Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dominee Gremdaat over het klimaatakkoord: 'Laat je geen zorgen opdringen over het klimaat'

Eindelijk een biecht die oplucht

Eindelijk een klimaatpreek waar we wat mee kunnen.

Op de valreep van 2019 is de klimaatreligie nog even op de kansel geklommen en in een paar dagen van nul naar hel & verdoemenis gegaan en het pleidooi klinkt met de dag waanzinniger. Edje Nijpels (we kunnen zijn eigen optrekje met 5 CV's, drie badkamers, verwarmd zwembad en stoomcabines niet vaak genoeg linken hier) die samen met Diederik 'investeer gewoon ff 10.000 euro in isolatie om 200 euro per jaar uit te sparen' Samsom het concept Klimaat Kruistocht 2019-2030 bij Rutte heeft ingeleverd, zodat een paar raamprofeten van een rijksplanbureau kunnen gaan uitrekenen hoeveel energieheffingen, klimaatbelasting en extra brandstofaccijnzen voor onze soon-to-be-verboden auto's we in deze polderpostzegel aan de Noordzee moeten gaan heffen om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen (terwijl China iedere dag een nieuwe kolencentrale opent). 

Het antwoord hoe duur dat allemaal precies wordt, krijgt de kiezer natuurlijk pas ná de Provinciale Statenverkiezingen van maart, want anders zouden de klimaatplannen de populisten wel eens in de kaart kunnen spelen. Ondertussen kijkt de burger aan tegen honderden euro's energieheffing er bij per jaar, een wagenpark dat waarde verliest omdat er een voornemen voor een verbrandingsmotorverbod in 2030 in de statenvertaling van de klimaatbijbel gepredikt wordt, en een door politiek en media zwaar aangepraat schuldgevoel over hoe dat beetje CO2 uit uw CV het einde der tijden betekent voor de ijsbeer, de poolkappen en het regenwoud. Nou. Die aarde zal heus opwarmen. De mens maakt een puinhoop van de planeet. Maar iedereen die gelooft dat Sybrandje fucking Buma "de afgesproken #klimaatdoelen" gaat verwezenlijken, omdat Edje fucking Nijpels en Diedje fucking Samsom dat op papier hebben gezet en bij een paar planbureaupipo's hebben neergelegd om de haalbaarheid uit te rekenen, mag je recht in z'n klimaatkudde-gezicht uitlachen wat ons betreft.

De enige zalvende stem in deze jagende storm van kolderieke klimaatschuld, is die van Dominee Gremdaat: "Laat je geen zorgen opdringen over het klimaat. Jij mag zelf bepalen op welk moment jij je zorgen maakt." Kortom. Dit is een goed moment om een uur te douchen nu de tarieven van 2018 not gelden, en daarna een leuk vliegreisje naar Verweggistan uit te zoeken in de Volkskrant.

Bonusvideo: Buma denkt dat 'het klimaat' zich aan grenzen houdt

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik heb er een beetje over zitten denken en ik vermoed, dat het volgende wellicht een rol speelt. De autoindustrie in Europa, ziet de opkomende autoindustrie in Azie (India, maar ook China) en begrijpen dat ze het niet gaan redden, met dezelfde soort wagens tegen de huidige kosten, hoeveel nieuwe migranten voor de onderklasse ze ook importeren (al helpt het altijd wel een beetje). Dus dwingen ze, iedereen een andere categorie te nemen, de elektrische wagen. Die zijn niet snel te introduceren, omdat er A) nogal wat infrastructuur voor nodig is om ze te rijden. Met name de industrie in India, zet men zo vakkundig buitenspel. En B), toetreden tot deze markt is lastig, want de capaciteit, voor het maken van batterijen, is beperkt. En deze koopt men, massaal op, zodat een nieuwkomer, enkel tegen grote kosten auto's kan bouwen. Effectief heeft men, daarmee de markt afgesloten, zonder daadwerkelijk import heffingen, te implementeren.

Het doel is dus, nieuwe auto's verkopen, maar het waarom, dat kan welleens het bovenstaande zijn.

O2Neutraal | 24-12-18 | 13:53

OMG en zulke mafketels maken hier de dienst uit. En het ergste is, het gros van de Nederlandse bevolking gaat er nog in mee ook. Kunnen niet meer voor zichzelf denken.....

Aranea | 24-12-18 | 11:47

De buitenlandse autoindustrie lacht zich ondertussen een kriek: Nederland schaft massaal een nog te duur elektrisch wagenpark aan. Goed voor die buitenlandse autoindustrie. Ook goed voor de buitenlandse burger, die dankzij de Nederlandse vraag vermoedelijk zelf later een electrische auto tegen een lagere prijs kan kopen enondertussen ook nog volop profiteert van onze export van prima occasions tegen een sterk gereduceerde prijs. Voor die Buma-logica mag de Nederlandse burger dus weer eens flink in de buidel tasten.

Hebben we het nog niet eens over het feit dat het CDA één van de partijen was die vond dat de burgers mobiel moesten zijn. Niet moesten zeuren als ze een uur tot anderhalf uur in de auto zaten om op het werk te komen. En nu de mensen op kosten jaagt omdat ze daar gevolg aan hebben gegeven.

Vervuilende auto's exporteren om het klimaat te verbeteren. Dacht toch echt dat GL, D66 en CU inzake klimaat Nederland als gidsland ambiëren voor de rest van de wereld. En dan zadelen we de rest van de wereld op met onze vervuilende afdankers om vervolgens de vervuiling gewoon via de lucht te importeren via de lucht.

Angelica | 24-12-18 | 11:44

Buma, met zijn geaffecteerde, aanstellerige accentje, blaat weer de meest onherkenbare onzin. De man is, zelfs als hij iets zegt wat kopt, nauwelijks te begrijpen.

Domheid heeft echt een gezicht gekregen. Zelfs mijn Volkskrant lezende moeder van 74 mailde me met de vraag of zij gek geworden zijn daar in Den Haag.

Dutchbeaurouge | 24-12-18 | 09:56

Het bewijs dat de mens wezenlijk bijdraagt aan klimaatverandering heeft mij nooit overtuigd. Maar zelfs als. Wat is deze waanzin om dit kleine, onbetekenende landje een “gidsrol” (kots!) te willen laten spelen als je weet dat de impact, if any, van peperdure en ingrijpende maatregelen puur symbolisch is? Stop deze waanzin.

Zeddegeizot | 24-12-18 | 09:15 | 2

De meeste landen kijken echt niet naar Nederland voor ideeen. Ze kijken naar de grote landen, wat doen de VS, China, Japan, Duitsland, Frankrijk. Naar Nederland kijkt men enkel in Brussel en dan nog alleen voor de kopjes koffie.

O2Neutraal | 24-12-18 | 13:59

Niet helemaal waar. Als het op waterbouw aankomt, kijkt men zeker wel naar Nederland.
Eerst vochten we tegen water, nu geven we de rivieren juist meer ruimte. Dat is wereldwijd gezien weer revolutionair.
We hoeven dus geen gidsland te worden, we zijn het al! Voor Nederland is die zeespiegelstijging juist een mooie handel!

Timide_Aso | 24-12-18 | 16:41

Ze zijn volkomen van de pot gerukt die ambtenaren en politici. Ik vertrek, ga wel in een ander land belasting betalen

Janneus | 24-12-18 | 09:02

Ik hoop dat Buma de oudejaarsconference gaat doen. Wat een humor, wat een komiek. formidabel.

Mr_Natural | 24-12-18 | 08:19

Ja hoor de Nederland is een echte dictatuur geworden Bevolen maatregels van ongekozen dictators uit brussel worden zondermeer toegepast
Zware belastingen op de eerste levensbehoeftes
Engergie Voedsel en Transport
Censuur van kranten en tv was er al zeker 20 jaar maar nu ook het internet
Happy 2019

zoefff3 | 24-12-18 | 08:17 | 1

Onze klimaatwet komt niet uit Brussel.

Ardbeg | 24-12-18 | 09:47

Wat een dom individu die Buma, dan exporteren we die auto's gewoon. En dit regeert mede het land het erge is hij is niet de enige looser die in die tweede kamer zit.

taylor 1000 | 24-12-18 | 07:51

In Nl zijn ze de weg kwijt. In mijn huis in Zwitserland stoken we op olie, omdat de dorpsbewoners destijds per referendum besloten het dorp niet te laten aansluiten op het gasnet. Je kunt de verwarming nooit geheel uitzetten dus nu staat ie in een leeg huis te loeien. Nu 2 weken in ons optrekje in wit Rusland ( je moet was dubbel pastoortier). Hebben we eindelijk gas gekregen.gisteren avond met de lokale hier de toestand in de wereld besproken tijdens de wodka. Het Nl klimafaat verhaal verteld? Lui konden het niet geloven. In de winkel krijg je om ieder product een plastic zakje mee. Gelukkig verbrand je je vuilnis zelf in de tuin. Daarna stap je in je Wolga om naar het werk te rijden. Ja Nederland gaat het klimaat redden. Hoe arrogant zijn de Nl regenten.

Zatkniss | 24-12-18 | 07:22

Mocht je denken dat je met de aanschaf van een warmtepomp uit de brand bent denk nog eens na.

Waarschijnlijk heb je dubbel glas maar dat isoleert niet voldoende en dat zul je moeten vervangen door driedubbel glas. Bijkomend probleem is dat driedubbel glas niet past in de bestaande ramen en kozijnen. Bij houten kozijnen zou je eventueel nog de sponning kunnen uitfrezen maar de standaard houten ramen zul je moeten vervangen die kunnen het grote gewicht van driedubbel glas niet hebben, de houtverbindingen en de stalen scharnieren zullen gaan doorbuigen.
Heb je net nieuwe kunststof kozijnen laten plaatsen? Dan ben je dubbel de sjaak. Dun kun je al die plastic rommel laten vervangen.

Heb je 6 cm dakkap isolatie? Haal het er maar weer uit, je hebt minimaal 10 tot 12 cm nodig.
Voeg daarbij vloerisolatie, spouwisolatie en nieuwe isolerende buitendeuren en dan zit je met een bestaande woning uit b.v. jaren 80 al aardig in de buurt van een ton aan verbouwingskosten, met het huidige prijspeil. Voor de gemiddelde woning eigenaar niet op te brengen. Dat geld krijg je er nooit weer uit.

En wat ga je doen als blijkt dat het net begonnen zonne minimum zich gaat doorzetten? En we krijgen winters met 20 of 30 graden vorst?
Zo'n warmtepomp trekt dat niet meer en je hebt de ijspegels aan je keukenkraan hangen.

Kortom is er in dit land nou niemand die eens even een keer nadenkt?
Gewoon logisch nadenkt?

Dit gaat net zo'n fiasco worden als Die Wende in Duitsland.
Alle Duitse bruinkool centrales staan alweer volop te roken en ze importeren weer gas uit Rusland dat het een lieve lust is.

copywriter | 24-12-18 | 05:48

Eerst dit varken nog wassen, nu kan de burger dat nog betalen. Straks met met pieken van de 65+ers zal het niet meer lukken dan is er nog geen geld voor kerst meer.

Roelke | 24-12-18 | 05:45

Dit alles is een aantasting van de democratie die in ons land "beoefend" wordt; die stelt trouwens al weinig voor, maar ook, dat suffe beetje hebben we dan.

1. Als je een dergelijke plotselinge omwenteling in een maatschappij te weeg wil brengen dan ontbreekt nu ten ene male ook maar enige legitimiteit om dat te doen. Als we een referendum dat bindend is nodig hebben, dan is het wel een referendum hierover.

2. Wil men dit soort maatregelen uitvoeren dan zal er meer dwang opgelegd gaan worden en ook dat zal een langzaam vretende aantasting van onze democratie worden.

3. Deze regering en toekomstige die hiermee doorgaan zullen dit doordrukken graag doen omdat dit in ruime mate tegemoet komt aan de machtswellust der personen die deze regeringen zullen bemannen.

Afsluitend merk ik op dat Diederik Samsom eigenlijk al een virtueel tribunaal verdiend wegens zijn aandeel in het vernietigen van Nederland door de stimulering van immigratie en nu dan ook wegens het ons overleveren aan de macht van de overheid wegens deze ideologisch gebaseerde klimaatwaanzin. Geldt ook voor dhr. Spekman en andere landverraders.

Oh, en ik ben zeer voor zeer fatsoenlijk omgaan met ons leefmilieu, maar dat is een andere zaak dan de klimaatkwestie.

En nu weer verder met een kapot hard schijfje repareren. Goh-domme!
Sow dan. Evocatus

Evocatus | 24-12-18 | 02:36

We kunnen moeilijk voor eeuwig met ouderwetse verbrandingsoventjes rond blijven rijden om een tweedehands markt in stand te houden. 2030 duurt nog wel even en de industrie zet zelf ook vol in op elektrisch rijden. Dus die oude benzineauto is in 2030 sowieso niks meer waard. Daarnaast scheelt het ook weer wat longkanker voor de mensen die in stedelijk gebied of aan een drukke weg wonen, mooie bijkomstigheid. Ik snap dat het romantisch is zo'n pruttelauto, maar het is binnen no-time ook niet meer dan dat.

Ardbeg | 24-12-18 | 01:09 | 3

Inderdaad de vooruitgang houd je niet tegen, maar er is natuurlijk wel zoiets als draagvlak voor een te voeren beleid en zeker voor zo'n transitie. Als Jan Lul in zijn vettige overall mag gaan fietsen omdat ie zijn knorrige roestbak niet meer kan betalen wegens dokken voor de fonkelnieuwe elektrieke zoemers van de aktetassenbrigade is er iets niet helemaal in de haak. Dat is meer de issue denk ik.

Mazzelstof | 24-12-18 | 06:00

Ik denk dat we eenmaal in 2030 ook voor Jan Lul een betaalbare elektrischse auto hebben. En zo niet, dan koopt hij in 2029 een pruttelauto.
Je mag er nog wel in rondrijden, alleen kappen we met de verkoop ervan. We moeten ergens die grens trekken en 2030 lijkt me prima streven. De industrie doet de rest want de industrie wil ook aan Jan Lul geld verdienen.

Ardbeg | 24-12-18 | 09:51

Longkanker komt niet door CO2, maar door fijnstof. Elektrische auto’s produceren ook fijnstof door slijtage van remblokken, banden en het asfalt en ongeveer net zoveel als auto’s met een verbrandingsmotor.
www.rtlnieuws.nl/node/1528111
Daar sta je dan met je kulargument.

Stormageddon | 24-12-18 | 14:17

De klimaatjongens van Parijs zijn samen met Nijpels oneerlijk bezig.

De benzine en dieselauto's moeten allemaal schoner en schoner.
Nu ze schoner zijn... mogen we dadelijk geen benzine en diesel meer tanken.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 23:45 | 1

Dat heet innovatie. De auto industrie weet als geen ander wat dat is. Geen paniek.

Ardbeg | 24-12-18 | 01:10

Meneer Samsom rekent u nog eens. Een woning gebruikt gemiddels 165 euro energie waarvan 100 euro gas. Een isolatie-investering van 10 000 kan wellicht € 24 gas besparen en levert dus een verlies op van € 50 per jaar. En een verlies van € 200 per maand met nul op de meter, Zo sneu, dat foprekenen!

maarten1959 | 23-12-18 | 23:30

Iedereen met snappertjes weet dat de groei van de wereldbevolking een gigantisch probleem is. Maar we moeten onze superschone auto's omwisselen voor een kolenaangedreven auto.

Pislinq | 23-12-18 | 23:27 | 5

@Mazzelstof
Not the point. Het moet van de klimaathoaxers vanwege CO2 reductie, maar er wordt niets gereduceerd met elektriciteit door het verbranden van steenkool.
Wat het aantoont is hypocrisie. Een oplossing die helemaal geen oplossing is, zelfs al zou het probleem bestaan (wat het niet doet).

Stormageddon | 24-12-18 | 14:12

Dat je geen ander antwoord weet dan een jijbak maakt een vraag niet automatisch irrelevant. Dat elektriciteit ergens vandaan moet komen en dat dit op dit moment en in de voorzienbare toekomst niet CO2-neutraal zal zijn is een goed punt. Alleen als klimaatontkenner die zegt dat CO2 helemaal geen enkele invloed kan hebben omdat je niet veel begrijpt van natuurkunde ben jij nou net niet degene die dat punt kan maken.

Mazzelstof | 24-12-18 | 17:15

@mazzelstof
Wat begrijp ik niet, schat? Ik begrijp en weet niet dat de maximale forcing van en verdubbeling van de concentratie CO2 in de atmosfeer, in ideale laboratorium omstandigheden, maximaal een opwarming van 1,2% graden kan bewerkstelligen? Dat het CO2 molecuul niet in staat is om de atmosfeer méér op te warmen? Dat dat natuurkundige feit al meer dan eeuw bekend is? En ook gewoon in alle IPCC rapporten staat?
Ik kan je desgewenst de paginanummers geven, maar die moet ik dan wel even opzoeken.
Dat de forcing van CO2 bij elke verdubbeling daarna logaritmisch afneemt, doordat de lage infraroodstraling waar het CO2 molecuul door wordt beïnvloed niet door CO2 maar door waterdamp in de atmosfeer wordt opgenomen. Dat elk klimaatmodel die waterdamp forcing consequent te hoog inschat (omdat ze uitgaan van maximale capiciteit en niet van reële gemeten data) en daardoor elk klimaatmodel niet alleen de atmosfeer niet
accuraat kan modelleren, en dus consequent al 30 jaar opwarming veel te hoog voorspelt? Dat modellen niet alleen het huidige klimaat niet goede modelleren maar de historische ook niet? Laat staan toekomstige? Dat CO2 in de atmosfeer in 3 miljard jaar nog nooit een oorzaak is geweest van de variatie inde gemiddelde temperatuur en dat nu echt niet anders is? Dat het IPCC dat ook weet?
Dat er niet zoiets bestaat als een stabiel klimaat of een optimale temperatuur? Dat “klimaatexpert” Jim Hansen van NASA, net als alle modellen waar hij zich op beroept, al 40 jaar voorspellingen doet die geen van allen uitkomen?
Dat de klimaatmodellen geen van allen variatie in zonnekracht door bekende zonnecycli meenemen in hun modellen? Dat de negatieve feedbackloop van wolken helemaal niet gemodelleerd wordt en niet gemodelleerd kan worden?
Dat alle historische temperatuurdata zijn aangepast, gemanipuleerd, om te doen lijken alsof er in de 20e eeuw gigantische opwarming is, terwijl de ruwe historische data toont dat er al sinds 1700 (het begin van metingen) natuurlijke oscillaties zijn?
Dat jet broeikaseffect vrij weinig van doen heeft met de samenstelling van de atmosfeer, maar alles met de relatieve atmosferische dichtheid, de zwaartekracht en het Boltzmanneffect, en dat de recent ontdekte atsmoferen van Titan en Triton dat bewijzen? Wat begrijp ik niet van de natuurkunde van het klimaat, jongeman?
Waarover zou je mij willen onderwijzen? Ik ben heel benieuwd.

Stormageddon | 24-12-18 | 17:38
▼ 2 antwoorden verborgen

#Errors komen m'n neus uit.

Pislinq | 23-12-18 | 23:19

Sybrand: "Dan verkoop je 'm toch in Duitsland?"
Marie Antoinette: “Als de mensen geen brood hebben, dan eten ze toch cake?”

Zoltan | 23-12-18 | 21:50 | 1

Het dedain naar het domme pleps is stuitend terwijl ze zelf vaak geen kennis van zaken hebben maar gewoon preken wat ze wordt opgedragen vanuit de partij of lobbyclubs.

Dirk III | 23-12-18 | 22:20

OMG, de Geenstijl redactie snapt niet wat Gremdaat probeert te zeggen. Wat op zichzelf een heel ironisch, cynische aantijging is tegen de ongelofelijke stupiditeit van onze tijdsgeest.

king_dong | 23-12-18 | 21:47 | 1

Dat weet ik ook niet. Dat haal ik er dan weer niet uit. De nadruk ligt op de moraliteit: de eerlijkheid van het gevoerde beleid. Maar veel mensen hebben aan een half woord genoeg als het in hun straatje past. Al te menselijk fenomeen.
En een goed deel van rechts zit met de vingers in de oren naar elkaar te schreeuwen in de bubbel van klimaatontkenning, Die zijn sowieso tegen beleid in alle soorten en vormen. En we weten allemaal dat ideologisch gedreven wetenschapsontkenning uitermate feitenbestendig is. Maar alleen als links het doet.

Mazzelstof | 24-12-18 | 05:49

Zo. Voor het eerst dat ik het eens ben met de *kots* VK. Als op GS hetzelfde stuk had gestaan weten we al wat het commentaar geweest was. Het had ook zo op GS kunnen staan. En we weten ook dat een volksopstand nodig gaat zijn , á la Franse revolutie voordat de huidige politieke leiders het begrijpen. Pas als we Ollongren en Rutte , Blaber & co achter tralies hebben gezet op water en brood zal er een noodzakelijk kwartje vallen..

Kim-Jung-Un | 23-12-18 | 20:30

Melching heeft gelijk. Is ook helemaal geen nieuw inzicht, dat weten historici al tientallen jaren. Hij mist overigens wel een element in zijn opsomming.
“Voor een echte revolutie zijn er drie ingrediënten nodig. Allereerst een middenklasse die bang is dat hun kinderen het slechter krijgen dan zij zelf. In de tweede plaats een ideologie die niet meer geloofwaardig is en in de derde plaats zwalkende politici die de greep op de gebeurtenissen verliezen. ”

Het vierde element is een ideologische aanvoerder die veelal afkomstig is uit de gegoede burgerij of de elites en zich opwerpt als de verdediger van de kleine luyden.
Dat goldt voor alle revolutionairen, van Willem van Oranje tot Hugo Chavez. (Die laatste was bourgeois tot het op het bot, uit gegoede middenklasse van leraren, opgeleid aan de militaire academie. Niks arme, uitgebuite indiaan).

Met een beetje fantasie kun je Nigel Farage en Thierry Baudet hier ook toe rekenen, hoewel hun revoluties grotendeels nog moeten komen.

Stormageddon | 23-12-18 | 20:56

Melching (VK) heeft geen enkel idee waar hij over schrijft. De opstand van de DDR-bevolking duurde niet slechts zes weken maar veel langer. Er was op grote schaal sprake van ernstige milieuvervuiling. Verder waren de DDR burgers vergeleken met het Westen wel degelijk arm. De huisvesting was slecht en de regering failliet. De SED werd verboden om het leger op de protestanten af te sturen (de CPSU verbood het nadrukkelijk na het echec van de Chinezen). Ook dreigde er een brain-drain toen Tsjecho-Slowakije en Hongarije de grenzen opendeden.

Melching heeft geen enkel idee waar hij over schrijft.

RenHoek | 23-12-18 | 23:14

Het probleem met de politiek is dat deze wordt bemant door mensen die erg goed kunnen praten maar verder volstrekte amateurs zijn. Amateurs met op vrijwel elk terrein net zo weinig verstand van zaken als iedere willekeurige janlul..
Als ze zich eenmaal op de juiste positie hebben ingelult, is het helemaal niet gek dat ze "milieumaatregelen" nemen waarvan zelfs een debiele kleuter kan uitrekenen dat ze geen effect zullen hebben. Want ja, ook op milieugebied zijn en blijven het gewoon je reinste amateurs.

0112358 | 23-12-18 | 20:10 | 1

Vreselijk maar waar.

Pislinq | 23-12-18 | 23:24

Die man is volslagen getikt

Botte Hork | 23-12-18 | 20:08 | 2
-weggejorist-
hendrikuss | 23-12-18 | 21:03

welke vieze gore criticus heeft mij weggejorist?

wat een hufterige site is dit zeg

hendrikuss | 25-12-18 | 11:50

Als het bedrag van 1000 miljard correct is, dan gaan we 1000 mimjard uitgeven om het aandeel CO2 waarvoor Nederland in de wereld verantwoordelijk is terug te dringen. Het aandeel CO2 op mondiaal niveau waarvoor nederland verantwoordelijk is ligt rond de 2%. Dus als wij het doel van 49% reductie gaan halen zal Nederland op termijn verantwoordelijk zijn voor 1% CO2 uitstoot op mondiaal niveau. Onze speelruimte zit dus binnen die 2 %. India, Pakistan, Rusland en de VS zijn mondiaal verantwoordelijk voor 60% van de CO2 uitstoot. Mij dunkt da als wij onze 1000 miljard investeren of desnoods schenken aan die landen om CO2 terug te dringen het effect groter zal zijn dan voor veel geld rommelen binnen de marges van onze eigen uitstoot.

devil13 | 23-12-18 | 20:07 | 6

" Het aandeel CO2 op mondiaal niveau waarvoor nederland verantwoordelijk is ligt rond de 2%" Je bedoelt 2% (Nederland) van 4% (totale menselijke bijdrage wereldwijd) van 0,035% CO2 in de atmosfeer....=0,000028%

lulleficatie | 23-12-18 | 23:03

1000 Miljard delen door 17 miljoen Nederlanders = ca. 60.000 euro per Nederlander. De helft van de Nederlanders kan niet bijdragen, de andere helft betaalt dus 120.000 euro. Als u gezegend bent met partner en 2 kinderen mag u 480.000 euro aftikken.

jacobh-59 | 23-12-18 | 23:22

Ter aanvulling, CO2 is geen probleem, is geen broeikasgas, is goed voor planten en plankton, dat CO2 een broeikasgas is dat het klimaat extreem laat veranderen is absolute onzin. Dat is de kern van de klimaathoax.
www.youtube.com/watch?v=jdQiSWY1GWo

Flappie2006 | 24-12-18 | 01:32
▼ 3 antwoorden verborgen

Dan koop ik in 2030 mijn nieuwe V klasse wel in Duitsland! En dan ga ik er hier gewoon mee rondrijden. Verleden week was er nog niks aan de hand en nu ineens moeten alle autos stuk..... het gaat maar door en het houd maar niet op...

TonyMontana010 | 23-12-18 | 19:57

Allereerst ben ik het eens met watazooi.
Het is plan rutte wat hier voor onze ogen aan het ontvouwen is.

Heel sluw is het Referendum afgeschaft om de voor opgezette plannen zoals de sleepwet,imm.pact en de klimaat ronde lobby tafel v/h kapitaal niet refendabel te maken.Rutte met zn component wist ook wel dat deze absurde plannen niet door een referendum zouden komen.

Zelden komt het voor in een “normaal” land dat met voorbedachte rade op zo’n
Smerige manier worden doorgedrukt.

Volgens edje warmte aandeel pomp,is dit de grootste transitie sinds de geschiedenis van ons land.

Alleen hierom zou de Regering dit al moeten voorleggen aan de kiezers en dan maar hopen dat de linkse kerk zich er niet nog een keer in laat naaien voor de kapatalische doelen van Rutte.

Ik snap nu wel dat de formatie zolang heeft geduurd,snode plannen smeden duurt een tijdje.

Het blijft ook zeer betreurenswaardig dat de wetenschap niet wordt gehoord,alleen de speudowetenschappers die met conclusies schipperen daar waar het hen uitkomt.

Mijn inziens dient er een onafhankelijk onderzoek te komen naar al deze liegerij
Datsja Ollogren heeft aantoonbaar gelogen,normale wijze zou men verwachten dat de biezen gepakt moeten worden,maar Rutte heeft haar nodig en doet mee.

Het wordt tijd dat de Nederlander zich laat horen,we zijn te lang te meegaand geweest,ik heb al een geel hesje.

Coolcalmcollected | 23-12-18 | 19:50

Met de voorgenomen CO2-reductie mocht deze al nodig zijn, van 49 procent wordt een 'afkoeling' bereikt van 0,0003 graden. Oftewel, drie tienduizendste graad.

De kosten van de energietransitie welke bovenstaande reductie zou moeten bewerkstelligen, zou ergens tussen de 25 miljard- (volgens Wiebes) en 50 miljard euro (volgens Climategate) liggen......... per jaar!
Maar zoals gezegd dan hebben we wel 'drie tienduizendste graad' aan 'reductie' bereikt.
Een temperatuur daling van een dusdanige omvang die men never ever op wereldschaal zou kunnen meten !

Hoog tijd om als normaal denkend mens je eens af te vragen met wat voor soort lui we eigenlijk van doen hebben wanneer het over het fenomeen 'klimaat' gaat?
Betreft het hier boekhouders met een cijferfetisjisme welke een voorliefde hebben om resultaten getalsmatig met een uitzonderlijke nauwkeurigheid te presenteren, zonder de context weer te geven.

Of is het gewoon klimaathysterie, groepsdenken, kuddegedrag, tunnelvisie en/of getuigenispolitiek.........?

@xel | 23-12-18 | 19:43 | 4

De temperatuur op aarde hangt niet af van 0,04% CO2 maar van de zon. Geld aan CO2 besteden is hetzelfde als water naar de zee dragen, wat ook de zeespiegelstijging niet zal beïnvloeden.

jacobh-59 | 23-12-18 | 23:35

Uit de historische data blijkt dat de variaties in zonneactiviteit de beste verklaring vormen voor (paleo-)historische klimaatverandering en ook de huidige veranderingen het allerbeste verklaren. Als je daarop afgaat, dan is er een gerede kans dat het de komende 20-30 jaar een flink stuk kouder wordt. De meest uitgebreide pagina die ik hierover vond is nog een Nederlandse ook...
klimaatgek.nl/wordpress/2013/01/15/de...

Stormageddon | 23-12-18 | 23:49

Focus op CO2 uitstoot heeft ons de sjoemeldiesels opgeleverd.
We worden aan de lopende band belazerd!
Je acquese door Vicount Lord Christopher Monckton - Global Warming is a Hoax
www.youtube.com/watch?v=UGqcweY1a3I

Flappie2006 | 24-12-18 | 04:05
▼ 1 antwoord verborgen

Ja de vorige industriele revoluties konden geregeld worden door een paar joden, en megolomanen. Das deze keer inderdaad ingewikkelder. Wat wel hoop biet, is dat zelfs in NL met zen hoge savings (of huizebubbel wat je wil) QE niet veel kapot heeft gemaakt. Als we die les eens zouden toepassen op wat structurele reele investeringen. Zou het mischien goed kunnen gaan.

Pedro el Negro | 23-12-18 | 19:39 | 1

Een bad bank, of hoe je het wil noemen. Zou een optie kunnen zijn, om rond het probleem van de zwake broeders te komen. Die niet meer maar minder staatschuld nodig hebben.

Pedro el Negro | 23-12-18 | 20:16

Elektrische auto's, warmtepompen. Waar denken ze waar ze de stroom vandaan zullen halen? Van een paar windmolentjes en zonnepanelen? Nog maar niet te spreken over de infrastructuur van het elektriciteitsnet. We hebben te maken met een stel randdebielen daar in den Haag, weten van toeten noch blazen. De autohandel stort in elkaar, oudere woningen zijn geen cent meer waard. De gehele Nederlandse economie gaat om zeep voor het zogenaamde klimaat. Op de wereldbol kun je Nederland bijna niet eens vinden, invloed is 0,000000000001. Het brood en spelen wordt van de mensen afgepakt, nou dan zul je wat beleven wat ik hier niet op durf te schrijven..

poisonivy | 23-12-18 | 19:33 | 3

Die stroom kopen we duur in van Duitsland dat weer bruinkoolcentrales gaat laten draaien... probleem van stroom opgelost...

Haram_Kafir_4ever | 23-12-18 | 19:49

Al zet je een miljoen windmolens neer, die leveren nog steeds geen stroom als het niet waait. En welke klimatoprofessor kan garanderen dat klimaatverandering niet gaat leiden tot het uitvallen van luchtdrukverschillen en dus wind?

jacobh-59 | 23-12-18 | 23:39

@jacobh-59 | 23-12-18 | 23:39
Daar hoef je geen professor voor te zijn, dat kan ik je ook wel uitleggen: dat gaat niet veranderen door welke gemiddelde temperatuurstijging dan ook. Zolang de aarde een atmosfeer heeft en om zijn as draait zal het altijd zo zijn dat er wind is. De gemiddelde temperatuur op aarde heeft daar geen invloed op. Want ook dan zal het altijd zo zijn dat de tropen het meeste zonlicht krijgen en dus de meeste verticale convectie en dus drukverschillen, dus wind. En dat betekent bij dalende luchtstromen rond de 30e breedtegraad droge woestijnen en rond de 60e breedtegraad mildere klimaten. Daar verandert zelfs 10 graden gemiddelde opwarming niks aan. En door de draaiing van de aarde zullen de winden op het Noordelijk halfrond dan voornamelijk west-oost waaien en op het zuidelijk halfrond oost-west.
upload.wikimedia.org/wikipedia/common...
Wat dan wel zou kunnen veranderen zijn de diepe oceaanstromen. Maar ja... dat zou ervoor kunnen zorgen dat West-Afrika weer een jaarlijkse moesson krijgt. Dan wordt de Sahara weer deels groen, zoals vlak na de laatste ijstijd.
www.sciencedirect.com/science/article...

Stormageddon | 24-12-18 | 00:12

Joekes, Ischa en 12 bier. Super.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-12-18 | 20:10

Dat stuk zou eigenlijk verplicht leesvoer moeten zijn voor iedereen die nog meent dat er iets van integriteit zit in Nijpels.
Wellicht in zijn voetschimmel!

Stuitend hoe hij destijds Joekes probeerde beentje te lichten, maar mooi dat de kiezer dat niet pikte. Het was mijn allereerste stem ooit, en die ging dus naar Joekes. Ben er nog steeds trots op.

EefjeWentelteefje | 24-12-18 | 12:06

Mocht je zelf maar bepalen waarover en wanneer je je zorgen mag maken. Dat is namelijk de essentie van de groene kerk. Vrijheid wegnemen. Zelfbepaling wegnemen. Het milieu is al lang niet meer een doel, slechts een middel.

omineuze omnipotent | 23-12-18 | 18:58

Het lijkt mij wel leuk als GeenStijl eens een goede doorwrochte analyse van het wel of niet bestaande klimaatprobleem maakt. Gewoon om eens de stand op te maken. Nu blijft het ageren tegen dit soort maatregelen (waar prima argumenten voor en tegen zijn) erg in de hoek hangen van de complotdenkers en pseudo-wetenschappers. Misschien Gerrit Hiemstra uitnodigen als kritische meelezer. Leuk!

Ggroengras | 23-12-18 | 18:55 | 10

Stormageddon | 23-12-18 | 21:26

Zou 'Ggroengras' een EUtrol zijn?

Kijkeensaan | 24-12-18 | 00:17

@Kijkeensaan | 24-12-18 | 00:17
Welnee. Die zijn slimmer en hebben betere onderbouwing. EU trollen zijn er bijna niet meer, ik kan me de laatste op GS amper herinneren. Zijn er wel geweest hoor. En misschien dat Joris ze goed in het vizier heeft, die ziet immers de IP adressen, maar ik zou van de huidige reaguurders niemand kunnen aanwijzen die betaald door Timmerfrans zit te commenten. @Ggroengras is een beetje een naïeve en goedgelovige wereldverbeteraar, niet gehinderd door kennis van zaken.

Stormageddon | 24-12-18 | 00:29

Stormageddon | 23-12-18 | 19:35
---
Wat de gemiddelde optimale klimaattemperatuur is van deze planeet is volgens de klimaat maffia doctrine en klimaat amateurs als Hiemstra niet moeilijk te voorspellen.....:"Niet te warm en niet te koud.".... maar dat is niet genoeg zeg ik van mijn kant. Ook moet alles op deze planeet binnen de "Goldilocks of bewoonbare zone blijven" En dan hebben we weer heel wat variabelen erbij wat een catastrofe kan veroorzaken. Het enige wat in dit hele universum nergens voor komt is stabiliteit.... Niets blijft ooit hetzelfde..... Maar onze weergoden hebben een buitenthermostaat die op CO2 uitstoot is geijkt... Meer Co2 is nodig als het te koud wordt, minder als het te warm wordt.... En dan maar hopen dat iedereen tevreden is met het klimaat als de thermostaat wat lager of hoger gezet wordt....

dijkbewaker | 24-12-18 | 02:05
▼ 7 antwoorden verborgen

Het is een wonder dat er toch nog mensen zijn die op de VVD stemmen.

Bolder | 23-12-18 | 18:49 | 3

Vind je?

Rest In Privacy | 23-12-18 | 19:55

Zelfs mijn schoonmoeder van 93 jaar heeft het na die jaren met de VVD gehad. Terecht.

metdedag | 23-12-18 | 20:59

Het zijn hier meestal mensen die het woord paupers en onrendabelen voor in de mond hebben liggen. In Amerika zouden het de democraten zijn. Ik hoop dat ze bij de volgende verkiezingen hier net zo hard op hun bek gaan. De opportunistische corrupte VVD-ballen.

Roadblock | 23-12-18 | 21:13

De lobbyist van de warmtepompenindustrie dhr. D. Samson kocht in 2003 in de roomblanke Leidse wijk Vreewijk samen met zijn inmiddels ex-echtgenote Tineke een hoekherenhuis voor 465.000 euro met een hypotheek van 341.000 euro. Het huis had twee badkamers en een jacuzzi ongetwijfeld aangedreven door een vroeg model waterpomp. Na de scheiding kocht dhr. Samson twee minuten verder van zijn vroegere huis met ex-echtgenote en kinderen in het nog steeds roomblanke Vreewijk een huis onder monument van drie-en-een halve ton die onze socialist contact afrekende bij de notaris. Het vroegere huis heeft hij te koop gezet in 2016 voor 7 ton alhoewel onze redder des vaderlands zelve beweert dat zijn ex Tineke het huis te koop had gezet. Laat dhr. Samson maar schuiven , Hij weet de weg in onroerend goed land goed en heeft het beste met ons onroerend goed voor. Hoe ontroerend of is het sluw en geslepen...

Jan Boule | 23-12-18 | 18:24 | 5

Ik weet niet of graaien via de belastingpotten 'rechts' is.
Het wel een veel voorkomend kenmerk van linkse types: ze verrijken zich via de belastingpotten.

marjen | 23-12-18 | 19:22

Er waren op het kantoor van Greenpeace destijds slechts 2 soorten mensen die daar in pak durfde te verschijnen: 1) Advocaten. 2) dhr. Samson. Dhr Samson is al heel lang vooral met zijn eigen klimaat bezig.

WammesWonder | 23-12-18 | 20:01

En in die room blanke Leidse wijk Vreewijk liep, heel veel jaren geleden, een studentje rond genaamd Alexander Pechtold. Hij belde, bij voorkeur op zondagmorgen, aan bij de bewoners van Vreewijk met de vraag ' Goede morgen, ik ben Alexander Pechtold. Ik wil graag in de gemeenteraad van Leiden komen voor D66. Mag ik u vriendelijk vragen om op mij te stemmen. IK ben nu nog student Kunstgeschiedenis hier aan de Universiteit van Leiden. Als u dat wilt doen dan dank ik u hartelijk voor uw support. Ja ja, de Witte Singelbuurt heeft wat mee gemaakt met latere politici.

gratias | 23-12-18 | 23:20
▼ 2 antwoorden verborgen

Buiten het gegeven dat de hele co2 paniek nergens op gebaseerd is, zijn de voorgestelde maatregelen grotendeels symbool politiek, omdat de vervuiling gewoon verplaatst wordt naar een ander plekken op aarde. B.v. schone electrische auto's in de randstad maar vervuilende kolen centrales in de Eemshaven. Er is bij lange na niet voldoende plaats voor windturbines om stroom voor het wagenpark op te wekken. Maar toch wordt er een slim spel door het kabinet Rutte. Hij lijkt hen te lukken om grote bedragen door te sluizen naar het bedrijfsleven (reken maar dat er flink aan verdiend gaat worden aan die transitie), grotendeels opgebracht en met goedkeuring van links Nederland. Ze hebben zich een beetje laten misbruiken en zijn in de val gelopen.

watazooi | 23-12-18 | 17:59

Hoe zou zo’n Buma nou aan de kerstdis zitten? Totaal uitgekotst door zijn familieleden die straks geen drol meer krijgen voor hun tweedehandsje?

medusa324 | 23-12-18 | 17:57 | 2

Ik geef geen stuiver voor deze regering. Maar iets zegt me dat er ergens toch een stagair moet zijn geweest die dit voorzag en heeft ingefluisterd. Dit is een soort measure-up? Men wilde weten hoe u tekeer zou gaan tegen vrij abrupte maatregelen. Nou, geen vestje te zien. Bekende geleuter op social en web. Kranten verdunnen dat. Keurig. C'est ça. Joh, dat auto gedoe dat komt wel goed. Het kabinet stelt enigszins gerust vast dat het volk de lakmoestest doorstond.. u bent geen Frambozen. Terug naar de orde van na het Kerstreces.

Shareholder II | 23-12-18 | 18:10

En het verschil met ons en die uientelers is den koning ? Ik wens die bolle en zijn vier prachtige dames gezegende dagen. Hij wordt binnen Europa nog meer onderwerp dan ie zelluf ooit voor mogelijk had gehouden, vermoed ik..

Shareholder II | 23-12-18 | 18:20

Bijna net zo leuk als “maak u geen zorgen, u mag zelf bepalen of u in 2 of 4 termijnen betaalt”, en dat tegen iemand zonder geld...

Canis.bonus.es | 23-12-18 | 17:48 | 2

Indien u geen geld heeft, kies dan voor 2 termijnen.

Shareholder II | 23-12-18 | 17:53

Mislukt het afschrijven slechts twee keer
;)

Canis.bonus.es | 23-12-18 | 18:00

De 'Pricewise'-dominee nu als klimaatdeskundige? Kijk even naar het jaaroverzicht 2018 van Weerplaza, waarin ook aangetoond wordt dat de aarde wel degelijk opwarmt. De opmerkingen van Buma toont natuurlijk wel de kortzichtigheid van dit klimaatakkoord aan. Als "wij" maatregelen nemen, heeft dat kennelijk effect op de hele wereld. Hier op 6 km afstand van de Duitse grens denk ik daar toch anders over.

Mannes | 23-12-18 | 17:43 | 1

Kijk eens naar de rapporten van de VN hierover. De aarde is de afgelopen 20 jaar niet of bijna niet opgewarmd. Dat zijn de feiten. Wetenschappers bestrijden dat ook niet. Alleen de reden waarom wel.

metdedag | 23-12-18 | 19:18

Overgeleverd worden aan de amateurisme van Rutte, Buma, Nijpels en Samsom. Dit land verdient beter.

medusa324 | 23-12-18 | 17:28 | 1

.
Slachtoffer van Rutte? Sluit je aan bij #CO-Too.
.

Kijkeensaan | 23-12-18 | 17:28

Gevolg: tweedehandsmarkt strot straks in, groot kapitaalverlies voor Jan Modaal die z'n Opel niet meer kan slijten.@sybrandbuma: "Dan verkoop je 'm toch in Duitsland?Die is zwaar seniel aan het worden / of hij is het al .

gerrie de perrie | 23-12-18 | 17:27 | 1

Voor Buma is het 1958 going on 1959. Hier en daar duikt die vieze beatmuziek al op. Soit. Syb is altijd nog de eerste die aan Syb's woorden twijfelt. Dat zie je ook aan die gristen slijmbal als ie spreekt.

Shareholder II | 23-12-18 | 17:51

Dan wordt het dadelijk zeker waard om 1x per maand van de randstad naar Duitsland of België te rijden voor inkopen en tanken.

Jan70 | 23-12-18 | 17:26 | 3

Moet er wel genoeg water in De Rijn staan, anders hoef je al niet naar Duitsland te rijden (benzine nu duurder als hier).

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 23-12-18 | 18:14

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 23-12-18 | 18:14

Waar haalt u het toch vandaan dat de benzine in Duitsland duurder is dan hier? Ik kome zelf twee keer per week in Duitsland en afgelopen vrijdag kostte het nog altijd maar 1.36 euro per liter super en dat is zeker niet duurder dan hier. En dit beeld heb ik al zeker vele jaren - nog niet een keertje meegemaakt dat ik in Duitsland duurder uit ben geweest.

Maar ja ik denk dat u de voorlichting volgt die de NPO en de MSM u voorschotelt. Tja die komen er natuurlijk elke dag LOL LOL LOL

Graaf Monte Cristo | 23-12-18 | 18:33

Rebel benzine is lager dan in Nederland.
Supermarkt bij de route inplannen en je bespaart een hoop centjes

Lilia2 | 23-12-18 | 22:50

Dames en heren, kent u die uitdrukking: een ouwe klerikaal aan de
gracht waar niemand meer om lacht. Nee?
bettyasfalt.tv/watch/19

Ernst Oosters8389 | 23-12-18 | 17:24 | 1

Hahaha die is goed.

JohnWalker | 23-12-18 | 18:49

IK ben tot de conclusie gekomen, dat wij thans in Nederland heel foute bestuurders hebben in de regering en in de 2e en 1e kamer.

De burger begrijpt niet wat deze mensen aan het doen zijn en ons hun wil maar willen opleggen. Wij moeten onze kop houden.
Euthanasie, donorschap, afschaffen referendum, verhoging belastingen op voedsel, willen ons een klimaatwet opleggen waarvan de financiële gevolgen niet kunnen opbrengen en volgens andere deskundigen desastreus zijn.
( de CO2 uitstoot is maar een zeer klein gedeelte van eventuele klimaatwijzigingen, maar ze luisteren alleen maar naar die linkse hobbyisten en sinds wanneer maakt een non valeur als Nijpels en die verdwaasde partijdige lieden van greenpeace hier de dienst uit ? ) het binnenhalen van zeker honderd duizenden Afrikanen die krachtens het verdrag van Marrakesh ons gaan leeg eten, de geldverslindende Europese Unie op het gebied van veel te hoge salaris onkosten ,huisvesting en krankzinnige wetjes waar wij hier niks aan hebben .

En Rutte c.s. met een aantal niet capabele ministers van D66, waar onze vriend Pechtold ons mee opgezadeld heeft.
Zo''n Ollogren is ook net als die Rutte, zijn een afschuwelijk, buiten de maatschappij staand zonder gezin en kinderen egoistisch en narcistische mensen.

Wie veegt nu die Augiasstal in den Haag schoon?
Wilders ? Baudet? Ik hoop het.
Want die draaien alles terug als wij die kiezen!!

outdoor | 23-12-18 | 17:24 | 4

outdoor 23-12-18
Ik hoop het met u. De kans ligt er met de verkiezingen voor de 1e Kamer volgend jaar Maart. Wat we dan voor de volgende 2e Kamer verkiezingen gaan stemmen zien we dan wel weer.

gratias | 23-12-18 | 17:57

De burger begrijpt niet wat ze aan het doen zijn. Zijzelf ook niet

metdedag | 23-12-18 | 19:20
▼ 1 antwoord verborgen

Ik denk dat Nijpels en consorten heel rijk worden van de warmtepompen, Nijpels is voor de warmtepompen omdat het in zijn belang is, wordt grof betaald als voorzitter van die club wel zwart en ik verdenk Samson er ook van.

Jan70 | 23-12-18 | 17:23 | 1

Samsom is verblind door het deugvirus. Kreeg die sukkel er nog maar wat pecuniaatjes voor, dan kon je hem nog op sluwheid betrappen. Maar die glimschedel denkt echt dat hij de wereld redt.

medusa324 | 23-12-18 | 17:34

@LinkeToni | 23-12-18 | 16:53 |... Duitsland is een optie ...

Ook in België blijven ze na 2030 doorgaan met benzine-auto's.
Daar wordt niet gesproken over het stoppen met aardgas..

Nederland wordt verschrikkelijk voor de mensen... we worden hier op stang gejaagd en moeten ons scheel betalen voor een beetje gas, stroom en benzine. In Duitsland en België is dit dadelijk de helft goedkoper.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 17:23 | 3

Stoppen met aardgas in België, inderdaad echt niet om Gent zijn ze net bezig de oude mazout (stookolie) kachels te vervangen door CV's op gas. Gewoon nieuwe aansluitingen op gas. En hier afbreken.... echt ....

TheFrank | 23-12-18 | 17:50

@Thefrank
Ik zie hier kansen voor marktplaats

metdedag | 23-12-18 | 19:22

Hoe zit het nu eigenlijk met de vrije open markt in Europa..............
Kunnen wij Bewoners van Nederland niet het gas uit België of Duitsland geleverd krijgen ?
Of moet de EU nog beginnen met samen werken ?
Of zijn die open grenzen puur bedoeld voor lobbyisten van de ERT...

Rene046 | 23-12-18 | 20:51

Voor de leek legt Michael Limburg, vice-president van EIKE ('Europäisches Instituut für Klima und Energie') te gast bij Jasmin Kosubek van het TV-programma 'Der fehlende Part' het nog een keer op begrijpelijke wijze uit. Echt een aanrader, vooral voor de dwaallichten die zich angst hebben laten aanjagen door de klimaathysterici.
m.youtube.com/watch?v=N-0Md4WSe-g

Superkwatta | 23-12-18 | 17:18 | 1

Bedankt voor deze link!

gatij | 23-12-18 | 18:49

Politiek Den Haag is alsof je naar de muppets kijkt. Waar doet die buma me toch altijd aan denken? youtu.be/7S3K9kEASOw

Datgingniegoed | 23-12-18 | 17:18 | 1

De Nederlandse auto's zijn door de BPM veel te duur voor Duitsland. Daarbij koopt men in Nederland kleine boodschappenauto's die een te kleine motor hebben voor Duitsland. Een Nederlandse auto schudt bij 130 uit elkaar. In Duitsland moet je minimaal 130 kunnen rijden om in te kunnen voegen op de Autobahn. Je hebt geluk als er een vrachtwagen tussen zit die het verkeer voor je remt. Duitse auto's worden naar Nederland geëxporteerd. Dat zou opeens omgekeerd gaan? Dat is alleen in de politieke realiteit mogelijk. Hoe ga je als particulier in vredesnaam de verkoop in Duitsland regelen? Langs de grens zou het kunnen, maar die markt is snel vol. Door de massale toevloed keldert de prijs nog meer.
Buma gaat er daarbij ook nog eens van uit dat in Duitsland niets gebeurd. In diverse grote steden dreigen euro4 en euro5 diesel verboden te worden, euro4 benzine eveneens. Er gaat dus helemaal niemand die een Nederlands autootje, dat te klein is en in de grote steden verboden is, want te oud, dat door de ondermotorisering alleen voor de stad geschikt zou zijn, ooit nog kopen.
Buma is zwaar gestoord.

Frau Merkel | 23-12-18 | 17:14

Vroeger maakte alleen religie big business met de angst, maar intussen is de kring van angstparasiten toch aardig uitgebreid en gebruikt hetzelfde recept op praktisch elk thema van het leven: Je verzint een probleem dat niet bestaat en vervolgens bied je ook de remedie. Of nog erger je veroorzaakt een probleem dat nog niet bestaat en bied dan vervolgens een remedie die niet werkt tot ad infinitum.
Plemp Nederland vol met 30 miljoenen mensen ( binnenkort in dit theater) en je bent voor 100 jaar verzekerd voor de vraag naar milieuremedies voor elk milieu.
Straks werkt niets meer: Innovatie!
Prioriteit: Alles moet anders!
Technologie en technocraten.
Uiteindelijk blijkt, dat de generatie die over babyboomers jammert, gewoon hun oude schoenen al weggooit, voordat ze nieuwe heeft.
Succes met het wandelen zonder schoenen, de tijdsgeest van rancune, angst en dystopia.

MistaRazista | 23-12-18 | 17:11

Hoe dom kun je zijn?
Niemand die dadelijk nog een nieuwe benzine-auto durft te kopen in de wetenschap dat je dit in 2030 niet meer kunt inruilen en niet meer kunt verkopen.
Je mag na 2030 wel op benzine blijven rijden maar dan betaal je 3 euro voor een liter benzine.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 17:09

De uitstoot van China is al genoeg om de wereldwijde concentratie aan CO2 te laten blijven stijgen tegenwoordig. En onder het akkoord van Parijs mag hun uitstoot nog zelfs stijgen tot 2030. Dat wordt uiteraard niet gehaald en tegen die tijd gebagatelliseerd. Vervolgens moet hun uitstoot gaan dalen, maar nergens is vastgesteld hoe snel dat moet gaan. Alleen al door China halen we in 2050 die 500 p.p.m. aan CO2 wel!

Datum en tijd | 23-12-18 | 17:07 | 3

CO2 is goed voor plant en boom.
Met global warming heeft het niets te maken.
CO2 emissierechten zijn puur bedoeld om miljarden euro’s over te hevelen van Europa naar shitholecountries.
De VS doet niet mee, net zomin als China, India en Rusland met al die klimaatwaanzin.
Gaat het om echte milieuvervuiling zoals plastic dat de oceanen in gaat dan zou ik me ook maar eens gaan informeren.
Ik zal even helpen.
De gigantische berg plastic in de oceanen wordt voor 90 procent door amper tien rivieren aangevoerd. Dat blijkt uit een rapport van het Helmholtz Centre for Environmental Research in Duitsland. Opgemerkt wordt dat acht van de tien betrokken rivieren in Azië zijn gesitueerd. Het gaat om de - Yangtze, Yellow River, Haihe, Pearl River, Mekong, Amur, Ganges en Indus. De twee resterende rivieren - Nijl en Niger - bevinden zich in Afrika.

Superkwatta | 23-12-18 | 17:24

@Superkwatta

Ze zijn nog steeds niet gestopt met houtkap... en voor 1000 miljard kun je de aarde bijna dicht planten met bomen... en is het co2 probleem zeker opgelost.
Het plastic probleem zoals hierboven , worden inderdaad door deze landen gedumpt "Filmpjes in overvloed op youtube, " dit kun je oplossen door wat meer te vragen voor plastic producten en vooral door statiegeld of eventueel en redelijke prijs per kilo afval te geven,zodat ze terug gebracht verzameld worden, zodat men in landen zoals India ook fabrieken kan bouwen op kosten van de plastic producenten die bakken met geld verdienen, en men dit plastic gaat hergebruiken.
.
Het rare van dit gedoe met auto's is.... dat er weinig tegenwind komt van fabrikanten... maar ook vooral niet van bedrijven als shell, esso, en dergelijke...
Was is deze bedrijven belooft " trouwens allemaal lid van de ERT de bazen van de EU" .. ook bedrijven die dus olie geleverd krijgen voor productie van plastic en dergelijke producten... wat zijn die stil......
Dit stinkt behoorlijk......

Rene046 | 23-12-18 | 21:09

Trouwens de echte grote veroorzakers ERT, worden non stop ontzien....... in de kosten, wel graaien ze steeds meer geld naar binnen...
Hun bepalen de wetten, die de EU uitdeelt aan hun leden..

Rene046 | 23-12-18 | 21:15

Beroepsleuteraar Buma en dan ook nog een slechte.

oakmont | 23-12-18 | 17:06

2030, dan koop ik mijn voertuig met fossiele brandstof verbrandings motor gewoon in Duitsland.

LinkeToni | 23-12-18 | 16:53 | 2

Verboten !

ja,diedus! | 23-12-18 | 17:27

Je kunt beter investeren in een vliegtuig/boot... die worden meer ontzien.

Rene046 | 23-12-18 | 21:16

Wat het kost? Simpel rond e 25 miljard per jaar zoals men het wil oplossen.

ProAsfalt | 23-12-18 | 16:53 | 1

dat is maar een begin.... na tijdje merken ze dat het totaal niks gaat uitmaken, dan moeten mensen zogenaamd mee gaan betalen, om nog meer bomen bij te planten, en aangezien de groei nog niet versneld kan worden, en het resultaat nog te traag is, verzint men nog 1001 redenen... ach wie weet een mooie grote glazen stolp over iedere stad..

Rene046 | 23-12-18 | 21:13

Kan Buma niet de oudejaars conference doen, altijd lagguh met die man.
Tweedehands dieselauto,s ruilen voor gas met Duitsland.
Je kan zeggen wat je wilt, knap bedacht Buma, alleen volgende
keer niet zo,n Ajax vestje aan maar gewoon weer een christelijke blauwe das.

oakmont | 23-12-18 | 16:50

Stel dat het lukt om de CO2 uitstoot met 90% te verminderen en iedereen daar blij mee is.... De klimaatgekkies zijn alweer bezig met een nieuwe actie voor te bereiden: Het stikstofgehalte moet terug van 80% naar 79% of 78%. En daarna de zuurstof van 20% naar 19% naar 18%... Ze moeten iets te doen hebben. Ze moeten susidie graaien. Het is nooit genoeg.

lulleficatie | 23-12-18 | 16:39

Klimaat-drammers , Vega-drammers, Yoga-snuivers, borstvoeding-gekkies ,dieren-gekkies ,antivacinatie FB moeders, STERF !

Ghibli | 23-12-18 | 16:38 | 2

Hoewel een afname van de wereldbevolking goed is voor een beter klimaat, ga ik er vanuit dat u dit niet letterlijk bedoeld.

Mannes | 23-12-18 | 16:58

vergeet niet de selderij sabelaren, en knabbelaar...

Rene046 | 23-12-18 | 21:21

als iedereen in 2030 in goedkope elektrische autootjes moet gaan rijden, dan ben ik benieuwd hoe druk de wegenwacht het gaat krijgen met gestrande auto's met leegte accu. het idee daar dit goed zal gaan is gewoon lachwekkend.

heldheino | 23-12-18 | 16:38 | 5

Uiteraard rijdt Mr. Overheid "Berbaar" electrisch....
Het zou me niks verbazen als "Berbaar" ambtenaar PR Social Media is.

Slipsnifter | 23-12-18 | 17:16

Wahaha! Doortrappen op de electische fiets, hilarisch! Ik zie berbertje al gaan met zijn helmpje op...

Superkwatta | 23-12-18 | 17:26

Berbaar heeft wel al jaren moeite om met zijn Elektro véhicule tussen de winkelrekken te komen zonder schade. lol
Fijne Kerst allen.

Rene046 | 23-12-18 | 21:27
▼ 2 antwoorden verborgen

Die regering van ons is compleet fubar.

PijlVader | 23-12-18 | 16:35 | 4

Dat wist hij vast nog niet.

Slipsnifter | 23-12-18 | 17:16

U mag hier fucked gewoon voluit schrijven hoor.

medusa324 | 23-12-18 | 17:21
▼ 1 antwoord verborgen

Klimaatzorgen is het nieuwe woord om nog meer geld van het werkende klootjesvolk door te sluizen naar de schatkist.

Vraag mijn nu al af wat ze volgende keer verzinnen om nog meer binnen te harken onder valse voorwendselen.

mente aperta | 23-12-18 | 16:33 | 2

Deze oplichtersregering zo snel mogelijk afzetten. Dit kan zo niet langer. De meeste burgers trekken dit soort onzinmaatregelen financieel niet meer. De onrust onder een grote groep Nederlanders wordt alleen maar groter door alle leugens die dit kabinet zit uit te kramen.

klimaatkast | 23-12-18 | 16:49

Een goede is: Jou Veiligheid.
Terrorisme, aanslagen, jou veiligheid mag wat kosten.

Het mechanisme wat er achter zit,
maak als regering (Rutte) je volk bang (Klimaat) en
KASSA!
Incasseren maar.

Kanarie_Geil | 23-12-18 | 16:50
-weggejorist-
Professor Kluns | 23-12-18 | 16:31 | 2

"Dan verkoop je 'em toch in Duitsland?" wordt na de Brexit: "Dan verkoop je 'em toch in Engeland?"

mozaard | 23-12-18 | 16:31 | 1

U gaat er van uit dat Duitsers niet hun auto's op de 2e handsmarkt gaan brengen en met smart op die uit Nederland zitten te wachten?

Professor Kluns | 23-12-18 | 16:34

Het is tekenend voor de staat van dit land: De documentaires The Uncertainty Has Settled en Wild Geraas die niet door de NPO worden uitgezonden. Niet normaal meer.

Mammeloe | 23-12-18 | 16:31

Wat een gejank allemaal. Wees blij dat je kan investeren in iets wat gewoon werkt. Hup, geveltje isoleren, vloerverwarming erin, warmtepomp erin, zonnepaneeltjes op het dak. Netto 20k verder (2 isolatie, 2 vloerverwarming (nieuwe vloer was toch nodig), 8 voor pomp, 7 voor paneeltjes), bespaar op jaarbasis +/- 2100 EUR. Verdien het dus terug (een CV ketel kost alleen maar geld), plus ik heb meer comfort - want altijd warmte vloer en warm huis, plus ik heb een prima rendement op mijn investering.

Kortom; stelletje onrendabelen, ga eens werken en slim investeren in plaats van te huilen hier.

2Benen | 23-12-18 | 16:30 | 19

Onrendabelen. sociale huurwoning, OV, fiets, schultenbrau en het rokertje. Oké dat weten we. De werkenden die deze onrendabelen onderhouden worden dat de onmisbare onrendabelen? Ze worden n.l. uitgekleed tot een onrendabelen bestaan.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 19:44

@Superkwatta

Volgens mij woon hij nog bij z'n ouders.

Rene046 | 23-12-18 | 21:34

woont.

Rene046 | 23-12-18 | 21:34
▼ 16 antwoorden verborgen

De simpelste en goedkoopste oplossing heb ik nog niet gehoord: Het moet normaal worden om dikke kleding aan te doen: thermo ondergoed en een dikke trui enz. Waarom moet iedereen er in december bijlopen alsof het juli is en dan de verwarming op 23 graden?

lulleficatie | 23-12-18 | 16:29 | 3

Dat is i.d.d een rare situatie aangezien Nederland heel €uropa van gas voorziet. Sarcasmemodus off#

ja,diedus! | 23-12-18 | 16:52

Hoe iemand erbij wil lopen, is gelukkig nog steeds iets wat hij zelf mag uitmaken evenals wat iemand wil verstoken.
U moet nog even wachten op uw utopia, dat dit ook van staatswege geregeld wordt.

Roadblock | 23-12-18 | 16:52

Ja, al die welvaart is helemaal niet nodig, nietwaar?
Huizen zonder verwarming, ziekenhuizen en bedrijven zonder verwarming: kan allemaal mits men zich maar dik kleedt. Al die welvaart is nonsens. berenvellen en dieren in de hut dat ging vroeger ook goed. Paard en wagen was ook meer dan genoeg. Al die auto's, dat is maar onzin. Machines heb je ook niet nodig. enz.

marjen | 23-12-18 | 18:56

Ik kan er niets aan doen, maar ik moet zodra Buma zijn mond opendoet altijd aan Bert en Ernie denken.
Misschien dat ik hem daarom niet zo serieus neem.

Roadblock | 23-12-18 | 16:28 | 1

Euhm, President Gremdaat? Kent u die uitdrukking? Zou dat kunnen werken? Zonder kerk toch een fijne zondag... Zorgen maken over minder Winst, laat je geen zorgen aanpraten, Wees verstandig, kies een Appel.... Gremdaten Zorgen uiteindelijk voor lagere GGZ-Kosten...

hetgingperongeluk | 23-12-18 | 16:26

Bijstandshuisje van Nijpels.
Mam man ,de brutaliteit om iets op klimaatgebied van een doorsneeburger te vragen

"Boven één van de logeerkamers is via een trap een kamer bereikbaar, die nu is ingericht als speelkamer.
In de deel is een luxe ruime badkamer annex relaxruimte ingericht. Afgewerkt met mooi blank hout, een ruimte met sauna, Turks stoombad, douche, dubbele wastafel en een aparte rustruimte.
Een tweede bijkeuken doet dienst als was/strijkkamer met aansluiting voor twee wasmachines, een droger, ijskast, horeca afwasmachine. In de deel zijn twee aparte toiletten.
Een technische ruimte waarin o.a. 3 cv-ketels, zwembadapparatuur zijn geplaatst en een ruime horeca inloop koelkast completeren de deel. ''

pga | 23-12-18 | 16:25 | 2

Och pga, Ze hebben zolang ongestraft de burger in zijn bek gescheten, dat ze inmiddels de schaamte voorbij zijn. Hij, en zijn voorbeeld de lachende leugenaar.

Roadblock | 23-12-18 | 16:30

"Een dokter hoeft niet zelf ziek te zijn om een patiënt te kunnen genezen", zegt Edje dan.
Ik krijg bij het woord speelkamer zeer onsmakelijke visioenen. Vieze Ed die daar aan het spelen is met kleine kinderen. Brrrr.

gestoptmetroken | 23-12-18 | 16:32

Ik word er langzamerhand nu wel erg moe en depressief van: waar blijven de wetenschappers met een realistischer kijk op de klimaatgrafieken?
Salomon Kroonenberg, kom er maar in!!

antonconstandse | 23-12-18 | 16:24 | 1

Beste antonconstandse,

U heeft een bijzonder alias.Hoe bent op die naam gekomen en wat beekent dhr. Anton Constandse voor u?
Bij voorbaat dank. Evocatus

Evocatus | 24-12-18 | 02:21

Er zijn twee toekomstige economische kinken in de kabel die bekend zijn bij de EU en de reden dat er onder het valse argument 'klimaat' geld wordt weggetrokken van de rijkste burgers van Europa: de uitbarsting van de grootste vulkaan van IJsland en de daaropvolgende burgeroorlog in Europa.
Al het gelul er omheen is goedschiks of kwaadschiks individueel geneuzel.

Mensdier | 23-12-18 | 16:23

Het zal wel Kerst zijn, maar ik heb Gremdaat wel eens sterker gezien. Dit is toch een beetje een struisvogelpraatje, in deze tijd van toenemende censuur en financiële repressie. Net doen alsof je nog maximale keuzevrijheid hebt zonder flinke consequenties. Het kartel bepaald en u betaalt.

JohnJames_001 | 23-12-18 | 16:23 | 1

Het kartel bepaalt en u betaalde.... dat zal de toekomst bewijzen...

hetgingperongeluk | 23-12-18 | 16:28

Rutte en Nijpels zijn net zo links als Rob Jetten en Jesse Klaver.
Stem VVD en u wordt in rap tempo armer en wanhopiger.
Het CDA zit erbij en kijkt er naar.
De ChristenUnie denkt alleen maar aan migranten en D66 zegt tegen Rutte wat hij moet doen--> meer geld voor milieu en meer geld voor migranten.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 16:21 | 2

Ja en dat zijn nu onze volks vertegenwoordigers die steken elke maand meer als 10.000 euro in hun binnen zak en telkens weer uzelf stemden op ze stop nu allemaal met dat stemmen trek een geel hesje aan op die dag gooi heel nederland een dag plat laat zien dat je ze zat bent

kuus | 23-12-18 | 18:46

Het rommelt ook onder de aardkorst. De Krakatoa laat weer van zich horen, en als die weer zo'n boer laat, als een anderhalve eeuw geleden, mag je heel blij zijn dat die warme CV nog niet is ingeruild voor een klamme warmtepomp. www.aljazeera.com/news/2018/12/indone...

Zoek maar eens naar de correlatie tussen de globale temperatuur versus de vulkanische activiteit. Is een mooi plaatje van, kan em effe niet vinden.

Abject | 23-12-18 | 16:20 | 2

Eerst hebben ze Groningen laten beven... en nu komt via de warmtepompen heel Nederland aan de beurt.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 16:23

Ja, de Krakatau. Toen nog in Ons Indie. Hebben we eigenlijk iets geleerd en meegenomen van onze 300-jarige aanwezigheid aldaar? Ik bedoel, de Fransen exloiteren gewoon nog uraniummijnen in hun Afrika.

Mammeloe | 23-12-18 | 16:27

1000 Miljard euro wordt gezegd. Met wat tegenslag, veel fraude en diefstal, en met inachtneming van de Wiebesfaalfactor kan dat zomaar 2000 miljard worden. Dus 60.000 tot 120.000 euro per Nederlander. Aangezien de ene helft van de Nederlanders dat niet kan betalen zal de andere helft de dubbele lasten krijgen. 120.000 tot 240.000 per persoon. Gezin van vier betaalt dan ergens tussen een half en heel miljoen. Geen probleem, we zijn een rijk land. De wind koop je er helaas niet bij.

jacobh-59 | 23-12-18 | 16:20 | 1

Daar gaan de pensioentegoeden voor genationaliseerd worden, want voor de toekomst en het goede doel.
De gevaarlijke idioten zijn aan de macht.

Superkwatta | 23-12-18 | 17:39

Ik snap dat hele Europees beleid niet. NL volgt braaf alle regeltjes van Europa. Maar waarom zou je dan het klimaatbeleid nou zelf als land willen regelen en niet afstemmen met Europees beleid? Europa wil misschien helemaal niet zo hard vanwege jawel economische belangen. Economie is echt nummer 1. De uitkomst van deze maatregelingen zijn helaas totaal verwaarloosbaar op
de vervuiling dat ontstaat door de alsmaar groeiende wereldbevolking (Nu => 7.5 miljard en over 30 jaar => 20 miljard). Dus doe niet aan symptoonbestrijding maar pak de oorzaak aan.

zzMichielzz | 23-12-18 | 16:20 | 3

Hele simpele verklaring: Het gaat Nederland te goed. Het gaat de Nederlanders te goed. En mensen die het te goed hebben krijgen praatjes. De overheid wil het volk arm houden, dan zijn ze makkelijker te manipuleren.

Thierry-Rosette | 23-12-18 | 16:35

maar over dat Fokken daar hoor je die
herseloze niet over en zeker haakneus
Buma niet ! dat is de reden van de
Opwarming !

geeratz8217 | 23-12-18 | 17:38

In Nl wordt het beleid mede gemaakt door enge clubjes als milieudefensie, greenpeace, Amnesty International, etc.

Superkwatta | 23-12-18 | 17:42

En dan die 49%, waarom niet gewoon 50%?

rightwing | 23-12-18 | 16:17

Tussen nu en 2030 moet iedereen van het gas af. Dus 11 jaar de tijd om miljoenen warmtepompen, te maken/bestellen? Elf jaar de tijd om alle oude gasleidingen geschikt te maken voor elektra? Want dat huidige net trekt dat niet, hebben vakmensen uit de praktijk me verteld. Elf jaar, om al die pompen te laten installeren, door ervaren vaklieden? Hahaha, bel eens een loodgieter of installateur! Oh wacht, ene Rikko & Consorten, gaan 150 toekomstige vaklieden halen. *haalt opgelucht adem*

LoesjeP | 23-12-18 | 16:17 | 2

Bij inlevering van uw gasketel en benzine-auto krijgt u 1000 euro korting op de warmtepomp.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 16:26

Van het aardgas af? Waanzin. Goedkoop, schoon en efficiënt. We hebben een prima en veilige infrastructuur liggen. En de aardgasvoorraden wereldwijd zijn werkelijk enorm.
Kafkaësk dit.

Superkwatta | 23-12-18 | 17:43

Wij de burgers moeten boeten en opdraaien voor de verkeerde politieke keuze’s die gemaakt worden en gemaakt zijn. Daar kan geen stemgedrag verandering inbrengen. Nederland heeft langlopende gascontracten met o.a België en Duitsland. Die krijgen dus gegarandeerd Nederlands gas voor een habbekrats. U bent in dit geval de tweederangs burger die het Nederlandse gas wat u goed kunt gebruiken en betalen mag overhandigen aan het buitenland. U kunt de hik krijgen , de torenhoge kosten betalen en als het tegenzit in de kou komen te zitten nadat u ook nog alles op de fiets moet doen omdat u een auto niet meer kunt betalen van uw salaris nadat Edje en trawanten u geld hebben gestolen voordat het op uw rekening staat. Weet u het nog ? We moeten niet afhankelijk zijn van de streken van Poetin. Hij kan zomaar de gaskraan dichtdraaien. Nou , de burgers zijn afhankelijk van de streken van liegende Rutte en zijn zakkenvullende maatjes . En wat denk je ? De gaskraan is sneller dichtgedraaid door dit gajes dan Poetin met zijn ogen kan knipperen. De pot verwijt de ketel .

ja,diedus! | 23-12-18 | 16:15

In België hadden ze de Bende van Nijvel... in Waals-Brabant.
Wij hebben hier de Bende van Nijpels, ze maken een hoop slachtoffers en dan hoor je nooit iets meer van hen.

sociaal_econoom | 23-12-18 | 16:14

onze soon-to-be-verboden auto's we in “deze polderpostzegel aan de Noordzee moeten gaan heffen om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen (terwijl China iedere dag een nieuwe kolencentrale opent). “

Zo ongeloofelijk treffend!

Nog steeds mensen die niet op de FvD/PVV en eventueel op de SGP stemmen?

ja-nee-misschien | 23-12-18 | 16:11

Ik ben dat gezeik van die domme politici over het klimaat kotsbeu. CO2 is NIET de oorzaak van klimaatschommelingen! Het is even een zit, maar hier veel zinnigs over CO2 youtu.be/PDQZkIhU8ds en hier de waarheid over de windmolen-waanzin en het aanverwante bedrog: www.youtu.be/IFJqzZEm1b8.
.
Het probleem is dat we worden geregeerd door alpha's (politici, milieu-activisten en andere nietsnutten)

Brou Is Back | 23-12-18 | 16:10 | 2

T schijnt dat ze ook zo een exercitie op gaan zetten aangaande het probleem wat ons echt bezig houdt de migratie.
Aan een 5 tal tafels gaat men bespreken hoe de immigratie te stoppen, de emigratie van uitgeprocedeerde asielzoekers te bevorderen, de glastuinbouw te verbieden, 2 vliegen in 1 klap geen vervuiling en geen Polen en hoe eindelijk eens een dikke vinger naar Brussel op te steken.

Uw Verzekeringsadvis | 23-12-18 | 16:13

Klopt brou. Het zijn niet de botste messen van het blok die in NL in de politiek belanden. Alpha scholieren die op het vwo ook al niet echt mee kwamen.
Sommigen kwamen niet eens verder dan het vmbo zoals Klavertje. En daar stemmen dan een hoop gesjeesde wijven op die net tot 10 kunnen tellen.

Superkwatta | 23-12-18 | 17:46

Op de basisschool worden kinderen al geïndoctrineerd met linkse kerk idealen: iedereen is zielig behalve wij, mensen uit derde wereld landen moet je allemaal helpen, doe hier nog maar een sponsorloopje zodat die ex-lerares van school in Zimbabwe kolonistje kan spelen, alle dieren zijn lief en zouden mensen echt niet eten als ze de kans kregen, we zamelen al plastic in en we letten al op verbruik van grondstoffen maar het helpt superveel als een klein land met een goede economie alles uit de kast trekt om het milieu te redden terwijl in geheel Azie plastic rivieren de zee in stromen.
Bij de wat scherpere mensen wordt dit beeld in de puberteit bijgesteld maar bij veel "idealisten" blijft dit hangen. Die blijven onrealistisch bovenstaande communistische maatregelen dan opperen.

Draak uit Brabant | 23-12-18 | 16:09 | 3

En gaan dan b.v naar Marroko op vakantie.

ja,diedus! | 23-12-18 | 16:17

Helemaal waar; kom zelf uit het onderwijs en daar waren de acties en goede doelen schering en inslag: in elke groep moeste we gescheiden afval verzamelen. Niet lang daarna was er een invasie van fruitvliegjes; door de hele school. De volgende dag moesten we alleaal met een dikke trui aan naar school: "truiendag". De verwarming ging dan uit en we zaten allemaal te vernikkelen voor het goede doel. enz.enz.enz.

antonconstandse | 23-12-18 | 16:29

Klopt. Ik zie het ook. Het is nog erger dan vroeger. In de boekjes staan meer bruine kinderen dan blanke kinderen.
De linkse waanideeën worden door de strotten van de jongste kinderen geduwd. Het is echt een grof schandaal. Het is een vorm van geestelijke mishandeling.

Superkwatta | 23-12-18 | 17:49

Ben net terug van een vliegvakantie op een Spaans eiland in de oceaan. Geen moslim te vinden, gewoon stinkende auto´s en havens vergeven van ontzettend grote cruiseschepen die meer brandstof gebruiken als wij allemaal bij elkaar. (voorbeeld: www.marinetraffic.com/en/ais/home/cen... )
Ondertussen is er hier een proef gaande met max 140 km p/u ipv 130, deze word binnenkort uitgebreid.
Natuurlijk zijn er hier ook genoeg gekken die denken dat je met een elektrische auto hier in de bergen uit de voeten kan, vooral in de winter. De diesel kost nu 1,113 , de wegenbelasting is laag, voor invaliden gratis.

Het is voor Buma te hopen dat de wind niet uit het oosten gaat waaien.

o ja, over CO² gesproken: Anak Krakatau is uitgebarsten, de schuld van de Tsunami, misschien kan Klaver er samen met Nijpels en Samsom even een kurk in stoppen.

bergsbeklimmer | 23-12-18 | 16:07 | 4

Cruiseschepen gebruiken meer brandstof DAN wij allemaal.... Gevalletje overtreffende trap, weet je nog? En wordt schrijf je meestal met een dT, behalve als er een ik of jij in het spel zijn.

Brou Is Back | 23-12-18 | 16:12

Groot fan van de Canarische Eilanden. Drie eilanden bezocht in drie jaar. Ik heb nog niet veel op de wereld gezien, maar ik vond het de gaafste plek om vakantie te vieren die ik ken.
Het is daar nog no nonsense. Heerlijk.

Draak uit Brabant | 23-12-18 | 16:14

Brou Is Back 16.12 Schrijf je nu miereneuker of mierenneuker ?

ja,diedus! | 23-12-18 | 16:19
▼ 1 antwoord verborgen

Ik laat me dan ook niet gek maken.

Welles! Nietes! | 23-12-18 | 16:06 | 1

Hear hear! Meeste mensen worden ook nog bang gemaakt. "Denk om je (klein)kinderen, wat voor een wereld laat je hen na?"
Mij maken ze niet gek, alleen maar blij!

LoesjeP | 23-12-18 | 16:22

Ik zag net klimaatwetenschapper Piers Corbyn, de broer van Jeremy, in de documentaire The Uncertainty Has Settled vertellen dat de menselijke inbreng in het CO2 gehalte van de atmosfeer maximaal 4% is. Dat menselijk aandeel CO2 afgezet tegen de totale atmosfeer geprojecteerd op de Big Ben van ca 100 meter is 1 milimeter. Een vogelpoepje is dikker. Dat de invloed van de mens, laat staan van klimaatmaatregelen, nihil is, is dan overduidelijk

lulleficatie | 23-12-18 | 16:05 | 3

4% van 0,03%; ja, dat rechtvaardigt wel het faillissement van de Nederlandse gewone burger. Je moet bereid zijn te sterven voor het leven van een mug.

marjen | 23-12-18 | 16:11

Dan heb je scheten van mijn schoonmoeder nooit geroken zeker....

Ruimedenker | 23-12-18 | 16:12

Ja, we zitten nu gelukkig op zo'n 400 ppm CO2, want bij 150 ppm gaan de plantjes deaud. Binnenkort verandert de Sahara in een grazige, groene weide en kunnen alle aspirant-dobbernegers daar koeien gaan houden, als ze daar tenminste niet te lui voor zijn.

Brou Is Back | 23-12-18 | 16:14

Ik heb afgelopen jaar voor 300 euro aan gas verstookt (verwarming, warm water en koken) helaas komen daar nog de overheidsheffingen en het vastrecht overheen zodat ik op bijna 900 euro uitkom.
Ik ga toch geen 10.000 euro investeren om iets te vervangen dat goed werkt voor iets onrendabels dat op elektra draait wat ook met gas opgewekt wordt. Als ze het tenminste schoon doen.

voldemort | 23-12-18 | 16:05

Er hangt ook een Jan Kees de Jagertje in de lucht. Ik hoorde, ik dacht Nijpels zelf, zo'n klimaat-lul bazelen dat als wij nu maar het voortouw nemen met het redden van de aarde, wij de opgedane expertise kunnen doorverkopen aan andere landen. Zo verdienen we die 1000 miljard terug. Met rente!

gestoptmetroken | 23-12-18 | 16:04 | 1

Doe ik een Bumaatje: "Dan koop je het gas toch gewoon in Duitsland?"

marjen | 23-12-18 | 16:13

Dit is voor het eerst dat ik echt piswoest word om mensen die de vvd blijven verdedigen.
Hoe kun je?

Draak uit Brabant | 23-12-18 | 16:03

Verkeerde prioriteiten.
In plaats van te proberen opwarming van een graad tegen te gaan zou men zich moeten richten op hoe te overleven met 1 graad opwarming. En in plaats van zaken die over honderd jaar misschien effect zouden kunnen hebben, zouden we ons bezig moeten houden met veel accutere gevaren, te weten: vergiftiging van onze voedselketens, verontreiniging van land, zee en lucht, en overbevolking.

Lafayette | 23-12-18 | 16:01

INVESTEER liever in cold fusion of zero point energie, we zijn ZO dichtbij. Wie weet bovendien hoeveel patenten in de Verenigde Staten liggen die vanwege 'national security' nog steeds geheim worden gehouden. Zolang je grote bedrijven die groot verdienen de politiek laat bepalen, verandert er NIETS. Dit klimaatplan is gewoon niets anders dan ordinaire diefstal, bekokstoofd door de VN.

Adversary | 23-12-18 | 15:59

klimaatgekte in Nederland ,wie hier in mee gaat is gestoord,wij kunnen de wereld niet verbeteren als de rest niet meewerkt.
Waarom zoveel belasting betalen en je keel aan de kapstok hangen omdat je een elektrische auto moet gaan rijden een warmtepomp moet installeren en je huis moet isoleren,je kan dan alleen nog maar werken om de schulden voor deze onzin af te betalen.
Gaat de rest van de wereld dit ook doen of zijn wij hier in Nederland alleen maar zo gestoord?
Weg met al die klimaatgekkie's ,de guillotine moet weer uit het museum.

hendrikuss | 23-12-18 | 15:57 | 2

Met dat laatste zeker eens. En zet dat ding op het binnenhof. Het heeft werk voor zo'n 110 koppen.

Pieter Breydel | 23-12-18 | 16:01

De roest mag erop blijven zitten. Zo'n P-Laser verbruikt weliswaar erg weinig maar toch energie.

meneer der meneren | 23-12-18 | 16:07

Welke belangengroep en organisaties zitten er eigenlijk aan die klimaattafels? Wie vertegenwoordigen zij eigenlijk? Greenpeace, Oxfam? Mij in ieder geval niet. Enorme schulden worden over de bevolking uitgestrooid voor allerlei deugclubs. Vandaag de dag worden draconische maatregelen genomen buiten het parlement om. Bildenberg-marsorders en VN pacten zonder enige verantwoording. Onbestaanbaar.

Mammeloe | 23-12-18 | 15:55 | 2

Kwam een uitspraak tegen die we moeten onthouden: "Wie niet aan de tafel zit, staat op het menu."

marjen | 23-12-18 | 15:59

Da's inderdaad een fraaie.

Mammeloe | 23-12-18 | 16:01

De kans dat er bij een kerncentrale iets fout gaat is kleiner dan bij het bezoeken van een kerstmarkt.
Waar hebben we over.
Kernenergie? Ja graag.
https://goo.gl/images/13ZDnG

Ruimedenker | 23-12-18 | 15:52 | 3

Ja, vooral als het volkomen veilige thorium-reactors betreft. Maar daar hoor je niemand meer over. Valt geen (belasting)geld aan te verdienen, zeker.

Brou Is Back | 23-12-18 | 16:17

Zelfs keukentrapjes zijn gevaarlijker.

norocketscience | 23-12-18 | 16:48

Kerstmarkten zijn de laatste jaren wel wat minder veilig geworden dankzij haatbaarden in "trucks of peace".

Mijn GS nick magnie | 23-12-18 | 19:46

Hoe doorzichtig weer........ hoe we die onzin gaan betalen is pas na de verkiezingen bekend!
Heeft het CBP 5 maanden vakantie of zo?

Fatwabuster | 23-12-18 | 15:51

Ik krijg steeds meer het gevoel dat Samsom, na enkele jaren geleden door heel NL te zijn uitgekotst, nu zijn gram gaat halen.

Knokloof | 23-12-18 | 15:51 | 1

Geestig, ik had precies hetzelfde gevoel.

ballenkraker | 23-12-18 | 16:52

Wat een eng kereltje trouwens, die Buma...... doet met denken aan Hans Landa uit Inglorious Basterds....

Slipsnifter | 23-12-18 | 15:47 | 1

It’s a bingo!

Soefkoet | 23-12-18 | 16:41

Buma als klimaatengel gaat het echte probleem uit de weg, de anti-christenen.

JohnWalker | 23-12-18 | 15:45

Al stop in 2 meter isolatie om je huis,plukken zullen ze je ook dan wel.

Roger-Rabbit | 23-12-18 | 15:45 | 4

Isolatie belasting.

Harry Turtle | 23-12-18 | 16:00

Elektrische auto forfait

Knufter | 23-12-18 | 16:25

De Euro van Rutte

BlowingBubbles | 23-12-18 | 16:43
▼ 1 antwoord verborgen

Formule1 2030 op Zandvoort ...
De race gaat 48 uur duren.
2 uur rijden en 46 uur opladen.
Pitspoezen verboden
Champagne verboden
Publiek ademt uit in een zakje
Snacks verboden
Over voorspellingen gesproken, ik zeg maar wat hoor.

Ruimedenker | 23-12-18 | 15:43 | 4

Een truttenschudder op benzine zou de race nog winnen.

meneer der meneren | 23-12-18 | 15:53

En in de pauze schieten ze een paar verkrachte vrouwen een kogel door de burka.

Mammeloe | 23-12-18 | 16:00

In de pauze stenigen van vrouwen, en ophangen van homo's aan hijskranen.

Roadblock | 23-12-18 | 16:06
▼ 1 antwoord verborgen

Als onderdeel van het Verzet flikker ik consistent de lege flessen in de papierbak en oud papier in de glasbak. Weg met de dictatuur van Groenlinks en D66.

Mammeloe | 23-12-18 | 15:43 | 7

Ruimedenker | 23-12-18 | 15:55: Lol.

Mammeloe | 23-12-18 | 15:58

Och, Mammeloe ik woon in een allochtonenwijk. Glasbakken eh? Wat? Gescheiden vuilnis? eh? Wat? Er worden gewoon hele bedden en accu's naast de afvalcontainer gezet, en uiteindelijk keurig opgehaald door de reinigingsdienst.
Moet je in een autochtonenwijk eens proberen.

Roadblock | 23-12-18 | 16:10

Heb nog nooit iets gescheiden aangeboden. Pleur alles in 1 kliko. Huisvuil, tuinafval, papier, glas etc. De vinkentering voor de groene gekkies.

LoesjeP | 23-12-18 | 16:39
▼ 4 antwoorden verborgen

Misschien is het te ingewikkeld maar wat Samsom zegt met 'investeer gewoon ff 10.000 euro in isolatie om 200 euro per jaar uit te sparen'
is dat als je 200 euro per maand aan je energierekening kwijt bent, je energiebesparing kostendekkend is voor de lening.

Barre_de_k | 23-12-18 | 15:42 | 1

Ja en vervolgens gaat de energierekening met 300 Euro per jaar omhoog....

ja-ja-nee-nee | 23-12-18 | 16:03

Nijpels werd gevraagd naar de financiering van zijn wensen. Maar daar ging hij niet over; dat was de taak van de regering.
Dus die tafels zitten plannen te bedenken zonder zich af te vragen hoe dit financieel geregeld kan worden. Wat een ridicuul gebeuren!
Ik kan ook geweldige plannen bedenken zonder enige vorm van boekhouding.
Ik kan iedereen het paradijs beloven als ik niet over geld hoef na te denken.

marjen | 23-12-18 | 15:42 | 2

marjen,
U snapt het niet. Het is de bedoeling dat het een open einde regeling is, een bodemloze put, een subsidieslurper. Het is het beproefde recept van het Neomarksisme.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:50

Totale waanzin van hersenlozen. Het elektriciteit net is geeneens groot genoeg om de nieuwe vraag aan te kunnen. Iemand enig idee hoeveel kabel erbij gelegd dient te worden, hoe dik die kabels moeten zijn, wat dat gaat kosten en hoelang daarvoor nodig is?? Kortom; pure luchtfietserij.

RickVogelschrick | 23-12-18 | 21:29

.. mooi man. Straks heeft Nederland een fantastisch klimaat omdat wij dankzij Rutte en zijn linkse kameraden nu zo gul offeren aan de klimaatGod.
Kunnen wij lachen, wanneer het klimaat elders de boel verwoest omdat zij daar te weinig op het altaar legden om de vliegreizen van de klimaat-priesters te betalen.

Jan Passant mk2 | 23-12-18 | 15:39 | 1

Kijk Jan... Jij begrijpt het.

RickVogelschrick | 23-12-18 | 21:23

Dé oplossing ligt in minder neuken,
In Afrika en Azie, dat is..

Wijze uit het Oosten | 23-12-18 | 15:39 | 5

Gebruiken ze hun warmtepomp is het weer niet goed.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:53

Je medemens naaien is hartstikke in hóór...
Vraag maar aan Mark Rukte.

Ruimedenker | 23-12-18 | 16:10

Neuken is het probleem niet.
Doe als in de porno!
Beter nog, condoom.
Nog beter: sterilisatie bij geboorte.
Dat laatste gaat in China binnenkort normaal worden. Wat ik u brom.

RickyLaRue | 23-12-18 | 18:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat dingetje klimaat etcetera is een brusselse ding maarfijn.
Het is inferdaad wetenschappelijk bewezen dat het opwarmd omdat de zon over ca 2 miljard jaar opgebrand en opgeblazen zal zijn.
Elke miljoen jaartjes zal de aarde dus met ca een tiende graad warmer worden .

rein9576 | 23-12-18 | 15:39

Buma als alleswetende die met alles reeds rekening heeft gehouden. In plaats van tactisch ruimte te scheppen (zo van 'we moeten alles nog eens goed bekijken') gaat hij dogmatisch verkrampen en irrationele uitflap uitkramen. Ga zo door. De coalitie vaart als een Titanic met volle kracht op de ijsberg af, de ijsberg die volgens hun klimaatreligie allang gesmolten had moeten wezen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-12-18 | 15:38

Het is verbijsterend om te zien hoe Buma, samen met onze Pinokkio, zich helemaal niets aantrekt van de mening van de achterban. Ik sprak iemand die zijn hele leven KVP en CDA gestemd heeft, en ook hij begrijpt totaal niet waar Buma nu mee bezig is. Na de provinciale verkiezingen zullen CDA en VVD pas echt los gaan en de cijfers durven te presenteren, zich gesteund wetend door alle linkse partijen. Het is om te huilen, en ik maak mij wel zorgen.

Wladimir 1928 | 23-12-18 | 15:38 | 6

@BlowingBubbles
Denkt u dat echt? Ik niet. Ik heb lang gedacht dat het stemvee wel een keer bij zijn verstand zou komen, maar die hoop heb ik inmiddels laten varen. Hoe ver je de voorbinddildo er ook in drukt; als er verkiezingen zijn stemmen de christenen toch gewoon weer op het CDA/CU, de allochtonen op DENK, de laatste vakbondsleden op de PvdA, de grachtengordel en de studenten(wat weten zij van de wereld?) op D'66 en groenlinks.
Geert en Thierry, ook al hebben ze alle gelijk van de wereld, zullen samen nooit meer dan 50% van de stemmen halen. Daarvoor laat dit volkje zich te gaarne een rad voor de ogen draaien door de staatsomroep en andere aanverwante msm.

VanBukkem | 23-12-18 | 16:07

VanBukkem | 23-12-18 | 16:07
Ik ga bewust enigzins naief door het leven, ik weet het. Maar ik denk dat VVD en CDA grote klappen gaan krijgen. Net als D66. De vraag is nu naar wie die stemmen gaan. Hopelijk niet naar (extreem) links.

BlowingBubbles | 23-12-18 | 16:17

VanBukkem | 23-12-18 | 16:07 |
Ik ben het helaas met u eens.
Het aantal mensen dat hersenloos de media nawauwelt, met 'we hebben het toch goed', en weer als vanouds VVD gaat stemmen 'want die hebben een positieve kijk op Nederland' zal weer hetzelfde zijn.
Vandaar dat ik de straat opga. Met een geel hesje.
A.s. zaterdag weer Erasmusbrug 11:30.
www.thepostoffline.nl/gele-hesjes/?ut...

Roadblock | 23-12-18 | 16:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Slooppremie zou beter zijn dan zou je zeggen.

jip_86 | 23-12-18 | 15:36

Het schoonste is om de gehele regering het land uit te schoppen , scheelt een enorm bedrag aan Co2 .

Jetstream | 23-12-18 | 15:36 | 3

Hoe wil je dat doen.

gato | 23-12-18 | 15:36

Voet/ schoen.

Jetstream | 23-12-18 | 16:21

#wegaanzehalen

5611 | 23-12-18 | 18:08

Klimaatverandering kan men nou allang niet meer voorkomen,jezelf voorbereiden op het ergste is het enige wat je als individu kunt doen.Plaats een windmolen en schaf zonnepanelen aan om jezelf van energie te kunnen voorzien,want straks kun je nergens fossiele brandstoffen meer krijgen.Oh, en vergeet geen goede zaag en bijl te kopen.Voor hout voor in de kachel natuurlijk.

kzegje | 23-12-18 | 15:34

Die Buma zit, zoals gewoonlijk, maar wat uit zijn nek te lullen. Heeft wat rechten gestudeerd, kan verder niks, dus bleef alleen een carrière als zwetser in de politiek nog over, verdiept zich nooit in feiten, wetenschap en techniek, dus rest hem niets anders dan mee te doen met de klimaatzwendel van de linkse ideologen van de VVD-zakkenvullers, D66, en GL. Het CDA is nog minder waard dan de CU. Die C is een fopspeen, en die D ook.

Fijnstoffer | 23-12-18 | 15:34

Cheapeau!!

ik_word_gek_in_NL | 23-12-18 | 15:32

over 10 jaar zitten deze milieu gekjes niet meer aan het roer. lekker gemakkelijk om iedereen die dingen aan te smeren als ze zelf een graaibaan hebben.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:31

Begin nou eerst eens met jonge grote groeiende economieen in China, India en Azie, de werkelijke vervuilers, en de grote stookolieboten. Misschien wanneer dat halverwege gelukt is kun je Europa eens gaan aanspreken.

ger1306 | 23-12-18 | 15:30 | 2

Inderdaad. Tenzij je van de expertise net als met watermanagement een economisch verdienmodel en exportproduct kunt maken. Maar dat zie ik in dit geval eerlijk gezegd totaal niet zitten.

Toninhocerezo | 23-12-18 | 15:33

Nee, dan raak de kern van de neo-marxistische ideologie aan de basis: namelijk dat “wij” in het westen zo rijk en welvarend geworden zijn door a) honderd jaar kolen te stoken b) kolonialisme en uitbuiting, en dat “wij” nu niet heel arrogant hun kunnen beperken in hun groei en “zij” moeten net zo rijk kunnen worden als “wij” door precies hetzelfde te doen als “wij”. Dus “zij” mogen nu 100 jaar kolen verstoken en koloniseren en uitbuiten. En dan is het weer eerlijk en kunnen “zij” ook schone energie betalen.

Dat is de ideologische ondertoon in het hele verhaal. Het slaat verder nergens op, en verneukt het klimaat net zo hard (volgens hun eigen modellen en theorietjes, die verder ook niet waar zijn, maar goed... dat doet er even niet toe. Even gesteld dat die hele CO2 mythe wel zou kloppen... wat het niet doet), maar ja... “zij” zijn dan niet de daders, want ”zij” zijn de slachtoffers, en “wij” de daders, dus “wij” moeten eerst boete doen.
Het is één grote clusterfuck van neomarxisme en een antikapitalistisch, anti-westers, anti-koloniaal, (anti-)racistisch (in naam anti-racistisch, maar in wezen racistisch, want anti-blank), en feitelijk anti-humanitair “groen” fascisme.

De interne contradicties van de hele ideologie zijn teveel om op te noemen, maar dat is heus de ideologische basis. En het einddoel is een wereldregering, met mondiaal mandaat voor de inzet van legers, die maatregelen dwingend kan opleggen aan landen en bedrijven. En dat kan alleen maar als er een werelddreiging en catastrofe bestaat die alle aardbewoners in gelijke mate treft. Daar zoeken ze (de neomarxistische ideologen) al jaren naar, en met dit CO2 sprookje hebben ze het gevonden. (Totdat blijkt dat er geen reet van klopt en we jaarlijks een Elfstedentocht hebben en de graanprijzen omhoog schieten).
Maar tegen die tijd moet die wereldregering dan gefixed zijn.

Stormageddon | 23-12-18 | 16:42

De Nederlandse burger die failliet gaat: als een voorbeeld voor de wereld! Helemaal de weg kwijt, de 'liberalen' van Nijpels.
Intussen stookt de rest van de wereld op de schone brandstof die gas heet. Elektriciteit opwekken met gascentrales, hoe mooi en efficient zou het kunnen zijn.

marjen | 23-12-18 | 15:29

Nog los van de kosten: de CO2 uitstoot uit de brandstof om al die elektriciteit op te wekken voor al die warmtepompen en al die elektrische auto's en om al die accu's te bouwen wordt gigantisch.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:29 | 2

Klopt, windmolens bouwen en plaatsen en onderhouden ook.

Zwizalletju | 23-12-18 | 15:44

En windmolens weer afbreken, daar hoor je nog niemand over.

jacobh-59 | 23-12-18 | 16:09

Nederland....
0,23% van de gehele wereldbevolking.
Wij gaan de aarde redden!
Daar ben ik best trots op.
Én we gaan ook nog eens 15% van de gehele wereldbevolking voorzien van Bed, Bad, Brood en gratis geld.
Allemaal de kachel een graadje lager, und Wir schaffen das.

Ruimedenker | 23-12-18 | 15:29 | 4

Hallelujah!!!

Schuldenbrau | 23-12-18 | 15:36

Ja, we zijn zo GOED! Mijn god, wat zijn wij frigging GOED. We zijn zo TROTS Je zou er bijna een orgasme van krijgen. Zucht...

MoonBeebe | 23-12-18 | 15:36

Maar ik vind dat we snel moeten zijn met die omvolking voordat die populisten een spaak in het wiel steken.
Je zou bijna met een bus die minderbedeelde vluchtelingen gaan ophalen.

Roadblock | 23-12-18 | 16:23
▼ 1 antwoord verborgen

Het Klimafaat Nederland is niets meer of minder dan - heb het al veel vaker gezegd - een ordinair verdienmodel. Mensen die het kunnen betalen dwingen om geld uit te geven aan dubieuze maatregelen ( isoleren huis is leuk hoor, maar geen vrijbrief om de thermostaat dan op 23 te zetten. Ik zet hem in de winter na 18:00 aan op 17,5, warm zat, en ook alleen maar als het nodig is ) en mensen die niet mee kunnen of willen bepalen wordt dan gewoon de toegang tot bepaalde faciliteiten ontzegd of ze krijgen gewoon strafboetes. Om helemaal niets.
Flikker toch een end op, zeg.

Graaisnaaiert | 23-12-18 | 15:28

Maar god heeft toch ook CO2 verzonnen? Dan moet je met liefde een paar volle teugen nemen zou ik zeggen. Over je longen graag Buma.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:25 | 2

God heeft ook enge giftige kruipdieren verzonnen. Brrr

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:27

Op de vijfde dag schiep God de lintworm.
Dan ben je een sadist.
En een misselijk mannetje/ vrouwtje/ godje.

RickyLaRue | 23-12-18 | 15:35

Geluid doet het. Stuitende stupiditeit wat daar uitgebraakt wordt. Verkoop tweedehands auto's naar buitenland en/of Afrika. Dat heeft dan gestudeerd en zit in de regering. ( Kom er maar in, Kuifje)

MoonBeebe | 23-12-18 | 15:25 | 1

"Kom er maar in" kan je beter niet zeggen tegen mensen uit Afrika.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:36

We kunnen wel allemaal ons best gaan doen om 'het klimaat te redden', maar als we niks doen aan de overbevolking, en daar lijkt het op, dan heeft het klimaat redden allemaal niet zo veel zin. De overbevolking zal ons namelijk eerder bij de strot hebben dan het klimaat. Terwijl wij nauwlettend de zeespiegel in de gaten houden ('stijgt ie of stijgt ie niet?') barst Afrika uit zijn voegen van de hoeveelheid mensen daar. En drie maal raden welke kant ze op komen als ze het continent kaalgevreten hebben.

VanBukkem | 23-12-18 | 15:25 | 4

Precies!!! Over het ongebreideld doorfokken in met name het Afrikaanse continent hoor je helemaal niemand. Muisstil. Terwijl daar aan de lopende band kleine co2 uitstotertjes zonder toekomst op de wereld worden geplempt.

Schuldenbrau | 23-12-18 | 15:39

Nou ja, soms vang je bij de publieke omroep wel eens iets op over de overbevolking. Zoals laatst bijvoorbeeld, bij dat tenenkrommende reisprogramma van die Bram 'ik deug'' Vermeulen, waarin ie door de Sahara reist. Maar ja, dan wordt het weer gebracht op zo'n manier van 'we moeten respect hebben voor de manier waarop deze mensen leven en zich ongebreideld voortplanten.' Nee, ik heb geen respect voor deze mensen en de manier waarop ze leven. Blind vertrouwend op Allah 'gaat heen en vermenigvuldigd' maken ze hun eigen land gewoon kapot. En wij maar betalen.

VanBukkem | 23-12-18 | 15:53

VanBukkem | 23-12-18 | 15:53
Ah ja, Bram Vermeulen die in Niger naar mensensmokkelaars gaat en dan van tevoren zegt, ben benieuwd wat ik kan leren van deze mensen. Die vervolgens staat te lachen als smokkelaars met pickups vol sloebers de woestijn inrijden terwijl de EU het hele dorp al had afgekocht met een berg geld zodat dit niet meer zou gebeuren. Die Bram Vermeulen dus.

Joris Beltsin | 23-12-18 | 17:29
▼ 1 antwoord verborgen

Mogelijk nog gevatter is de pratende vis bettyasfalt.tv/watch/26 Echt een Kerstkraker. Maar niet alles is van toppie top. Zijn gele hesjes overdenking bettyasfalt.tv/watch/19 waarbij ze betiteld worden als 'terreur' toont hoe hij meehuilt met de wolven in het bos. Trouwens, op andere video's kan hij dat prachtig: meehuilen.

Eeuwig..Op..Vakantie | 23-12-18 | 15:24

De mens die het klimaat kan beheersen... wat een arrogantie en een onkunde. Alsof de mens een bedreiging voor het milieu is. Ben benieuwd of de 180 doden die vanmorgen door de tsunami vielen, zich echt een bedreiging voelden voor de natuur...

RenHoek | 23-12-18 | 15:22 | 4

@,joris Beltsin | 23-12-18 | 15:44 onzin een paar honderd kernbommen kunnen niks aanrichten

Zwizalletju | 23-12-18 | 15:48

Zwizalletju | 23-12-18 | 15:48
Jij beperkt je tot een paar honderd, maar ik had het over het totale arsenaal en da's richting 30.000.

Joris Beltsin | 23-12-18 | 16:23

De aarde zal overleven, wij niet. Ons zieltje gaat verloren... Niks aan te doen. De aarde zal nog langs bestaan als wij allang weg zijn. Wij zijn tijdelijk, de aarde niet. Die redt zich prima... Wij zijn geen enkele bedreiging, ook niet met kernbommen.

RenHoek | 23-12-18 | 18:08
▼ 1 antwoord verborgen

Opdat u eeuwig slaaf blijft van de overheid. De overheid die er voor de burger moet zijn heeft zich anno 2018 tegen de burger gekeerd.

Stonecity | 23-12-18 | 15:21

Zo'n tweet he, kan je die nu ook nog editten? Of is het meer een reaguursel maar dan op twitters?

Ik heb de oorlog nog meegemaakt, vandaar.

Eierbal-is-fijn | 23-12-18 | 15:20

Buma gelooft in energieneutrale auto’s. Hij zei het echt. Nu moet je van iemand die in god en bijbel gelooft ook niet al te veel intellect verwachten, maar energieneutrale auto’s is wel heel ernstig.
Nu kan je filosofisch zeggen dat alles, het hele universum, in feite energieneutraal is, want energie gaat nooit verloren, maar dát bedoelde hij niet. Want in dat geval zijn benzine of dieselauto’s ook energieneutraal en is er dus geen probleem.

Stormageddon | 23-12-18 | 15:18 | 5

CO2 is niet schadelijk voor de gezondheid, benzine en diesel auto's stoten nog een hoop andere rotzooi uit.
Dus ook zonder in de CO2 maffia te geloven is het promoten van EV's geen slecht idee.
Maar energie neutraal, meneer is duidelijk geen Beta nee.

Harry Turtle | 23-12-18 | 15:33

Buma heeft een auto met een windmolen op zijn dak. Tunneltjes kan hij niet onderdoor, maar voor de rest rijdt het prima.

heldheino | 23-12-18 | 15:35

EV’s stoten óók fijnstof uit bij het rijden. Alleen al door de bandjes. De produktie van die autootjes (door de accu’s) is eerder viezer voor bodem en lucht dan de produktie van conventionele auto’s. Het netto resultaat is gelijk of slechter. De enige technieken die echt significant schoner zijn (produktie meegerekend): brandstofcel en compressed air.

Stormageddon | 23-12-18 | 16:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik wacht even op een versie met geluid.
Over Buma kunnen we kort zijn. Hoe hebben we het zo ver kunnen laten komen? Hoe kan het zijn dat we hebben toegekeken en dat dit soort malloten ons regeren? Onze CV ketels en auto's de grens over, klimaat schiet er geen reet mee op, en iedereen in Nederland aan de bedelstaf. Helemaal van God los. En de kiezer blijft achter met alleen nog FvD, PVV en SGP om op te stemmen. Allemachtig. Het allerergste is dat de meeste mensen schijnen te geloven dat dit moet, de vraag of dit moet wordt in de media niet eens meer gesteld. Niet te geloven, wat een incompetente figuren bij elkaar.

osolemio | 23-12-18 | 15:18 | 2

het roze linkje doet t wel.

Analia von Solmsch | 23-12-18 | 15:27

Analia von Solmsch | 23-12-18
Thanks, ik heb inmiddels gekeken!

osolemio | 23-12-18 | 15:46

Dat de mens een bedreiging kan vormen voor de aarde is volkomen onzin. De aarde bestaat al 4 miljard jaar en zal nog lang bestaan als wij allang zijn uitgestorven. Het enige wat de mens doet is interen op de reserves van de aarde en de leefomgeving aan het verpesten is.

Enige oplossing is minder neuken, maar daar gaan wij als Nederlanders geen enkel verschil in maken. Mijn advies voor 2019, bezuinig op de belastingen die je moet betalen. los je hypotheek af. Zorg dat de overheid zo min mogelijk geld krijgt. Verder niets bijzonders.

RenHoek | 23-12-18 | 15:18 | 4

@renhoek
U bent niet bekend met het fenomeen anticonceptie?

Lafayette | 23-12-18 | 15:55

Helemaal collectief stoppen met belasting betalen is nog beter, dan in gele hesjes de straat op met fakkels en hooivorken en zo met spekjes.

Hebbiehemookweer | 23-12-18 | 16:53

U ben niet bekend met het fenomeen van door de pil schieten, gescheurde condooms, leugenachtige wijven en zo meer?

RenHoek | 23-12-18 | 18:18
▼ 1 antwoord verborgen

Die doemdenkende semi-wetenschappers zijn zelf nog het meeste in paniek.
Zij weten; een semiwetenschapper kan er niet op thuisblijven.
Eentje maar, Harmen Siezen..

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:18

Terwijl de Ds. zwaait naar een elektrische rondvaartboot.

Pimp my Voortuin | 23-12-18 | 15:17

Nu al een kerstpuzzel (geluid)?

Geen enkele link geeft geluid maar.... Opera onder windows7 wel met de directe link.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:17 | 1

Een paar flinke scheten van de Krakatau en alle rekenmodellen kunnen weer de prullenbak in.

Lafayette | 23-12-18 | 15:17 | 4

Krakatau? Er gaan dagelijks meer dan 10 vulkanen af wereldwijd, al zowat het hele jaar lang. Yellowstone is nu ook interessant aan het worden door toenemende activiteit maar basicly is die hele Pacifische plaat onrustig. Gelukkig mogen we van de "instanties" daar geeb verband tussen trekken. Bosbranden in Cali? Ontstaan" zomaar", vermoedelijk door "iemand" aangestoken. Kleine aarbevingen komen vooral niet door oliewinning en geo thermaal, Anchorage was een fluke en het heeft allemaal niets met elkaar te maken. En indien wel, dan toch niet. En dat dan heel lang blijven volhouden tot de aarde wel flink klapt zoals met Pa Krakatoa. Dan habben wir weer eens niets gewüst...

Acar_ketimun | 23-12-18 | 16:36

Ja klopt! Een vulkaaneruptie = Minstens 1 jaar auto’s, vliegtuigen en alle industrie op de hele fucking aardkloot aan CO2 uitstoot.

Hebbiehemookweer | 23-12-18 | 16:38

@Acar_ketimun
Krakatau genoemd omdat die deze week een scheet liet.

Lafayette | 24-12-18 | 05:12
▼ 1 antwoord verborgen

De VN, EU en onze politiek in het algemeen is een veel grotere bedreiging voor onze samenleving dan dat geneuzel over CO2.

Harkstede! | 23-12-18 | 15:14 | 3

U vergeet de MSM nog.

Tilburgse bluf | 23-12-18 | 15:23

Hoe gaat het eigenlijk met de zure regen?

Ibu | 23-12-18 | 15:31

Zure regen is weggelopen door het gat in de ozonlaag.

RickVogelschrick | 23-12-18 | 21:14

Het klimaat is gewoon weg niet te veranderen, kijk deze video a.u.b. mensen:

www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nY

En dat ze de eerste classe eikels uit de Nederlandse samenleving (ik noem ze toch nog even: (Mevr. Nijpels, oeps pardon, Supersaaie in sprookjes gelovende Buma en opperkwal Samson) nu net hebben benoemd om ons dit allemaal op de mouw te spelden, voor uiteraard hele mooie jaarsalarissen hé Nijpels en Samson???? Ongelooflijk.... we staan erbij en het gebeurt gewoon!

BoerinFrance | 23-12-18 | 15:13

2 vliegen in 1 klap. Wij een goed klimaat en die in het buitenland naar de tyfus. Bij deze verbiedt Buma de klimaatmigratie.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:13

Een zeer bijzondere soundbite van de ds., je hoort niks.

Maartenalsoptwitter | 23-12-18 | 15:11

Daar heb ik dan alleen weer geluid. Thanks Apple.

WernerT | 23-12-18 | 15:14

Dankoewel.

ger1306 | 23-12-18 | 15:22

Stilte en geen gekheid zouden een mooie voorbode zijn voor 2019.

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:10

"Als ze geen brood hebben, dan eten ze toch cake!" -1793
"Dan verkoop je 'm toch in Duitsland?" -2018
'Er is in die tijd, veel bereikt'

Rest In Privacy | 23-12-18 | 15:07

Elk land om ons heen gaat meer gas verstoken en wij moeten het braafste jongetje van Europa zijn. Een lachtertje. Ze praten elkaar allemaal na en niemand ziet ziet “ de keizer zonder kleren “ . En dat alles om een winst van 0,0003% minder uitstoot in 2100.

Oud wijf | 23-12-18 | 15:07

Met of zonder geluid dat maakt bij Gremdaat niks uit.

Berbaar | 23-12-18 | 15:06 | 4

Ach gossie een zwitsalletje met een grote waffel.
Leuk man.

Berbaar | 23-12-18 | 15:15

je kan het echt niet. Wel vermakelijk die arrogantie van de domheid.

witte_zeurpiet | 23-12-18 | 15:27

witte_zeurpiet | 23-12-18 | 15:27......... Effe dimmen zwitsal, Berbaar afkatten, framen en beledigen kunnen we ook zonder jou wel.....!

Fatwabuster | 23-12-18 | 15:54
▼ 1 antwoord verborgen

Geen geluid van gremdaat voor iOS lijkt wel.

Analia von Solmsch | 23-12-18 | 15:05

Repareer dat geluid eens GS.

EefjeWentelteefje | 23-12-18 | 15:05

'HOORT u die uitdrukking...?'

zwartblog55 | 23-12-18 | 15:04

Geen geluid!

Flounder | 23-12-18 | 15:04

Ik word er stil van , net als Gremdaat !

Castor12 | 23-12-18 | 15:04

Leuke vliegreizen naar Verweggistan!?
neem je blonde vrouw mee naar een gebergte in Marokko, hele aardige mensen daar heb ik gehoord.

Halul gebakken | 23-12-18 | 15:04

Goed idee ik stap nu onder de douche tot het avondeten

Oromis | 23-12-18 | 15:03

Dominee Gremdaat. Ik hou van die man!

Gewone_mevrouw | 23-12-18 | 15:03 | 3

Ja hij is liev. En slim. En eloquent. En Bert. En Supergrover.

keestelpro | 23-12-18 | 15:41

keestelpro |
Feit dat hij Bert "is", maakt de man voor mij al onsterfelijk tot aan mijn eigen dood. Toch wel nipt 2e achter WIm T. "Ernie" Schippers.
Zag pas met nichtje nog een beproefde "nieuwe oude", waarin Ernie "op eerlijke wijze" ervoor zorgt dat de 2 weegschaaltjes met kersen even zwaar worden.
"Eerlijk zullen we alles deeelen! Ikke ietsje meer dan jij!!!"
Plezier gewoon.
Geloof ikzelf meer dan mn nichtje.

chicago river | 23-12-18 | 16:18

Dat hij de stem is van Bert van Sesamstraat dat maakt hem wel een levende legende inderdaad!

keestelpro | 23-12-18 | 16:59

Die Paul Haenen is zelf ook zo'n (groen) linkse Amsterdamse grachtengordel zwakzinnige, en dan met zijn alter ego een beetje hypocriet leuk en relativerend gaan zitten doen... wat een lul.

Soefkoet | 23-12-18 | 15:03 | 8

Niet wrijven

Harry Turtle | 23-12-18 | 15:38

Wat ben jij een zure brakke kut, Soefkoet.
Ik las/lees wel eens de Groene - heb je voor mij dan ook direct je oordeeltje klaar?
Nog erger: ik las ook wel eens Vrij Nederland - ga je nu steigeren?
Wat ik vroeger daar in las, mevr. Soefkoet, heeft deels bepaald hoe ik nu tegen dingen aankijk. M.a.w. Soms heeft het zin het veldslag miniatuurbord van de tegenstander te bestuderen.
Maar ik dwaal af. De Dominee is hier briljant. Zeker in die trein, met dat "een
aaa-aanzet tot het Klimaatakkoord".
Hoe dan ook, je moet het kunnen zien. En jij ziet niets. Zielepoot.

chicago river | 23-12-18 | 16:09

@Soefkoet
Dan ken jij dominee Gremdaat niet. Die gaat voor de volle 100% voor Terry!
Als geboren en getogen Amsterdammer en homosensueel kent hij de geneugten van de multiculturele samenleving en de verstikkende invloed van de islam.

van der g | 23-12-18 | 16:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Geluid bij Gremdaat doet het niet.

MansEnGarde | 23-12-18 | 15:02 | 2

"Klimaatzorgen, kent u die uitdrukking?"
Ik hoor het hem ook niet zeggen.

RickyLaRue | 23-12-18 | 15:05
-weggejorist-
Lagging | 23-12-18 | 15:10

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen