Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

DUBBEL RECORD! Corona- en hittepiek!

Historische Prinsjesdag nog historischer

YES

Wat een dag wat een dag wat een dag mensen. Deze anders-dan-anders-Prinsjedag wordt nóg anders-dan-anderser omdat we vandaag niet één, maar twee records hebben gebroken met zijn allen. Het is namelijk best warm, en wel zo warm dat het vandaag de laatste dag in het jaar met een temperatuur boven de dertig graden ooit (ze verzinnen ook elke keer wat nieuws, red.) is. Maar misschien nog wel knapper is de score van maar liefst 1418 nieuwe coronabesmettingen, waarmee we 10 april voor eeuwig en altijd uit de boeken hebben gecoronaad. Leve de koning! Hoera! Hoera! Hoera!

Social

Ondertussen

Wat deze anders-dan-anders-Prinsjesdag ook niet is veranderd: de overheid die slecht nieuws probeert te begraven onder een berg kekke hoedjes (al dan niet 'van onze makers'). Vandaag hebben we in die categorie alvast het record aantal nieuwe coronabesmettingen sinds ooit 2020 totaal ever en de GGD's die de handdoek in de bron- en contactonderzoeksring gooien. De GGD Haaglanden heeft zo kotsbeu van mensen die op verkansie in Griekenland geen anderhalve meter afstand van restauranteigenaars houden dat ze iedereen zelf hun eigen (Haagse) bronnen en contacten laten bellen. "Een woordvoerder van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland noemt de situatie "spannend" en zegt dat er in de komende dagen mogelijk regio's zijn die het voorbeeld van Haaglanden moeten volgen." Nou! Spannend! Wij zijn benieuwd! 

Reaguursels

Inloggen

De stijging van de cijfers zijn hoog, maar ziekenhuis als ook IC opname blijven gelukkig wat achter. Zou dat te maken hebben met het verzwakken aan sterkte van dit virus? Wie weet dit?

Jan, Leiden | 16-09-20 | 12:29 | 1

Een artikel dat wat hardcore science over mutaties van het virus, vertaald naar iets begrijpelijker tekst: www.nature.com/articles/d41586-020-02...

Lang verhaal, maar de samenvatting: het virus kent tot nu toe een lage mutatiesnelheid (duidelijk langzamer dan bijv. influenza), en er duiken nog maar bijzonder weinig gemuteerde varianten op waarvan de mutatie echt een wezenlijk verschil maakt hoe het virus zich gedraagt. Één van de belangrijkste mutaties ("D614G") lijkt de partikels iets infectieuzer gemaakt te hebben; maar waar "iets infectieuzer" vaak wel iets betekent voor de verspreiding, betekent dit vaak minder voor het klinisch beeld (dezelfde weefsels/cellen blijven doelwit). Tot dusver géén aanwijzingen dat het virus door mutaties intrinsiek meer of minder ziekmakend is geworden. De (nog) lage ziekenhuis en IC-opnames zijn vooral te danken aan de kenmerken van de nu getroffen populatie (jong, minder onderliggend lijden); een patroon dat sinds deze week overigens wat doorbroken lijkt te worden.

Wetenschopper | 16-09-20 | 13:13

Historisch is het wetenschappelijke rapport dat gisteren is uitgebracht door Dr. Li-Meng Yan, klokkenluider en virologe die vanuit Hong Kong is gevlucht naar de V.S.: www.youtube.com/watch?v=7Lq3_rsBJ9w
"Unusual Features of the SARS-CoV-2 Genome Suggesting Sophisticated Laboratory Modification Rather Than Natural Evolution and Delineation of Its Probable Synthetic Route"
zenodo.org/record/4028830#.X2E3HBFMSz...
Voor wetenschappers en virologen wereldwijd ligt er nu de taak om te weerleggen wat haar team beweert. De hoge bindingsmogelijkheid met ACE2 vergeleken met SARS-CoV vanaf de eerste verschijning was al een sterke aanwijzing dat het virus een grote stap in de evolutie had overgeslagen, maar nu staat het bewijs dat er gesleuteld is aan het coronavirus in een gedegen onderzoeksrapport beschreven. Tevens wordt er in hetzelfde rapport ook op gewezen dat er in 2015 een poging is gedaan om financiering vanuit de V.S. door het National Institute of Allergy and Infectious Diseases voor het uitvoeren van functieverhogend virusonderzoek door Zhengli Shi die werkzaam was in het BSL4 lab in Wuhan in China te verzwijgen.

#enpassant | 16-09-20 | 00:37 | 1

"Voor wetenschappers en virologen wereldwijd ligt er nu de taak om te weerleggen wat haar team beweert".

Nope, klassiek gevalletje "Russels's Teapot": uit nieuwsgierigheid heb ik het artikel gelezen, het artikel staat bol van de unfalsifiable claims (als voorbeeld van één van de vele claims: de sterk homologe sequentie van RaTG13 zou zijn "gefabriceerd", en om dit te onderbouwen verwijst ze naar ongepubliceerde papers die warrig en paranoïde vraagtekens zetten waarom een individuele sequentie aanvankelijk geen publicatie heeft gehaald toen dit virus met honderden anderen werd geïsoleerd - wtf, ik kan zelf de gedachtekronkel niet eens lekker reproduceren). Ergo: de bewijslast ligt bij haar, niet bij andere wetenschappers. En misschien nog wel het belangrijkste: ze kiest ervoor om niét bestaande (en potentieel falsificeerbare) claims te behandelen die het huidige denken rondom de origine van SARS-Cov2 weergeven (claims in belangrijke papers als bijv. deze: www.nature.com/articles/s41564-020-07... ); in plaats daarvan kiest ze ervoor deze papers en hypothese straal te negeren en doet dus geen enkele poging deze claims te falsificeren, vóórdat ze met haar eigen alternatieve hypothese komt.
Dan ben je best wel een beetje af als "wetenschapper".

Hoe komt dit artikel dan uit bij zo'n groteske claim? Ingrediënt 1: negeren van het feit dat lang niet alle coronavirussen bekend zijn en dat er dus rekening gehouden moet worden met aardig wat evolutionaire "missing links". Ingrediënt 2: negeren van de "highly recombinogenic nature" van coronavirussen (en in het artikel recombination lekker bewust verwarren met reassortment, een totaal ander proces), en het negeren van papers die daar wél rekening mee houden (en daarin zelfs een verklaring vinden voor een aantal opmerkelijke mutaties). Ingrediënt 3: het virus met sterke homologie (RaTG13) buiten spel zetten op basis van een (niet te toetsen of te verwerpen) claim van "fabricatie" en vervolgens SARS-Cov2 gaan vergelijken met andere, minder gelijkende virussen, waardoor je uiteraard méér verschillen vindt die je dan weer aan kunt merken als "suspicious". Ingredient 4: neuzelen over wat restrictie-sites (altijd wel op basis van toeval voorkomend, want inherent aan korte sequenties met een heel klein alfabet), en vervolgens, simpelweg omdat via zo'n route theoretisch wat verschillen in sequenties te reconstrueren zijn, claimen dat dat zou "bewijzen" dat het ook de énige verklaring is voor de gevonden verschillen in sequenties (na het in het hele artikel stelselmatig negeren van belangrijke hypothesen in het veld, die ze dus bewust niet probeert te falsificeren).

TL; DR: knap staaltje bullshit, dat voor de ongeoefende lezer nogal wetenschappelijk lijkt want moeilijke woordjes af en toe, want een spannende alignment van sequenties hier en daar, en want een mooi 3D plaatje van het spike protein op basis van de openbare sequentie op PDB. Sjongejonge.

Wetenschopper | 16-09-20 | 11:50

Hoeveel keidooien met of ondanks of door of boven of onder of naast of in of uit corona zijn erbij gekomen?
Hoeveel keidooien zij erbij gekomen door of met of boven of onder of in of uit een heupfractuur...?

nobodiesunmighty | 15-09-20 | 22:21

80% van de nieuwe besmettingen zijn blijkbaar studenten. Die zijn allemaal jong en de ziekenhuizen en ICs blijven leeg. Daar ging het toch om? Waarom doen we nu ineens hysterisch over besmettingen?

omwenteling | 15-09-20 | 22:19

Het zou mij enorm verbazen als Geenstijl, zonder enige vorm van belang, dagelijks contextloze en angstzaaiende berichten plaatst over corona. Daarvoor heeft Geenstijl een te kritisch beschouwende staat van dienst. De berichtgeving over corona, zelfs als Geenstijl oprecht gelooft dat dit iets is waar we ons nog zorgen over moeten maken, is volledig onherkenbaar. Volgens mij heb ik de afgelopen 10+ jaar bijna dagelijks de website bezocht, de laatste weken proef ik iets ongeloofwaardigs.

DokterKoplamp | 15-09-20 | 20:18 | 3

Je bent een beetje wappie aan het worden...

Rest In Privacy | 15-09-20 | 21:02

@Gulliver | 15-09-20 | 21:02: Ik weet niet of ik wappie ben. Als onze politici de mentaliteit hebben om 'influencers' te betalen om 'voorlichting' te geven over corona, dan lijkt het mij naïef om uit te sluiten dat die hand verder reikt dan dat. Maar misschien heb je gelijk, en is gewoon niemand meer in staat om gewoon objectief naar cijfers te kijken. Ik vind het één grote freakshow in ieder geval.

DokterKoplamp | 15-09-20 | 22:20

Ach sinds ik kinderen heb weet ik 1 ding zeker.

Elk jaar ergens in september of oktober zijn we allemaal estafette verkouden, estafette buikgriep em estafette doodmoe.
Hoort er gewoon allemaal bij :)

BoerBob | 15-09-20 | 20:05

Vandaag de 'klimaatverandering vanuit de Amsterdamse grachten bezien.
Was aangenaam.

aflaatverkoper | 15-09-20 | 20:04
-weggejorist-
COMMIE | 15-09-20 | 19:54

Ik ken bussen vol met mensen die over het klimaat schreeuwen. Ik ken er niet één die zijn auto heeft weggedaan.
De wereld zit vol papegaaien.

