achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Schokkend: uw bitterballen bevatten PAARDENVLEES uit Ierland

GOOR hoor

Heftig nieuws voor alle paardenmeisjes die van frituursnacks houden: "Het vlees van afgedankte Ierse en Britse racepaarden komt illegaal in Nederlandse bitterballen en kroketten terecht. Dat vlees mogen mensen niet eten, omdat racepaarden tijdens hun carrière mogelijk medicatie hebben gehad om blessures te behandelen."

De ontdekking werd gedaan door een Iers onderzoeksprogramma, dat dook in de mysterieuze verdwijning van jaarlijks zo'n 20.000 paarden uit de paardenracewereld. Dieren die slecht presteren worden via een duistere constructie onder een valse identiteit weggesluisd uit de sportwereld. Niet naar een rustige manege, maar naar de Europese vleesindustrie. Daar gaan de knollen een glansrijke carrière tegemoet als, jawel, kroketten en bitterballen.

Nou kunnen we hier een heel verhaal ophangen over dat het een schande is, dat paarden edele dieren zijn en andere bullshit. Maar we focussen ons liever even op de snackfabrikanten. IS HET NOU EINDELIJK EEN KEER AFGELOPEN met dat GELUL over dat er heus geen PAARD of SLACHTAFVAL in de kroketten, frikandellen en berenlullen zit?! Dat er alleen maar keurig premium vlees in zit, het liefst van linksdraaiendgrasgevoerde Angus-runderen. Kom er nou gewoon voor uit dat het allemaal TROEP is. Tot pap gemaalde varkensballen, kippenkutten, stierenperineums en fijngechopte Ierse anabolenpaarden. Prima.

WIJ ETEN HET TOCH WEL.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.