achtergrond

Geenstijl

NPO organiseert themadag over... RACISME!

Kijk, de NPO. Voor de troepen uit.

Want waar de samenleving taboe ziet, daar ziet de NPO mogelijkheid, noodzaak zelfs. Dus in aanvulling op het Media Meldpunt Racisme & Discriminatie, de Amsterdamse racisme-campagne "op grote schermen in de stad, via social media en via ambassadeurs", Zomergasten aflevering 1, Hannah bij Max en Willy en nog een rits verzetsdaden die nu al onderdeel van het nieuwe canon zijn, komt de NPO nu met een Themadag Racisme.

Op zondag bezinningsdag 12 juli "staan op tv, radio en online verschillende programma's in het teken van de actuele discussie." NPO1 zendt in de avond een groot tv-debat over racisme uit en op NPO2 zijn de hele dag documentaires over racisme te zien en gaan alle talkshows - in tegenstelling tot afgelopen maand - over racisme. 

NPO chef Shula Rijxman: "Het blijft natuurlijk niet bij één themadag. Ik heb het al jaren gezegd en zal dat ook blijven doen. We moeten diverser worden in al onze uitingen. Alleen zo kan een samenleving vooruit. Een samenleving die nu een streep zet, opstaat en zegt: Nederland tegen racisme."

En dan nu de collage: afgelopen maand bij Dit is M

En dan nu de collage: afgelopen maand bij Dit is M

Addendum

Addendum

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.