Lentehaas | 15-09-20 | 19:01

Het is de hoogste tijd dat ook de publieke sector, semi-overheid, ambtenaren, bestuur en een woud aan instellingen hun bijdrage leveren bij deze crisis. 10% minder salaris lijkt me redelijk en billijk. Er zijn al miljoenen mensen die minder salaris krijgen nu. Het geld is op, en het is bizar dat de belastingbetaler alleen voor de schade moet opdraaien.

ceesreis | 15-09-20 | 18:39 | 1

Salaris inleveren is niet nodig. De helft van de ambtenaren kun je ontslaan. Voorbeeld: de welstandscommissie, die zich bezighoudt met de kleur van de verf van je huis. Weg met die lui uit het tijdperk van de Sovjet-Unie.

Lentehaas | 15-09-20 | 19:07

Het is misschien niet direct gerelateerd aan dit onderwerp, maar heb van mijn schoonzus in Houston gebregen dat zij als verpleegster in Texas 35 USD per uur verdient, dit is al met aftrek van belastingen, verzkeringen en pensioen. Mensen, 35 dollar p/u. Even uitrekenen wat verpleegsters in onze socialistische heistaat verdienen: 1.800 euro p/m netto - 11,25 Euro p/u. Tsja....

UitNederlandGeemigre | 15-09-20 | 18:27

Nou. Mooie dag op het water gehad vandaag. RHIB, 150pk 2.7l v6 tweetakt en knallen maar. Alle olie en benzine moet toch op en we krijgen er mooi weer van. Buiten, dus coronaproof.

PolarWolf | 15-09-20 | 18:08

Het klimaat is toch al verloren, laten we vanaf nu onszelf vermaken.

piet7003 | 15-09-20 | 18:04

Als je 100 jaar metingen hebt, en een jaar heeft 365 dagen, en het klimaat is stabiel, dan heb je in het honderdste jaar nog steeds gemiddeld 3,65 warmste dagen ooit op die datum, en 3,65 koudste dagen ooit op die datum. En aangezien de temperatuur sinds het einde van de Kleine IJstijd in de 17 eeuw een opwaartse lijn vertoont, en we al heel lang geen grote vulkaanuitbarsting hebben gehad (een uitbarsting in 1816 leidde tot een "jaar zonder zomer" waarin de wereldtemperatuur 0,4-0,7 graden C daalde en diverse oogsten mislukten), kun je in 2020 een relatief hoog aantal warmterecord dagen verwachten.

petersteenkamp | 15-09-20 | 18:02 | 1

Zo heb ik het nooit bekeken, maar het klopt zo op het eerste gezicht wel.

lekgoot | 15-09-20 | 18:37

Met al die dramatische sterftecijfers zullen volgende week alle kroegen wel weer dicht moeten.

Z.K.H. de Reaguurder | 15-09-20 | 18:01 | 1

Door de 'besmettingen' zal het daar wel op uitdraaien ja. Maar dat is de bedoeling ook, het MKB moet en zal kapot. Zag net een filmpje van mensen die zich lieten testen. Ben nu even mijn tenen rechtkloppen.

Lupuslupus | 15-09-20 | 18:41

Dramatisch wat hier allemaal gaande is. 7,6 op 100.000 Nederlanders een positieve PCR test, een gemiddelde ligduur op IC van 8 dagen nu men eindelijk het klinische beeld adequaat behandelt met dexamethason en bloedverdunners en maar liefst 14 sterfgevallen in een week op meer dan 17 miljoen inwoners. Ik pleit voor verdere vernietiging van onze economie met zulke dramatische cijfers

DokterNo | 15-09-20 | 17:55 | 2

Ik stel ook voor om de staatsschuld drastisch op te laten lopen, zodat de toekomstige economie ook wordt vernietigd. Dit om het onze jongeren nog moeilijker te maken dan we nu al doen. Dat zal ze leren.

lekgoot | 15-09-20 | 18:39

@lekgoot | 15-09-20 | 18:39: ik kan het alleen maar met je eens zijn. Wat moet je anders nou ze met bosjes omvallen ?

DokterNo | 15-09-20 | 20:22

En meer getest, dus het zegt allemaal niks

Johan1235 | 15-09-20 | 17:16
-weggejorist-
Anglelila | 15-09-20 | 16:59

En 14 doden deze week, drie minder dan vorige week.
Het gaat de goede kant op.

de honden blaffen... | 15-09-20 | 16:45

Er werd na de troonrede een muziekstuk gespeeld met "corona" in de titel. En dan noemen ze je een complotdenker als je over Bilderberg begint...

OverdaanDerOnderheid | 15-09-20 | 16:42 | 1

De Koning had zelf gekozen voor een aangepaste versie van Ramona van The Blue Diamonds, maar dat mocht niet. Blauwe als verwijzing naar Indonesiërs zou te gevoelig liggen in het licht van de deug-toespraak.

Ruikbaard | 15-09-20 | 17:50

Een pandemie die Covid heet en een significante opwarming van de aarde. Als Joe Biden straks President is, vinden we daar wel een oplossing voor.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 16:38 | 11
▼ 8 antwoorden verborgen

Geen Akwasie bij de genodigden? Dat is vast een lasfout die de verbinding niet goeddoet.

willem n | 15-09-20 | 16:30

Van mij mag het kabinet besmet raken deugvirus hebben ze al nu maar eens een serieuzer virus

oldskoolhollander | 15-09-20 | 16:29
-weggejorist-
piloot47 | 15-09-20 | 16:25 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Rest In Privacy | 15-09-20 | 16:24

Vanwege een keelontsteking heeft mevr. Raar zich laten testen - moest er wel 35 km voor rijden, naar een andere provincie, maar toe maar. Dat was op donderdag 10 septembeer j.l., net na het middaguur. Thans is het dinsdag 15 september, 16:15 uur - en wat denkt u?
Nog geen uitslag, niet per telefoon, niet per sms en ook niet per e-mail.
Tjonge, wat is het toch allemaal goed geregeld!

L.E. Raar | 15-09-20 | 16:16 | 7

Digi Id proberen is al zo vaak gezegd

moetnoggekkerworden | 15-09-20 | 18:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Is het voor het belang van meer doelgerichte risicobeperkende maatregelen niet belangrijk om te kijken of er een bepaalde oververtegenwoordiging is van bepaalde groepen, bijvoorbeeld mensen met een niet-westerse migratieachtergrond, bij de besmettingen. Misschien dat men bepaalde wijken kan isoleren, mensen gedwongen in speciaal daarvoor opgerichte kampementen onderbrengen of een verbod voor mensen om zich tussen het publiek te begeven als zij aan een bepaald profiel voldoen?

Wibble | 15-09-20 | 16:15 | 2

Coronazi.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:24

Laten we dan ook alvast spoorlijnen naar Polen aanleggen, vanuit die kampementen?

lekgoot | 15-09-20 | 18:46

We hebben nog altijd zo'n 40% minder doden dan bij de stevige griepgolf van 2018. Ook toen was de zorg overbelast, veel longontstekingen, veel hoesten, veel doden, en zelfs gezonde volwassenen die enkel en alleen aan de griep overleden.
Bron: dvhn nl "Is de griep na ruim 8.000 doden eindelijk op zijn retour?" (ik mag geen urls posten)

Uiteindelijk volgens RIVM een oversterfte van maar liefst 9.500, die waarschijnlijk te wijten was aan de griep. Bron: rivm nl /sites/default/files/2018-11/griepinbeeld.pdf

Al die maatregelen helpen verder weinig, moest vandaag naar het ziekenhuis, strenge controle maar binnen werd gewoon gehoest. Paar dagen geleden 's ochtends naar dokter voor een akkefietje, zag een bezwete meneer buiten zijn gezicht afdeppen, neus snuiten en naar binnen gaan. 10 min later kwam een man binnen zitten en jawel, gaat zijn neus snuiten. Vandaag nog op het terras gezeten en geloof het of niet, achter me hadden een paar kletskippen het over corona en ik hoorde er een luid en duidelijk zeggen "ik heb me ook op corona laten testen maar nog niks gehoord". Overal wordt gehoest en geniest, een beetje zoals altijd maar nu let je erop.

albertzwijn | 15-09-20 | 16:06 | 9

Obelix is that you?

Mercyseat | 15-09-20 | 16:42
▼ 6 antwoorden verborgen

In April was de gemiddelde verblijfsduur op de IC 22 dagen. Nu is dat 8.
Behandeling is verbeterd, virus is zwakker geworden.
Tegen de tijd dat er een vaccin is wordt er niemand meer ziek.
Heeft Ab Oosterhaus weer fout geinvesteerd.

JanVergoor | 15-09-20 | 16:03 | 5

Precies. Plus dat er minder mensen naar de IC gaan omdat er veel beter kan worden ingeschat of dat zin heeft of juist averechts werkt. De kans is heel erg groot dat Corona straks gewoon net als de griep wordt. De zwakkeren halen jaarlijks een coronaprikkie, normale mensen worden gewoon een beetje ziek. En zo blijft het dooretteren. Tot er weer een killerversie opstaat die de bevolking wat uitdunt.

BBRDWR | 15-09-20 | 16:25

"Behandeling is verbeterd"
Klopt. Noem het learning by doing.
"virus is zwakker geworden."
Onzin, daar is tot nu toe geen aanwijzing voor

Frau_Ferkel | 15-09-20 | 16:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Artsen in de regio Marseille luiden de noodklok: 95 procent van alle ic-bedden is alweer bezet. In en rond de Zuid-Franse stad is het aantal coronabesmettingen hevig opgelopen. En dus ook het aantal patiënten dat in het ziekenhuis belandt.
www.welingelichtekringen.nl/geen-cate...

pga | 15-09-20 | 16:02 | 4

Het "nieuws" op welingelichte kringen mag je met een schep zout nemen...

De Droit | 15-09-20 | 16:51

Frankrijk het land waar de Nederlanders wel een mondkapje dragen en de handen ontsmetten voordat ze ergens naar binnen gaan.

the Jackdawn | 15-09-20 | 19:07
▼ 1 antwoord verborgen

"Belastingen
Het belastingtarief in de eerste schijf gaat omlaag, de arbeidskorting juist omhoog. Dat levert werkenden en gepensioneerden bij elkaar 1 miljard euro lastenverlichting op.

Er komt een belastingaftrek om bedrijven aan te sporen ondanks de onzekere economische omstandigheden te blijven investeren.

De eerder beloofde verlaging van de winstbelasting voor grote bedrijven gaat niet door. Daarnaast wordt belastingontwijking harder aangepakt. Kleine tot middelgrote bedrijven gaan wel minder winstbelasting betalen. De grens tussen het hoge en het lage tarief komt te liggen op een winst van 4 ton. Dat is nu nog 2 ton.

De zelfstandigenaftrek wordt sneller afgebouwd. Toch gaan ook zzp’ers er dankzij de lagere belastingen iets op vooruit."
Bovenstaande komt uit het AD. Eigenlijk voor iedereen de gemijterde vriend. Wie gaat alles betalen? Gaat alles uit de "aanpak" van belastingontwijking komen? Dat is een eenmalige zak want als alle trustbedrijven, multinationals en aanverwante broeders het land zijn uitgepest, kom je toch weer bij de gewone man. De rijken sorteren ook al maximaal voor op een exit. Hoezee, de socialistische droom wordt waar gemaakt, allemaal even arm.

Zatkniss | 15-09-20 | 15:58 | 5

@JanVergoor | 15-09-20 | 16:05: Ze hadden er destijds ook helemaal geen moeite mee om de laagste schijf krankzinnig te verhogen. Mooi dat die nu een heel klein beetje naar beneden gaat. Ben benieuwd wat dat voor de aow doet, hoeveel dat netto per maand is.

Lupuslupus | 15-09-20 | 16:32

Trustbedrijven etc leveren nu toch al geen zak op belastingtechnisch gezien dus laat maar lekker oprotten.
Voor de rest klinkt het verhaal zoals u het vertelt best aardig.
Laten we hopen dat het kabinet ervoor kiest de staatsschuld en het begrotingstekort gierend uit de klauwen te laten lopen want anders lopen we niet in de pas met de rest van Europa.
En we weten ondertussen welke gevolgen dat heeft...
Burgers rijk, overheid arm en een 50% zwarte economie, dat moet het streven zijn.

jemagookniksmeer | 15-09-20 | 16:37

En uw gemeente gooit volgend jaar de lasten met 6 of 7% omhoog, dus zeg maar vast dag met je handje, tegen stijging van de koopkracht. Hallo OZB.

Het brein erachter | 15-09-20 | 18:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Kut. Er drijft een ijsbeer langs die vraagt waar Kuifje is.

Poesman | 15-09-20 | 15:57 | 3

Wellicht in Brussel?

Rest In Privacy | 15-09-20 | 15:57

Die is zich aan het omkleden naar Gulliver...

A333aan | 15-09-20 | 16:47

Is dit, door het na ruim zes maanden nog steeds ontbreken van voldoende test-gelegenheid, ook het maximaal aantal besmettingen dat we kunnen krijgen per dag? Of stapelt het nummer zich nu héél lang op omdat er veel meer mensen besmet raken omdat er geen overzicht is van de daadwerkelijke ernst?

netniet | 15-09-20 | 15:55 | 4

Ja maar, de regering is toch druk met het zoeken naar mogelijkheden om meer testcapaciteit in te kopen? Dat moet uiteraard zo goedkoop mogelijk, want Ollanders hè. Daarom duurt het zo lang.

Nivelleermarionet | 15-09-20 | 16:19

@Schmalz | 15-09-20 | 16:11: In de 2 noodhospitaals (o.a. Ahoy) die zijn opgetuigd heeft niet 1 patient gelegen.

Lupuslupus | 15-09-20 | 16:34
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom krijg ik zo'n vrijmetselaars gevoel bij het zien van het plaatje/filmpje van Hopman?

Yzord | 15-09-20 | 15:55

Wat zijn we ook een atel mongolen met z'n allen. En ja dat is inclusief ondergetekende, ook ik heb afgelopen vrijdag weer gezondigd.

Panos88 | 15-09-20 | 15:52

ik heb de statistieken van begin 28 februari tot en met 7 april er even bij gepakt, maar er was toen dagelijks nog geen stijging geweest van 1418 personen met Corona. Er waren toen in totaal (tot 7 april 2101 doden te betreuren). Hoe anders is het nu!

pibasso | 15-09-20 | 15:52 | 3

Kan ook niet. Toen werd er niet getest.

Dubbelepunthoofd | 15-09-20 | 15:56

Blijkbaar waren er toen veel meer besmettingen.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 15:58

Besmettingen zijn nog steeds geen zieken. Tenzij je met het deugvirus bent besmet. Dan ben je wel ziek. Geestelijk.

Dubbelepunthoofd | 15-09-20 | 15:51 | 1

Niets aan toe te voegen.

Lupuslupus | 15-09-20 | 16:40

T nieuws gaat over temperaturen boven de 30 graden.

RandyBiel | 15-09-20 | 16:12

het was hier vandaag 34 graden...

jemagookniksmeer | 15-09-20 | 16:59

@RandyBiel | 15-09-20 | 16:12: Ja, die Storm komt wel vaker met feiten die niet ter zake doen in de de discussie.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:40
▼ 1 antwoord verborgen

Binnenkort wordt het wat warmer dan nu en verdwijnt het virus vanzelf weer.

RandyBiel | 15-09-20 | 15:48 | 1

Goed om te weten!
van dat weer dan, he.

Nuchternederland | 15-09-20 | 15:49

Dat gaat de verkeerde kant op met al die besmettingen.
Vanavond maar eens een hapje eten buiten de deur, voor je het weet is de horeca weer dicht.

jaimelavie | 15-09-20 | 15:43
-weggejorist-
Punksmurf | 15-09-20 | 15:43

Sodemieter op, ik ben geen onderdaan!

RickRD | 15-09-20 | 15:42

84000 (Gelijk ongeveer aan Nederland) in China besmet totaal op 1,4 miljard inwoners. 4600 mensen daar overleden aan Corona sinds november 2019.

penis-aqua-rosA | 15-09-20 | 15:42 | 11

@Lupuslupus | 15-09-20 | 16:44:
Ik weet, maar mensen vergeten snel. Bepaalde virussen bieden na het doorstaan een zekere mate van bescherming. Zie ook de relatie pest en HIV. Veel van de oorspronkelijke bewoners van o.a. Europa hebben eeuwen terug de pest opgelopen. Dat had tot gevolg een zekere mate van bescherming tegen HIV. Echter aan de andere kant van de oceaan was dat niet zo. Met als gevolg dat zij nu veel en veel meer met HIV te maken hebben.

toetssteen | 15-09-20 | 16:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Bij zo'n moordhitte is het op de IC met airco best goed toeven.
Beetje positiever jongens, kom op nou!

elfenstein | 15-09-20 | 15:40 | 1

Dat dachte meer mensen want er liggen er nu 53
lcps .nu

Rest In Privacy | 15-09-20 | 15:53

Gezien het feit dat die testen ook nog besmettingen van enkele maanden oud detecteren kun je die besmettingscijfers beter opvatten als een moving average over een paar maanden. Die IC-opnames zijn een betere indicator van de momentane situatie.

lekgoot | 15-09-20 | 15:39 | 2

Nee, daar zit een vertraging van een week of twee.

Papa Jones | 15-09-20 | 15:41

@Papa Jones | 15-09-20 | 15:41:
Daar heb je gelijk in. Toch is dat recentere informatie dan wat uit die pcr-testen volgt. De rioolinformatie lijkt mij nog de beste indicator, zolang het aantal meetstations stabiel blijft.

lekgoot | 15-09-20 | 15:43

14 18. klinkt alsof het oorlog is.

WillemWordtWakker | 15-09-20 | 15:31 | 5

Geboortejaar van mijn schoonmoeder.

TheseDays00 | 15-09-20 | 15:44

@TheseDays00 | 15-09-20 | 15:44:
1418 was midden in de Hoekse en Kabeljauwse twisten.
Aan welke kant stond je schoonmoeder?

Kapitein Sjaak Mus | 15-09-20 | 16:02

@Kapitein Sjaak Mus | 15-09-20 | 16:02: Aan de kant van de vismarkt.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 17:41
▼ 2 antwoorden verborgen

We wachten nog even totdat de positief geteste zijn opgelopen tot 1984 om dan in een volledige lockdown te gaan.

Datgingniegoed | 15-09-20 | 15:29

Het wordt onderhand behoorlijk lachwekkend om continue die zogenaamde besmettingen door te toeteren..........

Als je het ware verhaal wil horen, bekijk dan de volgende video:

www.youtube.com/watch?v=8UvFhIFzaac

Fatwabuster | 15-09-20 | 15:29 | 7

Bindende kijktip voor de usual suspects hier die kritische mensen “wappies” noemen!

Kwelbeller | 15-09-20 | 16:34

@Kwelbeller | 15-09-20 | 16:34: Die "kritische mensen" zijn meestel niet ter zake kundig, baseren zich op onjuiste bronnen, en hebben niet de achtergrond om een gefundeerd oordeel te vellen. Wappies dus.

Frau_Ferkel | 15-09-20 | 16:40

Een goede duidelijke uitleg van wat je natuurlijk al weken in de cijfers ziet. Ergo laten we blij zijn met al die mensen die zich hebben opgeofferd in Transavia toestellen naar Spanje en Griekenland. Ik was veilig in Scandinavië

Thaiseladyboy | 15-09-20 | 16:48
▼ 4 antwoorden verborgen

Ben je dan een sukkel, door 3x "hoera" te roepen ?..... wat een niveau zeg.

Karel Kruizenruiker | 15-09-20 | 15:28 | 1

Prostitua klinkt beter ja.

Jezusaapje | 15-09-20 | 15:31
-weggejorist-
nerugaer | 15-09-20 | 15:26 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Is het een wedstrijd? Het land dat de meeste coronabesmettingen heeft wordt uit de EU geflikkerd?

gestoptmetroken | 15-09-20 | 15:23 | 1

Dat land is uit zichzelf al vertrokken....

litebyte | 15-09-20 | 15:24

Eerst was het de bedoeling dat we zo snel mogelijk allemaal besmet zouden raken maar zo gefaseerd dat de IC's het aankonden en Nederland resitstent zou zijn.
Nu zijn er eindelijke meer besmettingen in combinatie met minder doden en IC-opnamen zijn ze weer in totale paniek...
Juich dan....!!!

Premier Trutte | 15-09-20 | 15:21 | 9

@ikworstelengadouchen | 15-09-20 | 15:39:
het was ironisch bedoeld. Sommigen zien grote winsten voor zich, alleen blijkt het virus sneller in ernst af te nemen dan dat men een vaccin kan ontwikkelen. Dus moet er op andere indicatoren worden teruggegrepen om weer een gevoel van ernst te creëren.

lekgoot | 15-09-20 | 15:48

De verkeerde leeftijdsgroep begint ziek te worden, deze mensen gaan niet dood maar zijn wel weken niet aan het werk. Kun je niet hebben nu de economie net weer op gang aan het komen is.

the Jackdawn | 15-09-20 | 19:23
▼ 6 antwoorden verborgen

en hoeveel IC en ziekenhuispatienten? i rest my case. het is tijd om te normaliseren. als de IC's weer vollopen ( net als in 2016) dan moeten we misschien weer even wat meer opletten, maar laten we de economie weer op gang helpen.

ikworstelengadouchen | 15-09-20 | 15:20 | 14

@Stormageddon | 15-09-20 | 16:31: Er is geen sprake van alarmisme, van feiten, daar wijs ik u op, en het is uiteraard uw goed recht dat af te doen met "gelul" en "je liegt", het is alleen zo jammer dat daar de feiten niet van veranderen.

Tip: de link naar de dagcijfers (op basis van open data van het RIVM) staat keurig gelinkt in het artikel.

Wetenschopper | 15-09-20 | 16:35

@Stormageddon | 15-09-20 | 17:48: Mag u allemaal prima vinden, maar dat verandert toch niets aan het feit dat deze "twittermeneer groen takje" gewoon zich op open data baseert van RIVM (en Stichting NICE)? En vooral als steevast blijkt dat de door "twittermeneer groen takje" doorgegeven cijfers stroken met de update van het RIVM die later op de dag volgt?

Wetenschopper | 15-09-20 | 17:55
▼ 11 antwoorden verborgen

Flauwekul dit zeg.

vanBarchum | 15-09-20 | 15:18 | 1

Ja, gewoon je 5G aanzetten en Kees ist klahr.

Panos88 | 15-09-20 | 15:53

Ik heb de nieuwe stagiere een vrije middag gegeven. Ik had het al zo warm. en met die 1,5 meter regel schiet het ook niet op... dus ga maar lekker Scheveningen. Beetje gratis werken voor school op dit soort dagen is slavernij.

Premier Trutte | 15-09-20 | 15:17 | 2

Wil je je stagiaires dichter dan 1,5 meter bij je hebben?
Vertel!

Kapitein Sjaak Mus | 15-09-20 | 15:30

@Kapitein Sjaak Mus | 15-09-20 | 15:30: Wanneer ik alles zou doen wat ik wil... ja dat woonde ik allang in een Marokkaanse gemeenschap ofwel gevangenis. Dat noemen ze beshaving, respect, sociaal gedrag.... Helaas heb ik daar ook last van.

Premier Trutte | 15-09-20 | 16:24

Corona inflatie.

van Oeffelen | 15-09-20 | 15:17

LOL. Doet mij denken aan "het stikstof" probleem. In België en Duitsland vragen ze zich af of we gek zijn. En wat is in godsnaam een "corona-besmetting"? Die kan lekker belangrijk gemaakt worden. Tot nu toe is het niet meer dan een lichte griep.

RIVM cijfers: 2018: 6444 griepdoden, 2020: 0 griepdoden. Tot 70 jaar: 70 pure corona doden. Ouder dan 70 jaar: RIVM weet het niet, waarschijnlijk 320 doden.

We worden bang gehouden. Wat is er ECHT aan de hand ?

Kamervraag | 15-09-20 | 15:17 | 15

@Nehemia | 15-09-20 | 17:26: U constateert iets. Fijn voor U, kijk trots in de spiegel. Maar wat wilt U daarmee zeggen? TBC geeft ook longschade, bijvoorbeeld.

Frau_Ferkel | 15-09-20 | 17:42

@Frau_Ferkel | 15-09-20 | 17:42: Dat er voor de coronaverschijnselen vaak superlatieven gebezigd worden die je ook op andere virussen kunt enten ergo het wordt groter gemaakt dan het is en de gemiddelde leeftijd van mensen die aan dit extreem dodelijke virus overlijd is 82. Beetje relativeren kan geen kwaad.

Nehemia | 15-09-20 | 18:34

@Nehemia | 15-09-20 | 18:34: "die je ook op andere virussen kunt enten"
Geef eens een paar voorbeelden? Wanneer U weer de griep noemt, bent U af.

Frau_Ferkel | 15-09-20 | 21:07
▼ 12 antwoorden verborgen

Nou en, het is toch de bedoeling dat iedereen besmet raakt. Die groepsimmuniteit moet toch opgebouwd worden? Zolang de IC's niet overbelast raken en er niet te veel doden vallen, lekker doorgaan met leven en stoppen met die massahysterie. Er gaan nog amper mensen dood.

Waargaathetheen | 15-09-20 | 15:16

Waarom gaat prinsjesdag niet door? Tis toch een soort bruiloft?
Vooral bij die vrouwen lijkt het wel of ze collectief gaan trouwen.

Premier Trutte | 15-09-20 | 15:14

Haha Hoekstra met z’n verhaal over zwarte zwanen
Goede timing

laurentius | 15-09-20 | 15:14 | 1

Zwarte Zwanen zijn islamitische commando's heb ze zelf ontmoet in 1993.

steekmug | 15-09-20 | 15:55

Het is pas echt warm als de heren op de redactie kamelenteen-plaatjes gaan bijvoegen. Geduldig wachten doet.........

pibasso | 15-09-20 | 15:14

En ook nog een recordaantal barfly's dat zich uitgeeft voor docent.

Schulzie | 15-09-20 | 15:14

Poeh, het mediavirus is hardnekkig! Zelfs de partijen die voorheen immuun leken, hebben er tegenwoordig last van.

De mooie man | 15-09-20 | 15:10

Je suis Corono!

MiskendTalent | 15-09-20 | 15:10 | 3

Kutje hoeren.. ik bedoel natuurlijk Coronaaaaaaaaaaaaaaa!

MiskendTalent | 15-09-20 | 15:11

Nee, kan wel kloppen, corono is mannelijk, corona is vrouwelijk.

Nuchternederland | 15-09-20 | 15:44

Wat ik niet snap, is waarom die klimmende besmettingscijfers elke keer worden gebracht alsof het groot nieuws is. Dat die cijfers omhoog gaan lijkt me vrij logisch?

threeheadedmonkey | 15-09-20 | 15:09 | 2

Dat vinden ze zelf helemaal niet logisch gezien alle maatregelen die ze hebben genomen en het doorgaans zo gehoorzame plebs.

frickY | 15-09-20 | 15:10

Reuring, clicks, inkomen. Reuring, verwarring, macht.

Rest In Privacy | 15-09-20 | 15:11

Zoals een collega altijd zei: “fuck de fuck”........

Blonde Nel | 15-09-20 | 15:06

Dat krijg je van die Griekse vakanties en intieme bruiloften. Werkelijke aantal zal wel hoger liggen, het is onmogelijk om op dit moment getest te worden. Alle locaties zijn vol, aan de telefoon wordt je niet eens meer in de wacht gezet maar de verbinding wordt direct verbroken. Viva Hollandia

zegmaarwij | 15-09-20 | 15:06 | 1

Een organisatorische clusterfuck van jewelste zoals inmiddels wel bekend is als de overheid iets organiseert.

pibasso | 15-09-20 | 15:57

Ik heb ook Corona. En ik heb ook nog ander bier en héeéuuul veel vlees gehaald net bij de Sligro. Genoeg houtskool voor 2 dagen. Ik ga Ff 2 dagen in bbq quarantaine.

Sinterbikske | 15-09-20 | 15:05 | 2

Lekker bezig! Geniet ervan, ik mag romige tagliatelle koken voor mijn vriendin straks, ook leuk...

Spiritus | 15-09-20 | 15:25

Prinsjes dag. De kroon voor en kroonna.
Beiden kosten de economie goud geld, dat wel.

Premier Trutte | 15-09-20 | 15:04

Van het weekend snel het café in, voordat het niet meer kan.

RiesjeNooitGenoeg | 15-09-20 | 15:03

Ja heel leuk die nieuwe besmettingen. Maar hoeveel nieuwe zieken en hoeveel nieuwe opnamen in het ziekenhuis?

Bloemschikliefhebber | 15-09-20 | 15:02 | 17

Behandeling is volgens Gommers beter en effectiever geworden dus dat is winst. Minder ic-opnames en minder langdurig. Maar dit zijn de laatste nazomerweken he, afwachten hoe het gaat als we de koude druil van oktober binnenfietsen.

Graaisnaaiert | 15-09-20 | 17:23

Ja.... als je dagen plat ligt.... of dagen inactief bent of niet mag bewegen, heeft iedereen een verhoogd risico op trombose

nobodiesunmighty | 15-09-20 | 22:22
▼ 14 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl