podium van Jinek voor zijn opruiende praatjes want reken maar dat zijn volstrekte linkse bull shit een steuntje in de rug is voor degenen die nog net niet op het punt stonden te gaan rellen. Wat een waardeloze imbeciel is Jinek toch om dit soort smerige wegkijkers aan tafel te zetten. Vanavond worden er weer winkels leeggeraust door Marokkanen en het moment komt dat er doden gaan vallen.

ILF2 | 26-01-21 | 18:01 | 4

@_pacman_ | 26-01-21 | 18:03: In essentie gaat het mij niet om De Vries, want iedereen weet dat hij moreel corrupt is, het gaat mij om Jinek. Zij faciliteert de ondergang van Nederland.

ILF2 | 26-01-21 | 18:05

Als er doden gaan vallen dan komt de rest van de allochtone gemeenschap de straat op.

Leukerd | 26-01-21 | 18:41
▼ 1 antwoord verborgen

Over soldaten gesproken; Marco Kroon schijnt een beetje boos te zijn..

starbuck280 | 26-01-21 | 18:01 | 1

Als die officieel oproept zal ik mijn rommel maar eens gaan afstoffen. Net als vele vetranen die met hem gedient hebben.

Da_Gista | 26-01-21 | 19:06

Sterk artikel. Toch kan ik me niet vinden in het laatste punt:

"Dit land is helemaal niet verdeeld of gepolariseerd. We allemaal hetzelfde en dat is samen bier drinken in het café. Alleen heeft iedereen een andere route in gedachten hoe we daar moeten komen!"

Ik heb helaas heel andere gedachten over hoe Nederland eruit moet zien. Niet nog meer bij bouwen in een land waar de natuur al bijna helemaal is verdwenen, maar actief de populatie terugdringen opdat zij die het leven waard zijn op een rijke grond kunnen leven. Maar ja, wie bepaalt er dan wie het leven waard is? Moeder natuur met onder andere virussen. Maar ik zal wel een statistische afwijking zijn.

Zeebonkus | 26-01-21 | 18:00 | 3

natuur al bijna verdwenen, dat kun je alleen maar je bek uitkrijgen als je nooit de grote stad uitkomt. Nederland stikt van de mooie natuur, je moet het alleen wel weten te vinden.

Binnenbaan | 26-01-21 | 18:45

@Binnenbaan | 26-01-21 | 18:45: Ik probeer zo veel mogelijk buiten te zijn. Nederland heeft ook mooie natuur, maar dit zijn restanten. Ik pleit alleen maar voor meer. Net als je denkt dat je in the middle of nowhere bent kom je weer iemand met een hond tegen, of een mountainbiker. Bijna alle lokale rivieren zijn gekanaliseerd en overal lopen wegen en paden. Kijk nou hoe explosief dit land bebouwd en gecultiveerd is na WO2, daar ga ik echt van zweten.

Zeebonkus | 26-01-21 | 19:09

Vanavond gaat het wederom helemaal los in 010. Rellen in Pendrecht, Zuidwijk, Charlois
De aangekondigde rellen van vandaag:
Rotterdam, Bruna Vuurplaat, 19:00
Rotterdam, metrostation Delfshaven, 20:00
Rotterdam, Oosterflank, 19:00
Rotterdam, Beijerlandselaan, 17:15
Rotterdam, Belastingdienst, 19:30
Rotterdam, Mediamarkt, 18:30
Rotterdam, Hema Vuurplaat, 19:00

RickRD | 26-01-21 | 17:58

Met het importeren van mediterrane personen haal je ook de mediterrane gewoonten binnen...
Zie ook de banlieus van Parijs ...

Min. v. Communicatie | 26-01-21 | 17:56 | 3

Shithole people make shithole countries

Dirk III | 26-01-21 | 17:59

@Dirk III | 26-01-21 | 17:59: Inderdaad. Garbage in, garbage out.

2tribes | 26-01-21 | 19:08

Mag wel wat specifieker hoor. Inteelt volk uit het Rif-gebergte.

JanFTE | 26-01-21 | 19:17

Uitstekend @Mosterd topic.
Voorlezen bij Jinek. Integraal.

de Voorzittert | 26-01-21 | 17:56 | 1

Dat heeft geen zin, zo lang is de spanningsboog niet van het Lingo-volk. Bovendien helpen nuance en moeilijke woorden of begrippen als 'vaccinatiestrategie' niet om Jinek en gevolg duidelijk te maken dat het hier niet om rechts-extremistische motieven of belangengroepen gaat.

_pacman_ | 26-01-21 | 18:01

Ik zie deze differentieerdrang wel vaker. Er was vanmorgen zelfs een rechtertje op de radio (ene Dieneke) die zei dat er onderscheid gemaakt wordt tussen stenen gooien naar de politie en slaan. Stenen gooien = celstrafje, slaan = taakstrafje. Dit alles is niet van belang. Net zo overbodig als het aanstaande psychologische onderzoek naar deze orks.
Zodra de politie vier keer gezegd heeft dat ze gaan chargeren en je staat er nog ben je gewoon even schuldig als de rest. Je bent moreel medeplichtig. Je ondersteunt de harde kern, vindt het geweld net zo prima als een IS-bruidje een onthoofding van een atheïst prima vindt en je bent waarschijnlijk een IQ-loze, respectloze amoebe. Je hoort daar niet te staan en je verdient pijn en straf. Veel straf. End of.

SIogra | 26-01-21 | 17:55 | 1

Zo is het. Al is 4x waarschuwen nog des Nederlands. In diverse buitenlanden, waar echt niet alles beter is, kan je blij zijn als je uberhaupt 1x een waarschuwing krijgt.

_pacman_ | 26-01-21 | 17:58

Het is allemaal weer dat genuanceer.
Waar gehakt wordt, vallen spaanders.
Je kunt niet de kool en de geit sparen.
Je kunt geen omelet maken zonder een ei te breken.

Mr.Crowley | 26-01-21 | 17:54

Vanavond weer?

SinisterNL | 26-01-21 | 17:51

Nou ja nummer 9 alleen zegt het allemaal al.

Lucifer | 26-01-21 | 17:51

Het valt me op dat de halal slager, de halal bakker, de halal kruidenier geen glasscherven hoeven te ruimen.

Laag_opgelijdt | 26-01-21 | 17:49 | 2

Toch nog eens goed kijken.

Ds_Dre | 26-01-21 | 18:19

Wel de halal juwelier, de halal sportsupplementenboer, de halal belwinkel en de halal KFC...

Acar_ketimun | 26-01-21 | 19:48

Al lang geleden was het zichtbaar in de Schilderswijk: de vooral Marokkaanse jongeren daar hebben een hekel aan Nederland. En of dat nou komt omdat Nederland eerst een hekel aan hun had, of andersom, kip of ei, een feit is het. En het is al heel oud. De kinderen van toen zijn de ouders van nu. En hun kinderen hebben nog steeds een hekel aan Nederland. Het is dat ze hier hun geld moeten verdienen, maar voor de lol zijn ze hier niet. De enige lol die ze hebben is het op stang jagen van de autoriteiten, omdat ze die ook stom vinden. En het is al zo oud, er is nooit echt iets aan gedaan, het wordt nog steeds verzwegen, er is niks meer aan te doen. En dat is treurig.

jan cioran | 26-01-21 | 17:49 | 3

"Het is dat ze hier hun geld moeten verdienen..." Verdienen? Hahaha...

2Little2Late | 26-01-21 | 18:14

@2Little2Late | 26-01-21 | 18:14: Ik moest ook even twee keer lezen. Maar hij zegt het echt. Misschien bedoelt hij dat je om een WAJONG of WAO / WIA uitkering te krijgen je dat wel moet verdienen met een goed jankverhaal.

Graaier | 26-01-21 | 20:04

Geld verdienen zegt u ... Ok .... hahahahahaha ..
Ja hoor ...

Pjotterdjotter | 27-01-21 | 11:31

Bovenste foto is àlles zeggend voor hoe Nederland er voor staat. Namelijk op de rand van een sociaal, economisch en maatschappelijke afgrond.

Eddy67 | 26-01-21 | 17:48 | 1

Dan stopt de massa immigratie in ieder geval, en vertrekken er misschien wel mensen terug naar de woestijn. Dat wordt even door een zure appel heen bijten maar uit de as kunnen we iets moois bouwen.

Zeebonkus | 26-01-21 | 18:05

Is er een Meldpunt Opruimen? Ik wil me graag opgeven voor Amsterdam en met stoffer en blik en vuilniszakken naar de Molukkenstraat om daar de troep op te ruimen, of wat dan ook voor de ondernemers doen.

Madame Poitiers | 26-01-21 | 17:47

Als je 1286 woorden nodig hebt om je geweten te spoelen, moet je je afvragen of je het bij het rechte eind hebt.

DrFibonacci | 26-01-21 | 17:47 | 1

U
Bent
Af

Endoxa | 26-01-21 | 17:58

Anders laten we het leger ‘lege’ vacatures van de politie tijdelijk vullen. Je zet het leger officieel niet in en het leger moet zich aan de regels van de politie houden. Hierdoor is er geen argument dat je het leger inzet tegen de burgers.

Kaiserrer | 26-01-21 | 17:46 | 4

Ik heb er anders geen problemen mee dat ze met rubber kogels gaan schieten, probleem is dat ze dat niet kunnen, die zijn wegbezuinigd, daarom kan het leger niet ingezet worden. Met scherp schieten gaat me net iets te ver, tenzij ze op de geslachtsdelen mikken. Kan dat tuig zich in ieder geval niet meer voortplanten

brie-de-penis | 26-01-21 | 18:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ben ik weer. Las net op een ander forum. Kunnen ze die waterkanonnen vervangen voor verfkanonnen? Watervast het liefst. Dan morgenmiddag door de wijken rijden en oppakken.

flesje | 26-01-21 | 17:46 | 4

Wat mij betreft vullen ze de tanks van die waterkanonnen met pepperspray. Iets minder bar erop zetten, spuitstuk op vernevelstand en rondje plein doen. Tien minuten later is alles opgelost, inclusief de slijmvliezen van de onbenullen.

_pacman_ | 26-01-21 | 17:51

Er kan ook benzine in ofzeau

flesje | 26-01-21 | 18:11

Ja, morgen allemaal blauwe smurfen op straat.

RickRD | 26-01-21 | 18:15
▼ 1 antwoord verborgen

Het blijft een standaard verhaaltje. Jarenlang de andere kant op kijken terwijl rechts regelmatig zegt dat er "een probleem" is. Maar dat mag/wil je niet benoemen, want dat is racistisch. Om toch iets van een maatregel te nemen dat binnen het linkse denken valt stel je wat sociaal werkers (of "burgervaders") aan. "Het probleem" zelf lacht daar natuurlijk om.

Langzaam wordt zo'n probleem steeds groter. Tot het ineens wel heel duidelijk aanwezig is en je er niet langer omheen kunt en het wel moet benoemen. Net als nu, waarbij dat woestijnvolk als een stel kakkerlakken tevoorschijn komt. Links heeft de excuses al klaar liggen, het zijn ineens slachtoffers van de maatschappij. En de politici doen even wat ze moeten doen. Zoals Aboutaleb. Leuk filmpje hoor en ik ben het er zeker mee eens, maar het onderliggende probleem blijft gewoon dooretteren. Er volgt straks weer een onderzoekje "hoe het heeft kunnen gebeuren" en daarna hoor je er niks meer van.

Overigens geldt dit wat mij betreft ook voor voetbalhooligans. Dat is ook een probleem. Ik ken weinig mensen die het normaal vinden dat de gemeenschap voor de onkosten van dat volk moet opdraaien. Het is waanzin hoeveel politie er bij een voetbalwedstrijd op de been is, terwijl het bij andere sporten niet nodig is. Weg ermee, kut volk. Die lui in Urk: opsluiten en kosten verhalen. Kut volk.

memanta82 | 26-01-21 | 17:45 | 2

"Links heeft de excuses al klaar liggen, het zijn ineens slachtoffers van de maatschappij." Inderdaad, want "Urk!" en "Breivik was fan van Wilders!" en "Tristan van der Vlist was een roomblanke Nederlander!" en "Die man in Christchurch, dat was ook gewoon een blanke, hè!" Letterlijk *alles* om het probleem maar niet te benoemen, te zien en al zeker niet aan te pakken. En het Nederandse volk? Die vindt het blijkbaar allemaal prima want er wordt zoals de afgelopen 3 decennia weer gewoon op dezelfde wegkijkende partijen gestemd. Want oeh... Wilders! Nee, da's een racist. En Baudet is een wappie en een bruinhemd/nazi. Dat moeten we allemaal niet willen met z'n allen.

