achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

GELEKT. Interne mail over "omgangsvormen" Volkskrant, na MeToo-beschuldiging op Instagram

Nou Maud Efting en Willem Feenstra, kom er maar in!

Heftige Instagram-post gisteravond van Sarah Neutkens, een componist en schrijver. Ze vertelt over een relatie, die volgens haar helemaal geen relatie was.

Dat is natuurlijk een kolfje naar de hand van de MeToo-redacteuren Willem Feenstra en Maud Efting. Duik erin jongens! Niet loslaten! Uitzoeken wat er is gebeurd! Wie deed wat? Wat is de rol van de hoofdredactie?

En dan vragen we Jip van den Toorn om een leuke cartoon!

Toeval!

Vandaag plofte er ineens een mailtje op de digitale deurmat van alle Volkskrant-medewerkers, wij citeren (na de breek):

Nu we allemaal zijn aangekomen op onze nieuwe plek aan de Amstel, komt er ook weer tijd en ruimte om invulling te geven aan een andere lang gekoesterde wens: een gesprek over onze onderlinge omgangsvormen. Nu we in een geheel nieuwe omgeving zijn beland, is daarvoor het juiste moment aangebroken.

De hoofdredactie denkt al langer na over hoe we onze werkcultuur kunnen verbeteren. Al vaker is daarbij de kennissessie Professioneel gedrag op de werkvloer genoemd. Vandaag (woensdag 29 mei) gaan we daar eindelijk mee beginnen. De voltallige hoofdredactie trapt, onder leiding van Rachid Berragiy, af.

Uit het sociale veiligheidsonderzoek kwam eerder naar voren dat we bij de Volkskrant ons gedrag niet drastisch hoeven te veranderen, maar dat we vooral moeten leren in alle openheid feedback te geven en te ontvangen, en om over ons gedrag en omgangsvormen te praten. Dat zal, naast diversiteit en inclusiviteit, centraal staan gedurende de bijeenkomsten.

Voor de hoofdredactie en de chefs, die in juni aan de beurt zijn, beslaat de sessie een hele dag. De redacties moeten - na de zomer - rekening houden met een dagdeel, dus ‘s ochtends of ‘s middags. De data worden in overleg met de chefs vastgelegd. Informatie daarover volgt. De sessies zijn verplicht.

Heb je nog vragen hierover, dan weten jullie ons te vinden.

Succes allemaal!

PS: Wat is er met deze link gebeurd?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Hilarische rechtse humor en linkse azijnbekken...

...die alleen maar zuur kunnen gniffelen om de kapsels van Trump, Wilders en Javier Milei

@Arthur van Amerongen | 08-06-24 | 20:55 | 236 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.