Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ebru Umar is en blijft #TEAMTHIERRY

bonuskaartjes voor een beter leven

Als de een na de andere “prominent” z’n lidmaatschap opzegt, wordt het tijd om kleur te bekennen. Ik ben lid en ik blijf lid. Zoals ik ook GeenPeil lid ben - mag je dat nog zeggen?

Dat journalisten onpartijdig horen te zijn, is een utopie die op het mediapark niet wordt nageleefd dus waarom roomser dan de paus zijn? Sterker nog, toen ik in 2004 mijn VVD lidmaatschap skipte omdat Geert Wilders en Annet Nijs geen vrijheid van meningsuiting hadden maar die Afrikaanse economische hypochonder vluchteling (ex-PvdA nota bene) wél, haalde iedereen zijn schouders op. Als je een zwarte vrouw bent, mag alles in dit land – Sylvana is het levende bewijs ervan. De blanke man wordt de partij uitgezet, de blanke vrouw uit d’r ambt verderven. VVD: voor al uw dubbele maatstaven.

Nu ineens heet iedereen en zijn moeder - die tijdens de landelijke verkiezingen niet interessant was, want ach ja, Forum hé? Thierry hé? maar die op de FvD lijst gestaan hebben - ‘prominent’ lid te zijn. En dus interessant. Nu ineens duikt de landelijke media, op ‘prominenten’. Right,  prominenten die niet meer dan pagina- cq lijstvulling waren. De waarheid is hard. In hun utopie,  gevoed door Baudets overtuigingskracht zagen ze zichzelf opeens iets heldhaftigs  doen, het land redden of zo. Hoe triest is die overtuiging? Eerder droomden ze van redelijk pijn- en moeiteloos 80k plus op jaarbasis op te  strijken. Het is pure zakkenvullerij, plucheplakkerij die gerekt moet worden tot in de  eeuwigheid – Marleen Barth dacht er zelfs tot op Malediven mee weg te komen. Dát is politiek.

Dus who the fuck cares wat mensen met een mislukte carriere te janken hebben over Forum voor Democratie en Thierry Baudet? Waar zijn Frits Wester en co als je ze nodig hebt? Normaliter zijn ze nooit te beroerd om Ybeltje Berckelmoes en SP-meisje hoe-heet-ze-ook-alweer, die leuke, af  te serveren als ‘rancuneus’ en ‘gefaald’, en dus hun zendtijd niet waard. Maar als het om FvD-prominenten gaat, is het smullen. Dan is geen zendtijd te veel, geen artikel te weinig - nee, we linken niet naar die shit. 

De waarheid is dat te veel kapiteins op een schip gewoon te veel zijn. Oók als het de renaissancevloot betreft. De waarheid is dat bij een nieuwe beweging tegenspraak prima is, maar je zin doordrijven niet aan de orde. ‘Prominenten’ zijn net jankende kinderen, de gang is een prima plek om hun ego af te koelen. Dat het ego van Baudet op een dag ook afgekoeld zal moeten worden, zal niemand verbazen – en hem al helemaal niet. Zoals alle slimme mensen weet hij precies wat hij niet weet en duldt hij als geen ander de expertise en ervaring van anderen. Het enige wat je hem kunt verwijten is haast en geldingsdrang. Dat in die haast nogal ‘ns wat ego's vertrappeld worden, spreekt voor zich. Maar dat in de farce die politiek heet, Baudets ego als laatste zal sneuvelen, is een  feit. En zij die door MainStreamMedia als ‘prominent’ bestempeld worden, verdienen niets anders dan een royement. Ze behoren tot een ras waarvan het IQ en anders zeker het EQ  teveel vragen oproept. Je zou bijna denken dat ze tot het ras der journalisten behoren.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist en opgerot-
Mulhid | 11-02-18 | 06:57

Democratie: de aanbidding van hyena's door ezels.

CorvusCorax | 10-02-18 | 17:20 | 1

Diep, ik haal ff een schep, dieper.

rattenvanger XL | 10-02-18 | 18:25

Goed artikel. Ben geen lid maar blijf op de FvD stemmen zolang het programma me het beste past en ze enige kans op zetels hebben. Al zou de partijvoorzitter de gebochelde van de Notre Dame met spraakgebrek zijn, daar stem ik op. Ik discrimineer niet op huidskleur of uiterlijk, ego of welbespraaktheid, maar op inhoud en daden. Dat probeer ik althans.

Sowieso heb ik het "debat" niet bekeken, want ik ken de standpunten van de tegenstanders en die heb ik gewogen en te licht bevonden. Een debat of discussie is doorgaans niet bedoeld om overtuigd te raken door de rationele argumenten of emotionele voorkeuren van een ander, maar om de eigen (voor)oordelen te bevestigen.

Verder is de "kritiek" op de FvD uitermate zwak. Ik lees van mensen die vinden dat ze vooral maar verschillen tussen "rassen" of groepen moeten verzwijgen (m.a.w. ook de mogelijke problemen die daaruit voortkomen negeren of aan een nepoorzaak toeschrijven en die gaan bestrijden), vooral toch wat "gematigder" doen (dus niets zeggen dat een ander mogelijk schokkend of kwetsend zou kunnen vinden), milder zijn voor "vluchtelingen" (dus meer immigranten zonder economische bijdrage en meer cultuurclash), meer voor "Europese samenwerking" (dus meer EU als grootmacht en naïef geloven dat het geen tweede VS, Rusland of China wordt), of meer meehuilen met de doemprofeten van het klimaat in hun groene bos (= meer subsidieschuiverij en gelobby en hogere lasten voor iedereen behalve de winnaars van dat spel). Dus eigenlijk gewoon: geen geloofwaardige oppositie of alternatief, maar meer van hetzelfde qua kartelpartijen als VVD of D66, CDA, GL, etcetera. Wat op zich niet vreemd is van tegenstanders van de FvD, maar doe dan niet schijnheilig alsof je die wilt hervormen: je wilt de FvD vernietigen of gelijkschakelen.

Ook meer interne democratie kan me absoluut niet boeien. Bij de verkiezingen wil ik iets te kiezen hebben en niet een valse keus bestaande uit tientallen partijen wiens programma's door geneuzel en interne populariteitswedstrijden totaal inconsequent en inwisselbaar zijn. De FvD is de partij van Thierry Baudet, punt. Net zoals Fortuijn de LPF was en Wilders de PVV. En zoals de SGP ook niet een praatclub is waar atheïsten net zoveel in de melk te brokkelen hebben als calvinisten. Baudet heeft het initiatief genomen, het op poten gezet en de standpunten geformuleerd.

Ben ik het met al die punten eens? Nee. Van mij hoeven kunstsubsidies bijvoorbeeld niet en ik vind het best om belastingen te vergroenen richting broeikasgasinhoud van fossiele brandstoffen, landgebruik en eventueel energiebelasting. Liefst niet al te hoog graag, het is niet bedoeld als melkkoe.

Maar ik ga dus niet lopen klagen, lid worden van de FvD om vervolgens stampvoetend weg te lopen omdat ze hun progamma niet geheel naar mijn wensen conformeren. Als ik bepaalde punten zo belangrijk vind dat het breekpunten worden kan ik mijn democratische recht gebruiken om met gelijkgestemden een partij te beginnen met exact de punten van de FvD, behalve die paar waar onze mening afwijkt. Dát is democratie. Niet het reduceren van elke partij tot een halfbakken kloon van de Tweede Kamer.

Wol | 10-02-18 | 15:21

Sorry , bekritiseerd moet met een t.

Een vrije paling | 10-02-18 | 15:08 | 2

Voor een paar tientjes krijg je een kek kroontje en kun je vijf minuten lang je comment editten. En je steunt de VVMU.

Graaier | 10-02-18 | 15:52

Beste Graaier, natuurlijk willen wij GS ook financieel steunen al hebben wij dat nu nog niet gedaan zoals in het verleden. Wij zijn Vrije Palingen, de zogenaamde Liber-Alen en wensen vooralsnog geen kroontje. Vrije denkers horen nergens en overal bij naar eigen bevinding. Dus geen oormerk, stempeltje of kroontje. Wij zullen GS vragen of dat als donateur ook kan.

Een vrije paling | 10-02-18 | 18:19

Baudet moest afstand doen van de uitspraak van Ramautarsing:
Volkeren hebben een verschillend gemiddeld IQ en Ramautarsing wou dat Suriname een hoger IQ had.
Dat deed Baudet niet.
"The gotspe and unholy wish! De goden zijn beledigd.
Zeker teveel Sambal gehad, Yernaz. "
Dat had Baudet moeten zeggen? Tegen een zwarte man?
Tuurlijk. Penthouse- Pechthold had dat ook zo tegen een zwarte man gezegd.
Jij mag niet wensen hogere IQ voor zwarte mensen. Is racisme.

MistaRazista | 10-02-18 | 15:08 | 2

Baudet moet niets qua Ramautarsing. De mededelingen van R. zijn niet in het kader van de FvD gemaakt. Zelfs voor dat FvD werd opgericht.Voorts kun je, als je dit wilt en velen willen dat, wetenschappelijke onderzoeken uitleggen maar ook misbruiken. De klabanus van een Aziaat zou gemiddeld kleiner dan die van een witte en hij is ook nog eens gemiddeld intelligenter. De gemiddelde Afrikaan daarentegen zou een boomstam hebben, maar bomen zouden niet kunnen leren. Zo is onderbuikië ontstaan. Zie ook Elsevier.nl Simon Rozendaal.

gnor | 10-02-18 | 15:30

LOL. Mijn kijk op IQ zal nooit meer dezelfde zijn.
Is dit nu goed of slecht nieuws voor het IQ van het ras van de penispeople, die, die met hun pik denken?

MistaRazista | 10-02-18 | 16:50

Chapeau Ebru. Zelf hadden wij het niet mooier kunnen schrijven. Wel grover. Een nieuwe partij trekt gelijk een voor sommige insecten overheerlijke hoop allereerst (stront)vliegen aan. Dit zagen wij bij de LPF en de PVV. Dat zal altijd zo blijven. Baudet heeft het ontegenzeglijk voortvarend aangepakt deze zomer en dat wekt jaloezie op, zeker als het kaf van het koren gescheiden wordt. Dit was dus te voorzien met zo'n aanwas, maar Thierry moet er ook nog aan wennen en z'n draai vinden. Menig tweede kamerlid had ontzag voor hem bij het Hennis-Plasschaert-debat maar durft daar niet voor uit te komen dus bekritiseerd het, zoals A. Pechtold gisteren deed. Welkom in de slangenkuil allemaal. Ebru succes!

Een vrije paling | 10-02-18 | 15:05

Ebru complimenten zoals je mijn gedachten weet te verwoorden. Ik steun de FvD zoals ik de PVV blijf steunen. Kan er verder niks meer aan toevoegen.

Goedzo | 10-02-18 | 14:39

Hulde aan Ebru! Zojuist lid geworden van Het Forum (voor democratie). Toet toet, boing boing Terry en Theo, samen regeren, hup erop af!

RembrandtvanGogh | 10-02-18 | 14:25

Bedankt Ebru! Je hebt mij het laatste zetje gegeven. Nu ook lid van FvD! Dank.

Marvin_NL | 10-02-18 | 13:52

Game, set, match. Ebru is weer helemaal terug.

Kukooo1 | 10-02-18 | 13:32

Zij zal nu ondanks haar niet Nedrlandse roots ook wel in een speech van Potsja Olleugen genoemd gaan worden als bedreiging voor de Vernederlandse samenleving

Genoegelijk | 10-02-18 | 12:58

Helemaal met je eens Ebru (ik ook lid van FvD) . Vraagje : waarom heb je mij geband op Twitter : ik schreef alleen aardige dingen over je ( zijnde een bewonderaar van jou) Lid van FvD 2000 leden voor jou !

EvertsNL | 10-02-18 | 12:57

Oh Ebru, geen zorgen. Mijn kaartje is afgelopen week ook binnengekomen. In 2021 (hopelijk eerder) zal FvD landelijk flink wat zetels hebben!
Jammer trouwens dat FvD in Leiden niet meedoet. #2 van meeste kiezers in Leiden en veel studenten, het zou voor de stad hier wel beter zijn als D666 een flinke knauw krijgt in die 12 (van de 39) stoeltjes van ze!

Mastermattie | 10-02-18 | 12:26

Bravo Ebru. Maar helaas zo lang nog hele volksstammen VVD66 of erger blijven stemmen ligt mijn handdoek in de ring. Binnen 100 dagen heeft Rutte3 alle beloftes al door de shredder gehaald. Maar helaas het zal weinig uitmaken voor het stemvee.

Lichtstadfan | 10-02-18 | 12:16

In het debat is Thierry gewoon niet opgewassen tegen andere politici. Hij reageert veel te gebeten en probeert met veel stemverheffing en interruptie zijn punt te maken. Hij is vast een aardige jongen die het goed bedoelt, maar ik vrees dat het programma dat hij wil uitvoeren veel te veel aanhangt tegen de meer ranzige kanten van de rechtste flank. Als ik hem een tip mag geven: Laat je niet in met geklets over IQ en ras, met cultuur en geloof want je komt op heel glad en heel dun ijs terecht en je trekt de verkeerde types aan. Als je dat wil, prima, maar kijk dan niet raar op als je heel snel in de marge van de politiek belandt, LPF style.

Waarom niet een partij willen zijn die rechts is op economie, ondernemers ondersteunt, progressief is op klimaat (want daar krijgen we - echt Thierry - allemaal veel last van), rechtvaardig is voor vluchtelingen maar hard tegen econimisch immigranten (je moet tenslotte draagvlak houden) en laat zien daadwerkelijk te hebben nagedacht over de komende 20 jaar, in plaats van navelstaarderij over andere culturen en gepiep over zwarte piet en zo.

Ik had verwacht een partij met aansprekende politiek, maar ik zie een partij die verzandt in ego-tripperij, zich verliest in bijzaken en zich veel te druk maakt over populistisch rechtse thema's. Wat een gemiste kans!

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:01 | 7

Dr_Johnson | 10-02-18 | 12:50 | favorietblock
Waarom ontbreekt Wilders? Ik denk omdat er weinig te halen viel in dit debat voor hem. Waarschijnlijk weet hij geen donder van gemeentepolitiek en zou hij toch worden aangepakt op zijn enige thema: de islam. Voor Wilders komt het bovendien wel goed uit dat Baudet even voor de wolven werd gegooid, Wilders kon met goed fatsoen daar nijet aan meedoen maar ziet in de FvD ook een rivaal. Prima voor Wilders dat anderen het vuile werk opknappen. Voor Wilders was er alleen maar te verliezen in dit debat denk ik.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 13:04

@ Dr_Johnson | 10-02-18 | 12:50 | favorietblock

Dit debat ging over de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen en PVV doet niet mee in Amsterdam dus neem aan dat Wilders geen uitnodiging heeft gekregen.

Roze_bril_drager | 10-02-18 | 13:22

"... en PVV doet niet mee in Amsterdam "

O, echt? Wist ik niet. Dan is het aan de ene kant wel logisch dat hij niet is uitgenodigd. Aan de andere kant, dit waren allemaal wel landelijke kopstukken van politieke partijen, waarbij het toch ook niet uitsluitend over pure gemeentepolitiek ging, dus viel mij het ontbreken van Wilders meteen op.

Aan de andere kant, de uitleg van Beste Landgenoten hierboven klinkt ook niet geheel implausibel, moet ik zeggen. Nou ja, bedankt in ieder geval voor de reactie.

Dr_Johnson | 10-02-18 | 13:54
▼ 4 antwoorden verborgen

Ebru praat al net zo vlot in het luchtledige als de huidige bestuurselite van de FvD. :-)

Als je zulke problemen hebt met het principe van het poldermodel, dus vormen van diepgaande samenwerking, communicatie en gemeenschappelijk bouwen, samen met alle groepen die investeren in je, dan zou ik zeggen flikker toch op uit het politieke landschap en misschien wel dit land. Een denktank in de VS, daar hoor je dan thuis. Daar is altijd wel een markt voor dromers en praters.

In het FvD conflict zie ik problemen in beide kampen. Maar nu zeggen dat het om een stel nutteloze prominenten gaat of wat het huidige triumviraat nu impliceert "een paar rotte appels" - is meer een symptoom van los staan van de werkelijkheid. Dat hoort op zich wel weer bij een jonge partij die een partijprogramma heeft met nogal wat onwezenlijke, onmenselijke idealen en vaak voorbij probeert te gaan aan hoe de mensenwereld nu eenmaal werkt.

Maar als FvD leiders geen bakzeil halen zal het echt niet goed aflopen. Voorbeeldje? "Onze organisatie moet flexibel en vloeibaar blijven". Ach zo idealistisch, zulk een typische narcistenpraat! Want organisaties die "vloeibaar" blijven (per definitie: structuren blijven loslaten) eindigen in chaos. En chaos vraagt om een harde hand om niet te leiden tot ineenstorting. Elke dictator wil namelijk snel, makkelijk en flexibel blijven schakelen en zal macht moet uitoefenen, dwz tegenstanders verpletteren en mensen manipuleren om het zo te houden. Een "natuurwet" bewezen door duizenden jaren machthebbers die een beschaving wilden bouwen en onderhouden.

Het bovenstaande is vanzelfsprekend voor mensen die ruime ervaring hebben met mensen, met grotere organisaties, vooral ook de Nederlandse geest, en ook geleefd hebben buiten hun bibliotheek met alle details van leven. Maar FvD drijft nu op goede bedoelingen die niet stroken met de werkelijkheid. Geldt ook voor de opposanten natuurlijk: je had moeten weten waar je instapte! Een beweging tegen de structuren zal zelf niet of nauwelijks structuren kunnen accepteren. En ja een democratische EN tegelijk revolutionaire beweging kan zelf dat dus niet beide zijn aan de binnenkant.

GeenAccount | 10-02-18 | 11:56 | 1

Als ik het samenvat (daarme het verhaal enigszins onrecht aandoende) kan je niet twee dingen tegelijk zijn: Pretenderen tegen de macht, het "kartel" en de structuren te zijn en tegelijk een partij willen vormen binnen die structuren. Je zal dus moeten groeien om serieus te worden genomen, of je eindigt als een Geert Wilders die al 20 jaar loopt te brullen langs de lijn, wegloopt voor elke verantwoordelijkehd en zijn partij bewust dom en afhankelijk houdt zonder inspraak.

Baudet kan natuurlijk dezelfde kant op gaan, als hij wil maar dan wordt FvD heel erg snel het zoveelste anti-partijtje dat overal tegen is en steeds "kartel" en "elite" en "msm" roept, daarmee ongetwijfeld een rancuneus deel van het volk aansprekend, maar hij zal snel in de marge belanden. De zoveelste Boer Koekoek in de kamer.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:09

I♥Ebru

Twee Jeetjes | 10-02-18 | 11:52

Ebru is een top vrouw.
Als vrije en onafhankelijke geest zou zij eens een talkshow moeten krijgen.
Maar de linkse NPO zal haar wel als een bedreiging zien voor het vrije woord!!

outdoor | 10-02-18 | 11:52 | 1

Helemaal niet. Zou het wel leuk vinden, maar zou Ebru dat programma ook wekelijks kunnen vullen met interessante thema's? En dan nog even het feit dat op die thema's maar weinig NPO kijkers zijn. Dus, hoe levensvatbaar is zo'n programma?

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:11

@Ebru

Het moet zijn: 'uit haar ambt verDREven.

Personen verderven is namelijk iets anders dan dat iemand ergens (dat kan bijvoorbeeld een ambt maar ook een plaats zijn) uit verdreven is.

De oorsprong van het moderne Nederlands gaat terug tot de 6e eeuw na Christus! Wie deze taal goed begrijpt, begrijpt dit volk. Wie niet, niet.

gaffelbaard | 10-02-18 | 11:44 | 2

Wat een slap gelul over een Typo !

verichrome | 10-02-18 | 12:41

Was het wel een typo? Verderven is gewoon een NLs werkwoord maar in die context wel verkeerd.

gaffelbaard | 10-02-18 | 21:46

Bedankt mevrouw Umar voor dit mooie stukje tekst. Ben het helemaal met u eens.

just another liberal | 10-02-18 | 11:21

Elke no-no ziet nu toch wel in dat ook Thierry niets gaat leveren? Hoe graag je t ook anders had gezien?

Weerduivel | 10-02-18 | 10:53 | 5

@Graaier: volgens mij hebben wij beide een ander beeld bij het woord 'leveren'.

Weerduivel | 10-02-18 | 11:15

Graaier | 10-02-18 | 10:58 | favorietblock
Wat heeft Baudet dan geleverd behalve veel ophef? Ik vind FvD een mooi gekozen naam maar als je dan zo hoog inzet op democratie en de suggestie wekt dat je een forum bent, inspraak en zo, dan moet je dat ook waar maken. FvD is helaas allesbehalve een Forum en allesbehalve voor Democratie. Ja oke, democratie voor anderen maar niet voor Baudet want kom op zeg, je denkt toch niet dat anderen gaan mede-bepalen wat de koers zal worden? Die koers gaat Thierry wel ff zelf uitzetten.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 11:53

Weerduivel | 10-02-18 | 10:53
Ik heb zelf mogen ervaren dat het heel lastig is om iets gedaan te krijgen als je geen absolute meerderheid hebt.
Thierry moet ergens beginnen. Ik hoop dat 'ie in de tweede kamer ooit nog eens op 76+ stoeltjes komt, maar dat zal wel nooit gebeuren...

Mastermattie | 10-02-18 | 12:29
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Mr.Bla | 10-02-18 | 10:52 | 1

bedankt Ebru,goed gezegd
alleen had ik je mening graag gehoord over die club ,genaamd human right watch ,die Koerden wil veroordelen omdat ze isis mannetjes hadden vermoord.(wat toch goed is)

pejoar | 10-02-18 | 10:49

Zojuist officieel aangemonsterd bij de Renaissance vloot ... Dit is eigenlijk niets voor mij, maar het besef wordt steeds sterker dat het er nù om gaat. Er zijn -nu en in de nabije toekomst- geen andere kansen dan FvD om nog iets te veranderen in dit moreel verschraalde en onwaarachtige land ...

Als ik onze leugenachtige, louche volksvertegenwoordigers zo bezig zie, dan schaam ik me rot .... Nee, ik heb er niet op gestemd, maar kennelijk zijn 'wij' dat; ieder volk krijgt de leiders, die het verdient, toch? Bah, wat een intrieste, niveauloze vertoning was dat, gisterenavond ...

@Thierry, herpak en bezin je; stop met schreeuwen en nee-schudden ... ontwikkel een strategie, train je performance en zie in dat er alleen maar 'voordelen' te halen zijn uit een aanpak, welke je ten deel valt, de laatste weken, maanden en dan met name gisteren ...

Mr Sanbou | 10-02-18 | 10:44 | 4

Top Sanbou. Ja voordelen eruit halen, het kan. Zoals in de Judosport, Als een grotere je aanvalt, niet willen blokkeren maar opzij stappen en tackelen.

bigstone | 10-02-18 | 11:19

"maar het besef wordt steeds sterker dat het er nù om gaat." Dat besef was er in 2002 ook al hoor. Vraag maar aan Pim, o wacht..
Er gaat alleen niks veranderen aan de macht in NL. Dat mogen we 16 jaar verder en met Wilders tussentijds op een zijspoor gezet toch wel concluderen.

Halal gehaktbal | 10-02-18 | 12:06

en met Wilders tussentijds op een zijspoor gezet toch wel concluderen.
Halal gehaktbal | 10-02-18 | 12:06 |
.
De PVV 'op een zijspoor'. Maar natuurlijk. Daarom heeft deze partij natuurlijk 20 zetels in de TK en doet in maart in 30 gemeenten mee met de verkiezingen. Omdat hij op een zijspoor staat. lol

Lupuslupus | 10-02-18 | 13:20
▼ 1 antwoord verborgen

Thierry heeft steun nodig dezer dagen. Heel veel steun en mensen die volkomen achter hem staan.

McStuiver | 10-02-18 | 10:44

Weer zo'n kinderachtige reactie: 'Ik wilde jullie vriendje toch al niet meer zijn'. Waarom laat je deze mensen in eerste instantie toe en ga je ze pas afbranden als ze zelf besluiten te vertrekken. De kwalificatie 'prominenten' vind ik ook erg overdreven, ik kende bijna niemand van deze FvD kandidaten (maar dat kan aan mij liggen)

Joris Beltsin | 10-02-18 | 10:37

Goede column. "Prominenten" doet denken aan BN'ers, een opportunistisch en politiek correcte diersoort die zijn/haar/hets prominentie ontleende aan het (vaak) op de beeldbuis van de linkse media te mogen.
Met zijn/haar/hets voorgekookte standaard-mening.

Jan Passant mk2 | 10-02-18 | 10:31

Fijn dat Yernaz nu eindelijk z'n zegje mag doen in een interview. Wel slinks dat dit interview nergens op de voorpagina te vinden is, maar dat de afgelopen week de minste negatieve nieuwtjes over FvD urenlang op de voorpagina stonden.

GroetenVanUrk | 10-02-18 | 11:26

Tot er straks weer een gek met een pistool opstaat en dan wassen ze hun kleffe handen weer in onschuld.

Mtoto | 10-02-18 | 11:42

Als je een nieuwe politieke partij opricht moet je iedereen die de smet van een vvd, pvda, d66, cda lidmaatschap heeft uitsluiten.
.
Iets wat langere tijd in zulke kringen heeft verkeerd heeft nou eenmaal een bepaalde mate van kwaadaardigheid in zich.
.
Even los van de gestuurde infiltranten met een missie.
.
Als een ding nu wel klip en klaar is. Mensen die onderdeel van het probleem zijn gaan het probleem niet oplossen.
.
Is eigenlijk mijn enige verwijt aan Baudet. Dit is geen verrassing. Dat hij het overduidelijk moeilijk heeft met de situatie en “debatten” reken ik hem niet aan. Sterker nog, het siert hem. Ik denk dat ieder beschaafd en oprecht mens zich slecht voelt in deze politiekcorrecte smeerkezerij en dat toont.
.
In ieder geval voor mij. Ik sta met de doodsbedreigDEN, niet met de doodsbedreigers.

Parel van het Zuiden | 10-02-18 | 10:14 | 2

#metoo

Petrus Poortwachter | 10-02-18 | 10:16

FvD lid geworden.

Jan Passant mk2 | 10-02-18 | 10:35

"Journalisten" die over "democratie" praten alsof dat iets is wat zij leuk zouden vinden. linkse activisten voor meer EU en overheidsbemoeienis, dat zijn het.

Jan Passant mk2 | 10-02-18 | 10:11

Als niet-prominent kan ik rustig lid blijven.

jan99 | 10-02-18 | 10:03

@Luivend | 10-02-18 | 09:47

Ik doe van alles. Wij zullen er klaar voor zijn als de tijd komt. Gezien de trend zal er meer politiekcorrect geweld komen.

Parel van het Zuiden | 10-02-18 | 09:59 | 2

Hier hetzelfde. Dat wilde ik even laten weten. Het was een steunbetuiging.

Luivend | 10-02-18 | 10:17

Present

Moeimaker | 10-02-18 | 11:44

Het was slecht amateurtoneel gisteravond en Terry behoorde niet tot de beteren. Kwalletjes Penthouse Pechtold en Yasser Klaver ook niet BTW. Het CDA kiest in dit soort situaties altijd slim een positie a/d zijlijn.

LJBrinkhorst | 10-02-18 | 09:59

Een aantal lokale PvdA-afdelingen kiest bij de gemeenteraadsverkiezingen uit gêne voor een andere naam. Ze denken dat de naam ’PvdA’ na alle strubbelingen van de afgelopen tijd kiezers afschrikt. De PvdA in Cranendonck doopte zich om tot lokale lijst ‘Pro6’. Wat eerst PGA/PvdA was in Asten, heet nu ‘PGA’.
In totaal gaat het volgens de PvdA om zo’n veertig afdelingen die straks bij de stembusgang in maart niet meteen herkenbaar zijn als PvdA.
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!

Mr_Natural | 10-02-18 | 09:58 | 1

Het was ook stom de naam van de partij te verbinden aan de toenmalige onderlaag van de bevolking. Had de partij dan de PvdO genoemd, een naam die meegaat met de EU en met het omkoopbare stemvee.

Jan Passant mk2 | 10-02-18 | 10:18

FVD moet ook even goed naar zichzelf kijken. Er wordt namelijk onnodig munitie gegeven aan het partijkartel. Niemand in het land zit te wachten op de ideeën en uitspraken over rassen van Yernaz Ramautarsing. Thierry Baudat zei zelf ook dat niemand in het land zich ermee bezighoudt, maar waarom dan wel kandidaten van FDV? Een beroepspoliticus zoals Yernaz Ramautarsing (politicologie, nog nooit serieus een bedrijf van binnen gezien, maar wel het eigen ego strelen door polemiek te zoeken) past niet alleen totaal niet bij FVD, maar brengt de partij ook nog eens veel schade toe. Zelfs VNL (Jan Roos) zag destijds de bui al hangen.

Aan de andere kant: ik geloof best dat het verdoemd moeilijk is om een nieuwe partij uit de grond te stampen. Fouten maken is dan onvermijdelijk. Veel partijen hebben last van egotrippers zoals Yernaz Ramautarsing. Denk aan GL dat af en toe compleet gestoorden van zich af moet houden, maar ook de VVD waar nogal wat rechtsgekkies op afkomen. Over het algemeen lukt het de VVD wel aardig om zulke figuren buiten de deur te houden, soms echter niet (bijvoorbeeld. bij Van Baalen, nu op veilige afstand in Brussel neergezet).

grancolombiano | 10-02-18 | 09:57 | 1

Het FvD moet doorgaan niet te proberen in de smaak te vallen bij de media. Dat lukt alleen de gestaalde kaders die in de mal van de EU en de globalisten passen. "Uitspraken" worden strafbaar gemaakt en dat is een probleem wat aangepakt moet worden.

Jan Passant mk2 | 10-02-18 | 10:23

Los of er een kartel is of niet, 'het kartel' is een succesvolle frame. En dat soort dingen moet fvd niet doen, hebben ze niet nodig.

kloopindeslootjijook | 10-02-18 | 09:57 | 1

Er is geen kartel, dat is een handig construct van een partij die door thema-keuze nu eenmaal weerwoord oproept. Het is calimero-gajammer, dat je niet zou moeten willen doen. Dat soort complot-onzin over kartel en de media die allemaal tegen je zouden zijn, je maakt jezelf als partij heel erg snel belachelijk en komt supersnel in de marge terecht. Je ziet het nu al gebeuren en dat komt niet bepaald door de media, die doen gewoon wat ze normaal ook doen: Waar nieuws is en relletjes, verslag doen en uitvergroten.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:16

De 'prominent' vond het iets te spannend worden met alle demonisering. In plaats van haar rug te rechten of met een eerlijke verklaring af te treden, gaat ze voor optie C. Met de staart tussen de benen proberen geen gezichtsverlies te leiden. Laffe kut!

hustler01 | 10-02-18 | 09:56

Wat een toeval dat nummertje drie is opgestapt bij het Forum wegens gebrek aan democratie en dat ik dat gisteren via de NOS op radio 2 elk half uur tot me mocht nemen als ware het wereldnieuws. Soms geloof ik m`n oren niet. En Ebru is een heldin.

lastampa | 10-02-18 | 09:52

Wat verwacht men van een debat over de gemeenteraadsverkiezingen (hoewel) van Amsterdam, gehouden in een links etablissement in Amsterdam; een stad die al 72 jaar aaneengesloten te maken heeft met een links bestuur. En daar wordt na maart nog een schepje bovenop gedaan wanneer, naar verwachting, GL de verkiezingen wint en met DDR66 of PvdA een coalitie gaat vormen. Tel Denk als nieuweling in de raad daarbij op en het socialistische riool is weer een paar meter dieper geworden.
PVV of FVD hebben daar weinig te zoeken of te vinden, anders dan een aanhoudelijk pak slaag en emmers shit over je heen. Geert heeft dat goed begrepen.
Thierry, Nederland is groter dan Amsterdam.
Dat debat van gisteren was als een KNVB vergadering over zaterdag pupillen voetbal waar de voorzitters van de vijf grootste landelijke clubs van Nederland de dienst uitmaken.

Memek | 10-02-18 | 09:50

Al jaren gebruikt links, d66/vvd/gl, de racisme kaart.. en nog steeds voelen mensen zich schuldig en aangevallen, zie Baudet. Dar sta je toch boven en lach je toch om. Door de stuip waar Baudet inschiet bevlekt hij zichzelf... Raar, dat er niemand in die enorme intelligente partij. FvD dus,. zit die de racisme kaart kan afserveren. Ik zou daar lachend een mooie draai aan geven, zeker wanneer ze met zijn 6 op je bashen is het eenvoudig om daar met ene leuke grap en kwinkslag iets mooiers van te maken.
--
Pechtold is gewoon veel gemener... Kom op wie is net zon rat als pechtold bij de Verlichtings Vloot? Of zij het allemaal watjes en zinkt die vloot voortijdig?

Mark_D_NL | 10-02-18 | 09:49 | 1

VVD links..? Tsja dan heb je toch een apart wereldbeeld.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:17

Goede column ! Helemaal mee eens.

E.Junger | 10-02-18 | 09:47

Iedereen op rechts legt het af tegen pechtold. Das toch wel jammer. De Racisme kaart is toch nog te sterk. Snap uberhaupt niet dat Baudet daar zo moeilijk over doet. Het is maar schelden. En het is maar een frame. Daar moet Baudet met al zijn intelligentie en alle shit van pechtold en d666 toch iets tegen over kunnen zetten. En FvD heeft de meeste volgers. vele leden, ieuwe generatie meld zich aan.... En het internet overvleugeld de staatstelevisie al lang (toch?)... dus wat is Baudets zijn probleem nu eigenlijk?
--
En waarom jankt Ebru met de wolven mee? Ze is toch een meningen meisje, en nu kiest ze partij.. raarrrrr.

Mark_D_NL | 10-02-18 | 09:43 | 6

Het probleem van Baudet is dat hij een slecht strateeg is.
Baudet kan nog zo charmant en intelligent over komen maar als hij de ene na de andere onhandige stunt uithaalt waarmee hij politieke opponenten munitie geeft de MSM en het slaafse stemvee op goedkope wijze te te manipuleren of de schijn wekt dat leden niets in te brengen hebben bij FvD. (iets wat haaks op de partij beginselen staat) Dan is hij strategisch gezien gewoon zelf het door menig reaguurder gevreesde cordon sanitaire aan het optuigen.

normanius | 10-02-18 | 10:06

Mark, als ongeldig-stemmer zal het mij aan mijn kont roesten hoe die 'vloot' en andere politiek-religieuzen hun ruzies uitvechten; ik bestudeer deze processen enkel vanuit mijn vakgebied. Met rust bedoelde ik letterlijk rust; wanneer je niet genoeg terug kan trekken van de buitenwereld, word je rationeel niet sterker. Wat collectief fout is en al jaren fout gaat, is dat het gros van het volk een geloof van democratie krijgt opgelegd in de vorm die geen werkelijke democratie is maar een geloof ten behoeve van moderne slavernij.

Luivend | 10-02-18 | 10:09

Hij moet inderdaad rust nemen, moeilijk als je jong bent, maar af en toe de boel laten en media training nemen, Wilders kan dat prima, hoop dat Baudet het ook leert.

gato | 10-02-18 | 12:42
▼ 3 antwoorden verborgen

Dank Ebru. Ik heb me zelden zo geërgerd tijdens een debat. Kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat de partijen hebben afgesproken met zijn allen de aanval op Baudet in te zetten. Pechtold haalt het allerslechtste in mij naar boven. Waar ik normaliter mensen pas de meest vreselijke dingen toewens als ze zich verlagen tot dierenmisbruik of kindermisbruik, lukt me het tegenwoordig ook heel aardig om Pechtold lijdend voorwerp van mijn duistere kant te laten zijn. Het is dat ik veel te verliezen heb maar als ik morgen zou horen dan ik ongeneeslijk ziek zou zijn dan zou ik hem 24/7 beveiliging bezorgen. Weet hij ook eens hoe dat is.

Linkse allergie | 10-02-18 | 09:41 | 2

Nee Baudet vraagt erom. Hij neemt geen afstand van die onzinnige en nutteloze IQ discussie en wordt daarop afgefakkeld. Het is gewoon voor open doel scoren voor andere politici, je kunt het ze niet kwalijk nemen ook.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:19

Waarom ergens afstand van nemen? Omdat de deugende rest dat wil? Dan wordt hij net zoals de rest. Mensen die alleen hun eigen mening willen horen kijken maar naar Jinek.

Linkse allergie | 10-02-18 | 13:28

De diepe val van de PvdA bij de Tweede Kamer verkiezing zal ook voor de nodige paniek gezorgd hebben.
Daarom is Kereltje Penthouse ook zo fanatiek. Dit kan D666 ook makkelijk overkomen.
Zeker nu steeds vaker duidelijk wordt dat de partij eigenlijk geen punten en geen ruggengraat heeft.

Petrus Poortwachter | 10-02-18 | 09:37

Ik heb er wel eens vaker over geschreven. Ik geloof eigenlijk niet meer in een democratische uitweg. De hydra van vvd, d66, cda, pvda, gl zal het niet toestaan. Welke weg, referendum, verkiezing dan ook, men zet elke mogelijk buitendemocratisch middel dat men kan vinden in om de weg van inspraak te blokkeren. Hoe kan je een spel winnen als jij je aan de regels houdt maar je tegenspeler niet?
.
Hoeveel martelaren, hoeveel gebrandmerkte slachtoffers zijn er nodig voordat mensen dit zien?
.
Leg in hemelsnaam een cordon sanitair rond aanhangers van die partijen. Geweldsvergoelijkers maken het gedrag van dit soort “politici” mogelijk.

Parel van het Zuiden | 10-02-18 | 09:36 | 2

Mensen gaan het niet zien totdat het te laat is. Daarom is het voor mensen die het wel zien, nuttiger om zich bezig te houden met/tegen de zaken die werkelijk misgaan in dit land, in plaats van een roepende in de woestijn te blijven in de mediapolitieke schapenweide. De realiteit wordt allicht daar niet gezien, in de werkelijkheid van het gezins-, arbeids-, en vrijetijdsleven van het volk kan zij nog worden gehoord.

Luivend | 10-02-18 | 09:47

Beste Parel, je noemt wel even de partijen waarop 70% van de mensen stemmen. Die lijken dus niks te moeten hebben van dat paniekvoetbal over eigen cultuur en renaissance en piano's in de kamer en eloquente pochetjes.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:21

Men zoekt een reden om FvD te kunnen uit te sluiten, en een goede gegronde reden heeft men niet. Daarom maakt men van een mug een olifant (media en politici) verdraait en liegt wat, verteld niet het hele verhaal in de hoop dat de bevolking het geloofd. En ja er zijn nog hele volksstammen die de m.s.m. geloven.

Mo het varken | 10-02-18 | 09:31 | 1

Ja joh maar wat verwacht je dan? Als Baudet zelf de rotte tomaten al klaarlegt met zijn domme IQ discussie, dan kan je de mensen op het dorpsplein toch niet kwalijk nemen dat ze tomaten zullen gooien?

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:23

Goede scherpe analyse van Ebru. Het woord "prominent" is walgelijk, laat staan als leden zich ook nog eens prominent gaan voelen en gedragen. Je kon er natuurlijk op wachten dat alles ter linkerzijde van FvD dit groot maakt en groots brengt. Thierry, gewoon doorgaan, gaat helemaal goed komen. Lid 21391

osta | 10-02-18 | 09:30

Eens met Ebru Umar. Er zijn ongetwijfeld overheidsmollen en mollen van andere politieke partijen de FvD binnen gedrongen en die moet je er zo snel mogelijk uitzetten.
Verder kies je voor een programma, dat je niet te veel moet verwateren, dat gebeurt in coalitie-onderhandelingen al.
De msm zijn verworden tot de propaganda kanalen van de kartelpartijen waarbij de VVD er nogal karig vanaf komt als kartelpartij, want er wordt vooral linkse propaganda afgeleverd.
Verbazingwekkend dat de VVD niet veel meer samenwerking zoekt met PVV en FvD. Het zegt veel over de Dijkstal-achtige figuren die aan het roer staan bij de huidige VVD, zoals Rutte.
Hoewel ik Klaas Dijkhoff wel een prima man en politicus vind. Hopen dat zijn invloed groter wordt en dat de VVD achterban hem vol gaat steunen.

kempenaer | 10-02-18 | 09:30 | 2

Het was Wilders welke ruim voor TK2017 liep te roeptoeteren "niet" samen te willen werken met VVD want veel te links en EU gericht. Om na TK2017 als 2e partij van Nederland 180 graden te draaien voor een plekje aan de formatietafel?
Was het ook niet die zelfde Wilders welke destijds het gedoogkabinet (met VVD) ontvluchte omdat ie het ergens niet mee eens was?
Ik heb een bloedhekel aan de VVD des al niet te min geef ik ze gelijk en zou ik in een dergelijke positie ook geen energie steken in de grilligheid van one-topic Wilders.
FvD daar in tegen is bij voorbaat al kansloos omdat Baudet al vanaf het begin af aan een speerpunt maakt van het afbreken van het partijkartel. Iets waar machtsbeluste VVD-ers natuurlijk niet op zitten te wachten.
Verbazingwekkend? Niet echt dus

normanius | 10-02-18 | 09:46

normanius | 10-02-18 | 09:46
In mijn beleving wilde Wilders best samenwerken met de VVD, alleen niet met de persoon Rutte.

Petrus Poortwachter | 10-02-18 | 09:49

Ik woon in het land van de ruk naar rechts. Heerlijk. Ik hoop dat de wijzen uit het oosten snel naar het westen zullen reizen.

Hugo2701 | 10-02-18 | 09:30

ok is goed

Superarchie | 10-02-18 | 09:29

Instappers vanuit andere partijen (soms mislukten, soms infiltranten) is van alle tijden. Denk aan de Boerenpartij. En nog niet zo lang geleden DENK(vh PvdA). Voorts-Wikipedia:Van 1972 tot 1979 was Janmaat lid van de Katholieke Volkspartij (KVP) en nam hij deel aan verschillende werkgroepen en commissies.Hij verliet in 1980 de christendemocratische KVP voor de gematigde sociaaldemocratische partij van Willem Drees jr., DS'70, waarvoor hij als lid van de mediacommissie in 1979 en 1980 radio- en televisiepraatjes verzorgde. Na lezing van een artikel in het weekblad Vrij Nederland over de pas opgerichte Centrumpartij in maart 1980 nam hij contact op met de voorzitter van deze partij, Henry Brookman. Kort hierna sloot hij zich aan bij deze meer nationalistisch gerichte partij, waarvan hij in mei 1980 partijsecretaris werd en een jaar later, op 18 februari 1981, partijvoorzitter.
Switchen komt zo vaak voor. Soms oprecht maar heel vaak als baantjesjager. Overigens wat is er mis met nationalisme door partijleden. Altijd nog beter dan de weggevers zoals D'66 en de schapen van GL met hemelse vergezichten zonder te zien wat er dichtbij gebeurt.

gnor | 10-02-18 | 09:21

Vijf minuten volgehouden dit 'debat'.
Weer een staaltje echt Hollands Toneel. Veel, en bij voorkeur door elkaar heen, geschreeuw wat nergens over ging.
Dat zijn niet mijn volksvertegenwoordigers. Geen van allen.

Petrus Poortwachter | 10-02-18 | 09:20 | 2

Ze hadden een selectie moeten maken uit de partijen die nu de grootste zijn in Amsterdam (of de partijen die daar in de gemeenteraad zitten) maar ja, dan kijkt er natuurlijk geen hond naar.
Ik heb helemaal niets met dat arrogante Amsterdam, voor mij mag er een hoog hek omheen. Normale Amsterdammers wonen er nog maar mondjesmaat, de rest is weggejaagd. Weet u nog dat Cohen zei tegen mensen die hun stad steeds meer zagen verloederen? "U hoeft hier niet te wonen". Kon hij makkelijk zeggen met zijn bij elkaar gegraaide woonboerderij.

Lupuslupus | 10-02-18 | 09:27

Mee eens, het was een politiek debat onwaardig schoolplein.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:24

Ebru begint langzaam weer op stoom te komen. Goed bezig, dame.

PresidenteDeConjovia | 10-02-18 | 09:18

Zo’n debat als gisteren illustreert wel waarom partijen als pvda, d66, GL, vvd criminele marokkanen zo graag de hand boven het hoofd houden.
.
Us hyenas should stick together....

Parel van het Zuiden | 10-02-18 | 09:13

Het spelen van de "In De Geest Van Pim"-kaart wordt steeds opzichtiger. Ik weet dat Fortuyn in deze contreien inmiddels volledig heilig is verklaard en allen die optreden in Zijn Naam of Gedachtengoed (Matt Herben, Rita Verdonk, Hernandez, Brinkman, Wilders, Umar, Baudet) lijken te willen meeprofiteren van het Grote Licht (en het electoraat ook vooral) van Sint Pim. Deels snap ik dat wel. Het wordt alleen zielig om dat op te voeren als maniertje om al je tegenstanders en kritische geluiden de mond te snoeren. Als je Baudet een arrogante houding verwijt dan ben je meteen aan het 'demoniseren', want 'de kogel kwam van links', enzovoorts, etc. Mijn tip zou zijn: niet zo huilebalken; wees trots op de kracht van je eigen argumenten, verdraag tegenspraak, ga in debat zonder alteveel arrogantie en scheldpartijen en succes ermee!

Donkersloot | 10-02-18 | 09:11 | 4

Het valt mensen gewoon dat het gedrag van uw soort sterk gelijkt op 2002. Inclusief dit soort “het valt wel mee, doe gewoon lekker stoer” -teksten. Dat stoer doen, dat deed Fortuyn dus ook. Wij weten hoe dat afliep. Wij weten ook dat uw soort zich toen massaal verschool achter “mag niet maar begrip” of “wisten het niet” om het eigen aandeel erin te kunnen erkennen. Nu in 2018 is er een frame of reference. We gaan toch niet een nieuwe aanslag op een mens, politicus, mening toestaan, hè.
.
Ik heb een tip voor u. Hervind de weg naar beschaving en menselijkheid. Demoniseren en geweld steunen omdat het deze maal uw meninkjes versterkt is dat niet.
.
Vergeet niet. Frame of reference. We zien jullie. We zien wat jullie doen.

Parel van het Zuiden | 10-02-18 | 09:26

Debat moet zinvol zijn. Naar mensen die op voorhand het debat kapen dan wel heel slechte intenties hebben de zgn eigenpijpers moet je zwaaien/ de vinger heffen en dan weglopen. Van velen in ons politieke spectrum kun je niet op aan omdat ze bewust niet doen wat ze stellen maar altijd met dubbele agenda's werken. Het is niet anders. Het zal zo blijven want het verleden heeft bewezen wat de mogelijkheden/onmogelijkheden waren en nu zijn.

gnor | 10-02-18 | 09:26

Tegenspraak is prima. Je geretardeerde achterban van agressieve krakers, subsidieslurpers en bijstanstrekkers ophitsen tot geweld jegens de FvD heeft daar niets mee te maken. En het is al gebeurd. Campagnemedewerkers van Baudet zijn aangevallen op straat en het huis van Baudet is besmeurd. Stuitend en abject.

kempenaer | 10-02-18 | 09:35
▼ 1 antwoord verborgen

Wat ik nog de grootste schande vind is dat de terrorist Erdogan in onze parlement zit met een Turkenpartij. Het monster uit Ankara sponsoort moslimterrorisme over de hele wereld, en Nederland is zo achterlijk om deze criminele Turk zetels te geven in het parlement, daarmee onze politiek nog verder omlaag halend. Daar hoor je de media nou nooit over, nee, Baudet is de nieuwe Hitler uiteraard. Ach ja, dit land verdient het uiteindelijk gewoon om door criminelen en moslimterroristen te worden omgeploegd. Het schapenvolk vraagt er hier gewoon.
Er is gelukkig één troost: de schapen gaan daadwerkelijk krijgen waar ze om vragen. En dat zal een kostelijk gezicht zijn! Justice served.

Rest In Privacy | 10-02-18 | 09:03 | 1

Je hoort de media heel vaak over DENK, want de NRC heeft laatst door goed journalistiek onderzoek bijvoorbeeld (die gehate MSM krant) aangetoond dat een van de kopstukken van DENK een nogal corrupt verleden heeft. En dan de banden met Erdogan, het klakkeloos volgens van de lijn Turkije, het is uitgebreid aan bod gekomen in de media. Maar je moet het wel lezen, natuurlijk en ik vermoed dat je dat nooit doet.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:26

0112358 | 10-02-18 | 08:50
Jouw nummer vind ik trouwens ook erg mooi, Fibonacci. Het wethouderschap van Juinen ga je er niet mee redden (daar is het te mooi voor), maar een plekje in de TK heb je wel verdiend.
Gewoon lid worden, krijg je niks van.

Ichneumonidae | 10-02-18 | 08:59

Het wordt tijd ook de achterbannen van d66 en consorten verantwoordelijk te houden voor het wangedrag van hun voorgangers. We kunnen simpelweg niet meer toestaan dat achterbannen hun handen in onschuld wassen. Sluit ze uit. Op het werk, op de club, overal waar zulks vertoefd.
.
Zonder steun kan menselijk vuilnis als Pechtold zijn gif niet verspreiden.
.
Doe iets. Laat ze niet weer een mens, een mening vermoorden.

Parel van het Zuiden | 10-02-18 | 08:59 | 1

Hear Hear!

Nalek | 10-02-18 | 09:12

Leave Ayaan alone Ebru. Het is duidelijk dat je haar niet mag.

LJBrinkhorst | 10-02-18 | 08:56 | 1

Ayaan was wel aan het liegen en Femke helemaal, Jammer dat Verdonk toen zo aangevallen werd.

gato | 10-02-18 | 12:54

Wel een mooi nummer, 13 13 3.
Het mijne ligt onder de 7.000, dus het wethouderschap van Juinen lijkt me alleszins haalbaar...

Ichneumonidae | 10-02-18 | 08:52

Hartstikke leuk tiep die Ebru Umar maar je aansluiten bij welke beweging dan ook heeft altijd iets van een brevet van onvermogen. Ik blijf wel fan van Ebru overigens.

0112358 | 10-02-18 | 08:50

Volgens mij was de 'trieste' overtuiging het land te redden DE reden van Baudet om mee te doen aan de landelijke verkiezingen.
Je bent nog steeds mijn heldin, blijf je, maar dit is raar Ebru.
Aan de andere kant, als je het anders geformuleerd had, had ik het beter kunnen doorslikken. -Normaal gesproken worden mensen voor een tijdje weggezet en van dichtbij nauwkeurig bekeken, die het land komen redden-
Vriendelijke groeten.

Zoltan | 10-02-18 | 08:47

Dit stuk van Ebru had ik echt even nodig. Establishment met D66 voorop gaat vol op orgel FVD af te schilderen als zeer gevaarlijk. Mensen bang maken, zodat ze niet met naam en toenaam aan deze partij verbonden wensen te worden, waardoor capabele leden weglopen. Alles is zorgvuldig uitgedokterd. Pechtold is de aanvoerder.

zo_2012 | 10-02-18 | 08:35

Ebru Umar slaat de spijker op zijn kop wat betreft het ras der journalisten. Al vind ik kwalificatie priesterorde meer op zijn plaats. Let maar eens op hoe vaak zij het op de radio en TV hebben over hoe belangrijk werk zij verrichten en dat wij dankbaar mogen zijn dat zij voor ons de journalistiek-opleiding hebben gevolgd opdat het gepeupel onderricht kan worden in wat al dan niet deugt. Alleen vereert deze priesterorde geen verheven ideaal zoals waarheidsvinding bijvoorbeeld, maar draait om geld en macht.

Irnerius | 10-02-18 | 08:15 | 1

Journalisten doen belangrijk werk, vormen in de meeste gevallen de controle op de macht en je kunt daar maar beter dankbaar voor zijn tenzij je een Berlusconi democratie wil, waar het volk wordt zoet gehouden met gesponsorde naakte wijven op TV met programma's voor IQ onder de 70.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:29

Stel dat men je dag in dag uit dezelfde spinazie met gehaktballetje voorschotelt.
Dan komt er een moment dat je zegt, nee dit blief ik niet meer.
En zo gaat het ook bij de msm, dag in dag uit dezelfde smakeloze prak met dezelfde inhoud, dezelfde kleur en smaak, en maar volhouden dat dit het beste voor je is.
Dan moet je toch wel extreem labiel zijn, wanneer je dat nog gelooft.
Maar ja, ze zijn er, je vind ze bij de aanhang van VVD, DDR66, PvdA, GL, Denk e.d.

Memek | 10-02-18 | 08:10 | 3

En bij de aanstaande verkiezingen beheersen die hufters weer de stem/hokjes/buro's en kunnen ze weer hun vernietigende werk doen. Alles magmoet bijna via Digidinges, alleen stemmen tellen zou een computer niet veilig kunnen?

Slurfje | 10-02-18 | 08:14

Computer programma's worden door mensen gemaakt, een stemcomputer zou je zodanig kunnen programmeren dat stemmen op lijst x die het getal y te boven gaan voor 50% worden verdeeld onder zijn tegenstanders.
Dan zijn alle stemmen geteld alleen de uitslag is "gefabriceerd".
Als ik zie wat er in de rechtspraak wordt "geregeld" dan vrees ik het ergste, daar heb ik weinig vertrouwen in.
Nee, ik ben bang dat NL (wat daar nog origineel van over is) is overgeleverd aan politiek hooligans met onderwereld eigenschappen.
En Rutte lacht zich en ons land kapot.

Memek | 10-02-18 | 08:21

Slurfje | 10-02-18 | 08:14 |
U hebt werkelijk geen enkel idee hoe het er in een normaal stembureau aan toe gaat.
'Normaal' omdat er strenge regels zijn die opgevolgd moeten worden. Zou daar nooit iets fout gaan (opzettelijk)? Ja zeker, het bewijs daarvan is dat er nog weleens een container met niet-getelde stembiljetten wordt 'gevonden'. Maar over het algemeen gaat het stemmen tellen gewoon goed en is de uitslag correct.

Lupuslupus | 10-02-18 | 08:31

Zo door en door verrot die politieke poppenkast. En ze komen er nog mee weg ook, dat kleuter-gedrag. Echt walgelijk. Beste Ebru, keep up the good work!

schijtzat | 10-02-18 | 07:50

Je bent supporter van je kluppie, de beste spits vertrekt omdat hij elders beter kan verdienen, de keeper en de coach kunnen niet door 1 deur. De club verliest wedstrijd na wedstrijd met grote cijfers en degradeerd.
Het team, eens zo geroemd om zijn frisse, nieuwe spelmethodes wordt in de kranten kapot geschreven en afgemaakt.
De pers vermoordt de coach en de clubleiding.
En toch is en blijft het je kluppie.
Volgende keer beter!

Memek | 10-02-18 | 07:50 | 2

Niet alleen in de "kranten", je ziet de partijkarteltrollen 24/7 op het FvD hun gif lozen en het is weer net zo heftig als bij Rust in Vrede Pim Fortuyn. Dit toont aan, dat we nog immer door dezelfde hufters misbruikt worden.
De angst voor het FvD van het partijkartel en de linksche gutmensch is kennelijk groot, Baudet & Hiddema lopen binnen afzienbare tijd in kogelwerende vesten met meer bewakers dan de heer G. Wilders. Die bijna vergeten wordt in dit demoniseer Baudet tijdperk.
Partijkartel & linksch zijn gevaarlijker voor onze democratie dan die haatreligie.

Slurfje | 10-02-18 | 08:10

"Je bent supporter van je kluppie"
@Memek | 10-02-18 | 07:50
Juist dit soort clubs dragen bij aan een klimaat dat dat vaak helemaal niet zo makkelijk maakt - neem Ebru, in de video die ze voor een topic 2 weken geleden maakte (Post Offline) zei ze nog dat ze van geen enkele club lid was behalve de fitnessclub. Volgens mij had ze eerder gezegd dat ze van 3 politieke partijen lid was - maar ik heb ergens in mijn leven geleerd dat identiteit soms oprecht een worsteling kan zijn - dat hoeft niet perse opportunisme of iets dergelijks te zijn (en clubs die dus verbanden gaan leggen tussen loyaliteit en identiteit, maken dat soort conflict - soms in mensen zelf - alleen maar moeilijker.. ik klik wel eens rond in haar tijdlijn, maar bij Libelle speelt het geloof ik niet, maar de politieke clubs waar ze lid van is zullen zichzelf soms ook wel afvragen of ze nu wel of niet in hun #team zit - zouden ze wel eens over na kunnen denken misschien).
Maar wat ik nu een 'worsteling' noem, maakt ook goede opinie.. ik denk dat Ebru wel iets te zeggen heeft over iets dat een paar weken terug speelde rond praktijken van 'exposen' vrouwen op snapchat en daarmee sociale druk uitoefenen (speelde dus in gemeenschappen met een migrantenachtergrond) - was een hele goede column in Metro www.metronieuws.nl/columns/columniste... . En ook de column van vorige week vond ik netjes (ik liep toevallig zelf bij die demonstratie uit), ook qua toonzetting. Je kan op radio 1 wel overal Esther Voet of Marianne Zwagerman voor bellen.. en Ebru moet ook wel een beetje letter op dus toon en 'to the point' blijven misschien, maar die columns waren in dat opzicht goed en voegen iets toe aan het agenderen en belichten van die dingen (en wat je zelf beschrijft in je tegen over clubs en een wedstrijd spelen is toch oppervlakkiger - zo werkt het niet altijd in praktijk.. niet met mensen iig - en als het wel zo werkt, gaat er vaak toch iets verloren.. iig lijkt het lidmaatschap van die clubs bij Ebru ook ietwat ambivalent te zijn in praktijk en twijfel is meestal ook goed).

nickolaas | 10-02-18 | 08:39

Ik kijk geen mainstream media meer. Ook de krant is opgezegd. Ik krijg helemaal niets meer mee van dat rancuneuze clubje. Go Thierry!

The Guru | 10-02-18 | 07:45 | 1

Goed zo. blijf vooral binnen je eigen bubbel.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:30

Helaas ja.... Pim was ook wel wat jaartjes ouder dus ik blijf hopen

Nottonight | 10-02-18 | 07:42

Baudet weet wel écht slecht om te gaan met wegkijk-drampolitici. Blijft veel te veel de wijsneus en ontbeert een gevoel voor humor en timing dat bv wijlen Pim wel fenomenaal bezat. Hoewel ik de stroming en het nieuwe geluid een warm hart toedicht, zie ik dit nooit groot worden met de huidige PR-strategie.

de Voorzittert | 10-02-18 | 07:39 | 1

Nope, Baudet is te te vlug op zijn teentjes getrapt en schiet te snel terug uit de heup. Dankbaar slachtoffer voor wie de aanval wil openen, zoals in het debat gister.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:31

Als je nu het hele 'debat' bekijkt, de uitspraken van MinBiza en andere volmaakte D66 idioten met de wetenschap dat 50% van het electoraat in 020 allochtoon is?
Dan is de boodschap helder: 'U wordt "racistisch" onderdrukt, stem op mij!'
Dan denk ik weer aan de 'fiere neger' van Hiddema, wie zit nu wiens schedel te meten?
Want wat je zegt ben zelluf.

JdelaT | 10-02-18 | 07:35 | 1

Penthouse hatsie_meneer heeft idd een Oxfam hoofd.

Slurfje | 10-02-18 | 07:47

Jouw stuk komt precies op tijd Ebru, ik ben er weer een beetje van opgeknapt.
Het is lang geleden dat ik zoveel venijn en schofterigheid op tv heb gezien.
Dat moet even worden weggemasseerd. Het voordeel is dat ik nu weet op wie ik stemmen moet.

bolletje kaas. | 10-02-18 | 07:35

Zit de lachende hyena ook niet op de maladiven?Goed stuk trouwens Ebru,

napels | 10-02-18 | 07:32

Baudet staat voor een enorme uitdaging, heeft een visie en een verhaal. Wordt van buiten door angstige hypocriete politiek en media aangevallen. En van binnen door ontevreden (ex?) leden (10-20 stuks) die publiekelijk de was buiten hangen.. Veel respect voor Baudet. 100% support. Een nieuwe beweging als FVD groet en heeft groeistuipen. Hoop dat ze snel de grootste worden en schoon schip kunnen maken van D66 en VVD - de grootste landverraders. GL is tenminste duidelijke een utopie denker en dromer. D66/VVD zitten er in om de eigen macht en positie.

DlarrE | 10-02-18 | 07:16

Inderdaad....."prominenten"?! ... mijn aars, gewoon ordinaire zakkenvullers! ..... bij niet vervulde wensen en verwachtingen veranderd dit soort weekdieren in intriganten van de 5de colonne dus let op en blijf waakzaam!!.

swebe | 10-02-18 | 07:00 | 3

Toen Pechtold op de Bilderberger conderentie werd uitgenodigd, wist je al, D66 gaat wat doen voor Bea, duurde even , maar nu komt de aap uit de mouw, eerst het vriendinnetje van Bea op een goede plek gezet en nu vol gas, VVD weet het ook hoe het haat en die hoor je even niet.

gato | 10-02-18 | 08:59

d=f
h=g
veels te snel getypt , sorry.

gato | 10-02-18 | 09:00

@Gato, het mooie van het 'kroontje' is dat u uw reactie kunt verbeteren/wijzigen/er iets aan toevoegen. Door op 'aanpassen' te klikken.

Lupuslupus | 10-02-18 | 09:13

Ik ook

JdelaT | 10-02-18 | 06:48

Thierry is een topvent! Ook ik ben lid en stem op hem.

Flounder | 10-02-18 | 06:37

Heeft iemand nog zin om een politieke partij te beginnen ? Ik zou alleen al de partij van Thierry willen gaan stemmen om die andere onverdraagzame partijen, die tegenwoordig met dezelfde stront lopen te gooien, te pesten.

Wraakzalzoetzijn | 10-02-18 | 05:42 | 1

J., Nagel een ander pvda prominent, zal wel weer een nieuwe politieke partij oprichten teneinde stemmen op "rechts" weg te trekken.

Slurfje | 10-02-18 | 07:51

Helemaal eens met Ebru en daarom stem ik gewoon wèér PVV.

bergsbeklimmer | 10-02-18 | 05:35

'T zegt toch wel iets over de staat waarin intellectueel Nederland verkeert, als je een wetenschappelijk bewezen feit niet meer mag worden geuit in politiek debat. Je zag dat eerder natuurlijk al met Wilders, als hij weer eens een rake opmerking maakte over de islam - dan stond links in de fik. Maar ditmaal zijn het poseurs binnen de FvD zelf.

Sad.

Rest In Privacy | 10-02-18 | 05:27 | 3

Even los van het "wetenschappelijk bewezen feit" .. Het ging in eerste instantie om een uitspraak welke twee jaar geleden gedaan is (dus van voor het FvD lidmaatschap c.q. lijstdeelname in Amsterdam) Baudet afrekenen op iets wat buiten de context van zijn invloed gezegd is, is net zo zot als Sylvana welke wekelijks op de NPO, de hele huidige blanke generatie de schuld van het slavernij verleden in de schoenen mag schuiven.

normanius | 10-02-18 | 07:27

Ja, de droevige tijd van identity-politics. Subjectiviteit wint het van objectiviteit. Eigen meningen en gevoelens prevaleren boven feiten.

De wijze waarop regressief links en alle zelf-anti-rechts-verklaarden dit uitdragen duid ik daarom ook als 'identity-populisme'.

Not_again | 10-02-18 | 08:49

Not_again raakt de kern van de zaak: meningen versus feiten.
Normandius doet liever een spelletje "he said"- "she said".

'T maakt mij niet zoveel uit wie wat zei, wanneer. Het is duidelijk waar Baudet staat. Hij heeft dat helder verwoord. En daarmee was niets mis.

Rest In Privacy | 10-02-18 | 14:26

De politiek is verrot. Dat is duidelijk. Maar zo'n Baudet is ook een dwaas hoor. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen. Als Baudet wint dan hebben die autistische beroeps politici dat aan zichzelf te danken.

Chow | 10-02-18 | 04:59 | 1

Precies waarom ik Baudet een kans geef. Baudet is helaas geen Pim maar Pim is er helaas niet meer :(

ZoekEenVrijeNick | 10-02-18 | 08:39

Aan het lidnummer te zien is Ebru ver na de verkiezingen lid geworden, toen de partij echt succesvol begon te worden. En nu gaat ze leden van het 1e uur de maat nemen? Wie is hier de opportunist?

gebakkenegel | 10-02-18 | 04:44 | 4

"echt succesvol" ...2 zetels. Vind ik een redelijk pril stadium

Nottonight | 10-02-18 | 07:39

Het is natuurlijk ook nog een pril stadium maar ja, je moet ergens beginnen. De TK verkiezingen zijn nog ver weg dus ik ben benieuwd waar dit heengaat.

Lupuslupus | 10-02-18 | 09:20

In de 1400, november 2016

gebakkenegel | 10-02-18 | 09:55
▼ 1 antwoord verborgen

Baudet wist dat deze strontkar een keer over hem heen zou komen. Het valt me tegen hoe hij ermee omgaat. Hij had ook stijlvol kunnen reageren en erboven gaan staan, maar hij heeft zich verlaagd tot het niveau van de strontkar. Geen goede beurt.

Moeki de Meeuw | 10-02-18 | 04:25 | 2

Inderdaad viel me ook wat tegen. Hij had er koeler meer om kunnen gaan. Beheerst blijven.

Omebert | 10-02-18 | 08:02

Nope, Baudet laat zich te snel kennen in het debat. Het was enigszins vermakelijk om te zien hoe hij zich liet opnaaien door de commentaren van de anderen. Hij was zijn emoties niet de baas en liet zich boos maken. Niet zo handig.

Beste_Landgenoten | 10-02-18 | 12:38

Als je je zin niet krijgt ga je maar over op de taktiek van de verschroeide aarde. Ahwel ex-vvd-ers / en nu ook ex prominent leden van de FvD ga lekker terug naar die “democratische” vvd en niet proberen FvD een andere koers te laten varen, stap in de bus en ga bij de vvd Trollen.
Donor van den beginne en lid FvD

Schilder58 | 10-02-18 | 04:13

Ollongren komt totaal ongeloofwaardig over door nu pas, na twee jaar het balletje opgooiend, zogenaamd verbouwereerd is over uitlatingen uit 2016 gedaan door een Amsterdammer die zij onlangs in een interview met Tom Staal nog niet eens bij naam kon noemen vanwege zijn voor haar moeilijke naam.

Ollongren, nota bene in 2014 door Pechtold aangesteld als wethouder in Amsterdam liet zich in die positie daar dus nimmer verontwaardigd uit over uitlatingen van Yernaz Ramautarsing die hij als Amsterdamse burger deed in een interview met brandpunt.

Waarom Ollongren - die dit ambt vroegtijdig verliet omdat zij door haar baas Pechtold naar de Tweede Kamer werd gedirigeerd - twee jaar nodig heeft gehad om hierop te reageren en door nu valselijk te beweren dat het FvD 'geobsedeerd is met ras', heeft alles te maken met de D66-campagneretoriek en riekt naar afgesproken werk om de media in te palmen om het FvD dat hier los van staat, bewust te schaden.

Over geobsedeerd met ras gesproken. Afgelopen voorjaar werd het D66-raadslid Rachid Guernaoui zich 9 jaar energiek en actief als goed raadslid voor deze partij inzettend, met al zijn opgedane ervaring en kennis, dolgraag zijn kennis en inzet beloond zag en wethouder Van Engelshoven die naar de Tweede Kamer vertrok wilde opvolgen, maar ondanks steun van gemeenteraadsleden van verschillende partijen, subiet uitgesloten omdat de D66 partijtop ondemocratisch besloot om Rachid aan de kant te zetten door deze functie wederom door een blanke vrouw afkomstig uit een andere gemeente, door haar dit zonder kennis van zaken over het reilen en zeilen in de gemeente Den Haag, te laten vervullen.
Gebrek aan vertrouwen en verborgen agenda’s van verschillende D66 fractieleden liggen volgens Rachid ten grondslag aan de desastreus verlopen wethoudersstrijd.
Rachid zei daarover: ‘Ik heb dat overleg huilend verlaten en ik huil nooit, iedereen zat te janken, het was een drama. Daarna heb ik nog twee dagen gehuild.’
Rachid die nooit huilt heeft na deze beslissing twee dagen gehuild.
Daarna sloot hij zich aan bij de partij van Richard de Mos waar hij direct een prominente rol kreeg.

Inmiddels is Rachid blij dat hij niet meer voor een landelijke partij actief is. 'Daar gaan de landelijke belangen voor de lokale belangen. Groep de Mos is écht een lokale partij met hart voor de stad.
Volgens de peilingen op straat gaat partij Groep de Mos met Rachid aan boord hoge ogen gooien aankomende gemeenteraadsverkiezingen.
www.omroepwest.nl/nieuws/3395671/Oud-...

drs.Nee | 10-02-18 | 03:38 | 3

heeft Baudet niet mijn Kampf citeert?

adjudant | 10-02-18 | 03:45

Je bedoelt geciteerd? Maak het niet nog sensationeler, dit is niet aan de orde.

drs.Nee | 10-02-18 | 03:52

Joh, Kajsa (eigenlijk Karin) heeft een heel leger ambtenaren tot haar beschikking staan die specifiek op zoek gaan naar dit soort 'feitjes' en haar dan adviseren om dat in haar speech op te nemen.

NV_2017 | 10-02-18 | 07:29

Eén klein detail heeft Ebru toch gemist, en het is nog wel een erg grappig detail: Een "prominent" die voor de Adviesraad was gevraagd maar niks meer hoorde had niet de moeite genomen echt lid te worden. Daar was hij blijkbaar te belangrijk voor, of te schrieperig. En dan meldt hij later: "achteraf blij dat ik geen lid geworden was". Als je zo in het politieke leven staat, heb je pas echt een "kwaadaardige egovergroting".

johannijhof | 10-02-18 | 03:23

Beste Ebru Umar, het ongezouten en ongenuanceerde zal wel de stijl van een columniste zijn, maar hierbij toch mijn reactie.

U noemt daadwerkelijk dat de visie 'het land redden, iets heldhaftigs doen', triest is. Het is een utopie gevoed door Baudet, meent u. Ik vraag mij of het niet triester is om onder valse voorwendselen iemand iets te doen laten geloven wat niet blijkt te zijn. U oordeelt uiteindelijk negatief over een goedbedoelde intentie, als in 'wat dom dat je er ingetrapt bent'. Best wel sneu, want wie zet in deze de val? Ja degene waar u zo op pocht.

Het is namelijk te goedkoop en makkelijk om te zeggen dat de prominenten enkel en alleen om een magere 80k op de lijst stonden. Als carrièrejagers. Daarmee doet u ze zeker tekort. Zeker omdat het al vrij bijzonder was dat FvD überhaupt twee zetels wisten te behalen.

Veel kapiteins op één schip, is ook een versimpeling van de werkelijkheid. Hier kunt u, als GeenPeil supporter, begrijpen dat de argumenten die hier op GS werden gevoerd ter ondersteuning van de directe democratie ook voor de democratie van FvD gelden, immers, onder die voorwendselen presenteerde de partij zich in den beginne. We leerden bij GeenPeil immers: 'het recht om je ergens vóór of tégen uit te spreken'. Dat recht blijkt tot ongenoegen van sommige prille FvD leden te ontbreken, de praktijk blijkt in tegenspraak met de grondbeginselen. Het is toch vernieuwend, anders dan het partijkartel?

En dan zo'n zetelzuchtende mail van Baudet. Wat is nu werkelijk zielig Ebru?

Van Urk | 10-02-18 | 03:14 | 1

Exact. Overigens is Ebru nog niet eens zo heel lang lid aan het lidnummer te zien.

gebakkenegel | 10-02-18 | 04:46

De Volkskrant had weer eens een hoax: een opiniestuk over de transgendergrap van René van der Gijp, van de 17e jarige Julia van den Hoogen. Probleem, deze Van den Hoogen blijkt helemaal niet te bestaan. Ombudsman J.P. Geelen probeert de affaire te downplayen, het zou slechts om een pseudoniem gaan, maar erg overtuigend komt het allemaal niet over. Volkskrant, check je feiten, en plaats geen opinies van niet bestaande mensen omdat ze toevallig in je straatje passen. Hoe moeilijk kan het zijn....???

Rest In Privacy | 10-02-18 | 02:52 | 1

welke informatie is geen HOAX op deze site?

adjudant | 10-02-18 | 03:46

Haha, geweldig Ebru, flinke opsteker, we kunnen weer even vooruit! XX

WorkAholix | 10-02-18 | 02:43

Effe off topic maar heel vermakelijk. Ome Basil neemt een taxi in centrum Amsterdam richting oud zuid. En hoge taxi instap, inderdaad die k*t bussen die iedereen haat en die 100% eigendom zijn van Toerken want, "Zein meer paassagieren mijnier! Maw bloed irritant.
Maar ik stapte in omdat het eerste TCA was die ik tegen kwam, Het is koud dus ik wilde zsm naar huis en TCA kan mij niet naaien want ze hebben een nummer en als ze je proberen te naaien qua prijs krijg je de centen terug. Anyways.
Oh joy. En nu komt. Entertainment:
Mijn vraag: "Druk vanavond?"
Antwoord "Nee mijnier, leven ies schlecht."
Ik : "Ok, waarom?"
Hij: " Iederien grote mond maar nieks uitgeven. Nederland schlecht."
Ik: "Ok, u komt uit?"
Hij: "Ik kom oeit Broessel en geen cent te verdienen. Ik ben Broesellnaar."
ik: "Ah bon vous parlez Francais hein?"
Hij: "Nee ik ben geboeren getoegen Broessel maar spreek geen Waals (lees Frans)
Ik: Dus u spreekt Vlaams?
Hij: Nee iek ben Toerks want mijn moeder en vader zijn Toerks maar iek ben Belg.
Wehey! Ik dacht dus mate maar waar zit je frustratie? Maar ach c'est la vie. Entertainment. "Mooie" was ook dat hij nog eens dat hij pissig werd toen ik zei dat hij mij op de hoek kon afzetten en niet voor de deur. Hahaha. Hij heeft mij niet genaaid qua prijs dus laat maar gaan maar wtf wat een idioot! Sorry Joris voor de off topic. Het was echter puur entertainment en ik kon het jullie niet onthouden.

Basil Fawlty | 10-02-18 | 02:36 | 6

Ah Leslie Nielsen, moet je mee oppassen, voor je het weet kijk je alles weer.

Van Urk | 10-02-18 | 03:20

Van Urk | 10-02-18 | 03:20
Voordat je het weet is het 11 uur 's ochtends. Hahahaha!

Basil Fawlty | 10-02-18 | 03:24
▼ 3 antwoorden verborgen

Waarom ben ik weggejorist??! Ik ben het gewoon eens met Ebru Umar. Reden hiervoor aub anders bye bye kroontje..

Wasbakplasser | 10-02-18 | 02:08 | 4

Zwitzaltje, ik reageer helemaal niet over een ban.. Ik was het gewoon 100% eens met Ebru. Meer niet, toch weggejorist. Wel of geen ban ik eis opheldering!

Wasbakplasser | 10-02-18 | 02:22

Meneer eist opheldering. Natuurlijk meneer. / in koffie spuugt.

kaasfondue | 10-02-18 | 08:18

Waarom bye bye kroontje? Je bent weggejorist. Het overkomt ons allemaal. De huisregels van GS blijven hetzelfde, ook al ben je nu lid. Hetzelfde geldt voor het Forum. Het lidmaatschap van deze politieke partij geeft je niet de macht de regels te veranderen. Gewoon accepteren en bij jezelf te rade gaan.

onnosel | 10-02-18 | 08:43
▼ 1 antwoord verborgen

Paul Rosenmoller, Ad melkert en Marcel van Dam kunnen zich nog verschuilen achter het argument dat ze een politieke moord nooit verwacht hadden.
Klaver, Asscher en vooral Pechtold zullen dit nooit kunnen.
Om dan toch willens en wetens door te gaan met leugenachtig demoniseren vereist een door en door verrot karakter.

Vooral Pechtold is een kwaadaardige smerige laaghartige levensgevaarlijke rat.
Met stip het laagst bij de gronds individu dat zich ooit parlementariër mocht noemen.

Dat appartement zou toch voldoende munitie moeten zijn om hem uit ons parlement te bonjouren en wellicht nog strafrechtelijk aan te pakken.

Verder hulde voor Thierry en Yernaz.
Nu heeft het gepeupel beeld bij die racistische nummer 2.

Ben-Bataaf | 10-02-18 | 01:18 | reageer

Even mijn tegeltje ook hier geplaatst. Opdat wij nooit vergeten.
En we leren van de fouten uit het verleden.

Ben-Bataaf | 10-02-18 | 01:55 | 2

Nee maar dat zal ook niet vergeten worden. Pechtold, Klaver en Ascher zijn het duidelijk wel vergeten. Weer dezelfde usual suspects als destijds Tom de Graaf, Rosenmoller en Melkert, andere poppetjes maar dezelfde tactiek.

Roze_bril_drager | 10-02-18 | 02:07

Waarom ben je nog zo positief over Pechtold? Ja, dat is hij allemaal, maar hoezo "vooral" ? Hij zat tenminste openlijk vals te grijnzen bij het debat, terwijl Asscher, die ze pas echt achter de ellebogen heeft, geen spier vertrok.

johannijhof | 10-02-18 | 02:53

Ik had tot 4 maanden geleden nooit gedacht dat ik ooit lid zou worden van een politieke partij. Ik heb uiteraard wel FVD gestemd maar een stap verder... tot nov 2017.
Hoe meer ik het nieuws op de MSM volg hoe kwader ik word. Ik word als belastingbetaler gewoon uitgelachen in dit land. al 28 jaar lang minimaal 65 uur per week werken en alleen goed zijn om te betalen. Go Thierry go, geef Nederland weer aan de mensen die het verdienen.

daftcloggy | 10-02-18 | 01:54

Het is een jonge partij (iets meer dan een jaar oud). Zegt meer over de 'dissidenten' dan over de partij. #teamthierry

Ik blijf lekker lid hoor.

grep | 10-02-18 | 01:50

Wat een oeverloze kletskoek! Nummer 3 op de landelijke lijst, en dan mag ze geen prominent genoemd worden van deze auteur.
Baudet en de meesten noemen zich alleen maar demokratisch als het in hun kraam te pas komt. Zodra het serieus wordt, zijn ze hoogst beledigd. Nog erger dan D66 met hun referendum/demokratisering. Zo wanhopig en zielig dat elk zuchtje kritisch verstand wordt gewantrouwd. Beschamend.

BommelMarwijkROOD | 10-02-18 | 01:44 | 2

Nummer 3 wie ? opschonen die hap. Na 2 a 3 jaar weet je wie je op het schip hebt en dan pas losser worden.

Forwaards | 10-02-18 | 01:53

Vergelijk de politieke partij als een schip onder Nederlandse vlag. De vlag op het achterdek is het Rood Wit Blauw van de democratische staat Nederland. Echter aan boord van dit schip bestaat de democratie niet in die zin dat: er is geen inspraak in de koers van het schip, de stuwage, de veiligheid, het onderhoud, de verzekering, de scheepsregels en scheepswetten. Er is slechts één persoon, de kapitein die het laatste woord heeft. Er kan worden meegedacht, maar niet mee beslist. En kan jij je daar niet in vinden dan is dit jouw laatste reis. Uiteraard zijn er de rechten en plichten, de regels en wetten waar de werkgever en zijn vertegenwoordiger aan boord, de kapitein ten aanzien van de bemanning zich aan moet houden. Deze zijn echter dusdanig dat zij niet schadelijk zijn voor de bedrijfsvoering, en de veiligheid van schip, lading en bemanning. Of te wel ben je het er niet mee eens dan is daar de gangway. Bye, bye, zwaai, zwaai. En mocht je het nog niet begrepen hebben. Zo werkt elke politieke partij die niet op de klippen wil lopen omdat jan en alleman aan het stuurwiel staan te sjorren. Niet alleen de FvD

forecastle | 10-02-18 | 10:49

Prominente column Ebru!
Ik laat me niet bang maken, door de verdachtmakingen en kwalijke suggesties van de MSM.
FvD voor wie wat anders wil!

j.m.de graaff | 10-02-18 | 01:44

Vandaag een item op het acht uur journaal, opkomst van islam partijen in de politiek... kwam door Wilders. daarom FvD in de hoop dat ze de NPO kunnen afschaffen.

Haloef | 10-02-18 | 01:33 | 1

Mooi hé die omdraaiing. Nu is de islamisering de schuld van Wilders, hoe verzinnen ze het.

2voor12 | 10-02-18 | 09:37

lieve Ebru.. t' is allemaal waar... maar ja , het helpt geen reedt....

grapjasz | 10-02-18 | 01:27

Ik weet het nu zeker: ik word ook lid van FvD. Het is 2002 all over again. We moeten Baudet steunen op alle fronten.

aamert | 10-02-18 | 01:04 | 1

Omdat? Of voor wat? Laat meneer eerst eens wat presteren. Praatjes vullen geen gaatjes. Ik word zo moe van dat "messiah" gedoe. Stelletje gladjakkers. Ga eens wat regelen i.p.v. bla, bla, bla op de TeeVee. Heb niet eens een kabelboer. Mwah, niet voor TeeVee. Moet mijn internet ergens inkopen ;) Laat FvD eerst eens goede gasten vinden. Iedereen wil van alles.

Standvastig | 10-02-18 | 01:11

Hier ook team Thierry. Lidnr: 9719

libidoos | 10-02-18 | 00:59

Mooi stuk Ebru. Gelijk heb je.

BozePaarseMan | 10-02-18 | 00:58

Ik stem op Geert en ben lid van Thierry’s club,
twee helden in één klap

fred1434 | 10-02-18 | 00:47 | 2

Hallo Marbe, onze lieve ollo is bezig Wilders en Baudet te demonizeren en in je laatste stuk doe je het zelfde, ben je lid van d66 geworden?

gsm | 10-02-18 | 01:03

Behalve dat ben ik ook nog lid van D66. Wat er ook gebeurt, ik hoor altijd bij de winnaars. Dat met die 2 paspoorten is eigenlijk ook wel handig.

JvanDeventer | 10-02-18 | 01:51

Meh. Ben ook zo'n figuur die GS-lid is. Kroontje mag wel weg. Heb geen validatie nodig. FVD lid... Ik twijfel. Geloof niet zo in politiek. Ik kijk het nog even aan. Iedereen en zijn moeder probeert geld uit mijn zakken te kloppen. Als tante Anabel het redt... Ja dan ben ik binnen no time lid.

Standvastig | 10-02-18 | 00:47

Wat een poppenkast. Wie kijkt daar nog naar. Fragment ervan doet mij denken aan het debat met Pim Fortuijn, waar ik, met een hoop goedbedoelde 'linkse' overtuigingen (zorg mn) met verbazing naar keek en niks van begreep. Ik had zelfs het boek van Fortuijn en vond het geweldig. Dat ik toen niet wist wat ik nu weet was jeugdige onschuld. Dat pechtold nu doet wat melkert toen deed,.. is willens en wetens iemand aan de galg hangen. Schande

letopuwzaak | 10-02-18 | 00:43 | 3

En ik ben ook van kleur. Heerlijk om correcte blanke mensen te verbazen met mijn mening Die aanblik is wat waard elke keer:)

letopuwzaak | 10-02-18 | 00:48

Hebben wij GS voor ;) U dacht toch niet dat ik tijd ga vrijmaken voor kleuters voor een camera? Van alle brood & spelen waarmee ik doodgegooid wordt? Grapjassen. Het is ook gewoon een poppenkast. Voornamelijk Alinsky tactieken. Erg treurig allemaal. En al die gasten! Denk dat meneer renaissance vloot teveel een Trump pleegt. Ja, het maakt TeeVee. Alleen jezelf naar hun lage niveau brengen. Sjah... Ik zal er wel geen reet van begrijpen. Ik kijk naar wat ze doen, niet naar die klapperende kaken.

Standvastig | 10-02-18 | 00:59

Het partijprogramma van D66 kent maar één punt; het demoniseren van Wilders en Baudet. Een kiezer stemt toch voor meer inhoud lijkt mij.

BozePaarseMan | 10-02-18 | 01:03

Dit is bewust ophitsen. Met walging naar gekeken.

Montesquieue | 10-02-18 | 00:33 | 1

En? Dit is niet nieuw. Ik wou dat ze er eens mee ophielden. Nu krijg je dat zogenaamde "links vs rechts" gedoe waarbij iedereen maar al te graag een perceptie gebaseerde realiteit wil creëren. Meh, rot toch op! Allemaal!

Standvastig | 10-02-18 | 00:51

Ach wat schattig, ze vindt zichzelf journalist, de mening-schrijfster.
Maar goed dat ik nergens lid van ben, behalve de belasting natuurlijk.

photto | 10-02-18 | 00:33 | 4

@Fatwabuster | 10-02-18 | 00:46
Ik denk dat hij het prachtig vindt dat je automatisch lid bent van de belastingrovers. Automatisch lidmaatschap dat niet opzegbaar is. In ruil krijg je wat centjes terug jaarlijks. En iets met met opinie en journalistiek. Schijnt hetzelfde te zijn tegenwoordig.

Standvastig | 10-02-18 | 01:23

Gezien je reactie zou het punt kunnen zijn dat je iq of begrijpend lezen niet kunt kopen met een kroontje.
# zin 1. punt
# zin 2 punt
Nha.

photto | 10-02-18 | 01:28

@photto........... daar moest je verdomd lang over nadenken, over iq gesproken

Fatwabuster | 10-02-18 | 01:36
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een vertoning in Amsterdam....... dit deed mij terugdenken aan voorjaar 2002, het jaar van Fortuyn.

Allen op 1 met de meest misselijkmakende aantijgingen en een debatleider die geen orde kon houden zodat er geen weerwoord kon worden gegeven.

Ook op merkelijk is dat Buma zich net als Balkenende destijds afzijdig hield en dat heeft het CDA in 2002 de winst opgeleverd.

Fatwabuster | 10-02-18 | 00:30 | 1

CDA is een schappelijke partij.

Ik moet gewoon kotsen van de aantijgingen van Jesse Klaver (HBO Mocro), Lodewijk Asscher (Mislukt beleidsmaker in Amsterdam) en Alexander Pechtold (Omgekocht penthouse bezitter). Gadverdamme, Pim all over again. Bah, bah en nog eens bah!

Ebru ik hoop dat vele respectievelijke ‘bekendere’ Nederlanders hun steun betuigen aan Thierry want het is waanzin.

Kan het niet laten nog eens te typen, gadverdamme hoe dat vieze mannetje ‘Jesse’ of wel Yassine, tegen over baudet staat met zijn vieze groene praatjes en 97%. Wat een onzin zeg, en zodra die Baudet niet kan pareren noemt die hem maar Racist. Serieus?

MoltisantiBeer | 10-02-18 | 00:36

Ik steun als FvD lid Thierry om de partij goed op te bouwen dat is in de beginfase essentieel. Ik stem op held Geert.

Rest In Privacy | 10-02-18 | 00:26 | 1

Ja moeilijk. Mijn verstand gaat naar Geert, mijn gevoel naar Thierry. What to do?
Wel inmiddels in mijn directe omgeving 9 sluimer stemmers naar de lavender prins gelokt.

paulisimo | 10-02-18 | 00:47

Hoi Ebru, ik heb ook zo'n bewijs van goed gedrag (l.nr 1914)
Bedankt voor dit opbeurende epistel. Kunnen we wel gebruiken na de opvoering van: "Zes laffe honden en de politicus".

joepiedepeopie | 10-02-18 | 00:25

Beetje suf ook gesjeesde VVD aasgieren - een echtpaar nota bene - aan te haken. Zijn erfelijk onbetrouwbaar die VVD ers.

HaatbaardKnipper | 10-02-18 | 00:19

Ik wil nergens lid van zijn, mag dat ook?
Ja, van een sportclub, als ik dat wil - teamsport, goede accommodatie etc.

Lid worden of zijn van een politieke bende of beroepsgroep, ja of website...
Fuck that.
Het verschaft namelijk geen wezenlijk voordeel in je eigenbelang...
door eerst te betalen daarvoor - je betaalt voor gevoelswaarde.

Dat je erbij hoort, en zo.

Nu ja, da's op zich niks menselijks vreemd, maar lid zijn?
Brrr.

Kudtkip | 10-02-18 | 00:17 | 6

Batavi Magistralis | 10-02-18 | 01:08
Gelijk, ach gelijk... maar oké - merçi.
Eigenlijk denk ik niet direct in termen als laf en dat hele scala.
Wel vrij, inderdaad.

Kudtkip | 10-02-18 | 01:15

@paulisimo | 10-02-18 | 00:26
Fuck off, kutzwitsal met je kutkroontje. Je bent een achterlijke meeloper. Het zwakste beest van de kudde die in de stront van anderen stapt. Mevrouw Kudtkip reaguurde hier al toen jij niets meer was dan de glinstering in de ogen van je geile vader toen hij jouw moeder besteeg en spijt had van z’n onbeschermde orgasme dat jou het leven gaf.
Show some fucking respect. Clean up your room.

Stormageddon | 10-02-18 | 01:58

In principe ben ik het met kudtkip eens, nl. wat betreft het ergens lid van worden omdat je er 'dan bij hoort'. Brrrr.
Aan de andere kant is het zo, dat als je steeds aan de kant blijft staan, je ook nooit degenen waar jij het mee eens bent, die iets goeds willen brengen of kwaads willen tegenhouden, in de kou laat staan. Soms moet je de walging tegen het collectieve overwinnen om iets voor elkaar te krijgen.
Dat kroontje is mij overigens een doorn in het oog.

B. Randnetel | 10-02-18 | 10:44
▼ 3 antwoorden verborgen

Helemaal eens. Deze semi-intellectuelen, ik zeg dat het infiltranten zijn, hebben hun schaapskleren afgedaan. De bestaande macht wordt bang. Wilders hebben ze geïsoleerd en nu is Thierry Baudet aan de beurt. De huichelaars. Helaas rekenen zij nu buiten de waard. Het Volk laat zich niet meer om te tuin leiden De enigen die dat nog wel doen, zijn sommige UvA-studentjes en krakers. Zij hebben niet door dat zij voor het zogenaamde progressieve karretje gespannen worden. Het elitaire clubje, althans dat vinden zij zelf, denkt het hiermee te kunnen redden. De klok tikt door, in het voordeel van Forum voor Democratie. De Jesse Klavers en de Arrogander Pechgolds hebben hun tijd gehad. Misschien dat zij eens wat neder moeten dalen in de vele wijken in het Koninkrijk der Lage Landen, waar de mensen een hele andere kijk op de samenleving hebben dat de beide heren. En niet even een dagje kijken he. Jesse met zijn gezinnetje en bakfiets in de Schilderswijk wonen. Schoteltje op het balkon. Arrogander, mag een woninkje betrekking op Kanaleneiland. Samen met zijn nieuwe vriendinnetje. Dus niet Arrogander, in je verkregen Penthouse in Scheveningen welke je nooit conform de voor iedereen geldende regels als gift hebt opgegeven. Oh nee, die regel is alleen voor de gewone man en niet voor Arrogander het ophoog gevallen veilingmeestertje.

De Evangelist | 10-02-18 | 00:16 | 5

Goed man!

paulisimo | 10-02-18 | 00:27

Als ik kijk hoe hard ze Baudet aanpakken (zoals destijds Fortuyn) terwijl ze Wilders vaak laten praten, lijkt het er steeds meer op dat Wilders gecontroleerde oppositie is, in het leven geroepen om een fenomeen als Fortuyn in de toekomst te voorkomen. En nu is er Baudet.

Elmauro | 10-02-18 | 02:26

U was nog goed wakker op het tijdstip van reageren Evangelist. Éénmaal in de vier jaar met een stapeltje flyers door de door u genoemde wijken lopen is onvoldoende om te weten wat er speelt/leeft onder het volk.

NeedIsaymore? | 10-02-18 | 11:34
▼ 2 antwoorden verborgen

'Zoals alle slimme mensen weet hij precies wat hij niet weet', dank Ebru jij bent met die zin een boventoon in mijn dagelijks mantra.

Maartenalsoptwitter | 10-02-18 | 00:13 | 1

socrates? of 1 gelijkgestemde..

letopuwzaak | 10-02-18 | 00:53

Eens!! krachtig stukje tekst.

Munitie | 10-02-18 | 00:12

Dat lieve (ex) SP meisje bedoelde Ebru natuurlijk Sharon Gesthuizen mee.... heb ik altijd al een leuke meid gevonden (zeg ik als 60+) en een verdomd goed kamerlid. Alleen jammer dat zij zich vroeger nogal bezig hield met van die typische SP acties en zij zelfs een keer is vastgezet. www.youtube.com/watch?v=de5LBDkY_RM

Keyboardspeler | 10-02-18 | 00:10

annabel... ebru..... ben wel benieuwt wat Joram van Klaveren ervan denkt........... #kuch

Interpoolbal | 10-02-18 | 00:09

Je suis Ebru.
Kijk en luister en huiver, want hier ziet U wat ik het linksche mvandam_syndroom noem, luister en huiver hoe linksche witteman begint met "U heeft daar een boekje over geschreven".
Nog steeds wil de vieze linksche elite dit "Lagerhuis" trucje herhalen, linksch is nog gevaarlijker dan de islam voor dit land en Onze democratie.
Wanneer FvD en PVV toch eens hun krachten bundelden en dat linksche gezwel uit onze samenleving konden snijden. Op een democratische manier zonder een volkertvandergraflul.

Slurfje | 10-02-18 | 00:09 | 2

Helaas pakt FvD niet alleen bij de VVD stemmen weg.

HaatbaardKnipper | 10-02-18 | 00:22

Iedereen die normaal nadenkt is en blijft #TeamThierry.
Tnx Ebru. Mooi stukje.

Pieter_Auper | 10-02-18 | 00:02 | 1

Exact.
Inderdaad een mooi stukje Ebru!

MoltisantiBeer | 10-02-18 | 00:04

Voor zover ik het stukje begrijp ben ik het eens met Umar. Ik vind haar ook een leuke meid, maar ze heeft één makke: eigenlijk kan ze helemaal niet schrijven.

JvanDeventer | 09-02-18 | 23:57 | 1

Voor een komma is geen vaste regel, maar in dit zinsverband zou een komma na begrijp aan te bevelen zijn. Tevens is alles voor Uw "maar" kennelijk het tegenovergestelde. Dat is Uw "makke".

Slurfje | 10-02-18 | 00:15

Op AT5 staat nu het volgende:

Verschillende fractievoorzitters legden Baudet het vuur aan de schenen om uitlatingen die de nummer 2, Yernaz Ramautarsing, afgelopen zomer deed. Hij zei toen dat zwarte mensen een lager IQ hebben, iets wat volgens hem 'wetenschappelijk bewezen is'.

Ik begin nu zelf te twijfelen. Is dat nu echt zo gezegd of valt dit nu onder fake nieuws en zo ja waar kan ik dat dan melden?

LinkeLotje | 09-02-18 | 23:55 | 5

Donkeren mensen hebben gemiddeld ook een lagere IQ. #feit

Wasbakplasser | 10-02-18 | 00:04

Zelf een laag IQ? AT5...... JEZUS CHRITUS!

paulisimo | 10-02-18 | 00:20

Afgelopen zomer? Nee, dit klopt niet. AT5 is abuis.
Dat Yernaz Ramautarsing volgens AT5 gezegd zou hebben dat zwarte mensen een lager IQ hebben is ook onjuist.
Is AT5 liever lui dan moe door dit foutief te berichten of doet AT5 dit bewust?
Nu de feiten: In de zomer van 2016 toen er nog geen politieke partij FvD was opgericht en Yernaz Ramautarsing dus ook geen kandidaat-raadslid van deze partij kon zijn, gaf hij een interview (zie het gehele interview onder de link hier eerder geplaatst door GroetenVanUrk). Daarin zei Yernaz o.a.: " Als je naar Amerika kijkt: Aziaten doen het daar beter dan blanken. Toch heeft niemand het over Asian privilege. Waarom? Omdat ze gemiddeld genomen nou eenmaal een hoger IQ hebben."

Dat Yernaz' uitlatingen van 2 jaar geleden destijds helemaal niet en nu wel plotsklaps zogenaamd tot ophef leiden bij bepaalde linkse partijen zoals D66, GL en PvdA, heeft te maken met kwaadaardigheid. Uit angst om stemmen te verliezen aan de nieuwkomer FvD in Amsterdam onder aanvoering van D66 hebben ze het over de rug van Yernaz gemunt op Baudet de lijstduwer van de kandidatenlijst FvD in Amsterdam.
Een ieder met gezond verstand prikt door dit gekunstelde doorzichtige foul play heen.

drs.Nee | 10-02-18 | 01:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben team Thierry, maar sowieso ook team Ebru. Ik hartje Ebru. Topwijf.

Braboblanke | 09-02-18 | 23:52

Ik ben niet pro-Baudet, maar wel tegen de contra-Baudets.
In het bijzonder tegen de D66 adepten die vrolijk in AFA kringen meehuilen en voeren!

Einde van de Domheid | 09-02-18 | 23:47

Ditmaal een goed stukje van EU (nee, niet die EU), op een enkele uitzondering na niet volgeplempt met interessanterige Engelse kreten en ook inhoudelijk relevanter dan de persoonlijke ruzietjes waarover ik nogal eens moet lezen.

Argyronauta | 09-02-18 | 23:42 | 1

EU = Ebru maar detail.

Rest In Privacy | 10-02-18 | 00:10

Ik moet altijd lachen om jouw stukkies Umar. Dacht eerlijk gezegd altijd dat je een man was voordat ik je ooit op tv had gezien :-) Sorry daarvoor. Je bent een briljant mens en een vooral ook een normaal mens in de tijd dat debielen het debat beheersen.

Omebert | 09-02-18 | 23:40
-weggejorist-
Wasbakplasser | 09-02-18 | 23:37 | 1

Thierry for president, Ebru for vice president!

benjeallanggek | 09-02-18 | 23:37 | 1

President van het studentencorps.

Jan Dribbel | 09-02-18 | 23:39

Goed verhaal, Ebru

Nederlanddraaitdoor | 09-02-18 | 23:33

Zit nu Jinek te kijken, had het debat eerder niet gezien (Balie). Wat een tuig joh, die Pechtold, wat een vieze man. En die Klaver, Baudet heeft zelfs aangeboden om met Klaver een demonstratie tegen racisme te organiseren en die uitgestoken hand neemt Klaver niet aan? Dan weet je dus waar het om gaan, vieze electorale spelletjes. Mag hopen dat de kiezer er niet in trapt.

Watching the Wheels | 09-02-18 | 23:28 | 4

Klaver kan die demonstratie ook niet aannemen omdat ze tegen Fvd demonstreren en niet tegen rascisme.

leovdl | 09-02-18 | 23:32

In mijn kring (voormalige SPers en PVDAers zeker niet). Buiten die verdorven stad, leven in het vrije Friesland verstandige menschen! Zwaar kut dat je hier alleen maar op dorps belangen kan stemmen.

paulisimo | 09-02-18 | 23:39

@paulismo of whatever. Dat is toch top. Wat die landelijke partijen op lokaal niveau moeten is mij een raadsel.

Omebert | 09-02-18 | 23:42
▼ 1 antwoord verborgen

Baudet is gewoon een bekakt elitair sukkeltje, die echt niet Nederland gaat veranderen voor de gewone man.

King of the Oneliner | 09-02-18 | 23:27 | 5

Bekakt en elitair: zeker. Dat was Fortuyn overigens ook. Maar een sukkel? of dom? Zeker niet. Ik ben het zeker niet op alle punten met hem eens, maar als je zegt dat ie dom is, zegt dat meer over jezelf, dan over Baudet.

Wat Baudet wil is, tegenstrijdig genoeg, júist voor de 'gewone man'. Als er één groep mensen is die NOOIT ietszullen veranderen voor, en zelfs schijten op, 'de gewone man', zijn het wel de zittende politici. Ons hele systeem van democratie klopt niet, het is maar wat verkiezingsbeloftes doen in verkiezingstijd, en die de dag na de stemgang allemaal de prullenbak ingooien voor het heilige compromis. Dát is juist iets waar Baudet vanaf wil. Om andere redenen krijgt hij mijn stem niet, nooit, maar specifiek dit punt heeft Baudet naar mijn mening hele sterke argumenten. Als er iets is wat baudet wil, is juist 'het bepalen' scheiden van 'het politieke compromis', maar teruggeven aan 'de normale man' en vakdeskundigen. IPV het door een stel bozo's in een kwartetspelletje te laten gebruiken om uiteindelijk exact nul komma nul niets te doen.

DrommelseKlootviool | 09-02-18 | 23:43

@klootviool Prachtig verwoord

peterdh | 10-02-18 | 00:01

Al zou hij maar het kartel doorbreken. In mijn gemeente eens als vertegenwoordiger van de plaatselijke voetbalclub een gesprek gehad met de Burgemeester. Een totaal mislukte alcoholist van PVDA huize die een leuk baantje nodig had. Hij vertelde fijntjes dat wij in ergonomische Zweedse stoelen zaten van 2700 euro per stoel. De plaag van deze kartel afvallers moet ophouden! hij is later wel overleden aan leverkwalen en andere ongemakken. De hufter.

paulisimo | 10-02-18 | 00:12
▼ 2 antwoorden verborgen

Goed gesproken Ebru. Al hoewel ik Baudet een warm hart toedraag, blijf ik PVV stemmen. Die zijn veel duidelijker over de islam dan FvD.

watergeus | 09-02-18 | 23:23

Natuurlijk gewoon lid blijven. En Ebru, tot de volgende partijvergadering. Kusjes.

forecastle | 09-02-18 | 23:23

team ebru, kusje

alexserienummer | 09-02-18 | 23:21

Zolang mevrouw Ebru mij niet toestaan haar te volgen op twitter lees ik haar bijdrage hier met argwaan.

BBmetR | 09-02-18 | 23:20 | 2

Willy (majesteitsmeervoud)? Welkom Hoogheid!

Watching the Wheels | 09-02-18 | 23:32

Alsof ze dat zomaar doet.
Watskebeurt?

Lewis | 09-02-18 | 23:32


Goeie column, Ebru.

Ik tweette het net al: nee, Baudet en FvD zijn niet volmaakt. En de PVV ook niet trouwens.
Maar als het voelt als 1938 en er zijn maar twee partijen die mijn zorgen serieus nemen, dan is de keuze echt niet zo moeilijk. En daarnaast vind ik Baudet sympathiek en geloof ik absoluut niet dat hij een fascist of racist is.

Lewis | 09-02-18 | 23:17

2 ex VVD'ers dis zich bij FvD aansluiten en dan gaan rellen. Klinkt voor mij als een geplande infiltratie om FvD in ee kwaad daglicht te zetten

Sinclair | 09-02-18 | 23:15 | 3

Mogelijk! Of ben ik toe aan een alu hoedje?

paulisimo | 09-02-18 | 23:30

En dan nog vlak voor de verkiezingen, allemaal toeval natuurlijk

kaasfondue | 09-02-18 | 23:56

Heeft elke nieuwe partij te maken. De LPF destijds, de PVV, ik vermoed ook de ouderenpartij, trekt allerlei politieke avonturiers, brokkenmakers en infiltranten vanuit andere partijen aan. En strategisch zou het ook oerstom zijn om dat niet te doen. Poltiek houdt niet op bij het debat, daar begint het pas...

Graaisnaaiert | 10-02-18 | 13:27

De conventionele partijen zijn gewoon bang voor FvD dus spelen ze het op de man i.p.v. op de inhoud. Thierry zorgt voor stemmen verlies dus willen ze van hem af. Maken hem uit voor racistisch en extreem rechts i.p.v. het debat aan te gaan. Oh wee als deze politieke nieuwkomer veel zetels of stemmen krijgt ten koste van de bestaande partijen.

Osdorpertje | 09-02-18 | 23:14

Serieuze vraag: waarom moet een politieke partij zelf democratisch zijn? Je stemt toch op de ideeën van een partij? Of op een persoon die jouw vertrouwen heeft bemachtigd? Dat maakt het toch democratisch? Ben je het niet eens met de ideeën? Dan stem je er niet op. Klaar. Democratie in werking.

AnticonceptiePit | 09-02-18 | 23:13 | 5

Zitten er eigenlijk wel zwarten bij Bidet in de partij? Ik bedoel zijn alle culturele stromingen vertegenwoordigd? Ik vraag dit voor een vriend die geen internet heeft....

Pedronegro | 09-02-18 | 23:45

Pedronegro | 09-02-18 | 23:45
Natuurlijk niet. Zwarte mensen vindt hij immers te dom.

Baron Clappique | 10-02-18 | 00:05

NOU op ideeen stemmen, na de formatie hebben ze allemaal andere ideeen.

gato | 10-02-18 | 09:06
▼ 2 antwoorden verborgen

ps 3: lidnr 736. Zoveel vertrouwen heb ik in onze grote leider ;)

leftwing_nl | 09-02-18 | 23:12 | 1

Was wat laat met inschrijven lidnr 13804

leovdl | 09-02-18 | 23:20

Ebru, kom toch bij ons wonen, dan schop ik mijn schoonmoeder uit het tuinhuis.

eerstneukendanpraten | 09-02-18 | 23:12

overigens; Thierry is een baas, maar heeft nog wel wat te leren op gebied van debatteren. Je ziet duidelijk dat er een paar geslepen gaslighters zijn (zoals Pechgold, Dijkhof en Verhoeven bij (misschien geen toeval) allemaal D666'ers) en Thierry laat zich daar nogal door uitlokken cq heeft nog geen goed mechanisme om dat type opmerkingen te parreren. Dat is een beetje jammer, je ziet het aankomen, je voelt de irritatie en dan gaat het ook mis.. je laten uitlokken door gaslighting is een zwaktebod en gebrek aan debating skillz. Komt nog wel.

leftwing_nl | 09-02-18 | 23:10 | 6

Is een mooie uitdaging. Hij leert vechten tijdens een laffe aanval in een hinderlaag van een groep M... Eh... kartelpolitici. Dat gaat ie niet snel vergeten.

kaasfondue | 10-02-18 | 00:00

Debat? Welk debat? Welke stelling werd er met equal time argumentatief bediscussieerd dan? Dit was geen debat. Zoals er al 30 jaar geen fatsoenlijk politiek debat in Nederland is geweest. Het was een partijtje pikmeten op een podium. Met een debat had het niks te maken. Dit was een potje WWE worstelen. Dat heeft met echt worstelen ook niks te maken. Het lijkt erop door een ring en twee “worstelaars” en een scheids, maar het is puur show. Met politiek debat was het niet, het was een soort The Voice. Dat heeft met muziek en artistieke vaardigheden ook niks te maken. Slechts stompzinnig entertainment. Dat was dit gedoe in De Balie ook. Entertainment.

Stormageddon | 10-02-18 | 01:00

Dijkhoff is VVD. Fractievoorzitter. Verder wat Watching the Wheels ( 23:14 ) zegt, maar sneller denken en sneller schakelen zit er niet in. Thierry is geen intellectuele hoogvlieger, ik vind het een poseur. Wel jammer, want een aantal ideeen van FvD vind ik niet verkeerd, maar met Baudet aan het roer komt de renaissancevloot niet verder dan Texel...

Graaisnaaiert | 10-02-18 | 13:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Er zou een debatleider moeten zijn die anderen aanmaant om iemand uit te laten spreken.
Iemand aanvallen en beschuldigen om vervolgens diegene constant te interruperen zodat er geen kans van weerwoord is, is laf. Vaak ook te aanschouwen bij Nieuwsuur of Jinek wanneer zij het lef hebben iemand uit te nodigen met een andere kijk op zaken

Olleke | 09-02-18 | 23:10

Ook mevrouw Marleen A. Barth komt voorbij.
De auto was sneller dan het begrip van mevrouw.

F. Jacobse | 09-02-18 | 23:10

Ik zag zojuist bij Nieuwzuur dat DENK gewoon mag zeggen dat er etnisch op hun partij gestemd wordt. Er zouden zowel in Amsterdam als Rotterdam 4 etnische partijen meedoen. Vaag dat dan alle aandacht naar Baudet blijft gaan die zelf juist steeds dat onderscheid niet maakt.

Watching the Wheels | 09-02-18 | 23:09

Frits Wester... dat is toch dat enge kale schoothondje van Links?

ssvld | 09-02-18 | 23:06 | 1

Heeft op loonlijst CDA gestaan en vriendje VVD/Rutte.

Watching the Wheels | 09-02-18 | 23:10

Go Ebru, lid 10961 hier!

ijsaartindeoven | 09-02-18 | 23:06 | 3

Go Ebru, lid 22xxx hier!

Watching the Wheels | 09-02-18 | 23:11

Top! .. ik was net! iets eerder.. hihi

Rest In Privacy | 09-02-18 | 23:14

Zo is 't. Lid 2501 :-)

Mbovenka | 09-02-18 | 23:45

Het ''instappen' bij een nieuwe partij door politici die ofwel gewipt zijn ofwel zelf opgestapt zijn (zeer uitzonderlijk want geen zelfreflectie noch moraal) of door ambitieuze carrieretijgers is onvermijdelijk.
Dat vormt een dubbele dilemma voor oprichters van deze partijen. Aan de ene kant wil je continuïteit en ervaren mensen, aan de andere kant heb je genoeg mensen nodig om alom vertegenwoordigd te kunnen zijn, zonder dat mensen aan het principe van die partij toornt voor eigenbelang, ego's en cemtjes. Daar kampt FvD nu mee.
Maar dat een poll zegt dat Bij1 op een zetel kan rekenen zegt gelijk veel over hoeveel zwakzinnigen deze maatschappij heeft.

Olleke | 09-02-18 | 23:06

Ik ben ook lid, maar sinds kort is het RSC transgender, ik twijfel!

Kaas de Vies | 09-02-18 | 23:06 | 1

Kolonel Kaas.... u werd gemist bij het debat. Dit had uw moment kunnen zijn.

Pedronegro | 09-02-18 | 23:41

Ik vind het ontzettend gaaf dat Ebru ditmaal de stijlvorm 'maar hey!' achterwege heeft gelaten. Zie je wel dat je ook zonder kan, Ebru...

Rest In Privacy | 09-02-18 | 23:05
-weggejorist-
Bakerkat | 09-02-18 | 23:05 | 1

Goed stuk, komt bijna 1 op 1 overeen met mijn mening. En tsja, uitkomen voor dat FvD lidmaatschap valt mij ook een stuk makkelijker dan voor mijn GeenPeil lidmaatschap xD

Merkelfapper | 09-02-18 | 23:04 | 1

GP is een aardige backup voor het geval de Renaissancevloot alsnog getorpedeerd wordt.

PresidenteDeConjovia | 10-02-18 | 09:22

Zie het als een bedrijf als je als baas je oren naar iedereen laat hangen is je zaak zo failliet.Leiders en volgers dus.Wat is daar mis mee.Het zijn gewoon linkse stromingen die proberen zijn aanhang weg te kapen.Dat werkt altijd averechts .Nieuw bloed hebben we hard nodig in de politiek en geen kooi vol met schapen die zitten er al genoeg.Of mekkerende geiten voor de liefhebbers .

hetwerktniet | 09-02-18 | 23:03

Dit soort stukjes geven mij weer moed.
Als mid vijftiger heb ik vaak het gevoel alsof ik in een open inrichting leef!!
Nederland voelt unheimisch voor velen ,zij durven zich alleen in kleine kring uit te spreken, Vvmu is een utopie geworden in deze bananenrepubliek!!
Trieste bedoeling is het.
Go ebru!!

maasdonk | 09-02-18 | 23:03 | 1

Goed verwoord!

B0bBer | 10-02-18 | 06:54

Dank aan Ebru Umar voor de mooie woorden. Echt nodig.
Even een mannenwijntje en straks met gerust hart slapen.

Musset | 09-02-18 | 23:03

Bron van dit verhaal was een onderzoek dat het gemiddelde IQ in Afrika lager ligt dan in Europa (of zoiets) met de duidelijke verwijzing dat het IQ van Aziaten weer hoger ligt dan van Europeanen. Er zijn ook onderzoeken dat klabani van Afrikanen weer groter zijn dan die van Europeanen, terwijl die van Aziaten weer kleiner zijn. Dus als je slim wilt overkomen door te roepen dat je een kleine klabanus hebt, ben je dus heel racistisch bezig?

flashforward | 09-02-18 | 23:01 | 6

Dat is het he, zolang als het over lichamelijke kenmerken gaat, zoals klabanus lengte, tolerantie tegen alcohol, gevoeligheid voor bepaalde ziektes/aandoeningen dan vinden we het ok.
Maar zo gauw het over IQ/intelligentie gaat, dan is iedereen over de zeik.....

gas-man | 09-02-18 | 23:12

@kler9
Dat kan dus confrontaties voorkomen die men als 'made in'-land misschien liever niet gehad zou hebben (in 2011 gebeurde dit): "South Africa banned import of Chinese condoms for small size" news.am/eng/news/74548.html

nickolaas | 09-02-18 | 23:34

Het is een academische discussie die politiek gezien voor Nederland totaal oninteressant is. Er zijn genoeg argumenten te verzinnen om het gevaar van die idiote massa-immigratie naar Europa ( en NL ) aan te tonen ( cultuur, ideologie, gebrek aan opleiding, gebrek aan zelfstandigheid, geen geschikt werk etc. ), daar hoef je verschillen in IQ niet voor bij te halen, daar hoef je niet voor te gaan preken op de IJzerwake, daar hoef je niet voor in discussie te gaan met de HBO-nazi's van Erkenbrand en daar hoef je ook niet een meeting van een halve dag met Jared Taylor voor te hebben. Thierry heeft zichzelf gewoon keihard in de voet geschoten. Dom dom dom.

Graaisnaaiert | 10-02-18 | 13:18
▼ 3 antwoorden verborgen

Ebru, dank voor deze reactie op de FvD hetze die zooooo doorzichtig is.
Thierry, zet ‘m op. Mijn steun heb je en hou je ook!

Baardvansinterklaas | 09-02-18 | 23:01

Tan heeft ook belangrijk nieuws, de nr 3 bij FvD is opgestapt...

Jamie Madrox | 09-02-18 | 23:00 | 1

Tan is aan het oefenen......

Musset | 09-02-18 | 23:05

True true.. de "prominenten".. tja dat zouden gewoon vaklui moeten zijn die niet al te veel politieke meningen hebben, maar vooral vakinhoudelijke kennis waarmee ze inhouden bijdragen tijdens debatten. Als je een mening wilt verkondigen zonder inhoudelijke argument, wordt afgewimpeld en daarna gaat zitten huilehuile omdat je niet je zin krijgt.. beetje kinderlijk gedrag..

leftwing_nl | 09-02-18 | 23:00

Tja. Thierry komt deze harde aanval echt niet meer te boven. Hij is gewoon geen Fortuyn bij lange na niet. De boel inplodeert vanwege grote ego's.

ernstigdaapje | 09-02-18 | 23:00 | 1

Net zoals jouw herseninhoud? (imploderen). Als compensatie is mijn partner ook lid geworden, dankzij het debat in de Balie.

paulisimo | 09-02-18 | 23:18

Helemaal eens Ebru. Dus stap morgen even naar Thierry en vraag hem om zijn optreden van vanavond eens te evalueren. Want het was bagger. Bagger wat hem misschien geen self-proclaimed prominenten zal kosten, maar wel stemmers.

marcoplarco | 09-02-18 | 22:59

Dat gezeur over gebrek aan democratie bij PVV en FvD vind ik net zo vreemd als wanneer 50 moslims lid worden van een Katholieke kerkgemeenschap en dan hun democratisch recht eisen om er de Islam te gaan predicten.
Want democratie.

Gerf | 09-02-18 | 22:58

Ebru... wat is dit weer helemaal geweldig. Ik zat er de hele avond al op te wachten. Jij zegt precies zoals het is.

Wil je met me TROUWEN?

hoogstetijd | 09-02-18 | 22:58 | 2

Ja...

Sarcastisch varken | 09-02-18 | 23:21

Hahaha. Varken is weer op de rails.

kaasfondue | 10-02-18 | 00:06

Top.. NOOIT lid geweest van een politieke partij... jole en pechhold dwongen me. Thx Thierry, voor je geduld man!
forumvoordemocratie.nl/faq

Rest In Privacy | 09-02-18 | 22:57 | 2

Hier nog één. Nooit eerder lid geweest van een politieke partij. Ben nu wel erg blij met het FvD-pasje.

Mr. Neon | 09-02-18 | 23:01

Hier net zo. En wel van vóór de verkiezingen. Dat is mijn kaalscheergarantie voor over een paar jaar.

PresidenteDeConjovia | 10-02-18 | 09:21

Ebru, dat zou een positieve krachtterm moeten zijn.

Cobalt bomb | 09-02-18 | 22:57

Goed geschreven weer.Zooitje echte fascistische erdodenkoplichters aanpakken durven ze niet aan met der groote journalistieke muil.

van stampij | 09-02-18 | 22:57

Heel goed stuk. Ebru is top.

Mr. Neon | 09-02-18 | 22:57

Van die 110 in de mailgroep (zat ik ook in) waren er 10 aan het zeiken. Vooral die miljonair, die had wel 15k bijeengebracht. Zielige slappe opportunisten. En maar lekken naar de msm. Gluiperds

kler9 | 09-02-18 | 22:57

Ras der journalisten. Mooi. Ook de aanval op 'prominent' zit.

Eeuwig..Op..Vakantie | 09-02-18 | 22:56

Kusje voor Ebru en Thierry als je dit leest, ga zo door kerel!

Jamie Madrox | 09-02-18 | 22:56

Het is ongepast om mensen die met de beste bedoelingen, op eigen kosten, geheel vrijwillig, in hun vrije tijd, het forum groot hielpen maken de grond in te trappen. Een Forum is geen eenmanszaak. Life up to it.

tipo | 09-02-18 | 22:54 | 2

O ja? eigenpijpers met een groot ego. Nederland, het land van 25 kapiteins op de brug en daardoor een zigzag koers. Heb het debat in de Balie niet uitgekeken, risico van onder kotsen laptop was te groot. Wat een zootje haters. Overigens...... I love Ebru.

paulisimo | 09-02-18 | 23:08

@paulisimo Een Forum moet niet bang zijn voor interne meningsverschillen, omdat enkel door de cuncurrentie van iedee-en het beste idee wint. En zo hou je ook je 'checks and balances' en bewaak je je continuiteit. Dat doe je niet met drie man.

Die weglopers hebben weinig geduld en stampen iets te hard met hun voeten. Zeker. Maar de kunst is om ze juist dan met respect en dankbaarheid te omringen. Ook met het oog op werving van nieuw talent.

tipo | 09-02-18 | 23:44
-weggejorist-
Datismijnmening | 09-02-18 | 22:54

Bravo

Gerf | 09-02-18 | 22:54

Goed stuk Ebru.

Rimini | 09-02-18 | 22:53

vind de gang van zaken akelig 2002... geef die man beveiliging.

Parel van het Zuiden | 09-02-18 | 22:53 | 1

De lucht van Melkert en van Dam komt in ieder geval weer helemaal terug bij zo'n 'debat'. Je hebt gelijk.

Repelsteel | 09-02-18 | 23:12

Ebru, menigeen zocht naar de woorden. Jij had ze al. Dikke kus.

chosenignorance | 09-02-18 | 22:53

Het ras der MSM-'journalisten'. Daar heb je een punt Ebru.
Uiteindelijk behoort het allemaal tot het moeras (pun intended) dat 'partijkartel' heet.

Aristotalloss | 09-02-18 | 22:52

Ebru die eens echt is gaan zitten voor een column en ipv wat schreeuwcontent dan meteen kwaliteit levert. Dát is wat we graag zien op de GeenSteil!

de Voorzittert | 09-02-18 | 22:50 | 1

Haar eerste column sinds haar comeback dat ik, door u beschreven redenen, uitlees.

Trans_Fimmermans | 09-02-18 | 23:37

Heeeeeel veul kusjes ja....

potverdrie | 09-02-18 | 22:49

Hartje Ebru

am*dam | 09-02-18 | 22:48

Soms kan een dictator ook verlossing geven. Wel een hele lieve uiteraard.

hoochee | 09-02-18 | 22:48 | 2

Zachte heelmeesters maken altijd stinkende wonden.

Ommezwaai | 09-02-18 | 22:50

Heel juiste constatering. Hopelijk gaat dat doorzetten en komt er een andere politieke cultuur.

WilhelmusCA | 09-02-18 | 23:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino