achtergrond

Geenstijl

Die demonstraties tegen de PVV zijn een aanfluiting, aanmatigend, een middelvinger naar de democratie en getuigen van 0 zelfreflectie

En dan nog even dit

Ja nu krijgen we dit weer. Een 'solidariteitsoptocht' tegen Geert Wilders, stiekempjes geïnitieerd door Rutger Groot Wassink, de extreemlinkse communistenlesbo die als het even zou kunnen Vijanden van de Revolutie hoogstpersoonlijk naar goelag Bijlmerbajes zou deporteren. Wat een idioot gedoe. We snappen heus dat je een verkiezingsuitslag niet leuk vindt en dat je dan even met je vrienden en vriendinnen belt hoe zij het allemaal beleven, en wat het zou kunnen betekenen voor je toekomst. Voor je huis, voor je werk, voor je buurt, voor je portemonnee, voor mensen om je heen, voor wat dan ook, en dat je even gaat bomen over de dingen in dat program van Geert die (in jouw ogen) niet door de beugel kunnen, zowel moreel als rechtsstatelijk. Echt helemaal prima en hartstikke logisch. Maar samen op de Dam blèren voor de rechtsstaat voelt toch echt iets te veel als een motie van wantrouwen richting de democratie en ordentelijk verlopen verkiezingen. Met de tekst 'Voor een Nederland van iedereen' wordt de polarisatie alleen maar weer versterkt, want het is een Nederland voor iedereen, maar niet voor die 2,5 miljoen PVV'ers - zij zijn immers allemaal racist.

Hate the game, not the player. Of: wat je zaait, zul je oogsten. Want wat Rutger Groot Wassink, die na de mavo is vertrokken uit Doetinchem en daarna nooit meer buiten de ring A10 is gekomen, eens zou moeten doen in plaats van dit larmoyante geschmier op een plein, is binnen zijn bloedeigen organisatie GLPVDA zijn muil opentrekken. Hoe kán het eigenlijk dat Geert Wilders de grootste is? Welke processen en stromen spelen daar op de achtergrond? Wat is óns verhaal eigenlijk? Waarom lopen we allemaal in de polonaise achter Frans Timmermans aan, een man met het charisma en de gunfactor van een tweeliterpak Diamant Frituurvet? Kunnen doodgewone mensen in doodgewone middelgrote dorpen en steden (dus niet alleen de havermelkdrinkers in ons eigen Umfeld) zich eigenlijk nog wel identificeren met zo'n Timmerfrans, die de halve wereld overvliegt, een huis van een miljoen koopt en dan trots verkondigt dat hij een nieuwe elektrische auto heeft aangeschaft voor het klimaat? Worden mensen niet moe van die voortdurend chagrijnige en belerende kop van Jesse Klaver? Nemen we het volk eigenlijk nog wel serieus? Jarenlang werd een enorme groep mensen in Nederland niet gehoord, niet gezien en genegeerd door GLPVDA. Mensen uit rode nesten, arbeiders, midden- en onderklasse, personen die zich in de steek gelaten voelen door de PvdA. Mensen met zorgen, problemen, overlast, ellende. Ze werden weggelachen als racisten, xenofoben, fascisten, zeurpieten, klimaatontkenners, tokkies. En toen kwam 22 november.

Nou, daar ga je dan. Naar de Dam. Vergeet je Hamas-vlag niet, Groot Wassink!

Vrijdag 17 uur op de Dam: Samen voor Solidariteit! Een brede maatschappelijke coalitie verenigt zich. Voor de rechtsstaat. Voor een Nederland van iedereen. Neem alleen een lichtje of kaars, liefde en zoveel mogelijk anderen mee. Wij zijn erbij, jij ook?

Image
162
Reply

Waar waren jullie?

Voor iedereen die nu gaat demonstreren tegen uitsluiting: er zijn concreet tienduizenden mensen kapot gemaakt op basis van discriminatoir handelen door onze overheid. Waar waren jullie op de demonstratie in april 2022? #toeslagenschandaal #afpakjesdag

Sascha Janssen 🎸
Sascha Janssen 🎸
@SaschaJanssen

Volgens mij is er niets mis met demonstreren of bij elkaar komen voor verbinding en tegen uitsluiting. Het wordt alleen gratuite als je er niet bent op de momenten waarop je concreet een vermorzelde groep mensen kunt steunen.

308
Reply
CORTOON!

O boy o boy o boy

CORTOON!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.