achtergrond

Geenstijl

Feynman en/of Feiten – Mentale blokkade

Als je de oorzaken niet onder ogen ziet, blijf je verblind door gevolgen

Als jouw gedachtegoed verheven genoeg is, dan blokkeer je de A10, A12 of universiteit. Je speelt dan voor eigen rechter wie waar mag gaan en staan, omdat jij vindt dat er onvoldoende geluisterd wordt naar je eerdere boodschappen EN je vindt dat jouw boodschap de enige, volledige waarheid is. Sommige demonstranten zeiden het zelfs eerlijk: revoluties krijg je alleen door geweld.

Dan begrijp je niet dat de vrijheid van meningsuiting alleen kan bestaan als er ook een vrijheid is voor andere meningen. Dan begrijp je niet dat de energietransitie een enorme operatie is afhankelijk van een sterke economie, zware industrie en ervaren technisch opgeleide beroepsbevolking. Dan begrijp je Hamas niet, en kan je beter ff naar deze anderhalve minuut kijken waarin Hamas zichzelf uitlegt:

Ghazi Hamad of the Hamas political bureau said in an October 24, 2023 show on LBC TV (Lebanon) that Hamas is prepared to repeat the October 7 "Al-Aqsa Flood" Operation time and again until Israel is annihilated. He added that Palestinians are willing to pay the price and that they are "proud to sacrifice martyrs." Ze zijn trots om “martelaren” te offeren. Trots op nog steeds gegijzelde baby's.

Hamas heeft in haar handvest de totale vernietiging van Israël staan. Pure genocide. Hoe je dat handvest moet lezen werd 7 oktober duidelijk. Verminken, verkrachten, gijzelen en vermoorden van zo veel mogelijk burgers was het centrale doel. Het was een barbaarse methode van oorlogvoering. Een protestant voor de Stopera nam daar geen afstand van, hij herhaalde: from the river to the sea

Hamas zegt zelf dat 7 oktober eindeloos moet worden herhaald. Ze zeggen zelf dat de Palestijnse bevolking daarvoor een prijs zal betalen. Zegt dat onderhandelingen zinloos zijn. Alle doden zijn door Hamas ingecalculeerd, maar niet door ons of mij geaccepteerd. Dat besluit is niet door Netanyahu genomen, Hamas was hem voor. Ze zijn martelaren voor het hogere doel: de vernietiging van Israël.

Hamas werd in 2006 gekozen, daarna zijn er nooit meer verkiezingen geweest. Na achttien jaar heeft de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever geen legitieme vertegenwoordiging meer. Tijdens deze achttien jaar is een complete generatie kinderen gehersenspoeld en klaargestoomd om oorlog te voeren, dat is niet mijn bescheiden mening, maar van de zoon van een van de oprichters van Hamas.

De LHBTQI gemeenschap komt op voor een groep mensen, die zo geïndoctrineerd zijn dat ze LHBTQI-ers direct zullen vermoorden. Letterlijk onvoorwaardelijke haat en liefde. Een bevolking langdurig overspoelen met haatdragende foutieve informatie is de basis voor latere oorlogen. Het is daarom beangstigend waar Kim Il Sung, Kim Jong Il en Kim Jong Un reeds driekwart eeuw naartoe werken.

Hamas laten zitten, terwijl de Palestijnse bevolking net de hoogste prijs heeft betaald om Hamas in twee derde van de Gazastrook te laten verwijderen, zou een historische fout voor hen en Israël zijn. Dan gaat ALLES weer herhalen. Prematuur een vrede, garandeert de volgende grondoorlog inclusief meer nieuwe slachtoffers aan beide kanten. Denken in kanten is sowieso onderdeel van het probleem.

Er wordt door sommige activisten graag een vergelijking gemaakt tussen Israël en Rusland. Een land dat al een kwart eeuw gegijzeld wordt door een KGB dictator en Georgië, de Krim, de Donbass en uiteindelijk de rest van Oekraïne binnenviel. Allemaal zonder enige aanleiding, dit is een dictator met expansiedrift, die honderdduizenden jonge mannen offert. Poetin calculeert net zoals Hamas.

De VVD illustreerde dat deze protesten een antisemitisch karakter hebben. Deze aardbol is bezaaid met de ene genocide na de andere. Die hebben allemaal niet geleid tot een wereldwijde opstand op universiteiten. Later kwam er een lauwe reactie op de miljoenen burgerslachtoffers dankzij de oorlogen in Irak en Afghanistan. 62.000 vermoorde christenen in Nigeria zijn geen nieuws.

Dat deze poging de Levant te bevrijden van de zoveelste dictatoriale terroristische organisatie als enige uitzondering wel onder een vergrootglas ligt, klopt niet. No jews, no news. Zeker niet als je ziet dat het aantal burgerslachtoffers per gedode soldaat niet de gebruikelijke 9 op 1 is, maar richting de 1 op 1 gaat. 89% minder burgerslachtoffers is ongekend zorgvuldig. Risico's voor soldaten zijn bizar.

Helaas maken mensen eerst een karikatuur van de wereld om zich heen, en gaan daar tegen ongenuanceerd te protesteren. Cherry Picking escaleert via hokjesdenken tot tunnelvisie. Het liefst spreken ze geëmotioneerd over een deelprobleem, pleiten met de beste intenties voor incomplete symptoombestrijding op de korte termijn, zonder zicht op een oplossing op de lange termijn (vrede).

De raadsvergadering in Amsterdam liet zien hoe los partijen staan wat er werkelijk gebeurt. Mensen maken een selectie uit het beschikbare feitenmateriaal, bevestigen daarmee hun eerder ingenomen standpunten. Femke Halsema kon een uur lang vragen beantwoorden tot tevredenheid van de raad met informatie die de raad allang had. Elk bubbeltje werd doorgeprikt met een simpel feitje.

Meningsvorming begint met kijken, lezen en luisteren.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.