Om nom nom. U eet weer meer vlees
Gefeliciteerd Nederland! Er gaan ook dingen omhoog. Vlees eten bijvoorbeeld. Ondanks dagelijkse deugtirades in de MSM en NPO dat 1 biefstukje een miljoenmiljard liter water kost en dat heel Oost-Nederland dreigt te verdrogen omdat u complete everzwijnen op de Weber gooit, is de vleesconsumptie 2019 in NL weer gestegen. Quote: Gemiddeld werd er vorig jaar 39 kilo vlees gegeten, een paar honderd gram meer dan een jaar eerder. 39 KILO! Dat is ongeveer 1 Georgina Verbaan! Andere quote: De grootste stijging zat hem in de consumptie van kip: jaarlijks eet Nederland ruim 185 miljoen kippen. Tsja, daar waarschuwden wij nog voor met het GeenPeil Referendum. Enfin. Hier trouwens het recept van onze lieve vriendin Miljuschka voor Mexicaanse limoenkip met koriander. Vlees mevrouwtje. U weet wel waarom.
Reaguursels
InloggenIk vind die Miljuschka zelf altijd wel een smakelijk kippetje. Beetje vlees op de botten, niks mis mee.
Top, liefst wel grasgevoerd vlees dan voor o.a. een betere Omega 3 / 6 ratio en vitamine K2. Biologisch zegt an sich weinig, want bv. biologische soja laten vreten is nog steeds kut voor de vleeskwaliteit. Vet visje erbij, goed voor de vitamine D3.
Mensen zijn omnivoren en hoewel ik gek op dieren ben, ben ik ook gek op mijn karbonaadje of kipfiletje. Weet je wat zielig is, een giraffe die een baby op de grond werpt en leeuwen al op de loer liggen om baby uit elkaar te scheuren en op te vreten onder toezicht van mama giraffe.
Afschuwelijk. Er is geen plek meer in die collage.
Paar weken terug een Moose geschoten, vriezer is goed vol. Geweldig genoten van dat weekend.
Eet smakelijk zag vanochtend bij NOS dat de vleesconsumptie gedaald was ?
Georgina lijkt me een dame die altijd op gezond gewicht is, maar als ik me die fotos herinner is ze gezien haar voorgevel alleen al wel iets zwaarder dan 39 kilo.
Een kanttekening bij het recept van Miljuska. Citroen en kip is een hele gelukkige combinatie, maar er zijn hele volksstammen die gruwen van koriander (schijnt zelfs een erfelijk dingetje te zijn). Vergewis u ervan dat u koriander wel lust, al zou ik er zelf nooit zo kwistig mee omgaan als in dit recept. Net als veel andere kruiden overheerst het gauw.
En inderdaad: kipdijfilet als smakelijker dan borstfilet. Serveertip: citroenaardappeltjes. Qua smaakcombinatie net friet met Belgische mayonaise, maar dan met een grotere keuze aan geschikte aardappelrassen.
Het wachten is op de gekweekte hamburger van Mr Meat, Mark Post. Uit een injectienaald uit de bil van een koe kunnen er 10.000 hamburgers gemaakt worden. Koe blijft gewoon leven, maar toch echt vlees. Beter dan die kartonnen vegarookworst van de Unox.
Ik compenseer mijn overmatige vleesconsumptie door niet elektrisch te rijden en geen zonnepanelen te kopen.
Omdat ik buikpijn krijg van gras ben ik blij dat er runderen zijn die dit voor mij doen en er goed op groeien.
En runderen besteden het verteren van gras ook weer uit aan bacteriën.
Mooie samenleving dan eigenlijk heh!
Ik ben vóór kannibalisme.
Het wordt tijd dat mensen elkaar gaan opvreten.
Overbevolking
Woningnood
Stikstof
Migratie
Etc etc opgelost.
Als ik eerst mag kiezen, dan eet ik Kudtkip en Geil kippetje op.
Als toetje eet de rest van m’n Beste_Landgenoten op.
Beste Landgenoten geeft maagontsteking en diarree, niet doen.
Meesteres van Belgie is te taai?
Schuld van de toeristen...... ja ja haha.
Ze bedoelen zeker en vast die hangmat toerroristen uit Lesbos.
Ik zou zeggen, verbied rund en kip, verkoop uitsluitend varken.
2 vliegen in één klap.
Gaat iemand die uitkomst van 39kg nog narekenen? Misschien staat er wel een komma verkeerd.Een foutje is zo gemaakt.
Onsje gemiddeld p.d.
Klopt wel redelijk denk’.
Hoewel...
Veel mensen eten nauwelijks tot geen vlees.
Dan zouden anderen 3 ons pd vreten...
Das veul!
107 g per dag. Voor iedere NL-er. Na zoveel jaren antivlees propaganda is dat tegelijk een teleurstellend en opbeurend, hoopgevend resultaat.
Zit daar worst en andere vleeswaren bij? Dan valt het enorm mee. Broodje ham, corned beef, broodje leverworst, worstenbroodje en de hamburger. Dus ik vind het netjes, wij zitten er in ieder geval ver boven.
Ik eet vooral vis. Maar ik kan dan ook erg goed zwemmen.
Kippetje ingesmeerd met (veel!) verse knoflook (zeker wanneer uw ega chagrijnig is!), gemalen komijnzaad, gemalem venkelzaad, peper, grof zout, paprikapoeder en chilipoeder. Ook goed aan de binnenkant smeren. Vervolgens de kip fier overeind zetten op een met een donker zoet bier gevulde chicken sitter. Ca. 80-100 minuten op 170 graden.
Veel plezier dit weekend 'guurders.
Het begint alweer met hoeveel water een biefstukje kost
Zullen we eens gaan uitrekenen hoeveel water er in de kassen kweek gebruikt wordt?
Als u in een landelijk gebied woont ziet u zomers ook grote waterkanonnen: denkt u dat daar koeien onder grazen? Toch echt voor de landbouw hoor en voor uw bloemetjes en plantjes.
Of wat te denken van de grote fabrieken waar alle flessen gespoeld worden ten behoeve van uw drankjes en sapjes.
Maar dan lekker al het waterverbruik omslaan per hoofd van de bevolking en brullen dat we ons teveel douchen en naar het toilet gaan.
Afgelopen droge zomer des doods geen druppeltje kraanwater aan onze tomaatjes in de kas verspild heur. Zelfs het condens word netjes hergebruikt. En ach, dat water wat we met zijn allen 'verbruiken' komt toch wel weer in het systeem. Ik krijg wel trek in een lekker bonkie vlees nu.
Zeiken over water in een land waar het ons tot de lippen staat. Gebrek aan innovatie heet dat.
Ah, ze zijn dus nog meer water in dat vlees gaan spuiten. Laatst met enorme honger vlak voor sluitingstijd een biefstukje gekocht bij de supermarkt. Heeft twee minuten in de pan gelegen maar was de helft gekrompen.
In een supermarkt uw biefstuk halen.... zoiets als bij de fietsenwinkel je auto laten repareren.
@Behangdelul | 22-10-20 | 11:55:
Zeker weten. Er stond Blonde d'Aquitaine op de verpakking en ik liep in de fuik.
@Behangdelul | 22-10-20 | 11:55: of iemand met een diploma geschiedenis het land laten besturen.
@Behangdelul | 22-10-20 | 11:55: of behang halen bij de Gamma
@JJMS | 22-10-20 | 12:00: Klinkt als Bruno Banani, het parfumhuismerk van de Trekpleister.
De kippen van tegenwoordig zijn een snelgroeiend ras. Als je ze niet zou slachten werden ze zo groot als kalkoenen. En dan in de fabriek voegen ze nog 10% tot 45% water toe. Voordeel is dat als je aan het koken bent dat je dan geen water aan je saus hoeft toe te voegen want die komt vanzelf uit de kip. Wel duur water overigens, het water bij mij uit de kraan is goedkoper.
En smerig water als je je bedenkt wat ze nog meer in die kippen spuiten.
Maar smaken ze nog een beetje?
@JJMS | 22-10-20 | 11:37: Dat spuiten doen ze toch alleen in moslim landen en dan voornamelijk in geiten en schapen?
Vooral halal vlees is flink gegroeid. Geen idee hoe dat kan.
Je hoeft geen saai veganistenvoer te eten om als vegetariër niets tekort te komen.
Biomelk en -eieren gebruiken, en dan kun je alle gerechten eten die je wilt zonder het gevoel te hebben dat je er iets mist.
Daarvoor moet je wel een paar mythes laten vallen.
. Zonder vlees is een maaltijd niet compleet.
. Evolutionair zijn we groot geworden door vlees (waarom zijn bonobos dan slimmer dan chinpandsees?).
. Vegetarisme is louter bedacht door linksgekkies om rechtse lui te kwellen.
. De mens hoort aan de top van de voedselketen te staan.
. Jagen en afslachten maakt een echte vent van je.
Niks, behalve je mentaliteit, staat in de weg om geen vlees meer te eten.
Van planten eten ga je slechter spellen.
Ik eet regelmatig vegetarisch: pizza quattro formaggi. Jammie!
Hi zeur,
Kijk in de spiegel. Lach eens. Zie je ze?
Je hebt snijtanden.
Kijk naar je ogen. Zie je het? Ze zitten aan de voorkant, ze kijken naar voren. Kenmerk van een roofdier.
Mensen zijn geen herbivoren.
Wij zijn omnivoren. We hebben die voedingsstoffen nodig.
@gaffelbaard | 22-10-20 | 11:17: Waar is dan mijn jachtinstinct?
Voel eens aan je stuit. Zat ooit een staart aan. De mens evolueert. Sommigen dan.
Hi Zeurmachine, helemaal met je eens!
" Yuval Noah Harari: Industrial farming is one of the worst crimes in history".
Beginnen met wortels. Goed voor de ogen.
Vlees uit de jacht is erg duurzaam en smaakvol.
Waarom zijn bonobo's slimmer dan chimpansees? Is dat zo? En waarom staat dat hier?
@priwax | 22-10-20 | 11:58: duurzaam is niet hetzelfde als natuurvriendelijk.
@SterF... | 22-10-20 | 12:00: Het is echt zo. Bonobo's jagen niet. Chimpansees soms wel.
Als u zuivel nuttigt, bedenk dan dat die vraag naar zuivel voor kalfs- dan wel ossenvlees op de markt zorgt. Dan mag u voor uzelf bepalen of u deze consequentie van uw zuivelconsumptie zelf aanpakt door ook jaarlijks een paar kilo kalfs- of ossenvlees te consumeren, of u accepteert dat anderen dan voor u dat kalfs- of ossenvlees consumeren.
Volgens mij staat je ideologie je een beetje in de weg van rationeel denken. We hoeven geen vlees meer te eten, maar dat neemt niet weg dat eten van vlees en met name jagen met behulp van gereedschappen weldegelijk heeft geholpen bij onze evolutie. Dat is geen argument om t te blijven doen.
Je mist ook een belangrijk argument: we eten wat we lekker vinden, en blijkbaar vinden veel mensen vlees erg lekker(ongeacht of t noodzakelijk is).
Ik eet niet elke dag vlees, maar af en toe, des te meer ik ervan kan genieten.
@zeurmachine | 22-10-20 | 12:06:
En dat maakt ze slimmer?
@zeurmachine | 22-10-20 | 11:21: Dat komt bij mij meestal op als ik een paar hompen mooi vrouwenvlees zie.
@zeurmachine | 22-10-20 | 12:05: in dit geval wel, verdiep je eens zonder vooroordeel in de jacht.
@zeurmachine | 22-10-20 | 11:21:
Ik ging vroeger regelmatig op zaterdagavond op jacht.
U doet uw naam eer aan. Uw adviezen zijn smakeloos.
Melk is voor veel mensen onverdraagbaar / inflammatoir, zeker in hogere hoeveelheden. De hoeveelheid hormonen erin zijn ook questionable. Qua aapjes zal ik u verklappen dat die een heel ander bioom en verdeling korte/lange darm hebben dan wij en dat ze meer vlees eten dan u misschien verwacht.
Kurristus - hoé veel linkjes naar bol.com kan een gemiddelde reaguurder aan op één ochtend?
@mijzelf. Shit. Dat had ik dus niét moeten doen. Weer een linkje. Dat was heel onverstandig. Met spijt in het hart richt ik mij tot u.
@bisbisbis | 22-10-20 | 11:07:
Telt alleen als u op een bankje zit.
Kip is toch goed? Efficiënt etc. volgens de graseters.
Qua omega 3 ratio niet het beste trouwens.
Het ergste zijn nog de linksdraaiende rekensommetjes waarvan berekend wordt hoeveel scheten een koe laat en hoeveel water een kg vlees kost. Alsof dat water pardoes verdwenen is. De oplossing ligt in vleesvervangers, oftewel in elkaar gezette producten. De voedingsindustrie heeft tal van nuttige idioten voor zijn karretje gespannen die het daarmee eens zijn.
Als er nou één les is qua voeding waar we het rustig over eens kunnen zijn: zgn. processed foods, eten uit een fabriek kan je het beste zoveel mogelijk links laten liggen. Het is vrijwel zonder uitzondering minder goed voor je dan gewoon verse producten. Maar ja, de Unilevers van deze wereld verdienen minder aan vers. Dat wil overigens niet zeggen dat we dan maar kiloknallers moeten eten. Nog een tandje erger is het volk die zegt dat we insecten moeten eten, want daar zitten zo lekker veel eiwitten in.
Er missen foto's van Miljuschka bij dit topic; zo krijg ik natuurlijk nooit zin in Limoenkip
Als ik haar zo bekijk is ze ook behoorlijk volgespoten met water.
Dat de vleesconsumptie omhoog gaat is niet zo verwonderlijk als je bekijkt hoe de bevolking samenstelling aan het veranderen is door de binnenkomst van Arabische en Afrikaanse volk voor wie vlees op het bord op nr.1 staat.
Ik durf te wedden dat hun eetgewoontes een stuk gezonder zijn dan de "goedkoop-en-snel" kokende Nederlander. Zo kan je ze van alles wel de schuld geven. De regen buiten is zeker ook door hen geregeld...
@42 | 22-10-20 | 11:10:
Jouw argument slaat nergens op. Het gaat om hoeveelheden vlees en niet om gezond eten of regenbuitjes. Typisch linkse reactie weer.
@NoMoreMrNiceGuy | 22-10-20 | 11:20: Als u de link tussen de hoeveelheid vlees en gezond eten niet ziet, dan vrees ik dat u om uw gewicht te weten de weegbrug van Rijkswaterstaat nodig heeft...
@42 | 22-10-20 | 11:32:
Ik weeg 80 kilo bij een lengte van 1,87 m, dank u wel voor uw bezorgdheid. Verder wel eens gehoord van offerfeesten en suikerfeesten? Ze eten gezond? Yeah right.
@NoMoreMrNiceGuy | 22-10-20 | 11:38: Ik geloof u onmiddelijk.
En wij hebben geen carnaval, pasen, sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis en nieuwjaar?
@42 | 22-10-20 | 11:10: Alleen is het percentage met overgewicht en diabetes het dubbele van dat bij Nederlanders.
@42 | 22-10-20 | 11:10: Ik constateer slechts een demografische oorzaak en het gevolg daarvan. Ik heb daar geen oordeel over. Of ze, de Arabier en Afrikaan, wel of niet gezond of gezonder eten dan... zal mij echt een worst zijn. Vrijheid, blijheid.
39 kilo? Heb effe zitten rekenen maar mijn vleesconsumptie gaat meer richting de 120 kilo. Daar, in your face vegans en meer van dat soort entiteiten met gras op het menu.
Ik hoop wel voor je darmen dat daar een beetje kip en vis bij zit...
Jaarlijks onderzoek door de universiteit Wageningen in opdracht van Wakker Dier. Wageningen, is dat electoraal gezien geen d666 nest met een snufje groen linksch?
Net andersom dus. GL aangemaakt met d666 en een snufje pvda. Dat verklaart veel.
Wageningen is extreemlinks. Ondergronds huisvesten er nog veel enge clubjes zoals AFA en RaRa. Zou me niks verbazen als er ook nog oud RAF'ers wonen. Volkert kwam daar zijn extreme vrienden tegen. Het huisvestte ook het hoofdkwartier van Milieudefensie, waar Volkert de deur platliep en waar de computers zijn geleegd toen bekend werd dat Volkert de moordenaar was van Pim Fortuyn. Deze informatie is gelekt aan Milieudefensie door toenmalig wethouder voor Groenlinks Jack Bogers. Hij is daar voor veroordeeld.
Goed bezig, lees verder in Eco Nostra. Dat snufje groen linksch is overigens een understatement.
Als je alleen dieren zou eten die je zelf moet slachten, dan zat driekwart van die zogenaamde oermensen morgen al aan de zeewierburger.
Je zou tevens moeten verplichten dat mensen zelf hun huizen bouwen. Dan woonde driekwart in plaggenhutjes.
Ik denk eerder 95%.
@Dikke_Tammo | 22-10-20 | 11:01:
Al die mannen zelf de bevalling van hun vrouw laten doen.
Probleem overbevolking meteen opgelost.
De meeste mensen zijn niet te schijterig om een huis te bouwen als ze dat zouden kunnen.
@Kapitein Sjaak Mus | 22-10-20 | 11:03:
Of verplicht laten assisteren bij een operatie. U kunt mij wegdragen. Ik ga wel naar een kruidenvrouwtje.
Zeker weten.
Als de mensen zelf de benodigde groente en fruit zouden moeten kweken, zouden ze en masse sterven.
@Dikke_Tammo | 22-10-20 | 11:01: Beginnen met verplichten zelf je miele te kopen zou al veel schelen.
Zonder hippe restaurantjes ligt driekwart overmorgen dood langs de weg.
Lekker hoor..
Laat die graseters maar grazen
Ben ik secundair vegetarier.
Schadelijke dieren die plantjes opeten, kun je het beste zelf opeten.
Er wordt per week 500 gram vlees pp aanbevolen. Ik heb eergisteren een rosbiefje van 500 gram op één dag gegeten. Gisteren een halve verse worst en vanavond de andere helft en dan heb ik het nog niet eens over de spekjes in de boerenkool. Bestaan er afkickklinieken voor vleesverslavingen?
Heb je de XXL schnitzel van de Jumbo al geprobeerd?
Een kraakpand met veganisten?
Per WEEK 500 gram? Proberen ze jullie uit te hongeren of zo?
@Gulliver | 22-10-20 | 10:58: Ik ben bang dat die XXL in mijn ogen een S is en dat de schnitzel bestaat uit pulp die ik niet in mijn mond wil hebben.
Compenseer met een paar dagen geen vlees. Kan wel. Er zijn een paar gerechten die niet per se vlees nodig hebben. Denk aan pizza, curry met eieren etc...
Als u ook orgaanvlees eet, heeft u niet zoveel nodig.
Laat de Unilevers en Vegetarische Slagers van deze wereld eens publiceren wat er zoal in vleesvervangers zit; zout suiker kleurstoffen smaakmakers conserveringsmiddelen enz. Een sojaboon wordt nu eenmaal niet zomaar een hamburger.
Ook graag bij vermelden hoeveel dieren er gedood zijn. Er zijn helaas nog altijd mensen die denken dat het verbouwen van gewassen geen dierenleed veroorzaakt.
Het is een vorm van moderne alchemie: met allerlei trucjes wordt van soja en andere goedkope meuk een stukje vlees gesimuleerd. Nooit aan beginnen, eet dan liever echt vegetarisch of betaal wat meer voor je burger.
@Carbonnetje | 22-10-20 | 10:59: Al het wild wordt omgezet in landbouwgrond of bouwgrond. Geen vlees eten doe je omdat dieren niet dood hoeven voor een maaltijd. Tegen de rest kun je als individuele consument nauwelijks vechten. De grond die de veeteelt nu nodig heeft wordt bij dalende vleesconsumptie geruisloos overgenomen door de akkerbouw en woningbouw door de groeiende overbevolking. Verder neemt de grondhonger toe omwille van energieparken en biobrandstof gewassen die de olie op termijn moeten vervangen.
Een akelig scenario, allang uitgestippelt en deels al uitgevoerd.
Zonder kip, gehakt en rookworst bestond de Vegetariese Slager niet eens. Die heeft dat soort verwijzingen broodnodig. Kijken hoe ze dat spul gaan noemen als je niet meer naar kip mag verwijzen. De klant weet dan niet meer hoe t smaakt. Ofwel de Vegatariese Slager kan niet zonder kip.
Als ze nou gewoon die bio industrie afschaffen. Max zoveel beestjes per oppervlakte/ bedrijf. Minimale leeftijd voor de slacht. Ik haal m'n vlees bij een bio boerderij. Je kan zien hoe de koetjes leven en hoe de boer met ze omgaat. Kost wat meer maar dat heb ik er voorover.
Maar dan kunnen we u en uw gezin wel van vlees voorzien maar die miljoenen anderen niet.
Egoïst.
@Trumme | 22-10-20 | 10:55: Het meeste vlees wordt geëxporteerd.
@Trumme | 22-10-20 | 10:55:
Inderdaad Jan Modaal kan dat echt niet betalen. Wij gaan altijd naar de keurslager en viswinkel maar dan ben je wel veel geld kwijt maar ik gun Henk en Toos ook hun stukje vlees.
Everzwijn op de Weber is niet zo geweldig. Maak er een mooie wildpeper van.
Mwah, dat is misschien wat overdreven:
www.biggreenegg.eu/nl/inspiratie/rece...
Zo zie je maar weer hoe de linkse elite, MSM ons allemaal dingen door de strot proberen te duwen die geen hond wil.
Vergeet de grote multinationals als Unilever niet. Wie denkt u dat Miljuska’s programma sponsort?
@Trumme | 22-10-20 | 10:57: u snapt het. Dit is niet links, dit is business. Links is hier slechts de useful-idiot.
Het is net als op de beurs. Als textiel naar beneden gaat, gaat het vlees omhoog.
Lijkt me andersom: als er meer vlees gegeten wordt is er ook meer textiel nodig.
@nick.name | 22-10-20 | 10:47: Van vlees eten wordt je niet dik
Gaan we het nog over domme hompen vlees zoals Rudy Giulliano hebben?
En kip is geen vlees. Een hoender is een vegetable.
Kip is voor tokkies.
@Gulliver | 22-10-20 | 10:43:
Want kippen zeggen tok, tok.
Ik voorspel dat de plannen van de machthebbers tot vermindering van vleesconsumptie gaan uitdraaien op weer een accijns, niet het verbeteren van dierenwelzijn.
De grenzen sluiten zou meer resultaat opleveren.
Dieren die we niet eten, worden niet gehouden.
@Sierstrip | 22-10-20 | 10:45: Er worden meer dieren en vlees geëxporteerd dan hier gegeten.
Je moest eens weten wat ik allemaal in mijn mond heb gehad.
Ik geniet er intens van.
Van vleesch maar ook van dit feitje.
Gewoon omdat ik alles veracht wat ons door de hysterische, vaak linkse, hypocriete drammende moraalridders wordt opgelegd. En ik vind het dus mooi als dat niet blijkt te werken, ongeacht het onderwerp.
Noem het kinderachtig, soit. Zo diep zit de minachting voor dit betweterige deugvolk inmiddels.
Het is lastig idd, het drammerige (ook door sommigen hier) komt mij de strot uit. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ze (ietwat) gelijk hebben. Het vingertje wapperen daarentegen doet mij weer een lekker stuk vlees eten. Als ik ergens een pleurishekel aan heb zijn het mensen die zeggen wat ik moet doen of vinden..daar raak ik van in de contramine.
Je wordt inderdaad vooral recalcitrant van dat betweterige gedram. Hier ook weer een nieuwe vegan apostel die speciaal hier een accountje aangemaakt heeft om ons het vegan evangelie te brengen. Kots kots kots.
Hulde. Volgens NASA zijn koeienscheten nauwelijks relevant ten opzichte van andere methaanbronnen. En volgens Australische onderzoek kost 100kg planteiwitten 55 dieren het leven terwijl 100kg dierlijkeiwit, u raad het al, minder dan 1 koe. Veganisten zijn echt de useful-idiots van de voedingsindustrie.
een koeienscheet valt vergeleken bij mijn hachee- bouquet in het niets.
Toch heb ik zelden mijn omgeving klachten gehoord betreffende het methaangehalte .
@DeviousDick³ | 22-10-20 | 10:46:
Ik heb ooit een vegetarische vriendin gehad maar als die haar mond open deed was het alsof ik mijn kop in een rottende biobak stopte.
Ja klopt vast, want dieren eten geen planteneiwitten ofzo?
@Charred_Metal | 22-10-20 | 10:54: een koe eet planten maar dood daar doorgaans geen andere dieren bij. Uiteraard heb ik het hier over de gras-gevoerde koe. Niet over de koe die het soja-verwerkings-afval moet opvreten en vervolgens de schuld krijgt van de hoge soja-productie.
Volgende topic , ik voorspel: katten hebben dit jaar wéér méér vogeltjes en muizen opgegeten. Lekker deugen in de reaguurbox.
Niet zoveel mis met vlees. Niet zoveel goed ook. Eet het omdat het lekker is, niet om de maag te vullen. Eet goed vlees en kap met die kiloknaller en halal budgetmeuk.
Breek de dag tik een eitje, en de kip zelf ook.. Shit de volgende dag geen eiëren meer? (Trol modus off) ;)
En oh ja.
Alle, ALLE veganisten die k ken, zijn na jaren van depressie, vleeszucht, mooiweerspelerij en hongerklop weer terug op het nest.
Het vleesetende nest.
Non-ideologie.
En het is zo gezond om veganistisch te eten dat er af en toe een shot B12 in moet anders vallen ze om.
Mohammedanen eten heel veel vleesch, zie waar dat toe leidt/lijdt
Zij zijn meestal degenen die de slachting verrichten. En niet alleen in het dierenrijk.
Prachtig nieuws. De vele miljoenen die men spendeert aan Deugdrammende activistische gedragsverandering-aansporende indoctrinatie-berichten die voor tv-reclame door moeten gaan (van Levi's tot Vega-Nuggets en zelfs de Unox rookworst) blijken voor nop te zijn. Het volk is niet gek, de mens geen konijn, en konijn smaakt beter dan gras.
Vleeseters verplicht zelf laten jagen en de prooi zelf laten slachten.
* dubbelloops oppoetst *
*Kannibalistisch kookboek opzoekt.*
Vegetarian is an old Indian word for bad hunter.
Ja, mooi argument is dat altijd. Mensen die in paniek raken van een haring met een staartje en er van uitgaan dat andere mensen daar ook niet tegen kunnen.
Graag zelfs. Vroeger al met mijn grootvader gevogelte geschoten. Zelf schoonmaken, voorbereiden en met een heerlijk justje opeten! nomnomnom
@Kapitein. Geweldig idee, waar kan ik mij aanmelden? Heb ik een wapenvergonning nodig of mag ik ze ook met pijl en boog schieten?
Evolutionair gezien schijnt het zo te zijn dat onze vleesetende voorouders een grotere herseninhoud hadden dan onze plantenetende voorouders.
De hersenen van mannen zijn 200 gram zwaarder dan die van vrouwen, maar dat zegt natuurlijk niks.
Veganisten krijgen nou eenmaal vroeg of laat kortsluiting in hun kop.
@Mr_Natural | 22-10-20 | 10:36:
Het geslachtsdeel ook.
Dat klopt, zonder vlees, vis&schelpdieren was de moderne mens nooit ontstaan.
Zou best kunnen. De herseninhoud neemt tegenwoordig gestaag weer af. (Nee, dat is geen wappie-grap of TDS-sneer. Dat is echt zo, helaas.)
De gorilla eet geen vleesch, oersterk maar niet heel snugger. De gorilla is de enige aap die niet begrijpt dat je grote bladeren kunt gebruiken om niet nat te worden als het regent.
@DeviousDick³ | 22-10-20 | 10:52:
Als gorillas vlees hadden gegeten dan reden ze nu in een Tesla rond.
@DeviousDick³ | 22-10-20 | 10:52:
Durf je wel?
Dat moet je zo'n silverback eens in z'n gezicht zeggen!
Ik zie een reclame voor een Weber gas bbq. Echte mannen maken een vuurtje, met lekker hard hout. En dan in de tijd dat het vuurtje brand, biertje, of wat sterkers.. En verhalen.
Maar een gasdinges? Nee.
De kip/KFC-stijging bevestigt klip en klaar de verdubbeling van allochtonen en hun specifieke varkenshaat in ons land, zie Den Haag waar die gezinnen harder groeien dan het gras.
Gek genoeg aten we in Nederland vroeger ook vooral kip en lamsvlees. De rest was niet betaalbaar. Vraag maar aan je (over)(groot)moeder.
Meer kip? Is er dan ook onderzoek gedaan naar wie er meer kip eet en of er ook een stijging in de Fernandez consumptie te zien is?
Wij zijn nu eenmaal omnivoren, deal met het.. Al met ik wel zeggen naar mijn mening dat die dieren wel wat langer mogen leven.. Vlees dieren worden na 1/5 jaar al naar de slacht gebracht met alle stres die erbij komt.. Overvolle wagens slachthuis ingejaagd... Ben ooit eens op stage geweest in een slachthuis, je wilt niet weten hoe bruut er word omgegaan met die arme dieren...
Daarom eet ik nog maar 1, hoogstens 2x per week een stukje vlees maar àltijd biologisch. De veeindustrie is één groot drama van dierenmarteling en daar wil ik geen deel van uitmaken/niet aan bijdragen door dat vlees te kopen.
Als je s morgens vroeg naar de super gaat - ja je mag er best iets voor overhebben - ligt er vaak 35% afgeprijsd vlees (óók biologisch). Ligt er meer dan 1 pakje neem ik wat meer mee en stop dat in de vriezer voor een dag dat er niets afgeprijsd is. Op die manier kost mijn biologische stukje vlees net zoveel als ik anders voor martelvlees moet neertellen. Maar er gaan ook weken voorbij dat ik helemaal geen vlees eet. Wel altijd biologische eieren die ook vaak afgeprijsd zijn dus zelfde verhaal. En als ik melk nodig heb b.v. voor de pannenkoeken koop ik altijd melk van koeien die in de wei lopen. Zo probeer ik mijn kleine steentje bij te dragen aan minder dierenleed. Krijg net weer een mailtje binnen over apen die aan zelfverminking doen omdat ze letterlijk gek worden in hun krappe kooien in de laboratoria. De mens, als kroon der Schepping bedoeld, verworden tot een monster.
@Lupuslupus | 22-10-20 | 10:43:
Die maffe god van jou liet beesten afslachten ter verering van zijn ego.
@Lupuslupus | 22-10-20 | 10:43: Zeker nooit Planet of the Apes gezien? verder wat Gulliver zegt, al dat nodeloos doden van dieren ter ere van een imaginair vriendje (zeker met het slachtfeest. Ga daar prediken er is nog veel winst te halen daar. Hier kennen we de riedel nu wel. jij deugt en dat is mooi.
@Lupuslupus | 22-10-20 | 10:43: Biologisch vlees, dat betekent hooguit dat ze biilogische soja of graan krijgen. Beter kun je zoeken naar grasgevoerd (weide)vlees. Wel duurder.
Om nom nom.
Kom van lieveschattebout(pun) Syl Witteman.
Vleesch.
Zure zult, varkenspoot, steak saignant, bavette, coque au vin, varkensrollade, beaf jerky, bever stew, eigengeschoten lieve mooie maar lekkere franse vogeltjes...
Eton!!
Taalbeaver: het is beef jerky and beaver stew.
Zo.
@chicago river | 22-10-20 | 10:31: nice beavers are nice
Ik verbaas me er al jaren over dat bij ieder onderwerp dat Geenstijl kritisch behandelt de rationaliteit voorop staat, behalve als het over (de gevolgen van) vlees eten gaat. Sad!
Leest u de reacties wel? Of gaat het om een vooroordeel?
Het is vooral @Pritt Stift die geen moment onbenut laat om vlees te promoten. Huidige vleesindustrie is wel degelijk problematisch. Niet Alleen voor het milieu maar ook voor de gezondheid van de vleeseters zelf.
@Sierstrip | 22-10-20 | 10:36: Ik lees Geenstijl niet voor de reacties, die interesseren mij niets. Het gaat mij om de scherpe artikelen van Geenstijl zelf, die vrijwel altijd op basis van de rede de spijker op de kop slaan, behalve als het gaat over de problemen van de vleesindustrie.
@GodsEvenknie | 22-10-20 | 10:45: Vreemd toch dat Geenstijl uit gaat van de rede als we het over religie hebben, maar zodra het over vlees gaat, kunnen we ineens niet meer rationeel denken?
@iconoclast | 22-10-20 | 10:50: Je bedoelt dat de mens omnivoor is, en gebouwd is op het eten van vlees en niet alleen moeilijk te verteren groente met moeilijker op te nemen eiwitten en vitamines?
@iconoclast | 22-10-20 | 10:49: Subjectief, ik vind het nu juist andersom. Maar wie is het nu altijd het maar eens met wat hij leest? je neemt wat, je geeft wat. Maar als het onderwerp niet aan uw hoge verwachtingen voldoet snap ik niet wat u niet snapt aan " Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend"?
Hartstikke mooi.
Niet in directe zin, het interesseert me niet of de buurman een bloemkool of een kotelet in z'n hoofd douwt, het mooie is dat de Nederlandse burger schijt heeft aan het linkse gedram. Top!
niets dan kwaad*
@_pacman_ | 22-10-20 | 10:33:
Eensch, Enkel het sexy wipneusje mag wel mijn navel kietelen als ze daar toch in de buurt is.
en we rijden weer grotere SUV's. Het wil nog niet zo lukken met die groen-rechtse heilstaat van Klaver en Nijpels.
Ja, een glimmende audi e-tron hier. 2600 kilo op de weg. Twee keer zo zwaar als mijn V-70 hiervoor, tegen de helft van de bijtelling.
Pas maar op ná maart is het gedaan met de accu subsidies.
@Glasgow Argus | 22-10-20 | 10:27: haha ik weet dat jij het bent, Femke Halsema!
@Glasgow Argus | 22-10-20 | 10:27: Dat is pas goed voor het milieu!
Fossielvrij leven in 1 generatie, we gaan er voor.
(En daarna zien we dat we gestoord bezig waren en helemaal doorgeslagen)
Best netjes aangezien we minder buiten de deur eten.
Onderzoek gaat over 2019 en niet 2020. Er is dus nog geen rekening gehouden met Corona.
@ViaNova | 22-10-20 | 10:30: Ik ga er ff meer koffie ingooien.
Vlees is het belangrijkste voedsel van de mens de rest is bijzaak.
Les 1 biologie: de mens is een omnivoor, geen carnivoor.
@Lupuslupus | 22-10-20 | 10:28:
Mammoet werd nou eenmaal niet bij de supermarkt verkocht. Soms moest je als oermens nou eenmaal tijdelijk wat anders eten.
Nu is die noodzaak er niet meer.
In vlees zit alles wat je nodig hebt. Vitamines, mineralen, alles. Logisch want wij zijn vlees.
@Lupuslupus | 22-10-20 | 10:28: Les 2 biologie:Vlees lijkt de motor te zijn die ons grote brein en daarmee het succes van de moderne homo sapiens mogelijk heeft gemaakt. En niet alleen omdat het eten ervan leidde tot een groter brein maar ook het aanverwante jagen had een directe invloed op de ontwikkeling van het brein van de moderne mens.
@Sitting_targets | 22-10-20 | 10:37:
Vlees en melk meer heeft een mens niet nodig.
@Gulliver | 22-10-20 | 10:41: Nou ben ik geen voedingsdeskundige maar wat meer vezels heb je echt wel nodig, dacht ik.
@Lupuslupus | 22-10-20 | 10:28:
Daarom doe ik altijd rozemarijn en thijm op mijn lamshaasjes. Vlees en groente in harmonie.
@Gulliver | 22-10-20 | 10:41: Melk? Baby'tje. Onzin.
@de visser | 22-10-20 | 10:43:
Een plak ontbijtkoek bij de koffie is voldoende. Genoeg blowen is belangrijk voor de darmen.
@Sitting_targets | 22-10-20 | 10:45:
Melk is goed voor elk.
Ik drink twee liter per dag en ben nooit ziek. In Ecuador was de melk niet te zuipen en viel ik 15 kilo af in een jaar tijd. Gelukkig heb ik die hier weer terug gedronken.
@Gulliver | 22-10-20 | 10:46: Binnen 24 uur kapucijners en hachee eten werkt ook wel, kan ik je uit ervaring mededelen.
@Gulliver | 22-10-20 | 10:46: Maar iets minder voor uw hersens.
Wij hebben vele vegetarische gerechten een kans gegeven. In de praktijk gaat het vaak om super zoute groentemeuk. Of zwaar gepaneerde kaasprut. Zout is slecht voor het hart. Paneer trek mijn darmstelsel niet. Kaas is slecht voor het cholesterol. En het gedram erom heen, geeft mij hoofdpijn. Ik eet inmiddels weer vlees. Gematigd dat wel. Krijg ik toch nog een deugpunt. En anders maar niet.
Heb een keer een vegetarische hotdog geprobeerd, twee dagen niet meer van de pot geweest en heb toch een redelijk asbest gelijnde maag.
Onsje per dag, netjes, kan beter. Tellen botten ook mee in het gewicht? Want dan moet de consumptie echt nog wat omhoog.
Even het onderzoekje lezen.
Doordat er per persoon 0,5 kilo meer vlees werd gegeten - totaalgewicht inclusief karkas - kwam de gemiddelde vleesconsumptie van een Nederlander uit op 39 kilo - vlees zonder karkas - in 2019.
@ViaNova | 22-10-20 | 10:31: 39 kilo peer jaar? Jemig. Dat eet ik in 2 weken.
Vlees eten is onnodig.
Is geen criterium. Het hele leven is onnodig.
Jij een jaar blaadjes sla vreten en ik alleen biefstuk. Wie denk je dat er na een jaar nog gezond en wel in leven is?
Drampiet.
Reaguren ook.
Jij bent ook onnodig
@L. Vis | 22-10-20 | 10:28:
Drumstick.
Het leven is onnodig. Dag.
Zie de lompe reacties hierboven. QED.
@Gulliver | 22-10-20 | 10:27:
Allebei. Kijken we over 20 jaar nog een keer.
Overigens eet ik alles, behalve vlees. Ben 190, 95 kg. en zo sterk als een os.
Vlees eten is heerlijk. Fuck ik ben maar 1,75. Mmm misschien heb ik toch teveel vlees gegeten..
@DrumPiet | 22-10-20 | 10:54: De mens is een omnivoor, kijk maar naar het gebit en het spijsverteringsstelsel.
Dat u geen vlees eet, is tegennatuurlijk.
maar u deugt natuurlijk wel enorm.
@DrumPiet | 22-10-20 | 10:54: Om maar eens een drogredenatie te poneren hoef je blijkbaar geen vlees te eten.
Ah, vandaar altijd die wat zure reacties.
Ik vind 39 kg p/j pp best wel weinig. Als je iedere dag ca. 135/150gr vlees eet is dat ca. 1 kg per week. Kom ik uit op 52kg p/j. Dan heb ik het broodbeleg nog niet meegerekend. Hierbij is ook geen rekening gehouden met baby's/kleine kinderen en bejaarden. Tijdens de bbq ligt er wel meer op dan 1 lapje van 135/150 gram.....
Een heerlijke tomahawksteak of een grote T-bone gaat er altijd wel in. Beide van ongeveer 800 gr tot en kilo. Kan je goed met een mannetje of drie / vier van eten.
@Gomezlopez | 22-10-20 | 10:43: mannetje of vier? Daaag! Restaurantje in de buurt heeft T-bones van een kilo als specialiteit. Krijg je geen bestek bij, gewoon ouderwets knauwen.
@Toverkol | 22-10-20 | 15:39: Nee joh, beide opgeteld. Ongeveer 2 kilo voor 4 personen. Lekker knauwen is perfect, als het vet maar tot achter m'n oren zit.
Ik heb geleerd dat kip geen vlees is, maar gevogelte. En een plofkip bestaat voor 60% uit water, dus da's vlees noch vis.
En verder eet ik frikandel. Niemand weet wat daarin zit. Ik ook niet.
Separatorvlees. Met hoge druk van een kippenkarkas geblazen vleesresten. Niet meer zoals vroeger uierboorden, ogen en darmen. Maar, inderdaad, je ziet het niet en je proeft het niet.
Kijk ff de aflevering van de keuringsdienst van waarde over de frikandel. Spoiler, het grootste gedeelte is separator(kippen)vlees.
@Glasgow Argus | 22-10-20 | 10:24: Wat anders? Onze maatschappij verlangt toch zuinig om te gaan met grondstoffen. Van een kip wordt alleen de snavel weggegooid. Voor de rest niets. Bloedmeel wordt gebruikt om aardbijen mooi rood mee te kleuren. Vet wordt gebruikt voor make up. Veren eten de kippen weer op in de vorm van meel.
@Glasgow Argus | 22-10-20 | 10:24: Separatorvlees wordt ook veel gebruikt voor kipnuggets van de bekende toko's geschoeid op Amerikaanse leest, muv KFC. Ik heb uit nieuwsgierigheid even opgezocht wat Mora door hun frikandel draait: Mechanisch gesepareerd kippenvlees 47%, water, varkensvlees 16%, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), varkensvet, ui, zout, smaakversterker: E621, kruiden en specerijen, dextrose, glucosestroop, emulgatoren: E450 en E452, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur en citroenzuur, tarwe-eiwit, natuurlijk aroma, kippenei-eiwit.
@Charred_Metal | 22-10-20 | 10:27: dat geldt ook voor kipnuggets, diepvries hamburgers, frituurhapjes etc. Allemaal separator vlees, of te wel Pink Goo!
@Sierstrip | 22-10-20 | 10:27: Precies. Seperatorvlees is perfect goed vlees, dat anders weg gegooid zou worden. Het zit alleen wat onhandig op moeilijk bereikbare plekken net iets te vast aan het bot.
Anders wordt het toch maar weggegooid.
@TheEgg | 22-10-20 | 11:41: Helemaal eens. Het is niet mijn kostje maar juist de snackindustrie is een schoolvoorbeeld van zuinig omgaan met voedingsstoffen.
Dat watertekort in de zomer van 2021 - daar kan Vitens nu toch gewoon op anticiperen? Paar extra emmers buiten. Zeurpieten zijn het.
Klopt, maar dat is het "verdienmodel". Hel en verdoemenis schreeuwen terwijl de oplossing je ligt aan te staren.
Vandaag weer heerlijk pulled chicken maken op de Bastard. Heerlijk weertje voor. *plop alvast*
‘Pulled chicken’ maken met je knotje in zeker.
@johoost | 22-10-20 | 10:46: en baard, tatoeages en dikke ringen.
Doen jullie morgen Paps en Mams de groeten als jullie je was gaan brengen.
Kippen worden niet alleen gegeten: www.thesun.co.uk/news/4922865/boy-14-...
Jan Wolkers.... (dat moest je lezen want was "literatuur")
Dit was het hoofditem op het NOS journaal vanochtend. Onderliggende boodschap: u bent fout!
En de NOS redactie bestelde vervolgens nog een doos met broodjes ossenworst en warm vlees?
@Ommezwaai | 22-10-20 | 10:23: En pulled pork en beenham. Geen broodjes voor de religieus gehandicapten!
Fijn dat al dat geleuter over veganisten,vegetariërs en flexitariërs niet lijkt te werken. Ik keek in het verleden wel eens op de website van het AD, maar je krijgt spontaan deugallergie daar.
om mij heen hoor ik juist van 90% van de mensen dat ze minder vlees zijn gaan eten. Meer vega en vis enzo. Dat betekent dat andere bubbels ineens besloten hebben om meer te carnivoren?
Shoarma, Kabab en döner gaan nu als een speer...
@Ommezwaai | 22-10-20 | 10:22: pizza's ook, en daar zit doorgaans niet veel vlees op.
@small_town_dude | 22-10-20 | 10:27: Hoogstens een paar plakjes Salami.
Men houdt u voor de gek. En vaak ook zichzelf. Minder vaak, maar wel meer per keer. Want na 2 dagen geen vlees mag je jezelf wel een beetje trakteren die derde dag, toch?
U gaat blijkbaar teveel met deugmensen om, die zo weinig uitdaging in hun werk en hun leven vinden dat ze zich met dit soort futiliteiten bezig houden.
Belangrijke mensen houden zich met belangrijke dingen bezig....
Lekker, kip gezouten met deugtranen.
Prachtig om te horen dat het oeverloze gedrein, gedram en gedreigd van de activistische herbivoren gemeenschap weinig voet aan de grond heeft gekregen.
Webers kun je geen BBQ noemen, dat is een soort magnetron op houtskool. Je ziet ziet ze vooral in Vinex wijken.
En dan heb je ook nog van die apparaten op gas of electra.
Helaas moet ik u als Weber bezitter gelijk geven met deze stelling. Het ding kent maar 2 standen: uit of turbo / alles verkolend. Ben nog te zuinig geweest om een goede BBQ te kopen maar volgend voorjaar komt het ervan. Gelukkig geen Vinex bewoner, geen last van zeikende buren bij een beetje rookontwikkeling.
Koop dan ook een Napoleon. Kost 4 x zo veel als een Weber, maar kwaliteit.
In NL gebruikt men de BBQ slechts voor grillen. Liefst zoveel mogelijk tegelijk en lekker snel klaar. *blij is met slow cooker*
@_pacman_ | 22-10-20 | 10:21: Indirect bbqen is de oplossing.
@_pacman_ | 22-10-20 | 10:21: De truc is om met aluminium een klein bakje te maken voor de kolen. Dan lukt indirect ook prima. Zelf in dat portable Webertje van mij. Verder geduld (ook met het temperatuur regelen) en een goede thermometer.
@TheEgg | 22-10-20 | 11:38: Goeie tip!
Ze hebben bij mij niet in mijn boodschappentas gekeken. Deze cijfers zijn ervoor om mensen te doen denken: ik kan eigenlijk best wat minders vlees eten. Cijfers zijn er ter manipulatie, zo rolt het establishment.
185 miljoen kippen per jaar. Zonder de cijfers over meloen consumptie is dat natuurlijk info die niet heel veel zegt.
Is Geenstijl behalve tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend tegenwoordig ook nog subtiel? Door te benoemen dat juist de consumptie van kip is gestegen, zonder te duiden dat wellicht het prototype van de consument misschien enigszins is gewijzigd?
Je bedoelt dat er meer negers zijn in Nederland?
Zij eten alleen bruine kippen.
Omzet KFC door het plafond?
@nobody62 | 22-10-20 | 10:20: Die zeggen geen "tok", maar "hé tok man".
Ga daar maar vanuit. Ik geloof er geen reedt van dat autochtone Nederlanders meer vlees zijn gaan eten. Zij eten inderdaad steeds vaker vleesvervangers. De toename van de vleesconsumptie is volledig toe te schrijven aan de toename van het aantal nieuwe Nederlanders.
Heb nog ff het rapport erbij gepakt: consumptie van varkensvlees is afgenomen, terwijl consumptie van schapenvlees en kip is gestegen. Do the math.
Dit komt gewoon door de waardeloze kwaliteit vlees die wij ons in de supermarkt in de maag laten splitsen. Water wordt toegevoegd om letterlijk meer gewicht in de schaal te brengen. Vervolgens flikkeren we dart zooitje in de pan en na verdampen van het vocht blijkt er slechts een klein stukje vlees over te blijven. De keer erop kopen we maar een stukje extra. We zijn niet zo slim om voor extra kwaliteit te gaan maar voor extra gewicht.
www.koopeenkoe.nl
Helemaal eens. Maar probeer jij nog maar eens een kwaliteitsslager te vinden.
Het slachtproces leidt tot waterverlies. Aan het einde van de slachtlijn kan je een machine (pekelinjector) zetten die met zo'n vierhonderd naalden water inbrengt.
Bij de Jumbo makkelijk op te lossen door scharrelkip te kopen. Zit een enorm verschil tussen de gewone en de scharrel kipfilet. Niet tussen wat er in de pan gaat, wel wat er uit komt.
Koriander, dat smaakt pas echt vies.
ik krijg daar soms een smaak van afwaswater bij . Maar indien goed klaargemaakt door een goeie Oosterse chef, geen enkel probleem.
@small_town_dude | 22-10-20 | 10:18: de zepige smaakbeleving die veel mensen hebben met koriander is genetisch. Die goeie Oosterse chef gebruikt waarschijnlijk bijna geen koriander of in plaats daarvan peterselie.
Kruidenboter maken; een bosje koriander fijn snijden, beetje tijm, rozemarijn, bieslook, basilicum. Een derde van de boter, twee pakjes, aan olijfolie, flink zout en normaal peper. Roeren. Engeltjes lopen leeg op je tong.
Ik denk dat die Chinezen covid zo hebben ontwikkeld dat het alleen activeert bij mensen die koriander vies vinden. Kuch. Kuch.
Dat miljoenmiljard water zit toch al in het vlees? Als ik vlees bij AH haalde, bleef er in de pan na het braden weinig over. Nu gekocht bij een goede slage is het veel beter geworden, maar kost iets meer.
www.youtube.com/watch?v=Wg2YiVNVaf0
REAGEER OOK