achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Vrijwilligers gratis speeltuin in Eindhoven 'geschrokken thuis' na horrordag met horrorouders van horrorkinderen

Dit gun je niemand

Via deze weg willen wij ons medeleven betuigen met alle medewerkers van Speelpark de Splinter in Eindhoven. Wat zich afgelopen woensdag op de publiek toegankelijke recreatieplek heeft afgespeeld, moet traumatisch zijn geweest. Zo lezen we bij Omroep Brabant.

"Natuurlijk wil je met mooi weer lekker met de kinderen op pad. Dus als er dan een gratis speelpark om de hoek zit, is één en één twee. 3000 bezoekers passen er in Speelpark de Splinter, op een goeie dag. "Maar daar zaten we woensdag rond een uur of twaalf al overheen.", aldus medewerker Monique Staps tegen de omroep.

Het liep op de zo mooi begonnen lentedag volledig uit de klauw in De Splinter. "De hitte begon te drukken en er kwamen steeds meer mensen bij, er ontstonden discussies, ouders werden ongeduldig en begrepen niet waarom het zo lang duurde. "Het voelde niet meer veilig. De sfeer werd zelfs een beetje grimmig." Dat uitte zich in geruzie en ongegeneerde brutaliteit."

De Splinter zag - begrijpelijkerwijs - geen andere mogelijkheid dan de deuren van het ooit zo vrolijke speelparadijs voorlopig te sluiten. "Nu zit het personeel, wat grotendeels uit vrijwilligers bestaat, geschrokken thuis."

De horror

Hoewel in het artikel niet in volledig detail beschreven staat wat zich woensdagmiddag allemaal heeft afgespeeld, is er weinig fantasie voor nodig om je dergelijke gruweltaferelen voor te stellen. Denk aan een massale volksopstand. Rondvliegende stukken wipwap, gekrijs, veel snot en losgerukte ledematen. Zoiets. 

"In het park mag normaal niet gerookt worden, maar nu deden mensen dat opeens wel. Je weet hoe dat gaat, uit irritatie. Onze mensen waren echt geschokt." En dat allemaal onder woestijnachtige temperaturen van 27 graden.

Het is te hopen dat de vrijwilligers deze dag ooit nog mogen vergeten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.