Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Boeren verliezen steun onder bevolking

Lastercampagne randstedelijke systeempers heeft effect

Hup boeren

Kerstrapport Nederlandse Boeren, door bovenmeester Maurice de Hond (pdf). Hakken over de sloot, zoals dat heet. Ja, we weten het nu wel & kap eens met die trekkeroptochten vindt nu meer dan helft van Nederland. Kijken we naar de uitsplitsing per kiezers dan valt op dat slechts 4 % van de D66-stemmers nog enige sympathie voor De Boeren kan opbrengen. Dat zijn vermoedelijk ook de mensen die Keniaanse bloedboontjes kopen ipv Hollandse sperzieboontjes (altijd even eentje knakken), of onderstaande haatmails naar de Volkskrant sturen. Ondertussen zijn de supermarkten op weg naar gigantische recordomzetten met de kerst (meer dan een miljard). En de boer hij ploegde voort. Verzin een list, boeren!

joh

Reaguursels

Inloggen

Zo te lezen houdt het hier de gemoederen lekker bezig. Guttegut, even wat actie door boeren en bouwvakkers en meteen 'ja nou weten we het wel hoor, doe nu maar weer normaal'.
Nee, deze mensen staan aan de rand van faillissementen of moeten hun tent verkopen. 1000-den hardwerkende mensen die ineens geen werk meer hebben vanwege een opgelegde norm die we bij lange na niet kunnen halen.
Economical suicide!
Zoals gewoonlijk weer typisch Nederland om eerst een wet door te voeren en daarna de gevolgen hiervan te gaan bestuderen. En dan door de rechterlijke macht erop gewezen worden je aan de afspraken te houden die je gemaakt hebt. Ze hebben zich lekker voor het karretje van de klimaat histirici laten spannen. Wetgeving maken op basis van ongetoetste onderzoeksresultaten en een 16-jarig meisje die jullie in jullie EU-tempel zgn de oren heeft gewassen. Er wordt nog niet genoeg gedemonstreerd in mijn ogen. Het wordt echt tijd dat de bevolking gaat inzien dat er hele andere maatregelen nodig zijn om het hier leefbaar te houden en dat heeft geen mallemoer te maken met NOx-en in de grond en in de lucht. Hier geldt vooral het gezegde 'don't bite the hand that feeds you' en dat kunnen we letterlijk nemen.
We moeten maar goed die boeren dwars gaan liggen en die bouwvakkers allemaal de straat op schoppen. Hebben we straks niks meer te vreten en kunnen we geen huis meer (ver)bouwen.
Nog niet zo lang geleden wilde de regering 20000 huizen per jaar gaan bouwen, nou succes daarmee. Ze kunnen werkelijk waar geen enkele belofte van hun verkiezingsprogrammas waarmaken zonder terecht te komen in oeverloos geouwehoer en woordspelletjes en incompetente ministers naar huis sturen.
En elkaar maar de hand boven het hoofd houden en vooral met z'n allen maar om de pot draaien. Als je nu goed gaat kijken wat er de laatste paar jaar werkelijk waar echt aan beslissingen gemaakt zijn welke hebben geleid tot een betere economie en een meetbare schonere leefomgeving. Nog steeds betalen alle Nederlanders een godsvermogen aan belasting en dat is de enige groei waar je prat op kunt zeggen dat ze dat wel goed voor elkaar hebben.

clockandhammergame | 23-12-19 | 13:57

Laat die Sjimmie van Dongen het heen en weer krijgen. Hij heeft makkelijk lullen met die stofjassenfunktie van hem.

Nerderlander | 23-12-19 | 13:25

Die Jim van Dongen helemaal into 2de wereldoorlog. Hij heeft hard moeten zoeken naar die vlag symbolen of hij heeft het zelf gezien, dan is hij nu toch zeker ouder dan 79. Weer zo’n Volkskrant lezer die op zoek gaat naar zelfbevestiging. Net zoals de universitair docent uit Groningen die op zoek ging naar boreaal en ontdekte dat Jean Marie le Pen het woord een keer in een speech gebruikt had, maar helaas voor hem had ook Obama het een keer gebruikt. Bizarre huilebalken die Volkskrant lezers, terwijl ze, en ik durf die stelling best aan, er wordt toch te pas en te onpas met die term gesmeten, latent iets holocaustachtigs in zich hebben. ook Joden zijn een symbool dat te pas en te onpas gebruikt. Het is gewoon extreem rechts op dat punt.. Ze zijn meestal net zo hypocriet als de anti semiet Corbyn. Eigenlijk zijn dit soort mensen levensgevaarlijk. De boeren passen niet in het linkse plaatje dus ga je koortsachtig op zoek naar vergelijkingen die kant nog wal raken.

wimaa | 23-12-19 | 12:19

Ik steun de boeren. En de eerste verkiezing van de boer van het jaar 2020 werd gewonnen door... en dan niks duurzame boer van het jaar, uitgereikt elk jaar bij dwdd of bij de nieuwe Pauw en Jineks. En dan ook allemaal categorieën: leukste boer, innovatiefste boer, boer met de lekkerste kazen, boer met de hoogste biomeiler....

grietmetgroenefiets | 23-12-19 | 11:37

Maurice de Hond....... Die is nog ongeloofwaardiger dan de smurfen, hou toch op met dat natte vinger werk.
Ik steun die gasten nog steeds, de 2e kamer is om te janken, beter zoeken ze een baan in de Efteling met z'n allen.

Gaat het niet dan? | 23-12-19 | 11:16

Maar volgens onderzoek blijft er gelukkig altijd steun van de bevolking voor Greta, klimaatspijbelende pubers, antifa, KOZP, PvdA, Trumphaters, Boris/Brexithaters, Wildershaters, Baudethaters, OK stop maar ik heb een beeld.

Cepalislam500mg | 23-12-19 | 08:23 | 1

Steun voor Greta "zet-wereldleiders-allemaal-tegen-de-muur-Greta" mag dat allemaal zeggen hoor. Oeps, sorry, (maar wel gemeend). Greta werd verkozen door Time Magasin tot "person of the Year" 2019 samen met andere bizarre kopstukken zoals Adolf Hilter in 1938 content.time.com/time/magazine/article... en Joseph Stalin - zelf 2x in 1939 en 1942 content.time.com/time/specials/package... en natuurlijk niet te vergeten Khomeini in 1979. In zo'n rij wil je m.i. niet staan opgetekend.

matrixbluepill | 23-12-19 | 10:23

Het ministerie van manipulatie draait weer overuren zo vlak voor de kerst

Mark van Leeuwen | 23-12-19 | 08:02

Zo zie je Nederland polderland op zijn smalst .. je mag protesteren als je het ergens niet mee eens bent , als je in je bestaansrecht aangetast wordt misschien nog wel 2 x . Maar daarna moet je schikken en slikken (tenzij je een exotisch paspoort hebt , maar ander verhaal ) .
De lui die tegen boerenprotesten zijn vervullen zelf nutteloze gecreëerde baantje op een of ander kantoor ; en hebben dat zelf niet eens in de gaten . Hun bestaansrecht ( ondanks kantoorautomatisering , outsourcing naar India etc ) zal nooit aangetast worden ; dan worden er wel andere onzinnig kudt baantjes voor hun gecreëerd . Op zich is hun verontwaardiging / onnozelheid dan ook wel te begrijpen .

sparrow | 23-12-19 | 07:32 | 2

Dat we ons als samenleving gaan richten op steeds minder nuttige dingen is nu eenmaal ons lot, sparrow: door de sterk gestegen productiviteit in de agrarische sector, en daarna de industrie, zijn steeds meer mensen veroordeeld tot een baan die vanuit het oogpunt van een primitieve samenleving of zelfs iemand die 100 jaar geleden leefde volkomen nutteloos is. Want door de welvaart kunnen we in alle dingen die belangrijk zijn met een heel beperkt deel van ons nationaal inkomen al voorzien. Maar volgens mij kan je dit niet koppelen aan individuele personen. We kunnen nu eenmaal niet allemaal boer zijn, want dan produceerden we 50x zo veel voedsel als we konden opeten. In die situatie was het werk van een boer - produceren om het geproduceerde voedsel daarna direct bij het afval te flikkeren - nog veel minder nuttig dan dat van bijv. een sportschoolmedewerker nu, zoals blijkt uit het feit dat mensen bereid zijn om daarvoor te betalen met geld dat ze ook aan voedsel hadden kunnen uitgeven. De harde werkelijkheid voor de boeren is dat er een soort evenwicht is waarbij een individuele boer niet meer aan de samenleving bijdraagt dan iemand die in een andere sector werkt.

Dr. Vigilante | 23-12-19 | 10:26

@Dr. Vigilante | 23-12-19 | 10:26... vigilante iets zegt mij dat jij ook zo'n baantje hebt ,en het ook niet door heeft . Ondanks belastingen en maatregelen is Nederlandse agrarische sector nog steeds positief verantwoordelijk voor 7,5 procent van onze economie . Natuurlijk als landbouwgrond verander wordt in bouw grond zullen enkel types ( zoals prins bril ) tijdelijk even wat geld verdienen. Maar verder levert het alleen ellende op .Door de ( door overheid gestimuleerde ) landbouw mechanisatie in jaren 50 is produktie omhoog gegaan , en hierdoor prijzen voor voedsel omlaag , om als agrarische sector te overleven moest men wel meegaan en zelfs meedoen aan export .Probleem van overheid is dat er nooit sprake is van lange termijn visie ( tenminste niet verder dan enkele maanden ) . Men heeft nog geen flauw idee of onze economie wel met 90 Miljard kan krimpen ? of bevolking bereid is om sterk verhoogde prijzen voor voedsel te betalen met waarschijnlijk verlaagde lonen .Ook wet men niet of ander landen door verbeterde concurrentie positie hun prijzen voor landbouw producten omhoog gaan gooien . ( iets zegt me dat Oekraine beoogd wordt om voor ons voedsel te produceren ; zijn daar al afspraken mee gemaakt ?
Kortom lekker dom met een kapmes beleid voeren .

sparrow | 23-12-19 | 13:13

Er staan weer een paar hele bijzondere stukjes in de volkskrant van vandaag. Ze zijn echt compleet geobsedeerd door huidskleur en hiërarchieën.

SIogra | 23-12-19 | 02:19 | 1

Gelukkig wordt alles in die krant bijna op Jip&Janneke-niveau gespeld en in grote letters. Zo gaat alles er makkelijker in bij die deugers. Zelf nadenken hoeft dan niet.

tis_wat | 23-12-19 | 13:51
-weggejorist-
zoefff3 | 23-12-19 | 00:45 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Dank je pritt , voor je tip wbt sperciebonen. Brekeboontjes happen ook makkelijker weg.

ablaze-with-hope | 23-12-19 | 00:36

Gaslighting, de bedoeling is steevast je het gevoel te geven een verliezende oorlog te voeren, alleen te staan (quote: Datsun_Cherry).

Uitleg: gaslighting is een vorm van mentale manipulatie waarbij de misbruiker bewust onjuiste informatie doorgeeft aan de ontvanger met als doel om diegene aan zichzelf, zijn eigen herinnering en aan het gezonde verstand te doen twijfelen.

Aldus Gaslighting of mindfucking = mentale manipulatie.

De term Gaslight is gebaseerd op de film Gaslight, waarin een man zijn vrouw ervan probeert te overtuigen dat ze gek is. Hij doet dat onder meer door de gaslampen in huis op willekeurige momenten te dimmen. De man houdt vol dat hij niets vreemds merkt aan het licht, waardoor de vrouw aan haar eigen waarneming gaat twijfelen. De Gaslighter voelt zich sterker en beter als hij macht heeft over de ander verkrijgt. Die vergroot hij door de ander onzekerder te maken, bijvoorbeeld door dingen die gebeurd zijn glashard te ontkennen, en gesprekken die plaatsvonden te verdraaien.

Het doel is macht, en dus de onderdanigheid en/of willoosheid van de ander.

Wat er hier nu plaatsvindt betreft een meningen oorlog gebaseerd op mentale manipulatie, diegene met de sterkste eigen wil blijft overeind. Voor zover ik het kan inschatten (het gem.) staan heel veel mensen sympathiek t.o.v. de Boeren en hun protesten. Leg ik alle meningen en verhandelingen langs deze lijn, dan pik je de Gaslighters er direct uit. En dat zijn epidemische aantallen, helaas.

Stel ik mijzelf de vraag: waarom zijn er de laatste tijd hordes Gaslighters actief, is dit verrotte toeval of steekt hier meer achter? De factor toeval red het niet t.o.v. het toenemende aantal trollen, dus is er meer aan de hand: een verliezende partij zet alles op alles om macht te consolideren.

'stront get vuur de biessum uit..' (Veluws gezegde)

Veluwse-Eikel | 22-12-19 | 23:39

Ik ben een van die kut protest boeren, afgelopen week op de A12 aanwezig. Een van de spookrijdende boeren, aangezien de linksche media het niet vernoemd, dat waren orders van de politie om de groep bij elkaar te houden.

Eigenlijk was ik het er niet mee eens, acties waren ook helemaal niet zo massaal gepland. Maar doordat FDF de mond gesnoerd werd door die machtige kut supermarkten werden de meeste boeren gigantisch boos. Waaronder ik. Toen zijn we op eigen houtje maar actie gaan voeren. FDF had alles goed gecoördineerd geregeld, doordat dat niet meer mocht werd het 18 december 1 grote puinzooi. Heb liever dat we ministeries of de politiek raken, maar Den Haag is een eindje weg vanuit de Achterhoek...

Het is gewoon jammer dat het nodig is. De politiek is de landbouw compleet aan het uit roken. Ben net 28 en heb het bedrijf overgenomen nadat m'n pa met 56 overleed vorig jaar. Laatste paar jaren paar ton geïnvesteerd om de bestaande stal qua dierwelzijn te moderniseren. Maar ik vraag me serieus af waar ik aan begonnen ben, meeste bedrijfsopvolgers hier uit de buurt stappen uit het bedrijf en vertrekken naar het buitenland. Had ik misschien ook maar moeten doen.

Wat betreft die vlag, ik heb de oorlog niet mee gemaakt dus ik was mij er niet van bewust. Maar onder de boeren was het zo rond gegaan; blauw wit rood, het land is in nood! Maar zolang de PvdD ons nog mag omschrijven als kampbeulen in concentratiekampen zie ik het probleem van de omgekeerde vlag eigenlijk ook niet zo.

Pelikaanduif | 22-12-19 | 21:22 | 32
-weggejorist-
miss error | 23-12-19 | 00:31

@miss error | 23-12-19 | 00:31: Het is hier nog geen 12 uur.

Rest In Privacy | 23-12-19 | 00:35

@Kuifje-in-de-EU | 23-12-19 | 00:35: ik heb sterk het gevoel dat kuifje in een grote bubbel zit en de realiteit heeft verloren. Ons land gaat kapot door mensen zoals hij/zij. Wmb leggen de boeren het land 2 weken plat. Yippyayee.

NorthStar | 23-12-19 | 09:19
▼ 29 antwoorden verborgen

Yea right. Die cijfers van de Hond zullen wel kloppen.

xtree | 22-12-19 | 19:52

Tsja mensen in het land. Als het gewoon in Den Haag is is het allemaal goed. Maar als het jullie raakt zijn jullie ook niet meer zo boer-gezind. Raar, he?

Moeten jullie toch leuk vinden ook niet naar werk te kunnen vanwege de terreurboeren?

redanx | 22-12-19 | 19:22

de duitsers hadden in de tweede wereldoorlog de grootste aanhang in nederland dus verbaasd ben ik niet als er niet gestreden word om iets voor elkaar te krijgen men buigt heel snel voorover alleen de boeren dus niet en die waren ook al helden in wo2.

edjekaddetje | 22-12-19 | 19:19 | 11

@edjekaddetje | 22-1di2-19 | 23:36: dood is winter en wo3 is wo2 uiteraard.

edjekaddetje | 22-12-19 | 23:40

@Kuifje-in-de-EU | 22-12-19 | 23:40: het zou voor jou zeker een eyopener betekenen n.l die realisten hadden gelijk dat ik een roze linkse bril ophad die de wereld heeft helpen vernietigen.

edjekaddetje | 22-12-19 | 23:59
▼ 8 antwoorden verborgen

Boeren verliezen helemaal niet de sympathie van het volk dat is gewoon fake News... stelletje deugende blanke betuttel racisten.

Hollandse_blauwe | 22-12-19 | 19:05 | 4

Klopt.

anti-fatwa | 22-12-19 | 20:26

@Bigi Bana Boy | 22-12-19 | 19:17: volk in de USA liet toch het andere zien, ondanks de manipulatie van de msm. In tegenstelling met NL zal de uitkomst van een stemming of wet worden geblokkeerd door Brussel. Stem van de meerderheid en democratie telt niet meer. Triest maar waar... en Rutte? Kom maar door met je inlegvellen...

Hollandse_blauwe | 22-12-19 | 21:29

@Bigi Bana Boy | 22-12-19 | 19:17: haha wat een makkelijke dooddoener. Politiek en nieuwsgaring zijn altijd biased.

Nibdib Niddib | 22-12-19 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Ik had het een paar weken geleden al voorspeld maar dat mocht toen niet van de meesten hier. Maar leer eens dat ik mijn mening nooit geef, maar jullie vertel hoe het is. Feiten vriendjes. Ik weet dat feiten niet hip meer zijn in 2019, maar het is zoals ik het zeg. Los van mijn en jullie mening. Tref de bevolking en je steun verdwijnt als sneeuw voor de zon. En dan ligt het niet aan de liegende linkse pers, niet aan arrogante Westerlingen, maar aan de boeren zelf. Denk na en bedenk strategisch slimmere acties dan wegen en distributiecentra te blokkeren.

Bigi Bana Boy | 22-12-19 | 19:05 | 2

Ja kijk anders even verder dan je neus lang is. Je kunt de journalisten bijna allemaal aan elkaar linken.
De Stichting Brabants Burgerplatform is ook zo'n club met een grote bek maar wel aan het infuus van de provincie Brabant hangt (pdf allert) www.brabant.nl/-/media/51860fd0c5d240...

hier openen | 22-12-19 | 19:19

Je hebt van die mensen die denken dat ze in plaats van mee te deinen in een zee van dom gelul de Waarheid Openbaren. Ehm.. dat kan ik ook. Hierbij de absolute waarheid: dat is niet zo.

Mazzelstof | 23-12-19 | 06:23

Wat worden we weer op onze wenken bediend door de D66-stemmers!
Geen partij die zó pro-EU en anti-democratie, plus natuurlijk anti-boer, is.
De vleesgeworden, kosmopolitische arrogantie ten voeten uit.

KeesBruin | 22-12-19 | 18:40

Van de week zat Kees Boonman bij de NPO, uitgenoidigd om Trump te komen bashen.
Die deed een Godwin na de verkiezingsoverwinning van FVD.
Daar hadden de media helemaal geen moeite mee.
Links heeft het gebruik van de Godwin trouwens uitgevonden, PVDA i.v.m. legitimeren in haven ter voorkoming van zwart werk jaren 70. Sven Kockelman deed er een bij Jorien van Klaveren etc. alles zonder kritiek van de media en politiek.
Nu hoor je de zogenaamde afschuw over die ene boer aan elke praattafel.

G.M.I.M. Pet | 22-12-19 | 18:37

Voor de volledigheid; De Hond had hier een enquête gehouden onder Nederlandse rechters van hoofdzakelijk D’66 persuasie.
En die Jim van Dongen is een zelfingebeelde verzetsheld in vredestijd. Meestal zijn dat in moeilijke tijden trouwens de grootste meelopers met de vijand.

benjeallanggek | 22-12-19 | 18:31

Ik dacht dat links pro_Palestijnen was.

Acidstain | 22-12-19 | 18:28

Jim, je moet niet zo huilen. Dat was toen, weet je nog? Oh nee, dat heb ij ook niet meegemaakt. Man wat lul je nou, onze politiek zet veel meer op de kop in dit land

Rest In Privacy | 22-12-19 | 18:27

De macht van de media moet worden gereduceerd naar het nivo waar hij hoort. Overstapbare drempel hoogte dus. Laten wij daarmee beginnen. Elk land, struggled (sorry) hiermee. Volgende stap is de macht van de rechters aanpakken.

bigstone | 22-12-19 | 18:17 | 7

@Trumme | 22-12-19 | 18:58: Schengen kan alleen goed functioneren met adequate controle aan de buitengrenzen. Dat is wat Mark ook onderschreef.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 19:48
▼ 4 antwoorden verborgen

@Bigi Bana Boy | 22-12-19 | 19:19: Met veel aangekochte reportages uit de VS -Fox- en de voormalige Sovjet-Unie.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 19:32
▼ 3 antwoorden verborgen

.. maar goed. Voor het actieteam van de boeren is er natuurlijk wel een dilemma: de boeven die boerenbedrijven willen exporteren naar lagelonenlanden kunnen maandenlang op hun werk gemist worden. Die verliezen daarmee geen cent van hun overheidsinkomen en die tref je niet met blokkades.

De acceptatie van de loonslaven die zich dat niet permitteren kunnen is een heikel draaipunt in deze strijd. Gewone burgers hebben maar een beperkte wens (nog) langer in de dagelijkse files te bivakkeren. Hun broodheren kunnen hun afwezigheid op het werk ook niet eindeloos financieren.

Jan Passant mk2 | 22-12-19 | 18:12

De boeren blijven mijn steun behouden. Leg die randstad maar plat. Al doen ze het weken, geen haan die er naar kraait hier "in de provincie".

ijsaartindeoven | 22-12-19 | 18:10

Oh, en Jim van Dongen nu we toch aan het Godwinnen zijn, jouw opa gaf tijdens de bezetting onderduikers aan.

JanVergoor | 22-12-19 | 17:57 | 4

even serieus, waar vind ik daar meer info over?

Rest In Privacy | 22-12-19 | 18:28
▼ 1 antwoord verborgen

De steun van de bevolking heeft de boeren tot nu toe ook geen reedt geholpen. Maatregel na maatregel hebben ze de afgelopen decenia over zich heeb gekregen, iedere keer betekende dat desinvesteringen en veel extra losten voor de boer met af en toe een klein beetje compensatie. Maar oh oh wat kregen ze toch den steum van de bevolking.

JanVergoor | 22-12-19 | 17:50

Als mijn bedrijf toch in gevaar zou zijn zou ik schijt aan die media hebben. Pleur op. Als politie het niet eens is gaan ze ook wegen blokeren. En in iedere sector wordt geprotesteert.

Voor de boeren en de bouwers wordt het nog veel harder demonstreren want die hebben een gevecht tegen klimaat gestoorde. Zij doen tenminste iets vergeleken met het meeste lamgeslagen volk. En dan vooral het volk dat zijn kerstmaaltijdje in gevaar ziet komen.

Ik zeg pleur op. Met dat softe ge -eikel. Zo geef je dat kabinet ook dat ze je alles maar kunnen aanmeten. Als we al eerder gedaan hadden zoals de boeren. Had het hier niet zo uit de hand gelopen.

Nu hun bedrijf. Morgen mischien wel u werk! Denk daar maar eens over na inplaatst van die kerstmaaltijd. Want nu is het mischien 1 keer geen kerstvreten. Maar voordat u het weet mischien wel jaren!!

Ik zeg boeren leg het wat mij betreft maar lam. Laat die bv nederland het maar eens het keihard voelen. Gaan mischien eindelijk die luiken open en die atoombunker voor die gasten hun knar!!

tweetybird | 22-12-19 | 17:37 | 1

Hear hear!

Durkmans | 22-12-19 | 22:35

De boeren hebben ook gewoon geen verdedigbaar standpunt, in het begin waren mensen nog niet zo geïnformeerd en was het wel grappig die protesten tegen de macht maar nu daalt het realisme weer in en gaat het leven weer door en moeten die boeren kappen met die onzin. Als je je passie wil uitvoeren en vlees wil produceren voor China, moet je lekker in China gaan boeren, ruimte zat.

Capt. Iglo | 22-12-19 | 17:31 | 6

@Capt. Iglo | 22-12-19 | 17:43:
Heb het hierboven al beargumenteerd. U komt met onzin. Niet ik!!

tweetybird | 22-12-19 | 17:46

@Capt. Iglo | 22-12-19 | 17:57: in dit stukkie niet. Maar in andere stukken wel hoor. Mischien als u eens een beetje leest.

tweetybird | 22-12-19 | 18:05
▼ 3 antwoorden verborgen

De media de schuld geven. Jezus wat een calimero gejank. Die steun verdienen die droeftoeters sowieso niet. Opzouten met die kutboeren en snel een beetje.

Quantum Suicide | 22-12-19 | 17:30 | 1

Opzouten met die greta sekte klimaatwauzen. Zo zo staat het weer gelijk.

tweetybird | 22-12-19 | 17:47

Boeren verliezen niets, hondelul...

lesbische negerin | 22-12-19 | 17:27

Nou boeren, een tandje erbij zou ik zeggen. Mijn steun heb je.

F1802 | 22-12-19 | 17:17

Heeft Jim van Dongen uit Lijnden na deze ophef al vermeld dat hij niet de Jim is die dit artikel geschreven heeft... of gehackt was.

hier openen | 22-12-19 | 17:16

Wat een gelul. De Boeren moeten nog meer aktie voeren. Net zoals heel werkend Nederland een hele week niet zou moeten gaan tanken. Dan weet de regering meteen wat ze mis lopen als iedereen Co2 neutraal is.

Het leven is zwaar | 22-12-19 | 17:14

Prachtig om te zien hoe leeg de MSMedia is.
Er is een statistiekje uit, en BAM met ze alle erop los, dan nog een beetje speculeren.
En bij gebrek aan meer echt nieuws gelijk weer de Focus op dingen uit de 2e Wereld oorlog, wat een armoe.
Het is niet voor niks dat John de Mol het ANP gekocht heeft.....

Torquemada | 22-12-19 | 17:09 | 1

idd, de wet van Godwin

hier openen | 22-12-19 | 17:17

Kijk eens aan, het volk staakt en het volk keert zich tegen het volk. Precies zoals de elite het graag ziet.

Ik heb maar 1 conclusie en dat is dat het grootste deel van het volk geen ruggegraat heeft want mijn hemel, je zal toch te laat thuiskomen voor het eten. De ironie.

Stonecity | 22-12-19 | 17:06 | 1

Typisch Nederlands, vooral in de Randstad. Heulen met de vijand en kikkers die uit emmer dreigen te kruipen, terugduwen. Het enige wat nog ontbreekt, is klikken. 75 jaar geleden waren we daar ook al erg goed in.

5611 | 22-12-19 | 17:20

In het Catshuis op een croissant gaan zitten knabbelen, dat was fout.
Ze moeten de leiding niet uit handen geven!

bolletje kaas. | 22-12-19 | 17:05

Als de reële economie (en daarmee de middenklasse) wordt vernield, dan verstevigt dat de greep van financiële cowboys, federalisten en de nieuwe kaste van milieu- en klimaatondernemers op Nederland. De VVD schijnt het minst op te hebben met de acties van de boeren. Dat klopt wel met de ontwikkeling binnen die partij, met de reële economie heeft de VVD ook niets meer van doen.

Schulzie | 22-12-19 | 16:58 | 16
-weggejorist-
Bakschuif | 22-12-19 | 20:21

@Kuifje-in-de-EU | 22-12-19 | 18:12
Even checken in de herhaling:
Betekenis 'boer'
1 boer ()
1iem. die een agrarisch bedrijf leidt; = agrariër:
2(negatief) iem. zonder manieren; = lomperd, kinkel
U lijkt mij, behoudens tegenspraak, niet te kwalificeren voor uitleg 1. Ik concludeer derhalve dat dan alleen optie 2 uit het woordenboek nog open staat voor nadere interpretatie.

Bakschuif | 22-12-19 | 20:47
▼ 13 antwoorden verborgen

Binnenkort zitten we zonder vreten en betalen we ons de pleuris aan buitenlandse troep.. en wie jankt er dan het hartst? En hier Op GS gaat ook aardig die kant op zitten zeiken over futiliteiten vergelijken met NSB en omgedraaide vlaggen de meeste boeren hebben hier geen idee van..
Ik-sta-nog-steeds-volledig-achter-de-boeren.. en zeg oprotten met deze kerosine maatschappij

aardv@rk | 22-12-19 | 16:55

Lastercampagne? Vergeet een aantal totaal achterlijke incidenten niet

Uqbar | 22-12-19 | 16:52 | 1

Je bedoelt die overdreven uitgemeten door die media.Ja dat klopt.

tweetybird | 22-12-19 | 17:45

Dat bleek ook wel uit de panelen hier en op dumpert - altijd weer raar en ietwat verontrustend dat zoveel mensen gewoon weer gevoelig blijken te zijn voor de agitprop van de staatsomroep.

bleached | 22-12-19 | 16:46 | 14

@Bakschuif | 22-12-19 | 17:55: Kortom, je bent het niet met me eens, en daarom vind je me een trol. En verder heb je moeite met de toon die ik aansla. Niet heel overtuigend, deze argumentatie.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 18:04

@Kuifje-in-de-EU | 22-12-19 | 18:04 |
Geen idee of ik het met je eens ben of niet, ik zie nooit beargumenteerde meningen. Ik zie alleen stemmingmakerij. Weinig overtuigende reactie.

Bakschuif | 22-12-19 | 18:11
-weggejorist-
anti-fatwa | 22-12-19 | 20:16
▼ 11 antwoorden verborgen

Ach ja.. als er geen boeren zijn, zijn we volledig afhankelijk van het buitenland. In tijden van oorlog heb je nog minder dan bloembollen, zoals men die in Alkmaar had tijdens de laatste.

Sommige mensen snappen niet zo goed dat een halve veestapel een faillissement betekent. Veel mensen zijn tegenwoordig inzichtloos, gebrek aan kennis en overschot aan definities en vol van zelfoverschatting.

De vraag is: verdienen deze mensen niet beter? Misschien is het wel goed om deze ellende te faciliteren. Dan komt er weer wat inzicht.

BrokenTipi | 22-12-19 | 16:44 | 17

@Jan Passant mk2 | 22-12-19 | 18:38:
U doet onze technologiesector ernstig tekort.

Papa Jones | 22-12-19 | 19:33

@Papa Jones | 22-12-19 | 19:33:
Hallo ,Mark groenlinks!

anti-fatwa | 22-12-19 | 20:17
▼ 14 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ruikbaard | 22-12-19 | 16:39 | 1

Onze globalistische overlords kunnen hier nog minzaam naar ons knikken. De dagelijkse propaganda die 24/7 tot onsch komt beïnvloed nog steeds het overgrote deel van de bevolking dat een eigen mening denkt te hebben, ondanks dat zij de TV en radio de hele dag aanhoren.

Boeren worden bah
Klimaat is zorgelijk
Brexit brengt het UK het uitbreken van cholera & Godzilla
EU is good
Orange man bad

Oh, morgen weer spijbelen voor het klimaat kameraden?

Jan Passant mk2 | 22-12-19 | 16:37

Hadden die kut NSB-ers die vlag ondersteboven niet misbruikt....

Is dit nog nieuws? | 22-12-19 | 16:36 | 1

Nou ja, dat van onze vlag op zijn kop voeren was het enige minpuntje in den boerenstrijd tegen de (inter)Nationaal Socialistische Beweging.
Zelfs boeren leerden zich foute dingen aan. Ook boeren kijken TV en luisteren radio, daar leer je zo omgaan met onze eigen geschiedenis.

Jan Passant mk2 | 22-12-19 | 16:40

"In de middeleeuwen werden vlaggen van kastelen ondersteboven gehesen in geval van nood. Het is een noodsignaal naar de staat. Hierbij geven de boeren in de bevolking een noodsignaal af" www.rtvnof.nl/noodsignaal-van-de-boer...

Stemmenteller | 22-12-19 | 16:35 | 7

@Stemmenteller | 22-12-19 | 16:35
Prima bijdrage. Behalve ikzelf zijn er vast velen die dat ook niet wisten. Niet in de laatste plaats onder de boeren-zelf, vermoed ik. Dat had het actieteam even wat beter moeten communiceren, nu kunnen propaganda-chefs daar gebruik van maken in hun desinformatie-campagne tegen de boeren.

Jan Passant mk2 | 22-12-19 | 18:55

Bedankt! Belangrijke info, inderdaad!

letopuwzaak | 22-12-19 | 23:28
▼ 4 antwoorden verborgen

Niemand wil graag overlast.
Toch is dat de enige manier om onze politiek duidelijk te maken dat men veel te ver is gegaan de afgelopen jaren, en dat het zo niet langer kan.
De boeren zijn de enige groep die wat voor elkaar kunnen krijgen, want de automobilisten zie ik het niet doen.
Of wat zou de politiek doen als de boeren alleen zouden zeggen "we zijn het er niet mee eens" en verder niets zouden doen.
Dan was de inkrimping nu al een spoedwet.

Nuchternederland | 22-12-19 | 16:32

Invoelend vermogen schijnen D66-ers alleen te hebben voor leraren en rechters. Maar laat mij de Tweede Wereldoorlog er ook even bij halen: één hongerwinter en moet je die D66-ers dan eens voor boeren zien kruipen.

jochum1980 | 22-12-19 | 16:32 | 2

Deugen moet natuurlijk wél wat opleveren. Je denkt toch niet dat linksvolk voor de kat zijn viool loopt te deugen!

Harrie7949 | 22-12-19 | 16:52

Doe enkel nog maar rechters. Voor leraren hebben ze dat allang niet meer. Daar hebben ze de migranten voor geruild.

tweetybird | 22-12-19 | 17:51

Een gekwetste stadse mens, die duidelijk de klepel niet weet te hangen.

schijtzat | 22-12-19 | 16:28

Lach niet: Mediakartel deze week met hun standpunt.nl zegt:
80 % steunt nog steeds de boeren.
En intussen het nepnieuws verkondigen (buiten hun eigen peiling !) dat er geen steun is voor de boeren. Geloof me maar, de boeren hebben nog steeds alle steun. Trouwens, lees eens in alle blogs over de berichtgeving van de NOS. Geen woord in de media.

Kamervraag | 22-12-19 | 16:21 | 5

@mente aperta | 22-12-19 | 16:27: yep tot dat u niet meer hardwerkend bent door onzin of bezuinigingen. En dat is het land te klein. En staat u er wel ineens. Rakkertje.

tweetybird | 22-12-19 | 18:13

@Stonecity | 22-12-19 | 17:09: 1 keus verse groente die via de veiling gekocht wordt en via die weg krijgt de boer een eerlijke prijs en hoeft ie niet te klagen. Geld ook voor vlees, die troep via de Suppers is vaak al 2 keer opnieuw ingevroren en komt einde datum als killoknallers bij de AH of jumbo te leggen, eet smakelijk.

mente aperta | 22-12-19 | 20:03

@tweetybird | 22-12-19 | 18:13: Ben zelf na 17 jaar mijn onderneming kwijt geraakt en mijn hele vermogen en heb nooit hulp gekregen van wie dan ook maar ik loop niet te janken en werk gewoon net als de meeste onder ons voor eigenlijk te weinig geld, maarja dat heb je met zo'n regering die de meesten onder ons gekozen hebben. Door die regering ben ik ook mijn zaak kwijt geraakt.

mente aperta | 22-12-19 | 20:06
▼ 2 antwoorden verborgen

Gaslighting, de bedoeling is steevast je het gevoel te geven een verliezende oorlog te voeren, alleen te staan. Maurice de Hond is een product van de msm en doet daar braaf aan mee. Hillary zou toch winnen? Boris Johnson zou het toch moeilijk krijgen?
Trap er maar weer in, en stem weer Rutte die nu weer flink aan het lullen is over migratie #ezels.

Datsun_Cherry | 22-12-19 | 16:20 | 6

Goed betoog Datsun. Dat hij zelfstandig is wil niet zeggen dat hij onpartijdig is. Wanneer de staatsomroep de centjes laat rollen is zelfs een hond vatbaar en hapt toe! Kuif pikt er weer precies hetgeen uit wat bijzaak is en probeet jou het gevoel te geven dat dit hoofdzaak is. Trolletje Drogredenen!

Harrie7949 | 22-12-19 | 16:57
▼ 3 antwoorden verborgen

Omgekeerde vlag betekent nation in distress... dus mag prima gevoerd worden. Lekker die vergelijking met NSBers. Wat een enorme kneusjes leven in dit land. Zum kotsen. En zodra straks het water aan de lippen staat en er moet worden geknokt voor dit land staan de linksche randstedelingen weer angstig achter de verzetshelden. Dubbele moraal wat de klok slaat.

VerganeGlorie | 22-12-19 | 16:15 | 3

Da's ook echt ongelooflijk he.
Zie die doeber dan deugpunten denken te scoren met z'n NSB-vergelijking terwijl hij er blijkbaar geen reet van begrijpt.

Gazzerop | 22-12-19 | 16:26

Toen ik het verhaal van die linkse hond al las was ik er al klaar mee. WW2 is een gewild moment met alles wat fout is. Zal die rakker kinderbijslag krijgen en gebruik maken van snelwegen?

Mr_Pikibelly | 22-12-19 | 16:56

De Holocaust brengt ons in een positie dat we alles maar moeten accepteren als het menselijk is. Het brengt veel goeds maar inmiddels is het verkeerds aan het winnen.

tragic1911 | 22-12-19 | 16:12 | 1

Via een kwinkslag: "wij hebben ook rechten". Eenmaal binnen naaien ze je in de kont.

tragic1911 | 22-12-19 | 16:13
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:05 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Zij stellen zich aggressiever op, dan krijg je ook wat meer duidelijkheid over wie de boeren echt steunt.

Blasfemie | 22-12-19 | 16:05 | 14

@Kuifje-in-de-EU | 22-12-19 | 18:14: Ik snap dat jij IS als een grote grap ziet. Het siert GS trouwens dat ze jou hier nog laten meediscussiëren of eigenlijk laten blaten.

miss error | 22-12-19 | 18:34

@miss error | 22-12-19 | 18:34: Want GS moet andere meningen dan de jouwe verbieden?

Rest In Privacy | 22-12-19 | 19:34
▼ 11 antwoorden verborgen

Die hele Jim van Dongen bestaat niet. Het is een rant van deze linkse spreekbuiskrant.

Bill Cosby | 22-12-19 | 15:59 | 2

Is Jim soms familie van Bill Cosby?

Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:00

Speciaal op deze druilerige zondagmiddag de oude desktop aangezwengeld om eens even wat onzin de Roze Panelen uit te bezemen aangaande de ondersteboven gevoerde vlag. Dit is een internationaal symbool van een volk in gevaar. Ik herkende de betekenis van het signaal dan ook gelijk toen ik de eerste vlag zo zag hangen. Het werd, en wordt nog steeds gedaan door de diverse indiaanse volkeren in de US. De oorsprong hiervan heeft dus níets met de NSB te maken want het signaal is veel ouder. Tot op de dag van vandaag kun je op de diverse reservaten de Amerikaanse vlag ondersteboven zien wapperen. Zijn dat dan ook allemaal verkapte nazii?

- www.scribd.com/document/39843188/Inve...

En:

- www.jstor.org/stable/25670944?seq=1

Sjefke7807 | 22-12-19 | 15:59

Jim van Dongen is een Volkskrant trol. Veel te gemakkelijk, trap er niet in. De Volkskrant is de spreekbuis van het EU-kartel.

Fantomas | 22-12-19 | 15:56

A'j dr bunt, mojje dr ok wean

wiers | 22-12-19 | 15:56

Ik steun de boeren nog steeds. zij die op durven te staan tegen deze linkse deug overheid. mits zij het maar netjes houden.

Schepvogel | 22-12-19 | 15:54 | 4

'Netjes' is een rekbaar en relatief begrip. Om een en dezelfde uitspraak of gedraging vindt de een mij een wonder van nuance, en noemt de ander mij een ongelikte beer. Een omgekeerde vlag is redelijk genuanceerd te noemen.

isitsoornot | 22-12-19 | 16:18

@isitsoornot | 22-12-19 | 16:18
Eens. iets met de vlag doen is redelijk subtiel. Iets totaal ongerijmds doen met de vlaggenstok bij deze of gene is al gauw weer grensoverschrijdend.

Bakschuif | 22-12-19 | 16:30
▼ 1 antwoord verborgen

Niets ten kwade van verse prinsessenboontjes, maar ik zit me net bedenken dat ik heel vroeger helemaal blij werd van die lange dunne groene rakkers uit blik. Omdat ik nog niet weet wat ik 2e kerstdag ga kokkerellen denk ik opeens aan of een soort bonenstamppot a la blote billetjes in het gras of een variant op gado gado, hoewel ik voor geen meter Oosters kan koken. Maar het moet te doen zijn.

Beide varianten in combinatie met een met citroen op smaak gebracht gegrild kippetje. De helft van die laatste kan mooi in een salade, mogelijk weer met die ingelegde sperzieboontjes, geraspte wintergroenten en een sausje op basis van kerrie.

Dank voor de inspiratie. Overigens, verse sperziebonen opschudden in je vergiet bij het schoonspoelen (niet vergeten!) en je kunt eigenlijk bijna horen dat ze goed vers zijn. Blancheren, roerbakken: eenvoudig en heerlijk.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 15:52

Misschien moet iemand Jim van Dongen even uitleggen dat de boeren de landverraders bedoelen met die omgekeerde vlaggen. Ik heb zo een vaag vermoeden dat zij het kabinet vergelijken met NSB-ers...... Jim is waarschijnlijk nog niet zo oud.

Harrie7949 | 22-12-19 | 15:47 | 3

Sowieso niet zo snugger dat een NSB vlag staat voor jezelf vergelijken met Joden. Dat zou eerder het tegenovergestelde impliceren.

jip_86 | 22-12-19 | 15:50

Jim is geboren in 1945. Op de grote vaart gezeten en toen treinmachinist geworden, afgekeurd en op kosten van de NS een omscholing tot goudsmit gedaan.
Eigenlijk nog dommer dan de boeren die tegenwoordig wel een gedegen opleiding genoten hebben.

hier openen | 22-12-19 | 16:55

@hier openen | 22-12-19 | 16:55: Ok! Hij had dus beter moeten weten maar we kunnen het hem niet kwalijk nemen. Dat rechtse geld zet principes opzij!

Harrie7949 | 22-12-19 | 17:01

Boeren, boeren..., jullie hebben mijn volledige steun, maar neem toch eens een voorbeeld aan het kéurige Schiphol! Het werkt als volgt: (1) Huur peperdure lobby-consultants (lees: oud-politici) in, zij weten hoe de hazen in Den Haag en Brussel lopen; (2) Maak gebruik van gewiekste CO2- en stikstofgeleerden die met hun advieskantoortjes de meetwaarden en de statistieken naar hun hand kunnen zetten; (3) Schuif hooguit twee professionele woordvoerders (MVLHBTIQ+) naar voren, die met een gelikt verhaal her en der kunnen aanschuiven bij de diverse televisierubriekjes.
Drie toverwoorden: (A) duurzaam beheren ("van de schepping" toevoegen, als je bij de EO of op de Veluwe bent), (B) natuurwaarde creëren, (C) verbinding zoeken.
En dan nog één dringend advies, dat overigens voor iedereen geldt: Never mention the war!

Middenmoter | 22-12-19 | 15:46 | 3

De enige lobby-'consultant' die ik voor me zie m.b.t. 'de boeren' is een ontuitstaanbare achterbakse, leugenachtige farizeeer die zich ooit heeft ingezet voor het CDA-cartel. Een intrigant en totaal onbetrouwbaar.

Iets met Bleker....

litebyte | 22-12-19 | 15:58

@litebyte | 22-12-19 | 15:58: Ik zag hem vorige week lopen met zijn vriendin. Is ietsje jonger dan hij, kreeg ik de indruk.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:10

@litebyte, 15.58: Als ik het nieuws goed gevolgd heb, stond Bleker als CDA-staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van het kabinet Rutte I aan de wieg van de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof), een 'geitenpaadje' dat onlangs als in strijd met de wet door de rechter werd afgeschoten. Hij lijkt mij dus niet de meest aangewezen adviseur...

Middenmoter | 22-12-19 | 16:17

Is dit weer iets in de orde Klimaatmaffia strikes back ofzo?

william7055 | 22-12-19 | 15:33

Wel of geen steun, die boeren hebben geen keus, dit gaat niet om één of twee procentjes meer loon of naschoolse opvang maar om keihard overleven of niet, dankzij een uiterst onbetrouwbare overheid, jammer dus als de randstad het niet leuk vindt om nog wat meer in de file te staan,die boeren acties gaan gewoon door als er niets verandert.

zwellevertje | 22-12-19 | 15:32 | 12

@Kuifje-in-de-EU | 22-12-19 | 16:11
Kan nu al niet meer lachen van de dubbeltjes, lutser

Bakschuif | 22-12-19 | 16:23

@ridde rogter Oh, dus over 10 jaar, met een alweer 10 procent grotere bevolking, hebben we nog maar de helft van het vreten nodig? Of gaan we dan alles importeren, terwijl het nu een argument schijnt te zijn dat we zoveel exporteren. U heeft er niet zoveel van begrepen, maar dat geeft niet hoor, kan de beste overkomen.

witwas | 22-12-19 | 16:35

@Ridde Rogter | 22-12-19 | 15:48: Als we een verstandige EU zouden hebben, zou deze een strategie voor de voedselproductie opstellen met als doel zelfvoorziening te worden en zo nodig export strategisch in te zetten. Dat is namelijk wat voedsel is, samen met water energie, een eerste levensbehoefte en daarom strategisch van de bovenste plank. Kijk naar hoe China bezig is met voedsel. Ze claimen productieruimte in Afrika en maken jacht op onze landbouwkennis.

Het huidige EU - beleid voorziet uitsluitend in afbraak in de verwachting dat we ons voedsel wel uit Oekraïne, Thailand en Brazilië kunnen halen. Op korte termijn lijkt dat slim want goedkoper en milieu, op langere termijn creëer je een afhankelijkheid die je vroeg of laat op gaat breken.

5611 | 22-12-19 | 17:48
▼ 9 antwoorden verborgen

Feitelijk gezien vergelijken de boeren zich met die omgekeerde vlaggen niet met Joden maar met NSB'ers.

WodieBlumensind | 22-12-19 | 15:25 | 20

Natuurlijk is de omgekeerde vlag in meer recente tijden ook al lang een symbool dat wordt gebruikt in onder meer de VS (zelfs een bekende band die paradeert daarmee). Maar ook in de rest van de wereld. Waar het mij vooral om gaat is, dat als een symbool wordt gebruikt dat de NSB bezigde, het nergens op slaat dan te denken dat die boeren zich 'dus' met Joden vergelijken. Ze vergelijken zichzelf hooguit met NSB'ers (en dat natuurlijk ook niet)!

WodieBlumensind | 22-12-19 | 16:40

@BigKnor | 22-12-19 | 15:52: De meeste jongere boeren komen van de HAS of van Wageningen Universiteit. De tijd dat je met lagere school maar boer werd ligt ver achter ons. En dat is logisch als je kijkt naar de schaalvergroting (en dus financieel belang) en de enorme innovatiekracht van de sector.

Kuif, je kennis dateert van decennia terug schat ik. Ik daag je uit: volgende keer als ze in Den Haag zijn, drink eens een koffie met ze en vraag eens of je eens een dagje mee mag lopen. Je hoeft het dan nog niet met ze eens te zijn, maar wellicht heb je dan wel een beeld van hoe het daar er nu aan toe gaat.

5611 | 22-12-19 | 17:55
▼ 17 antwoorden verborgen

Toch nog 36% die denken dat politici de burger vertegenwoordigen.

De vergelijking met WO2 gaat natuurlijk mank, omdat de bezetters niet de boerenbedrijven kapot maakte.

W_F | 22-12-19 | 15:21 | 2
-weggejorist-
Rest In Privacy | 22-12-19 | 15:35

Dikke bullshit! Bevolking walgt van dit fopkabinet, die tegenovergestelde doet dan waar de kiezers op stemden! Vvd is gewoon GroenLinks 2.0! Hoe dan?! Weg met die oplichters, we moeten juist meedoen met de boeren, alles plat tot de nieuwe verkiezingen.

dutch bikkel | 22-12-19 | 15:19 | 3

Precies bikkel!

anti-fatwa | 22-12-19 | 15:27

Wat hebben ze precies tegenovergesteld gedaan dan?

Erikjan79 | 22-12-19 | 15:39

@Erikjan79 | 22-12-19 | 15:39: je maakt een grapje zeker? Vvd heeft echt alles vergalt, hypotheekrenteaftrek, 130, asielinstroom, geen pardon meer, minder EU afdracht, etc etc etc..

dutch bikkel | 22-12-19 | 21:52

www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&...
Bekijk het hele lijstje en bonusplus de peilings van deze week.
Opvallend is dat van D66 slechts 4% de boeren steunt en verder vinden zij dat de boeren hélemaal niet slecht zijn behandeld, in de afgelopen jaren.
Duidelijk dat die stadse kuttenkoppen niet op de hoogte zijn van wat de boeren hebben moeten wegslikken.
Boterberg, melkplas, verplicht injecteren, quota hier/ quota daar.
Meer M2 land per koe etc,etc.
Verder: GroenLinks zakt verder, terwijl D66 iets stijgt.
Laat onze boeren lekker nog een paar keer actie voeren.
Maak je liever druk over de Franse stakingen.
Die gaan pas uit de klauw gieren.
Omdat dat luie volk 2 jaar langer moet.
Nog altijd 3 jaar korter dan wij, en toch staken.
En één man die iets doms boert over joden en boeren icm een omgekeerde vlag?
Maakt dat boeren nsb-ers?
Arme Jimmie. Does ff beter pik.

Ruimedenker | 22-12-19 | 15:18

Onze regerende klasse probeert hetzelfde als wat ze met de Gele Hesjes gelukt is: zet het demonstrerende deel van de bevolking weg als gekkies/racisten, zodat de gemiddelde burger er niet (meer) mee geassocieerd wil worden. Et voila: wind uit de zeilen van de beweging en volksopstand afgeweerd, zonder het leger in te hoeven zetten. En met alle ondersteuning van de NPO en andere msm lukt dit keer op keer.

Snorkle | 22-12-19 | 15:17 | 7

@Papa Jones | 22-12-19 | 15:28: Gele hesjes en eigen verantwoordelijkheid, dat blijft een lastige combinatie....

Rest In Privacy | 22-12-19 | 15:32
▼ 4 antwoorden verborgen

Case closed, de boeren genieten de onvoorwaardelijke steun van echte Nederlanders.

de honden blaffen... | 22-12-19 | 15:32

Dit geeft precies het hedendaagse probleem aan: als hun luxe leventje ook maar even eronder moet lijden zijn de meeste mensen het meteen zat. Problemen zijn nog steeds niet opgelost dus logisch dat de boeren doorgaan.

Dutch_Holland | 22-12-19 | 15:16

Qua actie bereidheid zouden we allemaal een beetje meer boer moeten zijn.

Wekkertje | 22-12-19 | 15:15

Ik heb honderden trekkers voorbij zien komen maar alle vlaggen hingen zoals het hoort. Enig bewijs van jouw stelling dat ze andersom hingen, Jim van Dongen uit Lijnden? Zo nee, dan ben je voor mij een linkse fantast en leugenaar die een kennelijk doel heeft om de boeren in een kwaad daglicht te stellen.

langzullenweleven | 22-12-19 | 15:14 | 2

Hingen bij boeren en vissers andersom, dat klopt.

Ruler | 22-12-19 | 15:19

'Boeren verliezen steun onder bevolking'? Ja en dan? Dat Rutte ze neer gaat knuppelen door de ME? Moet je eens kijken hoe snel die boeren dan weer steun hebben onder de bevolking. Ik lees het als niet anders dan propaganda vanuit het laffe westen. Wacht maar...

roevka | 22-12-19 | 15:12

Het negatieve framen van de boeren is begonnen. Trap er niet in.

Nelis SplitBloes | 22-12-19 | 15:11 | 6

@anti-fatwa | 22-12-19 | 15:4
lol !

Bakschuif | 22-12-19 | 16:17
▼ 3 antwoorden verborgen

Fake news! De boeren zijn top! Bevolkimg is de politiek zat!!

Bram de Rammer | 22-12-19 | 15:10

Als er geen boeren meer zijn, kunnen we het totaal vergeten als land.
Dan heeft Nederland definitief afgedaan.

Mr.Crowley | 22-12-19 | 15:08

Heb wel sympathie voor acties ,maar val politici lastig en niet de gewone man in de straat.

Koning BongoBongo | 22-12-19 | 15:07 | 6

@Ram_Ram | 22-12-19 | 15:20: Wat heeft dat voor toegevoegde waarde dat jij in de file staat en niet naar je werk kunt.

Koning BongoBongo | 22-12-19 | 16:13

@Dutch_Holland | 22-12-19 | 15:26: Da's fijn ,maar wie schiet hier iets mee op ? Kost je een paar snipperueren als je te laat bent op je werk? Ben je dan blij ?

Koning BongoBongo | 22-12-19 | 16:15

@Koning BongoBongo | 22-12-19 | 16:13: Den Haag haat files (beweren ze althans het ganze jaar) En versterkt door de boeren acties help ik met mijn auto de file te vergroten waardoor de boerenacties nog grootser worden. Ik heb totaal geen band met agrariërs, maar ik steun ze volledig, ook wanneer ik in de file moet staan of minder kan eten. Het is een van de weinige niet-linkse blokken die nog eens een stevige vuist kunnen maken tegen dat landsvreemde gajes in DenHaag

Ram_Ram | 22-12-19 | 21:53
▼ 3 antwoorden verborgen

Niet alleen de randstedelijke pers hoor, proefde ook een behoorlijke anti-boer-stemming bij het DvhN.

Eierbal-is-fijn | 22-12-19 | 15:03 | 3

Ja, viel mij ook op. Ze willen graag bij de ‘deugers’ in het westen horen. Niet met het platteland geassocieerd worden. Denk ik.

Normpje | 22-12-19 | 15:09

Het DvhN is allang een links bolwerk geworden.

Jeff Hawke | 22-12-19 | 15:47

DvhN lees ik al lang niet meer. Kijk je bij een artikel wie het heeft geschreven is het steevast iemand met een sterke interesse in een bepaald gebied. Enige kennis van zaken ontbreekt vaak helemaal en de artikelen zijn om te huilen.

Ruikbaard | 22-12-19 | 16:15

Hoe minder steun voor de boeren en hoe meer de burger wordt getroffen hoe beter, want dan richt het ongenoegen zich misschien tegen de echte veroorzakers van het maatschappelijk leed: de falende overheid. Dan ontwaakt het volk misschien een keer uit zijn gezapige winterslaap en zorgt het voor een absolute meerderheid in het parlement voor Geert en Thierry en kunnen laf-links, kleurloos-midden, meaculpa-confessioneel en perversverdienmodel-rechts er eindelijk uit worden geschopt.

isitsoornot | 22-12-19 | 15:02 | 2

Helemaal mee ens. Maar ik denk dat dat niet gaat lukken.

ZZP-er | 22-12-19 | 15:05

@ZZP-er | 22-12-19 | 15:05: Dat vrees ik ook. De etterende zweer moet misschien eerst nog wat rijper worden voordat de burger echt gaat nadenken en uit zijn leunstoel komt.

isitsoornot | 22-12-19 | 15:16

Laat die klagers maar stikken, als zij niets met onze boeren hebben, krijgen ze ook geen vreten. Want alleen op dat vogelzaad (wat ook bij een boer wegkomt) kunnen die lui niet leven.

Reden | 22-12-19 | 15:02 | 7

Weet je wat er nu in de bonus is?
Rucolaslamelange!
Prachtig galgje-woord...

Papa Jones | 22-12-19 | 15:51

@Papa Jones | 22-12-19 | 15:51: Als ik terug ben in Nederland, sla ik meteen 8 zakken in. Heel gezond!

Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Een onhandige boer zegt iets wat beslist niet handig is. Excuus volgde ook meteen. Maar een antisemiet is hij daar nog niet mee. Die vind je enkel op links Jim!

Rest In Privacy | 22-12-19 | 15:01 | 3

Zoek u eens op Jim van Dongen in Lijnden.

Roadblock | 22-12-19 | 15:41

@Roadblock | 22-12-19 | 15:41: Gezocht! Jim maakt mooie dingen. Maar nog steeds vind ik zijn Volkskrant inzending niet van grondigheid getuigen. Mss ontgaat me iets. Helpt u me in dat geval uit de droom?

Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:28

@CalamityJane | 22-12-19 | 16:28:
Jim maakte mooie dingen, het bedrijf is uitgeschreven, en er woont nu iemand met een andere naam op dat adres.

Roadblock | 22-12-19 | 20:15

Snappen die klagers dan niet dat je niet moet stoppen met staken totdat je iets hebt bereikt?

zwarte_weduwe | 22-12-19 | 14:58

Zo te zien is Jim van Dongen een kunstenmakert die sieraden fröbelt.

Zapata10 | 22-12-19 | 14:53 | 3

Industrieel ontwerp en vormgeving, maar het 1 mans bedrijfje is al een tijdje ter ziele..

Roadblock | 22-12-19 | 15:43

Hipster-baard en knotje ?

Ruikbaard | 22-12-19 | 16:17

De boeren zijn de enige met ballen. Die nemen hun verlies om faillissement te voorkomen. De gemiddelde Nederlander klaagt veel maar is niet bereid te vechten uit angst te verliezen. Het smerige is dan de afkeur wanneer ze geconfronteerd worden met mensen die wel durven te vechten. #voorjezelfopkomschaamte.

ET007 | 22-12-19 | 14:53 | 5

Mooi verwoord. Helemaal mee eens. De Nederlandse burger heeft zich in opeenvolgende vvd-kabinetten laten kneden tot een bange burger die schielijk over zijn schouders kijkt of de roverij niet meekijkt als hij de centjes van zijn steeds vaker aangesproken spaarpotje moet aanspreken. Daarbij genomen dat hij zich op een eilandje voelt tussen al die andere burgers die krampachtig hun eigen belangetje bij alles wat ze doen voorop stellen, bang dat de buren hun voordeel opeisen. De solidariteit en de sociale cohesie is in de steden ernstig gedaald. De metafoor van een gebroken vaasje is meer op zijn plaats. De boeren leren ons dat eendracht nog steeds mogelijk is. Alleen daarom al verdienen ze respect bij hun strijd tegen deze overheid. Want je mag boos zijn en dat laten zien.

suscrofa | 22-12-19 | 15:16

@2voor12 | 22-12-19 | 15:02: Denk niet dat veel nederlanders er tegen in gaat. Bang om werk te verliezen en een standpunt aan te nemen. Mensen zijn zo vertwijfeld. Mensen boeit niks zolang ze maar hun te duur gekocht huis en auto kunnen afbetalen.

ET007 | 22-12-19 | 15:19

@2voor12 | 22-12-19 | 15:02: Nederlanders laten zich als makke schapen naar de klimaatslachtbank leiden. En als er een paar schapen uit de kudde dreigen te springen dan jagen ze die terug in het gareel van de overheid want anders komen ze te laat bij de slachtbank.

5611 | 22-12-19 | 18:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Jim van Dongen heeft er niet zo veel van begrepen.
De link tussen de Joodse NSB'ers is mij niet helemaal duidelijk.
Waarom hielden deze Joodse NSB'ers de vlag onderste boven?
Waren de Joodse NSB'ers toen al schuldig aan het Palestina conflict?
Waarom zou je je als boeren met de daders willen identificeren in plaats van de slachtoffers.
Wat heeft die Tweede Wereldoorlog met de stikstofcrisis te maken?
En krijgen boeren die onderduikers hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijstelling?

Osdorpertje | 22-12-19 | 14:48 | 1

Het is een teken van nood een omgekeerde vlag. Als sinds de middeleeuwen.

Sierstrip | 22-12-19 | 15:53

Volgens de gemiddelde Middeleeuwer was het universum prima te verklaren aan de hand van de bijbel. De Volkskrantlezer verklaart het universum aan de hand van WO2: alles en iedereen is oftewel Nazi, NSB, slachtoffer, Hitler of verzet.

Het is een schattige obsessie.

Varende_Reaguurder | 22-12-19 | 14:47 | 1

Het valt in de zelfde categorie als iemand alt-right noemen, of alu-hoedje, of islamofoob. Ze weten dat ze de discussie aan het verliezen zijn, en vallen terug op dit soort woorden in een wanhopige poging alsnog te "winnen".

OudeNederlander | 22-12-19 | 15:01

Jim van Dongen, wat dacht je hiervan dan:
"Toen ze het leven van de Groningers zuur maakten
Heb ik niets gezegd
Want ik ben geen Groninger
Toen ze het leven van de boeren zuur maakten.
Heb ik niets gezegd
want ik ben geen boer.
Toen hele dorpen werden gesloopt voor Schiphol
Heb ik niets gezegd
Want ik woon daar niet
Toen het in Vlaardingen weer eens chemicaliën sneeuwde
Heb ik niets gezegd
Want ik adem die lucht niet in
En toen ze mij het leven zuur maakten,
Konden ze hun gang gaan.
Er was er niemand meer die iets wilde zeggen."
Het originele verzetsgedicht is veel heftiger natuurlijk, maar het principe blijft hetzelfde.

kloopindeslootjijook | 22-12-19 | 14:45 | 3

Ik vin 'm mooi.

suscrofa | 22-12-19 | 15:19

Toen die Trol in de Volkskrant leeg liep op leugens,
Heb ik niet gereageerd,
Wat de VK lees ik niet....

Bakschuif | 22-12-19 | 16:20

Dat Schiphol is wel aardig, Lijnden ligt zowat op de startbaan.

5611 | 22-12-19 | 18:04

Er is al Zwarte Cross en je kan met zn allen indrinken in de keet. Waarom telkens maar meer willen, wees tevree met wat je hebt.

Binnenbaan | 22-12-19 | 14:43 | 1

Keten zijn anders ook een doorn in het oog van de overheid. Verkapte horeca waar ze geen invloed op hebben.

jip_86 | 22-12-19 | 15:55

Enerzijds geldt ook voor de boeren dat ze hun acties met beleid moeten uitvoeren en weten dat steun vd bevolking essentieel is voor het slagen daarvan.
Anderzijds verbaas ik me over het gemak waarmee zogenaamd weldenkende links stemmende mensen, de boeren over één kam scheren en gewoon wegzetten als lomp en dom.
Het zijn dezelfde mensen die de mond vol hebben over diversiteit, beschaving, humaniteit en al die andere mooie deugden waarmee ze 'andere culturen' verwelkomen. Die houding past blijkbaar niet bij de boeren.
Overigens verwacht ik die coulance niet van typische stadspartijen als GroenLinks en D66. Hun agenda is duidelijk: oprotten met de boeren, land inpikken en andere grootstedelijke dingen mee doen.
Van PvdA-ers en SP-ers verwacht ik echter meer dan die grootstedelijke haat jegens alles wat van buiten de stad komt. Daar ligt namelijk een deel van hun historie en normaal gesproken ook een deel van hun toekomst..

Amsterdamsko | 22-12-19 | 14:42 | 14

@Koning BongoBongo | 22-12-19 | 16:23: Dank je, dat is aardig.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:40
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik ben voor de boeren.
Mensen die nu al terugkrabbelen zijn hun vrijheid niet waard.
De boeren vechten ook voor de rest van de bevolking.
Deze regering wil 1000 miljard aan een luchtkasteel uitgeven, en de meesten blijven gewoon op hun bankier na fuballuh kijken en later klagen dat ze teveel belasting betalen.
Klagers worden in Den Haag keihard uitgelachen.
Om echt iets voor elkaar te krijgen is veel meer druk nodig.
Kijk naar de 20 man van KOZP, wat die met een beetje geweld voor elkaar kunnen krijgen.
Het is duidelijk dat er niet naar rede wordt geluisterd in het gekkenhuis in Den Haag.

watergeus | 22-12-19 | 14:41 | 8

@Roadblock | 22-12-19 | 15:45: Wel over mijn eigen geld, niet over dat van een ander. Ik ben geen SP-er of PVV-er.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 15:48
▼ 5 antwoorden verborgen

Boerenopstand-ontkenners.... de échte tokkies van de maatschappij. Verzameld op nu en joop.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:41

Meneer JIm zuigt volgens mij dat NSB verhaal volkomen uit zijn duim om de boeren in discrediet te brengen.
Graag een link naar NSB en omgekeerde nederlandse vlag.
Want ik kon dat niet vinden.

Roadblock | 22-12-19 | 14:40 | 5

@Lochos | 22-12-19 | 15:18:
Nou nog een lijntje naar de Volkskrant vinden om dit als leugenverhaal aan de kaak te stellen.
Maar de Volkskrant kennende, hebben ze het waarschijnlijk door 1 van hun eigen mensen laten indienen.

Roadblock | 22-12-19 | 15:23

De omgekeerde vlag is een teken van nood. Al sinds de middeleeuwen.

Sierstrip | 22-12-19 | 15:56
▼ 2 antwoorden verborgen

Sugestieve vragen stellen is blijkbaar ook een vak.

dhrat | 22-12-19 | 14:40 | 2

Pfff... eerder een onhebbelijke eigenschap als je het mij vraagt.

Papa Jones | 22-12-19 | 14:42

Om ze in de msm te krijgen ook !

Koning BongoBongo | 22-12-19 | 15:13

Wat Jim van Dongen zegt.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:40 | 8

Gewoon. Wachten tot kuifje vanavond weer macaroni met spam op z'n bord heeft. Voor de komende 3 maanden.

Jos Tiebent | 22-12-19 | 15:08

@arie-hoax | 22-12-19 | 14:58:
Nou, de VVD scoort ook niet bepaald hoog in de enquete van de Hond in sympathie voor de boeren.
Maar ik verwachtte ook niet anders.
Kan je als VVD-er weer lekker neerbuigend doen.
Daar zijn ze erg goed in, He Kuif?

Roadblock | 22-12-19 | 15:20

Kuifje. Laat ik nou juist die Jim een tikkeltje veel dom vinden. Daar wil je toch niet mee geassocieerd worden. Kom op nou!!
Ik wil nog aardig op je reageren maar die Jim heeft behalve dat hij niet goed nadenkt ook geen gevoel.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 15:26
▼ 5 antwoorden verborgen

De randstad staat is al een tijd geen representatie van de rest van het land.

Super Grover | 22-12-19 | 14:39

Ik hoop op een karige kerst met noodrantsoen blikken struik vanwegen de boeren acties.
Mijn steun hebben ze maar zorg wel dat de oudjes normaal te eten krijgen.

Datgingniegoed | 22-12-19 | 14:39

Ik wil graag aardgas blijven gebruiken. Zodat ik niet voor een ton mijn huis hoef te verbouwen.
Welke weg mag ik nu blokkeren, en wanneer?
Oh ja en zonder gearresteerd te worden.

Papa Jones | 22-12-19 | 14:38 | 4
-weggejorist-
Papa Jones | 22-12-19 | 15:32

@Papa Jones | 22-12-19 | 15:32:
Oeps verkeerde draadje

Papa Jones | 22-12-19 | 15:39
▼ 1 antwoord verborgen

Er is geen enkele reden de nog resterende bedrijven, die al veel hebben gedaan qua 'nette' bedrijfsvoering, te dwingen zich af te schaffen.
Er is nog steeds klandizie, in binnen- en buitenland.
Er is geen natuurgebied dood gegaan. Of dreigt dood te gaan.
De boeren hebben al veel te veel vruchtbaar land moeten "teruggeven" aan de natuur.
Genoeg is genoeg.
Iedereen die niet zo'n bedrijf hoeft te runnen, moet zich er niet mee bemoeien.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:37

Hopelijk gaat dit land helemaal naar de kloten door de klimaat waanzin. Boeren, ga vooral door! Mijn onvoorwaardelijke steun hebben jullie! Deze regering moet met pek en veren oprotten uit Den Haag. Slechtste kabinet ooit!

Indoneesje | 22-12-19 | 14:37

Als je het maar lang genoeg herhaal gaan ze er in geloven, politieke propaganda.

Mels007 | 22-12-19 | 14:37

Komt dat bericht van Jim van Dongen uit Lijnden, of van een Russische trol die zich voordoet als Jim van Dongen uit Lijnden? En op basis van welke criteria heeft de Volkskrantredactie besloten om een podium te bieden aan Jim van Dongen dan wel de Russische trol?

obominotie | 22-12-19 | 14:37 | 2

Waarom mag jij hier reaguren? Zelfde soort vraag.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:38
-weggejorist-
anti-fatwa | 22-12-19 | 15:38

Opvallend dat de aankomende verliezers middels hun trollen leger altijd maar weer de nazi-link leggen, zie fake account van dhr. Jim van Dongen (interview ‘m eens, laat hem zijn fetisj uitleggen dan). Angst en emotie als effectief woord-wapen om de Internationalen in het zadel te houden, enkel dat. Boeren en andere gedupeerden (en dat zijn er heel wat) dienen hun oren niet laten hangen naar dit soort ‘rooie bruinhemden ’ propaganda, het is enkel bedoeld om samenhang en strijdlust te breken en de discussie doodt te slaan. Oorkleppen op en doorgaan.

Veluwse-Eikel | 22-12-19 | 14:36

Gewoon doorgaan boeren, met de bouwvakkers en meer van dit spul. Wanneer dit kabinet valt, dan hebben jullie een overwinning behaald tesamen met de bezorgde burgers! Rutte moet gewoon weg. Op naar de nieuwe verkiezingen.

Thoth | 22-12-19 | 14:36

Ik eet vanavond boerenkool met worst en een kuiltje jus.

Poesman | 22-12-19 | 14:35 | 2

HA! Boerenkool.
Fijn!
Ontzettend fijn.
Hier doen we altijd de Indoneese invloed variant, met groene sambal Padang, sezchuan peper, en die spekjes moeten NIET hard, maar slurpgezacht mee.
Om op te sabbelen, za'k maar zeggen.
En er mag best Zuid-Europese olijfolie door hoor.
Vroeger, in studietijd, maakte ik van zo'n boerenkool een soepje!
Ging in 1 dag op.
Makkelijk.
Rul rund gehakt erdoor.
Gezond, lekker, en weer door.

chicago river | 22-12-19 | 14:49

Nog twee dingen, dan ben ik pleite:
Wist jij, dat de Ieren, boerenkool "Curly Kale noemen"?
Maar nog mooier.
Dat de Vlaming, boerenkool, ook wel "krolkool" noemt?
KROLKOOL! Krol-kool, you see? Kroelen?
*brult*

chicago river | 22-12-19 | 14:56

Hoe durft die man Jim te heten. Dat is een duidelijke verwijzing naar Jim Crow. Jim is een smerige racist.

Bovenstaande is net zo logisch als hij zelf geschreven heeft.

naraga | 22-12-19 | 14:35 | 1

Van Dongen is ook al zo erg, het enkelvoud daarvan is een kunstlul, dus Jim is minimaal een dubbele kunstlul.

Dezenaamhier | 22-12-19 | 14:49

In de middeleeuwen hingen kastelen de vlag omgekeerd als teken aan de staat dat ze in nood verkeren. Dat de boeren die gebruiken is een zelfde teken. Al die azijnzeikerds met opmerkingen over NSB-ers hier hebben dus niets geleerd van de geschiedenis.

MoonBeebe | 22-12-19 | 14:32 | 1

De linkschmens is zo op zoek naar racisme en fascisme dat ze teleurgesteld zijn dat ze het niet vinden.

Frank1387 | 22-12-19 | 14:36

De bevolking haalt de schouders op, en gaat weer naar voetbal of schaatsen kijken.
Het zal mijn tijd wel duren, na ons de zondvloed, als ik het niet doe, doet een ander het wel.
Tot ze zelf, of hun kind aan de beurt is.
En dan haalt ook iedereen z'n schouders op.

kloopindeslootjijook | 22-12-19 | 14:32

Pro-boer'n hier.
Maar ben dan ook een viskop.

chicago river | 22-12-19 | 14:31

Jim van Dongen heeft een grote duim om op te zuigen.

tipo | 22-12-19 | 14:29 | 1

Ik heb ook nog iets anders voor hem om aan te zuigen...

Nemo_Tenetur | 22-12-19 | 14:31

Fake news...

ik2! | 22-12-19 | 14:28

Media probeert het volk weer te vernaggelen.
Regime,weg ermee

rein9576 | 22-12-19 | 14:27

Want joden liepen met vlaggen van de NSB..?

Turbulentie? | 22-12-19 | 14:27

Nou ik steun ze nog. Wat betreft de regering en de staatsomroep... en die vlag is toch een vorm van noodroep?

David000000007 | 22-12-19 | 14:25

Ja, ik heb nog steeds sympathie voor die acties van die boeren. Sterker nog: Ik vind dat de rest van belastingbetalend Nederland zich ook wel wat meer mag laten gelden. En maar klagen klagen klagen op de regering maar ondertussen pikken we het allemaal gedwee.

VanBukkem | 22-12-19 | 14:25 | 1
-weggejorist-
anti-fatwa | 22-12-19 | 15:39

Meestal rond deze dagen drukt de overheid er wel een wet doorheen die niet gunstig is voor de burger. Opletten dus!

Tuinhekje | 22-12-19 | 14:24 | 1

Tja, en wat doe je als burger daaraan?

Jos Tiebent | 22-12-19 | 15:03

Een kenmerkende eigenschap die vrij algemeen toegedicht wordt aan boeren is dommigheid. En dat bewijzen ze weer keihard de laatste weken. Ik kan me niet voorstellen dat het grootste deel van de boeren echt achter die stupide farmer defense nonsens staat, maar ze zijn wel dik de lul van de negatieve beeldvorming. Ik geloof niet in complotten, maar anders zou je bijna denken dat die acties georganiseerd worden door de milieubeweging.

captainobvious | 22-12-19 | 14:23 | 6

@IJsbrekert 14:45: Farmers Defence Force legt de vinger op de zere plek. Ze worden aangevallen door extremisten die hun boerderijen bezetten, door ambtenaren die ze bureaucratisch terroriseren, door politici die een 'eindoplossing' voor het boerenvraagstuk eisen, door vleeshandelaren die ze er financieel onderdoor trekken en zelf in de Quote500 staan, door eenzijdige rapporten die alle schuld bij de boeren leggen en niet bij de industrie, door het RIVM die de boeren op gemiddelde rekenwaarden afrekent en niet op werkelijk gemeten individuele waarden, door LTO die de boeren zoet wilt houden in opdracht van Rutte, door krantenredacties die briefschrijvers opvoeren die boeren als NSB-ers afschilderen, zonder enige grond. Maar dat past niet in de simpele verhaaltjes waar Rutte, u of captainobvious in geloven. U mist de diepgang die boeren wel hebben. Hou je grote mond dan als volwassenen praten.

tipo | 22-12-19 | 15:07
-weggejorist-
Roadblock | 22-12-19 | 15:48
▼ 3 antwoorden verborgen

Tijd voor een stukje geschiedenis:
"Een groot deel van de NSB-aanhang bestond uit middenstanders en boeren die zich bekneld en tekortgedaan voelden. "
www.verzetsmuseum.org/museum/nl/tweed...

* Il Principe * | 22-12-19 | 14:22 | 4

Kan het mss ietsje MINNER. Minner twee nn-n... u leest het goed! Bah wat een smerigheid weer vandaag

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:40
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Geliquefieerde | 22-12-19 | 14:22 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Overigens, in diezelfde peiling staat ook wie er wel en niet blij zijn met het Urgenda trainwreck. Is er nog echt niets te verzinnen waardoor voorstanders van de klimaathysterische maatregelen als eerste gedwongen worden om de daad bij het woord te voegen? Laat hen maar beginnen met interen, gas/CV/fornuis inleveren, auto weg, noem maar op. Het zijn toch van die geweldige maatregelen? Laat ze dan ook zelf dat "goede" voorbeeld *moeten* geven!

marcoplarco | 22-12-19 | 14:21 | 1

Dus als u in een enquête aangeeft vóór een maximumsnelheid van 150 km/u te zijn dan bent u bereid om de borden langs de weg te gaan vervangen? Haha.

IJsbrekert | 22-12-19 | 14:57

Hoe zit het met de sympathie voor onze overheid? Onbewust van de gevolgen zich aan allerlei onrealistische vergezichten committeren en dan vervolgens met het argument 'dat zijn nu eenmaal de regels, daar kunnen wij ook niks aan doen' je bevolking kapotbelasten en ondernemen onmogelijk maken. Nee dan zie ik toch liever een nuchtere rationele boer.

Wim_Kut | 22-12-19 | 14:20

Alle burgers die tegen de boerenopstand zijn alleen vanwege het ongerief om afentoe in een file te moeten staan, zijn helden op sokken als ze menen ook tegen de klimaathysterie te zijn.

suscrofa | 22-12-19 | 14:20

Grappig volk zijn wij Nederlanders... Die boeren zijn de enige die vechten tegen die klimaatonzin. Iedereen, althans de meeste van ons, vinden het onzin, maar de boeren zijn de enige die iets proberen te doen... In de eerste instantie steunen de meeste van ons de boeren, maar wanneer wij vervolgens anderhalve keer collectief in de file hebben moeten staan verandert het gros ineens hypocriet van mening... "We weten het nu wel" is het sentiment... Nee, we weten helemaal niets... Er is namelijk nog geen zak verandert! Als die boeren nu stoppen blijft het precies hetzelfde zoals het een aantal maanden geleden ervoor stond... Dit klimaat geouwehoer gaat Nederland goud geld kosten, banen, inkomsten, misschien stort het ons zelfs een zware recessie in... De boeren proberen dit, weliswaar omwille van voor hen persoonlijke belangen, te voorkomen, maar omdat wij Nederlanders een keer in de zoveel tijd twee uur later thuis in onze bubbel aankomen waar wij veilig en in alle rust Netflix willen kijken verandert collectief het sentiment... Het grote probleem voor Nederland is de bijzonder dikke schedels die de gemiddelde Nederlander heeft waar vrij weinig doorheen blijkt te komen... Nederlanders verdienen daarom alle ellende die ze de komende jaren met een beetje pech krijgen... Daarna is het natuurlijk (krokodillen) tranen met tuiten... Het zou grappig zijn als het niet zo verdomde triest is...

Nemo_Tenetur | 22-12-19 | 14:20 | 7

@De Eierbal; Dat we over tijd een beleid uitvoeren dat gunstig voor het klimaat en milieu uitpakt is natuurlijk niemand het mee oneens, het moet alleen organisch en niet zo gehaast en hysterisch zoals het linkse beleid ons nu dicteert... Technologie moet ontwikkeld worden en stapsgewijs geïmplementeerd worden wanneer het er klaar voor is, niet koste wat kost om ons als enige van de wereld aan een onmogelijk percentage te laten houden...

Nemo_Tenetur | 22-12-19 | 14:27

Hear hear!

threeheadedmonkey | 22-12-19 | 14:33

@nemo: u ziet het helemaal juist: chapeau. Zelf hopen wij over 10 jaar ergens te wonen waar de schedels iets minder dik zijn. Trekken aan een dood paard wordt zo langzamerhand uitermate vermoeiend.

nedpol | 22-12-19 | 14:34
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat pas echt erg is, dat zo'n briefschrijver, die Jim van Dongen, niet binnen de A10 ring is blijven wonen, maar nu zelfs daarbuiten infiltreert.

hotnot | 22-12-19 | 14:19

Alles om de burger maar het gevoel te geven dat 'de boeren' een ander volk is dan zijzelf, die smerige cijfertjespropaganda van een willekeurig Clubje van 1000-1001. Het boerenprotest gaat om onze Nederlandse nationaliteit en soevereiniteit; niet om 'onze steun'. Wie niet steunt is een potentiële NSB-er, zo ligt het voor mij.
Er is een reden dat die fascistenvlag (blauw met gele sterren- SIC!) omgedraaid exact hetzelfde beeld geeft. Want eeuwige continentale vrede enzo.

De gotspe ligt bij figuren gelijk 'Jim': grote bek à la Heil EU en de ander is fout fout fout, doch geen enkele kennis van zaken. Dát is de gotspe van deze tijd.

A.U.EnLeven | 22-12-19 | 14:18 | 1

Hear, hear.

Deksmaat | 22-12-19 | 15:38

Jim van Dongen is een trol account.

Sitting_targets | 22-12-19 | 14:17

Het blijft een beetje hangen bij de uitvoering van acties en demonstraties, qua media
Terwijl de boeren niet demonstreren voor de lol, die hebben wel wat anders te doen. Die willen iets.
Wat de politiek doet met de verzoeken van de boeren blijft op de achtergrond. Of is het een vervelend onderwerp omdat dat een beetje in de kast moet blijven allemaal. Dat zet mensen maar aan het denken en zo.

kloopindeslootjijook | 22-12-19 | 14:17

Logisch toch. Niemand houdt van relschoppers die overlast veroorzaken. En zeker niet als ze gemotoriseerd zijn. Boeren zijn de nieuwe Moldaviers.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:17 | 4
-weggejorist-
Roadblock | 22-12-19 | 14:45

@Kuifje-in-de-EU | 22-12-19 | 15:38:
Geloofwaardigheid van beweringen wel.
En daar doe je afbreuk aan.
Als je als een onzin roeptoeter bekend wilt staan moet je dat zelf weten.

Roadblock | 22-12-19 | 15:53
▼ 1 antwoord verborgen

Kom op zeg GS. Lijkt het AD wel zo...
Steun onder de bevolking is er nooit geweest, alleen een soort van schuldgevoel van het gros dat toch op de verantwoordelijke partijen blijft stemmen. Dus even ‘meeleven’ en daarna vooral als makke schapen weer in het gareel.

Lafayette | 22-12-19 | 14:16

Het zal allemaal wel, ik ben nog steeds voor #teamBoer

marcoplarco | 22-12-19 | 14:16 | 1

#metoo

brie-de-penis | 22-12-19 | 14:23

Vlag op de kop is een internationaal symbool dat verwijst naar een noodschreeuw om hulp omdat de “troepen overlopen dreigen te worden”.

Typische Volkskrant framing.

WijnVlekWrijver | 22-12-19 | 14:16

Weet je wie er tijdens WO II ook zo veel subsidie kregen.

Baron Clappique | 22-12-19 | 14:15

Ik ben ook zo'n actieboer. Hoe frustrerend het verlies aan steun ook is door de lastercampagne, het is niet waar het om draait. De waarheid boven tafel van die lulkoek over klimaat en het daaraan gekoppelde uitroeibeleid van boeren en bevolkingsoplichting moet boven tafel. Hoeveel steun het ook gaat kosten... We trekken hard aan de deksel van de doofpot maar komen net tekort om 'm helemaal te lichten.

prutsclown | 22-12-19 | 14:14 | 17

@Tilburgse bluf | 22-12-19 | 15:37:
Deze vergelijking van Kapitein Sjaak Mus klopt wel degelijk.
Heeft u het nieuws wel gevolgd?

073Cab | 22-12-19 | 15:40

@073Cab | 22-12-19 | 15:40: En vertel mij dan eens waarom de vergelijking wel klopt.
U hebt blijkbaar het NPO of RTL "nieuws" gevolgd.

Tilburgse bluf | 22-12-19 | 16:06

@Tilburgse bluf | 22-12-19 | 16:06:
Dat kijk ik uitsluitend omdat je de vijand moet kennen.
Het verbod vanuit de EU op pulsvisserij meegekregen? Nu zijn onze boeren aan de beurt.

073Cab | 22-12-19 | 16:19
▼ 14 antwoorden verborgen

De boeren moeten schijt hebben aan die verzonnen steun van het volk. Niet gedwee zijn. Strijden!

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:14

Het wordt dus 3 keer niks met slechts 37 zetels 25%voor immigratiestop en tegen klimaatonzin als de funeste gevolgen van het huidige beleid zich manifesteren zullen weer de nodigen zeer geschokt zijn.

bijna_raak | 22-12-19 | 14:14

Boeren zijn alleen sympathiek in oorlogstijd. Als onderduik adres of om te overleven. Boeren, vissers, bouwbedrijven om zeep brengen is dan ook niet erg slim. Maar ja, de politici eten er geen boterham minder door.

HenkyPanky | 22-12-19 | 14:13

Fake news.

Ramses Sappie | 22-12-19 | 14:13

Zoals eerder betoogd, de sympathie van de burgers is volslagen irrelevant. De maatregelen van pRutte hebben minder sympathie en gaan ook gewoon door. Het moet economisch relevant zijn, dan gaat pRutte pas bewegen. De YPR's waren op weg naar Schiphol. Het Binnenhof was niet belangrijk genoeg. Leg de luchthavens plat, blokkeer de belangrijke snelwegen, zet Rotterdam dicht. En niet half zacht, maar gewoon een week of langer. Met de massa aan boeren en voertuigen is het makkelijk te doen. Of ga het sociale experiment Halsema en ander tuig thuis wakker houden. Met de auto een rondje door de straat en tüüteren om drie uur 's nachts. Dat zijn Antifa methoden, maar Antifa mag het ook ongestraft doen. De sympathie klinkt heel leuk, maar interessert echt niemand ene ruk. Behalve de NPO, want die gaan alleen over de toon, niet de inhoud.

Frau Merkel | 22-12-19 | 14:12 | 6

Haha Frau Merkel, de allereerste reactie van mij hier (alweer een tijdje geleden) op GS werd meteen weggejorist. Andere bewoording maar..... de economie is de achilleshiel! Daar moet je zijn.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 16:35
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zag een boer op zijn trekker een broodje eten uit een metalen Broodtrommel! De nazi’s hadden ook metalen broodtrommels!
Dit is niet grappig meer, dit is fascisme!1!

Paulus de Bk | 22-12-19 | 14:12

Wie zal die boere gaan lei?

hotnot | 22-12-19 | 14:12 | 2

De la Rey! De la Rey! De la Rey!

Ramses Sappie | 22-12-19 | 14:15

Ik blijf achter de hoeren staan!

Ko Ranzig | 22-12-19 | 14:10 | 2

Kontneukert?

Klimaatketter | 22-12-19 | 14:12

Als die maar geen acties gaan voeren . Zou overigens niet weten hoe.

NB: Lig er liever bovenop dan dat ik er achter sta.

zangeres.zonder.stem | 22-12-19 | 14:14

Ettur. Keer die maar om.

Klimaatketter | 22-12-19 | 14:09

Dat de NSB een symbool gebruikte maakt van dat symbool nog geen NSB-symbool. De omgekeerde vlag is een internationaal gekend en historisch teken van nood, niets meer en niets minder.

algoritmos | 22-12-19 | 14:09

Jim van Dongen (als die al bestaat en dat betwijfel ik ten sterkste) spoort van geen meter en heeft geen idee waar die over praat. Dit is gewoon stemmingmakerij. In de zeevaart is zo'n vlag die ondersteboven wordt gevoerd een teken van nood. In de Verenigde Staten is dat gebruik in de vlaggencode opgenomen. Verschillende organisaties gebruiken de vlag op zijn kop de laatste jaren ook om aan te geven dat de overdrachtelijke nood hoog is. In Nederland gebruiken de 'gele hesjes' de omgekeerde vlag al een tijdje.

Ruikbaard | 22-12-19 | 14:08 | 3

Hij bestaat en is, je verwacht het niet, kunstenaar.

algoritmos | 22-12-19 | 14:11

De NPO weer op zijn smalst. Lügenpresse.

Frau Merkel | 22-12-19 | 14:13

Hij gooit NSB en Joden ook op 1 hoop dus dan weet je wel wat van hoogvlieger het is.

Jackson | 22-12-19 | 14:17

Ah joh, links kan weer eens niet winnen. Dus dan maar meteen ww2 erbij halen en krijsen als hysterische wijven, want op inhoud leggen ze het altijd af. Altijd.

Voor de rest #hupboeren!

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:06 | 3

Nee, het waren de boeren die zichzelf vergeleken met de joden in de tweede wereldoorlog. Ze vergeleken dit met de holocaust. Dan ben je toch wel je af.

Vuurwezel | 22-12-19 | 14:08

@Vuurwezel | 22-12-19 | 14:08: dat was er één. je hebt er altijd een malloot bij die onzin uitkraamt. Het doet verder niets af aan het gelijk dat de boeren hebben met hun acties.

Ruikbaard | 22-12-19 | 14:11

De omgekeerde vlag is sinds de middeleeuwen een teken van nood.

Sierstrip | 22-12-19 | 14:05 | 1

In Engeland geven ze al jaren dat noodsignaal.
Geen hond heeft het in de gaten.

Kapitein Sjaak Mus | 22-12-19 | 14:14

Boeren zijn ok. Omgekeerde vlag ook ok. Nederland laat de burgers in de steek.

balustrade | 22-12-19 | 14:04
-weggejorist-
zangeres.zonder.stem | 22-12-19 | 14:04 | 2

Gewoon doorbeuken, het enige dat werkt, letterlijk en figuurlijk.

De regering wil polderen (net zolang door ouwehoeren tot iedereen akkoord gaat met een grijze brij)
Boeren willen nuchtere antwoorden en heldere acties (wil iedereen wel, ha!) van deze regering.

Gaat niet gebeuren, noch helder noch nuchter, vlees noch vis.
Doorbeuken of sterven dus.

vander F | 22-12-19 | 14:04 | 1

Als er in frankrijk gestaakt wordt vind heel nederland het fantastisch, snelwegen voor een paar dagen dicht, tractoren met giertanks die het franse parlement vol spuiten. Dan hoor je iedereen hier roepen dat ze goed bezig zijn, dat de fransen weten wat staken is en dat ze tenminste als een groep ergens voor staan en dat we in nederland maar een beetje mietjes zijn wat staken betreft. Dat er niemand opkomt voor hun belangen etc. Nu is er twee groepen die het doen en is het niet goed want iedereen heeft er last van. Ben verdomme blij dat er mensen zijn die het zat zijn genaaid te worden door de staat. Dat ze duidelijke regelgeving willen die over langere tijd loopt ipv om de 4-8 jaar tonnen te investeren om innovatief te blijven. De pulsvissers hebben zich ook laten naaien en wie komt er voor hen op? De zorg is kut , het onderwijs is kut, bouw is kut, boer is kut en zo zijn er vele beroepen die het slecht hebben. De enigen die het goed hebben zijn degenen die het kut maken, die vinden dat het fantastisch gaat. Politici en managers dus, de rest is zo ongeveer kut

brie-de-penis | 22-12-19 | 14:22
-weggejorist-
Kapitein Stijlvol | 22-12-19 | 14:04 | 1

"For hundreds of years inverted national flags were commonly used as distress signals" en.wikipedia.org/wiki/Distress_signal...

Weer schameteloze propeganda om hier een godwin van te bakken.

Feynman | 22-12-19 | 14:04 | 2

Kijk hier. Nou, zoiets vermoedde ik al. Dank voor de link.

Deksmaat | 22-12-19 | 14:22

Dit geeft dus aan dat niet de boer die in de knel zit qua regelgeving en weinig andere mogelijkheden heeft om dat goed merkbaar duidelijk te maken dom is, maar de klagende persoon die koste wat het kost z'n zin wil hebben (hoewel domheid in dit geval ook kwaadaardige misleiding kan zijn).

Dezenaamhier | 22-12-19 | 14:42

De smerigste boerenhaat kan je vinden op de Joop, er gaat geen dag voorbij of ze worden daar op één lijn gezet met extreem rechts, criminelen en oorlogsmisdadigers, Daan Ouwens spant daarin de kroon, levensgevaarlijk die lui, de volgende Volkert zal geheid daar te vinden zijn.

Abject | 22-12-19 | 14:03 | 3

En de "hoger opgeleide" van der Horst spant echt de kroon.
Dacht dat aanzetten tot haat verboden was in dit land.
Joop denkt daar blijkbaar anders over, betaald door ons.

Tilburgse bluf | 22-12-19 | 14:05

@Tilburgse bluf | 22-12-19 | 14:05: Vervang in een willekeurig stuk op de Joop het woord boeren met moslims en je hebt subiet de politie aan je deur.

Abject | 22-12-19 | 14:08

Klopt helemaal. Die hebben het al weken enkel over Boris en Boeren.
De Denker des Vaderlands, Daan Roovers, die bij Buitenhof een pleidooi hield voor het aan banden leggen van de vrijheden op het Internet, want polarisatie en zo, zou enkel maar even naar de dynamiek op De Witte Onderbroek moeten kijken om te beseffen dat polarisatie niet echt het gevolg is van een "te vrij" internet dat zou willen verdienen aan ruzie maken. Nee, ze zou als Denker eens na moeten leren denken en beseffen dat moderatie, censuur, breidel en de ander de mond snoeren juist de motoren zijn die polarisatie in de hand werken.
Het Internet is een open riool. De nuance drijft tussen de drollen. Als je die drollen tegen wilt houden, dan stagneert het hele systeem en spoelt het niet meer door.

Schoorsteenveger | 22-12-19 | 14:12

Godver, zelfs als ze niet het hele land terroriseren krijgen die boeren nog aandacht?

Ignatius J Reilly | 22-12-19 | 14:02 | 1

De echte terreur zit in een ivoren torentje.

Jezusaapje | 22-12-19 | 14:46

Die Jim gaat er dus maar "gewoon" van uit dat de boeren hiermee verwijzen naar de Joden. Noemt dat meteen "veel meer dan een gotspe".

Heb je dat aan ze gevraagd, Jim? Nee hè? Zou ook zo maar eens kunnen zijn dat onze boeren vinden dat Nederland op zijn kop staat.

Niet aan gedacht hè, Jim? Nee, want jij denkt alleen aan jezelf.

Deksmaat | 22-12-19 | 14:01 | 1

Precies dit.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 14:08

Ik sta nog steeds vierkant achter de boerenmensen. Maar die tractoren moeten ze nu maar eens thuis laten. Dat gedonder kost ons veel te veel. Even wat anders verzinnen. Iets met hooivorken of zo.

Normpje | 22-12-19 | 14:00

Jim van Dongen is een kunstgekkie, die ongetwijfeld staatssubsidie ontvangt.

google maar eens op zijn naam in combinatie met de plaatsnaam Lijnden

Kamikazepiloot | 22-12-19 | 14:00

Heb ook weinig op met de boeren.

Weerduivel | 22-12-19 | 13:59

Ik ben inderdaad nu wel klaar met die boeren. Ze hebben hun punt gemaakt. NL vlaggen ondersteboven hangen slaat uiteraard ook nergens op. Maar kennelijk zijn er geen grenzen, want "alles moet kunnen, vrije westen, vrijheid van meningsuiting ten koste van alle enz. enz." .... en, niet in de laatste plaats, gewoon fatsoen is niet meer vanzelfsprekend kennelijk.

inderdaad geen stijl | 22-12-19 | 13:59 | 3

Nee, zeker niet, geen greintje fatsoen te vinden in en rond het torentje in Den Haag.

Moet ik dat nog aan je gaan uitleggen of nsb je vrolijk mee met Rutte cum suis?

vander F | 22-12-19 | 14:07

Lees de andere comments eens. De omgekeerde vlaggen hebben een heel andere betekenis dan de Lügenpresse ons wil doen geloven.

Frau Merkel | 22-12-19 | 14:17

Ze hebben inderdaad hun punt gemaakt en zijn er kennelijk weinig mee opgeschoten. Dus nu moeten ze dan verder hun bek maar houden en “roll over and die”?

Overmar | 22-12-19 | 14:22

De boeren vechten een achterhoedegevecht en dat weten ze.

Rest In Privacy | 22-12-19 | 13:59

Zucht, heeft niets met de pers te maken. Met blokkades verdien je nu eenmaal maar weinig sympathie, tenzij iemand meent dat je daar ook voor hem staat. Dat was bij de eerste protesten nog duidelijk het geval, maar bij de laatste acties wisten de boeren zelf eigenlijk niet eens waarom ze protesteerden.

Muxje | 22-12-19 | 13:58 | 1

Zucht weer eens dom geleuter van Muxje weet niet waarover ze, hij, het xxrr het over heeft. Dat was vroeger ook niet anders.

bijna_raak | 22-12-19 | 14:20

Heel Nederland stond toch achter de boeren ?

Inderdaad, achter de boeren. Vast, op de A1...

Wijze uit het Oosten | 22-12-19 | 13:58

Politici komen er nog wel achter dat je loze beloften niet kunt eten.

Feynman | 22-12-19 | 13:56 | 4

@Fatwabuster | 22-12-19 | 13:58: Had de PVDA nog maar mensen zoals wijlen Jan Schaefer (of wijlen J. den Uyl), dan zou het een partij zijn geweest waar men graag op zou stemmen, maar sinds ene Kok is het niet meer de partij voor en van de arbeiders. https://www.youtube.com/watch?v=-Q5VXQRQyCM

Keyboardspeler | 22-12-19 | 14:17

@Keyboardspeler | 22-12-19 | 14:17: Aan J. den Uyl hebben we te danken dat er bij het kruisje werd getekend, olie voor import volk uit de zandbak.

OudeNederlander | 22-12-19 | 14:43
▼ 1 antwoord verborgen

Weten die boeren veel dat de NSB ook de omgekeerde vlag gebruikten.
Ze gebruikten blijkbaar ook de prinsenvlag.
Wat is die angstvallige associatie drang met WO2?
Ik had als saxofoonliefhebber mijn zoon graag Adolf genoemd uit eerbied voor Adolf Sax. Nee kan niet! Wat zouden de mensen van me denken?
Vreemd.

keestelpro | 22-12-19 | 13:56 | 7

Vooral onder links wordt WWII bij voorkeur gebruikt om een ander voor nazi of iets dergelijks uit te maken.

Wekkertje | 22-12-19 | 15:30

@Jos Tiebent | 22-12-19 | 14:17:
Ook.........?

Roadblock | 22-12-19 | 15:37
▼ 4 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com