achtergrond

Geenstijl

Ebru Umar is en blijft #TEAMTHIERRY

Als de een na de andere “prominent” z’n lidmaatschap opzegt, wordt het tijd om kleur te bekennen. Ik ben lid en ik blijf lid. Zoals ik ook GeenPeil lid ben - mag je dat nog zeggen?

Dat journalisten onpartijdig horen te zijn, is een utopie die op het mediapark niet wordt nageleefd dus waarom roomser dan de paus zijn? Sterker nog, toen ik in 2004 mijn VVD lidmaatschap skipte omdat Geert Wilders en Annet Nijs geen vrijheid van meningsuiting hadden maar die Afrikaanse economische hypochonder vluchteling (ex-PvdA nota bene) wél, haalde iedereen zijn schouders op. Als je een zwarte vrouw bent, mag alles in dit land – Sylvana is het levende bewijs ervan. De blanke man wordt de partij uitgezet, de blanke vrouw uit d’r ambt verderven. VVD: voor al uw dubbele maatstaven.

Nu ineens heet iedereen en zijn moeder - die tijdens de landelijke verkiezingen niet interessant was, want ach ja, Forum hé? Thierry hé? maar die op de FvD lijst gestaan hebben - ‘prominent’ lid te zijn. En dus interessant. Nu ineens duikt de landelijke media, op ‘prominenten’. Right,  prominenten die niet meer dan pagina- cq lijstvulling waren. De waarheid is hard. In hun utopie,  gevoed door Baudets overtuigingskracht zagen ze zichzelf opeens iets heldhaftigs  doen, het land redden of zo. Hoe triest is die overtuiging? Eerder droomden ze van redelijk pijn- en moeiteloos 80k plus op jaarbasis op te  strijken. Het is pure zakkenvullerij, plucheplakkerij die gerekt moet worden tot in de  eeuwigheid – Marleen Barth dacht er zelfs tot op Malediven mee weg te komen. Dát is politiek.

Dus who the fuck cares wat mensen met een mislukte carriere te janken hebben over Forum voor Democratie en Thierry Baudet? Waar zijn Frits Wester en co als je ze nodig hebt? Normaliter zijn ze nooit te beroerd om Ybeltje Berckelmoes en SP-meisje hoe-heet-ze-ook-alweer, die leuke, af  te serveren als ‘rancuneus’ en ‘gefaald’, en dus hun zendtijd niet waard. Maar als het om FvD-prominenten gaat, is het smullen. Dan is geen zendtijd te veel, geen artikel te weinig - nee, we linken niet naar die shit. 

De waarheid is dat te veel kapiteins op een schip gewoon te veel zijn. Oók als het de renaissancevloot betreft. De waarheid is dat bij een nieuwe beweging tegenspraak prima is, maar je zin doordrijven niet aan de orde. ‘Prominenten’ zijn net jankende kinderen, de gang is een prima plek om hun ego af te koelen. Dat het ego van Baudet op een dag ook afgekoeld zal moeten worden, zal niemand verbazen – en hem al helemaal niet. Zoals alle slimme mensen weet hij precies wat hij niet weet en duldt hij als geen ander de expertise en ervaring van anderen. Het enige wat je hem kunt verwijten is haast en geldingsdrang. Dat in die haast nogal ‘ns wat ego's vertrappeld worden, spreekt voor zich. Maar dat in de farce die politiek heet, Baudets ego als laatste zal sneuvelen, is een  feit. En zij die door MainStreamMedia als ‘prominent’ bestempeld worden, verdienen niets anders dan een royement. Ze behoren tot een ras waarvan het IQ en anders zeker het EQ  teveel vragen oproept. Je zou bijna denken dat ze tot het ras der journalisten behoren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.