Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Analyse hoorzitting MH17 via drie fragmenten: OVV-baas Joustra veel te vriendelijk voor VVD-vrienden

degoudenpotvantjibbe.jpg Bij de presentatie van het OVV-rapport over MH17 kon de baas van de Onderzoeksraad, Tjibbe Joustra, zijn eigen verhaal houden: aanwezige journalisten mochten immers geen vragen stellen en werden zoet gehouden met een bezichtiging van de gereconstrueerde wrakstukken van MH17. De Kamer dwong echter een hoorzitting af over het onderzoeksrapport en daarbij moesten Joustra en de zijnen alsnog inzicht geven in hun handelswijze. Joustra, een vriend van Ivo Opstelten en tevens coauteur van het VVD-verkiezingsprogramma (1), had tijdens de ruim twee uur durende sessie moeite om zijn onafhankelijkheid te bewaken. Een analyse van de hoorzitting, aan de hand van drie videofragmenten.


De Kiev Briefing
Ten eerste en als meest opvallende detail: Het kabinet hield de Kiev Briefing, met waarschuwingen over het luchtruim én de aanwezigheid van zware wapens in het oosten van Oekraïne, moedwillig geheim voor de OVV. Het document werd pas aan het onderzoek toegevoegd nadat de radiojourno's van VPRO's Argos het boven water haalden. Joustra antwoordde desgevraagd tijdens de hoorzitting dat het "niet ontsierend was geweest als wij dat [rapport] eerder gekregen hadden." Dat is nogal een onderkoelde terughoudendheid voor de baas van een 'onafhankelijke' onderzoeksraad, die tot taak heeft zonder last of ruggespraak alle facetten van een luchtramp te onderzoeken, maar die niet alle beschikbare informatie in handen kreeg van één van zijn onderwerpen van onderzoek: de Nederlandse regering.
"We hebben in z'n algemeenheid goed kunnen werken met de Nederlandse overheid", zegt Joustra, die dus niet alle bij de overheid beschikbare informatie kreeg.


Draaien over de radarbeelden
De OVV heeft haar onderzoek gedaan zónder radarbeelden. Oekraïne, Rusland, de NAVO noch de VS hebben radarbeelden afgestaan. Met name Pieter Omtzigt is daar gepikeerd over: "Maar wat zagen we drie dagen geleden? Een Russisch vliegtuig stort neer in Sinaï, en de Amerikanen vertellen onmiddellijk welke satellieten er zijn, en welke flash ze gezien hebben!" (2) Met andere woorden: toen kon het ineens wél. Raadslid Erwin Muller van de OVV moet erkennen, met een helaas-het-is-niet-anders-gebaar, dat de onderzoeksraad inderdaad niet over primaire radarbeelden beschikte - ondanks het feit dat internationale wetgeving voorschrijft dat iedereen die beelden heeft, verplicht is ze beschikbaar te stellen. In hetzelfde blokje is het bijzonder opvallend om Tjibbe Joustra tegen Kamerlid Houwers te horen zeggen dat hij "niet weet" wat de Amerikaanse MinBuZa Kerry gezegd zou hebben, terwijl die aan de hand van Amerikaanse radarbeelden letterlijk beweerde dat "We saw the trajectory, we saw the hit, we saw this airplane disappear from a radar screen. So there's really no mystery about where it came from and where these weapons have come from." Loog Kerry toen, liegt Joustra nu, of lullen ze allebei maar wat?
Hoe dan ook: De mysterieuze radarkwestie maakt het onmogelijk om de aluhoedjesvraag 'Wie heeft MH17 neergeschoten?' voorgoed te begraven. Het volledige blokje Houwers, Omtzigt, Muller en Joustra is hierrr te zien.

Derde blokje analyse plus video na de breek!

Alle verantwoordelijkheid voor Oekraïne?
OVV-raadslid Marjolein van Asselt zegt dat de onderzoeksraad in haar onderzoek met opzet geen aanbevelingen omtrent luchtveiligheid voor Nederland heeft gedaan. Dit omdat "de meeste veiligheidswinst te boeken valt als er internationale actie wordt verricht", zegt ze opvallend pinnig tegen Louis Bontes, die daar een kritische vraag over stelt maar duidelijk niet al te serieus genomen wordt door de OVV. Het antwoord van Van Asselt is precies in lijn met de vlucht naar voren van de regering, waar een (onhaalbaar en niet te verwezenlijken) plan is bedacht voor een "internationale veiligheidswebsite" waar landen, luchtvaartmaatschappijen en inlichtingendiensten hun veiligheidskennis kunnen delen. De rationele verwachting is dat die website er nooit zal komen (inlichtingendiensten en airlines gaan hier omwille van hun eigen belangen niet aan meewerken), maar toch gaat ook de OVV uit van de oprichting van een dergelijk systeem. Dit alles terwijl de OVV op andere vlakken juist niet heeft willen oordelen over de (huidige) status van de Nederlandse inlichtingendiensten, noch over de verantwoordelijkheid voor kennis en informatie die bij de Nederlandse overheid bekend was. Daar gaapt dus een enorm gat tussen onderzoek en oplossing: je kan niet klakkeloos een overheidsvoorstel napraten (en dus kennelijk steunen), zonder eerst te onderzoeken waar in het recente verleden en het heden de fouten zijn gemaakt die (mede) geleid hebben tot het neerstorten van MH17. Daaronder vallen óók de bezuinigingen op inlichtingendiensten en de lakse omgang van ministeries met actief door Kiev gecommuniceerde informatie over luchtveiligheid. Overigens heeft Bontes het laatste woord in het twistgesprekje met Van Asselt:
Oekraïne had kennis over potentiële gevaren in haar luchtruim, deelde die kennis proactief met andere landen en toch luidde de conclusie van de OVV eenzijdig dat het Oekraïne was dat haar luchtruim had moeten sluiten, zonder de verantwoordelijkheid voor bij Nederlandse ministeries (zes stuks!) én MIVD aanwezige kennis kritisch te bevragen. "Geen reden voor vervolging voor nalatigheid", concludeerde het OM daarna op haar beurt uit het OVV-rapport.

De hoorzitting verliep al met al opvallend soepel voor Rutte II, mede dankzij de milde beschouwingen van Tjibbe Joustra's Onderzoeksraad voor de VVD. Van een beetje opportunisme was Tjibbe Jojo nooit vies natuurlijk. Maar we hebben er al met al een hard hoofd in dat deze opdracht van Omtzigt zal worden uitgevoerd door Rutte. Hashtag onderste steen.

Reaguursels

Inloggen

@Radijsje | 05-11-15 | 00:45

Onze kabinetten doen al decennia mee in de topselectie van de smerigste politici. Liegen en bedriegen en hun eigen burgers beroven

Pieter V | 06-11-15 | 00:13

@EdwinKelder | 04-11-15 | 21:31

Die graaier heeft van iedere job een klerezooi gemaakt en dat is in Nederland de voorwaarde om tot in lengte van dagen het privilege te verkrijgen om te mogen blijven graaien over de rug van de belastingbetaler.
Tjibbe Joustra is een megalomane onbenul van het ergste soort.

Pieter V | 05-11-15 | 23:52

Tjibbe Joustra? Oh die politiek overcorrecte, megalomane l.l met vingers, met een ego zo groot als een Zeppelin die in zijn hele carrière nog nooit iets gepresteerd heeft behalve zijn zakken vullen over de rug van de belastingbetalers.
Zijn belangrijkste roeping was en is nog steeds om iedereen met een voor hem onwelgevallige mening op een gruwelijke manier te schofferen.
Een links loeder van het ergste soort dus.

Pieter V | 05-11-15 | 23:44

En dat in een hoorzitting commissie (sorry had te vroeg gedrukt door emoties) :)

Sjakkie van de Hoek | 05-11-15 | 17:45

Goed, en heeft men er wat van geleerd dan? Let op: "CIA, Saudis To Give 'Select' Syrian Militants [ISIS] Weapons Capable Of Downing Commercial Airliners" (05.11.2015) www.zerohedge.com/news/2015-11-05/cia-...

ben kokhals | 05-11-15 | 16:14

Overigens ook een reden voor Rusland om de zeemacht in de Middellandse zee (Tartus, Syrie) weer op poten te zetten en het gebied te monitoren met drones en sats. Er gaan de laatste jaren nogal veel vakantiegangers van daar naar Sharm el Sheikh en dat worden er alleen meer. Niet de eerste SSH vlucht naar Rusland met incidenten trouwens.

waragainstclimate | 05-11-15 | 13:55

Overigens ook een reden voor Rusland om de zeemacht in de Middellandse zee (Tartus, Syrie) weer op poten te zetten en het gebied te monitoren met drones en sats. Er gaan de laatste jaren nogal veel vakantiegangers van daar naar Sharm el Sheikh en dat worden er alleen meer. Niet de eerste SSH vlucht naar Rusland met incidenten trouwens.

waragainstclimate | 05-11-15 | 13:55

dat land = noord Sinai

waragainstclimate | 05-11-15 | 13:50

"Maar wat zagen we drie dagen geleden? Een Russisch vliegtuig stort neer in Sinaï, en de Amerikanen vertellen onmiddellijk welke satellieten er zijn, en welke flash ze gezien hebben!"
.
Misschien zaten in de Oekraine gewoon geen moslims op dat moment.
.
Al Arish is een bolwerk van Egyptische en westerse jihadisten, Palestijnse mafkikkers, militante bedouinen die elke kans aangrijpen om Israel of het toerisme in Egypte een slag toe te brengen. Morsi's broederschap gebruikte dat land ook om Israel een hak te zetten door de grenzen met Gaza te openen. Beetje dom om de pharaoh te spelen als het Westen je leger betaat. Dat er drones en sats rondhangen is dus toch wel handig. Rusland zal wel dankbaar zijn met de snelle disclosure.
.
Waarschijnlijk rdx-grade plastic explosieven naar de achtercabine of bagageruim gesmokkeld. Op laatste moment de terminal uitkruipen "ik heb mijn vlucht gemist", routeringsfoutje bagage andere vlucht... vliegen wordt steeds spannender en de terroristen slimmer. Een reden waarom ik niet vlieg.

waragainstclimate | 05-11-15 | 13:49

@nlnl | 04-11-15 | 21:34
Maar waarom geven Oekraïne en de VS de radarbeelden dan niet vrij?

Error 404 | 05-11-15 | 10:54

@opbokkennu | 05-11-15 | 09:42
Mee eens, en de opmerking over Omtzigt (gemis aan geopolitiek inzicht) dat gaat ook op voor Bontes en eigenlijk nagenoeg de hele kamer.

ben kokhals | 05-11-15 | 09:53

@Piet Karbiet | 05-11-15 | 08:29 "Bij de 'ramp' bij Lockerbie duurde het jaren."
.
Eén jaar en acht maanden duurde het onderzoek om precies te zijn. En geen 'glossy' rapport, maar een bijzonder grondig technisch verslag.

ben kokhals | 05-11-15 | 09:48

@RideFreeOrDie | 05-11-15 | 09:37
"het publiek niet weet dat Rusland eindverantwoordelijk was"
*kuch*
Earth: 248 armed conflicts after WW2; US started 201 (81%), killing 30 million so far.
www.washingtonsblog.com/2014/05/earth-...

opbokkennu | 05-11-15 | 09:45

Omzigt was ondanks CDA lid goed bezig maar heeft imho een berg geloofwaardigheid ingeleverd door zijn schrijfsels voor het uber pro-USA weblogje Jalta. USA is via proxy Oekranie net zo goed nog steeds verdachte. Iets met geopolitiek, natural resources en landjepik. Jammer Pieter.

opbokkennu | 05-11-15 | 09:42

Waarom is het achterhouden van de radarbeelden persé een bewijs dat Oekraine verantwoordelijk is?

Zou mij niets verbazen dat het NL/EU/VS ondanks grote woorden beter uitkomt als het publiek niet weet dat Rusland eindverantwoordelijk was.

Want, wat moet er dan gebeuren?

-nog meer sancties dan er al zijn?
-een oorlog beginnen?
-houdt men Rusland stiekem niet liever te vriend?

Ze zullen enkel hun onmacht kunnen etaleren in hun poging om de verantwoordelijken te vervolgen.

RideFreeOrDie | 05-11-15 | 09:37

Bij de Schipholbrand werd de Raad eveneens onder druk gezet door -toen Donner- maar als lid van het koningshuis kan Van Vollenhoven het zich permitteren om de rug recht te houden. Bij de Catshuis brand idem dito.
Van Vollenhoven heeft amper zijn hielen gelicht of de de Raad is een tandeloze tijger geworden, zo doet het bovenstaande toch wel vermoeden. Jammer.

josef kuijpers | 05-11-15 | 09:33

Door al dit gedraai ben ik eerder geneigd te denken dat de Nederlandse regering willens en wetens deze mensen heeft opgeofferd.

BigShow | 05-11-15 | 09:27

In zo'n onderzoeksraad zouden eigenlijk helemaal geen partijgangers mogen zitten. Ze zou moeten bestaan uit volslagen onbekende figuren. Eigenlijk geldt dat niet alleen voor deze raad, en zouden alle belangrijke openbare functies alleen bezet mogen worden door niet partijgebonden mensen.

Rest In Privacy | 05-11-15 | 09:10

Ik ben benieuwd wat Maleisië nu gaat doen.
Want die pikken zo'n rommeltje natuurlijk niet.

Nuchternederland | 05-11-15 | 08:52

dit 'onafhankelijke' onderzoek door 'onafhankelijke' joustra toont wederom aan dat nederland en z'n bevolking kéíhard anaal genomen wordt. man man man, wat zijn wij met z'n allen ver heen....

neetegenpvda | 05-11-15 | 08:51

Toen bekend werd dat Joustra dat onderzoek zou leiden wisten we het natuurlijk al.

Die man is de vleesgeworden onbetrouwbaarheid, een kruiperige lakei van degene die op dat moment aan de macht is. Het soort man dat tevoren vraagt wat de uitkomst van het onderzoek moet zijn en daar vervolgens ook uitkomt - en wee de ondergeschikte in de Onderzoeksraad die hem tegen durft te spreken.

Benieuwd op welke post we deze overjarige schandknaap in de toekomst terug zullen vinden, maar het zou me niet verbazen als dit hem een baan als Commissaris van de Koning oplevert.

vraagstaart | 05-11-15 | 08:51

Het Russische vliegtuig in Egypte is door een bom van IS neergehaald. Binnen drie dagen weet de CIA de oorzaak èn de dader van deze crash aan te wijzen. Knap. Ja ja, ik weet dat het OVV onderzoek niet over de dader ging, maar toch. Bij de 'ramp' bij Lockerbie duurde het jaren.

Piet Karbiet | 05-11-15 | 08:29

Joustra. Is dat niet die man die had gelogen over Fitna/Wilders ?

Kamervraag | 05-11-15 | 08:21

We worden continu voorgelogen; het journaal had het gister over Griekse vluchtelingen die niet in Zweden welkom waren.
Griekse vluchtelingen?
Zeker Grieken op de vlucht voor de EU en Dijsselbloem.

Piet Karbiet | 05-11-15 | 08:20

"Oekraïne had kennis over potentiële gevaren in haar luchtruim, deelde die kennis proactief met andere landen en toch luidde de conclusie van de OVV eenzijdig dat het Oekraïne was dat haar luchtruim had moeten sluiten, zonder de verantwoordelijkheid voor bij Nederlandse ministeries (zes stuks!) én MIVD aanwezige kennis kritisch te bevragen. "Geen reden voor vervolging voor nalatigheid", concludeerde het OM daarna op haar beurt uit het OVV-rapport."

Waarom denkt men alleen in termen van strafrechtelijke vervolging? De vraag dient zich aan of er op andere wijze degenen kunnen/moeten worden gesanctioneerd die de informatie vanuit het ministerie (6 ministeries) niet hebben doorgespeeld naar de instanties/organisaties die invloed konden uitoefenen op vluchtplannen? Iemand, meerdere iemanden/afdelingen hebben niet gehandeld terwijl dit wel noodzakelijk was. Dan heb je je werk als ambtenaar toch niet goed gedaan? Zijn alleen daardoor al niet bepaalde maatregelen te nemen?

Paljas | 05-11-15 | 08:12

Wanneer wordt staaljagerpiloot Captain Vladislav Voloshin geïnterviewd door de commissie? Heeft iemand al antwoord op hoe die kogelgaten toch in dat toestel zijn gekomen?

thispissesmeoff | 05-11-15 | 07:58

@SyntaxError | 04-11-15 | 23:24
U bent helaas niet goed ingelicht. Jouw uitleg gaat op voor reguliere satellieten, maar niet voor militaire infrarood satellieten. Hoe denk jij dat Rusland of de V.S. de lancering van een interballistische raket met een mogelijke nucleaire lading vroegtijdig detecteren? Niet via een bureaucratisch proces, inkopen van capaciteit of het vooraf richten op locaties, dat kan ik je verzekeren. Warmte is direct waar te nemen en op te anticiperen, dat gebeurt al vanaf de jaren 60 (MIDAS) en het hittespoor van een SAM is geen kampvuurtje. De enige beperking betreft het wolkendek:
sattrackcam.blogspot.nl/2015/11/satell...
@Mark_Pugner | 04-11-15 | 23:06
In het OVV rapport geen woord over mogelijke elektronische oorlogsvoering, en ook de transponder is niet geborgen.

#enpassant | 05-11-15 | 03:54

En die Buma zegt zowaar ook nog regelmatig goeie dingen. Als ze nu ook nog iets EU kritischer zouden zijn dan zouden ze wellicht mijn stem krijgen.

Dollemans | 05-11-15 | 03:16

*licht uitdoet en werken gaat*

necrosis | 05-11-15 | 03:05

De onderste steen ligt op de bodem van de doofpot die wordt aangelegd.

Zzzzooooffff | 05-11-15 | 02:30

Hebben ze die beelden nou ondanks verzoek niet gekregen, of hebben ze het verzoek gewoon totaal niet gedaan? Dat filmpje met omtzigt is een beetje vaag daarover... En die lul van het OVV praat er lekker snel overheen.

Heel vies zaakje dit, lijkt er op dat ze meer weten; maar over de rug van al die dode landgenoten politiek hun eigen loopbaan garanderen of een zak geld achterover drukken. Walgelijk! Als ie bestaat, dan wordt er een speciale plek in de hel gereserveerd voor deze lui. Je eigen landgenoten laten vermoorden en er gewoon niets aan doen en het lekker weglachen; dat is de overheid anno 2015.

Liroy | 05-11-15 | 02:29

Voor iedereen die de "per ongeluk" kaart speelt; kost zon raket niet een paar knaken? Als ze die zo makkelijk op verkeerde dingen afvuren, dan moet dat toch knap lullig zijn voor je oorlogs-begroting?

Volgens mij wist degene die op het knopje klikte donders goed waar de raket heen ging.

Durereaguurder | 05-11-15 | 01:55

Tjibbe Natuursteen Kersenhout Rode Loper Joustra.
Ik ging ervan uit dat hij al gebalsemd en opgebaard was in zijn vergulde tombe, maar helaas.

Gargravarr | 05-11-15 | 01:09

De VS zal pas nadat hun bewaarplicht is verlopen om de radarbeelden worden gevraagd.
Wel fijn te weten dat we straks niet uit kunnen sluiten dat we met vrij grote zekerheid een schurkenstaat als EU bondgenoot zullen hebben.

crk | 05-11-15 | 01:07

@Mark_D_NL | 05-11-15 | 00:53
Die steekt nu in het oppervlak van de maan.
Helaas is het meetlint van de scheidsrechter niet lang genoeg....
*baalt*

necrosis | 05-11-15 | 01:02

@necrosis | 05-11-15 | 00:49
En hebben ze jouw speer ooit gevonden? Of wordt die ook onder de onderste steen gehouden.

Mark_D_NL | 05-11-15 | 00:53

@Mark_D_NL | 05-11-15 | 00:31
Dat was geen ufo.
Ik was aan het trainen in speerwerpen, ik gooide iets te hard.....

necrosis | 05-11-15 | 00:49

@Plop! | 04-11-15 | 23:28

Iedereen kan wereldwijd zien wat er rondvliegt aan burger luchtvaart toestellen, dit toestel is bewust uit de lucht geschoten, om er wat mee uit te lokken. Arme 298 onschuldige burgers, opgeofferd, afgeslacht, om een hoger doel te dienen. Politiek is smeerlapperij van de bovenste plank.
Ons "kabinet" is daar niet anders in!

Radijsje | 05-11-15 | 00:45

Oekraine = bad guys. Rusland = slachtoffer van EU-NATO-NAZI complot. Dank voor de duiding geenstijl. Vijfde colonne.

Krombach | 05-11-15 | 00:40

wrong topic

vanvandaag | 05-11-15 | 00:39

-weggejorist-

vanvandaag | 05-11-15 | 00:38

-weggejorist-

vanvandaag | 05-11-15 | 00:38

Een ander scenario wat nooit is onderzocht door de OVV en ook door Tjibbe verdonkeremaand. Heeft te maken met eerdere waarnemingen van UFO's in Ukraine. Voornamelijk tijdens de Invasie van de Krim. Het kan dat tijdens de ramp is getest met nieuwe Russische wapens. Of het is een fout van Alien bondgenoten van Rusland.
--
www.youtube.com/watch?v=In7G7z8gXRs

Mark_D_NL | 05-11-15 | 00:31

Oei oei was het allemaal een complot? Kiev briefing. Moedwillig geheim. Achtergehouden radarbeelden. Geenstijl legt de vinger op de zere plek. De propaganda afdeling van het Kremlin kijkt ondertussen schuddebuikend toe. Vijfde colonne.

Krombach | 05-11-15 | 00:30

Dr heeft blijkbaar toch minstens 1 iemand belang bij dat gedoe en het onduidelijk houden. Zelfs als zijn er tig families die iemand verloren hebben.

kloopindeslootjijook | 05-11-15 | 00:28

Het vliegtuig ging ,zeg maar, van west naar oost.Richting Rusland.Dat is te zien op de radar; ook een BUK heeft radar. Je moet als Oekraïne (lees en/of als bemanning van zo'n Buk (installatie), toch wel knettergek (of dronken) zijn om het reguliere lijnvlucht) neer regulier te halen.
Rusland heeft radar, men kent daar zo'n beetje iedere vlucht(schema) uit het hoofd.
Die gaan niet schieten. Want dan breekt echt de pleuris uit.
Of zit er er weer eens helemaal naast?

vanvandaag | 05-11-15 | 00:20

@SyntaxError | 04-11-15 | 23:24
.
Dank. Heb zondag a.s. een kinderpartijtje bij een Navo generaal. Mijn zeilboot heeft GPS.
Keep u posted.

,

Piet Karbiet | 04-11-15 | 23:56

-weggejorist-

I left on time.. | 04-11-15 | 23:53

@_Fly66_ | 04-11-15 | 22:21

Zo'n "Groep Omtzigt" lijkt me inderdaad de enige werkbare oplossing.

Waarbij het politieke landschap natuurlijk wel steeds verder versplinterd raakt :-(

Reinaert | 04-11-15 | 23:41

Dus Kerry weet alles?

Lewis Lewinsky | 04-11-15 | 23:39

-weggejorist-

SyntaxError | 04-11-15 | 23:33

presse
andere welt online
presse portal
global research

zomaar een paar kranten,waar informatie uitgeput kan worden,met foto,s ter toelichting
het lijkt er op dat er overbetaalde figuren rondlopen met oogkleppen op.

soledad | 04-11-15 | 23:30

Het is redelijk simpel. Rusland wordt bedreigd door de toenemende interesse vanuit de EU (en de VS) in Oekraïne - dat deel uitmaakt van de strategisch te bewaken grens van Rusland. In de aanloop naar MH17 zie je het wederzijdse wapengekletter toenemen. Maar de EU voorop blijft een zelfstandig Oekraïne steunen. Rusland moet iets om duidelijk te maken dat het deze koers niet accepteert. Dus: via een schimmig spoor van proxies (nu allemaal ongetwijfeld dood en begraven) besluit men een daad te stellen door een burgervliegtuig neer te knallen. Ik ben er van overtuigd dat men bewust kiest voor dit vliegtuig. Geen militair toestel (dat zou oorlog zijn), geen toestel van een luchtvaartmaatschappij uit de VS of de EU. Maar een toestel uit Maleisie, een land dat politiek weinig gewicht in de schaal legt. Dat er zoveel Nederlanders aan boord waren was bonus. De boodschap is duidelijk: "fuck off" ... de volgende raket gaat richting een van de NATO bondgenoten. Een oorlogshandeling dus, zonder dat het formeel als zodanig te kwalificeren is. Niemand heeft er belang bij om aan te tonen dat Rusland de dader is. Iedereen weet dat - en die boodschap is ook aangekomen. Wie heeft het nog over de Krim - sinds MH17? De opzet is geslaagd.

Plop! | 04-11-15 | 23:28

@Piet Karbiet | 04-11-15 | 23:09 e.a.
Longread, de vragen bedenk je er zelf maar bij:

"Wat betreft de satellietsurveillance: die is er zeker, en die heeft ook
zeer vergaande mogelijkheden, alleen het grote probleem hiermee is
echter dat zulke satellieten slechts een beperkt bereik hebben en dus op
een bepaald gebied gericht moeten worden. Meestal zijn dat de bekende
crisisgebieden, maar naar behoefte kunnen het ook andere plekken zijn.
Maar daar moeten dan wel goede redenen voor zijn, want zulke
satellietcapaciteit is erg duur.

In sommige films zie je weleens dat ze spionagesatellieten op een
bepaald doelwit richten, zo moet je je dat voorstellen, alleen dan met
een hele hoop bureaucratische vertraging ertussen. Zo zijn er bijv.
prioriteitenlijstjes die afgewerkt moeten worden, op basis waarvan men
zulke satellieten inzet.

Om die reden hebben ze de Malaysia-boeing dan ook niet kunnen volgen,
want dat stuk van de Indische Oceaan is niet bepaald een gebied waar
veel te beleven valt. De gewone militaire radarsystemen hebben maar een
beperkt bereik, maar ik begreep wel dat ze bij het onderzoek toch
gebruik hebben gemaakt van info van militaire radars.

De terugtrekking van Google lijkt mij inderdaad ook ingegeven door de
maatschappelijke opportuniteit, ze willen zich duidelijk een beetje van
de NSA e.d. distancieren.

Die NAVO-cyber warfare unit staat geheel los van de JSCU, die laatste is
puur Nederlands, die andere werkt voor NAVO en dat zijn toch echt wel
gescheiden werelden, al zal er waar nodig ook wel samenwerking zijn. Het
is gewoon min of meer toeval dat die NAVO unit nu in Den Haag komt,
vergelijkbaar met dat andere NAVO-onderdelen in Brussel en Mons zitten."

SyntaxError | 04-11-15 | 23:24

Een buk als standalone (zonder zgn. Telar) kan geen onderscheid maken op basis van de transpondercodes of een toestel militair of civiel is.
Een ontwerpfout. Maar het weglaten van enige referentie in het rapport naar de NAVO oefening noch de black-out verbaasde mij.
Onzekerheid veroorzaakt door de black-out in juni kan mogelijk bijgedragen hebben aan de foute beoordeling van de Buk bemanning. En dan gaat ook de NAVO niet vrijuit...

DutchMountain | 04-11-15 | 23:13

Nou, ik begrijp het wel hoor; de satellieten van de NAVO waren in kort onderhoud en die van de CIA even niet beschikbaar en de luchtverkeersleider van Dnepr had een vuiltje in zijn oog. Alle separatisten sliepen.
Wat is mijn volgende functie?

Piet Karbiet | 04-11-15 | 23:09

Onderste steen op mijn maag, omdat ze de echte nog niet gevonden hebben. Wat vinden vrienden en familie van de slachtoffers ervan?

Doper | 04-11-15 | 23:08

@Niemands Knegt | 04-11-15 | 22:56
.
maandag 21 juli 2014
Begin juni begon het. Burgervliegtuigen boven Duitsland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Slowakije verdwenen voor even van de radar. Na terugkeer werkten de transponders niet meer. Niet eventjes, maar vrij langdurig. Het ging om een ingreep van buitenaf, die volgens kenners alleen via een satelliet voormekaar kan worden gebakken. Het verschijnsel was voor een stel leden van het Duitse parlement aanleiding tot het stellen van een lijstje lastige vragen aan het ministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur. Op 14 juli rolden deze antwoorden binnen. Als u een beetje over de oostgrens kan communiceren let dan vooral op het antwoord van vraag 7. Boven Duitsland werden voornamelijk vliegtuigen die ca. 10 kilometer hoog vlogen met een plotseling optredend transpondereuvel geconfronteerd. Een Buk-installatie is normaliter in staat om dankzij die transponder uit te vogelen of een vliegtuig dat een oorlogsgebied passeert al dan niet van burgerlijke aard is. Als de transponder niet werkt zit je al gauw met de peren.
.
www.stelling.nl/kleintje/actueel/IXJQ1...

Mark_Pugner | 04-11-15 | 23:06

@Piet Karbiet | 04-11-15 | 22:53
:D :D
Oh sorry, ik moet nog een beetje wennen aan het nieuwe denken .. paarse pinguins, gender neutrale toiletten,
het recht hebben om zwart te zijn, ook al ben je blank.
Goed dat je me even op de feitten wijst, daar leer ik van.

SyntaxError | 04-11-15 | 23:03

@DutchMountain | 04-11-15 | 22:51
Heel goed, dat waren we bijna vergeten. #onderstesteen

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:57

@@Piet Karbiet | 04-11-15 | 22:46
Maar gelukkig is KWA maar een flapdrol en KM een domme geit, volgens NPO's LuckyTV.
www.youtube.com/watch?v=URm8X8NBJKo
En mischien is dat ook wel zo ..

SyntaxError | 04-11-15 | 22:57

@DutchMountain | 04-11-15 | 22:51
NAVO oefeningen Rapid Trident II en SEA BREEZE zijn inderdaad totaal niet meegenomen, in wat voor een bespiegeling dan ook.
Onderdeel van de oefening behelsde het monitorren van het burgerluchtverkeer boven Zuidoost-Oekraïne en het uitzetten van transponders.

Niemands Knegt | 04-11-15 | 22:56

@SyntaxError | 04-11-15 | 22:48
.
Zij? Ik ben gender-neutraal.
Anders kom in nooit voor een commissie in aanmerking in deze idioterie.

Piet Karbiet | 04-11-15 | 22:53

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:37
Van Vollenhoven zal vast en zeker achter de schermen zijn bedenkingen kenbaar hebben gemaakt. Voor het overige zou je zomaar gelijk kunnen hebben.
loze stijl | 04-11-15 | 22:40
Genuanceerde opinie. Wat veel mensen ook niet geheel beseffen is dat de OVV nooit de schuldvraag mag, kan of zal beantwoorden. Daar is de OVV niet voor, die is er puur voor het vinden van de oorzaken en doen van aanbevelingen (vastgelegd in ICAO verdragen).
Onwetenden kunnen hierdoor enigszins teleurgesteld raken door het uiteindelijke rapport, doordat het geen schuldige aanwijst, maar puur gericht blijft op de oorzaken en aanbevelingen.

JackRyan | 04-11-15 | 22:52

Een maand voor MH17 verdwijnen 13 vliegtuigen mysterieus van de radar. Deze black-out lijkt een hack te zijn: een cyberoorlog oefening?
Op de dag van de MH17 crash was er een NAVO oefening in de Zwarte Zee. Hebben ze transpondercodes gemanipuleerd? En is daardoor MH17 verward met een militair toestel? Zou kunnen verklaren waarom ook de NAVO en USA geen gegevens willen vrijgeven...

DutchMountain | 04-11-15 | 22:51

-weggejorist-

SyntaxError | 04-11-15 | 22:50

@Piet Karbiet | 04-11-15 | 22:46
"Zij" ligt eronder wellicht ... ?

SyntaxError | 04-11-15 | 22:48

Hoofd-inquisiteur Tjibbe Joustra, gekleed in een mantel van neutrale juridische integriteit, nam na de perspresentatie de leiding over de politieke boodschap op zich, door zorgvuldig vertrouwde nieuwsproducenten uit te kiezen. Lees commentaar + analyse van Ravage:
www.ravage-webzine.nl/2015/11/02/mh17-...

ferry68718998 | 04-11-15 | 22:48

@loze stijl | 04-11-15 | 22:40
Van Vollenhoven zou zich nooit zo hebben laten gebruiken.
.
Wat 'eng' is, is het feit dat ze dus waarschijnlijk bij de politieke benoeming van Joustra al bij de VVD hebben gedacht 'we moeten daar een mannetje van ons hebben zitten voor als er eens een politiek gevoelige ramp plaatsvindt'. Op diezelfde manier regelen proberen ze een ANWB-man Ombudsman te maken, circuitjes, handjeklap. Die zieke mentaliteit maakt dat Loek Hermans achtige lieden zo consequent kunnen falen zonder opzij te worden geschoven. Heel Nederland hangt van dit soort zieke netwerkjes aan elkaar. Het gaat er niet om wat je kunt of kent, maar wie je kent.

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:48

Die Tjibbe en die kale hebben zelfs rode handjes, om over hun bolletjes maar te zwijgen, die geven haast licht :O
Zouden ze er "gloeiend" bij zijn ofzo?

SyntaxError | 04-11-15 | 22:47

Het schijnt dat de Koreaanse Slet op die onderste steen ligt. Zij weet ook alles van de Stadhoudersbrief van ene Bernhard. Plempt ze hier dagelijks over.
Kuch.

Piet Karbiet | 04-11-15 | 22:46

@Hasbara | 04-11-15 | 22:38
Waarom begrijp je dat Rusland en Amerika (en de NAVO) hun satellietgegevens en primaire radargegevens niet willen delen?

Niemands Knegt | 04-11-15 | 22:41

@ JackRyan | 04-11-15 | 22:10
Mee eens...
Sinds meester Pieter het stokje heeft overgedragen aan meester Tjibbe is het voor mijn gevoel gedaan met de onafhankelijkheid van de OVV.
Ondanks dat ik denk dat Joustra oprecht zijn best heeft gedaan om de crash op te helderen, straalt hij op een of andere manier geen echte doortastendheid uit.
Het is denk ik mis gegaan toen ze het concept-rapport klaar hadden en de diverse betrokken landen ( Rusland, Oekraine, Maleisië en de VS) de kans kregen en grepen om daar overheen te pissen om zodoende te laten uitgummen wat hun niet aanstond.
Ik wil nou ook weer niet beweren dat van Vollenhove het in deze situatie erg veel beter zou hebben gedaan maar die zou achter de schermen zeker meer druk kunnen hebben uitoefenen.
Zoals het OVV er nu bij ligt ( en begrijp me niet verkeerd want ik weet dat ze keihard gewerkt hebben) kunnen ze dit soort klussen niet werkelijk onafhankelijk klaren.
Iedereen voelt aan zijn/haar water dat deze zaak harder stinkt dan een vrachtwagentrailer met 40 5 weken oude lijken in de brandende zon.

loze stijl | 04-11-15 | 22:40

@Vrije Nator | 04-11-15 | 21:05
@Driewerf Hoezee | 04-11-15 | 22:35
Waarom zou, in jullie scenario, Rusland zijn primaire,- en secundaire radargegevens dan niet leveren? En hun satellietgegevens?

Niemands Knegt | 04-11-15 | 22:39

dat Amerika en Rusland hun sat beelden niet willen delen kan ik nog begrijpen maar dat het land waar het vliegtuig uit de lucht wordt geschoten weigert die te overhandigen is echt te bizar voor woorden

Hasbara | 04-11-15 | 22:38

@JackRyan | 04-11-15 | 22:23
Ja, maar u denkt toch niet dat de heer Van Vollenhoven dat achter de schermen niet ook vóór de benoeming duidelijk kenbaar heeft gemaakt? Het feit dat de heer Van Vollenhoven achteraf de media heeft gezocht moet gezien worden als een zeer uitzonderlijke (bijna wanhopige) actie. Iemand met de statuur en leeftijd van Van Vollenhoven heeft geen zin om zijn levenswerk te grabbel te laten gooien door een stel laaielichters die het niet zo nauw nemen met onafhankelijkheid. Daar heeft Van Vollenhoven te hard voor gestreden, het moet onafhankelijk zijn en dat lijkt het nu niet. Zelfs het feit dat het niet zo lijkt is voldoende ernstig. Van Vollenhoven zei destijds heel correct dat het niet om de persoon Joustra ging, maar om de procedure. En zo is het natuurlijk ook. Probleem met Joustra is dat hij in al die netwerkjes zit en niet onafhankelijk kán zijn en het ernstige is dat hij juist en alleen daardoor benoemd kon worden in die functie. Ze willen alles sturen, manipuleren en beïnvloeden, omdat de belangen te groot zijn. Onderste steen is gelogen. VVD is onbetrouwbaar.

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:37

Interessante analyse.
Ik denk er een beetje hetzelfde over als @Vrije Nator (FiPo 21:05), omdat de beweegredenen voor het achterhouden van informatie (niet informeren naar beschikbare informatie is OOK achterhouden) door mij nergens anders gezocht kunnen worden. Ik tast in het duister. De onderste steen zinkt wederom naar een duistere bodem. En zoals iemand al eens zei: de waarheid zullen we misschien wel nooit weten.

Doordenkertje: wat als de waarheid WEL boven tafel komt? Dat de Amerikanen zelf op de proppen komen met de data. Dat de Kamer daardoor een motie aanneemt waarin de regering wordt opgeroepen het OVV te dwingen het onderzoek te heropenen. Dat dan bekend wordt dat het een Oekraïense malloot was die dacht dat er een papieren vliegtuigje vloog en dat met zijn proppenschieter probeerde te raken? - De opkomst bij ons GeenPeil referendum zal machtig zijn.

Driewerf Hoezee | 04-11-15 | 22:35

Nederland echt suffertje van de Brusselse klas ! Lekker dokken aan EU en als het er werkelijk op aan komt, mondje dicht !! Economische belangen boven uw te betreuren doden.

club2001 | 04-11-15 | 22:26

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:15
Let wel, de bedenkingen van van Vollenhoven (3-2-2011) waren van ná de (feitelijke) benoeming.
Destijds wisten ze natuurlijk ook niet dat MH17 zou plaatsvinden.
Echter, ik heb dit nieuwsbericht van 3-2-2011 blijkbaar niet voor niets onthouden, aangezien ik het ook opmerkelijk vond. Ik had van Vollenhoven zeer hoog zitten, een uitstekende voorzitter van de OVV was het (en puur onafhankelijk).
Onafhankelijkheid en onpartijdigheid is van de allerhoogste prioriteit bij ongevallenonderzoek, hier mag nooit aan getoornd worden.

JackRyan | 04-11-15 | 22:23

@@JackRyan | 04-11-15 | 22:10
In dat licht is het ook een schande dat Medy van der Laan (D66) in dezelfde maand voorzitter van de referendumcommissie wordt en voorzitter van Energielobby Nederland. Het poldermodel is een beetje uit de hand gelopen. Democratie en bevolking de dupe. Stromannen en zeker geen onderste steen, manipulatie dat bijna zeker wel. In ieder geval wordt de schijn van belangenverstrengeling voortdurend gewekt, terwijl die vermeden dient te worden volgens hun eigen wetten die ze aan hun laars lappen. Onbetrouwbaar.

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:23

Reinaert | 04-11-15 | 21:55
Wederom volledig met je eens. Geen speld tussen te krijgen. Duivels dilemma. Groep Omtzigt?

_Fly66_ | 04-11-15 | 22:21

@Lupuslupus | 04-11-15 | 21:42

Naja, niet zozeer welk land... Maar welke *unie*. Wie stonden ook al weer te springen om een afsplitsing van de oekraine van rusland. Welke unie wilde ook al weer de Oekraine inlijven?

Wie willen het dus onder de pet houden dat het bijvoorbeeld de Oekrainers waren die ons vliegtuig naar beneden hebben geschoten?

Wie zou dus ook wel willen dat de russen het hebben gedaan?

Wie zou dus ook wel willen dat de dader onbekend blijft, zodat je heel makkelijk een spin aan het verhaal kan geven?

peterdh | 04-11-15 | 22:19

Het begon allemaal met pinokkio en z'n onderste steen.

Willem van Rood | 04-11-15 | 22:17

@JackRyan | 04-11-15 | 22:10
Maar MH17 is precies de reden dat ze het advies van Van Vollenhoven destijds aan de laars gelapt hebben, ze willen alles kunnen beïnvloeden en kunnen sturen. Zodat ze voortdurend de afweging kunnen maken tussen hun commerciële belangen en de commerciële belangen van hun vriendjes enerzijds en het algemeen belang van een integere onafhankelijke boven elke twijfel van spelletjes verheven overheid anderzijds. Die afweging maakt de PVVDA intern met ING en Shell en Starbuk.

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:15

In dat tweede videotje he... Alles wat die gasten zeggen... Ze kunnen net zo goed zeggen: "Je moet je bek houden, ik ga geen antwoord geven, flikker toch een eind op met je vragen klootzak!".

Dan zouden ze er blijkbaar ook mee weg komen. Een minister in USA zegt: "Ik. Zie. Op. De. Radarbeelden. De. Dader", en dan zorgen ze godverdomme niet dat ze die radarbeelden krijgen.
En dan komen ze er nu mee weg door te zeggen: 'ehhh jaa, ik weet niet precies wat ie zei, en wat wij zeggen staat in ons rapport'.

Dat is toch gewoon *exact* hetzelfde als: "Flikker op, klootzak!"

Waarom word dit geaccepteerd??? Waarom? Ik kan hier echt pissig om worden!

peterdh | 04-11-15 | 22:15

@JackRyan | 04-11-15 | 22:10
Inderdaad!

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:12

Blijven opletten Geenstijl, een bericht van 3-2-2011;
"Van Vollenhoven betitelt de benoeming van zijn opvolger als 'een politieke benoeming'. Wat hem betreft een procedure van 'eens maar nooit weer'."
nos.nl/artikel/216327-van-vollenhoven-...
www.telegraaf.nl/binnenland/20249274/_...
-
De bedenkingen van van Vollenhoven bij de benoemingsprocedure zijn achteraf niet geheel onterecht geweest...

JackRyan | 04-11-15 | 22:10

@CoffeePatch | 04-11-15 | 22:05

"Voortschrijdend inzicht" hè.

In gewoon Nederlands: men wil niet nogmaals dezelfde blunder begaan.

Reinaert | 04-11-15 | 22:09

Onderzoeksraadvoordesprookjesbukinstallatiesveiligheidendemocratie

Watching the Wheels | 04-11-15 | 22:08

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reisadvies voor Egypte woensdagavond aangepast. Vliegreizen van waar dan ook naar Sharm al-Sheikh worden tot nader order afgeraden.Ook wordt niet gevlogen boven het noorden van de Sinaï.
www.telegraaf.nl/reiskrant/24699805/__...
.
Na de Kiev Briefing werden er geen acties door Buza ondernomen.

CoffeePatch | 04-11-15 | 22:05

@faz | 04-11-15 | 21:58
Dan was het Merkel geweest.

Botte Hork | 04-11-15 | 22:00

Ik zou Bontes ook niet serieus nemen, maar dat terzijde. Geenstijl blijft vissen naar niet bestaande verantwoordelijkheid in NL (barbertje moet hangen blijkbaar). Een lijstje:
- NL had nooit dit onderzoek op zich moeten nemen
- NL heeft geen enkele zeggingskracht over het luchtruim van andere soevereine landen
- NL heeft geen enkele verantwoordelijkheid voor vliegplannen van luchtvaartmaatschappijen
- NL heeft geen enkele zeggingskracht over een luchtvaartmaatschappij uit Maleisië
- Dat luchtvaartmaatschappijen boven oorlogsgebieden blijven vliegen is de normaalste zaak van de wereld en ging nu 1 keertje mis
Dat er vele Nederlandse slachtoffers zijn doet daar niets aan af, wanneer het Lufthansa toestel (dat daar ook in de buurt vloog) uit de lucht was geschoten was het natuurlijk ook de schuld van Rutte en Co, NOT.

faz | 04-11-15 | 21:58

@Ewout van Dijck | 04-11-15 | 21:47
Hoi Mark!

Botte Hork | 04-11-15 | 21:56

Beide theorieën zijn waar.
Oekraïne gebruikte burgervliegtuigen als schild voor de aanvallen op de seperatisten en die (met hulp of alleen door het Russische leger) schoten, mikkend op het/de jachtvliegtuig(en), en daar zat MH17 tussenin.
Dat was overigens geen ongeluk, dat gebruik van een burgervliegtuig als schild, dat was strategie, want 'dat zullen ze nooit durven een burgervliegtuig'... enfin ze deden het toch.
Geen gek scenario dat er voor zorgt dat iedereen op de radarbeelden zit als op een koekoeksei.

Maarten VB | 04-11-15 | 21:56

Als je in dit dossier de échte waarheid wilt weten, dan zul je met een gigantisch budget aan de slag moeten. Met zo'n budget kun je mensen wat sneller de waarheid laten vertellen door ze een lekker financieel worstje voor te houden.

ElMatadero | 04-11-15 | 21:56

Waarom hebben, alle partijen, geen primaire radarbeelden en satellietbeelden geleverd? Waarom heeft de volledige overdracht van de volledige gegevensdragers als voicerecorder, ATC Tapes niet plaatsgevonden? Waarom zijn alleen de laatste seconden van de voicerecorder vrijgegeven? Waarom zijn er geen opnames (geluidsbanden/digitale opslagmedia) van de Oekraïense verkeersleiding geleverd? Dus niet alleen opnames luchtverkeersleiding met cockpit, maar ook de gesprekken tussen de verkeersleiders van de verschillende torens onderling.
Ik vind de conclusie over het OVV rapport van Jeroen Akkermans dan ook erg raak: 'Schrijvers rapport MH17 zijn afgeleid, misleid en verleid'.

Kortom zowel de Oekraïne, als Rusland, als VS/NAVO houden zaken achter. De oplossing ligt dus in een scenario waarbij alle partijen iets te verbergen hebben.

Niemands Knegt | 04-11-15 | 21:56

Die Erwin Muller wordt zo rood als een biet en begint een paartje met zijn handen te gebaren. Tekenen dat hij liegt of op zijn minst wet dat zijn verhaal niet geheel klopt.

JaOfGeenNee | 04-11-15 | 21:56

@_Fly66_ | 04-11-15 | 21:42

Omtzigt voert oppositie, en dat doet 'ie verdoemd goed.

Toch heb ik bedenkingen bij een eventuele rol van het CDA in een volgend kabinet, hoe graag ik ook van dit kabinet verlost wens te worden. Het CDA is en blijft natuurlijk wel één van de klassieke regentenpartijen en mede daarom behoud ik zo m'n reserves - al zou ik iemand als Omtzigt nog zo graag het voordeel van de twijfel gunnen: mannetjes als Balkenende hebben té veel kapot gemaakt om het CDA nog volledig serieus te kunnen nemen.

Reinaert | 04-11-15 | 21:55

Misselijkmakend!

Hypno2050 | 04-11-15 | 21:54

Omtzigt kraamt regelmatig onzin uit.
Praat over zaken allang zijn weerlegd.
Die praat te veel met vast clubje conspiracy gekkies.
Deze jongens zijn regelmatig bij propaganda RT zender te zien in onzin reportage.

Ewout van Dijck | 04-11-15 | 21:47

''Oekraine heeft het zeker niet gedaan want dan hadden de Russki de radarbeelden maar al te graag vrijgegeven.''

als uit de radarbeelden niet blijkt dat het Oekraine was, bv omdat de raket is afgeschoten uit een gebied waar beiden partijen aanwezig zijn, dan zal Rusland idd terughoudend zijn. Maar waarom verbergen Oekraine, Amerika, Navo en Europa de beelden, of gelooft er iemand dat ze er daadwerkelijk niet zijn? als deze de rebellen en Rusland overduidelijk als schuldige kunnen aanwijzen.

Damoos | 04-11-15 | 21:45

Reinaert | 04-11-15 | 21:30
Excellente samenvatting.
Voorts ben ik van mening dat Omtzigt onze volgende MP moet worden. Jammer dat hij lid is van het CDA. Dat dan weer wel.

_Fly66_ | 04-11-15 | 21:42

Offtopic. De handelwijze van Kukenheim wordt toch niet door iedereen gewaardeerd.

m.telegraaf.nl/article/24699723/motie-van-wantrouwen-tegen-kukenheim

kenny harder | 04-11-15 | 21:42

@Wijze uit het Oosten | 04-11-15 | 21:39
Vraag 2 zou dan kunnen luiden: "welk land heeft voordeel van de ramp met de MH17?"

Lupuslupus | 04-11-15 | 21:42

www.whathappenedtoflightmh17.com/quest...

Basic Dimension // November 4, 2015 at 10:51 am // Reply

RESTORING PERPENDICULARITY OF IMPACT HOLES

NLR (Dutch Aerospace Laboratory) and TNO (The Netherlands Organisation of Applied Research) developed their clever 9N314M theory mainly on the basis of raw data obtained from the cockpit hull of MH17. But they only developed an interesting after the facts hypothesis, which still had to be tested in a practical experiment. That’s why AA did an amazing job with all shortcomings. At the end of our hypothetical research plan AA, together with NLR and TNO will test 9N314 against 9N314M (already done), paid by third parties.

The Netherlands has emotionally called for closer cooperation with the Russian Federation in the investigation into the cause of the disaster of the MH17. Well Netherlands Minister for Foreign Affairs Bert Koenders, grab your chance, here your plan:

Basic Dimension | 04-11-15 | 21:40

Één simpele vraag :
Wíé heeft belang bij een MH17 doofpot ?
De rest is goed- of slechtbedoelende symboolpolitiek..

Wijze uit het Oosten | 04-11-15 | 21:39

jemagookniksmeer | 04-11-15 | 21:07
Volledig eens.
Nederland mag met Mark "onderste steen" Rutte en Tjibbe (VVD) "objectief" Joustra, nooit meer een ander land de maat nemen wat betreft corruptie.
De belangenverstrengeling is langzamerhand eerder een deugd dan een schande. Corruptie wordt salonfähig gemaakt door het beste kabinet sinds een microseconde na het lezen van dit woord.

Een zooitje dode landgenoten, en de plucheverslaafden geven geen ruk. De warme endeldarm van degenen waarvan ze nog meer knaken verwachten is veel belangrijker.

MH17 is haast verworden tot een klucht waarmee het falen van dit kabinet in beeld gebracht wordt.
Triest.

koolteer | 04-11-15 | 21:36

Oekraine heeft het zeker niet gedaan want dan hadden de Russki de radarbeelden maar al te graag vrijgegeven.

En inderdaad... Er was eens onderste steen... en hij leefde nog lang en gelukkig zonder ooit gevonden te worden door Mark R.

nlnl | 04-11-15 | 21:34

Cuyahoga | 04-11-15 | 21:19
Dan hoop ik van ganser harte dat ie een miezerig einde heeft gehad.

Ommezwaai | 04-11-15 | 21:33

@Daisy Cutter | 04-11-15 | 21:30

Dit kabinet had er om te beginnen al niet eens mogen komen.

Maar ja, "strategisch stemmen" was het devies. Schot in eigen voet.

Reinaert | 04-11-15 | 21:31

Gluiperige kop heeft die Joustra. Zo'n type die je niet op je kinderen laat passen.

EdwinKelder | 04-11-15 | 21:31

@ Vrije Nator | 04-11-15 | 21:05
Oekraïne had/heeft ook buk systemen
En Oekraïne wil maar wat graag in de eu en beschermd door de grote navo paraplu....
Een vliegtuig uit een "bevriend"land kan dat idd van de radar verdwijnen, omdat dat sommigen dan het beste uitkomt

De gezellige Syrier | 04-11-15 | 21:31

Dit land is zo ongelooflijk naar de klote... Ik verwacht dat binnenkort het complete financiële systeem in gaat storten met als gevolg een derde wereldoorlog. Dat zal ons leren, en hopelijk zal er daarna iets veranderen..

Grote Joop | 04-11-15 | 21:30

Mocht iemand die onderste steen zoeken: die ligt naast de Srebrenica-fotorolletjes.

Reinaert | 04-11-15 | 21:30

Dubieuze rol van dit kabinet, dat sowieso al op een heel scala van onderwerpen had moeten vallen.

Daisy Cutter | 04-11-15 | 21:30

Maar waarom hier moeilijk over doen als toch al vaststaat - volgens de auteur - wie het heeft gedaan? De schild van de separatisten in twijfel trekken is immers aluhoedjesgedoe? Dat het onderzoek niet deugt is dus maar een bijkomstigheid. Van Rossem weet het al.

De Geus | 04-11-15 | 21:30

Dikke pad: "Ik weet niet wat John Kerry heeft gezegd". Volgens mij weet bijna heel Nederland wat hij heeft gezegd. Ik met mijn gesloopte brein kan het me zelfs nog herinneren. Wat hij zei was dat de beelden duidelijk waren, hoe het traject was van de raket. Kommop zeg. Leugenaar. Dat je dit zo kan voor spiegelen. Getverdemme zeg. Echt ik word hier niet goed van en dan heb ik het niet eens over de families die dagelijks dit verlies moeten dragen. Kansloos.

aanalleskomteeneind | 04-11-15 | 21:29

Voor de onderste steen moet je Joustra niet hebben

Islamofiel | 04-11-15 | 21:29

Die onderste steen moet her en der zwaar op de maag liggen. Ooit zal t er met pus en al uitkomen.

centre pompidoe | 04-11-15 | 21:27

Uitzichtloos gezeur/vergader achteraf, daar is niemand bij gebaat. Is er werkelijk iets te bereiken met het gezever van deze raadsleden?

RedSplat | 04-11-15 | 21:22

@Ommezwaai | 04-11-15 | 21:16
Ik denk dat de kans dat degene die op de knop heeft gedrukt nog gevonden gaat worden nihil is.
Die is namelijk al lang geleden gestopt met ademen.

Cuyahoga | 04-11-15 | 21:19

Allerlei geleerden worden uit de kast getrokken om vooral maar niet de werkelijk verantwoordelijken de schuld te geven.
In mijn optiek is de schuldige diegene die op de knop gedrukt heeft en dientengevolge de raket op het toestel heeft afgevuurd.
.
Allerlei complottheorieën ten spijt, die mafketel(s) moeten we hebben..

Ommezwaai | 04-11-15 | 21:16

Inderdaad: geen reden tot vervolging wegens nalatigheid. Hou daar nu maar eens over op. Die radarbeelden zijn veel interessanter: zijn die beelden opgevraagd, door wie, en wat was het antwoord daarop. Zonder antwoorden op die vragen is dit onderzoek niet compleet.

Muxje | 04-11-15 | 21:16

Dit zijn helaas de eerste burger slachtoffers in aanloop naar de Derde Wereld oorlog.

Mark_D_NL | 04-11-15 | 21:13

Ik heb de berichtgeving rond het onderzoek eerlijk gezegd niet gevolgd.
Niet zozeer omdat het mij niet interesseert, maar als je kijkt naar wie het onderzoek leidt (in combinatie met zijn achtergrond), dan kun je de uitslag bij voorbaat niet serieus nemen.
Ik vind het eerlijk gezegd best wel schaamteloos dat er zulke figuren op dat soort plekken gezet worden.
Waarom iemand met een expliciete politieke signatuur, en ook nog van de zittende kabinet, in plaats van een onafhankelijk persoon met kennis van zaken en praktijkervaring op dat gebied?
Zulke praktijken komen alleen voor in landen met een gebrekkige rechtsstaat. Rusland, Venezuela, Suriname, en Nederland natuurlijk.

jemagookniksmeer | 04-11-15 | 21:07

Mijn lezing blijft hetzelfde:
Iemand in Oekraiëne deed een oepsie, identificeerde "onze" MH17 verkeerd en schoot het vervolgens uit de lucht. Aangezien demesne vragen zouden stellen over waarom een land wat zo nodig bij de EU moet nadat de EU een revolutie heeft ontketend een vliegtuig met voornamelijk Nederlanders, dus bondgenoten, neerschoot, houdt men het angstvallig stil. Vroeger had zoiets gekund, maar niet met het internet en Pieter Omtzigt.

Vrije Nator | 04-11-15 | 21:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl