achtergrond

Geenstijl

Aantal rechters van kleur lager dan veroordeelden

Maandagmiddag en het diversiteitsmolentje draait weer op volle toeren: deze keer moet de rechterlijke macht weer diverser want diversiteit is goed en diversiteit is beter, want dat weet iedereen. Stelling zonder argumenten, maar dat geeft niet, want diversiteit is de nieuwe religie. Vandaar dat het vernederende spektakel van een oude witte man die klaagt over oude witte mannen weer ruim baan krijgt in De Volkskrant, want als de systeemmedia één ding doen dan is het dit soort pseudoreligieuze, zelfkastijdende deugkots pushen. Het is inmiddels uit te tekenen: de voorspelbare opmerking over moslims en de vrijdagmiddagborrel, het gebazel over rolmodellen... Biechten volgens een vast patroon. 

Terwijl in de wereld van misdaad en straf diversiteit toch zo natuurlijk is! Nouja, aan de andere kant van het hekje dan. Niemand die zich afvraagt waarom de criminelen al knijtertjedivers zijn maar de rechters niet: van de andere kant, sinds de Mocromaffiozen en de Antillianen meedoen is de criminaliteit wel behoorlijk geprofessionaliseerd - tegenwoordig schieten ze elkaar met automatische wapens dood, in plaats van met ploertendoders, en handelen ze coke gewoon via the dark web. Dit eclatante succes van de diversiteit moet nu ook aan de kant van de goeien gerepliceerd worden, want iedereen weet dat de huichelachtige machoschaamtecultuurtjes van de import ook een verrijking van het Nederlands recht is, toch?

"De vertrekkend hofpresident benadrukt dat het belangrijk is dat deze mensen 'niet louter voor een blanke, west-Europese rechterlijke macht staan. Ze moeten zien dat ook zij daarin zijn vertegenwoordigd. Er moeten meer rechters komen die hun cultuur begrijpen. 'Om die reden investeert de rechtspraak in meer bewustwording van cultuurverschillen. De noodzaak van diversiteit wordt 'voortdurend' op de agenda gezet en collega's worden steeds door teamleiders aangespoord om cultuurverschillen bespreekbaar te maken." Ja, die cultuurverschillen, geef ons dan maar gewoon de burgerlijke Ollandse cultuur in plaats van een rifcultuurtjes waar de moekes zwijgen onder een doek en de jongens uit roven gaan. Dit soort cultuurrelativisme is dom en dodelijk, maar kennelijk nog heel gewoon bij onze mandarijnen. Het hele multiculturele drama, we hebben er kennelijk niets van geleerd. Door dit soort rechters wordt Nederland dus steeds rechtser.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.