Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Groots. Trump VERBIEDT onderwijzen 'Critical Race Theory' op federale instituties

N O T   A N Y M O R E

Social

Hoe dit grondwettelijk allemaal zit weten we niet, en het interesseert ons nog minder, want als het gaat om het bestrijden van het academische gedachtegoed waarop heel BLM, Antifa, Evergreen (uit dat bindende drieluik 1, 2 , 3), beeldenstormen en al die andere anti-blanke en anti-Westerse ellende drijft, is maar weinig buitenproportioneel. Uit dat gedachtegoed komen bijvoorbeeld Seattles cursussen voort die voorschrijven dat individualisme, objectivisme en perfectionisme kwalen zijn die door "geïnternaliseerde rassenonderdrukking" veroorzaakt worden. 

Moeilijk veel kudo's voor deze doorbraak mogen naar de onderstaande Christopher Rufo, die ook bovenstaand bij Tucker uitlegt Hoe Erg Alles Is. Hij documenteert critical race theory in overheidsorganen al maanden. Trump liet in die fenomenale Mount Rushmore speech al blijken dat hij het wel mooi geweest vond met die linkse indoctrinatie op scholen en instituties, en nu voegt hij dus daad bij woord. 

Uit het MEMORANDUM FOR THE HEADS OF EXECUTIVE DEPARTMENTS AND AGENCIES: "It has come to the President's attention that Executive Branch agencies have spent millions of taxpayer dollars to date "training" government workers to believe divisive, antiAmerican propaganda. (...) The President has directed me to ensure that Federal agencies cease and desist from using taxpayer dollars to fund these divisive, un-American propaganda training sessions.(...). In the meantime, all agencies are directed to begin to identify all contracts or other agency spending related to any training on "critical race theory/"white privilege," or any other training or propaganda effort that teaches or suggests either (1) that the United States is an inherently racist or evil country or (2) that any race or ethnicity is inherently racist or evil. In addition, all agencies should begin to identify all available avenues within the law to cancel any such contracts and/or to divert Federal dollars away from these unAmerican propaganda training sessions."

Kortom, een Trumpiaanse academische search & destroy counter insurgency. U weet intuïtief al wat critical race theory is, maar mocht u de oorsprong en verfijningen ervan willen weten, check dan even Helen Pluckrose's en James Lindsay's nieuwe boek Cynical Theories.

Rufo QT'd Trumps 'Director, Office of Management and Budget'

Social

Nice

Social

Intersectionele stuiptrekkingen

Reaguursels

Inloggen

Wanneer wordt Gloria Wekker ontslagen?
BLM activiste Weismans van de buis?
Gargamellard weg bij de VN?
BLM en KOZP voor de rechter?

gaffelbaard | 07-09-20 | 13:00

Voor iedereen hieronder die meent de VvMU aan te halen: het gaat hier over rassenleer. Ik herhaal: RASSENleer. En dat wordt kennelijk in het "nieuwe normaal" als standaardstof op universiteiten en overheidsinstellingen gepredikt. Hoe halen sommigen het in hun botte linkse hoofd om dat te gaan verdedigen? NU geloven onze marxistische rakkers ineens wél in "VvMU"... (ze bedoelen eigenlijk "andersdenkenden moeten kapot, zelf als onze eigen mening aantoonbaar racistisch is)
Het blijft een onbeholpen hork, maar Trump heeft hier het enige juiste gedaan als leider van een vrij land: het verbieden van fascistisch-racistisch-marxistische indoctrinatie in overheidsorganen. Net zo goed als hij wel vaker dingen goed doet, alleen heeft de media het te druk met het coveren en verdraaien van zijn meer onbeholpen kant. Nee, dan liever een Obama, die het gewenste riedeltje perfect speelt, zodat we ons allemaal goed kunnen voelen, terwijl hij de wereld kapotbombardeert en u en ik een paar gratis Mieles mogen financieren als "dankeschön". Het is een genot om te zien dat tenminste één wereldleider de ballen heeft om de marxisten terug in het hok te jagen. In de rest van de westerse wereld worden ze omarmt.

Gladiator Fap | 07-09-20 | 12:06 | 1

"Hoe halen sommigen het in hun botte linkse hoofd om dat te gaan verdedigen? "

Dat vraag ik me al jaaaaaren af.

De eerste keer toen ik als kleine Gaffel op tv de beelden zag van de Churchstreet bombing. Vele tientallen doden. De ANC , o.l.v. Mandela, was verantwoordelijk voor die aanslag.

En enkele jaren later kregen we Band Air, free-mandela-liedjes en werd hij vereerd en verheven tot een soort van God omdat hij op -zogenaamd - "vreedzame" wijze het apartheidsregime bestreden zou hebben.

Kijk, dat systeem bestrijden? Dat heeft hij inderdaad gedaan. Maar "vreedzaam"? Nee.

gaffelbaard | 07-09-20 | 13:08

Dit is toch waarschijnlijk wel het beste dat Trump tot nu toe (wat mij betreft) heeft gedaan. We zullen moeten afwachten hoe effectief het is want alle personeelsafdelingen van alle grote overheidsorganen, universiteiten en bedrijven zijn al doordrenkt van dit gedachtengoed en de aanhangers zullen dan ook niet zonder slag of stoot hun diversiteitstrainingen aan de wilgen hangen.

Ondertussen wil in Nederland een regering met 2 zogenaamd "rechtse" of "conservatieve" partijen (VVD en CDA) gewoon quota voor vrouwen en minderheden in de wetenschap gaan invoeren want dat zou niet "divers" genoeg zijn. Zucht.
Trump is letterlijk de énige Westerse leider die het radicaal linkse gedachtengoed en haar aanhangers bij naam durft te noemen, uitspreekt dat dit gedachtengoed strijdig is met de liberale, individualistische rechtsorde waar de Westerse democratieën op zijn gebouwd en er iets van actie tegen onderneemt.

snakedogman | 07-09-20 | 11:56

Is dit nou een verkapte schop naar Noord Korea?

Naall | 07-09-20 | 09:42

Trump veroordeelt groepsbelediging. Wat vind de activist Jinek ervan dat Twamp opkomt voor de veiligheid van een ras dat een kleine minderheid is in de wereld?

Graaier | 07-09-20 | 08:58

"Hoe dit grondwettelijk allemaal zit weten we niet, en het interesseert ons nog minder, want als het gaat om het bestrijden van het academische gedachtegoed waarop [......] is maar weinig buitenproportioneel."

Ah. Dus. Als het gaat om het bestrijden van ideeen en gedachtegoed dat niet bevalt, mag eigenlijk alles? Mooi inkijkje in de manier waarop gedacht wordt over vrijheden. Die zijn dus toch wel gelimiteerd, ondanks het veelvuldig en hartgrondig uiten van het tegenovergestelde, namelijk dat *alles* gezegd mag worden en geen gedachtegoed zomaar de zeis van het verbod hoeft te voelen. Maar dat geldt dus niet voor de "Critical Race Theory". Te links? Te activisftisch?

Nou ben ik dus heel benieuwd waarom die uitzondering gemaakt moet worden voor deze "school". Denk overigens niet dat ikzelf achter deze theorie sta, ik vind het radicaal en onzinng geleuter dat feitelijk bestaat uit activisme, maar dan nog. Dat is met heel veel het geval. Wat maakt het precies "groots" dat een president dit verbiedt?

Beste_Landgenoten | 07-09-20 | 08:54 | 5

@Dandruff | 07-09-20 | 10:29:
You're missing the point, zoals wel vaker. Het blijkt lastig voor je om uit te stijgen boven je beperkte zicht op deze discussie, blijkbaar. Ik heb het niet over de CRT zelf. Maar over de bereidheid om - ongeacht het onderwerp - achter de VVMU te blijven staan. Dat laagje is dun, bij rechts. Het blijkt al heel snel beperkt tot alleen uitingen van de eigen mening.

Beste_Landgenoten | 07-09-20 | 11:30

@Beste_Landgenoten | 07-09-20 | 11:30:

Jij mist de point.
En dat weet je; dat toon je aan door niet in te gaan op de vraag of Hitlers rassenleer ergens serieus onderwezen wordt.

Maar goed, je herhaalt dus dat je democratie niet begrijpt. Je stelt dat "rechts" de Vrijheid van Mening ondermijnt door oproepen tot rassenoorlogen te verbieden. Maar die oproepen tot rassenoorlogen worden niet totaal verboden; die worden alleen niet meer onderwezen op federale instituties als het leger, de FBI etc.
Jij kunt mij geen enkele reden geven waarom oproepen tot rassenoorlogen onderwezen zouden moeten worden aan soldaten, politiemensen etc.
Dat is waar deze discussie over gaat.

Dandruff | 07-09-20 | 11:42

Critical Race Theory is een geachtengoed dat specifiek is ontworpen om de liberale rechtsorde omver te werpen. Het is pure subversie en ophitsing met een uitgesproken politiek doel: een Marxistisch getinte radicale revolutie"en omverwerping van de bestaande liberale rechtsorde, gebruik makend van het ophitsen van rassenstrijd. Het is dus ook nog eens een keer uitgesproken racistisch van aard. Het gaat er dus niet zozeer om dat het "te links" of "te activistisch" is, maar om het feit dat het racistisch, antidemocratisch, ontwetenschappelijk, anti-liberaal en staatsondermijnend is. Verder wordt voor zover ik weet helemaal niet gesuggereerd dat niemand meer iets zou mogen zeggen over deze theorie, of dat het niet aan universiteiten gedoceerd zou mogen worden (hoewel dat op basis van bovenstaande zeker de volgende stap zou moeten zijn), maar de overheid hoeft niet natuurlijk niet te faciliteren dat staatsondermijnend gedachtengoed, gefinancieerd door de overheid zelf in de overheidsinstituties tot beleid wordt verheven. Dat heeft met limiteren van vrijheden weinig te maken.

snakedogman | 07-09-20 | 12:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Naar mijn mening nog veel te weinig zolang scholen en universiteiten dit kunnen blijven onderwijzen. Het afwijzen van bijvoorbeeld objectiviteit is letterlijk precies het tegenovergestelde van echte wetenschap.

Wat verwachten we nou van een "wetenschapper" die zegt "ik vind dat worteltaart werkt tegen corona, kanker en amputaties"?
Niks toch?
Het afwijzen van perfectie idem dito; "we hebben wat worteltaartjes uitgedeeld, en waarschijnlijk had dat resultaat".
Daar kan de wereld helemaal niks mee.

En het afwijzen van individualisme is naast anti-wetenschappelijk ook vooral gevaarlijk. Bizar dat anno 2020 nog aan universiteiten moet worden uitgelegd dat schedelmeten geen wetenschap is. Dat anno 2020 grote groepen zogenaamde "intellectuelen" niet snappen wat er mis is met raciale bloedwraak. Dat zij net als "onderwijspartij" D66 kennelijk niet weten waarom een rechtsstaat elk individu beoordeelt op zijn eigen fouten. En dus niet op de fouten van mensen met ongeveer dezelfde achtergrond pakweg 200 jaar terug.

Dit is echt geen moeilijke materie. De Critical Race Theory lijkt soms bijna half zo wetenschappelijk over te komen als de wekelijkse horoscoop van 3 regels in de Libelle. Maar dat is echt maar schijn, dat intellectuele niveau is nog nooit echt gehaald.
En ondertussen staat een land in brand.
Door mensen die racistische anti-wetenschap serieus nemen.

Dandruff | 07-09-20 | 08:18 | 5

@Dandruff | 07-09-20 | 10:19:
"Je stelt dat aanzetten tot rassenoorlogen een serieuze wetenschap is, net als wekelijkse horoscopen schrijven."

Dat is nou het interessante. Je beweert dat ik het punt mis. Nee, dat ben jij. Ik heb het niet over de waarde van deze critfical race theory, sterker nog ik vind het gelul, geleuter en anecdotisch gezwamneus dat is verheven tot academisch niveau. Dus ik verdedig helemaal niks, in ieder geval heb ik geen enkele sympathie voor de CRT..

Het enige dat ik doe, is beweren dat rechts - in casu jij - een hypocriete houding heeft tegenover de VVMU. Vrijheid van meningsuiting, daar is iedereen voor. Logisch. Jij ook. Maar zo lang het om meningen gaat waar jij achter staat is dat gratuite, dan kost het niks. Waar het spannend wordt is dat je bereid bent die vrijheid te verdedigen als het om meningen gaat die je niet leuk vindt. Zelfs om meningen en uitingen die je verwerpelijk vindt. Hoe sterk ben je dan nog voor de VVMU? Dat blijkt al heel snel anders te liggen. Opeens worden dan maatregelen toegejuicht ter inperking van die vrijheid. De motivatie is meestal politiek. Moslims beledigen met tekeningen moet kunnen want VVMU. Maar de critical race theory toestaan als academisch studieonderwerp, dat mag dan aan banden gelegd worden. Waarom de homeopathie niet verbieden? Waarom astrologie niet? Ik weet het antwoord: Het gaat alleen om zaken die in comflict zijn met de persoonlijke politieke overtuigingen. Denk daar maar eens over na Dandruff, zonder mij meteen van alles in de schoenen te schuiven aan kwaadaardige zaken. Het is de hypocrisie, die ik hier bij GS veelvuldig aantref.

Beste_Landgenoten | 07-09-20 | 11:24

@Beste_Landgenoten | 07-09-20 | 11:24:

Je gaat niet in op de genoemde feiten;
- CRT verwerpt wetenschappelijke waarden als objectiviteit;
- CRT verbiedt desnoods met geweld niet-debiele meningen;
- CRT dicteert dat mensen uitsluitend op huidskleur beoordeeld mogen worden;
- etc.
Niks daarvan heeft met "wetenschap" te maken, dus niks daarvan hoort op een universiteit thuis. Of leg anders maar uit waarom jij vindt van wel.

Bovendien;
- studies op basis van CRT leveren geen enkele vaardigheid op;
- behalve racistisch geweld;
- maar daar is geen universitaire studie voor nodig;
- er zijn dus 0 redenen belastingbetalers die studies te laten betalen.

Wederom; als jij één reden kunt noemen om belastingbetalers wel te laten opdraaien voor oproepen tot rassenoorlogen hoor ik het graag.
Maar dat lukt je niet en dat weet je. Daarom kom je weer met een rookgordijn over Vrijheid van Meningsuiting. Maar niemand heeft die CRT verboden.
Nogmaals; niemand heeft die CRT verboden.

Dus. Ik zeg het nog maar eens want je leest er steeds overheen; iedereen mag nog steeds CRT prediken. Alleen het leger en de FBI zijn voor hun functioneren niet afhankelijk van hele dure oproepen tot rassenoorlogen, en gaan hier dus geen belastinggeld meer aan uitgeven. Universiteiten mogen voorlopig wel blijven oproepen tot rassenoorlogen, maar van mij hoeft dat ook niet. Een tegenargument heb je nog niet gegeven.

Dat weet jij, daarom herhaal je steeds de leugen dat tegenstanders van rassenoorlogen hypocriet zijn, Maar nogmaals; CRT kan nog steeds worden onderwezen.
Dus terug naar echte hypocrisie; jij verdedigde hier een schijnproces tegen iemand die rassenoorlogen afwijst. Jij verdedigde een schijnproces dat juridisch gezien om tientallen redenen niet deugt, omdat je het belangrijk vond tegenstanders van Marokkaans geweld "een dikke middelvinger" te geven. Jouw woorden, zoals steeds wanneer ik jou aanhaal.
En dat mag jij vinden; VvM.
Maar waarom mag Wilders er niet zijn voor die mensen?
Waarom mag Wilders niet zeggen wat Rutte op dat moment ook zei?
Waarom mag Wilders niet zeggen wat diverse PvdA politici over werkende Polen zeiden?
Hypocriet.

Dandruff | 07-09-20 | 12:18

@Beste_Landgenoten | 07-09-20 | 11:24:
Ik denk dat ook de meeste mensen "op rechts" erkennen dat er bepaalde grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting (zoals die al bestaan in de wet: ophitsing, oproepen tot geweld, of discriminatie op basis van geslacht, ras, geloof of sexuele voorkeur.
Het gaat in dit geval trouwens helemaal niet om vrijheid van meningsuiting, maar of een antidemocratisch, subversief en racistisch gedachtengoed in overheidsorganen tot beleid gemaakt moet kunnen worden. Zoals ook links juist vaak (en soms terecht) aanhaalt: vrijheid van meningsuiting betekent niet dat jouw mening ook verplicht een platform moet krijgen. Het betekent alleen maar dat de overheid jou niet gaat vervolgen of censureren voor het hebben en uiten van een bepaalde mening (binnen de beperkingen van de wet zoals die al gewoon bestaan in iedere liberale democratie).

snakedogman | 07-09-20 | 12:19
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Anasolica | 07-09-20 | 07:11 | 1
-weggejorist-
Liliela | 07-09-20 | 05:20

Oorlog is vrede en vrede is oorlog.
Het blijft een aanfluiting dat mensen waar je enige intelligentie van mag verwachten zo systematisch lopen te etteren, stoken en doorzagen in tijden van relatieve vrede, rechtvaardigheid en voorspoed.
Dit is erger dan de RAF, destijds. De RAF waren buitenbeentjes; ze waren paria's die zichzelf buiten de maatschappij plaatsten. Dit keer hebben ze het slimmer aangepakt: dit keer is het systemisch.

SIogra | 06-09-20 | 23:24

Dat er überhaupt nog mensen zijn die dit bekritiseren. Trump schaft per onmiddellijk (de invoering van) rassenleer af. Dat kan niet fout zijn. Punt. Geed die man liever een lintje in naam van MLK. Iedereen die nu teleurgesteld of zelfs kwaad is, uit zich daarmee als racist.

Gladiator Fap | 06-09-20 | 23:00

Denk je even in dat dit soort idioot openlijk racistisch rassenleer-denken van rechts en vooral witte kant zou komen.

Hoe groot zou vooral in de VS maar ook wereldwijd de verontwaardiging zijn?

Hoeveel protestmarsen, rellen, verontwaardigde urenlange mediaverslagen zouden we elke dag, wekenlang (op de MSM) hierover voorbij zien komen?

Maar nu dit soort waanzin van linkse voornamelijk zwarte kant komt ben je als tegenstander van dit soort rassenleer-denken (ook weer) een (witte) racist.

De mate van selectief denken en handelen is wat deze kwestie betreft echt tenenkrommend.

De debiliteit idem dito.

Dr.Mabuse | 06-09-20 | 21:48 | 3

Jij begrijpt niet dat zij de geschiedenis willen terugdraaien om hem vervolgens om te keren. Het is een feit dat er vanuit de westerse filosofie eeuwenlang is gezegd dat zwarten eigenlijk geen echte mensen zijn. De kenmerkende eigenschap van de mens was en is het redeneer- en denkvermogen en dat werd voorbehouden voor blanke mannen. Die konden pas echt denken. De overige mensen konden wel denken, maar niet echt, dat wil zeggen dat ze geen vrijwillig gebruik konden maken van hun redeneervermogen, zodat ze niet in staat waren om hun driften te beteugelen, zo was de gedachte.

De negers willen dat nu terugdraaien en omkeren. Zij willen over ons heersen. De kritische rassenleer zou duidelijk moeten maken dat de blanke mensen eigenlijk onderhevig zijn aan allerlei driften, bijvoorbeeld aan de drift "White Supremacy."

Nou, dat is niets nieuws onder de zon, dat wisten we al minstens sinds Darwin. We hadden respectievelijk van Thomas Hobbes, Charles Darwin, Freud en Nietzsche al geleerd dat we een bundel van driften zijn en dat ons denkvermogen slechts één van die driften is.

Maar zij willen de zaken dus omkeren. Zij willen nu even een paar honderd jaar hun wil aan ons opleggen. Dat mogen we natuurlijk nooit en te nimmer toelaten. Er is een reden dat de geschiedenis verlopen is zoals die is verlopen. Als zij hier aan de macht komen, dat is het heel snel afgelopen met het prettige en gezellige leven.

GeenHeil | 06-09-20 | 22:08

@GeenHeil | 06-09-20 | 22:08: "De negers willen dit omkeren".
Was het maar waar. Het is vooral de roomblanke D66 c.g. Democrats Jugend die deugpunten denkt te kunnen scoren met dit soort waanzin.

The_Master_Bear | 07-09-20 | 01:07

@The_Master_Bear | 07-09-20 | 01:07:

Het is goed dat je dat aankaart. Ik ben het niet helemaal met je eens. Er zijn een hoop normale negers, maar er zitten ook een hele hoop malloten tussen die deze kritische rassentheorie omarmen.

Ik vind het goed dat je het aankaart, omdat ikzelf in werkelijkheid helemaal niet in kleurtjes denk. Als ik het heb over negers en blanken, dan bedien ik me van de semantiek van de kritische rassentheorie en van BLM.

Mij gaat het om mensen die dezelfde westerse idealen delen en die binnen die gedeelde horizon met elkaar van mening kunnen verschillen. Die mensen noem ik voor het gemak "de blanken." De mensen die vinden dat die westerse idealen symbolen en getuigschriften zijn van White Supremacy en van racisme, die noem ik voor het gemak "de zwarten" of "de negers."

Nogmaals, in de werkelijkheid gaat het mij niet om kleurtjes. Die zie ik helemaal niet in dit soort situaties. Als het aankomt op smaak, dan val ik op blank en meestal op blond en blauwe ogen en verder dan dat gaat mijn racisme niet. Het gaat mij om zienswijzen en om gedeelde idealen en normen en waarden. Als er geen gemeenschappelijke horizon of visie is, dan heeft het geen zin om met iemand in discussie te gaan, zoals het geen zin heeft om te proberen om een moslim ervan te overtuigen dat Allah niet bestaat.

GeenHeil | 07-09-20 | 01:25

Keurige zet van the Don. In de letterlijke zin van het woord ben ik ook 'liberaal'. Van mij mag immers iedereen zelf weten welke godsdienst, ideologie of cultuur hij/zij bezigt, of dat hij/zij op mensen van het andere, hetzelfde, beide of geen enkel geslacht valt. Je moet het maar lekker zelf weten. Maar we zijn in de Westerse wereld helemaal aan het doorslaan met de gender-, identiteits- en cultuurwaanzin. De hele maatschappij is op meerdere vlakken in een wurggreep belandt van een handjevol wappies die, helaas, enorm veel voor elkaar krijgen omdat we nou eenmaal alles en iedereen willen pamperen en tevreden willen houden. Ook nitwits, losers at life en andere beroepsjankerds die zelf een puinhoop van hun leven hebben gemaakt, en de schuld maar op anderen af willen schuiven. Het is toch van de zotte dat figuren als Akwasi, Gario en Simons en organisaties als BLM, Antifa en Extinction Rebellion zo'n podium krijgen om hun waanzin te verspreiden? We gaan vreselijke tijden tegemoet als we niet meer volksvertegenwoordigers en leiders als Donald Trump gaan krijgen. Mensen als hem, hoe controversieel en onorthodox ze ook zijn, zijn onze laatste bescherming tegen al deze waanzin.

Le Roi | 06-09-20 | 21:45 | 1

Die tolerante houding had ik tot voorheen ook. Maar ik heb gemerkt, dat het nooit wederzijds is. De Moslims willen dat niet-moslims óók de profeet niet mogen tekenen. De Gristenen willen dat iederéén niet op zondag mag winkelen. De mileu terroristen kunnen het niet verkroppen dat hun meninkjes door bijna niemand gedeeld worden en grijpen naar geweld in plaats van bij voorbaat verloren debat.
Kortom, geef ze geen vinger, voor je het weet ben je beide armen kwijt.

The_Master_Bear | 07-09-20 | 01:13
-weggejorist-
Swieberj | 06-09-20 | 21:23 | 2

Je kan de shit in een heel erg diep meertje gooien, maar als het gaat rotten komt het weer bovendrijven. Verwijzend naar een bekende smartlap van de zangeres zonder naam. (het was maar.....) Dat wat we hier al even met zijn allen moeten ondergaan word daar boven water gehesen. Blijkbaar is er een programma wat langzaamaan in beeld komt en ik vermoed dat dit nog maar het begin is van nog heel wat meer vuurwerk. Laten we maar gaan naar 12 jaren Trump aan het roer https://www.youtube.com/watch?v=CZ2yliiQ3FQ&ab_channel=WFAA en ik ben benieuwd hoe deze man lekker losgaat met die sloopkogel. Ik begin ook steeds beter te begrijpen waarom die felheid tegen Trump. Deze meneer roeit tegen de stroming in die men van plan was op te zetten. 12 more years!

Mr_Pikibelly | 06-09-20 | 21:04 | 2

Zo is het! Ivanka neemt het van hem over en die gaat vrolijk op dezelfde tour verder. Trump zwemt niet met de stroming mee, omdat hij in zijn luxueuze jacht zit en omdat hij op die manier de stroming kan beïnvloeden. Die mensen hebben gewoon een teringhekel aan hem omdat hij altijd overal mee weg is gekomen. Ze vergeten erbij te vermelden dat hij die belastingdeals heeft kunnen sluiten, omdat hun eigen wetten dat toestonden. Voor de rest is iedereen het hem eens, vooral de zwarten. Er zijn er zat die op hem stemmen. En de mensen die niet op hem stemmen, die doen dat uit eigenbelang niet. Dat zijn mensen die hun eigen strominkje hebben en die dat maar hebben verenigd onder knettergek links. Denk aan de Gloria Wekkers van deze wereld. Daar bestaat de gehele democratische partij uit in Amerika, uit zulk soort types.

GeenHeil | 06-09-20 | 21:14

Wow: dat is goed nieuws vanuit het witte huis.

loser | 06-09-20 | 20:55

Kijk NPO, MSM en kabinet, Tweede Kamer, dit staat Nederland ook te wachten indien jullie niet ophouden met het pamperen en promoten van de linksen, de zwarten en immigranten !
Willen jullie dat ?
Indien jullie hier niets aan gaan doen; Ja, dan willen jullie dit!
Dan hoop ik dat ook jullie de gevolgen dragen!

A333aan | 06-09-20 | 20:32 | 2

Niet voor je beurt spreken. Trump is niet de leider van Europa of van Nederland.

Dit gaat in Nederland pas gebeuren als de huidige machthebbers worden weggestemd. Met machthebbers bedoel ik niet per se "iemand." Het gaat om een verandering van zienswijze. Dat kun je niet "bewerkstelligen." Verandering gebeurt of het gebeurt niet. Dat valt amper of misschien wel helemaal niet te beïnvloeden. Ik hoop dat het kwartje op tijd valt bij onze volksgenoten.

GeenHeil | 06-09-20 | 20:44

@GeenHeil
Veel van het SJW en white guild gejammer hier komt door het kopieergedrag van het overheersende Amerikaanse sentiment.
Als deze trend daar doorzet is er in de toekomst misschien een minder zelf-hatend sentiment waaraan een voorbeeld genomen wordt.

nsfl | 06-09-20 | 21:37

als altijd gebakken lucht van die gepofte sinaasappel, maar inderdaad lees het boek van Pluckrose&Lindsay(bepaald geen trumpvrienden)

naxapinu | 06-09-20 | 20:28 | 4

Nog een paar weekjes slapen en we weten het.

EenGoedBegin | 06-09-20 | 23:01

De Dire Straits zongen ooit iets over Industrial Disease. Ik denk dat ze maar uit hun graf moeten opstaan om een nummer te maken over Trump Derangement Syndrome want dat lijkt te heersen onder deze en gene.

In andere woorden, kijk eens hoeveel orange-man-bad termen je in dat zinnetje propte om aan te geven dat, ondanks dat Trump toch echt heel erg oranje en slecht en Trump is en wist je al dat ik Trump een lul vind en orange man bad m'kay dit voorstel toch best goed is ondanks dat Trump baby's voor z'n ontbijt eet.

In een woord: pathetic.

Voorgeenchanterikpeu | 07-09-20 | 00:51
▼ 1 antwoord verborgen

Het is toch bijzonder. De nicht van Osama Bin Laden draagt een MAGA-pet en Sigrid Kaag is getrouwd met een Palestijnse terrorist. Waar is het misgegaan?

GeenHeil | 06-09-20 | 20:32

@GeenHeil | 06-09-20 | 20:32: In de woestijn van Arabië, ergens rond het jaar 650 geloof ik, plus of minus een paar jaar.

Voorgeenchanterikpeu | 07-09-20 | 00:53

Hier in Nederland is de ‘Hunt’ op de male chauvinistic pigs allang geopend.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 20:08 | 1

Oh fuk. Ik ben male. Ik ben chauvinistisch (denk ik) en ik heb best wel een neus van een varken. Shit.

SaintNick | 06-09-20 | 20:19

Je heb zwaar bewapend - en je hebt zwart bewapend.

bisbisbis | 06-09-20 | 19:55

De vijand van de krankzinnige democraten is mijn groete vriend.

Carryon | 06-09-20 | 19:51

De geestelijke vader van 'The Critical Race Theory is Derrick Bell en het was Obama die deze theorie omarmde. Derrick Bell is tevens een paar keer in het Witte Huis geweest toen Barack nog president was. Online zijn plaatjes te vinden waar de twee heren elkaar innig omhelzen .

Nehemia | 06-09-20 | 19:27 | 3

Onder Obama zijn deze SJ groepen salonfahig geworden. Voor Obama zaten deze groepen in fringe van de politiek; Obama heeft deze groepen gelegitimeerd.

www.foxnews.com/transcript/exclusive-...

Swieberj | 06-09-20 | 19:47

@Swieberj | 06-09-20 | 19:47:

Obama is de grootste terrorist die de wereld sinds de eeuwwisseling gekend heeft. Ja, groter dan Bin Laden en al-Baghdadi. Het hele Midden-Oosten is verscheurd door die man, met alle gevolgen van dien. Laten we ook niet vergeten welke rol Hillary Clinton daarin heeft gespeeld. Obama en Hillary zijn gewoon oorlogsmisdadigers en terroristen. Ze hadden al een aantal jaren vast moeten zitten in Scheveningen, waar ook Milosevic vast heeft gezeten en waar hij aan zijn levenseinde is gekomen.

GeenHeil | 06-09-20 | 19:54

Vermoeiende onzin theorie om mislukkelingen een alibi te geven voor eigen falen.
Zoiets als: "Geef de blankhuidigen de schuld. en neem wraak."
Weer een krachtig signaal van Trump om de voortwoekerende gekte te stoppen.
Niet dat de zwarte bendes en warhoofden zullen inbinden. Maar de linkse idiote propaganda kan wel een stuk minder worden en verder zullen de gevangenissen weer een extra boost krijgen door toegenomen gekleurde gasten.
Verder zit er natuurlijk een gigantisch taboe op het hebben over rassen. Met planten en andere dieren dan de mens is het dan weer geen enkel probleem. Iedereen moet gelijk zijn wat eufemistisch gelijkwaardig wordt genoemd.
Wel, Trump is niet gelijk aan Biden en nog minder gelijkwaardig.
Trump is de grote baas en dat blijft hij nog wel een tijdje.

dijkbewaker | 06-09-20 | 19:25

Laatste keer dat er rassenonderwijs werd gegeven liep het helemaal verkeerd af. Hadden we bijna één Europa gehad. Gelukkig is dat al weer 75 jaar geleden.

Olieboer | 06-09-20 | 18:28 | 4

@GeenHeil | 06-09-20 | 18:32: Jawel, ben ik het mee eens maar niet gesubsidieerd met overheidsgeld / belastinggeld. (hoop ik)

Olieboer | 06-09-20 | 18:50

@Olieboer | 06-09-20 | 18:50:

Daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Als Mark Rutte Toyota`s uitdeelt aan ISIS of andere terreurorganisaties, dan doet hij ongetwijfeld nog veel meer dingen die absoluut niet door de beugel kunnen. Je weet toch hoe dat werkt bij criminelen? Als ik vandaag iemand arresteer voor een winkeldiefstal, dan arresteer ik hem eigenlijk meteen voor al die keren dat ik hem niet heb kunnen betrappen. Het punt is dat ik dat niet kan bewijzen. Iedereen weet dat een crimineel nooit wordt gepakt voor AL zijn daden. Wij zien slechts het topje van de ijsberg.

GeenHeil | 06-09-20 | 19:13

@Olieboer | 06-09-20 | 18:50: Natuurlijk wordt dit betaald met belastingmiddelen, ze hebben immers vrijwel allemaal óf een uitkering, óf een aanstelling in een of andere overheidsinstantie waar ze waken over 'diversiteit' en 'includering'?

Voorgeenchanterikpeu | 07-09-20 | 01:01
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is met afstand het belangrijkste wapenfeit van deze president. Deze verdorven dwaalleer moet met wortel en tak uitgeroeid worden! Iedereen die het verdedigde dient in kaart gebracht te worden om te zorgen dat deze mensen nooit meer een positie met maatschappelijke invloed zullen bekleden.

F.Klondyke | 06-09-20 | 18:20 | 3

Werkt niet. Je moet ze bekeren tot het ware geloof.

aflaatverkoper | 06-09-20 | 18:59

Leraar van Obama is grondlegger.

dijkbewaker | 06-09-20 | 19:06

@dijkbewaker | 06-09-20 | 19:06: Derrick Bell was inderdaad een van zijn docenten, maar ik heb Obama niet kunnen betrappen op het implementeren van Critical Race Theory. Hij heeft zich ook tegen politieke correctheid uitgesproken.

F.Klondyke | 06-09-20 | 19:18

Lekker laten branden. Ze willen toch geen hulpdiensten op straat? Zoek het dan maar uit. Als ik daarbij was geweest als politieagent, dan had hij van mij de tyfus kunnen krijgen. "Ja, sorry, ik ben te druk met jouw eisen inwilligen, namelijk met niksen en met geen hulpverlening bieden."

GeenHeil | 06-09-20 | 18:06

karma is a bitch.

loser | 06-09-20 | 20:54

Overduidelijk een Burnie supporter.

LiniaalRectaal | 06-09-20 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Daar moet Trump zich niet mee bemoeien, die man is niet eens zwart. Hij snapt er dus niets van.

Schadenfreude | 06-09-20 | 17:43 | 7

@Usumani | 06-09-20 | 18:07:

Volgens de racisten van BLM zit je verstand in je huidskleur, ja. Blanken kunnen de gevoelens van zwarten niet begrijpen, weet je nog? En daar hebben die zwarten ook volkomen gelijk in: blanken, oftewel denkende en voelende mensen, begrijpen helemaal niets van de gedachtewereld - als die er al is - van zwarten. Het is nog maar de vraag of het überhaupt mensen zijn en of ze überhaupt gedachten hebben zoals wij.

GeenHeil | 06-09-20 | 18:11

@GeenHeil | 06-09-20 | 18:11: Bizar.
"Ik zou mezelf als extreem-rechts kwalificeren. Daarmee bedoel ik niet dat ik een racist ben. Alles wat rechtser is dan ik ben, dat zie ik niet meer als rechts. Dat ligt buiten het redelijke en fatsoenlijke. Ik weet hoe ver ik wil gaan en als je nog verder wil gaan dan ik, dan ben je niet goed bij je hoofd."
U bent niet goed bij uw hoofd.

Usumani | 06-09-20 | 18:18

@Usumani | 06-09-20 | 18:18:

Dat zou kunnen. Maar jij weet niet hoe ver ik wil gaan, dus ik denk dat je daar weinig over kan zeggen.

GeenHeil | 06-09-20 | 18:20
▼ 4 antwoorden verborgen

Mag je zeggen dat we links zo langzamerhand moeten deporteren.

dik van alster2409 | 06-09-20 | 17:01 | 12

@GeenHeil | 06-09-20 | 17:50:

Dat geldt trouwens niet voor jou, dik. Ik ken je niet en ik weet niet hoe ver jij wil gaan. Ik vind jou niet bij voorbaat niet goed bij je hoofd. Maar links deporteren, dat is onverstandig. De grote politieke, sociale en economische ideeën zijn allemaal voortgekomen uit de strijd tussen liberalisme en socialisme en tussen links en rechts, ook toen die woorden er nog niet waren. Sinds Marx - die noch links noch rechts was - en Hegel - idem - hebben die woorden concrete - geestelijke en materiële - betekenissen gekregen. Hegel heeft duidelijk gemaakt dat ideeën alleen voortkomen uit tegenstrijdigheden, ontkenningen, afwijzingen, insluitingen en uitsluitingen. Links is een essentieel onderdeel in dat samenspel, dat spiegelgevecht.

GeenHeil | 06-09-20 | 18:17
▼ 9 antwoorden verborgen

Dit is volgens mij geheel grondwettelijk daar: Trump is de baas van de federale overheid, dus hij kan dit.
Dan heb je die zooi natuurlijk wel nog steeds op universiteiten, staten, steden, en nog zo'n zooi. Maar het is een begin.

frank87 | 06-09-20 | 17:00

Glad ijs. Ideeën en theorieën verbieden past nooit bij een democratisch leider. Discussie aangaan en argumenten van de tegenpartij weerleggen, werkt veel beter. Trump gaat hier de fout in.

Amsterdamsko | 06-09-20 | 17:00 | 10

@GeenHeil | 06-09-20 | 17:22: Dat zal je toch tegenvallen, vrees ik. In Nederland kan de overheid hooguit voorkomen dat er landelijke examens in de desbetreffende stof worden afgenomen. Voor de rest mag een school de grootst mogelijke waanzin verkondigen bij mijn beste weten.. Geen idee waar (en of) er grenzen zijn.

Otto Normal | 06-09-20 | 19:02

@Otto Normal | 06-09-20 | 19:02:

Jawel, dat klopt wel wat jij zegt, maar de landelijke examens zijn de ultieme stok achter de deur. Die dwingen de scholen om hun curriculum zo in te richten, dat die examens wel worden behaald. Als ze niet of te weinig worden behaald, dan krijgt de school geen of minder subsidie. En het overgrote deel van de scholen in Nederland is afhankelijk van overheidssubsidies.

GeenHeil | 06-09-20 | 19:08

Hij verbied de theorie helemaal niet. Alleen de verplichte trainingen binnen de federale overheid. Dat is net zoiets als in Nederland verbieden dat agenten of scholieren verplicht naar de Moskee moeten.... Helaas wordt die nuance hier (in NL) niet zo gewaardeerd.

EenGoedBegin | 06-09-20 | 23:17
▼ 7 antwoorden verborgen

Race, race, welke race?

Rest In Privacy | 06-09-20 | 16:53

Ondertussen breken links-extremisten Leipzig af.

dik van alster2409 | 06-09-20 | 16:42

Voor een ieder die zich afvraagt wat critical theory is, kan het versimpeld uitleggen. It's basically marxism in een nieuw jasje. Marx (de echte niet Marx Rutte) kwam tijdens zijn leven al erachter dat zijn theorieën achterhaald werden door de werkelijkheid. Maar na zijn dood gingen authoritarians met zijn leer aan de haal en we kregen het 'fantastische' communisme in verschillende landen. Maar zoals Marx ook al doorhad kwam de arbeider niet in opstand in veel westerse landen omdat hun omstandigheden buiten marxisme al verbeterd waren. Marxisten waren boos en teleurgesteld maar schakelden door. Een deel dronk de Koolaid en werden "sociaal democraten", ze probeerden de revo niet meer van onderop te bewerkstelligen maar werden onderdeel van het establishment.

Een ander deal went rogue. Zij waren boos op de witte arbeider en zou hun nog wel krijgen. Ze zochten namelijk naar nieuwe "slachtoffers" van de bourgeoisie om via hun de revo uit te lokken. Maar ze deden dit nu heimelijk. Via universiteiten infiltreerden ze de maatschappij op zoek naar slachtoffers. Ze vonden ze in eerste instantie bij vrouwen en homo's. En zetten vol in op de seksuele revolutie om de westerse traditionele maatschappij te ontwrichten.

Laten kwamen ze ook uit bij ras en zelfs bij lieden die in de war waren welk geslacht ze hadden. Nog meer slachtoffers om useful idiots uit te werven voor de revo en de "dekolonisatie" werd in gang gezet (en uiteraard nog veder ingezet om de seksuele revolutie).

Helaas kwam de Sovjet Unie ten val voordat ze de westerse maatschappij voldoende hadden ontwricht met hun perverse waanideeën. Er was dus niemand meer om de boel over te nemen wanneer het westen gedestabiliseerd zou worden. Maar het ontwrichten ging door want wat moesten neo marxisten en postmodernisten anders? Mocht u zich afvragen overigens waarom deze lieden zich geen marxisten noemen - een groot deel wijst een aantal kernpunten van marxisme juist af want achterhaald en niet meer van deze tijd. Vandaar dat ze zich ook niet aangesproken voelen wanneer deze "French theory" figuren geconfronteerd worden dat het marxisten zijn.

En zo krijg je het westen van 2020. Een geestelijk en ideologisch ontheemde en gedemoraliseerde maatschappij. Als rijpe appeltjes voor het plukken door marxisten. Maar helaas zijn er geen sterke marxistische maatschappijen, slechts Chy-na maar het is de vraag of ze het westen fysiek over willen of kunnen nemen.

U krijgt nog hele zware jaren/decennia voor de boeg. Het westen zal verder afbrokkelen en chaos en anarchie zal steeds meer overnemen. Hordes uit 3e wereldlanden overspoelen de westerse steden en niemand houdt ze tegen. De westerse cultuur verdwijnt en wordt vervangen voor een nihilistische op marxistische leest gestuurde demoralisatie ideologie, waar niemand gelukkig van wordt. En waar geen verlossing meer voor komt, want geen Sovjet Unie om in te grijpen.

Graaf_van_Hogendorp | 06-09-20 | 16:38 | 7

Indeed, en je hebt goed opgelet wat Yuri Bezmenov al in de jaren '80 zei Graaf. ;-)

Basil Fawlty | 06-09-20 | 19:39

@Rotterdammert1965 | 06-09-20 | 16:45: Een hele goede vergelijking zelfs! Rome had zich zo succesvol uitgebreid, dat het om de boel bij mekaar tee houden de fout ( ? ) gemaakt heeft dat alle veroverde volkeren hun eigen cultuur mochten blijven aanhouden, zodat op een gegeven moment de mensen zich gingen afvragen "wat is Rome nu eigenlijk, behalve een idee?". Vergelijk cultuurmarxisme, alleen bestond die term toen nog niet.

Gladiator Fap | 06-09-20 | 23:06

@Gladiator Fap | 06-09-20 | 23:06: In dit geval dient de nieuwe uitdager (China) zich al aan. Wellicht dat we wakker worden als we hardhandig op onze plek worden gezet.

EenGoedBegin | 06-09-20 | 23:24
▼ 4 antwoorden verborgen

Extreem links: Doe / denk wat wij zeggen of je bent een racist / etc.
Ik wil geen godwin maken, maar dit begint toch echt wel hele enge vormen aan te nemen.

SanderEvers | 06-09-20 | 16:29 | 3

Het is geen Godwin, maar het is de hedendaagse realiteit. We hoeven helemaal niet naar Hitler te verwijzen om duidelijk te maken dat dit allemaal niet deugt. Iedereen in Nederland heeft geleerd wat propaganda is en iedereen weet dat dit onder propaganda valt. De meerderheid wil het alleen niet weten. De meerderheid wil de nazistaat.

GeenHeil | 06-09-20 | 16:31

@GeenHeil | 06-09-20 | 16:31: Ik geloof er niks van: dat de meerdeheid de nazistaat wenst. De natiestaat wel.

aflaatverkoper | 06-09-20 | 18:43

@aflaatverkoper | 06-09-20 | 18:43:

Ja, het was een bewuste formulering en ik sta volledig achter die formulering. De meerderheid wil van Nederland een fascistische en racistische maatschappij en staat maken.

GeenHeil | 06-09-20 | 19:42

In Nederland hebben we D66 Ministers die 'critical race theory' juist promoten. Van diversiteitsofficieren en huidskleuren turven op Universiteiten tot ambtenaren naar 'white privilege' cursussen sturen en de ambtenarij 'ontwitten'.

GroetenVanUrk | 06-09-20 | 16:22

DIT is waarom mensen blij waren dat Trump in 2016 won. En waarom hij ook in 2020 weer zal winnen. Nu nog even de (sociale) media echt laten kiezen of delen tussen een rol als doorgeefluik of redacteur, een pardonnetje hier voor Snowden en Assange daar, en hij mag wat mij betreft met zijn muil op Mt. Rushmore en verder ieder dom communicatietrutje of modepopje lekker in haar kruis grijpen wanneer toch niemand kijkt.

OverdaanDerOnderheid | 06-09-20 | 16:17

Zolang “god” nog overal een vinger in de overheidspap heeft vind ik alles hypocriet

menage | 06-09-20 | 16:17 | 8

Seculier zijn heeft de afgelopen eeuw 2 wereldoorlogen op zijn naam staan. Nog niet eens te bedenken hoeveel doden er uit het atheïstische marxisme is voortgekomen. Als jij zo bewust de mening erop nou houdt dat subjectief moraal denken de hoofdmodus moet zijn in een samenleving, dan stel ik voor dat je je voordeur voortaan niet meer op slot zet vanaf nu. Voeg dan ook maar daad bij woord.

BrokenTipi | 06-09-20 | 18:57

@BrokenTipi | 06-09-20 | 18:57: U gaat me nu vertellen dat godsdiensten allen maar pais en vree brachten? Scheiden van staat is fundamenteel voor een democratie waarin iedereen gelijk is.

menage | 06-09-20 | 19:21
▼ 5 antwoorden verborgen

Haal het bier alvast maar uit je koelkast. Trump's herverkiezing op 3 november zal de meest verstoorde usa verkiezingen ooit worden. De stemmen per post zullen tot de High Court worden aangevochten door Nancy Pelosi. Die inauguratie van Trump op 20 januari gaan ze mooi uitstellen. The battle of linksgekkies tegen de supreme whites! The revenge of HRC die niet tegen haar verlies kan en niet opnieuw tegen Trump durft te strijden.

DitjaarkrijgikAOW | 06-09-20 | 16:13 | 1

Die Hillary Clinton is op oorlogspad met haar: Joe Biden should not concede under any circumstances”. Trump wint natuurlijk van creepy Joe, maar de Democraten zullen het niet accepteren en dat betekent maanden lang ellende voordat het er definitief door is.

Nehemia | 06-09-20 | 16:45

Ik dacht eigenlijk dat we dit jaar zouden vieren dat rassenleer al 75 jaar geen vak op school meer is?

Rest In Privacy | 06-09-20 | 16:13 | 1

@Giraf01 | 06-09-20 | 16:13 |
De 'progressieven' overal in het Westen:
"Hold our beer..."

Sjefke7807 | 06-09-20 | 16:18

Hoewel ik de theorie redelijke onzin vind, net als de meeste sociologische theorieën (sociologie is de enige wetenschap die de werkelijkheid wil hervormen tot het model in plaats van andersom) heb ik je toch moeite mee. Het moment dat een overheid gaat bepalen wat ik leer of niet leer op een universiteit vind ik dat we een hellend vlak betreden. De academische vrijheid moet van mij betreft net zo ver als de vrijheid van spreken. De academische wereld is groot genoeg en wonder genoeg om dit soort theorieën tegen te spreken, net als bijkomend nut voor de samenleving dat dit goede argumenten oplevert om afgeleide stellingen die in de politiek worden gebruikt op inhoudelijke gronden te kunnen tegenspreken.

ECLP | 06-09-20 | 16:12 | 3

Is lezen nou echt zo moeilijk?! Dit gaat niet over universiteiten maar over de federale overheid. Staat zelfs in de kop.
En daarmee gaat het over ambtenaren politiek beinvloeden, ipv ze neutraal te laten opereren en wb persoonlijke politieke voorkeur gelijkmatig verdeeld te houden. Lijkt me dus een prima zet van Potus en zn team. Keurig overeenkomstig de grondwet.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 16:17

Dat is hetzelfde argument dat creationisten/intelligent design-aanhangers gebruiken om hun ideeën over evolutie enig cachet te geven. Ook al wordt die onzin keer op keer ontkracht, creationisten eisen hun plaats aan de universiteit op, vanwege de "academische vrijheid."

Zie ik misschien iets over het hoofd?

Rest In Privacy | 06-09-20 | 16:21

@einStina | 06-09-20 | 16:17: Lezen is blijkbaar moeilijk want je hebt helemaal gelijk. Ik had instituties gelijk gesteld met universiteiten, maar het gaat hier idd om het ambtelijk apparaat. Mea culpa!

ECLP | 06-09-20 | 19:40

Als u een uitmuntende uiteenzetting van deze geweldige Executive Order zoekt. Net heet van de Interwebs:

- www.youtube.com/watch?v=jZJLdKbB-Rc

Zeer de moeite waard.

Sjefke7807 | 06-09-20 | 16:04 | 5

Als ik een gast met zo'n mutsje zie, dan haak ik direct af. Wat is dat toch met Amerikanen en die malle mutsjes of petjes scheef en achterstevoren?

aflaatverkoper | 06-09-20 | 18:16

@aflaatverkoper | 06-09-20 | 18:16: Rotkop, pet erop. Doen Nederlanders ook hoor. Dan vind ik de bontkraagjes die onze """jongeren""" dragen nog lelijker. Van die afgeknipte panties met een knoop erin die onze donkerder gepigmenteerde vrienden wel eens op hun schedels dragen durf ik niets te zeggen.

OverdaanDerOnderheid | 06-09-20 | 18:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Kritische rassentheorie is een verzonnen wetenschap uit de jaren 60tig.
Iedereen was heel druk bezig met LSD slikken en protesteren tegen de oorlog in Vietnam toen de tegencultuur er achter kwam dat er geen serieuze zwarte wetenschap bestond, dus besloten ze die maar te verzinnen. In plaats van serieus wetenschappelijk werk te verrichten.
En ze kwamen tot een aantal bizarre conclusies die de basis vormden tot de kritische rassentheorie:
- Wiskunde is racistisch, want uitgevonden door de blanken (eigenlijk waren het de arabieren)
- Spelling is racistisch want het houdt geen rekening met Ebonics.
- Geschiedenis is racistisch want alleen blanken schrijven hun geschiedenis op. (En de Chinezen, Indiërs, Perzen, Inca's, Maya's, Egyptenaren, Joden en talloze andere volkeren schreven hun geschiedenis op).
- Feiten zijn racistisch want alleen blanken gebruiken "observeren, redeneren en concluderen" om tot reproduceerbare feiten te komen.
- De verlichting is racistisch want het was een feestje van blanken onder elkaar.
Daarentegen werd er wel werden Diederik Stapel achtige methodes wel goed gekeurd.
- Als je iets vind is het ook zo.
- Anekdotisch bewijs kan prima gebruikt worden al een wetenschappelijke onderbouwing.
- Verhalen die geen bewijs aandragen zijn helemaal toppie.
- Persoonlijke ervaringen van een enkeling gelden meteen voor de hele groep.
Die hele kritische rassentheorie staat een echte zwarte wetenschap in de weg en heeft meer kwaad dan goed gedaan.
Door deze pseudowetenschap verplicht te stellen bij bepaalde studierichtingen dragen universiteiten ook niet echt bij aan serieus wetenschappelijk onderzoek.
En helemaal erg, doordat deze pseudowetenschap op universiteiten wordt onderwezen zullen mensen gaan beweren dat het waar is "Het wordt op universiteiten onderwezen, dus het is waar" (Dat is hetzelfde als dat je iets op het internet hebt gelezen, dus het is waar).

Osdorpertje | 06-09-20 | 15:59 | 8

Het National Museum of African American History and Culture, onderdeel van het Smithsonian, heeft een whiteness chart gepubliceerd en na hevige kritiek weer ingetrokken.

Tekenen van "witheid" aldus deze affiche:

- op tijd komen
- plannen voor de toekomst
- uitgestelde behoeftebevrediging
- zelfredzaamheid
- respecteren van autoriteit
- en veel meer meer

Kijk zelf:

www.the-sun.com/news/1149007/african-...

BenBinnen | 06-09-20 | 19:02
▼ 5 antwoorden verborgen

De immer verongelijkte grote bek.
Het immer overtuigd zijn van het eigen gelijk.
De grootschalige intimidatie.
Het grootschalig monddood (willen) maken van andersdenkenden / de politieke tegenstanders.
Het volop en veelvuldig bedreigen van en het gebruik maken van geweld tegen andersdenkenden / de politieke tegenstanders.
Het plunderen, vernielen, in brand steken en etalageruiten vernielen van winkels, gebouwen en kerken.
Het gewelddadig gedrag in naam van de gevallen "martelaren" uit het eigen volk , van hetzelfde ras en met dezelfde huidskleur.
Het moedwillig willen afdwingen van financiële vergoedingen en opeisen van smartengeld van andersdenkenden / de politieke tegenstanders.
De totale onverdraagzaamheid naar andersdenkenden / de politieke tegenstanders.
Het grootschalig kuddegedrag en (tunnelvisie) groepsdenken.
Het steeds weer gefascineerd bezig zijn met en het focussen op de eigen huidskleur(en) en het eigen ras.
Het openlijk steeds benoemen van de eigen huidskleur en de daaraan gekoppelde bijbehorende superioriteit.
Het (willen) afdwingen van voorkeursrollen voor zichzelf en gelijkdenkenden.
Het zichzelf blijven afschilderen als slachtoffer terwijl het tegendeel (veelal aantoonbaar) waar is.

En het steeds weer teruggrijpen naar het (verre) verleden en het lijden van het eigen ras om een voorkeurs- rol op te kunnen / willen eisen en /of de rechtvaardiging te vinden voor het eigen bovengenoemde gedrag.

Klinkt bekend.

Die Straße frei den braunen Bataillonen!

Dr.Mabuse | 06-09-20 | 15:53 | 1

Moet u nagaan dat als USA geen Trump had gehad. Dan was deze ellende zonder stop doorgezet. Dit is zo'n belangrijke stap in de oorlog tegen links, BLM en antifa versus het vrije westen.

appeltjesgroeneweide | 06-09-20 | 16:01

die critical race theory is zo racistisch als de pest

Ron_Paul | 06-09-20 | 15:51 | 1

Zoiets als zwarte ouders die van de leg raken als een dochter thuiskomt met een blanke Nederlander met een baan en zonder strafblad. De volgende stap is eugenetica. De volgende stap daarna is Auswitsch.2

Valse_nootjes | 06-09-20 | 16:16

BAM! En zo ziet u maar weer. Rechts, links, het maakt niet uit. Het verbannen van gedachtengoed is de norm. Hypocrisie ten top.

Mozes Langebroek | 06-09-20 | 15:48 | 4

@JvanDeventer | 06-09-20 | 15:52: Exact. In de Amerikaanse Grondwet staat dat iedereen gelijk is voor de wet. Die 'ik ben blank en dus moet ik mezelf haten' cursussen kunnen daarom subiet de container in.

Nehemia | 06-09-20 | 15:58

Volgens mij is de actie bedoeld om ervoor te voorkomen dat de overheid foute stromingen betaald en faciliteert. Zou hetzelfde zijn als de Nederlandse overheid die Palestijnse moordcommando's financiert of vrachtwagens geeft aan rondtrekkende soldaten die een land in puin schieten. Oh, wacht ...

Graaier | 06-09-20 | 16:05

BAM,je lult uit je linkse nek en doet aan onrijpe appels en peren. Leer eens nadenken en ga dan iets zeggen

hertogvanzottegem | 06-09-20 | 16:35
▼ 1 antwoord verborgen

Leest van de gemeente Amsterdam ook iedereen even mee....

MokumsMoppie | 06-09-20 | 15:48

Mooi! Het is een begin.

aflaatverkoper | 06-09-20 | 15:40

Fantastisch nieuws! Als je al niet voor Trump was, dan is dit wel een reden. Als die man niet herkozen wordt is de wereld verloren, vrees ik. Ik hoop dat Thierry dit idee overneemt. Hier in Nederland loopt het ook de spuigaten uit, die CRT. Ik begin steeds meer een hekel te krijgen aan alle Nederlandse officiële instellingen, de pers, de regering, de NPO, nergens voel ik me vertegenwoordigd. Alsof ik fout ben, er niet bij hoor, schuldig ben. En velen met mij.

pjisonline | 06-09-20 | 15:35 | 4

Thierry heeft ook al meermaals benoemd dat er vooral rode rakkers op de academies rondlopen, maar meer dan dat kan hij niet in zijn uppie.

JackStick | 06-09-20 | 16:08

De paradox van de onderzoekspsychologie en sociologie. De mens valt niet puur en alleen te observeren. Deze theorie lijkt vooral te veroorzaken wat hij beschrijft.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 19:58
▼ 1 antwoord verborgen

Styx over Biden: “you are a cocksucker”.
Zit geen woord Spaans bij.
youtu.be/yXo62XTa-cQ

Stormageddon | 06-09-20 | 15:30 | 6

Deze gozer is hoe ik Feynman voor me zie. Prima rant.

threeheadedmonkey | 06-09-20 | 16:07

@Papa Jones | 06-09-20 | 15:41:
Het is geen haat, het is de analyse van hoe de Democratische partij o.l.v. Joe Biden t.o.v. Antifa en CRT staat.
En dat is in dit geval heel duidelijk: Joe sucks their dicks.

Luister het nog maar een keer. Het is eigenlijk niet mis te verstaan.

Stormageddon | 06-09-20 | 16:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Het werd tijd. Nu in Nederland ook verbieden, voordat het gemeengoed wordt.

lekgoot | 06-09-20 | 15:30

Trump wordt met de week een grotere held. Hebben de democraten al een emmertje voor hun tranen klaar staan?

CocaCola | 06-09-20 | 15:24 | 2

Een emmertje? Man, je kunt straks de zeespiegelstijging koppelen aan het verlies van Biden2020.

Binkoo | 06-09-20 | 19:15

Mooi. Trump is af en toe een gekke druif, maar hij is dan altijd wel duidelijk in dat gekke druif gebeuren, en dat heb ik liever dan bijv. een opportunistische hypocriet als Mrs. Bill Clinton. Maar hier doet hij het helemaal goed. Vrijheid van meningsuiting, dus als blanke idioten vinden dat hij huidskleur maakt dat ze dieper gekleurde mensen kunstmatig moeten verheffen omdat die dat zelf van nature blijkbaar niet kunnen, dan doen ze dat maar. Maar niet op kosten van de belastingbetaler.

Nu hier nog invoeren. En rap.

Valse_nootjes | 06-09-20 | 15:23

Mein kampf is de bakermat van de Nazi ideologie. Logisch dat wanneer je Antifa als domestic terrorism verklaard, je ook de fundamenten aanpakt.

Haatejaculaat | 06-09-20 | 15:21

Let wel: Trump wil niets verbieden. Hij wil alleen stoppen met het door de overheid ondersteunen van dit soort racistische haatpraat.
Zo zou het in Nederland ook moeten. Geen cent overheidsgeld voor racisme à la Gloria Wekker en diversiteits-indoctrinatie. Van Engelshoven zou voor de rechter gesleept moeten worden.

JvanDeventer | 06-09-20 | 15:17 | 3

Nu nog hetzelfde laten gelden voor LGBT en Pride en dat soort walgelijkheden.

vanBarchum | 06-09-20 | 15:27

Held! Twee vingers in de neus op 3 november...

Tom Hagen | 06-09-20 | 15:14

Linkse ideologie wordt altijd langzaam binnengesmokkeld of ingesmeerd onder een dunne laag camouflage deug. Het is een strategie die zeer effectief werkt, zeker op minder scherpe mensen. Je zou het bijna niet kunnen zeggen want links en werken gaan samen als olie en water.

unshift | 06-09-20 | 15:08 | 2

Dus ze zijn zowel werkeloos als in het bezit van iedere baan die ze hun ideologie dunnetjes laat uitsmeren over minder scherpe mensen?

Sjors W. | 06-09-20 | 15:22

Zo ervaar ik het binnensluipen van de linkse ideologie ook. De maiden speech van Sigrid Kaag somt al die dingen precies op!

DitjaarkrijgikAOW | 06-09-20 | 16:03

Ik spreek al langer over de “Agenda” van (extreem) links.
Klimaat & Kleur zijn de hoofd agendapunten.
Crimineel George F was slechts aanleiding , startsein om wereldwijd chaos te trappen.
Één vd agendapunten.
Het is namelijk niet anders uit te leggen.
De dood van Floyd had nooit gemogen, maar kan nooit de reden zijn geweest om te wereld in brand te zetten.
Vooropgezet plan dus.
Vannacht weer rellen in Leipzig.
nos.nl/l/2346998
Om nog maar te zwijgen wat zich af heeft gespeeld, aan de andere kant vd oceaan.
De hernieuwde aanpak van linkse fascisten zat al langer in de planning dan dat Trump Potus is.
Dus argumenten dat het allemaal door Trump komt, kunnen door het schijthuis.
Bovendien is Trump niet de leider van Europa, terwijl we in Europa evengoed erg veel last hebben van links fascistische hooligans.
Nogmaals, de zwarte gemeenschap heeft zich in de luren laten leggen door blanke fascisten, die zich marxist noemen.
Dat zal wel wat socialer klinken, maar is het niet.
De zwarte bevolking heeft zich wederom laten knechten door blanke overheersers en krijgen daardoor mede de schuld van de huidige chaos.
Gelukkig zien veel mensen nu in wat er gaande is.
Links activisme is net als de islam.
Het stopt niet en het is nooit genoeg, geweld, intimidatie en indoctrinatie.
Niet in staat om een redelijke dialoog aan te gaan.

Ruimedenker | 06-09-20 | 15:07 | 1

@Ruimedenker
Recht in het doel! U beschrijft hoe het echt is.

toetssteen | 06-09-20 | 15:48

Eindelijk! Eindelijk! Eindelijk!, iemand die het snapt, het ziet voor wat het is en door pakt. Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Die hele CRT hangt van het racisme en bekrompen denken aan elkaar. Neem alleen al die trainingen in Seattle. Ze zijn hoogst onconstitutioneel omdat ze er één etniciteit uitpikken (de blanken) en hen vervolgens op alle mogelijke manieren te kakken zetten, verplichten ridicule onzin aan te nemen en hen een schuldcomplex op oneigenlijke gronden aan te praten met verregaande consequenties indien men er niet in mee gaat. Niet alleen is het complete kolder wat er gebezigd wordt, het is ook nog eens ten diepste racistisch, naar beide zijden(!). Want blank krijgt om werkelijk alles de Zwarte Piet toegespeeld en alles van kleur wordt van gelijk welke eigen verantwoordelijkheid ontslagen, waarmee men eigenlijk wil zeggen dat ze daar niet toe in staat zouden zijn. Wat dus ook racistisch is. Als u eens een half uurtje met gekrulde tenen wil zitten, kijkt u deze JijBuis waarin een afgestudeerde psychologe die CRT 'trainingen' ontleedt en er gehakt van maakt. Ze gebruikt de documenten waar Rufo de hand op heeft weten te leggen:

- www.youtube.com/watch?v=ZUl2A9GNx6I

Sjefke7807 | 06-09-20 | 15:07 | 1

#Trump2020 4 more years!

Rest In Privacy | 06-09-20 | 15:35

Trump werd aangevallen op normaliter 1 van zijn sterke punten: veterans. Stelletje sukkels. Heel slim en sneaky gedaan, met anonieme bronnen. En gebruik makend van een oud conflictje met mcCain. Allemaal BS natuurlijk, wat je al ziet aan dat de zogenaamde uitspraken niet die signature humor van Trump hebben. Maar Trump moest zich toch verdedigen, en dat is niet Trump op zijn best. Trump is offensief op zijn best, en daarom zien we deze actie nu van Trump. We gaan natuurlijk tot aan de verkiezingen de meest wilde desinformatie over Trump horen. Ja, nog wilder. Kan dat nog? Gordels om.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 15:05 | 28

@Jan Passant mk2 | 06-09-20 | 15:57:
www.twitter.com/realDonaldTrump/statu...
@jack heeft er al een waarschuwing bij gezet, en CNN heeft al beweerd dat het een oproep is om dubbel stemmen (en dat is een misdrijf). Maar dát doet hij dus niet. Hij vraagt stemmers om te controleren of hun stem is geteld. En zo nee, dan alsnog te stemmen. En dat is niet hetzelfde als dubbel stemmen, maar verzekeren dat je 1 keer stemt.
Dat is niet hetzelfde.

Stormageddon | 06-09-20 | 16:16

@Swieberj | 06-09-20 | 16:05: Ook de tweet van Melania Trump is helder:
"TheAtlantic story is not true. It has become a very dangerous time when anonymous sources are believed above all else, & no one knows their motivation. This is not journalism - It is activism. And it is a disservice to the people of our great nation."

Nehemia | 06-09-20 | 16:16

@Sjors W. | 06-09-20 | 15:28:

Onderstaand verhaal is niet van een anonieme bron van op de realiteit gebaseerd met naam en gezicht.
===============
Trump kwam naar Dover nadat mijn vrouw tijdens de strijd tegen IS was omgekomen. Hij respecteert absoluut onze service.

Ik had nog nooit een president ontmoet vóór Donald Trump. Zijn empathie en bedachtzaamheid op een van de ergste dagen van mijn leven wonnen mijn dankbaarheid.

www.nbcnews.com/think/opinion/trump-c...

Swieberj | 06-09-20 | 16:39
▼ 25 antwoorden verborgen

Critical race theory is racisme in zijn puurste vorm.

inCol | 06-09-20 | 15:01

Ik had en heb veel kritiek op president Trump, maar als de actie uit het "Memorandum" werkelijkheid is, dan verdient hij om gehuldigd te worden. Herverkiezing is dan toch wel het minste. Op dit moment is hij zowel de belangrijkste als ook de enige westerse leider die iets onderneemt tegen deze gruwelijke mentale ziekte.

JvanDeventer | 06-09-20 | 14:57 | 2

Vergelijk de duidelijke en zakelijke stellingname van Trump eens met het slappe gemompel van Rutte met zijn "systemisch racisme". Dat is het verschil tussen iemand met een mening en een slappe kwal die een beetje op de golven meedeint.
De VVD rechts of conservatief? Gefeliciteerd er mee, Kuifje.

JvanDeventer | 06-09-20 | 15:04

Idem. Trump is niet echt een aanwinst, maar CRT net zo min. CRT bevordert zelfhaat en haat in en tussen groepen mensen. Dat laat je toch niet los op overheidsmedewerkers? Hoe verzwak je jezelf als natie van binnen uit. Echt bizar.
De VS zijn verre van ideaal, welk land is dat wel, maar CRT in eigen geledingen is een vrije val neerwaarts. Het bevordert onderling wantrouwen en wantrouwen ten opzichte van overheidsinstituties zoals FBI, leger en rechtspraak. Lijkt me niet echt gewenst.
Rusland en China hoeven niks meer te doen behalve wat groepen te financieren...

Bataafje | 06-09-20 | 15:27

En wie gaat dit in Nederland doortrekken naar ons volledig links geïndoctrineerd onderwijssysteem / ambtenarij? Durft een NL politicus zich daaraan te branden en dit een hoofdpunt in verkiezingsprogramma maken?

e_abbastanza | 06-09-20 | 14:54 | 2

Dat durft baudet wel .

geenhakbar | 06-09-20 | 14:57

@geenhakbar | 06-09-20 | 14:57:
Electorale zelfmoord. Het interesseert - buiten de 1% reagurende GS-bezoekers - echt geen ene flikker.

Sjors W. | 06-09-20 | 15:18

Het is toch wat met dat rassengedoe. Gelukkig behoor ik niet tot een ras en heb ik er niets mee van doen.

Leptob | 06-09-20 | 14:52 | 1

@Leptob | 06-09-20 | 14:52 |
"Gelukkig behoor ik niet tot een ras en heb ik er niets mee van doen."

Daar denken deze lutserTs echter heel anders over. U wordt ingedeeld, of u nu wil of niet. Met alle gevolgen van dien.

Sjefke7807 | 06-09-20 | 15:15

Hoe zou Ye tegen CRT aankijken? Oke zolang het rijmt?

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:51

En dat gebeurt hier ook al jaren. Linkse indoctrinatie in het onderwijs. Jaren geleden was Thierry Baudet in Groenlo op het Marianum (scholengemeenschap), waar hij was uitgenodigd door leerlingen die klaagden dat ze links geïndoctrineerd werden. Met talloze voorbeelden.

Baudet werd behandeld als een kleine schooljongen door een uitgerangeerde NPO-presentator (een zekere "Victor").
Maar wat een brille vertoonde Baudet daar temidden van het linkse aanwezige publiek. Ademloos heb ik zijn optreden bekeken. Feilloos toonde hij aan waar het mis ging en gaat in het onderwijs.Goeie politicus. Weet te overtuigen met argumenten. Keer op keer weer.

En TOCH vind ik Martin Bosma puntiger als politicus. Dus volgend jaar maart: Martin, jij krijgt mijn stem.

aamert | 06-09-20 | 14:50 | 4

Bedankt. Dat scheelt mij een lang reaguursel.

The_Challenger | 06-09-20 | 15:06

Iemand een linkje naar het hele gesprek? Op YT is weinig te vinden.

Frau Merkel | 06-09-20 | 15:24
▼ 1 antwoord verborgen

Kan Donald de UvA ook ff sluiten? Dank u potus. 4 more years please.

The2Amendment | 06-09-20 | 14:50

prima, nu hier ook een verbod op die shit.

isotope 465 | 06-09-20 | 14:49

Goede zaak, nou maar hopen dat Biden iets dergelijks gaat doen, maar ik vrees van niet

De Treinende Rechter | 06-09-20 | 14:42 | 5

Als Biden een greintje fatsoen heeft geeft hij Trump gelijk op dit punt. Dit zou helemaal geen discussie moeten zijn in een vrij land.

JvanDeventer | 06-09-20 | 15:13
▼ 2 antwoorden verborgen

Critical race theory is eigenlijk de set basisbeginselen van D66, PvdA, GoenLinks en de VVD. Implementatie betekent open grenzen, multiculti-shit, liefde voor islam, omvolking, en vooral: weg met de 'witten'. Het is pure vernietgingspolitiek en onvervalst racistisch.

Fijnstoffer | 06-09-20 | 14:39

Ik neem aan dat Kaag en In’t Veld al klaar staan om de funding op zich te nemen...

down | 06-09-20 | 14:39

Diep in zijn hart had Aquarium ook liever in de USofA gewoond. Want daar wordt ie pas echt goed gediscrimineerd.

VanBukkem | 06-09-20 | 14:37 | 2

Daarop zou hij iedereen die op zijn pad komt kunnen beledigen en zou dan het Amerikaanse predicaat 'man child' opgespeld krijgen. Want inhoud heeft het niet.

eastender | 06-09-20 | 14:45

Hehe. Denk eerlijk gezegd dat het gebrek aan soebsidie hem sterk was tegengevallen.

Sjors W. | 06-09-20 | 15:43

Doet trump goed dit keer. We gaan anders nog meemaken dat het verlichtingsdenken teruggedraaid gaat worden...
Ratio en individualisme boven alles! Weg met god en koning en postmodernistische drammers!

SterF... | 06-09-20 | 14:37

Wat een fenomenale eindbaas is het ook!

Snoess | 06-09-20 | 14:36

Governer Cuomo van NY state zei dat als Trump naar NY wil komen, hij maar beter een leger mee kan nemen, om zich te beschermen. Want Trump heeft heel veel doden veroorzaakt met zijn coronamaatregelen. Echter, die coronamaatregelen worden vooral bepaald en uitgevoerd op state level, zo werkt de gedecentraliseerde USA, dus in NY state onder de verantwoordelijkheid van Cuomo. En Cuomo heeft het heel slecht gedaan, o.a. bejaarden dicht bij elkaar zetten in afgesloten ruimtes zodat ze elkaar besmetten met corona. Cuomo geeft Trump de schuld van zijn eigen fouten. Dat kan allemaal maar. Cuomo werd keer op keer geïnterviewd door zijn eigen broer, waarbij ze met elkaar zaten te ginnegappen. So far the objectieve pers. Cynisme waar je koud van wordt. Cuomo liegt dat hij barst en hij maakt met zijn uitspraak geweld tegen de gekozen president van de USA salonfähig. Kan een governor ge-impeached worden?

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:31 | 6

@Sitting_targets | 06-09-20 | 14:31 |
"Echter, die coronamaatregelen worden vooral bepaald en uitgevoerd op state level, zo werkt de gedecentraliseerde USA, dus in NY state onder de verantwoordelijkheid van Cuomo."

Niet alleen dat. Toen Trump in januari de grenzen wou dicht gooien voor alle vluchten van/ naar China om besmetting zoveel mogelijk in te dammen moedigde de Blasio iedereen aan toch vooral naar China Town te komen en massaal Chinees Nieuwjaar te gaan vieren. Trump's voorstel was racistisch en zo zouden ze "Orange Man Bad" wel even een lesje leren. Dat men op die manier een corona bom tot ontploffing bracht was even niet belangrijk, zolang men Trump de voet maar dwars kon zetten. Vliegtuigen vol ongeteste Chinese familieleden kwamen ongehinderd binnen vliegen met alle gevolgen van dien.

Sjefke7807 | 06-09-20 | 14:57

Alsof Trump die obesitas onder z'n bevolking even kon wegwerken.
Want DAT is natuurlijk de werkelijke reden voor het relatief grote aantal doden daar. (Of kennen we een land waar het nog erger is? Ik wacht...).
Maar makkelijker om het aan hem op te hangen, toch?

Gazzerop | 06-09-20 | 15:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Meesterzet. Dit dwingt Team Biden en de Democraten tot openlijke stellingname. En aangezien ze altijd zeggen Orange Man Bad, dus het tegendeel moeten beweren voor hun achterban, moeten ze nu ook kleur bekennen.
En daarmee dan toegeven dat ze achter Antifa en de al meer dan 100 dagen voortdurende rellen inclusief doden en gewonden en miljarden dollars schade staan. Dat betekent wederom dat de gematigde, liberale democraat denkt: Daar ben ik niet voor, ik stem deze keer maar eens keertje niet. Of in elk geval niet Biden. Ik vul wel een derde naam in.
Of Team Biden gaat ook CRT en de rellen veroordelen, en daarmee de hele linkerflank van zijn electoraat opgeven. In beide gevallen: checkmate Joe.

Stormageddon | 06-09-20 | 14:29 | 11

@* Il Principe * | 06-09-20 | 14:47:
Gelul. Fake news. Trump is de enige kandidaat die de troepen thuis wil laten komen.

Stormageddon | 06-09-20 | 14:58

@Stormageddon | 06-09-20 | 14:58:
Daar slaagt hij anders niet in. Er zijn nog steeds evenveel troepen in het buitenland als onder Obama.

* Il Principe * | 06-09-20 | 15:00

@* Il Principe * | 06-09-20 | 15:00: Zou dar nu toch komen?
Heeft Trump op alle plekken waar de Amerikanen gestationeerd zijn, een oorlog geïnstigeerd dan wel ondersteund?
Stel dat Trump daadwerkelijk morgen alle zeilen bijzet en álle eenheden naar Amerika terug laat stomen, wat denkt u dan dat er in de wereld gebeurt? Op sommige plekken zullen burgeroorlogen uitbreken, op andere zullen andere grootmachten in het gat springen met waarschijnlijk identieke doelen, maar dan toch minder beschaafd...

EEnzame SchizofrEEN | 06-09-20 | 15:12
▼ 8 antwoorden verborgen

Wat zei Trump ook al weer over veteranen op oorlogskerkhoven?

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:29 | 38

@Stormageddon | 06-09-20 | 15:42:
Ik had ook nog de vraag wanneer de laatste keer was dat de VVD iets positiefs voor de Nederlander had gedaan, na 2010. Maar ook daar nog steeds geen antwoord op.

LiniaalRectaal | 06-09-20 | 16:00

@* Il Principe * | 06-09-20 | 14:59: Ja, die peiling onder militairen is desastreus voor The Donald.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 20:50
▼ 35 antwoorden verborgen

Ze hebben in ieder geval de ziekte gediagnosticeerd, dat is al een hele stap.
Nu gaat het erom dat deze Cultuur Marxistische kanker met wortel en tak wordt uitgeroeid.

Motleycrew | 06-09-20 | 14:28

Mooi dat Trump aan die onzin een einde maakt. Die haatcursussen zijn puur gif. Gisteren weer opgeschrikt door beelden van hele kuddes met Black Lives Matter koekwauzen die restaurants bestormden in Rochester en de klandizie wegjoegen. De waanzin moet stoppen.

Nehemia | 06-09-20 | 14:28

+1000000 voor The Donald!

Graftak | 06-09-20 | 14:28

Als dat hier gebeurt houden we geen publiek bestel meer over!

Abugreip | 06-09-20 | 14:25 | 1

Alleen de portier mag dan blijven.

Uw Verzekeringsadvis | 06-09-20 | 14:35

Dit voelt dubbel. Enerzijds vind ik het fantastisch dat die waanzinnige rassenleer verbannen wordt van de scholen. Anderzijds is het ook wel eng dat de president rechtstreeks ingrijpt in de lesstof. Bedenk: wat Trump kan, kan een door BLM wappies ingefluisterde Biden straks ook. En wat als Trump de evolutietheorie verbant om de evangelical vote ter wille te zijn?

Tashtego | 06-09-20 | 14:25 | 4

Dan ben je vast ook tegen Common Core. Als je die niet onderwijst als school, krijg je geen geld van de federale overheid (o.a. voor de lunch lady). Want die dwing om evolutietheorie te onderwijzen.

Oh nee, wacht. Die is door Obama ingevoerd. Dus daar horen we niemand over.

SkepticalRealist | 06-09-20 | 14:35

@Tashtego
Ja en daarmee over ambtenaren politiek beinvloeden, ipv ze neutraal te laten opereren en wb persoonlijke politieke voorkeur gelijkmatig verdeeld te houden.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:42
▼ 1 antwoord verborgen

Mooi.... een sluipmoordenaar uitgeschakeld, maar we zijn er nog lang niet.
En vergeet niet, hier kunnen we er nu voor juichen, Amerika is niet Europa.
Hier zal het gezwel voorlopig alleen nog maar groeien.
Well done Mr. Trump!

Ruimedenker | 06-09-20 | 14:21

Mooi, daarmee kan dus niet meer de onzin worden onderwezen dat USA een duivels racistisch land is én dat er niet meer wordt erkend en onderwezen dat het ene ras het andere onderdrukt Het is natuurlijk ook een gotspe: overvallen, bedreigingen op je private property en plunderingen en totale ontwrichtingen rechtvaardigden deze kronkel van een gedachtegang.

Goede zet, het moet maar eens afgelopen zijn met al die onzin. Zelfs een donkere senator had hier al eens uit de grond van zijn hart gepleit.

Jan, Leiden | 06-09-20 | 14:20

Wat een heerlijke baas is the Donald toch. Geweldig dit!

Ack_Ack | 06-09-20 | 14:19

Ohja ene Obama. Was dat niet die man die door Rutte was uitgenodigd om samen de ideale inclusieve en multiculturele afspiegeling van de maatschappij, geschilderd door ene Rembrandt te bewonderen?

Leptob | 06-09-20 | 14:15 | 5

@Bloemschikliefhebber | 06-09-20 | 14:17:
.. om te voorkomen dat de illegale stemmers niet aan het hek bleven steken werd die "muur" uitgevoerd als een wankel tuinhekje-met-hiaten.

Jan Passant mk2 | 06-09-20 | 14:32

De Marxist en de leraar Kunstgeschiedenis, grote denkers aan het roer, slaap maar lekker verder.

Uw Verzekeringsadvis | 06-09-20 | 14:37

@Jan Passant mk2 | 06-09-20 | 14:32: Dat valt mee, heb zelf het hek opgezocht in een stuk woestijn op de grens. Daar klim je niet even overheen, plus er wordt heftig gepatrouilleerd. Ons werd ook na vijf minuten verzocht op te rotten.

Bloemschikliefhebber | 06-09-20 | 17:22
▼ 2 antwoorden verborgen

"critical race theory" is de zoveelste incarnatie van het Marxisme, en is bedoeld om mensen op te leiden tot professioneel slachtoffer.

petersteenkamp | 06-09-20 | 14:13

Briljante satire die hele VS.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:13

Gedachtengoed verbieden is nooit goed. Defunden is echter een prima mogelijkheid.

Panos88 | 06-09-20 | 14:11 | 3

Eens!

Amsterdamsko | 06-09-20 | 14:18

Gedachtengoed zelf is niet verboden. Onderwijzen/prediken via overheden is.

Graftak | 06-09-20 | 14:27

Onwetenschappelijke onzin niet meer financieel steunen is prima idee.

canis lupus | 06-09-20 | 15:42

Owee. Daarmee tast Trump de Vrijheid aan tot Onderwerping aan de Nieuwe Rassenleer.
De oude socialist uit de vorige eeuw draait zich om in zijn kuil in de rechtse tuin. Waarin hij postuum gesleept werd door zijn socialistische kameraden.

Jan Passant mk2 | 06-09-20 | 14:11

"Dear Mr. Trump,
I would like to politely request you to annex the Netherlands and make it America's 51st state.
Yours sincerely,
L. Vis."

L. Vis | 06-09-20 | 14:11

De presidentsverkiezingen van de USA 2020 zijn de meest policy free verkiezingen ooit. Natuurlijk wordt Trump door de MSM ervan beticht geen programma te hebben. Maar heeft Biden een programma? Slogans, retoriek, 'the soul of the nation'. Trump heeft nog wel een lijstje met punten. Daar moeten we het mee doen. Wel veel goede punten, trouwens, maar geen detail, geen uitwerking. Maar Biden biedt echt niet meer detail. En dat kunnen we ook niet van een oude demente man vragen.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:11 | 6

Mensen zijn niet geinteresseerd in beleid. Hier ook niet, maar vooralsnog nemen de meeste Nederlandse politici zich dusdanig serieus dat ze nog doen alsof. Trump heeft dat probleem niet. Die zit er voor eer, glorie en aandacht. Al dat irritante werk neemt ie op de koop toe, maar hij is het meest in zn element als hij probeert grappig te zijn voor een pukek gelijkgestemden. Biden is zo'n nietszeggende establishment-democraat zonder eigen mening, dus daar hoef je ook niets van te verwachten. Als je de doorsnee boerelul op straat ziet en beseft dat alles mag stemmen. Waarom zou je dan nog moeite doen om je beleid te presenteren. Geef ze een flesje kool aid en roep een holle leus. Yes we can! MAGA!

Je kan het land sowieso beter in 2e splitsen. Al wordt dat financieel wel moeilijk voor de armlastige rode staten. Die lopen dan een hoop taxpoet mis van de democratische shitholes. Beetje alsof je de EU opsplits in Noord en Zuid.

ZureKoek | 06-09-20 | 15:21

Biden heeft een uitgebreid programma en 40+ jaar ervaring. Waarvan 8 als vice pres.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Bij JOOP hangt de vlag halfstok vandaag.

Nehemia | 06-09-20 | 14:11 | 4

En dan is Wilders ook nog eens jarig.

LiniaalRectaal | 06-09-20 | 14:35
▼ 1 antwoord verborgen

Goede move van Trump. Zou nog steeds op Biden stemmen, maar links of rechts, critial theory is waanzin.

De Eierbal | 06-09-20 | 14:10 | 3

Als Biden gekozen wordt zal die het ongetwijfeld naar een hoger niveau gaan tillen.

Nehemia | 06-09-20 | 14:13

Biden is te zwak om een eigen beleid te voeren. Biden zal in de praktijk een marionet zijn voor duistere krachten in de Democratic Party.

petersteenkamp | 06-09-20 | 14:15

iets van 10 procentpunten voor.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:29

@ZureKoek | 06-09-20 | 15:14: Fraude en deepstate en verwensingen richting de 'linkse Amerikaanse media'.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 20:45
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik heb net een hole in one gemaakt.

Poesman | 06-09-20 | 14:08 | 3

Alleen echt knap als je plee een vlakspoeler is.

Gazzerop | 06-09-20 | 14:14

Fijn voor je vriendje.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 14:20

Ben je op visite bij van Oef ?

laurentius | 06-09-20 | 14:40

Trump. Ik mag de man meer en meer.

L. Vis | 06-09-20 | 14:08

Trump is een baas.

BRR76 | 06-09-20 | 14:07

Geen belastinggeld meer naar linkse propaganda. Zouden ze hier ook moeten doen.

VanBukkem | 06-09-20 | 14:06

Eindelijk direct het besef door dat de democratische, verlichtende culturen en maatschappijen van binnenuit vergiftigd worden door dit soort lieden die maar op een ding uit zijn, macht over anderen. Het middel is racisme en zogenaamde ongelijkheid. Laten we in Nederland ook beginnen op de scholen en universiteiten om dit te stoppen.

De Evangelist | 06-09-20 | 14:05 | 4

@petersteenkamp | 06-09-20 | 14:17:
Daarom altijd kijken welke lui er achter dit soort theorieën zitten en door wie die theorieën onderwezen worden.

LiniaalRectaal | 06-09-20 | 14:30
▼ 1 antwoord verborgen

Trump, verketterd en gedemoniseerd vanaf het moment dat hij zich verkiesbaar stelde. En iedereen papegaaide fe media maar na, zonder ook maar 1 argument of feit op te kunnen noemen. Deze man is een echte patriot en heeft het beste voor met zijn land. Hadden wij maar een Trump. Hier verkwanselen we al onze vrijheden en centen aan de EU en het ‘grote goed’.

Eagle_Eye | 06-09-20 | 14:03 | 2

Hulde!

Bloemschikliefhebber | 06-09-20 | 14:19

De echte patriot die militaire dienst weigerde en iedereen uit lacht die wel levert.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:20

Ook in de FBI werd deze 'haat jezelf cursus voor blanken' gepropageerd. Een schande is het.

Nehemia | 06-09-20 | 14:03

Aparte gozer die Trump, maar hij doet het toch maar. In Nederland is men toch al erg geneigd zaken 1 op 1 over te nemen vanuit Amerika. Het zou erg prettig zijn als iets dergelijks hier ook zou gebeuren. Ik vrees wel dat het een kwestie zou worden van erg lange adem aangezien het linkse gedram er al op vroege leeftijd wordt ingeramd binnen het onderwijs, via een eenzijdige media in stand wordt gehouden en inmiddels een groot deel van de bevolking zijn/haar brood verdiend binnen de weg-met-ons beroepen.

Ruikbaard | 06-09-20 | 14:02

Wat een enorme HELD is Trump toch. Hij blijft me verbazen met zijn briljante acties. Zoals Messi de GOAT is van het voetbal, zo is Trump de GOAT van de wereldpolitiek.

GeenHeil | 06-09-20 | 14:00

@obominotie | 06-09-20 | 14:13:
In Birminham wonen nog een stuk of 12 autochtonen. Het is een kruising tussen Islamabad en Djibouti.

Varende_Reaguurder | 06-09-20 | 14:18

@Ichneumonidae | 06-09-20 | 14:01:
Volgens de politie zijn er nog geen aanwijzingen voor een terroristisch motief.
Mja, maar intussen behandelen ze het gezien de mankracht wel als 1.

Roadblock | 06-09-20 | 14:26

Op station Sloterdijk heeft een homo klappen gekregen.
nos.nl/l/2347011

Ruimedenker | 06-09-20 | 14:50
▼ 4 antwoorden verborgen

Geweldige actie van Trump. Dat marxistische gedachtegoed moet uit elke instelling verdwijnen. Nu Europa nog waar al die arme kinders, studenten en volwassenen ook gehersenspoeld worden door die kneiterlinkse mafkezen.

Nehemia | 06-09-20 | 13:58

Ik voel me hier als transgender niet helemaal lekker bij.

Straks waait het nog over naar Europa ook. Moet er niet aan denken. Je kunt toch niet zomaar de helft van de bevolking afschrijven, jezus!

Ichneumonidae | 06-09-20 | 13:58 | 4

Misschien moet je je eigen redeneringen een keer uittekenen. Kan best verhelderend zijn. Als welwillende medemens kan ik niet volgen hoe je je afschrijf-conclusie trekt vanuit Trump's beleidskeuze.

harryverdetsie | 06-09-20 | 14:26

Dat doet ie helemaal niet dramaqueen.
Ga je eerst eens wat beter informeren.

Dit soort dingen komen ook alleen jou tegen goede op de duur. Dat wat hij verbiedt deed vooral 1 ding: elkaar nog verder tegen elkaar opzetten.

Gazzerop | 06-09-20 | 14:31
▼ 1 antwoord verborgen

Goede zet, Donald. Trump wil ook dat een drugstest verplicht wordt voor het presidentiële debat. Mooie typische Trump-humor. Al die keren dat Biden wat scherper en helderder overkomt, gebruikt hij dan niet iets? Adderall wordt vermoed, een soort amfetamine. Het lijkt mij wel waarschijnlijk. Trump wordt daar trouwens ook van verdacht. Met die test gaan we het zien. Biden wil een factchecker erbij. Voor wat, hoort wat. Quid pro Joe.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 13:58 | 5

@* Il Principe * | 06-09-20 | 14:03: Willen jullie graag hè? Dat hij maar 'stroke' of alzheimer krijgt.
Ondertussen kan de kandidaat waar jij ongetwijfeld achter staat nog geen normale volzin uit z'n mond krijgen en is dat alzheimer duidelijk op HEM van toepassing.
Maar hey, zo werkt dat hè.
Doe maar alsof wij allemaal idioten zijn.
We weten onderhand wel beter, principipo.

Gazzerop | 06-09-20 | 14:16

@Gazzerop | 06-09-20 | 14:16:
De Russen zetten gedurende de tweede wereldoorlog aftandse dubbeldekkers in om gedurende de nacht boven vijandelijk gebied handgranaten te droppen.
Ze raakten nooit iets, maar ze hielden wel de vijand wakker, wat diens strijdbaarheid niet ten goede kwam.
Van die lutsers zoals principipo hebben een soortgelijke taak, ze hoeven niet te overtuigen, ze moeten enkel twijfel en verwarring zaaien.
Je komt op elk blog / forum wel wat van die strontzakken tegen, sommige betaald, anderen gewoon useful idiots.
Met een beetje geluk gaan ze allemaal Max Blokzijl een keertje achterna.

Ravian | 06-09-20 | 16:55

@* Il Principe * | 06-09-20 | 14:03: Ja, hij dacht dat het een intelligentietest was. Het laat alleen maar zien dat hij nog alleen naar het toilet kan.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Defund racism. Ik stem voor,

Odin | 06-09-20 | 13:57

Zodra ik weer wat meer tijd heb ga ik verder met Cynical Theories. Ligt al een paar dagen onaangeroerd op de leestafel. Echt een geweldig boek over wat er op het ogenblik a/d hand is en waar het vandaan komt.
Verder goede move van Trump. Je moet ergens beginnen om deze waanzin af te kappen.

Zwizalletju | 06-09-20 | 13:56 | 4

@Zwizalletju | 06-09-20 | 13:56 |
Mag ik u ook "On the Madness of Crowds" van Douglas Murray aanraden?

Sjefke7807 | 06-09-20 | 14:32

@B. Randnetel | 06-09-20 | 18:46: ,Sjefke7807 | 06-09-20 | 14:32 Dank. Goed dat Booker deze shit waar we nu in zitten niet meer mee hoeft te maken. Was ook een vd weinige sane voices in het klimaat 'debat' in de UK

Zwizalletju | 06-09-20 | 21:33
▼ 1 antwoord verborgen

De Don is Far-out de beste president die de States ooit gehad heeft. Regan was een goeie ,leuke peer, maar kan niet bij de "orange hulk " in de schaduw staan.

streknek | 06-09-20 | 13:55 | 5

Eens, op het moment is de VS ook wel op haar economische, culturele en maatschappelijke hoogtepunt. Dit alles door het feilloze leiderschap van Trump. Eigenlijk is alles aan hem perfect.

ZureKoek | 06-09-20 | 15:10

@ZureKoek | 06-09-20 | 15:10: Die cynicus. Het is het dieptepunt in drie jaar bereikt en het heeft het niveau van het VK in 1956.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Valt leuk samen met de coming out van Jessica Krug, de blanke prof dr die loog dat ze zwart was en daar heel haar carriere op heeft gebaseerd. Illustreert weer leuk dat #blm puur een verdienmodel is. Nu heeft ze er om onduidelijke redenen genoeg van.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 13:54 | 2

Niet om onduidelijke redenen hoor. Diverse mensen in academische kringen hadden al zo hun vermoedens (joh... Nee echt? Kijk die foto's van haar dan... proest), en ze stond op het punt om 'ge-out' te worden. Ze heeft nu de "eer" aan zichzelf gehouden.

nowomowa | 06-09-20 | 14:08

Ze heeft voldoende serieus werk geleverd. Zwart zijn was nooit een eis. Voor de lieve vrede deed ze maar alsof. Uiteindelijk is ze net zo zwart als Beyoncé, Keys, Carey of Anita Stein, Wekker. Het is een soort hypercorrectie.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:16

Trump is de eerste Amerikaanse president sinds Reagan die werkelijk snapt hoe gevaarlijk links denken echt is. Dat is alleen lastig te zien als je je opleiding aan de UvA hebt genoten, want daar leer je nu juist dat de enig juiste richting het lichtend pad is; vandaar dus dat we continu mogen lezen dat Trump een domme tokkie is.

HoogToontje | 06-09-20 | 13:54 | 1

Reagan had zeer beperkt denkvermogen maar was net zo kwaadaardig. Hoewel de Iran-contra wel duidelijk maakt dat het een grote bedrieger was die ook met de vijand heulde. Bonkers Bonespur is te dom voor tic-tac-tor e snapt zeker het schaakspel en trictrac niet. Dat hij iets wel zou snappen is wensdenken.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:14

Goedzo.
-
Ze hadden ooit Mccarthyism - nu hebben ze Blackcarthyism.

bisbisbis | 06-09-20 | 13:54 | 1

Trump heeft uiteraard ook een academische opleiding genoten.
Hij was toch the best student ever?

oldandwise | 06-09-20 | 13:53 | 10

Ah de oude argument van autoriteit drogreden. Links probeert altijd vals te spelen. Je zou bijna denken dat ze door en door vals zijn.

unshift | 06-09-20 | 15:12

Tja, hij zou de beste academicus zijn. Zou hij het willen. Hij heeft zich wel laten afkeuren voor de dienst, met een gesimuleerde hielspoor volgens verklaring van de keuringsarts. Maar naar zijn eigen idee zou hij een voortreffelijk soldaat geweest zijn of zelfs ook generaal.
Maar ja, het is net als onze WimLex. Speldjes genoeg maar nergens bij geweest.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:12

Ja, maar dat kwam omdat iemand anders zijn examens deed.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 20:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Het blijft allemaal lastig met mensen van een ander soort. Ik vind als Twentenaar bijvoorbeeld wel iets van Randstedelingen. Het gedrag matched niet. Zij zetten zich af tegen wat ik leuk vind. En dat vindt ook mijn geadopteerde buurman. Zijn kleur boeit niet.

Leptob | 06-09-20 | 13:53 | 4

@bisbisbis | 06-09-20 | 14:01:
Dat is niet zo raar. Wij begrijpen de linkse randstedelingen ook niet met hun "weg met ons" mentaliteit. En wat gangbaar Nederlands is zal wel door een Hollander bepaald worden, niet?

kortebroek | 06-09-20 | 14:21
▼ 1 antwoord verborgen

Go Trump ! ... hoelang zal het duren voor een bepaalde reaguurder komt zeuren over ‘bonkers bonuspor’ ?

cheops | 06-09-20 | 13:53 | 5

@Roadblock | 06-09-20 | 14:00:
Er hebben hier vele dorpsgekken rondgelopen maar die kwal zit in de top 3 aller tijden.

The_Challenger | 06-09-20 | 14:03

Daar doet men het voor, de trouwe waarderingsvolle lezer.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:08
▼ 2 antwoorden verborgen

In Birmingham is een steekpartij, maar we mogen geen foto van de dader, want dat speelt rassentheorie in de hand. www.youtube.com/watch?v=ifEzE81mES8

Feynman | 06-09-20 | 13:53 | 2

De spastische manier waarop de msm hiermee omgaat zegt alweer genoeg over het motief en de afkomst van de dader.

jemagookniksmeer | 06-09-20 | 14:08

Iedereen die aanwijzingen of filmpjes heeft inleveren bij de politie, om zo de dader eerder te kunnen pakken.
Ja, Ja, Maar we zeggen niet hoe hij er uit ziet.
Stel je voor dat mensen op internet de gebruikelijke daders los zouden zien gaan op gay-people.
Dat willen we toch met zijn allen niet.

Roadblock | 06-09-20 | 14:29

Dit zat er aan te komen natuurlijk. CRT is allesbehalve academisch. Beetje fake onderzoek zoals de Nazi's dat ook deden om hun rassenwetten te staven. Het lijkt mij goed om verspreiding van dit soort pseudo-wetenschap tegen te gaan.

Old_Spice | 06-09-20 | 13:52 | 1

Loop eens een universiteit of HBO binnen in Nederland. Daar is het niet anders. Één grote vrijheid-blijheid-iedereeen-is-gelijk-bullshit.

Bloemschikliefhebber | 06-09-20 | 14:21

Mein Kampf mocht op een zeker moment ook niet meer.

Koonkluk Huis | 06-09-20 | 13:51 | 1

Daaruit werd voor zover ik weet niet gedoceerd op scholen en universiteiten.

jemagookniksmeer | 06-09-20 | 14:09

De president van de VS die dicteert wat er op universiteiten mag worden geleerd. Zorgwekkend. Hij neemt Putin steeds meer als voorbeeld.

* Il Principe * | 06-09-20 | 13:50 | 10

@* Il Principe * | 06-09-20 | 13:50 |
Weet u wat pas zorgwekkend is? Dat er één etniciteit uit gepikt wordt om vervolgens enkel en alleen vanwege de kleur van hun huid allerlei kwaadaardigheid te krijgen toebedeeld. "U bent blank, dus u bent inherent racistisch geboren." is er zo één. Dat diezelfde etnische groep verplicht wordt deze kwaadaardige trainingen te volgen op straffe van ontslag of disciplinaire maatregelen etc.. is zo mogelijk nog onverkwikkelijker. Dat hele CRT doet niets dan tweespalt en onmin zaaien. Hoog tijd dat er de stekker uit wordt getrokken.

Sjefke7807 | 06-09-20 | 14:47

Wie betaald, bepaald. Wil je staatsondermijnende cultuur-marxistische propaganda hebben op universiteiten, mooi, maar betaal dan lekker zelf voor. Ga in de kassen werken en geld sparen totdat je genoeg heb, maar laat anderen (die o.a. ook hard werken in de kassen) niet mee laten betalen aan je waanzin.

unshift | 06-09-20 | 15:03

@5611 | 06-09-20 | 14:11: ik krijg het inmiddels als verplichte cursus aangeboden op mijn werk. Nogal verontrustend. Een bedrijf niet ver van uw woonplaats als ik uw Nick moet geloven.

Lochos | 06-09-20 | 16:55
▼ 7 antwoorden verborgen

Goede zet. Achterlijkheid eigenlijk ook dat het schijnbaar een 'standaard werk' was.
Doet mij afvragen of we dat in Nederland ook hebben.

Die James Lindsay is (ook) een grote twitterbaas trouwens.
Hoe hij altijd 'composed' blijft terwijl de ene na de andere helper whitey hem probeert te tackelen.

Gazzerop | 06-09-20 | 13:49

Je ziet nu om je heen hoe in de jaren dertig van de vorige eeuw het nationaal Socialisme zo groot heeft kunnen worden.

Het is opnieuw die bekende quote die passend is "all it takes for evil to succeed is for good men to do nothing".
Gelukkig doet Trump wel iets.

General McAuliffe | 06-09-20 | 13:48

Heel goed dat Trump tegenwicht bied tegen de critical race theory die alleen maar de spanningen tussen bevolkingsgroepen vergroot.

Helaas is dit gedachtegoed ook doorgedrongen in Nederland ( Gloria Wekker, Simons, enzovoorts)

In Nederland is er niemand die echt tegenwicht geeft aan dit gedachtegoed waardoor het verder ingang kan maken in het onderwijsysteem en media.

Swieberj | 06-09-20 | 13:48 | 2

FvD ziet en benoemd dit wel degelijk. Hier noemen we dat o.a. "linkse indoctrinatie" in het onderwijs en op onze universiteiten.

Timide_Aso | 06-09-20 | 13:54

Als hij zo doorgaat wordt hij nog eens the greatest president of all times.

schedewindje | 06-09-20 | 13:47 | 2

Dat is hij al. En ondanks wat de NPO u ook probeert wijs te maken is hij ook een grote vereniger. Nog nooit is het percentage zwarte Amerikanen dat republikeins stemt zo hoog geweest.

Maar goed, we hebben nog heeeel veel dom NPO en CNN volk die alle propaganda als zoete koek slikt en zelfs verdedigt. We zijn er nog lang niet.

KutFilosoof | 06-09-20 | 13:50

In 2016 had ik nog enige twijfel. Maar als ik nu een Amerikaans staatsburger was had ik over gebroken glas gekropen om op Trump mijn stem uit te brengen.

Tijdens zijn address to the nation sprak Trump zelfs over socialisme: "We must never forget that socialism destroys nations". Ik werd er oprecht zelfs een beetje emotioneel van om een westers leider zich er zo overt tegen uit te zien spreken.

Het orange man bad volk zijn in mijn ogen ook helemaal af. Ze gebruiken Trump-haat als een hondenfluit om snel sociale cohesie te creëren met andere deugers.. zalig zijn de onnozelen.

KutFilosoof | 06-09-20 | 13:46 | 1

Ik ben het helemaal met u eens maar u zou niet zomaar Amerikaanse zegswijzen moeten vertalen naar het Nederlands. "Hondenfluit".

Lochos | 06-09-20 | 16:52

De toespraak in de 2e kamer van de week van PVV en FVD zaten in dezelfde lijn. Wanneer zij genoeg stemmen krijgen kunnen we ook eens Trumiaans doorpakken.

Premier Trutte | 06-09-20 | 13:46 | 4

@GuusHetSchaapje | 06-09-20 | 14:18: Tis wel optimistisch om het hier op korte termijn te verwachten. Met de EU en onze MSM zal het niet snel of eigenlijk te laat gebeuren.

Premier Trutte | 06-09-20 | 14:41

Gebeurt nooit. Te weinig domme mensen in Nederland.

ZureKoek | 06-09-20 | 15:06
▼ 1 antwoord verborgen

Doe ons ook zo'n president. In Godsnaam!

GuusHetSchaapje | 06-09-20 | 13:46

Tja beetje geschiedvervalsing als de waarheid iets te confronterend is... ik dacht dat dat een links trekje was. Blijkbaar niet. Die eerste zin ook, als je niet weet waar je het over hebt, schrijf dan zo’n artikel niet.

Stijlloze nick | 06-09-20 | 13:45 | 8

dit was ook wel om te lachen : "Trump liet in die fenomenale Mount Rushmore speech al blijken".
Het is de slechtste president ooit en speechen kan Bonkers Bonespur helemaal niet.

AntiZanicz | 06-09-20 | 15:08

@Stijlloze nick | 06-09-20 | 14:27: CRT als "de waarheid" neerzetten. Dat was de onderbouwing. Dan ben je af. Dat was de conclusie.

Usumani | 06-09-20 | 17:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Trump is de antilinks.

Rest In Privacy | 06-09-20 | 13:44 | 10

@The_Challenger | 06-09-20 | 14:14: Echt hè?
Weet niet of die tjap hier enige geloofwaardigheid had maar met dat domme gewauwel hier onder deze blijft daar weinig van over.

Gazzerop | 06-09-20 | 14:25

Door de sport op tv had ik geen tijd voor een goeie rant. Maar dat was me ook wel heel gemakkelijk gemaakt door de vorige president. De Yasser Klaver van Amerika...

The_Challenger | 06-09-20 | 14:31

Hij is alleen maar pro-zichzelf. Met welke leugen dan ook.

AntiZanicz | 06-09-20 | 15:06
▼ 7 antwoorden verborgen

Rassentheorien.
Er zijn mensen voor minder veroordeeld.

Harry Turtle | 06-09-20 | 13:43 | 2

"... Je bent racist omdat je blank bent ..."
Hoe kafkaësk wil je het hebben?!?

Aristotalloss | 06-09-20 | 15:55

Perfect. Doorpakken nu. Thumbs up for Trump. Nu nog in de rest van de wereld.

Paaldanseres | 06-09-20 | 13:43

Dat zullen mevrouw Kaag en meneer Aquarium niet zo leuk vinden.

marcoplarco | 06-09-20 | 13:43 | 1

Mefrouw Al Kak.

oplichter | 06-09-20 | 19:34

Verstandig.

donkieshot | 06-09-20 | 13:42

Ik ben benieuwd of hij zin belofte nog eens waar maken gaat om Soros voor de rechter te slepen.

Abject | 06-09-20 | 13:42

Eat this Akwasi!

Ommezwaai | 06-09-20 | 13:42 | 1

Akwasi eet liever kinderarbeidchocolade (3x woordwaarde) uit Ghana.

goedverstaander | 06-09-20 | 14:24

Daar is veel moed voor nodig............ en Trump toont weer dan hij die heeft.

Want de Democraten ( en hun vriendjes in de media!) zullen hem hiervoor wederom genadeloos demoniseren.

Swieberj | 06-09-20 | 13:42 | 1

Zolang ze maar veel kabaal maken, doet Trump het uitstekend.

Nehemia | 06-09-20 | 18:23

Ik begrijp niets van F1. Echt niet.

Leptob | 06-09-20 | 13:42 | 5

@threeheadedmonkey | 06-09-20 | 14:02:
Toch cool dat de formule 1 tot en met 12 een eigen knopje heeft op het toetsenbord.
Dat kan de voetbalcompetitie niet zeggen.

keestelpro | 06-09-20 | 14:17

Daarentegen heeft Max een reaguurdersknop op zijn F1 stuur

The_Challenger | 06-09-20 | 14:28

@threeheadedmonkey | 06-09-20 | 14:02: jammer dat die niet helpt op die onmogelijke cookiewall van GS. Die hetzelfde is als alle andere websites tegenwoordig en zo groot dat zelfs op een 4K televisie hij niet naar de knoppen wil scrollen. Daar helpt F1 dan weer niet bij.

Met_baard | 06-09-20 | 14:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een geweldig nieuws is dit. Niet langer die onzin toestaan, zouden we hier ook moeten doen.

Mali | 06-09-20 | 13:42

Dit voelt aan als wel heel iets veela groters dan BLM en wat nog meer alleen. Maar wie heeft de langste adem.

Extra.Paracetamol | 06-09-20 | 13:41

In Amsterdam wordt die zooi ambtenaren ook opgedrongen. Graag hetzelfde in NL doen aub.

JohnLocke | 06-09-20 | 13:39 | 1

Doe eens facts dan.

Naall | 07-09-20 | 09:09

Heel goed van The Don!
Moet hier op de extremistische universiteiten ook gebeuren uiteraard anders gaan we dezelfde kant op als Amerika.

keestelpro | 06-09-20 | 13:38 | 3

Daarom. Stem Donald.

RickTheDick | 06-09-20 | 13:40

@RickTheDick | 06-09-20 | 13:40: Het is u niet bekend dat burgers van Nederland niet in de USA kunnen stemmen wanneer zij geen staatsburger zijn en zich aangemeld hebben.

AntiZanicz | 06-09-20 | 20:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl