achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

WTF. Meisje (14) door groep tienerjongens verkracht in Kortrijk, jongste verdachte 11 jaar

De wereld is ziek

Een bizar verhaal uit België. Daar loopt een onderzoek naar een groepsverkrachting die zich vorige maand voltrok in het Kabouterbos bij Kortrijk. Dat maakte het parket woensdag bekend. Alle betrokkenen zijn minderjarig. De jongste verdachte is 11 jaar oud.

Het slachtoffer is een meisje van 14. "Het meisje werd door haar vriendje van 16 naar het Kabouterbos gelokt. (...) In het bos zou een tiental jongeren haar opgewacht en verkracht hebben. Bij diverse bronnen valt te vernemen dat de feiten zich over 3 dagen zouden afgespeeld hebben."

De gruwelijke gebeurtenissen zijn gefilmd en verspreid op Snapchat. Om het nog triester te maken: afgelopen weekend was het opnieuw raak in Kortrijk. "Drie jongemannen die zich afgelopen weekend in het Astridpark schuldig maakten aan een groepsverkrachting, blijven voorlopig in de cel. (...) Hun slachtoffer is amper 17 en was op wandel met haar vriend."

De vraag der vragen is uiteraard hoe er zo'n verziekte cultuur onder tieners kan ontstaan. De VRT doet een poging tot duiding: "Tieners zijn nog volop in ontwikkeling: in het algemeen, maar ook in hun zoektocht naar hun identiteit, en ook op seksueel vlak. Inschatten of bepaald gedrag aanvaardbaar is, verloopt in die levensfase wat moeilijker. Daarbij is de impact van de groep en van hun leeftijdsgenoten niet te onderschatten."

Tja.
UPDATE 9/5: Goh. "Volgens onze informatie zijn alle verdachten jongens van allochtone afkomst."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.