achtergrond

Geenstijl

Museumplein. De volgende morgen

Iemand toevallig trek in een kopje koffie?

Terwijl het internet riekt naar het arrogante aroma van goedkope verontwaardiging, likt het demonstratierecht zijn wonden. ”Een demonstratierecht is gegeven, dat hoef je niet eens aan te vragen, je mag demonstreren. Mensen mogen demonstreren, zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toeëigent, is het noodzakelijk. Demonstreren is voor heel veel mensen hun laatste verdedigingslinie.“

Dat zijn niet onze woorden, maar de klinkende kwoots van burgemeester Halsema van Amsterdam, toen ze ruim zeven maanden geleden de massale schending van de coronamaatregelen door vele duizenden mensen op de Dam verdedigde om een demonstratie toe te staan tegen politiegeweld in Amerika, dat tot de onfortuinlijke dood van een drugsverslaafde beroepscrimineel had geleid. 

Vergelijk die woorden nu eens met de foto‘s hieronder van een demonstratie die weliswaar op “””viruswaarheid””” is gestoeld, maar waar enkele honderden mensen (misschien wel mentaal geknakte mensen en failliet geraakte ondernemers, of mensen die vrezen dat de vrijheid van Dit Land op het spel staat en in demonstreren hun laatste verdedigingslinie zien) in een ogenschijnlijk door Halsema’s politie opgejutte ontsporing van een enorm veld in de open lucht geknuppeld worden met behulp van paarden, honden en waterkanonnen. Je hoeft het niet met die koffiedrinkende vaccinvrezende facebookvirologen eens te zijn om te zien: hier ging iets gruwelijk mis. Demonstratie tegen Nederlands politiegeweld, wanneer?

Band of Brothers: hoe het begon..

..en hoe het afliep

Tikje besmeurd...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.