achtergrond

Geenstijl

331 mediamakers lanceren 'Meldpunt Racisme & Discriminatie', manifest leest als losgeld-eis

Hallo, 112, ja, we willen graag een gijzeling melden.

De initiatiefnemers stellen zich op de website in alle bescheidenheid voor als "tien ervaren vrouwelijke journalisten en mediamakers met een bi-culturele achtergrond. Onze sporen hebben we al geruime tijd verdiend in het vak." Het is niet duidelijk wie die tien dames zijn, maar een van hen is blijkens dit interview Natasja Gibbs uit het sjieke Oud-Zuid.

Zij schreven dit bijgaande manifest, dat ondanks al die verdiende sporen leest als een hbo-opdracht na een brakke nacht. Deze passage bijvoorbeeld: "Bi-culturele journalisten die solliciteren naar een baan worden soms niet aangenomen onder het mom: ‘We hebben al iemand zoals jij op de redactie of in het presentatieteam'." Eerst hekelen dat mensen wegens hun "iemand zoals jij"-zijn en niet wegens hun individualiteit worden afgewezen, en vervolgens een heel manifest dat mensen wegens hun "iemand zoals jij"-zijn en niet wegens hun individualiteit moeten worden aangenomen.

Maar het manifest leest ook als een losgeld-eis. Zie boven- en onderstaand de tekst die volgt onder de kop "Onze voorstellen en eisen". Bovenstaand staat in feite dat elk bedrijf van volstrekt onfalsifieerbaar "onbedoeld racisme" beticht kan worden en dat 'klokkenluiders' daarbij juridisch bijgestaan worden. 1+1 = de aanklager wint de zaak dus op het moment dat deze de melding maakt. 

Dit komt natuurlijk direct uit de intersectionele handleiding, waarin vragen om bewijs van racisme geldt als racisme met de hoofdletter R. Zeggen wij niet, zeggen ze zelf, en dit is hoe zo'n showproces er vervolgens uitziet.

Onderstaand wordt vervolgens geregeld dat de aanklager zijn baan sowieso behoudt, zelfs al is het een communistische mol die vanaf dag 1 niets anders komt doen dan deze agenda pushen. En mocht er nog enige twijfel bestaan over of we hier met egalisten of tarantula's te maken hebben, dan biedt de volgende eis het antwoord. Want mocht er bij de gratie van de nieuwe goden toch een blanke hoofdredacteur rondlopen, dan moeten "ze beschikken over een inclusief denk- en werkniveau". Kortom, dit is hele manifest is gewoon een pleidooi voor een filosofische vijandige overname, waarbij het intersectionalisme de nieuwe orthodoxie moet worden.

Fuck dat, fuck je manifest en fuck deze 311 voornamen op alfabetische volgorde. Daarmee willen we niet afdoen aan het belang van representatie, maar wel enkel op merites en absoluut niet met een intersectionele dubbelloops als dit manifest op de slaap.

UPDATE: De auteur van het artikel en vraaggesprek met Natasja Gibbs op NU.nl, Afran Groenewoud, ondertekende het manifest zelf ook. Dit wordt echter niet in het artikel genoemd.

Zo niet dan toch

Zo niet dan toch

Bindende leestip

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.