achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

GeenStijl leest mee in Telegram-groepen: Marokkanen bereiden veldslag op Urk voor

GeenStijl heeft toegang tot diverse Telegram-groepen waarin Marokkaanse jongeren aankondigen naar Urk te willen afreizen. "Kom we gaan hun vandaag pompen."

De Urks-Marokkaanse verhoudingen staan op scherp vanwege de bizarre inval in een huis door tientallen Urkse tuigklootzakjes, en de kwestie dreigt te escaleren. In minstens drie besloten Telegramgroepen waar per stuk 100 tot meer dan 200 Mocro-jongeren uit heel Nederland ("Wie gaat er uit Limburg?") in verzameld zijn, maken zij afspraken om af te reizen naar Urk. Ook zijn er diverse Whatsapp-groepen en Snapchat-kanalen met vergelijkbare content. GS heeft toegang tot twee kanalen, en daar giert het testosteron door de tijdlijn.

Deels is het in jolige stemming (een meisje vraagt 'Wat is de planning?', een jongen antwoordt: 'Je kontje naar de keuken brengen') en sommige gasten zitten te trollen (iemand doet zich voor als phishende Nigeriaan) of bieden hun handelswaar aan (drugs tegen inkoopprijzen!). De creativiteit in nicknames is ook zeer vermakelijk. Maarrr...

Helaas worden er ook foto's van, en filmpjes met wapens getoond. Pistolen, boksbeugels, dat soort werk. Ook gaan de foto's van de Urkse jongens die het huis zouden zijn binnen gevallen rond in de groepen en worden er concrete verzamelplaatsen- en tijden gedeeld, onder aanmoediging van geweld: "Elk huis 10 man naar binnen, en alles slopen", of "Kom we gaan hun vandaag pompen." De meeste planning verwijst overigens naar vrijdagmiddag 15 maart, zoals hieronder:

Farid Azkaban, het Marokkaanse Kamerlid van DENK, laat in een filmpje op Twitter doorschemeren dat hij de social media-kanalen ook kent, maar kiest er desalniettemin voor om er politiek een slaatje uit te slaan. Ons lijkt het beter als iedereen zijn kalmte bewaart, Kamerleden hun achterban adresseren to stand down, en de driehoek politie/OvJ/BM op Urk z'n maatregelen neemt.

Scrollvideo's van twee Telegram-groepen

Twee filmpjes van gesprekken in groepen op Telegram waar GS toegang toe heeft, hieronder. En voor de reaguurders alhier: Wees gewaarschuwd & #Doeslief. Ook GU & Joris zijn alert en trigger happy.
Update 22u30: Comments onder dit topic gesloten. Bedankt voor het meedenken @ de meesten!

Let op met je geluid, plotselinge racistische audio net na de helft van de onderste video:

Update 20u05: Smile, ze staan op GeenStijl

We zijn gezien. Maar het maakt niemand wat uit. Overleg over hoe naar Urk te rijden, hoe de politie te omzeilen en of met 200 man in de trein stappen misschien een goed idee is, wordt afgewisseld met lol/woede om de "snitch" in hun kanalen.

Meme War!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.