Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Oudejaarsrellen! Negen plaatsen om op te letten

Hier wordt het gezellig

Lekker rustig buiten, hè? Dat komt omdat er NIKS MEER MAG. Ja, u mag belasting betalen en verder mag er NIKS. Omdat half Nederland natuurlijk wel gewoon braaf in de woonkamer gaat zitten terwijl Ferd Gabberhouse vierhonderd mensen gaat knuffelen op een illegale rave moet de (on)gezelligheid komen van een paar Gallische dorpjes. De politie zet zich schrap. En wij ook. Negen plaatsen om op te letten!

Arnhem-Geitenkamp, GE. Arnhem, een soort Nijmegen maar dan ongezellig, is al weken onrustig, met name Arnhem-Geitenkamp is drie keer kudt. Dat is dan ook een volkswijk en in volkswijken hebben ze wel regels, maar geen regels. Garneer zo'n volkswijk met een paar "jongeren" en je hebt een cocktail van ongemak. "Het wordt een groot oorlogsgebied", voorspelt een buurtbewoner.

Uithoorn, NH. Weet u waar het vorig jaar heel ongezellig was? Uithoorn, een plek vol asocialen, waar de jongeren 's ochtends als ontbijt stukjes uitlaatgassen van die vliegtuigen door de kerosine roeren. Niet een, niet twee, maar ALLE bushokjes waren vorig jaar de sjaak, door vernielingsdrang van bronstige lullen. En dus zit de driehoek ook vandaag met klamme handjes voor de C2000.

Urk, FL. Weet u waar de jongeren ook geen vuurwerk af mogen steken? Bij de kerken op Urk. Straks kunnen de kerkgangers God niet horen en dat zou toch wat zijn! Of dat God bezig is aan een verhaal en dat iemand achterin de zaal het niet goed heeft verstaan. Enfin, tussen het coke snuiven vissen door zijn ze op Urk heel goed in relschoppen. GELUKKIG is er een 'digitaal eindejaarsfeest' waar jongeren kunnen  'dansen, borrelen en spelletjes spelen'. Dat scheelt alles!

Veen, NB. Het stomste dorp van Nederland is Veen. Het is een soort Compton Los Angeles, maar dan heel triest en sneu en voor losers, want het is fokking Veen. Jongeren die alles hebben, van dak boven hun hoofd tot werk tot uitkering tot kammetje om de natte haartjes mee te kammen, zetten iedere avond auto's in de fik en dat is heel gangster.

Roosendaal, NB. Als Nederland een kontgaatje had, dan was het Roosendaal. Vrijwel alle normale mensen zijn met de noorderzon vertrokken uit Roosendaal en de mensen die nog wel met plezier in dat hol wonen worden geterroriseerd door parasieten. En ingrijpen en optreden ho maar. Misschien moet Roosendaal gewoon een keertje gesloopt worden, dan bouwen we er iets gezelligs voor terug en dan noemen we het Breda-West.

Scheveningen, ZH. Het is menselijk: als de klok 00.00 slaat en het nieuwe kalenderjaar begint wil een homo sapiens zo vlug mogelijk alles slopen. Zo is natuurrrr. Daar hebben ze in Scheveningen iets op bedacht: ieder jaar gooien Scheveningers en Duindorpers hun herseninhoud op een grote hoop en dat steken ze dan in de fik. Dat mag niet meer, dus DAT WORDT RELLEN! 

Staphorst, OV. Als je in Staphorst over de Gemeenteweg godvert krijg je een gele kaart wegens verboden taal, maar ondertussen is dat stichtelijke volk zo schalks als wat. Een paar dagen geleden kwamen die Mozesknuffelaars nog gezellig samen onder een viaduct en dat is natuurlijk een voorbode op allejezus veel ellende. En het is niet eens zondag!

Beverwijk & Heemskerk, NH. Een groot deel van Beverwijk is aangemerkt als risicogebied. Dat is ook niet zo raar, want als je in Beverwijk woont kun je maar twee dingen doen. 1. Verhuizen en 2. Rellen. Jongeren hebben op meerdere plekken (Alkmaar, Velsen) rellen aangekondigd en als wij een plek mogen kiezen die compleet gesloopt moet worden, dan is het wel Beverwijk.

Helmond, LI. Afgelopen zomer stonden """jongeren""" lekker met z'n allen 'wollah' en 'wat is deze' te roepen en dat mondde uit in recalcitrant tokkiegedrag: het gooien van vuurwerk en stenen. Wat ze in Helmond een keer moeten doen, is die stenen en dat vuurwerk gewoon lekker naar hun eigen dikke moeders gooien. En de politie? Wat doen ze. Godverdomme niks.

Reaguursels

Inloggen

En zoals altijd gaat (moet) de politie de-escaleren. Oftewel het tuig komt ermee weg. En de uitzondering die toch gepakt wordt komt voor een rechter die de moeilijke jeugd en andere compensatie toepast. Dus kan vrijuit gaan. We zijn een maatschappij van watjes geworden die compassie hebben met daders en niet met slachtoffers. Democratie is er al lang niet meer, de luidruchtige minderheid krijgt z’n zin. En dus plukken we nu de vruchten van 40 jaar beleid; zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

EG61 | 31-12-20 | 22:13

Was veel te rustig de laatste dagen. Alleen al in Den Haag voorspel ik een wilde boel.

jan cioran | 31-12-20 | 20:46 | 1

Stilte voor de storm inderdaad.

Pluisbaard | 31-12-20 | 21:32

Televaag kopt al dat het in Den Bosch en Schiedam raak is voor de ME.

starbuck280 | 31-12-20 | 20:33

geen eervolle vermelsing van laakkwartier Den Haag?

Debombdiggity | 31-12-20 | 20:04

Vreemde manieren van plezier maken toch.
Het voor andere mensen verzieken.
Dan ben je wel een beetje sneu, als je het daar van moet hebben.

kloopindeslootjijook | 31-12-20 | 20:02

Ik hoop en denk dat de gendarmerie er vanavond ff flink met de wapenstok op los slaat. FF laten zien wie de baas is en geen gezeik over blauwe plekken, if you can' stand the heat get out of the kitchen..

romario..... | 31-12-20 | 18:47 | 1

De gendarmeries wel denk ik. De Nederlandse politie daarentegen....

Dickie1908 | 31-12-20 | 18:54

Ken uw klassiekers in Arnemuiden breekt de pleuris uit , en in Zaamslag vermoorden ze de postbode.

Ghibli | 31-12-20 | 18:36

Vanavond lekker gezellig alleen de bossen in, hier in England. Dan een dikke joint en toosten opdat moeder natuur de balans herstelt en leefruimte vrijmaakt.

Zeebonkus | 31-12-20 | 18:17

In Hoogersmilde zijn politieagenten aangevallen door een "doldrieste menigte" plaatselijke Orks, waarbij twee zojuist opgepakte arrestanten werden bevrijd en de politie zich onder een regen van bierflesjes en vuurwerk moest terugtrekken.

Commentaar van een politie-woordvoerder (en daar hebben we hem weer): "Onacceptabel!"

Yeah, right.
En inmiddels is het 'onacceptabele' door het terugtrekken van de politie, geaccepteerd.
Zoals steeds weer gebruikelijk bij 'onacceptabele' zaken.

Het accepteren van 'onacceptabele' toestanden is een nationaal ritueel geworden en bovendien een gênant vertoon van onmacht. Continue onmacht.

En reken er maar op, dat vannacht om 12.00 uur massaal in heel Nederland vuurwerk wordt afgestoken. Waaronder een groot deel illegaal vuurwerk.

Let ook vooral morgen op de uitspraken van ministers, burgemeesters, andere bestuurders en politie-woordvoerders; het woord "onacceptabel" zal weer over ons neerdalen als de golden shower van Patricia Paay, met als direct gevolg dat al het onacceptabele onvermijdelijk zal worden geaccepteerd. Omdat men in een land waar het vermogen én de politieke wil tot handhaving en afstraffing volledig is verdampt door bezuinigingen, feminisering, de daarmee samenhangende verweking en doorgeschoten politieke correctheid.

Peter Emile | 31-12-20 | 17:44 | 5

Tja, dat krijg je als je politietop geheel naar de pijpen van Den Hagistan danst.
Veel thee drinken en iftarretjes houden, maar de ellende echt aanpakken mag de gewone politieman allang niet meer van zijn top.
30 jaar geleden had men respect voor elkaar maar mocht de politie (en ook het leger) ballen tonen, maar ja dat is verleden tijd..

Camoflage | 31-12-20 | 18:53

In een nutshell de onmacht van de Nederlandse overheid. Sinds de jaren 60 is hardhandig ingrijpen door de politie niet doen meer, was de politie ineens je beste vriend, paste die pet ons allemaal en werden ze in een Maja de bij outfit gestoken waar de gemiddelde vuilnisman in rondloopt.

Dit alles onder het motto van anti-autoriteit, vrijheid blijheid, deëscaleren en heul veul bloemetjes. Probleem is dat een deel van de bevolking niet met die vrijheid om kan gaan, waarbij aangetekend dat dat ook geldt voor een aanzienlijk aandeel van de felbegeerde diversiteitsimport. Dat heeft geleid, en niet alleen met oud en nieuw, tot een steeds grotere puinhoop op straat. Vrijheid kan alleen bestaan als ook de grenzen daarvan bewaakt en gehandhaafd worden.

Vervolgens loopt het door wegkijken steeds meer uit de hand met vervolgens de onvermijdelijke roep om verboden zoals op vuurwerk. Ook die verboden zijn zinloos want handhaving blijft een vies woord.

En zo zijn we steeds meer vrijheid aan het kwijtraken. Niet omdat we steeds gewelddadiger worden, simpelweg omdat asociaal en agressief gedrag niet aangepakt wordt.

5611 | 31-12-20 | 21:07
▼ 2 antwoorden verborgen

9 maar ????
Ik denk eerder 90 en misschien nog wel een 0 meer.

Want denken ze nou daar in denhaag..
Flikker lekker op met je cojona en vuurwerk verbod.

Het zou wel eens de jaarwisseling kunnen worden waarbij werkelijk deanarchie toeslaat.

En zo raar vind ik het niet.
In een jaar waarbij de ene straffeloos mag dreigen zwarte piet in zijn bek te komen schoppen. En de helden uit Friesland hun dna moet afstaan.

Waar een minister weg komt met sorry en kinderen op een bankje 30 cm te dicht bij elkaar en strafblad krijgen.

Waar het mondkapje dat wetenschappelijk bewezen niks helpt en toch verplicht is.

Waar boeren door het leger worden tegengehouden maar het blm volk gerust met 100den o de dan mogen komen.

Waar de politiek niks anders doet dan geld naar het zuiden sturen maar onze eigen gezondheid afgeschaald..

Tja vind je het dan zo gek allemaal?
Ik niet..

Ps..
Slopen vernielen en of hulpverleners met vuurwerk bestoken.
Dat die je dan weer duidelijk niet.
Maar verder...
Leef je lekker uit..

Jemaintiendrai | 31-12-20 | 17:24

Hier in mijn bakfietsen wijk heerlijk rustig. Zo’n wijk heeft ook zijn voordelen

thanseeuwen | 31-12-20 | 17:24

Lol, in Uithoorn liggen er elk weekend standaard bushokjes uit.

ristretto | 31-12-20 | 17:23

Waar ligt al dat niet verkochte vuurwerk nu opgeslagen dan?
En laten we dat daar liggen tot volgend jaar?

Datgingniegoed | 31-12-20 | 17:17

Hier in Hoogvliet 1 bushokje minder.

Wasbakplasser | 31-12-20 | 17:12

Oud en Nieuw is een stom Tokkiefeest. Het hoogtepunt van het jaar voor asociaal Nederland.

Bigi Bana Boy | 31-12-20 | 17:07 | 4

@Trasnochador | 31-12-20 | 17:44: Geen geweld naar hulpverleners, geen miljoenenschade, geen honderden imbecielen op de eerste hulp, geen auto’s die in de fik gestoken worden, geen boerderijen met rieten daken die afbranden, geen inzet van duizenden agenten, geen stenen en Cobra’s due naar de ME gegooid worden. Wat is je probleem met Kwakoe precies, behalve dat je racistische onderbuik borrelt?

Bigi Bana Boy | 31-12-20 | 17:49

Wat is er zo racistisch aan mijn onderbuik om te vragen of Kwakoe wel zo een gezellig feest is?

Trasnochador | 31-12-20 | 17:51
▼ 1 antwoord verborgen

De politierichtlijn zou moeten zijn: wie geweld tegen de politie gebruikt, moet niet zeuren als hij/zij zwaarder geweld van de politie terug krijgt. Stenen gooien? Kogels terug. Dan is het al snel niet leuk meer.

Koning Willy | 31-12-20 | 17:04 | 1

Mag niet hè, van de dames en heren pluchezitters in 's Gravenhage......

MK27 | 31-12-20 | 17:15

Helmond LB. LOL

Isnogaanhettype..... | 31-12-20 | 16:24 | 3
-weggejorist-
Isnogaanhettype..... | 31-12-20 | 16:26

Het grapje is nu al zo vaak toegepast dat je je kunt afvragen of @Mosterd het eigenlijk wel als grapje bedoeld heeft...

nieuwe_Deen | 31-12-20 | 17:20

De kracht van een grap ligt vaak in de herhaling. Ik blijf er om lachen!

Dickie1908 | 31-12-20 | 18:56

Ik snap dat hele vuurwerkverbod niet. Hier in de buurt heel wat mensen met trektouwtjes; nooit geweten dat die zo hard knallen, en zo hoog de lucht in kunnen.

Harry.Langezwaal | 31-12-20 | 16:12

Morgen in het nieuws;
269 autobranden,
371 gewonden waarvan 7 ernstig.
2052 brandjes,
6 doden
35 arrestaties
Maar het was een rustige oud en nieuwe, we zijn tevreden.

zoalsikhetzeg | 31-12-20 | 15:46 | 3

Lang niet zo veel schade als die corona in een dag

Masteryu | 31-12-20 | 16:09

Zoals Urbanus ooit zei.
7 doden waarvan 3 ernstig....

Nodeloos Kwetsend | 31-12-20 | 16:11

Je vergeet de belangrijkste: vuurwerkverbod enorm succes!

5611 | 31-12-20 | 21:19

Ik hoop dat de jongeren netjes thuis bij abi en umi blijven om baklava, knafeh en andere zoetigheden te nuttigen.

Nederland80 | 31-12-20 | 15:25

Update uit 030-noord

Het is verdacht rustig.

Door het hele jaar heen spelen ze gaza na, met zwaar en minder zwaar vuurwerk. Maar nu hoor ik niets.

Schwanzeleber | 31-12-20 | 15:24 | 2

Stilte voor de desert, storm!

BoetoeVoetoe(btvt) | 31-12-20 | 15:33

Ze zijn zich aan het groeperen voor o.m. Lombok, Kanaleneiland en Overvecht.
We lezen morgen wel hoe "rustig" Oud en Nieuw in o.m. Utrecht is verlopen.
Hier (metropoolregio Amsterdam) knallen ze er rustig op los, zijn er al div.putten aan gort net als bushokjes en stalen afvalbakken c.q. containers.
Mag niet, doen we toch.....

MK27 | 31-12-20 | 17:13

In enige Noord-Hollandse veenweidegebieden valt vandaag met enige regelmaat de immense klap van de combinatie melkbus-carbid-voetbal te beluisteren, telkens uit een andere richting ... de geluidsgolven dreunen over de halve provincie...

bisbisbis | 31-12-20 | 15:23 | 2

Dat hoor ik ook. Het galmt loeihard over de weilanden. Vanuit alle kanten.

Portnoy | 31-12-20 | 15:46

Persoonlijk gok ik op Den Haag, kruising Gouverneurlaan - De Genestetlaan. Daar zit traditioneel iedere eerste week van het jaar zo'n uitgezakte, geblakerde kuil in het asfalt - en ik denk dat dat in 2021 niet heel veel anders gaat zijn - al was het maar omdat de Hermandad het tegen de pure aantallen 'kwetsbare' opgeschoren jongeren nooit kan redden. En omdat de Haagse politie ook nog eens een keer Scheveningen moet bestieren ...

bisbisbis | 31-12-20 | 15:15

Paddepoel Groningen ook al een ME video wagen gespot.

Damien368 | 31-12-20 | 15:15 | 1

Sinds de nieuwe burgemeester van Utrecht er niet meer woont, verloedert de buurt ;-p

Roos | 31-12-20 | 17:43

Het zou allemaal prima te handhaven zijn, hun eigen woorden.
Laat maar zien.

willem n | 31-12-20 | 15:15 | 1

Tuurlijk "prima te handhaven" met liters thee en heel veel koekjes én "foei, dat mag je niet doen hoor".

MK27 | 31-12-20 | 17:17

En dan moet je als ouder zeker niet gaan zeiken als jouw nageboorte met een schotwond in het ziekenuis beland. Had dan maar eens aan opvoeden gedacht. En die rekening van de SEH kunnen zij dan lekker zelf betalen, lijkt mij.

Satertje | 31-12-20 | 14:58

Ik zag de bui 31 jaar geleden al hangen en ben op mijn 23e uit Roosendaal vertrokken.
Naar 10km verderop, ehh hmm.. Ja dat dus...

djiezuskrijst2 | 31-12-20 | 14:50 | 2

Toch een hele verbetering neem ik aan.

Usumani | 31-12-20 | 15:10

't Heike?

5611 | 31-12-20 | 21:20

Dit zijn er 9 en een top 9 bestaat niet. Een top 10 wel, en wie/wat is er weg gelaten?

Oh Oh Den Haag... ... , De S...

ChupaChupa | 31-12-20 | 14:48

Kijk je naar de top 10, dan zijn drie categorieën: Kerk, Kampers en Allochtonen.

Alleen Scheveningen niet, maar wordt de jaarlijkse strijd tussen Duindorp en Scheveningen uitgevochten.

Haberdoebas | 31-12-20 | 14:34 | 1

Ja, maar daarbij valt het aantal doden elk jaar weer tegen.

Satertje | 31-12-20 | 15:00

'n beetje de nationale sport geworden: De politie voor lul zetten, en er gewoon mee weg komen. Maar wat wil je ook, Als een agent aangevallen word en hij roept een krachtterm naar een anders kleurige, dan word hij door heel het korps, en Nederland erachter aan uitgemaakt voor racist, en aan de hoogste paal opgeknoopt. Veel succes ermee!

gijnsteel666 | 31-12-20 | 14:34

Toen ik jong was, zeg zo'n 55 jaar geleden was het elke oudjaarsavond bal op het Stadhuisplein. Daar stond een Kerstboom die het doelwit was van de jeugd uit de volksbuurt, de Vogelenbuurt. De boom stond er al een week of twee, maar daar ging het ook niet om. Het doel was het matten met de politie die ongestoord als eerste begon met slaan met de wapenstok. Een paar charges en dat was het dan weer voor een jaar. Geen geklaag uit de Vogelenbuurt over politiegeweld waar men elkaar de blauwe plekken toonden met sterke verhalen. En de boom stond er de volgende dag ook nog. De Vogelenbuurt bestaat niet meer. Daar voor in de plaats kwamen er torenflats die in de jaren 70 door moesten gaan voor een socialistisch paradijs maar zijn vervallen tot aso-woningen. Maar wel heel divers en dat is toch wel het belangrijkste. Wat ik hier mee wil zeggen is dat de nodige jaren geleden de politie nog politie kon zijn. Het geweld dat je nu dagelijks ziet komt voort uit het besef van de geweldsplegers dat de overheid hier tegenover machteloos is. De maakbaarheid van de samenleving die enerzijds door links vanuit ideologische motieven werd gepredikt en anderzijds door de rechtse partijen als bezuiniging werd gebruikt op onder meer de politie is een volledig fiasco geworden.

forecastle | 31-12-20 | 14:24 | 8

@Gert1904 | 31-12-20 Nee de Vogelenbuurt bestaat nog steeds en is een zeer popolaire woonbuurt. Niks nieuwbouw.

Gert1904 | 31-12-20 | 16:47

Toen was het nog name of the game. Soms won bromsnor, soms won jij.

Nu is er geen sprake meer van eerlijk spel, maar willen de jongeren vals winnen, koste wat het kost.

Roos | 31-12-20 | 17:47

Of de marechausseekwam ff langs met de platte kant van de sabel

Toedels | 31-12-20 | 18:58
▼ 5 antwoorden verborgen

Alles valt of staat met handhaven...., en als daar wat te lang mee gewacht is, een jaar of 10 in dit land, dan moeten de handhavers er even tegen aan...., niet van daders slachtoffers maken, maar dader laten zijn en daarvoor boeten. Dus oppakken, mag later ahv beelden, boetes, naming and shaming, heerlijke insta pagina van de gemeente lijkt me dat... Bij minderjarigen alles doorpakken naar de ouders, even half jaartje volhouden, bij bedreigingen van handhavers er een schepje bovenop, maar proportioneel en bij de juisten, Niet zoals nu van alles roepen en verbieden, ‘normale’ burgers bang maken en elkaar voor 100 nitraten of thuiskapper laten verraden.... 17 maart mensen, maar 1 keus

Marcello | 31-12-20 | 14:18 | 4

@Marcello | 31-12-20 | 14:18 |
Een jaar of tien?!? Optreden en handhaven werd in de jaren 80 al in de ban gedaan. Daarna is het alleen nog maar bergafwaarts gegaan.

Sjefke7807 | 31-12-20 | 14:30

Helaas zullen heel wat stemgerechtigden, die van hetgeen jij zegt bewust zijn, in het stemhokje op het laaste moment toch een stem uitbrengen die niet strookt met hun zorgen over de ontwikkelingen in de maatschappij maar wel 'braaf' is.

Satertje | 31-12-20 | 15:04

@Sjefke7807 | 31-12-20 | 14:30: "Optreden en handhaven werd in de jaren 80" vervangen door oeverloos ouwehoeren, het zgn.polderen.
En de zgn.pedigaogische tik is sinds 2007 strafbaar, 13 jaar later hebben we daarom wel erg veel etterbakjes.

MK27 | 31-12-20 | 17:20
▼ 1 antwoord verborgen

Gezellig zo'n oudjaar zonder vuurwerk! Alleen weet de "jeugd" in Hoogeveen nog niet dat het niet mag. Ze zullen vanavond hun vuurwerk waarschijnlijk aansteken met de auto's die weer de fik in gaan (hoeft het geeneens oudjaar voor te zijn). Wij kijken vanuit de hoogte wel neder op het plebs met een glas bubbels en een baggervette oliebol, terwijl oom agent het waterkanon hanteert....

EricNL | 31-12-20 | 14:14

Het valt niet te ontkennen dat er notoire afvoerputten zijn waar het hinderen en belagen van hulpverleners rond oudjaar een sport is geworden, maar het probleem is veel groter en beperkt zich niet tot die ene datum. Veel Nederlanders verantwoorden hun eigen asosociale en overlastgevende gedrag graag door erop te wijzen dat er nog grotere hufters rondlopen (en wijzen daarbij steeds enthousiast naar de grotere plaatsen). Zelf rekenen ze zich - in vergelijking met - natuurlijk tot de mensen van goede wil, maar in feite zijn het birds of a feather. Een kruimeldief is immers ook een dief. In honderden plaatsen ligt morgenochtend de (al dan niet illegale) rotzooi nog na te smeulen op de motorkap van de overbuurman (want je bent wel gek als je bij je eigen huis gaat staan). Hele straten rood van de snippers en overal glas, maar niks opruimen uiteraard, want waar heb je anders een gemeente voor? Met 10 bezoekers oudjaar gevierd, want Rutte dit en Van Dissel dat en de lock-down werkt toch niet zus en de zorg kan er niks van zo, maar je wilt natuurlijk vooral een publiek voor je shells uit Polen. Paar cakeboxes bewaren in je schuur want Johnny en Anita trouwen al in april en je wilt van de zomer ook nog een paar tuinfeesten geven op een mooie doordeweekse nacht. De gemeenschap wordt maar geacht de om zich heen grijpende overlast, verloedering en verhuftering normaal te gaan vinden, want het is een traditie in wording of zo. En altijd kun je je verschuilen achter het nóg grotere tinnef in de grote steden, handig.

Schulzie | 31-12-20 | 14:10 | 2

Bijna iedereen heeft wel een kort lontje, maar ik hoop dat ze vanavond ook een kort lontje treffen bij het afsteken van hun bommen. Hé wat vliegt daar? Oww het is mijn hand maar....

EricNL | 31-12-20 | 14:18

@EricNL | 31-12-20 | 14:18: ik heb nog wat pijlen van vorig jaar mag dat wel want ze gaan toch echt de lucht in

oldskoolhollander | 31-12-20 | 14:49

In Roosendaal huist het KCT..
Het is dat ik al een tijd weg ben bij de baas maar als ik er nu nog gelegerd was geweest dan had ik wel een raid georganiseerd.
Uitstekende training voor een volgende missie in den vreemde ook.

loze stijl | 31-12-20 | 13:58 | 4

@loze stijl | 31-12-20 | 15:14: Het geval Marco Kroon als hij werkelijk een kopstoot had gegeven,had die kop van die agent er anders uit gezien,Maar ze stonden al te gillen het is Marco Kroon jongens of het een jacht trophe was.

bigb28 | 31-12-20 | 15:22

@bigb28 | 31-12-20 | 15:22: Mee eens... Nou is Marco sowieso loslopend wild en heeft hij denk ik ergens toch een vorm van PTSS overgehouden aan Afghanistan maar hey..... hij heeft wel heel veel goeds gedaan en leiding gegeven in een absolute hel. Hij is niet voor nop geridderd door koningin Beatrix.

loze stijl | 31-12-20 | 15:48
▼ 1 antwoord verborgen

Schilderswijk?

dirkdoorsnee | 31-12-20 | 13:56 | 1

Schilderswijk is het hele jaar al on-nederlands. Oud en nieuw gaat daar het verschil niet maken

loze stijl | 31-12-20 | 14:05

Waar kan ik live de verslaggeving volgen? Kan Dennis er niet heen gaan?
Een live webcam is ook goed.

spamzuiger | 31-12-20 | 13:50 | 2

Hack gewoon ff de drones die rondvliegen, kun je live meekijken. Tenslotte is het overheid-ict dus ze draaien nog onder Windows XP.

JdV030 | 31-12-20 | 13:55

@JdV030 | 31-12-20 | 13:55: Ja, maar wel embedded, met extended ( lees peperdure) support vanuit MS.

loze stijl | 31-12-20 | 14:06

Ja weetje, de politie had beloofd te gaan schieten. En wat denk je? Tot op heden is er nog niet eens pang geroepen! Ik bedoel, kansen te over gehad. Gewoon dat dienstwapen trekken, en knal er één of twee maar af. Uiteraard zal er dan komende dagen ouders huilie huilie doen. Maar dan hadden ze nu zelf al moeten ingrijpen of sowieso hun kudtjong moeten opvoeden.
Maar goed het is nog middernacht, dus we kunnen hoop houden!
IJdele hoop, dat dan weer wel...

Harvey2Face | 31-12-20 | 13:50

Ik ben voor een purge. Iedere ME'er, militair, agent, boa mag zo hard mogelijk met de wapenstok erop zonder juridische consequenties. Gewoon full pull hullie tegen het soepie. Geen messen of guns, dus Mo en Tyrone moeten dit keer ook met de vuisten. Ik doe mee met de coppers, bare knuckles...

PikinhetBlik | 31-12-20 | 13:47 | 1

De dagen daarna een show op televisie en de internets waarin ouders volledig herkenbaar verhaal trachten te komen halen op het bureau voor het wangedrag van hun nageslacht.

BakkerHenk | 31-12-20 | 13:51

Verhuizen met je kinderen van de stad naar een uitzichtloos dorp is uitzichtloos.

MokumsMoppie | 31-12-20 | 13:45 | 2

Dan kies je een ander dorp

oldskoolhollander | 31-12-20 | 14:50

Er zijn ook dorpen, in het uiterste zuiden van ons landje, met kanjers van uitzichten. Hartstikke mooi. Maar ik vertel niet precies waar anders wordt het hier te druk.

Repliek_in_stijl | 31-12-20 | 17:49

Kunnen de rellers in Scheveningen even het apartement van Pechtold meenemen? Doen ze nog wat zinnigs...

Opslag Medium | 31-12-20 | 13:40

Hoho, geen kwaad woord over Helmond. Wat overigens ligt in Noord Brabant.
Gewoon oliebollen halen bij de Appie. Niks geen lange rijen. Snobs.

Southpark | 31-12-20 | 13:33 | 3

Wie wil er nou Limburge oliebollen van de Appie in Helmond?

SergeantPierlala | 31-12-20 | 13:42

Hier in Breda bij de Appie een rij van zo'n honderd meter. Ja, een echte wappie staat in de rij bij de Appie.

Usumani | 31-12-20 | 15:19

Bij oliebollenkraam van van Hout op de Markt vanmorgen om 7 uur. Ik was nr 3 dus dat viel nogal mee.

Rimfree | 31-12-20 | 16:39
-weggejorist-
Watjijwat | 31-12-20 | 13:27 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

Ik ben benieuwd of de politie de spierballentaal: "we zullen onze vuurwapems gebruiken indien onze agenten bedreigd worden". Gisteren in Anjum lieten ze zich in ieder geval gewoon gewoon bekogelen en voor lul zetten.

Satertje | 31-12-20 | 13:24 | 2

Laten we hopen dat de politie de wapens op zak houdt. Gezien de angstwekkend slechte schietvaardigheid van de gemiddelde diender komen er anders veel onschuldige slachtoffers.

JdV030 | 31-12-20 | 13:54

Die agenten hebben ook geliefden net zoals jij,wees blij dat ze zichzelf voor lul lieten zetten,anders hadden mensen zoals jij voor lul gelegen.

dirkdoorsnee | 31-12-20 | 14:01

Vind het altijd prettig wanneer de 'feest'dagen voorbij zijn. Feesten zijn meestal de lonten in het kruitvat, en worden gebruikt om zich excessief te uiten in drank, drugs, vandalisme en dergelijke. Want dan is het pas feest, alsof het niet anders kan. De onrust in de mens komt naar boven. En dan is het weer 2 januari, de ellende is voorbij, de balans kan worden opgemaakt. Maar zo als altijd: in het gedrag van jongeren weerspiegelen zich de tekortkomingen van hun ouders.

Broadsquire | 31-12-20 | 13:21 | 3

Fokverbod voor mensen onder een bepaalde IQ-waarde klinkt dezer dagen als engelentrompetgeschal (niet die van Willem) in de oren. 'Hij wege mij op, in een rechte weegschaal'
Wel jammer dat uit die feestjes baby's ontstaan

SIogra | 31-12-20 | 14:32

@SIogra | 31-12-20 | 14:32: Gewoon het aSStra zeneca vaccin er snoeihard indouwen daaro. Geen dronken doorgesnoven gefok meer. Helemaal geen gefok meer....

Morgenstern064 | 31-12-20 | 21:15

Ik mis Kameleneiland in 030. Altijd goed voor flink wat afgefikte auto's en "jongeren" die rond de moskee hangen en de politie aanvallen.

JdV030 | 31-12-20 | 13:19

Met deze lijst zou de overheid alvast maatregelen kunnen treffen en de ME paraat laten staan. Geen gesukkel met BOA's of bange agenten, maar meteen het zware spul inzetten. Ik zou het leger willen voorstellen, maar die kunnen alleen "pang pang" roepen wegens gebrek aan kogels. Overigens geniet ik altijd enorm van mooi siervuurwerk op oudejaarsavond, dus laat die mensen gewoon hun gang gaan en die paar pijlen die ze hebben, de lucht inschieten; de harde maatregelen moeten genomen worden tegen de klootzakken die halve wijken slopen en hulpverleners aanvallen. Voor die assholes: geen genade.

Toos Bevergeil | 31-12-20 | 13:18

HA, Laagterecord moord en doodslag in Rotterdamse regio: ‘Het corona-effect’
(Ad)

Rest In Privacy | 31-12-20 | 13:18

Ik hoorde via van dat ze in Den Bosch heel speciaal vuurwerk hebben vannacht. Afkomstig van een naburig vliegveld.

Zonen-van-Kuifje | 31-12-20 | 13:16 | 8

Funniest Home Kuifje.

Lorejas | 31-12-20 | 14:44
▼ 5 antwoorden verborgen

Laten ze nou 300 miljoen schade veroorzaken met dat rellen. We betalen het met zijn allen en meer politie kost ook veel. Daarbij... verkiezingen! Succes mannen de fik erin, leef je uit.

Pedronegro | 31-12-20 | 13:16

Kijk nou eens. Er bestaat ook nog een aparte Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen (NVHA). Wat heeft die beroepsgroep toch een hoop tijd over voor overleg, inspraak, taskforces en beleid. 10 koppig Bestuur en een eigen Bureau. Bestaat sinds 1999, daarvoor was het natuurlijk een zooitje.
De minister wil overigens de helft van de Spoedeisende Hulpposten in Nederland opheffen, want efficienter...

Piet Karbiet | 31-12-20 | 13:14 | 1

Afschaffen en verbieden daar zijn ze goed in.

Jee-Dee | 31-12-20 | 13:38

Vergeet 4Chan :) De kontharen aan de onderkant van het internet bevinden zich momenteel op de WNL-Youtube-pagina.

SIogra | 31-12-20 | 13:14 | 3

Kom je wel eens op Geenstijl?
Daar zitten er ook een partij wappies.

Rest In Privacy | 31-12-20 | 13:24

@Tragicomix | 31-12-20 | 13:24: Yep. Tot zover nog geen geweldsverheerlijking gezien. Daar wel. Hopelijk zit de popo ism Youtube bovenop die trieste nageboortes.

SIogra | 31-12-20 | 13:40

@SIogra | 31-12-20 | 13:40:
Geweldsverheerlijking wordt hier gelijk weggejorist, bij youtube duurt dat iets langer

Rest In Privacy | 31-12-20 | 14:34

Zijn er eigenlijk al vuurwerkslachtoffers Q4 2020?

sjef-van-iekel | 31-12-20 | 13:12 | 4

Zijn allemaal overleden aan corona.

JJMS | 31-12-20 | 13:15

Ja, waar zijn de opmerkingen dat vuurwerk slachtoffers maar niet geholpen moeten worden net als virus wappies. Nu het verboden is zouden er nul vingers en ogen verzorgd moeten worden dit jaar. Dus pubers zonder vingers gewoon weer de eerste hulp uit zetten. Vuurwerk wappie!

P-unit | 31-12-20 | 13:17
▼ 1 antwoord verborgen

"En de politie? Wat doen ze. Godverdomme niks" Klassieker van de goddelijke kale..
Twintig jaar, geregeerd door gevestigde orde partijtjes, verder. Blijft jammer, maar Nederland wil dit blijkbaar.

WillemHollander | 31-12-20 | 13:11

Allemaal schuld van de ouders. "Want die jongens moeten toch ook een beetje lol hebben!" "Zelf was ik ook geen lieverdje hoor!“ Als zo'n klootzakje na een nacht stoer doen thuis de deuren op slot vindt piept ie misschien wel anders. Ga maar buiten pitten, succes!

JJMS | 31-12-20 | 13:11 | 7

@JdV030 | 31-12-20 | 13:21: Hahaha, die is niet goed wijs, mijn buurman.
Of zei hij hetzelfde van mij?

Endoxa | 31-12-20 | 13:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Maak van Scheveningen maar gewoon Den Haag, of kijkt GS weg of het jaarlijkse terugkerende festijn op het Hobbemaplein?

En in Amsterdam en Rotterdam wordt er ieder jaar weer pistolen gebruikt als vuurwerk.

NomadBrewer | 31-12-20 | 13:10

Waar blijven de linkjes naar de webcams, rellen kijken vanuit je luie stoel, lekker man

deja_view | 31-12-20 | 13:09

Voor veel mensen is het the purge light. Frustraties van een overbevolkt, overbelast, overgereguleerd volk van je afknallen. Dat weet links Nederland heel goed, daarom haten ze het zo.

Ron_Paul | 31-12-20 | 13:08

Het carbidschieten is begonnen.. dus *plop*

kleybeuker | 31-12-20 | 13:06 | 2

*plop*

Piet Karbiet | 31-12-20 | 13:16

*biem*

matatwork | 31-12-20 | 13:39

Klopt, je hoort hier vrij weinig. Maar ik vind dit wel erg eng worden. In feite militair materieel inzetten tegen je eigen bevolking. Kennelijk kan het allemaal maar tegenwoordig.

R.F.Pickering | 31-12-20 | 13:16

@R.F.Pickering | 31-12-20 | 13:16: ik heb idd afgelopen avonden in Arnhem s’nachts drones gezien ( even met IR kijker , zie je ze zo)... okay dit jaar prima, als het volgend jaar doen; ik heb nog wat schuimpjes met fiberstangen er in liggen en dan , eens volgend jaar eens een kamikaze schuimpje tegen zo’n leger ding laten vliegen)... schuimpje kost 50 euro .. leger ding niet

tek | 31-12-20 | 13:36

@tek | 31-12-20 | 13:36: eh.. reden.. legerspul ga je niet gebruiken om je eigen bevolking te bespioneren... paar leger vrachtwagens om toegang te blokkeren toen bij de protesten ben ik niet mee eens, maar dat is dan ook de grens

tek | 31-12-20 | 13:39

Kan er ook een eervolle vermelding bij voor Ede, met de wijk Ramallah, eh, Veldhuizen.

Repliek_in_stijl | 31-12-20 | 13:04

Het is gewoon een mentaliteitsissue. Als je het nodig acht om autos in de fik te steken ben je de knip niet waard. Linksom rechtsom zijn dit soort avonden en nachten de reden waarom ieder jaar verzekeringspremie's en toestanden fors omhoog gaan.

Krachtkoe | 31-12-20 | 13:04 | 2

In Veen kopen ze speciaal een wrak om in de fik te steken...
Komt de verzekering niet aan te pas.

NomadBrewer | 31-12-20 | 13:11

Het zijn ouders die te lui of te dom zijn hun mislukte kroost op hun verantwoordelijkheden aan te spreken. Mijn pa had mij persoonlijk het politiebureau ingetrapt als hij wist dat ik 's nachts auto's in de fik heb staan steken.

JJMS | 31-12-20 | 13:14

Lekker rustig buiten? Ik woon in een plattelandsdorp met nog geen 700 inwoners en verschillende groepjes prepuberale eencelligen lopen hier zwaar knalvuurwerk af te steken. Normaal vuurwerk is natuurlijk nergens verkrijgbaar, dus dan maar het illegale spul. Waarschijnlijk zelfs gekocht door pappie en mammie, die nu doen of het hen niet aangaat.
Mijn hond heb ik al twee keer trillend van de zenuwen uit de afwasmachine gepeuterd (waarom ze dáár inkruipt is me een raadsel) en overweeg sterk om zo meteen een paar minder vriendelijke huisbezoekjes af te leggen.
Het vuurwerkverbod had van mij niet gehoeven, voornamelijk omdat verbieden -zoals ook nu weer blijkt- altijd averechts werkt, maar is nu wel een feit. Het zou mooi zijn als we de vrijheid die ons nog rest zouden gebruiken om solidair te zijn en ons gewoon aan de maatregelen te houden.

Waagmeester | 31-12-20 | 13:03 | 17

Stel je niet aan, 1x per jaar gebeurt zo iets, houd je je hond toch binnen, kun je tenminste z'n schijt opruimen en heb ik daar tenminste geen last van, ik zeg alle honden ophokken, hypocriet gedoe, allemaal eigenbelang.

Ed Bever | 31-12-20 | 14:49

@Ed Bever | 31-12-20 | 14:49: Ed met het empathisch vermogen van een naaktslak. Jij ook mand! En de groetjes aan Willem.

Waagmeester | 31-12-20 | 15:09

@Ed Bever | 31-12-20 | 14:49: in 1`en dezelfde zin zeggen: 'heb ik daar tenminste geen last van' en 'allemaal eigenbelang'. U bent overduidelijk een asociaal.

ijstijger | 31-12-20 | 15:16
▼ 14 antwoorden verborgen

Het enige probleem dat Nederland heeft is een gebrek aan handhaving. Politie wil wel, maar staat met lege handen.

Hechtenis? Alleen voor delicten waar drie jaar of meer op staat. Kortom: iedere reltokkie die nog tussen nu en 15:00 aan wordt gehouden staat gegarandeerd voor de jaarwisseling nog op straat. En die kleautzakken weten het.

Rest In Privacy | 31-12-20 | 13:03

Uithoorn is voor als je als Amsterdammer niet in Purmerend of Almere terecht kunt. Een collega klaagde erover dat alle kinderen op de basisschool daar in dezelfde kleding lopen omdat er maar 2 winkels zijn die kinderkleding verkopen. Er is daar gewoon helemaal niets te doen op baldadigheid en vandalisme na.

Osdorpertje | 31-12-20 | 13:02 | 2

Ze hebben daar geen internet omkleding te bestellen? In mijn schooltijd had Volendam 1 kledingwinkel. Je kon ze van meters afstand al herkennen.

Piet Karbiet | 31-12-20 | 13:19

Kinderen willen juist ongeveer dezelfde kleding aan.
Dat heet mode en/of niet opvallen.

NatNiks | 31-12-20 | 16:29

Er blijven rellen nodig om boa's en politie enz. af te leiden van zaken zoals plassen in de bosjes, een trekrotje trekken, met een bier over de stoep wandelen enz.

Leptob | 31-12-20 | 13:02

Ik zet mijn geld dit jaar op Hoogkerk. Weliswaar niet zo'n hoge quotering, maar wel altijd prijs. Ook zonder die vermaledijde cojonamaatregelen.

VanBukkem | 31-12-20 | 13:00 | 1

ah,. ja Hoogkerk.. het afvoerputje van Groningen bij Oosten wind..

Epistulae_Morales | 31-12-20 | 13:01

Self-fulfilling prophecy en iedereen die iets anders verwacht dan voorgaande jaren met het zelfde resultaat is knettertje gek.

Sarcastica | 31-12-20 | 12:58

Als je je vanavond verveelt, gewoon naar drimble.nl gaan en daar zoeken op je eigen straat/stad/streek. Weet je in ieder geval waar alle zwaailichten naar toe gaan.

Jos Tiebent | 31-12-20 | 12:56 | 3

Och ja, en rechtsboven op 'nieuws' klikken en dan '112 nationaal' selecteren.

Jos Tiebent | 31-12-20 | 12:58

@Jos Tiebent | 31-12-20 | 12:58: Is dat een beetje actueel? Ik zie daar vaak alleen maar de ambulanceritten van de week ervoor.

Piet Karbiet | 31-12-20 | 13:01

Boeien, gewoon thuis hier. Lees morgen wel wie elkaar waar de hersens in hebben geslagen, heb andere dingen te doen.

Graaisnaaiert | 31-12-20 | 13:08

"En de politie? Wat doen ze. Godverdomme niks."
Poëzie. *traantje wegpinken doet*

Rest In Privacy | 31-12-20 | 12:56 | 3

'En ik ben tot nu toe héél beheerst geweest!'

Rest In Privacy | 31-12-20 | 13:01

Ja, St. Pim had het allemaal 20 jaar geleden al door.

Dr_Johnson | 31-12-20 | 13:03

Heeft Veen dan ook een B.W.A. en zo ja, hoe klinkt dat?

DeWeerman | 31-12-20 | 12:55

Waarom geen top 10 en Moerkapelle (ZH) er bij zetten? Ook een christelijk schijthol waar jaarlijks de ME los moet om autobranden te voorkomen.

Behangdelul | 31-12-20 | 12:53

Mijn laatste grap voor 2020.... Waarom moet je nooit een rotje uitdagen? Hij heeft een kort lontje!

Poesman | 31-12-20 | 12:50 | 1

Ik moest gillen als een keukenmeid, bis bis!

VP732 | 31-12-20 | 12:53

Tis dak nog moet werken anders had ik 2020 al met een delirium weggezopen.

TijdelijkOptimist | 31-12-20 | 12:49 | 2

Toch grappig dat veel mensen niet weten wat een alcohol gerelateerd delirium nu eigenlijk inhoudt...

Pittzz | 31-12-20 | 12:56

Man man wat is het heerlijk rustig sinds de kerst. Geen eindeloze hoeveelheid knallen in de verte en bijna geen amateur bommen in de nacht. Wat een verschil hier in de lieve stad. Van mij mag het verbod blijven. Oprotten met die vuurwerk terreur. We kunnen er niet volwassen mee omgaan en het gedogen en deëscaleren is weer eens totaal uit de hand gelopen.

P-unit | 31-12-20 | 12:48 | 6

@sjef-van-iekel | 31-12-20 | 13:11: net als de problemen rond drugs wordt het land overspoeld door criminele organisaties met illegaal vuurwerk. Politie en justitie lijken er onvoldoende wat aan te kunnen doen. Een beetje zoals alles wat onze maatschappij plaagt. En onder het mom van vrijheid gedogen we de vuurwerk terreur maar. Tandeloze leeuw is de Nederlandse staat.

P-unit | 31-12-20 | 13:30

@sjef-van-iekel | 31-12-20 | 13:11:
Waar ik volgend jaar zit wordt helemaal geen vuurwerk afgestoken. En dan zit ik ook met mijn korte broek buiten met een wijntje.

Hebbiehemookweer | 31-12-20 | 13:35

Inderdaad. Kon er zowaar op uit zonder van de fiets geschoten te worden.

Der Schnitzeljäger | 31-12-20 | 19:20
▼ 3 antwoorden verborgen

Jullie vergeten Den Haag, Malieveld

VP732 | 31-12-20 | 12:45

Rubberen kogels. Wordt dikke fun.

Schwanzeleber | 31-12-20 | 12:44

Het schijnt traditie te zijn in het dorp Veen; autowrakken in brand te steken.
Het zou mij niets verbazen als na onderzoek blijkt dat een groot gedeelte van alle huizen in Veen op twee wielen blijkt te staan. Nog even los van het lokale chronische chromosoomoverschot.

Stijlloze bezoeker | 31-12-20 | 12:44

Hoi links mensen.

Jullie wilden graag: de-escalatie,
Geen minimum straffen,
Taakstraffen,
Minder bevoegdheid voor de politie,
Enzovoort.

Dank u.
Namens alle aankomende slachtoffers vanavond.

Neem lekker een CO2 neutrale oliebol. Geniet ervan. Nu het nog kan.

Is dit nog nieuws? | 31-12-20 | 12:44 | 2

Linksdenkers zijn goed in het opbouwen van een land. Helaas zijn ze daarin blijven hangen en waar een verstandig mens een opgebouwd land verder uitbouwt gaan linksmensen het weer slopen om het dan weer opnieuw op te bouwen. Vandaar ook dat ze zo gek op kringloopcirculaties en recyclen zijn ( en op Moslims, want die slopen een samenleving nog net even wat sneller ).

Graaisnaaiert | 31-12-20 | 13:06

@Graaisnaaiert | 31-12-20 | 13:06:
Ah Moslims! Ik dacht al, wanneer komen ze. We moeten trouwens niet alle moslims de schuld geven en niet alle Marokkanen. Behalve als ze op wintersportvakantie zijn geweest in Italië en het virus meenemen naar Brabant. Behalve als ze via de carnaval in Brabant het virus verspreiden. Behalve de Marokkanen en moslims in Urk, Staphorst en Veen die deelnamen aan de rellen.

TB2318 | 31-12-20 | 18:43

Alkmaar Overdie
Amersfoort De Kruiskamp
Amsterdam Bos en Lommer, Westelijke Tuinsteden, delen van Amsterdam-Oost, delen van Amsterdam-Noord en de Bijlmer
Arnhem Klarendal, Presikhaaf, Arnhemse Broek, Malburgen / Immerloo
Den Haag Stationsbuurt, Schilderswijk, Zuidwest (Bouwlust, Vrederust, Morgenstond en Moerwijk), Transvaal, Duindorp, Scheveningen haven
Deventer Rivierenwijk
Dordrecht Wielwijk / Crabbehof
Eindhoven Woensel West, Doornakkers, Bennekel
Enschede Velve-Lindenhof
Groningen Korrewegwijk, De Hoogte
Heerlen Meezenbroek
Leeuwarden Heechterp-Schieringen
Maastricht Noordoost
Nijmegen Hatert
Rotterdam Oude Westen, Oude Noorden, Crooswijk, Bergpolder, Overschie, Oud Zuid, Vreewijk en de Zuidelijke Tuinsteden (Pendrecht en Zuidwijk)
Schiedam Nieuwland
Utrecht Kanaleneiland, Ondiep, Overvecht, Zuilen Oost
Zaanstad Poelenburg
Zoetermeer Oosterheem, Palenstein

wapster | 31-12-20 | 12:43 | 9

In Dordt ook: stadspolders, krispijn, reeweg en sterrenburg rond de blaauwweg.

VolleBak | 31-12-20 | 13:18

Roermond, ‘t Veld en de Donderberg

Basil Fawlty | 31-12-20 | 13:49
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
stipjes | 31-12-20 | 12:42 | 3

Jullie vergeten Opperdoes, gereformeerd kutdorp vol doorgesnoven jongeren

Zaanse Mayonaise | 31-12-20 | 12:41 | 1

Maar prima aardappelen.

grapo | 31-12-20 | 12:52

Mag ik nu wel of geen sterretje afsteken ?
Ik vraag dit voor mijn buurmeisje

laurentius | 31-12-20 | 12:40 | 6
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat vuurwerkverbod snap ik wel. Ik heb nog een waterstofbom in de schuur liggen. Is het in de wet expliciet verboden om die af te steken? Of is dat gewoon een verzekeringskwestie?

Leptob | 31-12-20 | 12:40 | 1

Die valt onder dezelfde paragraaf als V2 raket. Goed mikken en minimaal 1,5 meter afstand bewaren.

VP732 | 31-12-20 | 12:47

"Arnhem, een soort Nijmegen maar dan ongezellig..."
.
Ja, ik weet, het is een aanhef maar hier zijn we het dus pertinent mee oneens. Centrum van Nijmegen is geen hol aan, itt dat van Arnhem. Het enige wat Nijmegen voor heeft op Arnhem is NEC, leuker cluppie dan Vitas. Foei, Mosterd!
Overigens, elke stad heeft zijn eigen Geitenkamp, da's nou juist het makkelijke, weet je waar je sowieso niet wilt gaan wonen of eindigen ( tenzij je het niet erg vindt dat je vader en moeder ook neef en nicht zijn en hun gemeenschappelijke voorouders al 200 jaar in dezelfde straat woonachtig zijn. En dat als ma het haar heeft geknipt ze van achter ook je pa had kunnen zijn.

Graaisnaaiert | 31-12-20 | 12:37 | 4

@zeertegendradig | 31-12-20 | 12:43:
Zitten hele leuke winkels hoor, veel -kudtwoord- diverser dan Nijmegen. Mag er nog steeds heel graag komen ( net zoals Deventer trouwens ).

Graaisnaaiert | 31-12-20 | 13:00

Alleen al het aanzicht als je de stad in komt rijden: Nijmegen heeft het echt.

havannahapper | 31-12-20 | 13:08

@zeertegendradig | 31-12-20 | 12:43: Nijmegen kent geen Vogelaar wijk. Ooit had Hatert die status maar de gemiddelde bewoner vroeg zich echt af waarom. Mijn kapper komt van origine uit Den Haag en vindt de wijken in Nijmegen lieflijke dorpen..

havannahapper | 31-12-20 | 13:12
▼ 1 antwoord verborgen

Grapperhaus gaat vanavond scrabblestenen gooien.

Glasgow Argus | 31-12-20 | 12:36 | 2

Beter stenen gooien dan stenen koppen, dixit onze linksradicale vrinden.

Graaisnaaiert | 31-12-20 | 12:42

Wie zonder zonden is mag de eerste. En zo.

grapo | 31-12-20 | 12:49

Het vuurwerk verbod is zgn om de hulpdiensten te ontlasten. En wat gebeurt er nu? alle verloven zijn ingetrokken omdat ze rellen verwachten. Well done!

professorinopleiding | 31-12-20 | 12:31 | 6

@Is dit nog nieuws? | 31-12-20 | 12:46:

Denk je dat je een nieuw oog krijgt en weer naar huis mag?

Rest In Privacy | 31-12-20 | 13:03

@Is dit nog nieuws? | 31-12-20 | 12:46: Misschien niet, maar degene die jou onder zeil moet brengen als ze je hand of oog met een operatie moeten redden, die staat waarschijnlijk wél op de corona-IC. En de gewone IC heeft voor jou geen plek als er tijdens je operatie verder nog wat mis gaat. Ik waardeer een mooi stukje vuurwerk, maar tegelijkertijd zou ik voor een paar loze knallen in de lucht niet onverdoofd geopereerd willen worden...

hell-no | 31-12-20 | 13:04

@Muxje | 31-12-20 | 12:36: Ach die komen toch wel. En bovendien is het niet nodig als je het veilig afsteekt. Diezelfde lullo's rijden met alcohol op tegen een boom of slaan elkaar de tanden uit de bek. Nu is de hele sfeer er uit en je zal zien dat het niets gaat helpen. Tokkies will be tokkies

professorinopleiding | 31-12-20 | 14:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Dus Helmond ligt tegenwoordig in Limburg, Mosterd? Heeft er een gemeentelijke herindeling plaatsgevonden?

Derkaderr | 31-12-20 | 12:30 | 8

Je moet die Helmondse vlaai eens proberen, om je vingers bij af te likken!

Zonen-van-Kuifje | 31-12-20 | 13:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Is er een live feed voorzien ?

Lt-Kol Kilgore | 31-12-20 | 12:29

"Arnhem, een soort Nijmegen maar dan ongezellig".. mijn dag kent een glimlach, nu al.

havannahapper | 31-12-20 | 12:28 | 8

@Piet Karbiet | 31-12-20 | 12:38: ze hebben ook een Sesamstraat, voor sommige gevoelige tiepjes hier.

Jos Tiebent | 31-12-20 | 13:07

@Jos Tiebent | 31-12-20 | 13:07: best vage straat trouwens hoor. Van die midlife vrouwtjes die de hele dag op dobbelstenen naar de bloemen aan het zingen zijn.

Jos Tiebent | 31-12-20 | 13:09
▼ 5 antwoorden verborgen

Hier lopen jongeren al decennia met melkbussen, carbid en kratjes bier door het dorp. Nog nooit iets gebeurd, behalve af en toe een deksel door een ruit of tegen een auto, hetgeen keurig netjes de volgende dag in den minne wordt geschikt.
Politie heb ik hier met Oud en Nieuw al jaren niet gezien.
Dat lossen we met elkaar wel op.

DrumPiet | 31-12-20 | 12:28 | 5

Piet woont in een bubbel. Tijd voor een AZC daaro.

Is dit nog nieuws? | 31-12-20 | 12:47

@Is dit nog nieuws? | 31-12-20 | 12:47:
krijgen ze daar ook weer een permanente politiepost.

miko | 31-12-20 | 12:51

Ah, je woont in een dorp. Dus geen Assen.

Zonen-van-Kuifje | 31-12-20 | 13:09
▼ 2 antwoorden verborgen

De Geitenkamp is al weken rustig, nadat enkele bewoners, die de slaap niet konden vatten, de vuurwerkafstekers eens "stevig" aanspraken. Dat werkte beter dan dagenlange politie-inzet (met tussenpozen van opvallende afwezigheid) of de stoere woorden van de burgemeester. Zo goed dat er tot nu toe (12.00 31 december) bijna geen vuurwerk meer is afgestoken, m.u.v. van enkele kleine groepjes minderjarigen (13 en jonger) die blijkbaar stoere praat verkopen aan de ijverig pennende verslaggever van Omroep Gelderland.

batvoca2 | 31-12-20 | 12:25

Er moet een 2e Nieuwjaardag bij komen. Die 9 locaties red ik nooit in 1 nacht. En ik mis het pittoreske Floradorp.

Piet Karbiet | 31-12-20 | 12:25 | 1

Hahaha, ik zie het je inderdaad doen. Met een Nomad-rugzak vol Cobra's.

Zonen-van-Kuifje | 31-12-20 | 13:12

Geef ze een atoombom om het dorp op te blazen.

Naall | 31-12-20 | 12:24 | 1

Krijg je alleen maar een hoop fall-out van, mag je jaren lang geen groente meer uit eigen tuin eten en dat soort dingen...

eerstneukendanpraten | 31-12-20 | 12:29

Hoorde dat burgemeester Den Haag heeft voorgesteld een 'demonstratie tegen vreugdevuurverbod' te houden. Met dj's en er wordt niet gehandhaafd op 1,5 meter en drank. Maui tog!!

VP732 | 31-12-20 | 12:24
-weggejorist en opgerot-
Bensel | 31-12-20 | 12:24 | 10
▼ 10 antwoorden verborgen

Ik denk dat @Mosterd een heleboel "durrepjes" vergeet. Bier, carbid, verveling, what could possibly go wrong?

Geenjoris | 31-12-20 | 12:23

Hier alweer 25 minuten nieuwjaar...

Fapfap | 31-12-20 | 12:23 | 4

@Glasgow Argus | 31-12-20 | 12:25: Ik neuq daarom iedereen de beste wensen.

Fuckinghell | 31-12-20 | 12:38

Gelukkig 2022!

Rest In Privacy | 31-12-20 | 12:58
▼ 1 antwoord verborgen

Limburg mag wat mijn betreft Helmond best hebben... Maar ligt toch voorlopig nog echt in Brabant.. Niet dat ik zo trots ben dat van de 9 er 3 plaatsen in Brabant liggen by the way

CrazyB | 31-12-20 | 12:23 | 6

Gekkie stond zeker op Feesboek?

Rest In Privacy | 31-12-20 | 12:48

@DePsych | 31-12-20 | 12:27:
Wat zeg je nou, Veen ligt in het land van Maas en Waal. Ik weet wel zeker van niet. Het land van Maas en Waal houdt op Heerewaarden

seasicksteve | 31-12-20 | 14:08

@DePsych | 31-12-20 | 12:27:
Veen ligt in het land van Altena waar de zwarte kousen wonen en ligt in Noord Brabant.

seasicksteve | 31-12-20 | 14:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Hoelaat gaat dat vuurwerkverbod eigenlijk in? Hier wordt nu nog flink geknald.

Leptob | 31-12-20 | 12:22 | 1

Vuurwerkverbod is vanavond van 22.00 tot 02.00uur, dus nu kan het nog effe.

VP732 | 31-12-20 | 12:25

Tis ook net of de politie twee standen kent; 1 is beetje ‘magnietten’ en een boete uitdelen, nummer 2 is de ME die er vol op gaat (naar niemand arresteert). Ik zeg het wat zwartwit maar dat komt omdat ik op de oliebollen zit te wachten (binnen).

Risingson | 31-12-20 | 12:22 | 1

Mag dat wel? "Zwart-wit" moet dat niet zijn: Gekleurd-wit?

de Jager59 | 31-12-20 | 15:54

He @Mosterd, een negen voor dit stukkie. Met je Helmond, LI. Want ook al wil niemand in dit gehucht wonen, iedereen die vroeger met aardrijkskunde heeft opgelet weet verdomme dat Helmond in Noord Brabant ligt.

JeMotWat | 31-12-20 | 12:21 | 6

@DrumPiet | 31-12-20 | 12:25: Om eerlijk te zijn kom ik al jaren (volgens mij vanaf het begin) al op GS. Dat is mij werkelijk ontgaan dat GS Helmond aan Limburg toe-eigent. Wellicht dat ik stukkies met Helmond standaard oversla?

JeMotWat | 31-12-20 | 12:29

Dat is een repetitieve "ludieke" grap, dat "Helmond, Li" .... Maar een echte oerHelmonder maak je hiermee de pis toch niet lauw...

Pittzz | 31-12-20 | 12:34
▼ 3 antwoorden verborgen

En Grapperwaus gaat vanavond scrabble spelen?
Wat zullen de jongeren in house Grapperwaus trots op die man zijn zeg!

TijdelijkOptimist | 31-12-20 | 12:20 | 2

Welke jongeren?

Lupuslupus | 31-12-20 | 12:24

Het jaarlijkse sloop je eigen leefomgeving. Nooit begrepen waarom.. is dat dan echt de drank dat je alles op je pad moet opblazen?

amateurrr | 31-12-20 | 12:20 | 7

Het is allemaal begonnen toen Bonefatius zo nodig zinloos een Eik omhakte.
gewoontes uit het midden oosten.

miko | 31-12-20 | 12:47

Gelukkig hebben russen dat niet als ze drank op hebben. Ik ook niet trouwens.

Lt-Kol Kilgore | 31-12-20 | 12:53

@miko | 31-12-20 | 12:47: Jerry Airfryer was bijna hetzelfde lot beschoren als Bonifatius. Hij moet blij zijn de blokkeerfriezen hem bijtijds hebben weten tegen te houden. En als dank kregen ze een rechtszaak aan hun broek.

goedverstaander | 31-12-20 | 12:55
▼ 4 antwoorden verborgen

De fik van de herseninhoud van Scheveningers en Duindorpers is geen Grip1. Ik denk dat mijn grootmoeder zaliger dat vuur met haar pantoffel nog uit zou krijgen.

goedverstaander | 31-12-20 | 12:19 | 1

Zaagsel kan anders aardig explosief zijn.

Mubbenschonster | 31-12-20 | 12:27

Hier op het platteland hoor je het oorlogsgerommel... Hopen dat het niet al te dichtbij komt.

DeCynischeAmbtenaar | 31-12-20 | 12:18 | 3

Daar schieten ze toch met carbid?

MoonBeebe | 31-12-20 | 12:20

Hier rammelen de ruiten ook met enige regelmaat in de sponningen en bij tijd en wijle komt er een deksel van een melkbus voorbij vliegen. Niets mis met tradities. We hebben er al zoveel in moeten leveren.

goedverstaander | 31-12-20 | 12:30

Moet Den Haag er niet bij staan? Die hebben toch een traditie hoog te houden.

Tashtego | 31-12-20 | 12:17 | 1

Nou ja, Scheveningen hoort wel ongeveer bij Den Haag, hoewel er nog wel een paar beruchte plekken zijn waar het met de jaarwisseling in een soort Beiroet verandert (je moet vanavond ook niet in de buurt van het Lorentzplein komen, bijvoorbeeld).

Dr_Johnson | 31-12-20 | 12:59

Lulletje rozenwater Klaver is gelukkig opgedonderd naar de randstad vanuit Roosendaal. Zijn we daar in ieder geval van af.

PhallusObesitas | 31-12-20 | 12:16 | 1

Met zijn vier vervuilende kids in zijn tegeltuin. Typisch hypocriet GroenLinks.

goedverstaander | 31-12-20 | 12:29

Ik mis trouwens wel het Friese Anjum op de lijst. Daar werden de afgelopen nacht agenten in een hinderlaag gelokt en bekogeld met gereed gelegde stenen en flessen. De ME heeft het dorp schoongeveegd. Welgeteld nul aanhoudingen.

goedverstaander | 31-12-20 | 12:15 | 1

Ook Nederlandse "jongeren" worden tegenwoordig als "jongeren" behandeld.

TijdelijkOptimist | 31-12-20 | 12:18

Rectum is het kontgat van Nederland.

Rest In Privacy | 31-12-20 | 12:14 | 3

U bent wakker! gefeliciteerd

Geenjoris | 31-12-20 | 12:21

Vergelijkbaar met het Belgische Aarschot.

Zonen-van-Kuifje | 31-12-20 | 13:14

Roosendaal. Topstad! Vlakbij België en ver weg van policor bolwerk randstad. Ik woon met plezier in dat "hol".

PhallusObesitas | 31-12-20 | 12:14 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Crikey!

Tobi | 31-12-20 | 12:29

Lekker motiverend ook GS ... De gids vrijgeven voor vervelio's die juist stil gehouden zou horen te worden. Door aandacht te trekken krijg je alleen nog maar meer ...

FLP_du_Stok | 31-12-20 | 12:13 | 10

@FLP_du_Stok | 31-12-20 | 12:57: Hier ben ik het niet met je eens. Te makkelijk om alleen naar die burger die weigert de regels te volgen aan te wijzen. In 2018 waren er ook problemen in de zorg met de griepgolf die toen heerste.

MoonBeebe | 31-12-20 | 13:11

@MoonBeebe | 31-12-20 | 13:16: Feit blijft: Al jaren is het advies bij griep verschijnselen om thuis te blijven. Ook voor Corona.

Dat de werkgever anders verwacht en de Arbodiensten achter de broek aan zit maakt griepgolven al jaren groter dan nodig.

Zeker nu Nederland vergrijst en de 'gemiddelde gezondheid' achteruit gaat, levert dat een grotere zorg belasting op. (Gemiddelde gezondheid - Ouderen zijn en blijven nu eenmaal gevoeliger dan 'jongeren')

Dus, bij mij persoonlijk gaat het er echt niet in, om 'weigerende burgers' niet de schuld te geven. Opnieuw een Feit: Had iedereen geluisterd (of je het met Rutte en CO) eens bent of niet) ... Dan waren de IC's lang niet zo gevuld geweest omdat er veel minder 'besmetting mogelijkheden' zijn/waren.

Ik zou je graag gelijk geven, maar dat lukt me in dit geval niet :)

FLP_du_Stok | 31-12-20 | 13:49
▼ 7 antwoorden verborgen

Opeens weet je het. Je wordt tweedehands auto verkoper in Veen. Loop je benauwd hard binnen.

goedverstaander | 31-12-20 | 12:12 | 2

Ik denk dat de autosloperijen daar in het complot zitten. Ze verdienen meer aan de illegale verkoop van autowrakken dan aan het verkopen van onderdelen aan particulieren. En tel daarbij nog de verzekeringsuitkering bij op ...

oldandwise | 31-12-20 | 12:17

Een gat in de markt daar, met zulke verbruikscijfers.

Harry.Langezwaal | 31-12-20 | 16:10

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl