achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Franse imam over verkrachters 12-jarig joods meisje: "Ze hebben dezelfde ideologie als Hamas, hun ouders en omgeving zetten hiertoe aan"

Het kan dus wel

Bovenstaand aan het woord ziet u Drancy's gemeentelijke hoofdimam Hassen Chalghoumi (wiki). Een imam die zo onvijandig en aangenaam is dat hij als "jodenimam" overwegend gehaat wordt door islamitisch Frankrijk. Maar goed, over de drie 12- tot 14-jarige verkrachters van een 12-jarig joods meisje zei hij gisteren dus:

"Wat is het verschil met Hamas? Wat is het verschil met hun ideologie? Deze verkrachters en Hamas-terroristen delen dezelfde onderwijzing, dezelfde haat. Ouders en omgeving hebben deze jongeren ertoe aangezet verkrachters en moordenaars te worden, zoals in het geval van Mohammed Merah en anderen. Dezelfde ideologie, dezelfde manier van reageren, hetzelfde antisemitisme."

Mocht u het gemist hebben: de verdachten hebben "een brandende aansteker naast haar wang gehouden en dreigden haar "in brand te zetten". Ze dwongen haar vervolgens tot vaginale, anale en orale penetratie en dreigden haar te vermoorden als ze met de politie zou praten." Tijdens het voorval hebben ze het 12-jarige slachtoffer gefotografeerd, zijn deze beelden mogelijk online verspreid en is het slachtoffer gedwongen tot een toezegging van 200 euro, omdat ze anders haar familie iets aan zouden doen.

Het drietal zou hun betrokkenheid tijdens politieverhoor bekend hebben, en gezegd hebben dat ze uit wraak (voor 'Palestina, red.) handelden. Twee verdachten zijn nu aangeklaagd wegens "seksueel groepsgeweld, groepsverkrachting, doodsbedreiging, poging tot afpersing en antisemitisch geweld." De derde is in voorlopige vrijheid gesteld met een "aanvullende justitiële opvoedings/onderwijs-maatregel", dat zal hem leren.

De betreffende imam:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Franse media: "Antisemitische groepsverkrachting van 12-jarig joods meisje te Parijs door 12, 13 en 14-jarige, verdachten voor rechter"

Ook zouden de verdachten het slachtoffer van 12 (twaalf, XII) tijdens het voorval hebben gefotografeerd en gedreigd hebben haar in brand te zetten door een aansteker naast haar wang te houden

@Spartacus | 19-06-24 | 19:00 | 421 reacties

Vier gijzelaars levend bevrijd uit Gaza

Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27), and Shlomi Ziv (40)

@Zorro | 08-06-24 | 13:37 | 514 reacties

Feynman en/of Feiten – Mentale blokkade

Als je de oorzaken niet onder ogen ziet, blijf je verblind door gevolgen

@Feynman | 11-05-24 | 18:00 | 126 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.