achtergrond

Geenstijl

Kaag onderzoekt toegang moslimbroederschap tot subsidiepot €37,3 miljoen

Hey, een onderzoek naar de Nederlandse tak van moslimbroederschap-hulporganisatie Islamic Relief Nederland, verdacht van banden met GroenLinks.

Bovenstaand de default image voor dit dossier, GroenLinks-kandidaat #9 Kauthar met een oorkonde van de Islamic Relief Nederland, dat 20 jaar lang bestuurd werd door haar vader - de oprichter van de moslimbroederschap in NL.

Nou, deze gemene hetze tegen de moslimbroederschap durven we wel even te claimen. Viraal internet-achtig artikel op GS dwingt onderzoek tegen dubieuze subsidiespons af. Islamic Relief Nederland zou samen met slechts vier andere clubs toegang krijgen tot 37,256,409.80 euro subsidie, ter bevordering van de "Vrijheid van Meningsuiting of Vrijheid van Religie en Levensovertuiging". Maar het lijkt erop dat die vier andere clubs straks een paar miljoen de neus extra te verdelen hebben. "De Nederlandse subsidieaanvraag van het omstreden Islamic Relief Worldwide staat op losse schroeven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat onderzoek verrichten naar de organisatie, die banden zou onderhouden met de omstreden Moslimbroederschap.
"

Nou, laat dat onderzoek maar zitten. Want waar NPO&Overheid steeds spreken van 'mogelijke banden met de moslimbroederschap', betekent dit in werkelijkheid dat een organisatie gewoonweg door de moslimbroederschap zelf is opgericht en volgens de moslimbroederschap zelf nog steeds als centrale moslimbroerderschap-organisatie geldt. Dit is het geval voor FEMYSO. En dat is het geval voor Islamic Relief Nederland, waarvan oprichter van de Nederlandse moslimbroederschap - Kauthars vader Mostapha Bouchallikht - 3 jaar head of finance en 17 jaar lang directeur was. 

Maar we zien het onderzoek naar 'eventuele banden met' halsreikend tegemoet.

UPDATE: De #17 van GroenLinks helemaal blij met het onderzoek. Kandidaat #9 heeft nog niet gereageerd...

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.