2Little2Late | 26-01-21 | 18:12

Rot eens op hooligans met voetbal in 1 woord te noemen. Of zijn dit Coronahooligans?

RickRD | 26-01-21 | 18:16

Uw nauwkeurige analyse wordt a b s o l u u t niet op prijs gesteld!! Scheer u weg!!

inCol | 26-01-21 | 17:45

Vraagje aan het rellende (voor een belangrijk deel) Riftuig: worden je kansen op een stage en/of baantje hiermee groter of denkt ondernemend Nederland wel 2x na ? Blijf je echt denken dat je "eis" voor r.e.s.p.e.c.t., vol het oog van de camera + plopkap, geuit met dat zgn. stoere straattaalaccentje terwijl de oogjes volstaan met frusti-woede, ook maar een greintje meer response op gaat leveren ?. Of zorg je ervoor (beter: blijf je er voor zorgen) dat de rest van Nederland wederom weer gewoon helemaal klaar is met dat achterlijke kudtgedrag van je en je Calimero gemiemel gewoon hoofdschuddend wegwuift ? En natuurlijk verwachten we geen zinnig antwoord op deze vragen. Maar weet wel: stront zijt gij en het gevolg wat achter je aan sukkelt. (ongeacht kleur, afkomst en/of ethniciteit). Succes met je leven verder, veel delen van Nederland zijn inmiddels wel helemaal klaar met jullie, achterlijk stelletje sneuneuzen.

Grijskijkert | 26-01-21 | 17:39 | 4

@Sinterbikske | 26-01-21 | 17:48: Kansen pakken = zelf moeite gaan doen, je grote muil thuis laten, die kudtmentaliteit van je tegen het licht aanhouden en van je reedt afkomen. Klagen/janken en standaard de slachtofferkaart trekken = jeugdhonk, kopje thee, extragraties kickboxcursus en vaak zelfs (lokale/landelijke) partijtjes die je in het partijprogramma opnemen. Nederland heeft het in een paar decennia allemaal laten gebeuren en nóg steeds is de realiteitszin bij velen nog niet ingedaald. Basically, we're fucked.

Grijskijkert | 26-01-21 | 17:55

U maakt een grapje of u bent naïef. "worden je kansen op een stage en/of baantje hiermee groter of denkt ondernemend Nederland wel 2x na ?" U denkt dat dit tuig van plan is straks een goede baan te krijgen? Waarom zouden ze. Ze krijgen gratis geld van de staat.

"Blijf je echt denken dat je "eis" voor r.e.s.p.e.c.t., vol het oog van de camera + plopkap, geuit met dat zgn. stoere straattaalaccentje terwijl de oogjes volstaan met frusti-woede, ook maar een greintje meer response op gaat leveren ?" Deze jongens leven op de straat. Voor hun 'matties' is een grote bek en agressie dé manier om te laten zien dat ze stoer zijn. Dat de rest van Nederland ze uitkotst? Interesseert ze niet, want kaaskoppen zijn toch allemaal racisten.

2Little2Late | 26-01-21 | 18:09

@2Little2Late | 26-01-21 | 18:09: Geen grapje en oud genoeg om niet meer (in ieder geval een flink stuk minder) naief te zijn. Een gedeelte van dat volk zal blijven hangen in de marge, daar niet meer uit kunnen en waarschijnlijk ook niet meer willen. Een ander gedeelte zal (met de jaren) misschien wel iets wijzer worden en tot het besef komen dat men een negatief imago meetorst. Wat vroeger oh zo stoer was richting de matties, hangt ineens als een blok aan je been. Lastig om dan de kansen te vinden & te krijgen, geen bedrijf wat zit te wachten op een hoop gezeik. Wat de afgelopen dagen in de Nederlandse steden gebeurde, zal nog een flink poosje nagalmen. Dat zal veel van de "demonstranten" helemaal niet boeien maar best kans dat dat vroeg of laat een keertje als een boomerang in de bakkes landt. En "karma can be a real biatch".

Grijskijkert | 26-01-21 | 21:27
▼ 1 antwoord verborgen

Wie wil weten hoe dit verder gaat. Ga naar de Banlieues in Frankrijk. Zo wordt het. Soort anarchistisch vrijstaten waar de angst regeert. Wie had dat dat toch ooit gedacht dat dat in Nederland zou komen.

MeneerGuggenheimer | 26-01-21 | 17:38 | 9

@zegmaarwij | 26-01-21 | 17:56: Ja als een slapende kankercel die maar groeit en groeit, net zo lang totdat eenmaal manifest de tumor niet meer operabel blijkt te zijn en het na een ellendig ziekbed einde oefening is.

2tribes | 26-01-21 | 19:18

Ik, 25 jaar geleden al !

A333aan | 26-01-21 | 20:30

Vier decennia geleden al. Maar a) destijds waren de "bovenonsgestelden" (de PvdA destijds dominant groot en Janmaat een soort van clown) er heilig van overtuigd dat het volk hier maar tijdelijk was en b) dat het allemaal best wel mee viel. Sinds die tijd is het badwater enkel maar warmer geworden en inmiddels zweten we ons de tiefus in dit kikkerlandje waar de gevolgen van wegkijken, met taxpoet wegzalven en/of stelselmatig/institutioneel wegkijken, inmiddels overduidelijk zichtbaar zijn in de vorm van chronisch overlast en aangeleerd slachtoffergedrag. En we moeten voorzichtig gaan toegeven dat we, naast alle verloren slagen en gemiste kansen in de afgelopen decennia, de integratie/multi-culti oorlog gewoonweg glashard verloren hebben. Dit is de toekomst, dit zijn wij, dit is inmiddels Nederland.

Grijskijkert | 26-01-21 | 21:38
▼ 6 antwoorden verborgen

gewoon standaard traangas en rubberen kogels meenemen, dan is de lol er snel vanaf

bamitoren | 26-01-21 | 17:38 | 1

Of dit wordt beantwoord met echte kogels.

Zeebonkus | 26-01-21 | 17:53

godverdomme Geenstijl. Een prachtig stuk. Ik zou zeggen maak er een tegel van en laat hem de komende week iedere dag terugkomen. Dit land heeft het nodig. Gezond verstand.

Ir. Wilhelmus | 26-01-21 | 17:37

De zachte bestuurlijke en rechterlijke heelmeesters maken nu eenmaal stinkende wonden, er staat Nederland de komende jaren heel wat te wachten, niet alleen met voetbalhooligangs, motorbendes, maar ook mocromaffia en zogenaamde Nederlanders van Marokkaanse afkomst.

AndreP | 26-01-21 | 17:35 | 2

Het beroepsmatig deugen en wegkijken is bij velen (van wie je aanpakken & doorpakken zou mogen verwachten) inmiddels op DNA niveau ingesleten. "Meer geld", "de dialoog (blijven) aangaan" en "allemaal de schuld van guurrechts" blijven voorlopig de gebruikelijke mantra's. Voorlopig zal het eerder erger dan beter gaan worden. Een giga broodje peop van landelijke proporties waar iedereen (de veroorzakerts uitgezonderd want boeiuh) een hapje van mag nemen.

Grijskijkert | 26-01-21 | 17:44

@Grijskijkert | 26-01-21 | 17:44: Ja die Groningse gek - sorry, hoogleraar, in EenVandaag daarstraks die wat over verbinden mummelt als er naar oplossingen gevraagd wordt. Hoe op aarde kan het dat die mensen zo mijlenver van de werkelijkheid af staan? Hebben ze die 'jongeren' nooit eens zien/horen communiceren?

2tribes | 26-01-21 | 19:21

Iedereen die sloopt en plundert kan hier wat aan doen. Gewoon niet doen, ofzoiets.
Ik vermoed wel dat blije, gelukkige jongeren dit soort dingen minder vaak zullen doen dan wat minder gelukkige mensen.
Het lijken wel de jaren '70 opnieuw. Verpaupering, armoede, drugs, energiecrisis, woningnood, hokjesgeest, en een waardeloze overheid. Zelfs de punkmuziek is in een of andere vorm alweer een tijdje terug.
Dr Martens is naar de beurs..
Die beurs als baas, de EU, het kleurtje (soms) en onze tien kilo overgewicht zijn eigenlijk de laatste verschillen die ik nog opmerk.

geen koning | 26-01-21 | 17:32 | 2

Je beschrijft begin jaren 80. Maar 110% met je eens.

King of the Oneliner | 26-01-21 | 19:24

Waar ik mee worstel: hoe lang nog blijven de problemen door decennialange inteelt en gebrek aan aanpassingsvermogen of interesse in je gastland en geld verstrekker het probleem en de 'schuld' van onze maatschappij? Waarom wordt het concept 'participeren' zo selectief toegepast door onze overheid en het probleem bij de belastingbetaler neergelegd en niet daar waar het hoort. Waarom worden bepaalde ouders niet meer gestimuleerd hun stinkende best te doen om de generatie na hun een betere toekomst te geven, als dat duidelijk geen intrinsieke drijfveer is

2tribes | 26-01-21 | 19:34

Duidelijk stuk.

Schepvogel | 26-01-21 | 17:32

"De avondrellers, en daar heerst blijkbaar weer een omerta, zijn voornamelijk jongeren van Marokkaanse afkomst."

Aanvankelijk denk je, ja, die zullen er vast tussen zitten, maar maken ze het leeuwendeel van die vernielers en plunderaars uit? Ik twijfelde, maar als mensen als D66 lijsttrekker Amsterdam R. van Dantzig gaan twitteren:

"Zondag waren er veel mensen van buiten, maar nu onze eigen jongeren. Dat is zorgelijk, en is niet opgelost door ze elke dag van straat te vegen. Probleem zit dieper, verveling, gebrek aan kansen, werkloos, geen school."

Vooral dat laatste zinnetje, dan ja, dan weet je wel weer hoe laat het is.

Dr_Johnson | 26-01-21 | 17:32

Bij de Marokkanen heb ik altijd de indruk dat ze aan het trainen zijn om te zien hoe ze als groep optreden en wie welke vaardigheden heeft. Ook om het terrein waar ze wonen als groep zo goed mogelijk te gebruiken. Uiteindelijk streven ze er naar om de Nederlandse overheid uit hun wijk te kunnen houden. En in dat gat kunnen dan de orthodoxe islam en de drugshandel springen. Zij bepalen wat de politie en overheid kan en mag doen en niet andersom. De organisatoren leren elke keer wat bij. Ook in Rotterdam was gisteren te zien dat ze elk jaar aan kracht winnen. Ze lopen een paar jaar achter bij de banlieues in Parijs. Maar niet lang meer.

Graaier | 26-01-21 | 17:31 | 3

Aan de andere kant: Duindorp. In plaats van handhaven mogen Duindorpers samen een oud- en nieuwfeestje vieren en krijgen ze van Jan van Zanen nog 60k kado om het feestje op te zetten. Zelfde verhaal, maar daar zat geen Marokkaan tussen hoor.

Binnenbaan | 26-01-21 | 17:54

@Binnenbaan | 26-01-21 | 17:54: Word zo moe van dat "Ja, maar er zijn ook voorbeelden van situaties waar het anders was". Ja, dat weet ik wel. Maar dat neemt niet weg dat Marokkanen weer oververtegenwoordigd zijn als het gaat om negatieve invloed op de samenleving.

Graaier | 26-01-21 | 17:56

OMG Annegien net die het met een uitgestreken gezicht heeft over 'jongeren' en vervolgens de beelden die aan duidelijkheid niets te wensen over laten om welke groepen jongeren het gaat. Boink boink.

2tribes | 26-01-21 | 20:11

Mooi stukkie Mosterd.... alles leuk en aardig, maar waar gaan we vanavond demonstreren ?

Karel Kruizenruiker | 26-01-21 | 17:29

Snap werkelijk niets van al die lui, die vragen stellen, over wie waren die jongeren. Jahoor, stop maar in de doofpot. Ik heb genoeg gezien, bijna allemaal Mocrotuig, het zelfde tuig, dat afgelopen zomer Zandvoort en Scheveningen terroriseerde.

Vitale-Reaguurder | 26-01-21 | 17:28

De avondklok is natuurlijk een mokerslag voor de parallelle economie...

happen_maar | 26-01-21 | 17:28 | 2

Vooral dat. Hun witwas bedrijven liggen nu bijna allemaal aan banden en met de coke en hash distributie zit het ook niet meer snor.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 17:41

Ja dat is ook zo, nu wordt ook hun eigen economie getroffen en dat pikken die camping gastjes natuurlijk niet.

2tribes | 26-01-21 | 20:24

Avondkokkerellen.

In dit land is het gebruikelijk dat er gemoedelijk wordt omgegaan met protesterende mensen en zolang men zich aan de wet houdt is dat goed zo.

Wat we niet hebben is keihard optreden tegen relschoppers en plunderaars, waarvan je je af kunt vragen wat voor positieve bijdrage ze ooit nog aan onze maatschappij zullen gaan leveren. Van mij mag er tegen plunderaars nog flink wat tandjes harder worden opgetreden. Vang er zoveel je kunt en zet ze ook vast tot ze berecht kunnen worden. En laat ze voor de schade opdraaien, vastzetten tot alles betaald is. Laat ze maar gewoon iets nuttigs doen voor een minimum loon waarmee de schade afgelost kan worden. Bij sabotage of tegenwerking het schadebedrag naar boven aanpassen.

P.S. de jongedame die een schedelbreuk opliep was geen plunderaar, dus dat optreden was te hard, ook al hield ze zich niet aan de wet.

gekwetst | 26-01-21 | 17:28

Zonder hun gedrag goed te willen praten is het denk ik wel zo dat de 's avonds rellende 'jongeren' waarschijnlijk merendeels uit de economisch zwakkere gezinnen komen, waarvan de gezinsleden nu 's avonds verplicht op elkaar gepakt in een te kleine woning moeten verblijven. Als vader en moeder ook de hele dag thuis zitten, omdat zij ook in bedrijven werken waar nu klappen vallen, dan kan ik me de frustratie wel voorstellen. Maar de manier waarop die frustratie geuit wordt is natuurlijk volstrekt ontoelaatbaar.

lekgoot | 26-01-21 | 17:25 | 3
-weggejorist-
Ledenvi | 26-01-21 | 17:26
-weggejorist-
lekgoot | 26-01-21 | 17:34

Jarenlang pappen en nathouden, iftarren en criminele relschoppers een aai over de bol geven en zeggen dat ze het vooral "niet meer moeten doen". De politieagenten wil het vast ook anders maar zo werd dat van hogerhand aangegeven de afgelopen jaren. "Vooral deëscaleren, niet aanpakken".

In combinatie met ouders die het ook allemaal geen zak interesseert wat hun kroost uitvoert, heeft dit beleid ervoor gezorgd dat we dit soort jeugd krijgen. Respect voor de politie is volledig weg. En dan na 30 jaar proberen de boel weer in het gareel te krijgen. Tijd voor een flinke beleidswijziging wat mij betreft.

2Little2Late | 26-01-21 | 17:24 | 2

Mee eens. Mosterd noemt dit voer voor psychologen en sociologen. Alsof die wat uit kunnen richten.

Spring Bruissteen | 26-01-21 | 17:29

@Spring Bruissteen | 26-01-21 | 17:29: Die opleidingen zijn ook al helemaal overgenomen de intersectionelen.

ultraman | 26-01-21 | 17:42

Volgens Klaver en Jetten kunnen de bontmutsen er niets aan doen. Echt allemaal de schuld van Wilders. Die vond blijkbaar voor de verandering dat er een keer niet minder maar meer bontmutsen op straat moesten zijn.

Mallenmoe | 26-01-21 | 17:22 | 1

Klaver moet zijn neefjes maar eens gaan toespreken.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 17:25

Moslims drinken geen bier mosterd. Dus dat laatste gaat hem niet worden.

Carlos_I | 26-01-21 | 17:21 | 3

Haha, en jij gelooft dat?

halbstark | 26-01-21 | 17:27

Ze zuipen zich een ongeluk tot ze een bepaalde leeftijd bereiken, dan komen ze tot inkeer, laten een echtgenote overkomen, zweren de drank en drugs af, gaan naar de moskee en worden vrome moslims die autochtonen met de nek aankijken.

Binnenbaan | 26-01-21 | 17:57

Speerpunt 2021: Build B*ack Better

Remi A. | 26-01-21 | 17:21

Ik vind het zielig voor Maaike, maar er zijn er zo veel Maaikes op dit moment

MoonBeebe | 26-01-21 | 17:22

@MoonBeebe | 26-01-21 | 17:22:

Altijd maar negatief en altijd maar klagen. Wat een triest leven moet jij hebben....

Rest In Privacy | 26-01-21 | 17:29

@Gulliver | 26-01-21 | 17:29: In ieder geval niet zo zielig als jij hebt. Kansloos figuur in een kansloos leven.

MoonBeebe | 26-01-21 | 19:22

één aandachtspunt: blijf gewoon binnen

DrFibonacci | 26-01-21 | 17:20

Mooi hoor Aboutaleb. Maar het zijn wel jouw kut Marokkanen die onze stad slopen Mede mogelijk gemaakt door jouw partij de afgelopen 40 jaar. En daar verandert je buurtvaderlijke praatje pot niets aan.te laat en te weinig.

Het probleem mijnheer dat blijft.
Wijze woorden van een wijs man.

Ik kan me mijnheer Fortuyns emotie nog goed herinneren toen hij vertelde dat over ouderen die de straat niet meer opdurfden in Rotterdam van vanwege die Marokkanen. Meer dan 20 jaar geleden en het is nu erger dan toen.

Carlos_I | 26-01-21 | 17:19 | 2

Eens.

RickRD | 26-01-21 | 17:22

Fortuyn, de beste man draait zich om in zijn graf. En maar huilebalken voor de camera, ze waren zo " geschokt".

MoonBeebe | 26-01-21 | 17:24

Mocht de M.E. ze niet geven dan hebben ze ze thuis al wel gehad...

Neuth | 26-01-21 | 17:19

Heel goed geschreven, Mosterd! Een enorme spijker op een mega grote kop!
Ik heb oprecht respect voor de analyserende en haast proefschriftwaardige wijze waarop dit geschreven is. Wij zien en denken het allemaal...!

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 17:17 | 3

'Proefschriftwaardig', Jimmy, zegt toch wel iets over jouw eigen nivootje.; geen enkele notie, blijf bij je leest.....

Tinie | 26-01-21 | 17:23

@Tinie | 26-01-21 | 17:23: ‘haast proefschriftwaardig’. Dus niet té letterlijk nemen. Beetje beeldspraak kan geen kwaad en zijn we hier in de panelen wel gewend.
En met mijn eigen niveau is niets mis, kan ik je verzekeren. Blaag.

Jimmydepimmy | 26-01-21 | 18:03

Kun je mij met al je Niet-Mis-Niveau dan die beeldspraak benoemen ?

Tinie | 26-01-21 | 18:27

Ze zullen intussen ver uitgeslapen zijn. De normale mensen hun werkdag zit erop en haasten zich nog vlug naar de supermarkt.

Straks kunnen ze weer aan hun nachttaak beginnen. Ik hoop dat de politie deze keer wel een stevige geweldsinstructie heeft gekregen en dat schorem of het nu bruin, zwart, paars, wit of groen is, een stevig, (maar dan echt een stevig) pak slaag geeft. Laat het ze voelen, het is het enige wat ze begrijpen.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 17:14

@Mosterd. Ad 7. Er zijn er anders in de panelen die wel degelijk begrip hebben voor demonstraties én het geweld goedpraten als 'means to an end'. Verder mag er ook wel eens een lans worden gebroken door welke GS redacteur dan ook voor de mensen die Rutte, De Jonge, Van Dissel et cetera niet nodig hebben om tot de weloverwogen opvatting te komen dat het niet onverstandig is om een epidemie van een hyperbesmettelijk virus te bestrijden met middelen die al 800 jaar worden toegepast. Je kunt van alles vinden van de aanpak van bovengenoemden en er voor mijn part tegen gaan demonstreren, maar ingrepen als afstand houden, sociale contacten en reisbewegingen beperken, scheiden van zieken en gezonden en isolatie zijn al eeuwen probaat gebleken en staan volstrekt los van de competentie van de betrokken politici. Tot er massaal gevaccineerd wordt is dit volgens velen de beste kans en dat is (hoe beroerd zelfs deze simpele oermaatregelen ook nageleefd worden in Nederland) een valide standpunt. Suggereren dat dat allemaal dociele, volgzame angsthazen zijn is net zo'n doortrapte stemmingmakerij als wat je beschrijft in punt 7.

Schulzie | 26-01-21 | 17:14

Wat een bullshit. Er zullen zeker genoeg finnen tussen zitten maar als je naar foto's kijkt uit Eindhoven en Amsterdam ziek ik zeer veel blonde wappies en hooligans. Verder moet ik nog de eerste Fin vinden die in Urk, Stein danwel Geleen woont.

morten | 26-01-21 | 17:13 | 5

De rellen in Eindhoven waren 95% met mocros met wat blonde meeloopsletjes er bij.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 17:20

Joh rot op, Geleen stikt het van de licht getintiers.

Willy Keutel | 26-01-21 | 17:21

Geleen zit vol met marokkaanse drugsdealers.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 17:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Kers op de taart van het betoog van Aboutaleb is het gebruik van de uitdrukking: "naar de Filistijnen helpen". Deze uitdrukking heeft een politieke lading die in het voordeel is van de staat Israël en die een flinke sneer is naar het stenen gooiend tuig in Gaza.
Filistijnen worden tot op de dag van vandaag als duivels gezien. Zelfs Freddie Mercury verwijst ernaar met de phrase: "Beelzebub has a devil put aside for me". Baäl Zebub, heer van de vliegen was een Filistijnse god.
Dus: Abutaleb, je bent een held. Je bent wat Rotterdam nodig heeft. Zitten ze in Mokum opgescheept met Frau Kaakklem, dat gaat helemaal niets worden met die stad.

Arnold Layne | 26-01-21 | 17:13 | 1

Inderdaad, Aboutaleb mag dan een salafist zijn, hij heeft in ieder geval een stuk meer realiteitsbesef dan die Groenlinkse elitaire wegkijker in 020.

Spring Bruissteen | 26-01-21 | 17:22

Eindburgermeester Bruls: rellen over hun hoogtepunt heen. Als dat geen uitnodiging is...

Binnenbaan | 26-01-21 | 17:12

Het is allemaal zo simpel, maar de olifant i de kamer wordt op tv in die talkshows nooit benoemd.

piet7003 | 26-01-21 | 17:12

Wat als de bevolking wel wil dat het leger ingezet wordt. Wat als een meerderheid daar voor is?

Bigi Bana Boy | 26-01-21 | 17:11 | 2

Dan heeft de bevolking pech.

Binnenbaan | 26-01-21 | 17:12

"Begrip voor demonstranten IS NIET GELIJK AAN goedpraten van geweld." OK, maar wat schieten we met begrip of empathie op dan? Zodra mensen uit wat voor motivatie dan ook denken er een teringzooi van te moeten maken, is er maar één juist antwoord: zonder pardon ingrijpen door het bevoegd gezag. En als dat leidt tot een kapot hoofd of een hap uit je been, jammer dan.

Spring Bruissteen | 26-01-21 | 17:10 | 2

Er staat toch demonstranten en niet relschoppers die na de demonstranten komen

Icewallowkum | 26-01-21 | 17:15

Volkomen mee eens! Aanpakken dat tuig.

MoonBeebe | 26-01-21 | 17:26

Wat mij altijd zo opvalt is een opmerking als 'een poepie laten ruiken'. Wanneer het bestuurders dat uitkomt, dan is een zaak als deze 'onder de rechter' en mag er opeens niets meer over gezegd worden. Net als Halsema die stelt dat zij voor een gekozen burgermeester is. Het gemeentebestuur hoort zich niet met de wetgeving bezig te houden.

Der Icebear | 26-01-21 | 17:10

zoals de NRC schrijft: " ‘rwina’ – straattaal voor chaos", dus het zijn kennelijk straatjongeren. (googelt rwina) "Rwina = Marokkaans voor dikke escalatie of chaos". Hmm, waar zou de achtergrond van die 'straatjongeren' toch liggen?

141535979 | 26-01-21 | 17:10

Ik heb net naar Jesse Klaver en de NOS geluisterd. Wilders veroordeelt geweld tegen journalisten. Hij vindt ook dat journalisten van de NOS linkse activisten zijn. En over dat laatste vallen Klaver en de NOS. Zij vinden dat hij dan toch tot geweld aanzet.

Wat Klaver en de NOS proberen te doen is censuur plegen, de mond snoeren. Wilders' mening valt onder de vrijheid van meningsuiting. Hij zet niet aan tot geweld. Integendeel.

Mensen die geweld plegen tegen journalisten, die zijn verantwoordelijk voor dat geweld. En niemand anders. Ze krijgen zeker geen opdracht van Wilders.

Het zou toch te gek voor woorden zijn als je niet eens meer mag beweren dat bepaalde journalisten opereren als linkse activisten?

Als ik deze actie van Klaver en de NOS hoor, deze poging tot censuur, dan wil ik nog wel wat toevoegen aan de woorden van Wilders. Censuur verwacht je in een dictatuur, niet in een democratie. De NOS gedraagt zich als een dictatoriale linkse activistische organisatie.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 17:09 | 2

Yup. Helemaal eens en echt al zo lang klaar met het staatspropaganda apparaat. Ze noemen zich "waakhond van de democratie" maar gedragen zich als "schoothondjes van de zittende macht". Tot natuurlijk een Kabinet Wilders I komt, dan moet je eens kijken hoe fucking kritisch die hoernalisten opeens kunnen zijn met hun vragen en analyses. Ik kots echt op die vooringenomenheid en het ergste is nog dat ze je gaslighten tot en met. "De pers links en activistisch? Hoe kooooomm je erbij!".

liggend_streepje | 26-01-21 | 18:59

Afgelopen zondag zat een Nos journalist zijn beklag te doen omdat hij was belaagd in Urk. Wij brengen het nieuw zo objectief mogelijk was zijn uitleg. Tegelijkertijd stond op Nos teletekst het nieuws dat Trump geen vaccinatieplan had. 3 dagen lang !!. Dit nieuws kwam van het kamp Biden. Eind december had Amerika al bijna 3 miljoen vaccins toegediend. Nederland tot op heden 165000. Geen enkele kritische noot op het dramatisch Nederlands vaccinatiebeleid door de NOS.

nednied | 26-01-21 | 19:10

Waren marokkanen ook niet dat ene volk dat Nederland had bevrijd van de Duitsers?

appeltjesgroeneweide | 26-01-21 | 17:08 | 3

Mwahahaha. Ja, en dezelfde die Amerika ontdekten, als eerste op de maan zijn geland, én de kunst van het wijn maken hebben uitgevonden zeker.

Bigaroque | 26-01-21 | 17:13

En daarna namen ze het over. Toch?

MoonBeebe | 26-01-21 | 17:17

Nee, maar ze maakten wel deel uit van de geallieerden.

TB2318 | 26-01-21 | 20:07

Aboutaleb. Goed gedaan baas.

Dickie1908 | 26-01-21 | 17:07

Eencelligen die aan het rellen zijn maar als neef en nicht het met elkaar doen kan het kind er ook niet veel aan doen. Wat is Nederland vreselijk verloren gegaan de afgelopen 30 jaar.

Eddy67 | 26-01-21 | 17:07 | 2

En iedereen zag dat al jaren geleden aankomen dat Nederland naar de sodemieter zou gaan, behalve de zgn. boven ons gestelden in Den Haag .

leo59 | 26-01-21 | 17:16

Het begon al in de jaren 1960, dus niet 30 maar 50 jaar !

verichrome | 26-01-21 | 17:22

In de eerste regel is "Heeft u zich" weggevallen.
Daarna volgt een tekst waarmee ik het wel eens ben.
In de op twee na laatste regel moet achter "We" een werkwoord staan.

JvanDeventer | 26-01-21 | 17:05 | 1

De artikelen verschijnen hier in hoog tempo (respect hiervoor), dat is ook de kracht van GS. Op die manier ontstaan wel eens schrijffoutjes, probeer het zelf maar eens.

momusopus | 26-01-21 | 17:10

Helder verhaal, je ziet dit inderdaad de afgelopen dag zich zo ontwikkelen, inclusief de impliciete onderdrukking in de media van het nieuwswaardige van punt 4.

Zwizalletju | 26-01-21 | 17:05

Gros van dat grut is minderjarig.. .. tip voor Abu Laadklep: gros van die kids zijn minderjarig, waarschuw de ouders dat als hun kind bij vernieling of plundering alle kosten op de ouders verhaald gaan worden, jaren lang...

tek | 26-01-21 | 17:05 | 1

Ingehouden op de uitkering bedoel je

Ad1617 | 26-01-21 | 18:14

Maar ff, hoeveel Marrokanen wonen er in Urk, Stein, Den Bosch, Eindhoven, Enschede en Zwolle?

Ruif_Vuller | 26-01-21 | 17:05 | 3

Taqqyiah ?

piet7003 | 26-01-21 | 17:13

Teveel !

verichrome | 26-01-21 | 17:23

Ik heb het even voor je op een rijtje gezet. De kleine plaatsen en de wat grotere, zoals men ingeschreven staat bij de Burgerlijke stand. Of de tweede, derde en volgende generaties Marokkanen, met de NL-nationaliteit ook als Marokkaan staan geregistreerd weet ik niet, maar ik denk het niet. De gegevens zijn van 2020.

Gemeente inwoners Marokkanen/(geboorteland) autochtoon-allochtoon
Urk 21.033 106 95,8 - 4,2
Stein 25.000 199 85,7 - 14,3
Den Bosch 155.113 4.890 79,1 - 20,9
Eindhoven 234.456 6.451 62,5 - 37,5
Roermond 58.254 2.024 70,3 - 29,7
Enschede 159.734 2.090 69,7 - 30,3
Zwolle 128.831 803 82,6 - 17,4
Den Haag 545.163 32.355 44,4 - 55,6
Rotterdam 651.376 45.601 47,7 - 52,3
Amsterdam 872.779 77.210 44,4 - 56,6

bron: allecijfers.nl/gemeente-overzicht/

Pieter Breydel | 26-01-21 | 17:45

Heel weinig Mocro's in Urk gezien. Blanke uitzondering op de regel.

WA_Mozart | 26-01-21 | 17:03 | 1

Urken zijn net als mocros het slachtoffer van honderden jaren inteelt.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 17:22

Gewoon, voor het rellen de kerk uit.

ptrck | 26-01-21 | 17:02

Met zo'n avondklok zijn ramkraken een stuk lastiger, het opblazen van pinautomaten ook. Winkeliers afpersen als de winkels dicht zijn, ook al een probleem. Hangen is met zijn tweeën een stuk minder leuk. Alle buurthuizen ook nog dicht. De sportschool dicht. Geen gratis kickbokstraining. De drugshandel op school is dood in de pot. Het loverboygebeuren ligt ook al op zijn gat. Ik heb er alle begrip voor dat het geduld opraakt. Eigenlijk een groot compliment dat ze zich zo lang hebben ingehouden.

menschdurfteleven | 26-01-21 | 17:01 | 2

en vergeet niet dat de avondklok een behoorlijk impact heeft op drugshandel... s’morgens en overdag wordt niet veel verbruikt., de piek in de kleinschalige distributie is in de avond.. en raad eens welke doelgroep in die fijn distributie over vertegenwoordigd is... nu geen handel met avondklok

tek | 26-01-21 | 17:18

@tek | 26-01-21 | 17:18: Volgens mij ook de reden dat die lui er klaar mee zijn. Wel fijn dat oma fikkie weer eens veilig uit kan laten (nadat de rellen over zijn en het gespuis van straat gejaagd natuurlijk).

liggend_streepje | 26-01-21 | 19:02

Interessante paper verschenen. Staat in dat lichte coronamaatregelen, zoals aanraden om thuis te werken, advies om afstand te houden, etc. een duidelijk effect had op nieuwe besmettingen, maar dat als het gaat om strengere maatregelen, zoals verplicht thuiswerken, lockdowns en avondklokken er dus geen significant extra effect optreedt.
onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/e...

Maar de orakels op tv weten dat corona 2.0 extra besmettelijk is (terwijl 2de golf nog steeds afneemt), dus waarom moet je je toch op wetenschap berusten.

heldheino | 26-01-21 | 17:00 | 4

@Graaf_van_Hogendorp | 26-01-21 | 17:08: Dat laatste is wat mij ook de meeste zorgen wekt, want de een na de andere maatregel wordt genomen, maar wie bepaald of het grondwettelijk is? Waarom worden er geen grenzen, targets, vervaldatums gezet? Wie bepaald straks wat de minimale eis is om zo vrijheidsbeperkend te werk te gaan? Er wordt gerammeld aan onze grondrechten, terwijl er nul garanties zijn gegeven. De volgende keer zal het een stuk makkelijker worden om vrijheidsbeperkende maatregelen door te voeren, wat ten gevolge heeft dat de overheid steeds machtiger wordt en onze inspraak steeds beperkter. Kijk maar eens om je heen hoe moeilijk een overheid het heeft om de huidige problematiek aan te pakken, hoe makkelijk kan je ze het maken als ze gewoon de burgers thuis kunnen opsluiten en de mond kunnen snoeren?

heldheino | 26-01-21 | 17:25

@heldheino | 26-01-21 | 17:25: Luister vriend: de enige reden dat jij grondrechten hebt, is dankzij de staat. The state giveth and taketh away. Op deze manier kan dus heel die fucking grondwet de kliko in als een kabinet op basis van "geheim advies" zomaar even alles opzij kan schuiven voor onbepaalde tijd.

liggend_streepje | 26-01-21 | 19:04

@liggend_streepje | 26-01-21 | 19:04: De enige reden dat ik grondrechten heb is door mensen die hebben gestreden en gestorven voor die rechten. Als het aan de "staat" lag, ligt en zal liggen, dan krijgt de burger niks en parasiteren de machthebbers op mijn productiviteit.

heldheino | 26-01-21 | 19:15
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb toch wat moeite met puntje 7, Mosterd. Daar stel je dat als je begrip voor die demonstranten hebt dat niet meteen betekent dat je geweld goedpraat. En als die mening wél bent toegedaan, dat je dan gebruikmaakt van een "vieze frame".
Da's al te gemakkelijk. Ergens begrip voor hebben betekent niet dat je dargene waar je begrip voor hebt ook helemaal goedkeurt, maar ergens begrip voor hebben is ook iets héél anders dan iets begrijpen. Ergens begrip voor hebben, dat zweeft tussen goedkeuren en afkeuren in, is het geitenpaadje dat loopt tussen de brede, begaanbare wegen van goed en kwaad. Ergens begrip vo r hebben, dat is twee dingen tegelijk zeggen, dat is zeggen "ja, ik keur het wel af, maar ik kan begrijpen waarom iemand zo doet", of zelfs zoiets zeggen als "ik weet dat het verkeerd is, maar ik zou het ook zo doen". Ergens begrip voor hebben, dat is zeggen dat de heus wel het verschil tussen goed en kwaad weet dat je eigenlijk ook vindt dat we het goede moeten doen en het slechte moeten laten, maar dat er toch situaties voor kunnen komen dat men net langs het randje en als het even tegen zit net óver het randje gaat zonder dat men echt slechte bedoelingen had. En dat we dan niet al te snel als kwezels moeten oordelen.
Als je zegt dat je begrip hebt voor die demonstranten, dan zeg je impliciet dat je 'an sich' weliswaar het gebruik van geweld ten stelligste afkeurt, maar dat je desondanks niet de neiging hebt om de gebruikers van geweld hier al te zeer op aan te spreken, dat de situatie hen ertoe bracht om geweld te gebruiken, dat ze wellicht liever geen geweld hadden gebruikt, dat ze niet anders konden dan geweld te gebruiken, dat ze zich lieten verleiden om geweld te gebruiken, dat ze ertoe werden gedwongen, gedreven, overgehaald om geweld te gebruiken.
Ik wil graag begrijpen waarom die relschoppers geweld gebruikten, maar dan liefst zonder van te voren daar begrip voor te hebben. Dat begrip verblindt, is een moreel oordeel gebaseerd op een onderliggende theorie die zegt te kunnen verklaren waar dat geweld vandaan komt, dat er een onderliggende oorzaak, een ondertoon is die dat geweld geheel of gedeeltelijk rechtvaardigt.

Schoorsteenveger | 26-01-21 | 16:59 | 6

Je redenering klopt niet. In 1 zegt Mosterd: 'Er is een onderscheid te maken tussen 'middagrellen', zoals die op het Museumplein in Amsterdam, en 'avondrellen' in allerlei steden door heel Nederland. De middagrellen komen rechtstreeks voort uit demonstraties tegen het coronabeleid, de avondklok en de andere maatregelen.'
Hieruit concludeer ik dat demonstranten alleen maar voorkomen bij de 'middagrellen', die eigenlijk helemaal geen rellen zijn. Van de demonstranten tegen het coronabeleid is het geweld niet afkomstig. Dus als je begrip hebt voor de demonstranten is dat geen enkel probleem wat betreft geweld.
De relschoppers zijn echter geen demonstranten. Pas als je begrip hebt voor de relschoppers zou je kunnen concluderen dat je geweld goedkeurt.

grietmetgroenefiets | 26-01-21 | 17:25

@grietmetgroenefiets | 26-01-21 | 17:25:
Ik maak het fundamentele onderscheid niet tussen middagrellen en avondrellen, en ook trek ik geen harde 'fatsoenskloof' tussen demonstranten-met-goede-bedoelingen en relschoppers-met-slechte-bedoelingen.
Natuurlijk heb ik begrip voor mensen die op ordentelijke wijze demonstreren tegen dit of tegen dat, maar het begrip 'demonstrant' wordt ook door Mosterd al flink opgerekt, wanneer hij deomonstreren en rellen in de middag zowat samenvoegt en daarmee het rellen als rellen in een 'frame' plaatst dat om begrip vraagt.

Schoorsteenveger | 26-01-21 | 18:05

@Schoorsteenveger | 26-01-21 | 18:05:
"maar het begrip 'demonstrant' wordt ook door Mosterd al flink opgerekt"
Mode ding, uit Amerika overgewaaid. 'Peaceful but fiery protests' die vervolgens de lokale Wendy's in de fik zetten. Werkt overigens ook andere kant op. Protesters kunnen ook iNsUrReCTiOniStS worden als het niet bevalt. Kan allemaal tegenwoordig.

Graaf_van_Hogendorp | 26-01-21 | 18:14
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog een belangrijk verschil met de middagrellen: Dee ontstaan pas nadat er wordt besloten dat de politie de boel moet ontruimen omdat er een noodverordening is uitgevaardigd. De noodverordening is meestal op grond van gevaar voor de volksgezondheid en daar begint het te rammelen. Ten eerste omdat de kans op verspreiding van Covid in de buitenlucht minimaal is, maar vooral omdat het pure willekeur is om dat argument van stal te halen. Zeker in de hoofdstad waar het in geval van de BLM demonstraties blijkbaar geen issue van belang was. En daar ontstaat terechte boosheid en onwil om zich te verwijderen op politiebevel. Het recht op demonstreren blijkt in de hoofdstad afhankelijk van het feit of mevrouw Halsema achter de doelstellling van de demonstratie staat. Zo niet, dan wordt er een noodverordening uitgevaardigd of mag men alleen demonstreren op een afgekegen, slecht bereikbare plek.
En die willekeur maakt vele mensen witheet.

Franker | 26-01-21 | 16:59 | 1

Duidelijk een geval van zij mogen wel wat wij niet mogen. Waarbij de keuze gemaakt wordt op politieke gronden. Geen goede basis voor rechtsgevoel.

ultraman | 26-01-21 | 17:38

Peter R. de Vries vloog helemaal uit de bocht bij Jinek, hij wou zeggen "ik was niet verbaasd dat er rellen kwamen", (waar bijna niemand over verbaasd was, dus geen grote prestatie), maar hij eindigde in "het is onvrede waardoor het komt en ik begrijp dat, ik spreek die mensen, en jij burgermeestertje niet". Hij liet zich helemaal kennen en liet doorschemeren dat het vooral zijn eigen mening is dat de maatregelen te ver gaan. Volkomen aan voorbijgaand dat er onder de relschoppers gewoon groepen zijn die zich vervelen en rotzooi zoeken en willen plunderen, dat is niet dezelfde groep die wil protesteren en leuk vindt dat hun eigen winkel geplunderd wordt.

En zoals we gewend zijn van Peter op het hoogste morele paard zitten zonder in te zien dat als het allemaal zo erg is en frustratie te begrijpen is, je zelf dan ook niet betaald aan tafel moet gaan zitten na 21:00 uur zogenaamd omdat jouw mening zogenaamd een essentieel beroep is, terwijl anderen hun familie niet eens mogen bezoeken op hetzelfde tijdstip dat ze naar jouw troonrede moeten luisteren.

Ingewikkelde spagaat voor Peter, hij heeft hekel aan rechts/PVV maar tegelijkertijd vindt hij dat die het meest tegen maatregelen zijn, en staat hij wat dat betreft aan dezelfde kant.

een_mike | 26-01-21 | 16:59 | 1

Ik vond Peter wel goed gisteravond eerlijk gezegd. Hij lag behoorlijk in de clinch met die flapdrol van een burgemeester van Eindjehoven, en tussen Peter en Beatries de Graaf boterde het ook niet echt had ik de indruk.

VanBukkem | 26-01-21 | 17:13

Verder is het aan de EU te wijten dat we zonder vaccins zitten. Die moest zo nodig alles voor alle landen centraal regelen.
Dus weer helemaal verkloot. Kost ons maanden wachten extra.

ZZP-er | 26-01-21 | 16:58 | 1

Ja maar we krijgen het vaccin wel goedkoper,( al kost ons dat een paar miljard en honderden doden meer).

jan huppeldepup | 26-01-21 | 17:01

In Jinek kregen gisteravond alleen de FVD en PVV de schuld, tenenkrommend! Het woord allochtoon of Marrokaan wordt als een automatisme zorgvuldig vermeden. Als die Peter R. de Vries ballen had gehad, dan had hij dát nu eens moeten benoemen daar aan tafel. Maar ja, dan wordt hij van de één op andere dag niet meer uitgenodigd bij NPO en RTL, en dat kost hem een hoop centjes.

JBKiller | 26-01-21 | 16:58 | 2

Petertje zal dat nooit zeggen. Zijn haat jegens de PVV en FvD zit zo diep dat hij, zoals zovelen, blind is, of zich blind houdt, voor keiharde feiten.

Schoorsteenveger | 26-01-21 | 17:02

Peter is een narcistische eikel die het gelijk altijd aan zijn kant wil hebben.

MoonBeebe | 26-01-21 | 17:19

Het is inderdaad verbijsterend hoe zeer en hoe snel het 'verboden woord' inderdaad het Verboden Woord is geworden.
-
In Engeland weten ze sinds de ontdekking van 'grooming gangs' waar de angst voor het benoemen van een probleem toe kan leiden.

bisbisbis | 26-01-21 | 16:58

Ik ging heel vroeger nog wel eens mee naar een uitwedstrijd van mijn favoriete voetbalclub.
Daar heb ik 1 ding geleerd, als de ME iets sommeert is er geen ruimte voor discussie en telt maar 1 ding: WEGWEZEN.
Dus als je onterecht een klap van een knuppel krijgt of in dit geval een waterkanon ligt het toch aan jezelf.

Wilt Geerders | 26-01-21 | 16:56 | 1

Is al even terug zeker, want FC Wageningen bestaat al een tijdje niet meer?

JBKiller | 26-01-21 | 17:00
-weggejorist-
Graaf_van_Hogendorp | 26-01-21 | 16:54

Mijn schoonzus kwam nog met een mooie actie om het ongenoegen tov een avondklok te doen blijken.
Hang de Nederlandse vlag halfstok.
Kunnen we gelijk even zien "hoe de vlag hangt" bij de rest van de bevolking over deze maatregel.

Datgingniegoed | 26-01-21 | 16:53 | 7

@Binnenbaan/bisbisbis/ZZP-er,
Bedankt voor jullie back-up.

Datgingniegoed | 26-01-21 | 17:11

Heb de vlag omgekeerd hangen, dat is mijn vorm van protest op de maatregelen, schaadt ik tenminste niemand mee

plantmaar | 26-01-21 | 17:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Sleeping with the Enemy, goede film.

Mr_Natural | 26-01-21 | 16:53

Wonen er genoeg in probleemwijken, maar die willen ook gewoon in vrede kunnen leven.

Sinterbikske | 26-01-21 | 16:56

Vandaag toch niet weer rellen en spullen vernielen. Ga studeren of werken bereik je meer mee

stipjes | 26-01-21 | 16:52 | 2

Scholen zijn gesloten, bijbaantjes zijn er niet. Naar een feestje mag ook niet meer. Of bij anderen op bezoek. Ik snap veel jongeren wel. Overigens geen reden om te rellen.

RickRD | 26-01-21 | 16:54

Alleen mensen die als kind de marshmallow-test goed hebben doorstaan kunnen dat.

zwarte_weduwe | 26-01-21 | 17:54

Als ze verleden jaar hetzelfde gedaan hadden op die beruchte demonstratie (BLM) op de Dam hadden we dat gezeik met Akwasi niet gehad.

Farnk | 26-01-21 | 16:52 | 2

Nouhou... Akwasi gaat geen gelegenheid uit de weg om te kunnen zeiken, hoor ... dat deed hij al ruim voor die demo en dat doet hij nóg. Je moet hem één ding nageven: als er ergens een schadevergoeding in het verschiet lijkt te liggen, dan vervult hij zijn beroepsneger-rol perfect.

bisbisbis | 26-01-21 | 17:02

Nee dat kon niet want demonstratierecht is heilig, tenminste dat vertelde ze toen.

jan huppeldepup | 26-01-21 | 17:03

Punt 6,niet geheel eens, je kan niet eens zijn met de avondklok, maar het is niet bewezen dat hij geen nut heeft

Rome | 26-01-21 | 16:52 | 3

Ja, werkt in andere landen ook heel goed.

RickRD | 26-01-21 | 16:55

Waar is de onderbouwing dat hij wel nut heeft, laten we daar eens mee beginnen.

Pieter65 | 26-01-21 | 16:56

Ik zag dit in 1980 al voor me, toen moest ik nog om mezelf lachen.

Mr_Natural | 26-01-21 | 16:52

Grootheidswaanzin,is niet nodig, kijk maar naar de luistercijfers van radio 1.

Astroturfer | 26-01-21 | 17:00

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Datgingniegoed | 26-01-21 | 17:02

Journalisten spelen op dit moment de "we worden gedemoniseerd" kaart. Journalisten bedreigen hoort niet maar aangezien de echte journalisten allang vervangen zijn door persberichtovertypers en "wat vindt u hier nu vragers" kan het niet echt een probleem zijn.
Hopelijk duikt er nog een demonstrant op het Mediapark op, anders wordt het wel heel saaie tv vanavond.

Zorc | 26-01-21 | 17:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Iedereen duidt dit dus helemaalverkeerd. De rellen door blank en allochtonen zijn een reactie op identity politics die men poogt ze met de paplepel in te gieten op onderwijsinstellingen. Er wordt verteld dan mannen niks waard zijn, toxic, etc. en dat ze doetjes moeten zijn. Om voor die argumenten vatbaar te zijn met je een bepaalde intelligentie bezitten of uit een bepaald milieu komen. De onderlagen van de bevolking zijn daar nauwelijks gevoelig voor, sterker ze reageren daar sterk op. Dat zie je in Urk maar ook met alle rellen. Kortom het is het patriarchaat dat nu terugslaat.

ultraman | 26-01-21 | 16:51 | 3

Vooral de "blanke man" zou volgens die leerstoel niets waard zijn. Echter, diezelfde blanke man vond de maatschappij uit, werkt hard én houdt de maatschappij draaiende. Zonder de ontstane welvaart .. Geen honderdduizenden uitkeringen.

Wat als ... Elke hardwerkende blanke man, emigreert richting het V.K. of Scandinavië - Eens kijken hoe lang het dan nog gaat duren.

Nederlandop1 | 26-01-21 | 17:03

@Nederlandop1 | 26-01-21 | 17:03: Haha ja een brain drain van jewelste zou dat zijn, Nederland verwordt dan in nog duizelingwekkender tempo tot idiocracy.

2tribes | 26-01-21 | 21:00

Nee joh, zijn gewoon incels dit. Of eencelligen. Allebei kan ook prima.

2tribes | 26-01-21 | 21:01

Spijker, kop. Had het niet beter kunnen verwoorden. Chapeau!

lamlul007 | 26-01-21 | 16:50

Abou kookt van woede.

5gninja | 26-01-21 | 16:49

'Weg met de avondklok, die vrijheidsbeperkende haatmaatregel, en wég met die rellen'
Helemaal mee eens.

RickRD | 26-01-21 | 16:48

Prima duiding Mosterd. Hulde.

Behangdelul | 26-01-21 | 16:47

DENK had ze nog wel opgeroepen om naar huis te gaan (en zo discriminatie te voorkomen:)

Abu Bachouca | 26-01-21 | 16:46

Amen

De zoon van | 26-01-21 | 16:46

Goede poging om orde te scheppen in deze informatiechaos. Met een paar puntjes die ze bij onze qualiteitscouranten en publieke omroep niet eens durven te denken.

J.P.Drapeau | 26-01-21 | 16:46

Netjes

Hai D. | 26-01-21 | 16:46

Ik vraag mij af of het vooral avondmocro’s zijn, eigenlijk. De grote steden wel, aan de filmpjes te zien. Maar Zwolle, Almelo, Geleen, Veenendaal en meer van dat soort stadjes... Ik betwijfel dat het daar vooral getint gespuis is. Heb het verder niet geanalyseerd, maar het punt is: jullie ook niet.

beldewouten | 26-01-21 | 16:46 | 9

Waarop dan wel?

Sinterbikske | 26-01-21 | 17:36

@Zakloper | 26-01-21 | 17:01: Almelo en Zwolle redelijk wat Turken. Geleen veel mocro's (van horen zeggen), dus ja kan wel...

2tribes | 26-01-21 | 21:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Uitstekende analyse van de heer Mosterd. Maar ja, helaas leest maar een klein gedeelte van de NL bevolking de GeenStijl. De overgrote meerderheid van de NL bevolking laat zich liever een rad voor ogen draaien door de Eva Jineks van deze wereld. En zolang dat zo blijft, zal er weinig veranderen in Nederland. Zelfs de stekker uit de publieke omroep trekken zal geen soelaas bieden, aangezien die Jinek bij de commerciëlen zit. Nee, ik zie de toekomst somber in wat dat betreft.
Ik vond Peter wel goed trouwens, gisteren bij Jinek. Die ging er tenminste nog een beetje tegenin, tegen dat slappe gelul van die burgemeester dat ie het niet had kunnen zien aankomen. Peter zag het namelijk al jaaaren geleden aankomen. Net zoals wij. En ook tussen Peter en Beatrice de Graaf boterde het niet zo had ik de indruk.

VanBukkem | 26-01-21 | 16:44

Toch een mooie en duidelijk poging van Aboutaleb. Wellicht dat die ratten, of in ieder geval de ouders van die ratten, het stof tot nadenken geeft. Ik vond hem ook mooi passief agressief en dat geeft volgens mij wel aan dat hij echt hard gaat opgetreden. Een Marokkaan die bevel geeft andere Marokkanen aan te pakken kan toch nooit tot een Mocro life matters leiden?

koudvuur | 26-01-21 | 16:44 | 3

De vraag is alleen hoeveel van die ratten en hun ouders dat filmpje van Aboutaleb überhaupt zien.

Spring Bruissteen | 26-01-21 | 16:47

Veel van die ouders kunnen niet eens verstaan wat Aboutaleb zegt

Dampende_aardappel | 26-01-21 | 16:56

hoeveel telefoontjes zou de burgervader gekregen hebben van woedende winkel eigenaars ?

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 17:08

Hij heb mazzel dat die agent achter hem, ‘m niet ziet,anders krijgt ie ook nog een muilpeer.

dirkdoorsnee | 26-01-21 | 16:43

De meeste mensen hebben het geheugen van een goudvis; al voor covid wist je/ zag je video over deze kansenparels. Overal waar dat uitschot in grote groepen samenkomt is het ellende, altijd, geen enkele uitzondering.
Voor mij maakt dit het nog een gradatie erger, iedere keer dat geveinsde sentiment "Waar komt dit toch vandaan?" "Waarom doen deze jongeren dat?" "Geven wij ze niet genoeg kansen? Het zal wel onze schuld zijn"
Omdat ik hier zo simpel van word, een simpele vergelijking: Je kan net zolang kneden in een drol tot het even een kunstwerk is, het blijft een uitwerpsel en zal dusdanig ook weer in elkaar zakken. Het beste wat je ermee kan doen is doorspoelen.........

Maj.Wedgie | 26-01-21 | 16:43 | 3

Terwijl ik dit typ, je kan het ook als mest gebruiken zodat er nog iets nuttigs uit groeit. Alleen het nuttige gaat ten koste van de mest. Ik word een beetje sinister geloof ik, kan iemand hier iets positiefs aandraaien?

Maj.Wedgie | 26-01-21 | 16:44

@Maj.Wedgie | 26-01-21 | 16:44:
Een drol ook al zit ie dwars,
nu vertel ik iets bizars
Ben je er eenmaal van verlost
Dan ben je er toch mooi vanaf,
Van die dwarse lastpost.

ratelaar | 26-01-21 | 16:55

Alle buurtvaders houden zich prima aan de avondklok

Dirk III | 26-01-21 | 16:42 | 1

Ja, die wel, die zijn afhankelijk van hun VOG. Het gaat om die 'kinderen' waar ze vader voor moeten spelen...
Dus deze 'jongeren' hebben thuis nog wel iets rondlopen, maar dat is niet in staat die 'jongeren' toe te spreken als ouder?!
Dikke zucht. En ondertussen blijven we maar nog meer van dit type aanstaande 'vaders' binnen te halen.

EEnzame SchizofrEEN | 26-01-21 | 16:48

En maar miepen als 'Finnen' dat het zo vervelend is dat de niet "Finnen" de 'Finnen' uitkotsen. Zelfs in Finland zelf worden ze eigenlijk ook alleen maar uitgekotst als ze op 'vakantie' zijn. Wat een volk.. ze zou het maar zijn, een Fin.

MeneerGuggenheimer | 26-01-21 | 16:42

Goed stuk Mosterd. Om bewuste en politieke redenen hebben mensen oogkleppen op. Heel kwalijk.

JohnLocke | 26-01-21 | 16:42

Toch kan ik niet ontrekken aan het idee dat deze rellen de Nederlandse variant zijn van de 2020 BLM rellen en de 6/1 Capitol-rel. Elk van deze rellen had een andere aanleiding, maar de echte oorzaak was dat groepen met (al dan niet gerechtvaardigde) politieke grieven mixte met groepen die uit waren op omverwerping van de bestaande orde en groepen die gewoon uit waren op chaos, geweld en diefstal tot een soort explosieve mix.

quantumcollider | 26-01-21 | 16:42 | 2

Nee man, dit zijn allemaal kansparels. Kijk op dumpert. Wolla dit, Broer dat, wajoh zus. Er zit geen woord Nederlands bij.

Dirk III | 26-01-21 | 16:44

Of ben je de ramadan rellen, de hitte rellen en de steevaste overlast bij het suikerfeest vergeten?

Dirk III | 26-01-21 | 16:45

Goed stuk mosterd

du Roi Soleil | 26-01-21 | 16:41

Ondertiteling in het Nederlands!!!! Had dit niet moeten worden ondertiteld in het Berbers en Turks????

A.C.H.M.E.D | 26-01-21 | 16:41 | 1

De doelgroep zit enkel nog op social media te lurken. Meer kan hun beperkte hersencapaciteit niet aan.

EEnzame SchizofrEEN | 26-01-21 | 16:49

Goede uiteenzetting. Bijna alles raak.
Alleen jammer van slordig afsluitend puntje 10. Dit land is juist wel gepolariseerd en dat wordt meer en meer het geval door framing van politiek en media. Daarnaast wil niet iedereen gezellig bier drinken in de kroeg, want er is een percentage in deze samenleving dat geen fuck geeft om de Nederlandse samenleving (zie punt 4 & 5). De onmogelijkheid om het debat daarover eerlijk en openlijk te voeren is juist het bewijs dat dit land steeds verder polariseert.

Mensdier | 26-01-21 | 16:40 | 1

Precies, bier is haram.

Festen | 26-01-21 | 16:54

Als vanavond dat tuig weer raar gaat doen dan maken ze weinig kans in Den Bosch. Het is dan wachten op de eerste dode, het lijkt wel een concert van Doe Maar!

Patje | 26-01-21 | 16:39 | 7

@Watching the Wheels | 26-01-21 | 16:41:
Oh ja, niet zo tekstvast als ik dacht.

Mr_Natural | 26-01-21 | 16:45

Hier in 010 al een bericht voor de scholen; zorg dat je vanmiddag dicht bent en alles naar huis is, we verwachten 'slecht weer'. Ofwel, er is kans dat er morgen een paar schoolgebouwen beschadigd zijn.
Van mij mag de politie hier in Charlois, omgeving Zuidplein, de lange latten en zwaardere geweldsmiddelen uit het vet trekken.

EEnzame SchizofrEEN | 26-01-21 | 16:52

@Patje | 26-01-21 | 16:44:
O ja dat was ook weer zo. Lang geleden.
@Mr_Natural | 26-01-21 | 16:45
Scheelde weinig, bizar hoelang dat al geleden is (Doe Maar).

Watching the Wheels | 26-01-21 | 17:19
▼ 4 antwoorden verborgen

Mooie analyse, alleen punt 9 begrijp ik niet helemaal:

"We kunnen wel concluderen dat de dramatische (...) strategieloze vaccinatiestrategie net even een druppeltje te veel was voor het emmertje van de mensen."

Je hebt net bij punt 5 geconstateerd dat die 'avondrelschoppers' geen ruk om de maatregelen geven en gewoon willen rellen. Dan kan ik me ook niet voorstellen dat ze kwaad zijn omdat de vaccinatiestrategie niet deugt. Of geldt punt 9 eigenlijk alleen voor de eerste groep?

Tashtego | 26-01-21 | 16:39 | 3

Ik begreep punt 10 niet, moet er niet aan denken (bier in het cafe).

Watching the Wheels | 26-01-21 | 16:40

De vaccinatiestrategie speelt niet echt in Urk en op Kanaleneiland kan niemand dat woord schrijven. Iedereen probeert zijn hobbiepaard onder die relschoppers te binden, maar zo werkt het niet. Wel zullen de rellen straks worden uitgelegd aan gebrek aan stageplekken, uiteraard. En de provacatie die de avondklok is, zal nooit als zodanig gezien worden door e Tweede Kamer. En dat is jammer.

tipo | 26-01-21 | 16:43

Zelden, of misschien wel helemaal nooit, heeft iemand mijn gedachten zó goed verwoord. Hulde, driewerf hulde @ Mosterd!

L. Vis | 26-01-21 | 16:38

Hoe weet die Aboutaleb trouwens dat die gestolen spullen in een tas zitten?

Watching the Wheels | 26-01-21 | 16:38 | 4

Daderkennis! XD
Maar alle gekheid op een stokje: nu komt het even héél goed van pas dat Rotterdam een Marokkaanse burgervader heeft.
Triest maar waar: dit hakt er in bij de Marokkaanse gemeenschap.
+veel voor Aboutaleb.

keestelpro | 26-01-21 | 17:14

@EEnzame SchizofrEEN | 26-01-21 | 16:53:
lol, zou nog best eens zo kunnen zijn ook inderdaad.

Watching the Wheels | 26-01-21 | 17:20

Ja past toch nooit allemaal in zo'n nichtentasje?

2tribes | 26-01-21 | 21:13
▼ 1 antwoord verborgen

Mix (mbv Social Media en MSM) een slap virus en jarenlange bestuurlijke onkunde en er ontstaat vanzelf chaos. Beetje simpel gezegd, ik word er simpel van. Of ik was het altijd al.

De_fluitlokker | 26-01-21 | 16:36

Too long, didn't read. Ik vind het allemaal moeimakers, onderscheid tussen middag- en avondrellers en wat hun afkomst of gemene deler mag zijn, ik vind het vergezocht en nogal flauw. Alsof je met de middagrellers een goed gesprek kan voeren. Enige zelfreflectie of verantwoordelijkheid nemen is er zowel bij de bevolking als leiding van dit land niet meer bij.

StiekemeBunzing | 26-01-21 | 16:35

Ik ga voor optie 6...

roevka | 26-01-21 | 16:35

Goed man, Aboutaleb!

Watching the Wheels | 26-01-21 | 16:35

Wie verbaasd is over deze rellen heeft jarenlang met een bunker voor de kop rondgelopen. Er is geen respect voor oom agent, de scheids, de leraar of wie dan ook. Er zijn geen politici die moreel leiderschap kunnen tonen en veel ouders hebben geen idee meer hoe ze hun kids moeten opvoeden. Doe daar een saus van jarenlange algehele normvervaging,, wegkijken en pappen & nathouden overheen, en u belandt waar we hier vandaag zijn.

Derkaderr | 26-01-21 | 16:35 | 2

Een politie die wel winkeliers bekeurt die hun eigendommen willen verdedigen maar geen poot uitsteekt richting relschoppers verdient ook geen respect.
En zo gaat het al vele jaren, de eerzame burger word met boetes en bekeuringen voor lulligheden achterna gezeten terwijl iets verderop de jeugdbendes gewoon hun gang mogen gaan.

2voor12 | 26-01-21 | 16:39

Helemaal correct!

ultraman | 26-01-21 | 16:42

Getver wat een genuanceerd verhaal. Rellers zijn wappies, klimaatontkenners en nazi's. ALLEMAAL.

Joffri | 26-01-21 | 16:34

Onderliggende waarheid: als de rellen nu stoppen kan je er vergif op innemen dat de avondklok (die "rotmaatregel" ivm dat "rotvirus") doodleuk verlengd wordt. Als de rellen de komende anderhalve week onverminderd doorgaan is de kans op verlenging van de avondklok zeer zeer klein.

Zeg het maar, wat wil je liever?

Binnenbaan | 26-01-21 | 16:33 | 5

@TeeJee | 26-01-21 | 16:40: Het begint bij een bevolking die niet zwicht voor overheidsmismanagement.

Binnenbaan | 26-01-21 | 17:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Aboutaleb treedt op als buurtvader.
.

Kijkeensaan | 26-01-21 | 16:33

Spijker --> Kop dit hele stuk.
Heel benieuwd hoe dit vanavond in de MSM weer totaal onbesproken wordt gelaten

SuperDaan | 26-01-21 | 16:33

Hear hear

sander3488 | 26-01-21 | 16:33

Zeg.. Mosterd, de zaken benoemen kan niet hé..
Dit is Nederland. Ga je schamen.

druipsmurf | 26-01-21 | 16:33

Top burgemeester! Top toespraak
Heeft meer ballen dan menigeen.

laurentius | 26-01-21 | 16:33 | 4

Sarcasme, als ze dat maar begrijpen, anders heeft het een averechts effect.

Mr_Natural | 26-01-21 | 16:34

Zolang zijn dochter maar niet met een neger of Nederlander thuis komt wil hij beste harde taal uitslaan.

Patje | 26-01-21 | 16:42
▼ 1 antwoord verborgen

Niks meer aan toe te voegen. Goed opsomstukkie van Geenstijl.

kapoerewiet | 26-01-21 | 16:32

Waarom moet Aboutaleb weer zonodig in beeld? Snappen die politici en aanverwante artikelen zoals burgmeesters en "deskundigen" nou niet dan hun optreden bepaald niet bijdraagt aan de rust? Deze mensen hebben al hun geloofwaardigheid al lang verloren en moeten gewoon aan hun werk in plaats van te eigenpijpen op de kwelbuis met hun ontheffing voor de avondklok om praatprogramma's bij te wonen. De hele wereld zit op Zoom etc, dat kunnen deze minkukels ook als ze zonodig met hun kop op TV willen.

Ad1617 | 26-01-21 | 16:31 | 4

Niet mee eens. Aboutaleb doet dit goed. Burgemeesters moeten burgervaders zijn, en niet, hautain schitteren door afwezigheid zoals onze Femke met d'r drie huizen. Ik zie geen eigenpijperij in dit filmpje. Ik zie iemand die heel goed, voor de vuist weg zonder briefje, een poging doet om dat losgeslagen tuig en hun ouders aan te spreken.

kapoerewiet | 26-01-21 | 16:38

@kapoerewiet | 26-01-21 | 16:38: De buurtvader approach dus, maar om een of andere reden gebeurt het nergens meer. Deze jongens zijn out of control daar helpt geen Aboutaleb aan. Wel airtime voor de Poen van de Ander en Aboutaleb, dat is de echte doelstelling van dit soort filmpjes

Ad1617 | 26-01-21 | 16:42

@kapoerewiet | 26-01-21 | 16:38:
Daar sluit ik me helemaal bij aan. Aan Aboutaleb kunnen een hoop mensen een voorbeeld nemen!

PisFinger | 26-01-21 | 22:02
▼ 1 antwoord verborgen

Ja, Abou is ziek geweest, geopereerd. Zeker 20 kilo afgevallen. Hoop dat het goed met hem gaat. We hebben een hoop ellendige burgervaders gehad de laatste jaren in Rotjeknor. Maar de Beijerlandselaan, daar kom ik niet als ouwe noorderling, dat is zuid, daar wil je niet dood gevonden worden. Op zuid woont het rapalje.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 16:31

'We allemaal hetzelfde en dat is samen bier drinken in het café.'
Wat is het missende woord? 'willen'? 'ontberen'? 'dromen'?

Mr_Natural | 26-01-21 | 16:30

Is het niet mogelijk om de aanstichters ala Bellincat bekend te maken ? Naam, toenaam, sm accounts, adres.... ?

SGT1bd | 26-01-21 | 16:30 | 1

Lees eens wat op telegram man, het zijn geen 5 mensen.

IkWilOokWatZeggen | 26-01-21 | 16:32

Je kunt natuurlijk ook een banaan rechtlullen.

Was er vorige week 's avonds om 21:00 een veldslag aan de gang in de meeste steden? Nee? Zie je nou wel dat het door de avondklok komt.

IkWilOokWatZeggen | 26-01-21 | 16:29 | 1

Ramadan was ook een oorzaak. En de hitte, en het suikerfeest.

Dirk III | 26-01-21 | 16:41

"Aboutaleb: Ben je blij met je gestolen spullen?"
Ja dat zijn ze, vanaf hun 12e jaar hangt hun leven van stelen en beroven in elkaar. Het zijn tenslotte toch maar kaaskoppen dus daar mag je van stelen.
En de sosjaal jeugdwerker zegt ook dat het niet hun eigen schuld is maar komt door "discriminatie".

2voor12 | 26-01-21 | 16:29

Puntje 9, Nederland heeft heel veel potentie maar er wordt maar een fractie van waargemaakt. Volgens mij komt het door de managerscultuur die totaal is doorgeslagen.

Baizuo | 26-01-21 | 16:28

Top Mosterd! Goede analyse, helemaal mee eens.

Sinterbikske | 26-01-21 | 16:28

"Dit land is helemaal niet verdeeld of gepolariseerd."
Dat zie ik toch echt anders, maar misschien kijk ik te vaak op GS.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 16:27 | 2

Nee, nee, nee, u kijkt door de verkeerde bril, had ik zelf ook tot ik bij hans anders naar binnen stapte. Er ging een wereld voor mij open, behalve voor mijn vrouw, die een vingerkootje zoekt, terwijl ik de peentjes aan het snijden ben.

dirkdoorsnee | 26-01-21 | 16:40

Yes yes, amen.

Voorbeeldige burger | 26-01-21 | 16:27

Ik kan punt 1 niet volledig onderschrijven. Behalve "gewoon" op rellen beluste figuren, die inderdaad niet te definiëren zijn als (extreem-)rechts zoals sommigen opportunistisch vanuit hun linkse onderbuik doen, gaat het m.i. wel degelijk ook om jongeren, in deze tijden stront-verwend en daardoor niet bereid tot een tijdelijk inleveren van enige luxe, die daarom met alle middelen in verzet komen tegen de hen beperkende maatregelen.

GingerTed | 26-01-21 | 16:27

Goeie tegel.. Maar een vraag? Bij punt 4. Over de jawel mocroos. Dit is toch al de 3de generatie? Die heuren toch een beetje ingeburgerd te zijn. Huisje boompje en een tris kinderen?

flesje | 26-01-21 | 16:27 | 1

Bij mensen met een vergelijkbare cultuur wel. Kun je nagaan hoe anders ze zijn en hoe dom het was om ze binnen te halen.

zwarte_weduwe | 26-01-21 | 16:54

Zat net te dromen over Nederland zonder politiek partijkartel en de bijbehorende massa-immigratie - 5e Orks colonne , ambtelijke burgerhaat, en op perverse prikkels werkende belastingdienstgraaiers.

Wat hadden We een geweldig Land kunnen hebben.

De Briemusketier | 26-01-21 | 16:26

Het wordt pas helemaal prachtig als een blanke agent kan worden aangewezen als veroorzaker van de dood van een Marokkaanse plunderaar. Dan komt die hele BLM kwak er ook nog even overeen. Schuimbekkende woke meisjes bepalen vervolgens op de NPO het komende regeringsbeleid.

whitechocolateface | 26-01-21 | 16:26 | 1

Over woke meisjes gesproken: wel lekker rustig zo zonder die de hele wereld over prekende en stampvoetende Greta in de media.

2tribes | 26-01-21 | 21:21

Mooie samenvatting. Respect!

Mats2018 | 26-01-21 | 16:26

Zou toch mooi zijn als je bij mensen met 2 paspoorten het Nederlandse zou kunnen afpakken. Regel dat eens per wet en je zult resultaten zien

pejo | 26-01-21 | 16:26

Nah - avondrellen zijn Mocro's - maar alleen in de grote steden. In Urk waren het toch echt gewoon roomblanke inteelt mongolen. Die ook gewoon zondag weer vroom in het kerkbankje zitten.

konjodebonjo | 26-01-21 | 16:26 | 2

Ik zie echter wel een verschil in gedrag naar winkeliers en omgeving.

Hoe dan ook, veel harder knuppelen. Rellen = klappen vangen, risico van het gedrag.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 16:29

Dat krijg je wanneer te veel vis snuift.

deja_view | 26-01-21 | 16:40

Defund the police *kots*

Oromis | 26-01-21 | 16:25

Weet Abu niet dat deze tokkies en kutmarokanen geen gevoel en geweten hebben?

geen_impulscontrole | 26-01-21 | 16:25

"De avondrellers, en daar heerst blijkbaar weer een omerta, zijn voornamelijk jongeren van Marokkaanse afkomst."

Dank Mosterd. Nu nog aan het verstand brengen van flappies als Theodorus (NPO gekkies sla ik maar over). Het is toch wat he. De grootste bek hebben over wat goed is voor de maatschappij en zelf totaal daar buiten staan.

MikeTheBull | 26-01-21 | 16:25
-weggejorist-
leo de pejo | 26-01-21 | 16:25

Waar zijn de ouders?
Papa heeft zijn zoon gevraagd toch minstens met een iPhone 11 or Samsung S21 Ultra terug te komen.
Mama heeft geen donder te zeggen want vrouw. Daarom lopen hier ook alleen gastjes rond, de meiden zijn er niet bij. Want die hebben niks te rellen.

Met_baard | 26-01-21 | 16:25 | 6

@De Profundus | 26-01-21 | 16:32:
Zou door Martin Gaus geschreven kunnen zijn.

Mr_Natural | 26-01-21 | 16:58

@De Profundus | 26-01-21 | 16:32: Helder artikel.

We’re doomed.

Wijze uit het Oosten | 26-01-21 | 17:00

@De Profundus | 26-01-21 | 16:32: klopt als een zwerende vinger.

Agent 421 | 26-01-21 | 17:04
▼ 3 antwoorden verborgen

Spijker kop raak, maar dat van dat water'kanon', moest dat nou, u weet toch dat we zo'n ding van de linkse deugers vanaf nu een water'werper' moeten noemen want een kanon is zo agressief oorlogshitserig. Dus graag even een update.

pa_niek | 26-01-21 | 16:24 | 1

Is gegermaniseerd, van Wasserwerfer. En dat meisje volgde de bevelen op van de agenten die achter de werper mensen opdreven in de richting dat ze op liep.

Met_baard | 26-01-21 | 16:28

Over het algemeen duidelijk verwoord zo @Mosterd. Maar hoezo is dat recalcitrante gedrag van die pisvlekken voer voor psychologen/sociologen? Gaan we weer op die toer, van buurtvaders of wijkmanagers? Het is a priori voer voor criminologen en voor mijn part voor pathologen als ze eens wat lood gekopt hebben na een criminele afrekening.

En typh eens op met het woordje "baldadig" in dit verband op te tekenen of zijn het in uw ogen soms ook schavuiten ende kwajongens?

de directeur | 26-01-21 | 16:23
-weggejorist-
Jan3Sobieski | 26-01-21 | 16:23 | 1

Ik geloof best dat de minder capabele regenten van onze demissionaire regering de Beste_Bedoelingen hebben met onze gezondheid.

Of een avondklok en politiegeweld de beste of goedkoopste geneesmiddelen zijn tegen COVID19 zou eens gevraagd kunnen worden aan de bazen van onze gezondheidszorg: de verzekeraars.
Die bepalen de prijs en het gaat nu eenmaal om geld. Lastige materie overigens, een politieknuppel kan wel verdoven, maar of het echt wat doet tegen een virus? Ik weet het niet.

Voor de openbare orde lijkt deze maatregel vooral een uitgesproken misser. Met name de "jeweetweljongeren" maken massaal en dankbaar gebruik van de herrie om proletarisch te winkelen en de boel te slopen. Over het algemeen hoeft deze groep niet 's morgens vroeg naar hun werk. Op straat rondhangen deden zij toch al. Daar helpt geen burgemeester tegen. Dus een avondklok intimideert alleen gehoorzame burgers uit het straatbeeld, burgers die daar 's avonds toch al weinig zijn.

Handiger lijkt het mij dat de aanstichter van dit onheil (nog een keer) aftreedt. Maar dan echt.

Jan Passant mk2 | 26-01-21 | 16:23 | 2

Waarom noem je ze "jeweetweljongeren"
Het zijn gewoon criminele kutmarokkanen.

pejo | 26-01-21 | 16:28

@pejo | 26-01-21 | 16:28:
Kom zeg, dat mag je niet zeggen. Hoeft ook niet, zelfs de in ontkenning levende Deug-inquisitie weet dat als de besten. Ook de medeplichtige media die deze lui nooit benoemen weten dat.

Jan Passant mk2 | 26-01-21 | 16:30

Goed van Aboutaleb dat hij in de video zegt de getroffen ondernemers te helpen. Hij had erbij moeten zeggen dat die steun uit potjes gehaald worden die normaal voor de "jeugd" bedoeld waren. Aanpakken die kanslozen.

herstelkous | 26-01-21 | 16:22 | 1

Dat geld komt gewoon uit de zakken van de brave belastingbetalende burgers. Die worden nog meer uitgeknepen in plaats van dat het tuig echt eens aangepakt gaat worden.

2voor12 | 26-01-21 | 16:25

Wanneer is de volgende Iftar met de Politie?

De Profundus | 26-01-21 | 16:22

Veel oudere Marokkaanse mensen vinden die slappe politie verschrikkelijk.
ik ook en ik hoop dat er stevig wordt ingezet.
Bouw maar alvast een gevangenis die echt afschrikt en stop ze er allemaal in.
Apart in geluiddichte hokjes.
En laat nu eens niet mensen op tv zien die begrip hebben voor dat tuig ,praat met de echte slachtoffers en geef feiten.

pejo | 26-01-21 | 16:22 | 4

@jan390 | 26-01-21 | 16:26: Ja, en die komen klagen wanneer de politie een keer niet soft optreed.
Dus eigenlijk kan het nooit goed gaan.

Dezenaamhier | 26-01-21 | 16:38

@jan390 | 26-01-21 | 16:26: Die vaders durven wel eens flink doormeppen hoor als zoonlief niet al te respectvol is geweest. Maar Kafirs zijn natuurlijk vogelvrij.

Lt-Kol Kilgore | 26-01-21 | 17:12

Tegen vreedzame demonstranten treedt de politie bepaald niet slap op. Maar met overmacht, paarden en honden tegen heel rustige, ludieke en ongewapende mensen.

negorij | 27-01-21 | 09:56
▼ 1 antwoord verborgen

PSV is bezig de PSV store te barricaderen. Waar zijn de PSV supporters als je ze nodig hebt?

jan390 | 26-01-21 | 16:22

Gelukkig komen er elke week weer zo’n 500 bij. Kunnen we nog jaren verder.

Schriever | 26-01-21 | 16:21

Geweldig, je zaak proberen te beschermen... hop 95 euro boete. Dit land is ziek, ga achter de relschoppers aan en niet de gene die hun eigendom proberen te beschermen. Het is niet raar dat zo de burger steeds meer hekel gaat krijgen aan de roverheid.

FapMaster | 26-01-21 | 16:21

Is toch een beetje vakantie in eigen land, want ja, we kunnen niet naar Frankrijk dus halen we de banlieu problematiek maar hierheen.

Barre_de_k | 26-01-21 | 16:21

@ 10: ... en sommigen pijpen liever een sisha red-bull.

Lepo | 26-01-21 | 16:20

Zeer goed geschreven en gebalanceerd stuk.
Complimenten voor Mosterd.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 16:20 | 4

@geenhakbar | 26-01-21 | 16:25:

Het is een negatieve spiraal die niet meer valt te keren.
Zelfs als alle marokkanen zich vanaf vandaag als brave padvinders gaan gedragen duurt het minstens een halve eeuw voor ze van hun slechte naam af zijn.

Rest In Privacy | 26-01-21 | 16:28

@Gulliver | 26-01-21 | 16:28: ik denk dat dat reuze meevalt . De galbakken gewoon Nederlands paspoort afnemen en uitzetten. Als je dit drie maanden doet is het probleem opgelost . Het zijn namelijk afhankelijke kudde dieren .
Soort van laffe wolven zeg maar

geenhakbar | 26-01-21 | 16:37
▼ 1 antwoord verborgen

Goede opsomming. De duiding gisteren in Op1 en Jinek was weer tenenkrommend. Het was allemaal de schuld van extreemrechts en Wilders. En dat was dan nog de meest diepgravende kant van de analyse.

Selassie | 26-01-21 | 16:20 | 2

jij hebt dus niet echt geluisterd of niet gekeken, want dat was nu juist niet de conclusie.

jan390 | 26-01-21 | 16:21

@jan390 | 26-01-21 | 16:21: De woorden ‘Marokkaan’, ‘Noord-Afrikaans’ of ‘allochtoon’ zijn in ieder geval minutieus vermeden.

Prieelvogel | 26-01-21 | 17:34

En zo is het.

metdedag | 26-01-21 | 16:20

Aboutaleb 'en ouders, heeft U Uw zoon gemist gisteravond?' Alsof het altijd maar mensen met een piemol zijn die rellen! Marokkanen en emancipatie gaan onmeunig slecht door één deur.

Leptob | 26-01-21 | 16:20

Waar blijven de mietjes van antifa als je ze nodig hebt in hun strijd tegen zgn rechts-extremisten.

Reebensteeltje | 26-01-21 | 16:20 | 1

Nou, op de middagrellen willen e best reageren met wat gepast Antifageweld. Maar de Avondrellen komen voort uit zuiver racistische onderdrukking en marginalisatie, kijk dat ligt natuurlijk heel anders!

Lepo | 26-01-21 | 16:22

De avondklok is slechts de katalysator. Het exploderen van geweld onder de jeugd zit veel dieper. Heeft veel te maken met 10 jaar Rutte waar keihard zakelijk geregeerd is zonder enige besef wat er onder de bevolking leeft. De corona aanpak heeft ook niet veel goeds gedaan. Je zal maar 17 jaar zijn en al een jaar lang bijna niets meer mogen. Lang verhaal kort ... aanpakken maar ook de onderliggende oorzaken beseffen. Nooit meer Rutte om te beginnen.

professorinopleiding | 26-01-21 | 16:19 | 1

De overheidsuitgaven zijn hoger dan ooit, we worden vooral socialistisch geregeerd.

Festen | 26-01-21 | 16:44

Aboutaleb moet zich wel realiseren dat de grote vis (Rutte) in Fen Haag zit en handig gebruik maakt van reltuig om iedereen om de tuin te leiden. Als je daar niks aan doet, dan houdt het nooit op.

ff serieus nu! | 26-01-21 | 16:19 | 2

Dit valt in her rijtje platte aarde, 5G en injectie van chip tijdens vaccinatie.

jan390 | 26-01-21 | 16:23

@jan390 | 26-01-21 | 16:23: Dit valt in het rijtje van halve maatregelen. Het is al lang bewezen dat je de uitbraak binnen een maand kunt stoppen.Rutte zit gewoon een vuurtje te stoken en de relschoppers trappen er vol in.

ff serieus nu! | 26-01-21 | 16:33

Nou, ik ken nog wel een met de dag groter wordend groepje medelanders die zeker geen bier gaan drinken in het café.

Road to serfdom | 26-01-21 | 16:19

ik heb die foto eens 300% ingezoomd.. het is duidelijk!

Uli Aarskopf | 26-01-21 | 16:19

Idee: met de mariniers of marechaussee een aantal roadblocks aanleggen op strategische punten rondom de wijken van de kansenparels..... Groter machtsvertoon en minder genade.

Die arme agenten kunnen het echt niet alleen tegen de stadshyena's.

En zet ze maar eens klem in een supermarkt of zoals in zwolle op een brug.

V-styn | 26-01-21 | 16:18 | 2

En daarna de Spaanse aanpak: allemaal op de knieën op het plein. De eerste de beste die opkijkt krijgt een optater met een rubberen knuppel. Omdat het kan.

ole guapa | 26-01-21 | 16:22

Welke brug was dat, die bij De Spiegel?

2tribes | 26-01-21 | 22:06

Tien punten voor de 10 aandachtspunten.

herstelkous | 26-01-21 | 16:18

Ik had het ZELF kunnen schrijven, maar Moutarde was me voor.

Verderkijkert | 26-01-21 | 16:18

Prima analyse. We zien het allemaal, behalve de politiek..

tiku99 | 26-01-21 | 16:17

Als je dan toch die ouders aanspreekt doe dat even in het Berbers . Ze zijn het Rotterdams nog niet zo goed machtig.

strawdog | 26-01-21 | 16:16 | 1

Ha ha

geenhakbar | 26-01-21 | 16:28
-weggejorist-
aero911 | 26-01-21 | 16:16

De avondrellen? De 5e colonne van kansarme import jeugd, dan wel nutteloze import normen/waarden. Reli-ideologisch gehandicapt.

Benoem het gewoon voor wat het is; tuig met een spraak gebrek

Rest In Privacy | 26-01-21 | 16:16 | 1

Benoemen ?

Hohoho, dat kan zomaar niet!

Wijze uit het Oosten | 26-01-21 | 16:22

Een ketting, en ook een samenleving zijn zo sterk als de zwakste schakel. En nu roept heel NL (w.o. ook de meeste reaguurders) schande dat alle kraaltjes op de grond liggen. Komt op mij toch komisch over. Regeren is vooruitzien. En daar is deze regering niet zo goed in.

Axolotl | 26-01-21 | 16:15

Mooie samenvatting waar ik het volledig mee eens ben. Dus daar horen we vanavond niets over in de talkshows.

Mental Theo | 26-01-21 | 16:15 | 1

dat.
+1

Hemmenaar7 | 26-01-21 | 17:47

Probeer het nou niet allemaal te verklaren.
Het gaat om de oorzaak: het totaal incompetente kabinet en bijbehorende ambtenaren-kliek.

oranjerood | 26-01-21 | 16:13 | 5

Heerlijk als je zo simpel kunt denken

jan390 | 26-01-21 | 16:18
-weggejorist-
Jan3Sobieski | 26-01-21 | 16:27

@jan390 | 26-01-21 | 16:18:
U komt óf nooit in aanraking met de overheid, of u bent er zo'n vastgeroest onderdeel van dat u nog nooit een normaal bedrijf van binnen gezien heeft?

libertat | 26-01-21 | 16:43
▼ 2 antwoorden verborgen

Je zult jezelf moeten gaan bewapenen met dit beleid. De overheid kiest veel te vaak de kant van de wetsovertreders.

Ko Ranzig | 26-01-21 | 16:12 | 4

@LekkerScherp | 26-01-21 | 16:32:

Dat is ook een groot schandaal!!!
# lock dit reltuig op!!!
En voorts sterkte aan alle zwaar getroffen ondernemers,jongeren en alle andere die er WEL iets van willen maken in deze bananenmonarchie.
Hulde aan @mosterd voor deze duiding.
Op plek 1 vananavond bij op 1! Team ,,duiding,,.
Hier vanuit gemeente den bosch,alles dichtgetimmerd ,george floyd rellen in 1 2 3!

maasdonk | 26-01-21 | 17:27

dat is helemaal niet zo.

MaarFeitelijk | 26-01-21 | 17:33
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl