Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kort geding IS-vrouwen. We willen ze niet

Waarom is het nog een vraagstuk

Deze Islamitische Secreten. Vol goede moed de paden op de lanen in, knapzak met Hollandse maandverbandjes op de rug willens en wetens naar het kalifaat, de plek van dood, verderf, volkerenmoord, slavernij, ellende, homo's van het gebouw en hoofden op het hek. En nu blijkt dat de maandverbandjes in de supermarkten aldaar toch wat minder zacht zijn dan de Nederlandse producten en bovendien is het Spijkerkwartier in Arnhem nog altijd een stuk gezelliger dan de Boulevard of Broken Dreams van Raqqa. Ook is daddy Al-Baghdadi gesmoked door Trump en een Nederlandse hond en dus willen ze ineens terug. Ze eisen per kort geding dat ze worden OPGEHAALD door de Nederlandse staat. Nu kunnen we de grap 'maar Julio Poch is toch al met pensioen' wel dromen maar zonder gekheid die is al wel met pensioen. Want we willen die kalifaatkippen niet meer. Zelfs de malle NOS wil ze niet meer. "'De IS-vrouwen waren slechter dan de strijders', zegt de 21-jarige Parween Alhinto. 'Ze sloegen de gevangengenomen vrouwen en hielpen de strijders om ze te verkrachten'."

Wij lezen voornamelijk onze gids in het land der blinden, onze voeten op de grond aldaar, onze minister van oorlogscorrespondentië: Harald Doornbos. En we hebben er al vaker over bericht (*, *, *, * enz. enz.), ook over de berichten van Harald, en dat blijven we doen. Ongeacht de uitspraak van de rechter. Want. Dit. Willen. We. Niet. Het is NIET normaal dat we personen die een fundamentele rol gespeeld hebben in een moordregime, meegeholpen hebben aan moorden, zelfmoordaanvallen, personen die een diepe afkeer kennen tegen Nederland en het westen in het algemeen, die er lang geleden voor gekozen hebben zichzelf te verslaven aan een man, personen die niet meer te redden zijn, zelf hun kinderen in gevaar hebben gebracht, ideologisch compleet verziekte idioten die nu zogenaamd ineens spijt hebben gaan terughalen om ze hier outkiering, huisje & PvdA-traject gaan geven.

Maar hier, in dit land, beslist één rechter of wij met z'n zeventien miljoenen een stel als parasol verklede plofgevaren in onze schoot geworpen krijgen. Daar hoort één rechter zich niet over uit te spreken, gooi het dan maar voor de voeten van de DEMOCRATIE. We zagen onlangs hoe één rechter het hele land op de achterste poten kreeg vanwege een uitspraak over stikstof. Hoe zou het gaan als we ze gaan terughalen en het écht een keertje mis gaat?
HERE WE GO: Grabbelwaus gaat één van de twee aalmoezenierende aankloppers in Ankara terugvliegen naar Polderstan. Staatsveiligheid in je broekje boerka....
UPDATE: Livetweets Saskia Boerkaman na de breek.

Zomaar een video

Social

Deradicalisering WERKT. NIET. Klikdraad:

Social

Het is een verdienmodel van UvA-naïevelingen.

Reaguursels

Inloggen

Met 56 kinderen en co... godverdomme.... Rutte , je maakt er een tering zooi van

SoundMake | 02-11-19 | 04:47

Moordenaars en beulen gaan ophalen die, als je je omdraait, je de strot afsnijden.
Ik mag hopen als deze tijdbommetjes weer eens ontploffen, ze dat recht in het gezicht doen van al die linksche gutmenschen die vinden dat je deze moordenaars met hun addergebroed humaan moet behandelen.
Ze zijn zelf vol met haat tegen het westen vertrokken, dus lekker daar laten.

tsjajaja | 01-11-19 | 22:39 | 1

Wie had zoveel jaar geleden gedacht dat een situatie als deze anno 2019 serieus onderwerp van gesprek in Nederland zou worden?????

Geenstijlicoon | 01-11-19 | 23:36

Dit is werkelijk goor volk. Islamitische Staat is als staat al kapot, maar dit arrogante addergebroed blijft maar hun duizendjarige kalifaat verheerlijken. Die vrouwen hebben zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden, aan misdaden tegen de menselijkheid of hebben dit gefaciliteerd. En maar eisen en blazen en blaten.

Weg met die lui. Nooit meer hierheen halen. Laat ze berechten door de Yezidi’s en Koerden. Volgens mij heb je daar geen Deug66 en groen slinks rechters.

Nuuk | 01-11-19 | 22:31

Vinden ze nu steeds de goede of zijn die Jezidi vrouwen allemaal zo mooi?

A la snackbar | 01-11-19 | 22:29

Waar is de ratio, waar is het gezonde verstand, waar is het lijfsbehoud. Deze eigenschappen bezit deugend links Nederland al vanaf de jaren 60 niet meer. Er voor de plaats is bij deze lieden, verwarring, utopisch denken en zelfdestructie in de plaats gekomen. Deze lieden bevinden zich nu allemaal in bestuurlijke en politieke posities. Dit betekent dat dit land, als opgegeven kan worden beschouwd. Dit geldt sowieso voor West-Europa. Oost- Europa kiest voor lijfsbehoud, eigen volk, tradities, cultuur, gedeelde geschiedenis. Over 20 jaar staat er weer een muur, maar dan om het Oosten tegen het Westen te beschermen waar anarchie heerst en dat deel van het contingent Europa is ondergedompeld in middeleeuwse duisternis. Elke binding is weg. Cultuur is weg, tradities zijn weg, islamisch geloof overheerst en domineert de bevolking, vanaf de moskeeën klinkt het gebed en het volk loopt verdoofd rond. De nacht is ingevallen en zal niet meer terugkeren in West-Europa. RIP, het waren mooie tijden van beschaving. De ongelovigen hangen als poppen in bomen en aan galgen in de gure geloofswind. Mark mine words.

De Evangelist | 01-11-19 | 22:11 | 1

He bah, Evangelist/ Realist. Ik ga gauw wegkijken.

Datgingniegoed | 02-11-19 | 01:37

Ok, one for the road for this shit , Blood’s good ,Over and out!
youtu.be/PISLfwue04w

Datgingniegoed | 01-11-19 | 20:34

Beschamend dat er zoveel zendtijd in het nieuws besteed wordt aan misdadige gedragen vrouwen die terug willen komen uit door hun zelf gekozen oorlogsgebied. Lijkt veel belangrijker te zijn dan onderwijs, klimaat en racebaan in Zandvoort.

merallas | 01-11-19 | 20:22

En dan te bedenken dat mensen die gevlucht zijn voor IS en slachtoffers van IS in dezelfde kampen verblijven als deze duivelse heksen. Wat een hel. Waarom worden die oorlogsmisdadige zwarte magiërs verdomme niet berecht door Syrië of Irak. Richt een tribunaal op daar, NU!

zijvanhiernaast | 01-11-19 | 19:46

Boerkaman?? Dat is grof! waarom ? (twiets)
.. Ahaa "Het merendeel van de vrouwen heeft de Nederlandse nationaliteit."
Boerkaman inderdaad. (Welgemeend advies voor eigen geestelijk welzijn. Doe geen mama-processen meer.)
Geloof me, het afdrogen met ruwe handdoek hieronder doet (ook) mij pijn..

"Wij zijn met meer" sprak de onzichtbare, de vervloekte 1000 euro en granaten.
En hij stuurde wagens met aanlasturrets en vliegtuigen die wel eens een oepsje deden. De schobbejak en grote leugenaar.
Wie zou de wegwerper van de stoffelijk overschotten van de voormalige natie, de glimlachende knakaal en imam van het beste kabinet van voor de derde krieg hebben bedoeld met dat woord "wij" ? Demografie is vooruitzien en wie niet leert is history.
NL is nu niet bepaald geschikt gebied om een kind ter wereld te brengen en op te voeden tot een gelukkig, zich thuisvoelend en nuttig burger in het land. Dat wéét een kind al. Na de vele vergoeilijkende en excuserende antwoorden van de ruggegraatloze en ziende blind zijnde volwassenaars die niet optreden tegen ongewenste omgangsvormen van doelgroepertjes van specifieke origine.
Het pak waarin de patatgeneratie werd genaaid, is niet dat wat hun werd voorgehouden en beloofd door de katoenen hiephiephoeragympies en linnen tasjes dragende sjakies uit de pedagogieke en maatschappelijkwerk takken van nuttig voor demense-werk en buurtpliesies.
Generatie-Ziejewel heeft zich verdiept, merk hier vele (schrift)geleerden op en mensen die de mores gewoon al kennen vanuit de dagelijkse praktijk.
Makkelijk stukje extrapoleren.
..De sloerie staat onbedekt en al nog op de foto ook.
(ja plaatjes tekenen van mensen is ook haram
("onbedekt" de schrift schrijft voor dat zij haar tieten moet bedekken, Niet haar haar (De leer onderwijst de les zich zodanig te kleden niet op te vallen in de bevolking (en wee Wie zich opvallend kleed met het doel om op te vallen als vroom gelovige temidden van minder gelovigen of ongelovigen, diegene is een hypochriet ( Zij zullen bij de eersten zijn die in de heilige strijd zullen vallen en voor hun heeft de demiurg een speciaal plekje in de oven gerealiseerd ))))).

*Als engrams aan thetan plakken doet*. 'You don't know where I've been, Lou'
Muhammad was not sure if this was an angel or a demon.

Al die op de foto gaan doen op de lijst van afvalligen staan.
Onnozelen en kwaadaardigen verschrijven de dagelijkse realiteit zelf tot een horrorfilm, om na de grote boem weer de handen te wassen in het bloed van de vermoorde onschuld. "Nooit aan zien komen", "het leek zo goed te gaan" en "allemaal de schuld van de gure rassisten die voor een onwelkom gevoel hebben gezord".
Sas: "Hoezo? Meneer zegt dat de vrouwen landverraders zijn. Ik wil weten wat de kinderen in zijn ogen zijn."
H.Zool: Kinderen zijn toege-wezen aan de staat aldaar, die na het ontvallen van de moeders de rol van voogd op zich zal nemen.

Bellie: "Ik heb geen agenda. Ik doe verslag"
(Gordon Moorehead modus) Nietes, je bent een vrouw, dus hysterisch
en overkómen door emotie niet in staat botweg neutraal verslag te doen.

Zuigvragen stellen aan een twitterguurder:
"Ja. Sluit dat het mogen stellen van een vraag uit?"
Wanneer de vraag een andere of bijbedoeling heeft dan het inwinnen van informatie wel ja.* Je bent dan geen verslaggever maar een activist.
(Een activist is iemand met een agenda)
(* Maar misschien stap ik hier buiten mijn boekje; ben geen lid-NVJ)

Bovendien is het goed mogelijk dat de kindertjes daar veiliger zijn dan hier in de p3d0club van ome Fard.

hallevvezool | 01-11-19 | 19:44

Stel dat ze in Turkije of zo berecht worden en daar 1 week gevangenisstraf krijgen ook al hebben ze de ergste dingen gedaan. Dan kunnen ze na 1 week verder ongestraft naar Nederland want ze kunnen voor dezelfde misdaad niet 2x berecht worden.

lulleficatie | 01-11-19 | 19:29

Niks ervan ... laat die haatheksen daar incl de kleine haatzaaiertjes ... willen ze nu met een warm welkom terug komen of afdwingen dat ze terug “moeten” komen ... NEE NEE NEE er is geen plaats voor oorlogsmisdadigers.

FapMaster | 01-11-19 | 19:19

Niet alleen de haatheksen daar berechten, maar ook alle haatheksen die we hier hebben richting de woestijn deporteren. Of je doet het niet maar dan niet gaan zeuren als de hel hier losbreekt.

K. Westergaard | 01-11-19 | 18:43

'Ter plaatse die heksen een een kogel door het hoofd jagen' is volgens mijn ome Arie de enige juiste oplossing. Ik twijfel of ik het met hem eens ben, een klein beetje ...

Rest In Privacy | 01-11-19 | 18:15 | 1

Ik ben het volledig met jouw ome Arie eens.

H.J.W. | 01-11-19 | 18:23

Hou die troep in godsnaam weg uit Nederland..
Wat voor signaal geef je toch in godsnaam naar andere twijfelende islam aanhangers als je zulke mensen weer terug haalt.
Ach je kunt een gokje wagen, als het niet meer zo bevalt of lekker loopt komen we gewoon weer terug, de regering zorgt voor een mooie reset, betalen en regelen alles.

En hoe zit het als men hier in Nederland de boel begint te belazeren, criminele activiteiten gaat doen en als het hier te heet onder de voeten wordt, vlucht naar z'n land, en later zich meld zonder paspoort om weer opgepikt te worden.
Criminele terroristen beschermings- programma... lol

Rene046 | 01-11-19 | 18:14

Lekker voetballen met een met het botte mes afgesneden hoofd en dan later gaan roepen dat je niet hebt meegedaan.

piet7003 | 01-11-19 | 16:59

Kan iemand mij deze regel uitleggen?
“Het ophalen van de kinderen zou ertoe kunnen leiden dat de ouders ook terugkeren, maar volgens de analyse van de NCTV maakt de aanwezigheid van de ouders in Nederland het gevaar ook controleerbaar.”
En weet iemand toevallig of er daar bij de NCTV een beetje politieke diversiteit is? (En dan bedoel ik geen mix tussen links en extreem links).

JackStick | 01-11-19 | 16:52 | 2

Er staat ook in dat het veiliger is voor de betrokkenen. Als dat een uitgangspunt moet zijn trek dat NCTV dan maar door.

Zorc | 01-11-19 | 18:14

Wat is goedkoper..
Zulke gestoorde mensen hierheen halen en de belasting betalen hiervoor laten betalen zolang ze in Nederland wonen .. opvang en in de gaten houden...
Of ze daar laten en zo een signaal geven aan al die 10.000 en die hier wonen en twijfelen om ooit hetzelfde te gaan doen.

Rene046 | 01-11-19 | 18:19
-weggejorist-
Sinterbikske | 01-11-19 | 16:52

Krijgen die IS wijven en hun haatlarven ook beveiliging op mijn kosten? Er lopen hier ook levende slachtoffers die niks hebben met 'andere wang toekeren'.
Gaat nog gedoe geven.

paridae | 01-11-19 | 16:40

Ik zou met die vieze lappen niet eens de wc willen dweilen.
Beide heksen hebben een dubbele nationaliteit en aangezien ze de Nederlandse zijn kwijtgeraakt, staan ze bij de verkeerde ambassade te drammen.
Stuur er maar een "schoonmaker/kok" naar toe om de stoep te "vegen" zoals ze dat zelf ook gedaan hebben in het voormalige kalifaat.

I.P standing up | 01-11-19 | 15:57

Waarom bekruipt mij het gevoel dat politiek Den Haag en Brussel het gewoon maar als een experimenteel interessant leuk vies spelletje zien om die verschrikkelijke IS vrouwen (die de meest verschrikkelijke zaken hebben uitgevreten) toe te laten in het land waar notabene hun slachtoffers, de Yezidi vrouwen, naar toe zijn gevlucht? Zelf Passilini (denk aan Salo) kan zo'n fascistisch macaber script niet schrijven en onze politici laten het gewoon maar gebeuren? Hoe dan? Wat mankeert ze?

Jan, Leiden | 01-11-19 | 15:37 | 1

Omdat het voor zowel links- als rechtsgeoriënteerden gewoonweg niet te bevatten is, dat een zogeheten redelijk land als Nederland dit soort keuzes maakt.
Het is bizar.

letopuwzaak | 01-11-19 | 17:27

Je zou maar eens André Seebregts heten en er als advocaat voor pleiten deze haatbroedmachines weer los te laten in de Nederlandse maatschappij... Beseft deze André wel waar deze smeerpijpen voor staan en waaraan hij dus kennelijk het Nederlandse volk aan wil blootstellen??

Nederlanddraaitdoor | 01-11-19 | 15:21

Deradicalisering werkt. Het is namelijk primair bedoeld als verdienmodel, net zoals dat hele terughaal-/ophaalcircus want dan kunnen er weer een hoop agogen en agogologen hun uurtjes schrijven, worden er weer diverse cursusjes en treajectjes aan gespendeerd en draait de subsidierotonde weer op volle toeren. Dat wij als Nederland er zelf minder veilig worden de komende jaren, ach, boeien, wij zijn maar burgers en moeten onze bek houden.

Graaisnaaiert | 01-11-19 | 14:25 | 2

Daar komt het, deprimerend genoeg, op neer.

letopuwzaak | 01-11-19 | 17:45

Dat ze maar eerst eens een wet maken om hun 2e nationaliteit in te leveren na 5 jaar zich netjes hier hebben te gedragen.. zo niet tot ziens, weg Nederlands paspoort.. uitkering, en pensioen.
Ze willen immer hetzelfde gaan doen met de mensen in de UK.

Rene046 | 01-11-19 | 18:23

Nederland toont zich compleet inzichtloos in deze oorlog.
De media, de politici.
Met onze huidige wetgeving lopen de IS'ers binnen een paar jaar vrij rond, wordt daar wel overna gedacht?

- berechten door de mensen tegen wie het onrecht is gedaan, in het land waar het onrecht is gedaan.

- berechten volgens de huidige maatstaf in het land waar het onrecht is gedaan.

letopuwzaak | 01-11-19 | 14:13 | 3

@letopuwzaak,
Juist!

Datgingniegoed | 01-11-19 | 14:15

Ik denk dat ze drommels goed weten wat de risico's zijn, letopuwzaak, maar dat er andere belangen spelen. Geopolitiek en financieel. Em de verantwoordelijken wassen hun handen in onschuld of zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de gevolgen van hun beslissingen. Er is immers gekozen voor Islam en ja, daar hoort de halvegare tak van die afgrijselijke ideologie nu eenmaal ook bij.

Graaisnaaiert | 01-11-19 | 14:27

Las vanochtend ergens dat een fotograaf een prijs heeft gewonnen die de gruwelen van de 'oorlog tegen IS' heeft vastgelegd.

Daarbij denk je dan aan yezidi's, burgers, massa executies, barbaarse tactieken, etc etc.

Maar neen. Het waren foto's van gemartelde IS gevangenen.
Ik vraag me dan echt af; van ál die gruwelijkheden waarover de media jaren verzuimde (soms kon het niet) te berichten, van ál die verborgen verhalen van burgers en yezidi's kies je ervoor om een project te maken over gefilterde IS gevangenen?

Je kiest er dus voor aan de kant te staan waarin het verhaal van IS'ers wederom onthouden wordt van kritiek.
Dat vind ik ronduit fout.
Al die media zoals rtl 4 die jarenlang kozen te schrijven over de zogenaamde motieven om naar Syrië te gaan(geen stage), hadden het echte verhaal van de oorlog eens moeten vertellen.
Ik besefte toen dat je ook subtiel fout kan zijn.

letopuwzaak | 01-11-19 | 14:05 | 2

#niet gefilterd dat is niks:) gefolterd..

letopuwzaak | 01-11-19 | 14:07

Ga er maar vanuit dat dat nog niks is... het duurt vele vele jaren voordat mensen durven te vertellen wat er allemaal gebeurt is... zolang daar nog extreem gelovigen en salafisten aanwezig zijn is de angst veel te groot op wraak.
De enkelingen die het durven moeten daar nog jaren vrezen voor hun leven.

Rene046 | 01-11-19 | 18:26

Weet je, we noemen het gewoon 'uitleveren', dan slikt het volk het wel. Dan zeggen we nog wat over 'berechten' en 'gevangenis' en dan drukken we dit er wel doorheen.

Masturwasbeert | 01-11-19 | 14:01

Rustig aan mensen, het is nou eenmaal zo dat er altijd eerst dooien moeten gaan vallen. Doe als ik en woon/werk/leef in een rustig dorpje ver weg van alle ellende, wij hebben hier geen enkel probleem, nog niet.... Hier is het straatbeeld nog zoals het ooit bedoelt is, heerlijk. We zullen moeten accepteren dat alle plaatsen met 50.000 + inwoners eigenlijk zijn verloren zolang de eigen bevolking maar blijft stemmen op dat linkse naïeve tuig, eigen schuld dus naïef volkje, gaat nooit veranderen dit. En niet huilen als het weer eens hopeloos mis gaat, zolang er meer doden vallen in het verkeer dan door terrorisme valt het wel mee en de klappen vallen meestal in de grote steden, als je enig verstand heb in je kokosnoot wil je daar toch niet zijn ? Gewoon lekker doorgaan waarmee je bezig bent, alles komt goed....

goedgeheugen | 01-11-19 | 13:21 | 3

Oproep voor een demonstratie tegen binnenhalen. Het gaat nu veel te ver. Veiligheid v bevolking staat op het spel. Er is ook al weer wraak gezworen door IS voor dood leider. Dit is neverending story die alleen maar erger gaat worden. Wie, oh, wie? Ik loop mee.

ger1306 | 01-11-19 | 13:35

Ze hebben misdaden begaan tegen syrische burgers, dus gewoon ook door Syrië laten berechten, ik denk Assad zal daar toch geen probleem mee hebben? Misschien wat rollen touw opsturen in het kader van rechtshulp?

xpto | 01-11-19 | 13:11 | 2

Precies. En waarom spreken politici zich niet uit over het feit dat de hoogst denkbare straf in Nederland ook een straf van niks zou zijn?

Berechten in Nederland betekent dat we over een paar jaar al met allemaal vrij lopende IS'ers zitten. Wat gaat de politiek daartegen doen?

letopuwzaak | 01-11-19 | 14:09

@letopuwzaak | 01-11-19 | 14:09: De "politiek", op een paar wijzen na, zal zich weer verschuilen achter de regeltjes over mensenrechten en humaniteit. Zij denken die paar jaar detentie voor dit uitschot te kunnen gebruiken om te "deradicaliseren" middels allerlei werkgroepjes en een hoop belastinggeld. Gaaf land joh, echt.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 19:27

Die ukkels hadden bij uitreis van die parasollen het Nederlands paspoort moeten intrekken vanwege deelname aan een terroristische organisatie.... hadden we nu dit gezeik niet gehad wat allereerst bakken geld kost en uiteindelijk komen ze terug.... uitkering, huis en ga zo maar door

robdeventer | 01-11-19 | 13:06

Heb eens wat meer aandacht voor de slachtoffers van die IS vrouwen.
Boontje komt om zijn loontje, dus gewoon laten wegrotten in die zandbak.

oakmont | 01-11-19 | 12:58

Ik krijg hier gewoon het maagzuur van. Geef die IS hoeren aan de Jezidi's voor berechting.
Zal mij verrotten wat er met die wijven en hun kroost gebeurd hier zijn ze een ongewild, een risico en kosten ze geld.

Barkruk2 | 01-11-19 | 12:52

"Het kabinet wacht nu eerst af of de Turkse autoriteiten beide vrouwen WIL vervolgen. Als dat niet het geval is, zal Nederland om uitlevering van de vrouw vragen die de Nederlandse nationaliteit nog wel heeft. ,,Dat is staand beleid”, aldus de minister".
Ja, u leest het goed, we wachten geduldig af of Turkije WIL vervolgen, dus Turkije heeft het weer voor het zeggen, en wij accepteren iedere beslissing, en nemen onze verantwoordelijkheid toch wel. Net zoals we het ook accepteren dat een islamitische land uitgeprocedeerde illegale vluchtelingen niet terug WIL nemen, en omdat ze niet staatloos mogen zijn, nemen wij onze verantwoordelijkheid wel weer. Nooit eisen we eens dat andere landen hun verantwoordelijkheid nemen, we kijken alleen naar onszelf. Zie hier hoe politiek correctheid onze zwakte is in plaats van onze kracht, en dat een Islamitisch land dat kan misbruiken om ons te islamiseren. En wij staan erbij en kijken ernaar.

JackStick | 01-11-19 | 12:45 | 2

Wat moeten de Turken met een Nederlandse staatsburger? Nederland kan wellicht aan de Turken vragen om die vrouwen daar te berechten. Als NL dat niet doet, dan moeten we inderdaad "geduldig afwachten of Turkije wil vervolgen".

Zo moeilijk is het toch niet?

The_Jackal | 01-11-19 | 13:39

@The_Jackal | 01-11-19 | 13:39: Het punt dat ik probeer te maken is dat wanneer islamitische landen hun eigen illegaal vertrokken burgers niet terug willen nemen, wij dit accepteren, want legaal of niet, deze vluchteling wordt evengoed in Nederland gehuisvest. Maar andersom mogen wij niet hetzelfde doen, en tegen een Islamitisch land zeggen dat ze nu met ons probleem opgescheept zitten? In beide gevallen is trekt Nederland aan het kortste eind.

JackStick | 01-11-19 | 14:34

Waar worden die advocaten eigenlijk van betaald? Het schuim der aarde verdedigen en ons land opzadelen met compleet geschifte moordenaars en verkrachters.

Het is nu al weer wachten op de incidenten.

En dat allemaal op onze eigen kosten. Zieker dan dit kan eigenlijk niet.

omwenteling | 01-11-19 | 12:42

Niet die kippen maar onze rechters (zachte eieren) zijn het probleem. Hoe lossen we dit nou weer op?

Canis.bonus.es | 01-11-19 | 12:28 | 2

Niet.

Uw Verzekeringsadvis | 01-11-19 | 12:29

Nee, ook de rechters niet. Uiteindelijk zit het probleem in Den Haag. De regering, de Tweede Kamer, en in mindere mate de Eerste Kamer, zijn verantwoordelijk. Die hebben jaren lang de tijd gehad om zich op deze situatie voor te bereiden, maar deden niks. Die hadden allang wetten moeten aannemen die het mogelijk zouden maken om die ISers collectief hun Nederlanderschap af te nemen. Die hadden allang wetten moeten aannemen waardoor teruggekeerde ISers hogere straffen krijgen dan nu gebruikelijk: lidmaatschap van een terroristische organisatie is het enige dat ten laste kan worden gelegd met een max straf van 6 jaar. In de praktijk krijgen met name de "naïeve" jihadbruidjes veel lagere straffen: ik ken ze niet allemaal, maar die Zoetermeerse Laura H. kreeg een straf die gelijk was aan haar voorarrest, evenals de Turkse Melis A., en een Limburgse jihadbruid werd dacht ik totaal vrijgesproken.

Dat is de reden dat ze allemaal staan te trappelen om hier berecht te worden: een Mickey Mouse strafje en daarna weer lekker luieren in de comfortabele hangmat van de Nederlandse verzorgingsstaat: een sociale huurwoning, een bijstandsuitkering, kinderbijslag, en vast nog andere "toeslagen".

(En ondertussen natuurlijk gewoon hun haat tegen het westen en Nederland blijven koesteren, hè, dat decadente, schaamteloze land vol met ongelovige honden, varkens, en apen).

Dr_Johnson | 01-11-19 | 12:43

Ehmmm NEE!

Mallepietje1001 | 01-11-19 | 13:09

Het is weer een minderheid die het verpest voor de de meerderheid, zoals de "gematigde" moslims nu ook door de bevolking ("populisten en racisten") als potentieel terrorist gezien gaan worden.
youtu.be/Jw9i0bu7PyQ

Reebensteeltje | 01-11-19 | 12:23 | 5

@Reebensteeltje,
Ik snap het verband met het door uw toe gestuurde linkje en het onderwerp niet?
Enige uitleg is wel gewenst . Femke?

Datgingniegoed | 01-11-19 | 14:56

@Reebensteeltje,
Nou?

Datgingniegoed | 01-11-19 | 15:28

@Reebensteeltje,
Ik was er al bang voor.
Nou Femke ,ik heb er ook een voor jouw en wel helemaal afluisteren hoor.
youtu.be/L6Pu1wBHc54

Datgingniegoed | 01-11-19 | 16:28
▼ 2 antwoorden verborgen

Nederland is weer een stapje dichter bij het faillissement

Eddy67 | 01-11-19 | 12:23

"Nederland zal slechts om uitlevering vragen van een van de twee vrouwelijke Syriëgangers die zich bij de Nederlandse ambassade in Turkije hebben gemeld. De Tilburgse Fatima H. (23), die eerder deze week haar Nederlandse staatsburgerschap verloor, komt daarvoor niet in aanmerking. Dat zegt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid."

Aldus het AD. Maar lopen we dan niet het risico dat Fatima H. "onder de radar" terugkeert naar Nederland? Het was toch "veiliger" om de IS ratten "gecontroleerd" op te halen?

Sjoerd! Stel namens D66 eens wat kritische vragen hierover! We lopen immers groot gevaar als we Fatima niet ophalen!

Dr_Johnson | 01-11-19 | 12:19

De kalifaatkippen willen onze welvaart
‘n Huisje met ‘n Miele in sneltreinvaart
Toch haten ze ons, dat moet van Allah
Ze beginnen ‘n zin daarom met Wollah
En eisen meelij voor wat ze hebben gebaard

Maar ik houd niet van Moslimknuffelaars
En heb de schurft aan IS moordenaars
Een hals zie ik ‘t liefst ongedeerd
Zo hebben m’n ouders 't me geleerd
Wie kelen doorsnijdt vind ik barbaars

Bij justitie werken vreselijke dwazen
Ze lijken daarin erg op de politiebazen
Daarom gaat dit land naar de knoppen
En wij zullen dat niet kunnen stoppen
Zelfs apothekers nemen je nog te grazen

Alle ‘kaffirs’ zijn in Nederland vogelvrij
Ze horen er van de moslims niet bij
Bedreigen schelden slaan en schoppen
In het Midden Oosten rollen de koppen
Memento mori: heden ik morgen gij

Zo’n ‘apotheker’ werd onlangs nog ontoerekeningsvatbaar verklaard terwijl hij aan familieleden had bekend geen medelijden te hebben met de slachtoffers en er graag nog meer had gemaakt in naam van zijn godvergeten maangodje. Geen straf voor drie moordpogingen. Justitie veroordeelt niet graag vanwege 'terrorisme'. Liever 'ontoerekeningsvatbaar', want anders heeft zo'n veroordeling zo'n negatieve uitstraling op de islam.

Maar het kan nog erger:

Zoals die zaak in Frankrijk!

Kobili Traore, een moslim, had de Joodse arts Sarah Halimi een uur lang gemarteld en vervolgens, al ’Allahu akbar’ schreeuwend en met dodelijke afloop voor het slachtoffer, het raam uitgegooid.
En hoe oordeelde de rechter?
Vrijspraak, want die arme Kobili was onder invloed van wiet. Het had niets met de islam te maken…

Angélica de Sancé | 01-11-19 | 12:15

Oplossing bourka probleem. Alle kalifaatkippen die terug komen verplichten om een bourka te dragen. Lekker herkenbaar, net als de nazi hoeren na de oorlog. Vrouwen die nu 'vrijwillig' de bourka dragen zullen het wel uit hun hoofd laten nu een bourka te dragen.
Op zo'n manier is Turkije ook van de gezichtbedekkende kleren afgekomen. Door hoeren te verplichten hun gezicht te bedekken. Niemand wil als hoer gezien worden dus niemand droeg bourkas meer.

Probleem opgelost

yawni | 01-11-19 | 12:12 | 2

Is wel een originele oplossing.

Alco-de-Holist | 01-11-19 | 12:14

Mijn stem hebt u

BakkerHenk | 01-11-19 | 13:06

Wat @Mosterd zegt, klopt in grote lijnen wel. Ik denk alleen niet dat ze maandverband hebben meegenomen. Als goede moesliemvrouwen zijn ze immers volcontinu haatlarven aan het uitbroeden. Ongesteld worden is alleen voor ongelovige haram kufarhoeren.
Ze hebben hun recht op hulp verspeeld door lid te worden van de club van psychopatische sadisten. Opdonderen die onsmakelijke zweetbrievenbussen.

Nivelleermarionet | 01-11-19 | 12:11

Het is staand beleid luidt de motivatie van de minister van Justitie. Letterlijk doorvertaald betekent dat, dat alle schermutselingen die nu plaats vinden over het al dan niet terughalen van deze genocideplegers, puur voor de bühne is. Want het beleid staat al.

Sterker nog, Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Turkije. Er is geen formele juridische titel voor deze uitlevering en mevrouw zou zich bij erkend IS supporter Erdogan toch prima thuis moeten voelen? Die laatste lacht zich zijn balletjes uit zijn leren worstelbroek en denkt: haha, ik heb er nog 3.500.000 voor jullie ongelovige honden in petto.

Met dit soort ministers hebben we geen buitenlandse dictators meer nodig om onze samenleving te ondermijnen. Geef mijn paspoort maar aan Fikkie.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 12:10 | 1

Het is dus ook staand beleid Christenen en Yezidi's te weigeren. Dat wisten we al, maar mooi dat ze dat nu toegeven. Toegeven dat staand beleid is ISIS op elk gebied te faciliteren, met materieel, met een veilige thuishaven, met geld. Ze geven het zelf toe en ze hebben al duidelijk laten zien dat ze zich dus aan dit 'staand beleid' houden. Collaboratie 2.0.

Datsun_Cherry | 01-11-19 | 12:19

Daar hoort een rechter zich niet over uit te spreken? Kennelijk wel want dat is exact wat er gaat gebeuren.

mr.money | 01-11-19 | 12:08

@Mosterd: "We zagen onlangs hoe één rechter het hele land op de achterste poten kreeg vanwege een uitspraak over stikstof." FAKE NEWS - dat is niet één rechter, dat was de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State: www.raadvanstate.nl/@115651/pas-mag/ nadat het EU Hof van Justitie had bepaald dat dit moest - curia.europa.eu/juris/document/documen...

JaNeeTochNietDan? | 01-11-19 | 12:07

"gooi het dan maar voor de voeten van de DEMOCRATIE"
Dat is al vele malen gebeurd. En het resultaat is telkens hetzelfde: Er wordt met overweldigende meerderheid op partijen gestemd die geen enkele maatregel nemen om deze figuren permanent buiten de samenleving te houden.

obominotie | 01-11-19 | 12:04

IS gangers ophalen? Toen ze allemaal bij elkaar in kampen zaten hadden we een deal met de bewakers moeten maken, en er 's nachts een MOAB op moeten gooien. Er zijn al 200 Massagraven ontdekt in het kalifaat gebied. Al 75 jaar vervolgen we WOll kampbeulen, dus IS strijders verdienen ook levenslang of de doodstraf, allemaal, het zijn landverraders, moordenaars en psychisch volkomen gestoord.
Thomas Mann: Tolerantie voor het kwaad is een misdaad.

vlotterik | 01-11-19 | 12:04

Mijn psychiater zegt altijd dat ik goed voor mezelf moet zorgen en evenwichtig, energiek en gezond moet worden. Pas dan kan ik wat betekenen voor een ander.
Wanneer beseft die kleuterklas onder de Haagse stolp nu eindelijk eens dat dit ook voor Nederland geldt? Op twee partijen na dan. Maak ze groot!

Rest In Privacy | 01-11-19 | 12:02

Probleem is door onszelf veroorzaakt. Lalalala roepen en je vingers in je oren doen, werkt altijd maar een tijdje.

We hadden steun moeten geven om ze daar een proces te geven. En ja, dat zou wellicht niet helemaal naar de NL normen gaan. Maar dat risico hebben ze doelbewust opgezocht.

Nu zitten we met de rotzooi van een rechter die natuurlijk gaat uitspreken dat de NL staat een zorgplicht heeft.

Dr_Prepper | 01-11-19 | 12:01 | 1

De immer 'humane en moreel superieure' EU wil dat Syrie de doodstraf afschaft voor deze gevangen, daar zit t probleem.
Dat wil Syrie uiteraard niet, dat is de enige effectieve straf voor dit soort sadistische moslim(a)s.

Yumi | 01-11-19 | 12:05

Niet aan beginnen en geen woorden aan vuil maken. Als ik een ton eis van de overheid, krijg ik ook geen antwoord.

Pierre Lebon | 01-11-19 | 11:50

Het enige zinnige medicijn tegen deze waanzin is veel meer aandacht voor de slachtoffers en hun verhalen.
Alleen door mensen te vinden die nóg hoger scoren op de slachtofferschaal van de victim olympics kunnen we deze dáders verslaan in policor NL.

Chuck the plant | 01-11-19 | 11:49 | 4

Een heleboel +++

Mallepietje1001 | 01-11-19 | 13:20

Zieligheid scoort

Mallepietje1001 | 01-11-19 | 13:21

Zou nl. betekenen dat er Christenen deze kant uitkomen, weet je wel, degenen die vervolgd, verdreven en uitgemoord worden door de lslamitische "Nepslachtoffers,"

Mallepietje1001 | 01-11-19 | 13:27
▼ 1 antwoord verborgen

ISIS-strijders en hun aanhang,
zijn terroristen en oorlog-misdadigers.
Ze hebben massaal en systematisch : geterroriseerd, gemarteld, verkracht,
ge-executeerd, gemoord.

Paspoort afnemen. [ zoals Denemarken doet.]
DAAR berechten, in Syrie en Irak. Doodstraf is zeer terecht.

Cool Pete | 01-11-19 | 11:47

Ze worden hoe dan ook hier naartoe gegroenlinkst.

De luis | 01-11-19 | 11:37

Vreselijk als die halve wilden dankzij onze D66 rechters en advocaten in mijn dorp komen wonen. Ik snap nog niet waarom de Koerden en Yezedies dit gespuis niet naar hun hemel hebben geholpen. Een kogel van 25 cent en ze hadden gekregen waar ze zo naar verlangd hebben.

neolib | 01-11-19 | 11:36 | 1

ISIS wordt niet geschouwd als vreemde mogendheid...dus dienst nemen in het ISIS leger leger ook niet...dus onttrekking van het NL paspoort naar de regel van de wet ook niet....Krijg je met internationale verdragen van 80 jaar oud...en nooit geupdate in het licht van de huidige tijd...Bananen republiek

Israeli-TraderOne | 01-11-19 | 11:42

Was er na de tweede Wereldoorlog ook zo een discussie om Nederlandse SS’ers terug te krijgen
En hoe gingen we daar mee om ?

Ga1 | 01-11-19 | 11:34

Maar er is hoop.
Mijn oudtante was ook helemaal fout in de oorlog, en daar is het naderhand ook goed mee gekomen.
Dus, wie weet wat de toekomst brengt.

Schadenfreude | 01-11-19 | 11:31

En daarom gaat Grapperhaus haar niet terughalen (zegt-ie).

Synecdoche | 01-11-19 | 11:52

Omdat ze nog in beroep kan gaan.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 12:23
▼ 1 antwoord verborgen

Maar... nu de grap toch al 54.000 keer gemaakt is... geef ome Julio wat K's en hij haalt de landverradende hoeren zo op.

LJBrinkhorst | 01-11-19 | 11:28

Alsjeblieft zeg, grenzen dicht voor dit tuig!! En ‘tuig’ kan ook vrouwelijk zijn, zelfs ook met kinderen. En ik snap het ook niet: ze waren toch in het islamitisch paradijs? Dus waarom blijven ze daar niet? Het lijkt me dat terugkeer naar Nederland, of überhaupt Europa, verbonden moet zijn moet zijn aan bepaalde voorwaarden: hoofddoek af, bekeren tot het christendom, Islam in het openbaar afzweren bijv.

Augustwoman | 01-11-19 | 11:28 | 1

Ze waren al genoeg gestraft. Of zoiets. Toch stuitend wat ze allemaal bedenken om maar weer naar een land met vrede, geld en een volle supermarkt te kunnen.

zwarte_weduwe | 01-11-19 | 11:33

Waar is Marokko eigenlijk? Een groot gedeelte van de IS gangers hebben een dubbel paspoort. Kunnen zij met ook een Marrokaans paspoort niet in Marokko berecht worden? Ik denk dat rechtspraak en gevangeniswezen daar ook veel beter past bij IS gangers, ze voelen zich er vast meer thuis. Of is het bij Marokko alleen de lusten maar niet de lasten? Dus wel voetballers en uitkeringen maar geen misdadigers?

Holein1 | 01-11-19 | 11:27 | 4

Marokko wil ze ook niet. Die kippetjes beseffen heel goed dat ze Marokko zeker niet in komen. Ze hebben hier domweg meer kans.

In het slechtste geval 2 of 3 jaar brommen, daarna huisje, uitkering en de Nederlandse burger in z'n gezicht uitlachen.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 11:38

Ja

Dutch-Super-Evil | 01-11-19 | 11:38

@Knisperende_Tissue | 01-11-19 | 11:38: Vrouwen dus wel, omdat die slechts hun man slaafs zijn gevolgd volgens de wetten van Islam. Er word door Marokko dan dus wel een onderzoek naar hun gedragingen aldaar ingesteld en lopen ze dus wel een gerede kans om voor lange tijd achter de tralies te verdwijnen en dat heropvoedingsprogramma verplicht te moeten volgen.

HAL 9000 | 01-11-19 | 12:18
▼ 1 antwoord verborgen

Heeft Maxima niet wat contacten ofzo?

Turbulentie? | 01-11-19 | 11:21

IS-ers mogen helemaal geen advocaat, alcohol is haram. Heeft overigens GeenStijl deze kostelijke Indonesisch-Atjeese variant van de jankende "I have sinned!" tv-dominees uit Christelijk Amerika al opgepikt?

nos.nl/artikel/2308543-medebedenker-s...

Kostelijk... Beetje jammer dat dat lid van de Raad van Geestelijke Oempaloempa's niet ook 83 stokslagen heeft gekregen zoals zijn homosensuele slachtoffers. Plus nog 100 exta voor schijnheiligheid.

Wol | 01-11-19 | 11:10 | 2

Overigens is democratie en een rechtsstaat ook haram, plus wij zijn allemaal haram ongelovige varkens, evenals de Islamieten hier die te rekkelijk zijn. Dus blijf gewoon wegrotten in je Beloofde Land.

Wol | 01-11-19 | 11:12

@Wol,
LOL, En zo is het .
Deze beesten weten precies wanneer op het verdorven westelijke recht systeem moeten terug vallen en nemen hier dan ook dankbaar gebruik van.

Datgingniegoed | 01-11-19 | 14:34

"We willen ze niet". Wie is we? De lezers van GS misschien, maar Gramsci's ambtenaren zullen de sluizen wel openhouden hoor!

skoftig | 01-11-19 | 11:08 | 2

Wat ik hierboven al schreef: die "we" zijn m.i. 15,8 miljoen Nederlanders (17,3 miljoen inwoners minus 1 miljoen moslims en ca 500.000 Gutmenschen = 15,8 miljoen).

Dr_Johnson | 01-11-19 | 11:12

Omdat er geen plan is gaat dit natuurlijk via de "geen plan" methode dus die komen inderdaad bij een of andere gemeente aankloppen volgende week. Je zou mogen hopen dat tenminste jeugdzorg de ouders definitief uit de ouderlijke macht kan zetten want dat is gebeurd met andere ouders om veel minder dan het kind laten zien hoe je mensen de strot moet doorsnijden.

geerdt | 01-11-19 | 11:08

Ik.vind dat bij deze kwestie er ook.gelijk een voorbeeld voor getrokken moet worden en dus dat democratisch Nederland fijn op een referendum mag stemmen.
Dit is een voor ons alle van belang want het de nationale veiligheid staat op het spel.
De rechterlijke macht in dit land is al.verziekt tot op het bot met D66 rechters.
Ik heb al.jaren geen vertrouwen in de rechterlijke macht , ik los het liever zelf op.

gijs geluk | 01-11-19 | 11:07

"Daar hoort één rechter zich niet over uit te spreken, gooi het dan maar voor de voeten van de DEMOCRATIE." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! En zo is het!!!!! Nederland begint echt krankzinnig te worden met al dat maar toelaten van schorem . En ze vervolgens nog eens in de watten te leggen . De rechters die voor toelating beslissen zouden aangeklaagd moeten worden , die zijn echt niet meer van deze tijd.

hansvanvoren | 01-11-19 | 11:04 | 2

Nee, die zijn van '66.

piloot47 | 01-11-19 | 11:05

Het probleem is dat er wetten zijn die niet kloppen. Die moeten worden aangepast. Ga je in vijandige dienst, dan verlies automatisch je Nederlands staatsburgerschap. Evenzo als je burger wordt van een vijandig land. Dan kan, en moet, de rechter daarna gewoon zijn werk doen en is de uitkomst juist en rechtvaardig.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 11:48

Zo te zien hebben de dames op camping Al Hol nog geen andere visie op het kalifaat en de ongelovigen gekregen. Misschien hebben ze zin om eens te gaan kijken in het paradijs. De meesten zijn geen maagd meer dus zijn vrijgesteld voor de feestelijke ontvangst van opgeblazen IS-strijders. Ze kunnen daar tot in eeuwigheid met die opgestoken vingertjes wapperen. Allah is groot.

Ik vrees dat uiteindelijk deze dames opeens hun paspoort voor een fijn westers land weer vinden en beseffen dat ze goede kansen hebben op een trajecte zogenaamde spijtbetuigingen, opvang, hulp en een financiele tegemoetkoming in het onderhoud. Deze landen gaan uiteindelijk door de knieen, dat is duidelijk. De achterblijvers zijn dan die Jezidi-vrouwen, bijvoorbeeld. Die hebben geen paspoort van een fijn westers land.

Beste_Landgenoten | 01-11-19 | 11:03

Wat vindt Femke Roosma er eigenlijk van? Hier wordt wel heel erg de link gelegd tussen 'levensgevaarlijk', en 'onwenselijke situatie'.

JackStick | 01-11-19 | 11:02

Onverteerbaar, dat regeringen en rechters (en die bloody EU!) zich tenminste vijf jaar hadden kunnen voorbereiden op deze situatie. Ongeacht de uitkomst hadden al die tijd alvast scenario's en oplossingen bedacht kunnen worden. De mogelijkheden waren legio. Maar nee, ook dat is weer teveel gevraagd. Lekker niks bedenken, afwachten en dan maar weer een beetje ad hoc knutselkutten. Echt, bedankt.

Poesmobiel | 01-11-19 | 11:01 | 3

Dat komt omdat ze er allemaal tot aan hun nek inzitten. Nederland treedt niet op, want anders wordt er nog dieper gegraven in al de leveranties en deals met isis milities. (Het waren er 32 tot nu toe.) En dit geldt in heel Europa. Een tribunaal is zo opgezet. Kijk naar het Joegotribunaal, dat al tijdens de eerste Balkanoorlog op jacht ging naar daders en bewijzen. De infra is er, de kennis is er, maar de wil ontbreekt, door het bovenstaande. Dan staat ineens Rutte voor het hekje bij het Tribunaal, en dat wilt niemand in de elitekringen. Want als er een schaap over de dam is, dan.....

LV-225 | 01-11-19 | 11:08
-weggejorist-
Datgingniegoed | 02-11-19 | 03:10

@Poesmobiel,
Fuck ,wrong topic.
Mijn excuses.
Maar ook hier totaal geen anticipatie, dat dan wel weer.

Datgingniegoed | 02-11-19 | 03:22

Maar even serieus. Denk je even in wat hier gaat gebeuren. Ze worden gehaald. Is kennelijk geld voor. In Nederland wil niemand ze hebben. Geen werk dus. Dat wordt een uitkering tot in de lengte van dagen. Huisvesting. Zal ook geregeld moeten worden. Dit gaat ten koste van iemand die ook op een huis wacht. Sorry, even wachten, dat martelmoppie gaat voor. En die koppensnellerkiddo's ook. School? Binnenkort bij uw kind in de klas tijdens het knutseluurtje: oh, dat zaagje is niet voor figuurzagen? Dan haal ik het even uit z'n hals.

Tom Hagen | 01-11-19 | 11:01 | 1

Consigliere, het wordt tijd dat je Vito of Michael inschakelt.

gestoptmetroken | 01-11-19 | 11:51

Genderneutrale maandverbandjes dan toch wel, mag ik hopen?

zetje01 | 01-11-19 | 11:01
-weggejorist-
Bakje Friet | 01-11-19 | 11:00

Deze tekst zie ik verschijnen over het beeld van de reportage over dat Jezidi meisje Parween:

"Nederlandse IS vrouwen in Syrië eisen nu dat de overheid ze terughaalt en hier berecht", en dan:
"Dit verbaast niet alleen Parween, maar de hele Jezidi-gemeenschap"

Dat laatste is m.i. maar de halve waarheid. Er had moeten staan: Dit verbaast niet alleen Parween, maar de hele Jezidi-gemeenschap, PLUS 15,8 miljoen Nederlanders (17,3 miljoen inwoners minus 1 miljoen moslims en ca 500.000 Gutmenschen = 15,8 miljoen).

Maar die slappe zakken in Den Haag laten ze uiteindelijk allemaal weer binnen, hoor, en gaan ze uiteindelijk ook allemaal "ophalen". Ze zwichten gewoon voor de Edwin Bakkers, de Margrite Kalverboers, en de Sinan Cans in Nederland, evenals de rechters natuurlijk.

Het is een grote schande, en "wij" kunnen slechts onze grote weerzin tegen dit beleid en die IS ratten laten blijken door voortdurend duidelijk te maken dat we ze niet blieven. Zelf doe ik dat altijd met die Amerikaanse uitdrukking die is ontstaan nav een popliedje uit de jaren 60, dacht ik, getiteld: "Tie a yellow ribbon (round the ol' oak tree)". Sinds die tijd is het een soort traditie in de VS geworden om gele linten op te hangen als verwelkoming van iemand die lange tijd (militairen in het buitenland, bv) afwezig is geweest. Daarom, voor al die enge, hatende IS ratten die weer zo graag terug willen naar dit decadente, ongelovige Luilekkerland:

We won't tie a yellow ribbon round the ol' oak tree for you scumbags!

Dr_Johnson | 01-11-19 | 10:59 | 2

Die ca. 500000 güttmenschen, dat zijn die 666666 middelbaar en hoger opgeleide vrouwen die op Jesse Klaver stemden en hem 10 zetels extra gaven in het parlement.

Ikbeneenzelfbouwer | 01-11-19 | 11:13

Een touw aan een dikke tak daarentegen...

gestoptmetroken | 01-11-19 | 11:53

Niet terug naar dit land, maar overdragen aan het Syrische of Iraakse regime. Dan strooien we maar met wat geld, als dat het probleem zou zijn. Een giro 555 is zo opgezet. Misdaden daar gepleegd, horen ook daar bestraft te worden. De kinderen kan je niet zomaar uit hun omgeving wegrukken, dus die gaan daar netjes een weeshuis in met hoge hekken eromheen. Ik wil die genocideplegers niet in mijn land hebben loslopen. Er lopen al genoeg 1F'ers rond die onder de radar denken te kunnen blijven.

LV-225 | 01-11-19 | 10:57 | 1

Strooien we wat geld?. De kranen en touwen hebben ze daar op voorraad...

Bill le Koek | 01-11-19 | 11:02

Ja het hangt van de rechter af. Maar parallel zouden ze in den haag allang aan wetgeving moeten werken die dit onmogelijk maar. Althans, als de wil er überhaupt is. Moet je eens kijken hoe snel de intrekkingswet referendum er doorheen geloodst werd.

Gen. Maximus | 01-11-19 | 10:56 | 1

Maar ja, die wil is er dus niet...

Bill le Koek | 01-11-19 | 11:02

GroenLinks en D’66 hebben hier een realistische en humane visie op.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 10:56 | 3

Pff, alweer over biomassa verbranden...

Bill le Koek | 01-11-19 | 11:03

heb je die kut van groen links gezien die geschikt was dat er een directe link was tussen islam en terrorisme. Dat is hun visie; struisvogel visie.

dorstig! | 01-11-19 | 11:03

Maar ALS ze hier zijn waar zijn ze dan eerder?

Bij DWDD of Pauw dat wordt nog een concurrentie strijd

Alt | 01-11-19 | 10:54 | 2

Kunnen ze die twee niet samenvoegen tot 'de wereld draaid door Paul' . Scheelt de helft van de ergernis...

Bill le Koek | 01-11-19 | 11:05

@Bill le Koek | 01-11-19 | 11:05:

Ik zou liever kijken naar 'De wereld draait Pauw door'

wan hung lo | 01-11-19 | 11:47

En ook dit hete hangijzer gaat Rutte uit de weg..

Tom Hagen | 01-11-19 | 10:53

Ze hebben bewust gekozen om voor een vreemde krijgsmacht te vechten. Daarmee zet je zelf het staatsburgerschap op het spel. De kinderen zijn ook nog eens daar geboren. Ze willen graag terugkomen omdat de droom van een kalifaat uit elkaar is gespat. In veel gevallen is er sprake van een tweede paspoort. Laat ze daar maar naar toe gaan. Maar daar is geen gratis geld te verkrijgen. abu bakr baghdadi was een fantastische man en een groot leider met vele talenten volgens de MSM, dus de behandeling zal daar een stuk beter zijn.

The_Challenger | 01-11-19 | 10:52

We hebben nu namen en rugnummers van de lui die aan het werk zijn ze terug te halen. Wil niks insinueren hier, maar mocht het eens een keertje mis gaan, dan weten we in elk geval waar we moeten zijn.

Freert Gilders | 01-11-19 | 10:50 | 1

Dat hele terughaalzooitje ziet dollartekens en verdiend er alleen maar geld mee. Advocaten, tolken, hulpverleners, coaches weet ik het allemaal wat ze allemaal niet toegewezen krijgen. Maar onze ouwetjes die het land weer hebben opgebouwd na WO II liggen 24 uu per dag in dezelfde luier te schijten omdat er geen poen is voor zorgpersoneel

Waakvlam | 01-11-19 | 11:05

"We willen ze niet in Irak laten berechten omdat daar de doodstraf bestaat." Wie zijn wij om dat daar te veroordelen. Je kiest er zelf voor om in die regio je als een barbaar te gedragen, dan zal je helaas ook de gevolgen onder ogen moeten zien. Ik zeg berechten in Irak, of een sharia rechtbank ze tot stenigen veroordelen oid.

oh nee he | 01-11-19 | 10:48

Dit vind ik de treffendste zin van Jason Walters: "Velen denken dat er bijzonder efficiënte programma's bestaan die functioneren als een soort wasstraat: je stopt er een terrorist aan het ene einde in en hij komt er schoongespoeld als een soort D'66'er uit". We moeten Nederland dus beschermen tegen politici die dit denken!

Daarom moeten we die vrouwen en kinderen niet naar Nederland laten komen. Die vrouwen hebben bewust afstand gedaan van de normen en waarden, democratie, gelijkheid, scheiding kerk en staat, scheiding der machten enz. die wij al eeuwen in Nederland onderhouden, en kozen zij bewust voor het tegenovergestelde.

Het is niet Nederland die de kinderen aan hun lot overlaat, het zijn de moeders die hun kinderen bewust in die situatie gebracht hebben. Als IS niet was verslagen zouden die moeders de IS nog steunen en hun kinderen opleiden tot IS-er. Als we niet hard zijn lopen ze over ons heen.

Ikbeneenzelfbouwer | 01-11-19 | 10:47 | 2

het lijkt er verder op dat de moraal van die vrouwen niet veel rottiger is dan die van onze politici. Als je kwaad met goed wil bestrijden moet je eerst goeie politici zoeken.

pomodorus | 01-11-19 | 10:54

Brrrrr ik krijg het er koud van. Wat een kwaad en dat op 1 november. Waar komt die waanzin toch vandaan? Godsdienstwaanzinnigen die volledig zijn vervreemd van hun eigen ik en willoos doen wat de almachtige hen opdraagdt en daarmee gevoelloos en zonder enig geweten het zwaarste kwaad ter wereld uitvoeren tegen hun medemensen. Wat moet je met die lege hulzen waarop een ongeleid projectiel is geprojecteerd? Toch niet loslaten op ons? Heb het lef eens mevrouw de rechter!

ecologiste | 01-11-19 | 10:45 | 6

ik zie een parallel met de wens tot een socialistische staat van onze GL vrindjes uit 020

dorstig! | 01-11-19 | 11:07

@ecologiste,
Zo dan , Er zit toch nog een beetje “ gezond boeren verstand”
Hier voor mijn dank.

Datgingniegoed | 02-11-19 | 02:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Azazel van den Berg: Een in 2015 teruggekeerde IS mevrouw heeft laten zien waar ze toe in staat was, toen ze in Uithoorn woonde, ze zette samen met 1 paar andere Engelse en Nederlandse IS devoten een virtuele cel op GreenB1rds, dreigde met aanslagen, is nu gearresteerd wegens online wapentraining geven
twitter.com/writherazazel/status/1190...

janleuk | 01-11-19 | 10:45

De enige manier van terughalen die ik steun is als ze onderweg toevallig een 'ongelukje' krijgen en ze hier niet levend aankomen.

GroetenVanUrk | 01-11-19 | 10:45 | 1

doe de Julio!!

dorstig! | 01-11-19 | 11:09

Je kunt duizend-en-één logische, niet weerlegbare, overduidelijk hout snijdende, morele, economische, sociale, veiligheids- en andere argumenten opvoeren, het gaat niet helpen. Ze komen eraan.
De Europese Unie heeft in 2010 resolutie 1743 bekrachtigd en de Nederlandse overheid heeft haar beleid daar volledig aan aangepast. Kort samengevat houdt deze resolutie in dat de komst van de islam in al haar facetten geen strobreed in de weg gelegd mag worden.
Deze parasols mogen komen, inclusief hun larven en over enige tijd ook hun pappies. De Yezidi's hebben gewoon pech gehad. Zijn geen moslims en zijn dus af.

Alco-de-Holist | 01-11-19 | 10:45

Nu de boeren, de bouwers, de leraren en de verzorgers toch nog in protestmodus staan, kunnen de overige burgers achterop springen en doorrijden naar het gerechtshof voor een nog essentieler protest: IS'ers NEE!

springstuff | 01-11-19 | 10:42

Dit gaat hoe dan ook interessante jurisprudentie opleveren, helaas via een kort geding. Wat @pomodorus zegt, onze rechtsstaat is niet ingesteld op dit soort vertiefde "Nederlanders". Dat mag het parlement zich aanrekenen: die kwamen niet verder dan een boerkaverbod.

Maar eigenlijk nog erger zijn al die internationale verdragen , waaraan de Nederlandse wet ondergeschikt is, die dit soort bedreigingen van de internationale rechtsorde ook niet weten aan te pakken. Zo meteen is die arme rechter de gebeten hond, terwijl die ook gewoon maar moet roeien met de riemen die hij heeft.

Overigens kijk ik met een schuin oog naar dat Internationale Strafhof in Den Haag (of all places): vooralsnog ook in deze kwestie een papieren tijger. Interessant detail: de VS erkent dit Hof niet.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 10:42

De collega rechter in Belgie heeft het politieke beleid al duidelijk uitgestippeld eergisteren, ze mogen komen ! Op tv kunnen dan kamerleden van de VVD heel stoere praat uitkramen, de rechter heeft zijn ingefluisterde oordeel al klaar.

www.hln.be/in-de-buurt/brussel/belgie...

sprietatoom | 01-11-19 | 10:41 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Laat maar terugkomen, bij die dagelijkse instroom van dat soort figuren is een druppel op de salafistische plaat.

kwark001 | 01-11-19 | 10:40 | 3

Soms doet een druppel een emmer spreekwoordelijk overlopen.

Ceevoo | 01-11-19 | 10:42

@kwark001 | 01-11-19 | 10:45: helaas deel ik uw cynisme en herken ik uw realisme. Ik hoop stiekem toch dat mijn emmer ook realistisch is, en men na die druppel die deze doet overlopen ontwaakt. Of dat realistisch is, ik weet 't niet meer... er zijn al zoveel druppels gevallen, en er is zo veel er op los geëmmerd. Vrij naar een vervloeking, "wij leven in interessante tijden"

Ceevoo | 01-11-19 | 11:01

Als onbekende advocaat haal je hier natuurlijk wel lekker de media mee.

HoerieHarry | 01-11-19 | 10:39

Was eigenlijk benieuwd hoe die a.s. plofkippen in Ankara gekomen zijn vanuit Al-Hawl Afstand ongeveer 1200km zijn ze komen lopen en hoelang duurt zoiets?

Alt | 01-11-19 | 10:37 | 4

Met degelijke Toyota's!

springstuff | 01-11-19 | 10:43

Dit is niet toevallig gegaan. Hoogstwaarschijnlijk gecoordineerd met NGO.

LucaBrasi | 01-11-19 | 10:44

Reken maar uit;
- Als een mens gemiddeld lopend 5 KM/u aflegt
- Stel dat een mens 4 uur per dag loopt
- Dan is dan 20 KM per dag
- Dan is 1200 KM gedeeld door 20 KM = 60 dagen.
Dus, met 2 maanden ben je er. Dat is best te doen. En misschien hebben ze mazzel en kregen ze een lift.

Rest In Privacy | 01-11-19 | 10:45
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe komen dit soort IS-wezens in godsnaam (jaja) aan een advocaat?! Is dat een Nederlandse/westerse advocaat? En zo ja, hoe kun je dit verdedigen? Of zijn dat 'Nederlandse' advocaten met gelijke absurde ideologieën betaald door Rutte's Toyota-afdeling?

springstuff | 01-11-19 | 10:37 | 2

Die bieden zich bij bosjes aan. Zit goed geld.

donkieshot | 01-11-19 | 11:03

"Hier naar toe halen en alles weer terugbrengen naar de situatie zoals het was vóór ze vertrokken naar het kalifaat. Hadden ze een huurhuis, dan datzelfde pand per direct teruggeven; de huidige bewoners krijgen dan een ander huis toegewezen. Hadden ze een uitkering, dan dat per direct continueren. Daarnaast natuurlijk een blanco woonboulevard-waardecheque om hun huurhuis opnieuw naar hun smaak in te richten."

Rest In Privacy | 01-11-19 | 10:37 | 1

Eens - we schoppen anders wel een paar Nederlandse ouderen uit hun huis - pakken een deel van hun AOW of Pensioen af - en dan maken we het de dames gewoon fijn naar de zin. Huisje - Miele - uitkeringen - en een leuke Toyota van Mark voor de deur ...… ohhhhh - ik moet weg - overuren maken ….

J135 | 01-11-19 | 10:49

Dit willen we inderdaad niet maar daar trekt onze rechterlijke macht uiteindelijk toch niets van aan. Tegen de muur zetten en opgelost.

WatZalIkErvanZeggen | 01-11-19 | 10:36 | 2

De enige manier om deradicalisering tot een succes te maken.

spamzuiger | 01-11-19 | 10:40

De pleuris zeg, wat een goedkoop gejengel. Natuurlijk beslist de rechter hoe de wet wordt toegepast. En dat kan ook betekenen dat zijn beslissingen je niet aanstaan. Dat ligt niet aan de rechter, dat ligt aan de wet. En die wet wordt gemaakt door de wetgevende macht. Politici dus. Daar moet je gaan uithuilen. Een basiscursusje staatsinrichting is geen overbodige luxe als je over dit soort dingen schrijft.

beldewouten | 01-11-19 | 10:36 | 6

@glaaf | 01-11-19 | 10:37:
Hoewel ik je frustratie kan invoelen is een onderbouwde inhoudelijke reactie beter.
Beldewouten heeft, helaas, voor een groot deel gelijk.

Alco-de-Holist | 01-11-19 | 10:48

'Daar hoort 1 rechter zich niet over uit te spreken', is een morele uitspraak en het heeft niets van doen met de staatsinrichting.

donkieshot | 01-11-19 | 10:51

@Alco-de-Holist | 01-11-19 | 10:48: haal dat ‘een groot deel’ maar weg ;) Maar Hetkanverkeren legt het om 10:42 stukken beter uit. Hij is denk ik ook stukken intelligenter dan ik.
Het is te simpel en goedkoop om de rechter de schuld te geven als een uitspraak je niet aanstaat. Gelukkig hebben Nederlandse rechters schijt aan dit soort populair gewauwel. Maar besef wat je doet door naar de verkeerde te wijzen...

beldewouten | 01-11-19 | 10:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Irak heeft aangeboden ze te berechten . Zal een soort van Neurenberg tribunaal worden in verkorte versie met hoogstwaarschijnlijk geen vervroegde vrijstelling. Humaan gebaar van Nederland kan zijn om ze graties en voor niets naar Irak te vervoeren. Wel met continu het muziekje 'praat Nederlands met mij' wat uit de boxen schalt.

janleuk | 01-11-19 | 10:36 | 2

"Irak heeft aangeboden ze te berechten"

Ja, á raison van 10 miljoen euri per berechte IS rat. Betalen we dat niet, dan doet Irak niks en eist dat wij die ratten komen ophalen.

Al die stoffige stinklanden zijn hetzelfde: westerse landen afpersen door hun eigen mensen niet terug te nemen als ze hier uitgeprocedeerd of bij voorbaat kansloos zijn, en die Isers niet berechten voor hun wandaden; en het is niet zo, zoals oa advocaat André Seebregts een tijdje geleden zei, dat ze niet in Irak berecht zouden mogen worden, omdat de wandaden zijn begaan in Syrië - waarom zou Nederland ze dan trouwens wél mogen berechten? - want IS was ook jaren actief in Irak.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 11:30

@Dr_Johnson | 01-11-19 | 11:30:

Overigens, even ervan uitgaande dat er in Irak en Syrië nog ca 125 volwassen Nederlandse ISers zitten, ofwel in die Koerdische kampen, ofwel nog op vrije voeten, dan zou dat volgens Bartjens 1,25 miljard euri kosten. Eigenlijk peanuts als je daarmee al die ratten buiten de deur kunt houden. Ik zou het achter elkaar aan Irak betalen.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 11:59

Daarbij blijken ze nog valser te zijn dan IS mannen! Wegblijven, geen pardon. Hopelijk zien de gepamperde opgegroeide watjes die hier aan het roer dat ook!

Lexus01 | 01-11-19 | 10:35

Als ik de rechterlijke macht een beetje ken gaan ze het belang van de mensenrechten van deze terroristen in plaats van de veiligheid van miljoenen Nederlandse burgers zwaarder laten wegen.

Nederland80 | 01-11-19 | 10:33 | 3

Als onze politici betere wetten zouden maken was er geen probleem.

Dutch_Holland | 01-11-19 | 10:36

Denk ik ook! De rechterlijke macht denkt niet verder na dan de wet die ze op papier zien staan!

Lexus01 | 01-11-19 | 10:38

@Dutch_Holland | 01-11-19 | 10:36:
Als de rechtspraak meer in de geest van de wet denkt, en daarbij ook nog enigszins rekening houdt met de veiligheid van de samenleving is er ook geen probleem.

der_feldwebel | 01-11-19 | 10:51

rechter die dit soort spul terug het land in laat hoofdelijk aansprakelijk stellen voor alle dingen die ze uitspoken.

ikworstelengadouchen | 01-11-19 | 10:32

Laat die vrouwen daar. Ze hebben er zelf voor gekozen, Die vrouwen hebben oorlogsmisdaden begaan en dienen daar ter plekke voor berecht te worden. Kinderen bij de moeder weghalen zodat er een goed en veilig onderkomen voor hen gezocht kan worden.

Gravin v Kippenbouth | 01-11-19 | 10:31 | 5

@elfenstein | 01-11-19 | 10:57:
Toon maar aan dat het niet zo is, de bewijslast ligt niet bij de verdediging.
U begrijpt geen reedt van recht.

Berbaar | 01-11-19 | 11:01

@Berbaar | 01-11-19 | 10:46:
Het valt me tegen dat jij het punt niet ziet Berbaar. Het feit(!) dat ze gekozen hebben voor IS, is voldoende grond om dat hele kort geding niet eens in behandeling te nemen.
De nederlandse staat is in oorlog met IS - woorden van jouw lichtend voorbeeld Rutte - en bombardeerde er op los.
Het slaat nergens op om je als land verantwoordelijk te maken voor het welzijn van degenen waar je mee in oorlog bent.

der_feldwebel | 01-11-19 | 11:03

@Berbaar | 01-11-19 | 11:01:
Ze kunnen worden aangeklaagd of er wordt een procedure gestart om ze het NL schap te ontnemen. Die aanklacht wordt gesteund door bewijs dat er wel degelijk is, aan de verdediging de taak om te bewijzen dat het anders zit of niet waar is wat de aanklager beweert. Lijkt me wel hoe het zo'n beetje werkt, toch?
Het is trouwens nu ook al gewoon mogelijk, reaguurdert hieronder plempte net deze:
www.omroepbrabant.nl/nieuws/3097868/S...
Die is dus Nederlander-af. Hoe kan dat dan volgens u?

elfenstein | 01-11-19 | 11:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Moet je buurman eens een schutting op je grond zetten. Advocaat is niet te betalen. Hoe doen die jihadisten dat?

Knufter | 01-11-19 | 10:31 | 3

Rechtshulp

BLR | 01-11-19 | 10:32

De islamitische gemeenschap en niet te vergeten allerlei linkse deugclubs.

BozePaarseMan | 01-11-19 | 10:34

Gratis. De advocaat in kwestie zat te glunderen toen hij tijdens een interview begon over het onderbuikgevoel van Nederland, dat wij ze niet terug willen. Je mag één keer raden wat voor achtergrond deze advocaat heeft.

Nederland80 | 01-11-19 | 10:35

Ach, die lui vallen toch niet op bij de 120.000 nieuwkomers dit jaar.......

Het lijkt op de euthanasiewet, maar dan in het groot en zonder dat we er voor getekend hebben. Meer oosterburen jaren '30 e.v. En de politiek redeneert dat we er nog wel wat bij kunnen hebben, kijk maar naar het humanitaire voorbeeld Zweden (maar daar lees je niet over!)

Zweden is in chaos door politiek wanbeleid.
Het eens zo mooie rustige land wordt nu geteisterd door immigrantengeweld.
In 2018 waren er 162 bomaanslagen gemeld en in dezelfde periode dit jaar is er al een stijging van 30.
In de laatste vier jaar zijn het aantal verkrachtingen en seksuele gerelateerde geweldsmisdrijven verdrievoudigd.
De krant “Dagens Nyheter” wees erop dat 90% van de schietpartijen in Zweden gepleegd wordt door eerste of tweede generatie immigranten.

Elder of Z. | 01-11-19 | 10:31 | 2

ik gun t die zweden van harte want ze zijn zo hypocriet als ze groot zijn

pomodorus | 01-11-19 | 10:49

@pomodorus | 01-11-19 | 10:49:
te grof dit. Zweden heeft maar een paar grote steden, daar zitten de problemen maar diezelfde stadse zweden hebben last van hetzelfde syndroom als stadse nederlanders: opgesloten in hun eigen deugbubbel en comfort-dure buurten waardoor ze met hun stemgedrag de boel voor het hele land verzieken. De gemiddelde landelijke zweed heeft een broertje dood aan de stadse zweden en hekelt de regering, helaas heeft de stadse zweed de meerderheid dus pech voor heel zweden. Zijn over het algemeen hele lieve vredelievende mensen, een migratiërstsunami plus bijbehorende narigheid gun je niemand en hun dus ook niet. Als we nou maar eens de verantwoordelijken voor dergelijk deugbesturen hoofdelijk aansprakelijk zouden kunnen stellen he? Zou de Zweden en ons ook iets meer grip geven op al te idealistische bestuurders.

elfenstein | 01-11-19 | 11:14

Maar het probleem meneer, dat blijft.

Deksmaat | 01-11-19 | 10:30

Even terzijde: Wie betaalt de advocaten van deze vrouwen ? En hoe gaat dat dan, qua geldstroom ? Ik neem aan dat deze vrouwen geen pc hebben in het krijgsgevangenenkamp waarop ze per email de factuur van de advocaat ontvangen, die ze vervolgens met ideal betalen. Sterker nog, waarschijnlijk hebben deze vrouwen noch een pc, nog een bankpas, noch geld überhaupt. Dus de vraag blijft: Hoe en door wie worden de advocaten van deze vrouwen betaald ?

Motleycrew | 01-11-19 | 10:29 | 3

Belangen groepjes, waarschijnlijk vanuit een moskee / islamitische organisatie of een feelgood clubje onder de noemer "human rights".

Waarschijnlijk met het oog op een deel van een schadevergoeding (dus eigenbelang).

boerk | 01-11-19 | 10:32

@boerk | 01-11-19 | 10:32:

Klopt. Een paar maanden geleden las ik dat er door de ouders/familieleden van die Syriëgangers een belangenvereniging is opgericht met de naam "Achterblijvers", die tot doel heeft rechtszaken aan te spannen tegen de Nederlandse staat om die te dwingen zich meer in te spannen om die Is ratten te "repatriëren".

Ik vermoed dat de zaak die vandaag dient en waar behalve André Seebregts nog 4 advocaten aan deelnemen, door die "Achterblijvers" wordt gefinancierd.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 11:52

Deze vrouwen worden hier door een deel van de islamitische gemeenschap als helden onthaald. Wat de wegkijkers niet willen weten is dat er in Nederland vele sympathisanten van IS zijn. Deze vrouwen moedigen terrorisme alleen maar aan.

BozePaarseMan | 01-11-19 | 10:28

Een van de weinige mogelijkheden is dit uit de individuele gevallen te trekken en een fundamentele uitspraak te verkrijgen: als dan....... enz

Schrijnend in ons naar de kloten gaand landje dat, terwijl de gebedsoproepen van de kostkegels worden geschreeuwd en de volgers hun "plaats" opeisen en het NL-se rechtssysteem in dezen niet te voorzien ge- en misbruikt wordt, wij geen constitutioneel hof kennen, zoals het Verfassungsgericht bij onze oosterburen.

Op het moment dat je tegen de democratie bent, ben je ook tegen onze grondwet en heb je je rechten verspeeld hier een beroep op te doen wanneer het je zo uitkomt. Kortom: houd het menselijke vullis buiten de deur !

Elder of Z. | 01-11-19 | 10:27

We moeten met z'n allen heel hard roepen dat we dit absoluut niet willen. Dan kan ik nu al voorspellen wat er gaat gebeuren..... wat een gaaf land.....*zucht*

serieusgenomen | 01-11-19 | 10:26

Uit het AD:
"Mohammed G. is de eerste jihadist die in Nederland voor de derde keer voor de rechter stond voor misdrijven met een terroristisch oogmerk. Zijn twee jaar op de terroristenafdeling in Vught waren slechts een „hinderlijke onderbreking” van zijn jihadistische werkzaamheden. Daags na zijn vrijlating in oktober 2017 pakt Mohammed G. (30) in een woning in Maastricht „de draad gewoon weer op”. Eerder werd hij twee vervolgd voor poging tot uitreis naar Syrië."

Enorm succes, die deradicalisering !

LucaBrasi | 01-11-19 | 10:26

Ze worden bijgestaan door 5 (!) advocatenkantoren. Hoe is dat contact tot stand gekomen? Welke salafistenclub betaalt de rekening?

de visser | 01-11-19 | 10:26 | 2

De salafistenclub die Nederlandse Staat heet en van uw belastinggeld gefinancierd wordt.

Alco-de-Holist | 01-11-19 | 10:29

De staat der NL (belastinggeld)? Gefinancierde rechtsbijstand voor deze arme mensen, ze hebben tenslotte nix meer en zijn heel zielig

Rest In Privacy | 01-11-19 | 10:32

Barmhartigheid mensen. We keren ze de andere wang toe. Laat dat maar aan het ChristenUnie-gajes over.

gestoptmetroken | 01-11-19 | 10:25

Iedereen weet wat uitspraak wordt. Ze komen gewoon hier heen.

lachenjoh | 01-11-19 | 10:25

Kunnen we wel af gaan geven op de rechterlijke macht en zo, maar dit is gewoon een politieke kwestie. Dat de politiek zich achter de rechtspraak verschuilt is een schande van een andere orde. Werkelijk niemand in Nederland wil die lui terug hebben. Ze worden ons gewoon door de strot geduwd i.v.m. internationale betrekkingen. De machten die nu de sceptor zwaaien in Syrie willen allemaal dat Europesche landen hun onderdanen terug nemen die in dat gebied gevangen zitten, omdat zij er verder niets mee kunnen. Er zal in de achterkamertjes vast wel een koehandel deal gesloten zijn. Die nu uit angst voor de publieke opinie alhier, zich verschuilend achter vrouwen en kinderen en de rechterlijke macht er geleidelijk door gejast zal worden.

TheOracle2 | 01-11-19 | 10:25

Kunnen we hier nou niet eens een Geenstijl Poll aan wijden.?
Zal je opkijken van het resultaat !!

J135 | 01-11-19 | 10:24 | 2

Dat wordt een weinig verrassende uitkomst

de visser | 01-11-19 | 10:27

Opkijken?
Welnee de uitkomst is geheel voorspelbaar en tevens verwaarloosbaar want een heul klein groepje.

Berbaar | 01-11-19 | 10:31

Bizar. De nederlandse rechtstaat inruilen voor allah en nu allah inruilen voor de Nederlandse rechtstaat. Oppertunisme ten top en verraad aan allah.
Ze trokken de woningen in na dhet doden (genocide in Ragga en andere plaatsen) van de oorspronkelijke bewoners. En nu moeten we ze opvangen?? Nooit. Niet doen, het is een walgelijk soort mens van het laagste soort. Snapt advocaat André Seebregt dat niet? Linkse kerk natuurlijk en ozo gevoelig voor jank verhalen. Ik niet dus

Breakdance | 01-11-19 | 10:23

Ze zijn uit eigen beweging daar naar toe gegaan en hebben daar ook weer kinderen op de wereld gezet, maar ze zijn nu toch gewend om te wonen dus daarom kunnen ze daar gewoon blijven en is het misschien een goed idee om ze te laten helpen het land weer op te bouwen. De kinderen kennen Nederland toch niet en ze zijn daar onder soortgenoten en wanneer ze hier komen krijgen ze last van aanpassingsmoeilijkheden en gaan allerlei zorg trajecten is. Nee laat alles daar maar blijven, daar voelen zij zich toch thuis en ze kunnen wel allerlei zielige beelden laten zien, maar men wist waar men aan begon dus maak het leven daar dan ook maar af.

Jelle1951 | 01-11-19 | 10:22

Die ene rechter zal er echt weer voor gaan zorgen, onder druk van gewiekste advocaten en wellicht weer de VN, dat deze geesteszieke gevaarlijke gedrochten naar ons land terug worden gehaald en in de watten worden gelegd, zoals te doen gebruikelijk.
Hun uitkering kunnen ze behouden, waarschijnlijk zal deze nog steeds niet zijn stopgezet.
Ik ga weer aan het werk...

laurentius | 01-11-19 | 10:22

In een oorlog niets erger dan fanatieke kutwijven; zei mijn vader die ondergedoken in het verzet zat.
Door "landverraad" hoeven we toch geen vinger naar die krengen uit te steken.

grindbak | 01-11-19 | 10:19

Ik snap niet dat er slechts 1 rechter over kan beslissen, als we het over zaken als AZS'c of het COA hebben gaan er maanden overheen en dit kan allemaal in een kort geding? Er is toch een landsadvocaat die hier bijstand kan verlenen.
En als het moet kan de tweede Kamer terstond een motie aannemen die het Nederlanderschap van deze mensen ontneemt.
Poncke Prinsen is ook in dienst van een vreemd leger gegaan en werd statenloos - zonder verdere pardon - waarom gelden er voor dit vuilnis andere regels ??

J135 | 01-11-19 | 10:19 | 4

@josand | 01-11-19 | 10:22: Dat is nieuws - volgens mij alleen van de mannen - niet van deze postbuskippen

J135 | 01-11-19 | 10:26

@J135 | 01-11-19 | 10:26: Soms publiceert het lokale suffertje wat informatie die de MSM weg laat.

"Van Fatima H. uit Tilburg is het Nederlanderschap gisteren ingetrokken, blijkt uit een artikel in de Staatscourant. H. heeft nog de Marokkaanse nationaliteit."

www.omroepbrabant.nl/nieuws/3097868/S...

josand | 01-11-19 | 10:51

@josand | 01-11-19 | 10:51:
Sow, goed artikel, veel info. Dank!
Heb ik ook gelijk antwoord op mijn vraag of de bewuste dames buiten het Nederlanderschap ook nog een andere nationaliteit bezitten. Antwoord, niet heel verrassend: Jup. Lekker naar Marokko sturen na intrekking NL'schap. Laat die het lekker uitzoeken met hun eigen vuilnis, ze willen ze tenslotte toch allemaal houden daar? NOu dan.

elfenstein | 01-11-19 | 11:04
▼ 1 antwoord verborgen

Deze Irma Greses willen we hier niet. Laat ze berecht worden waar ze hun misdaden hebben begaan.

deoudererijperevrouw | 01-11-19 | 10:18

Zonder grap of bijdehante opmerking wil ik onze staat vragen om dit alsjeblieft niet te doen.

Aap Noot Miesje | 01-11-19 | 10:18 | 1

Met jou ongeveer 90-% van Nederland - maar dat zal niet helpen.
In Nederland is Volksvertegenwoordiging een raar begrip geworden

J135 | 01-11-19 | 10:30

Doe een deal met assad hij mag de dames hebben , wij zorgen ervoor dat hij niet wordt uitgeleverd aan het internationaal strafhof.

Lt-Kol Kilgore | 01-11-19 | 10:17

Ze zijn niet welkom hier, maar NL heeft ze wel laten uitreizen en haatpredikers en ronselaars hier hun gang laten gaan. Nu zitten ze in Irak en Syrie met de problemen. En ze hebben daar al genoeg problemen met hun eigen moslimradicalen.

Diotima | 01-11-19 | 10:16

"In de dagvaarding betogen de advocaten dat Nederland de plicht heeft de vrouwen op te halen omdat het anders handelt in strijd in met internationale mensenrechtenverdragen." IS heeft zich ook altijd keurig aan deze verdragen gehouden.

En:

"De situatie in de kampen is momenteel zo erbarmelijk, zo stellen ze, dat Nederland wel moet ingrijpen." Als ik dat filmpje kijk zie ik geen luxe, maar ook geen erbarmelijke omstandigheden.

de visser | 01-11-19 | 10:16

Ik ben begin jaren 90 in Duitsland nog Nederlanders tegengekomen die in een Duits bejaardentehuis zaten te verkommeren. Nederlanders en hun weduwen die nooit naar Nederland terug konden omdat ze als SS'ers vervolgd zouden worden. Eenzaam, maar terecht. Daar zijn we tot nog niet zo gek lang geleden erg consequent geweest. Is het dan teveel gevraagd dat we diezelfde meetlat bij "nieuwe Nederlanders" aanleggen?

alivandewegenwacht | 01-11-19 | 10:15 | 1

Correct - nu schijnen er nieuwe regels te gelden voor de "nieuwe" medelanders. Die hebben allemaal "rechten". Wij groeiden op met plichten - klein verschilletje.
Het is van de zotte dat je aan de staat - die alles heeft gedaan om je niet te laten afreizen - nu vraagt je terug te halen …… schande ….. verrek maar waar je zit

J135 | 01-11-19 | 10:22

Ik wil ze ook niet terug!

Badr Haary | 01-11-19 | 10:15

Ik hoef ze ook niet hier: die achterbakse secreten met hun hoofd verscholen in een luifel. Ondertussen staan ze bij de Geldmaat met de pinpas van je oma.

kotelet | 01-11-19 | 10:14

Bestaat er nog iets als een krijgsraad, oorlogsrecht en de bijbehorende straffen? Ze zijn erger dan de kampbewaaksters van ome Adolf...

Dombo65 | 01-11-19 | 10:14

Tja " als het echt een keertje mis gaat", het gaat geheid een keertje mis. bv. nos.nl/artikel/2231722-opnieuw-pleegt... Als ze terug komen en ze weer los gaan hoop ik dat ze zich op het binnenhof uitleven waar veel lafaards te laf zijn voor de waarheid en blind zijn voor de werkelijkheid.

jan huppeldepup | 01-11-19 | 10:13 | 2

99,99% zeker dat ze zich niet op het binnenhof uitleven maar dat iemand die ze hier ook niet wil slachtoffer wordt

Rest In Privacy | 01-11-19 | 10:29

GroenLinks en D’66: incident dat erg slecht afstraalt op de vredelievende islam!

eerstneukendanpraten | 01-11-19 | 10:31

Wel knap dat deze harde kern islamieten en haters van ons volk en cultuur zo graag terug willen komen. Ook knap dat er advocaten zijn die onder het mom van hun beroep dit soort zaken aanspannen. Landverraders, het hele zooitje.
.
Blij dat het in het artikel zelf ook benoemd wordt, hoe deze IS vrouwen meewerkte aan het leed van de gemaakte de slaven en het eigenlijk wel fijn vinden om onderdeel uit te maken van een islamitische gestuurde staats terreur bewind. Hoe deze mensen hun paspoort en nationaliteit niet eenzijdig is opgezegd verbaast me eerlijk gezegd nog steeds en is reden genoeg om heel de bestuurlijke en juridische kliek door te lichten en compleet te saneren.

HaatAth3ist | 01-11-19 | 10:13

Ze hebben willens en wetens landverraad gepleegd. Wat mij betreft houd je dan op Nederlander te zijn.

Mohguh | 01-11-19 | 10:11 | 7

@elfenstein | 01-11-19 | 10:32:
Aanvulling op mezelluf:
Weliswaar zegt dat artikel dat je doel moet zijn om via een buitenlandse macht Nederland te veranderen/in te nemen, maar is dat niet wat IS wil? Alles en iedereen moet in het kalifaat, dus wij ook. Lijkt het mr. Berbaar dan een goed idee om deze staatsgevaarlijke dames terug te halen naar nederland en dan maar te hopen dat ze van gedachten veranderd zijn? Hoe naief, ik stel dan ook voor dat u er zelf 1 of 2 op de bank thuis zet, kunt u ze wellicht lekker bijscholen.

elfenstein | 01-11-19 | 10:42

@Berbaar | 01-11-19 | 10:41:
Eentje is het Nederlanderschap al kwijt, hoe ging dat dan juridisch gezien?
Indien het recht geen mogelijkheden biedt om dergelijke sujetten (m/v/lghbt) buiten de deur te houden, wordt het dan niet even heel snel tijd voor een nieuwe wet die in zulks voorziet en collaboreren met een vijandige strijdkracht extreem strafbaar stelt? Of is die er al, mijn kennis van het gehele wetboek is (gelukkig) niet zo heel groot, voorgaande plempsel was ook min of meer een sneer naar de nederlandse wetgever die zulks dus wel gewoon eist, maar als iemand dat wel weet zet het hieronder svp. Het lijkt mij een belangrijk hiaat als onze wet niet al in zoiets voorziet.
Iets anders dat in dit verband denk ik ook van wezenlijk belang is:
Hadden de dames naast de NL'se nog een tweede nationaliteit en zo ja, welke dan?

elfenstein | 01-11-19 | 10:48

@elfenstein | 01-11-19 | 10:48:

"Hadden de dames naast de NL'se nog een tweede nationaliteit en zo ja, welke dan?"

Ja, de Marokkaanse, anders kun je het Nederlanderschap niet intrekken, want je schijnt iemand niet stateloos te mogen maken.

"Eentje is het Nederlanderschap al kwijt"

Maar ik zou maar niet te vroeg juichen:

"Buitenlandse Zaken noemt het toeval dat het Nederlanderschap van de vrouw werd ingetrokken op de dag dat ze de ambassade binnenliep. De vrouw mag in principe Nederland niet meer in, al kan anders worden besloten als ze hier wordt vervolgd."

"In principe"......"als ze hier vervolgd gaat worden, kan anders worden besloten"......

Nou, dan weet je het wel. Dan wordt er in GL en D66 en rechterlijke kringen beslist: laten we haar hier maar vervolgen, dat is beter voor de toekomst van haar "kleintjes", dan leggen we haar een Mickey Mouse strafje op, en kan ze snel haar "zorgtaken" als moeder weer oppakken.

Dr_Johnson | 01-11-19 | 11:42
▼ 4 antwoorden verborgen

Altijd weer dat vingertje.... Zou ik graag een 9mm tegen willens zetten zowel links als rechts...

Hellooder | 01-11-19 | 10:11 | 1

Beetje triggerhappy dit. Ik denk dat u nog niet zou weten waar de veiligheidspal van een Browning zat al hing uw leven ervanaf.

elfenstein | 01-11-19 | 10:50

Het gaat gewoon gebeuren, zoals altijd als het gaat om maatregelen die ten nadele zijn van de Nederlandse burgers en we dus niet willen.

Rationa | 01-11-19 | 10:09

In de zandbak is het gebruikelijk dat er aanslagen worden gepleegd door deze k*chs die bomgordels onder hun gewaad verborgen houden omdat zij van Allah niet gefouilleerd mogen worden.

eerstneukendanpraten | 01-11-19 | 10:09

We weten toch hoe dit gaat aflopen. Een overheid die te laf en incompetent is om beslissingen te nemen die er wel toe doen en een rechterlijke macht die van toeten nog blazen weet als het om de huidige realiteit gaat. Allemaal hun eigen straatje schoonhouden en verschuilen achter regeltjes van 100 jaar geleden die in deze tijd nauwelijks nog uit te leggen zijn. Over de slachtoffers van IS hoor je nauwelijks iets, maar dat terroristische moordtuig krijgt weer alle aandacht en ruimte om te klagen, zeuren, zuigen, zeiken en vooral eisen te stellen. Eenmaal terug in Nederland krijgen ze hooguit 1 tot 2 jaar. Over 2 jaar zitten de slachtoffers van IS die nog wel leven nog steeds in tentenkampen terwijl de moordenaars al weer vrij rondlopen in Nederland genietend van het bijstandsinfuus in een volkomen ingerichte huurwoning. Ze hebben nog steeds dezelfde walgelijke opvattingen, ook na duizenden uren softe-sector begeleiding. De enige rechterlijke uitspraak waar de Nederlandse bevolking mee kan leven is dat ze wegrotten in hun zandbak en wel zo snel mogelijk. Maar goed, dit is Nederland waar er op basis van non-argumenten wordt gedeugd. Schijt aan de slachtoffers, zo kennen we de Nederlandse rechtspraak.

Ruikbaard | 01-11-19 | 10:09 | 1

Niks aan toe te voegen.
Welkom in Gekkenhuis Nederland.

EefjeWentelteefje | 01-11-19 | 10:12

Dat wordt wat mij betreft het kortste kort geding ooit:

"Nee, doei."

gekwetst | 01-11-19 | 10:08

Ayaan wist men wel te weten destijds en deze dames niet? Ikke niet begrijp nie

HD50 | 01-11-19 | 10:07 | 3

Tsja als U appels en peren niet uit elkaar kunt houden dan zal dit zeker te moeilijk zijn.

Berbaar | 01-11-19 | 10:09

Ik sluit me aan bij den barbaar, dit is een onzinnig vergelijk.

donkieshot | 01-11-19 | 10:15

Kun je wel niet leuk vinden, maar voor kerst zitten ze weer op de bank in almere

Henk de Vries2074 | 01-11-19 | 10:06

Het is om te janken dat de beslissers in de politiek en de rechterlijke macht zo'n naïeve kijk hebben op orthodoxe volgers van de islam. Regel zou moeten zijn dat een ieder de Koran, de Sira en de Hadith gelezen moet hebben en een hoorcollege moet hebben gevolgd van Jason Walters VOOR die maar iets mag zeggen over het lot van deze van minachting en blinde haat vervulde wezens en daarmee het lot van ons, onschuldige en weerloze bewoners van Nederland.

Non_Smoking_Gun | 01-11-19 | 10:04 | 2

Ik zou willen dat de reaguurders eens ophielden te schrijven over “naïviteit, snappen ze dan.niet, wanneer worden ze wakker etc.” Men IS wakker en weet verdomd goed wat men aan het doen is. Dit is puur uitvoeren van staand beleid. Al decennia. Deze rechtszaak is voor de bühne (u en ik dus) om de indruk te geven dat ze het toch echt geprobeerd hebben. Terwijl men in werkelijkheid gewoon doorgaat en dit ziet als kleine tegenslag die even wordt rechtgezet....

kunnenzedanniks | 01-11-19 | 10:13

@kunnenzedanniks | 01-11-19 | 10:13: Mee eens als het gaat over het doordrukken van staand beleid en dat een en ander voor de bühne gebeurt. Dat staat niet in de weg van de vaststelling dat veel mede uitvoerders van dit beleid een roze bril hebben bij het inschatten van de gevolgen van hun handelen. Ik denk dat er inderdaad een groep kwaadwillenden is dat heel goed weet wat ons te wachten staat en toch kiest voor persoonlijk korte termijn eigenbelang. Meer kennis bij de niet of slecht geïnformeerde meelopers (Femke van GL Amsterdam anyone?) zou eerder/grotere weerstand kunnen opleveren. Rechters hebben in ieder geval geen blijk gegeven van kennis op dit terrein, helaas.

Non_Smoking_Gun | 01-11-19 | 10:46

Komt die uitspraak van een wereldvreemde D66-rechter,....3...2...1 :
"Welkom thuis!"

spoilerfreak | 01-11-19 | 10:03 | 1

zo zal het gewoon gaan

pomodorus | 01-11-19 | 10:06

Bij een onlangs gehouden enquête in de Telegraaf, bleek dat 91,1% van de Nederlanders deze mannen,vrouwen en kinderen NIET meer terug willen laten komen naar ons land.
Zij hebben ooit de normen en waarden van ons land vernietigd, verraden met moorden, verkrachtingen en het beroven van banken en mensen, onder het verderfelijke regiem van de IS. Daar hebben zij bewust voor gekozen. Nu ze vernietigd zijn willen ze weer al onze sociale voorzieningen. Nee dus!!
Dus, ondanks weer die schijnheilige promotie van de linkse staatsomroep, de NPO en NOS en het tegenwoordig ook al aardige marxistische RTL nieuws, die maar avond na avond op radio en tv praten en de "zielige"beelden uitzenden van vrouwen compleet zwart afgedekt, het optreden van linkse advocaten, die hun verdienmodel zien stijgen, de Nederlander willen ze niet meer. Zeker niet waartoe deze lieden in staat zijn als zijn hier weer hun misdaden kunnen gaan plegen.
Deze regering heeft het referendum afgeschaft, helaas, maar ik zou dus de uitslag over deze kwestie wel weten. Niet meer toelaten, wegwezen.
Bovendien het kost ons als hardwerkende belastingbetalers weer miljoenen euro's, om deze lieden en hun gezinnen weer te gaan onderhouden.
Dáár hoor je niemand over.
De kinderen hebben geen Hollandse nationaliteit, omdat zij niet hier geboren zijn in de meeste gevallen. Voor deze lieden moet het Nederlandse paspoort ongeldig worden verklaart. Laat ze maar met hun paspoort naar Marokko gaan.

Ik vrees echter in grote mate, het zal niet de eerste keer zijn, dat de linkse media, TV etc. en een anti Nederland partij als D66, net zo lang zeuren, ons op TV lastig vallen, de coalitie van windvaan Rutte onder druk zetten, dat het hele zooitje weer lekker naar Nederland zal komen. Want dat zal gebeuren , zeker als ook D66 rechters er zich mee gaan bemoeien, want die regeren langs de zijlijn ons land. Van al die schreeuwers in het EU parlement, moeten we ons erover niets aantrekken. We zijn nog steeds baas in eigen land en nog geen federale staat van Europa.
Om lekker weer al die uitkeringen, kinderbijslagen, gezondheidszorgkosten, onderwijskosten , huisvesting (!!) te krijgen.
Wat een raar land zijn we aan het worden.

outdoor | 01-11-19 | 10:02 | 1

dat doen andere groepen hier nog steeds... de normen en waarden van dit land aan hun laars lappend....

coolgen | 01-11-19 | 10:10

Misschien iets voor Dries van Agt?

Ko Ranzig | 01-11-19 | 10:00

Heel de wereld wil die secreten niet hebben behalve Nederland, ben bang dat ze ook nog in t gelijk gesteld worden door een zichzelf deugend vindende Deug66 rechter....

Swaffelkaffert | 01-11-19 | 09:59

Haal eerst maar eens wat Jezidi-dames op dan, of doe er wat voor daar ter plekke. Op het allerlaatst hebben we nog een plekje voor die aardige IS-mutsen.

Beste_Landgenoten | 01-11-19 | 09:58 | 3

Beste_Landgenoten | 01-11-19 | 09:58,
Zowaar met u eens.

Bad - Casey | 01-11-19 | 10:01

We zijn het hartgrondig eens Beste_D66_Landgenoten.
Deze SS-vrouwen beheersen het nieuws, inplaats van hun slachtoffers.
Als er 1 groep recht heeft op het ter plaatse berechten van deze monsters, dan zijn het de Jezidi's wel.

Roadblock | 01-11-19 | 10:03

Inderdaad, Van het geld en faciliteiten die we nu moeten besteden aan Jihadistenvullis, zouden we ook nuttige dingen kunnen doen.

Heiner | 01-11-19 | 10:06

Kan Assad/Rusland/Turkije/USA niet ff 'per ongeluk' iets uit een vliegtuig laten vallen ofzo?

Mr. Bami | 01-11-19 | 09:57

Misschien willen de Yezidi vrouwen hun helpen. Die hebben er vast wel begrip voor.

Bolder | 01-11-19 | 09:57 | 1

Bolder | 01-11-19 | 09:57 ,
Ghehehe.

Bad - Casey | 01-11-19 | 10:00

Is er nog iemand met de illusie dat een rechter beslist dat we ze niet gaan halen?

josand | 01-11-19 | 09:55 | 1

.... krekels...

VP732 | 01-11-19 | 10:08

Dit moet je principieel niet willen. De overheid/rechters(staat) heeft toch al niet de beste reputatie. Laat ze nu een tonen dat ze wel een keer de juiste beslissing kunnen nemen (voor een land).

Drs. D. | 01-11-19 | 09:55 | 1

Als het om de reputatie zou gaan, is dat weinig principieel.

JTKDM | 01-11-19 | 09:59

Ik heb wel ideeen, hele goede ook, voor dat lage van het laagste.
Zij praten zoals het vaantje waait, boer pas op je kippen wanneer de vos zijn passie preekt.
Hoeveel gezegdes moet men nog hebben tot dat dit, tot het botte verstand is door gekomen/drongen?!
Deze gezegdes zijn niet zomaar tot stand gekomen.
Wegwezen met deze inhumane " mensen", is mijn mening.

Bad - Casey | 01-11-19 | 09:54

En ergens in Nederland krijgt een architekt de opdracht om alvast een vrouwen EBI te ontwerpen.

brughslurph | 01-11-19 | 09:54

Nederlandse SS-ers hadden ook kinderen......

Hiram | 01-11-19 | 09:53 | 6

@ole guapa | 01-11-19 | 10:00:
Inderdaad. Aansluiten bij IS zou als een vorm van oorlogsmisdaad gezien moeten worden en op die manier ook bestraft moeten worden. In landen als Syrië en Irak gaan ze aan de galg, net als in Rusland destijds.

Ommezwaai | 01-11-19 | 10:04

Dat waren er maar heel weinig en een flink aantal van de ergste oorlogsmisdadigers vestigden zich kort voor de bevrijding met hun gezinnen in Duitsland.

Heiner | 01-11-19 | 10:08

@Heiner | 01-11-19 | 10:08:

Noem tussen de 22 en 25000 maar weinig. Op een bevolking destijds van 9 miljoen mensen.

The_Challenger | 01-11-19 | 11:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Ze kunnen toch onmiddelijk paspoort afnemen, hebben ze bij een vrouw ook gedaan, hoorde ik gisteren op t.v.

gato | 01-11-19 | 09:53 | 4

Doe ff normaal mense, haal ze hier naartoe en zet ze dan tegen de muur, probleem opgelost. Vrijwilligers zat.

Breinbrouwsels | 01-11-19 | 10:01

@Breinbrouwsels | 01-11-19 | 10:01:
Om ze tegen een muur te zetten hoef je ze niet hierheen te halen.
En ik denk dat daar meer vrijwilligers zijn.
Let wel: Ze zouden dit kort geding nooit aangespannen hebben als hun advocaat niet dacht een kans te maken.

Roadblock | 01-11-19 | 10:06

@Berbaar | 01-11-19 | 09:56:
Maar zo simpel had het allemaal wel kunnen zijn, zie EU lid Hongarije.
Maar goed, waar de witte beffen maffia aan de macht is krijg je gedrochten van wet- en regelgeving.

der_feldwebel | 01-11-19 | 10:30
▼ 1 antwoord verborgen

De bacara geeft dan wel altijd op over de ongeciviliceerde en nog ongeëvolueerde moslim mannen en hun eigen geciviliceerdheid. En daar hebben ze wel gelijk in maar de moslim vrouwen zijn de echte wolven (fok zeugen) in schaapskleren. Alleen de oude koloniale blanke droogstaande man kan de verleiding niet weerstaan om zo iemand dicht bij zich te hebben . Het brengt de wildste fantasieën bij hen teweeg en dromen die nooit vervuld zullen worden maar toch na mij de zondvloed denken ze. Dus binnen halen kan een ggz hulpverlener hen misschien nog palen en voor de blanke man een moment waarop hij helemaal gaat stralen. Want hij heeft moslim pussy weten binnen te halen ook al zal hij ze nooit palen.

harverster | 01-11-19 | 09:52 | 2

Ik ben ook wit, sta al 42 jaar gecertificeerd droog, heb de wildste fantasietjes die wereldwijd veracht of zelfs door God verboden werden en kan ze toch echt heel goed weerstaan. En, nee, hij hangt niet definitief en ik kijk 'm nog elke ochtend vol in z'n snuit bij het opstaan.

Breinbrouwsels | 01-11-19 | 10:00

"De oude koloniale blanke droogstaande man"?
Vreemde hersenspinsels heeft u. Bent u misschien van kleur of zo?

Roadblock | 01-11-19 | 10:09

Hoe kan het dat er geen demonstraties zijn tegen dit soort gevaarlijke beslissingen van onze overheid? CO2 is geen gif, stikstof is geen gif en de groenen staan op hun achterste poten. Het land laat het echte gif toe en niemand durft de straat op te gaan.

Zuurteregelaar | 01-11-19 | 09:51 | 3

Die linkschpoten zijn als de dood dat de racisme kaart weer eens getrokken gaat worden. Het klimaat redden geldt overigens niet voor Groen Linksers, die vliegen immers de gehele aardbol over.

Ommezwaai | 01-11-19 | 09:54

Die demonstraties zijn er niet omdat jij te beroerd bent om er een te starten. Heel simpel, begin een facebookgroepje oid en mensen die je mening delen zullen je volgen. Demonstraties ontstaan niet op magische wijze uit het niets.
@ommezwaai: zit je nou sneu slachtoffer van links te spelen? Grow a pair...

Diotima | 01-11-19 | 10:10

@Diotima | 01-11-19 | 10:10: Ik kan niks starten want heb geen Soros-achtige constructie achter me staan.

Zuurteregelaar | 01-11-19 | 11:51

Ik begrijp de terughoudendheid maar we kunnen natuurlijk niet alle leden van die terroristische organisatie over een kam scheren.

Joffri | 01-11-19 | 09:51 | 3

Zeker wel..... een kam met roestvrij stalen pennen van 30 centimeter lang.

der_feldwebel | 01-11-19 | 09:53

Oh jawel.
Net zoals alle SS-ers over 1 kam geschoren werden.
Lid van een misdadige organisatie.

Roadblock | 01-11-19 | 10:11

Ja of alle leden van motorbendes
Lid van een criminele organisatie.

gijs geluk | 01-11-19 | 11:23

Ik kan geen reden bedenken waarom Nederland ze terug moet halen.
Ik heb het geprobeerd, maar ik krijg daar braakneigingen van.
Het zou immoreel zijn ten opzichte van hun slachtoffers.
Het zou immoreel zijn ten opzichte van het land waar ze nu zijn. Dat land zou ze naar de maatstaven van dat land moeten kunnen berechten. Wie zijn wij...?
Het is immoreel naar de Nederlanders.
Er is meer dan alleen maar wet- en regelgeving tussen hemel en aarde.
Er is ook nog ethiek.

watergeus | 01-11-19 | 09:51 | 3

Ethiek en De EU (en dus nederland)? U maakt een grapje zeker....

kunnenzedanniks | 01-11-19 | 10:05

Ze komen gewoon terug. Wat de bevolking vindt rot niet.
Want wij hebben wetten. Opgedrongen door de EU of niet, wij hebben wetten. Want wij zijn een goed land, fatsoenlijk en correct en meer van dat geblabla. Dus wij houden ons eraan want anders treinen naar het Oosten en Hitler en racisme.

Of er uberhaupt consequenties aan hangen wanneer we ons er gewoon niet aan houden is zowieso de vraag, maar dan nog...

Geen enkele klapmongool in de politiek die dan op het idee komt om die wetten maar eens onmiddellijk te lozen en/of aan te passen.

Wat gewoon kan. Maar ze willen niet. Of mogen niet van de EU nazi's.

Realism Is All | 01-11-19 | 09:50 | 2

WE willen niet, anders zouden we wel anders stemmen.

JTKDM | 01-11-19 | 09:57

@JTKDM | 01-11-19 | 09:57:
Ik heb al jaren het vreemde idee, dat het geen fuck uitmaakt wat we stemmen.
Dezelfde weg-met-ons kliek blijft de baas.

Roadblock | 01-11-19 | 10:13

Die kolonistenhoeren horen daar ook niet. Die horen aan tafel bij dwdd.

RickTheDick | 01-11-19 | 09:50

Die bajes in Vught is allang gereedgemaakt, ik vraag me af hoe dit te combineren is met’ze komen niet terug!’

Einde van de Domheid | 01-11-19 | 09:50

Ze willen opgehaald worden? Geen probleem! We komen ze ophalen met een Hercules en een Argentijnse piloot...

Moonwarrior | 01-11-19 | 09:50

Gelukkig willen de mannen van het is-moordenaarsleger niet met hun kinderen terug.

van stampij | 01-11-19 | 09:50

Dat PvdA traject, behelst dat kaalscheren en op de platte kar?

Harry Turtle | 01-11-19 | 09:50 | 1

Met die burka zie je de kale kop helegaar niet.

zuurtjeregen | 01-11-19 | 11:22

Iets zegt mij dat de rechter gaat uitspreken dat ze opgehaald moeten worden. Let maar op.

Amsterdamsko | 01-11-19 | 09:50 | 3

U bent of een ziener of een realist.

kwark001 | 01-11-19 | 09:53

@kwark001 | 01-11-19 | 09:53:
Ik kijk gewoon naar hoe het gegaan is in andere Europese landen en dat stemt niet hoopvol. Ik wil ze ook niet, voor de duidelijkheid.

Amsterdamsko | 01-11-19 | 11:01

Het schijnt dat ze de ontsteking in hun poes verstopt hebben , dus beslist niet erop drukken

SoundMake | 01-11-19 | 09:49

De macht die rechters zich toeeigenen is inderdaad onaanvaardbaar, maar voor een groot stuk heeft ons daadkrachtige kabinet het een en ander over zichzelf afgeroepen. Overigens bestaat de Raad van State (afdeling bestuurlijke rechtspraak) volgens mij niet uit één rechter.

bijna_raak | 01-11-19 | 09:49

Ik vraag me af waarom die mafklapper het zo'n probleem vind dat ze gefilmt wordt. Weet ze niet dat ze een tent aan heeft?

peterdh | 01-11-19 | 09:49 | 1

En er staat een hoer naast want met zonder handschoen.

de directeur | 01-11-19 | 10:01

Op het afdwingen van repatriëring geef ik ze juridisch weinig kans.
Verder kan je daar als overheid prima onderuit mbv het argument veiligheid, het is daar niet echt pluis.
Het beleid van de overheid, om eerst zelf bij een vertegenwoordiging zien te komen lijkt zo slecht nog niet.

Berbaar | 01-11-19 | 09:47 | 5

@likmegaties | 01-11-19 | 09:53:
Ik doe niet aan onderbuik-wedjes maar kijk naar de juridische kant van de zaak.
Geen rechter zal de staat verplichten ze uit gevaarlijk gebied terug te halen.
Wel kan er aangedrongen worden zich in te spannen, dan is een ambtenaar voor vruchteloos overleg sturen al genoeg.
Nederland heeft een redelijk slimme positie ingenomen door te zeggen meld je zelf bij een vertegenwoordiging en dan helpen we maar anders is het voor ons onmogelijk.

Berbaar | 01-11-19 | 10:02

Gewoon voor het tribunaal halen in Irak of Syrië al naar gelang waar ze willens en wetens zaten ten tijde van ge herovering. De westerse landen laten bijdragen om dat tribunaal op te zetten zonder een enkele eis tegenover de wetten die in dat land heersen. Moet jij trouwens niet met je moedertje over de Haagsche markt?

The_Challenger | 01-11-19 | 10:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Een beetje land zou direct van degenen met een dubbelpaspoort het Nederlanderschap intrekken..... niet 1 of 2 maar allemaal! Dan is dat probleem opgelost.
Die paar Nederlandse wijven moet je dan nog wat voor verzinnen, eventueel stateloos maken......... ze hebben er tenslotte om gevraagd en zijn geheel vrijwillig daar heen gegaan.
Rechten zijn verspeeld door die wijven!!

Fatwabuster | 01-11-19 | 09:47 | 8

@* Il Principe * | 01-11-19 | 09:48:

Ik weet niet hoe jij bij Nederlandse kinderen komt. Het merendeel is daar geboren van ouders die het Nederlands staatsburgerschap verspeeld hebben zodra ze naar het kalifaat vertrokken om voor die fantastische en talentvolle spiritueel leider te vechten in een vreemde krijgsmacht. Die kinderen van 2,3 of 4 jaar oud zijn daar geboren en het lijkt me niet dat de vaders op dat moment even terug zijn gereisd om het kind aan te geven op het gemeentehuis..

The_Challenger | 01-11-19 | 11:02

@The_Challenger | 01-11-19 | 11:02:
Paspoort is pas later ingetrokken. Die kinderen zijn dus geboren uit minstens 1 Nederlandse ouder. Nogal schofterig om kinderen te straffen voor de fouten van hun ouders.

* Il Principe * | 01-11-19 | 11:11

@* Il Principe * | 01-11-19 | 11:11: waarom straffen? Als ze in Irak of Syrië opgroeien is dat dan straffen? Ze zijn daar geboren komen uit die cultuur en die landen zijn in opbouw. Mogelijkheden genoeg dus.

Trumme | 01-11-19 | 11:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Ze zijn van harte welkom.

Diversiteit is een kracht, jeweettoch?!

Croxifoxio | 01-11-19 | 09:47 | 1

Klopt en inclusie is een meerwaarde.

Amsterdamsko | 01-11-19 | 09:51

Verkrachting is in geen enkele religie een optie. Sexslavinnen evenmin, ergo, dit was geen kalifaat.

Einde van de Domheid | 01-11-19 | 09:46 | 6

Nou u kan uw naam beter veranderen in Begin van de Domheid:
1.De Islam is geen religie maar een ideologie.
2.Het nemen van slaven is al vanaf Ome MO gemeengoed in de Islam:
Doodt de ongelovigen en neem hun vrouwen en kinderen als slaven.
3.Volgens 4 sura's in de Qur'an is het toegestaan om sexslavinnen te hebben.
www.thereligionofpeace.com/pages/qura...
U zegt dus maar wat.

Roadblock | 01-11-19 | 10:24

in aanvulling op Roadblock | 01-11-19 | 10:24
Bestudeer anders even hoe er in de voor-islamitische tijd met vrouwen en meisjes in overwonnen gebieden werd omgegaan. Bron: De geschiedenisboeken uit het Oude Testament van de Bijbel.

der_feldwebel | 01-11-19 | 10:38

Beste Einde van de Domheid, hieronder een stuk uit de biografie van Mohammed geschreven door 14e eeuwse schriftgeleerde Ibn Kathir, dat u tegenspreekt. De biografie van Mohammed behoort tot de Soenna, oftewel de uitspraken en levenswijze van Mohammed. Dit vormt samen met de Koran (slechts 400 pagina's) de Islamitische geschriften: ik heb 6000 pagina's gelezen, en nog heb ik niet alles gelezen.

The life of the Prophet Muhammed translated by professor Trevor Le Gassick
ISBN-13: 978-1-85964-142-2
ISBN-10: 1-85964-142-3

VOLUME 3
pagina 172) Ibn Ishaq stated, "The Messenger of God (SAAS) then divided up among
the Muslims the property, wives and children of Banu Qurayza, after he had
taken out one-fifth. He awarded each horseman three shares, two for the
horse and one for its rider. He gave one share to each foot soldier. The horses
numbered thirty-six at that battle. This was the first time the booty was divided
into division of two shares and the first in which it was divided into five
parts.
"The Messenger of God (SAAS) dispatched Sa’id b. Zayd with the captives
taken from Banu Qurayza to Najd, where he sold them in exchange for horses
and weapons. The Messenger of God (SAAS) had chosen for himself one of
their women, Rayhana, daughter of 'Amr b. Khanafa, of Banu 'Amr b. Qurayza.
He stayed intimate with her until he died, she still being at that time in his
household. The Messenger of God (SAAS) had suggested that she accept
Islam, but she had refused. Eventually she did accept Islam and this brought
great pleasure to him. He suggested releasing and marrying her, but she chose to
p173 (pdf 1020) continue in slavery, considering that easier for her. She remained with him
until the Messenger of God (SAAS) died.""

Bob1985 | 01-11-19 | 10:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Democratie Demooocrrratie Deedeeedeeemocratie .... ff googlen want onbekend woord........ ah , het recht van de sterksten !

SoundMake | 01-11-19 | 09:46 | 2

Yep, 51% koeioneert 49%

vmk | 01-11-19 | 09:51

Als je dit soort dingen democratisch zou laten bepalen, opent dat de deur naar bijvoorbeeld het "democratisch" verbannen van tegenstanders van de gevestigde orde.

JTKDM | 01-11-19 | 09:45 | 3

Dat gebeurt toch al? De gevestigde orde weet zich geen raad om de hun onwelvoeglijke partijen buiten de macht te houden.

der_feldwebel | 01-11-19 | 09:49

Gebeurt nu al, adverteerders bellen, werkgevers bellen, ondernemers bedreigen, tegenstanders intimideren mag allemaal van het OM, maar wee je gebeente als het de gevestigde orde aantast.

bijna_raak | 01-11-19 | 09:55

De rechter die dit eventueel toestaat persoonlijk verantwoordelijk maken voor de ellende die er uit voortkomt lijkt mij een faire zet.

der_feldwebel | 01-11-19 | 09:43 | 2

Het is dit kabinet en alles waar ze actief of passief mee instemmen, rechters de schuld geven is wat te makkelijk, hoewel deze niet brandschoon zijn en zich graag macht toe eigenen.

bijna_raak | 01-11-19 | 09:58

Misschien kan GS alvast een name-and-shame pagina aanmaken. Ik stel voor de IS Terughaal I Told You So.nl met hier naam en rugnummers van alle teruggehaalde radicalen en het aantal aanslagen dat zij plegen.

JWZ_JMK | 01-11-19 | 11:24

Ik mis een cruciaal stukje informatie bij het kaartje uit het vorige topic.
Welke plaatsen aan de kust gaan als eerste naar de kelder en waar is het diepste punt dan. De rest mag u zelf invullen, Joris lijkt de laatste tijd wat prikkelbaar.

elfenstein | 01-11-19 | 09:43 | 3

Ehm ... dit topic gaat het over een ander soort water wat ons tot de lippen komt. Of een ander soort verzuipen.

Gewone_mevrouw | 01-11-19 | 09:48

@elfenstein | 01-11-19 | 09:58: Maakt jou het uit? Aan je naam af te lezen zit jij in een heel andere fase van je leven, en dat gaat niet naar beneden.

Sjorsch | 01-11-19 | 10:02

Toch denk ik dat het beter is dat we ze allemaal naar Nederland terughalen. Waarom? Omdat Trump dat ook vindt en Trump heeft in zijn onvolprezen wijsheid altijd gelijk.

Ridde Rogter | 01-11-19 | 09:43 | 9

De vraag is of Trump kennis heeft van ons rechtsstelsel.

Carmelita | 01-11-19 | 11:01

Pure nalatigheid van de Nederlandse regering.
Trump had een jaar geleden al aangekondigd dat hij zijn militairen uit dit gebied zou verwijderen. Dusss... plenty of time gehad om op deze waarschuwing te reageren als Nederlandse/europa bondgenoten, niet?

Datgingniegoed | 01-11-19 | 14:25

@Ridde Rogter,
Iets met kastanjes en vuur , om maar in het jaar getijde te blijfen.
OhhOost indisch \ Nederlands doof mischien?

Datgingniegoed | 02-11-19 | 02:24
▼ 6 antwoorden verborgen

We willen alles over vrouwen hier. Behalve dit vuilnis.

Normpje | 01-11-19 | 09:42

In het kader van het vorige topic verzuipen ze toch.

kwark001 | 01-11-19 | 09:42

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl