achtergrond

Geenstijl

Iraanse commandant doet enge dreigtaal naar het uitverkoren volkje, meisjes dansen voor vrede

Liefdesboodschap van Perzische snit. Deputy Commander van de Iraanse Revolutionaire Garde, Hossein Salami (hihi) beweert via proxy Hezbollah druk bezig te zijn in Libanon en Syrië met het uitwissen van het “evil Zionist regime”. In lijn met de traditie van wijlen Khomeini staat deze missie inmiddels al 39 jaar op de agenda, maar nu komt het echt dichtbij: “Orders are awaited, so that… the eradication of the evil regime [Israel] will land and the life of this regime will be ended for good. The life of the Zionist regime was never in danger as it is now.”, aldus Salami.

Vriend Salami is wel vaker van de enge woorden en perverse, profetische waanideeën: zo fantaseert hij weleens openlijk over een herverdeling van het Midden-Oosten naar het ideaalbeeld van de ayatollahs en beweerde hij ook Europa te kunnen raken met zijn langeafstandsraket. Heel Freudiaans allemaal, maar zijn lievelingsonderwerp blijft toch wel Der Judenstaat<3 waar hij regelmatig zijn soundbites aan wijdt. En die obsessie met de zeven miljoen belezen stamleden van de regio, is ergens best aandoenlijk. 

Verder heeft het land van de psychotische haatbaarden met 80 miljoen inwoners, waarvan er inmiddels 26 miljoen in bittere armoede leven, zijn prioriteiten op orde. Instagram-meisje met wulpse dansjes sinds gister veilig achter slot en grendel en twee jaar cel (plus 18 voorwaardelijk) voor een ander staatsgevaar zonder hoofddoek. Maar verder is het natuurlijk nog steeds een exotisch Perzisch paradijsje daar aan de Kaspische Zee, en al het dagelijkse ongemak van de Iraanse burger de schuld van Trump, want gemene sancties, aldus Thomas Erdbrink.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

PWNT. Israël omzeilt Rode Zee Blokkade Jemen

Jemen, Jemen, ga eens deaud. Aan de kinkhoest of de hongersnood

@Pritt Stift | 16-02-24 | 16:00 | 191 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.