Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Leraren zijn links. Maar debat daarover is "scary"

Eenheidsworstonderwijs in een eenheidsworstmaatschappij vol eenheidsworstideeën

Leraren zijn links. Dat is geen nieuws. Wat je wel steeds vaker hoort, is dat leraren zich  veroordelend opstellen naar leerlingen en studenten die islamkritisch, Wildersvriendelijk of Trumpminnend zijn. Daar heeft Wierd Duk een stukkie over getikt (pdf).

In dat stuk zegt Terry Berdet dat hij op scholentour gaat rond dat onderwerp. Dat heet dan op links weer "scary". Terwijl Baudet (in tegenstelling tot eerdere PVV-pleidooien voor berufsverboten voor universitaire leermeesters) juist pleit voor debat. Geen idee wat er "scary" is aan het citaat, uit de Telegraaf: "Ieder mag zijn eigen mening hebben. Wat mij zorgen baart, is de intolerantie in het debat. Iedereen die enigszins afwijkt van de mainstream wordt meteen een racist en extreemrechts genoemd." Dat is eerder een vrij feitelijke contstatering, die gestaafd wordt door de vele mails die Wierd Duk van De Mensen In Het Land heeft ontvangen (inlog/paywall). Het zijn tevens "titels" die met toenemende schamper & hoon als geuzennamen gedragen worden op internet ende sociaalmediaas. En nee, dat is geen louterende ontwikkeling, want als iedereen een schouderophalende racist is, is niemand het nog en daarmee bagatelliseer je écht racisme. Dat zouden leraren & linksmensen als geen ander moeten begrijpen. Maar ja, de combinatie Wierd Duk, Thierry Baudet & De Telegraaf is nou eenmaal racisme & fascisme & islamofobie. Zeker als GeenStijl er ook nog een stukje aan wijdt. Verdomme. Zijn we er toch weer ingetuind, in die vieze cirkel.

Reaguursels

Inloggen

Ik kan een ieder verzekeren dat dit niet uitsluitend in NL aan de hand is. Eenzelfde methode in iedere zgn. liberale samenleving toegepast en het lijkt wel van hogerhand te worden gedirigeerd. Heeft onze oudste eerst in NL moskeeen moeten tekenen en kleuren & is er godverdomme dezelfde boelshit aan de hand hier lokaal in de US of A. Politiek correcte linksche gutmensch. Heb ik als alternatief een dear hunting adventure geboekt om echte vaardigheden te leren. Het zal nog van pas komen.

Swonchek | 08-12-17 | 06:55

Enkel de leraren op een gymnasium zijn links. Wilt u echt eens een ander geluid horen: spreekt u dan eens met VMBO leraren afkomstig uit de grote- en middelgrote steden in het westen des lands, die lesgeven op scholen met een allochtoon leerlingenbestand van 50-70%. Bij de leerlingen met een Turkse achtergrond, gaat iedere spreekbeurt tegenwoordig over Erdogan. Ze zijn zó dom. De leraren moeten dat uitzitten, zonder in lachten uit te barsten. We zouden Pechtold eens een paar dagen op zo'n school moeten laten rondlopen.

oliebolletje123 | 07-12-17 | 22:54

Zeg, ik sta al sinds augustus 2000 voor de klas wiskunde te geven, maar ik ben ABSOLUUT NIET links!

H.J.W. | 07-12-17 | 19:14 | 1

Goed zo, maar kun je dit ook openlijk in de leraren kamer ter sprake brengen?

Joostmochtnietsweten | 07-12-17 | 19:47

Zowel op de journalisten opleidingen als op de lerarenopleiding is de sfeer en lesstof al erg links. Wat wil je dan dat ervan terecht komt.
Bovendien leraren zijn ambtenaren en vaak ook nog eens stront eigenwijs en dat moet het grut eea bijbrengen....., tja. Als ze dat on gekleurd zouden doen is er niets aan de hand echter zeer groot deel legt graag zijn doctrine op aan de leerlingen totdat een vader verhaal gaat halen en de leerkracht bij de tijd zet. Wat veel meer zou moeten gebeuren.

Moneytron | 07-12-17 | 14:56

Ik had een linkse leraar Nederlands, met heuse juchtlederen sandalen en bijbehorende geitenwollen sokken. Die maakte helemaal zelf een lesprogramma voor zijn klassen over de pers. Vergelijkende tekstanalyse, retorica, persvrijheid, de vrijheid van drukpers, censuur, repressie en geweld, collaboratie, roddel, reklame en geldstromen, fusies en consolidatie van media, alles kwam er aan de orde. Onze 100% zelfgepunnikte lesboeken vol knipsels uit alle kranten en opiniebladen werden door de concierge gestencild. Van die lessen heb ik nog elke dag lol. Helemaal om te weten hoe ik de schuimbekkende luchtbakkerij van de Telebraaf media groep hier op waarde moet schatten.

dezenicknameisbezet | 07-12-17 | 13:56

Verschillende factoren spelen hier een rol. Een daarvan is dat de docenten zijn opgeleid aan universiteiten en hogescholen, waar vaak keuzes zijn gemaakt in het onderwijs-aanbod. Zo heb ik ooit geschiedenis gedoceerd op een middelbare school en had ik schoolboekjes die iets schreven over de Nederlandse geschiedenis, maar tijdens mijn studie was dat nooit aan bod gekomen.
Een andere factor is het diversiteits-verhaal: naarmate scholen meer afhankelijk zijn van de instroom van leerlingen uit allerlei allochtone bevolkingsgroepen, zijn die scholen meer geneigd om in de lesstof die groepen beter te bedienen, wat vooral werkt met verhalen uit linkse hoek (als je als school iets positiefs over Baudet of Wilders zou lijken te verkondigen, kan je dat een hoop aanmeldingen en daarmee inkomsten kosten).

JoopRe | 07-12-17 | 13:36

Heb net het stuk op de Telebla zitten lezen en met name de brieven die de heer Duk kreeg van zowel leerlingen/studenten als leraren of ouders. Het deed mij nog het meest denken aan de brieven die ons aller Gadfather (Gad Saad) krijgt toe gestuurd. Met regelmaat verwerkt hij die in zijn video's. Het is werkelijk onthutsend en zorgelijk te noemen hoe de ontwikkelingen op de diverse scholen/universiteiten zijn. Zowel in Canada/USA als hier. Er wordt totaal niet meer aan kritisch of rationeel nadenken gedaan. Het is een echoput geworden van safe spaces, uithuilkamertjes, Linkse deugmeningen en wee je gebeente als je daar niet aan mee wenst te doen. Men wordt klaar gestoomd om als drone in het perverse systeem mee te deinen. 1984 doet steeds meer opgeld. En iedereen die vast houdt aan dat 2+2 toch echt 4 is wordt verguisd, gedemoniseerd en in sommige gevallen zelfs vermoord (Fortuyn). Dood- en doodeng.

Sjefke7807 | 07-12-17 | 13:13 | 1

Homescholing als alternatief overwegen.......

Swonchek | 08-12-17 | 07:03

Docenten hadden altijd "de media" aan hun kant.
Die hun slappe hap bevestigde en opvoerde.
"De media" worden nu nauwelijks nog serieus genomen.
En nu worden ze openlijk uitgedaagd voor een debat: Scary!

Arausio | 07-12-17 | 13:01

Verbazing alom dat oud-onderwijzers die eenmaal elders hebben gewerkt, er niet zo happig op zijn om terug te keren naar het onderwijs.
Onderwijs geven is een mooi beroep, dat blijft.
Waar men tegenop ziet is om tussen wereldvreemde collega's te moeten werken die hun eigen indoctrinate als scholier (pardon, "student") nooit te boven zijn gekomen en elkaar versterken én 'verbeteren'(want: juf/meester) omdat zij denken dat het 'zo hoort', en omdat je (alleen) dan 'deugt'.

Wering | 07-12-17 | 12:41

Het onderwijs is een indoctrinatiemachine. Zag laatst een lesje Duits van havo 5. Een vraag in het Nederlands en de vertaling daarvan in het Duits alsmede het antwoord in het Duits. Het waren zinnen als, zijn er genoeg gekleurde leraren op deze school (uiteraard waren het er te weinig volgens het antwoord), wat doe je als een klasgenoot gediscrimineerd wordt, hoe kunnen we de integratie bevorderen.... etc. etc. Ze doen niet eens meer hun best om het te verhullen.

Afgeschminkte Bassie | 07-12-17 | 12:34

Moet je eens op een Amerikaanse college campus komen.

His Lordship | 07-12-17 | 12:32 | 1

Kan me er iets bij voorstellen

Swonchek | 08-12-17 | 07:04

Jaja, linksemensen met hun eenzijdige werkelijkheid confronteren is idd 'scary'.
De zijn het namelijk niet gewend en voor je het weet
ben je een racist, fascist, vrouwenmepper of iets van die trant.

hotmint | 07-12-17 | 12:31

Dat ik op m'n 70ste nog racist zou worden, had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken, maar: voilà! Flexibility is a virtue...

Pierre Lebon | 07-12-17 | 12:28

Het gaat er niet om, of docenten links zijn, maar of ze links les geven, of vanuit een andere kleur. Toen ik op de middelbare school zat had ik een leraar maatschappijleer die lid was van de CPN, maar in zijn lessen wel eerlijk alle perspectieven en meningen afgewogen presenteerde. Dat kan ook.
Maar als je als docent op een gekleurde manier lesgeeft, dan ben je fout bezig. Het is je taak als docent om leerlingen te stimuleren kritisch na te denken; niet om ze heilige huisjes te laten adoreren.

JoopRe | 07-12-17 | 12:26

Als je je vlees niet opeet, dan krijg je geen puddinkje.

dezenicknameisbezet | 07-12-17 | 12:19

… En GeenStijl trekt de lange lijn van kwaliteitsdaling in hun artikelen (inmiddels gedegradeerd tot ‘stukjes’) verder door: Wat een ongelofelijke clickbait titel met 0,0 onderbouwing!

Mijn vraag is simpel voor alle jaknikkers hier die hun eigen posttraumatische middelbare schooltijdtrauma duidelijk nog niet verwerkt hebben: Ja het Nederlandse onderwijs is kut, maar wat verwachtte je dan?

Wat verwacht men dat er gebeurd als het salaris zo (betrekkelijk) treurig is?! De gemiddelde baan met een HBO- of WO-niveau verdient echt aanzienlijk meer dan een docent. Ga jij dan na 4 jaar studeren voor een hongerloontje in het onderwijs werken? De realistische rechtse individualist zal het eerder weigeren dan die naïeve linkse wereldverbeteraar.

Wat verwacht men dat er gebeurd als het respect voor de docent weg is ?! Voor ieder wissewasje met je kutkoter een rechtszaak aanspannen of een of andere orthopedagoochelaar een dyslectieverklaring laten tekenen voor een smak geld. Want je kind is niet vervelend of lui, heeft geen lager IQ dan jijzelf en liegt al helemaal nooit want zo heb jij ze niet opgevoed. Nee inderdaad: jij hebt ze niet opgevoed en zit nu te zeiken op een docent die jouw onvermogen moet recht timmeren. Blijf jij zitten op zo’n baan als je elders het 10x beter kunt hebben?

Wat verwacht men dat er gebeurd als een beroepsgroep zo ontzettend vervrouwelijkt?! Dat er zoveel meer vrouwen in het onderwijs werken dan mannen is nog niet eens het grootste probleem. Waar het systematisch misgaat is bij het feit dat veel vrouwen parttime werken. Dat verziekt de arbeidsmarkt want mannen willen fulltime werken en zolang scholen hun gaten blijven opvullen met steeds maar meer parttimers komen zij niet aan een baan en verlaten op den duur het onderwijs.

Wat verwacht men dat er gebeurd als ontslagrecht in onderwijsland zo ontzettend dichtgetimmerd is?! Enig idee wat er moet gebeuren voordat een leraar ontslagen kan worden? Hij of zij moet aan een kind zitten. Je functioneert slecht? Geen reden voor ontslag. Je haalt bedroevend lage resultaten? Geen reden voor ontslag. Je voert al jaren geen flikker uit? Geen reden voor ontslag. Geloof je dan echt dat die gemotiveerde docent zijn werk tot aan zijn pensioen met volle overtuiging blijft doen als de eerste beste lapzwans er exact hetzelfde voor terugkrijgt?

Wat verwacht men dat er gebeurd als de lerarenopleidingen de afgelopen 20 jaar compleet verziekt zijn? De docentenopleidingen zijn al decennia de vuilstort van de Nederlandse universiteiten. Als je niks kunt, maar toch jezelf na 10 jaar op de een of andere manier naar een universitaire master hebt weten te pijpen … ga dan maar bij een lerarenopleiding solliciteren. Dan worden docenten dus opgeleid door wereldvreemde pseudo-intellectuelen die zelf nog nooit voor de klas hebben gestaan. Om over de aanmeldingen nog maar te zwijgen, want alles wat “het nog niet weet” gaat maar naar de lerarenopleiding. Tel daar nog alle speciale sneeuwvlokjes bij op die hun eigen middelbare schooltijd niet los kunnen laten of al die meisjesmeisjes die bij de inschrijving aan de PABO al nat dromen over parttimen en kindertjes baren … en er blijven maar een paar normale gasten/meiden over.

Overal zitten mongolen achter een bureau, zeker ook in het onderwijs. Maar de docenten van vandaag zijn over het algemeen rechts/realistisch genoeg in hun denken.

Deze mensen (in tegen stelling tot de toetsenbordridders hier) staan namelijk elke dag midden in de drek van de maatschappij anno 2017.

Ze zitten alleen gevangen in een links systeem van inspraak en onderwijsvernietiging en een rechts systeem van meer werken, meer doen en bezuinigen. Ga dan niet alle leraren en het onderwijs over een kam scheren.

Poep er in, is poep eruit.

Zeemeerminneke | 07-12-17 | 12:02 | 2

Ik denk dat het iets te persoonlijk opvat. En je komt nu met de kwaliteit van het onderwijs in bredere zin.

Je komt met nogal wat zaken waarvan jij denkt dat de daling van de kwaliteit van het onderwijs verzaken. Op dat vlak ben ik het met je eens...

Maar alles wat je aanhaalt, daarin zie ik geen rechtvaardiging van of verklaring voor het opdringen van bepaalde ideeën.

nikolaos | 07-12-17 | 12:34

70 tot 80% van de mensen die in een ziekenhuis werkt ( op laboratorium of aan het bed) verdient minder dan een onderwijzer op een basisschool! Ze maken zeker niet minder uren dan onderwijspersoneel en gaan niet staken. Maar neem aan dat u ook op kwaliteit verzorging hoopt als u er een keer met iets ernstigs binnengebracht wordt. Als je de baan aanneemt, dien je te leveren!

JayJay | 07-12-17 | 12:53

Flashback! Maatschappijleer echt verschrikkelijk (jaren '90).

Nou daar kwam die dan: De discussie over de multiculturele samenleving. Nou moet ik toegeven dat het lastig is om een inhoudelijke discussie te voeren met typische 16-17 jarigen maar we hadden natuurlijk wel kunnen leren wat een redelijke discussie was. Hadden we kunnen leren, is niet gebeurd.

Hoe het verliep: De juf kondigde het onderwerp aan en noemde wat punten die niet aangehaald mochten worden. Uiteindelijk hield iedereen zijn waffel dicht en de juf sprak over hoe leuk al die (huids)kleurtjes toch waren (dat was toch niet relevant?) en toen kwam het stokpaardje, het argument dat alle andere argumenten van tafel -ok, niet op die van ons van, niemand zei wat- veegde: "Denk eens na over al die restaurants met dat heerlijke eten uit andere landen."

En ik vraag me nog steeds af hoeveel van mijn klasgenoten dit als een goede les hebben ervaren...

nikolaos | 07-12-17 | 12:02 | 1

Feest der herkenning haha. Ik had ook een PvdA maatschappij leraar die een groot hoefijzer op het bord tekende. Extreem links (SP) en extreem rechts (gw) zaten bijna tegen elkaar aan en de wereld verging als je daar op stemde. VVD waren graaiers én zaten tegen racisme aan. CDA mocht je niet op stemmen, want die waren "g" ristelijk. Dus je kwam eigenlijk automatisch op de PvdA uit. Iedereen die wel eens een pizza of shoarma at moest toegeven dan buitenlanders geweldig waren, anders waren we saaie Hollandse kaaskoppen die alleen aardappels vreten. Zelf denken was er niet bij haha

Rest In Privacy | 07-12-17 | 12:51

Je bent links in je jeugd en je moet wat.
Want leven naar je idealen is leuk, maar je wilt ook regelmatig kunnen neuken in 'n verwarmd huis en dat betekent, dat je toch in deze vreselijk kapitalistische maatschappij moet werken, 'omdat je geen gratis geld krijgt'.
Dan word je leraar, als je wijsneus bent.
Dan word je ambtenaar, omdat je dan bijna niks hoeft te doen.
De leraren zijn agitatoren én potentaten én nog 'n sprankje wereldverbeteraar 'als het mooi weer is'. Maar toch verzuren ze, omdat het maatschappelijk ook blijft regenen, en dan moeten ze weer (financieel) schuilen, omdat gratis protesteren voor meer geld zo armoedig is als je helemaal nat wordt in de regen.
Van de ambtenaren wordt gezegd, helemaal zeker is dat niet want 'we' zien ze niet, dat ze bezig zijn met 'n nieuw protocol voor de ondersteuning bij de bestaande kantoordiscipline, waarmee ze bezig zijn tot ze iets anders hebben om mee bezig te blijven. Die rollen alsmaar door 'met hun ogen dicht'.
Want 'links idealistisch' is als mooi-weer-denken tijdens het voorjaar, en de paraplu's 'n motie van wantrouwen vinden tegenover de wispelturige weergoden. Het ligt dus nooit aan 'hen', dat de idealen nog niet verwezenlijkt zijn, maar ze hebben er al wel tien redenen bij om dat uit te leggen, snap je?
En haal 't niet als leerling / student er anders over te denken, anders krijgt zo'n docent 'n burn-out van jou, en dat moeten we niet willen met z'n allen. Ja meneer, ja mevrouw. En verder wil zo'n docent alleen maar 'gezellig' fijngestemde meningen horen in zijn/haar klas; dus géén Wilders, géén PVV, géén Pegida, geen Baudet, en gaan andere onderbuik-gevoelens, snappen jullie dat (?), want ik wil van iedereen tegelijk horen dat jullie het met mij eens zijn. En alle leerlingen / studenten weten, 'het duurt nog maar 50 minuten, en dan kunnen we dit lokaal weer verlaten'. En later, als ik groot ben, en echt vrij, dan ga ik alles helemaal anders doen'.
De jeugd, onze toekomst.

Der Paulie | 07-12-17 | 11:44 | 1

lees:
En haal 't niet als leerling / student in je hoofd er anders over te denken, anders krijgt zo'n docent 'n burn-out van jou, en dat moeten we niet willen met z'n allen.

Der Paulie | 07-12-17 | 11:47

Een kant die wordt overgeslagen is dat linkse leraren zelf ook vaak de pineut zijn. Over wangedrag, intimidatie en bedreigingen van allochtone leerlingen kan nauwelijks worden gesproken. Gezag van vrouwelijke leraren wordt door die groep niet aanvaard. Er staat tegenover dat er ook Marokkaanse en Turkse leerlingen zijn die erg hun best doen, zich schamen voor het gedrag van hun klasgenoten. Maar ook zij kunnen dat niet echt hardop zeggen. Aldus mijn - linkse - zus, die lesgaf op verschillende VWO’s en bij enkele om deze redenen al na een paar weken was vertrokken.

Vod Kanockers | 07-12-17 | 11:37

Schijnt dat de SP in een spagaat zit wat betreft immigratie. De helft van de partijleden is nl. tegen.
Asscher heeft weleens gezegd dat Fortuyn toch gelijk had etc. Links is ook aan het schuiven(laatste conference Theo Maassen).
Gaat wel langzaam.

ger1306 | 07-12-17 | 11:32

Enige tijd terug was de beschuldiging racist een behoorlijke belediging. Het stond gelijk aan negers achterin de bus laten zitten of nog erger laten opstaan voor een blanke. Wellicht zelfs een nazi die joden enzovoorts. Tegenwoordig is een racist
iemand die voor zwarte piet is
iemand die geen zwangere vrouw aanneemt.
Een kind dat niet graag bij de Turkse jongens in de klas zit

Het interesseert mij geen bal of iemand mij een racist vindt. Misschien ben ik dat in de loop van de jaren ook wel geworden. Net als veel mensen in Nederland.
Niemand vraagt zich af waarom dat ze is:
Het is in principe fout wanneer Nederlanders met een Nederlandse naam wel voor een gesprek worden uitgenodigd en allochtonen met een niet westerse achtergrond niet. Maar... niemand durft de vraag te stellen hoe dat komt. Hoe komt het dat autochtone kinderen allochtone kinderen mijden?

metdedag | 07-12-17 | 11:24

De steeds groter wordende kloof tussen links en de werkelijkheid, dat is pas scary.
Dat is pas een kloof die marxisten zouden moeten willen nivelleren.

Angel_eyes | 07-12-17 | 11:22

Wat er al sinds de jaren zeventig aan misvorming van de kinderen door het linkse onderwijs wordt gedaan valt het best te snappen aan de hand van de hoofdthema´s van het magazine SamSam: democratie, kinderrechten, duurzame ontwikkeling en identiteit. Het lijkt wel of hoofdmeester Soros dat verzonnen heeft. Want uiteindelijk blijkt het allemaal te gaan om het hoogste doel:
Wereldburgerschap. Wie denkt moet nu snappen...
www.samsam.net/leerkrachten/abonnemen...

squadra | 07-12-17 | 11:17

ijn vriendin (zelf ook ietwat links) werkt op een school en zegf hetzelfde. Links, D'66 en de Volkskrant is de norm. Haar dochter klas 5 gymnasium, zegt hetzelfde. Het is gewoon vnl waar, waarom er dan geen debat over willen hebben, zegt genoeg lijkt mij.

Apollo | 07-12-17 | 11:15 | 1

Je puberdochter en je meest recente vriendin zeggen iets en dus zegt dat voor jou genoeg, lijkt je. Wat een kritische denker zeg ... misschien toch te lang op z'on linkse school gezeten?

Zeemeerminneke | 07-12-17 | 12:11

De kern van het probleem is dat het overgrote deel van de ambtenaren en semi-ambtenaren links is.
Dus dan krijg je vanzelf linkse praatjes voor de klas, en rechts beleid wordt gedwarsboomd en tegengewerkt.
Dat gaan we niet veranderen hoeveel debatten we ook houden; linkse mensen hebben voor het grootste gedeelte een directe afhankelijkheid van de overheid.
En rechts = kleinere overheid , dus een direct gevaar voor de eigen positie.
Dit probleem is niet op te lossen.
De kern is nu eenmaal dat er teveel ambtenaren zijn, omdat er te weinig banen zijn/ initiatieven genomen worden om geen ambtenaar te worden. dat zit in de mens: luiheid en gemakszucht.
De huidige maatschappij is wat dat betreft volkomen verrot. En de technologische vooruitgang helpt ook niet: iedereen verwacht alles gratis te krijgen, en wel nu, en zonder hard te werken of te sparen.
Het "beroep" van ambtenaar sluit daar simpelweg het beste op aan.

Nuchternederland | 07-12-17 | 10:56

#jesuisracist

ChacarronMacarron | 07-12-17 | 10:41

Gisteren 'debat' bij DWDD over de stand van het land. Knuffelturk Eus mocht langdurig uitleggen waarom hij en zijn landgenoten zo gediscrimineerd worden, maar niemand aan tafel benoemde de échte oorzaak van de tweedeling in dit land: het feit dat al decennialang een groep van miljoenen Nederlanders buitenspel gezet wordt, niet mag meedoen, genegeerd wordt. Vroeger waren het de Telegraaflezers en TROS-kijkers, toen kwamen de Pim-en LPF-stemmers, nú zijn het de PVV-stemmers en GeenStijl-reaguurders. Het zijn de mensen die er volgens Pechtold en zijn vriendjes 'niet toe doen'. Zij hebben een incorrecte mening, horen niet bij Ons Soort Mensen dat bij DWDD mag 'debatteren' over Nederland. Mensen die (te) lang aan de macht zijn zien nooit de onvrede, irritatie en frustratie onder het volk, tot het te laat is. Pechtold is het schoolvoorbeeld van zo'n regent. Kakelen over 'verbinding' terwijl je de deur allang hebt dichtgegooid en de bel hebt afgezet.

Zenzeo | 07-12-17 | 10:36 | 4

Het meest schokkende vond ik nog wel de terloops opgeworpen stelling dat Pim Fortuyn in z'n eentje de partijen die het tot dan toe best wel goed met elkaar konden vinden uit elkaar gespeeld zou hebben. Dan heb je werkelijk stront in je ogen en in je oren. dan snap je niet wat je met z'n allen veroorzaakt hebt, wat voor puinhoop je zelf gecreëerd hebt. De klokkenluider de schuld geven van de misstand, dat is een bekende tactiek, maar hier zag je dat het een tactiek is om de eigen cognitieve dissonantie te laten verdwijnen. Zelfverlakkerij.
Een van Nieuwkerk die zwaar overbetaald wordt door de Staatsomroep en aldus elke dag het levende bewijs is van ontsporing zit een beetje te keuvelen met uitgeselecteerde tafelgasten in de trant van "jongens, hoe gaan we dit weer eventjes in evenwicht brengen?" Stront in de ogen en in de oren, stront die ook de zelfgegraven fatsoenskloof aan het vullen is. Nog even en die kloof is vol, en stroomt over. Dan staan ze met hun dure linkse schoentjes in de eigen uitwerpselen.

Schoorsteenveger | 07-12-17 | 11:05

Je hebt het over tactiek schoorsteenveger maar was dat maar zo. Het was geen tactiek, ze waren er echt van overtuigd. Vooral die vrouw (ben slecht in namen) is te dom om te poepen

Dulacs | 07-12-17 | 11:09

DWDD was een bron van ergernis. Het debat was tussen "pvda-links" tot "cda-achtig-rechts", waardoor het geen debat was. Swieberd van der liende was de grootste teleurstelling. Die jongen is hartstikke rechts, rolt elke keer met z'n ogen als er weer een pvda-er aan het woord is, maar hij durft helemaal niets toe te geven. Hij woont dus in Amsterdam, word daar weggepest door criminele allochtonen en besluit maar te verhuizen. Vervolgens vraagt een linkserd of het hem rechtser heeft gemaakt maar hij ontwijkt de vraag. Een half uur later heeft hij de mening dat geen enkele politicus de problemen met islamieten kan oplossen en dat we allemaal maar net zo als hem moeten verhuizen in de toekomst. Juist...

Rest In Privacy | 07-12-17 | 11:15
▼ 1 antwoord verborgen

Als het allemaal "topfiguren" zouden zijn in hun metier, hadden we geen lesboekjes nodig.....

Mazoeza | 07-12-17 | 10:29 | 1

Je hebt het over de leerlingen toch?

Zeemeerminneke | 07-12-17 | 12:12

Staan we niet allemaal van tijd tot tijd voor de spiegel en hebben we dan een soort functioneringsgesprek met onszelf? Een blik op je leven. In dat verband vraag ik me af wat voor een kijk je op je bestaan hebt als ambtenaar of leraar in een wereld die slechts bestaat uit een en al zelfvervullende profetieën, gedomineerd door het linkse gedachten goed, en doorspekt met haat naar andersdenkenden. Ook wetende dat er een meer gematigde en realistischer omgeving is, dan wat de Volkskrant en het NRC predikt. Dan heb je een enorme plaat voor je smoel.

Memek | 07-12-17 | 10:20

Sgool is toch nuttelooos. Kijk naar mij, 3 uitkeringen een stuk of wat toeslagen en een mooie zolder. Wat wil een mens noch meer.

Mark_D_NL | 07-12-17 | 10:15 | 2

Een koelkast met speciaalbiertjes... maar dan heb je ook alles

Dulacs | 07-12-17 | 10:16

Nou, ik heb ook nog die Welkommeisje met spannend doek

Breinbrouwsels | 07-12-17 | 10:17

Nog even en racist is een geuzennaam

Dulacs | 07-12-17 | 10:14

Ik de jaren 70 hadden we al "gast aan tafel" en kreeg je een kartonnen spaarpot mee die je dan als kind met je zakgeld moest vullen, dus die crap is al vrij oud. We hadden toen ook al een Turkse school en heb een tijd daat gezeten omdat ons schoolgebouw werd verbouwd. Met zo n portret van Atta de Turk aan de muur in de klas. En het stonk ongeloofelijk naar knoflook. Anyway. Integreren is niet moeilijk. Je moet het willen. Onze kinderen zijn vanaf zeer jonge tijd in Zwitserland. Om ze de taal te laten leren hebben we ze alleen maar tenminste drie dagen per week naar de kinderopvang moeten brengen. daar leerden ze Schwiitzerduutsch vanzelf. Nu spreken ze het vloeiend.

Zatkniss | 07-12-17 | 10:12

Vroeger, een halve eeuw geleden werd ik door mijn openbare lagere school als slaaf ingezet voor gedwongen colportage. Ik moest namelijk kinderpostzegels verkopen. Er zat een minimumquotum op. Te weinig verkocht betekende voor de klas te kakken worden gezet. Oh ja, arbeiders waren vies en notarissen hoefden alleen nog een mijter op te zetten om als heilige beschouwd te worden. De meeste leraren waren niet alleen links, maar haatten het plebs. Nu begrijp ik hoe dat kwam. Te lange dagen, te laag loon, te grote klassen met teveel strontvervelende kutkinderen.

Nivelleermarionet | 07-12-17 | 10:12

20 jaar geleden kregen de kinderen van een openbare school in Hoorn allemaal al een briefje mee naar huis van de hoofdonderwijzer waarin stond dat de ouders er voor moesten zorgen dat hun kinderen geen brood met ham mee naar school namen om de moslim kinderen in hun klas niet boos te maken.

blauwe zander | 07-12-17 | 10:11 | 1

En toen nam jij je varken mee de klas in tijdens dierendag?

KlunsJohannus | 07-12-17 | 10:22

Er is helemaal niets veranderd.
Onderwijzend personeel (personeel van wie eigenlijk) van basisschool tot en met universiteit meent al eeuwen met beide benen op de grond en in de maatschappelijke modder te staan. Ze zijn echter te stom om te beseffen dat ze in een heel klein ideologisch kringetje ronddraaien en op een enkeling nakomen ze daar hun hele leven niet meer uit....

Mazoeza | 07-12-17 | 10:10

Wat we ons tevens eens hardop moeten afvragen is wat er nou precies zo 'extreemrechts' is aan immigratiebeperking en een anti-EU standpunt.

Adversary | 07-12-17 | 10:10 | 1

De rechtse neoliberalen zijn ook erg voor 'verdere Europese samenwerking' (lees: een EU-superstaat), want dat is goed voor 'de economie' (lees: de multinationals). Dit terwijl oud-linkse partijen als de SP juist EU-kritisch zijn (of tot voor kort waren). Dus je zou EU-kritiek ook als typisch links kunnen zien. Maar ja, extreem-rechts lekker fout en is daarom een veel prettiger term om mee te framen.

KlunsJohannus | 07-12-17 | 10:21

Tja, links en debat is ook een hele slechte combinatie. De argumenten van links zijn meestal wat niet onderbouwde kregen, waarvan ze denken dat ze met vaak genoeg herhalen waarheid worden.

Franker | 07-12-17 | 10:08 | 2

Helaas werkt het in de praktijk wel ongeveer zo. Laatst zei m'n schoonmoeder dat een 'multiculturele samenleving' goed is. Ik vroeg haar waarom. Ze kwam vervolgens niet verder dan shoarmatentjes en 'leren van elkaars cultuur'. Toen ik haar vroeg wat wij tot nu toe hebben geleerd van - bijvoorbeeld- de Marokkaanse cultuur, kwam ze ook niet verder dan lekker eten koken. Zij gelooft in die multiculturele samenleving omdat dit er de afgelopen jaar door alle instituties is in geramd bij de bevolking. Valide argumenten ontbreken.

KlunsJohannus | 07-12-17 | 10:16

Maar dat beweerde Goebbels ook al.

Jezus_Boeddha | 07-12-17 | 10:24

Op de basisschool zijn de kinderen nog veel gemakkelijker te manipuleren. Mijn kinderen moesten op een gegeven moment met een rugzak om een aantal rondjes rennen. Let wel: de rugzak zat vol met flesjes water. Zo moesten ze ervaren wat de arme negertjes elke dag moesten doen: 20 km heen om water te halen, en weer 20 km terug.
Ik zei tegen mijn kinderen: vraag maar eens aan de juf waarom ze hun hutjes niet naar de 20 km verderop gelegen rivier of bron verplaatsten?
En ik zie, ga maar rennen, maar alleen met lege flesjes.
Juf kwaad op me. Ik zei dat de basisschool basisvaardigheden en basiskennis moet aanleren. Indoctrinatie hoort daar niet bij.
Andere ouders waren het helemaal met me eens. Project mislukt, haha.

Jos9595 | 07-12-17 | 10:08 | 3

Idiote Juf. Hoeveel kinderen gaan er ooit naar Afrika?
Naar/door Duitsland of Oostenrijk. Dat gaan ze.

Laat de kindjes dan joodje spelen en zich fijn achter een boekenkast verstoppen. Heb je ook geen last van die kinderen tijdens de les en kun je op geenstijl reaguren.

Teleo | 07-12-17 | 10:22

Had graag haar kop willen zien..

Barkruk2 | 07-12-17 | 10:29

@jos9595.. herkenbaar. Vroeger geldt op halen om de negertjes in afrika vreten te kunnen geven. Mijn moeder wat zakje zaden voor groente gekocht met de boodschap. Hier dan kunnen ze zelf voor hun vreten zorgen dat moeten wij ook doen. Das dus bijna 45 jaar geleden....

Swonchek | 08-12-17 | 07:11

Dat docenten links zijn is niets nieuws, maar de bijna manische intolerantie ten opzichte van Baudet, Wilders, Trump of islamkritiek is zorgelijk. Het toont aan dat het Nederlands onderwijs top in de kern verrot is.

Irnerius | 07-12-17 | 10:03

Bij mijn kinderen op de basisschool zijn de meeste leraressen ook hartstikke links. Toen Trump was gekozen vorig jaar, vertelde de juf aan een van mijn kinderen dat Trump een slechte man is en dat het nu waarschijnlijk wel oorlog zou worden. Er liepen groepjes kinderen van 9/10 jaar oud, vers uit school, op straat luidkeels te zingen dat Trump een hondelul is. En verder zijn natuurlijk alle immigranten 'zielige vluchtelingen' en is Artsen Zonder Grenzen goed. Geloof mij: er wordt, bewust en onbewust, heel wat linkse propaganda door de strotjes van die onschuldige zieltjes geduwd.

KlunsJohannus | 07-12-17 | 10:02 | 1

Afdeling 'klein leed', niet verzonnen of aangedikt: ik heb drie(!) jaar geleden op een sjieke en gerenommeerde Haagse basisschool een 'juffie' moeten aanspreken op een 'aardrijkskundeles', waarbij aan één van mijn kleinkinderen over onze oosterburen werd verteld dat er groepen mannen in bruine hemden door de straat liepen die iedereen in elkaar sloegen. Ik vroeg haar of zij haar geschiedenis niet een tikje door elkaar haalde. Neen, dat was niet zo. Er liepen NU mannen in bruine hemden door Duitse steden, daarvan was zij oprecht overtuigd. Ze was weliswaar nog nooit in Duitsland geweest (!), maar dit wist zij zeker.
-
Enig doorvragen bij het kleinkind leerde dat het aan wel meer geografische en historische eigenaardigheden was blootgesteld. Ik heb wekenlang de schoolleiding moeten bewerken om het gedaan te krijgen dat er een gesprek met deze juffie zou worden gevoerd. En mijn dochter en schoonzoon (de ouders van het kleinkind) maar smeken of ik alsjeblieft niet zo lastig wilde zijn.
-
Het kleinkind in kwestie is overigens inmiddels aardig bijgepraat.

bisbisbis | 07-12-17 | 12:43

Op mijn middelbare school kreeg ik les van leraren van allerlei pluimage. Maar het belangrijkste adagium was: welke mening je ook hebt, zorg dat je erover hebt nagedacht en kom met valide argumenten. Er werd veel gedebatteerd. Dat was geweldig. Tegenwoordig is dat ondenkbaar.
Op school krijgen mijn kinderen dagelijks een grote golf van Gutmensch agitprop over zich heen. Elke vorm van dissidentie van docenten, ouders en leerlingen wordt door de directrice genadeloos en onmiddellijk de kop ingedrukt. Stuitend!

balustrade | 07-12-17 | 10:02

Uit eigen ervaring puttend: zelf ben ik rechts en werkzaam via zij-instroom in het onderwijs. Als iemand zijnde die vanuit het bedrijfsleven binnenkomt in die wereld is het een hele cultuuromslag, zeker bij de VMBO-scholen. Ze hebben geen enkele ervaring met geld verdienen, in de zin dat ze nooit in een commercieel bedrijf gewerkt hebben. De algehele tendens is dat er velen links zijn; en zeer tevreden zijn elkaar napraten, want overtuigd van het eigen gelijk. Die leven in een soort parallel universum. Er zijn zeer zeker collega's die rechts zijn overigens, maar die laten zich niet horen, want anders word je een buitenbeentje.
In het MBO is het heel anders. Daar zijn de vakdocenten veel meer op de hoogte van het werkelijke leven. Je leidt je leerlingen ook op voor een carriere in het bedrijfsleven. Daar is veel meer realisme te vinden. Op het MBO zijn de docenten die vakken als Nederlands, Engels, Wiskunde en dergelijke geven wel meer links georiënteerd.
Het is wel zorgwekkend dat het lerarenkorps een overwegend naar links overhellende oriëntatie heeft. Want links = wereldvreemd.

Jos9595 | 07-12-17 | 10:01 | 2

Ach kijk, een in het bedrijfsleven mislukte / overbodig geworden zijinstromer weet (na een paar jaartjes al, ongetwijfeld) hoe "het onderwijs" werkt. Als jij wel weet wat geldverdienen is, wat doe je dan daar?

Zeemeerminneke | 07-12-17 | 12:15

Zeg zeemeerminneke, krijg eens flink de typhus met je afzeikcommentaar.
Ten eerste is het invullend, ten tweede stellend en ten derde denigrerend.
Heb je geen leuke partner om af te zeiken?

ristretto | 07-12-17 | 13:24

Right. Geschiedenisleraar Paul Pera zegt een hekel te hebben aan polarisatie maar noemt in een adem dhr. Baudet een gevaarlijke man die hij kennelijk ook nog een eigen knokploeg toedicht. En dat is helemaal niet polariserend of zo.

Braboblanke | 07-12-17 | 10:00 | 1

Inderdaad. Grappig om te zien hoe linkse koekenbakkers telkens weer allerlei agressieve, beledigende en tendentieuze dingen roeptoeteren over FVD, met het argument dat FVD agressief is, beledigt en polariseert. Zonder daar verder argumenten bij te noemen.

KlunsJohannus | 07-12-17 | 10:07

En de intolerante links-extremisten roepen alweer op tot het weren van Baudet op scholen. Want in debat gaan en VvMU, dat zijn nare enge rechtse dingen die je niet moet willen.

raskol | 07-12-17 | 10:00

De linkse hystérie en demoniseren van andere meningen dan die van hunnie gaat tegen elk logisch denken in met als (mooi) gevolg dat den linksmensch een kuil graaft alwaar hij/zij/x op den duur zelf inlazerd .... het gaat wel wat langzaam, dat dan weer wel.

swebe | 07-12-17 | 10:00 | 1

Het gaat langzaam omdat de instituties (media, politiek, ministeries, koningshuis etc.) de linkse kerk in meerderheid steunen.

KlunsJohannus | 07-12-17 | 10:10

Links stemmen = meer salaris. Zo simpel zijn die kneuzen voor de klas. Je dacht toch niet dat daar enige moraal achter zit behalve de voorgekauwde dogma's die ons naar de gallemiezen helpen..

Wachtmeester R | 07-12-17 | 09:59

Onthoudt je als uitvoerende overheid -en als overheidsdienaar - van IEDERE vorm van bemoeïenis met religieus of politiek gedachtengoed. En één enkele inhoudsrichtijn voor geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer, zodat niet het rabiate gedachtengoed van de Arabische haatzenders en Turkse staatsmedia in onze opleidingen terecht kunnen komen.

bisbisbis | 07-12-17 | 09:58

Knop werkt niet, maar agenten zijn niet zo links hoor, verplegers ook niet, eerder machteloos. Leraren tja, ik denk dat ze het goed bedoelen maar ze kennen hun grenzen niet, ze snappen blijkbaar niet dat opvoeding niet in hun takenpakket valt. Ik zat zelf op een christelijke school en daar viel het heel erg mee achteraf gezien, basisschool (hele goede) absoluut niet.

Bokito ergo sum | 07-12-17 | 09:58

Hup rechtsmensen, voor de klas jullie!

JTKDM | 07-12-17 | 09:58

Ik heb vroeger bij het "vak" levensbeschouwing een onvoldoende gekregen omdat ik geen visie van Jezus had. Aangezien ik atheïst ben is een visie ontwikkelen over iemand die over water loopt en water in wijn veranderd voor mij alleen te duiden als fictie. Maar goed ik ben wel geslaagd maar wel met een onvoldoende voor levensbeschouwing op mijn diploma.

Catskapot | 07-12-17 | 09:53 | 3

Christendom, jodendom, islam, allemaal opgedrongen bullshit uit het Midden-Oosten. Fuck it.

Wachtmeester R | 07-12-17 | 10:02

lol
En? Afgewezen bij je sollicitatie als Kardinaal?

Teleo | 07-12-17 | 10:07

lol kardinaal, nee met ing. voor mijn naam ben ik nog niet zo bang als ik een sollicitatie zou hebben. Maar het is volkomen ridicuul dat vakken die geen tot vrijwel geen toepasselijkheid hebben in het latere beroepenveld mee tellen op een diploma. Ik was ook al bijna gezakt omdat ik een onvoldoende had voor muziek met mijn noten doofheid.

Catskapot | 07-12-17 | 13:18

Asscher wil natuurlijk niet zonder bijbedoelingen de onderwijssalarissen verhogen

Abu Bachouca | 07-12-17 | 09:52 | 1

De PvdA koopt stemmen, dat doen ze met subsidie socialisme en met ambtenaren salarissen.

Memek | 07-12-17 | 10:10

Het is opvallend te noemen dat op rechts er dezer dagen méér bereidheid is tot debat dan op links. Dat is ook niet verwonderlijk, als je bedenkt dat de scheidslijn door de linker partij getrokken wordt in de vorm van een fatsoenskloof. Het zou hoogstens een hekje mogen zijn dat een verschik in denkbeelden aangeeft, vrolijk geschilderd en niet te hoog, zodat je er zo overeen kunt springen, of zelfs helemaal geen hekje maar een krijtstreep of om de kilometer een grenspaaltje dat gemakkelijk verplaatst kan worden, maar nee, het is vanuit links perspectief een diepe kloof van fatsoen die het goede scheidt van het kwaad, en de mensen die het goede in zich hebben scheidt van degenen die door het kwaad bezeten worden.
Lieden die vinden dat zij de fatsoenlijken zijn vinden de ander onfatsoenlijk en al gauw een slecht en minderwaardig mens, iemand waar je bang van moet zijn. En als die ander de fatsoenskloof wil passeren met het voornemen om hier en daar overspanningen te bouwen zodat het verkeer tussen mensen wat gemakkelijker wordt dan is dat 'scary'.
De fatsoenlijke goedmens hoeft niet te debatteren, want hij heeft het gelijk, God en de Waarheid aan zijn zijde. Het is enkel zaak om het Kwaad en de Duivel aan de andere kant van de kloof te houden.
Als enkel de moraal heerst, dan is vrijheid van denken afwezig en is de denkpolitie actief. De linkse leraar moet oppassen niet te veel priester te zijn. Dat is zijn taak niet, ook al vindt de goedmens, die zelf priester is, van wel.

Schoorsteenveger | 07-12-17 | 09:49

Heb zelf een aantal jaar voor de klas gestaan en kan dit in ieder geval vanuit mijn eigen ervaring beamen. Ben zelf centrum-links, de meeste van mijn collega's was veel linkser en progressiever.

Op een gegeven moment kwam een collega naar mij toe en vertelde me hoe ze leerlingen het concept 'white-privilege' bijbracht. Toen ik er op doorvroeg naar de ontstaansgeschiedenis en de onderbouwing ervan gaf ze toe niet het naadje van de kous te weten. Horkheimer, Adorno, dialectiek, intersectionalisme, postmodernisme, de gehele contemporaine discussie, hoe dit tot elkaar verhoudt, helemaal niks wist ze ervan.

Mij werd wel eens kwalijk genomen dat ik leerlingen vertelde dat ik qua waarden relatief liberaal was en economisch iets aan centrum-linker kant van het spectrum viel. Ik vertelde dat aan mijn leerlingen zodat zij - omdat ik geschiedenis gaf - ook mij als bron in twijfel konden trekken; geen bron voor neutraal aannemen principe.

Vandaar dat ik het nogal frappant vond dat mijn collega's hun politieke voorkeur geheim hielden voor de leerlingen maar tegelijkertijd constant afgaven op de PVV. Daarnaast bezigden ze een bijna exclusief links jargon en propageerden een zeer links gedachtegoed.

Gelukkig ook één uitzondering gezien. Ook een geschiedenis docent die voor de klas proclameerde dat alles behalve CDA tirannie was. Volop zijn leerlingen afzeikte, ook de grootte van hun lid; ook midden voor de klas. Vervolgens zelf uitgescholden werd voor kut homo en dat weggewimpelde met de opmerking "dat is een contraditio in terminus". Al met al gezegd, hij had denk ik de meest open sfeer in de klas ondanks zijn politieke incorrectheid.

1337haxxor | 07-12-17 | 09:48 | 4

@Schoorsteenveger
De 'praatjes van Baudet' (lol) blijven theorie tot het moment dat ook hij regeringsverantwoordelijkheid gaat dragen. Ook Baudet zal dan compromissen moeten sluiten, rekening moeten houden met de realiteit zo die op dat moment is. Snap niet waar die linkse geesten zich zo druk over maken.

atheïstisch stemvee | 07-12-17 | 10:22

atheïstisch stemvee | 07-12-17 | 10:22
Ze maken zich juist druk over een discours waar ze geen vat op hebben. Het is niet het traditionele rechtse geluid van destijds, het is een nieuw geluid dat pas te horen was toen de wereld en heel eind richting het linkse Walhalla was vormgegeven en daar ook een reactie op is. Traditioneel recht heeft nooit het etiket racistisch en fascistisch opgeplakt gehad. Gebeurt nu wel, telkens wanneer ze ook een beetje nieuw geluid gaan produceren. De praatjes van Baudet zijn toch echt wel een ander soort praatjes dan de zouteloze praatjes van Pechtold.

Schoorsteenveger | 07-12-17 | 10:34

@Schoorsteenveger
Ik denk dat dit juist het traditionele rechtse geluid is van destijds dat ze zo op de kast jaagt. Trots op je cultuur, je afkomst, een gezond nationalisme. Allemaal zaken die sinds de culturele revolutie (anno '68) worden geframed als Blut und Boden. 'Rechts' heeft zich sindsdien beperkt tot iets cultureel onbepaalds als 'ondernemers'. Opmerkelijk is dat 'rechts' steeds uitnodigt tot debat en 'links' eventueel geweld gerechtvaardigd vindt.

atheïstisch stemvee | 07-12-17 | 10:59
▼ 1 antwoord verborgen

Als de leraren hun eigen gedrag niet nder de loep willen nemen dan gaan we toch gewoon in debat over de islam en haar volgelingen. Simpeler kan ik het niet maken.

h3* | 07-12-17 | 09:45

Leraren,agenten, verplegers of anderen in softe beroepen hebben ook het meest last van hun eigen multicultie droom. Meestal afgebrand rond hun veertigste en een illusie armer.

Bennie Boos | 07-12-17 | 09:42

Had laatst een logopediste in mijn stoel. Die was er klaar mee.

Klaar met de slecht pratende kinderen. Kinderen van 13 die Nederlands met een zwaar accent zaten te praten.

Ik zei dat ik dacht dat kinderen die bij logopedie kwamen altijd een soort van spraakgebrek hadden. Maar ze werkte in Rotterdam. Gros van de kinderen die daar kwamen kwamen uit een allochtoons gezin. En spraken gewoon géén goed Nederlands. Geboren en getogen.

Wat is mijn punt? Ze was een jaar of 60. En zei zelf dat ze helemaal terug was gekomen van dat linkse gedoe. Vooral de ouders van die kinderen was ze zat. Alles moet gratis, via zorgverzekering etc. Onbeleefd en onbeschoft. Snappen niet wat er moet gebeuren.

Het is grappig, we denken dat problemen met allochtonen altijd extreem is. Maar het begint subtiel. Die gastjes spreken slecht Nederlands. Intergreren (ondanks feit dat ze hier geboren zijn!) gewoon niet. Gaan alleen om met soortgenoten en voila. Crimineel gedrag.

Het zit in alle lagen van opvoeding en problematiek.

Nacho_Vidal | 07-12-17 | 09:41 | 2

En daar gaat ook een grote omslag plaats vinden want hoe meer mensen er tegen aan lopen hoe meer mensen het zat zullen worden.
Er is een rede dat rechts een opmars aan het maken is.
Het enige wat ik hoop is dat er een "normale" oplossing komt voordat de stront echt de ventilator raakt.

Barkruk2 | 07-12-17 | 09:50

Daarom is die discussie over spreiding en toelating zo van belang - we zijn er al te laat mee. Ik vind dat iedereen - de gewone Nederlander, maar ook de migrant - het de politiek en maatschappelijke organisaties kwalijk kan nemen dat 'we Nederland' allochtonen bij elkaar in wijken hebben gestopt, er verder niet echt naar hebben omgekeken (op mentaal/ontwikkeling gebied, faciliteiten werden aardig geregeld), en toen duidelijk werd dat het mis ging de mantel der liefde erover gegooid hebben.

Nu vrees ik dat we het punt dat de Nederlandse cultuur/samenleving de instroom van absorberen al voorbij zijn. Als straat kun je één gezin onder je hoede nemen en inpassen, geen vijf.

En met inpassen bedoel ik niet volledig assimileren; gewoon in de samenleving opnemen zoals ze zijn, en wegwijs maken in hoe het in Nederland werkt, hoe Nederlands werkt, etcetera. (Weet dat er hier verschillend over gedacht wordt, maar van mij hoeven ze geen kaaskop te worden; maar zich wel Nederlander voelen, betrokken met Nederland voelen). Is voor iedereen, zeker de migrantenkinderen, beter. Half hier en half daar is helemaal nergens.

Het is onvoorstelbaar dat, gezien de hoeveelheid middelen en geld dat er tegenaan gesmeten is, het zo mis is gegaan.

Sjors W. | 07-12-17 | 09:58

Links is en blijft een ziekte. Het gaat pas vooruit met dit land als die een kleine minderheid gaaj vormen, en uit de media en het openbare leven verdrongen worden. Gaat nog wel even duren eer het zover is. Dat laffe schijt volk heeft de propaganda-tools stevig in de hand op belangrijke posities; media, politiek en onderwijs. En ze zijn erg goed in wat ze doen. De boel manipuleren.

ZoIstEnNieAnders | 07-12-17 | 09:37 | 1

Links is ook geen links meer, alle doelen die de linkse mensen vroeger hadden zijn opgegeven. De verbetering van welvaart, betere arbeidsvoorwaarden, loon na werken en gelijke kansen zijn vervangen door diversiteit en individualisme. Alles waar vroeger voor is gestreden is nu geprivatiseerd onder eigen toestemming of kapot genivelleerd.

Catskapot | 07-12-17 | 09:58

In Stalinistisch Rusland, in nazi-Duitsland, in K.Y.U-nig Noord Korea, overal kraait het lerarenvolk de rode of de bruine of de gele haan die hen betaalt. Hier is het niet anders: onder leiding van socialistische krachten en machten is links overal geïnfiltreerd, in lagere bestuursorganen (burgemeesters bijvoorbeeld) , scholen, overal zitten ze en manipuleren ze. Niks nieuws toch? In een bouwval kom je nu eenmaal ratten tegen en Nederland is een bouwval.

langzullenweleven | 07-12-17 | 09:37 | 1

Las in een column van Peter de Waard dat het startsalaris van een basisschool leraar 2500 bruto is. Wordt weinig gevonden, blijkbaar. Ik vind het wel meevallen; mijn eerste fulltime salaris in de commerciele sector was lager, en ik heb een unversitaire opleiding gedaan. Heb daarna wel snel stappen kunnen maken, maar daar is de baan ook compleet door veranderd; en het verschil tussen wat een 1stejaars Groep 4 juf en 5de jaars Groep 4 juf doet is gewoon minimaal.

Het 2500 bruto salaris is niet te laag; Nederland wordt te duur. Daar mag ook tegen geprotesteerd worden, voldoende structuren in place waardoor het mis gaat. Maar ze een hoger salaris geven helpt daarbij niets, het houdt de weeffouten zelfs in stand.

Sjors W. | 07-12-17 | 10:07

Zoals GroetenVanUrk in zijn plempsel van 9:18 terecht opmerkt begint het op de basisscholen met de zoetsappigheid te prediken en iedereen is lief te propageren. Iedereen moet een beetje winnen. Een soortgelijke benadering kende de politie destijds met de slogan: "de politie is je beste vriend". Nou helemaal niet, maar de afkalving werd daarmee in gang gezet.
Politiemensen die ik in privé heb gesproken kotsen er nu nog van.
De greep die links sinds de seventies geleidelijk heeft weten te bewerkstelligen op o.a. de media, het onderwijs en allerlei maatschappelijke instanties, waar ze zichzelf de buik mee rond gevreten hebben, is schadelijk en schandelijk.
Een oplossing om dit bolwerk af te breken, naast een politieke omwenteling, is het hele subsidie circus af te schaffen, dan vloer je links in alle hoeken.

Memek | 07-12-17 | 09:37

Alleen wel jammer dat CU islamitisch gebedshuizen promoot want religie...

Rheia | 07-12-17 | 09:40

Ouders die goed onderwijs willen voor hun kinderen doen er verstandig aan PVV te stemmen. Hoe weerzinwekkend ze dat ook vinden, het is hun enige hoop naast FvD.

Rheia | 07-12-17 | 09:44

Toch is de ironie vermakelijk. 50 jaar geleden werden de scholen gedomineerd door rechts-conservatieve ideologieen, en probeerde men linkse ideeen te weren.

Nu is het precies andersom.

"The more things change, the more they stay the same."

quantumcollider | 07-12-17 | 09:36 | 3

Vermakelijk vind ik het dan weer niet, wel een scherpe observatie.

RoBD=Skullfucker | 07-12-17 | 09:47

50 jaar geleden waren de meeste scholen ook al behoorlijk links. Eigenlijk weing veranderd.

Eendragtmaaktmagt | 07-12-17 | 09:48

Religie wordt steeds verder afgebouwd op scholen maar dit wordt vervangen door het linkse geloof.

Catskapot | 07-12-17 | 10:00

Ja, ik heb ook geen mening en ik uit die mening ook niet.

Jezus_Boeddha | 07-12-17 | 09:33

Wat een gelul allemaal. Het onderwijs is voor 90% links, is ook best wel logisch zijnde een sociaal beroep. Zou het in de zorg anders zijn? In de verzekeringswereld en de bankenwereld, werken veel 'rechtse' mensen.... opendeur....

Ongezien | 07-12-17 | 09:30 | 3

Als mensen - in welk beroep dan ook - de Islam verdedigen, dan deug je niet en ben je een gevaar. Datzelfde geldt voor lieden die rechts extremisme of nazi Duitsland verheerlijken.

Willemdrie33 | 07-12-17 | 09:33

En alweer de misvatting dat sociaal zijn iets met socialisme te maken zou hebben.

kwark001 | 07-12-17 | 09:36

Na 22 jaar werken in de zorg kan ik je mededelen dat de meesten welliswaar links stemmen, maar dat er amper over gesproken wordt. Op de ene collega die me uitschold in de volle kantine omdat ik een positief opiniestuk in Trouw over de PVV had geschreven na dat.

RoBD=Skullfucker | 07-12-17 | 09:51

In de integriteitsregels voor leraren en onderwijzers (die zij moeten tekenen) moet komen te staan dat zij zich in hun lessen onthouden van eenzijdige politieke beïnvloedingen. Zodat leerlingen en ouders hen (en hun directeuren) daarop kunnen aanspreken als zij die regels overtreden.

Rest In Privacy | 07-12-17 | 09:29

In tegenstelling tot de mainstream opvatting zeg ik je: kinderen (vanaf een jaar of 14) zijn nauwelijks te beïnvloeden door leraren. Zij trekken zich weinig aan van de opvattingen van leraren en in hun eigen cultuurtje is alles zwart/wit (want ze zijn nog jong). Hun opvatting zijn voor 95% het product van hun eigen milieu en maar voor 5% van de school.

Koos Knak | 07-12-17 | 09:29 | 4

@mvdwarsligger | 07-12-17 | 09:35
Als het over politiek gaat, inderdaad. Dacht je nu echt dat er 'politieke lessen' op een basisschool zijn?

Koos Knak | 07-12-17 | 09:44

Koos Knak | 07-12-17 | 09:44
Nee, maar wel de subtiele duw naar links want moslims goed, Terry en Greet bad, mkay.

Hoe denk je anders dat een Flanne Eur en die andere snowflakes zijn ontstaan? Die hebben een katalysator nodig om te kunnen kristaliseren. En als thuis dezelfde boodschap gepreekt wordt, wordt het leven alleen maar simpeler.

h3* | 07-12-17 | 09:48

@Koos Knak | 07-12-17 | 09:44
Dacht ik niet, echter je kunt basisschoolkinderen wel een bepaald wereldbeeld aanleren.

mvdwarsligger | 07-12-17 | 09:49
▼ 1 antwoord verborgen

Misschien een idee om FvD scholen op te richten? Scholen waar kwaliteit en objectiviteit wordt gegarandeerd. Nou niet allemaal tegelijk over me heen gaan vallen. Laten we het eerst gewoon eens proberen voordat je gaat zeiken.

Rheia | 07-12-17 | 09:29 | 2

Noem het dan tenminste geen FvD school.

h3* | 07-12-17 | 09:49

Maak er dan Vliegend Spaghettimonsterscholen van, die mag men niet weigeren. want religie.

Nuchternederland | 07-12-17 | 10:46

Grappig, iemand levert kritiek op de islam... diegene word vervolgens bedreigt... en het punt is bewezen.
Overigens lijkt mij een meldpunt voor dit soort handel een goed idee. We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal onze meningen daar hoor je ook op een normale manier over te kunnen discussiëren maar als je je macht als leraar gaat misbruiken om een bepaald gedachtegoed de grond in te drukken ben je gewoon een enge extremist.

Barkruk2 | 07-12-17 | 09:27

1) Docent Duits ontslagen wegens kandidaat Kamerlidschap PVV. forum.fok.nl/topic/1472274 (de telebelg is niet doorzoekbaar op oude berichten.
2) Docent Maatschappijleer ontslagen wegens tweet die de islam benoemt op minder plezante eigenschappen nl.hellolaw.com/juridisch-nieuws/uits...
3) Docent Geschiedenis ontslagen wegens vermeende associatie NVU www.tubantia.nl/almelo/ontslagen-doce...

Er mag maar 1 stroming voor de klas staan. ! ORDNUNG MUST SEIN ! Alsof de verzuiling nog bestaat. Alsof kinderen niet zelf kunnen nadenken. Het hele idee van een school is toch dat pubers ZELF leren nadenken?!!?

Feynman | 07-12-17 | 09:27 | 1

Dat is wat men zegt.
Maar het lijkt er meer op dat leerfabrieken van basisschool tot en met universiteit erop gericht zijn om mensen het kritisch denken af te leren. Beter gezegd: erop te conditioneren dat kritisch denken negatieve consequenties zal hebben.

jemagookniksmeer | 07-12-17 | 09:56

Ik had ooit eens een docent Frans dei geen Frans kon (LE table... werkelijk!) en die op Jezus sandalen liep met blote voeten.... Je maakt wat mee als leerling.

Rheia | 07-12-17 | 09:26 | 4

Ehhhh sandalen hoor je met blote voeten te dragen... met sokken aan is het geen gezicht.

Voorgeenchanterikpeu | 07-12-17 | 09:39

Een aantal jaar geleden (was daar voor een praatje) nog een docente Engels meegemaakt die 'looser' schreef op haar whiteboard. Tja, moet je daar dan openlijk voor de klas iets van zeggen?

atheïstisch stemvee | 07-12-17 | 09:42

Mijn docent Frans rookte een pijp, had een alpinopet op en reed in een lelijke eend. Was ook nog links. De Franse les was een kruisdraging.

Granduciel | 07-12-17 | 12:09
▼ 1 antwoord verborgen

Klopt idd mijn twee kinderen zitten op havo resp vwo. Beiden worden "gedirigeerd" om maar vooral niet met rechts in zee te gaan.

F1802 | 07-12-17 | 09:25

De linnen tasjes met "ban de bom" die mijn leraren en leraressen ongeveer massaal met zich meezeulden in hun 2CV kan ik nog uittekenen.
Heeft niet echt veel invloed gehad op mijn stemgedrag overigens of het zou juist de welhaast onuitputtelijke afkeer die ik heb van alles wat maar op salonsocialisten lijkt moeten zijn.
Om de braakneigingen die extreem links bij me oproepen maar helemaal niet te benoemem

Ikdus | 07-12-17 | 09:25

Als er al linkse indocrinatie plaats vindt in het onderwijs, dan faalt men toch stevig als je kijkt naar het uiteindelijke stemgedrag van de Nederlandse bevolking.

jawor36 | 07-12-17 | 09:24

Maar FvD was wel te beroerd om hier tijdens de begrotingsbehandeling OCW aandacht voor te vragen. Ze schitteren door afwezigheid.
Beertema heeft hier al tig keer aandacht voor gevraagd. Gisteren geloof ik ook.

Desmoulins | 07-12-17 | 09:23 | 1

en helaas ook gisteren dus zinloos. Dus zelfs een onderwijsspecialist als Harm beertema krijgt niet veel voor elkaar.
meer een teken dat ons democratisch stelsel niet werkt.

Nuchternederland | 07-12-17 | 10:44

Natuurlijk is dat 'scary', want nu moet links opeens weer haar standpunten beargumenteren, in plaats van dat ze voor waar worden aangenomen. En dat blijkt na 40 jaar wanbeleid helemaal niet zo gemakkelijk meer.
Weg met 'left privilege'!

Chuck the plant | 07-12-17 | 09:22

"Baudet vindt die politieke voorkeur niet zozeer een probleem. „Ieder mag zijn eigen mening hebben”,
"Wat mij zorgen baart, is de intolerantie in het debat. Iedereen die enigszins afwijkt van de mainstream wordt meteen een racist en extreemrechts genoemd.'
- uit het stukkie van Wierd

Precies dit. Noem mij een boon, maar FvD is de eerste partij waarop ik heb gestemd zonder daar al binnen een paar maanden spijt van te krijgen.

atheïstisch stemvee | 07-12-17 | 09:21 | 2

Politieke neutraliteit is absoluut niet teveel gevraagd. Men dient het kritisch denkvermogrn te bevorderen en niet het onderwijs als vehikel voor politieke indoctrinatie.

Desmoulins | 07-12-17 | 09:24

Lijkt idd dat FvD het 't beste begrijpt en ook weet te brengen op een correcte manier.

F1802 | 07-12-17 | 09:26

Uit een 4 VWO werkstuk:

"Nederland is een democratische rechtstaat, deze bidt burgers een dubbele garantie:
- Vrije verkiezingen, waardoor we indirect meebeslissen over de politiek;
- Biedt de burgers garantie tegen machtsmisbruik."

Totaal achterhaald. Vertl leerlingen maar eens over de dictatoriale drang van de EU en de slaafse meeloop Rutte en D66 die democratie afschaft. Vertel maar eens dat op de eerste dag na de verkiezingen door met name de VVD direct ALLE verkiezingsbeloftes worden gebroken en ze vooral dingen erdoor drukken die het volk niet wil en die ook niet in de verkiezingsprogramma's staan. Vertel ze maar eens hoe zeer de huidige partijen TEGEN de belagen van Nederland in handelen. Dan ben je eerlijk. www.scholieren.com/samenvatting/28091...

Rheia | 07-12-17 | 09:18

Het begint op de basisschool al met collecte voor adoptiekindjes, kinderpostzegels, kinderen voor kinderen liedjes zingen, milieu dag, les materiaal vol zieligheid in het buitenland en meer van dat soort fratsen.

Op zich begrijpelijk om kinderen empathie mee te geven en het gewicht van de wereld niet op hun schoudertjes te leggen, maar op het voortgezet onderwijs mag je ze wel eens kritisch denken aanleren. In mijn ervaring was bij Godsdienst les elke religie even fijn en was bij maatschappijleer elk antwoord goed maar kreeg je toch een hoger cijfertje voor 'deugende' antwoorden.

GroetenVanUrk | 07-12-17 | 09:18 | 2

Hmm, dat ging dan beter dan bij ons, daar werden niet deugende gewoon afgekeurd. Zo stond het niet in het boek.

mvdwarsligger | 07-12-17 | 09:21

Wat mij altijd verbaasde bij mijn godsdienstlessen op de middelbare school was dat we veel meer leerden over hindoeïsme, boeddhisme, islam etc dan over onze eigen godsdienst, het christendom/katholicisme (zat op een katholieke school). Terwijl daar naast dingen als 10 geboden, doopsel/communie/vormsel toch nog wel heel wat meer over te vertellen valt.

Braboblanke | 07-12-17 | 11:06

Kinderen zijn er nu eenmaal om te vormen naar het ideaalbeeld van je fantasie.

Teleo | 07-12-17 | 09:17

Op de lagere school van mijn kinderen wordt standaard 's morgens het Jeugdjournaal in de klas bekeken, dus de kinderen krijgen het gif al met de paplepel ingegoten.
Ik heb er al eens wat van gezegd maar dan kijken ze je aan voor een vieze extreemrechtse racistische witte man.
Misschien moet ik eisen dat mijn kinderen dan ook maar even de klas uit mogen, net als moslims de klas uit mogen bij een gggristelijk gebed.

Ongeruste vader | 07-12-17 | 09:17

Tear down the Wall!

49 | 07-12-17 | 09:16

Politiek en onderwijs moet je gescheiden houden.

Manus Olie | 07-12-17 | 09:15 | 1

Dat vind ik ook met religie maar CDA, SGP, DENK

Menage00 | 07-12-17 | 11:54

Je kan je ook afvragen hoeveel rechtse mensen zich geroepen voelen tot het onderwijs. Er zal toch iemand moeten staan.

Menage00 | 07-12-17 | 09:15

Gek genoeg waren de katholieke scholen waar ik heen ben geweest over het algemeen 'realistischer' dan de linkse openbare scholen waar sommige vrienden heen gingen.

Aristotalloss | 07-12-17 | 09:15 | 1

Inderdaad, ik zat op een christelijke scholengemeenschap en op een uitzondering na (overtuigd linkse leraar Nederlands), stond men daar open voor veel zaken en werden we als scholieren zeker geen richting opgeduwd. We hadden ook een - in mijn ogen - groot aantal homofiele leraren/leraressen en daar werd ondanks het christelijke karakter van de school (40 jaar geleden) al geen enkel probleem van gemaakt. Dat vond ik toentertijd toch wel opmerkelijk.

FrankVeer | 07-12-17 | 09:59

Ik heb lang de ambitie gehad leraar geworden maar ja de leven

Pedro el Negro | 07-12-17 | 09:15 | 6

als ik een belgisch loon had gekregen en niet de huislaaf was had ik ter plekke meer verdient #drumpf #2statenoplossing is voor shillaries gank mear leuren met det rapport

Pedro el Negro | 07-12-17 | 09:29

Hoe zou dat gegaan zijn kijk hier cherie een trapezium

Pedro el Negro | 07-12-17 | 09:34

Geen ambitie leraar Nederlands mag ik hopen

Ben Hetzat | 07-12-17 | 11:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Ook bij mij op school (80s & 90s) waren docenten links tot extreem links, met zelfs een zelfverklaard communist erbij.
En mensen zoals ik, die zich niet uitgesproken conformeerden aan zijn ideologie, kregen zonder pardon een lager cijfer van de heer Hoekstra.
Het geldt trouwens voor heel ambtenarenland en semi-ambtenarenland.
Daarom zeg ik ook altijd dat een PVV of FvD niets klaar zal spelen met een kamermeerderheid, zolang het ontslagrecht voor ambtenaren niet drastisch versoepeld wordt. Ambtenaren hebben de macht en middelen om kabinetsbeleid zodanig te frustreren dat er niets van overblijft, uiteraard onder verantwoordelijkheid van een minister die daar niets tegen kan doen.

jemagookniksmeer | 07-12-17 | 09:14

Tja, beter opgeleid, dan heb je dat al gauw. Dan geloof je in evolutie, sta je open voor andere culturen dan alleen Geer en Goor, zie je wel wat in emancipatie van minderheden, je leest eens een boek. Je hebt wat meer de neiging tot het hebben van een genuanceerde mening en beargumenteert wat meer in plaats van dreigen en schelden. Dat schijnt dan 'links' te zijn in deze tijden.....

Donkersloot | 07-12-17 | 09:14 | 4

@Donkersloot | 07-12-17 | 09:14
Beter opgeleid… Dan verdiep je je in geopolitiek en realiseer je je dat het grootste deel van de wereldbevolking in een dictatuur leeft. Dat het al dan niet religieus/moreel fascisme/stalinisme altijd op de loer ligt en dat je daarvoor moet waken. Dan realiseer je je dat het censureren van ongevallige meningen een basis vormt voor dictatuur. Dat schijnt dan ‘rechts’ te zijn in deze tijden….

radiatorknopje | 07-12-17 | 10:11

We dreigen en schelden niet, laat dat maar aan DKS over. Juist hier word je met feiten eb betere argumenten om de oren geslagen.
Maar ja, dan noemen ze ons weer racisten en fascisten.

Baski | 07-12-17 | 10:39

*Eb = En.

Baski | 07-12-17 | 10:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ach ach ach, wat een drama.
Kom op, wat kan mij de politieke kleur van de scheikunde of aardrijkskunde leraar schelen? Of heeft het marxisme ook gekleurde ideeën over de loef en lei zijde van een berg?
Bij een vak als geschiedenis is het misschien relevant, maar wie luistert daar precies naar op z'n 16de?

dyslexieman | 07-12-17 | 09:13 | 3

@dyslexieman | 07-12-17 | 09:13 |
Als het alleen de docenten waren viel het nog mee. Vaak hebben boeken, zeker bij vakken als maatschappijleer, ook een duidelijke politieke richting,

mvdwarsligger | 07-12-17 | 09:19

Ik denk dat FvD en Duk de invloed van leraren en lesmateriaal sterk overschatten. Als leerlingen zo beïnvloedt worden, hoe kan het dan dat ze steeds rechtser worden?

dyslexieman | 07-12-17 | 09:59

@dyslexieman | 07-12-17 | 09:59
Misschien omdat de unicorn&rainbow out of your @$$ verhalen van de leraren niet helemaal overeen komen met de harde realiteit buiten? *iets met kansenparels mompelt*

Sjefke7807 | 07-12-17 | 12:33

Kinderen hebben RECHT op politiek neutraal onderwijs. Docenten hebben de PLICHT dit te geven. Daarom moet er een meldplicht komen voor scholieren om door te geven aan een toezicht houdende instantie wanneer hun docent de fout in gaat.

Rheia | 07-12-17 | 09:13

Thierry had gisteren een uitermate geschikte mogelijkheid om dit punt aan te halen tijdens het debat over de onderwijsbegroting. Hij was blijkbaar niet aanwezig.

jawor36 | 07-12-17 | 09:13 | 8

Absoluut en als ze er zitten dan kijken ze meer naar hun telefoon. Vreselijk.

Geen idee of bij een debat over onderwijsbegroting de onvrede aangehaald mag/kan worden over linkse indoctrinatie door leraren.
Ik ga ervan uit dat hij een goede reden had om niet aanwezig te zijn. Zoals ik al eerder zei... lijkt me erg lastig om bij elk debat aanwezig te zijn en je daar ook nog eens helemaal op in te lezen.

Cadeauinpakpapiertje | 07-12-17 | 10:16

@jawor36 | 07-12-17 | 09:13 | Kom op zeg, demoniseren kan veel beter. Dit is amateur level. Doe nog een poging zou ik zeggen!

Baski | 07-12-17 | 10:17

Ogende keer ook. Maar FvD stemmen. Met 2 zetels kun je onmogelijk elk debat volgen. Je moet dan een keuze maken. Met een stuk of 14 wordt het al een stuk makkelijker.

Ben Hetzat | 07-12-17 | 11:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Onderwijs is slechts manipulatie.

kwark001 | 07-12-17 | 09:12

Toch zorgelijk want die kinderen weten ook niet meer waar ze aan toe zijn.
Aan de ene kant de feelgood van de leraar, aan de andere kant de harde realiteit op straat....

Mastermattie | 07-12-17 | 09:10

O ja, de Samsam werd ons ook nog verplicht door de strot gedouwd. Kent u die nog? Een blaadje met zielige Afrikanen, waarschijnlijk bedoeld om medelijden op te wekken. Geen fiere trotse negers, maar in plaats daarvan een beeld van honger en ellende. Ik wist een ding wel en dat was dat ik nooit naar Afrika wilde.

Wunwegwundarwun | 07-12-17 | 09:10 | 4

Die Samsam had u ook?? Dat was het eerste waar ik aan moest denken toen ik de kop van dit topic las.

deus u vult | 07-12-17 | 10:21

U ou het toch eens moeten proberen. dan zou u er achter komen dat het tragisch beeld van Afrika dat ons hier door de NPO wordt voorgeschoteld absoluut niet klopt. Afrika is alláng niet meer 'zielugh'.

bisbisbis | 07-12-17 | 12:23

Ik kon als kind al niet goed begrijpen waarom negertjes in Ethiopie zoveel kindertjes eruitpoepten terwijl ze niks te vreten of te drinken hadden. Dan zou je toch je knopen tellen en kijken wat er redelijkerwijze nog te voeden was en daarna maar voor het zingen de kerk uitgaan? Ben trouwens in de brugklas nog een week geschorst, omdat ik Ethiopiergrappen in het klassenboek had getekend. Werd niet zo gewaardeerd.

Graaisnaaiert | 07-12-17 | 14:19
▼ 1 antwoord verborgen

Linkse mensen met een rechts gedrag. Stalinistische pleureshufters dus.

Orakel1958 | 07-12-17 | 09:10 | 1

Linkse mensen met een links gedrag bedoel je? Stalin was niet rechts, hij was extreem-links.

Voorgeenchanterikpeu | 07-12-17 | 09:33

waar ik studeerde hebben in '68 de neomarxisten de toko overgenomen en is de oude garde met alle aanwezige kennis overboord gesmeten. Het is eigenlijk nooit meer goed gekomen.

Bert Konterman | 07-12-17 | 09:09

Ik had het pas laat door, ik hoop gewoon dat anderen het ook uit zichzelf doorkrijgen. Ja het onderwijs is heel erg links, hoop dat dat een les op zich blijkt.

Bokito ergo sum | 07-12-17 | 09:09

Bij ons op de "witte" school in een grote stad vooral veel leraren die NOOIT meer in een achterstandswijk gaan werken en blij zijn dat ze op een "witte" school zitten. Net als de ouders mag je dat natuurlijk niet zeggen, maar we doen het gewoon en iedereen weet waarom je dat doet.

Ik merk wel dat er een omslagpunt is wat dat betreft. Ook "linkse" mensen zijn het inmiddels dat biculturele geneuzel en weg-met-ons-mentaliteit wel een beetje beu.

Gräf&Stift | 07-12-17 | 09:08

Van vroeger weet ik dat mijn leraren voor het merendeel ook uitgesproken links waren; dat was in elk geval de norm. Het meer conservatieve deel hield wijselijk de mond. Desondanks heeft het me niet weerhouden mijn gezond verstand te gebruiken. Hilarisch werd het overigens toen er schaduwverkiezingen gehouden werden op school en een aantal kinderen op Janmaat had gestemd. Sommige leraren compleet overstuur, want de treinen zouden weldra wel weer naar het Oosten tijden!

Wunwegwundarwun | 07-12-17 | 09:08 | 1

zelfde ervaring bij de schaduwverkiezing in 1982, 3 klasgenoten stemden in deze "geheime" verkiezingen voor de centrum democraten. Gevolg was een complete meltdown bij de leraar maatschappijleer (hoekstra) en een daarop volgende inquisitie naar de daders. Uiteraard was een stem op de CPN geen enkel probleem. Ik vond het een ontluisterende vertoning maar gelijk ook een mooi leermoment (aha, zo werkt het dus).

khyberpass | 07-12-17 | 10:43

Uiteindelijk ben je maar een baksteen in de muur.

Jos Tiebent | 07-12-17 | 09:06 | 2

Gunst, ook 'n Pink Floyd LP overgehouden aan de vorige eeuw?

bisbisbis | 07-12-17 | 10:02

Als erfenis van opa, ja.

Jos Tiebent | 07-12-17 | 10:43

Op mijn basisschool hadden we als klas een Foster Parents kindje en gingen we een paar keer per jaar met prikstokken de wijk rond zwerfaval inzamelen. En dat was early 90's. Ik wil niet weten hoe het nu is.

Captain Pervert | 07-12-17 | 09:05 | 2

Lijkt me verder niks mis mee btw. Beter dan troep op de grond en schijt aan de rest.

Menage00 | 07-12-17 | 09:13

Dat zwerfaval inzamelen was een goed idee en is niet in een links-rechts kader te plaatsen, niets mis mee dus en een idee dat meerdere scholen op zouden kunnen pakken. Het Foster Parents kind is meer problematisch maar dan met name omdat Foster Parents een duistere organisatie is. Het idee om 'hulpbehoevenden' ter plaatse te helpen past eerlijk gezegd meer bij het huidige 'rechts' dan bij 'links' aangezien de laatsten liever zien dat de hulpbehoevende in een vliegtuig richting het westen stapt.

Voorgeenchanterikpeu | 07-12-17 | 09:29

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com