Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Brexit uitgesteld

Binnen de nieuwe deal van Theresa May blijft het VK voorlopig in de douane-unie, in de single market, blijft het vrije verkeer van personen in stand en blijft het vallen onder EU rechtbanken.

Social

Wat er na die transitieperiode gebeurd is duister, de duur van die overgangsperiode ook. 

Uiterste datum is 31 december 20XX [sic]. De Brexit wordt maximaal 91 jaar uitgesteld, geheel naar voorbeeld van hoe Hong Kong overging naar China. Honderden pagina's onderhandelingsresultaat herhalen per onderwerp hetzelfde mantra, er verandert pas iets als de EU en VK het eens zijn. Gezamenlijk kunnen ze de uittreding regelmatig uitstellen.

De ruim twee jaar aan onderhandelingen maken een paar dingen duidelijk: de EU moet en zal het VK kruisigen. Anders verliest de EU haar onderhandelingspositie richting andere nettobetalers. Deze houding is geen boodschap aan London, maar aan Stockholm, Kopenhagen, Wenen en Amsterdam. Aan u dus.

Dat werd al het meest duidelijk toen de EU geen overeenkomsten wilde kopiëren die wel waren weggelegd voor Canada, Noorwegen en Zwitserland. EU-leden hebben dus minder rechten en verworvenheden dan landen die net geen lid zijn. Een schril contract met de snelheid en barmhartigheid waarmee honderden miljarden naar zuidelijke EU-landen gingen.

Door de hete aardappel door de te schuiven ontstaat meer tijd om te onderhandelen. Dat is normaal positief als beide partijen er echt in zijn geïnteresseerd om eruit te komen. Er zijn hier geen concessies vlak voorbij de horizon. Dit overleg zit muurvast, en beide partijen hebben eisen waar de ander nooit mee zal instemmen. 

De EU zal nooit toegang tot de single market geven aan landen die er zelf handelsovereenkomsten op na mogen houden. Dan krijgen de Britten een vrijbrief om zonder belemmeringen zaken uit China of India te importeren om op de Europese markt te dumpen. De eisen binnen het verdeelde Verenigde Koninkrijk zijn nog onwerkbaarder.

Six Tests of Labour

De Britse Partij van de Arbeid eist een deal die voldoet aan zes toetsen. Alleen exact dezelfde toegang tot de single market (toets twee) zal nooit door de EU worden aangeboden in combinatie met eerlijk management van migratie (toets drie). Die single market is samen met free movement altijd een race to the bottom (toets vier). 

Immers, import uit een EU-land met een lager of ontbrekend minimumloon is onbeperkt door de single market. Free movement zorgt voor arbeidsmigratie van mensen die voor lagere lonen bereid zijn harder te werken. Beide effecten zijn slopend voor de onderklasse in rijkere EU-landen. Daardoor worden armere Britse gebieden het hardst getroffen worden (toets zes).

Deze toetsen spreken dus elkaar al tegen, het is geen samenhangend stelsel. Het is wel een scherpe analyse wat er mis is binnen de EU, zonder een oplossing te bieden. Sowieso zal de EU geen toegang tot de single market aanbieden zonder free movement. Net zoals in de VS zijn de grootste twee partijen in het VK geobsedeerd in elkaars destructie, en nemen elkaars kiezers mee in hun graf.

Extra geld voor EU

Waar de drang naar soevereiniteit vandaan komt, bleek deze week bij Merkel en Macron. Naast de groeiende Europese begroting (die een kwart eeuw werd afgekeurd door de eigen rekenkamer) moet een extra begroting komen van landen die zich netjes aan de Europese begrotingsregels houden. De EU is meer bezig met geld rondpompen & maken, dan met geld verdienen.

Hier wordt een unie binnen een unie gevormd. In 2008 werd een 'neuro' geopperd, nu wordt een apart geldcircuit opgezet voor de bravere kindertjes in de klas. Geldstromen binnen de EU zijn sowieso een feestje van losse systemen. Het liefst met garanties en geleend geld, zodat de echte kosten pas in de budgetten en begrotingstekorten verschijnen tijdens een crisis. 

EU-leger

Het geld concentreert zich steeds meer richting Brussel, echte macht ook. Merkel en Macron willen een EU-leger oprichten. Wat er precies mis is met de NAVO is duister. Dat is een EU-VS-leger dat voor driekwart betaald wordt door de VS, een traditie die stamt uit beide wereldoorlogen. Goedkoper of beter wordt het niet.

Verregaande samenwerking gaat leiden tot verdere Europese bezuinigingen op defensie. De generaals gaan nog minder onder gekozen politici dienen, wegens het gigantische democratische tekort binnen de EU en Europese Commissie zelf. Als die democratie er ooit wel komt, staan die officieren op een grotere afstand van het volk, wat het Romeinse rijk mogelijk maakte.

Immigratie

Van Merkel kennen we het "Wir schaffen das"-migratiebeleid. Een miljoen migranten die in enkele jaren een Duits document krijgen waarmee ze in de hele EU mogen reizen. Het is daarom niet vreemd dat er een politieke beweging ontstaat om uit het vrije verkeer van personen te stappen. Dat is geen principe meer van vrijheid, maar eentje van ongecontroleerde volksverhuizingen. 

De VN is op dezelfde voet bezig met een internationaal verdrag om migratie makkelijker te maken. Niet alleen binnen de EU, maar wereldwijd. Dat is een nobel streven opgebouwd uit naïeve eerlijke gedachten zoals alleen een onschuldig kinderhartje over de wereld zou willen uitrollen. Iedereen die hiertegen is, is volgens Juncker een populist.

De tumultueuze week waarin het Britse Lagerhuis hun exodus besprak, was de week dat de EU in drie verschillende dossiers haar noodzaak aantoonde.

Reaguursels

Inloggen

"Dat is een nobel streven opgebouwd uit naïeve eerlijke gedachten zoals alleen een onschuldig kinderhartje over de wereld zou willen uitrollen."

Ik roep het al jaren, het is niet om barmhartige of naïeve redenen. Denk je nu echt dat iemand in die kliek ook maar een beetje empathische motieven heeft, als ze juist sneaky de democratie hebben ontmanteld? Er is veel meer een expres vermengen van oude soevereine volken met andere volken aan de gang.
Waarschijnlijk met als goal zodat arm nooit meer een vuist kan maken tegen rijk.

Je kan mensen in die posities simpelweg niet onderschatten, dat is pas naïef Feynman.

Durereaguurder | 19-11-18 | 15:32

Let us dangle?

mozaard | 18-11-18 | 20:04

May's deal stinkt naar beloftes die ver over de datum zijn maar zal geslikt worden omdat geen handelsverdrag niet te eten is

the Jackdawn | 18-11-18 | 18:26

Uiteindelijk is de opzet van die hele Unie dat de landen in Noordwest-Europa Frankrijk en de andere knoflooklanden structureel financieel blijven steunen, en dat gaat niet lukken zonder de Britse economie. Zonder 'voortzetting van diplomatie', militaire dreiging dus, komen de Britten nooit meer los vanBrussel.

Guido | 18-11-18 | 17:25

""De Britse regering moet zich niet laten chanteren en ringeloren door de Europese Unie. Als de Britten geen redelijke deal aangeboden krijgen, dan moeten ze weglopen.(..)
Dat zegt Dominic Raab, de onlangs opgestapte Brexit-minister uit de regering van premier Theresa May, in een interview met de Sunday Times. Hij vertrok donderdag omdat hij het niet eens wat met het akkoord dat May had gesloten met EU-onderhandelaar Michel Barnier.
(..)
„Als we deze deal niet op redelijke voorwaarden kunnen sluiten, moeten we heel eerlijk zijn met het land: we zullen niet worden omgekocht en gechanteerd of gepest, we zullen dan weglopen”, aldus Raab. „Ik denk dat er één ding ontbreekt en dat is politieke wil en besluit. Ik weet niet of die boodschap ooit is geland.”"
www.telegraaf.nl/financieel/2812745/b...

telelezer | 18-11-18 | 16:38 | 1

Liam Fox zegt dat May's deal beter is dan weglopen zonder deal, Fox is verantwoordelijk voor de handelsverdragen na Brexit. De UK gaat niet weglopen.

the Jackdawn | 18-11-18 | 18:22

Alsjeblieft, wij stappen er ook uit. Tuigen iets op met enkele andere landen.

Ray Skak | 18-11-18 | 15:09

Wat jammer nou Feynman, gebeurt met een d al in de tweede zin. Dan heb ik al minder zin om door te lezen.

Beste GS redactie, ik snap dat jullie geen geld hebben voor een FTE spellingscontrole, maar kunnen jullie niet tenminste aan peer-controle doen? Dus voor publiceren door collega's laten checken op grove spelfouten?

SaintNick | 18-11-18 | 14:40 | 3

NEE! Nu wordt het pas te erg: "een schril contract" staat er. Pleeease...

SaintNick | 18-11-18 | 14:47

AARGH!! "Daardoor worden armere Britse gebieden het hardst getroffen worden"

SaintNick | 18-11-18 | 14:53

Taalnazi, ga je melden bij kozp!

ZwarteDag | 18-11-18 | 18:43

Wederom een scherpe analyse heer Feynman. Ik vermoed dat er ondergrondse krachten aan het werk zijn om een Brexit te voorkomen. 'Wir schaffen das' is het motto van de EU inmiddels.

JohnWalker | 18-11-18 | 13:59 | 1

Onderschat de lange arm van Brussel (lees=Soros) niet..!

telelezer | 18-11-18 | 16:36

Wat niemand schijnt op te vallen: Vanaf het begin, al voordat het referendum plaatsvond, heeft May zich altijd tegen(!) de Brexit uitgesproken. Na het resultaat van het referendum werd vreemd genoeg juist zij de Premier die de Brexit moest uitvoeren.
Hoe kan iemand een fatsoenlijke onderhandeling voeren voor iets waar ze TEGEN is?
Of is het een truuk om de hele Brexit zo lang mogelijk uit te stellen tot de verkiezingen waar Labour mogelijk gaat winnen?
Labour zal dan zo snel mogelijk de Brexit terug draaien
Ik zei het al vaker: Onderschat de lange arm van Brussel niet!

telelezer | 18-11-18 | 13:24

Thanks Feynmam, scherp stuk!

lacucaracha | 18-11-18 | 13:08

de IJsman | 18-11-18 | 11:22
Tijdelijk onder curatele? Griekenland krijgt iedere drie jaar een nieuwe redding, zit al tien jaar in volledige politieke, fiscale, economische en financiële onzekerheid. Resterende burgers en bedrijven zijn een sluitpost, alles wat een beetje waarde had is in paniek verkocht, een kwart van de Griekse jeugd is gevlucht. Dat komt nooit meer goed. U doet nu alsof de EU daar iets oplost, inmiddels duurt die crisis langer dan de Grote Amerikaanse depressie en de Argentijnse depressie. De depressie is ook dieper dan de twee grootste depressie uit de laatste eeuw. Die Grieken hebben hun eigen graf gegraven, maar de Trojka spuit nog steeds kerosine op het vuur. Per kuub.

Een buitenlandse missie wordt door politiek en bevolking breed geaccepteerd. Vooral met woorden zoals vredesmissie en wederopbouw wordt een utopisch beeld geschapen. Zodra de eerste gesneuvelde militair terugkomt is men totaal geschokt dat zoiets heeft kunnen gebeuren. Ik heb echt alle respect voor de mensen die dat offer brengen. Ik heb het totaal niet voor de idioten die onze helden de balkan opstuurden zonder materiaal of mandaat. Of richting de zandbak om even met schooltjes van Afganistan een normaal land te maken, waar de Russen ook zijn gestruikeld. Of in Mali, waar soldaten sneuvelen aan goedkope rommel, waarvan de leverancier op de pakbon zette dat het niet voor dat doel geschikt was. Of voor de idioten die meer geloven in de maakbaarheid en zich niet beseffen dat als je het leger op pad stuurt, je op dat moment de beslissing neemt dat ze niet allemaal terugkomen. Dat sigma tussen theorie en praktijk binnen de krijgsmacht maakt hun al vleugellam.

De EU had een regeling dat asielzoekers in het eerste land van binnenkomst beoordeeld zouden worden. Italië was het eerste land dat asielzoekers een Europees geldige verblijfsvergunning gaf, in de hoop dat het grootste deel doorreisde. Iets wat in de jaren voor Schaffen Das ook in grote getale gebeurde. De lidstaten houden zich alleen aan de regels die ze leuk vinden. Iedereen heeft de taart en eet m. En het enige land wat daar tegen optreed, krijgt nu te horen dat het zo niet werkt, terwijl die modus operandi in de EU de norm is.

Feynman | 18-11-18 | 12:52 | 3

@Feynman | 18-11-18 | 12:52 |
Wederom een messcherpe analyse mijn waarde @Feynman.

Niet alleen heeft de EU niets bijgedragen aan de oplossing van de Griekse crisis, ze heeft actief bijgedragen aan een verergering daarvan! Afgezien nog van het feit dat Griekenland er op de eerste plaats nooit bij had mogen worden gevoegd. Enkel door "Grieks creatief boekhouden" en een toegeknepen oogje vanuit Brussel heeft Griekenland EU-lid kunnen worden. Nederland is er met boter en suiker ingegaan qua leningen toen. Ik hoor de Jager nog oreren; "We krijgen alles terug, mèt rente!" Nou, dat hebben we gezien ja.

Ook uw analyse aangaande de diverse missies zijn spijkerhard. Net als u heb ik oeverloze bewondering voor Jan/ Truus Soldaat die daar heen gestuurd wordt met nul mandaat, schandalig slecht materiaal en als puntje bij paaltje komt, ijskoud in de steek gelaten wordt door dezelfde politici die hen op pad stuurden. Voor die politici die hen zo het bos instuurden met voornoemde rommel heb ik slechts de diepste minachting.

Er wordt hier door diversen geroepen over de regels omtrent de Staatsschuld en het tekort van 3%. Zowel Duitsland als Frankrijk vegen zich daar de dikke derrière mee af, maar indien Nederland door omstandigheden door de grens dreigt te zakken zijn bedreigingen en intimidatie haar deel. Dubbele standaarden much?

Sjefke7807 | 18-11-18 | 14:52

Feynman | 18-11-18 | 12:52,

Goede aanvulling op een uitstekende column.

Dandruff | 18-11-18 | 16:15


Het voortduren van de financiële situatie in Griekenland is in mijn optiek een argument om juist méér macht aan Brussel toe te kennen, zodat zij in dergelijke gevallen de controle over het huishoudboekje over kunnen nemen. Noem het maar een onderbewindstelling.

Zoals gezegd, de opkemerkingen met betrekking tot het gevoerde defensiebeleid laat ik geheel voor uw rekening. Wij maken nu eenmaal deel uit van diverse allianties en hebben in dat verband onze verplichtingen. We hebben niet echt de keuze om ons niet meer te bemoeien met het Midden-Oosten, hoe verleideijk dat ook moge klinken en hoe uitzichtloos de situatie aldaar ook lijkt.

Dat de Nederlandse defensie geheel is wegbezuinigd, is ook niet een beslissing waar ik het mee eens ben. Ik vond het, hoewel terecht, ook oprecht jammer voor Hennis dat zij moest aftreden vanwege de Mali-affaire. Maar nogmaals, op Europees niveau zou dit efficiënter geregeld kunnen worden.

Voor wat betreft Italië geef ik u gelijk; het is teleurstellend dat Brussel Italië in de kou laat staan met betrekking tot het vluchtelingenbeieid; die beslissing heeft de populistische regering die er nu zit in het zadel geholpen. Ook weer een extra reden om Brussel meer slagkracht toe te kennen,

Resumerend zijn we het dus eens over de problematiek waarmee Europa heeft te kampen, maar oneens op de wijze waarop dit zou moeten worden opgelost. Ik begrijp uw standpunt en heb ook zelf vaak zat kritiek op Brussel en er valt nog veel te verbeteren, maar ik geloof in het concept en denk er nog veel winst valt te behalen. Verregaande economische samenwerking kan niet zonder verregaande politieke samenwerking, zoveel is wel duidelijk. Het is jammer dat regeringsleiders bij onwelgevallige maatregelen naar Brussel wijzen, om hun eigen straatje schoon te vegen (leest u mee, meneer Rutte). Dat gaat ten koste van het draagvlak van de EU onder de bevolking.

Beloningen mogen overigens wel naar beneden!!

de IJsman | 18-11-18 | 17:39

Reutel laat een scheet en de hele kamer salueert.
Hij zal het pensioen gedoe ook wel even regelen dat zal wel weer een geraffineerde miskraam worden.
Eu proost en talen knobbel waar gaat dat heen hoelang zal het hof van de zonnekoning nog bestaan.
Wat er gaat gebeuren weet bijna niemand.
Als het zaakje in elkaar klapt wordt de engelse pond misschien een kilo waard.

soledad | 18-11-18 | 12:50

Ik heb in de EU nooit iets anders gezien dan een doorgeefluik van de Duitse industriëlen, Thyssen, Krupp, Siemens, Daimler, VAG.

Akkoord, de Franse multinationals doen ook mee: DANONE, Carrefour, Renault, Parisbas, Total, Vinci etc. en natuurlijk ook de Nederlandse Shell, Akzo, Philips, Unilever.

Maar met een unie die iets wil betekenen in het belang van de burger, heeft het niets te maken.

Spaanse banken worden met 100 miljard van de EU gered en het eerste wat ze doen, is spaanse burgers die vanwege de crisis achterlopen met hypotheek betaling, hun huis uit te zetten. Slechts 1 voorbeeld.

Heppie-even-voor-mij | 18-11-18 | 12:28

Ik begrijp niets van die laatste zin. Is de conclusie dus dat de puinhopen gecreëerd door Eurofiele politici aantonen hoe noodzakelijk de EU is?
En dan dat EU leger. Er staat een clausule in die zogenaamde EU grondwet - die ons door de strot is geduwd - dat bij interne maatschappelijk onrust bij lidstaten de mogelijkheid bestaat dat de EU ingrijpt. Dan heb je wel een EU leger nodig. Inderdaad was de NAVO niet toereikend, want die is niet bedoeld om Europese lidstaten door te trekken om onwillige burgers af te schieten, maar een EU leger zal dat mandaat zeer zeker krijgen. En aangezien de soldaten in kwestie gekozen zullen worden op geen binding hebbend met het onwillige land, kun je nu al op je 10 vingers natellen wat er gaat gebeuren. Met het gillende speenvarken Verhofstadt op kop maait straks het EU leger elke tegenstand neer. En weer is een socialistische traditie in ere hersteld: the killing fields.

Datsun_Cherry | 18-11-18 | 12:18 | 3

Je hebt een hele grote dikke duim met je verhalen over dat EU leger dat Europese burgers gaat afschieten. Je bent niet goed wijs als je dat echt denkt.

ArjenZH | 18-11-18 | 12:21

Noodzaak van de exodus. Daar zijn helaas meer lezers over gestruikeld.

Feynman | 18-11-18 | 12:55

ArjenZH | 18-11-18 | 12:21
Ik denk dat je het niet te letterlijk moet nemen wat Datsun_Cherry hier plempt. Maar hij heeft m.i. wel een punt. Wanneer er in 1 van de lidstaten ongeregeldheden uitbreken, zullen er troepen worden heen gestuurd die voor stabiliteit moeten zorgen. Deze troepen bestaan uit mensen uit alle lidstaten, die geen empathie hebben met de lidstaat waar de ongeregeldheden uitbreken. Als deze oproerkraaiers zich vervolgens tegen het leger gaan keren, dan weet je wat je te wachten staat.

mood | 18-11-18 | 15:56

Belangrijkse vragen voor de Nederlandse overheid en zakenleven bij doorvoeren scenario's x-y-z brexit: wordt zakendoen met de UK nu makkelijker/moeilijker en gaat NL meer nettobetalen aan Brussel nu er meer netto ontvangers zijn?
Belangrijkste vragen voor de NL burger: gaat de burger meer belasting betalen om dit allemaal te bekostigen en kan er nog voor 76 euro een vliegticket naar London city worden geboekt zonder douanegezeur om lauw bier te drinken in de pub?

HetOorAakel | 18-11-18 | 11:58

Wat een ontzettend goed stuk, waarde @Feyman!

Goed doorwrocht en en feitelijk omtrent waaróm de EU in zijn huidige vorm tot niets anders als ellende en uiteindelijk zelfs tot oorlog zou kunnen leiden. Vanaf het moment dat het antwoord van het Brexit referendum "Leave!" luidde wist ik dat de EU dit nooit zou toestaan. En dat 'Brussel' elke smerige truc ooit verzonnen in de strijd zou gooien om de UK met list, bedrog en als dat niet zou werken intimidatie, in de EU te houden. Want op het moment dat de UK vertrekt, het daarna even goed of zelfs beter zou doen, komt hun hele pet project op losse schroeven te staan omdat ook andere landen dan beseffen dat ze een keuze hebben. Door het de UK op alle mogelijke manieren schier onmogelijk te maken om te vertrekken hoopt 'Brussel' andere weerspannige landen de wind uit de zeilen te nemen. Het is smerige politiek van de laagste orde.

Een eventueel EU-leger doet me nu al rillen van afgrijzen. Want dit leger is niet om Rusland angst in te boezemen (as if), het zal gebruikt worden om opstandige EU-burgers, die zich onder de knellende dictatoriale grip van Brussel vandaan willen worstelen, onder de duim te houden. En degenen die dit niet zien, of denken dat dit te ver gezocht is, kijkt u allen naar de USSR/ het Oostblok waar dit gemeengoed was. Of naar China, waar op het beroemde Tienanmen-plein de opstand van het naar meer vrijheid snakkende volk met bruut geweld werd neergeslagen. Hier ondenkbeeldig? Werkelijk? Ik meen me een recent voorval te herinneren in Spanje alwaar vergelijkbare scenes te zien waren toen Catalonië een referendum over afscheiden hield dat positief uitviel voor Catalonië.

Over de immigratiepolitiek van de EU kan ik helemaal kort zijn. Volledig van de realiteit los gezongen en desastreus voor de inheemse bevolkingen van het Europese continent. Een voortzetting van deze politiek zal onherroepelijk tot opstanden, onrust en met een beetje pech zelfs tot een burgeroorlog leiden. Om over de verregaande demografische gevolgen voor die volkeren maar te zwijgen. Het is gewoonweg misdadig om de diverse volkeren, allen met hun eigen duizenden jaren oude geschiedenis en unieke ontwikkeling deze 'diversiteit' op te dringen die uiteindelijk zal leiden tot de teloorgang van diezelfde unieke volkeren.

De handel dan: Zowel de UK als Nederland waren eeuwenlang toonaangevende landen op het gebied van handel en zeevaart en dat zou ineens allemaal ophouden als de UK eruit stapt? Welnee, ik denk eerder dat ze er alleen maar voordeel van ondervinden omdat ze niet langer geketend zijn aan de absurde regels van 'Brussel'. We hadden zowel in NL als de UK een bloeiende handel ten tijde van de EEG (die nóóit opgeheven had moeten worden! Het werkte prima zo.) als ook lang daarvoor. Dat dit nu ineens niet meer mogelijk zal zijn omdat de UK Brussel de dikke doei geeft is natuurlijk volkomen zot.

Sjefke7807 | 18-11-18 | 11:36 | 8

Ik denk dat het grootste deel van de politieke elite in de UK geen brexit wil. Vandaar de oeverloze vertraging van dat proces. Als ze gewild hadden, was het allang geregeld geweest. Daar gebeurt in feite hetzelfde als hier : Schijt hebben aan het kiezersgepeupel. Minachting voor de democratie. Het instandhouden van de politieke elite staat op 1. De UK heeft wel zijn pond weten te behouden. Wat zijn wij er ingetuind met die euro. Economische samenwerking was ruim voldoende geweest. Nu is er een supranationale ambtenaren elite in het leven geroepen die zich van zijn leven dagen niet zal laten verdrijven. Dan zien de Verenigde Staten van Amerika er toch een stuk beter uit. Met de huidige EU is het simpelweg zo dat goedwillende landen worden kaalgeplukt ten faveure van zgn arme landen die ook nog veel regels aan hun laars lappen. Daar zal dat EU leger zeker niets aan gaan doen. Wel hoogstwaarschijnlijk de grootste betalers manen hun rekeningen tijdig te voldoen.

SlimmeBelg | 18-11-18 | 12:34

@SlimmeBelg

Hou toch een op met "de elite". Er is in het VK gewoon geen meerderheid voor een keiharde Brexit, zonder verdrag. Ook omdat het een economische nachtmerrie is voor het VK.

ArjenZH | 18-11-18 | 12:48

@ArjenZH | 18-11-18 | 12:18 |
*zucht* De állerlaatste reactie:

1; "Waarom worden mensen zoals jij toch meteen boos als ze worden tegengesproken?"

Het dedain druipt werkelijk uit uw tegel. Want wat voor mensen zijn "mensen zoals ik" dan? Hmm? U mag met mij gerust in debat gaan over zaken. En als u valide tegenargumenten ter tafel brengt die goed onderbouwd zijn zal ik deze zeker in overweging nemen of mijn mening herzien indien ik de plank mis sla. U doet echter geen van allen maar speelt slechts op de man. Derhalve bent u dan ook af.

2; U hoeft mij niet te tutoyeren. Ik ken u niet, en u kent mij niet. Enige beleefdheid zou niet te veel gevraagd moeten zijn.

Verder heeft u opnieuw geen enkel steekhoudend tegenargument ingebracht. Ik heb u al meerdere onderbouwde argumenten gegeven waar u er voor kiest daar niet op in te gaan. Dat mag, maar ga me dan niet de maat nemen over vermeende domheid als u niet eens de moeite neemt de aangereikte informatie te lezen.

Sjefke7807 | 18-11-18 | 15:08
▼ 5 antwoorden verborgen

"De EU zal nooit toegang tot de single market geven aan landen die er zelf handelsovereenkomsten op na mogen houden. Dan krijgen de Britten een vrijbrief om zonder belemmeringen zaken uit China of India te importeren om op de Europese markt te dumpen. "

Onzin. Zie het Chequers plan.

"It proposes tax or tariff-free trade with the EU, while leaving the UK free to pursue trade deals outside the EU. Under the plan, the UK would collect tariffs on the EU’s behalf for any goods entering the country but destined to be sent on to EU countries."

Tapu | 18-11-18 | 10:57

In feite is het allemaal heel simpel. De enige politiek die de EU op dit moment voert is het stilaan groter en groter worden zodat het 'too big to fail' wordt. Echter het drijft voornamelijk op de kurk van de Unietrouw van enkele noordelijke landen en niet van de zuidelijke en al helemaal niet van de oostelijke landen. Daarbij zal de EU vallen op het moment dat het VK daadwerkelijk uit de Unie stapt en er een grote nettobetaler wegvalt. Dit moet worden opgehoest door de loyale landen die al met een verminderd draagvlak (Duitsland en Nederland) te maken hebben. Frankrijk wil wel de leiderschap rol hebben maar kan deze niet betalen, daarom zouden de Nederlandse pensioenpotten een welkome aanvulling zijn. Echter, wat na die 1800 miljard? Dit dekt hoogstens een volgende crisis maar niet meer dan dat. Wellicht een lock in door.... een eigen leger en dus een nationale EU identiteit in de vorm van een conflict aan de buitengrenzen? Zo denken ze in Brussel wel namelijk. Het EU pensioen gaat de komende jaren vorm krijgen, waarom heeft u anders een IBAN nummer gehad...? Niet omdat we dat zo hard nodig hadden namelijk.

Als na het VK, Nederland zou uitstappen valt de EU, en daarom mag Wilders van Brussel niet regeren. De EU heeft er nog nooit zo slecht voorgestaan als nu en het gaat er alleen maar slechter op worden.

RenHoek | 18-11-18 | 10:37 | 13

ArjenZH | 18-11-18 | 11:20 |
Niet de EU houdt Wilders uit de regering, maar 75% van de Nederlandse bevolking die helemaal niets van hem moeten hebben.
-----
Merkwaardig argument gezien het feit dat partijen waar meer dan 75%(oftewel kleiner zijn dan de PVV) van de bevolking niets van moeten hebben wel in de regering zitten.......? Daarnaast is het weten of een kiezer van een partij niets moet hebben van de PVV louter gebaseerd op speculatie. Men kan het eens zijn met veel agenda punten en toch voor een ander kiezen. Ook kan de PVV tweede, of derde keus zijn wat ook tot uitdrukking komt in de verkiezingsuitslagen.

dijkbewaker | 18-11-18 | 12:42

@Dijkbewaker

De andere partijen willen noiet met Wilders samenwerken vanwege zijn extreme standpunten zoials het sluiten van alle Moskeeen, het volledig sluiten van de grenzen en de Nexit.
De meeste Nederklanders zijn daar falikant op tegen. Europa heeft daar helemaal niks mee te maken.

ArjenZH | 18-11-18 | 12:52

ArjenZH | 18-11-18 | 12:12,

Je mist wederom alle ter zake doende punten.
Wat de economische crises betreft heb je gelijk dat die voor slechts 80% de schuld zijn van de EU.
Deze discussie ging echter over de onmogelijkheid van Zuid Europese landen om straks hun pensioenen uit te keren. Linksom of rechtsom zullen de Noordelijke EU-landen daar dus voor opdraaien.

En partijen die de belangrijkste oorzaak van criminaliteit en terrorisme (namelijk ongecontroleerde massa-immigratie) willen stimuleren en subsidiëren kunnen moeilijk volhouden dat ze tegen criminaliteit en terrorisme zijn. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op die regel, zo weet ik dat er in Engeland 1 Labourpolitica is die het seksueel verhandelen van tienduizend Britse kinderen erger vond dan politieke correctheid. Ze wilde die kinderen zelfs beschermen door kritiek op Pakistaanse kinderpooiers te legaliseren.
Maar zij is de uitzondering die de regel bevestigt; en in de praktijk moest zij haar woorden terugnemen en aftreden. Dat in tegenstelling tot het Labourlid dat retweette dat slachtoffers van kinderpooiers "hun muil moeten houden in het belang van diversiteit". cult.tpo.nl/2018/04/02/het-evangelie-...
Die laatste werd geprmoveerd.
Het is maar goed dat #metoo nooit over vrouwenrechten ging, anders zou 0,01% van de #metoo huichelaars het verhandelen van tienduizend kindslaven waarschijnlijk bijna net zo erg hebben gevonden als een tietengrap.

Dandruff | 18-11-18 | 16:11
▼ 10 antwoorden verborgen

De politiek in het VK heeft er een zooitje van gemaakt.
Het lijkt er op dat ze er alleen op uit zijn ten koste van elkaar (negatieve) punten te scoren. De aandacht naar een eisen / onderhandelingspakket is volledig verdwenen.
Volg wat van die brexit / remoaner groepen op de socials en neem er vooral een flinke bak popcorn bij. Als het niet zo'n serieus onderwerp zou zijn zou het heel erg grappig zijn.
Maar wel serieus, dus helemaal niet grappig, sterker, doordat beide partijen absoluut weigeren om überhaupt maar een inhoudelijk gesprek te voeren wordt het land naar de kloten geholpen.

Triest, want in de basis zou een Brexit naar mijn mening een van de beste beslissingen kunnen zijn die het VK ooit genomen heeft.

Ik weet... je kunt de tijd niet terug draaien, maar wat zou ik blij worden van die oude vertrouwde EEG oplossing, waarbij in de basis alleen een open markt was. Ieder land voor zichzelf, iedere cultuur zijn eigen dingetje, iedereen blij.

Buiten het volk wat zich uit de Brusselse ruif voedt kan toch niemand met meer dan twee hersencellen blij zijn met de EU?

DatInternetDingetje | 18-11-18 | 10:35 | 2

De Brexit moet falen... dus er wordt alles aan gedaan om het te laten falen. Als je elke politicus die voor de Brexit gaat werken een miljard euro belooft, gaat zelfs Juncker helpen om het binnen een weekje te regelen. Maar kennelijk wordt iedereen betaald om tegen te werken. En dat terwijl het volk heeft gesproken. We leven in gecultiveerde dictaturen. Als binnenkort alle poen op is, ga je het ware dictatoriale gezicht van de EU zien.

Ton8695 | 18-11-18 | 10:43

@Ton
Nee hoor. Het VK kan morgen besluiten uit de EU te treden zonder verdrag. Alleen worden dn die mooie beloftes (=leugens) niet waargemaakt die de Brexiteers de mensen hebben voorgespiegeld. Erg goedkoop om daar Europa nu de schuld van te geven.

ArjenZH | 18-11-18 | 11:09

"Uiterste datum is 31 december 20XX [sic]. De Brexit wordt maximaal 91 jaar uitgesteld" Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat hier een tegenstrijdigheid in zit. Of de Brexit moet uit 2008 stammen.. dacht het niet.

Geenzuiverkoffie | 18-11-18 | 10:27 | 4

Goed, we hadden allemaal wel kunnen zien dat het 81 jaar was. Maar dat was wel het minste dat rammelde aan dat betoog.

RenHoek | 18-11-18 | 10:39

@BozePaarseMan | 18-11-18 | 10:34
Wie bedoelt u met Feyman?

Geenzuiverkoffie | 18-11-18 | 11:14

U bent de tweede die niet de periode meeneemt dat de EU na de uittreding het ECJ wil laten gelden over de uittreding zelf. Die staat nu op minimaal acht jaar.

Feynman | 18-11-18 | 11:20
▼ 1 antwoord verborgen

Brexiteers/ Nexiteers zijn prutsers, dus dan niet verbaasd zijn dat het resultaat dan daar ook naar is.

RandyBiel | 18-11-18 | 10:26 | 4

@RandyBiel | 18-11-18 | 10:26 |
U doet uw nick eer aan. Want heeft u ook nog ter zake doende valide argumenten omtrent hetgeen u daar poneert? Zowel het uitmuntende stuk van @Feynman almede ook de diverse zeer goede en feitelijke tegels hieronder geven al aan waaróm de EU in zijn huidige vorm er nóóit had moeten komen. En waarom de EU in deze vorm zal leiden tot dictatorschap en en andere onverkwikkelijkheden. Maar ik begrijp dat schelden op mensen die hun terechte bedenkingen hebben bij het e.e.a. makkelijker is dan goede tegen argumenten waarom dat zij het fout zouden hebben.

Sjefke7807 | 18-11-18 | 10:40

@Sjefke
Nederland heeft als klein handelsland groot belang bij vrije handel (EU) en bescherming door sterkere landen (NAVO). Daarvoor moet je samenwerken en dat betekent automatisch het opgeven van een gedeelte van je zelfstandigheid.
Het is of het een of het ander: Ofwel je profiteert van de vrije markt, ofwel je sluit je daarvan af om alles weer zelf te kunnen beslissen. Maar dat heeft een economische prijs. De voorstanders van de NEXIT/BREXIT houden iedereen voor de gek door niet te vertellen wat die prijs is.
in het VK komen ze daar nu achter, vandaar dat ze koste van het kost toch een verdrag met de EU willen sluiten.

ArjenZH | 18-11-18 | 11:40

@ArjenZH | 18-11-18 | 11:40 |
En voor de EU was Nederland natuurlijk een nietszeggend Derdewereldland op het gebied van handel etc.? Schei toch uit. Verder gooit u de EU en de NAVO op één en dezelfde hoop terwijl deze twee nog niet eens bíjna hetzelfde zijn. Samenwerken hoeft niet per definitie het opgeven van een stuk soevereiniteit te betekenen. Je kunt prima handel drijven zònder jezelf te ketenen aan Het. Slechtste. Idee. Ooit (de EU). Want als uw statement zou kloppen, hoe deden we dit alles dan vóór de EU (ik geef u een hint: EEG). De wereld draaide voor dit megalomane project EU genaamd anders prima.

De EU is een corrupte bende en een tandeloze tijger. Verder is ook uw reactie niet voorzien van daadwerkelijke steekhoudende argumenten, maar slecht dezelfde holle frasen over hoe "de voorstanders van de NEXIT/BREXIT iedereen voor de gek houden". Neen, 'Brussel' is het toonbeeld van integriteit en eerlijkheid *proest*

Sjefke7807 | 18-11-18 | 11:50
▼ 1 antwoord verborgen

De EU... een hallucinerende korsakov patiënt gerund door... Juncker, de opper korsakov patiënt. En binnenkort nemen de beroepsleugenaars in dienst van de bilderbergers, Rutte en Timmermans, het stokje over. De trollen die het kapotte EU instituut blijven verdedigen worden vast goed betaald.

Ton8695 | 18-11-18 | 10:24

Ongekozen politici met een linkse agenda een unie laten besturen kan domweg niet goed gaan. Logischerwijs wekt dit opulisme en weerstand op, zo ook bij mij.

BozePaarseMan | 18-11-18 | 10:14

Natuurlijk gaat een Brexit, een eventuele Nexit ook, pijn doen en geld kosten. Immers er is op achterbakse, onrechtstatelijke wijze zoveel meer vervlochten met elkaar dan handel.
.
Maar wat een beloning als je die prijs betaald.
.
Een breuk met een immer meer fascistische Unie. Vrij van toenemende censuur, vrij van een geld en burgerrechten verkwistende bureaucratie, vrij van afstandelijke en onmenselijke bemoeizucht uit den verre op lokaal zeer ingrijpende dossiers zoals immigratie, justitie en inkomensverdeling, vrij van onbetrouwbare partners die afspraken veinzen om vervolgens gewoon eigen gangetje te gaan.
.
Lijkt me voor een burger een uitstekende kosten/baten som. Immers vrijheid is van onschatbare waarde. Ook de welvaart zal op termijn gewoon terugkomen. Een fascistische unie zal haar concurrentiepositie vanzelf verliezen. Dat gebeurt altijd onder fascisme.
.
Gewoon doordouwen, Britse vrienden. U hoeft zich niet gelegen te laten aan een teloorgaand continent.

Parel van het Zuiden | 18-11-18 | 10:07 | 1

Toch fijn om te lezen dat Ali Rutte en zijn 40 rovers toch nog echte fans hebben in Nederland ons land:) Een zelfstandig Nederland betekent niet automatisch een kwaliteitsimpuls voor onze nationale politici. Die doen wat vrijheidsslopen betreft nu alleen nog maar onder voor Hongarije: maar ook die interland gaan we dan beslist winnen. Veel plezier met die wedstrijd zou ik zeggen, maar geeft u mijn portie maar aan Fikkie.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 10:30

Gewoon... Met geweld afdwingen zoals elk land dat altijd heeft moeten doen wilde het weer zelfstandig zijn. Het geeft ook duidelijk aan dat je land door het EU groepje geconfisqueerd is net zoals.... Tja. Geeft ook duidelijk aan dat alleen kansloze landen nog ooit lid worden want als je netto betaler bent als land verlies je er alleen maar aan de EU ellende.

Dirk III | 18-11-18 | 10:07 | 2

Gevolg van dit EU beleid is trouwens dat de druk op de netto betalers alleen nog maar zal toenemen tot in het extreme.

Dirk III | 18-11-18 | 10:09

Het VK zal moeten betalen aan de EU.
Komt ongeveer op het zelfde neer alleen ben je geen lid meer.

botbot | 18-11-18 | 10:36

De EEG van 9 landen was prima en bracht ons rust en welvaart.

Echter na de Val van de Muur in oktober 1989--> hebben de machthebbers in Brussel het plan opgevat de landen van de Sovjet Unie bij de EEG te voegen.
Dit vergt ieder jaar miljarden aan steun.... hierdoor is de EEG onbetaalbaar en onbestuurbaar geworden.
Het Vierde Rijk blaast zichzelf op--> zij zorgen voor onenigheid en veel ellende.

Juncker en Timmermans pakken een loon van 33.000 per maand - ze moeten zich doodschamen.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 10:06

Die laatste regel, is Feynman nu pro EU?

Mammeloe | 18-11-18 | 10:06 | 3

Noodzaak slaat op exodus, die verwijzing leest anders weg dan die bedoeld is.

Feynman | 18-11-18 | 13:08

Nee. '... haar noodzaak...' slaat op '.. hun exodus..', niet op de EU.

kleurdoosje | 18-11-18 | 13:21

@Mammelou,
Zie Feynman, hihi.

kleurdoosje | 18-11-18 | 13:25

de IJsman | 18-11-18 | 09:46
Ze zouden de EU eens moeten uitproberen zonder het rondpompen van geld. Dan hoef je niet op te treden tegen lidstaten die er een puinhoop van maken, want die koken in hun eigen sop gaar.

Die dubbelcijferige jeugdwerkeloosheid plus de exodus van Griekse, Italiaanse en Spaanse jeugd naar rijkere landen zorgt totaal niet voor een betere verdeling van welvaart. Het zorgt voor een complete braindrain aan de periferie, waardoor die landen geen groeipad of draagkracht voor staatsschulden hebben. De VS heeft dat probleem ook. Dit systeem geeft concentratie van welvaart naar specifieke regio`s en uiteindelijk naar specifieke personen. Die sociale belofte is echt de laatste die de EU ooit waar kan maken. Vrij verkeer van personen en diensten speelt alle bedrijven, inwoners en wetten van lidstaten tegen elkaar uit en is een bom onder enige soevereiniteit en daarmee de kans voor een lidstaat om als vakbond voor haar onderdanen op te komen.

De NAVO verplichting is er eentje op basis van percentage BBP. Die komen wij in geld voor de helft na. In Nederland gaat dat vooral op aan duur materieel en een waterhoofd aan officieren. Militairen en munitie ontbreken. Dat werd pijnlijk duidelijk toen een kleine missie tegen een dictator in Libië die goud wilde voor zijn olie na drie weken al zijn kruit had verschoten. Efficiënt oorlogvoeren is een beetje een contradictie in terminis. Infanterie blijft de meest goedkope en effectieve oorlogsvoering tegen huidige dreigingen in stedelijke omgeving. We hebben Jan Soldaat niet, we hebben de kogels niet en we hebben geen cultuur die stervenbereidheid onder militairen ondersteund. Niet vanuit de militair, niet vanuit de familie en niet vanuit de samenleving. Op economisch en emotioneel vlak is de EU compleet vergeten hoe oorlog werkt.

Om dat de generaals onder een ongekozen dronken Juncker te parkeren of de legers onder toezicht te stellen van Europarlementariërs die niemand kent, is een recept voor verdere ellende. Dan krijg je tanks die vanwege vriendjespolitiek en fraude ergens gekocht zijn, alleen linksaf kunnen en waarin de granaat niet past. Of een generaal die een "opstand" neerslaat in een "seperatisch" gebied. Dan heb je geen Brexit, maar meer zo`n affaire als in Barcelona een paar jaar terug. www.express.co.uk/news/world/861001/C...

Dat is niet mijn EU, en die EU is er niet voor U.

Feynman | 18-11-18 | 10:04 | 2

Het in eigen sop laten gaarkoken van lidstaten is dus juist één van de dingen die de EU wilt vookomen. Het tijdelijk onder curatele stellen van lidstaten, zoals bij Griekenland een soort van gebeurt, zou naar mijn idee wel mogelijk moeten zijn. Dat dit de overige lidstaten (veel) geld kost, is vervelend, maar noodzakelijk.

De economische achterstand van de Zuid-Europese landen is nu eenmaal nietin een paar decennia weggepoetst. De door u beschreven braindrain aan de periferie is in dit verband vergelijkbaar met de urbanisatie; jongeren zoeken de plekken waar kansen liggen op. Dat heeft inderdaad zijn weerslag op de regio van oorsprong. Dat is echter iets van alle tijden. Gebleken is gelukkig dat een t een deel van deze jongeren overigens doorgaans de morele verplichting voel om na verloop van tijd weer terug te keren en de regio van een impuls te voorzien, omdat ze zich hier nog mee verbonden voelen. Je kan de Limbo wel uit Limburg halen, maar Limburg niet uit de Limbo, of zoiets. ;-) Ideaal? Nee, verre van. Maar je kan niet alles op het bord van Europa leggen. Men moet er ook zelf iets van -willen- maken.

Het is een leuke discussie op welke wijze een lidstaat op de belangen van haar onderdanen het beste kan behartigen: meer of minder soevereiniteit? Als klein land is het stemrecht van NLD in de EU niet erg groot. Dat is vervelend, want nu moeten wij altijd lobbyen als wij onze zin willen hebben en anders moeten we maar als ;het debiele neefje van' met de moffen meestemmen en onszelf wijsmaken dat dit toch echt onze eigen beslissing was. Wat Bedrijfspoedel Balkenende dus altijd deed.

De 'wir schaffen das-casus' maakt pijnlijk duidelijk (voor zover dat nog niet het geval was) dat als Duitsland iets wilt, het gebeurt in Europa. Duitsland heeft het schuldgevoel, Merkel vindt dat het moet gebeuren en de rest heeft maar ja en amen te zeggen. Die Napoleonistische D66-er die momenteel in Parijs zit heeft ambities om haar op te volgen als kartrekker in Europa. Is dat wenselijk? Natuurlijk niet!

Naar mijn mening ligt de oplossing in het toekennen van méér bevoegdheden naar Brussel, zodat een individuele regeringsleider, hoe groot of klein het land dat hij vertegenwoordigt ook is, een dergelijke beslissing niet meer kan nemen. 'Wir schaffen das' of, liever nog, 'wir schaffen das nicht' (ben zelf groot voorstander van opvang in de regio) had een beslissing van Brussel moeten zijn, niet van Berlijn! Daar hoort idd verdere democratisering bij; niet alleen het Parlement, maar ook de Commissie zou moeten bestaan uit (het liefst rechtstreeks gekozen politici. De kans dat er dan een seniele, oude man die geestelijk afhankelijk is van verdovende middelen als winnaar uit de bus komt rollen, is hopelijk vrij klein. Ook is de kans dan kleiner dat een affaire als die met Martin Selmayr kan plaastvinden (hoewel..... de carrière van Ollongren doet wellicht anders vermoeden).

De opmerkingen over de deplorabele staat van de Europese krijgsmacht laat ik geheel voor uw rekening, met de notie dat de opmerking over de emotionele incapibiliteit van militairen om oorlog te voeren wellicht als enigszins respectloos kan worden ervaren door de dames en heren in het groen. Het 'waterhoofd aan officieren', waarmee u op zeer bloemrijke wijze de bureaucratische bovenlaag beschrijft, zou zeer wel verhoudingsgewijs kleiner worden indien niet iedere lidstaat zijn eigen defensie-apparaat hoeft op te tuigen. Zou de verbroedering tussen soldaten van verschillende lidstaten wellicht ook ten goede komen. In dat verband dus een argument voor een Europees leger.

Met betrekking tot Catalonië wil ik slechts zeggen: slecht hoe Madrid heeft ingegrepen, Het was een illegaal referendum, maar het was vreedzaam. Europa had zich naar mijn mening uit moeten spreken, daarbij de kanttekening makend dat de Europese Unie niet zat te wachten op een onafhankelijk Catalonië en dat de separatisten dus niet op hulp uit Brussel hoefden te rekenen.

de IJsman | 18-11-18 | 11:22

@IJsman Feynmans militaire beschrijvingen zijn naar mijn idee 'juist'* (net als de rest van zijn betogen alhier in- en onder het artikel). Je kunt het verder beargumenteerd lezen mijn en Garde tweeluik (zie Ref).

* Op de 'teneur' van een gebrek aan sneuvelbereidheid na. Waar onderstaande artikelen misschien enig inzicht in bieden, danwel illustratief voor zijn. Er bestaan geen geboren 'helden' of 'snotlodders' denk ik. Je kunt ze deels een beetje kweken, maar alles kan in luttele weken getransformeerd worden. Verder is moed een soort 'dagkoers' (afhankelijk van meerdere factoren) naar mijn idee.

Ref:
nieuws.tpo.nl/2011/12/16/michiel-mans...
politiek.tpo.nl/2014/03/02/mans-en-ga...
stukjeduiding.com/2014/08/26/michiel-...

Ref:
politiek.tpo.nl/2017/10/08/breng-defe...
politiek.tpo.nl/2017/10/16/breng-defe...

MansEnGarde | 18-11-18 | 13:01

Was ik May dan liet ik de boel knallen en schreef ik verkiezingen uit. Laat Boris en Nigel de troep maar oplossen die ze veroorzaakt hebben, met hun grote smoelen.

Bigi Bana Boy | 18-11-18 | 09:58 | 7

Bigi Bana Boy
Ze hadden geen plan en reden in bussen rond met leugenachtige teksten om de bevolking over te halen.
Ieder weldenkend mens weet dan genoeg.

botbot | 18-11-18 | 10:28

Er zijn toch verkiezingen gehouden met UKIP 1 zetel? Dan wilden de mensen in ieder geval niet dat Garage het uit ging voeren.

azijnseikerT | 18-11-18 | 10:29

Bigi Bana Boy: Die leugenachtige teksten waren er van beide kanten.
Het volk heeft vervolgens gekozen, waarna politici uit alle kampen alleen bezig zijn geweest elkaar te ondermijnen.
De positie van iedere PM was per definitie onhoudbaar omdat de Britse politiek op het moment een grote slangenkuil is. May is de punchbag en daarvoor zou je zelfs een soort van respect op kunnen brengen.
Het maakt niet uit of je pro of contra bent, je moet kapot.

DatInternetDingetje | 18-11-18 | 10:42
▼ 4 antwoorden verborgen

@W_F | 18-11-18 | 09:16 |

het ergste is--> volgend jaar nemen Timmermans en Rutte de leiding van Juncker over.
Nederlandse mensen die ons via Brussel alsmaar zwaarder belasten en onder druk zetten.
Afgrijselijk - krijg hier koude rillingen van.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 09:47

Leuk allemaal. Feiten: EU, Brexit gaat UK 110 miljard kosten is nu overeenkomst 40 miljard. VS en China eisen schade geld wanneer UK geen toegang meer heeft tot Europese markt. Noord-Ierse grens blijft voorlopig open. Meer schade voor EU dan voor UK wanneer grenzen wel dicht gaan. EU burgers in de UK en UK burgers in de EU blijven dezelfde rechten houden. Vrij verkeer van personen niet meer naar UK is er ook zo goed als door. Er zijn op dit moment 2 partijen die gezicht verlies hebben geleden. De EU en de harde Brexiteers, het doet misschien pijn maar het is zo.

Toetsiemonster | 18-11-18 | 09:44 | 6

Noord-Ierse grens is waar het allemaal om draait.

azijnseikerT | 18-11-18 | 10:32

Volledige zelfbeschikking komt voor een klein land als Nederland tegen een hele hoge prijs. Heeft niets met liegen en bedriegen te maken, het is de prijs die de meerderheid van de Nederlandse bevolking nog steeds graag bereid is te betalen.

ArjenZH | 18-11-18 | 11:04

ArjenZH | 18-11-18 | 11:04,

Er zijn in NL 2 verschillende referenda over de EU gehouden, en in beide referenda verloor de liegende pro-EU elite ("bij een nee-stem komt er oorlog, en gaan de treinen naar Auschwitz weer rijden").
De conclusie lijkt me vrij duidelijk.

Dandruff | 18-11-18 | 11:33
▼ 3 antwoorden verborgen

"De ruim twee jaar aan onderhandelingen maken een paar dingen duidelijk: de EU moet en zal het VK kruisigen. Anders verliest de EU haar onderhandelingspositie richting andere nettobetalers. Deze houding is geen boodschap aan London, maar aan Stockholm, Kopenhagen, Wenen en Amsterdam. Aan u dus."

Raak.

omanders | 18-11-18 | 09:39 | 7

ArjenZH: zo zwart wit is het dus niet.
Kijk even naar de afzetmarkt van het VK. Er zijn best wat landen binnen de EU die een serieus probleem zullen ervaren op het moment dat er een no deal komt.
Denk daarbij aan de auto industrie en .. vreemd genoeg aan de Champagne streek in Frankrijk.

Het mes snijdt aan twee kanten, het kost beide kanten bakken met geld om de boel dicht te gooien. Wie daar als betere uit komt is koffiedik kijken.

Ik blijf toch neigen naar de stelling dat het VK haar onderhandelingspositie vooral verkwanseld heeft. Drunker & co kunnen nog zo hard roepen dat ze niet zullen buigen, op het moment dat je niet alleen de contributie kraan, maar ook de economische kraan dicht draait doet dat pijn bij machtige partijen. Denk je dat Merkel kan verkopen dat de Deutschers het moeten doen met een significante verlaging in omzet? (broekriem en zo)

DatInternetDingetje | 18-11-18 | 10:48

Noorwegen het Zwitserland hebben nu min of meer dezelfde positie als wat voorligt in het concept verdrag met het VK. Wel toegang tot de vrije markt, maar geen enkele invloed meer. Dat is wat iedereen die tegen de Brexit was van mijlenver zag aankomen,
Het is ook vals om de schuld hiervan bij de EU Commissie te leggen. Het zijn de gezamenlijke lidstaten die hier de regie voeren. De commissie voert slechts uit wat de lidstaten willen.

ArjenZH | 18-11-18 | 10:58

ArjenZH | 18-11-18 | 10:58,

Je mist de point.
Er is helemaal geen politieke invloed nodig om handel te kunnen drijven. Je wijst er terecht op dat de EU sterk antidemocratisch is, maar dat is Saoedi Arabië ook. Dat is geen belemmering om handel met Saoedi Arabië te drijven.
Het is raar dat een eeuwenoude bondgenoot als Engeland nu gestraft wordt voor het respecteren van de democratie.
Puur als dreigement naar andere nettobetalers.

Dandruff | 18-11-18 | 11:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Helsinki weten jullie nog?

Op 16 juli 2018 hebben Poetin en Trump elkaar daar de hand geschud... toen wist ik genoeg--> D-Day.
De NAVO heeft wat oefeningen gedaan in Noorwegen... maar dat zijn stuiptrekkingen - Trump en Poetin lachen om deze geldverspilling.
Samen met Engeland hebben ze de aanval op Brussel ingezet.

Ze hebben geduld en zien dat het volk in de 5 ''rijke'' EU-landen steeds meer ontevreden wordt door de stijgende lastendruk... Macron heeft de benzine en diesel in Frankrijk fors verhoogd.
Rutte doet hetzelfde via de zorgpremie, BTW, energieheffing en accijnzen.

It's a matter of time.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 09:33 | 5

@knufter

Met Berbaar en DKS in de fameuze boegscène?

MickeyGouda | 18-11-18 | 09:50

Trump heeft met China wel andere zaken aan zijn hoofd. Die maakt zich niet druk om Europa. Maar de lastendruk is een groot probleem. Ik las net dat in 2016 37% naar woonlasten ging. Denk dat het inmiddels wel meer zal zijn geworden. Gemiddeld dus! Dan komen de door jou genoemde zaken er nog bij. De volgende huizencrisis wordt echt een slachtveld. Banken zijn al aan het waarschuwen.

azijnseikerT | 18-11-18 | 09:53

azijnseikerT | 18-11-18 | 09:53,

Zowel huren als hypotheken zijn in dit land zo hoog vanwege de kunstmatig hoog gehouden huizenprijzen (huursubsidie en hypotheekrenteaftrek). Als die worden afgeschaft (en dat is wel de bedoeling) dan komen heel veel mensen in grote problemen.

En dan moeten we de komende jaren ook nog allemaal van het gas af, en aan de warmtepomp. Omdat een warmtepomp nauwelijks warmte afgeeft betekent dat dat miljoenen huizen voor 60.000 tot 70.000 euro per huishouden gerenoveerd moeten worden. Voor honderdduizenden huizen van meer dan 50 jaar oud is afbreken en overnieuw beginnen de beste optie.
Een prachtig voorbeeld van kapitaalvernietiging, net als afschaffing van een goedwerkend gasnet dat miljarden gekost heeft. En dat terwijl gas zo schoon is dat andere landen er op overstappen om aan de co2 chantage te voldoen.

De woonkosten zullen dus nog flink gaan stijgen. Net als zorgkosten (vergrijzing), energieprijzen en allerlei extra milieutaxen om de niet-rendabele windmolenparken overeind te houden. We gaan failliet aan "idealistische" politici en beleidsmakers.
Op de lange termijn gezien doen we het echt niet veel beter dan Griekenland.

Dandruff | 18-11-18 | 11:16
▼ 2 antwoorden verborgen

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 08:12
Je probeert de omkering van bewijslast. Voor de toetreding tot de EU had er een overzicht moeten zijn hoeveel het ging kosten of opleveren. Gewoon een stukje informatie die dat kabinet volgens onze grondwet aan ons parlement had moeten geven.

Zelfde in de periode erna. Wat kost het, en wat levert het op om erin te blijven. Ook die informatie wordt niet verstrekt.

Het blijft in vaagheden en een continu oplopende begroting. Met Griekenland zagen we al wat er gebeurd als de boeken van een lidstaat niet meer kloppen, en deze week sloeg Italië hetzelfde pad in. Tien jaar later, niets geleerd.

Het lijkt economisch goed te gaan, totdat je onder de motorkap kijkt hoe het ESM en haar voorgangers alle rekeningen betaalde van zwakke leden. Dat is ons nooit vooraf verteld. De kosten krijgen we pas op de Nederlandse begroting wanneer dat systeem klapt. Tot die tijd zien we alleen een kleine garantiestorting. Verhullen van daadwerkelijke kosten en risico`s.

Zelfde met de ECB die eerst een periode geld bijdrukte, en daarna als een malle schuldpapier ging opkopen omdat het gratis geld niet snel genoeg door primaire banken geleend werd. De EU drijft op een centrale bank met een lege gereedschapskist. Iedere grote crisis kende een "oplossing" die de gouden standaard verder loslaat. Geld is nu puur gebaseerd op het vertrouwen dat de ECB bij een volgende crisis adequaat kan ingrijpen, alleen moet die methode nog uitgevonden worden, want alle bekende methodes zijn fully deployed.

En die kosten/baten analyses horen niet alleen in euro`s, maar vooral in principes. Ons asielbeleid wordt bijvoorbeeld mede gevormd door asielzoekers die in een zuid of oostelijk Europees land een paspoort kregen, en daarmee een werkvergunning voor Nederland. Die onbeperkte, ongecontroleerde getrapte migratie hoor je niemand over. Migratie zorgt trouwens voor een hogere BBP, omdat er gewoon meer eten en huisjes nodig zijn, dat zegt alleen niets over BBP per capita, levensstandaard of welvaart. Zeker niet op lange termijn.

Sinds het bestaan van internet kunnen Azië, Afrika en het Midden Oosten onze kennis moeiteloos kopiëren. Azië doet dat, en daar zie je sterke economische groei en vrede. Afrika doet dat een stuk minder, en daar zijn de oorlogen niet op een hand te tellen. De EU faciliteert liever de migratie van mensen, in plaats van de migratie van kennis.

Laatste casus is een Europees leger onder leiding van een ongekozen dronken Juncker. Ik maakte me zorgen om een Hillary of Trump met de voetbal, bij Juncker raak ik volledig in paniek. Het doet denken aan het Romeinse Rijk. Een legioen uit het ene land werd in het andere land gebruikt om de bevolking te onderdrukken en vice versa. In Catalonië werd pijnlijk duidelijk hoe Rutte en Juncker geweld gedogen tegen mensen die een stukje papier in een zelfgemaakte container willen laten zakken. Dat is de nieuwe EU. Mocht u een inbreker in de woning aantreffen wordt er van u verwacht dat u proportioneel reageert. In Barcelona was een proportionele reactie het negeren van de uitslag.

De EU is er niet voor U.

Feynman | 18-11-18 | 09:27 | 9

Hoewel ik me in de strekking van de betogen kan vinden, toch een aanvulling (in de hoop dat ik het niet verkeerd begrijp). Het plaatje van een transferunie, euro's van rijke landen naar de arme, gaat niet echt op. Dat suggereert een lineaire beweging terwijl een economie, of die nu nationaal of multinationaal is, per definitie een kringloop is. Wat naar die landen gaat moet linksom of rechtsom ook weer terug komen.

De kwantitatieve manoeuvres van o.a. de ECB zouden de inflatie moeten hebben aanwakkeren, maar dat lukt maar mondjesmaat. Die inflatie zou dan de schuldenbergen in Europa (optisch) moeten verlichten. Dat lijkt niet te gebeuren en dat lijkt te wijzen op een gigantisch lek.

De "keurige" klassieke methoden om economisch evenwicht te herstellen. renteaanpassingen, devaluatie etc., zijn niet meer voorhanden en dan is het wel heel abstracte en onprecieze monetaire EU beleid op zich wel begrijpelijk. Maar het werkt dus voor geen meter, het lost helemaal niets op.

Laatst kwam ik ergens (ik weet niet meer waar, anders uiteraard een linkje) de termen givers en takers tegen. De givers zijn de ondernemers in de reële economie, de takers bankiers en aanverwante financiële clubs. Die vervullen van oudsher een zeer nuttige rol binnen het totale economische systeem, maar lijken tegenwoordig alleen nog maar te bestaan uit wat Adam Smith rentseekers noemde, En juist die parasitaire houding zou wel eens aan de basis van de huidige sociale, politieke en economische malaise kunnen liggen.

Tot slot: een kosten-/baten analyse van ons EU lidmaatschap lijkt me alleen zinvol als je daarnaast hetzelfde plaatje voor een zelfstandig (wat in mijn ogen desastreus zou zijn) Nederland maakt. Ga daar maar eens aan staan.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 10:15

Feynman | 18-11-18 | 09:27
Fijn dat er iemand is om DKS terug in zijn hok to schoppen.

ditotje | 18-11-18 | 10:21

@hetkanverkeren, Ik geloof ook niet in een Nexit. Daarentegen geloof ik wel in een neuro of hoe die munt ook gaat heten. Daar zijn ook al vergevorderde plannen voor. Zodra die er is zal de nadruk binnen de EU toch meer naar samenwerking gaan en is een federale unie ook niet meer nodig. Over legers hoeven we dan ook niet meer te praten.

azijnseikerT | 18-11-18 | 10:27
▼ 6 antwoorden verborgen

Europa kan nog jaren niet-concurerende landen op de been houden door de geldpers te laten draaien of met andere financiële grappen, maar Noord-Europa kan dat niet betalen én tegelijkertijd concurrerend blijven met China. Er moet gekozen worden tussen Zuid-Europa hervormen (dus in wat voor vorm dan ook niet gelijk proberen te maken aan Noord-Europa) of zo door blijven modderen en geen producten uit China en America meer kunnen kopen omdat onze economie niets te bieden heeft wat die landen willen hebben. Als het doormodderen wordt dan zal Nederland zeker mee blijven doen tot het echt afgelopen is.

W_F | 18-11-18 | 09:16 | 5

Op denken heb ik de slet nog nooit kunnen betrappen, die kan als een volwassen puber alleen maar dwarsliggen en schelden.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 09:29

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:17

Als het te moeilijk is om simpel uit te kunnen leggen, is het gedoemd te falen. Precies de EU. De simpelste worden uitgelegd ala hogere wiskunde. De EU is een slecht doordacht totaalfalen. Dat is toch aan alle kanten duidelijk zichtbaar. Het wordt in stand gehouden met onderdrukking, afpersing, wurgcontracten en chantage. En het wordt geregeerd door een dronken psychopaat. Maar u leest weinit nieuws, behalve uw eenzijdige EU propaganda, begrijp ik uit uw reacties.

Ton8695 | 18-11-18 | 09:31

Het "beste" idee wat de EU had en heeft om de zuidelijke lidstaten van de EU meer concurrerend te maken is hogere lonen en meer belastingen heffen in landen als Nederland en Duitsland. Dat daarmee de wereldwijde concurrentie positie volkomen ondergraven word is blijkbaar geen issue.
Overigens is Rutte al wel fanatiek bezig met het tweede deel, het heffen van meer belastingen.

Franker | 18-11-18 | 09:50
▼ 2 antwoorden verborgen

Met de villeine tikken naar London toont Brussel haar ware gezicht. Zie het volgende plaatje:
news.bbc.co.uk/nol/shared/spl/hi/europ...
De EU begon als een mooi project van vrijhandel tussen een select groepje landen dat economisch, cultureel en door geschiedenis nog enigzins verbonden was. Helaas.
Fout 1: Uitbreiding naar 28 lidstaten door toetreding van “gammele”, geldzuigende landen de te veel verschillen van de eerste leden.
Fout 2: Schengen. Er zouden een paar Polen “tijdelijk” naar NL komen. Het werden er een kwart miljoen en ze zijn gebleven. Merkel nodigt een miljoen gelukzoekers uit, die dankzij Schengen ongehinderd kunnen doorlopen naar Nederland. Deze demografische rampen blijven nog decennia dooretteren.
Fout 3: De EURO. Alles ging fout dat er fout kon gaan en een Italiaan is nu baas over onze munt zonder dat we daar iets over te zeggen hebben.
Fout 4: Macht zonder controle. Brussel wordt steeds machtiger, zonder essentiële controles. Er is geen harde scheiding der machten, er is nauwelijks democratische controle, bestuurders hoeven geen verantwoording af te leggen aan burgers en de belangrijkste bazen worden niet gekozen.
Fout 5: Een EU-leger. Iedere keer dat een dergelijk halfgaar plan wordt geserveerd moet je je afvragen wat de verborgen agenda is. Is dit een slim plan van de rasopportunistische Fransen om de eigen defensie-industrie te laten bloeien? Of is dit een snood plan om ons verdere eenwording door de strot te drukken - nog meer centrale macht met minder controle?
Je hebt nog zoiets als een verlicht despoot - de ondemocratische machthebber die toch handelt uit nobele motieven voor het volk. Maar als je de rancuneuze houding van Brussel naar London ziet, dan zie ik een toekomstige malevolente en onbetrouwbare dictator in wording.

Zeddegeizot | 18-11-18 | 09:11 | 6

He DKS, ik vind Zeddegeizot best wel zinnige dingen zeggen. Het merendeel klopt ook gewoon. We worden een EU in gefrommeld waarvan de helft het enkel voor het geld doet en bij de eerste tegenslagen of economisch in elkaar lazert of grenzen stelt aan waarvoor zij zich verantwoordelijk achten. Niet echt 'Unie trouw' zeg maar.

En ja, dat van dat despoot klopt. En daarom moet er geen leger komen. Niet alleen omdat effectief samenvoegen van al die losse strijdmachten tot één geheel vele decennia gaat duren, ook zullen daar een aantal landen de rekening willen doorschuiven.

De EU leidt onherroepelijk tot armoede van de noord-europese landen.

RenHoek | 18-11-18 | 10:28

DKS - Weet je wat nog goede oude tijden waren? Toen Van Rompuy een zak poen van een paar miljard naar Morsi kwam brengen. Om de democratie in Egypte te bevorderen. Rompie (een ongekozen pres) geeft poen aan een gekozen pres... Goed, die poen is verdwenen incorrupte zakken en Egypte is weer ouderwets een schijndemocratie. Wat heb ik moeten schuddebuiken van het lachen in die tijd. Enfin, daar moest ik aan denken toen ik je rant sub 4 las.

Zeddegeizot | 18-11-18 | 11:09

Tuurlijk is DKS dol op punt 1 want hij woont zelf in Slovakije en daar heb je nog goedkope arbeidskrachten.

Basil Fawlty | 18-11-18 | 13:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Noboby leaves the EU maffia...

Ton8695 | 18-11-18 | 09:08

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 08:18 |

u suggereert dat Nederland bij een Nexit op de manier van Noorwegen--> haar export naar EU-landen voor een groot deel kwijt raakt.

Dit is duidelijk niet zo... Noorwegen exporteert veel olie en vis.
Heb even opgezocht de export van Noorwegen naar:
Verenigd Koninkrijk is 17,5 miljard--> naar Duitsland 13,3 miljard en naar Zweden 8,21 miljard.
Naar Nederland gaat voor 7,21 en naar Frankrijk 6,37 miljard.

Dus bij een Nexit op de manier van Noorwegen is er niets aan de hand... wel worden de bijdragen en kosten naar Brussel een stuk minder.
Kortom een verademing.
Als we bij de geldwolven in Brussel blijven is de BTW over 10 jaar hier--> 25 en 15 procent.... zullen we wedden?

sociaal_econoom | 18-11-18 | 08:58 | 4
-weggejorist-
De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:21

Zijn je medicijnen weer op slet?

Rest In Privacy | 18-11-18 | 09:32

Een muilpeer trek je niet open. Een muilpeer geef je of krijg je.

beau van rtl | 18-11-18 | 09:37
▼ 1 antwoord verborgen

Pffff... de EU en haar wurgcontracten. De EU is als de maffia. Volledig corrupt en wie de maffia wil verlaten wordt als voorbeeld gesloopt voordat alle anderen wakker worden en ook willen vertrekken. De EU is een kaartenhuis dat zich voordoet als een onverwoestbare kluis.

Ton8695 | 18-11-18 | 08:58 | 3

@Ton...
het Vierde Rijk van Brussel verkeert in haar eindfase... je kunt het vergelijken met de jaren 44 en 45 van Hitler Duitsland.
Het domme Brussel heeft Rusland zelf tot vijand verklaard... en ook vanuit het westen is de aanval op Brussel ingezet.
De ''geallieerden''--> Engeland, Amerika en Rusland maken gehakt van Brussel.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 09:06

Nee Ton. Geen wurgcontract. Als je jouw lidmaatschap opzegt doe mag je geen gebruik van de faciliteiten maken. Wil je dat wel? Dan moet je een ander soort lidmaatschap kopen. Klaar. Basta. Uit. Simpel.

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:16

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:16

Klaar. Basta. Uit. Simpel.

Als het zo simpel is, waarom doet de EU dan zo moeilijk? Misschien omdat ze in hun arrogantie hebben vergeten om na te denken over een exit scenario. Hahaha... u roeptoetert dat alles zo simpel is, maar niks wat uit de EU komt, is simpel uit te leggen, behalve dat alles riekt naar wurgcontractjes, chantage, onderdrukking, afpersing. Er staat nota bene een zware alcoholist aan het stuur... en u verdedigt het instituut dat de EU is? Juncker zwalkt te pas en onpas over het podium, maar brexit en Trump slopen alles? U ziet de realiteit niet.

Ton8695 | 18-11-18 | 10:17

Het vreemde is dat ik al in 2013 visioenen in mijn slaap had over het brexit referendum wat pas in 2016 was en dat in die visioenen brits sprekende mannen en èèn vrouw mij vroegen(op een bijna gedwongen manier) als ik de uitslag kon zien van het referendum.
De daadwerkelijke uitslag werd een spel tussen het geloof en de wetenschap en bleef in het verborgene.

steekmug | 18-11-18 | 08:52 | 3

Toen Brexit materialiseerde had u vast een aha!-momentje. Veel mensen schrijven dit soort zaken toe aan helderziendheid, ik zie zelf eerder een parallel met de dierenwereld: dieren die bijvoorbeeld een brand of een aardbeving voorvoelen. Tenslotte zijn wij ook zoogdieren met de bijbehorende zintuigen. De meeste mensen hebben ze echter op "uit" staan of verkiezen ze te negeren. U duidelijk niet.

MickeyGouda | 18-11-18 | 09:47

Tof, @steekmug,
Het lijkt me dat ze dachten/wisten dat u een mediamieke gave hebt, maar de uitkomst bleef toch ongezien, mogelijk heeft u er een rem op gezet of mocht het niet bekend zijn. Mooi hoor.

Ik had iets soortgelijks maar dan heel traumatisch met de 9/11 ramp. Allereerst als kind al had ik het idee dat een wolkenkrabber in New York zou neerstorten, ik was er bang van, vereenzelvigde me met een inzittende op een hoge verdieping.
Al anderhalf jaar tevoren de ramp kreeg ik notie van iets verschrikkelijks, het had te maken met de handel en met tweelingen. Later bleek dat The Twin Towers, Tradecenter. Ik verzette me er dagelijks hevig tegen: wilde het voorkomen, maar had ook niet alle informatie, dus wist niet hoe, ik voelde me machteloos. Toen het gebeurde was ik wel geschrokken maar ook murw gevochten. Bush vond ik angstaanjagend op de televisie, het leek of hij mij de schuld gaf, omdat ik het niet tijdig had opgelost en weten te voorkomen. Dit was echter een heel kinderlijke reactie en angst van mij, kinderen denken ook vaak dat zij de schuldigen zijn van ouderlijke ruzies of echtscheidingen.

kleurdoosje | 18-11-18 | 12:49

@kleurdoosje | 18-11-18 | 12:49
Toen ik zei dat ik mij in Holland bevond(ik communiceerde in het engels) vroegen ze mij of dat Holland in Texas USA was ,nee zei ik Holland in Europe ze waren verbaasd...
Ze hadden apparatuur waarmee ze mijn "visioenen" konden meekijken.
Vele dingen besproken maar alles zonder tijd.
Of het was geweest of het lag in de toekomst.
Soort van tunnels waar je inging waren al bepaald en sommige kon je nog bepalen(oa dat Trump de nieuwe president werd),soms was het een race in die tunnels tussen goed en kwaad wie als eerste de uiteinde bepaald had.
De tunnel als hij nog niet eindig is was zeg maar determinisme.
En als de tunnel eindig was was dat het (nood)lot cq fatalisme.
Als extra cadeautje bij het afscheid had ik nog gezegd dat een kind van koning Willem en Maxima gefilmd werden in een kleedkamer omdat ik het koningpaar kon zien helpen bij het omkleden van Amalia vanuit de standpunt van een camera.
Ongeveer 4 maanden later kwam de HGC affaire in het nieuws.
Net als ze zeiden dat ik een hersentumor zou krijgen en dat ze de ziekenhuisbehandeling lieten zien maar dat ze mij konden helpen om het niet te krijgen door middel van een soort straal op mijn hoofd te richten die ik ook pijnlijk kon voelen in mijn hoofd leek wel als mijn hoofd gekookt werd.toen als ik het bijna niet meer kon volhouden kwam het witte licht die mij beschermde en de straal brak af en ik werd wakker in een kletsnatte bed helemaal bezweet...
Heb nu wel nog steeds een glioom in mijn hoofd...
De visioenen en gesprekken waren het meest bijzondere in mijn leven omdat het echt uitkwam.

steekmug | 18-11-18 | 19:16

TL;DR?

Simpel als je alle bijzaken schrapt komt het op EEN ding neer. De 'Brexiteers' hebben geen seconde nagedacht over hoe een Brexit te doen. Nooit. Geen moment. Nu moet May het maar zien te regelen. Dat krijg je met opgezwollen blaatapen die maar wat roepen.

Dus reaguurders. Als iemand "NEXIT" schreeuw vraag diegene dan hoe precies. Wat de kosten en baten zijn van een Nexit. Wat de lusten van een Nexit zijn en wat de lasten.

Heel simpel. Durf te vragen.

Bij deze dus. Hoe gaan we dat doen zo'n Nexit? Wat gaat het kosten? Wat zijn de baten daarvan? Leg uit...

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 08:12 | 18

miss error | 18-11-18 | 09:16

Niemand zegt dat het perfect is. Kan ook niet als 28 leden allemaal iets anders willen en andere belangen hebben.

Zeddegeizot | 18-11-18 | 09:17

De EU heeft geen president. Wel een voorzitter van de commissie van 28 landen. Die wordt gecontroleerd door het Europese Parlement (waarin de PVV ook zitting heeft).

Wat jouw probleem is dat je er over wil praten maar echt geen flauw idee hebt hoe het werkt. Dit is best ernstig.

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:24

MarcS | 18-11-18 | 09:21

Marc. Zeg dan niets.

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:26

@Zeddegeizot, al die ambtenaren hebben vals puntje bij paaltje komt geen enkele macht. Die is volledig in handen van de direct of langs parlementaire weg democratisch verkozen lidstaatregeringen. Enbv. Risk en Juncker zijn gewoon van de christendemocraten, destijds de grootste partij in bijna alle lidstaten.

JTKDM | 18-11-18 | 09:29
▼ 15 antwoorden verborgen

@sprietatoom | 18-11-18 | 04:24 |

Het verhaal van olie is niet de echte reden waarom Noorwegen welvarend is.
Je zult zien als Groot Brittannië onder de condities van Noorwegen verder gaat...
dat ze dan een stuk meer vrijheid en welvaart krijgen.
Het scheelt enorm als je niet meer de last van 55.000 EU-ambtenaren plus Zuid- en Oost Europa op je schouders hoeft te nemen.

sprietatoom--> het GROTE EU hetgeen in 1990 (na de Val van de Muur) is ontstaan... is het ergste wat ons na de oorlog is aangedaan.
Het wordt nog erger want Brussel wil nog 6 arme landen meer uit Oost-Europa naar zich toetrekken - zelfs het corrupte Oekraïne staat op hun verlanglijstje.

Het Derde Rijk heeft in haar grote omvang 5 jaar geduurd... het grote Vierde Rijk met 28 lidstaten bestaat in 2020... pakweg 10 jaar.
Je ziet parallellen tussen het Berlijn van toen en het Brussel van nu.
Ook Brussel heeft Rusland tot levensgevaarlijk vijand gebombardeerd.
Een oude strategie van de Grieken en Romeinen: het is belangrijk een denkbeeldige vijand te creëren waarmee je de aandacht van je eigen problemen kunt afleiden... bovendien krijgt de NAVO en het Nederlandse leger nu weer miljarden meer.

Het Vierde Rijk van Brussel zit nu in de fase 1943/1944... ze willen hun imperium uitbreiden met 6 arme landen uit Oost-Europa terwijl hun rijk in het westen begint af te brokkelen. Het volk zucht en steunt.
Brussel heeft wel een groot voordeel t.o.v. Berlijn in 1944... zij hebben de Nederlandse regering achter zich staan - dat was toen anders.
Echter het Nederlandse volk begint steeds meer te zuchten en te kreunen onder het juk van Brussel... bij een nieuwe economische recessie barst de bom.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 07:48 | 3

Kundige vergelijking.

forecastle | 18-11-18 | 08:50

Onzin. verhaal sociaal. Een klein verschil is dat de Noren geen staatsschuld hebben, sterker nog een overschot hebben en de Engelsen een staatsschuld van boven de 90 procent tov bbp hebben. Er zordt hier altijd gezeken op Frankrijk, maar Engeland is net zo'n zorgenkind. Economische groei van 1.3 procent en inflatie van 3. Lekkere cijfers.

Rest In Privacy | 18-11-18 | 09:04

Fout. Noorwegen zit in de EU zonder stemrecht. Ze betalen lidmaatschap, de grenzen zijn open en vallen onder het Europees hof van justitie. Wat is daaraan beter dan in de EU?

druif | 18-11-18 | 10:25

Er hadden bij de oprichting van de EU duidelijke spelregels moeten komen wat voor consequenties er zijn bij uittreden. Nu weet men niet waar men aan toe is en onderhandelt er op los. Het heeft iets weg van een wurggreep.

djeco | 18-11-18 | 07:33 | 1

Met de Britten was het onderhandelen zo moeilijk vanwege de Ierse grens. Die moest openblijven vonden beide partijen zonder grenscontroles. Dan is het bijna onmogelijk om in ieder geval noord Ierland uit de EU te trekken.

druif | 18-11-18 | 10:29

Al kost het elke werkende Nederlander eenmalig 10.000 euro: dan nog wordt een nexit rendabel op lange termijn. Elke tradedeal regelen we zelf (VOC mentaliteit!), bewaken onze eigen grenzen weer. Geen bijdragen meer aan Brussel, we participeren niet meer in dat onzinnige circus vol mal vetogebruik. Doei naar het Europese leger: we delen alleen patriots en intel over terroristen en Interpol zaken. D66 heeft in één klap geen bestaansrecht meer, ook een voordeel. We betalen geen subsidies meer aan Franse boeren, griekse werkweigeraars en Oost-Europese maffiaavastgoedprojecten. En zo kan ik nog wel even doorgaan op deze vroege morgen...

de Voorzittert | 18-11-18 | 07:32 | 10

de Voorzittert | 18-11-18 | 08:42

Nederland is vooral een doorvoerland. Je hoort hier weleens mensen piepen over de Gulden. Want dat was een geweldige munt. Nee. Dat is niet zo. De Gulden was gekoppeld aan de Mark. Net zoals de 'Gulden' nu gekoppeld is aan de Euro. In deze tijd, deze eeuw zijn wij als geopolitiek gezien kikkerlandje afhankelijk van onze grote buren. Twee mogelijkheden. Of we maken ruzie met ze. Of we werken samen met ze ter ons aller profijt. Jij mag kiezen. Oh nee wacht. Gelukkig mag jij niet kiezen.

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 09:30

Mooi he marc, als je jezelf tot de grote jongens rekent zoals de grote DKS.

beau van rtl | 18-11-18 | 09:51

Waarom met Nederland handelen met douaneformaliteiten als je ook met België kan handelen zonder douaneformaliteiten. Daarom zal handel teruglopen en economische groei afnemen.

druif | 18-11-18 | 10:32
▼ 7 antwoorden verborgen

Gebeurt

nee_toch? | 18-11-18 | 06:39 | 1

En het democratisch tekort en exodus en zijn noodzaak...

jan99 | 18-11-18 | 09:24

Vanaf het begin heeft het VK een status aparte bevochten en gekregen. Nu, op weg naar de Brexit mogen ze alles betalen dat ze ooit bevochten hebben en dat dankzij een premier die tegen een Brexit is, maar hem wel wil doorvoeren. Dat kan ook alleen in het VK, dat je een tegenstander premier maakt.

bergsbeklimmer | 18-11-18 | 06:22 | 1

De voorstanders doken weg. Ik ben geen fan van May maar ze heeft meer ballen getoond dat Boris en co. Eerst je baan als minister van buitenlandse zaken verknallen en dan kwaken van de zijkant hoe het beter moet. Je moet maar durven.

dyslexieman | 18-11-18 | 07:25

Na Brexit krijg je eerst mss nog PM Boris maar niet al te lang daarna kameraad Corbyn. Die gaat het VK in een soort Venezuela veranderen...

dyslexieman | 18-11-18 | 05:52

In Amerika is een miniserie over ABBA uitgezonden met als resultaat dat de originele ABBA's als fake worden gezien.
Treurig land.
www.youtube.com/watch?v=IIKAe8Wi0S0&a...
Verwondering, het origineel is 100x beter dan het gekweel uit de miniserie.

Jan Dribbel | 18-11-18 | 04:10 | 1

Beangstigend dom, en dan gaat het alleen nog maar over entertainment. Ik heb in het verleden veel op een site gezeten die gemiddeld genomen wordt gefrequenteerd door goed opgeleide Amerikanen. Ik vind ze welbespraakt, super gevat, maar ook enorm geborneerd in hun denken. Wel allemaal Amsterdam gezien, maar geen idee van de problematiek waar Europa mee kampt. Als je ook maar iets te berde brengt wat buiten hun referentiekader ligt, dan schieten ze meteen in een politiek correcte kramp en ben je "Eurotrash".

MickeyGouda | 18-11-18 | 08:53

Laten we de Britten onze steun betuigen met een Nexit.
De EU zal toch uiteen vallen, dus beter nu het schip verlaten.

Joostmochtnietsweten | 18-11-18 | 03:18

De Britten willen zoiets als Noorwegen - daar valt veel voor te zeggen.
Noorwegen doet het prima... ze staan los van Brussel en hebben goede handelsafspraken met de EU.

Nu moeten de Britten meebetalen aan ''arme'' lidstaten in Oost-Europa--> plus het loon voor 55.000 EU-ambtenaren hetgeen miljarden kost.
Noorwegen is erg welvarend... de Britten weten goed waarom.
Brussel is geen lust--> maar een last.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 02:46 | 3

Ze hebben olie in Noorwegen

sprietatoom | 18-11-18 | 04:24

Sociaal_econoom, als je het nieuws volgt willen de Britten geen Noorwegen variant omdat Noorwegen teveel vervlochten is met de EU: ze betalen lidmaatschap, Europees hof van justitie, Europese regels gelden daar, grenzen zijn open... de Britten willen dat juist niet...

druif | 18-11-18 | 10:35

@sociaal_econoom,
Weer dat feitenloze gezever, lees je toch eerst eens in.

kleurdoosje | 18-11-18 | 12:02

Nog een keer een referendum is niet bespreekbaar? Me dunkt dat ze nu wel uitentreuren geïnformeerd zijn.

Oprisp | 18-11-18 | 02:20 | 2

*Uit den treure

Ik ga slapen. Welterusten, lieve GS piepels. Ik wens u een gezegende Zondag toe.

Pies.... de neuk.... uit.

Kop Kaaz | 18-11-18 | 02:51

De neuk uitpissen. Weet je wie dat ook deed?

Oprisp | 18-11-18 | 03:06

Nappa | 18-11-18 | 00:12 | Als u denkt dat de Britten geen wereldmacht meer zijn, dan is het misschien wel handig om niet te vergeten, dat het Verenigd Koninkrijk samen met de Verenigde Staten de architecten en beschermheren zijn van het financiele systeem zoals wij dat vandaag kennen. Dat betekent dus dat alleen deze twee landen -indien gewenst- het hele boeltje kunnen laten indonderen op elk moment en de wereld in chaos kunnen storten. Alle andere landen op deze wereld hebben die macht namelijk niet. De VS begon ooit als de zakelijke en militaire arm van de British Empire en veel van die zakelijke lijntjes met de VS bestaan nog steeds(finance, grondstoffen etc). En aangezien de Britse machtselite meer brains heeft dan de Amerikaanse machtselite, zou ik willen stellen dat het Verenigd Koninkrijk nog steeds het meest machtige land op deze aarde is.

mortgage_freeman | 18-11-18 | 01:59 | 1

Ja maar daar hebben ze zelf niet zoveel belang bij, nietwaar?
Het klopt uiteraard wel, maar het punt is dat dit de komende decenia juist gaat verschuiven. Gewoon een kwestie van populaties.. de EU is daar zelfs een gevolg van..
Gedachtenexperimentje: wat gebeurt er nu en wat na een Brexit als niet EU landen een transactiebelasting moeten betalen op elke financiële transactie in de EU?

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:35

Volgens mij is het enige interessante aan deze soap dat de eigen Brexit minister uit het VK tegen zijn eigen onderhandelingen stemde in het kabinet.
Wat is dat voor een tent?

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 01:45

Basil Fawlty | 18-11-18 | 01:00 |

dat Rusland vijand is... wordt ons ingeprent door de machthebbers van het vierde rijk (Brussel) door de Navo... Den Haag en staatsomroep NPO.
Bekende strategie wat ook bij het derde rijk werd toegepast.

Om de aandacht af te leiden van Brexit en de problemen in de EU is een DENKBEELDIGE vijand bittere noodzaak.
Door Rusland als levensgevaarlijk te omschrijven kan het budget voor de NAVO en het Nederlandse leger nu met miljarden omhoog.

Poetin wordt als zwarte piet aangewezen--> waardoor de Brexit nu minder belangrijk is.
Juncker, Timmermans en Verhofstadt doen alsof ze sinterklaas zijn... ja - voor hun eigen portemonnee.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 01:37 | 2

Nee hoor. Dat zeggen de Russen zelf.

Verder heb je geen flauw idee over ook maar iets. Ga je druk maken om Zwarte Piet.

De Koreaanse Slet | 18-11-18 | 08:19

sociaal_econoom | 18-11-18 | 01:37
Het gedoe met Rusland speelde al lang vóór de Brexit, dus dat de Brexit als afleiding wordt gebruikt is onzin.

De Russen zijn zelf bezig. Soms wordt door velen hier inde panelen even vergeten dat onze Oost-Europese (EU-) buurlanden bijna 50 jaar zijn bezet door de Russen. In veel van deze landen bevinden zich bovendien grote groepen Russische minderheden(vooral de Baltische staten, die tot de USSR behoorden).

Wat vertelt de bezetting van de Krim ons? Dat Poetin klaarblijkelijk niet schroomt om gebieden waar Russische minderheden wonen "gewoon" in te lijven. Zit "Brussel", de NAVO, staatsomroep NPO of "Den Haag" hier dan heimelijk achter?

De agressie komt dus gewoon wel volledig van Rusland.

Een Harvard-historicus heeft in 't NRC een aantal zaken besproken over de "pan-Russische natie" gedachte. Interessant leesvoer voor de zondagochtend:

www.nrc.nl/nieuws/2018/08/02/de-dreig...

Kompromat | 18-11-18 | 09:03

Bij de vierde alinea ga je helaas de fout in: het VK kon tekenen voor een deal a la Noorwegen of Canada maar koos daar zelf niet voor. Canada stijl (uit de interne markt) zou te schadelijk zijn voor de economie plus Ierse kwestie. Noorwegen variant zou betekenen niet echt uit de EU en Europees hof van justitie.

druif | 18-11-18 | 01:23 | 4

De EU is een kaartenhuis. Een zinkend schip. Gedoemd uiteen te vallen. De Euro gedoemd om te falen. Eenheidsworst die niemand smaakt.
Over 20 jaar als wij een armzalig 2e wereldlandje zijn geworden nadat die onvermijdelijke Euro-crisis alles heeft verwoest, migratie alle sociale zekerheid heeft weg genomen. Dan kijken die Britten nog eens hoofdschuddend naar het Europees continent terwijl ze een kopje thee drinken. Het was nooit GB dat deze vechtscheiding wilde. Het waren ook niet de Europese natiestaten. Het was een ongekozen kliekje technocraten dat de macht wilde behouden. Laten we het schip verlaten. Laten we de Britten hun vertrek gunnen. Laten we stoppen met onze toneelspelers in Den Haag mandaat te geven. Laten we stoppen met stemmen op dat partijkartel. Tijd voor verandering. FvD. Nexit.

Joostmochtnietsweten | 18-11-18 | 03:16

wij waren al rijk en welvarend voordat de EU begon en kunnen zeker zonder EU overleven

TilburgDeGekste | 18-11-18 | 04:51

In de tussentijd zijn we alleen maar welvarender en rijker geworden. Nog nooit is het zo goed gegaan met Nederland. Wil je het risico riskeren om dat op te geven?

druif | 18-11-18 | 10:39
▼ 1 antwoord verborgen

Nigel you are a boss.

sprietatoom | 18-11-18 | 01:10

1000 den werkuren in de prullenbak wie betaald dat en wat heeft dat tot nu toe gekost?Leuk geprobeerd .Parels voor de zwijnen in Brussel.

hetwerktniet | 18-11-18 | 01:07

Na de val van de Muur in oktober 1989... hebben de machthebbers in Brussel het plan opgevat landen van de Sovjet Unie uit Oost-Europa bij de EEG te voegen.
Deze arme landen werden/worden letterlijk opgekocht middels miljarden euro ondersteuning... bijvoorbeeld Polen krijgt vanaf 2002 tot 2020 ieder jaar miljarden via Brussel.

Deze gelden alsmede de salarispost van Brussel moet worden opgehoest door de bevolking van de 6 ''rijke'' EU-landen... waaronder de Britten, Duitsland en Nederland.
De Britten hebben nooit veel opgehad met het vaste land van Europa en zeggen terecht: ''Brussel sodemieter op... met jullie duurbetaalde rotzooi''.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 01:00 | 1

Beste sociaal-econoom: Polen kwam pas in 2004 bij de EU. Polen ontvangt,hou je goed vast, 80 miljard Euro gratis en voor niets per jaar van o.a. ons belastinggeld,elk jaar uit Brussel. Daarnaast werken er hier 1 miljoen Polen in de landbouw/veeteelt/industrie.
En als de subsidiestroom opgedroogd is stapt Polen uit de EU,als dank voor het aangenaam verpozen.

Eendragtmaaktmagt | 18-11-18 | 07:55

Prachtige cartoon die nekschot gaat wel met sprongen vooruit!!!!!
Ho wacht,,,,,aij jai jai.

botbot | 18-11-18 | 00:44 | 1

Afgeleid van het mooie schilderij van Waterhouse, 'The Lady Of Shalott'

kleurdoosje | 18-11-18 | 11:54

Ik zie het VK vooral als een natuurlijke barriere die ons land beschermt tegen de woeste golven van de Atlantische Oceaan.

Jan Dribbel | 18-11-18 | 00:35 | 1

hahaha! Een zandbank.

Kop Kaaz | 18-11-18 | 00:40

Dat de Britten weg willen van Brussel is 100% begrijpelijk.
Zij betalen nu ieder jaar als netto-betaler--> 13 miljard euro contributie aan de geldwolven in Brussel (NL op dit moment 7 miljard).

Brussel waar mensen als Juncker en Timmermans iedere maand 33.000 euro in hun zak steken... ze leven daar als God in Frankrijk van onze centen.
De lonen, kostenvergoedingen en pensioenen voor de bestuurders en ambtenaren in Brussel zijn exorbitant.
En wat doen ze ervoor?
Juist ja... ons allerlei regels en verplichtingen opleggen.

De EEG van 9 landen was rendabel en overzichtelijk--> het grote EU van 28 lidstaten is een nachtmerrie en onbetaalbaar - niet alleen voor de Britten maar ook voor de Duitsers en Nederlanders.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 00:34 | 3

+veel, niets meer aan toe te voegen.

Kop Kaaz | 18-11-18 | 00:43

Vergeleken bij de €84 miljard voor onze gezondheidszorg is die 7 miljard natuurlijk peanuts maar ik begrijp uw punt.

Trumme | 18-11-18 | 01:50

dus wij betalen 7 miljard netto om 49 miljard NETTOWINST uit export mee veilig te stellen?
En ga nou niet lopen mekkeren dat wij die export ook zonder de EU wel kunnen veiligstellen voor een lager bedrag dan 7 miljard.

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 01:57
-weggejorist-
A7guillotine | 18-11-18 | 00:33 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik weet wel wat er mis is met de NATO. De VS wil eruit, en snel ook. Grootste netto betaler en feitelijk een blok aan het been van de VS. Het is heel simpel, merendeel betaalt de NATO eis niet, de legers zijn uitgekleed en kapot bezuinigd en als het erop aan zal komen maakt het geen vuist.

Daarom wil de EU een leger, om een tegenwicht tegen Rusland te kunnen bieden.

RenHoek | 18-11-18 | 00:13 | 17

@RenHoek

Ons NAVO-verbond was ook een bindend contract. Toch wisten veel landen daar stiekem onderuit te kruipen. Waarom moeten we ons dan wel aan al die 'ontwikkelingshulp'-contracten houden?

Zodat u beter kunt slapen of zo? Ik ben echt benieuwd.

Kop Kaaz | 18-11-18 | 00:56

@sociaal_econoom | 18-11-18 | 00:48
Ik begrijp dat ook niet. Ik vind zelf Poetin een gigantische enge proleet. Ok. Heb dus niks met die vent maar hij valt mij niet lastig. Als hij zijn land wil verkloten of niet? Prima. Russen zijn, zoals de geschiedenis ons heeft getoond intern mans genoeg zo nu dan. Ik begrijp dan ook niet dat "feindbild' van de EU en vooral dat VVD varkentje vetklepje en die enge Belg met die rotte tandjes. Flikker op. Laat mij met rust. En als die Russen een burenruzie hebben met Oekraine? Gaat mij geen zak aan en laat ze het zelf uitvechten.

Basil Fawlty | 18-11-18 | 01:00

@ Kopkaaz,

Sorry voor het afhaken, dagje GS maakt je vermoeider dan gedacht.

Ik ben het eens met wat sociaal-econoom zegt. Ik mag Putin ook niet, maar ik heb geen last van hem. Van Brussel wel. Lui die van de EU een soort VS willen maken en de derde of vierde grote factor van betekenis willen spelen. Ik ben bang dat de EU het leger vooral expeditionair willen gebruiken, dus een soort peace keeping/enforcing organisatie die branden in Afrika gaat blussen etc. Nu wordt de EU door Rusland niet echt als een vijand van betekenis gezien. Dat is niet erg vinden wij, maar Juncker en zijn malafide vriendjes wel. Die vinden zichzelf geweldig, zijn bezig met het maken van een supranationale staat en willen serieus genomen worden. Wat beter om eens goed tegen de beer te schoppen door de Oekraine nu eindelijk eens het lidmaatschap te geven. Oorlog aan de buitengrenzen van de EU, en je hebt een leger om jezelf te beschermen zonder dat je afhankelijk bent van Trump, die toch geen zin in een oorlog heeft en Poetin waarschijnlijk gewoon zijn gang zal laten gaan in de Oostblok staten. Want, geen NATO probleem, of hij wil daar niet bij betrokken raken door het solistisch optreden van iets dat hij niet als een handel sof verdragspartner ziet.

De NATO doet vrij weinig op dat gebied. Ik denk dat Trump daar gelijk in heeft dat het bondgenootschap[p niet is toegerust op de taak die het heeft.De bereidheid dingen te doen is laag en de deelnemers houden zich niet aan de afspraken. De EU zou overigens met haar budgetpolitiek de deelnemers inderdaad tot betere betalingen kunnen dwingen. Ik denk dat daar het verschil in zit. Helemaal onvoorbereid zou dat niet gebeuren want we hebben de EU Battlegroup al een keer gehad. Probleem is wel dat het aan het einde van het de rotatietermijn pas tot de echte inzet komt, of dat landen proberen hun inzet uit te stellen en het volgende land de kolen uit het vuur mogen halen.

Ben geen liefhebber van totalitaire staten, maar wij leven er eigenlijk al in een.

RenHoek | 18-11-18 | 08:30
▼ 14 antwoorden verborgen

Die Brexiteers verkeren nog steeds in de waan dat het VK een wereldmacht is. 'Wij gaan de wijde wereld in' is ook een veel gebruikte uitspraak van hen.

Echter is GB allang geen wereldmacht meer, en moeten ze hopen dat Trump , die alles zal doen om zijn gehate Merkel te pesten, hen matst met een handelsdeal.

Laat die Britse politici maar lekker in hun gedachten terugkeren naar hun 'British Empire'. De gemiddelde Brit mag ervoor opdraaien.

Nappa | 18-11-18 | 00:12 | 3

Matst? Trump maakt gewoon een deal waar beide partijen bestendig mee kunnen leven.

Knufter | 18-11-18 | 00:30

@Knuffel:
“Amerika first”?
Waar plaatst GB dat? Ook niet interessant. GB is al te duur voor de EU dus dan zeker voor de VS.

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:03

Precies Nappa: het land drijft op de financiële macht van Londen. De handelsbalans tussen bijvoorbeeld DE + NL en GB is sterk negatief voor de Engelsen maar zeer postief voor ons. De " commonwealth" is eigenlijk meer gemeenschappelijke armoede dan rijkdom. De Engelsen en Schotten gaan eindelijk uit elkaar.
De Schotten hebben gas,olie en whisky; de Engelsen bouwen een paar (Duitse + Amerikaanse) auto's en de wapenindustrie is er behoorlijk groot. Het verlaten van de EU lijkt een wenkend perspectief maar zal bittere armoede brengen. Een handelsdeal met de failliete Yankeesjes levert niet veel op. Wat gaan de Engelsen hen dan leveren ? De Schotten zullen zich na de onafhankelijkheid is uitgeroepen als een speer aansluiten bij de EU.
Brexit wordt het einde van GB. Linksom of rechtsom. Een economisch relatief klein in tweeën gedeeld eiland blijft er dan over... Britain waves the rules...

Eendragtmaaktmagt | 18-11-18 | 08:13

Voor de ambtenaren bij EU-Brussel staat veel op het spel...
als ze de Britten kwijtraken staat hun baan op de tocht.

Bij het grote EU van 28 lidstaten zijn 55.000 ambtenaren werkzaam - je moet hierbij niet alleen aan Brussel denken maar ook aan EU-ambtenaren die in de lidstaten werkzaam zijn.
Dit impliceert een salarispost van vele miljarden per jaar.

Dit bedrag wordt opgehoest door de 6 rijke EU-landen waaronder Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië.
Als Engeland wegvalt dan moeten landen als Duitsland en Nederland beduidend meer betalen aan Brussel--> Rutte heeft al laten doorschemeren dat wij dan minimaal 40% omhoog gaan... geen 7 maar 10-11 miljard euro per jaar.

Er komt een punt waarbij je NEE moet zeggen tegen de geldwolven in Brussel.
Als Engeland wegvalt dan moeten de ambtenaren in Brussel voor hun baan en toekomst vrezen.
Voor Brussel is het ''struggle for life''.

sociaal_econoom | 18-11-18 | 00:07 | 8

Ondernemen in de EU moet wel een beetje mogelijk blijven. Kantoorkosten hurray!

klowiepowie | 18-11-18 | 00:26

klowiepowie | 18-11-18 | 00:26
Oh you cynical bastard! ;-))))

Basil Fawlty | 18-11-18 | 00:28

@sociaal_econoom
Noorwegen heeft een gasbel waar geen boeren op wonen. Is lekker verdienen dan.
Net zo als Nederland heeft gedaan en dat uit hebben gegeven aan linkse hobby's.

NatNiks | 18-11-18 | 03:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Succesvolle democratie brengt welvaart. Ooit wisten we hoe dat werkte. Voor de verkiezingen waren we het oneens. Na de verkiezingen leggen we ons bij de uitslag neer en aan het werk. We moeten immers vooruit. Na vier jaren rekenen we af.
.
Helaas hebben we in het hele Westen recent last van mensen die dat laatste zijn vergeten, die verkiezingsuitslagen blijven negeren en saboteren nadat ze electoraal klop hebben gekregen.
.
Dat gaat dus gewoon gegeven genoeg tijd mis. Einde succesvolle democratie.

Parel van het Zuiden | 17-11-18 | 23:40 | 5

Een echte democratie is als de staat zijn bevolking vreest. En niet omgekeerd zoals het nu het geval is.

RenHoek | 18-11-18 | 00:14

HaatbaardKnipper | 17-11-18 | 23:51
Er is niets individualistisch aan de drammers. Het individu dient zich volledig te schikken aan de mores van de groep. Een mierenmentaliteit. Zoals ik al eerder zei, The Borg. Zie wat voor shit Anne Fleur Dekker over haar heen kreeg toen ze wat nuances aanbracht.

Sans Comique | 18-11-18 | 00:32

Nog erger zijn grote bekken die vervolgens in hun broek pissen als het om beslissen gaat.. omdat inderdaad die afrekening na 4 jaar komt en bleek dat hun grote bek pure kucht was..

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Het was Napoleon en daarna Adolf die het geprobeerd hebben. Nu zijn het Merkel en Macron die het niet proberen, maar gewoon doen. Niet nationalisme is het probleem, maar imperialisme. De Duits Franse as domineert Europa. De macht wordt onder hen verdeeld en de rest krijgen mooie baantjes. De burgers staan schaakmat..... Voorlopig.... Dat was het idee.... Ik verwacht een andere koers binnen niet al te lange tijd van het VK waar may aan de kant geschoven gaat worden en er een harde koers komt. Verder implodeert de EU door de immigranten crisis, en landen die een eigen koers willen varen zoals Italië... en oost Europa .Macron krijgt steeds meer weerstand net als Merkel.... te verduren...
Al met al groeien de problemen voor de EU zonnegoden als kool op het land...
Van mij mag deze onzinnige moloch morgen imploderen.... het kost wat, maar je krijgt er heel veel voor terug.

dijkbewaker | 17-11-18 | 23:36 | 7

Boris Poepnagel | 18-11-18 | 01:53
Je dacht dat wij onze 'structuurvolle welvaart' aan de EU te danken hebben? Alsof we een derde wereldland waren voor de EU. En hoezo hebben wij geen 'structuurvolle' welvaart meer als de EU straks sowieso in elkaar stort? Zijn onze bedrijven opeens verdwenen? Zijn onze handelspartners buiten de EU, die blij zullen zijn met ONS te handelen en niet (zoals ik een beetje moe wordt om te moeten vertellen, en nog steeds niet weerlegd) 'by proxy' via een EU die het room van de melk afschept om zijn ambtenarenapparaat van 55.000 ambtenaren te kunnen onderhouden en om het voor de armere landen in de EU lucratief te maken om bij de Unie te blijven, opeens verdwenen? Zelfs Polen en Hongarije trappen daar niet in. Italië, Spanje, ook landen voor wie de EU niet gewerkt heeft. Als die landen zelfstandiger waren gebleven hadden ze wellicht meer begrotingsdiscipline opgebracht in plaats van zich verslaafd te maken aan de EU subsidies. Daartoe aangemoedigd vanuit de EU. En hoe leert de geschiedenis ons dat landen met wie het economisch slecht gaat neigen naar protectionisme? Protectionisme kan voor economische achteruitgang zorgen, dat wil niet zeggen dat economische achteruitgang voor protectionisme zorgt. Nee ik ben niet onder de indruk van wederom een lading aannames en bangmakers.
Onvolwassen, het zal best. Maar uit angst voor de onbekende boze buitenwereld terwijl het huis om je heen in brand staat blijven zitten waar je zit is geen verstandige optie.

Sans Comique | 18-11-18 | 02:26

Onze bijdrage aan het gehele Centreurope project is dermate minimaal dat het nauwelijks vermelding behoeft. Daarmee behoeft het eveneens geen grote bek van genen en de zijnen. Ongelofeloos maar waar.

Boris Poepnagel | 18-11-18 | 03:18

Boris Poepnagel | 18-11-18 | 03:18
We dragen strakkies 10, 11 miljard af aan de EU. Los nog van alle ad hoc naheffingen die ons om de oren vliegen (dan weer inflatie, dan weer nieuwe naherberekeningen, en onze roverheid betaalt altijd grif) die ALTIJD naar boven worden bijgesteld. Tel daar bij de kosten voor bijvoorbeeld de ongebreidelde immigratie waartoe de EU ons dwingt (mishandelingen, vernielingen, verkrachtingen en asielzoekers die hier terecht zitten die worden geconfronteerd met het tuig waarvoor ze gevlucht zijn) en de handelsbarrières die door de EU worden opgeworpen voor zowel ons als onze potentiële handelspartners van buiten de EU die alleen met veel geld zijn te overkomen, dat zijn geen kosten die "zo minimaal zijn dat ze het vermelden niet waard zijn". En wat krijgen we er voor terug. Op een paar sigaren uit eigen doos, HELEMAAL NIETS. Ja, corruptie. De EU staatspaleizen zijn nog niet af of ze blijken reeds te klein.

Sans Comique | 18-11-18 | 14:18
▼ 4 antwoorden verborgen

Voorspelling: May krijgt Labour niet zover om voor te stemmen, dus deal gaat in de prullenmand (zonder labour is er geen meerderheid voor). Harde brexit dus.
Harde brexit betekent dat de motor van de EU, Duitsland, afslaat want die is al een paar maandjes aan het pingelen en loopt dus niet zo goed meer.
Nadat de DE motor is afgeslagen, krijgt de rest van de EU het extreem moeilijk. Eigenlijk is er nergens meer geld voor, zeker omdat de UK geen 50 mrd overmaakt en de 10 mrd jaarlijks ook niet meer. Duitsland kan de jaarlijkse netto rekening van 15 mrd eigenlijk niet meer betalen en krijgt een opstand van de eigen bevolking voor de kiezen, afd verplettert de rest bij de eerstvolgende deelstaat verkiezingen.
Zuid en Oost EU vechten elkaar de tent uit om de laatste restantjes geld uit de EU te persen. Zuid komt hierbij als overwinnaar uit de bus, geholpen door de policor elite uit NW-EU. Oost-EU krijgt veel minder geld en veel meer gezeur van Brussel.
Geld hield een aantal ex-oostblok landen binnen de EU, nu er veel minder geld maar wel veel meer gezeur richting het oosten gaat verandert de balans.
Hongarije, anders dan Polen geen exporteur van eigen bevolking, ziet de balans als eerste erg negatief doorgeslagen (geen geld, wel gezeur) en dient als 2e lidstaat een exit-verzoek in.
Daarna breekt de hel los en gaat de sneeuwbal steeds harder rollen.
Uiteindelijk betaalt IEDEREEN in geheel Europa voor dit scenario een heel hoge prijs, ik denk echter dat dit een trein scenario is. Eenmaal in beweging gezet is deze trein richting de afgrond niet meer te stoppen, je rijdt mee de afgrond in of je springt eraf met hoge snelheid (slik).

ZwarteDag | 17-11-18 | 23:31 | 7

Stel je voor, de EU valt uiteen in een tweetal of drie delen. Groot vluchtelingenprobleem, Rusland aan de oostzijde en de VS helpt niet meer. Geen geld meer zoals je zegt... en dan? Ergo, we zijn van het VK afhankelijk dat de Unie bij elkaar blijft?

Daarom willen de Fransen graag onze pensioenpotten hebben (1800 miljard)? De opmaat ernaar heeft al plaatsgevonden dus veel kunnen we niet doen, had Brussel toch een vooruitziende blik. Ben benieuwd hoe dit verkocht gaat worden (pensioen op je 78e)?

RenHoek | 18-11-18 | 00:16

@RenHoek: En dan? Dat wat de vorige keer ook gebeurde: totale paniek, chaos en onmacht. Vergaderen, vergaderen en vergaderen om een oplossing bij elkaar te modderen terwijl de wereld om je heen in fik staat.
Het VK is niet het kruitvat, wel het lont... De EU is al veel langer een steeds voller kruitvat aan het worden, jaar na jaar wordt er meer buskruit ingegooid. Als brexit niet het lont wordt, dan komt er wel weer een ander lont. Echter wel later...

ZwarteDag | 18-11-18 | 00:24

ZwarteDag: interessant en gedeeltelijk eens. Harde Brexit... ik moet het nog zien. Is ook sterk in het nadeel voor de exporteurs Nederland en Duitsland. Onze economische motor is inmiddels ondanks het gejubel van Pinokkio stilgevallen: CBS: economische groei laatste kwartaal 0,2 %. Wij in NL leven voor het grootste deel van export aan DE,Frankrijk en GB,ook in die volgorde. Valt de laatste voor de helft weg,komt onze economische groei dik onder de zwarte 0 uit. Onze economie zal dan in 2019 ook krimpen. Hoe dan ook; een harde Brexit betekent voor alle exporterende landen sterk de broekriem aanhalen en doorploeteren zoals wij altijd al gedaan hebben. Maar voor GB wordt een harde Brexit een regelrechte ramp. Niet doen dus... geen Brexit,want zeer slecht voor onze handel en industrie.

Eendragtmaaktmagt | 18-11-18 | 08:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Potdomme, hier hebben we toch een goeie Feynman te lezen, plus een paar zeer geïnformeerde reaguurdersreacties met aanvullende inzichten.

Ik ben blij dat ik een kroontje heb (al ligt ie bij mij in de kelder) want zulke artikelen zijn broodnodig.

Ik ben zelf dat concept verdrag aan het lezen. Het eerste wat me opvalt is dat de stagieres van de EU nodig moeten leren geen tangconstructies te gebruiken.

Ik vermoed dat het VK de patient wel wil helpen maar niet durft te snijden. Daar zit angst. Toch komt het wel goed met dat verdag. Gewoon betalen, net als een metrotunnel, veel duurder dan zou moeten maar af te schrijven over 40 jaar tijd.

Maar het mooie van de Brexit gaat 'm in de periode na ondertekening zitten: het is een steen in een muur waaraan het VK nu kan wrikken. Op een gegeven moment komt die precies zo los als ze het willen. Na ondertekening van het verdrag kan voortaan altijd alles ter discussie worden gesteld en worden herhonderhandeld. Een beetje een type Donald Trump in het VK na 2020 gaat wonderen doen.

De EU denkt dat ze hiermee het VK een oor aannaaien, maar het is de strategie van papieren tijgers, niet van straatvechters.

Ik zeg: hup VK.

En nou ga ik weer lezen.

Knufter | 17-11-18 | 23:30 | 1

Goede analyse @Knufter!

kindapaas | 18-11-18 | 02:00

Wie hebben er ook al weer voor de Brexit gestemd? Veel ouderen, die over een paar jaar dood zijn, maar wel over hun graf willen regeren. En veel lager opgeleiden, voor wie de consequenties van een Brexit niet te overzien zijn. En dan krijg je inderdaad chaos.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 23:26 | 11

Jij denkt dat ouderen (die weinig te verliezen hebben) voor zichzelf kiezen en niet voor hun kleinkinderen? Zoals de waard is..

Sans Comique | 18-11-18 | 16:10

De jongeren van tegenwoordig schieten in een hysterische stress als hun Internet wegvalt. Dat die voor Blijven hebben gekozen zegt dus helemaal niets. Het is zeker geen aanbeveling. Als er één generatie is die vatbaar voor leugens en nepnieuws en propaganda is, is het de laatste wel. Slecht voorbeeld. Heel slecht voorbeeld.
Nou, de oudjes, zeker zij die WOII hebben meegemaakt of direct e getuigenissen van hun ouders hebben gehoord, die weten wél welke kant het opgaat.

Sans Comique | 18-11-18 | 16:14

Hoogopgeleid zijn in de jaren 60 en 70 en 80 betekent doorgaans niet veel meer dan zwaar geïndoctrineerd zijn. Er zijn maar heel, heel erg weinig topwetenschappers die ook nog eens marxistisch zijn.

Sans Comique | 18-11-18 | 16:16
▼ 8 antwoorden verborgen

fijnman wordt dus nog steeds betaald.

newray | 17-11-18 | 23:23 | 2

oftewel . er is een kliek op de basisweg die hun moraal inruilen voor een audie a8 en de rest. had je met ruthger mee moeten gaan.

newray | 17-11-18 | 23:27

Namen zijn niet uw forte.

kleurdoosje | 18-11-18 | 08:02

Persoonlijk vind ik het verschrikkelijk naïef om te denken dat een Fervent Remainer als May echt haar best zou gaan doen. Dit resultaat zag ik al van mijlenver aankomen. Sorry, kilometers ver

Sans Comique | 17-11-18 | 23:20 | 6

Langshetrandje
Allebei verraders van eigen bevolking.

BosrandDirk | 17-11-18 | 23:46

Exact. Rutte moet de NL belangen behartigen. Dat zijn niet noodzakelijk de belangen van het groot kapitaal of de EU.

HaatbaardKnipper | 17-11-18 | 23:56

Sans Comique | 17-11-18 | 23:20 |

Ja dat dacht ik dus ook al vorig jaar! ik had zoiets van, waarom laten ze die zwakke remainmuts dit zaakje regelen? Denken mensen nou echt dat een persoonlijke agenda niet zou meespelen in het debat, laat staan meewerken aan een oplossing voor wat het volk heeft gestemd.

Rutte, May, Macroni, Merkel.......... het is allemaal waardeloos.

Kop Kaaz | 17-11-18 | 23:58
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik kwam wel eens in het VK, heb er ook een tijdje gewerkt. Het is een geflipte bende geworden de afgelopen 10 jaar.

Ik hoop over 10 jaar dat er nog een VK, wat een overigens terechte brexit wilde, bestaat.

Islamic Kingdom met als hoofdstad El Londonistan.

Kop Kaaz | 17-11-18 | 23:20 | 6

BosrandDirk | 17-11-18 | 23:21 |

Toch? Ik bedoel het is een prachtig land met veel historie, gave muziek en zeer goede mode en subculturen.

Maar dat begint allemaal te verdwijnen. Ik dacht altijd dat NL al afgezakt en hopeloos was.......... totdat ik in het VK kwam. Ze zijn helemaal doorgeslagen met hun PC, immigratie en marxistische-censuur.

Man, dan is NL nog steeds een VvMU-paradijs, wat ik u brom.

Kop Kaaz | 17-11-18 | 23:37

Langshetrandje | 17-11-18 | 23:25
"die" Basil. Nou dank je hoor. " Show some respect. The major and Manuel aren't happy. And I didn't even mention the war. Bloody peasant" ;-))))))))

Basil Fawlty | 18-11-18 | 00:06

Ik heb ook nooit gesnapt dat ze zo vasthielden aan een commonwealth vol met islamitische staten. Schijnbaar leverde het wat op?

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:55
▼ 3 antwoorden verborgen

Wat als GB gewoon zich afkeert van de EU en gaat doen of die niet bestaan en bestaande regels negeren? Gewoon als gedachte-experiment? Wat kan de EU doen, hun leger sturen? Heeft de EU niet. Realiteit is dat als iemand of een land iets met geweld kan afdwingen en er geen al te schadelijke consequenties aan zijn verbonden gaat het gewoon gebeuren. Dan kun je eeuwenlang neuzelen over procedures en wetten en regeltjes, maar afspraken zijn alleen van belang als beide partijen van hetzelfde machtsniveau zijn. Dat wisten de Oude Grieken al. Ook economisch heeft de EU weinig invloed op GB. Of de rest van de wereld met GB wil handelen of niet, daar heeft de EU niets mee te maken en de rest van de wereld die met GB wil handelen doet dat liever direct met GB dan via een extra bureaucratische laag die alleen maar geld kost. De rest van de wereld zit niet op een EU te wachten. En de meeste lidstaten zouden beter af zijn als ze direct met partijen buiten de EU kunnen handelen in plaats van wederom een extra bureaucratische schil die niets toevoegt. De EU was slechts opgericht om vrije handel en goederen tussen lidstaten te bevorderen, niet om massale volksverhuizingen van buiten Europa naar binnen te faciliteren of miljarden van rijke welvarende landen in corrupte bodemloze putten te mieteren.

Ik ben wellicht kosmisch naïef en ben de eerste om te wijzen op mijn onbegrip omtrent internationale betrekkingen, maar ik krijg soms het idee dat iedereen het ingewikkelder maakt dan het is.

Dus, alsjeblieft, kan iemand mij vertellen wat de consequenties zouden zijn voor GB als ze hun grenzen op slot gooien voor de EU en de EU in haar sop laten gaarkoken en lekker zelfstandig verder gaan met de rest van de wereld. Ze zijn ten slotte nog steeds de vijfde economie in de wereld en hebben wat is het, het zesde leger in de wereld.

Sans Comique | 17-11-18 | 23:18 | 8

Ik ken een bevolkingsgroep die zo lui was dat ze zelf biet werkten maar mensen lieten importeren en nu klagen dat die mensen kinderen kregen..

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:56

@Epistulae_Morales,
Lulkoek. Ik heb de jaren zestig/zeventig meegemaakt. Nederlanders waren nooit lui, mensen werkten hard. Ook Nederlanders stonden in de fabrieken naast de gastarbeiders. Er was eerst werk in overvloed, vandaar de vraag. Later veranderde dat. En de gezinsherenigen was een cruciale vergissing.
Nog steeds werken autochtone Nederlanders zich het schompes, kijk maar eens naar de lager betaalde beroepen en zie hoe divers het daar is: vuilnismannen, stratenmakers, metselaars enzovoort. Rara hoe komt dat, iets met werkmentaliteit, denk je ook niet?

kleurdoosje | 18-11-18 | 07:57

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:56
Ja zeg, bedoel je dat volk dat na een oorlog hun land probeerde op te bouwen en het mensen van buiten gunde om daar tijdelijk tegen een voor de begrippen van hun thuisland vorstelijk salaris van mee te mogen profiteren en vervolgens toestond dat ze bleven en massaal aan de uitkering gingen, bedoel je dat volk? Ga es aan je opa vragen of ze vroeger niet hard werkten en krijg een draai om je brutale oren, met je gebrek aan historsisch besef en de linkspropaganda die uit je oren spuit.

Sans Comique | 18-11-18 | 16:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Geen stijl godver kamer geeft pensioenen weg aan brussel
29 juni 2016
VAN ROSSUM.
1400 miljard.
Tot nog toe nog niks van weer gehoord.
Wat gebeurd er als de eu uit elkaar valt kunnen we dan zeggen hier op aan met dit geld
Dat de problemen van de eu toenemen kan alleen een doofstomme misschien ontgaan zijn.
Wat de engelsen doen is hun groot recht het zijn grote handels partners van N.l
En dat blijft ook zo.
Het opkopen van draki die er mee stoppen wil is nu nog 30 miljard per maand.
Die opkoop methode was prijsopdrijvend dat zakt straks als een pudding in elkaar en de rente stijging doet de rest.
Krijgen we dan een crisis

soledad | 17-11-18 | 23:18 | 2

Ik denk dat je gelijk hebt. Het pensioengeld is de laatste gouden kip nu Merkel het financieel en politiek n iet meer voor elkaar krijgt. Houd rekening met pensioen gaan op je 78e, of het wordt helemaal afgeschaft en je krijgt een kutpensioentje vanuit Brussel want de Grieken krijgen ook zo weinig.

Een IBAN nummer heeft u al.

RenHoek | 18-11-18 | 00:22

Maar Duitsland was slimmer, die deed de pensioenpot niet naar Brussel.
Nederland besliste in een nacht, vlak voor de verkiezingen, kwam Kleinsma met het idee ons pensioen naar Brussel te verhuizen.

gato | 18-11-18 | 09:06

Sorry mensen, maar echt, is er iemand echt verbaasd?

Rest In Privacy | 17-11-18 | 23:16 | 1

Ik ben verbaasd over de verbazing...

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:57

> Dat werd al het meest duidelijk toen de EU geen overeenkomsten wilde kopiëren die wel waren weggelegd voor Canada, Noorwegen en Zwitserland.
Niet?!? Natuurlijk wel! Het VK kan meteen een Noorwegen-overeenkomst krijgen. In de Europese markt, vrij verkeer van goederen en personen en je houden aan alle EU-standaarden zonder er invloed op te hebben. Noorwegen is in alles behalve naam lid van de EU. Het VK hoeft maar bij het kruisje te tekenen en het is geregeld.
Canada is ook mogelijk. Het VK en de EU moeten dan wel duidelijkheid hebben over de grens tussen beide. Beide partijen willen geen grens, maar de EU wil wel controle over goederen en het VK controle over personen.
Zwitserland is een speciaal geval. Ik weet niet of de EU onwillend is, maar het zal zeker niet de eerste keuze zijn voor de EU.

koeberg | 17-11-18 | 23:14 | 2

Ook iets voor ons, invloed hebben we immers nu ook niet en de regels die de EU maakt gelden niet voor Frankrijk en Duitsland en nog een paar landen. De markt is wat je wil, de rest is duur en complicerend. De euro wil je ook niet, uitfaseren dat ding.

Nichtsneues | 17-11-18 | 23:27

"Het VK kan meteen een Noorwegen-overeenkomst krijgen. In de Europese markt, vrij verkeer van goederen en personen en je houden aan alle EU-standaarden zonder er invloed op te hebben."

Vergeet het voordeel van een eigen munt niet. Alleen zwakke landen willen zich optrekken aan anderen en meeprofiteren.

Sans Comique | 18-11-18 | 00:00

Van uitstel komt afstel
en dat is maar goed ook.
Dit soort besluiten moet worden gemaakt door mensen die zich fatsoenlijk hebben ingelezen. Niet door het gepeupel, opgezweept door gewetenloze egotrippers.
Het grootste gebrek aan de EU is dat het nog geen federatie is.

lieverdeauddanreaud | 17-11-18 | 23:09 | 5

lieverdeauddanreaud | 17-11-18 | 23:39

Heb je me toch nog laten lachen op zaterdagavond. Socialisme. Basis van beschaving. Hahahaha...

Je nick lijkt dan weer het tegendeel te beweren van wat je zegt.

Ik woon gedeeltelijk in het land van Tito. Ik kan je berichten: socialisme is NIET de basis van moderne beschaving.

Knufter | 17-11-18 | 23:50

“Het grootste gebrek aan de EU is dat het nog geen federatie is.”
lieverdeauddanreaud | 17-11-18 | 23:09

LOL. Het grootste gebrek is nu juist dat het daarnaar streeft. Als het gewoon een economische unie en een vrijhandelszone was gebleven zoals het was tot 1992 (nou ja, materieel tot 1996) was het prima geweest. Alle ellende begon nu juist met de federale gedachte. En de ongebreidelde expansiedrift na de val van de muur... maar met alleen de EEG was het voormalig Oostblok gigantisch veel makkelijker bij de vrijhandelszone en economische gemeenschap betrokken dan bij de politieke EU.
En socialisme is moord. En absoluut het tegendeel van beschaving, laat staan de oorsprong of basis van de Europese/westerse beschaving. Fundamenteel het tegendeel.

Stormageddon | 18-11-18 | 01:09

glimlacht

lieverdeauddanreaud | 18-11-18 | 06:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Een Europees leger kan prima functioneren binnen de NAVO. Dat is ook het punt niet voor Trump. Wat het punt wel is, zijn wapenverkopen. De VS is bang de positie als hofleverancier van wapens aan de Europese landen te verliezen. Dat en dat alleen is de reden waarom Trump nu amok maakt. Een Europees leger kon wel eens een eerste stap zijn naar een volledig autonome Europese wapenindustrie. En dat kost de VS miljarden. Ik ben daar momenteel voor omdat de VS momenteel een op zichzelf gerichte onbetrouwbare partner is. Wat dat aangaat heeft Trump dit over zichzelf afgeroepen. Bottomline is dat ik een Europees leger een uitstekend idee vind.

Bigi Bana Boy | 17-11-18 | 23:07 | 9

EU leger

BosrandDirk | 17-11-18 | 23:20

Bigi, als er nu all out oorlog zou komen tussen Frankrijk en de Duitsers verliezen de Duitsers binnen een week.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 23:20

Bigi, welk land gaat de infanterie leveren als het los gaat tegen Rusland? Er is weinig sneuvelbereidheid voor het grote 4e Rijk. Verder, NLD spreekt weinig tot geen Frans, Duitsers weinig NLD, UK doet niet mee, ESP spreekt geen enkele andere taal net zoals de Italianen en Fransen.

Verder hebben ze allemaal andere doctrines, die niet of nauwelijks op elkaar afgestemd zijn. Gaat vast een groot succes worden.

RenHoek | 18-11-18 | 00:25
▼ 6 antwoorden verborgen

May heeft er een puinhoop van gemaakt.
Doet als remainer zogenaamd wat volgens haar eigen idee het beste is voor GB, maar gaat daarmee voorbij aan de Brexit-wens van de bevolking.
Landverrader.
EU Brussel is hier de grote winnaar.

BosrandDirk | 17-11-18 | 23:06 | 5

Ach winnaar?
Het VK als functionerend EU lid was voor iedereen beter geweest.
Ze kiezen anders, soit.
Dan ook de gevolgen ondervinden, dat lijkt me fair.

Berbaar | 17-11-18 | 23:17

De Britten zijn aan het winnen. De eu club is in paniek. Zie het geschreeuw van de tandeloze belg. Het VK kan gewoon zeggen fuck you, het is netjes van die Britten dat ze de eu club nog een kans geven. De laatste kans....

Mark_D_NL | 17-11-18 | 23:20

Mark is definief aan het ijlen. Wereldbeeldstoornissen.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 23:21
▼ 2 antwoorden verborgen

De Britse bezetting van Ierland sinds de 17e eeuw is zich uiteindelijk dus toch gaan wreken op de Engelsen. Brexit zal nooit gerealiseerd kunnen worden omdat Noord-Ierland en Ierland verenigd zijn om een 'hard border' te vermijden tussen beide landen, met grensposten en douniers etc . En daardoor kan het VK nooit de douane-unie uit en onafhankelijk worden zoals Nigel Farage zich dat voorgesteld had. Korma is een bitch in het geval van Groot Brittanie en Ierland en GB krijgt nu ergens toch de rekening voor hun acties tegen de Ieren door de eeuwen heen .

mortgage_freeman | 17-11-18 | 22:59 | 2

Volgens mij zijn er wel meer voorbeelden van nadelen van hun vroegere kolonisatiedrift.... loop eens door Camden zou ik zeggen

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:59

Ik denk dat dit opgelost zal worden door het half uitstellen van de echte brexit. Als het VK het economisch een stuk beter gaat doen dan de EU dan zullen beide delen van Ierland uit de EU willen en is het hele "probleem" opgelost.

W_F | 18-11-18 | 09:31

De EU heeft nu al te maken met volksopstanden: Brexit, Italië, Oostenrijk. En dit is nog maar het begin. De tweede invasie in Normandië is begonnen, de bevrijding is nabij.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:54 | 1

EU is als de dood dat de brexit op de duur een goede uitkomst voor the uk heeft! Dus EU treitert en traineert de brexit zo veel mogelijk. Logisch. Ik hoop dat het de uk lukt. Denemarken en Zwitserland deden al niet mee. Heel verstandig. Landen moeten gewoon goede afspraken maken met hun buren, dat is voldoende voor een vreedzame samenleving. Een Brusselse moloch is complete onzin.

John9oo9 | 17-11-18 | 23:03

begrijp ik het nou overigens goed dat UK stopt met betalen, en dat dit moet worden aangevuld door andere landen (u dus). Verder moet UK wel dikke boetes gaan betalen, die dan handigerwijs voor een groot deel in de zakken van de EU ambtenaren (pensioenfonds) gaan?

Ir. Wilhelmus | 17-11-18 | 22:50

Logisch toch dat de eu zich hard opstelt? Het moet niet in het voordeel zijn van een land om eruit te stappen, anders zullen andere landen volgen. Ze willen de krenten uit de pap. Jammer dan.....

skoennie | 17-11-18 | 22:50

wat een criminelen bij de EU. misdadig. Niet in de verste verte wordt een eerlijke behandeling van het Britse volk overwogen. Simpelweg met een deal die lijkt om die van landen als Zwitserland. Alles voor de eigen macht. De eigen hebzucht. Walgelijk.

Ik ben om. Nexit. Al moet ik 20 jaar in armoe leven op water en brood. Uiteindelijk komt Nederland er sterker uit. Weg met de onderdrukkers, in Brussel en de laffe schoothondjes in Den Haag.

Ir. Wilhelmus | 17-11-18 | 22:47 | 6

Ik heb verrotte tanden.en zit op de evt. Blaren. Maar ik zal heel blij zijn als de uk er goed uit komt!

John9oo9 | 17-11-18 | 23:07

@John9oo9 | 17-11-18 | 23:07
Nu hoop ik dat ook voor onze Britse vrinden en U maar in deze casus dienen we vooral eerst aan onszelf te denken.

Berbaar | 17-11-18 | 23:10

Dat hoop ik ook want uk en wij zijn na de tocht naar chatham best goede vrienden, toch?

John9oo9 | 17-11-18 | 23:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Gelukkig willen de altijd betrouwbare NPO-correspondenten ons doen geloven dat het een eerlijke deal is en dat de EU veel water bij de wijn heeft gedaan. En het ergste is dat ze die leugen zelf oprecht lijken te geloven.

Hetze Haatstra | 17-11-18 | 22:41 | 9

@ditotje Chanteren? Nee. Het VK verlaat een club. De club zegt gewoon:
- contributie tot het eind van de maand betalen
- eigendommen van de club inleveren
- u heeft geen toegang meer tot het club terrein
Mensen denken dat er onderhandeld wordt. Dat is niet wat Barnier doet. Barnier legt gewoon de regels uit. May is daar de afgelopen twee jaar achter gekomen. Er valt niet te onderhandelen. Er valt niets te winnen. May weet dit en zit in de modus van schade beperken.

koeberg | 17-11-18 | 23:26

koeberg | 17-11-18 | 23:26
Waarom onderhandelt de eu dan?Beetje tegenstrijdig wat je nu zegt.
Maar goed,wat ik al zei…….VK had gewoon moeten zeggen"hier is 50 miljard en success"Maar zo werkt de eu niet,die waarschuwen de rest van de club(zoals Feyman al zei)

ditotje | 17-11-18 | 23:32

@ditotje Die 50 miljard eisen van een land terwijl de EU zelf maar geld blijft
drukken; Dat vind ik dus het meest vreemde actie.

NatNiks | 18-11-18 | 03:00
▼ 6 antwoorden verborgen

81 jaar...

RexMundi | 17-11-18 | 22:40 | 1

Hij deed een klavertje

MarcS | 18-11-18 | 09:14

De EU heeft straks helemaal geen onderhandelingspositie meer, want heeft niet lang meer te gaan. De Britten wachten gewoon het moment af waarop de EU in één zijgt. Italië is code rood voor de EU. Maar ook in Nederland is het aan het gisten. Door de ECB geldpolitiek gaan de huizenprijzen helemaal door het dak, waardoor hier steeds grotere groepen wegzakken in armoede. Een huis is hier binnenkort niet meer te betalen. De ECB maakt wonen voor steeds meer Nederlanders onbetaalbaar duur. Die hele EU draaft richting afgrond. Nog eventjes geduld en de Brexit is vanzelf een feit doordat de EU met donderend geraas ineenstort.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:37 | 1

Is dat een ervaring die uit de familiekring herkent? Sorry, ik heb heel slechte ervaring met iemand met uw familienaam en hopelijk is dat niet terecht. Is ook al lang geleden, ca 1981.

John9oo9 | 17-11-18 | 23:18

@basil ik zit wat te klooien met forex dingen, tips? All-In euro vs usd?

Mark_D_NL | 17-11-18 | 22:34 | 2

@Mark
Geef geen tips zoals je weet. Ben all square (dus cash rich) behalve een oude goud positie maar ik heb op dit moment geen echte sterke gedachte short/long in EUR/USD. Het is te zijwaarts voor mij. Hou mij afzijdig. Aanrader. Mocht je iets willen doen dan deze forex site: www.efxdata.com/ Zeer goede site die wordt gevoed door posities die banken en institutionele investeerders innemen. je ziet daar vaak natuurlijk "tegenstrijdige" berichten maar je moet zelf leren wie goed zijn en niet. Live and learn mate. En natuurlijk succes!
EUR/USD. Head shoulder formatie vanaf november 2017 zoals de techneuten het noemen maar niet echt schokkend en de laatste maanden zijwaarts. Ik word er niet koud of warm van.

Basil Fawlty | 17-11-18 | 23:04

Overigens Mark en die schoot me net te binnen. Geen tip maar ideetje en iets om over na te denken. Wat ik altijd doe. Ik ben een nieuwsbeest, lees heel erg veel en praat met lokale mensen en heb de gewoonte om tegen de algemene gedachte van de linkse msm te handelen. Zo heb ik jaren geleden veel verdient toen de VPRO glijdend van de stoel viel en pro Chavez was (ik ging short op hun index). Waarom? Ik kende enkele Venezolanen en die vertelden het werd een ramp.
Zelfde met Kirchner in Argentinie (ik ging short op de index) Had nml gesproken met een aantal Argentijnen in Amsterdam die ik kende tot en met een kok bij een Argentijns steak restaurant.

en nu Bolsonero. Gehaat door de linkse msm. Ben afgelopen maanden in en uit long geweest. Was een feestje. Waarom? Omdat links msm niks begrijpt de lokale situatie en van de markten en puur blaten vanuit politieke emotie. Ik heb het geluk dat 2 van beste en oudste vrienden al lang zijn getrouwd met Braziliaanse madammekes en die weten het toch echt beter dan de linkse msm in Nederland want ze gaan vaak op bezoek bij familie of vakantie daar.

Dus wat doe ik? Als de linkse Nederlandse msm blij is na een verkiezing? Shorten en als links baalt na een verkiezing? Long gaan. En het werkt al jaren voor mij qua short en medium term trading.

Anyone said Trump? ;-)))

En wat ik doe is geen "rocket science" slechts rationeel nadenken.

Basil Fawlty | 17-11-18 | 23:45

Verhofstadt, een kat in het nauw...

Rest In Privacy | 17-11-18 | 22:44

@VD Kat in het nauw, inderdaad. En mooi om te zien hoe hard de betaalde fans zoals AOW-ert berbaartje lopen te krijsen.

Mark_D_NL | 17-11-18 | 22:54

Doet me altijd aan Hitler denken die vent,net zo gek en fanatiek.
Bloedlink figuur.

Roger-Rabbit | 17-11-18 | 23:11
▼ 1 antwoord verborgen

De Britten zijn hun stemrecht kwijt, hun in Brussel residerende ambtenarenkliek maar wie weet ook de afdracht van lidmaatschapspoen aan Brussel. Maar nu worden er geen snelwegen meer aangelegd in de Schotse Hooglanden en op het eiland Man. Al dat soort nonsens aanbestedingen waarom nationale overheden hun investeringen in Brussel proberen om te zetten in geruisloos asfalt (de uitdrukking 'klinkende munt' slaat immers nergens meer op). Per saldo komen er dus geen Brusselse ambtenaren naar GB om nonsensprojecten op te zetten en is de Londense ambtenarenkongsi geen kostbare tijd meer kwijt om die Brusselse ambtenaren te vergezellen op hun zoektocht naar nonsensinvesteringen. Conclusie: de ambtenarij aan beide zijden van het Kanaal is onthand. Zij beschikken nu over zeeën aan tijd. Crisis!

Eeuwig..Op..Vakantie | 17-11-18 | 22:23

ooohhh wat zou ik zo graag, Great Britain eruit zien stappen, en na 5 jaar zien wat het opgebracht heeft.

niemand, maar dan ook niemand kan het vertelen wat de uitkomst wordt

onderbuik gevoelens?

Meesteres Belgie | 17-11-18 | 22:20 | 1

onder mijn buik heb ik wel gevoelens...... bedoel je dat?

Mark_D_NL | 17-11-18 | 22:31

Rupsje-nooit-genoeg de EU doet me aan een grote python denken.
Als de prooi eenmaal in de greep zit wordt na elke beweging de verstikkende omhelzing versterkt.

Om een voorbeeld te stellen aan alle andere lidstaten die eventueel een exit overwegen, krijgt voormalig lid VK de slechts denkbare behandeling.
Want de Brexit moet ten koste van alles mislukken.

Dat is de EU's dank voor al die miljarden ponden.
Dit is als een verslaafd kind die je financieel niet meer uit de brand wilt helpen.
Of als een haatdragende ex die de ander het nieuwe leven niet gunt.

Bij iedereen zouden nu de schellen van de ogen moeten vallen bij het zien van zoveel kwaadaardigheid.
Maar niet hier. Hier oppert een wereldvreemd D66 figuur zelfs om het EU lidmaatschap in de grondwet te verankeren.

Ik vrees de dag waarop het EU leger een feit is.
Voor een Nexit is het nooit te vroeg.
Nu we de kans nog hebben, waar wachten we in hemelsnaam op?.

The British people are lucky that they never gave up their own currency.
Hold on British fellows: After the bitter comes the sweet.

Ben-Bataaf | 17-11-18 | 22:19 | 3

De EU, je bedoelt die 27 landen die hun land voor elkaar open hebben gezet zodat de mensen vrij kunnen bewegen en kopen en een munt delen om de financiële controle te houden in hun voordeel. Zonder kwistende Grieken en Italianen was de euro nu onbetaalbaar geworden.

the Jackdawn | 17-11-18 | 23:03

Zonder kwistende Grieken en Italianen was de euro nu onbetaalbaar geworden.

the Jackdawn | 17-11-18 | 23:03

Dat zijn niet de enigen.
Onderling devalueren is onoverkomelijk maar nu onmogelijk.
Recipe for disaster.

Schijnbaar zijn uw ogen nu ook geopend. Mooi.
Beter ten halve gekeerd.

Ben-Bataaf | 18-11-18 | 00:22

De EU commissie heeft geen EU leger nodig.
Bij een Nexit sturen ze Madrid op ons af, die hebben ervaring.

NatNiks | 18-11-18 | 02:48

Mijn inschatting is dat de onderhandelingen weer in redelijkheid kunnen worden losgetrokken als die twee dansende drammertjes besluiten om op te stappen.
Verder zou ik er niet van staan kijken als de UK samen met ijsland en Groenland een handelsconvenant aangaan om weerbaar te zijn... een soort mini Benelux zeg maar

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 22:15 | 2

Groenland zit nog aan Denemarken vast. Dat gaat een lastige worden.

Frau Merkel | 17-11-18 | 23:53

IJsland en Groenland stellen economisch niks voor. Het VK wil meer doen met landen als India en Australië. Ik hoop dat ook Noorwegen stopt met haar EU bijdrage en overstapt naar dat blok. Dan is er tenminste een redelijk alternatief waar NL zich bij kan aansluiten bij een Nexit, wat ook voor andere Europese landen een aantrekkelijk alternatief kan zijn. Vergeet ook landen als Marokko en Turkije niet, die beiden nooit lid van de EU zullen worden, maar wel een significante handel hebben met EU landen.

GerbenW | 18-11-18 | 00:34

May staat voor een onmogelijke taak. Labour vindt toch elke Brexit-deal slecht, de voorstanders van een harde brexit ook. De EU heeft maar één doel: het VK verzwakken als dikke middelvinger tegen de brexiteers en kritische EU-landen. De EU vindt de interne strubbelingen van het VK alleen maar leuk en gooit af en toe wat olie op het vuur.
Met zo veel partijen tegen je die geen enkel compromis willen, kan je het nooit goed doen. Als iedereen wil dat de Brexit een succes wordt, kunnen kritische partijgenoten als Johnson en Rees-Mogg beter May steunen. De brexit is niet met één deal geregeld, dat duurt jaren.

LaatsteAvondmaal | 17-11-18 | 22:13

Geen Brexit, geen Nexit, maar terug naar de EU van pakweg 1980. Zes à zeven solvabele, soevereine lidstaten met grensbewaking, die samenwerken op basis van handelsovereenkomsten. Niets meer, niet niets minder.

MickeyGouda | 17-11-18 | 22:13 | 8

@Basil

OT

Ik heb in het verleden wat studentenhuizen van binnen gezien, Basil, dus ik schrik niet zo gauw. Zolang de "dames" en jij het maar leuk hebben gehad. ;)

MickeyGouda | 17-11-18 | 22:35

@Mickey
OT
Ach Mickey. Toen ik nog "Jung, Schön und Knusprig" was ;-)))

Maar het is nu 22:46. Misschien toch effe doorhalen. Moet er nog effe over nadenken. Ben home alone en Sybil op zakenreis dus....

Basil Fawlty | 17-11-18 | 22:47

Het idee voor meer autonomie en voornamelijk economische samenwerking, is heel goed. Maar welke landen reken je tot het kleine aantal van zes/zeven? Het zijn niet de landen als Polen, Tsjechië en Estland die de ellende hebben veroorzaakt. De economische crisis is begonnen door financieel wanbeleid in Griekenland, Italie, Spanje, Portugal en Ierland. De politieke crisis komt door Marcon die Europees soldaatje wil spelen en door Merkel die een rusthuis voor het Midden-Oosten wil creëren.
Het kan zijn dat je de Midden/Oost-Europese landen al tot die zes/zeven rekende. Ik beschouw die landen voornamelijk als medestander.

LaatsteAvondmaal | 17-11-18 | 22:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Misschien dat de Britten (Tories) maar eerst eens moeten gaan beslissen wat zij eigenlijk zelf precies willen.

De inmiddels gevleugelde uitdrukking "you can't have your cake and eat it" wordt niet voor niets zo vaak geuit.

Aan toegang tot de interne markt van pakweg een half miljard mensen kleven voordelen en nadelen.

De voordelen zijn bij de Britten bekend (anders was een "hard Brexit' geen punt van discussie geweest en had iedereen daarvoor gegaan).

Voor de nadelen wil vrijwel niemand tekenen. Begrijpelijk, want het voor de Britten grootste nadeel migratie (=vrij verkeer van diensten) is nu eenmaal voor de meeste Brexit-kiezers dé reden geweest voor de Brexit te stemmen.

Jammer alleen dat dit nu net één van de drie pijlers is waarop de EU is gebouwd. Breek die af en het hele kaartenhuis stort in elkaar.

Zo doodsimpel is het. Dit voorstel was dus volledig vanaf het begin voorspelbaar.

En wie weet, misschien dat er uiteindelijk tóch een nieuw Brexit-referendum gaat komen. Ondanks het stellige gekrakeel van Britse politici dat dit "nooit" zal gebeuren. Want wie gelooft de Tories nu nog op hun woord na al het politiek gestuntel van de afgelopen jaren, met dit vlees-noch-vis (voorlopig) eindresultaat?

Kompromat | 17-11-18 | 22:12 | 2

Een nieuw referendum? Geef mij 1 goede! reden. Ik kan alleen 1 bedenken. Nl. Dat de uitslag anders wordt.

azijnseikerT | 17-11-18 | 22:23

Berbaar begrijp ik wel. Maar het probleem is niet het zelfde als de zeven provincien. Het gaat om europa. En daar wringt de schoen. We willen vrede, maar geen dictatuur.

John9oo9 | 17-11-18 | 23:36

Ach het is voornamelijk vrij vermakelijk die hele Brexit tragedie.
Bezint eer ge begint was nog nooit zo toepasselijk.
Maar die ellende krijg je als je dom volk opgehitst door types als Farage laat referenderen.
Sterkte er mee Britse vrinden!

Berbaar | 17-11-18 | 22:11 | 5

Mark_D_NL | 17-11-18 | 22:13
Berbaar weet nog steeds niet dat 'ie ondertussen al kreupel is. Laat 't! We moeten immers medelijden hebben met de zwakkeren onder ons.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-11-18 | 22:21

Met stijgende verbazing heb ik naar de debiliteit in London gekeken. May heeft het overigens fantastisch gedaan, De Britten moeten beseffen dat niets een herroeping van een voornemen op uittreding op grond van art. 50 VEU in de weg staat. Het VK kán nog terug.

Duidelijk is dat May een waanzinnige deal uit het vuur heeft gesleept, maar het VK er zonder meer op achteruit gaat. De Brexiteers brullen, maar komen -zoals verwacht- niet met wezenlijke alternatieven. BoJo de lafaard is nergens te bekennen.

Het Endgame is begonnen: het gaat nu slechts nog om May's deal, No Deal of No Brexit. Voor NLD zou de laatste optie het beste zijn.

de IJsman | 17-11-18 | 22:46

de IJsman | 17-11-18 | 22:46
... the endgame ...
Zouden de Duitsers dan alsnog hun zin krijgen als in Engeland onder Duits gezag!?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-11-18 | 23:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Als je binnen een huwelijk blijft uit dwang, raak je uiteindelijk meer kwijt. Z.s.m. doorpakken met die Brexit.

Gewinflipt | 17-11-18 | 22:06

Amsterdam??? Pas dat ff aan naar Den Haag. Straks krijgen ze nog kapsones.

nelson | 17-11-18 | 22:06

Politieke Pro-EU laven. De juichaapjes-stam was nog nooit zo krijsend aanwezig. Gaan vol op het orgel op gezonde lieden die niet langer geknecht willen worden door zakkenvullend Brussels gajes.
Lijken gvd de dems wel in de VS, die jankend, wat, nog harder krijsend, het verlies van Ms. Clinton "incasseerden".
Oh wat genoot ik van die pijn, die pijn, bij die Amerikanen, en de lefty losers hier in polderandje (haai, Aaf, Asha) boven alles verheven, zeker in NY/Washington en Cali. Want janken deden ze, op camera, op selfies, op vlogs, het kon niet op.

chicago river | 17-11-18 | 22:00

PSV Eindhoven, ik ben zo godverdomme trots op jullie! Voetbal interesseert me geen reet maar jullie hebben hier wel je ballen laten zien. Mijn 80 jarige moeder belde en zei "het is oorlog maar de overheid ziet het nog niet. Kom in verzet! " Jullie deden het. Super. Sinterklaas is geen racistisch feest en wij zijn geen racisten maar worden wel boos als je ons zo noemt omdat het niet waar is.
Nu kan KOZP lekker gaan uitjanken bij de DWDD en Twan Huys, de geijkte media, en wij weer gewoon hard werken om hun uitkering en de NPO te betalen.

MeppieRocks | 17-11-18 | 21:57 | 4

"Verkeerde rubriek haha!"
Nou dus helemaal niet! Mooie bijdrage. Blijf hier maar doe dan niet meer van die hahafacebookdinges. Welkom!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 17-11-18 | 22:04

Oké dan!

MeppieRocks | 17-11-18 | 22:25

Ik heb niks met voetbal, behalve het daadwerkelijk spelen. En met al die supporters had ik ook nooit veel.

Maar toch, het waren de leeuwen die geweldloos hebben laten merken aan de kozp-gekkies dat er een grens is.

Ze hadden in ieder geval nog enigzins ballen.

Kop Kaaz | 18-11-18 | 01:28
▼ 1 antwoord verborgen

"[...]was de week dat de EU in drie verschillende dossiers haar noodzaak aantoonde." Deze opmerking maakt van het hele stuk een lachertje. In deze dossiers had de EU wellicht ooit eens relevant kunnen zijn. Das war einmal. Die trein is vertrokken en komt niet nog een keer langs. Het is nog even wachten tot we bij een eindstation aan komen en daar gaat van trein gewisseld worden. Het overstappen gaat zeer doen en gaat hopelijk zonder burgeroorlog. Brussel gaat branden, dat wel.

Frau Merkel | 17-11-18 | 21:53 | 5

Frau Merkel, u quote uit verband. Zie kleurdoosje.

Feynman | 17-11-18 | 22:55

Ik begrijp wat je bedoelt; de zinsconstructie echter voor meerdere uitleg vatbaar. Een rondje zinsontleding graag een volgende keer.

Frau Merkel | 18-11-18 | 00:01

@Feynman
Eens met @Frau Merkel. Je mag best duidelijker zijn. Mijn interpretatie was precies gelijk aan de hare en ook ik ben dus volledig op het verkeerde been gezet.

Amsterdamsko | 18-11-18 | 01:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Dikke zeevaartroute opzetten met Noorwegen. Dealtje met Noorwegen. En Noorwegen het grootste doorvoerland in Europa maken.

BLR | 17-11-18 | 21:48 | 3

Daarvoor ligt het niet te noordelijk?

Is dit nog nieuws? | 17-11-18 | 21:49

Noorwegen is daarvoor te duur en mist daarvoor de infrastructuur. Goederen zouden eerst naar Noorwegen moeten, overgeslagen en dan door. De stroom zou via Zweden en Denemarken Duitsland in moeten. Het noorden van Duitsland mist adequate verbindingen. De snelwegen in Duitsland zitten nu al vol vrachtverkeer en de Baustellen zijn beroemd, trein is minimaal en de havens in het noorden hebben geen goede achterlandverbindingen. Het aanleggen hiervan kost jaren en is in Duitsland vrijwel onmogelijk. Nederland heeft met de Maasvlakte de havens voor containerschepen die Duitsland niet heeft en minder vaartijd vanuit China. Nederland is voor Duitsland van vitaal belang voor het Ruhrgebied. Dat kan Noorwegen niet overnemen en gaat Duitsland niet toestaan. Nederland geldt in Duitsland als het 17. Bundesland.

Frau Merkel | 18-11-18 | 00:09

Even met de woorden van onze geliefde necrosis, gaat niet gebeuren, Rotterdam heeft de diepste haven, alleen daar kunnen grote boten naar toe.

gato | 18-11-18 | 09:25

De EU zal er alles aan doen om de Brexit deal geen voorbeeld te laten zijn om de netto betalers een vooruitzicht te geven om ook op te stappen.
Want als dat wel zo is zijn er in diverse landen, waaronder Nederland gelijk krachten aan het werk om daar op te wijzen.

Wijze uit het Oosten | 17-11-18 | 21:47

Een rapport van 100 blz wat ik mij afvraag is engeland nog een financiele bijdrage verschuldigd aan de eu

soledad | 17-11-18 | 21:47

Dat werd al het meest duidelijk toen de EU geen overeenkomsten wilde kopiëren die wel waren weggelegd voor Canada, Noorwegen en Zwitserland.
Andere kant van de waarheid. De UK kan kiezen om een trade deal van de plank te nemen, 75 in totaal. Alleen kan over de bestaande deal niet onderhandelt worden. Dus geen Canada +++ of Noorwegen ---, de UK kan kiezen wat op de plank ligt en geen pick en mix

the Jackdawn | 17-11-18 | 21:45

De euro is dood. Daardoor mist de absolute noodzaak van een politieke unie. De rest, zoals het eu-leger, is een luchtballon van de EU diehards. We wachten gewoon op Italië. Het "point of no-return" is daar bijna bereikt. Duitsland stapt er dan uit. Er zijn vergaande voorbereidingen om met Nederland verder te gaan. Dat hoeft zeker niet het einde van de EU te betekenen. Maar nationale overheden gaan meer macht naar zich toe trekken. Wat betreft Brexit stelt Duitsland zich het hard op, maar zij hebben veel te verliezen. Export is al enorm gedaald. Dit kunnen ze er niet bij hebben.

azijnseikerT | 17-11-18 | 21:43

Maar goed.... eindeloos lange verhalen hier. Maar veranderd er iets? gebeurd er iets? Wegjorissen tja, dat kan, opgerot ook..... maar voor de rest, toetsenbord ridders met opeens een heleboel stijlloze promoties. Het vilein is er wel uit.

Argwanus | 17-11-18 | 21:41 | 1

Argwanus | 17-11-18 | 21:41 |
"Maar veranderd er iets? gebeurd er iets? "
Daarvoor hebben we toch verkiezingen? Oh.. .wacht...

Is dit nog nieuws? | 17-11-18 | 21:44

Het hele spulletje is de Britten in hun gezicht ontploft. Gelukkig waren lafbekken Johnson en Farage al gevlucht.
Als EU de poot stijfhouden, laat ze de tyfus krijgen. Ze smeken vanzelf of ze weer mee mogen doen.

Superior Bastard | 17-11-18 | 21:41 | 3

Boris heeft afgewacht. Even die may laten klooien en dan kan hij de held worden. Hup boris!

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:46

Voorlopig doet de VK het beter dan het vasteland. Goh. Daarbij zijn de bedrijven die het hardst schreeuwden dat ze weg gingen er nog steeds. Het enige dat is ontploft zijn de politieke tegenstellingen dankzij de remainers.

azijnseikerT | 17-11-18 | 22:12

Unilever, komt die nog naar Nederlandje?

Mark_D_NL | 17-11-18 | 22:18

ALs welwillende lezer van Feynman (hij doet zijn best) moet ik toch bekennen, dat ik er deze keer geen touw aan van vastknopen. Kan ook aan mij liggen, natuurlijk. Volgens mij zijn economische ontwikkelingen moeilijk te voorspellen en politieke ontwikkelingen helemaal niet. Over de gevolgen van de Brexit kunnen we uit recreatieve overwegingen speculeren, maar niet om ook maar iets zinnigs te kunnen zeggen over hoe het uit zal pakken over een maand, een jaar of 10 jaar. Wie dat wel kan wordt erg rijk, denk ik. Feynman dus niet.

laatste_waarschuwing | 17-11-18 | 21:40 | 2

De economische gevolgen van steeds oplopende federale uitgaven, een imperialistisch leger en ongecontroleerde migratie heeft de geschiedenis vaak genoeg gezien. Eentje is genoeg een keizerrijk te slopen, de EU combineert alle drie. Ook even de top40 idiotste onderdelen uit het EU documentje: blogs.spectator.co.uk/2018/11/the-top...

Feynman | 17-11-18 | 22:54

De laatste zin vond ik ook wat verwarrend, doch als je deze serie bekijkt
Dan zie je waar Feynman op doelt. Hier aflevering 9
www.youtube.com/watch?v=OuOcnGAv4oo

NatNiks | 18-11-18 | 02:21

Als de Britten slim zijn nemen ze het heft in eigen handen.
Dat kan betrekkelijk eenvoudig.
Zij leggen de eisen voor aan de EUSSR.
Gaat de EUSSR daar niet mee akkoord dan voeren de Britten het bankgeheim in. Alleen nummertje. Voor de rest niets. Grondwettelijk garanderen voor de komende honderdvijftig jaren.
Groot Brittannië zal het nieuwe rijke welvarende Zwitserland van Europa worden vooral als zij ook nog eens op alle vlakken directe democratie zullen invoeren (al weet ik niet precies hoe het heden politiek reilt en zeilt in Groot Brittannië)

ProAsfalt | 17-11-18 | 21:40 | 9

Stormageddon. Jammer wijsneus, je zit er helemaal naast. Ik kan me trouwens niet herinneren dat ik jou iets gevraagd heb en op jouw mening zit ik zeker niet te wachten.

beau van rtl | 17-11-18 | 23:09

@beau van rtl | 17-11-18 | 23:09
Zelfs geen geleasde vinexhut, maar gewoon helemaal niks. Dat kan inderdaad ook nog. Niks om je voor te schamen, ik heb ook niks. (Nou ja, wel een bankrekening en kluisje waar de staat niks van weet.)
En kan me niet schelen waar je wel of niet op zit te wachten en of je wel of niet iets hebt gevraagd. Op het moment dat je publiekelijk een idiote mening verkondigt heb je maar te accepteren dat je er kritiek op krijgt. Als je dat niet wilt moet je gewoon je mond houden. Is ook een optie.

Stormageddon | 18-11-18 | 00:33

Stormageddon:
City London Corp. is ook een staat in een staat waar ze zich weinig aantrekken
van (geen) bankgeheim en EU regels.
Jij weet gewoon niet wat er in de wereld omgaat.
ProAsfalt: Dat hebben ze dus al gedaan sinds 1067.
www.youtube.com/results?search_query=...

NatNiks | 18-11-18 | 02:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Nog 1x...
--
Het is de eu , en de eu club is geen europa. Rusland is ook onderdeel van Europa maar niet van het debiele eu clubje.
--
Het is blank niet wit.

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:36

Wel heel benieuwd hoe Thierry en Geert een Nexit voor elkaar denken te boksen.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 21:36 | 14

Via de link van Mark_D_NL:
"Een referendum over voortzetting van Nederlands lidmaatschap aan de Eurozone."
.
Interessant. Dan moet het FvD dus eigenlijk blij zijn met het voorstel van X66/Orwellongren om het raadgevend referendum in te trekken want daarin stond uitdrukkelijk dat referenda over het verlaten van de EU etc. niet referendabel waren. En nu hebben we geen referendum meer en wil FvD alsnog via een referendum uittreding uit de Unie afwegen. Is dus gewoon een kansloze missie, tenzij je erop gokt dat het voldoende reuring teweeg brengt - wat het ook zal doen als je er al eentje al dan niet officieel doorheenkrijgt - maar ook gezien de ongeveer 50/50 stemverhouding in het land voor-tegen de EU gaat dat gewoon niet lukken. Ik zou in hun plaats proberen er een betere EU van te maken, dus met minder afdracht van poen, zeggenschap en soevereiniteit, minder rondpompen van geld en eigen wet- en regelgeving aangaande zaken las migratie, belastingheffing, milieu en noem ze allemaal maar op.

Graaisnaaiert | 18-11-18 | 01:29

Argwanus | 17-11-18 | 21:39 | waarom mensen op die 2 blijven hopen, ?
Omdat die 2 de enigste hoop zijn die we hebben
De rest zijn (wanne be) beroeps bestuurdes, die net zo makkelijk een bank, gevangenis, kinderdagverblijf of burgermeesters functie besturen doen.
Maak ze allemaal niets uit; gewoon meedraaien en zakken vullen.

NatNiks | 18-11-18 | 02:03

@Mark_D_NL,
Dan lees het FvD-programma over de EU zelf ook nog maar een keer, helemaal tot onderaan.

kleurdoosje | 18-11-18 | 05:29
▼ 11 antwoorden verborgen

Nee, Feynman, het VK maakt geen deel uit van Schengen, er was en is geen vrij verkeer van personen. Ook EU burgers moeten gewoon door de paspoortcontrole. Weliswaar een aangepaste controle waarbij je geen goederen hoeft aan te geven (feitelijk geen controle, gewoon doorlopen/rijden, zoals ook jarenlang het geval bij de Duitse en Belgische grens vóór Schengen). Alleen tussen Noord-Ierland en de Republiek Ierland is er geen controle meer.

En het VK heeft nog wel meer uitzonderingen/opt-outs in de EU, t.o.v. brave jongetjes in de klas. pbs.twimg.com/media/DsNedGGXQAAxzzi?f...
Dat maakt het verzet tegen een Brexit-deal ook zo bijzonder, want het VK is alleen om economische en handelsredenen toegetreden. Dat bracht voorrechten op de Europese markt die destijds van doorslaggevend belang waren, en de hardliners willen daar nu helemaal vanaf, terwijl de EU de belangrijkste handelspartner is en zal blijven. Dan moet rechtsom of linksom een handelsverdrag om aan EU-normen en standaarden te voldoen.

De deal die er nu ligt zit een beetje tussen de Noorwegen en Canada verdragen in. Niet helemaal Noorwegen (EEA lid) maar meer dan vrijhandelspartner Canada. Kun je een betere deal krijgen als je eerst de alle banden verbreekt? Misschien, maar hoe lang duurt dat? En hoe lang worden de files in de havens? En de administratieve druk bij bedrijven en instellingen in de tussentijd zal alleen maar toenemen en heel veel geld kosten.

Objectief gezien is dit helemaal niet zo’n slecht plan. Het beste plan is natuurlijk het opheffen van de EU en het verscheuren van het verdrag van Maastricht en alle EU verdragen daarna, en gewoon terug naar de EEG.... maar ja... dat gaat voorlopig niet gebeuren, vermoed ik.

Stormageddon | 17-11-18 | 21:34 | 8

@Bijtendehond | 17-11-18 | 23:36
Eh, Noord-Ierland is VK. En inderdaad, op de ferry’s van en naar Groot-Brittannië doen ze ook niet moeilijk... (over het algemeen... ik ben zelf wel eens door de RUC gecontroleerd toen ik gehaast om de laatste boot van Belfast naar Stranraer te halen kwam aanrennen, en ook wel eens op de boot van Douglas (Isle of Man) naar Dublin: gewoon controle. Formeel is er nog steeds grenscontrole tussen VK en Ierland, maar de grens tussen Noord Ierland en de republiek was sinds 2005 gewoon open, zonder controle, als onderdeel van de Good Friday Agreement.

Stormageddon | 18-11-18 | 00:42

Grootste grap van deze eeuw totnutoe..
Een zeer voordelig handelsakkoord ( met allemaal uitzonderingen in jouw voordeel) de nek omdraaien met een verkiezingsslogan dat je je grenzen terug wil, terwijl die specifiek buiten het handelsverdrag liggen.
Maw, al die Oost Europeanen die er nu werken, die mogen daar gewoon werken volgens hun eigen strenge, interne, grensbeleid

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:21

U stelt als eis voor vrij verkeer van personen de vraag of er een paspoortcontrole is. Dat is inderdaad via Schengen geregeld. Mijn eis zit meer op het vlak of iemand een werkvergunning nodig heeft naast zijn paspoort. Waarmee een soeverein land controle kan uitvoeren over arbeidsmigratie. www.admin.ox.ac.uk/personnel/permits/...

Feynman | 18-11-18 | 13:11
▼ 5 antwoorden verborgen

En wat was de oorzaak van wo II? Versailles? Juist... De EU speelt met vuur. Dat doen ze voor hun eigen bestaansrecht, niet voor Europa! Hear, hear!

mrXL | 17-11-18 | 21:34

*Aluhoedje opzetten doet*
De reizigers in de UFO die gemeld is boven Ierland ziet dat het gehannes op deze aardkloot in andere volgorde moet... eerst Geloof uitbannen... dan Geld, en dan pas Grenzen.

*Lief onschuldig kinderhartje troosten doet.. en aluhoedje afzet!*

Welles! Nietes! | 17-11-18 | 21:32

Beetje OT
Oh trouwens: die Brexit uitgesteld: Dat TMG staat ook nog in de cookie waarschuwing. Is dat ook uitgesteld? (bruggetje;)
https://kudtkoekiewet.nl/?t=https://www.geenstijl.nl/&utm_source=None
Voor meer informatie, klik dan hier en kijk hier voor ons privacy statement en hier voor het privacy statement van TMG.

Is dit nog nieuws? | 17-11-18 | 21:31

Duitsland krijgt een aantal moeilijke jaren voor de kiezen. De auto-industrie loopt al 2 decennia achter de feiten aan en was alleen maar gericht op meer PK's. En niet op minder energie. De slag om de elektrische en fuelcell auto heeft ze al verloren. En zo als we allemaal weten, als DLD niest is de rest van de EU doodziek.

zimmerschwanz | 17-11-18 | 21:27 | 6

@ Frau Merkel | 17-11-18 | 21:46
Dus daarom hebben ze ineens zo'n haast met een EU leger. Niets beters om een recessie uit te stellen dan een oorlogje.

praat_poep | 17-11-18 | 22:22

Dat EU leger gaat niet gebeuren. Merkel poogt het nog in leven te houden, maar er is geen draagvlak voor bij vele lidstaten.
Er is bij enige netto-betalers een beweging gaande de EU expansie binnen de perken te houden. Nederland moet meelopen, maar probeert bij te sturen. De Nederlandse regering is in feite het verlengstuk van enige grote bedrijven. Aangezien de EU de belangen van deze bedrijven bedreigt wordt er enigszins bijgestuurd, maar niet teveel omdat er dan geen contact meer is met de EU adepten en NL in het tegenkamp geparkeerd wordt. Timmerfrans is op zich al goed gepositioneerd, Rutte kan de volgende zijn. Rutte heeft met het verneuken van de Nederlandse bevolking rond het Ukr Referendum en het liegen rond MH-17 laten zien dat hij kan rotzooien en daarbij nog niet op de guillotine belandt is. Daarmee heeft hij Frankrijk en Duitsland achter zich om de EU droom levend te houden, maar biedt tegelijkertijd de rationelen hoop op een leven zonder al te veel EU megalomanie.
De gewone Nederlandse burger heeft hier weinig aan. De EU trein gaat verder, maar de belangen van de grote bedrijven zijn veilig. De burger gaat het uiteindelijk weer betalen.

Frau Merkel | 18-11-18 | 01:17

@Frau Merkel
U heeft een scherp waarnemingsvermogen mevrouw. Goede tegel.

kindapaas | 18-11-18 | 02:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Europa is net zo'n telefoon abonnement, je hebt het zo, maar je komt er niet meer vanaf.

Is dit nog nieuws? | 17-11-18 | 21:25 | 4

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:28
EU club. U heeft gelijk, I stand corrected. Enne, nee, blank!

Is dit nog nieuws? | 17-11-18 | 21:32

dank u meneer is dit nog nieuws...

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:51

Je komt er wel makkelijk vanaf, maar niet als je niet wilt betalen maar wel wilt bellen.. best logisch eigenlijk...

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:23
▼ 1 antwoord verborgen

Het is verbijsterend dat de meerderheid van de pers en politiek niet snapt ( of expres niet snapt..) dat het de Engelsen primair gaat om het behouden van hun eigenheid, cultuur, tradities en wetten. Daar hebben ze desnoods wel een paar procent minder groei of een dip in de economie voor over. De NOS vergeet expres te vermelden dat de opgestapte ministers juist MEER Brexit willen zonder teveel compromissen.

070 | 17-11-18 | 21:23 | 5

Terzijde maar wel interessant.
De NOS volgt dan ook slaafs hun favoriete socialisten pamflet qua Engels nieuws. The Guardian. Kwaliteitskrant volgens de NOS. Proest. Sure.

Basil Fawlty | 17-11-18 | 22:25

Nee daar hebben ze GEEN groeidaling of dip economie voor over. Snap je wel dat dat de reden is dat ze totnutoe geen handelsakkoord hebben getekend? Het is te duur...

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:25

Het ging de Britte vooral om 1 ding: stop de immigratie.

Mammeloe | 18-11-18 | 10:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Joh, binnen 5 jaar valt Italië om.... en daarmee direct ook de EU. Kwestie van wat geduld

Oepsie1234 | 17-11-18 | 21:20 | 2

Ik geef het hooguit nog 3 jaar. De nieuwste recessie staat in de startblokken: de Duitse economie stagneert, de autoverkoop in de EU is 7% gedaald, iedereen is in 10 jaar tijd 15% van zijn koopkracht kwijt en overal staan de rechtse partijen klaar om de macht over te nemen. En nog altijd willen de kwakzalvers in Brussel hun ogen niet openen. Jammer, maar het kan niet anders. Als iedereen begint te beseffen dat de armoede wenkt......

kokenrel | 17-11-18 | 21:34

En anders Griekenland wel. En dan zitten we nog met de mogelijke toetreding van Turkije.....

Is dit nog nieuws? | 17-11-18 | 21:35

Kansloos geheel. De EU doet er niet toe. Gewoon weg te verwaarlozen. De onderhandelingen idem. De lange weg en dien ten gevolge een sentiment heeft veel grotere vernietigende werking dan eenvoudig weg de knoop doorhakken.

De markt UK is dermate groot dat de lobbyhoer EU nooit zn zin kan doordrukken aangezien: lobbyhoer!

Zo kansloos dit geheel. Markt is baas. EU is instrument om markt te besturen. Ontwricht het instrument, heers. Zo moeilijk is het niet.

“Weet je wat, fuck die UK markt” heeft nog nooit een multinational ooit geroepen.

Denkhetnjet | 17-11-18 | 21:19 | 2

Wanneer het VK meer auto's uit de USA gaan kopen is de eu sowieo ten einde. En aangezien de duitse autoboeren enorm achter lopen, is het soweiso einde verhaal voor eu en duitsland. Duitsland is aan het einde van de succes cyclus. Over en sluiten voorlopig voor die duitsers. Mag je niets meer van verwachten. Al die duitse autobouwers gaan opgevreten worden door auto start-ups.

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:24

Klopt. De Duitse auto-industrie heeft er al op aangedrongen dat de Engelse markt zeker voor hun producten open moet blijven. Kost anders te veel omzet. Hetzelfde geldt voor andere bedrijfstakken; het VK is een veel te goede en grote klant om die zomaar buiten de deur te zetten.

Synecdoche | 17-11-18 | 22:50

No deal is de enige optie voor de Britten.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 21:18 | 1

Yep, eens.

Muuke | 17-11-18 | 21:28

Geen deal is einde eu clubje...... eu clubje, geleid door een in zijn boek schijtende dronkenlap. Prachtig. En daar loopt een figuur als rutte (en DKS) achteraan. Moeten we niet willen..

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:17 | 1

En zet hij zijn boek dan terug in zijn boekenkast?

kokenrel | 17-11-18 | 21:37

Beter een harde Brexit dan deze tussendeal. Deze geeft de EU de mogelijkheid om het VK tot het einder der tijden in gijzeling te houden: onder EU-regels, zonder mogelijkheid om handelsverdragen te sluiten, en zonder inspraak.

Muxje | 17-11-18 | 21:16 | 3

Muxje en jij begrijpt het. Deze "deal" is vlees noch vis. May, zelf een remainer, was sowieso nooit echt uit op een harde Brexit maar ze heeft tegen haar remain gedachte in wel de taak wel op zich genomen om een balans te vinden maar helaas Brussel wilde nooit een balans. Want hun motto was altijd: "Al zijn het het k*t Engelsen maar ze ze zijn netto afdrager en nu valt er een gat in de begroting". Het gaat om de centen en Brussel is doodsbang dat ze de andere netto bijdragers zoals Nederland, Finland, Oostenrijk en vooral Duitsland om nog meer centen moeten gaan vragen want dat werkt anti-EU partijen in de kaart en daar is men doodsbang voor. "It's all about the money" en niks anders. Pervers (het favoriete woord van links pro EU volk als iets hun niet aanstaat). Het verbaast mij helaas niets want ik had helaas niks anders verwacht van die proleten in Brussel.

Basil Fawlty | 17-11-18 | 21:42

Je zou toch denken dat als ze de harde exit echt willen, dat ze dan al een verdrag hadden getekend? Hebben ze om ‘te duur’ niet gedaan. Misschien heeft May een beter inzicht in wat het werkelijk kost i.p.v. wat de schreeuwers hopen dat het kost?
Volgende scenario’s:
Deal ketst af, May krijgt een afzetting aan de rok, nieuwe verkiezingen, Labour-partij gaat roepen
:a) bij winst Labour-partij krijgen we een nieuw referendum
B: bij winst labour cancelen we de hele Brexit.

Epistulae_Morales | 18-11-18 | 02:31

Muxje | 17-11-18 | 21:16 | Ik ben het helemaal met u eens. Hier Paul Joseph Watson die de waarheid altijd zeer goed kan verwoorden: youtu.be/uF50ZfNajHA

Wladimir 1928 | 18-11-18 | 02:35

VK heeft het eu clubje bij de ballen.. heerlijk. #Nexit en hup Boris!

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:15

Het zijn wat moeilijke momenten voor het VK.
Toch heb ik er - ondanks de heersende opinies in de meeste media- er de volste vertrouwen in dat uiteindelijk het Engeland er beter en sterker van wordt dan Noord-West Europese landen die verder aanklooien met de knoflook-naties.

Rommelende Onderbuik | 17-11-18 | 21:14 | 3

Absoluut. En rara wie mag hier in Europa straks voor de derde keer de kanstanjes uit het vuur komen halen?

HaatbaardKnipper | 17-11-18 | 21:19

Rusland?

J-van-de-Bontekoe | 17-11-18 | 21:44

De eerste keer heeft Rusland zich jammerlijk overgegeven. Lafjes en uitgeblust. Ken je klassiekers voor je iets onnozels vraagt.

HaatbaardKnipper | 17-11-18 | 23:24

Er is en was geen vrije verkeer van personen tussen het VK en de andere EU landen! Ze hebben op dit punt het Schengenverdrag nooit getekend!

broodje gezond | 17-11-18 | 21:12 | 1

Ja, het is een bijwerking van de EER, terwijl juist het vrije verkeer van arbeidskrachten een goede reden was voor de Engelsen om voor een Brexit te stemmen, is de douane-unie natuurlijk toch wel handig.

En Brussel doet wat lastig. Ze blokkeert een deellidmaatschap waarbij men wel de lusten en niet de lasten wil. Komen ze wel uit. Na een vechtscheiding moet je de pijn even nemen, daarna kun je de relaties weer herstellen.

Rommelende Onderbuik | 17-11-18 | 21:18

EU leger komt er niet.

Ongeblustekalk | 17-11-18 | 21:12 | 3

Eens. Het kan alleen op papier. Er is geen enkel land dat (meer dat wat eenheden voor de Bühne) onder EU leiding gaat plaatsen. Dan komen de taalproblemen erbij, verschil in opleiding en doctrine en dan het materieel wat vaak niet op elkaar past, dan nog alle encryptie van radio. Het gaat nooit werken.

Frau Merkel | 17-11-18 | 21:50

@frau merkel, het gaat er alleen op papier om om 1 leger te hebben. Meeste landen hebben eengrindwet dat het leger zich niet tegen de eigen burgers mag keren en dat zullen ze ook niet snel doen als Brussel dat verlangt. 1 leger betekend dat Brussel buitenlands leger kan inzetten om muitrnd Nederland weer onder de duim te krijgen (of wel ander land dan ook). Brussel wordt bang voor de publieke opinie en daarom 1 leger.

Ben Hetzat | 18-11-18 | 10:06

T I N A !

Rest In Privacy | 17-11-18 | 21:12

VK maakt zich hiermee tot de unter-slaaf van de EU.

Earl_of_Doncaster | 17-11-18 | 21:11

Een no deal Brexit is chaos, desastreus voor de Britten en voor ons.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 21:11 | 7

Beter een No Deal dan dit gedrocht, een harde Brexit, laat de EU-dictators Juncker en co maar de rambam krijgen met hun oneerlijke gemanipuleer.

kleurdoosje | 17-11-18 | 22:18

Britten hebben veel te verliezen bij een no deal. Europa minder.

Rest In Privacy | 17-11-18 | 23:24

Mark_D_NL | 17-11-18 | 21:19 Saai paniek en gij zult Ztorm oogsten

Buerman | 18-11-18 | 11:00
▼ 4 antwoorden verborgen

Gebeurd?

VanBukkem | 17-11-18 | 21:06 | 1

En het democratische tekort?
En exodus vrouwelijk?

jan99 | 17-11-18 | 22:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl