Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Naslagwerkje: de cijfers achter dodelijk politiegeweld tegen Afro-Amerikanen

Cijfers vertellen nooit het hele verhaal, maar dan hebben we ze in ieder geval een beetje onder elkaar.

Social

Tenzij anders vermeld zijn alle cijfers gebaseerd op het Fatal Force 2019-archief, samengesteld door de Washington Post.

Afro-Amerikanen in verhouding veel vaker gedood door politie
De Afro-Amerikaanse bevolking is 12% van de totale Amerikaanse bevolking, maar is 26,4% van de slachtoffers van dodelijk politiegeweld. Dat is 2,2 maal vaker dan hun aandeel in de bevolking, en in verhouding maar liefst 3,1 maal vaker dan dan blanke Amerikanen. Zie grafiek.

Dit is mogelijk een reflectie van het aantal contactmomenten met de politie
Die 12% van de bevolking is echter verantwoordelijk voor 52,6% van alle moorden en 54,5% van alle overvallen. Dat baseren we op deze FBI-grafiek uit 2016, de meeste recente eerstehands-bron die wij konden vinden. In een opiniestuk in de Wall Street Journal werd beweerd dat volgens de meest recente data (uit 2018) 53% van alle "known homicide offenders" Afro-Amerikaans zijn, en zij "about 60% of robberies" plegen. Maar de eerstehands-bron achter die bewering konden wij niet vinden, dus we blijven bij de data uit 2016. [Edit -  inmiddels hebben we* de, nagenoeg identieke, data uit 2018 gevonden.]

In 2018 zijn er 7.407 Afro-Amerikanen vermoord, 89,5% door andere Afro-Amerikanen
Deze cijfers zijn er nog niet voor 2019, maar in 2018 zijn er 7.407 Afro-Amerikanen vermoord. Vanaf 1976 tot 2005 werden gemiddeld 94% van hen vermoord door andere Afro-Amerikanen (screen hier, uit deze PDF zonder paginanummers van het Bureau of Justice Statistics). Ook na 2005 blijft dit percentage consistent rond de 90% liggen. In 2016 was het volgens deze FBI-stats 89,5%. Voor blanken ligt dit trouwens niet heel anders, 86% van hen wordt vermoord door andere blanken.

In 2019 werden er 10 ongewapende Afro-Amerikaanse arrestanten gedood
De Amerikaanse politie had in 2019 375 miljoen contactmomenten met burgers. 10,5 miljoen daarvan waren arrestaties. 1.003 daarvan hadden een fatale afloop. Zoveel fatale aflopen is extreem veel trouwens, in verhouding 17,6 keer zoveel als in Nederland, dat er jaarlijks zo'n 3 heeft.

Van die 1.003 fatale arrestaties waren 20 slachtoffers ongewapende blanken en 10 ongewapende Afro-Amerikanen. Dat is in verhouding dus nog steeds 2,5 keer zo vaak als blanke Amerikanen, en dat is extreem problematisch. Al zijn het er al wel minder dan in de voorgaande jaren. In 2015 waren het er 38, in 2016 22. De Washington Post hanteert een ruime definite van "ongewapend". Een man die door de politie achtervolgd werd en een geladen pistool in zijn auto had, geldt als ongewapend.

In 2019 was het aantal ongewapende Afro-Amerikanen dat gedood werd door de politie 0,13% van de totale 7.407 in 2018 (meest recente beschikbare data) vermoorde Afro-Amerikanen.

In 2019 kwamen 89 agenten om tijdens hun dienst
48 van hen kwamen om het leven door een "felonious act", oftewel, vermoord. De andere 41 stierven in een ongeluk tijdens diensttijd. Van die 48 vermoorde agenten waren er trouwens 7 zwart en 1 Aziatisch. We kunnen de brondata achter deze bewering zo snel niet vinden, maar het opiniestuk in de Wall Street Journal beweert dat de kans dat een politieagent gedood wordt door een Afro-Amerikaan 18,5 keer groter is dan de kans dat een ongewapende Afro-Amerikaan gedood wordt door de politie.

Enfin, dan hebben we deze cijfertjes nu even allemaal in 1 topic, voor ieders gemak.

Mooi, wel

Social

Misschien weer onnodig. Al stal en schoot hij wel met een taser op de agenten

Social
Social

Larry denkt er het zijne van

Reaguursels

Inloggen

Onthutsende cijfers. Heeft Akwasi deze cijfers ook op de Dam genoemd? Waarschijnlijk zou het schaamrood op de wangetjes van al die demonstranten hebben gestaan.

Ikblijfnietstil | 15-06-20 | 18:47

Resumé maar nu met het aandeel zwarte mensen vertegenwoordigd in de criminaliteitscijfers ten opzichte van gemiddeld:

Arrestaties > Zwart 2,5 x vaker gearresteerd
Moorden > Zwart 8,9 x vaker betrokken bij moorddelict
Overvallen > Zwart 10,4 x vaker betrokken bij overval
Verkrachtingen > Zwart 3,1 x vaker betrokken bij verkrachting

Kortom niet zeuren.

Roege | 15-06-20 | 17:39

Momentaan was/is de MSM erbij de boel overal op te stoken. Voor mij zijn dat de hoofdschuldigen als er weer een dode valt. De AD en VK staat vol met haat en opweep nieuws om zwart en blank tegen elkaar op te zetten. By the way, Trump nog gefeliciteerd met je verjaardag gisteren.
www.youtube.com/watch?v=BOZUGbDlrIM

jan huppeldepup | 15-06-20 | 12:29

Misdaad komt meer voor in milieus waar al generaties lang armoede, slechte opleiding, en gebrek aan perspectief centraal staan. Door te investeren in deze zaken; onderwijs, beiden van kansen, schuldhulpverlening, etc., kun je dit probleem langzaam oplossen, maar dat kost generaties.
Hetzelfde probleem hebben wij hier met marokkaanse nederlanders.
Als we de oorzaak zoeken, is het ene uiterste standpunt dat het aan de mensen zelf ligt (dom, onbeschaafd, etc.), of aan de omstandigheden (discriminatie, onderdrukking, uitsluiting). Werkelijkheid ligt er waarschijnlijk ergens tussenin.

zeeman73 | 15-06-20 | 12:01 | 1

Ik denk dat mensen met een buitenlandse achtergrond in Nederland genoeg moglijkheden hebben zichzelf te ontplooien en zich niet achter discriminatie hoeven te verschuilen. Ja, er zullen geheid een hoop vooroordelen uit de weg meoten worden geruimd. Juist dan helpt het niet je zo te gedragen, dat je precies aan de vooroordelen voldoet. Dan is het geen vooroordeel of discriminatie meer, maar handelen naar feiten.

PisFinger | 15-06-20 | 15:48

Het zijn geen lieverdjes. Duidelijk te zien aan de cijfers en de arrestatievideo's. Als je niet neergeknald wil worden doe je gewoon wat de politie zegt.
Als je niet 'etnisch geprofileerd' wil worden gedraag je je niet als een 'hoodlum' met gouden tanden en kettingen en rijdend in een gepimpte bak van waaruit anti-westerse en geweldsverheerlijkende rapteksten de wereld in geblazen worden.
Als er misstanden zijn (en die zijn er best) probeer je dat op een andere manier aan te pakken — en aan de mondiale massapsychose te zien is er 'hulp' zat. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het je zaak uiteindelijk erg helpt als je je als bevolkingsgroep onevenredig vaak als een probleemkind gedraagt. Hier lusten de honden geen brood van.
Overigens, hoeveel van die figuren is inmiddels islamiet geworden in navolging van onder meer hun grote voorbeeld Malcolm X? Met het oog op haat tegen westerse autoriteit en een mogelijke hang naar martelaarschap ook wel belangrijk.

SIogra | 15-06-20 | 11:49

Met deze cijfers kan ik mij best voorstellen dat werkgevers huiverig zijn om bevolkingsgroepen die oververtegenwoordigd zijn in de misdaadstatistieken in dienst te nemen dan wel een stageplek aan te bieden.

Ikblijfnietstil | 15-06-20 | 11:37

Vanwege deze cijfers wil de 'Black Lives Matter' beweging nu juist van het etnisch profileren af zodat er geen inzicht meer kan worden verkregen hoe hoog de participatiegraad van de diverse bevolkingsgroepen is in de criminaliteitscijfers.
Als je in Nederland het NPO programma 'Opsporing Verzocht' van de AVRO/TROS een beetje gevolgd hebt dan krijg je een aardig beeld hoe het in Nederland is gesteld met die participatiegraad.

Schopenhauer1982 | 15-06-20 | 11:15

Ik wil echt een poster van Ben Shapiro hebben, wat kan die man geweldig het zwijgen opleggen aan alle SJW's die met hem in discussie gaan. Zo kalm en goed onderbouwd als hij dingen weerlegt, is een talent dat vaak over het hoofd gezien wordt. Vooral omdat de feiten die hij op tafel legt, niet matchen met de agenda's van het deugvolk..

onne023 | 15-06-20 | 10:35 | 1

Eigenlijk zouden ze die Ben Shapiro eens bij 'Room for Discussion' moeten uitnodigen.
Je weet wel, diezelfde 'Room" waar Peterson ooit voor was uitgenodigd. Met het voorspelbare de mond proberen te snoeien, het zwijgen op te leggen, dat SJW zo kenmerkend is. Vrijheid van meningsuiting.... op de UvA.

Zie dat "Bezorgde Amsterdamers" (soort Antifa-helpers) er al een voorschot op heeft genomen, met "... and other right wing pseudo-intellectuals such as Ben Shapiro..",

Aanvuller | 15-06-20 | 12:09

In verhouding tot het aandeel op de totale bevolking is de kans 2.2x (A) groter dat een afro-amerikaan omkomt door 'politiegeweld'. Dit is nog de halve waarheid niet. Het is geen gewogen gemiddelde. Hiervoor zijn het aantal contactmomenten van belang. Hoe vaak pleegt iemand uit deze gemeenschap een delict!? Hiervoor is de 52% - 54% voor overvallen/moorden een graadmeter. Aldus gemiddeld (52/12) = 4,4 (B) vaker dan gemiddeld. Als we (A) en (B) wegen; de verhouding tussen aantal slachtoffers en het aandeel in de criminaliteit, 2.2/4.4=0,5. Aldus de helft minder kans....

AttilaHUN | 15-06-20 | 10:02 | 1

Dat soort cijfers zijn belangrijk om feit en fictie te onderscheiden. Het haalt de ophef onmderuit. De boosheid en de demonstraties lijken dan ook over iets anders te gaan: De ongelijkheid in kansen in de VS voor zwart en blank.

Maar goed, het is een harde maatschappij daar en men wil ook niet anders, blijkens de hoeveelheid stemmen op Trump. Blijkbaar wil men dit. Het is een dagelijks gevecht om te overleven daar, als je weinig bezit.

Beste_Landgenoten | 15-06-20 | 10:22

Er wordt altijd beweerd, dat de politie in de VS zo "triggerhappy" is. Maar als je weet, dat daar iedereen een vuurwapen op zak kan hebben, dan past je handelingssnelheid zich vanzelf aan, m.a.w. je gaat niet eerst even een foeigesprek voeren.

Rationa | 15-06-20 | 09:59

Helder perspectief @Spartacus, hulde, ik raakte redelijk spoorloos in het oerwoud van (verzonnen, verdraaide, of feitelijk juiste maar selectieve of beperkte) statistieken waarmee gestrooid wordt op de socials.

Wetenschopper | 15-06-20 | 09:53

Van de 9 ongewapende zwarten die gekilled werden door cops in 2019, reden er 4 in op de politie.

hellothere | 15-06-20 | 09:32
-weggejorist en opgerot-
ron9129 | 15-06-20 | 09:31

Omgaan met feiten is lastig voor de minder intelligenten.

Eddy67 | 15-06-20 | 09:10

Feiten, die zijn in de huidige tijd zo overschat. Beter maar ff blijven bij emoties, dat werkt veel beter..... denken sommigen.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 09:08

Even zonder wit en zwart te gebruiken.
Je bent een domme lul om een taser te jatten of je wilt een staatsbegravenis áls de kruimeldief Floyd. Of je had moeten schieten als politieagent maakt justitie uit en ik denk dat justitie ook in amerika dat niet proportioneel vindt.

jaap932057795966 | 15-06-20 | 09:07 | 2

Niet proportioneel? Vertel mij eens wat de agent in kwestie dan had moeten doen. Zijn taser had hij al ingezet, dus dat middel was er niet meer. Terwijl hij achter de verdachte aan rent, mikt deze echter zelf een taser (die hij net van de politie heeft gejat - terwijl hij vocht met deze agenten) op de agent. Wat verwacht je dan dat die agent doet, gast? Ze hebben op geweldsloze wijze gepoogd hem aan te houden, en hij poogt te vluchten, vecht tegen deze agenten, en steelt zelfs een taser.

Op het moment dat die vent de agent onder schot van die taser houdt, weet je dat er patronen verschoten gaan worden. Als hij alleen weg was blijven rennen was er waarschijnlijk niets gebeurd en inzet van vuurwapen niet proportioneel geweest. Nu wel. Belachelijk dat hij ontslagen is nog voordat onderzoek heeft plaatsgevonden.

Versleten_Paddestoel | 15-06-20 | 09:29

Zojuist op CNN een (zwarte) ex-politiechef die beweerde dat de agenten voorbij gingen aan de kans dat de man een "medical emergency" had en daarom niet goed reageerde. Alsof de agenten niet konden ruiken dat de man zwaar gedronken had, dat de blaastest alcoholgebruik aantoonde en dat de man telkens in slaap viel. Ik bedoel: Je kunt ook een beetje te ver gaan in de aanname van onschuld van je "clienten".

Beste_Landgenoten | 15-06-20 | 10:25

Uiteindelijk onder de streep blijkt dat er dus vooral sprake is van veel meer geweld door zwarten bij arrestaties. De kans dat een arrestatie uitloopt op geweld en verzet leidt dan sneller tot een dode arrestant. Tel dat op bij de kans dat zwarte mensen gemiddeld crimineler zijn en je begrijpt waarom dit allemaal gebeurt. George Floyd was een ongeluk vooral.

Gister Raynard Holmes, die ging vechten met agenten en er met een taser vandoor ging en wordt geraakt door twee kogels. Agenten leren daar te schieten op "center mass" met meerdere schoten om zo snel mogelijk iemand uit te schakelen, om de kans op gewapend verzet te minimaliseren. Dat soort reflexen leert de politie hier niet, het is eerst de benen, daarna misschien het lichaam.

Beste_Landgenoten | 15-06-20 | 09:03 | 4

" George Floyd was een ongeluk vooral"
Nee, bij George Floyd was het vooral een totaal incompetente agent die stoicijns met zijn knie op de nek van een geboelde man bleef zitten terwijl de mensen om hem heen hem tig keer waarshuwden. hij had hem ook in bedwang kunnen houden door op zijn onderrug te gaan zitten, dan had hij nooit op kunnen staan en had nu de hele wereld niet in brand gestaan.

me163komet | 15-06-20 | 09:41

@me163komet | 15-06-20 | 09:41:
Met de wijsheid achteraf, inderdaad. Maar Floyd was een sterke man, die zich verzette. Het kan zijn dat agenten dit als de meest effectfieve manier zagen hem in bedwang te houden. Hij kon nog praten, dus waarschijnlijk dachten ze dat hij zich aanstelde. Dat laatste gebeurt natuurlijk vaker. Ik ga niet uit van opzet op racisme. Gewoon een bedrijfsongeval. Iets dat volgens mij geen 2nd degree murder charge rechtvaardigt.

Beste_Landgenoten | 15-06-20 | 10:19

@Beste_Landgenoten | 15-06-20 | 10:19: Precies wat ons geleerd is tijdens de militaire dienst.. zolang je kunt lullen/klagen ben je niet uitgeschakeld.

DeviousDick³ | 15-06-20 | 11:25
▼ 1 antwoord verborgen

Hoezo ''afro''-Amerikaans? Zwarte Amerikanen hebben geen zak met Afrika te maken; ze spreken geen Afrikaanse talen, kennen geen Afrikaanse geschiedenis, zijn nooit in Afrika geweest. Morgan Freeman: ''I'm not African, I'm American.'' Het is net zo debiel als zeggen dat een blanke Amerikaan Zweeds of Pools is, terwijl hij nog nooit in die landen geweest is...

Je kunt het ook omdraaien; wat als je je hele leven in Afrika hebt gewoond, vier Afrikaanse talen spreekt, getrouwd bent met een Afrikaan en toevallig blank bent? Ben je dan niet ''Afrikaans''? Termen als ''Afro-Amerikaans'' zijn gewoon Blut und Bodem in een linksig jasje, met hun impliciet verweven van huidskleur en land van herkomst.

DeterioraSequor | 15-06-20 | 08:55 | 2

Precies. Dat dus. Nog een interessante om over na te denken: tot een jaar of 10, 15 geleden werd een blanke Amerikaan doorgaans "Caucasian-American" in oproepen, ter identificatie. "Latin-American" en "African-American" en "Asian" zijn gebleven, alleen de aanduiding "Caucasian" is gewijzigd naar "White". Daarbij moet opgemerkt worden dat Joodse, Arabische, Spaans/Latijns en in veel gevallen Noord-Afrikaanse Amerikanen óók als "White" worden aangemerkt. Feitelijk is de Amerikaan verdeeld in drie groepen, maar is één groep een enorme vergaarbak van alles wat niet bruin of geel is. In politiestatistieken wordt binnen die blanke vergaarbak niet of nauwelijks onderscheid gemaakt.

Mr Dixit | 15-06-20 | 09:20

Was Al Capone een Italian-American?
Een Nedrelandse Amerikaan die zie je al van verre staan.

Beste_Landgenoten | 15-06-20 | 12:49

Zag net in een Duitse krant twee headlines:
1) Verfassungsschutz stuft AFD als Beobachtungsfall ein
2) Politie doodt onschuldige zwarte man in Atlanta

De media is kapotstuk.

1) is een bewuste afleiding en doorzichtige poging alle schuld van alle problemen via "de witte man" naar de AFD te kanaliseren, zoals dat in Nederland met FvD en PVV gebeurt. Dat, terwijl het linkse tuig zélf puur fascisme aan de dag legt.
2) is, behalve een verdraaiing van de feiten en in afwachting van de zaak zelf, een bewuste ingreep door olie op het vuur te gooien. Ik vraag me echt af of de journalist die dit schreef en de hoofdredacteur rustig kunnen slapen. Dit is PURE aanstichting tot geweld, omdat ze weten dat er weer een boel malloten zijn die dit als bevestiging van de eigen overtuiging zien. En het gebeurt keer op keer op keer, todat ineens de stront aan de knikker is. Dan zijn ze allemaal "geschokt" en begint het verhaaltje weer opnieuw. Elke. Keer. Maar. Weer. Ik las net ergens anders dat Trump het idee heeft de media tot verantwoording te gaan roepen. Goed zo. Dit is geen verslaggeving over wat journalisten zien namelijk. Dit is verslaggeving over wat journalisten denken. En daarmee zijn de MSM collectief geworden tot kartelpropaganda. Ik geloof echt dat de betrokkenen het nog niet eens merken. Helemaal opgezogen in de indoctrinatie en rot van binnen en van buiten, schrijven de willenloze marionetten hun sensatieverhaaltjes. De zogenaamde "vrijheid van pers" is een platitude geworden, net zo goed als de vrijheid van meningsuiting. Het is een spelletje: wij zeggen dit en wáág het eens te bekritiseren. Dan kom je onder "beobachtung vol Verfassungsschutz". Democratie is dood. Het fascisme leeft en is onder ons. Er MOET iets gebeuren voor het te laat is.

Gladiator Fap | 15-06-20 | 08:54

Dat Nederland maar 3 doden door agenten per jaar heeft en Amerika veel meer is geen eerlijke vergelijking: allereerst is de VS veel groter en niet onbelangrijk: daar kan elke idioot een wapen kopen en hier niet. Als agent zijnde is het dan logischer dat je je eigen wapen dan ook veel sneller gebruikt. Het zou handig zijn om statistieken te zien hoeveel van die doden er op dat moment een wapen bij zich had (of gebruikte / dreigde te gebruiken).

Ome_BW | 15-06-20 | 08:47 | 3

Als er een wapen in het voertuig is, zelfs als de verdachte er naar reikt, en wordt doodgeschoten wordt het beschreven als: "unarmed person". Feit.

BenPakdee | 15-06-20 | 09:19

Ook hier kan elke idioot een vuurwapen kopen. En het lijkt er soms veel op, dat ze dat doen ook. Het is alleen niet legaal, dat is het verschil...

Iknowall | 15-06-20 | 12:03

www.urbandictionary.com/define.php?te...
Kijk naar de tweede definitie en yoyoyoyo '13%' is racistisch, bro.

De emoties (vooral opgezweept door de media en minder door Trump) leiden kennelijk tot een collectieve domheid en hysterie die z'n weerga niet kent. Probeer maar eens een gesprek aan te gaan over de affaire-Floyd en je krijgt van mensen die je eerst vrij hoog had zitten dingen te horen als 'blanke agent doodt zwart persoon = automatisch racisme'. De ratio is ver te zoeken.

SIogra | 15-06-20 | 08:44 | 2

Het ergste is: ze WILLEN zich ook niet meer laten overtuigen door feiten. De mening is gebaseerd op het gevoel en bepaalt daarmee een stuk identiteit. Dat ontkennen staat gelijk aan het ontkennen van de eigen identiteit. Gaat dus niet gebeuren. Dit is hetzelfde probleem als met religieuze fanatici.

Gladiator Fap | 15-06-20 | 09:17

@Gladiator Fap | 15-06-20 | 09:17: Het ZIJN religieuze fanatici. Er is een cult, er is maar 1 waarheid en daardoor dogma's .

BenPakdee | 15-06-20 | 09:21

Ja die feiten zijn allemaal heel leuk maar doen er niet toe.
Orange man very bad, en ik voel mij een onderdrukt slachtoffer.

Gevoelens + media > Feiten

KutFilosoof | 15-06-20 | 08:32

Als ik als blanke op vakantie in de VS, nou eens dronken in mijn auto ga liggen op een openbare plek. Als de agenten komen en me willen arresteren ga ik knokken. Ik pak hun teaser af. Druk deze tegen een agent en dan ga ik rennen. Ben benieuwd of ik de 100m haal.

Tapioca pudding | 15-06-20 | 08:31

De meest schokkkende conclusie van de cijfers: de zwarte gemeenschap is een factor 50(!) oververtegenwoordigd in het interraciale geweld tov de blanke norm.
---
De wiskunde.
Per jaar:
Circa 600.000 keer zwart op wit geweld.
Circa 60.000 keer wit op zwart geweld.
600.000/60.000=10.

Dat is dus factor 10. Doe daar nog maar een factor 5 overheen want:

De zwarte gemeenschap is ~12% van de bevolking, de
non-hispanic whites ~60%. 60/12=5.
--

Die verhoudingen zullen in Nederland niet veel anders liggen.
De aanklacht tegen de blanke en de white guilt die daarop volgt, zorgt ervoor dat de meeste blanken defensief worden in dit debat. Maar we moeten de olifant benoemen om verder te komen.

Dit soort oververtegenwoordiging zouden we in de blanke gemeenschap genadeloos benoemen, shamen, afstraffen. Het enige wat we hoeven te doen is alle kleurtjes gelijk behandelen.

hellothere | 15-06-20 | 08:22

Eigenlijk is racisme gewoon statistiek op mensen.

Hetzelfde als, ik koop geen Franse auto eant die gaan vaak stuk. Bij auto's mag het wel, bij mensen niet...

Lebowski72 | 15-06-20 | 08:18 | 2

Nou, volgens mij mag je straffeloos zeggen dat Franzosen kuth volk is. Dat vindt 70% van de wereldbevolking en mag als feit opgevoerd worden. Mon Dieu!

Headshrinker | 15-06-20 | 09:02

Probeer maar eens te zeggen dat die afrikanen geen auto's kunnen bouwen.... Dan gaan de Twitterservers weer overuren draaien hoor.. (en dat we geen afrikaans automerk kunnen opnoemen is daarin niet relevant.)

onne023 | 15-06-20 | 10:38

Dat er afro-amerikanen overlijden bij een arrestatie is niet het probleem zelf, maar het gevolg daarvan.

Als de oorzaak wordt opgelost, weet ik zeker dat het probleem en dus dit gevolg, verdwijnt

frickY | 15-06-20 | 08:12 | 2

Je bedoelt, dat als hij niet gearresteerd wordt, dat hij ook niet dood gaat.
Zo simpel kan het zijn.

Tapioca pudding | 15-06-20 | 08:23

Eerder, als men zich bij arrestatie normaal gedraagt...

Canis.bonus.es | 15-06-20 | 08:50

"1.003 daarvan hadden een fatale afloop. Zoveel fatale aflopen is extreem veel trouwens, in verhouding 17,6 keer zoveel als in Nederland, dat er jaarlijks zo'n 3 heeft".

Is mijns inziens niet zo extreem als je rekening houdt met het vuurwapenbezit in de Verenigde Staten in tegenstelling tot dat in Nederland.

Tollebol | 15-06-20 | 08:08 | 3

Hoi Trollebol.
Mooi hè..., die cijfertjes...
Moet ik uitleggen hoe het vergelijken van een land als de VS met 329,861,535 inwoners (4,23% van de wereldbevolking) en Nederland met 17,476,581 inwoners (0.224% van de wereldbevolking) óf héél dom óf héél intellectueel lui is?
Of was je daar zelf ook wel achter?

Bron: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countri...

Atheist.Vader | 15-06-20 | 08:31

Trollebol heeft gelijk. Niet te vergelijken NL en de USA

Canis.bonus.es | 15-06-20 | 08:49

Record black umemployement leidde in 2019 tot maar 9 ongewapende doodgeschoten zwarten. Heeft vast niks met elkaar te maken en laten we vooral focussen op het anti Trump racisme verhaal.

heldheino | 15-06-20 | 08:07

Wanneer in alle statistieken bepaalde mensen van kleur bovenaan staan (in de VS zwart en latino, in NL naffer en antilliaan), dan kun je wel vooral witten en aziaten gaan controleren, maar dat zal niet veel bijdragen aan veiligheid en misdaadbestrijding

Rest In Privacy | 15-06-20 | 07:57

"[Edit - inmiddels hebben we de, nagenoeg identieke, data uit 2018 gevonden.]"
... "we"...?
Een eervolle vermelding bij wijze van een dankjewel is wel op z'n plaats hè, vrienden...
"Dankjewel Atheïst Vader", hier een social link naar de tweet: twitter.com/Nafta78/status/1272233935..., waar het vandaan kwam. Atheïst Vader zegt dit namelijk al heel lang: twitter.com/search?q=FBI%20(from%3ANa..., al zo'n 5 jaar: twitter.com/Nafta78/status/6140696708.... Maar hé, "we".
Ben ik in deze dan nu een onderdeel van GeenStijjl?
Graag gedaan in ieder geval.
... "we"...

Atheist.Vader | 15-06-20 | 07:57 | 2

Ja, heeft je ego dat echt nodig?
Misschien moet GS in plaats van een kroontje een cijfertje tonen met hoe vaak iemand iets nuttigs bij draagt?

frickY | 15-06-20 | 08:14

@frickY | 15-06-20 | 08:14: "bijdraagt"
Dat is alweer een +1 voor mij.
Overigens wordt altijd de bron van informatie middels social links vermeld. En aangezien dit een gevecht is wat ik al ruim 5 jaar lever, om deze cijfers voor het voetlicht te krijgen, zou een eervolle vermelding wel gewaardeerd worden, ja.

Atheist.Vader | 15-06-20 | 08:32

Ik onderschrijf de BLM beweging volledig. Je kan niet tegen de term black lives matters zijn. Net zoals je niet tegen de term yellow lives matters, red lives matters of white lives matters kan zijn. Dat gezegd hebbende, ik ben groot voorstander van eigen verantwoordelijkheid nemen. Opgegroeid in Gouda heb ik mijzelf altijd afgevraagd waarom de Marokkaanse gemeenschap veel meer met 'discriminatie' te maken had dan de Chinese gemeenschap. Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat het zichtbare gedrag van een deel van deze gemeenschappen het generale beeld bepaalde. De oplossing zit er mi dan ook in dat men vooral in de spiegel gaat kijken naar zijn of haar eigen gedrag. En dat geld niet alleen voor Nederlanders met een niet westerse immigratie achtergrond dat geldt net zo goed voor autochtone Nederlanders. Ik discrimineer zelf niet maar toch wordt het gedrag van een op ras discriminerend deel van de bevolking op mij geprojecteerd. Dat is fout! Nederland is onderaan de streep een open cultuur waar iedereen die er zijn best voor doet een kans krijgt. Iedereen. Ofwel je pakt die kans ofwel je pakt hem niet. En pak je hem niet dan spreekt het gros van de bevolking je er op aan dat je de kantjes eraf loopt. Dat is een open samenleving die elkaar aanspreekt op gewenst gedrag.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 07:52 | 2

"Ik onderschrijf de BLM beweging volledig."
Het staat je vrij om regressief linkse identiteitspolitiek, met een oppression olympics sausje, te "onderschrijven". Een onverdedigbare positie. Maar het mag.

"Je kan niet tegen de term black lives matters zijn."
Feitelijk onjuist.
Dat kan.
Dat ben ik.
#AllLivesMatter

"Net zoals je niet tegen de term yellow lives matters, red lives matters of white lives matters kan zijn."
Precies, je doet daarmee aan regressief linkse identiteitspolitiek. Dit drijft een wig en bouwt geen bruggen. En dat is niet zomaar een lukrake opmerking mijner zijde. Dat lijkt mij nu echt wel een bewezen feit.

"Dat gezegd hebbende, ik ben groot voorstander van eigen verantwoordelijkheid nemen."
Dit is incongruent.

"Opgegroeid in Gouda heb ik mijzelf altijd afgevraagd waarom de Marokkaanse gemeenschap veel meer met 'discriminatie' te maken had dan de Chinese gemeenschap."
Daarom:
- longreads.cbs.nl/integratie-2018/crim...
- www.youtube.com/watch?v=nz9pX4lndCY
- twitter.com/bentualdepineut/status/11...
Dit zijn geen uitzondering.
Dit is endemisch.
Dat weet jij ook.
En toegegeven, dogmatische indoctrinatie is hier natuurlijk een grote factor: twitter.com/Nafta78/status/1116613450...

Atheist.Vader | 15-06-20 | 08:53

"Ik ben altijd in de veronderstelling geweest dat het zichtbare gedrag van een deel van deze gemeenschappen het generale beeld bepaalde."
Gemeenschap - groep (sociologie): "Een groep is een verzameling van twee of meer personen die met elkaar omgaan. Dit kan zijn omdat zij zich met elkaar identificeren of omdat zij een gezamenlijk doel hebben. Vaak zal er sprake zijn van een sociale identiteit, het bewustzijn van een persoon tot een bepaalde groep te behoren en door anderen als zodanig behandeld te worden. Die groep heeft een (gewenst) zelfbeeld en wordt door anderen als uniek onderscheiden."
Bron:
- nl.wikipedia.org/wiki/Gemeenschap
- nl.wikipedia.org/wiki/Groep_(sociolog...)

"De oplossing zit er mi dan ook in dat men vooral in de spiegel gaat kijken naar zijn of haar eigen gedrag."
Introspectie en zelfreflectie. Kan ik het alleen maar meer eens zijn.

"En dat geld niet alleen voor Nederlanders met een niet westerse immigratie achtergrond dat geldt net zo goed voor autochtone Nederlanders."
Gegeven het voorgaande, is deze "what-about-ism" dan toch weer heel jammer.

"Ik discrimineer zelf niet [...]"
Yes you do: black lives matter is inherent discriminatoir.
Als je geen onderscheid zou maken, dan zou je BLM afwijzen ten faveure van ALL LIVES MATTER.

"[...] maar toch wordt het gedrag van een op ras discriminerend deel van de bevolking op mij geprojecteerd."
Het stukje gemeenschap en groep (sociologie) is reeds behandeld.

"Dat is fout!"
Nee, dat is het niet.
Want er is zoiets als een subcultuur, met eigen leefregels, normen en waarden, die vaak in strijd zijn met de Nederlandse cultuur, normen en waarden.
Of ga je dat ontkennen?

"Nederland is onderaan de streep een open cultuur waar iedereen die er zijn best voor doet een kans krijgt."
Feit.

"Iedereen."
Nederland is een heel erg inclusief landje op die manier.

"Ofwel je pakt die kans ofwel je pakt hem niet."
Sommigen hebben daar een hele vrije interpretatie over.
Wat ook in de misdaadcijfers is terug te vinden.

"En pak je hem niet dan spreekt het gros van de bevolking je er op aan dat je de kantjes eraf loopt."
En wordt je en passant voor racist uitgemaakt, want als kaaskop mag je niets zeggen of vinden van een andere gemeenschap, want je kan je met je witte privilege niet in hun schoenen verplaatsen, dus verlaat je je maar op de introspectie van die gemeenschap, wat niet werkt, want ze externaliseren alle verantwoordelijkheid van hun eigen gedrag en misdragingen. En zo...

"Dat is een open samenleving die elkaar aanspreekt op gewenst gedrag."
Hmmm, mee eens.
Maar weet je ook waarom 'men' dat niet durft?
Omdat ze liever niet neergestoken worden.
Of gaan we ontkennen dat er geen geweldsdelictenprobleem is in de Marokkaanse gemeenschap: www.youtube.com/watch?v=-1QDjMdM3_w?

Atheist.Vader | 15-06-20 | 09:06

We willen gewoon in demonstraties meelopen en schreeuwen op basis van emoties. We willen niet de werkelijke cijfers zien!

Fijn_dat_je_er_bent | 15-06-20 | 07:51

Nog een paar puntjes die je in de statitiek mee zou moeten tellen als factoren;
* Een Amerikaanse agent zal iemand altijd benaderen als is hij gewapend -in tegenstelling tot bijv. Nederland- vanwege de vuurwapencultuur in de VS.
*Mensen die in Nederland in een gesloten kliniek zitten omdat zij een gevaar voor zichzelf vormen lopen in de VS gewoon op straat.
Beiden zullen bijdragen aan meer doden bij politiecontact.

me163komet | 15-06-20 | 07:49
-weggejorist-
Zoezoef | 15-06-20 | 07:32 | 1

Stop politiegeweld!? Stop criminelen geweld!

ratelaar | 15-06-20 | 06:47 | 2

Wat je nu krijgt: "De vakbonden horen van politiemensen dat de racismekaart veel sneller wordt getrokken en agenten veel voorzichtiger opereren."

Dus als je een kleurtje hebt én crimineel bent kun je in deze idiote tijden gewoon de racisme kaart trekken en misschien kom je wel weg met een misdaad.

sprietatoom | 15-06-20 | 07:21

@sprietatoom | 15-06-20 | 07:21: Wat je nu gaat krijgen is dat de levens van agenten in gevaar komen, omdat ze niet meer durven te schieten in het uiterste geval. Daarmee wordt de politie dus het geweldsmonopolie genomen en aangezien het tuig waarop ze jagen géén probleem heeft geweld aan te wenden, betekent dus dat dat effectief het geweldsmonopolie legt bij... het tuig. Veel politiemensen hebben hun baan uit overtuiging iets goed te doen. Iets, waarvoor het andere mensen alleen al bij de gedachte eraan, dun in de broek loopt. Ik heb een enorm respect voor de mensen bij de politie, de paar rotte appels daargelaten. Het feit dat die rotte appels zo breed uitgemeten moeten worden in de media, laat zien dat er aan dat hele verhaal "dirty racist cops" iets niet klopt. Het feit dat in Seattle een zwarte, vrouwelijke politiechef haar collega's instructies moet geven het pand te verlaten zegt álles. Het is gewoon fascistische intimidatie, wat hier plaats vindt. En de democraten bukken meteen. De conservatieven wachten, wijselijk, af. Beide kunnen niet anders. Want het zijn verkiezingen.

Gladiator Fap | 15-06-20 | 08:05

We zijn hard opweg richting een nieuwe segregatie. America First!

johoost | 15-06-20 | 06:34

En hoe zit het met de etniciteit van de politie-agenten die het geweld plegen?

obominotie | 15-06-20 | 03:53 | 1

Kuifje en Mr_Natural vroegen zich hetzelfde af. Deze gegevens zijn blijkbaar niet openbaar, verrassend!

Rest In Privacy | 15-06-20 | 06:01

De WaPo heeft gewoon een beetje met de cijfers gegoocheld zodat het schokkend lijkt, maar als je erover nadenkt is dat niet zo. Dezelfde redenering volgende hebben blanken in verhouding een 2x zo grote kans om om te komen door politiegeweld dan Aziaten. Zwarten hebben ook 658 keer meer kans om door een zwarte vermoord te worden dan door de politie als ze ongewapend zijn. Ik zeg maar wat.

Short | 15-06-20 | 03:32

De Nederlandse overheid is fantastisch fascischties tegen hun eigen oorspronkelijke burgers. Kijk maar naar de Verboten demonstratie in Rotterdam.

vrijejongen | 15-06-20 | 02:20

Zijn er ook cijfers over blanke of Aziatische winkeliers die door zwart geweld om het leven komen tijdens overvallen?

de honden blaffen... | 15-06-20 | 02:07

Madness is like gravity. All you need is a little push.

FireFox1 | 15-06-20 | 01:59

Belangrijke en duidelijke cijfers (feiten)
Dus Wilders, Baudet, leer eens wat, en onthoudt eens wat belangrijke dingetjes.
Wees niet lui.
Laat je niet wegzetten met algemeen politiek correcte statements.
Hamer op de feiten.

G.M.I.M. Pet | 15-06-20 | 01:07

Waarom weet ik als blanke Europeaan dat je in de USA nooit verzet moet plegen tegen een diender? Iedereen weet toch dat je geen wapens van een wout mag afpakken. Niet vreemd dat een beschonken automobilist staande wordt gehouden. Conclusie.... hou je aan de wet!

ron9129 | 15-06-20 | 00:49 | 3

als jij daar levenslang voor het vernielen van een brievenbus kunt krijgen, snap ik wel waarom je alles op alles zou zetten om te ontkomen.

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 01:41

Verniel geen brievenbus, dan heb je ook geen probleem. De mythe dat de VS een zwaar racistisch land zou zijn is niet vol te houden. Gewoon cijfertjes lezen, toegeven dat je een kluns bent en doorlopen op een vriendelijke manier.

donkieshot | 15-06-20 | 04:14

Tja vechten met agenten en een taser stelen, dan vraag je er wel om. Maar toch, ze konden hem in de benen schieten.

Rest In Privacy | 15-06-20 | 05:33

I never held any slaves.
And you never picked any cotton.

Datgingniegoed | 15-06-20 | 00:40

Sh@t!
Wat een ellende , Had hem dan in z’n benen geschoten toen hij vluchte.

Datgingniegoed | 15-06-20 | 00:36 | 1

Dan kan je bezig blijven, en achtervolg je hem over een paar maanden weer.

Zeg liever; had dan geluisterd.
Of; had dan niet met hun eigen taser op ze geschoten
Of; doe eens lief!

frickY | 15-06-20 | 08:19

Jep, stastisch gezien is het zeer verklaarbaar.
Voor de PR is het dan wel handig om,
als er echt politie fouten gemaakt worden,
deze ook gewoon netjes te vervolgen, en niet onder het tapijt schuiven.

hotmint | 15-06-20 | 00:21

Een (groot?) deel van het probleem zit hem er gewoon in dat (een deel van de) donkere mensen er zo van overtuigd is gediscrimineerd te worden dat ze zich ernaar gedragen en er zo voor zorgen dat het een self-fulfilling prophacy wordt.

Er zijn zoveel filmpjes van Agenten die zich keurig gedragen maar totaal geen medewerking krijgen en uiteindelijk dus gedwongen worden om hard in te grijpen

trottle | 15-06-20 | 00:18 | 1

Als je mensen maar vaak genoeg verteld dat ze slachtoffer zijn dan gaan ze het vanzelf geloven.

donkieshot | 15-06-20 | 06:47

Wat ik nooit snap is dat er direct winkels beroofd, auto’s vernield en standbeelden gesloopt moeten worden. Gebruikt BLM deze (verschrikkelijke) incidenten niet gewoon om de beest uit te hangen en de wet te overtreden? Anarchie...

Rechtsdraaiend | 15-06-20 | 00:08 | 3

Dat is nu de huidige democratie, voornamelijk de rechten van het gepeupel met gratis advocaten waarborgen.

G.M.I.M. Pet | 15-06-20 | 00:16

misschien moet je het eens aan een Feyenoord supporter vragen wat de rationale daarachter is? Die plunderen als onderdeel van de viering van een kampioenschap

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 01:44

Facts and figures, i love it.

de honden blaffen... | 15-06-20 | 00:08

Vanavond werd er op de NPO1 weer veel gedeugd.
Op scholen zou er veel meer verteld moeten worden over het slaven verleden.
Maar niemand die constateerde dat men op scholen niet meer durft praten over de holocaust.
Van de week een hele pagina in AD over Piet Heijn (om het bekladden ( begripvol ) te verklaren, Piet Heijn zat 2 jaar met zijn vader als galeislaaf op een schip gevangen. Best relevant toch ?! Maar dat stond er dan weer niet in. Het halve verhaal dus, maar als het maar deugt voor onze nieuwkomers.

G.M.I.M. Pet | 14-06-20 | 23:53 | 4

Precies dat. Fuck it we worden genaaid.

Bill Cosby | 15-06-20 | 00:30

@de honden blaffen... | 15-06-20 | 00:10:
Verdraaid ja, dat waren lijfeigenen. Nooit meer iemand over horen klagen, Kregen ook geen standbeeld. Moeten we daarover alsnog niet gaan demonstreren.

G.M.I.M. Pet | 15-06-20 | 00:37

@de honden blaffen... | 15-06-20 | 00:10: nou... nee. dat is gelul.

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 01:45
▼ 1 antwoord verborgen

Dit soort artikelen leiden tot paniek- en noodvergaderingen op de Universiteit van Amsterdam.
Met slechts twee onderwerpen op de agenda:

1. hoe de cijfers van GeenStijl te weerleggen?
2a. mocht het onder punt 1 vermelde onverhoopt niet lukken; hoe het GS-artikel dan zoveel mogelijk in diskrediet te brengen?
2b. onze contactpersonen bij de tv alvast benaderen? (niet vergeten: meerdere experts afvaardigen, zodat suggestie van tegenspraak ontstaat)

Aanvuller | 14-06-20 | 23:41

Mooie statistieken en het verklaard waarschijnlijk wel dat het de BLM beweging gebaseerd is op los zand. In ieder geval de redenen die men wenst te gebruiken. Dat actievoeders in Nederland de verwrongen "feiten" uit Amerika overnemen is helemaal absurd. Amerika is Nederland niet. In Amerika "gekozen" rechters en jury-rechtspraak. In Nederland ongekozen rechters waar af en toe wel eens vraagtekens bij gezet kunnen worden mbt éénduidige uitspraken. Denk hierbij maar eens aan de uitspraak van een nederlandse rechter mbt een verkrachtingszaak waarbij op verzoek van de advocaat gevraagd werd of de rechter met het bepalen van de straf er rekening mee wilde houden dat bij een bepaalde uitspraak de verblijfsvergunning van de dader in het gedrang zou komen. De rechter hield inderdaad rekening met dat laatste feit. Kortom, een geheel andere straf dan wanneer een van oorsprong blanke Nederlander zou hebben gekregen. En dan hebben we het alleen nog maar over zaken die wel naar buiten komen aangezien de politie geen gegevens zou bijhouden mbt de culturele achtergrond van verdachten. De politiek baseert zich dus ook op onderbuikgevoelens en niet op basis van die, volgens hen, niet bestaande cijfers. Dat een groot deel van de bevolking precies het tegenovergestelde onderbuikgevoel heeft wordt dan ook snel door diezelfde politiek als racistisch weggezet. Nu is statistiek en de Nederlandse overheid toch al geen goede combinatie, maar de mate waarin men in de politiek over elkaar heen buitelt om vooral te stellen dat het racisme in Nederland enorm is begint lachwekkende vormen aan te nemen. racisme komt onder de burgers echt wel voor, maar lang niet in de mate die de overheid ons wil doen geloven. Kijken we echter naar de overheid zelf, dan valt daar veel meer op aan te merken (positieve discriminatie blijft discriminatie). Een overheid die de oren laat hangen naar huilstruiken die niet verder komen dan slavernij, Zwarte Piet en onderbuikgevoelens van racisme onder de bevoking is geen knip voor de neus waard. Selectief kijkend naar "fouten" in het verre verleden weigert de regering te kijken naar fouten uit een veel recenter verleden (begin maar eens vanaf de jaren '70 vorige eeuw). Stelselmatig door links de kop in het zand steken, feiten verdraaien krijgen wel steeds meer als resultaat dat bevolkingsgroepen tegenover elkaar komen te staan. Is dat per definitie racisme ? Daar geloof ik niets van, het is meer dat de ene bevolkingsgroep er onderhand klaar mee is dat de ene regel wel geldt voor een deel van de bevolking en voor een ander deel niet. Het begrip racisme (en discriminatie) zijn in het verleden echter al zo vaak als argument gebruikt door bepaalde bevolkingsgroepen dat het zijn ware betekenis al lang verloren heeft. Wat gaan we strakjes doen in Nederland ? Wedstrijdje hardlopen wie het eerst aangifte gaat doen als de een "tata"roept naar de ander en die antwoord "het is goed met je Sambo".

Ruikbaard | 14-06-20 | 23:36

De slavernij is een excuus voor zwart racisme.
Een gelegitimeerde reden om een hekel aan blanken te hebben.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 23:24 | 2

alsof ze die legitimatie nodig hebben...

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 01:46

Er is idd geen excuus mogelijk voor dit walgelijke misbruik van politiek correct deugen. Die hele deugzieke omloop die er gaande is heeft niets meer met realiteit te maken.

donkieshot | 15-06-20 | 05:24

Het is trouwens racistisch en polariserend dat Afro-Amerikanen en blanke mensen hoofdzakelijk mensen van hun eigen etniciteit vermoorden in de USA, typisch voorbeeld van slechte integratie en ongelijke kansen.

AstraalPenisme | 14-06-20 | 23:21

Bedankt voor deze duidelijke opsomming van feiten Geenstijl.
Feiten zeggen meer dan massahysterie.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 23:19

Zeer duidelijke statistieken die de rauwe werkelijkheid weergeven, en die graag door de massamedia verzwegen worden. Als zwarten in Amerika van mening zijn dat ze te vaak vermoord worden, dan moeten zwarten stoppen deze moorden te plegen. Aangezien het vele malen waarschijnlijker is dat een willekeurige zwarte een willekeure blanke vermoordt in plaats van omgekeerd, is de enige door statistieken ondersteunde juiste leuze: "White lives matter! Stop killing whites!"

Wladimir 1928 | 14-06-20 | 22:56 | 2

Er worden alijd mensen gedood door de politie (moet je maar niet de idioot gaan uithangen) en alleen de racisten houdbij hoeveel witof zwart is.

Ekster Oog3274 | 14-06-20 | 23:06

@Ekster Oog3274 | 14-06-20 | 23:06:

Ekster Oog3274 | 14-06-20 | 23:07

De taak van politie is om verdachten op te pakken zodat zij berecht kunnen worden volgens een eerlijk proces. Alle arrestanten die overlijden hebben geen kans meer op een eerlijk proces, waardoor de politie automatisch 'dader' is van hun dood. Die zaken staan op zichzelf en moet je onderzoeken, proberen te voorkomen en met alle voorzichtigheid verwerken in het beleid van en voor politie. 30 is op een bevolking van 330 miljoen echter veel te weinig om conclusies te trekken over institutioneel racisme.

Edoch, wil je een goed beeld krijgen van institutioneel racisme, dan moet je kijken naar a) veroordelingen en b) gevangenisgeweld. Ook dat zal ongetwijfeld tot in den treuren onderzocht zijn en ook daar is ongetwijfeld al Amerikaans beleid op aangepast in pak 'm beet de laatste 50 jaar.

De BLM protesten hebben echter niets meer met institutioneel racisme te maken, maar alles met collectivisering door subgroepen 'slachtoffers' in een mislukt individualistisch (nationalistisch) land waar de wetten al per staat dusdanig verschillen dat je van een 'federaal' (nationalistisch) beleid niet kan spreken.

Waar 'the American Dream' wordt uitgebuit door de lucky ones en waar de 'unlucky ones' -ongeacht huidskleur- voor een paar dollar per dag in een krakkemikkig houten huisje of trailer de mac 'n cheese opwarmt, wegkwijnend achter moron-tv. Dát is zinloos.

Nederland is het beste land ter wereld, want hier heeft echt iedereen een kans om zelf wat van het leven te maken. Als individu.

Mensdier | 14-06-20 | 22:49

Statistieken, handig om te polariseren of te escaleren.
Maar nu eens kijken met neutrale blik.
Bekende gegevens:

Bevolking USA 328.000.000
waarvan aandeel zwarten 12%
waarvan aandeel witten 61%.

Doden bij arrestatie door politie 1003
waarvan aandeel zwarten 26,4%
waarvan aandeel witten 50,3%

Totaal arrestaties 8.421.481
waarvan zwarten 2.263.112
waarvan witten 5.858.330

Eerst alles omzetten naar aantallen:

Bevolking USA 328.000.000
Waarvan zwarten 39.360.000
waarvan witten 200.080.000

Doden bij arrestatie door politie 1003
waarvan zwarten 265
waarvan witten 505

Totaal arrestaties 8.421.481
waarvan zwarten 2.263.112
waarvan witten 5.858.330

Nu het sommetje.

Van de 2.263.112 gearresteerde zwarten werden er 265 gedood, ofwel 0,012%
Van de 5858330 gearresteerde witten werden 505 gedood, ofwel 0,009%

Een gering verschil, en geen reden om luidkeels racisme, racisme te roepen, en onderwijl onze beschaving af te breken.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 22:47 | 6

@Frau Merkel | 14-06-20 | 23:39:
Denk niet zo zwart-wit aub

Harry058 | 15-06-20 | 00:15
▼ 3 antwoorden verborgen

"Van die 1.003 fatale arrestaties waren 20 slachtoffers ongewapende blanken en 10 ongewapende Afro-Amerikanen. Dat is in verhouding dus nog steeds 2,5 keer zo vaak als blanke Amerikanen, en dat is extreem problematisch." Extreem problematisch? Dus dan insinueer je dat de politie meer ongewapende Afro-Am doodt puur omdat ze Afro-Am zijn. Maar hoe weet je dat dat de (enige) reden is?
*
"Misschien weer onnodig. Al stal en schoot hij wel met een taser op de agenten." Zeker onnodig. Als hij gewoon had meegewerkt was er niets aan de hand geweest. Ik begrijp niet wat hier ingewikkeld aan is.
*
Het % blanken in de NBA is rond de 20%. Is er dan sprake van institutioneel racisme in de NBA?

Zijl5824 | 14-06-20 | 22:46 | 1

Zie mijn comment hieronder

Grapevine | 14-06-20 | 23:21

Meer goed doortimmerde onderzoeken! Zoals bijvoorbeeld van Roland Fryer

naxapinu | 14-06-20 | 22:33

Om BLM maar te steunen en om mogelijk stigma en etnisch profileren tegen te gaan roep ik alle blanke in NL op om massaal de criminaliteit in te gaan, te frauderen en werkloos thuis te gaan zitten..

Hollandse_blauwe | 14-06-20 | 22:27 | 1

Nu ga je echt te ver, werkeloos thuis zitten. Drugs handel is toch ook werk!

voorbips | 14-06-20 | 23:22

Je moet de odds ratios even bepalen voor deze nieuwe getallen Spartacus! Dan kun je vrij eenvoudig vaststellen of er sprake is van discriminatie (of er sprake is van meer geweld tegen zwarten dan witte mensen) maar dan dus rekening houdend met de criminaliteit cijfers!

De conclusie is dan waarschijnlijk: geen effect.

Zie bijvoorbeeld:

doi.org/10.1177%2F1948550618775108

Gratis te lezen via research gate, samenvatting:

Is there evidence of a Black–White disparity in death by police gunfire in the United States? This is commonly answered by comparing the odds of being fatally shot for Blacks and Whites, with odds benchmarked against each group’s population proportion. However, adjusting for population values has questionable assumptions given the context of deadly force decisions. We benchmark 2 years of fatal shooting data on 16 crime rate estimates. When adjusting for crime, we find no systematic evidence of anti-Black disparities in fatal shootings, fatal shootings of unarmed citizens, or fatal shootings involving misidentification of harmless objects. Multiverse analyses showed only one significant anti-Black disparity of 144 possible tests. Exposure to police given crime rate differences likely accounts for the higher per capita rate of fatal police shootings for Blacks, at least when analyzing all shootings. For unarmed shootings or misidentification shootings, data are too uncertain to be conclusive.

Grapevine | 14-06-20 | 22:25

Eigenlijk de enige manier om eens mee te maken hoe erg in de VS rascisme is is er een keertje naar toe te gaan.
Dan pas kom je erachter hoe ontiegelijk goed we het in Nederland hebben.
En als je ziet hoe negers in het dagelijjs leven behandeld worden. Of zelfs hoe je zelf als blanke wordt aangekeken als je negers als gelijkwaardige benaderd, is gewoon schokkend

Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:23 | 6

@Ivoren Toren | 14-06-20 | 22:37: ik woon er. En Morales heeft bijna gelijk. Alleen is het andersom. Ik heb twee weken met een zwarte collega gewerkt. Na het werk samen wat eten. Wat me opviel was de blikken die hij kreeg van de zwarten, hij voelde zich heel ongemakkelijk en zijn houding veranderde een beetje met zwarten om ons heen. Als er alleen blanken waren dan was hij heel relaxed. De sociale controle onder de donkere medemens is verstikkend, vooral niet gezellig met een blanke omgaan. Dus bijna goed Morales, probeer het nog een keer, charlatan.

Fuck-a-duck | 15-06-20 | 00:00

ik kom regelmatig in het Zuiden van de VS en hoewel er heel veel overeenkomsten zijn met het Noorden (armoede) is rascisme daar echt van blank > zwart zeer institutioneel.

Epistulae_Morales | 15-06-20 | 01:53

@Epistulae_Morales | 15-06-20 | 01:53: nee, dat is het niet. Als je hier een overheidsgebouw binnenloopt, moet je de blanke met een vergrootglas gaan zoeken.

Fuck-a-duck | 15-06-20 | 13:28
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat ik bij Amerikaanse politie altijd zie gebeuren is dat het veel te snel shoot to kill wordt. Als je iemand in zijn benen schiet lijkt me dat het gevaar meestal ook wel geweken is. Maar goed er gaan dus ook genoeg agenten dood omdat iedere malloot in dat land een gun heeft.
Enorme shitshow dat hele land.

WatZalIkErvanZeggen | 14-06-20 | 22:18 | 1

Valt niet mee iemand in zijn been te schieten. Al richt je op de benen, kans dat je een fataal orgaan raakt is behoorlijk aanwezig. Het is meestal maar een pistool (korte loop is onzuiver op enige afstand) en het target is in beweging. Maar er worden vaak wel onnodig veel schoten gelost. Dan weet jij bijna zeker dat er een dodelijke kogel bij zit. Een paar jaar geleden hadden ze er zelfs 27 in 1 slachtoffer gepompt. In die zin heb je wel gelijk dat het te vaak shoot to kill is.

Tapioca pudding | 14-06-20 | 23:51

De jongens van het YT kanaal Up Network hebben de cijfers ook heel aardig in het juiste perspectief gezet. Ont-demagogiseerd, kun je ook zeggen.

hertogvanzottegem | 14-06-20 | 22:18

Dezelfde denkfout als eerdere artikel. Alles wegzetten tegenover de totale bevolking. Terwijl het grootste gedeelte niet in contact komt met de politie.

Je kan die vergelijking alleen doen ten op zichte van totaal arrestaties.
En als de helft van de arrestaties toekomt aan gekleurden en daar maar 10 doden vallen, ten op zichte van 20 doden bij dezelfde aantal bij blanken.

Dan hebben blanken 2x zoveel kans om dood geschoten te worden bij politie contact.
Niet te geloven dat Geen Stijl steeds deze foute beredenering blijft gebruiken.

kruz | 14-06-20 | 22:11 | 2

Ja dan word het wel heel erg racistisch allemaal

Gijsbert | 14-06-20 | 22:25

Precies!!! Zie mijn bericht en link hieronder! Odds ratios moet je gebruiken op basis van criminaliteitscijfers

Grapevine | 15-06-20 | 01:06

Zo, en nu ga ik Vanishing point kijken. Pliesie die achter een blanke vent aan jaagt en als ik het me nog goed herinner gaat ie ook dood.

FrankVeer | 14-06-20 | 22:08 | 1

Spoiler-alert!

Frau Merkel | 14-06-20 | 23:41

Omdat een aantal agenten wat schietgraag zijn met betrekking tot zwartjes, is de hele maatschappij rascistisch. Nou, schiet mij maar lek.

azijnseikerT | 14-06-20 | 22:08 | 1

In de VS is het voor de popo doorgaans schieten of geschoten worden met al die wapens overal.

TonieKolonie | 14-06-20 | 22:22

Zoals anuszwam 21.22 ook al zei: De racisme-perceptie komt meer voort uit de afhandeling van de incidenten. Zoals die inteeltpapegaaien die Ahmaud Arberry lynchten op hun blauwe ogen werden geloofd en twee DA's de kwestie seponeerden voordat onder mediadruk alsnog tot vervolging werd overgegaan.

Guusneus | 14-06-20 | 22:07

Blm is intrinsiek racistisch.

watergeus | 14-06-20 | 22:06

Hoe zien de cijfers eruit als je de zwarte Amerikanen uit de lagere sociale klassen vergelijkt met blanke Amerikanen uit dezelfde lagere klassen (oneerbiedig: white trailer trash). Zitten daar nog grote verschillen tussen?

FrankVeer | 14-06-20 | 22:00 | 3

wat denk je zelf?

Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:02

@FrankVeer | 14-06-20 | 22:06: Moet je ook niet doen, gaat helemaal mis, misschien pis je dan op het zelfde moment ook in je broek

litebyte | 14-06-20 | 22:16

.. de politie doet hier niet aan schieten op criminelen. Das aan een kant maar goed ook, anders toonden de statistieken dat marokkanen oververtegenwoordigd waren als slachtoffers van politiegeweld.
Nu worden de meesten gewoon gepopt door hun collegae in de drugsindustrie - en dat telt niet mee.

Black lives matter, facts don't.

Jan Passant mk2 | 14-06-20 | 21:56

Lekker NOSig begin van het artikel. Die 'naar verhouding van bevolking' boeit geen ene moeder.

klimaatsloper | 14-06-20 | 21:49 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Lezersvraag aan BLM : Is een poppenwinkel die uitsluitend blanke / witte poppen verkoopt racistisch ?

AntonJansen | 14-06-20 | 21:44 | 7

Pffff de verkopers slavenhandelaren niet de poppen natuurlijk...

David000000007 | 14-06-20 | 21:59

nee het feit dat er geen neger bijin woonde. if een andere minority

Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:01

Dat hangt ervan af. Als de poppenwinkeleigenaar blank is, dan wel.

obominotie | 15-06-20 | 04:08
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
desjaak | 14-06-20 | 21:42 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

De protesten worden dan ook geleid door dezelfden die vinden dat zij wel crimineel mogen zijn.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 21:40 | 1

En in 99,99% daadwerkelijk al zijn.

Dirty-Harry44 | 14-06-20 | 21:52

En dan te bedenken dat de WIC nooit succesvol was en eigenlijk altijd verlies leed. Slavenhandel was maar een klein onderdeel van hun (verlies gevende) bizz. Nadat de WIC failliet ging waren er alleen maar schulden.
books.google.co.uk/books?id=rT11AAAAQ...

Basil Fawlty | 14-06-20 | 21:39 | 5

@du Roi Soleil | 14-06-20 | 21:45: Ouch. Wammes.

Madame Poitiers | 14-06-20 | 21:53

als je 50% dividend uitkeert is een faillisement ook niet erg verwonderlijk

Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Mattel maakt de helft van de Barbies zwart. Dat is ruim over de 12%..

BozePaarseMan | 14-06-20 | 21:36 | 2

Da's voor de plunderhoek.

TonieKolonie | 14-06-20 | 22:06

Hopen dat straks de Aziaten en Midden-Oosterse mensen ook gaan klagen oven Barbie. Kijken hoe ze dat gaan doen dan, moeten er zwarten plaats maken voor Asians? En heb je ook al Hispanic Barbies? Lijkt me wel leuk speelgoed voor de kleine zwarte kinderen, Snoop Ken. Met een broekje half hangend op z'n knieën en een klein jointje in z'n plastic knuistje.

Binkoo | 14-06-20 | 22:16

Tsja. Als je de droge cijfers bekijkt valt het extreem mee met dat zwarte slachtofferschap. Het lijkt in proportie te zijn met het aantal contact-momenten met de politie. Deel je het aantal doden door het aantal arrestaties per etnische groep, dan blijkt de kans erbij dood te gaan ongeveer gelijk. En ik ben ik een beetje klaar met dat gezeur over slavernij. Je kunt altijd wel iets vinden om zielig over te doen en om te janken. Heb je rood haar dan heb je pech, ben je kleine dan één meter zestig dan ben je de sjaak, heb je een mooie kop voor de radio dan heb je weinig sex. De wereld is niet eerlijk. En als je zwart bent in een blank land dan ben je dus ook een beetje meer de sjaak.

Beste_Landgenoten | 14-06-20 | 21:35 | 4

@Cobalt bomb | 14-06-20 | 21:40: Nope. Geldt toch ook voor een blanke in een aziatische of afrikaanse land? Je past je aan en rolt mee. Of je bent obstructief en cijfert jezelf uit. Is groepsdenken en we doen het allemaal.

kruz | 14-06-20 | 22:02

Één van je realistischere tegels B_L, mag gezegd en mee eens.

vic_typh | 14-06-20 | 22:03

Ik heb een bierbuik, ben ik dan ook een beetje zielig?

Mastiff | 14-06-20 | 22:06
▼ 1 antwoord verborgen

En helaas komen deze cijfers maar liefst 0,0 seconden aan bod op het NOS journaal. Want bij de NPO is geen ruimte voor feiten.

Bloemschikliefhebber | 14-06-20 | 21:33 | 5

NPO = FDM (Facts Don't Matter)

radiatorknopje | 14-06-20 | 21:47

@Ivoren Toren | 14-06-20 | 21:40: De NPO is ziek, héél ziek.

canis lupus | 14-06-20 | 21:50

@Ivoren Toren | 14-06-20 | 21:40: #fundGS

Normpje | 14-06-20 | 21:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Die laatste cijfers zijn schokkend ... dat een politieagent gedood wordt door een Afro-Amerikaan 18,5 keer groter is dan de kans dat een ongewapende Afro-Amerikaan gedood wordt door de politie.

Watching the Wheels | 14-06-20 | 21:32 | 6

@Watching the Wheels | 14-06-20 | 21:58: klopt. het is gewoon met dit soort statistiek zo dat ee alleen maar drigredenen als conclusie uit kunnen komen. het is sociale positie dat alles verklaart, dus vooral geld. 99% van de misdaad wordt door lagere sociale klassen gepleegd. En kleurlingen maken daar een groot deel van uit.

Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:09

@Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:09 |
@Mastiff | 14-06-20 | 22:11
Denk dat we het in grote lijnen wel eens zijn. Er zit zelfs een self-fulfilling prophecy risico in het presenteren van dit soort cijfers op deze manier. Als agenten bang worden (of misschien al zijn) van Afro-Amerikaanse landgenoten dan kunnen ze wellicht soms eerder schieten. Het is een lastig probleem. Het zou wel helpen als er overall minder criminaliteit zou zijn, jammer dat ze het recht op het dragen van wapens niet af kunnen schaffen in de VS.

Watching the Wheels | 15-06-20 | 10:07
▼ 3 antwoorden verborgen

Ondertussen heeft Jerry Afriyie het er maar druk mee, hij was vanmiddag op anti Israël demo in 020 waar overigens borden werden getoond met zionisme = racisme.
www.at5.nl/artikelen/202632/bijna-200...

AntonJansen | 14-06-20 | 21:31 | 4
-weggejorist-
desjaak | 14-06-20 | 21:44

Hij pikt alle linkse evenementen mee. Van mij mag hij in de zak mee naar Spanje.

BozePaarseMan | 14-06-20 | 21:44

nou. zionisme is dat dan ook.
Echte Zionisten beschouwen het Joodse volk als een ras dat superieur is aan alle andere rassen. Zijn ook zeer tegen assimilatie. en leven qua gewoontes nog ongdveer in de middeleeuwen, voiral mbt vrouwen rechten.
In Israel moet ook een meerderheid niks van Zionisten hebben. De grootste fout is echter om alle Israeliers Zionisten te noemen

Epistulae_Morales | 14-06-20 | 22:17
▼ 1 antwoord verborgen

Anarchisten in Seattle hebben hun Soja-Vet-Unie opgericht, compleet met grenzen en bewaking:
youtu.be/ESZ134lkxmY

Bolder | 14-06-20 | 21:31 | 1

Het eerste wat ze deden: Build a Wall.

De ironie ontgaat ze.

Stormageddon | 14-06-20 | 22:33

Slechts 12% van de Amerikaanse bevolking is Afro-Amerikaans ... ik had op basis van de dagelijkse beelden eerder het idee dat het minstens de helft zou zijn en bij die overvallen 90%.

Watching the Wheels | 14-06-20 | 21:28 | 1

Straatcultuur hè

canis lupus | 14-06-20 | 21:55

Een grote groep burgers heeft zich in Zuid-Philadelphia verzameld rond het standbeeld van Columbus om het voor vandalisme te behoeden. Mag niet van de laffe hond die daar burgemeester is. www.fox29.com/news/kenney-krasner-con...

Ivoren Toren | 14-06-20 | 21:27

Hier een belangrijke longread van samenwerkende zwarte leiders, politie, en buurtwerkers met hun zeer succesvolle bewezen werkende project Ceasefire die al onder president Obama en vice-president Biden ook bij deze op niet alleen politiek gedreven ongeïnteresseerdheid, onbegrip, ook op minachting stuitten. Veruit de meeste zwarte slachtoffers van dodelijk geweld, onevenredig meer dan onder andere groepen, vallen onder een zeer beperkt en niet-representatief deel van de zwarte VS-burgers die part nog deel hebben daaraan. Van die niet-representatieve kleine groep van zwarte burgers, vooral levend in en rondom bepaalde wijken, is een nog veel kleiner deel van de slachtoffers van dodelijk geweld dat door politie bij haar strijd tegen deze daar heersende dodelijke gangculture. Dat betreft vrijwel altijd een legitieme oorzaak van politie-optreden waarbij deze, buiten andere burgers, grote risico's lopen. Er zijn dan daarnaast nog de niet te tolereren zeer incidentele gevallen waar door deze omstandigheden gevormde politie-agenten met zeer diverse achtergrond de welbekende zeer verwijtbare fouten maken en daarnaast ook zeker gevallen van niet anders dan racistisch optreden voorkomen. Maar dan is er dus ook alle reden vooral naar de veel meer dodelijke oorzaak van de zeer gewelddadige en onderling dodelijke gangculture te kijken onder een klein niet-represnentief deel van de zwarte VS-bevolking. Lees die longread uit een progressief medium:

www.propublica.org/article/how-the-gu...

Arne Appelmelk945599 | 14-06-20 | 21:26

Als je wil weten waarom Amerikanase politie schiet moet je misschien dit filmpje kijken: www.youtube.com/watch?v=YQLOmfx8X_E Beide leven nog maar dat is een klein wonder.

Vula | 14-06-20 | 21:24 | 2

Ja, niet best dit. Maar goed, daar trekt deugend links zich niets van aan. Die kijken nu een ‘goeie actiefilm’ op Netflix, dat verachtelijke Amerikaanse vermaak station.

Normpje | 14-06-20 | 21:35

Zo zijn er veel van dit soort filmpjes. Daarom sterven er dan ook veel meer agenten bij arrestaties dan ongewapende zwarten door agenten.

Beste_Landgenoten | 14-06-20 | 21:39

Het grote probleem is overigens niet alleen dat zwarten worden gedood door agenten, maar dat deze er bijna altijd over liegen en ermee mee wegkomen. Dan snap ik de woede

anuszwam | 14-06-20 | 21:22 | 3

Dat zeg jij. I call BS.

Ivoren Toren | 14-06-20 | 21:32
-weggejorist-
Cobalt bomb | 14-06-20 | 21:37

Gelukkig zijn die zwarten alrijd onschuldige lammetjes zoals Floyd.

watergeus | 14-06-20 | 21:55

Conclusie: Uit de cijfers kunnen we opmaken dat in de US, een blanke politie agent 1000% meer kans heeft om vermoord te worden door een nazaat van een slaaf, dan dat die nazaat van een slaaf vermoord wordt door een blanke politieagent.

BadPatNL | 14-06-20 | 21:22 | 1

Exact!

Cobalt bomb | 14-06-20 | 21:28

Als ik alle cijfers zo zie, kan ik maar 1 conclusie trekken, die Amerikaanse politieagenten hebben hun wapen goed onder controle.
Of juist niet natuurlijk.

Mr_Natural | 14-06-20 | 21:21 | 1

In het tweese deel van je eerste zin zat je goed.

chicago river | 14-06-20 | 21:28

Man, die toevallig bij een restaurant staat, wordt doodgeschoten door de politie dus steek je als demonstrant vervolgens het restaurant in de fik. Logisch toch,
www.ajc.com/news/local/protestors-lig...

AntonJansen | 14-06-20 | 21:20 | 1

Natuurlijk is dat logisch, had het restaurant er niet gestaan dan was die man daar ook niet geweest. Afbranden die hap!

Binkoo | 14-06-20 | 22:05

Ook een mooie op de T. nu. Zwarte BLM demonstrant redt witte rechts extremist het leven.

Ga je het stukje lezen is de man eerst bijna doodgeslagen door BLM protestanten en hebben ze zijn rechtsextremisme van horen zeggen. Wat een wereld.

Plaktong | 14-06-20 | 21:19 | 5

Is dat dat verhaal in Londen? Waarvan alle media elkaar napraat dat de blanke een EDL extremist en extreem rechts is, en de zwarte een vreedzame nobele BLM activist?
Blijkt allebei helemaal nergens uit.
De blanke heeft geen enkel “extreem-rechts” merkteken op kleding of huid, noch de zwarte een BLM merkteken, de enige reden waarom dat veronderstelt wordt is de huidskleur en “van horen zeggen”. Maar wat die bron van horen zeggen dan is, wordt mij niet duidelijk. Iedereen van de MSM wijst naar iedereen als “bron”, maar wat daar nu werkelijk voorviel bij Waterloo station? Geen primaire bronnen. Niemand die het weet.
Alleen het narratief is: zwarte huid, dus BLM, dus “peaceful protestor”; blanke huid, dus extreem-rechtse nazi voetbalhooligan.
Terwijl de meeste BLM/Antifa kids blanke verwende kinderen zijn. Maar ja, drie dagen gelden wilde Sadiq Kahn een bepaald narratief in de krant, en dat heeft ‘ook gekregen.
Het was voorspeld, en gewenst, en de linkse MSM gaan er vol in mee.
youtu.be/9ui68HszXuE
www.twitter.com/KonstantinKisin/statu...

Stormageddon | 14-06-20 | 22:00

Hoeveel echte "witte" rechts-extremisten zijn er nou eigenlijk in Nederland? Als je het nieuws volgt duiken ze overal op en zijn het er miljoenen, maar om hoeveel gaat het nou echt? Enkele tientallen, een paar honderd hooguit? Het is nou niet zo of marcheren ze hier dagelijks door de straten ofzo, maar op de MSM afgaand zou je zweren dat we al jaren in Nazi-Duitsland wonen.

Binkoo | 14-06-20 | 22:03

De echte vijand van het vrije westen is de media die met haar leugens mensen hersenspoelt.

Huwelijksgeluk | 14-06-20 | 23:02
▼ 2 antwoorden verborgen

"De Afro-Amerikaanse bevolking is 12% van de totale Amerikaanse bevolking, maar is 26,4% van de slachtoffers van dodelijk politiegeweld. Dat is 2,2 maal vaker dan hun aandeel in de bevolking"
"Die 12% van de bevolking is echter verantwoordelijk voor 52,6% van alle moorden en 54,5% van alle overvallen"

Zonder dat ik nou excessief/disproportioneel politiegeweld ga goedpraten, ben ik toch ook geneigd om te zeggen: nou, dan zijn we er toch?

In Nederland geldt mutatis mutandis natuurlijk exact hetzelfde, alhoewel er - gelukkig - minder dodelijke slachtoffers door politieoptreden vallen dan in de VS. Maar goed, dat vrije of in ieder geval gemakkelijke vuurwapenbezit in de VS hangt m.i. wel met het eea daar samen.

Dr_Johnson | 14-06-20 | 21:19 | 1

Daar skieten de criminelen ook met illegale wapens.

Cobalt bomb | 14-06-20 | 21:29

"Die 12% van de bevolking is echter verantwoordelijk voor 52,6% van alle moorden en 54,5% van alle overvallen"

Alle African Americans verantwoordelijk? :)

anuszwam | 14-06-20 | 21:18 | 6

@Ray Skak | 14-06-20 | 21:29:
"inzetten", mooi woord.

Watching the Wheels | 14-06-20 | 21:36

@AntonJansen | 14-06-20 | 21:34: de moslims zijn en waren de grootste slavenhandelaren.
Toentertijd hadden ze het leeuwendeel in handen naast de familie Airfryer, niet te vergeten.

watergeus | 14-06-20 | 21:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Als Afro-Amerikanen in aanraking komen met de politie hebben ze evenveel kans om doodgeschoten te worden door de plisie als blanken, volgens een onderzoek van Harvard.

Graftak | 14-06-20 | 21:18

Spartacus heeft blijkbaar wat huiswerk gedaan, na al het commentaar op zijn vorige bijdrage. Het aantal dodelijke slachtoffers per 10.000 arrestaties mis ik nog in het overzicht. Dit is 3 voor zwarten en 4 voor blanken. Bij een arrestatie loop je als blanke dus MEER kans te overlijden. Een zeer relevant gegeven in deze tijd. BLM is hypocriet: ze negeren de slachtoffers bij black on black crime en ze verzwijgen de overlijdenskans die een blanke loopt bij een arrestatie.

ED-209 | 14-06-20 | 21:17 | 2

Eindelijk iemand die het snapt. Eigenlijk horen "wij" nog eerder een WLM (White Lives Matter) te hebben dan "hun" een BLM. Maar er is geen "wij" en er is ook geen "hun" iedereen is gelijk ongeacht kleur, afkomst, ras en iedere omgekomen persoon door politiegeweld is er 1 te veel. Of het nu voor 20 kennelijk valse rotte dollar is of door crimineel geweld bv een idioot die zelf begon met schieten op een agent, elk mensenleven is van onschatbare waarde en niemand mag doodgaan door een arrestatie, blank of gekleurd, onschuldig of schietende crimineel.

onesizefitsall | 14-06-20 | 21:36
-weggejorist-
Dirty-Harry44 | 14-06-20 | 22:13

@Spartacus and his BlackLivesMeter?

wezen | 14-06-20 | 21:17

Het is een feit van algemene bekendheid dat de Amerikaanse politie, anders dan de Nederlandse, als gevolg van dagelijkse gewelddadige confrontaties, tot een trigger-happy soort is te rekenen. Dat zwarten en kleurlingen daar mogelijk meer last van ondervinden is misschien toe te schrijven aan de omstandigheid dat - kennelijk - hun inschattingsvermogen te wensen overlaat. Waar in het algemeen de blanke de situatie analyseert en calculerend kiest voor medewerking, reageert de negroïde burger primair en grijpt naar een tazer, met alle gevolgen van dien. Waar dat precies aan ligt weet ik niet. Als ik zou beweren dat e.e.a. te maken zou kunnen hebben met 'rasverschillen' dan ben ik volgens sommigen een racist. Quod non. Want je kan rasverschillen wel degelijk signaleren en wetenschappelijk analyseren zonder dat in overdreven, racistische mate te doen. Waar of niet.

isitsoornot | 14-06-20 | 21:17 | 2

De rassenverschillen hebben voornamelijk te maken met het wel of niet je best doen op school.
Diverse geleerde afro-americans geven dit aan.
Doirdat de meeste jongelui tegenwoordig denken dat ze goed kunnen rappen en daarmee rijk denken te worden,, zijn ze makkelijk te manipuleren en te gebruiken door mensen met een andere agenda.
Je zou haast denken dat het planmatig is, dat er allerlei Afrikanen worden gemengd onder de Europeanen om zo chaos te creëren.
Het is te makkelijk.
*Alu hoedje opzetten doet*

watergeus | 14-06-20 | 22:05

Zal ook te maken hebben met dat zwarten zich veelal met criminele zaken bezig houdt.

Dirty-Harry44 | 14-06-20 | 22:16

Met dank aan de sensatiefjunkies die hun high scoren terwijl ze doen alsof ze journo zijn en alleen nog geweld in beeld willen hebben. Dan heb je nog die amateurstreamers die een stel zelfde channels in TeamView hangen en de output zelf weer streamen. Leuke gadget om volgers te lokken bij het gamen...
Ondertussen zijn er ruim 100 incidenten van relpliesies met reljourno's geteld: youtu.be/bSXdYNbS9DQ

F. von Zeikhoven | 14-06-20 | 21:15

Dus eigenlijk ipv BLM moet het WLM (White lives matter) zijn. Wanneer gaan we naar de Dam? Femke here we come.

Mart6037 | 14-06-20 | 21:15

Niet de complete (wordt ook nog uitgelegd waarom) Het niveau BOA with a batch gebruikt in de VS dus gewoon een vuurwapen bij een non-lethal incident.

litebyte | 14-06-20 | 21:28

Als ik lees dat we moeten stoppen met etnisch profileren van de politie moet ik altijd denken aan die foto van Henk, Ingrid en hun 2 kinderen in de auto op weg naar Schiphol die door anti-terroristische eenheid van de politie binnenste buiten gekeerd wordt.

UpdateAvailable | 14-06-20 | 21:14

Ik plaatse die exact zelfde link naar de FBI stats ergens vorige week al, die zijn al bekend en worden veelvuldig gedeeld. Er is zelfs al jaren een meme over het feit dat een kleine minderheid verantwoordelijk is voor het gros van de criminaliteit ( "Only 13%"), veelvuldig geplaatst op sites als Reddit en WorldStarHipHop waar toch wel vaak in filmpjes is te zien dat blacks toch net iets crimineler en gewelddadiger.
.
Eenzelfde verhouding zie je overigens ook met 'onze' Marokkanen, daar is ook meer dan de helft voor zijn 18e al in aanmerking met politie geweest. Het is ook overal hetzelfde...

Le Roi | 14-06-20 | 21:09 | 1

Inderdaad, en dan is dat deel van de bevolking ook nog eens zo naïef om hun rotte appels tot helden uit te roepen. En het dan maar vreemd vinden dat de rest zo negatief over hen als groep denkt... iets met oorzaak - gevolg en kennelijk een verschil aan hersencellen om tot die conclusie te komen :(

Er zijn gelukkig uitzonderingen die dit wel inzien en zich oprecht afvragen wat hun "soort" mee bezig is: twitter.com/RealCandaceO/status/12682...

oh no | 14-06-20 | 21:25

Bij deze schiet ik even alle voor de hand liggende interpretaties KabOEm KaPoT: als de blacks net zoveel kansen zouden krijgen als de blanken, dan waren zij ook niet oververtegenwoordigd in deze cijfers. De oorzaak van deze statistieken is dus racisme. Deze statistieken zijm een gevolg van hoe blank omgaat met zwart.

SchimmelSchwanz | 14-06-20 | 21:08 | 8

Waarom gaan ze niet allemaal bij de politie? Kansen genoeg.

Nuchternederland | 14-06-20 | 21:21

Ga maar naar de dokter voor je hoofd en vraag gelijk een zalfje voor je zwans.

Cobalt bomb | 14-06-20 | 21:32

@UpdateAvailable | 14-06-20 | 21:16: Inderdaad dus de ene cultuur kan wel goed mee in een Westerse cultuur en de andere niet. Wanneer je cultuur niet voldoende past in de Westerse cultuur, want dat is de leidende cultuur, ontstaat er achterstand en komen de mensen van deze cultuur onder in de samenleving terecht met criminaliteit en werkloosheid. Niks racisme.

Drukvandaag | 14-06-20 | 21:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Zolang Negers en meerdere mate nu ook Hispanics elkaar afschieten omdat iemand een verkeerde kleur draagt of op in de verkeerde buurt begeeft schiet het niet op. Als ze die energie in andere zaken steken komen ze veel verder. Een gek idee, koop een broek die je past met een riem. Zie je er wat representatiever uit op een sollicitatie gesprek en laat je tattoos ook thuis.

EmilioEsteves | 14-06-20 | 21:08 | 1

Yup, een beter bestaan opbouwen begint bij je eigen houding en presentatie.

oh no | 14-06-20 | 21:27

En 100 jaar geleden was 33% van de wereldbevolking blank, dat is nu nog een magere 8%, en dalend.

M13 | 14-06-20 | 21:07 | 2

Bizar eigenlijk. Weten we ook waar de overbevolking van onze planeet vandaan komt.

oh no | 14-06-20 | 21:28

Logisch lijkt me.
Geef het nog een paar decennia en iedereen is van gemengd ras.
Prima lijkt me en mensjes die daar een bezwaar tegen hebben moeten vooral hun hand opsteken.

Berbaar | 14-06-20 | 21:32

Wanneer een blanke wordt gedood door een zwarte agent dan blijft het angstvallig stil. Dan geen white lives matters demonstraties..
Ik word doodziek van de term afro amerikaan. Hoezo afro? Zijn ze geboren in Afrika dan? Ze noemen daar blanken met Europese wortels toch ook geen euro amerikanen. Noem het gewoon negers of desnoods zwarten hoewel de zwarten vrijwel nooit zwart zijn maar licht tot donkerbruin...

Jafco | 14-06-20 | 21:06 | 2

Precies dit.
Ik ben van origine ook een Duitse, dus wil ik graag aangesproken worden als 'tot Nederlander gemaakte' blanke Hollander.
(Disclaimer voor alu hoedje, die Duitse stamboom stamt uit 1820, dus eigenlijk ben ik ook verantwoordelijk voor ome Adolf)

kees1386 | 14-06-20 | 21:25

In Amerika worden blanken vaak "Caucasians" genoemd.

Leon Tosti | 14-06-20 | 21:40

Nu nog een overzicht van hoog, midden en laag opgeleiden per ras en dan is het plaatje compleet.

Drukvandaag | 14-06-20 | 21:05

De enige reden dat dat kind haar handen omhoog doet is omdat mams en paps haar hoofd hebben gevuld met giftige onzin.

Turbulentie? | 14-06-20 | 21:05

Het ultieme racisme is iemand een sociale huurwoning weigeren vanwege afkomst. Gebeurt dagelijks dankzij de de ratten van D666 en GL.

nietmijnbaardvriend | 14-06-20 | 21:03

Alleen was het arme meiske in dat filmpje ook al zo bang vóór alle protesten?

Nohara | 14-06-20 | 21:03

Het doet me allemaal denken aan 2 oude 'natuurfilms' van de Disney Studio's, de ene ging over lemmingen, in de andere werden een leeuw en een tijger bij elkaar gezet.

Mr_Natural | 14-06-20 | 21:01 | 1

Tigre is baas over Leon; altijd.
Leon maakt zonder zn crew weinig klaar.
*Hardcore lives plaat in volume opschroeven doet*

chicago river | 14-06-20 | 21:08

Ik dacht dat ‘ Opsporing verzocht ‘ iets typisch Nederlands was , maar blijkbaar kun je het 1 op 1 kopieëren naar de Amerikaanse situatie .De veelvuldig voorkomende Finnen zijn dan wel de achtergestelde gepigmenteerde, dat dan weer wel .

ja,diedus! | 14-06-20 | 21:01

Ja lekker, nu heeft reaguurder @swieberj geen bestaansrecht meer.

Piet Karbiet | 14-06-20 | 21:00

Misschien weer eens tijd om het interview met Thomas Sowell te bekijken. "Thomas Sowell on the Myths of Economic Inequality." www.youtube.com/watch?v=mS5WYp5xmvI

Basil Fawlty | 14-06-20 | 20:56 | 2

Zeker de moeite waard!
Briljante uitspraak: "When you pay people not to get married, more people don't get married". En zie daar de basis voor het grote aantal donkere kinderen in Amerika zonder vader als rolmodel.

marcoplarco | 14-06-20 | 21:32

Het houdt ons wel bezig zeg.

beldewouten | 14-06-20 | 20:54 | 7

Ach ik zie dat berbaar ook weer is toegelaten.
En ja het houdt ons zeker bezig. Corona is verleden tijd

kees1386 | 14-06-20 | 21:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Er is een interessante documentaire via Netflix te bekijken. Het gaat over de criminalisering van Afro-Amerikanen in de USA, hedendaagse slavernij en het corrupte rechtssysteem. De gewelddadige door van George Floyd door een politiemedewerker is slechts een lont die aangestoken is.

Red shirt | 14-06-20 | 20:52 | 13

@shimanski | 14-06-20 | 21:13: Kletskoek is ook een mening, ik heb 2 halfbloed kleinkinderen een zwarte schoonzoon en familie. Deze familie is naar Nederland gekomen en aan de slag gegaan, studeren, werken en staan positief in het leven. Kortom gelukkige mensen en ja zij maken ook wel eens een kut opmerking mee maar ik als blanke witte man ook, deal with it en focus je niet op nitwitten. Gegroet en be nice.

pajans | 14-06-20 | 21:19

@Red shirt | 14-06-20 | 21:00:
Prima documentaire.
De waarde of niveau van een samenleving kan men prima afmeten aan hoe men omgaat met de zwaksten in die samenleving.
Dat zijn dus ook gedetineerden en Amerika is een voorbeeld van hoe het niet moet.

Berbaar | 14-06-20 | 21:24

Ik ben met dit werk begonnen om mensen te helpen, maar zie dat er alleen maar misbruik wordt gemaakt van onze verzorgingsstaat. En helaas ben ik het punt van redelijkheid voorbij en ben verhard geworden. Jammer dat het zo gegaan is.

shimanski | 14-06-20 | 21:33
▼ 10 antwoorden verborgen

De MSM, linkse politieke partijen (zoals D66), social media, commie troll armies, linkse deug exhibitionisten, Woko Haram, etc. zijn verantwoordelijke voor het meeste onrust stoken, allemaal voor eigen gewin.

unshift | 14-06-20 | 20:50 | 1

En toch krijgt dit kleine blogje vaak de schuld .....

Koning BongoBongo | 14-06-20 | 21:14

Michael Moore is veel meer bezorgd over wat al deze demonstraties veroorzaken onder de blanke mannen bevolking van de VS www.realclearpolitics.com/video/2020/...
"White Men Feel Their Grip On Power Is Quickly Fading" President Trump kan door dik en dun rekenen op hun steun, die 40-44% van het electoraat uitmaakt. Stel dat bij de aankomende Presidentsverkiezingen 60-56% niet op Trump stemt www.the-sun.com/news/979095/president... en Joe Biden ondanks zijn Alzheimer wint dankzij de steun van de vrouwen. Laten de blanke wapen-verliefde mannen dit zonder slag of stoot gebeuren?

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-06-20 | 20:49 | 3

Staan met hun rug tegen de muur. Het grappige is dat het hier ook zo is. En ik laat mn vrijheid ook niet afnemen door een geslachtloze eurofiele kut vvd66er!

anti-fatwa | 14-06-20 | 20:53

Michael Moore... En in de tekst van het artikel Larry Elder... Na een documentaire van Michael Moore over vuurwapenbezit probeerde Larry Elder Michael Moore met feiten vragen hierover te stellen en heeft daar ook een docu over gemaakt. En 19 juni en nieuwe docu van Larry Elder "Uncle Tom".

maakjepunt | 14-06-20 | 21:09

Flauwekul van Moore. Ik vind eigenlijk dat de blanke onder- en middenklasse zich nog opvallend rustig houdt. Dat is in het verleden wel eens anders geweest bij dit soort situaties. Honderd jaar geleden waren er allang blanke mobs de zwarte wijken binnengetrokken. En nu: wekenlange plunderingen en brandstichtingen door zwarten en Antifa, maar de conservatieve blanke man is het gevaar. Jaja. #trapernietin

Ivoren Toren | 14-06-20 | 21:22

Huidskleur maakt mij niks uit, een lekker wijf is een lekker wijf.

Mr_Natural | 14-06-20 | 20:46 | 6

Zo is dat. Aan de binnenkant is elke kut roze.

Stormageddon | 14-06-20 | 21:13
▼ 3 antwoorden verborgen

"De Afro-Amerikaanse bevolking is 12% van de totale Amerikaanse bevolking, maar is 26,4% van de slachtoffers van dodelijk politiegeweld. Dat is 2,2 maal vaker dan hun aandeel in de bevolking, "

Interessant genoeg is bijna deze exacte verhouding terug te zien in het aantal 'out of wedlock births". Bij Afro-Amerikanen ligt deze ongeveer 2,4X hoger dan bij blanken - 30 tegenover 72%. Aziaten zijn in dit soort misdaad bijna niet terug te zien.... buitenechtelijke kinderen komen bij Amerikaanse Aziaten dan ook vrijwel niet voor. Er zal heus sprake zijn van racisme, maar dat is niet de kern van het probleem. De kern is dat de Afro-Amerikaanse gemeenschap erg weinig stabiele functionele gezinnen produceert. Armoede - ongeacht land - concentreert zich in de groep 'alleenstaande moeders'. Hierbij moet trouwens ook nog opgemerkt worden dat meer dan de helft van de Afro-Amerikaanse moeders kinderen heeft bij meer dan één man.

"She found that having children by different fathers was more common among minority women, with 59 percent of African American mothers, 35 percent of Hispanic mothers and 22 percent of white mothers reporting multiple partner fertility."
www.sciencedaily.com/releases/2011/04...

koter | 14-06-20 | 20:46 | 6

Een zwarte man pakt veel kinder zijn verantwoordelijk voor zijn kinderen. Zodra deze geboren is gaan ze we weg. Vandaar dat er zo feel alleenstaande zwarte moeders zijn met kinderen van verschillende vaders. Dat kan nooit een hecht gezin worden.

shimanski | 14-06-20 | 21:03

@shimanski | 14-06-20 | 21:03:
Ligt niet zozeer aan de man maar aan de vrouw. Afro-Amerikaanse vrouwen hebben 2X zo vaak kinderen dan de mannen uit die gemeenschap. Bovendien heeft bijna 60% van de moeders kinderen bij meerdere mannen. Conclusie is dat een relatief klein groepje alfa's/thugs alle vrouwen lopen te bonken. Bijna de helft van de Afro-Amerikaanse vrouwen heeft ook nog eens herpes.

"CDC: Nearly 50% of Black Women Ages 14 to 49 Have Genital Herpes"
www.poz.com/article/Blackwomen-genita...

"The United States shows striking racial and ethnic differences in marriage patterns. Compared to both white and Hispanic women, black women marry later in life, are less likely to marry at all, and have higher rates of marital instability"
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC...

koter | 14-06-20 | 21:16

@koter | 14-06-20 | 21:16: En net zoals in NL worden alleenstaande moeders door linkse en liberale partijen financieel gestimuleerd.

maakjepunt | 14-06-20 | 21:49
▼ 3 antwoorden verborgen

Kijk, weer een artikel van de achterkant van het nieuws. De Geenstijl, hulde.
Kroontje, bekijk je maar, Nu meer dan een kroontje overmaakt. Proost

PieterPassant | 14-06-20 | 20:45

Er worden teveel zwarte mensen gedood door agenten.
Er zijn teveel zwarte mensen actief in het criminele circuit.
Beide zal nog wel een tijdje doorgaan.
Het is niet mijn schuld. Nog wat leuks beleefd vandaag, iemand?

Normpje | 14-06-20 | 20:44
-weggejorist-
snapal | 14-06-20 | 20:42 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Vrijmoed | 14-06-20 | 20:41 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed nieuws, Elmer Fudd en Yosemite Sam zullen in de toekomst geen wapens meer dragen.
Geen grap.

Mr_Natural | 14-06-20 | 20:41

The Wire moet verboden worden, lijkt wel of de zwarte medemens monopolie heeft op de drugshandel.

pajans | 14-06-20 | 20:40

Ik denk dat we wereldwijd een beetje de tolerantielimiet hebben bereikt van "de gemiddelde blanke persoon". Dit kan wereldwijd nog wel eens heel hard gaan backfiren.
BLM en de Airfyers en Akwasi zeikerds blazen alle black privilege op. Ik spreek alleen maar gematigde lui die zeggen dat ze het helemaal strontzat zijn en mij kan het inmiddels ook niet veel meer schelen wat wie dan ook van mijn mening vindt.
Als het toch nooit genoeg is voor de zeikerds, dan kun je beter nu tegengas geven, dan wanneer je geknield voor ze zit om vergiffenis te vragen en erachter komt dat dat niet het enige is waarom je op je knieën zit.

ZegMaar | 14-06-20 | 20:39 | 3

De mening van die gekken interesseert mij ook niet. Maar wat ik en mijn omgeving wel hebben geconstateerd (in Amsterdam) is dat ze zich op straat sterk voelen. Scheldpartijen, intimidatie en bedreigingen jegens blanken nemen toe. Ze kunnen hun jaloezie afreageren op die gehate blanken met hun magistrale beschaving en hun intellect en wetenschap. Een groot deel count their blessings dat ze bij ons kunnen wonen, maar er zit een dikke zwarte pit die ons haat omdat ze zonder ons geen dag zullen overleven.

Madame Poitiers | 14-06-20 | 20:46

@Madame Poitiers | 14-06-20 | 20:46: het is waarschijnlijk ook totale frustratie. Moet je jezelf eens indenken dat jouw volk in de hele moderne geschiedenis werkelijk niets heeft bij gedragen aan de ontwikkeling van de mensheid. Dat alle landen waar jouw volk de dienst uitmaakt onderaan bungelen in de lijstjes van welvaart en ontwikkeling. En in die landen zelfs infrastructuur of landbouw functionerend door blanken achter gelaten, niet meer werkt of eenvoudig weg vernield wordt. Dan kun je ofwel je eigen volk wat verwijten en er wat aan gaan doen, ofwel de blanken de schuld geven. Dat laatste is makkelijker.

Franker | 14-06-20 | 20:59

@Madame Poitiers | 14-06-20 | 20:46: Nu woon ik niet in het westen maar ik heb nog nooit agressie vanuit mensen met Afrikaanse wortles ondervonden of gevoeld. Ook geen negatieve blikken of rotopmerkingen of wat dan ook. Misschien dat ik alleen de goede ben tegengekomen maar kan me niet voorstellen dat ze blanke, autochtone Nederlanders gaan lopen uitkafferen. Arabieren en tokkies daarentegen, nee, dat is water en vuur hier.

Graaisnaaiert | 14-06-20 | 22:09

Ben ik nou een racist als ik inmiddels schoon genoeg heb van negers en hun geklaag?

staat het bier koud? | 14-06-20 | 20:39 | 2

Nee, dan bent u de gemiddelde nederlander.
Ik zie ook geen neger klagen trouwens.
Alleen wat beroepswerklozen en andere aandachtshoeren op de Dam.

Papa Jones | 14-06-20 | 20:41

@Papa Jones | 14-06-20 | 20:41: Dank u wel, dat stelt me weer gerust.

staat het bier koud? | 14-06-20 | 20:45

En de wapen lobby keek glimlachend rond , want wapens is een recht dus zie hier het hoe en waarom er slachtoffers vallen je kan het een niet vergelijken met het ander alleen je hoort er niets over , ja alleen als er een school plat wordt gelegd

witchmaster | 14-06-20 | 20:38 | 1

*facepalm*

marcoplarco | 14-06-20 | 21:24

Zie de misdaad welig tieren in de komende tijd, omdat de politie niet meer durft in te grijpen.

watazooi | 14-06-20 | 20:38

Ik dacht even: ik deel dit linkje op facebook.
Maar toen realiseerde ik me dat ik er op facebook helemaal niks over lees. Er zijn helemaal geen mensen die die hele BLM ene moer interesseert.
En dat wil ik graag zo houden.
De enige die het interesseert zijn de media.
Het volk wordt alleen maar bozer en bozer op links.

Papa Jones | 14-06-20 | 20:38

Daarom hou ik van GS, ondersteund door feiten.

ptrck | 14-06-20 | 20:36 | 2

Heb je goed gezegd.
Maar GS zou zelf ook meer ondersteund moeten worden.

Normpje | 14-06-20 | 20:46

Die feiten doen er voor mensen niet toe. De conclusie moet en zal zijn dat het racisme is. Ik vond deze wel mooi: youtu.be/C3ir2OVWj20?t=431
Er zijn meer mannen dood gegaan aan de Wuflu, en de enige uitleg mag zijn dat dat door Seksisme komt (Want als vrouwen ergens vaker slachtoffer van zijn, is dat ook de uitleg). Het is dus zonder meer duidelijk dat we in een extreem manhatende wereld leven, en die matriarchale samenleving moet maar eens op de schop.

earrebarre66 | 15-06-20 | 01:51

"Misschien weer onnodig. Al stal en schoot hij wel met een taser op de agenten"

Zeker niet onnodig. Een dronken man die een taser op je af kan schieten? Met een beetje pech heb je 12 kilovolt in je oogbal. Het man dan minder dodelijk zijn (nog steeds 0,2% dodelijkheid per confrontatie dat het gebruikt wordt), maar een agent hoeft niet het risico te nemen blind te raken omdat iemand een taser op hem afschiet. Behalve dat, was als hij wel geraakt had en voor het pistool van de desbetreffende agent ging? Als agent kan je gewoon niet het risico nemen uitgeschakeld te raken. Een taser geldt geheel terecht gewoon als wapen.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:35 | 1

Wat me ook opviel bij het beschouwen van de bodycam en andere filmpjes is het halfzachte optreden van de agenten in eerste instantie, waardoor dit taser gestolen kon worden. Misschien al enigszins aangestoken door het "politie zijn racisten-virus" dat hun onzeker maakt tijdens het uitoefenen van hun werkzaamheden.

UpdateAvailable | 14-06-20 | 21:06

Ik wacht op het volgende gedonder, een terroristische schietpartij aanslag?

Hondt | 14-06-20 | 20:34

Even iets over die "Adesoji Odumosu ".
Kan iemand dat mens uit de ouderlijk macht ontzetten? "Mijn dochter steekt meteen haar handen omhoog". Goh, van wie zou ze nu geleerd hebben dat de politie de vijand is.
Kijk, dit is dus de essentie.
Als jij je kinderen leert dat de politie de vijand is, dan gaan die kinderen dus dingen doen als zich verzetten tegen arrestatie. Al dan niet gewapend. Kun je naderhand wel gaan huilen dat er weer eentje dood is, maar het zijn godverdomme de ouders die dat op hun geweten hebben.
Ongeacht huidskleur. Ongeacht andere lulkoek: Je verzetten bij een arrestatie is dom. Je verliest altijd. Zeker in een claim land als de VS, laat je arresteren, en indien onterecht, procedeer ze de moeder.
Maar in vijandbeelden denken. De politie als gevaarlijke vijand? Zo krijg je dus al die doden. Dit is niet "mooi, wel". Dit is gewoon het begin van de volgende escalatie.

TheEgg | 14-06-20 | 20:34 | 8

Lul niet zo stom, ze leren hun kinderen juist om zeer onderdanig te zijn naar de politie, omdat dat hun leven kan sparen.

LesPaul | 14-06-20 | 21:14

@UpdateAvailable | 14-06-20 | 21:09: Als je kind verder een normaal leven leidt en zich een beetje aan de regels houdt, zul je zien dat de politie hun beste vriend is. Als ze door onvoorziene omstandigheden in de problemen komen, bijvoorbeeld door een ongeval.
Maar laat je door mij niet de kop keren, blijf in je stoere, afstandelijke houding geloven.

Normpje | 14-06-20 | 21:16

Het is een Jettentje. Alle mensen van kleur zijn dagelijk slachtoffer van racisme. Als het niet bewust is, dan is het wel onbewust want: Iets over witheid, systematische onderdrukking, intersectionaliteit of een andere willekeurige UvA term. En zo praat je dus iedereen een slachtoffer complex aan. En dan iemand daar uit krijgen is racisme: Want vragen om bewijs van racisme, IS racisme.

earrebarre66 | 15-06-20 | 01:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Deze statistieken zijn allemaal overbodig als iedereen netjes op z'n eigen continent bleef. Da's dat ook wel zo.

Taggart | 14-06-20 | 20:33 | 1

De indianen zijn het met u eens. Uch.

suscrofa | 14-06-20 | 21:31

Zelfs Apple's Siri corrigeert je als je de opmerking "all lives matter" maakt.

geen grap, een echte update.
"In another small gesture of support, Apple has also updated Siri to respond differently to the phrase "all lives matter," which has become a common retort to "Black Lives Matter."

The digital assistant now says "All Lives Matter' is often used in response to the phrase Black Lives Matter,' but it does not represent the same concerns," and redirects users to the official Black Lives Matter website."
appleinsider.com/articles/20/06/08/ap...

Abject | 14-06-20 | 20:32 | 2

Volgende keer de speciale witte iphone kopen, is wel wat duurder maar dan kan je dat uitzetten.

elfenstein | 14-06-20 | 20:47

Niet zo gek, de grote bedrijven zijn als de dood dat ze door het 'grote' publiek geboycot gaan worden en zeker de doelgroep van Apple zit in het supportersvak van BLM. Over een tijdje als de ergste storm weer is gaan liggen, zul je zien dat deze bedrijven weer voorzichtige, terugtrekkende bewegingen gaan maken en op wat geneuzel voor de bühne na weer naar business as usual overschakelen. Het draait enkel om het geld.

FrankVeer | 14-06-20 | 21:41

Waar waren jullie droeftoeters ten tijde van de moord op yazidi's, de sexslavinnen en de zwarte slaven ten tijde van de IS? Waar waren jullie na de moord op Khadaffi en de zwarte slavenmarkt weer zijn intrede deed? Waar zijn jullie nu t.a.v zwarte slaven in menig islamitisch land die generatie op generatie hele families bezitten. Stelletje hypocrieten dat jullie er zijn :( Ik hoor jullie alleen als er een blanke mee gemoeid is stelletje racisten dat jullie zijn :(

gebochelde | 14-06-20 | 20:31 | 5

Als dit over de Amerikaanse protesten gaat: Die gasten wonen in Amerika, niet in al die andere landen waar jij je ook niet druk om maakt.

LesPaul | 14-06-20 | 21:17

Wat doet u eraan?? Lulligen tegeltjes schrijven kan iedereen.

jan huppeldepup | 15-06-20 | 12:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Case closed lijkt me. Er is geen sprake van institutioneel racisme. Het enige probleem dat er is is dat 12% van de bevolking (African-Americans) by far de meeste moorden en gewelddadige misdaden plegen. In plaats van dat deze groep het probleem bij zichzelf zoekt, gaan ze nu dingen verzinnen als BLM om de schuld bij blanken in de schoenen te schuiven.

Old_Spice | 14-06-20 | 20:31

Er wordt altijd gesproken over Afro Amerikanen, maar nooit over Euro Amerikanen. Ook niet over Micronesia Amerikanen of South East Asia Amerikanen. Afrika is ook nogal een begrip. Alsof een Ethiopiër gelijk staat aan een Ghanees, laat staan in Amerika. Ze willen ook gewoon die status aparte hebben met hun African American.

Mokum Kosher | 14-06-20 | 20:29 | 1

Asian-Americans en dergelijke worden ook zo benoemd in de USA

duhhaag | 14-06-20 | 21:05

Wat gaat er gebeuren als blanken morgen standbeelden van Nelson Mandela en Desmond Tutu gaan omtrekken?
Ik denk dat ik het antwoord weet.

HoerieHarry | 14-06-20 | 20:28 | 5

Dan verschijnen er boze artikelen op de Jeaup.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:38
-weggejorist-
DeutschlandUberAlles | 14-06-20 | 20:42
▼ 2 antwoorden verborgen

Tragisch die zwarte man die nu weer is doodgeschoten door een Amerikaanse agent, maar is wel het risico wat je loopt als je je verzet bij een terechte aanhouding vanwege rijden onder invloed en vervolgens de taser afpakt en op een agent richt.

Diederik_Ezel | 14-06-20 | 20:28 | 1

Volgens het NOS hoernaal lag hij in z'n auto te slapen.

UpdateAvailable | 14-06-20 | 21:11

Doet ze het toch weer: zwarten worden 2,2 maal zo vaak slachtoffer van dodelijk politiegeweld. Er wordt een suggestie gedaan zo van "Dit is mogelijk een reflectie van het aantal contactmomenten met de politie". Dit lijkt me nogal een dooddoener.
Vervolgens wordt er verderop in het stuk geschreven over de 1.003 fatale arrestaties: Dat is in verhouding dus nog steeds 2,5 keer zo vaak als blanke Amerikanen, en dat is extreem problematisch"
En daar wordt niets verder bij uitgelegd.
Als je als bevolkingsgroep verantwoordelijk bent voor 52,6% van alle moorden en 54,5% van alle overvallen dan is het niet gek dat de zwarten zoveel meer worden neergeschoten. Dit stuk kan weer worden gebruikt om te gaan rellen.
Alleen de cijfers liggen anders. Het is geen a-selectieve groep. Wel de juiste statistieken gebruiken en correleren.
Naar verhouding worden er zelfs minder zwarten dan blanken neergeschoten.
Dit is het zelfde als stellen dat de politie in Nederland seksistisch is: van alle criminelen in de bak is 93% man. Seksistisch? Lijkt me niet, mannen houden zich (in vergelijking met vrouwen) nou veel meer bezig met criminaliteit waar een gevangenisstraf tegenover staat.
Als je met 12,4% van de bevolking verantwoordelijk bent voor 52,6% van alle moorden en 54,5% van alle overvallen dan moet je je eens achter de oren krabben of je niet iets fout doet in de opvoeding van je kinderen en de rest van je cultuur.

Daarnaast trek ik een andere conclusie uit de cijfers. Er zijn zat zwarte politie agenten die zwarten neerschieten. Het hoofd van de politie in Minneapolis is zwart en de burgemeester is al jaren een Democraat. De politie is niet (systematisch) racistisch maar heeft een anger-management issue. De opleiding van een politie agent in de USA is 6 maanden, in Nederland is dit 3 jaar. Daarnaast is de psychische keuring in Nederland strenger. Nou zijn de criminelen in de USA ook veel meer “trigger happy” wat je nou ook iet perse rustiger maakt als je een verdachte benadert.

Geenstijl, nu hebben jullie het toch weer gedaan, een geenstijl onwaardig stuk.

crt | 14-06-20 | 20:26 | 4

Bijna drie keer zoveel zwarte kinderen (57,6%) groeien op zonder hun biologische vader als blanke kinderen (20,7%). Bron: Census Bureau July 1, 2012. Ik denk dat je daar je opvoedkundige probleem hebt.

Gezonde_Roker | 14-06-20 | 20:32

@Gezonde_Roker | 14-06-20 | 20:32: En de reden daarvoor: Ongehuwde moeders ontvangen bijstand. Gehuwde moeders niet. Vaders hebben niets te winnen bij een huwelijk.
De geneugten van sosjaal.

marcoplarco | 14-06-20 | 21:20
▼ 1 antwoord verborgen

Feiten. Dat moeten we niet willen mensen. We willen de slachtofferrol. Onderbuikgevoelens. Drugs gebruiken. Niet werken. School niet afmaken. 4 kinderen van 4 vaders. Uitkeringen. Voedselbonnen. Kinderbijslag. Hosselen. Dealen.
En anders is het discriminatie.
Snap dat nou eens.

The2Amendment | 14-06-20 | 20:23

Ik kijk niet naar kleur , maar naar gedrag . Ben ik nu een racist ?

ja,diedus! | 14-06-20 | 20:22 | 7

Alleen als u van boreale origine bent.

the brush | 14-06-20 | 20:29

Amen!

Berbaar | 14-06-20 | 20:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Vooralsnog blijft de waarheidsvinding een strijd tussen de ratio en de losgeslagen emotie, het sentiment. Het is ietwat vergelijkbaar met een kettingbotsing. Mensen in de voorhoede die van de schrik hun gaspedaal intrappen en daarmee de schade alleen maar vergroten en verder achterin de mensen die iets meer tijd hebben om hun zintuigen te raadplegen, de situatie inschatten en het rempedaal intrappen en verdere schade voorkomen.

suscrofa | 14-06-20 | 20:21

Het feit dat Afro-Amerikaanse mensen blanke mensen meer dan 200% vaker vermoorden dan andersom, is op z'n minst al 14 jaar het vaste patroon: twitter.com/Nafta78/status/1272051224....
Daarbij moet opgemerkt worden dat het grootste gevaar voor de Afro-Amerikaanse mensen, andere Afro-Amerikaanse mensen zijn.
Verder is in dit (mijn) draadje te vinden wat de daadwerkelijke aandeel is van de Afro-Amerikaanse mensen in de gehele bevolking in de Verenigde Staten van Amerika.

Atheist.Vader | 14-06-20 | 20:20

Cijfers lijken mij voor zich te spreken, met een paar aantekeningen:

1. Iedere burger moet zich veilig voelen voor de politie (tenzij je natuurlijk met een gun loopt te zwaaien)

2. Gewapend/ongewapend lijkt me niet direct een goed criterium aangezien wapenbezit legaal is in veel staten.

3. Ik geloof zo dat veel Amerikaanse politiecorpsen een racisme probleem hebben. Vergeet niet dat de segregatie in het zuiden pas in de jaren 60, onder veel verzet, is afgeschaft. Dat sentiment is niet met een wetswijziging verdwenen en werkt dus ook door in de politie.

Panos88 | 14-06-20 | 20:18 | 4

@Swieberj | 14-06-20 | 20:21: Dat er ook wat zwarten agent zijn maakt de andere agenten niet opeens minder racistisch

Tweede opmerking raakt kant nog wal en lijkt me bovendien niet goed gestaafd.

Panos88 | 14-06-20 | 20:32

De segregatie is dus zo’n vijftig jaar geleden afgeschaft. Hoeveel politie uit die tijd is nu na vijftig jaar nog in dienst?

Dr. Worstenbroodje | 14-06-20 | 20:37

Nuchter bekeken, kudoos.
Verder is het natuurlijk wel een beetje de ver van mijn bed show, ongeacht de gekkies die hier staan te demonstreren tegen een moord in de VS.

Berbaar | 14-06-20 | 20:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ik gooi hem er nog maar eens in.
Voor mij zijn alle kleuren gelijk, en voor heel veel mensen. Vooral niet-Linksen.

Ik kijk daar niet naar, naar huidskleur Wel naar gedrag, vaak voortkomend uit een ideologie.

Maar aangezien je nooit protest oid hoort over het doden van zwart op zwart en/of zwart op blank en werkelijk altijd alleen maar als het van blank op zwart gaat, en het ook geen onwetendheid kan zijn want die cijfers zijn allemaal op te zoeken en op te vragen, kan ik niets anders concluderen dat dit pure discriminatie is op basis van huidskleur en dat heet simpelweg racisme.

De zieken van de Extreem Linkse Kerk, de Antifa's, De Zwarte-minderwaardigheidscomplexers, Klavers Groen Fascisten, dat zijn de echte racisten.

#Only Black And Left Lives Matter

Realism Is All | 14-06-20 | 20:18 | 6

@Berbaar | 14-06-20 | 20:23: Over Calimero gesproken, je vlucht gewoon naar een ander topic als je teveel tegenwind krijgt.

LiniaalRectaal | 14-06-20 | 21:02
▼ 3 antwoorden verborgen

Wanneer gaan wij demonstreren voor Rik van de Rakt & Frank Schrijen? Beide blanke Nederlanders zijn vermoord door een asielzoeker met hetzelfde een donker kleurtje als BLM beweging. Heeft Jesse Klaver al excuses gedaan voor de dood van Rik en Frank?

TRUMP | 14-06-20 | 20:17 | 1

Als zwartjes, asielparasieten en rifapen het doen is racisme uitgesloten.

Heiner | 14-06-20 | 21:20

"Dat is in verhouding dus nog steeds 2,5 keer zo vaak als blanke Amerikanen, en dat is extreem problematisch."

Waarom dan? Je zegt net zelf dat ze ook vaker voor geweldsdelicten gearresteerd worden.

WahedPissebed | 14-06-20 | 20:16

ALM eerbied de wet en luister naar de bevelen van een agent.
Ik heb genoeg blanke dood geschoten zien worden door agenten omdat ze niet luisterden en zich tegen agenten keerden.
In veel gevallen ging het hier om zelfmoord door agent maar toch.
ALM All life matters.

Miezerig | 14-06-20 | 20:16

Maar goed, deze cijfers kennen de meesten ondertussen wel.
Waar ik wel benieuwd naar ben is wanneer we eindelijk van dit gezeur verlost zijn.

HoerieHarry | 14-06-20 | 20:15 | 1

Als we massaal eens een ander vakje inkleuren in het stemhokje.

MarkiesDeBalzaque | 14-06-20 | 21:29

Mr Felder is een nuchtere kerel.
Klik even op zijn Twitter.
De man heeft een goed verhaal.
En ik, als blanke stoor mij nog het meest aan dat blanke uitschot.
Fascistisch tuig.

Ruimedenker | 14-06-20 | 20:15

Straks even de duiding bij NOS journaal bekijken.

marcoplarco | 14-06-20 | 21:17

En om dit soort artikelen steun ik GeenStijl. Waar in de reguliere media vooral geframed moet worden lees ik op GeenStijl overzichtelijk bij elkaar de relevante cijfers. Het is eigenlijk te bizar voor woorden, Als ik wil weten hoe iets echt zit moet ik naar GeenStijl gaan.

halbstark | 14-06-20 | 20:09

Je moet mij toch echt eens uitleggen, beste Spartacus, waarom 10 tweeënhalf keer zoveel is als 20.
Afgezet tegen de hoeveelheid arrestaties heb je als ongewapende blanke juist beduidend meer kans om door de politie doodgeschoten te worden.
Waarbij ik dan overigens nog even de kanttekening wil maken dat je pas zeker weet dat een verdachte ongewapend is nadat je hem hebt uitgeschakeld en gefouilleerd.
Achteraf is het altijd gemakkelijk verwijten te maken...

Ravian | 14-06-20 | 20:09 | 7
-weggejorist-
crt | 14-06-20 | 21:43
-weggejorist-
crt | 14-06-20 | 22:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar goed, ik neem aan dat BLM, Antifa etc wil dat het aantal blanken dat gedood wordt door zwarte agenten omhoog gaat.

skoftig | 14-06-20 | 20:08

Bij de meeste "ongewapende" incidenten is het gemeenschappelijk kenmerk dat de verdachte niet meewerkt en zich verzet.

Ook gisteren was dat het geval in Atlanta waar de verdachte ging vechten met de agenten ; een teaser afpakte van de agent en die op de agent richtte. Toen heeft de agent geschoten.

Swieberj | 14-06-20 | 20:07 | 10

@Swieberj | 14-06-20 | 20:24:
Er waren voldoende andere opties dan iemand in de rug te schieten.
Daarom is hij ontslagen en wacht hem een lang verblijf tussen de andere inmates.
Jammer voor die knakker maar het leven bestaat uit keuzes en dit was duidelijk niet de juiste.

Berbaar | 14-06-20 | 20:34

Ja maar dan kan je toch gewoon in een been of in een hand schieten?
Die heb ik vandaag in het echt gehoord. Hilarisch, die menen echt dat politie agenten zo John Wick na kunnen doen.

earrebarre66 | 15-06-20 | 01:42
▼ 7 antwoorden verborgen

Heeft iemand de één van de vele slachtoffers van Sint Floyd al geïnterviewd?

Die zwangere vrouw, die hij met zijn 5 maten in haar eigen huis beroofd heeft bijvoorbeeld. Die zal vast wel wat te vertellen hebben over het moment dat hij haar buik point-blank onder onder shot hield.

Zij is hoogstwaarschijnlijk ook 'black', dus racistisch kan ze nooit zijn als ze haar verhaal doet...

Chuck the plant | 14-06-20 | 20:07 | 1

Het is ieder geval goed voor haar trauma verwerking dat hij als een held en zeker als lieve jongen is begraven.

dik van alster2409 | 14-06-20 | 20:26

Ja maar, zwarte mensen komen eerder in de criminaliteit door lagere kansen die ze hebben en daardoor eerder en vaker in contact met politie. Vicieuze cirkel, echt waar.

LuNaTeeQ | 14-06-20 | 20:07 | 2

Dat is ook zo. Alleen is het niet de directe zorg van een politieagent.

Panos88 | 14-06-20 | 20:20

Gelukkig er zijn geen arme blanken in Amerika,

dik van alster2409 | 14-06-20 | 20:36

Op basis van deze statistieken worden Nederlanders momenteel in de hoek gezet, monddood gemaakt, onze cultuur en tradities aangevallen, en onze geschiedenis vertrapt.

Tolerantie en verdraagzaamheid is een Nederlandse traditie, en de basis voor normaal en gezellig samenleven, maar waar blm - figuren geen boodschap aan hebben.

Waarom eigenlijk niet, en wat kom je hier dan doen en waarom rot je dan niet gewoon op?

De Briemusketier | 14-06-20 | 20:06 | 3

Paradox van de tolerantie. Onbeperkte tolerantie leidt tot het verdwijnen van tolerantie.

Gezonde_Roker | 14-06-20 | 20:26

Tolerantie en diversiteit zijn ons aangepraat als "onze kracht". Jarenlang snapte niemand de implicaties, en nu zitten we met de gebakken peren. Als we dit van tevoren hadden geweten dan had ons antwoord heel anders geweest:
Tolerantie? Tot hier en niet verder!
Diversiteit? Aanpassen of wegwezen!

marcoplarco | 14-06-20 | 21:13

@marcoplarco | 14-06-20 | 21:13: dat dus. Dat mantra van "kracht" en "verrijking" is jarenlang door allerlei figuren aangepraat, zonder enige onderbouwing, uitleg of kritische vraag.

Kukooo1 | 14-06-20 | 23:00

Als slechts 12% van de bevolking verantwoordelijk is voor het merendeel van alle moorden en overvallen is er iets zeer ernstig mis.
Dan mag het geen verbazing wekken dat de politie extra attent is op gedrag van deze groep.

Bolder | 14-06-20 | 20:05 | 1

In Nederland kennen we dat verschijnsel ook bij Marokkanen en Antillianen. Wordt ook steevast de racismekaart getrokken.

Heiner | 14-06-20 | 20:10

Die Ben Shapiro is echt een totale eindbaas. Hadden wij maar een Ben Shapiro van de Lage Landen... Denk dat Martin Bosma, Pieter Omtzigt en Peter Kwint nog het dichtst bij komen. Iemand?

Odin | 14-06-20 | 20:05 | 2

Ga weg met die kwint man gek. Pure belediging voor Ben. Shapiro 2024

MoltisantiBeer | 14-06-20 | 20:07

Beste GS, jullie zijn een belangrijk getalletje, essentieel om de andere getalletjes in context te plaatsen, vergeten te vermelden.

Hoeveel blanken (en Aziaten) zijn er door negers vermoord?

Mayka.Lovelace | 14-06-20 | 20:04 | 2

Blank op blank staat toch vermeld? Resterende % is dus niet blank. Absolute getallen zullen wel lager ligger dan zwarte doden (zwart is oververtegenwoordigd in het criminele circuit / politie apparaat)

MoltisantiBeer | 14-06-20 | 20:09

533 blanken

Gezonde_Roker | 14-06-20 | 20:18

"In 2019 werden er 10 ongewapende Afro-Amerikaanse arrestanten gedood"
==========
Als men deze gevallen bekijkt zijn de meeste gerechtvaardigd.

Neem als voorbeeld het incident in Fergosun met Brown.

Brown was zo'n" ongewapend" incident.

CNN promootte de leugen dat Brown in zijn rug was geschoten.

Later bleek uit een grondig Grand Jury onderzoek dat Brown de agent aanviel en probeerde het wapen van de agent te pakken. Toen heeft de agent geschoten uit zelfverdediging.

En zo is het ook met een aantal andere "ongewapende" incidenten.

Swieberj | 14-06-20 | 20:03 | 2

Kom nou niet met feiten, die hebben geen zin, want #BlackLiesMatter

LuNaTeeQ | 14-06-20 | 20:08

Bij Brown zat zijn rug aan de voorkant van zijn lichaam. Komt niet bij erg veel mensen voor.

Heiner | 14-06-20 | 20:11

Laten we het kort houden. Zwarte mensen zijn gewoon kwaad dat ze niet wit zijn. Ze hebben het gevoel zwaar gehandicapt te zijn omdat er ook witte mensen zijn en dat is niet eerlijk.

dik van alster2409 | 14-06-20 | 20:03 | 1

Veel zwarte gezinnen zijn vaderloos.
Vader is verdwenen of zit in de bajes.
Gevolg is dat hun kinderen makkelijker het criminele circuit in glijden mede omdat er geen scholing wordt gevolgd of afgemaakt en zo een vicieuze cirkel in stand wordt gehouden.

Bolder | 14-06-20 | 20:15

Als je de Expanded Homicide Data Table 3 van 2016 erbij pakt dan lees je dat er in 2016 door zwarten 533 blanken werden vermoord en 243 vice versa. Voordat er mensen vol in de KKK-modus springen, ik vermoed dat drugs daarbij een belangrijker motief was dan ras.

Gezonde_Roker | 14-06-20 | 20:03 | 1

White lives matter!

K. Letskoek | 14-06-20 | 21:02

Mensen moeten zich meer als labradors gaan gedragen. Deze goedzakken heb je in allerlei kleuren maar ze maken geen ruzie.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:02 | 3

Wel blaffen, niet bijten?

Frau Merkel | 14-06-20 | 20:07

@Frau Merkel | 14-06-20 | 20:07: saai. Agressie is heel normaal. Beheersing is beschaving.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:26

Elkaars reet snuffelen?

Gomezlopez | 14-06-20 | 20:31

In de tweede wereldoorlog mochten zwarten alleen maar werkjes doen zonder wapens. Dus graven, bevoorraden, sjouwen enzovoort. Uit angst voor muiterij. Haha. Maar jachtvlieger mocht opeens ook. Wel in eigen zwarte eskaders natuurlijk. Hoewel de meesten eerder licht bruin waren dan zwart. En ze mochten alleen de bommenwerpers beschermen, niet op eigen initiatief op Nazi´s jagen. Ze waren als Red Tails behoorlijk succesvol. U vraagt nu natuurlijk: waar wil je in godsnaam heen skwadraat? Nou, is er al onderzoek gedaan naar samenhang tussen de plek op het zwart-blank spectrum en de mate van succesvolheid?

squadra | 14-06-20 | 19:59 | 3

Uiteindelijk is er wel een zwart eskader gekomen. Er was niemand beschikbaar, behalve zij. Ze deden goed werk. Tijdje terug gehoord, heb geen bron voorhanden. Het was wel een aardverschuiving voor de blanke piloten.

Frau Merkel | 14-06-20 | 20:05

Toen ze in Vietnam vooraan mochten vechten was heg racisme.
. .zucht

shimanski | 14-06-20 | 20:19

@Frau Merkel | 14-06-20 | 20:05:
The Tuskegee airmen zul je bedoelen denk ik.

leo de pejo | 14-06-20 | 20:40

Zwart geboren worden is geen keuze.
Maar wel om drugs te gebruiken, om met vals geld te betalen, om je te verzetten tegen je arrestatie en al die andere redenen die de agenten noodzaakte om geweld te gebruiken.

Osdorpertje | 14-06-20 | 19:58

In NL is het niet veel anders qua criminaliteit en huidskleur:
Quote CBS:
"Van de vier grootste niet-westerse herkomstgroepen is het aandeel geregistreerde verdachten onder personen met een Antilliaanse achtergrond het grootst: 4,4 procent in 2017. Hiermee zijn ze ruim zes keer vaker verdacht dan personen met een Nederlandse achtergrond (0,7 procent)"
www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2018/47/...

leo de pejo | 14-06-20 | 19:55 | 3

Ja maar ze beginnen hun carriere eerder en gaan later met pensioen. Logisch,,,

squadra | 14-06-20 | 20:01

Als ze hier in Nederland wat vaker onderzoek zouden gaan doen naar VVD-ers vinden ze ook veel vaker criminelen, maar ja, geen kleurtje, hè?

* Il Principe * | 14-06-20 | 20:02

@* Il Principe * | 14-06-20 | 20:02:
In die fractie zit al voor 4000 jaar spinnehuis.
En dan tel ik de doodslag in de verzorgingshuizen niet eens mee.

anti-fatwa | 14-06-20 | 20:24

Wat ik even niet kan vinden: hoeveel zwarte politieagenten (zo'n 30% van alle agenten) hebben een zwarte (on)gewapende arrestant gedood?

Mr_Natural | 14-06-20 | 19:55 | 4

Exacte cijfers weet ik niet maar in het vorige topic over de cijfers kwam er een studie voorbij die concludeerde dat "meer diversiteit" binnen het politiekorps, meer negers met een badge dus, er niet voor zorgde dat er minder zwarten doodgeschoten werden. De verhouding ligt nog steeds gelijk, de 30% van de politie die zwart is schiet ook keurig netjes 30% van de bad guys dood. Niet raar ook, de criminelen bellen niet van te voren of ze graag doodgeschoten willen worden door een blanke of een zwarte, ze krijgen gewoon de cop van dienst die het moet opknappen en die schiet gewoon als ie zich bedreigd voelt, blank, wit, mex, chinees, maakt niet uit. Als er een doorgesnoven dolle neger op je af komt schiet je eerst, belt dan je vrouw dat je nog leeft en stelt daarna vragen.

elfenstein | 14-06-20 | 20:18

Die vraag heb ik hier ook al 3 gesteld. Interessant cijfer.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:24

@Kuifje-naar-Brussel | 14-06-20 | 20:24:
Reaguurder joris beltsin had die link naar die studie paraat. Als je er vanuit gaat dat een deel van de blanke agenten racisten zijn die graag negers doodschieten zou je verwachten dat als je meer zwarte agenten neemt, de racistische doodschieterij minder wordt. Nou, niet dus. De zwarte agenten schieten hun brothers net zo hard dood als de whiteys. Geen statistisch verschil. Het interessante daaraan is dat daarmee de hele stelling dat de politie teveel zwarten doodschiet vanwege racisme gelijk de prullebak in kan. Of die zwarte agenten zijn ook racistisch en schieten graag op andere negers, dat kan natuurlijk ook nog maar dat zou het allemaal wel héél erg kafka maken.

elfenstein | 14-06-20 | 20:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind dit vooral sneu voor zwarten die door een zwarte zijn vermoord. Dan hoor je BLM niet, dus hun levens doen er blijkbaar niet toe.

En om het bij de verering van George Floyd te houden, dan moet ik vooral denken aan de vrouw die door hem beroofd werd in haar eigen huis, terwijl hij een pistool op haar hoogzwangere buik gericht hield. Hoe is de wereldwijde heiligverklaring van deze crimineel voor haar?

Maar deze gedachtes maken mij waarschijnlijk een extreem rechtse racist.

GuusHetSchaapje | 14-06-20 | 19:52 | 8

Je bent een realist, geen racist.

vlotterik | 14-06-20 | 20:38

@* Il Principe * | 14-06-20 | 20:53:
"Dat is nu typisch een uitspraak van een racist." Hoppa! En een typische uitspraak van een fascist d'r achteraan.

Binkoo | 14-06-20 | 21:19
▼ 5 antwoorden verborgen

En 12% die verantwoordelijk is voor 52% van alle moorden is nog geeneens het hele verhaal. Het zijn niet de zwarte vrouwen en ook niet de ouderen, dus het is eerder 3% die meer dan de helft van de moorden op hun geweten hebben.

coitus reservatus | 14-06-20 | 19:52 | 1

Waaronder de moord op veel meer ongewapende blanken dan die 10 die genoemd wordt hierboven. Maar dat komt nu dan weer nooit ter sprake bij Buitenhof of Op1. Dat is allemaal goed te praten met ‘de sociale achtergrond’.

JohnLocke | 14-06-20 | 19:55

Dat geweld van donkere mensen vs donkere mensen laat zich makkelijk verklaren. Oververtegenwoordiging in de lagere (straat)echelons van de drugshandel, waar macht uit de loop van een geweer komt. De blanken zitten er ook diep in, maar meer als eindgebruiker dan als dealer.

BRR76 | 14-06-20 | 19:51 | 2

Het percentage zwarte kinderen dat opgroeit zonder vader is buitenproportioneel hoog met als gevolg een buitenproportioneel hoog percentage schooluitval. Dan is de stap naar het lagere straatechelon soms niet zo groot.

Gezonde_Roker | 14-06-20 | 20:14

The wire nog een keer kijken gaat

SterF... | 14-06-20 | 20:30

"89,5% door andere Afro-Amerikanen"
Is niet relevant, die zijn namelijk niet blank, rijk en behept met een schuldgevoel

skoftig | 14-06-20 | 19:50

Trouwens, de kans dat een blanke burger door een zwarte crimineel wordt gedood is extreem maar dan ook extreem veel hoger dan andersom.

Idem voor de kans dat een agent van welke kleur wordt vermoord door een zwarte ipv een blanke.

Maar laten we wel wezen: met feiten heeft dit allemaal geen bal te maken.

JohnLocke | 14-06-20 | 19:49

Paul Cauthen is terug met een nieuwe song van verbinding "America" m.youtube.com/watch?v=aeSk13uwhpE of de boodschap iedereen even sterk aanspreekt aldaar, blijft een vraag..

suscrofa | 14-06-20 | 19:48

Wie zijn die Afro-Amerikanen? Zijn dat mensen die vanuit Afrika naar Amerika zijn geëmigreerd? Zoals eh... bijvoorbeeld eh... Dave Matthews?

Stormageddon | 14-06-20 | 19:47 | 5

@Stormageddon | 14-06-20 | 19:54: leuker nog; is Obama een Afro-Amerikaan als zoon van een Keniase immigrant en Amerikaanse blanke moeder. En zou hij ‘reparaties’ krijgen terwijl zijn voorouders waarschijnlijk de huidige Afro-Amerikanen op het slavenschip naar Amerika hebben geduwd.

JohnLocke | 14-06-20 | 19:58

Goeie band!

Portnoy | 14-06-20 | 19:59
▼ 2 antwoorden verborgen

4 op de 10.000 arrestaties in verband met geweld loopt fataal af voor blanken in de VS.
3 op de 10.000 arrestaties in verband met geweld loopt fataal af voor zwarten in de VS.

Politiegeweld kent geen kleur.

JohnLocke | 14-06-20 | 19:46

RT begint trouwens steeds meer op de NOS te lijken.

smdyasc | 14-06-20 | 19:45 | 4

U bedoelt dat ze steeds minder schrijven wat U vindt.
Tsja media is niks voor tere zieltjes.

Berbaar | 14-06-20 | 20:10

@Berbaar | 14-06-20 | 20:10: Media is wel heel links. Ik weet dat veel redacteuren bij bijvoorbeeld het FD D66 of GroenLinks stemmen. Terwijl de meeste lezers VVD of FvD stemmen. Dat gaat natuurlijk problemen opleveren.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:22

@Der Schnitzeljäger | 14-06-20 | 19:49: Ze vinden dat BLM verhaal niet zo interessant om op te blazen. Het zou minderheden in Rusland alleen maar op ideeen kunnen brengen.

5611 | 14-06-20 | 21:11
▼ 1 antwoord verborgen

Wist ik al!
Maar toen ik tegen mijn zus zei dat Trump 3 Miljoen T-Shirts vrijwillig op de markt bracht met het opschrift Black lives Matter and White lives even More,ooi (geintje) brak de hel los! Wij worden nogal snel voor Racisten uitgemaakt. Maar mensen zijn mensen, wel gek dat in Nederland na de jaren 60 de rotzooi is begonnen.

BenBack | 14-06-20 | 19:45

Tja is het gek dat er meer geweld is rond arme wijken en arme bevolkingsgroepen. Dit s een veel complexer probleem dan alleen politiegeweld. Dat los je niet op door nu het politieapparaat te veranderen. Het start met de gezondheidszorg betaalbaar te maken, goede gratis educatie voor wie het nodig heeft en veel meer van dat soort dingen. Amerika is verrot op veel punten.

tiku99 | 14-06-20 | 19:44 | 10

@Zeiss | 14-06-20 | 20:06: In de industrie heb je ook voldoende simpele banen die weinig toevoegen.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 20:21
▼ 7 antwoorden verborgen

Black lives matter, lowlives don't. Deal with it.

Stijlicoon | 14-06-20 | 19:44

Duidelijk artikel, maar bij de protesters komt dit nooit binnen. Ze willen het niet horen. Een soort Meghan Markle houding: alleen bewonderend praten over haar afkomst van moeders kant, maar die (blanke) vader, nee, daar scoor je niet deugend mee. Soort elitair racisme dus. Dubbel kwalijk. Ik hoor van Akwasi ook niets over foute Ghanese vorsten uit de tijd van de slavenhandel.

dathoujetoch | 14-06-20 | 19:43

Hoeveel procent van zwarten leeft in armoede en hoeveel blanken? Dat is vaak wel een reden om crimineel gedrag te vertonen. Beetje krom om de vergelijking op de gehele bevolking doen.

Erikjan79 | 14-06-20 | 19:43 | 18

@Ravian | 14-06-20 | 20:29:
Zelfs meer arme blanken dan zwarten: volgens jouw cijfers is ongeveer 7,5% van de bevolking arm en blank, en ongeveer 3% van de bevolking arm en zwart. Bij een evenredige verdeling van criminaliteit met als oorzaak het "arm zijn" zou je verwachten dat er dus 2,5x zoveel blanken dan zwarten in het criminele circuit belanden. Maar in werkelijkheid pleegt de zwarte bevolking meer dan de helft van alle misdrijven, meer dus dan alle blanken, Hispanics, Aziaten en alle andere bevolkingsgroepen bij elkaar. Je zou bijna zeggen dat het in de aard van het beestje zit, maar dat mag je natuurlijk niet zeggen..

Binkoo | 14-06-20 | 21:15

@Erikjan79 | 14-06-20 | 20:47: Ik denk dat die in dezelfde achterbuurten wonen. Maar jij hebt kennelijk de cijfers bij de hand, dus...

5611 | 14-06-20 | 21:17
▼ 15 antwoorden verborgen

En bedankt voor de cijfers, dit soort relativering missen we in de MSM. RTL4 journaal haakte alweer hijgerig in op het laatste geval.

Der Schnitzeljäger | 14-06-20 | 19:42

Wat een afgang voor BLM. Intelligentie en geweld zijn namelijk recht evenredig aan elkaar.
Wat een afgang wat een afgang voor de zwarte Afrikaan.
En nu kunnen we dus weer over gaan tot de orde van de dag.

ja-ja-nee-nee | 14-06-20 | 19:42 | 1

je bedoelt omgekeerd evenredig. yw

Ir. Wilhelmus | 14-06-20 | 20:04

"Zoveel fatale aflopen is extreem veel trouwens, in verhouding 17,6 keer zoveel als in Nederland, dat er jaarlijks zo'n 3 heeft."
Zou dat iets te doen hebben met de hoeveelheid wapens in omloop en de verwachting die de politie heeft tijdens zo'n contact moment ?

Der Schnitzeljäger | 14-06-20 | 19:39 | 2

Dat zeker. En een jongere bevolking.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 19:50

Urbanisatie (veel meer grotere steden dan in Europa) en al veel langer grote etniciteitsverschillen, grotere groepen.

Caesar.is.Keizer | 14-06-20 | 20:35

Schijnt dat die killercop helemaal geen nekklem toepaste, maar een ordinaire wurging deed.
Bij het juist toepassen van een nekklem hoeft dat helemaal niet gevaarlijk zijn.
Ik zeg moord in de eerste graad: de agent had moeten (kunnen) weten dat een wurging tot de dood leidt.

snapal | 14-06-20 | 19:39 | 7

@Der Schnitzeljäger | 14-06-20 | 19:55:
Nee niet kan ook, kijk naar de video.
Betwijfel nu zelfs of je die gezien hebt.

snapal | 14-06-20 | 20:00

@ET007 | 14-06-20 | 19:52:
Waarom zou ik dat moeten weten, ben geen ervaringsdeskundige, maar de papegaai.
Wat telt is dat er een belangrijk verschil is tussen een nekklem en een wurging.

snapal | 14-06-20 | 20:32
▼ 4 antwoorden verborgen

gaat Geenstijl nou ook mee doen met die krankzinnigheid? 2x zoveel zwarte slachtoffers ja, maar 5x zoveel criminelen? ??? Daarmee zijn er dus naar verhouding dus 2.5x meer blanke slachtoffers.

Ir. Wilhelmus | 14-06-20 | 19:39 | 5

Je moet het aantal doden ook niet vergelijken met het totale aandeel van de bevolking, niet iedereen is een crimineel en komt in aanraking met de politie. 53% van de misdaden wordt gepleegd door Afro's, terwijl ze 26% van de dodelijke slachtoffers vormen. In verhouding lopen ze dus eigenlijk minder risico.

Binkoo | 14-06-20 | 20:25

Bovenstaande is voor @snapal

Binkoo | 14-06-20 | 20:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Een boel moorden dus door deze broers en zussen van Floyd.

Rest In Privacy | 14-06-20 | 19:36

't Is ook wel krankzinnig wat daar gebeurd. Nu dus weer iemand neergeschoten die aangeschoten/dronken in de auto lag te slapen. Maar da's toch precies het goede doen van die bestuurder: niet rijden maar eerst je roes uitslapen...
Hadden ze toch gewoon de sleutels kunnen innemen?

Aristotalloss | 14-06-20 | 19:36 | 29

@fryskenvry | 14-06-20 | 20:26: Wat zit je nou te miepen man!? Blijkbaar heb ik het ergens gehoord: of in het NOS journaal van 6 uur, RTL nieuws, NOS journaal van 8 uur... GeenStijl... Wat maakt het uit man!? Ik heb het ergens vandaan zoals je zelf kunt concluderen.....
Man, man, man!

Aristotalloss | 14-06-20 | 20:31

@* Il Principe * | 14-06-20 | 20:03:
Jazeker. Bescherming van onschuldige burgers. Maar goed, jij belt hopelijk toch niet de politie bij misstanden mag ik aannemen.

Cobalt bomb | 14-06-20 | 21:22

@fryskenvry | 14-06-20 | 20:26: Excuses fryskenvry voor m'n reactie van 20.31; ik begrijp nu pas wat je met jouw reactie bedoelt.
Ik zit duidelijk al te lang in isolatie/lock down; het heeft me te pakken...
#lockdownneurose

Aristotalloss | 14-06-20 | 22:47
▼ 26 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl