Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Fuck iedereen die knielt voor KOZP-intimidatie

De Kick Out Zwarte Piet-club bestaat uit loepzuivere race baiters, en ze hebben “onze” allerzwakste plek gevonden: erfzonde in combinatie met huidskleur.

Waarom is het voor velen zo moeilijk om te zien, met alle info, uitspraken, dreigementen en tactieken die we kennen, dat die harde kern van woke BLM-activisten eng, gevaarlijk en simpelweg racistisch zijn? Is dat omdat ze zo goed met dubbele tong kunnen spreken, afhankelijk van voor welk publiek ze staan? Het zijn ordinaire hooligans, die poeslief in NPO-camera’s glimlachen en daarmee het hele Mediapark, alle kranten en blaadjes, de volledige cultuursector en alles op politiek links op de knieën dwingen. Maar iedereen die níet buigt voor intimidatie, is een racist en kan ‘s nachts kennelijk bezoek verwachten:

Dennis Schouten van PowNed, die beleefd doch kritisch een paar noodzakelijke vragen stelde in een PRIMA filmpje over de BLM-demo in Den Haag, kreeg deze week in de nacht een knokploeg bij z’n woning om hem into submission te dreigen. En het lukt nog ook

Je ziet iedereen zwichten en smelten, de ruggegraatjes lopen ze dun door de broek. Dat knielen, fysiek of retorisch, is echt niet uit goedheid, maar uit pure onversneden lafheid. De meeste mensen knielen, omdat ze over het hoofd gezien willen worden. ‘Richt je pijlen alsjeblieft op iemand anders, niet op mij, ik geef wel gewoon meteen toe dat ik een racist ben omdat ik wit ben’. En dat werkt, al is het nóóit genoeg: zijn opzichtig opportunistische halve draai over Zwarte Piet leverde Mark Rutte voornamelijk hoon op vanuit de anti-piet-gemeenschap. Want de kindervriend moet helemáál dood, dood, dood.

Maar GeenStijl, is er dan helemaal geen racisme of arbeidsdiscriminatie en zijn er dan geen pijnlijke confrontaties in dit land tussen bevolkingsgroepen? Jawel. Zeker wel. Helaas wel. Van blank naar zwart. Zwart naar blank. Lichtgetint naar zwart, zwart naar lichtgetint, en van iedereen tegen de gelen. Gaat ook nooit helemaal opgelost worden, want mensen zijn 1. Primaire, eenkennige wezens en 2. Kutzakken, allemaal, ongeacht wat die trut van een Rutger Bregwaan ook predikt. Maar dat neemt niet weg dat KOZP en kornuiten, deze absolute fringe van het spectrum, waartoe ook BIJ1 behoort, hun huidskleur inzetten om slachtofferschap tot machtsmiddel te smeden, daarin bijgestaan door krakers, AFA en intersectionele woke millennials (wie nu nog niet weet wat dat betekent, is echt retarded - oh sorry, een ableist slur!). 

Samen komen ze tot een giftige cocktail van two faced intimidatie: schattig in de krant tijdens interviews, intimiderend op het krat tijdens demo's. En die domme deugblankies happen nog ook - tamelijk massaal, als je de zondvloed aan "inspiratiesessies", steunbetuigingen en onwetende support vanuit de NPO, MSM, D'66, GroenLinks en uit alle doodgesubsidieerde cultuurkolonieën zou moeten geloven.

Die moet je dus niet geloven, want kunt gewoon met eigen ogen zien hoe opzichtig “we” voor het karretje van die opgestookte rassenquatsch worden gespannen. *Zij* beweren dat blanken onderdrukkers zijn, met erfzonde want slaven en koloniën, en hoppa, daar gaat het hele continent, zo op de knietjes. Het zijn *juist* onschuldige blanken die zich laten dopen in het gifbad van de identiteitspolitiek en het woke activism, smekend om vergeving voor zonden die ze nooit begaan hebben, bij mensen die ze nog nooit iets misdaan hebben, en die hun vriendelijk acterende clownsgezicht op televisie net zo makkelijk laten omslaan in een agressieve, verongelijkte haatbek, zodra ze zich in eigen kring onbespied wanen.

Social

Denk je dat échte racisten ooit op de knieën zouden gaan en hun schuld zouden erkennen? Niemand die knielt voor KOZP, BLM of hoe al die postmoderne kwetsmarxisten ook mogen heten, heeft iets misdaan. Ze worden op basis van hun huidskleur over één kam geschoren met alle blanken in het heden én de geschiedenis, en tot het absolute schuim der aarde verklaard. Iedereen die daar zonder verzet in meegaat, sterkt KOZP & Co in hun verknipte wereldbeeld, steunt hun onredelijke “gelijk” en beloont hun racisme op basis van huidskleur.

Maar alle media die bij elke tweet van Thierry of tirade van Trump (terecht!) gaan zoeken naar Russen, fascisme of fake news, slaan nu zelf  ELEMENTAIRE vragen gewoon over, omdat het zo veel makkelijker is om meteen op de knieën te gaan. “Helder”, mompelt dat kortpittige schaap Margriet na een totaal incoherent kutsmoesje van openlijke geweldsdreiger Akwasi. “Vier witte agenten”, OK Teletekst, met je aperte nepnieuws. “Mensen van kleur of met een “moeilijke” naam ervaren iedere dag racisme. Ook in Nederland”, liegt Rob Jetten. Gadverdámme man - en ondertussen nemen de openlijke dreigementen alleen maar toe.

Er wordt uitgegaan van per definitie een racistisch motief bij de dood van George Floyd, en dat komt natuurlijk mede door Trump, voordat het überhaupt juridisch is aangetoond. Alsof de daad ook zónder rassenmotief niet verwerpelijk genoeg is. Alsof er íemand met enige relevantie, van welke kleur of afkomst dan ook, is geweest die deze woest en machteloos makende doodslag heeft toegejuicht. Alsof alle blanke mensen, internationaal, op de knieën moeten omdat één klootzak met dezelfde zondige huidskleur als een soort icoon van de blanke superioriteit moet worden gezien, waar we onszelf op commando allemaal van moeten verschonen. Smekend, knielend, en luidkeels zwijgend.

Ondertussen mag je geen woord mompelen over hoeveel black on black violence er in de VS is, worden er nul vragen opgeworpen of het wel helemaal logisch is om de Amerikaanse maatschappelijke blauwdrukken over Europese landen te leggen, of je afvragen of die blauwdrukken überhaupt wel op de juiste wijze gelezen worden, en wat die BLMKOZPANTIFA eigenlijk precies denken te bereiken, of te willen bouwen, als we ze allemaal maar achteloos en klakkeloos gelijk geven.

Nee joh. Niks daarvan. Als een journalist THUIS OP INTIMIDERENDE WIJZE BELAAGD WORDT, lezen we op dat aartslaffe AD.nl dat "De jonge Powned-reporter erom bekend staat dat hij nog wel eens flink het bloed onder ieders nagels vandaan kan halen." Oh ja nee, dán zal het wel aan hem liggen. Maar nergens in het bericht durven die kruiperige Chrisklompjes van vleesgeworden divibokaal Hans Nijenhuis te benoemen wíe er voor Dennis' deur stonden, laat staan dat ze zich uitspreken tegen deze walgelijke intimidatie van de vrije pers. Dat doen ze alleen als Trump CNN "fake news" noemt. Dan durven ze wel.

Het echte racisme is dat zwarten niet als gelijken behandeld worden op het moment dat ze met geweld dreigen, intimidatie toepassen en volstrekt onredelijke, niet gesubstantieerde claims neerleggen. Want als je vraagt of ze misschien evetjes niet met 14.000 mensen op de Dam willen gaan staan tijdens een pandemie, gaan die wilde beesten misschien wel winkels plunderen in de Kalverstraat. Zó wordt er naar ze gekeken. Dát is het racisme van de bukkers en hun Heilige Sint Halsema. Dat ze het niet aandurven om geweldsdreigementen te beantwoorden zoals het hoort: met massale collectieve verwerping. Dat ze geen kritische vragen durven stellen over wélk institutioneel racisme dan precies in onze wetten zit (antwoord: is er niet, zit er niet, bestaat niet). 

Dat ze bij klachten over “politiegeweld” joviaal alle ruimte bieden aan één kant van het verhaal, dat ophef over “etnisch profileren” niet kritisch gepareerd worden met misdaadstatistieken, en dat er nooit iemand hardop vraagt of een regressieve religie in bepaalde lichtgekleurde culturen, of het overschot aan eenoudergezinnen in andere donkergepigmenteerde gemeenschappen misschien méde voor een slechte start van een jong leven in een veeleisende, vrije maatschappij zorgen. Dát is het racisme, van de lage verwachtingen: "Die zwartjes zijn helemaal niet bestand tegen zulke eisen", sterker nog: deze spelregels van debat en samenleving zijn hartstikke blank, en dus óók racisme. En koloniaal bovendien.

Door dat allemaal níet te vragen, bewijs je dat je neerkijkt op mensen van kleur. En door iedereen die wél die vragen stelt, of zich niet laat intimideren door hooligans meteen voor “racist” uit te maken, bewijs je hoe laf je bent. Gefeliciteerd met je Divibokaal, knielend Nederland op Mediapark en in de plenaire zaal. Het zijn maar lullige spiegeltjes en kraaltjes, maar wat héb je ze verdiend zeg. Maar ondertussen wordt vrijheid tot slaaf gemaakt van gekwetste gevoelens. Bedankt, hoor.

Tot hier gekomen en instemmend geknikt?

Bedenk je dan dat het in dit deuglinkse media- en cultuurklimaat steeds moeilijker wordt om je bek open te trekken tegen intimidatie en activisme. Spread the risk. Word Erelid van, of doneer aan GeenStijl. Opdat we nooit hoeven te knielen, voor wie dan ook.

Of denk je dat het hier ophoudt? Guess a-fucking-gain

Social

Hoe het eindigt? Lord of the Flies.

Social
Social

Reaguursels

Inloggen

Goed stuk. Goed interview met Teeuwen ook.
Enige manier om verder te komen is iig zorgen dat we niet continu allerlei radicalen in beeld krijgen. Dat mensen uit de BLM gelederen afstand nemen van dit gedrag. Indien dit niet gebeurt, gaat er ook niemand toleranter worden.

Harris Pilton | 10-06-20 | 22:34

Ok het is jullie eindelijk gelukt. Ook al erger ik mij vaak genoeg aan GS of aan andere reaguurders en zit ik voor de meesten te veel aan de linkerkant van het midden, ik zie helaas ook dat een enge groep mensen probeert de VvMU zwaar te onderdrukken en GS is bijna het enige openbare nieuwsplatform waar wel plek is voor andere geluiden. Die haven is mij teveel waard om telkens maar de premium bedelarij te blijven negeren. Dus bij deze, bedankt voor het kroontje.

Quantum Suicide | 10-06-20 | 22:27 | 1

Dank u, het klopt wat u zegt. Ik heb zojuist een ban op de Jeaup gekregen omdat mijn reactie te 'rechts' was. Een afwijkende mening over Floyd werd niet gewaardeerd. Nogmaals dank voor uw bijdrage.

TrickMeister90 | 10-06-20 | 22:55

Maar Nederland is een hartstikke gaaf land.

Fele | 10-06-20 | 22:11

Waarom doet mij dit denken aan de aanloop naar de genocide in Rwanda?

Gelly P. Sprite | 10-06-20 | 21:36

Boeiuh. Demonstreren zonder concreet plan. Dan waait het over (want je gaat niet elke dag, zes maanden lang demonstreren) en gaan we weer over tot de orde van de dag.

Iedereen heeft vooroordelen. Je leeft in je eigen bubbel. Alles daarbuiten is minder vertrouwd. De meerderheid heeft een vergelijkbare bubbel. Dus buiten die bubbel voel je je buitengesloten.

Dat is een probleem. Allen binnen die bubbel moeten de effecten hiervan begrijpen. Willen ze ook want het zijn lieve mensen.

Echter, door ze racisten te noemen, voelen ze zich niet aangesproken.

En dus verandert er niks. Jammer. Volgende keer beter.

GoodRiddance | 10-06-20 | 21:30

Je zou er gewoon racist van worden

Mich2007 | 10-06-20 | 20:33

Wat ik zie is triest hopeloos dom volk, de voet soldaatjes van Yasser Feras Klaver.

oakmont | 10-06-20 | 20:07

Waarom is er censuur op R.obert
Janzoon?

deugnietmee | 10-06-20 | 20:02 | 1

Complotgekkie.

frickY | 11-06-20 | 07:23

Die Aknazi laat zich maar mooi gebruiken tot oproepen om een Kristalnacht tegen de duivelse witte man te beginnen en gaat vervolgens als een agressieve brulaap tekeer. Misschien kan GL nog een stageplaats voor 'm regelen als stadsomroeper.

Vrijhetzelaar | 10-06-20 | 19:42

George Floyd was het trigger moment waar de globalisten op zaten te wachten. Geen enkel Westers land wordt op dit moment gespaard in de 'revolutie'. De VS, de UK, uiteraard Zweden, België, zelfs uit Australië vang ik vergelijkbare berichten op. Standbeelden moeten weg, geschiedenis moet herschreven worden en veel 'white guilt' zonder echte problemen te benoemen. Zo wordt er in Australië met geen woord gerept over de Aboriginals die hun slechte positie mede te danken hebben aan hun eigen slechte gewoontes. Zo wordt er in de VS geen woord gerept in de msm over black on black violence. Zo wordt er in Nederland geen woord gezegd over de moslimhaat tegen Joden, moslims moeten ook niks van zwarten hebben, trouwens. In de Koran worden die 'raisinheads' genoemd.
Het gaat niet over racisme, dat is slechts het vehikel waarmee de samenleving nu via een wereldwijde machtsgreep richting het linkse utopia wordt gedwongen. Het is geen toeval dat overal ter wereld tegelijkertijd vergelijkbare acties plaatsvinden, de London City Councils nu 'ineens' gaan onderzoeken welke standbeelden moeten verdwijnen, en de BBC nu zijn eigen series ritueel gaat verbranden, Columbus persona non grata is en men in de UK alles wat standbeeld is nu laat bekladden - burgers die dit willen tegenhouden worden door de politie verwijderd.
Alles heeft tot doel de macht te grijpen en te behouden. Men weet dat men electoraal het pleit aan het verliezen is en deze massale hysterie met straattheater (waarschijnlijk dezelfde ploeg als Extinction Rebellion) is bedoeld om de gemiddelde burger belachelijk te maken, te intimideren en vooral de mond te snoeren. U moet terug in uw hok, u moet gehoorzamen aan Big Brother. Onder de moddervlag van inclusiviteit, diversiteit en tolerantie ontstaat nu het meest exclusieve, monomane en intolerante machtsimperium dat de wereld ooit heeft gezien. We vechten niet terug, we schrijven wat en doen wat met petities, maar die trein dendert gewoon door.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 19:32

Kwetsmarxisten Die hou ik erin

Roetveegje | 10-06-20 | 19:19

Kut finnen ... allemaal.

Steve_Hogarth | 10-06-20 | 19:03

Lekker dan. Ben zojuist toch extreem rechts (want premium lid) geworden omdat GS zolangzamerhand de enige is die deze kolder eerlijk duidt. Hoe gaat de 'secret handshake'?

Le Ton | 10-06-20 | 18:34 | 1

De huisregels uit je hoofd leren gevolgd door een een examen

G-unite | 10-06-20 | 18:46

Wat jaren terug sprak sprak ik een jongen aan op zijn rijgedrag. Hij reed namelijk met 60+ op een asociale manier door een woonwijk heen. Ik zij tegen hem dat hier kinderen spelen en er soms zomaar een kind tussen twee geparkeerde auto's kan schieten. U wilt niet weten welke verwensingen ik allemaal naar mij toe gesmeten kreeg. Laten we het houden bij.
Wie ben jij? Jij bent een vuile racist. Dit is mijn wijk.

Nu blijkt deze jongen enkele jaren geleden dood aangetroffen te zijn in een drugslab. Heel sneu voor zijn moeder maar ergens ben ik blij dat ie dood is.

Brabeaulander | 10-06-20 | 18:23 | 1

Daarop kan ik alleen maar zeggen: -weggejorist-

Gladiator Fap | 10-06-20 | 20:28

Weggejorist ? wordt GS ook al politiek Correct ???? Nog maar een keer:

Milwaukee County Sheriff David Clarke and CNN's Don Lemon get into a heated debate over recent police shootings and the Black Lives Matter movement.
www.youtube.com/watch?v=QRen8nI8_aM

M13 | 10-06-20 | 17:53
-weggejorist-
deugnietmee | 10-06-20 | 17:46
-weggejorist-
M13 | 10-06-20 | 17:39

Als je me hierover aanspreekt dan zal ik je vriendelijk er op wijzen dat ik niets met slavernij of iets dergelijks van doen heb, zoiets veronderstellen, vanwege het feit dat ik blank ben lijkt me rij racistisch.

Heer Hugo de Waard | 10-06-20 | 16:56

Ik zal nooit knielen voor iemand en dan al helemaal niet voor dat links-activistische en racistische tuig. Ik kop nog liever een kogel. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat er vroeger is gebeurd.

Donderwolkje | 10-06-20 | 16:32 | 2

Deze gefrustreerde sukkels hebben moeite met hun eigen pigment , En onze deuglaven die er tussen staan vinden donkere mensen zielig !
Beide zijn ze te lui om te werken, en te dom om een echte studie te doen. Beide dus mislukt, en daarom maar iedereen de maat nemen .
Weg met dat tuig!!!

geenhakbar | 10-06-20 | 17:00

@geenhakbar | 10-06-20 | 17:00: Helemaal mee eens, randfiguren zijn het gelukkig kom ik er niet mee in aanraking. Mocht ik zo'n wappie tegenkomen kan die de waarheid krijgen en maak ik hem onsterfelijk belachelijk!

TrickMeister90 | 10-06-20 | 23:29

Mooie tirade tegen intimidatie en geweld.
Toch even dit, Bart schrijft ongeveer dit; "(MSM) slaan nu zelf ELEMENTAIRE vragen gewoon over, omdat het zo veel makkelijker is om meteen op de knieën te gaan".

Ik vrees dat gemakzucht niet de belangrijkste motivatie is. Sommige fouten maakt niemand per ongeluk. Drie keer in één week een reeds meermaals gerectificeerde "Marokkanenverdelger" leugen herhalen bijvoorbeeld. Dat is geen vergissing, dat is kwade opzet.
Dat kan maar één reden hebben; olie op het vuur.
Nota bene in een week dat er tientallen doden vallen door raciaal geweld.

En wat was de aanleiding tot dit raciale geweld ook al weer?
O ja; dagenlang voortdurend herhaalde leugens over "4 witte agenten".
In combinatie met al decennialang voortdurend herhaalde leugens over "racistisch politiegeweld". Al deze leugens kunnen met gemak weerlegd worden, een kwartiertje googelen is genoeg. Toch gebeurt dat niet of nauwelijks.
De vaak herhaalde leugens zijn zo waarheden geworden.

En wie vindt dat ie slachtoffer van een gedachtendelict is, mag geweld gebruiken. Bewijs is niet nodig als het om gedachtendelicten gaat. Zelfs kleine kinderen worden al blootgesteld aan die propaganda op het jeugdjournaal.
Ook de racisten van antifa, blm en kozp zijn allemaal opgegroeid in een vrij land. Waar zij rechten en kansen kregen die uniek zijn in de geschiedenis van de mens, in de geschiedenis van de wereld. Maar ze zijn niet alleen ontevreden; ze zijn woest. Ze zitten vol rancuneuze, blinde haat.

Haat naar het vrije Westen; niet naar de talloze dictaturen en sekten die alle vormen van mensenrechten en welzijn verbieden. Hoe kunnen schattige kinderen opgroeien tot antifa's?
Te lang voor de pratende lamp gezeten. Altijd geleerd dat onze vrijheid niet deugt, maar stalinisme en jihadisme gelukkig wel. Dus net als "M" willen ze niet met democraten als Wilders of Baudet gezien worden; wel met isis-oorlogsmisdadigers ("leuk je te zien") of racistische kopschoppers ("helder").

De rol van de media is veel groter dan we denken.

Dandruff | 10-06-20 | 15:50

Knielen voor iets waar ik niet verantwoordelijk voor ben en voor iemand die het niet heeft meegemaakt.... NOOIT!!! Ik trap hem in zijn gezicht!

TriangelJosti | 10-06-20 | 14:50 | 2

helemaal mee eens, never nooit niet buigen voor al die linkse racisten en fascisten. Nooit, nooit en nooit krom voor dat tuig.

jan den hollander | 10-06-20 | 14:58

Ik zou geen geweld gebruiken, maar knielen gaat deze jongen niet doen. Wel ga ik voor het eerst in mijn leven heer Wilders mijn stem geven denk ik. Ik ben er ook wel klaar mee. Lang gematigd gestemd maar die laten me heel erg in de steek voel ik en merk ik.
Al dat gedram drijft me naar de PVV, die tenminste nog doen alsof ik geen grote witte racist ben.

Peerkeoud | 10-06-20 | 15:14

Alsof je zou betogen dat de musical Annie aangepast moet worden omdat kinderen met rood haar voor Annie uitgemaakt worden. In dat geval zou iedereen je voor gek verklaren, maar hier doen we net of dit soort stellingen volstrekt normaal zijn. Pak pestkoppen zelf aan, in plaats van dat waar ze mee pesten af te schaffen, of dat nou mongool, homo of spast is.

F.Klondyke | 10-06-20 | 14:48

Verontrustend is uiteraard dat zwarten nu met zwarte knokploegen bij u aan de deur komen als de zwarte iets niet bevalt. Das best eng....

MINDER | 10-06-20 | 14:35 | 1

Waarom zou je je adres aan een vreemde vertellen?

Rest In Privacy | 10-06-20 | 14:41

Nu ben ik principeel tegen achterstellen op basis van ras.

Achterstellen op gebrek aan talent, motivatie, kennis, geestelijke en fysieke eigenschappen vindt ik geen probleem.

Nu is de basis van een rassenstelsel dat er verschil is tussen die rassen. En waarom zou dat beperkt blijven tot kleur.

Neem nu het rund. We hebben de Holstein-Friesian koe. Uitermate geschikt voor het leveren van melk. Daarnaast het wagyu-rund. Beroemd om zijn smakelijk vlees.
Als ik een kaasboerderij begin heb ik dus niets aan een wagyu. Deze vergelijking gaat ook op voor paarden, honden en ieder andere levend wezen. Ook in de plantenwereld werkt het zo.

Waarom zou het dan bij mensen anders zijn. We zijn niet gelijk, accepteer dat. ga niet het slachtoffer uithangen maar doe wat met je leven.

De_dorpsgek | 10-06-20 | 14:29 | 1

Waar als een bus maar ethisch natuurlijk fout.

Weg met ethiek.

frickY | 11-06-20 | 07:28

''Ook Nederland is heel racistisch'' Kun je een voorbeeld noemen? " Tja ehh..''

Rest In Privacy | 10-06-20 | 14:27 | 2

Ik geloof best dat werkgevers over het algemeen eerder voor blank dan zwart kiezen. En dat zwarten mensen eerder worden staande gehouden. Dat laatste kan ook zijn omdat zij vaak in patser wagens rijden.

Hondt | 10-06-20 | 15:12

@Hondt | 10-06-20 | 15:12: Dat eerste mwha, met al die positieve discriminatie tegenwoordig? Dat tweede ben ik wel met je eens, willekeur bij politie controles is fout.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 20:29

Zullen we gewoon eens inzoomen op de slavenhandel? Zwarten vingen zwarten van een andere stam. Arabieren vervoerden de de gevangen zwarten naar de havens, vanwaar ze over de nieuwe wereld werden verspreid. Witten werden door Arabieren gevangen op de kusten van de middellandse zee om de rest van hun leven te slijten in zoutmijnen en harems (+bordelen) in de arabische wereld. Dus wil je de geschiedenis zuiveren, begin dan in Afrika en de rest can Arabië. Maar nee, (noord)afrikanen staan net zo hard mee te schreeuwen.
Overigens ben ik van mening dat zwarte piet vervangen moet worden door het origineel, Krampus. Dat zal de kinderthes leren over goed en fout ;-)

Rest In Privacy | 10-06-20 | 14:26

Het feit dat er zoveel 'reclame' voor de gekleurde medemens in de tv-commercials voorkomt, geeft al aan dat acceptatie ervan niet op een natuurlijke manier gaat.
Een waarschijnlijk ook nooit op een natuurlijke manier zal kunnen gaan.

Kijkeensaan | 10-06-20 | 14:24

Dat zie je nou nooit bij de npo.

Nietgek | 10-06-20 | 14:11

KOZP heeft alleen 0,0% verhaal. Zwarte Piet is een katholiek verhaal. Protestanten hebben de dienst uitgemaakt, eeuwenlang in Nederland. Katholieken waren onderdrukt en tweederangsburgers in dit land. Men leefde volledig gescheiden van elkaar. Katholieken mochten geen publieke functies uitoefenen tot in de 19e eeuw en bij wet hadden ze geen enkele bestuurlijke macht tot ver in de 19e eeuw. Ze werden van een voc of wic schip afgeschopt. Het is een protestantse aangelegenheid (voc was 25% joods). Anders gezegd was het aandeel in kolonialisme en slavernij minder dan minder marginaal. Zwarte piet niks met slavernij te maken. Helemaal niks. Het is zeer zeer vreemd dat niemand dit belicht in de argumentatie. Het is basisschool geschiedenis maar blijkbaar is iedereen het ontgaan.

lalalilo | 10-06-20 | 14:06 | 2

Je ziet het in de geschiedenis steeds weer.
Overal waar de culturele en etnische verschillen groot zijn krijg je racisme.
Zou het in de aard van het beestje zitten, wellicht een biologisch gegeven, hoe geciviliseerd we ook (willen) zijn?
Blijkbaar is het door elkaar (laten) 'samen'leven van grote groepen met zulke grote verschillen niet zo'n goed idee.

Kijkeensaan | 10-06-20 | 14:03

KOZP is net rupsje nooit genoeg,
Het begint met zwarte piet steeds witter maken, niet meer zwarte Piet noemen maar Piet, dat wordt witte Piet vandaar naar het zwarter maken van Sinterklaas, en dan ? Witte kindjes knielen achter de zwarte kindjes voor een zwarte Sinterklaas ?
Dit is wat er nu gebeurt, hier in heel Europa en de wereld. Je wordt geacht je te schamen voor je afkomst als blanke autochtoon en zwarte autochtonen die er niet in mee gaan worden gezien als collaborateurs en zijn een schande voor hun kleur genoten.

Carlos_I | 10-06-20 | 13:58

Racisme is er niet genoeg in Nederland. De Verenigde Nazi's, de EU en aanverwant Deug streven ernaar dat tekort aan te vullen. Zoals alle globalistische groepen van Goede Doelen en Social Justice dat doen.

Onrust en onrecht in de wereld is waartegen zij vechten. Zeggen zij.
Overal echter waar de Verenigde Nazi's al tientallen jaren hulp bieden stroomt de pan over van onrust en het onrecht. Niet ondanks. Dankzij.

Nu vonden zij dat de tijd gekomen is om iets van dat Goeds in ons poldertje te gieten .

Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 13:54

Er is inderdaad sprake van racisme en discriminatie. Als je als blanke zegt dat je minder marrokanen wilt wordt je met ceel ophef veroordeeld voor haatzaaien en disciminatie. Zeg je dat je elke persoon verkleed als zwarte piet wilt neerslaan dan mag dat gewoon en hoor je er niemand over.
Stel je als blanke voor om een aangekondige rel van KOZP tegen te houden wordt je veroordeeld voor opruiing. Roep je je hele moskee bij elkaar om een vreedzame pegida demonstratie te bedreigen met geweld. Wordt de demonstratie afgebroken door de overheid en wordt er niemand vervolgd.
Zeg mij eens wie er hier institutioneel benadeeld wordt.

elco485 | 10-06-20 | 13:40

Maar... toegegeven, de Volkskrant plaatste vandaag ook een weergaloze ingezonden brief:
“Opsporing verzocht zal binnenkort ook wel van de buis moeten in verband met racisme.”
Én ook nog een uitstekende spotprent waarbij de opperste partijleider Xi z’n knie in een demonstrant uit Hongkong zet.

Dr. Worstenbroodje | 10-06-20 | 13:38 | 2

Kijk maar naar wegmisbruikers daar zie je ook geen kansenparels meer maar die zijn er in overvloed, maarja

Nietgek | 10-06-20 | 14:06

@Nietgek | 10-06-20 | 14:06: Volgens mij speelt bij wegmisbruikers mee dat je toestemming moet geven voor het uitzenden van de beelden.

Grachus | 10-06-20 | 18:16

*Op computerstoel gaat staan en luid applaudisseren doet voor @Van Rossem*

Hulde, hulde, hulde! Wat een dijk van een topic heeft u daar geschreven! Ze zouden hem integraal moeten voorlezen op de NOSsen en RTL's. Zoveel ratio, zoveel feiten, wat zouden er een hoop schellen van de ogen gaan bij mensen.

Echt niemand met een onsje werkend rationeel verstand zal ontkennen dat Floyd op schandalige wijze aan zijn einde is gekomen, of dat de agent in kwestie zich in een rechtszaal moet verantwoorden voor zijn daad. Echt. Niemand. Maar de heiligverklaring van een man (Floyd) die op zijn zachtst gezegd zelf niet bepaald okselfris was begint zorgelijke vormen aan te nemen. Evenals het collectief tot üntermensch verklaren van alle blanken ter aarde. Wat we nu zien heeft niets meer met recht zoeken of het aan de kaak stellen van racisme/ misstanden te maken. Wat we nu zien is het ontmantelen van een samenleving die iedereen ongeacht kleur of afkomst dezelfde kansen biedt. Er waren hier nooit Jim Crow wetten, gescheiden zitplaatsen in het OV of gescheiden ingangen voor blank/ zwart. Het was er gewoon niet.

We zien hoe een gehele groep enkel en alleen op basis van hun huidskleur tot duivels wordt gebombardeerd, met alle gevolgen van dien. Nu al zie ik op de Twitters filmpjes voorbij komen waar blanken door de straten gejaagd worden, waar een groep op een eenzame blanke jongen staat in te slaan onder het luid uitroepen van de meest ranzige verwensingen. Dit alles mag de gehele MSM en Goegemeente zich persoonlijk aantrekken. Zíj hebben het vuurtje flink opgepookt door dingen uit hun verband te rukken, een eenzijdig geluid te laten horen, het vaak rationele tegengeluid ongewenst te verklaren.

De geschiedenis van Amerika - die wel degelijk doorspekt is met abject racisme - wordt één-op-één overgepoot naar een land dat deze vormen van racisme nooit kende of had. In Amerika is het overgrote deel van de zwarte bevolking daar niet vrijwillig heen gegaan. Echter is daar hier in Nederland nooit sprake van geweest! Iedere zwarte die hier nu woont is hier zelf uit eigen vrije wil naartoe gekomen. Case in point? Het onafhankelijk worden van Suriname. Minimaal de helft(!) van de Surinaamse bevolking koos toen voor Nederland. Er zijn hier nooit plantages of slavenmarkten geweest. Sterker nog, het was slechts een héél klein deel dat actief meedeed aan de slavernij en er stinkend schathemeltje rijk van is geworden. 95-98% van de Nederlanders was zèlf niet veel meer dan een veredelde slaaf. "Horige" of "Lijfeigene" waren mooie verbloemende woorden die niets anders dan "slaaf" betekenen. Het is dan ook potsierlijk om te beweren dat het gehele Nederlandse volk beter/ rijk is geworden van de slavenhandel want dat is gewoon niet waar. Er wordt nu een rassenoorlog geïmporteerd die de onze nooit was.

Zijn er racisten? Ja zeker, in ieder kring zijn die er. En echt niet alleen in blanke kringen. Vraagt u dat anders maar eens aan de Joden die nu massaal de wijk nemen. Of homo's, vrouwen etc.. Hoort u daar dezelfde verontwaardiging over? De Goegemeente doet er het zwijgen toen. Net als over het geweld en de vernielingen van BLM/ Antifa cum suis. Ik zit gewoon naar adem te happen van verbijstering bij het zien van mensen die zich al dan niet gedwongen aan de voeten van wildvreemde zwarten werpen, boetedoening zoekend voor een misdaad die zij nooit begaan hebben. Dit is een wel heel ongewenste ontwikkeling want waar stopt het? Nu al zien we de vernieling en beschandalisering van monumenten, gebouwen e.d. Het is de moderne variant van de Boekenverbranding. En we weten ondertussen allemaal: "Mensen die boeken verbranden, verbranden uiteindelijk ook mensen." De geschiedenis heeft dit maar al te vaak laten zien.

Sjefke7807 | 10-06-20 | 13:28 | 1

Het had echter beter anoniem als column ingezonden, nu wordt het niet gelezen "want GeenStijl".

frickY | 11-06-20 | 07:32

Ik voel me als witte man ook gediscrimineerd. Wit is ook een kleur!!

Btw, heeft Paul Witteman z'n naam al veranderd?

Rest In Privacy | 10-06-20 | 13:27 | 2

Nee hoor, wit is geen kleur... zwart trouwens ook niet.

koter | 10-06-20 | 13:29

@koter | 10-06-20 | 13:29:
Wit is alle kleuren, zwart is afwezigheid van licht, en dus van kleur.

Kijkeensaan | 10-06-20 | 13:36

“onze” allerzwakste plek..

_________
Het is alléén maar "onze" zwakste plek,
omdat wij vinden dat het ónze zwakste plek hoort te zijn.

Kijkeensaan | 10-06-20 | 13:13 | 1

Onze zwakste plek is ons politieke systeem dat zich niet de vragen durft te stellen die van Rossem hier stelt, ruggengraatloze Mark Rutte voorop.

5611 | 10-06-20 | 13:40

Complimenten van Rossum ik zou willen dat ik mijzelf ook zo kon uiten... Prachtig geschreven!

aardv@rk | 10-06-20 | 13:10

KOZP is een extremistische organisatie die autochtone Nederlanders spreekrecht en het recht op een eigen mening ontzegt, met geweld dreigt en de Samenleving polariseert en ontwricht.
binnenkort
In de UK staat ondertussen een beeldensturm gepland, binnenkort waarschijnlijk ook in Nederland?

De Briemusketier | 10-06-20 | 13:09

Nou, door dit topic ben ik dan ook maar lid geworden.

Wollweberi | 10-06-20 | 13:03

Ayaan Hirsi Ali doet in de Telegraaf een aardige duit in het zakje: Amerikaanse samenleving is verre van racistisch. Nergens zo veel kansen voor minderheden als daar. Wél verschil maken in huidskleur bij agenten en burgerslachtoffers maar dat niet benoemen bij daders.

Dr. Worstenbroodje | 10-06-20 | 12:59 | 3

Rechts Amerika heeft bijna letterlijk de rode loper uitgerold voor AHA... nog voordat ze in Amerika ging wonen - omdat ze precies zegt wat zei willen horen. Natuurlijk zegt ze dat. Als er iemand een schoolvoorbeeld is van een excuusallochtoon is het AHA wel. Daag haar uit iets kritisch te zeggen heilige huisjes van de rechts USA - christendom, kapitalisme, israël - en het is over en uit met de pret. Dat ze het doet in de Telegraaf is natuurlijk ook tekenend.

koter | 10-06-20 | 13:28

Beetje onzinnig verhaal koter. Met cijfers, koude cijfers, kun je prima onderbouwen dat haar verhaal redelijk goed klopt.
En wat zegt ze nu eigenlijk, dat je, als je het verhaal kompleet wilt hebben over discriminatie in de VS het niet alleen kunt hebben over politiegeweld maar over geweld tussen etnische groepen, hun achtergrond en de slachtoffers.
Dat hele geneuzel dat ze roept wat rechts daar wil horen is nul argument hierin.
Het is overigens ook niet waar, ze wordt ook door groepen op rechts voor alles wat lelijk is uitgemaakt.

donkieshot | 10-06-20 | 14:33

@koter | 10-06-20 | 13:28:
Zij werd in Nederland uitgekotst door de linkse kerk en zag in de VS meer kans op persoonlijke ontplooiing. Dat was voor het bekrompen en haatdragende linkse gajes natuurlijk een totale verrassing en daarom kreeg ze een linkse fatwa aangesmeerd die blijkbaar nog steeds werkt gezien jou leugenachtige reactie.

Jackson | 10-06-20 | 14:39

Knielen voor een neger?
Mijn naam is meneer De Pejo.
En geen Anouk, Doutzen Kroes of Dionne Stax.

leo de pejo | 10-06-20 | 12:56 | 1

Ik denk dat die dames andere beweegredenen hebben om te knielen voor een neger dan spijtbetuiging.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 19:19

Sylvana; "you came to get us, you are stuck with us!".

Tja dat zegt het wel zo'n beetje. Het ligt altijd en eeuwig aan de witmang, ook als je zelf je land bent ontvlucht en hier bent binnen gedobberd.
Zoveel mogelijkheden om iets constructiefs met je leven te doen maar dit is wel zo makkelijk.

Mr Ker | 10-06-20 | 12:54 | 1

Dat begeleidende trommeltje….. komisch.

ger1306 | 10-06-20 | 13:39

Winston Bogarde schreef het al: deze neger buigt voor niemand. Is geheel wederzijds.

Cor Netto | 10-06-20 | 12:51 | 1

De eerste de beste neger die mij verzoekt voor hem/haar/het te knielen zal ik in zijn/haar gezicht trappen.
Overdrachtelijk gezien natuurlijk, anders is het opruiing.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 12:55

Ik ben ooit eens bij een zwarte hoer geweest dus ik kan onmogelijk een racist zijn.

HeleKluif | 10-06-20 | 12:38 | 6

Moest je daar een lampje ophangen ofzo? Of het toilet ontstoppen?

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 12:53

En die heb je voor het uitkiezen,zwarte sekswerker moet je eigenlijk zeggen

Coolcalmcollected | 10-06-20 | 12:59

Mijn sexslavin is een negerin. Ik ben dus geen racist, maar werkgever.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 13:00
▼ 3 antwoorden verborgen

"Het zijn ordinaire hooligans"

En toch schaffen we het voetbal niet af, net als het demonstratierecht dus niet. Dat er tuig tussenzit komt nu eenmaal bij dat grondrecht.

menage | 10-06-20 | 12:35

Ik kwam recent dit nog tegen: in 1983 vertelt de ex-KGB spion Yuri Bezmenov in een uur hoe de KGB werkte qua beinvloeding van andere landen.
Dus als jullie een uurtje of wat hebben. Kijk, huiver, zie de gevolgen van dat beleid en trek paralellen met nu.
www.youtube.com/watch?v=V-cWbq1PoSw
over Bezmenov
en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Bezmenov

Basil Fawlty | 10-06-20 | 12:29 | 1

Yuri vertelt ook hoe je als subverter mensen moet afleiden van dingen als wiskunde, natuurkunde en etc en moet vervangen met dingen als natural food studies, sex studies etc.
En net zie ik trending (dat ik het woord ooit zeg): #ShutDownStem, het lijkt wel een kosmische grap.

Papierversnipperaar | 10-06-20 | 12:46

Je bent niet goed bij je paasei als je knielt voor die racisten.

Gaat het niet dan? | 10-06-20 | 12:19 | 1

Je bedoelt lente-ei. Anders: ophef...

Cor Netto | 10-06-20 | 12:52

Lieve Mona,
Ik zit met een probleem.
De discussie die is losgebarsten m.b.t. racisme heeft mij aan het denken gezet. Ik heb eigenlijk nooit naar de huidskleur van mensen gekeken maar terugdenkend aan mijn jeugd moet ik bekennen dat ik nooit gevallen ben op negroïde meisjes. mijn voorkeur ging altijd uit naar blondines met blauwe ogen. Ik maak mij nu echt zorgen of ik toch niet onbewust een racist ben. Zou het dan toch in de genen zitten. Ik wordt er doosbenauwd van want is er dan nog wel een plek voor mij in de samenleving. Omdat ik niet op negroïde meisjes (vrouwen) val, zal ik dus ook nooit op de knieën kunnen gaan voor een negroïde vrouw terwijl ik iedereen door de knieën zie gaan voor de negroïde medemens.
ik voel me diep ongelukkig.
Kunt u mij helpen Mona
gr,
Een blanke Nederlander.

Harrie7949 | 10-06-20 | 12:14 | 2

Mona is blank en cis, wist je dat niet? Richt je brief om te beginnen aan de transseksuele Black Mona.

Schoorsteenveger | 10-06-20 | 12:49

Die oppertruus werkt in een hospice. Aaah daar komt de aap uit de mouw. Ze heeft er financieel belang bij dat er nog wat bejaarden gaan sterven. Zo kan je ook werkgelegenheid behouden.

stijlloospeilloos | 10-06-20 | 12:13 | 2

Also er nooit meer mensen doodgaan bij een stijgende bevolkingsgroei, verzin nog wat onzin verder.

menage | 10-06-20 | 12:36

De meeste mensen die in een hospice werken zijn vrijwilligers, dus je financiële argument gaat niet op. Verder ben ik het met je eens, zij mag ongezien de tyfus krijgen, de muts.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 12:59

Dit is wel echt een heel slecht interview hoor. Racisme bestaat natuurlijk wel. Ook in Nederland. En iedereen blank of zwart is eigenlijk wel een beetje racistisch. En als je zegt dat het niet zo is lieg je. Op zich heb ik er ook geen problemen mee als mensen mij een rare Hollands kwibus vinden. En zolang iedereen naar elkaar blijft wijzen, kom je nooit nader tot elkaar. Of
Dat is juist de bedoeling? Positieve discriminatie is ook een groot probleem. Kijk maar naar huurwoningen die via urgentie aan asielzoekers worden toegewezen.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 12:12 | 1

Iedereen discrimineert dus volgens u. Volgens de uitspraken van BLM kan dat niet! Dat is nl. alleen mogelijk als je blank bent.

Gomezlopez | 10-06-20 | 13:58

Ben de YT filmpjes aan het kijken. Bij de Evergreen universiteit is het pas echt walgelijk. Een vrouw roept daar: "anything that maintains white comfort is suspect en therefore racist". Dus met andere woorden, alleen al ons bestaan is racistisch.

Gomezlopez | 10-06-20 | 12:09 | 1

@Gomezlopez | 10-06-20 | 12:09 |
Als u de gevolgen van dergelijke uitspraken wilt zien; Zimbabwe en Zuid-Afrika. En dat is waar ze op aansturen, een Zuid-Afrika v2.0. Met dit verschil dat de blanke hier de inheemse is, en geen bezetter uit den vreemde. De gehele wereldbevolking mag dus hun eigen unieke grondgebied hebben, hun eigen tradities, taal, cultuur en wat al niet meer. Behálve de blanke schijnbaar.

Sjefke7807 | 10-06-20 | 12:57

Knielen?
Omdat een ander dat wil?
En zo niet, wat dan? Is dat niet dreigen?

Is dit nog nieuws? | 10-06-20 | 12:09

Ik ga me pas druk maken over Sinterklaas en Zwarte Piet als de zomer voorbij is. Genoeg nu! Kappen! Potverdrie!

rooiesaus | 10-06-20 | 12:07 | 1

Ik kijk al uit naar de pepernoten in september.

Tapioca pudding | 10-06-20 | 12:13

Let the Purge begin!

funkyd | 10-06-20 | 12:04

Overigens, ik lees net dat ook Ayaan zich heeft uitgesproken over BLM:

"Hirsi Ali spreekt zich uit tegen de media. Ze stoort zich aan het feit dat journalisten wel verschil maken in huidkleur als het gaat om het gedrag van politieagenten jegens zwarte of blanke mensen, maar niet wanneer het gaat om criminaliteit. „Dan krijg je niet het hele verhaal”, aldus Hirsi Ali.

Volgens haar is Amerika ’de beste plaats op aarde om zwart, vrouw, homoseksueel, transgender of wat dan ook’ te zijn. „We hebben zo onze problemen en die moeten we blijven benoemen. Maar onze samenleving en systemen zijn verre van racistisch.”

Ik zou zeggen: put that in your pipe and smoke it, SJWers.

Maar Ayaan zal wel weer verketterd en bedreigd gaan worden, net als toen ze nog hier in Nederland woonde. Want alle 'witten' zijn racisten en alle zwarten worden gediscrimineerd, en o wee, als je dat dogma probeert te nuanceren. Zie bv ook weer hoe Hassnae Bouazza Danielle Hooghiemstra affakkelt op FrontaalNaakt, omdat die niet meteen in katzwijm ligt bij het zien van die demonstraties waar "nu opeens een aanzienlijk groter deel van de mensen zich uitspreekt, ook witte Nederlanders".

En je mag kritiek op Hooghiemstra uiten, hoor, je hoeft het natuurlijk niet met haar eens te zijn, maar als Bouazza haar opstelletje begint met "Volgens ‘journalist en historicus’ Daniela Hooghiemstra...", met aanhalingstekens om journalist en historicus, dan krijg ik toch op dat moment al een vieze smaak in mijn mond.

Dr_Johnson | 10-06-20 | 12:02 | 2

Het was en is een ultiem schandaal dat wij Ayaan weg hebben laten jagen. Zij was een echte powervrouw, iemand waar de gekleurde minderheden in Nederland een voorbeeld aan hadden kunnen en moeten nemen. Een zwarte episode in onze geschiedenis.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 13:04

Walgelijk gewoon. Bij1 politiseert de hele demonstratie voor eigen gewin. Sylvana Simons hield een tamelijk gevaarlijk opruiende toespraak in Utrecht die In feite oproept tot anarchisme.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 11:56 | 6

@CaseyForPresident | 10-06-20 | 12:12:
Had ze dat obligate verhaaltje niet van buiten kunnen leren?
Wel stemmig, dat Afrikaanse trommeltje op de achtergrond. Dat dan weer wel. Omlijst op prachtige wijze het gebeuren. Wel zonder ritmegevoel overigens. Zal wel een helper whitey zijn.

Schoorsteenveger | 10-06-20 | 12:46

@schoorsteenveger: precies. Deze actie was goed voorbereid door Sylvaantje. Niks spontaan, alles gekunsteld. Ze kaapte de hele demo uitsluitend om te scoren voor haar persoonlijk politieke gewin.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 13:18

Dat middelvingertje ook bij all lives matter! Nee, bij Syl “de golddigger” is het nu wel duidelijk. Die mag van mij weg naar Verweggistan.

Gomezlopez | 10-06-20 | 14:03
▼ 3 antwoorden verborgen

Go Dennis!

24^7 | 10-06-20 | 11:54

Geweldig stukje mijn welgemeende complimenten.. Uit het hart gegrepen!

aardv@rk | 10-06-20 | 13:01

Prima stuk, maar het gaat niks veranderen. De geest gaat uit de fles en de tegenpartij luistert niet meer naar argumenten.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 13:06

"Ik geloof niet dat als een kind met een zwarte partner thuiskomt – in Nederland 95 procent accepteert."

"Ik, en heel veel Nederlanders met mij, beoordeel mensen louter op gedrag."
Ben er wel mee eens. Maar gedrag komt ook deels ergens anders uit voort.

Hondt | 10-06-20 | 15:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat is dat dat Netflix een hypocriet clubje. White Chicks staat er gewoon nog steeds op. Er wordt in deze film een blanke subcultuur op de hak genomen door de Wayans bros. Ongelooflijke flauwe puberale film trouwens.

Burgerzaken | 10-06-20 | 11:51

Beste stuk dat ik hier in tijden heb mogen lezen. Goed bezig, Van Rossem.

Verkneukelaar | 10-06-20 | 11:50

Ach, het zijn toch vooral sneuneuzen bij KOZP. Niet al te serieus nemen.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 11:48 | 3

Dat doet je eigen schijtVVD dus wel.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:49

Probleem is nou juist dat dat wel gebeurt Kuifje.

MarkiesDeBalzaque | 10-06-20 | 11:52

Goh, daar heeft kuifje geen weerwoord op.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:56

Lopen Ahmed en Ali op de Dam bij die demonstratie voor werk, zien ze een neger met zo een bord en bieden ze hem een baan aan in hun schoarmatent:
Moet je mij hebben vuile racist, zegt die neger. Zoek ff een Turk of zo en kick out Zwarte Piet en .......................... zucht

Theo-Pim-Riv | 10-06-20 | 11:47 | 1

En waarom hebben wij eigenlijk een blanke Koning heh?

Theo-Pim-Riv | 10-06-20 | 11:50

Okee Van Rossem, ik ben overtuigd, eindelijk zo'n kroontje genomen.
Goed stuk. Bijna helemaal eens.
Maar toch één groot bezwaar, en wel tegen deze passage: '[Is er dan geen racisme?] Helaas wel. Van blank naar zwart. Zwart naar blank. Lichtgetint naar zwart, zwart naar lichtgetint, en van iedereen tegen de gelen.'
Het is echt een valse voorstelling van zaken dat alle groepen daar evenveel mee te maken hebben. Er zíjn in Nederland nauwelijks mensen die moeilijker een huis krijgen/moeilijker een baan krijgen/extra in de gaten worden gehouden vanwege hun BLANKE huidskleur, en er zijn wel mensen die dat meemaken vanwege hun DONKERE huidskleur. Dat er óók donkere mensen zijn die daar geen last van hebben doet daar niks aan af. Dat er onder donkere mensen een oververtegenwoordiging is van bepaald slecht gedrag doet daar ook niks aan af.

Zoals jij (net zoals ik) in de MSM het geluid mist dat de BLM-beweging een gevaarlijke harde kern bevat, en dat een doorgedreven gelijksheidsideologie een bedreiging is, mis ik hier op GeenStijl de erkenning dat er in Nederland anno 2020 goedwillende en capabele individuen zijn voor wie het leven een stukje lastiger is vanwege hun donkere huidskleur (terwijl dat niet (of verwaarloosbaar) geldt voor blanken.

Diewijfvandielange | 10-06-20 | 11:45 | 7

@2voor12 | 10-06-20 | 11:58: Ik denk dat dat klopt, maar dat gaat in de eerste plaats getalsmatig om kruimelwerk, en bovendien maakt het nogal verschil dat het dan niet gaat om een keuze iemand te benadelen, maar om het GEVOLG van de keuze iemand ANDERS te bevoordelen.

Diewijfvandielange | 10-06-20 | 12:04

“Is er dan geen racisme”
Vast wel, maar in 99% van de gevallen is het niet meer dan plagen waar mensen tegen moeten kunnen. Anders heb je geen leven. Ik wordt regelmatig geplaagd over mijn afkomst. Discriminatie zou de één het noemen. Ik haal me schouders op of ga er overheen met een ludieker antwoord.

Tapioca pudding | 10-06-20 | 12:20
▼ 4 antwoorden verborgen

69 negers vermoord. Black Lives Matter!!!!
Morgen demo in alle grote steden wereldwijd.
Oh nee, negers tegen negers. Dan telt het niet.

www.trouw.nl/buitenland/boko-haram-ri...

leo de pejo | 10-06-20 | 11:44

Hulde Van Rossem. Precies zoals ik er over denk. Ik wou dat ik het ook zo scherp kon opschrijven.

MarkiesDeBalzaque | 10-06-20 | 11:44

Aan deze man kunnen alle blanken een voorbeeld nemen.Die geeft geen duimbreed toe.Zie de dagelijkse bedreigingen die hij naar zijn hoofd geslingerd krijgt en klik op de link.
@geertwilderspvv
En ze willen ook nog kogels door mijn hoofd, met een kapmes mijn hoofd eraf hakken, een aanslag op me plegen en me afmaken.
twitter.com/geertwilderspvv/status/12...

komtdatschot | 10-06-20 | 11:43 | 3

En dit mag allemaal???? Geen overheid, die hier paal en perk aan WIL stellen? Hoe zit dat gvd?? Of het nu om Wilders gaat of wie dan ook, doet er niet toe. Het zijn regelrechte doodsbedreigingen, zwart op wit (blank, oops). Als de overheid dit NIET de kop indrukt zijn we echt verloren. Heel zware straffen op zetten, echt heel zware. Dit. Kan. En. Mag. Niet. Moeten ze eens proberen bij de faalhazen in de Tweede Slaapkamer óf bij iemand van het koningshuis. Nee, dán pas zijn de rapen gaar. Wat een walgelijk meten met twee maten. Onze overheid DEUGT NIET!

Graeme Reaper3779 | 10-06-20 | 11:55

@Graeme Reaper3779 | 10-06-20 | 11:55: Onze overheid DEUGT NIET! en hun aanhangers.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 12:45

Geweldig dat er echt een stukje in staat ik neuk je moeder. Het bestaat dus echt.
Alle bedreigingen vervolgen. Ik wou dat ik Twitter had, lijkt mij heerlijk om deze gasten te bashen.

Hondt | 10-06-20 | 15:40

Ik vermoed dat het racismeargument nu snel devalueert omdat het veel teveel ingezet word. Maar goed, dat duurt even en ondertussen zitten we mooi met dit gezeik. Stom genoeg laten veel linkse mensen zich hier zo in 'gaslighten'.

Hommel | 10-06-20 | 11:41 | 1

Dat denk ik al jaren. Maar racisme blijft op een of andere manier een toverwoord waarop de mensen die er van beticht worden geen antwoord hebben. Want hoe je ook reageert het zal alleen bevestigen dat je racist bent.

straatsurfer | 10-06-20 | 11:52

Ik ben zelf, om meerdere redenen, nogal sceptisch tegenover die demonstratie op de Dam en ben van mening dat die nooit had mogen plaatsvinden.

Dat gezegd hebbende valt mij in de houding van het populistisch volksdeel wel iets op en dat is de totale inconsequente houding t.o.v. het afstand houden ivm de Corona pandemie. Los van mijn gevoel dat het meer om de persoon Halsema zelf gaat dan om die hele demo, valt mij op dat dezelfde personen die zich nu zo druk zeggen te maken om het besmettingsgevaar tijdens die demo, dezelfde zijn die moord en brand schreeuwen over bijvoorbeeld de 1,5 meter noodwet. Demonstreren vinden ze gevaarlijk, naar de Action of bouwmarkt gaan, naar festivals, het strand of naar Opoe in het verzorgingshuis kennelijk niet. Ik heb het eea aan Wilders- en Baudetachtigen in mijn “vrienden”kring en ik zie het bij hun vrij duidelijk. Het gaat om de weerzin tegen Femke en tegen het thema van de demonstratie, verpakt in zogenaamde zorgen om Corona.

Om alvast de wind uit de zeilen te nemen, ik ben niet links, ben nog nooit op Joop geweest, was tegen de demonstratie in kwestie, vind Femke ook een draak, stem zeker niet op GroenLinks, ben bevriend met Wilders- en Baudetachtigen, hou mij keurig aan de Coronaregels en vind die George Floyd een criminele klootzak.

Ik wens jullie daarom succes om met betere aanvallen te komen dan wat ik hier boven net beschreven heb.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:40 | 9

@Ramsesz | 10-06-20 | 11:50: Prima argument. Een ieder is voor de wet gelijk. Je kan niet de een wel boetes opleggen en de ander niet. Met je eens.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 12:02

@Graeme Reaper3779 | 10-06-20 | 11:58: Ik vraag mij af of je als burgemeester kan blijven zitten als een aanzienlijk deel van je gemeenteraad van je af wil. Annabel even niet meegerekend, want die acht ik niet tot redelijkheid in staat, is er toch een flink deel van de oppositie in de raad niet blij meer met Halsema. Dat is in de Nederlandse verhoudingen vrij verontrustend. Want de politieke kleur van een burgemeester doet er in de regel niet toe. Ik zou de eer aan mijzelf houden als ik Femke was.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 12:06

@sprietatoom | 10-06-20 | 11:55: Met je eens, maar gaat het daar de Halsema lynchmob onder leiding van de Telegraaf werkelijk om? Of is de weerzin tegen Halsema en de BLM beweging het werkelijke leitmotiv?

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 12:09
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik denk dat de linksdragende Gutmenschen alle reaguursels hier ook lezen. Niet instemmend, maar alleen om hun argumenten bij te stellen in de hoop dat meer voor hen nuttige idioten midden in hun donkerbruine keutel stappen (dit is hier een godwin, geen racisisme !)

H. Drievuldigheid | 10-06-20 | 11:38 | 2


De reaguurders worden steeds slimmer.

Mr.Crowley | 10-06-20 | 11:43

Persoonlijk denk ik dat je de effecten daarvan op het Geen Stijl management al van kunt zien.

Mr.Crowley | 10-06-20 | 11:45

Lord of the Flies. Ik moest daar ook al sterk aan denken, de afgelopen dagen.

Ramsesz | 10-06-20 | 11:38

Spijker. Kop. Lid geworden.

noemeenswat | 10-06-20 | 11:36 | 1

+veel

Witte_Willem | 10-06-20 | 11:38

Het is juist links en extreem links die mij wilt laten doen geloven dat ik blij mag zijn dat ik als blanke ter aarde gekomen ben.

tata1981 | 10-06-20 | 11:34

Ik weet niet meer hoe ik een zwarte Marrokaan mag noemen.

amygdala | 10-06-20 | 11:33 | 3

Waarschijnlijk Mo of Ali, maar vraag het hem anders gewoon toch? Lekker moeilijk doen hier

Zegtnietzoveel | 10-06-20 | 11:42

Persoon van kleur met een Noord-Afrikaanse migratie-achtergrond en een Gucci-tasje.

Cor Netto | 10-06-20 | 12:54

Dit zegt alles. Ze hebben angst geroken.

r_leeuwenhart | 10-06-20 | 11:45

Tegen een meisje durft die mongool wel.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:48
▼ 2 antwoorden verborgen

De kern van het probleem is onderwijs. Hier gaat het tegenwoordig al vanaf de basisvorming mis. Kinderen worden al al gehersenspoeld met activisme door softe juffen. Want onderwijzers (mannen) zijn er in de basisvorming nauwelijks meer. In een latere fase kunnen kinderen nauwelijks meer wat hebben. Je krijgt simpel manipuleerbare zwakkelingen. Dit speelt al meer dan 20 jaar. Dus hoe we hier uitkomen weet ik niet.

straatsurfer | 10-06-20 | 11:31 | 4

Gelukkig is het jeugdjournaal objectief.

amygdala | 10-06-20 | 11:36

Dat gaat vanzelf veranderen want er gaan heel veel zwarte mannen toestromen in het basisonderwijs.

De Treinende Rechter | 10-06-20 | 11:38

De lat op de PABO veel hoger leggen, zodat het beroep weer status krijgt. Of parallel aan de huidige PABO ondertussen een PABO-nieuwe stijl starten, met hogere toelatingseisen en een hoger uitstroomniveau. De huidige PABO stelt gewoon niet zoveel voor en dat trekt zesjes publiek va de HAVO aan.

Hommel | 10-06-20 | 11:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ik heb een blauwe maandag een juwelierswinkel gehad, hartstikke leuk. altijd blije mensen, Alleen personeel is een dingetje. of het nu wit, zwart, rood, geel of groen was. Er is altijd wat aan de hand. Was het niet jatten, afromen in het persoonlijk voordeel of stelselmatig ziek melden op dagen dat het druk zou kunnen worden.

Op zo'n drukke dag, belt collega 1 zich ziek, (kater, of te veel gesnoven) nummer 2 meldt zich ook af, want kind ziek. sofar so good. Ik stond er dus alleen voor die bewuste zaterdag.

Ik verkocht dus sieraden, geen patserige horloges of dikke gouden sleepkettingen, maar wel dure trouwringen. Dus de deur van de winkel was op slot en bij het aanbellen maakte ik tegen alle privacy regels in wel even automatisch een HD fotootje van je smoel. Ik moet wat. Die deur was vooral om dat opgeschoten tuig tegen te houden, daar verkoop je toch niks aan.

Die bewuste zaterdag, klant 1 en klant 2 staan saampjes in de winkel en hebben begrip voor de situatie dat ik er alleen voor sta, ik geef ze een kop koffie en ga verder en handel klant 1 met gepaste snelheid af. Dan gaat de bel en staat klant nummer 3 voor deur. Twee anders gepigmenteerde inwoners van nederland. Ik doe de deur open en krijg gelijk een snauw: Waarom is je deur dicht? ik leg uit vanwege de veiligheid en verzekering en gewoon omdat we dure spullen hebben.

Daarop reageert klant drie: Niet omdat we zwart zijn? Ik zeg nee, hoe kom je daar bij. Dan vraagt meneer of ik een goedkope gouden ring voor zijn tata heb, ik ben niet op de hoogte van zijn dialect dus vraag wat een tata is. Hij voelde zich onbegrepen.

Ik gaf aan dat ik nu met 2 andere klanten bezig ben en over een uurtje graag tijd maak om samen met hem een ring uit te zoeken. Dat vond meneer maar vreemd. en ik kreeg allerlei verwensingen naar mijn hoofd. Ik zou hem niet willen helpen omdat hij een andere kleur had zijn taal niet zo spreken etc etc. Ik was verder een racist, en ik zou er nog wel van horen, zowel ik als de andere klanten in de winkel stonden met de bek vol tanden.

Nog geen week later, lag er een brief van 1 of ander discriminatie bureautje op de deurmat of ik een verklaring wilde afleggen over mijn rascistische deurbeleid. Niet op in gegaan. Totdat er aangifte werd gedaan bij de politie vanwege mijn gedrag in mijn winkel. Vervolgens komt de anders gepigmenteerde klant weer terug en probeert mij opnieuw op de kast te jagen. Wat niet lukte, alleen had ik er weinig behoefte aan om meneer te helpen. Totdat ik het voorstel kreeg dat ik de ringen wel gratis mocht leveren, dan zou hij zijn aangifte weer intrekken. Was was ik blij dat ik geluid opneem met mijn beveiligscamera’s. Dat discriminatie bureautje trouwens niet, dat wilde maar al te graag gelijk halen. Na nog wat brieven en klachten nooit meer wat gehoord. Misschien moet ik over een paar jaar wel voorkomen we zullen het wel zien.

gummetjes | 10-06-20 | 11:30 | 2

Ja, zo wordt het spel graag gespeeld. Heb daar helaas ook enige ervaring mee.

MoonBeebe | 10-06-20 | 11:33

Tering wat een verhaal, ik heb respect voor u als hardwerkende ondernemer!

Diederik_Ezel | 10-06-20 | 11:48

Het zijn ook alleen blanken die zich racismebeschuldigingen aantrekken op de wereld, kritisch naar jezelf zijn is goed maar het kan bij ons ook te ver gaan.

Papierversnipperaar | 10-06-20 | 11:30

Ach ja, racist. Die term wordt tegenwoordig zoveel gebruikt dat het compleet z'n betekenis verloren heeft.
Omdat laffe witmensjes op de knieën gaan (en daarmee iedereen die zich van de discussie probeert te distantiëren voor de leeuwen gooit) blijft dit BLM als een kankergezwel groeien. Dit gaat allang niet meer over discriminatie, dit gaat over op een makkelijke manier hun irrelevante bestaan wat betekenis geven. Heel je leven geen zak uitgevreten of misschien kunstenaar geworden als je je te erg verveelde maar flink studeren en een goede baan vinden ho maar, dan maar op een krat op een vol veld lelijke dingen schreeuwen.
Nu bukken die lafaards omdat een paar verstokte babyboomers geen 'zwartjes' en ottomanen willen aannemen in hun bedrijf, want dat is echt racisme dat nog bestaat. Pak dat maar aan, ipv als een laffe wezel de schoenen te gaan likken van een paar beroepsonnozelaars.

Draak uit Brabant | 10-06-20 | 11:29

Was vroeger echt alles beter? Nou, reken maar van yes!
Toen was het aantal randdebielen nog overzichtelijk en werden ze in een dwangbuis afgevoerd naar de gesloten afdeling.
Tegenwoordig domineren ze het straatbeeld. De geest is uit de fles.

Schietmijmaarlek | 10-06-20 | 11:28

Gelijk het boek van de grote Winston Bogarde is mijn adagium: Deze blanke neger buigt voor niemand.

De Treinende Rechter | 10-06-20 | 11:27

Voorlopig staan ze er wel met 14000 op de dam.. verder dan reaguren komen "wij" niet.
Als er een tegen demo georganiseerd wordt denk ik dat bijna geen een van ons reaguurders daar zal staan. Na het zien van die Dennis die er als een geslagen hondje bijzit dan kunnen we ons borst natmaken. Jongetjes van 14 met machete's of een groep jongens van 'kleur' van 2 meter op je stoep dus als je openlijk kritisch bent over dit hele verhaal. Of blanke debielen met paars groene dreads die een molotov cocktail doe je raam flikkeren.. o sorry.. gooien.

Een hond valt toch aan als hij angst ruikt zegt men toch?

r_leeuwenhart | 10-06-20 | 11:26 | 6

@slim blontje | 10-06-20 | 11:31: Femke is niet het probleem hoor, die gaat wel aan de kant voor een woedende meute. Het probleem is de meute, die is nl. niet woedend.

Super Vaagstra | 10-06-20 | 11:35

Alleen extremistische mislukkelingen en schreeuwlelijks staan daar te demonstreren. Mensen die normaal doen krijg je niet zo snel de straat op. Vandaar de term “de zwijgende meerderheid”.

kunstliefhebber | 10-06-20 | 11:43

Vergeet niet dat "zij" overheid en media achter zich hebben. Uit angst of uit opportunisme. Met buttons en al. Zouden "wij" er gaan staan, dan eindig je met boete of een strafblad en word je zo lelijk mogelijk in beeld gebracht door courant en staatsomroep.

Ramsesz | 10-06-20 | 11:57
▼ 3 antwoorden verborgen

De gekkigheid van links is met behulp van de MSM toch al jaren aan de gang, mensen ophitsen politieke partijen uitsluiten en een agenda er door drukken. Okee het neemt nu andere proporties aan dat wel. Uiteindelijk zal de wal het schip keren, vroeger of later.

tata1981 | 10-06-20 | 11:25

Begin mij toch steeds meer zorgen te maken wat mijn kinderen elke dag te horen krijgen op school. Als het verdraaien van woorden, herdefiniëren van woorden, aannames zonder bewijzen etc de norm wordt, heb ik nog een hele kluif hier thuis.

loser | 10-06-20 | 11:25

Zo, die speech van Sylvana zou in het Duits wel enige associatie oproepen.

Sqbar | 10-06-20 | 11:25
-weggejorist-
jawor36 | 10-06-20 | 11:24 | 3

Er is uiteraard wel degelijk sprake van privileges, maar die liggen op sociaal vlak. Opwaartse sociale mobiliteit is dan ook voor het grootste deel een utopie. White privilege zou ik zelf niet zo zeer direct aan huidskleur willen koppelen maar aan sociale status. Nu is het wel zo dat “zwarten” doorgaans niet uit de meest succesvolle lagen uit de maatschappij komen en ik denk dat dit van oorsprong inderdaad een racistische component heeft. Want sociale mobiliteit is een worsteling en wie uit slavenvoorouders stamt, heeft een enorme sociale achterstand die je niet zo maar in een paar generaties goed weet te maken. Het kan uiteraard wel, maar het blijven uitzonderingen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de blanke lagere sociale klassen. Dus bestaat white privilege? Ik denk het wel maar niet in de betekenis die er doorgaans aan gegeven wordt. Het is eerder de sociale klasse die een grote rol speelt. Want ook blanke arbeiders kinderen maken nauwelijks opgang in de maatschappij, ondanks alle (opleidings)kansen die ze geboden worden.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:22 | 6

Maar wanneer ben je blank?
- Geen andersgetinte voorouders in de 1e lijn?
- Geen andersgetinte voorouders in de 2e lijn?
- Geen andersgetinte voorouders in de 3e lijn?
Lastig, lastig.
Laten we de wetten uit 1933 van Goebbels er nog eens bijhalen, want nu weet ik niet of ik me schuldig moet voelen voor de slavernij of niet. Die ene verre voorouder namelijk was zelf een slaaf. Wat dat aangaat heb ik grote zorgen over mijn neven en nichten: Voor de halft nazaten van slaven, voor de helft nazaten van blanke slavenhandelaren. Zij worden intern verscheurd kan je je voorstellen.

Beste_Landgenoten | 10-06-20 | 12:03

@De Treinende Rechter | 10-06-20 | 11:52: Ik heb tegenwoordig inderdaad het bange gevoel dat zaken als redelijkheid, nuchterheid, de wil tot samenwerken, realiteitszin, naar elkaar luisteren, beschaafd en respectvol debatteren, allemaal zaken zijn die tot het verleden behoren.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 12:15

@Le Roi | 10-06-20 | 11:45: Studies wijzen uit dat de sinds de jaren 70 volop ingezette maatregelen nauwelijks effect hebben gehad en dat de opwaartse sociale mobiliteit grotendeels wishful thinking is gebleven.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 12:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Als je blank racisme wil bestrijden met zwart racisme, dan ben je toch geen haar beter? Ik mag hopen dat de AIVD deze fascisten en terroristen “in wording” scherp in de gaten houdt.

Zeddegeizot | 10-06-20 | 11:21 | 3

Reken er maar op dat ze alle aandacht van de AIVD hebben.

HoerieHarry | 10-06-20 | 11:32

@HoerieHarry | 10-06-20 | 11:32: Dat weet ik nog niet zo zeker. Ik vermoed dat de AIVD top net als de politietop en ons kabinet sterk links georienteerd is.

appeltjesgroeneweide | 10-06-20 | 12:52

Ik denk dat de AIVD meer de reaguurders van deze site in de gaten houdt. Nou ja, laat ze maar komen.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 13:18

Ik ben geen racist maar ik heb gewoon schijt aan iedereen die een lul is, ongeacht de kleur...

Waar ik helemaal een schijthekel aan heb is mensen die zielig doen maar het niet verdienen. Steek godverdomme eens hand in eigen boezem...!

En wanneer er ooit, maar dan ook serieus maar ooit iemand 's nachts bij mij aan de deur komt dan gebeuren er ongelukken, mogelijk met dodelijke afloop. Er liggen naast de bekende knuppel achter de deur zat artikelen in mijn huis wat niet per definitie wapens zijn, maar wel prima als wapens gebruikt kunnen worden...

Kom er maar voor uit... Ik vreet iedereen op en ga er voor zitten als dat nodig is...

Maar knielen of buigen nooit. Ik druk nog liever het gras omhoog...!

Witte_Willem | 10-06-20 | 11:20 | 3

"Ik ben geen racist maar ik heb gewoon schijt aan iedereen die een lul is, ongeacht de kleur..." Dus je bent een sexist?

Binnenbaan | 10-06-20 | 11:23

Hoezo...? Vrouwen kunnen net zo goed lullen zijn...

Witte_Willem | 10-06-20 | 11:24

@binnenbaan; Maar waarom eigenlijk overal -ist achter willen plaatsen om iets te duiden... Ik ben -ist vrij en gewoon een botte klootzak...

Witte_Willem | 10-06-20 | 11:30

"Maar u hóeft hier niet te wonen" (Pim Fortuin, in z'n laatste interview, tegen een over 'racisme' klagende 'nieuwe Nederlander'). God wat mis ik die man.

chosenignorance | 10-06-20 | 11:17 | 6

@Cobarde; En wat is die 'nieuwe tijd' dan exact...?

Flikker toch op naar Joop met dat zielige geouwehoer...!

Witte_Willem | 10-06-20 | 11:32

@Cobarde | 10-06-20 | 11:23:
"Met de tijd mee kunnen", daar bedoelt u dus kennelijk mee: in staat zijn om lekker mee te gaan op de hersenloze flow van intimiderende zwarte racisten. Soepeltjes aanpassen aan de stompzinnigheid van de identiteits-waanzin. Lekker meedoen aan het tweedracht zaaien van de exploitanten van slachtofferisme. Deemoedig als blanke op de knieën gaan en boete doen voor de door linkse opruiers opgedwongen erfzonde. Zonder verzet je onderwerpen aan het nieuwe fascisme.

En dan maar hopen dat u hebt snapt, maar ik heb zo mijn twijfels.

"Met de tijd mee kunnen"... Tjeezus karistus.

Peter Emile | 10-06-20 | 11:58

@Peter Emile | 10-06-20 | 11:58:
Peter, ik wilde dat ik als jou zou kunnen schrijven. Je moet meer met deze gave doen. Top.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 13:11
▼ 3 antwoorden verborgen

George Floyd was een criminele, drugsgebruikende klootzak. En niet de heilige martelaar die er nu van gemaakt wordt. Ik vond die uitvaart dan ook bespottelijk. Blijft staan dat de (Amerikaanse) politie fout gehandeld heeft en dat de agenten inderdaad vervolgd moeten worden. En dat er ongetwijfeld ook een racistisch aspect meespeelt lijkt mij ook evident. Blijft staan dat het niet moeder Teresa is die daar overleden.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:13 | 12

@Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:26: Jij bent al net zo'n stuurman die aan de wal staat. Ah, jij hebt de agent al veroordeeld en je weet op voorhand al dat de agent dit dus expres en gepland heeft. Zelfde als die Mitch mongool. Ze zoeken het zelf op en dan komt de reactie en dan jezelf zoveel mogelijk gaan verzetten en dan janken als het verkeerd afloopt. En gek he dat een agent nou nooit bij mij de neiging heeft een knie in me nek te moeten zetten... hoe zou dat nou toch komen... misschien omdat ik normaal met ze praat als ik weer eens aangehouden ben voor te hard rijden? Zelfs door een zwarte agent?

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 12:39

De Amerikaanse politie is NIET verantwoordelijk voor het handelen van een enkele agent die trouwens gewoon is aangeklaagd, waaruit blijkt dat het systeem gewoon goed werkt.

me,myself and IK | 10-06-20 | 12:48

En die misdadiger kreeg ook nog een staatsbegravenis.

Nietgek | 10-06-20 | 14:10
▼ 9 antwoorden verborgen

Hilarisch.
Helaas is Little Britain door de deugers van Netflix af geflikkerd.

Alco-de-Holist | 10-06-20 | 13:17

Om niet herkend te worden hebben ze allemaal mondkapjes op, slim.

scorpios | 10-06-20 | 11:12 | 1

Daar is over nagedacht.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:31

In een individualistische samenleving van 17 miljoen… zijn er altijd 5000 gekken, racisten, rijken, armen, vrouwen, journalisten, vuilnismannen, wetenschappers, criminelen, ongelukkigen, enz.
Al die mensen zijn níet hun groep, zij blijven voor de wet een individu.
Dát is de basis van onze grondwet en dát is waar het misgaat met die gekken die ‘racisme’ staan te krijsen overal; zij zijn te zwak om een individu te zijn in dit ‘prestatieland’ en beroepen zich op een vals collectief. Protesteren vanuit een vals collectief is niets meer dan het individueel uiten van de wanen die dergelijke lui in hun hoofd hebben. Die projecteren zij dan via de media op de gehele samenleving. Dat doen alle zwakke individuen, gelijk 5G-gekkies, sektes, complotgekkies, klimaatgekkies, pegida.
Alleen protesten die tegen een actief overheidsbeleid zijn zouden onder die noemer mogen vallen: het boerenprotest, het zorgprotest, enz.
De politieke macht steunt dit valse collectief met maar één reden: verdeel en heers. Stemmen winnen en de ‘populisten’ Baudet en Wilders in hun hoek pogen te houden.
De ‘antiracisme-demonstranten’ zijn allemaal individuen die zich slachtoffer voelen van hun eigen vrije individuele leven in Nederland. En ieder individu maakt eigen keuzes. “Jij weet niet hoe het is”, zegt de verzorgde meneer met glanzende zonnebril aan zijn kraag.
Om een jankend ontevreden slachtoffer van mijn eigen identiteit te zijn? Nee, inderdaad niet: ik ben een individu. Zou je ook eens moeten proberen.

Mensdier | 10-06-20 | 11:11 | 2

Klinkt alsnog alsof je een jankerd bent die bovendien hier als individu bijval komt zoeken om zo ook bij een vals collectief te horen..

Zegtnietzoveel | 10-06-20 | 11:15

Die schreeuwers van alle kleuren die nu rellen/plunderen en vrij spel hebben voelen zich gesterkt door politici en haar instituten die van elke allochtoon een slachtoffer maakt in de door haar gefaciliteerde racistische samenleving. Probleem zit bij D66, gl , pvda en denk.

Hollandse_blauwe | 10-06-20 | 11:16

Lichtpuntje in de duisternis: zelfs de brave burgers op Njet.nl zijn klaar met het racisme-in-Nederland gedram, en hun reacties worden voor de verandering eens geplaatst. Misschien jorist de redactie minder streng omdat ze juist hopen op racistische reaguurders die daarmee hun gelijk aantonen, maar ik hoop dat het een teken is dat er gewoon geen draagvlak is voor de BLM-claims bij de goegemeente.

kapoerewiet | 10-06-20 | 11:10

Wat hebben die linkse zwarte gekkies toch een minderwaardigheids complex.

metagod | 10-06-20 | 11:10 | 1

Heb meelij heb meelij

tata1981 | 10-06-20 | 11:29

Van Rossem, eindbaas. Goed stuk man!
Precies zoals ik in de wedstrijd zit

En ja, dan ben ik nog een racist ook, want ja als een Marokkaan bij mij solliciteert mag hij/zij wel komen maar staat ie inderdaad wel met 1-0 achter. Dat komt omdat zijn 5 (!) voorgangers het verziekt hebben. Als je 5 keer gebeten bent door een hond ben je de 6e keer wel voorzichtiger, maar helemaal stoppen met honden aaien, nee dat nog niet.

Behangdelul | 10-06-20 | 11:09 | 3

Is er overigens wel eens gevraagd waarom werkgevers liever een Hollander hebben dan een Marokkaan of zijn ze per definitie al racist in de basis?

Behangdelul | 10-06-20 | 11:12

Je kan mensen nou eenmaal niet over een kam scheren, je moet altijd uitgaan van het individu. Maar u probeert ook maar een boterham te verdienen, en hoeft geen behoeder van de mensenrechten te zijn.

MrLahey | 10-06-20 | 11:14

@MrLahey | 10-06-20 | 11:14: ik vond dat ik na 4 pogingen en zelfs een 5e keer wel mijn goedheid had bewezen, maar helaas. Misschien de aard van het beestje of de cultuur, ik weet het niet.

Behangdelul | 10-06-20 | 11:32

Rob Jetten: “ Als je al begint met een 2-0 achterstand”
Hierbij positioneer je jezelf direct in een slachtoffer positie en leg je meteen de “ Root cause” bloot, een al jaren lang falend intergratie beleid.
Rob is waarschijnlijk de grootste voorstander van het huidige open grenzen migratie beleid zonder de juiste opvang en begeleiding voor deze astronomische hoeveelheid personen te faciliteren.
Het woord anticiperen staat niet in het woordenboek van dit kabinet.
Begin je daar eerst maar eens in te verdiepen Rob , Voordat je met toren hoge boetes wil gaan smijten in deze toch al zo onder vuur liggende economie.

Datgingniegoed | 10-06-20 | 11:08

Groepjes als blm en ook metoo kunnen als ze net zijn ontstaan best op wat sympathie van me rekenen aangezien ze dan uit echte slachtoffers bestaan.
Maar na loop van tijd springen de beroepsrellers\permananet gekwetsten en ander typhus tuig aan boord en hou je dit soort talentloos afval over.

Je zou er haast racistisch van worden van dat clubje.

Ikdus | 10-06-20 | 11:07 | 1

#blm burglary, looting, murder? Doe dan maar #blt (bacon lettuce tomato)

henkvaningrid | 10-06-20 | 11:27

Nergens is zo weinig racisme en zoveel tolerantie als in Noordwest-Europa, VS/Canada en Australië/Nieuw-Zeeland. Elke andere samenleving is erger tot heel veel erger. Dat maakt natuurlijk wel dat de zeurpieten en klaagnegers alleen in die landen kunnen piepen - probeer dat eens in China of Nigeria...

Guido | 10-06-20 | 11:07 | 2

Maar daar krijg je een kogel tussen de kraaltjes of wordt je in een heropvoedingskamp gestopt. Bovendien geen handouts. Beter klagen bij schuldig voelende witten.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 11:11

Racisme is ook een onzin begrip. Alles schijnt daar onder te vallen. Iemand uitschelden obv z'n uiterlijk. Het prima vinden dat mensen zich als zwarte Piet verkleden. Het benoemen van feiten, bijvoorbeeld van het feit dat mensen met een Antilliaanse of Marokkaanse achtergrond, gemiddeld, veel vaker crimineel zijn.

Als je het niet in een discussie kan winnen op feiten, lekker racisme roepen als troefkaart en je hebt minimaal een gelijkspel.

Tronald_dump | 10-06-20 | 11:15

Doet netflix abonnement opzeggen.

MrLahey | 10-06-20 | 11:05 | 3

Helaas valt de BBC voor ons niet op te zeggen zonder het hele pakket te lozen, niet bij KPN, niet bij Ziggo.

Abject | 10-06-20 | 11:07

Zo langzamerhand begin zelfs ik een complot te vermoeden. Een wanhopige poging van de democraten om de verkiezingen in de US te winnen. Zelfs de meest maffe burgemeester zal niet zomaar de politie willen opheffen.

Graaiende Teddybeer | 10-06-20 | 11:05 | 3

Dit is een gebeurtenis met een eigen dynamiek waarbij mocht het al een complot zijn de personen die denken er garen bij te spinnen uiteindelijk de slachtoffers zullen zijn. Kijk bv naar Franse revolutie.

straatsurfer | 10-06-20 | 11:18

in seattle hebben ze de politie terug getrokken uit een district en is nu overgenomen door de BLM Antifa mafklappers met als doel om trump uit de tent te lokken en het leger er op af te suren

Captain_Dipshit | 10-06-20 | 11:40

@straatsurfer | 10-06-20 | 11:18: Dat waren wel de Fransen.
Hier laten we een blonde verslaggever als een broeder de Wit uit elkaar trekken door t linksvolkvankleur.

DeviousDick³ | 10-06-20 | 11:45

“Fascism is coming in the United States most probably, but it will not come under that name.” (Norman Thomas 1936). Het gebeurt nu. Vrijheid van meningsuiting geldt niet meer. Mensen worden bedreigt, ontslagen of gemolesteerd als ze niet precies de juiste mening hebben. Extremisme wordt mainstream. Amerika stevent af op een tweede burgeroorlog als ultra-links nog meer ruimte krijgt.

chosenignorance | 10-06-20 | 11:05

'Het echte racisme is dat zwarten niet als gelijken behandeld worden op het moment dat ze met geweld dreigen, intimidatie toepassen en volstrekt onredelijke, niet gesubstantieerde claims neerleggen.'
Wow... een parel van een tegel, @Van Rossem!

Amsterdamsko | 10-06-20 | 11:02

Dat ene meisje schakelt halverwege het gesprek over naar een vreemde taal, dat merk ik wel vaker.

ploppy | 10-06-20 | 11:01 | 1

En die "Ga uit mijn gezicht" - jongen, was dat vergeten.

ploppy | 10-06-20 | 11:03

Het valt me op dat de protesten tegen racisme steeds vaker uitmonden in bedreigingen, vandalisme, plundering en zelfs grof geweld. Hoe kun je nu je punt maken terwijl dit zo vaak gebeurt.
En een knieval maken? Ik zou niet weten waarom. Ik heb niets verkeerds gedaan, voor zover ik weet. En ik laat me ook niets in de schoenen schuiven. En al helemaal niet door die KOZP-beweging.
-

Bernhard de II | 10-06-20 | 11:00 | 2

Zo maken ze het alleen maar erger, of sterker nog, ze wakkeren het bij mensen aan die niet met racisme bezig waren. Getuige het niveau van ze is het ook zwaar vermoeiend en probeer je daar maar niet aan te storen. Dat kan alleen als je met je domme linkse kop in het zand zit.

Gaat het niet dan? | 10-06-20 | 11:04

Het idee is dat je ook niet weet waar je je al je leven lang schuldig aan maakt. Dat kun je alleen voelen en daar moet je zwart voor zijn.

Balabanov | 10-06-20 | 11:04

Sorry jongens ik buig voor niemand. zelf niet voor de paus van rome. Als die mijn voeten wil kussen (als hij ontsmet is). mag hij dat, maar ik ga het niet doen.

Waar zijn die aanmeldformulier voor clan lid te worden ergens.

Lt-Kol Kilgore | 10-06-20 | 11:00 | 2

+ veul.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 11:02

Ook niet voor Bubba, zeepje rapen?

Gaat het niet dan? | 10-06-20 | 11:05

Hoe vaak moet ik het nog zeggen? Het is Antifafa!

Pretzel Logic | 10-06-20 | 10:58

Trump is een racist terwijl hij nota bene jarenlang een zwarte vriendin had.
www.nytimes.com/2017/08/17/us/politic...
Hij heeft meerdere prijzen, zelfs van Jesse Jackson, gekregen omdat hij zich zo inspande voor de zwarte bevolking.
Maar dat was voor hij Hillary versloeg. Daarna was hij de grootste racist op Aarde.

Oeleflaffel | 10-06-20 | 10:56 | 6

@Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 11:08: Je zou inderdaad hopen dat die toverkracht na tientallen jaren misbruik af begint te nemen, maar als ik zo een om me heen kijk en luister werkt het trucje beter dan ooit.
Zelfs de mensen om me heen die ik qua intelligentie hoog heb zitten gaan volledig mee in de mediahype.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:10

@Slipsnifter | 10-06-20 | 11:10:
Nooit eerder sloegen de "democraten" zo heftig om zich heen met de R-knuppel. Hun systeemknechten van de media wakkeren de brand aan. De slaven van de democraten-plantage vullen hun karige foodstamps aan met de inhoud van de etalages. Zelfs hier begint het te smeulen.

Ik heb er evengoed goede hoop in dat deze nieuwe new-deal strategie ze betaalt gezet gaat worden in november. Four more years please. Nexit graag.

Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 11:59

Wat bijzonder om deze milde toon van de nyt te lezen uit 2017. Duidelijk nu weer wat er achter de huidige demonisering zit.

kapoerewiet | 10-06-20 | 14:43
▼ 3 antwoorden verborgen

Nog een paar maanden en dan dringt de economische malaise pas goed door.

Tot die tijd is het een beetje aanmodderen met issues zoals corona, racisme, sexisme, klimaat, immigratie en Europese financiële begrotingsdwang.

Het is wachten op de tweede corona golf, zo rond november, en het totale ineenstorten van de beurs / pensioenen / werkgelegenheid en pas dan kan de revolutie beginnen.

Maar niet getreurd, ik ben een ras optimist, dit zou ook al zomaar eens eind september begin oktober kunnen zijn.

Maya de Blij | 10-06-20 | 10:56

Ach, in het filmpje zijn ook twee 'meisjes van kleur' te zien die Schouten wel normaal te woord staan, en de discussie met hem aangaan (waarbij die met dat hele korte haar alleen desgevraagd geen voorbeeld kon noemen van discriminatie, buiten ZP). Dus ook dat moet gezegd worden.

Maar dat Schouten 's nachts thuis belaagd wordt "nadat hij in het item meermaals had verteld ‘dat er in Nederland amper sprake is van racisme’.", is natuurlijk weer van de gekke. Schrijf dan een artikel waarin je aantoont dat hij ongelijk heeft, noem hem desnoods dom en naïef, wijs hem erop dat hij als blonde 'kaas' met blauwe ogen makkelijk lullen heeft, etc, etc.

Dat mag allemaal in een democratische rechtsstaat. 'S nachts bij zijn huis 'verhaal komen halen' niet; dat zijn weer de bekende fascistoïde methodes van de antifa's, waar we de afgelopen decennia al zo vaak voorbeelden van hebben gezien.

Dr_Johnson | 10-06-20 | 10:55 | 1

Wanneer links geen argumenten heeft, gaan ze over tot intimidatie en geweld.
En dat is nogal snel.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:57

Prima, beter kunst op deze manier dan via een subsidiepotje.

MrLahey | 10-06-20 | 11:09

Een even doorwrocht als doorleefd stuk. Een beste lap tekst die zich prima laat samenvatten door de opgestoken middelvinger van Sylvana Simons aan All Lives Matter. Daarmee is het zonneklaar wie de echte racist is, dusdanig zelfs dat ze ideologisch nog maar een paar kleine stapjes verwijderd is van ronduit genocidale retoriek.

Hoewel van nature behept met hele slechte filters, is dit toch zo'n zeldzaam moment geweest, dat door een filmpje letterlijk mijn nekharen recht overeind gingen staan. Gevaar dus.

Min of meer terzijde: institutioneel racisme bestaat mogelijk wel degelijk in Nederland. De laatste dagen komen er steeds meer berichten naar buiten over handel in minderjarigen. Dit speelt al jaren. En er verandert helemaal niets. Maar ook dat is er weer zo eentje waar je al die rellende schreeuwlelijkerds dan weer niet over hoort.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:54 | 1

@ me eige: in de laatste alinea ontbreekt de verwijzing naar het COA. Wel heel erg laat wakker vanochtend. Manmanman.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 11:33

Bij ieder woord dat mensen spreken worden 300 ziektekiemen de lucht in geslingerd. Wat heeft een mondkapje voor zin als je bij het spreken dat iedere keer afdoet? Is dat dom of is dat bewust om mensen te besmetten?

lulleficatie | 10-06-20 | 10:51 | 1

(s)linkse mensen verspreiden geen corona. Die kunnen het alleen krijgen van conservative/christian/fascist cis white males.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:55

Is er iemand die denkt dat racisme afneemt door deze opgeklopte racisme hype ?

Integendeel, het zal toenemen al zal niet iedereen dat openlijk toegeven. De meesten zijn er nu wel helemaal klaar mee lijkt me.

sprietatoom | 10-06-20 | 10:50 | 5

@Slipsnifter | 10-06-20 | 10:55:
Correct. Dit is promoten van racisme. Hoe meer racisme, hoe beter. Zonder racisme is er geen reden te knielen en komen er geen pepernoten binnen op gironummer 1873.
Wie zwart en toch talentloos is moet boos zijn om naar boven te vallen.

Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 11:00

Inderdaad ik ben er kaar mee. Keer op keer wordt ik beschuldigd van iets waar ik part nog deel aan heb. Gaat maar door en gaat maar door. Werkelijk waar ik ben piswoest.

Gomezlopez | 10-06-20 | 11:06

Niemand wordt er beter van als je verschillen uitvergroot.

MrLahey | 10-06-20 | 11:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Erg interessant om te zien hoe de aandacht van het volk in een paar dagen tijd volledig van corona naar racisme is gestuurd. We zijn zo makkelijk te manipuleren.....

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:49 | 4

De linksdraaiende media dirigeert zijn makke schaapjes van hype naar hype.

tata1981 | 10-06-20 | 11:03

En zo gaan we van crisis naar crisis terwijl Den Haag steeds meer macht naar Brussel over hevelt, waar geen haan naar kraait.

Abject | 10-06-20 | 11:06

Van climate change naar stikstofcrisis, naar corona, naar racisme, net zo makkelijk. Van hype naar hype, van crisis naar crisis.
En inderdaad ondertussen worden zeer ingrijpende zaken als de eurobonds en "het nieuwe normaal" er stilletjes doorheen gedrukt, van demense zijn druk met andere zaken bezig.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:08
▼ 1 antwoord verborgen

Nederland, den tijden van de slavernij was er maar een select groepje mensen die daar van profiteerde. De rest van de bevolking was onderdrukt bijna het enige perspectief was soldaat/matroos. Oorlog voeren en zeeën bevaren. Lynch en martel partijen waren orde van de dag. Had je andere mening? Dan was het gedaan met je. Kinderen werden de zee op gestuurd. Vol trots en afgeladen met bemanning ging men op reis. Praktisch op elk schip overleed de helft van de bemanning. Oorlog aan s'lands grenzen, oorlog op de zee. Kapiteins werden door hogerhand de dood ingejaagd. Een wonder dat zo klein land zijn hoofd boven water heeft kunnen houden in deze barbaarse omstandigheden, die werd gecreëerd door de vijand EN de mensen die het land regeerde (vul maar in). Extreem verschil tussen een clubje rijken die op exorbitante en schaamteloze wijze profiteerde van de toewijding van de bevolking. 95% van de bevolking heeft dan niets maar dan ook niets met slavernij te maken. Nul noppes nada. Pure racisme van de bovenste plank als je wit bent dat er gedacht wordt dat zijn voorvaderen 200/300 jaar geleden iets mee te maken heeft gehad. Het maak mij niet uit, ik ga niet huilen of op een pleintje staan. Maar het is wel een domheid en serieus om te kotsen.

ikdenkwat | 10-06-20 | 10:48 | 2

Interesseert ze niks, geen pigment = racist. Nee geen argumenten nodig. Guilty by association.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:50

Klopt helemaal, een slaaf had een aantoonbare waarde, een matroos niet want als die overboord ging aan het eind van de reis scheelde dat weer loon uitbetalen.
De Nederlander die eeuwen geleden niet tot de elite behoorde, had het qua omstandigheden even zwaar als slaven.

Nuchternederland | 10-06-20 | 11:53


It's all fun and games, till they come to your neigbourhood

Polarisator | 10-06-20 | 10:48

White privilege, m'n reet. Ook ik heb moeten vechten voor mijn plekje op aarde, ik heb me ook de vinkentering gesolliciteerd om een functie te kunnen krijgen maar de ene na de andere afwijzing ontvangen. Heb sommige maanden moeite om de rekeningen te betalen en weer bij te komen, heb in het verleden ook hele weken droge spaghetti gegeten omdat ik gewoon de financiën niet had om meer te doen.
Maar oh oh oh wat heb ik het makkelijk met mijn white privilege. Alles wordt me aangereikt en alles is makkelijk en simpel. Echter kan ik dat niet beoordelen want, donkere mensen hebben het veeeeeel moeilijker, ze worden teruggehouden door de "witte" (blanke) man. Ga Gvd aan het werk, sta niet zo te zeiken en ga gewoon constructief denken, zoals normale mensen dat doen.
Laatst een discussie gehad met een donker persoon, ik had hem nog nooit ontmoet, hij kon mij vertellen dat ik racist was????? Ik vroeg aan hem waar hij dat op baseerde en legde hem uit dat ik van mijn leven nog nooit een negatieve gedachte heb gehad over andersgekleurde mensen als ik. Zijn redenering was dat ik mezelf aan het goed praten was, dat dat een bewijs was dat BLM nog veel verder moest gaan. Op dat moment heb ik geen moeite meer genomen om een normaal gesprek met hem te voeren. Ze luisteren niet, horen alleen wat ze willen horen, ze worden agressief en proberen je monddood te maken. Tevens het continue ophalen van de geschiedenis, welke ook nog in hun straatje wordt gekronkeld. Zucht. Ik geef het op. Dan maar een racist genoemd worden wat ik werkelijk niet ben. De eerste de beste die mij op m'n knieën wil laten gaan heeft een probleem.

Gomezlopez | 10-06-20 | 10:47 | 5

Heel herkenbaar,ik ben er ook klaar mee .
Als je zwijgt ben je een racist ,kom je voor je mening uit dan ben je een racist en wordt je bejegend op een niet prettige manier.
Eigenlijk voel ik me een btje als Rutte,alleen kniel ik niet en zal mezelf niet weggeven aan Groen Links.

slim blontje | 10-06-20 | 10:59

Je had hem meteen op zijn muil moeten slaan.

Beefbus | 10-06-20 | 11:00

Nou moet je natuurlijk niet met feiten gaan lopen strooien.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 11:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar geef toe: de kreet "ga uit mijn gezicht vriend" had zomaar door GS bedacht kunnen zijn. Dat dan weer wel.

LucaBrasi | 10-06-20 | 10:47 | 4

@Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:06: Sorry, het is uit “praat geen poep”.

Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:08

@Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:08:
"Shut uppuh youre face" ?

slim blontje | 10-06-20 | 11:14

@Bigi Bana Boy | 10-06-20 | 11:06: Nope, : ga van mijn RUG.

DeviousDick³ | 10-06-20 | 11:51
▼ 1 antwoord verborgen

Het blijkt maar weer, dat oorspronkelijke Nederlanders niet goed kunnen omgaan met een Afrikaanse mentaliteit. Zij verwachten nog steeds een rationele reactie met beheersing van emotie op een redelijke of prikkelende stelling.

Ramsesz | 10-06-20 | 10:47 | 1

We kunnen er wel mee omgaan maar dan sta je gelijk voor meneer de rechter wegens racisme.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 11:04

Gek, hier in het dorp zie of merk ik niets van de grootstadse waanzin. Allochtonen, autochtonen gaan hier goed met elkaar om omdat heel eenvoudig, wij elkaar nodig hebben. Hier studeer je of je werkt of je bent huisvrouw/man en soms alles tegelijk en je helpt elkaar.

forecastle | 10-06-20 | 10:47 | 4

@Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:49: Ik heb het over de Syriërs, Marokkanen, Somaliërs, Turken, Polen en noem maar op waaronder de Chinees die hier wonen en werken. Gek genoeg nauwelijks Surinamers of het moet mijn persoon (blank) zijn die in Paramaribo is geboren.

forecastle | 10-06-20 | 11:02

Exact dat is het. Wanneer de allochtoon gewoon in de samenleving meedoet is er geen enkel probleem. Zij gelukkig wij gelukkig. Echter zet een groep bij elkaar en alles wordt direct discriminatie.

Gomezlopez | 10-06-20 | 11:04

De allochtonen helpen je zeker te weten.... van je portemonnee af en je overige eigendommen.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 11:07
▼ 1 antwoord verborgen

Ben er allang helemaal klaar mee. Dan noemt dat tuig me maar racist, terwijl zij juist degenen zijn die überhaupt kleur zien. Het woord heeft zijn betekenis allang verloren sinds dat tuig ermee aan de haal ging om hun slachtofferschap te cultiveren. Er gaat een dag komen dat de boel escaleert; ik vermoed dat de aankomende economische crisis olie op het vuur gaat gooien. Wel zal dat tuig van een koude kermis thuis gaan komen. Afgezien van een paar deugers die openlijk bukken voor de geweldsdreiging, gaat de rest van het volk dit op een gegeven moment niet meer pikken, het geen dan kortstondig tot een "zie je wel" bij dat tuig zal leiden, maar uiteindelijk zal ze duidelijk worden dat #wijzijnmetmeer óók een andere betekenis gaat krijgen, als ze doorgaan met het bedreigen, aanvallen en vernielen van onschuldigen en hun bezittingen.

Gladiator Fap | 10-06-20 | 10:46

Dat laatste, leuke, meisje in de reportage van Dennis was, ondanks dat ze geen feiten noemde, wel helder. Ik ken, nette en fatsoenlijke, mensen met een andere kleur die wel degelijk vaker racisme meemaken dan je zou denken. Het gaat om kleine dingen, vooroordelen etc. en dat is ook moeilijk in een makkelijk voorbeeld te stoppen, vandaar dat zwarte Piet zo'n symbool is geworden. Maar je kunt niet ontkennen dat er hier geen racisme is. Je ziet het hier in de panelen genoeg. Ik vind vaak dat Powned met haar reportages een mooi tegengeluid is, maar in deze vind ik het niet overtuigend wat Dennis laat zien. Ik begrijp wel waarom er gedemonstreerd wordt, De periode is onhandig, dat dan weer wel.

deministerpresident | 10-06-20 | 10:45 | 8

Er wordt ook niet gezegd dat er geen racisme is.In tegendeel, het artikel geeft juist aan dat er overal kans op racisme is. Maar er is geen groot probleem in Nederland. Het probleem is niet racisme, maar de economische en culturele kansen die iemand heeft. Ik durf te stellen dat donkere mensen die rond modaal verdienen veel minder racisme ervaren dan donkere mensen die schoffelen of schoonmaken. Mensen die minder hebben voelen zich vaak achtergesteld en zoeken een oorzaak van hun probleem. Zwarten zien dat in blank privilege en blanken zien dat in te veel zwarten.

DeDatumEnTijd-> | 10-06-20 | 11:00

Maar je kunt niet ontkennen dat er hier geen racisme is....??

Mariolo | 10-06-20 | 11:07

Dat laatste leuke meisje kon anders niets maar dan ook echt niets in het Nederlands uitleggen, wel kon ze alle ingeprente termen vlekkeloos in het Engels eruit gooien. Het is amper een werkelijkheid het een geloof dat mensen van kleur kennelijk meer rechten geeft dan de rest.
Ik ben te blank, melk-bleek-blank, (de kleur waarvoor je in midden Afrika wordt vermoord omdat ze denken dat je geest bent) daar werd ik ook wel mee gepest maar om daar nu voor op het malieveld corona te gaan happen... Triest, ga naar school leer een vak en participeer in onze samenleving en zo niet en ga dan terug naar je roots en geniet van je eigen gelijk en etniciteit.

Tjemig | 10-06-20 | 11:07
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik heb nooit wat tegen 'zwarten' gehad , en altijd heel goed met ze samengewerkt, gefeest, gelachen en gehuild . Maar als ik dit soort randdebielen tegenkom die mij gvd gaan commanderen vanwege iets waar ik part noch deel aan heb / heb gehad dan krijgen ze van mij de volle verbale laag.

Hetzelfde geldt voor de zwakzinnigen die niet kunnen nadenken en zo gedesinformeerd en gehersenspoeld zijn dat ze letterlijk door de knieën gaan voor deze racisten.

Wat een bizarre periode, losgeslagen bendes die vanwege een incident proberen een complete revolutie tot stand te brengen , en daarbij totaal niet meer voor rede vatbaar zijn.

In ieder geval is in Amerika de verkiezing van Trump gegarandeerd want zelfs veel zwarten en zeker de blanke democraten gruwen ook van de beelden van knielende Pelosi's met gvd Afrikaanse sjaals om zich heen.

Zwizalletju | 10-06-20 | 10:45 | 3

Ja dit.

Nederland80 | 10-06-20 | 10:57

Inderdaad, die 3 en een halve hersencel die ze delen weet niet beter. Achterlijk.

Gomezlopez | 10-06-20 | 11:15

Jij geeft tenminste nog een verbale laag.

Ramsesz | 10-06-20 | 11:22

Een lang stuk, maar absoluut de moeite waard om twee keer te lezen.
Allen jammer dat wij reaguurders de enigen zijn die het lezen.
De rest van Nederland leest de MSM en is er nu van overtuigd dat Nederland institutioneel racistisch, nee zelfs rascistisch is.
En de maatregelen zullen niet uitblijven, al was het alleen maar omdat de huidige coalitie het in de peilingen goed doet (ok, Deug66 te vervangen door PvdA, geen verschil).

Nuchternederland | 10-06-20 | 10:44 | 1

Inderdaad, heb het ook al twee maal gelezen. Dit verhaal zou in alle Nederlandse kranten moeten staan om tegenwicht te bieden tegen de hysterische berichtgeving.

Zonder erg | 10-06-20 | 11:02

Heel goed stuk, @VanRossum. Serieuze suggestie: maak hier ook een versie van die publicabel zou zijn in een landelijke courant. Dat wil zeggen: schrap de ad hominems (hoe terecht ook), beperk het geenstijlse sociolect (ook prachtig ook) en zend het artikel met een aantal gelijkgezinde opiniemakers in voor de opiniepagina van een Trouw, Volkskrant of NRC. Het zou die kranten sieren op de opiniepagina een dergelijk messcherp tegengeluid te laten horen. Succes!

henkvaningrid | 10-06-20 | 10:44 | 3

Een "tegengeluid" in de MSM. Dream on ..

Beefbus | 10-06-20 | 10:57

@Beefbus | 10-06-20 | 10:57: Soms, heel soms, plaatsen dergelijke kranten wel eens een afwijkend opiniestuk. Uiteraard nadrukkelijk op de opiniepagina's, en niet zelden met een tegengeluid in het hoofdredactioneel commentaar. Maar het zou goed zijn als de lezers van dergelijke kranten in elk geval ook een tegengeluid te lezen krijgen, ook al wordt dit geluid door de hoofdredactie dan weer gekappitteld. Dus inderdaad: ik blijf dromen. Een zekere zwarte predikant (negerleider, naamgever van Martin L. Bosma) heeft daar behartigenswaardige dingen over gezegd.

henkvaningrid | 10-06-20 | 11:09

Stuur maar op naar de Volkskrant:
"Hartelijk dank voor uw bijdrage. Wij krijgen per dag vele ingezonden stukken en kunnen wegens plaatsgebrek niet alles plaatsen."
En op de plek waar het had kunnen staan staat een paginagrote foto van de gouden kist op de begrafenis van een stuk tuig.

piloot47 | 10-06-20 | 11:42

Stel dat je deze energie gebruikt om gewoon met zn allen heel de Bijlmer op te knappen en een sopje te geven.
Niet meer pissen in de hoekjes en vuilnis netjes in de bakken.
Doe zelf eens iets constructiefs ipv zeiken dat een ander het niet voor je doet en verbaas de wereld.

MokumsMoppie | 10-06-20 | 10:43 | 1

"The kind of nigga that would be pissing in your elevator". NAS had het er al over in het geweldige nummer Represent: www.youtube.com/watch?v=xiVY_yPgvMs

Ik hoor er intussen trouwens ook 'three percent' (3%) in plaats van represent...

henkvaningrid | 10-06-20 | 10:53

Geweldig stuk! Vanavond bij M én Op1 aan tafel misschien?

Oh nee, die gooien liever olie op het vuur.

Afgelopen maandag mevrouw Gail Esajas bij Op1 gezien? Begon met een filmpje waarin je ziet hoe ze door drie politieagenten (zonder geweld) op de grond in bedwang wordt gehouden. Vervolgens mag ze vertellen hoe ze zelf niets verkeerd deed, en toch door de politie is mishandeld. En vriend van de show, advocaat Gerald Roethof, doet er nog een schepje bovenop door te stellen dat ze ook nog eens ‘aap’ is genoemd. Eén kritische vraag werd simpelweg ontkend, waarna maar niet door werd gevraagd...

Aan het eind moest Gail huilen. Waarschijnlijk omdat ze haar baan als beveiliger kwijt raakt door haar domme gedrag...

Toegegeven, het zou allemaal waar kunnen zijn...

MAAR. Waarom laat het filmpje niet zien wat er aan dit gebeuren vooraf ging? Te laat begonnen met opnemen, of er bewust vanaf geknipt? En door wie dan? De familie, of Op1? Waar zijn al die blauwe plekken omdat ze keihard in haar nek is gegrepen? Waarom dit eenzijdige verhaal nu brengen, terwijl je weet dat de politie (lopende het onderzoek) niet op de details in kan gaan? Hoorde ik daar de naam van Mitch Hendriquez weer langskomen? Die zich zo tegen zijn arrestatie verzette dat vijf (!) politiemensen nodig waren om hem onder controle te krijgen. En dan krijgt de politie nog de schuld van zijn overlijden ook...

Ik heb zo genoeg van dit soort bewuste manipulatie door de staatsomroep.

Kritiek op de media mag je in dit land niet hebben (van die media zelf). Dus hoe kunnen we ooit een eind aan dit soort walgelijke praktijken maken?

Ton-de-Lange | 10-06-20 | 10:43

Ik ben black lives aanstellers moe!! Pleur gewoon op uit het westen en ga in Afrika wonen, daar kom je zogenaamd toch vandaan en daar is geen racisme. Succes! En voor de zwarten die wel gewoon lekker meedoen hier, wees welkom en werk hard aan je toekomst. Wij zijn hier de slachtoffers van de multiculturele opgedrongen samenleving, onze gespaarde potjes worden leeggeroofd, huizen zijn stervensduur wegens schaarste, sociale stelsel zwaar overbelast, criminaliteit huizenhoog met vooral allochtone daders en autochtone slachtoffers, uitgaan is kut waar er veel mensen van een bepaalde groep zijn, ons mooie Nederland is er niet leuker op geworden met de komst van niet Europeanen. En dan durven ze nog te gaan klagen ook dat uitschot! Ga gewoon weg, beter voor ons en voor jullie ook, want in Afrika is geen racisme toch? Je komt er dan wel achter hoe ze in Afrika met vreemden omgaan, succes!)”

dutch bikkel | 10-06-20 | 10:43

Ga uit mijn gezicht vriend. Je bent mijn vriend niet.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:43

"Blank" mag je niet meer zeggen, dan ben je een racist. Dus we zijn "wit" wat tegenwoordig ook al een scheldwoord is. Maar een negert mag je dan weer niet "zwart" noemen, want dan ben je ook een racist.
Eigenlijk mag je als blanke (pardon, witte) alleen nog maar je smoel optrekken om je excuses aan te bieden, en om boete te doen, bij voorkeur knielend!!
Let wel; al deze waanzin is verzonnen door linkse blanken (pardon, witten).

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:43

ik merk aan mezelf dat ik steeds minder heb met dit land. Het zal me allemaal een worst wezen inmiddels. Gelukkig ben ik white privileged en heb ik de financiële mogelijkheden om deze misère iedere moment te kunnen ontvluchten.

yeps | 10-06-20 | 10:42 | 5

Naar welk land? Westen in ieder geval niet, van Amerika tot Nieuw Zeeland, van Australie tot Zweden... BLM, antifa en marxists are #winning in het publieke domein.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:54

Herkenbaar. Het lijkt dan ook steeds minder op Nederland. Waar maken we ons dan nog druk om eigenlijk. Jammer alleen dat wij niet de luxe hebben om "terug te gaan naar ons eigen land" als het hier echt onleefbaar is geworden.

Ramsesz | 10-06-20 | 10:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Het resultaat van ruim 50 jaar "culturele verrijking", met dank aan m.n. links. De bom barst nog eerder dan gedacht. En de media zagen dat het goed was. Je mag toch hopen dat eenieder met een greintje gezond verstand zich realiseert wat er op het spel staat! Een horde ongenode gasten vestigt zich hier op basis van vol pension en als dank voor aangenaam verpozen bijt men de hand ie ze voedt de vernieling in. Het is nu wachten op een reactie van de politiek, want als deze waanzin door mag gaan, is het ravijn nog dichter bij dan we al dachten!

Rationa | 10-06-20 | 10:42

"Je komt hier naar toe met je vooraf bedachte mening"
Toen moest ik lachen...
Vervolgens werd hij agressief..., dan heb je het niet helemaal begrepen...

SterF... | 10-06-20 | 10:42

Het Westen is toch inderdaad zo vreselijk voor de kleurling. En och die slavernij, dat is de fout van iedereen die wit is en nu nog leeft. Je zou bijna in Afrika gaan wonen, daar is men blij en vredelievend. Geen nare blanken die slaven houden. Misschien wat Chinezen en Arabieren, maar daar moet je niets over zeggen als Afrikaan. Chinezen en Arabieren slaan namelijk terug en gaan niet op hun knietjes.

Nederland80 | 10-06-20 | 10:41 | 1

Chinezen arabieren doen ook niet zoveel met uiteringen, en ze hebben een politie die streng handhaafd.
Die landen zijn dus totaal niet interessant voor profiteurs en opvreters.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:47

Ach, dan gaan we toch alles keurig scheiden op kleur, religie, afkomst, en inkomen? geheel in lijn met de gedachte van deze monoculturen. gated communities, aparte werkgevers, aparte scholen, aparte festivals, etc etc. Prima hoor, iedereen blij, en van al het gezeik af.

Shortganger | 10-06-20 | 10:41 | 1

Daar hou ik helemaal niet van dat scheiden, maar donkergroen gaat achter in de bus!

SterF... | 10-06-20 | 10:43

Wat een racistische neger....

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:38

Ik heb even de memo gemist dat ik tegenwoordig wit ben, en niet blank. Blijkbaar mag ik zelf geen invulling geven aan mijn eigen huidskleur.

MrLahey | 10-06-20 | 10:38 | 2

Nee, dat mogen alleen negers

SterF... | 10-06-20 | 10:40

De NOS is daar een paar jaar geleden mee begonnen. de rest van de media volgde snel. Reden: blank vond men te positief klinken. Overigens heeft GS er ook een stukje over getikt. Kan niet linken dus even zelf zoeken.

straatsurfer | 10-06-20 | 11:09

Als ik de media volg, dan komt toch echt het meeste geweld van zwart naar wit. En dit geweld is ideologisch of vanuit puur blankenhaat geinspireerd. Allebei in mijn racisme naar blanken toe.
Maar hoe kan het dat de haatmensen van BLM zo eenzijdig hun boodschap kunnen uitzenden? is dit een uitting van de wensdroom van links? Dat een verongelijkte minderheidsgroep een meerderheid bedwingt? Zoals collies een kudde schapen?
Ik begin echt een pesthekel te krijgen aan bepaalde groepen in Nederland. Met name ook aan Nederlanders die kritiekloos mee lopen te gillen met deze intriganten en provocateurs.

appeltjesgroeneweide | 10-06-20 | 10:37

Als lagere school kind werd ons in de 50er jaren geleerd dat wij allen een erfzonde hadden omdat Adam van een appel gesnoept had. Die erfzonde hield in dat een niet gedoopt kind in de hel zou komen als het dood ging. De god van liefde gooide pasgeboren kinderen voor eeuwig, dat schijnt knap lang te zijn, op een donkere plek waar "geween en gekners der tanden" zou zijn.

Al snel had ik als kind al door dat het een niet met het ander te rijmen viel en gooide de erfzonde voor eeuwig, voorlopig nog niet voorbij, op mijn fake news lijst.

Tja dan hebben die BLM fascisten mooi pech, deze deur blijft dicht. Dan ben ik maar een racist die vrienden van allerlei kleuren over de hele wereld heeft.

bergsbeklimmer | 10-06-20 | 10:37 | 2

Het was eva, verleid door de slang. niet goed opgelet destijds .

horsteknots | 10-06-20 | 10:42

@horsteknots | 10-06-20 | 10:42:
Die Eva Jinek, wist dat ze het bron van het kwaad was toen ze zo kwijlde op de Satan van onze tijd, Hillary Clinton.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:44

Ik ben gelukkig 80 en heb een fantastisch leven achter de rug waarbij ik genoten heb van de vriendschappen met blank, zwart, bruin, homo's en lesbiennes . Ik heb medelijden met de jongeren van nu die hun leven minder onbezorgd en onbevangen tegemoet gaan. Verlies van spontaniteit maakt angstig en kwetsbaar .

verichrome | 10-06-20 | 10:36 | 4

En onderdanig.
Fijn om te lezen dat er oudere reaguurders zijn, boks ouwe!

Maya de Blij | 10-06-20 | 10:49

So true, en zo schrijnend.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 10:59

Mijn zonen zijn bruin of zwart, whatever, en ik kan u verzekeren, dat ze gewoon met iedereen thuis komen, en dat ze met iedereen om gaan, zolang niemand zich er mee bemoeit... Als er racisme is, dan wordt dat door de school opgelost, het is maar hoe groot je het maakt.

Purk | 10-06-20 | 13:22
▼ 1 antwoord verborgen

O god, de "zwarten" voelen zich weer beledigd maar denken alleen aan zichzelf en niet aan al die andere groeperingen die gediscrimineerd worden. Dikke mensen, ouderen, gehandicapten, homo's maar ook de gewone Nederlander die door extreem islamisten als een ongelovige hond worden gezien. Maar nee, alleen de "zwarten" zijn gediscrimineerd.

Sinclair | 10-06-20 | 10:35

Identiteidspolitiek, wij tegen zij, zij tegen wij. De ideale methode een volk bezig te houden, af te leiden, verdeel en heers.

glaaf | 10-06-20 | 10:35

Niets aan toe te voegen!

Here's Freddy | 10-06-20 | 10:35

En als klap op de vuurpijl een oproep op Twitter om zaterdag om 16.00 uur te plunderen in Rotterdam. Gelukkig vervelen de plaatselijke 'voetbal supporters' zich al een paar maanden...

kaplaarzenverkoper | 10-06-20 | 10:34

Deze witte man buigt voor niemand

Mark zit te Dutten | 10-06-20 | 10:34 | 3

Pas op, dit is ook een soort Blackface he. Wat vindt Bogarde daarvan???

JanVergoor | 10-06-20 | 10:37

De blanke ook niet !

demaup | 10-06-20 | 10:38

U heeft ook bij de F-jes van Chelsea gevoetbald?

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:43

Eigenlijk hoop ik stiekem altijd dat deze "helden"dat nou eens een keer flikken bij een verkeerd iemand. Iemand die dan adequate tegenmaatregelen treft. Dat er zeg maar weer een heleboel bijeenkomsten moeten worden gehouden.

The2Amendment | 10-06-20 | 10:34
-weggejorist-
cokdeveu | 10-06-20 | 10:34 | 1

Maar de hamvraag is wie zal het roer overnemen.
De laatste jaren laten zien dat massale instroom van zwart en islam tot een klimaks zal leiden.
Het zwarte volk heeft niets met de islam en de blanke.
De islam heeft niets met zwart en blank.
De blanke zal uitgeroeid worden,links of rechts om omdat de instroom niet meer gestopt kan worden.
Ik veronderstel dat dit gewenst is door Merkel en Brussel.

rein9576 | 10-06-20 | 10:33

Als je hielen wilt likken, moet je nou eenmaal op de knieën, jongens.

Mr_Natural | 10-06-20 | 10:32

Gegriefdheid, gekwetstheid en je beledigd dan wel achtergesteld voelen wordt zelfs door de rechter serieuzer genomen al naar gelang de bereidheid tot geweld en het militantisme van de langtenigen in kwestie. Dat is geen racisme, dat is koele berekening van het bestel en dat is zo mogelijk nog kwalijker.

Schulzie | 10-06-20 | 10:32

Oh, is het restaurant van de TK weer open?

dathoujetoch | 10-06-20 | 10:41

Schrans Timmerfrans komt tata centjes ophalen dus. Zucht.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:45

@dathoujetoch | 10-06-20 | 10:41:

Om de hoek zit een snackbar. Maar dat is waarschijnlijk te ver voor hem. Thuisbezorgd komt met een vrachtwagen.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Op deze manier zou je haast racist worden. Ben benieuwd of 1 van onze Princesjes met zo'n verontwaardigde lijp thuis mogen aanschuiven.

ron9129 | 10-06-20 | 10:31 | 2

Daar gedragen ze zich wel. Lees het boek "Radical chic" van Tom Wolfe ..

Beefbus | 10-06-20 | 10:32

Kijk naar Harry en halfzwarte Meghan. Dat gaat gartstikke goed. Statistisch gezien betekent dit dat 100% van niet witte princessen in het Britse koningshuis.....

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:50

Net als de Zwarte Piet discussie is dit vooral een randstedelijk issue. Kan er niet mee zitten en ben die George Floyd-verering ook wel een beetje zat. De man is vermoord door een politieagent en dat is heel tragisch en zeer verdrietig, maar was niet de heilige zoals hij nu wordt voorgesteld een aanbeden.
Kortom, over tot de orde van de dag. Er is nog genoeg te doen.

DrumPiet | 10-06-20 | 10:29 | 11

@amateurrr | 10-06-20 | 10:43: Als floydje gewoon aan zijn zoveelste terechte arrestatie had meegewerkt had ie nog veel meer slachtoffertjes gemaakt.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 11:13

@duhhaag | 10-06-20 | 11:11: Patholoog betaald door dezelfde kleur als de overleden crimineel zeker.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 11:14

Het is wereldwijd. Jouw achterafstreek komt ook echt wel een keer aan de beurt.

Opslag Medium | 10-06-20 | 12:27
▼ 8 antwoorden verborgen

Deze lieden gebruiken, net als fanatieke moslims, de weke onderbuik van de westerse democratische samenleving. Wij kennen een dergelijke onbeschofte houding nauwelijks, en weten niet hoe daar mee om te gaan. Angst regeert dus.
Er is imho maar een oplossing: Keihard aanpakken enerzijds, en negeren anderzijds waar mogelijk. Maar ja, de MSM zullen het ons wel inwrijven.....

L.E. Raar | 10-06-20 | 10:29

Ik heb het gevoel dat een groot gedeelte van de blanke "allies" bij de Black Looters Matters demonstraties daar gewoon zijn vanwege corona verveling. Je moet toch wat na weken thuiszitten.

Irnerius | 10-06-20 | 10:28 | 1

Dat verband zag ik ook al. Mensen zitten weken verplicht thuis en dan is dit incident een mooie escape. Normaal al jaren een man of 250 en nu opeens 14.000? Racisme in de USA was er altijd al.

Piet Karbiet | 10-06-20 | 10:41

Ik heb helemaal nooit iets met racisme gehad, maar ik begin me zo langzamerhand kapot te irriteren aan deze figuren . Altijd zichzelf maar weer in de slachtofferrol positioneren .
Wat ik steeds meer begin te geloven is dat ze dat ook helemaal niet erg vinden ,want ze weten ook dat er heel veel usefull idiots door hun eeuwige gedweep voor hun karretje zijn te spannen ,waardoor er ook weer veel deuren voor hun open zullen gaan .
Ook begin ik het gevoel te krijgen dat dit racisme gezeik vroeg of laat gigantisch gaat escaleren omdat de boel bewust tegen elkaar wordt opgezet.

leo59 | 10-06-20 | 10:26 | 1

Als je niet racistisch bent dan word je het wel gemaakt en op dat moment schreeuwen ze zie je wel!!!!

likdoorn | 10-06-20 | 10:30

Koot & Bie nog niet verboden?

Mr_Natural | 10-06-20 | 10:26 | 2

Komt ook nog wel

aardv@rk | 10-06-20 | 10:44

De noorderlingen van Alex van Warmerdam zal in ieder geval wel verboden worden denk ik zo

Drozen13 | 10-06-20 | 10:45

White privilge bestaat niet eens in nederland, je bent tegenwoordig eerder in het nadeel als je "wit" bent.
Bij het krijgen van huurwoningen, opleidingen vanuit de overheid, subsidies, banen (allochtonenquota) en bij de vrouwen, die bakken met deugpunten scoren met een gepigmenteerde partner.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:29

Wat doet die ogenschijnlijk dode pixel op GS?

TonieKolonie | 10-06-20 | 10:25 | 1

Moet je op klikken, verdien je deugpunten mee.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:26

Ze weten verdikke écht waar je huis woont!

Mr_Natural | 10-06-20 | 10:25

Luister, Dennis is een leuke kerel, maar moet nu niet bijdehand filmpjes gaan maken bij jonge donkere meiden... dit is even geen moment om ze pushen, daar had die andere grote donkere vent groot gelijk in.
Het is een lastige discussie met veel gevoel, dat niet makkelijk kan worden uitgesproken....

Laat dat even zijn, en dan straks weer bijdehand doen....

V-styn | 10-06-20 | 10:25 | 6

Dus je gaat naar een demonstratie om je mening te geven. Dat is het hele idee van een demo. En dan vraagt er iemand naar je mening en dan word je boos? Koekkoek.

Piet Karbiet | 10-06-20 | 10:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuk vrouwtje die van na 3 minuten.
Al met al best een constructief filmpje met interviews ook die boosneger was best constructief tot een zekere hoogte.

En ach Dennis die niet weet wat racisme is. Kom nou, tukkers worden niet voor vol aangezien buiten hun streek.

Miezerig | 10-06-20 | 10:24 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

De bevoling wordt gewoon tegen elkaar uitgespeeld, met oorloghitsers als die walgelijke rob jette voorop.
De coronahype had niet genoeg effect, dan maar rassenrellen.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:23 | 7

@van Oeffelen | 10-06-20 | 10:25: nee gewoon een valse nicht komt er vroeg of laat uit.

likdoorn | 10-06-20 | 10:33

@van Oeffelen | 10-06-20 | 10:25: Maar je hebt gelijk hoor, Jetten is helemaal geen oplichter. Frans Timmermans is een integere slanke man, Rutte heeft nog nooit gelogen, de EU brengt alleen maar goeds en de witte nederlandse man is hyperracistisch.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:35
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik ben hélemaal klaar met die agressieve schreeuwers, wat voor kleur ze ook hebben. Ik heb net zoveel schijt aan ze als ze aan ons hebben. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de daden van onze voorouders. Het is geschiedenis en geschiedenis ligt achter ons, niet voor ons. Waar die IQ-gemankeerden het aan mankeert is historisch besef en het onderwerp niet in de tijd plaatsen waar deze hoort. Slavernij, hoe erg ook, was destijds gewoon handel. Zo ging dat toen. Net zoals textielarbeiders in het verleden ook als een soort slaven werden behandeld. Die tijd is geweest (in het 'vrije' westen in elk geval). En dan hangen ze zo'n demonstratie op aan Zwarte Piet en ook daarvan heerst bij die assholes wederom geen enkel historisch besef. Ze gooien hun eigen glazen in, maar willen ook meteen onze hele servieskast omver gooien. En daar pas ik voor! Rot op en ga werken!

Graeme Reaper3779 | 10-06-20 | 10:22 | 3

1 ding weet ik wel, het zijn vooral de blanken die de boel ophitsen. Ik begin me zo langzamerhand te schamen voor mijn blanke huid, en niet omdat ik zo racistisch ben.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:25

Wat een randdebielen in den Haag
Eerst al dat schorriemorrie binnen halen en nu verbaasd zijn over de ellende die ze ten toon spreiden.
Welke kleur interreseert me geen hol, zwart, geel, rood, paars .
Niet werken, uitkering, drugs crimineel (net als Floyd) dan er uit met die gasten.
En niet zeuren , dat gaat niet, waar een wil is een weg !

joppo0 | 10-06-20 | 10:26

H.e.l.e.m.a.a.l. m.e.e. e.e.n.s!
+veel

MooseNL | 10-06-20 | 10:27

Wat een Catch-22 is er opgetuigd: als je racist bent moet je knielen, maar als je knielt ben je geen racist. Wat dient dit nou allemaal? Wie stuurt dit? Naar welke kant mogen we niet kijken dat deze nekkendraaier wordt gepromoot?

TmC | 10-06-20 | 10:22

Ik vind de mening van een Afrikaanse vrouw wel treffend als het gaat om de shawl die democraten gebruiken om te deugen, alsof Afro Amerikanen geen echte Amerikanen zijn..

youtu.be/WnzaXk_Rz7A

BrokenTipi | 10-06-20 | 10:22 | 1

Fantastisch die reactie eronder ook: “Pelosi is dronken. Ik herken dat want ik ben zelf een alcoholist.”

kapoerewiet | 10-06-20 | 10:32


Totaal geen last van erfzonde. Kwestie van doorzien dat erfzonde zelf al oplichting is. Huidskleur zal me als kleurenblinde boeien. Conclusie ; het hele blm, kozp en gelijke soepsidie-infuusjes kunnen me gestolen worden. Ga dus ook nooit knielen.

Iemand beoordelen op (slechte) ideeen is geen racisme.

BenDeLier | 10-06-20 | 10:22 | 1

Je knielt al met elke minuut die je betaald werkt

Balabanov | 11-06-20 | 01:25

Een armzalige crimineel die vertrekt in een gouden coffin betaald door een ordinaire bokser. Van Oef kan er niet mee zitten.

van Oeffelen | 10-06-20 | 10:22 | 2

Haha, soms raakt u met uw "van Oef" stijltje wel de juiste snaar. Mooie tegel.

elfenstein | 10-06-20 | 10:48

Welcome in my coffin. Nieuwe reality tv. Bling bling in heaven.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:53

Ik heb in mijn dorp gisteren de hele dag een zwartmens gezocht om voor te knielen. Liepen paar licht getinte maar dat is half werk ,om nu op een knie te zitten is ook weer zo gek. Nu maar een oproep geplaats in het dorpskrantje gezocht een zwart mens om voor te knielen

dik van alster2409 | 10-06-20 | 10:21 | 5

@van Oeffelen | 10-06-20 | 10:24:
Schaken ?

demaup | 10-06-20 | 10:45

@demaup | 10-06-20 | 10:45:
Looten. Blijkbaar kan oef sneller sportschoenen uit een winkel roven dan zijn gepigmenteerde concullega.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:47
▼ 2 antwoorden verborgen

En we mogen hopen dat dit idiote woke-activism van de Amerikaanse campuses niet overwaait naar hier. Het is oude terreur verpakt in nieuwe zakken. In de tijd van Mao werd iedereen in zijn gezicht gezwaaid met het rode boekje, nu moet je maar buigen voor de meest idiote dreigementen aan je adres, alleen omdat je in een faculteitsbestuur in een vergadering zit. Maar het zal wel liggen aan mijn blanke privilege.

Beste_Landgenoten | 10-06-20 | 10:21

Mijn vraag is: wie financiert dit alles? Die organisatie is toch wereldwijd vertakt?
Zag laatst een interview met Peter Siebelt. Als daar maar 25% van waar is wordt dit zoals altijd gefinancierd door dezelfde beesies. Aluhoedjes gaan nog eens gelijk krijgen....

Purk | 10-06-20 | 10:21

Filmpje van meer dan een week geleden, jammer!

5Pils1Rosé2Cola | 10-06-20 | 10:21

Als je goed naar de foto's kijkt, valt mij op dat er veel blanke vrouwen demonstreren. daar zit ook een probleem, blanke vrouwen laten zich leiden door hun zieligheidsempathie. OOit wilden de mannen vrouwen geen kiesrecht geven wegens hun emotionele instelling. Als je dit ziet, hadden ze ergens wel een punt. Die vrouwen in de demonstratie ondermijnen de westerse beschaving.

M.egafoon | 10-06-20 | 10:20 | 1

Ik zeg dit als vrouw al jaren. We zijn ten prooi gevallen aan de verwijving.

kapoerewiet | 10-06-20 | 10:26

Grappig, het juist gespelde koloniën en het onjuist gespelde cultuurkolonieën in hetzelfde topic. Het eerste woord kent de spellingchecker natuurlijk wel, het tweede kennelijk niet. Goed stuk, trouwens.

bintang | 10-06-20 | 10:20

Sowieso wil ik nogmaals oproepen om tenminste jullie abonnementen op alle laffe haatmedia (AD, Telegraaf, etc) op te zeggen. Digitaal of de papieren versie. Zonder lezers ook geen bestaansrecht. En stop toch met kijken naar de televisie, in het bijzonder de NPO, maar ook RTL. Negeren is het beste.
De laffe MSM laat zien totaal zonder ruggengraat te zijn en niet in staat om objectief en kwalitatief nieuws te produceren. Waarom wil je dat nog lezen, laat staan er voor betalen!

du Roi Soleil | 10-06-20 | 10:20 | 1

Eens, weinig to geen fact checking... het schijnt wel te helpen, dat angst zaaien....

Purk | 10-06-20 | 10:24

En om verandering van stemgedrag te krijgen houd ik mij vast aan de aanstaande financiële crisis. De taart die flink zal slinken, zorgkosten en maandlasten die veel hoger uitvallen. Nu kan 12% maandelijks Al niet rondkomen... dat zal flink toenemen zeker door het aantal faillissementen in aantocht. Dan pas krijgen burgers oog voor de oneerlijke verdeling van onze welvaart... graaiende bestuurders, directeuren van zielige stichtingen die 300k+/jaar graaien, statushouders die met voorrang een nieuwe sociale woning krijgt en 0,0 arbeid participatie van wordt verlangt... deugen boven de wet als democratie staat, criminelen niet worden aangepakt, Jetten/klaver die u een White guilt syndroom aanpraten, uw kids die de deug indoctrinatie via school en NPO ten oren krijgen., en mocht u meneer de agent nodig hebben of aangifte willen doen u te horen krijgt het zelf op te moeten lossen via de verzekering ondanks u een camera systeem heeft en de dader helder in beeld... dit vanwege de enorme achterstand Bij justitie. Het is ... dat een financiële crisis nodig is om stemgedrag te veranderen maar als dit nodig is om deugpolitiek aan banden te leggen dan is dat maar zo. Deugen maakt meer kapot en kost veel meer dan aanstaande crisis.

Hollandse_blauwe | 10-06-20 | 10:20 | 3

Leg mij nou eens uit dat stemmen in dit scenario gaat helpen.

OudeNederlander | 10-06-20 | 10:26

@OudeNederlander | 10-06-20 | 10:26: je geloofd toch niet dat deze rellen, haat en racisme uit de lucht komt vallen of wel? Het is de politiek die hier al jaren mee bezig zijn... stelselmatig. Dat deugen en politieke correctheid maakt van elke allochtoon die dat wilt een slachtoffer van een racistische maatschappij. De politiek faciliteert dit. Ik denk dat als de pvv of fvd de grootste van het land wordt je die deugpolitiek en White guilt onzin een langzame dood kan geven en op een plek kunt stoppen waar de zon niet schijnt... is tevens een uitstekende vakantieplek voor deug66 volk en Gl politici.

Hollandse_blauwe | 10-06-20 | 10:39

@Hollandse_blauwe | 10-06-20 | 10:39: Oh met je analyse ben ik het wel eens, maar niet met de hoop van de stembus. We zijn al voor 80% een kolonie van de EU, en tegen die tijd dat jouw scenario werkelijkheid wordt waarschijnlijk al tegen de 100%. Maar zelfs als de partijen die zeggen er wat tegen te gaan doen (PVV en FVD, wat we ook eerst nog maar eens moeten afwachten) een absolute meerderheid zouden krijgen (moeten we ook nog maar zien), dan nog krijgen ze er geen wet doorheen. Geen meerderheid in de 1e kamer, en corrupte rechters gaan dwarsliggen.
Wordt het niet eens tijd dat we stoppen met onzelf valse hoop geven, en ondertussen telkens 4 jaar op onze kont blijven zitten?
Dat we eens echt in actie komen?
Zeg me maar waar mijn analyse niet klopt.

OudeNederlander | 10-06-20 | 10:48

Het lijkt steeds meer op Black Racism Matters.
Zorgen dat je zelf bovenaan de zieligheidsladder blijft staan.

Johannnes | 10-06-20 | 10:20

Dit hele gedoe heeft zo ontzettend weinig met Nederland te maken, dat ze er in het Nederlands niet eens woorden voor kunnen vinden, en dan de Engelse sleutelwoordjes die ze via linkse blogjes en podcasts gehoord hebben maar heel interessant op gaan zitten dreunen. Voorbeelden noemen kunnen ze niet, veel verder dan Zwarte Piet en “white supremacy” komen ze niet. Het is om te huilen. In my opinion.

Ceristimo | 10-06-20 | 10:20 | 2

‘Apartheid’ (Zuidafrika en overgenomen in de wereld) was toch echt van nederlandse oorsprong; verder met je eens, achterlijke engelse kretelogie. Moest eerder nog opzoeken wat sommige kreten betekenen, en er duiken elke keer weer nieuwe op.

BenDeLier | 10-06-20 | 10:26

Ik voorzie een herhaling van “de neger omdat het moet” campagne van een aantal jaren geleden. Dat zal de boel hopelijk weer even sussen.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:18

En dat is hoe men rolt. Op een normale open en kritische vraag van Dennis Schouten wordt direct agressief en intimiderend gereageerd door gekleurde meneer. “Ga uit mijn gezicht vriend” en dreigende houding. De gekleurde vrouwtjes kunnen niet aangeven waar en wanneer er discriminatie wordt toegepast op hen en de blanke mevrouwtjes deugen zo vreselijk dat mensen uit de zorg de tyfus kunnen krijgen. En dat allemaal om te deugen. Het wordt een burgeroorlog op zo’n manier. Ik ben dit een beetje spuugzat aan het worden, dat door je strot duwen dat blanken zo racistisch zijn. En de NPO doet hier vrolijk aan mee

Waakvlam | 10-06-20 | 10:18

Grappig dat den #linksfascist nu ook het 'er gaan ook zoveel dood aan de griep' excuus gebruiken. Ik dacht dat dat voorbehouden was aan de rechtse stemmers.

roevka | 10-06-20 | 10:18

Hulde voor dit epistel!

s.a.dj | 10-06-20 | 10:17 | 1
-weggejorist-
K. Westergaard | 10-06-20 | 10:19

Het ergste is dat de groepering, die een misdaad van een blanke, gebruikt om elke blanke aan te pakken, juist de exact tegenovergestelde reflex heeft, als een islamitische terrorist een terroristische aanslag pleegt. Dan mag je niet iedere moslim (of de ideologie) hiervoor ter verantwoording roepen. Ze zijn er namelijk bang voor dat ze dan zelf aangevallen worden door een net zo agressieve beweging. En dat risico lopen ze bij blanken niet/minder.

The_Black_Knight | 10-06-20 | 10:17 | 2

Het is wel opmerkelijk dat je het andersom nooit ziet.
Hoeveel blanken worden er wel niet vermoord door zwarten?
Er zijn er de afgelopen dagen nog een paar doodgeslagen op straat...... is er OOIT een protest geweest voor het geweld van zwart tegen blank? Of tegen islamitische terreur?
Nee, want alleen blanken zijn slecht. En wie lopen er voorop in die demonstraties? Juist, de blanken.
Waanzin.

Slipsnifter | 10-06-20 | 10:21

Terwijl het verschil is dat iedere moslim per definitie de islamitische ideologie aanhangt terwijl blanken niet aan een ideologie gebonden zijn! (voor zover er uberhaupt sprake is van een ideologie bij de agent van Floyd)

du Roi Soleil | 10-06-20 | 10:23

Preken voor eigen parochie kan ie wel, onze van Rossem. Nu nog zorgen dat de boodschap aan de andere kant ook binnen komt, daar zit vaak het probleem.

Super Vaagstra | 10-06-20 | 10:17 | 1

Eens. Deze discussie moeten we als reaguurders op Twitter voeren. Nog enige kans dat sommigen het licht gaan zien. Kom naar Twitter Vaagstra.

stafpilot | 10-06-20 | 11:02

Mooi stuk van Rossem!

Beefbus | 10-06-20 | 10:16

Hirsi Ali spreekt zich uit tegen de media.
Ze stoort zich aan het feit dat journalisten wel verschil maken in huidskleur als het gaat om het gedrag van politieagenten jegens zwarte of blanke mensen, maar niet wanneer het gaat om criminaliteit. „Dan krijg je niet het hele verhaal”, aldus Hirsi Ali.
www.telegraaf.nl/nieuws/1261944244/ay...

demaup | 10-06-20 | 10:16 | 1

Zoals tegenwoordig bijna altijd komt de waarheid weer van een niet-blanke.

Slipsnifter | 10-06-20 | 11:01

Ik slaap nog steeds slechts als ik aan het hoofd van Aldith Hunkar denk. Brrrr.

Irnerius | 10-06-20 | 10:25

"White privilege", op zich een zeer bedenkelijke term. wordt inmiddels omgekat naar "white guilt". De volgende stap zal ontegenzeglijk "white surrender" zijn, submission, of, zoals Hoellebecq, het op z'n Frans zei, soumission.
Het is het uur der wraak, het is ressentiment 2.0, gram, wrok dat zich binnen een steeds nauwer wordend discours kanaliseert en aan kracht wint. Dit is wat Michel Foucault de micropolitiek van de macht noemde. We zien hoe nieuwe posities ontstaan en hoe vanuit die posities nieuwe woorden worden geformuleerd, nieuwe zinnen en alras complete verhalen, die gebundeld worden tot een dwingend narratief, waarbinnen steeds nauwkeuriger vastgelegd wordt wat wel en wat niet gezegd mag worden, en waarbinnen uiteindelijk vast komt te liggen wat nog gezegd kán worden. Binnen dat discours zien de bouwers van dat discours alles "helder", helder als glas.
En waar is de pers, waar zijn de journalisten? Die laten zich als strontvliegen de lokken door geur van die nieuwe waarheden, cirkelen er omheen en helpen zo de bestendiging en verdere verspreiding van het narratief.
En waar is de politiek, waar zijn de politici? Die buitelen, opportunistisch en hypocriet als ze zijn, over elkaar heen in hun pogingen aansluiting te vinden, de toonzetting aan te voelen en over te nemen, en voor je het weet vertellen zij hetzelfde verhaal over personen van kleur, over institutioneel racisme, over wit privilege, over Zwarte Piet, en gebruiken ze daarbij exact dezelfde woorden, zinswendingen, pointes, redeneringen, kwinkslagen.
En heb je kritiek, toon je twijfel, dan ben je meteen verdacht en word je weggezet als vijand van de waarheid die zo helder is als glas. Jouw woorden hebben steeds minder kracht, jouw argument wordt steeds minder valide, want wat je zegt past niet meer in het kader, het steeds dwingender wordende kader.

Schoorsteenveger | 10-06-20 | 10:14 | 6

@Stephen K. | 10-06-20 | 10:27:
En wat gaat u concreet doen? Het is hopeloos, de jongste generaties zijn compleet overtuigd van het BLM verhaal en doordrenkt met marxisme. Redeloos, radeloos, reddeloos, zie de peilingen. BLM, antifa en het marxisme hebben gewonnen.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:30

@Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:30:
In (middel)grote steden is het zeker verloren wat betreft de indoctrinatie van de jeugd. In de kleinere steden/dorpen/platteland heb je gelukkig ook een grote groep rechtse conservatieve jongeren. Daarnaast switchen veel jongeren na ongeveer hun 25e vaak alsnog van links naar het midden of rechts. Dit geldt niet alleen voor NL maar ook de US en andere EU landen.

Stephen K. | 10-06-20 | 10:44

@Stephen K. | 10-06-20 | 10:44:
Of de jeugd zich uiteindelijk nou links of rechts opstelt, die jeugd dient zo veel mogelijk de kans te krijgen om na te denken, af te wegen, te leren, geestelijke luiheid te bestrijden, te vragen, te twijfelen, opnieuw te vragen, opnieuw te twijfelen.
De waarheid van vandaag de dag houdt zich niet eenzijdig op ter linker- of ter rechterzijde, maar snijdt overal dwars doorheen, klieft categorieën, heilige huisjes, safe spaces, netwerken, veilige havens, instituties, sociëteiten, stromingen dwars doormidden en vernietigt zekerheden als nooit tevoren.
Dat is de ironie van het postmoderne leven. Nog nooit waren we minder bevooroordeeld dan nu, nog nooit hadden we zoveel inzicht als nu, nog nooit waren we instaat de waarheid zo goed te kunnen onderzoeken als nu, nog nooit was onderwijs en opleiding zo wijdverbreid als nu, nog nooit was toegang tot alle wijsheden en alle onzin die die mensheid bij mekaar gedacht heeft zo gemakkelijk als nu, en uitgerekend als we in die intellectuele luxe baden verblinden we onszelf maximaal en vinden we dat alles helder is.
Het postmodernisma dat ons vertelde dat we alles kapot konden relativeren en dat er geen waarheid bestaat, dat alles betwijfeld kan worden en niets vaststaat, datzelfde postmodernisme rommelt ons, als we niet oppassen, naar een rigide waarheid waaraan geen ontsnappen meer mogelijk is. Als niets waar is, zo is het uitgangspunt, dan kan en mag alles, is alles slechts een kwestie van macht en machtsspelletjes, van strijd.
Dat is, sorry dat ik 'm weer van stal haal, wat Nietzsche aan zag komen. De leegheid, ontstaan door het afschaffen van de waarheid, die omslaat in puur nihilime, en nihilisme dat ontaardt in puur en onversneden ressentimentsdenken, denken in termen van macht, van overheersing en onderdrukking. Definieer jezelf en je companen als slachtoffer, en je hebt een vrijbrief om tot geweld over te gaan jegens de vermeende onderdrukker. De opstand der horden, zoals beschreven door Ortega y Gasset.
Er is maar één weg, als je het mij vraagt, die we vanuit deze geestelijke impasse kunnen gaan, en dat is het overwinnen van het verstikkende postmodernisme. Als alles relatief is, als er geen absolute waarheid, geen alleswetende God, geen fundament voor de moraal, geen richtingwijzer meer is buiten wie en wat wij zijn, dan is het zaak om als mensheid de uitdaging met de Grote Leegte aan te gaan en hardop te zeggen: als alles relatief is, dan is het zaak om te besluiten welke relatieve waarheid voor ons de beste is, en ons daarnaar te richten. Voortdurend scheppen vanuit systematische twijfel, elke dag, elke minuut, elke seconde, in het besef dat geen externe waarheid ons ooit gelijk zal geven.

Schoorsteenveger | 10-06-20 | 11:29
▼ 3 antwoorden verborgen

En dan hebben we nog een organisatie die eist dat je vijf keer per dag voor hun knielt.
Maar die houden zich nu even afzijdig en wachten rustig af.

komtdatschot | 10-06-20 | 10:14 | 1

Die organisatie droomt van knielende mannen in oranje pakken.

Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 10:19

En als mijn wasmachine dan stuk gaat, wat dan? Wie komt 'm dan repareren?

Baron Clappique | 10-06-20 | 10:13 | 1

Het COA?

kwark001 | 10-06-20 | 10:14

Hulde van Rossem. Niets aan toe te voegen. Uitstekend stuk. Buigen, knielen of barsten?NOOIT!

Zeiss | 10-06-20 | 10:13 | 1

Precies.... nooit.
Wij zijn niet schuldig aan wat onze voorouders gedaan hebben.

MooseNL | 10-06-20 | 10:31

Zucht, ik ben er helemaal klaar mee. Nu zijn 'we' rechtsextremisten. Donder toch een eind op klootvolk. Ik heb nog nooit iemand beoordeeld op kleur (ook niet op wit en zwart, dat zijn geen kleuren). Gedrag, daar beoordeel ik mensen op. Dus noem mij maar een racist: ongezien de tyfus voor jou dan.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:11 | 4

Ik wordt er wel door uitgelokt. Vroeger zag ik mensen om mij heen, nu zie ik mensen en donkere mensen. Al dit gedoe levert in mijn ogen alleen maar tweespalt op! Hopelijk gaat men dat inzien.... zeker bij de MSM.

Harrie7949 | 10-06-20 | 10:21

@elfenstein | 10-06-20 | 10:15:

Klopt, Rupsjes Nooitgenoeg. Als iemand het lef heeft om racist in mijn gezicht te zeggen dan... zou ik degene op z'n neus stompen. Nee, geen geweld. Aangifte doe ik wel.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:21

@Harrie7949 | 10-06-20 | 10:21:

Absoluut, polarisatie neemt toe. Gisteren nog met een Turkse en Italiaanse gesproken, we moeten het samen doen. Maar zonder te schreeuwen/plunderden/geweld.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 10:23
▼ 1 antwoord verborgen

.. maar goed. Vrees en DENK dat dit op scherp drijven van raciale- en culturele tegenstellingen precies de bedoeling is.

Hoe meer haat demense onderling voelen, hoe beter dat de Brusselmannen en de gluiperts van '66 extreemGroenlinks en VVD uitkomt. Het werkt, want een plein vol boze KOZP en BLM uitbaters doet wat donkers met mij.

Verdeel en heers. Beloof de onderklasse een aalmoes, in ruil voor het aanvallen van het midden. Dat houdt de oorzakelijke viezigheid uit beeld en de top floreert. Voor de jinekken jettes ruttes klavers brusselmannen en mouthanen geen "nieuw normaal" of vliegbeperkingen.

Heeft u al geknield en gestort op gironummer 1873 kameraad Rutte?

Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 10:10

Ik heb het héle artikel in één ruk uitgelezen en het verwoordt exact mijn standpunt.
NL racistisch? Denk van niet.
Op mijn knie gaan? Denk van niet.
Een zwarte schoen kussen? Denk van niet.
Het Partijkartel wegstemmen om een frisse wind te laten waaien? Welzeker!

Du-u-u-h | 10-06-20 | 10:10 | 1

Inderdaad!

MooseNL | 10-06-20 | 10:32

De eerste en laatste keer dat ik zal knielen, is wanneer ik mijn vriendin ten huwelijk vraag. En ook dat zal wel even duren denk...

verlegenmaarlief | 10-06-20 | 10:08 | 3

Niet zo verlegen joh!

Acidstain | 10-06-20 | 10:14

Gewoon doen. Je moet het gewoon een keer gedaan hebben in je leven ook al komt er volgens de overleveringen steevast ellende van.

elfenstein | 10-06-20 | 10:16

Onbewust ben je al door de knieën gegaan voor je vriendin, zo te horen. Kwestie van tijd.

Schoorsteenveger | 10-06-20 | 10:16

Goed verhaal.

Met name over de voorzichtigheid rond de Dam-demo, omdat het een demo tegen racisme betrof. Halsema schrok terug van de aanpak ervan, juist omdat het beeld van onze politie die mogelijk met geweld zou optreden tegen donkere demonstranten met de verwachting van rellen en plunderdingen haar op een politieke afrekening zou komen te staan met haar achterban. Het niet durven aanpakken van een bepaalde groep demonstranten omdat je ellende verwacht is - inderdaad - ook al een racistisch uitgangspunt. Ik weet zeker: Hadden daar horeca-uitbaters staan demonstreren, dan was de knoet erover gegaan.

En ja, racisme bestaat in dit land. Zwarte mensen hebben te maken met vooroordelen, dat is zonneklaart. Je hoeft maar een dagje op GS de comments te lezen en je weet het. Maar, en dat wordt dan weer vergeten: Onder donkere mensen, Marokkanen, Turken leeft evenveel, zo niet sterker aanwezig racisme. Als kaaskop kom je niet aan het werk bij een allochtone werkgever bijvoorbeeld. Gewoon nul kans. Je wordt niet achtergesteld, je wordt gewoon nooit aangenomen. Daar hebben we het niet over. Dat Tuhrken en Marokkanen elkaar onderling wel kunnen schieten gaat dit ook niet obver en ook niet over de voorkoordelen die onder mensen van Surinaamse afkomst leven over blanke Hollanders. Want dat zijn mionderheden en die minderheden spreek je niet aan op hun daderschap. Maar wel de blanken, want wij zijn unaniem behept met de erfzonde. En daar gaat het verkeerd. Daar komt een nieuwe terreur uit voort, zoals de eis om kunstgezelschappen onder divi-quota te stellen. en sowieso het absurde (en racistische) idee dat "diversiteit" het gevolg is van het mengen van mensen van verschillende achtergronden en kleuren. Juist dat waanidee gaat uit van rassenverschillen, iets dat men nu juist wilde ontkennen of bestrijden. Hoe krijg je het verzonnen?

We willen als blanken best nadenken over de slavernij en over "ons" aandeel in racisme en ons wat meer bewsut woirtden van de blijkbaar ervaren collectieve pijn bij minderheden over hun achtergestelde positie en zelfs over de pijn die beleefd wordt vanuit een ver slavenverleden. We zijn de beroerdste niet en er zal best iets van waarheid zitten in het onbewust beleven van een blank-privilege. UIteraard, de vis ziet ook het water niet waar die in zwemt. Maar kom er niet mee aan dat alle blanken opeens racisten zijn. En dan nog: Wat is blank, of wit, zoals je nu moet zeggen? Ben je al niet-blank bij een kwart6 van je voorouders? Of bij een achste? Ik denk meteen aan de Jodenwetten van de nazi's en hun raszuiverheid. Wanneer word je gerekend tot de daders en wanneer tot de slachtoffers? Of is dat allemaal een kwestie van perceptie en persoonlijk gevoelde emotie?

Beste_Landgenoten | 10-06-20 | 10:08 | 4

In het geval van de nazi's was het als gedeeltelijke oostenrijkse jood wel een voordeel als je een snor had. En daarmee is de krankzinnigheid van dat kleurtjesmeten met een RAL staalkaart in de hand wel afdoende aangetoond.

elfenstein | 10-06-20 | 10:12

Alle witten zijn schuldig. Behalve Karl Marx natuurlijk. Maar witten hebben erfzonden, welke deze zijn is afhankelijk van waar hun huis woont. Maar zij dienen verginnis te vragen van alle sub Sahara Afrikanen. Voor het gebrek aan pigment wat impliceert dat ze medeplichtig zijn dat alle zwarten worden achtergesteld.

Kniel witten en heb berouw voor jullie erfzonden. Dat is het mantra van onze beteren momenteel.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:14

Je bent ongeveer net zo makkelijk als onnozele Halsema zich doet voorkomen, nl. alsof er tussen niks doen en de “knoet erover” geen ruimte zit voor andere acties (organisatie laten aangeven “Kom niet meer”, toegangswegen afsluiten etc.). Dat is een heel zwak excuus, met name voor iemand die verantwoordelijk is voor orde en veiligheid, zoals Halsema dat is.

The_Black_Knight | 10-06-20 | 10:25
▼ 1 antwoord verborgen

Met weemoed denk ik terug aan de eerste weken van de lockdown; alle politiek-correcte nonsens waren even helemaal uit beeld. Belangrijke zaken eerst. Ik hoopte op een harde reset waarna de samenleving weer in balans zou komen, met nuchtere feiten als leidraad en niet emoties. Tot een agent in de USA roet (pun) in het eten gooide. Laat die economische atoombom maar komen. Ik ben voorbereid.

Piet Karbiet | 10-06-20 | 10:07 | 2

Dezelfde weemoed. Ik had er alleen geen vertrouwen in dat de harde reset zou komen.

Gewone_mevrouw | 10-06-20 | 10:09

Dat kwam omdat de zwijgende meerderheid gekoeieneerd werd en zich zorgen maakten om opoe. Maar ik had er wel vertrouwen in dat de identity politics schreeuwers zouden terugkeren. Alleen had ik verwacht dat ze over Greta en haar klimaathysterie zouden beginnen. Deze BLM hetze had ik niet verwacht.

Naïef want november 2020 komt eraan en deze rassenrellen zijn direct een respons op deze komende gebeurtenis.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:12

Twee dagen heeft John Oliver een behoorlijke epische episode gemaakt, over de 'police'. Deze moet je zien. Wat mijn europese ogen opviel is hoe 'amerikaans' deze problemen en oorzaken zijn.
Als 30 minuten te lang is, bekijk in ieder geval de laatste 3 minuten voor een kleine inkijk in de amerikaanse zwarte psyche.
www.youtube.com/watch?v=Wf4cea5oObY&a...

Alquest | 10-06-20 | 10:05 | 4

@Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 10:09: Historisch bewezen: je hoeft maar 3% van de bevolking mee te krijgen voor een revolutie. Dat is echter wel wat nodig is om het tij te keren, als je denkt dat het nog via de stembus lukt ben je naief, of een beetje dom.

OudeNederlander | 10-06-20 | 10:15
▼ 1 antwoord verborgen

Tucker Carlson zoals altijd scherp en to the point!
Tucker: The rise of left-wing rage mobs in America
youtu.be/fv6Y3a4BV6E

Stephen K. | 10-06-20 | 10:05 | 1

Eigenlijk een retegoed (excusez le mot) stuk van Van Rossem.

JvanDeventer | 10-06-20 | 10:04

Dat nawauwelen van modieuze Amerikaanse terminologie is al dertig jaar aan de gang, inclusief dat nare spraakgebrek waarbij elke zin als een vraag wordt uitgesproken.

Ad Hominem | 10-06-20 | 10:04 | 1

Wanneer je het vertaalt, slaat het ook gelijk nergens meer op. We kennen de woorden omdat het in Amerika speelt, of gespeeld heeft, in de zuidelijke staten.
Hier niet. Gewoon mee ophouden dus. Ga iets nuttigs doen, werken bijvoorbeeld.

Papa Jones | 10-06-20 | 10:07

Terwijl Opsporing Verzocht elke week getuigt van het zoveelste geweld tegen blanke inwoners door zwarten, gaan zwarte racisten op zoek naar rechtvaardiging voor hun racisme jegens blanken. Bij gebrek aan grijpen ze een onschuldig kinderfeestje aan om hun boodschap tot nog meer racistisch geweld richting blanken niveaubevestigend rond te schreeuwen.
Ondertussen gaan de aanvallen op de blanke bevolking in alle anonimiteit gestaag verder. De 18-jarige jongen uit Heesch die is neergestoken door een zwarte Afrikaan omdat hij een blanke jongen uit Heesch was, is in stilte begraven. Dat is de huidige realiteit, niet die uit de 15de eeuw of uit een verzonnen kinderfeest.
Als je dat feit niet in je demonstratie meeneemt ben je het daarmee eens. Kortom, de grootste racisten zijn de zogenaamde anti-racisten, maar iedereen met een IQ boven de 52 wist dat al.

K. Westergaard | 10-06-20 | 10:03 | 2

Opsporing Verzocht heeft ook zijn langste tijd gehad, dat framen kan echt niet meer anno 2020.

Acidstain | 10-06-20 | 10:13

De nieuwe inquisitie. Knielen voor de nieuwe zwarte god, anders kop af.
Ongezien de tyfus voor al die lui, wil je dat ik voor je kniel? Dan heb je al verloren.
Sinds de corona heb ik facebook maar weer eens aangezwengeld en ik kan u zeggen dat ik er sinds de BLM uitbraak nog nooit zoveel ontvriend heb. Ik beschouw dat niet als iets goeds, sta altijd open voor de ander zijn mening of overtuiging maar dit gaat gewoon te ver, je moet je als blanke gast ineens gaan verantwoorden voor allerhande bullshit en als je dat niet doet en niet nederig buigt ben je gelijk racist, fascist yada yada.... In sommige opzichten zijn religieuzen zelfs makkelijker, zelfs de moslims komen niet zo fanatiek achter je aan als je zegt dat je niet van dat geloof bent. Zei ik dat nou echt? Jup.

elfenstein | 10-06-20 | 10:03

Leuk zo'n stukje, maar je vergeet dat we een niet laffe groepering hebben en een niet laffe politieke partij en beide worden hier en elders met de regelmaat van de klok afgezeken.
Allemaal eigen keus.

harry19612 | 10-06-20 | 10:03

Binnenkort wordt de maand juli ook verboden en moet iedereen die in juli geboren is excuses maken.

"Julius Caesar once sold the entire population of a conquered region in Gaul, no fewer than 53,000 people, to slave dealers on the spot."

Een van de grootste slavendrijvers uit de geschiedenis. Voor keizer Augustus geldt hetzelfde. Wanneer wordt het standbeeld van de David van Michelangelo trouwens neergehaald? Koning David uit de Bijbel was een moordenaar. Iedereen moet toch brandschoon zijn, mogen liedjes van Michael Jackson dan eigenlijk nog wel? En iedereen die zegt geïnspireerd te zijn door hem? En waarom alleen koningen en landheren aanpakken waarvan slavenverleden bekend is? Elke heerser van voor 1900 is naar huidige maatstaven gegarandeerd een dictatoriale moordenaar die dagelijks mensenrechten op grote schaal heeft geschonden. Sluit alle musea maar, alle geschiedenisboeken verbranden, dat lost blijkbaar alles op.

een_mike | 10-06-20 | 10:03 | 13

@onfray | 10-06-20 | 10:47:
Weet ik maar ik heb alleen een tamelijk krakerig exemplaar op een verzamelaar, type Tell Sell rotzooi, RZA moet een brandschoon exemplaar van de single gehad hebben of zelfs een double ervan. Heel misschien zelfs de mastertape. Bovendien deed The RZA het in een tijd dat we al die digitale wondermiddelen nog niet hadden, dat was nog klooien met akai samplemachines in 8 bit en analoge 19' dozen die vaak meer ruis produceerden dan dat het iets goeds voor je sound deed. Diep respect voor wat die gast in zijn tijd met samples deed.

elfenstein | 10-06-20 | 11:11

@elfenstein | 10-06-20 | 11:11: Nog een mogelijkheid is dat iemand toevallig in dezelfde studio aan het rommelen was waar de opnamen (masters, multi-tracks) van andere artiesten op een wat rommelige manier waren gearchiveerd. Vroeger, in het puur analoge domein kon je alle fatsoenlijke studios nog op één A4-tje schrijven, dus in een beetje studio van naam waren al eerder een heleboel andere dingen opgenomen. Maar lang niet iedereen gebruikte altijd en overal een goede kluis voor, net zoals encryptie nu wel eens wordt vergeten in het digitale domein.

Dan is er ook nog de mogelijkheid dat de auteursrechten (en naburige rechten) van het eerdere werk in dezelfde hand zijn als een contract met de artiest die het later bewerkt. Die kans is verre van denkbeeldig, aangezien vrijwel alle muziekrechten al decennia in handen zijn van een zeer beperkt aantal bedrijven, vaak letterlijk slechts een handvol. Dan kan je een soort vestzak-broekzak regeling maken waarbij een artiest legaal kan grabbelen en graaien in een catalogus met zeg 20% van het bestaande wereldrepertoire.

OverdaanDerOnderheid | 10-06-20 | 17:21
▼ 10 antwoorden verborgen

Dit contingent is verloren. Ruggengraadloze bestuurders, politici en burgers. Zij zijn verworden tot de moderne slaven ook al weten ze dat niet. Knielend en buigend voor de BLM en KOZP en ander rapaille. RIP. Oost Europa blijft fier overeind en zal een veilige haven worden.

De Evangelist | 10-06-20 | 10:02

Ik ben atheïst. Ik geloof niet in erfzonde. Ik ben verantwoordelijk voor mijn daden, en jij voor de jouwe. En ik ben niet verantwoordelijk voor de daden van mijn voorouders, noch ben jij dat. Elke afwijking daarop is een aanval op mijn karakter, en dat accepteer ik niet. Punt.

TheEgg | 10-06-20 | 10:02 | 3

Klasse! En super goed verwoord.

Zure_gnoe | 10-06-20 | 10:03

Ik zou pastafari worden als ik jou was, een religie hebben heeft zo zijn voordelen en in die branche is pastafarisme een van de betere geloven, volop rum en lekker eten en als je naar de hemel gaat geeft het biervulkanen en stripteasedanseressen (m/v/whateveryoulike)
RAmen!

elfenstein | 10-06-20 | 10:08

@elfenstein | 10-06-20 | 10:08:
What do we stand for?
All that is good.
What are we against?
All that isn't good.

Bobby Henderson, Gospel pagina XIII
RAmen.

TheEgg | 10-06-20 | 11:05

Helemaal eens. Dat iedereen om je heen zo blind is voor wat het BLMKOZPANTIFA monster echt is, is heel irritant. Het zijn overwegend erg lieve en ongeïnformeerde mensen die direct in de juiste houding springen zodra iemand gilt dat Nederland een vreselijk racistisch land is.

Denk dat dit een prachtig en vrij land is. Kansen voor iedereen en als iemand een keer je naam verkeerd uitspreekt is dat niet direct onderdrukking. Zélfs als iemand een keer een aap nadoet, hoe verwerpelijk ook, dat is nog geen aanleiding dit land te betichten van een racisme probleem.

Bvdb | 10-06-20 | 10:02

Hulde Van Rossem.
Rechtse partijen moeten nu vol op het orgel om campagne te voeren, het gaat slecht aflopen als deze waanzinnigen hun zin krijgen, heeft niks met racisme te maken, eerder met vergelding.

lanexx | 10-06-20 | 10:01 | 2

Nee. Niet in de valkuil die verdeel en heers heet, trappen.
Dat deze flauwekul de wind mee krijgt van politiek en (dus) MSM is omdat ze dat goed uitkomt, niet omdat zij vinden dat er racisme is in NL of omdat zij de anti-racisme beweging een warm hart toedragen.
Politici en de elite dragen alleen zichzelf een warm hart toe.

jemagookniksmeer | 10-06-20 | 10:05

Rechtse partijen gaan niet vaak "vol op het orgel" want (a) hun supporters werken meestal overdag en zolang ze hun geneugten maar blijven behouden is het wel ok, en (b) als ze het doen worden ze direct voor fascisten uitgemaakt.

viejohuevon | 10-06-20 | 10:06

De politiek is stuk, een aan verkiezingsakkoorden geknecht kartel. De controlerende macht die dat dient te onthullen is eigendom van de staat enerzijds (NPO), en van Brussel anderzijds (kranten).

Hoe valt dit te repareren? Simpelweg niet, het is onmogelijk deze kluwen nog te ontwarren, de publieke opinie is gemonopoliseerd, slechts enkele rafelrandjes zoals GeenStijl bestaan nog, het is maar de vraag hoe lang, want ik ruik weer verregaande wetgeving jegens "kwetsende uitspraken", in de VS is een acteur van the Flash ook al de laan uit gestuurd wegens wat "racistische" uitspraken op twitter 2014.

The purge komt er aan, niet zoals in de film, maar gewoon op de interwebs, staat uw mening niet aan, is het met uw zichtbaarheid op internet gedaan.

Abject | 10-06-20 | 10:01 | 1

mccarthyisme.

Acidstain | 10-06-20 | 10:19

Tja Van Rossem, maar jouw held Rutte faciliteert het én doet er zelf aan mee in de zwarte piet discussie.

OudeNederlander | 10-06-20 | 09:59

Mensen zullen publiekelijk hun mening aanpassen onder dreiging van geweld en sociale uitsluiting. De haat tegen dit soort lui zal alleen groter worden en hopelijk zichtbaar worden in de stemhokjes.

Earl_of_Doncaster | 10-06-20 | 09:59

Geweldig, haast briljànt stukje, Van Rossem.
Hulde!

L. Vis | 10-06-20 | 09:58

Nou, precies dat dus. Het is zo evident wat er gebeurd. De ideologie is zo transparant, dat je de antwoorden en standpunten van de activisten kunt voorspellen. Er speelt een programma af. Het zijn geen ‘activisten’ maar ideologen.
Het meest walgelijke, inderdaad omdat het zo neerbuigend is, zijn diegenen die kritiekloos steun betuigen. Dat zijn de meelopers, de conformisten. Die weten niets, dat hebben ze nooit gedaan.

ratelaar | 10-06-20 | 09:57

De inmiddels vanzelfsprekende rechtvaardiging volgt uit jezelf verbonden voelen met je voorouders, precies wat je een ander kwalijk neemt als ze je daar op afrekenen, omdat dat dus racisme is. Het is een spandoek met de tekst "spandoeken moeten verboden worden".

Vraag is ook wat nu de concrete wensen van de demonstranten zijn? Zelfde rechten, stemrecht, recht op bestaan, scholing, uitkering, wetgeving die aantoonbare discriminatie strafbaar stelt kan het allemaal niet zijn. Het lijkt vooral te gaan om inhaalslag van (tijdelijke?) wraak-racisme, nu mag deze groep ook even in een hoek gezet worden, dan voelen jullie ook eens hoe het is. Dat lijkt dus heel wat anders te zijn dan dat we uiteindelijk allemaal gelijk zijn en je kleurenblind bent, dat tegenwoordig als onderdrukking wordt gezien, de eigen cultuur van iemand ontkennen is al helemaal not done. Dat is natuurlijk nogal tegenstrijdig, verschil tegelijk ontkennen en respecteren. Geblinddoekt door een mijnenveld lopen. Doel lijkt niet gelijkheid maar juist meer ongelijkheid, polarisatie, boetedoening, schadebetaling en publieke erkenning van eigen schuld van vermeende voorouders, vernedering, je bent slecht want je bent wit. De kloof niet kleiner maken maar de bruggen die er al zijn verbranden.

Als een dame op straat wordt gevraagd te knielen voor BLM vanwege haar "witte privilege" zou ze moeten vragen of als ze vorige week door iemand met een dezelfde kleur als de vrager is uitgescholden of de vrager daar ook excuses voor wil aanbieden. Die zal terecht zeggen "Daar had ik niks mee te maken", en dan kan ze antwoorden "My point exactly"

Om met de woorden van Jeffrey te spreken "Ik vind niet dat ik persoonlijk afgerekend mag worden op vermeend slavendrijfverleden van mijn Ashanti volk, wat heb ik met dat verleden te maken?"

een_mike | 10-06-20 | 09:56

Zo is het gewoon, geweldig geschreven!. Wat hun werkelijke drijfveer is valt nog te bezien. Dat het averechts werkt op de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen is wel duidelijk. Racisme is strafbaar en wordt bij aangifte vervolgd. Dit gaat meer over overgevoeligheid, haat tegen blanke mensen en misbruik maken van het verleden. Je eigen falen afreageren op anderen.

doskabouter | 10-06-20 | 09:56

Ik keek even op de NOS naar meer achtergrond over het bezoek aan Dennis Schouten.

Maar toen bedacht ik: dit soort nachtelijke bezoeken halen natuurlijk alleen de voorpagina als het bij Sylvana Simons gebeurt.

Voor nu: tumbleweed.

Knufter | 10-06-20 | 09:56 | 3

Daar zullen ze nu wel op terug komen, met in het item een troela die het afdoet met, "Het is wel heel erg, maarrrrrr..."

neonreclame | 10-06-20 | 10:03

Of de vreselijke bedreiging van Sint Akwasi, die toch helemaal niks had gedaan en als enige bewijs liet zien dat iemand op twitter vroeg waar hij woont.
Grote koppen in de media

Huwelijksgeluk | 10-06-20 | 11:43

Here on the range I belong...

Tashtego | 10-06-20 | 12:14

Ik heb een paar vrienden/vriendinnen die GroenLinks stemmen. Die zijn heel activistisch met milieu en immigranten.
Maar van deze witte-privileges-onzin moeten ze niks hebben hoor.
Ik hoop dat links zich lekker in zijn voet schiet hiermee.

Papa Jones | 10-06-20 | 09:56 | 1

Ik ben daar optimistisch over.

Ik denk dat het overgrote deel van de Nederlanders welwillend maar gewoon erg ongeïnformeerd en naïef is. Maar dat ze op een gegeven moment niet meer om basale informatie heen kunnen die via alle kanalen behalve de NOS naar hen toe lekt.

Er blijft helemaal niks over van deze gekken. Ik maakte al eerder de vergelijking met Occupy: dat begon ook als een burgerinitiatief waar iedereen enthousiast over was. Niks meer van over.

Knufter | 10-06-20 | 09:58

Dat laatste meisje heeft veel YouTube filmpjes gekeken maar nog niet de vertalingen van de Amerikaanse BLM indoctrinatietermen opgezocht. Man man man, die denken echt dat ze in Amerika leven.

Graftak | 10-06-20 | 09:55

Ik heb altijd moeten lachen om mensen die met (het dreigen van) geweld hun positie proberen te handhaven.
Ooit een zwarte collega gehad, die zijn vak niet verstond en ik hem menig maal uit de shit heb geholpen. Op een dag zei hij, ik ben zo blij dat je me steeds helpt, als ik een keer iemand voor je in elkaar moet slaan dan kan je me het laten weten.
Toen heb ik hem nooit meer geholpen. Zijn contract werd niet verlengd vanwege onkunde.

Ik roep maar wat | 10-06-20 | 09:55 | 1

Dit is een mooie anekdote. Literatuur gewoon.

Knufter | 10-06-20 | 09:59

Vrij naar Van Randwijk:

een land dat voor die drammers knielt, zal meer dan lijf en goed verliezen......

hxl | 10-06-20 | 09:54

The Hunted Individual : Dennis Schouten

Acidstain | 10-06-20 | 09:53

De stormtroepers zijn al bij Dennis Schouten langs geweest. Waarna hij zijn mening vrijwel geheel vrijwillig aangepast heeft.
Instagrammers worden ge-DM-ed dat ze herstelbetalingen aan BLM moeten doen anders worden ze 'ge-out' als racistisch. Ik krijg vrij specifieke dm's op twitter dat ik mijn mening moet aanpassen. Ik zal niet de enige zijn.
Boeken verbrand, plunderingen, blanke en aziatische mensen in elkaar geslagen om hun huidskleur, standbeelden omver geworpen, 'foute' series en films verbannen, bedrijven die hun 'schuld' denken af te kopen door positieve discriminatie weer in te voeren etc. etc. Zelfs de eigenaar van mijn favoriete computerspelletje die oproept om het spel maar te deinstalleren als je niet achter de fascisten van BLM en antifa staat.
Blanke mensen moeten naar achteren bij demonstraties.
Een artikel in de V. dat wij niet mogen zeggen dat gekleurde mensen vaker COVID19 krijgen omdat ze zich minder aan de regels houden (en de laatste grote uitbraken naast de vleesindustrie, suikerfeest gerelateerd zijn).
Defunden van de politie terwijl LA en Chicago de dodelijkste weken in jaren tellen. Maar dat zijn zwarten die zwarten of hispanics doodschieten, dus daar hoor je niets van. Enge tijden. En links staat het juichend te bekijken.
Geen enkele gekleurde opiniemaker die zich uitspreekt voor positiviteit. Allemaal juichend bij de beelden van Churchill die beklad wordt. En wat engels voetbal'lads' die WOI en WOII standbeelden bewaken zijn rascist.

filosofem | 10-06-20 | 09:53

Goeie rant, helemaal raak.
Succes vanavond met de knokploegen.

Harry Turtle | 10-06-20 | 09:50
-weggejorist-
Nifty | 10-06-20 | 09:50

Buig voor niemand, dit land biedt iedereen alle kansen als je "redelijk" meedoet (geen criminaliteit , je kinderen opvoeden etc.). Deze hype is zo verschrikkelijk dom en de aanvoerders doen me sterk denken aan die absurde slachtpartijen in 1994:
Hutu's en Tutsi's staan al 400 jaar tegenover elkaar .........

grindbak | 10-06-20 | 09:49

Op de gehoorzame NPO-radio hebben ze het over het "racismedebat".
Maar er IS juist helemaal geen racismedebat. Er is alleen een soort van griezelige Maoïstische consensus bij de publieke omroep dat plotseling is gebleken dat Nederland doordrenkt is van racisme, en dat dat verschrikkelijk is. Andere meningen hoor je niet, en al helemaal geen debat. Ze zijn als de dood om tegen de heersende policor mening in te gaan. En waarom HEERST die mening? Omdat een stel spraakmakende lafbekken is omgeklapt; echt niet omdat het Nederlandse volk collectief van mening is dat ze blank en schuldig zijn.

JvanDeventer | 10-06-20 | 09:49 | 2

Echt eng idd hoe er elke avond alleen maar D66 achtige figuren op TV zijn die dezelfde boodschap verkondigen. Iedereen heeft recht op z'n mening, maar een beetje tegengeluid zou wel goed zijn.

Diederik_Ezel | 10-06-20 | 09:54

Inderdaad er is helemaal geen debat. want als je een andere mening hebt dan hen ben je af en mag je niet meer mee doen...

Captain_Dipshit | 10-06-20 | 10:07

Heb juist altijd het gevoel dat het racisme van de andere kant komt, wat je hier ook weer ziet. "Ga uit m'n gezicht vriend, anders ben je niet veilig" en dat was niet gebeurd als de verslaggever donker was geweest. Zou de NPO zo nu en dan ook bedreigd worden?

Watching the Wheels | 10-06-20 | 09:49

*halve liter warsteiner opentrekt*

Portrettengalerij uit 17e eeuw toont 'zwarte mensen die trots en volwaardig terugkijken'

'Je zit eigenlijk nog steeds te kijken naar witte mensen die zwarte mensen schilderden, waardoor er een niveau van exotisering is. (...) We hebben nu heel veel zwarte kunstenaars die zwart afbeelden.'
www.at5.nl/artikelen/202518/portrette...

AntonJansen | 10-06-20 | 09:48 | 1

Ik ben gevallen voor Grolsch Canon deze ochtend.

klamme.vla | 10-06-20 | 11:00

Alles wat ze doen is contraproductief. Nu denk ik aldoor bij donkere mensen (vooral vrouwen) op voorhand al, ZUCHT...... daar gaan we wéér. Dat ik die mensen NU dus juist liever ontloop.

SinisterNL | 10-06-20 | 09:48 | 4

als je. Sommigen zijn wel goed, maar de meesten zijn te verveeld om te werken. Dan heeft de reactie daarop, dus weinig te maken met racisme, maar gewoon met mentaliteit en skills van iemand die toevallig een migratieachtergrond heeft (zoals dat tegenwoordig zo mooi heet). Soms weten ze niet eens waar je het over hebt (hun product) en niet zelden krijg je onjuist advies. Oh wacht ... de belastingdienst, nog zo'n club vol mensen die niet weten wat ze zouden moeten weten. Dat zijn niet alleen allochtonen, maar wel veel. De mensen hebben structureel onvoldoende opleiding en talent voor hun taak. De overheid neemt ze aan om niet te discrimineren en uiteindelijk krijg je bij elk telefoontje richting overheid op natuurlijk wijze een hekel aan zowel de overheid als de (meestal goedwillende maar te weinig kunnende) medewerkers. Als je racisme wilt afschaffen, dan moet je opleidingsniveaus verhogen, dat is de enige manier.

Watching the Wheels | 10-06-20 | 09:59

Wacht maar totdat er de zwarten die het met hen oneens zijn opstaan..

omanders | 10-06-20 | 10:05
▼ 1 antwoord verborgen

Stem op de PVV,of voor mijn part op de FVD,en jaag die weg-met-ons-blanken uit Den Haag.

komtdatschot | 10-06-20 | 09:47

Rutte, roep die paar labiele knielende landgenoten tot de orde a.u.b, voordat die maatschappijontwrichtende blm-ers écht gevaarlijk worden.

Papa Jones | 10-06-20 | 09:47 | 2

Rutte is een nog groter gevaar voor de samenleving.

Solar666 | 10-06-20 | 09:49

Haha Rutte heeft zelf kapotte knieën van het bukken en buigen

Huwelijksgeluk | 10-06-20 | 11:45

Punt is dat de politiek, Msm en ook de NPO onze burgers indoctrineren met White guilt en met deug beleid dat “normaal” moet lijken maar verre van normaal is. Al deze haat en ongelijkheid is mogelijk gemaakt door deugpartijen als D66,gl en de pvda...

Hollandse_blauwe | 10-06-20 | 09:47 | 1

Nu staan er een paar beroepsgemigmenteerden te gillen en te schreeuwen, maar het meeste racisme wordt opgelegd door politici en bestuurders van het ras wat ze openlijk discrimineren. Ik zou ander stemgedrag aanbevelen maar gezien de peilingen... gaat BLM glansrijk winnen.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 09:50

Ik kniel alleen voor me vrouw, verder de tievus!

Barkruk2 | 10-06-20 | 09:47 | 3

simp

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 09:47

Zo'n SM kelder lijkt mij ook wel wat, bouw ik meteen om tot man cave.

Solar666 | 10-06-20 | 09:50

Blijf vooral doorgaan GS met tegengas geven tegen de media en politiek correcte elite van D66 en GL!

Echt een bloody shame hoe Dennis Schouten zo bedreigd wordt nadat hij op een beleefde manier kritische vragen komt stellen bij die BLM demo. De grootste racisten en facisten zijn de anti-racisten en anti-facisten.

Diederik_Ezel | 10-06-20 | 09:46

Vriend?

Markutte | 10-06-20 | 09:45 | 1

Dit is niet mijn open plein vriend.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 09:47

Opnieuw niets dan heldere duiding in dit stuk, waarvoor alle lof. Op het moment dat je doorvraagt wat men dan ervaart aan racisme, slaat de discussie dood en wordt je weggezet in één of ander kamp met het label racist.

Dit soort lieden die met de vuist omhoog staan op grasvelden en pleinen, willen lijden en nemen het de ander kwalijk als dit lijden ter discussie wordt gesteld en wordt bevraagd op inhoud. Dat laatste ontbreekt namelijk vrijwel altijd. Deze hele beweging is een onvrede met het zelfbeeld. Onvrede met het moeten leveren van een inspanning om verder te komen in het persoonlijke lijden dat 'mens zijn' is. En dat is voor de generatie die nu is opgestaan, te zwaar. Daarom wordt gegrepen naar een persoonlijk (of by proxy) kenmerk waarin lijden vast te leggen is en is uit te buiten. Dat geeft de persoon een betekenis aan zijn of haar zijn in deze wereld, helaas ten koste van anderen. Maar dat laatste zien zij niet. Zij zijn verblind door hun eigen 'gelijk' en een ieder die daar van afwijkt, ondermijnt hun bestaansrecht en moet dus kapot/doodgezwegen worden/aangepakt worden.

Het zijn barre tijden. Kijktip: Zoek eens op Evergreen State College op Youtube. Een driedelige documentaire uit 2019 over de gebeurtenissen op een campus uit het jaar 2017. Ontluisterend, scary as fuck en een voorbode waarin wij verzeild gaan raken. Het vacuum is gecreerd door Corona waardoor dit wel eens in een versnelling zou kunnen komen. Brace yourselves.

klamme.vla | 10-06-20 | 09:45 | 2

Ok dan. Evergreen docu staat gewoon in de linkdump van dit artikel. My bad!!:)

klamme.vla | 10-06-20 | 09:46

Niets zo dodelijk als iemand een excuus in de schoenen duwen, wat eigenlijk gewoon een stempel opdrukken is en zich in dit geval uit in legitimering van slachofferschap, rellen en racisme.

Meer-Kat | 10-06-20 | 12:11

Black humor matters.

Black thoughts matter.

Knufter | 10-06-20 | 09:44

Jammer dat dit agressieve volkje niet doorheeft dat zij de de enige racisten zijn. Nederland is een heerlijk land om te wonen. Voor iedereen, met gelijke kansen en rechten voor iedereen. Staan ook lekker open voor de mening van en ander, mooi volk...

Clavo | 10-06-20 | 09:44 | 2

De frase "dit agressieve volkje" is echt kansloos.

Frits de Vriez | 10-06-20 | 09:50

Waar leid je uit af dat ze dat niet door hebben?

Denk je dat de afdeling betalingen van je klant niet door heeft dat ze de faktuur nog niet betaald hebben?

Knufter | 10-06-20 | 09:51

Deze blanke buigt voor niemand, net zoals deze blanke niet zal toestaan dat er iemand anders buigt voor hem.

BadPatNL | 10-06-20 | 09:44

Ik kniel voor niemand. Oh en schuldgevoel is mij ook niet aan te praten. Alle ervaringen dat ik heb gehad met gekleurde mensen waren uiterst negatief. Die gasten kicken er op om blanken proberen te burgemeesteren.

The Russian | 10-06-20 | 09:43 | 10

@Lood om oud ijzer | 10-06-20 | 10:06:

Oh ja joh, hoe ben ik dan onwetend ?

The Russian | 10-06-20 | 10:14

@The Russian | 10-06-20 | 10:14:
Je hebt overduidelijk bijzonder weinig ervaringen met gekleurde mensen gehad.

Lood om oud ijzer | 10-06-20 | 10:16

@Lood om oud ijzer | 10-06-20 | 10:16:

Helaas heb ik te veel ervaringen met hun gehad.

The Russian | 10-06-20 | 10:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Gewoon gelijk verbieden die hele zooi want gedonder komt er toch wel dus beter gelijk aanpakken en geen angst.

Wij zijn met meer.

van stampij | 10-06-20 | 09:42

Gevolg is dat werkgevers nu helemaal achterdochtig worden om iemand van kleur aan te nemen. Dat levert alleen maar gezeik op.

2voor12 | 10-06-20 | 09:42 | 3

Dat waren ze al hoor vandaar dat ze altijd achteraan in de rij staan maar ja, die hand in eigen boezem he.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 09:43

@WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 09:43: Gelul. Er is een bepaalde groep (POC én nietPOC) die niet(s) investeert in kansen en een groot deel zie je op het Malieveld. Er is niets makkelijkers dan de schuld van je eigen situatie bij een ander neer te leggen. *Mompelt iets met slachtofferschap.

Kansen zat in Nederland.

Maytheforcebewithyou | 10-06-20 | 10:08

Nog steeds benieuwd wat Grunberg hier allemaal van vindt. Ziet hij de overeenkomsten met de door hem zo vaak aangehaalde geschiedsperiode al?

Lood om oud ijzer | 10-06-20 | 09:41 | 2

Hoezo, lijkt me dat BLM wraak neemt op de witte kapitalistische cis male. Hij zal voor zijn als wraak op wat cis white males met zijn volk hebben gedaan. Nou ja Dolfie's cis white males dan, maar goed dat wordt geëxporteerd over alle witte mannen.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 09:42

@Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 09:42:
Natuurlijk is hij voor. Maar voor iemand die altijd waarschuwt voor de overeenkomsten die hij ziet met de jaren '30 als het over marokkanen gaat, is het haast onvoorstelbaar dat hij het fascisme en het tot een soort van untermensch verklaren van de witte mens nu niet als zodanig ziet.

Lood om oud ijzer | 10-06-20 | 10:03

Waarom vragen ze nog niet om financiële compensatie? Waarom zijn er nog geen standbeelden omvergehaald? Waarom gaan ze niet protesteren bij hun voormalige koningen die hun voorouders hebben verkocht? Waarom gaan ze niet aan het werk? Waarom gaan ze niet naar een ander paradijs waar het allemaal veel beter is? Waarom bemoeien ze zich met onze geschiedenis? Waarom houden ze nu hun waffeltjes niet? Waarom gaan ze niet lang, heel lang op vakantie? Wie betaalt al die demonstraties? Waarom voel ik me totaal niet aangesproken door hun verwijten?

dathoujetoch | 10-06-20 | 09:39 | 3
-weggejorist-
pibasso | 10-06-20 | 09:40

Vooral die laatste zin. Ik voel me totaal niet aangesproken en knik ze alleen lachend toe.

2voor12 | 10-06-20 | 09:44

@pibasso | 10-06-20 | 09:40: ook de beroepsdemonstranten, maar die worden betaald door al die schimmige clubjes dus die werken eigenlijk wel.

dathoujetoch | 10-06-20 | 09:44

Ik gok dat een hoop mensen de afgelopen dagen een stuk racistischer zijn geworden dan ze voorheen al waren. Ontzettende weggooiers. Pak je kansen, gebruik humor, alles beter dan deze betekenisloze symboolpolitiek.

amateurrr | 10-06-20 | 09:38

De harde kern is van Rossum, niet zijn.

Der Schnitzeljäger | 10-06-20 | 09:37

"U werkt niet in de zorg?" "Nee, ik werk in een hospice".

Watching the Wheels | 10-06-20 | 09:36

Kaal scheren en zwart verven.

JWZ_JMK | 10-06-20 | 09:36

Bijten in de hand die je voedt is toch het spreekwoord?

Zatkniss | 10-06-20 | 09:35 | 2

Dat snappen ze toch niet. Zijn niet te betrappen op enig denkvermogen.

WayneGretzky*99* | 10-06-20 | 09:36

De hand die hun voed zijn momenteel marxistische organisaties. Al dan niet funded door de overheid en de Open Society. En allah weet wie nog meer.

Graaf_van_Hogendorp | 10-06-20 | 09:41

Deze vroege ochtend al gediscussieerd met mijn manager over het feit dat vrijheden verdwijnen (bijvoorbeeld met humor) en dat een kleine groep bepaalt hoe we ons moeten gaan gedragen. Briesend met stemverheffing begon de beste man te dicteren dat vrijheden niet verdwijnen maar dat je er gewoon rekent mee houdt als iemand zich gekwetst voelt. Ook was het vernielen van een standbeeld maar een incident en er vinden altijd verandering plaats dus ik moet mijn kop houden. Ik heb geglimlacht en ben maar hard gaan werken.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 09:35 | 20

Pfff, wat een eikel, die manager van je.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 11:47

Uit protest minder hard gaan werken. Ik wist het wel. Eerste maand 15%. Tweede maand nog een 15%. Derde maand nog een 15%. Wanneer je je 40 uur gedaan hebt, naar huis. No matter what.

Rest In Privacy | 10-06-20 | 14:18
▼ 17 antwoorden verborgen

Minder,minder, erg veel minder. Uhhh, niks eigenlijk. Ben het wel een beetje erg zat nu. Nooit geen problemen gehad met die mensen maar ze gaan op een gegeven moment te ver en dan is het voor mij klaar!

Makemyday! | 10-06-20 | 09:34

Ik kniel never en nimmer voor niemand niet! Voor Geel, groen, rood, zwart, wit, bruin en oranje niet! Snap niet dat je je als blanke emo zo laat behandelen.. Bizar

Pinoz | 10-06-20 | 09:34

Ga uit mijn gezicht met je gironummer 1873, beroepsneger.

Jan Passant mk2 | 10-06-20 | 09:31 | 5

Dat hele 'white privilege' geouwehoer is alleen maar een neocommunistisch instrument om mensen tegen elkaar op te zetten, chaos te creëren om ons uiteindelijk de socialistische revolutie door de strot te duwen.
Was het ook 'white privilege' toen in de Middeleeuwen de mensen horig en lijfeigene waren?
Was het ook 'white privilege' toen mensen onder absolute heersers bij bosjes afgeslacht werden in de zoveelste oorlog?
Was het ook 'white privilege' toen na de Industriële Revolutie de arbeiders tot op het bot uitgebuit werden?
Was het ook 'white privilege' toen mensen met miljoenen tegelijk werden afgeslacht in WO I & WO II?
Is het ook 'white privilege' om weer eens werkeloos te worden en je hand op te moeten houden bij de Sociale Dienst of de de Voedselbank?
Enz. enz. enz.
Flikker toch op met je 'white privilege' stelletje k*dt-communisten!
Wat bovenstaande betreft zijn we allemaal negerts!!!

Aristotalloss | 10-06-20 | 10:48

@Watching the Wheels | 10-06-20 | 11:05: Eensch. Je hoeft nu ook geen 'negert' meer te zijn; gewoon handen uit de mouwen en iets van je leven maken!

Aristotalloss | 10-06-20 | 11:12
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland